Suauu toto i fafine maʻitaga: mafuaʻaga, faʻamaoniga ma taunuʻuga o le maʻisuka faʻamaʻi

O le tele o mea e ofo ai, aemaise lava le le fiafia, o loʻo faatalitali i tina maitaga i lenei vaitaimi matagofie ma faigata. O se tasi oi latou o le faateleina o le suka o le toto, lea e iloagofie faafuasei ma le faamoemoeina mo se tina i le lumanai. Aisea e faʻaalia ai i nisi taimi ia maualuga o le kulukose ma aisea e faia ai lenei suʻega?

Aisea e fuafuaina ai e fafine maʻitaga a latou suka toto?

I le laasaga o le fuafuaina o le maitaga, o se fafine e alu i se tele o suʻega ma pasia se tele o suʻega, lea, e foliga mai, e leai se aoga. Ae ui i lea, ua iloa lelei e le fomaʻo le mea e tatau ona fai, o le fuaina o lou suka toto o se mea e tatau ona saunia mo le mafaufau. O le mea lea, e mafai ona fuafua se soliga o le faapaleni o le kulukose, lea e matua moni lava mo tamaitai ua mamafa tele, ua fuafua e mamafa pe tele a latou fanau.

O le sini o le suʻega o le toto i le taimi o le maitaga e tasi - ia iloa ai le ono ono iai ni faafitauli i le endocrin system, fatugaʻo ma le pancreas. O le tele o tamaitai i lenei vaitau ua i ai se mea e masani ai i ni faʻafitauli eseese, o lea e taua ai mo le fomaʻi ona malamalama pe o se fesili o le maʻisuka poʻo le maʻisuka ituaiga.

Afai o le aofaiga o le kulukose i totonu o le toto e sili atu i le masani faatagaina, o tino o le ketone ua faateleina le vevela e amata ona faʻapipiʻiina. O le mea tonu lea e lamatia ai le tuputupu aʻe o le tamaʻi pepe. O nisi taimi e maualuga le kulukose i nisi o maʻi, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi o le pancreas, o le leai o se tino, le palacreatite ma le leʻo, ma le vevela tele, epilepsy.

O le suka maualalo o le toto e mafai ona faʻaalia ai le tupuga o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le ate, metabolic processes ma toto toto.

O le suʻesuʻega o le suka o le toto i le taimi o le maitaga e faia faʻaauau: muamua - pe a lesitala, ona - i le 30 vaiaso. I le va o nei faʻatonuga, ua faia ai se suʻega tali ole kulukose.

E faʻapefea ona foaʻiina le toto mo le suka aʻo maʻitaga?

Tuuina atu le toto mo le suka i le taimi o le maitaga e tatau ona tutusa ma tamaiti ma tagata matutua e masani ona foai atu. E mafai ona e filifilia se metotia falesuesue poʻo se faʻataʻitaʻiga manino. I le taimi nei, o le auala manino lea ua ausia ai le lauiloa tele, lea e mafai ai ona e maua ni taunuuga i le fale, ae i le taimi o le maitaga e sili atu le tuʻuina atu o filifiliga i suʻega suʻega.

Sauniuniga mo le auʻiliʻili e aofia ai ni laasaga:

  • Le taumafataga mulimuli - e le sili atu i le 8 itula aʻo leʻi suʻeina.
  • Vai 1 aso ao leʻi oʻo i le auiliiliga, e mafai ona e inu na ona kuka pe faguina e aunoa ma le kesi, vai oona ma suamalie suamalie i lalo o le faʻasa.
  • O le aso ao leʻi tuʻuina atu le meafaitino, ua fautuaina e teena le inu ava malosi.
  • O le aso ao lei faia le taotoga, e tatau ona e taofi le inu o fualaau.
  • I le taeao i le aso o le toto, e le mafai ona e fufulu ou nifo.

O le auiliiliga e tuuina mai i le taeao i luga o se manava gaogao, mai le 8:00 i le 12:00. Mo le suʻega, ole laʻititi ole toto e aveesea mai le tamatamailima, lea e tuʻuina ile suʻega ole suʻesuʻega, mulimuli ane ole faʻaalia o taunuuga i luga o le fomu ma avatu i le fomaʻi o loʻo taʻitaʻia le maʻitaga. O ia, i le isi itu, o loʻo faʻamatalaina le maua o faʻamaumauga i le maʻi, tuʻuina atu fautuaga.

