E faʻafefea ona aʻafia le ava i le ava malosi: faateleina pe faʻaitiitia?

Soʻo se tagata matua lava e filifili e faʻaaoga le ava malosi. A uma, o le mea sili lava, o se tagata e inu ava malosi i nisi taimi, e tatau ona soifua maloloina, ma i lona gasegase e le tatau ona i ai ni gasegase tumau. I lenei tulaga, o le ava i se tulaga talafeagai o le a le afaina ai lona ola maloloina.

O le ata e matua ese lava pe afai e le lelei le soifua maloloina o se tagata, ma e tele faʻamaʻi masani. O se tulaga lamatia tele o le ava malosi, aemaise lava le ava malosi, pe a maua e le tagata maʻi le maʻisuka.

O se faʻamaʻi faapena e seasea lava ona maua e aunoa ma se mea e maua ai le ola maloloina, o le mea lea, e le tusa ai ma le talaaga, o le atoatoaga o le tino o le tino ua faʻalavelaveina. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o le ava malosi o le a aʻafia ai le aʻafiaga o totoga ua afaina i totonu, ma o se taunuuga o le a faateteleina ai a latou leaga.

E manaʻomia ona e iloa pe faʻapefea ona aʻafia le suka o le toto i le ava malosi? E mafai ona faʻaitiitia poʻo le faateleina le maualuga o le kulukose?

Le aʻafiaga o le ava i le kulukose toto

O tagata e maua i le toto maualuga e tatau ona iloa pe faʻafefea ona aʻafia le suka i le ava malosi, ma maua atoatoa ia faʻamatalaga. O lenei mataupu ua suʻesuʻeina soo e fomaʻi, e sili atu ma le tasi le suʻesuʻega na faia ina ia faaiʻu ai o le ava malosi e maua ai le maʻisuka e le gata ina maualalo ai le kulukose, ae faʻapupulaina ai foi le maualuga.

E taua le iloa o le eseese o le ava malosi e ese lona aafiaga i le suka o le toto. O se meainu malosi e tasi e mafai ona faʻaititia faʻaitiitiga, ma o le a faateleina le ava malosi.

Faateleina le kulukose o le toto, e masani lava o le ava malosi, uaina ma le isi meainu e aofia ai le tele o le suka. E faʻaitiitia ai le malosi o le toto toto - vodka, whisky, cognac.

E leai se taua tele o le tele o le ava malosi na inu ai se tagata ma le tele na faʻaumatia i se taimi. Ua faʻamaonia o le tele o le ava malosi na faʻaaogaina muamua, o le sili atu ona malosi o le ava malosi e faʻaitiitia ai le suka o le toto. E taua le iloa pe afai o le glucose index e faasolosolo malie, ona le mafai lea ona vavaeeseina le tulaga o le atiaʻe o le hypoglycemia.

O mea nei e mafai ona afaina ai le toto toto pe a inu ava malosi:

  • Le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi i le faaopoopo i le maʻisuka.
  • Faʻailoga o le ate, pancreas.
  • Le faʻafitauli o le tino i meainu malosi.
  • O uiga taʻitoʻatasi o le tino.
  • Totogi mamafa.

E pei ona faaalia i luga uma, e le gata o le faalagolago tuusao o le suiga o le suka i luga o le ava malosi ua faaalia, ae faapena foi le le tuusao, pe a mafai e nisi itu ona aafia le maualuga o le suka i le toto.

O le mea lea, e le mafai i taimi uma ona fai atu mautinoa pe o le suka o le a alu i lalo pe alu i luga.

Faasaina o le ava i le maʻisuka

O fomai o latou gasegase e lapatai mai e le aunoa o le ava malosi ma le suka toto o le maʻisuka o ni mea e le fetaui lelei, o le mea lea e fautuaina ai le tuuese o le ava mai le taumafaina.

E iloa o le ava malosi, ulu atu i le tino o le tagata, ei ai sona aafiaga le lelei i le ate, lea e mautinoa ai le tulaga masani o le maʻisuka. Aemaise lava, o le ate lea e mafai ona gaosia le glycogen, ma puipuia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto mai le matua maualalo. E taua tele mo le maʻisuka ia nofouta i le masani o le suka i le matua.

O le pancreas foi e afaina ai le ava malosi. E le gata i lea, e taua le iloa o le kanesa o le pancreatic i le tele o mataupu o le taunuuga o le faʻaaogaina o le ava.