O taunuʻuga e le o taimi uma e moni: e iai mea e mafai ona aafia ai le sao o le auʻiliʻiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaogaina o gaʻo, falai ma meaʻai suamalie, faʻalavelave mamafa i le aso na muamua atu, faia o vailaʻau, gaioiga gaioiolosi, physiotherapy poʻo suʻesuʻega x-ray. O nei mea uma e tatau ona lapataia muamua e le fomaʻi ma, afai e tatau ai, tolopo le faiga.

Tulaga maualuga o le suka i tina maʻitaga (laulau)

Le maualuga o le suka o le toto o le tina faatalitali e ese mai le taliaina lautele o faailoga.

Laʻau o le kulūkose o le maʻitaga
Le fua ole kulukose, mmol / lI le maʻisuka faʻamama, mmol / l
I luga o se manava gaogaoE itiiti ifo i le 4.9E itiiti ifo i le 5.3
E tasi le itula talu ona 'aiE oʻo i le 6.9E oʻo i le 7.7
120 ina ua uma ona 'aiLe silia ma le 6,2Le silia ma le 6.7

O isi faailo e taua i le taimi o le maitaga.

Ole pasene o le hemoglobin glycated e le sili atu i le 6.5%. E mafai ona maitauina iuga leaga i le leai o se mea i le tulaga o le tele o le toto poo le faʻamaʻi toto.

O le ese mai le masani o le suka e lamatia mo le fafine maʻitaga ma le fomaʻi. I le hypoglycemia, o le tino e le lava le malosi o punaoa. O le Hyperglycemia e lamatia ai le atinaʻeina o le maʻisuka poʻo le maʻisuka ituaiga.

Mafuaaga o suiga o le kulukose

I le uluaʻi masina muamua o le maitaga, o le faʻaleleia atili o le gasegase o le gasegase o le uiga lea, i lalo o le aafiaga o le faʻapitoa ma le tutoatasi o le gaosiga o le inisalini e ala i le faateleina o le pancreas. Mo le totogiina o le maʻisuka i lenei taimi, e tatau ona faʻaitiitia le tui ole aso ole inisalini.

I le lona lua o masina, o le placenta e amata ona fai. O lana gaioiga o le gasegase e iai le malosi e taofiofia ai le gaosiga o le inisalini, o lea la e tatau ona faʻateleina lona fuainumera i fafine e maua i le maʻisuka.

A maeʻa le vaiaso lona sefulu tolu o le atinaʻe, e amata ona galue le pancreas o le tamaititi e leʻi fanau mai. E tali mai o ia e ala i le faʻamalosi faʻamalosi ile inisalini i maualuga maualuga o suka i le toto o lona tina. O le faagasologa o le faia o le kulukose ma lona gaioiga i le gaʻo, e mafua mai ona o le tele o le gaʻo o le fetus o loʻo faʻatupulaʻia ma le malosi.

Talu mai le fitu masina, ua i ai se faʻaleleia atili o le setete ma le tulaga o le maʻisuka. E mafua lenei mea i le inisiua faaopoopo lea e maua e le tina mai le pepe.

Aisea e mataʻituina ai lou toto i le maʻitaga?

Ole maualuga o le kulukose i le taimi e fanau ai se tamaititi e oʻo atu ai i faʻalavelave o le masani masani ole maʻitaga ma maʻi ile taimi o le tuputupu ae ole tama:

  1. Le aʻafiaga o le faʻaleagaina. E faʻatupulaia i le 2-3 taimi faʻatusatusa i le maʻitaga masani. O mataupu o le maliu o le fetal mo lenei mafuaʻaga i totonu o le manava pe vave pe a uma le fanau mai o le tasi vaetolu o le aofaʻi o numera o mea le lelei.
  2. Faʻaleaga manu. O le tino o le tino, intestines, stomach, flesh bone suffer. O le faaleagaina o le tino ma le fatu e sili ona lamatia. E tusa ai ma fuainumera, e tupu ile 5 i le 9 taimi e masani ai.
  3. Polyhydramnios. Ona o le faateleina o le aofaʻi o le vai o le amniotic, ua faʻalavelaveina ai le toto. O lenei tulaga e tau atu i le hypoxia - o le matelaina o le okesene o le fetus ma le faaleagaina o le fatugalemu o le tino. O le vaivai o le galue e mafai ona mafua ai le faʻaaogaina o le placental ma le fanau mai vave.
  4. Fualaau lapopoa. O maualuga maualuga o le kulukose e fesoasoani i le faʻavaveina o le gaʻo o le gaʻo ma faʻateleina le tele o le ate. O le tuputupu ae o le fomaʻi e le mafaamatalaina. O le gasegase o le gasegase ma le edema e lauiloa.
  5. Faʻaitiitia le faʻamaʻi. Afai o le suka o loʻo i ai i le mimi, o loʻo i ai se faʻafitauli o le atiaʻe o faʻamaʻi pipisi. O maʻi suka e maua mai siama i le urine 30% sili atu nai lo isi fafine. I le leai o se togafitiga, o faʻafitauli i fafine maʻitaga o loʻo iai faʻamaʻi e pei o le pyelonephritis, cystitis e mafai. O loʻo i ai se amataga vave o le vai o le amniotic, o le taufaʻamataʻu o le faʻanoanoa, o le tuputupu aʻe o le intrauterine.
  6. Laititi o le placenta. O le maualuga o le suka e faaleagaina ai ipu o le placenta. Le atoatoa o meaʻai, e tupu ona o le solia o le toto, e oʻo atu ai i le oti o le tamaititi.

E faʻapefea ona foai toto?

Faatasi ai ma isi suʻega pe a lesitala i le taimi o le maʻitaga, o le suʻega suʻe e faʻatagaina. E taua tele le tausisia o le pulea o le glycemia, talu ai o le atinaʻeina o maitaga e aafia ai lona maualuga.

O lenei taualumaga e tatau ona saunia lelei. E tatau i se fafine ona soifua maloloina, i le i ai o soʻo se tulaga le toʻa, e tatau ona e lapatai se fomaʻi pe tolopo le aso na tuʻuina atu ai le suʻega.

O le toto e ave i le taeao i luga o se manava gaogao. Aʻo leʻi faʻamalosi, e fautuaina e aua le 'ai meaai mo le 8 itula. A maua le toto sulu, o le auʻiliʻiliga e aveesea mai le tamatamailima, ma tosoina i se taula.

E aoina le urine i le po i totonu o se pusa eseese. O le taeao muamua e le o amanaia le solo. A maeʻa le aso, faʻaosooso le atoa o le tino, 150-200 gramati e lafoina i totonu o se pusa faʻapitoa ma ave i le fale suesue. Faʻatasi ai ma se faʻamaoniga e sili atu i le 0%, o loʻo i ai se avanoa e maua ai le maʻisuka.

Tulaga masani ma mea sese

Glycemia o se faailo taua lea e tatau ona mataituina e fafine maʻitaga. I luga o le fautuaga a le endocrinologist, e tatau ona fua le suka o le toto i le tele o taimi na ia faatonuina.

Lisi o le maualuga o le kulukose toto (mol / L) fautuaina o fafine maʻitaga pe a faʻatusatusa i le aofaʻi taua mo fafine:

VaitaimiFafineTina fafineLe i ai o le maʻisuka faʻamaʻi
I luga o se manava gaogao3,94 – 5,505,86,3
E tasi le itula talu ona 'ai6,05 – 6,776,87,8
Lua itula talu ona 'ai5,52 – 6,096,16,7

O le tele o le masani o le faavae lea mo nisi suʻesuʻega ma faailoa mai mafuaʻaga o suiga.

I le soliga o le gaioiga o le gaosiga o le gaʻo, o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga e mafai. O le igoa lenei o le faamai lea e aliali muamua i le maitaga. I le fuainumera, e tusa ma le 10-12% o tamaitai uma i se tulaga faʻapitoa.