O le pancreas e nafa ma le faʻasiga o le inisalini i le tino o le tagata, lea e taua mo tagata uma e maua i le maʻisuka. O le maʻi o le gaioiga o le tino i totonu e faigata ona togafitia, ma e taʻitaʻia ai i se tulaga ogaoga.

O aʻafiaga leaga o le ava i le maʻisuka:

  1. Ava, lea e aʻafia ai le fatugalemu o le tino, e faʻaopoopoina ai le faaletonu o le maʻi ona o le maʻisuka, o le mea lea ua faʻapupulaina ai le tulaga, ma ua amata le alualu i luma o le maʻi.
  2. O ava malosi e afaina ai le fatu cardiovascular, o le fatu e vave ona sasaina, o vaʻa toto e leiloa muamua o latou gafatia, lea e taʻitaʻia uma ai maʻi fatu.

Mai nei mea uma, e mafai ona tatou faia se faaiuga le mautonu e faapea o le suka toto pe a uma le ava malosi e mafai ona maualuga, ae mafai foi ona tuu i lalo.

Ae ui i lea, e le o fautuaina e "taaalo i le lakapi Rusia" i le ava; e te le iloa pe faapefea ona avea se "taaloga" i ona taunuuga.

O le a le ava malosi e taliaina mo le maʻisuka?

Soo se aso faamanatu, faamanatu, aso fanau ma isi mea e le mafai ona faia e aunoa ma le faʻaaogaina o le ava malosi. O le maʻisuka o se tagata foi lea e manaʻo e faʻatasi ma isi ma inu i se vaega itiiti o se ava malosi.

O le mafuaaga lea e tatau ai ona manino le iloa o le ava malosi e maualalo ai le suka o le toto ma o le mea inu e mafai ona faateleina le kulukose.

Pe a filifilia se inu, e tatau i le maʻisuka ona gauai atu i le maualuga o le suka i totonu o le vai, saili le pasene o le malosi malosi o le ava, ma fuafua foi le kalori o mea inu.

Faʻasaga ia meainu malolosi o le a leai se afaina i le maʻisuka:

  • Vine vine lelei. E fautuaina le inu o le vai mai vine eseese, aua o loʻo i ai nisi o meaʻai ma vitamini e aoga mo le maʻisuka o soo se ituaiga. O le tagata gasegase e mafai ona inu nai lo le 200 ml.
  • Vodka, whiskey, cognac ma isi ava malosi o le malosi maualuga. E leai se suka i totonu o ia vai, o lea e talia ai mo le maʻisuka. Ae ui i lea, e tatau ona manatua o latou maualuga-kalori, o le mea inu e le silia ma le 50ml.
  • Le uaina malosi, ava malosi, martini ma isi agaga mama. E tatau ona maitauina o nei meainu e aofia ai le tele o suka, o lea e le manaomia ai mo le taumafa, ma mai ia i latou o le suka toto e mafai ona faateleina le malosi.

E toʻatele tagata gasegase e talitonu o le pia o se mea inu ava e leai sona aʻafiaga i le tino o le tagata. Ae ui i lea, o le maʻisuka, o le pia o se vai faʻaʻoleʻole ma se tuai o ona aafiaga.

O le mea moni, afai o se maʻisuka e inu i le tele o lona inu, o lona suʻega toto mo le suka e le suia, ae i se taimi puupuu, e mafai ona tupu le pa'ū malosi o le suka, ona o le tuai o le hypoglycemia.

E taua le iloa e ui lava ina taumafaina sina meainu malosi, o le maʻisuka e tatau ona pulea lana kulukose. Ma o le suʻeina o le toto e ala i se fuataga faʻapitoa e pei o se glucometer o le a fesoasoani ia te ia i lenei mea.

I le faaiuga, e taua le taʻuina atu mo nisi, o le tasi ituaiga o ava malosi o se mea e inu ai le suka, ma mo le isi, o le ava lava e tasi e faʻaitiitia ai le kulukose toto. I lenei fesoʻotaʻiga, o le a le mafai ona mateina le auala o le a tali atu ai le tino i se tulaga faapitoa sei vagana ua faamanino mea uma i le faatinoga.

O e inu ava malosi mo le maʻisuka? E faapefea ona aafia ai lou suka toto?

Faʻafefea ona aʻafia le suka i le ava malosi

E faapefea ona aafia le ava malosi? E maua pe maualuga le maualuga o le suka? O le fea ava malosi ei ai sina kulukose? O le aafiaga o le ava malosi i le suka o le toto ua masani ona suʻesuʻeina. O se taunuuga o le suesueina o lenei mataupu, e mafai ona tatou faapea atu o taunuuga o le inuina o le ava malosi e masani ona le mautonu ma faalagolago i nisi tulaga.

O le mea moni o le malosi malosi o le ava malosi e mafai ona faʻaitiitia ma sili atu le faʻateleina o faʻataʻitaʻiga glycemia e sili ona lamatia mai lenei manatu, semi-dry, vine wine, vermouth, ava. O mea malolosi malolosi e maualalo ai le kulukose toto, e pei o vodka, cognac, ma le uaina malosi e afaina ai le maʻisuka.

O le isi itu e aafia ai suiga i le soifua manuia o se tagata ma le maualuga o le suka i lona tino o le tele lea o le ava malosi, o le taimi lea na onā ai. E talafeagai lelei le inu tele o le ava i totonu o sina taimi puupuu, o le tele o le suka o le a aluese mai le masani.

O le toto o le suka pe a uma le ava malosi e masani lava ona faalagolago i uiga patino o se tagata; i le taimi nei, o se tuufaatasiga lautele o le suia o le ava malosi e le i atinaʻeina. O faʻafitauli eseese e mafai ona aʻafia ai suiga o le pathological:

  1. onosai tausaga
  2. mamafa mamafa
  3. le setete o le soifua maloloina o le pancreas, ate,
  4. tasi le le faapalepale.

O le fofo lelei lava o le faʻaaogaina atoa o le ava, talu ai o le ava malosi foi e aʻafia ai totoga taua, aemaise lava i latou e fesootaʻi ma le gaosia o le insulin.

Ona o le soifua maloloina o le ate, o le glycogen ua liua i le kulukose pe a tulai mai ni tulaga ogaoga, e taofia ai le vave faʻaitiitia o le maualuga o le suka. O le ava o le a le itiiti ifo le afaina i le pancreas, o le a faateleina ai le ono mafai ona amataina le faagasologa o gaioiga masani, faamaʻi matuia. O ia ituaiga o fomaʻi e faigata ona togafitia, e leai ni aʻafiaga ogaoga, e oʻo atu i se faʻalavelave leaga.

O le ava malosi e afaina ai le gaioiga o le fatu, o toto toto, arteries, ma le oona tele e atiina ae vave. Faatasi ai ma le ava malosi, o le maʻisuka e maua ai se malosi malosi i le fatu cardiovascular ma le popole, o le maualuga o le suka e aofia ai taunuuga e le mafuatiaina.

Alina faatagaina

Afai e faia e le tagata maʻi se filifiliga e inuina se tele o mea inu ava malosi ma le maualuga maualuga o le suka i le toto, e leai sona faʻalavelave matuia, ma faʻatagaina e fomai e inu le ava i ni vaega laiti, ua fautuaina o ia e filifili ma le faaeteete le ava, lea e aafia lelei ai le suka i totonu o le tino.

O le fea ava malosi e sili atu ona filifili? O fea meainu e itiiti le suka? E faʻafefea le suka pe a uma le ava? Le ava malosi e faateleina le kulukose? Pe a filifilia ni meainu, e tatau ona e gauai atu i nisi o faailo, e aofia ai: kalori mea o iai, le aofaʻi o suka ma le ethanol. I luga o le Initaneti e mafai ona e mauaina le laʻau fautuaina o le ava malosi, lea e mafai ona i ai i le laulau o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

E tatau ona maitauina o le mea sili ona saogalemu o le ava malosi ma le maualuga maualuga o le suka o le uaina mama mai ituaiga vine mama, e mafai ona e inuina le uaina mai vine pouliuli. O vine faapena e aofia ai meaʻai, faʻalaʻau o le vaitamini, tagata gaosi oloa e le faʻaaogaina le suka paʻepaʻe pe ua le lava iina. O le uaina tele e faʻaitiitia ai le toto suka pe afai e te le sili atu ma le 200 kalama o meaʻai i le aso. E sili ona lelei le filifilia o ituaiga lauiloa o vine, o le vai e le tatau ona taugata, e tofu uma ma mea aoga.