O lenei faʻamaʻi e atiaʻe i le i ai o ni mea taua:

  • uluaʻi fanau mai i le 35 tausaga,
  • predisposition i le maʻisuka (tagata maʻi toto e maʻi),
  • se faʻaaliga o lenei ituaiga o maʻisuka i se maʻitaga talu ai,
  • fua tele o fualaau aina,
  • maualuga le kulukose maualuga
  • o le i ai o le suka i totonu o le uila,
  • polyhydramnios
  • afaina
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi ma pathoces o le atinaʻe poʻo le maliu o le tamaititi i taimi muamua.

Vitio i le maʻisuka faʻamaʻi:

Sese le tali ma toe iloilo suʻesuʻega

O se taunuuga o le sili atu i le 6.6 mmol / L i le anapogi na maua ai se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka. Ina ia faʻamaonia le suʻesuʻega, o le a faia se suʻesuʻega lona lua e fuafua ai le suka i lalo o le avega - le faapaleni kullukose.

O loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

  1. O le sampling muamua o le toto ua faia i luga o se manava gaogao.
  2. Saunia se vaifofo: 50-75 mg o le kulukose i tioata taʻitasi. Fai se vai inu.
  3. O le toto e faaluaina i itula uma.

Aʻo faagasolo le faʻatinoga, e tatau i le fafine maʻitaga ona faia ni tulaga malolo. Aua nei 'ai ni meaai.

Ina ia fuafuaina taunuuga o suʻega, e faʻaaogaina se laulau o faʻasalalauga taliaina:

Glucose maualuga (mmol / l)Glucose toleni
masanigaumaʻisuka (faateleina)
e oo i le 7.87,8 — 11,1sili atu i le 11.1

Afai o le faailo e sili atu i le 11.1 mmol / l, ua faʻamautuina se suʻesuʻega muamua - maʻisuka.

Afai o le suʻesuʻega o le faapalepale o loʻo i totonu o tapulaa masani, e ono foliga mai o le uluai suʻesuʻega o le toto na sese. I soʻo se tulaga, e fautuaina e toe maua le suʻega, sili atu i le fale suʻesuʻe o se isi fomaʻi.

E faʻapefea ona faʻamaonia le kulukose toto?

O le maʻitaga i tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo pulea e le fomaʻi ma le endocrinologist. E tatau ona aʻoaʻoina se fafine i le puleaina o le suka ma le inisalini (pe a manaʻomia). O se mea e manaʻomia muamua mo le faʻasalaga o le faʻamaʻi o le usitaia lea o masaniga ma taumafataga i aso taʻitasi.

Paleni paleni

Ina ia aloese mai se suiga tele i le suka, e fautuaina e 'ai meaai i ni vaega laiti i le 5-6 auala. Faʻesea mea taumafa ma maualuga maualuga o suka. O vailaau faʻamalosi faigofie e sili ona lamatia: keke, pusa, pastries, sua suamalie ma meainu. O le meaai e le tatau ona avea ma pateta, fua suamalie, suamalie.

Ina ia faʻavasegaina le faʻailoga ma fualaau faisua fou, fua o le saito atoa, bran, cereals. O nei oloa e faafaigofie ai le galuega a le pancreas. O iʻa ma aano o manufasi e le filifilia ituaiga eseese. Legumes e aoga - lentils, pi, pi, pi.

Meaʻai i le taimi e momoe ai e tatau ona mama ma laiti.

Vitio o mea taumafa mo le maʻisuka ituaiga:

Gaoioiga faaletino

Mo tamaitai maitaga o loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa o taʻaloga taʻaloga ma taʻaloga. Mo vaitaimi taʻitasi, e eseese i latou i le mamafa ma le mamafa. E tele gasegase ua lipotia se faʻaleleia atili pe a uma ona faia yoga mo fafine maʻitaga. Pe a filifilia togafitiga, e tatau ona manatua i le mafaufau latou te faʻaititia le toto toto.

E fautuaina e ave se vailaʻau faʻamaʻi mo fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka, e aloese ai mai popolega ma tulaga atuatuvale - o le mafaufau e mafua ai le faateleina o le glucose concentration.

Tina Fanau Faatinoga Vitio Lesona:

Faʻatasi ma le maʻisuka, o le maʻitaga ei ai ona lava uiga. O le maualuga o faʻafitauli e fuafua i le ituaiga o le maʻi ma le tikeri o le taui o le kulukose i le tino o le tina.

O le faateleina o le glycemia i se tagata maʻi e le o se faailoga mo le faapau pepe. O le tausisia o fautuaga uma a tagata tomai faapitoa i le gataifale ma le endocrinology, o le fuafuaina o auala e pulea ai le suka ma le olaga, o le a mafai ai e se fafine ona fanauina ma fanauina se tamaititi maloloina.

Glucose suega

Ina ia fuafuaina le maualuga o le suka o le toto, e faia se suʻega tamatamailima i le taeao i luga o se manava gaogao. Ina ia maua ni faʻamoemoega lelei, saunia lelei mo le suʻesuʻega:

  • aua le inu i soo se mea i le taeao, aua le 'ai, aua le fufulu ou nifo i le paʻu, aua le faʻamama lou gutu,
  • faatapulaa lau meaʻai taumafa 8 itula aʻo leʻi faia le suʻesuʻega,
  • tuʻu vave meaʻai gaʻo i le aso,
  • 24 itula ao lei faia le auiliiliga, taofi le inu o fualaau, ma afai e le mafai ona faalēaogāina, taʻu i le fomaʻi lenei mea.

Iloiloina le maualuga o le suka o le a mafai ai ona maua se suesuega o le toto mai se vein. Ae ui i lea, o le tulaga masani e ese lava le ese, o le faʻamaoniga i le decoding e 6 mmol / l.

Afai o suʻega muamua o suʻega e faʻaalia ai le hyperglycemia, o le suʻega o le toleniga o le kulukose e faia:

  1. I le taeao i luga o se manava gaogao latou te ave toto mai se tamatamailima po o vein.
  2. O le fafine maʻitaga ua inu 100 ml o le kulukose.
  3. A maeʻa le 60 ma le 120 minute, ona toe faia lea o le toto sampling. I lenei vaitau, e le mafai ona e faʻaaogaina se mea.
  4. O taunuʻuga o le auʻiliʻiliga e siaki i luga o le laulau o faʻasologa. I le tulaga o le sili atu o faailoilo, ua tofia ai se faʻasalalauga a le endocrinologist.

Mafuaaga ma faʻafitauli aʻafia mo le hyperglycemia

O le vaovao i le taimi o le maitaga ua mafua ona o le le mafaia o le pancreas e faʻamaopoopo le inisalini. Ona o le le lava o le homone, e le tufatufaina atu le suka i sela ma masini, ae tumau i totonu o le toto.

Hormones e faʻapipiʻiina e le placenta e mafua ai foi le faateleina o le kulūkose. Somatomammotropin e avea o se tagata tetee i le inisalini, fesoasoani e faʻamautinoa le lava o le kulukose. E maua ai le tuputupu aʻe o le suka toto, e faʻaitiitia ai le lagona lelei o sela i le hormone o le pancreas.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga o le Faʻasoloina o le Hyperglycemia:

  • maitaga ma le 30 tausaga le matua,
  • genetic predisposition i le maʻisuka,
  • ua maua i le lumanaʻi poʻo le maʻisuka faʻateʻa i maʻitaga talu ai,
  • talafaasolopito o mea le lelei ma misia ai maitaga,
  • polyhydramnios
  • afaina po o lalo ifo.

I nisi o tulaga, o suʻega o suʻega e maua ai iuga lelei. Faʻailoga e fesoasoani i se faʻapuʻupuʻuga puupuu i le kulūkose maualuga nai lo le masani:

  • popolega, mafatiaga faalelagona,
  • faʻamaʻi pipisi
  • le usitaia o fautuaga mo tapenapenaga mo le auiliiliga,
  • sili atu le malosi faaletino i le aso na muamua atu
  • ave ni vaega o fualaau faasaina.

Faʻaaliga o le maʻisuka faʻamaʻi

O le Hyperglycemia i uluaʻi laʻasaga e le iloa, ma o le fafine e faʻaalia ai uluaʻi faailoga i suiga o le physiological e fesootaʻi ma le maitaga. O faailoga faʻapitoa e aliali mai mai le tolu tausaga lona tolu. E mafua lenei mea ona o le gaioiga malosi o hormones e ala i laʻau o le eleele, placenta, hypothalamus, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le pancreas. I lenei vaitau, o le fafine maʻitaga ua matauina faailoga nei o le maʻisuka:

  • fia inu pea, gutu malulu,
  • faʻalauteleina o le 'ai, televave le maua o meaʻai,
  • vevela paʻu, paʻu i totonu o le itutino,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • faʻateleina gaioiga elemene
  • vaivai, le mautonu, moe.

O taunuuga

O le tui i le taimi o le maitaga e lamatia mo le tina ma le tamaititi faatalitali. O faʻamatalaga e faʻamataʻu ai faʻafuaseʻi le faʻafuaseʻi o le tupuga o le tino, feusuaʻi fua o le fetal pe vave fanau mai.

O nisi taimi e atiaʻe ai e le pepe ni faaletonu o le fanau ma ni mea e le masani ai:

  • sili atu le maua o mea e maua - macrosomia,
  • maualuga le maualuga o inisalini, lea o le a lamatia i le lumanaʻi i faʻalavelave faʻafuaseʻi o le gasegase oona,
  • maʻi o le maʻisuka - faʻaleagaina le galueaina o fatugaʻo, toto toto, pancreas,
  • maualalo maso
  • vaisu i le maʻisuka,
  • leai se fomaʻi e faʻaalia vave pe a mavae le fanau mai.

Suʻega Glycemia

Ina ia aloese mai faʻalavelave, e taua tele le le iloa o le maualuga o le maualuga o le toto i fafine maʻitaga, ae ia tausia foi. Ina ia ausia lenei mea, o le usitaia o fautuaga a le endocrinologist o le a fesoasoani.

O le laasaga muamua i le faasaʻo o le glycemia o le togafitiga o meaʻai:

  • taumafa masani ma vaevaega i ni vaega laiti,
  • le taliaina o mea faʻafefete, faʻafefe, ulaula,
  • faatapulaaina le aoga o le carbohydrate
  • faʻamaoaigaina o meaai ma aano o manufasi, iʻa, fualaau faisua, cereals, fua e le faʻasalaina.

O le faʻamalositino faaletino o le a fesoasoani i le faatumauina o le toto toto masani: yoga, aau, savali. E taua tele i vasega ona aumaia le fiafia ma le manuia, e le mafua ai le galue ma le faʻaitiitia o le soifua lelei.

I mataupu taua, o fafine ua maʻitaga ua faatonuina le togafitiga insulin. O le fua ma tulafono mo le tagofia o fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomaʻi taitoatasi.

O le masani o le toto i totonu o fafine maʻitaga o se uiga taua lea o se auala manuia o le faʻagasologa. O le fesuiaiga o faailoga i se itu tele e taufaamatau ai le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga, lea pe a uma ona fananau mai e mafai ona atiaʻe se suka. O le Hyperglycemia e lamatia foʻi mo le fomaʻi, talu ai e faʻalavelaveina ai le gaioiga o totoga o le tino, e fesoasoani i le tele o mea e maua, o le atinaʻeina o faʻafitauli o le hormonal.

O le a le suka o le toto

Glucose o se tasi lea o vaega taua o le toto o le tagata ma ei ai ona tapulaa ma tulafono masani. A maeʻa ona ave mea inu gaʻo e maua ai le malosi i le tino, e ulu atu i le tino. Afai o se numera tele o latou e sau i meaai, ona latou faaputuputu lea i le ate i le faaagaga, o le maualuga o le suka i le taimi o le maitaga, lea e suia ai le hemoglobin ma le insulin.

Aisea e mataʻituina ai lou toto i le taimi o le maitaga

Glucose o se faailoga sili lea o le metabolism gaʻo. I le soifua maloloina o fafine maʻitaga, o lona tau e suia. Glucose e faʻamalosia ai le malosi, faatasi ai ma lona fesoasoani e faʻamalosia le tino i meaʻai. O loʻo faʻapipiʻiina i totonu o sela ua faia lelei o le tina ma le tuputupu aʻe o le fusi. E mafai ona faʻaleagaina ni faʻafitauli matuia - mo se faataitaiga, o le atinaʻeina o le maʻisuka, o lea e taua tele le faia o se suʻega toto e iloa ai le suka.

O le a le suka e tatau i se maʻitaga maʻitaga

Ole maualuga faatagaina o le suka i le taimi o le maitaga e le tatau ona sili atu i le 6 mmol / L. Tulaga masani masani: mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L. A maualuga le maualuga, o le a faailoa mai ai le i ai o le hypoglycemia ma le maualalo ifo o le inisalini o le hormone. I lenei tulaga, atonu e talafeagai le fetuutuunai (poʻo le vavalalata) tagata tomai faapitoa. A oʻo mai na ituaiga faʻamaoniga i le tolu-tolu-tolu tausaga o le gaioiga, e mafai ona latou manatu o le masani. Lalo o laulau o mea e tatau ona masani ai le suka i fafine maʻitaga.

Le fua o le suka i le maʻitaga mai se vein

O le auiliiliga e tatau ona faia i luga o se manava gaogao, ae i nisi tulaga e le mafai pe le mafai ona faia e le tina faatalitali. Ona manatu lea o le tagata poto faapitoa i le taumafa o meaʻai po o suka inu. Faʻafetai i lenei mea, e mafai ona tusia le ata saʻo, maua faʻamaoniga saʻo ma faʻamaonia le saʻo togafitiga mo le tina o loʻo faʻamoemoe.

Ituaiga o pammol / l
A o lei 'ai4-6,1
A maeʻa ona 'aio le tapulaʻa faataga e 7.8

Suafa tamatamai lima ao maitaga

O le toto mai se tamatamailima i fafine maʻitaga ua faalua ona fai i le masina. Faafetai i le auiliiliga, o uluai soliga o le kulukose masani e iloagofie, lea e mafai ona maualuga pe maualalo, lea e toetoe lava a afaina i le tina o loo faatalitali. O le faʻatulagaga e maua ai le teenaina o mea taumafa ao lei faia, ae afai e le taliaina, e tatau ona lapatai le tagata tomai faapitoa e uiga i le 'ai: o le a mafai ai e oe ona maua se sao saʻo.

Ituaiga o pammol / l
A o lei 'ai3,3-5,5
A maeʻa ona 'aio le tapulaʻa faataga e 7.8

Toto maualuga toto i fafine maʻitaga

O se auiliiliga na faia i luga o se manava gaogao ma sili atu i le 6 mmol / L o se eseesega. O mafuaʻaga o lenei faafitauli atonu e eseese. O faʻataʻitaʻiga e sili atu i le faʻatagaina faʻatapulaʻaina ona o le polyhydramnios, le mamafa o le mamafa o le tina o loʻo faʻamoemoe, maualuga le maualuga o hormones. E mafai ona tulai mai se faafitauli i tina matua, faapea foi ma tamaitai oe na fananau muamua mai faatasi ma le foliga mai o se tamaititi tele, o se faaletonu po o se tamaititi na fanau mai.

Laʻau maualalo

O lenei faafitauli ua faia i le taimi o le gaosiga o le inisalini tele e le pancreas, aʻo le suka maualuga ua faʻaofiina i le tino. Faailoilo i lalo 3.3 mmol / L molimau i ai. E tele mafuaaga e faʻaosofia ai lenei tulaga. O nei mea e aofia ai le tele o malologa i le va o taumafataga faatasi ai ma sina mea itiiti e taumafa ai, o mea taumafa vaivai. O mafuaʻaga e mafai ona avea ma mea nei:

  1. Gaioiga mamafa, faatasi ai ma se faʻaaogaina malosi o le malosi. Afai e le mafai ona e lafoaia uma vasega, ona tatau lea ona e aveina mea inu (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaaoga pea le acid ascorbic).
  2. Taumafa masani o meaai taumafa. Ona o lea, o le suka e vave ona tupu. I lenei tulaga, e televave le maualuga o le inisalini, lea e pa'ū i se taimi puupuu. O lenei 'upega o le glucose e oʻo atu ai i le moe, vaivai, vaivaiga ma le naunau e' ai atili lole po o keke. Talu ai ona o lenei tulaga, o se manaʻoga faifaipea e faia mo le 'aina o laufofoga ma ni aʻafiaga ogaoga ma o se taufaʻatau i le tauaveina o le pepe.
  3. O le faʻaaogaina o le carbonated ma le ava malosi e avea ma mafuaʻaga o le faʻavaveina o le faʻavave, ona oʻo ai lea o le paʻu o le glucose. I luga o lenei tulaga, e mafai ona faʻamasino le tupuga o faʻamaʻi faʻaleagaina, ona o aʻafiaga ogaoga na tupu e le gata mo le tina, ae mo le pepe foi.

Faʻafefea ona faʻasaʻo le suka o le toto

Ua fautuaina e fomaʻi le usitaia o nisi o mea taumafa ma le le aofia ai o nisi o oloa, ona o le masani ona toe faʻafoisia le masani o le suka toto i fafine maʻitaga. I le faatalatalanoaga, o le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe e fautuaina e faatapulaa le faaaogaina o mea suamalie, gaʻo, meaai falai, susu (atoa ma le gaʻo), sukalati, mayonnaise, sausage, sisi, ice cream, juice, fruits, drinks carbonated. Meaʻai aoga e faʻateleina ai le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo: falala, palu pateta, saito.

E fautuaina e le au atinaʻe le 'ai o moa, fuālaʻau fou, ma leki. Afai o le tina o loʻo faʻamoemoe e leʻi aveina vitamini mo fafine maʻitaga, ona sili lea ona fai i le taimi nei. O le puipuia o le maʻisuka ituaiga o le a fesoasoani i le faatumauina o se olaga ola maloloina ma suʻesuʻega masani faatulagaina. I nisi tulaga, e manaʻomia le togafitiga o le insulin i togafitiga. O le fomaʻi o le a faia se suʻega ma, mo nisi faʻasalaga, o le a fautuaina ai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau, faatasi ai ma le fesoasoani lea e toe faʻaleleia ai le maualuga o le suka toto i fafine maʻitaga.

Faʻafefea ona pasia se auiliiliga

E ave i le taeao, o le tuʻuina atu lea o meaʻai ao le i faigata. O le tagata tomai faapitoa e faʻaaoga toto toto mai le tamatamailima mo le auʻiliʻili, fai se tui laʻititi ma se mea faʻagata. Faʻafetai i lenei mea, ua fuafuaina le kulūkose, ma fuafua le suʻega ole toleniga o le kulukose, o loʻo iai se aofaiga o mea inu suamalie. E mafai ona e suʻe le maualuga o le suka i le aso lava e tasi pe a maeʻa.

Suauu sese toto toto

I le le lelei o le faatinoga, e le tatau ona e fefe: o nisi taimi o le iuga e sese. O mafuaaga mo lenei mea e ono ese lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tulaga faʻalavelave, aua o tamaʻitaʻi faʻamoemoe e sili atu ona faigofie i le faʻafefe o lagona. O faʻamaʻi pipisi muamua na aafia ai le siama. O sauniuniga le lelei mo le suʻega masani e aofia ai le tele o fua faatatau.

Fuaina o suka i le fale

Ina ia fesoasoani i tagata o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo i ai se masini faʻapitoa, faʻafetai i le mea e mafai ona e maua ai le fua o le suka. E taʻua o le glucometer (o se masini faʻapipiʻi masini ma se faʻaaliga itiiti). E talafeagai le fua saʻo o le faailoilo, lea e tatau ona e mulimuli ai i tulafono lava e tasi ao leʻi faia le auʻiliʻili (tuʻuina i luga o se manava leʻo). E tāua tele le mataʻituina o le lelei o fasi pepa o suʻega, lea e tatau ona teu lelei ma ia maua se olaga talafeagai. Ona faʻaalia saʻo lea o le kulukose o le toto i fafine maʻitaga.

  1. O se fasi siaki ua tuʻuina i le masini ma ua faʻaaogaina.
  2. O le peni scarifier e faʻapipiʻi i le nofoaga o le lumanaʻi i le lumanaʻi.
  3. O le mataʻu o le toto ua sasaina, lea e aumai ai le masini.
  4. A maeʻa ni nai sekone, o le iuga e aliali mai (o le taimi e fuafuaina e faʻalagolago i le ituaiga masini ma lona gaioiga).

Tuua Lau Faamatalaga