O le malosi malosi o le ava malosi ei ai le maualuga o le kalori, o le fua pito i maualuga o aso taitasi:

  • aua o se tagata lautele e le tatau ona silia le 60 ml,
  • o le maʻisuka e tatau ona vavae ese uma na mea inu.

Ava e pei o vodka, whiskey, cognac, e sili atu le aloese pe feinu i aso malolo, ou te matauina le metotia. O lea ava malosi e faateleina ai le kulukose, o le sauaina e afaina i le maualuga o le hypoglycemia, ma o le tali i fesili "e vodka e faaitiitia ai le suka" ma "e mafai ona inu vodka i le maualuga maualuga" e leaga. Suafa i vodka e tele, o vodka ma le toto sugar e fesoʻotaʻi vavalalata.

O vailaʻau faʻamalosi e aofia ai le tele o suka ma le ethanol, o lea e lelei ai le le inuina o le ava, vermouth ma mea inu tutusa. E pei o se tuusaunoaga, e faʻamaʻaina i le maualuga o le 100 ml i le aso, ae afai e leai ni faʻamaʻi ogaoga.

O le tulaga i le pia e tutusa lava, e ui i le mea moni e faapea o le malamalama ma e oo lava i nisi tulaga e aoga mo tagata. O le tulaga lamatia o le pia o le le sili atu ona maualuga le suka, o se tulaga e taʻua o le hyperglycemia faatuai. O lenei mea moni e tatau ona mafaufau le maʻisuka i lona soifua maloloina ma musu e inu pia.

Ua atiaʻe e fomaʻi se laulau faapitoa o loʻo faʻamaonia ai tulaga ua fautuaina mo le ava malosi mo tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia ma le faʻafitauli o le tino.

Sauniuniga saogalemu

Ma o le aʻafiaga o le ava malosi i le suka o le toto e le maua ai ni faʻafitauli matuia, faʻalavelave matuia ma faʻamaʻi, e tatau i le tagata maʻi ona matauina le tele o tulafono. Aua nei inuina le ava malosi i se manava gaogao, aemaise lava i vailaau e mamanuina ai le toto suka.

E fautuaina mai lea taimi i lea taimi e siaki le kulūkose i le tino, e tatau ona faia lenei mea pe a uma le inu ma aʻo le i momoe. O nisi o ituaiga o ava malosi, faatasi ai ma mea e maua ai le suka, e mafai ona tuuitiitia ai le kulukose toto i tulaga le taliaina.

E i ai le manatu e leaga le tuʻufaʻatasia o le ava malosi ma le faʻateleina o le tino, e tatau ona alofia le tele o gaoioiga, aua e faʻaleleia atili ai le aafiaga o le ava ma suia ai le maualuga o le suka.

Inu le ava malosi faatasi ai ma meaʻai o le gaʻo-gaʻo, o lenei mea o le a faʻatagaina ai le inu malosi o le ava malosi, e le faʻateleina ai le glycemia. O se fautuaga taua o le i ai lea o se tagata lata ane e iloa e uiga i le faamaʻi ma o le a mafai ona vave faʻatautaia ma tuuina atu le fesoasoani muamua pe a tupu se tulaga e leʻi mafaufauina.

E mafai ona ou inu ava malosi aʻo leʻi suʻeina?

Afai o le ava e maualalo ai le toto toto, e le o lona uiga o le suʻesuʻega o le maʻisuka, e mafai e le tagata gasegase ona maua le taugofie o le sasaina o sina ava malosi. Talu ai o le ava e afaina ai le tino o le tagata, fomaʻi e le mafai ona inu i luma o le toto sampling, o le mafuaaga e faigofie - o le taunuuga o le auiliiliga o le a le sao, o le a faʻalavelave ai le ata o le maʻi, ma fenumiai le fomai.

E sili atu ona afaina le inuina o le ava i le afiafi o se suʻega o le toto o le toto, talu ai o lenei auʻiliʻiliga e sili ona saʻo, fomaʻi le fomaʻi, faʻamaonia togafitiga. O le ava malosi e faaitiitia pe faateleina le masani masani o le toto, lea e toe faateleina ai le ono mafai ona faia se mea sese, e faatonuina ai le le atoatoa o fualaau faasaina.

O taunuuga o ia togafitiga e le mafai ona fuafuaina, ma o soʻo se ava malosi e aafia ai le maualuga o le suka. O loʻo i ai se faʻamaoniga o le i ai o le ava malosi i totonu o le toto e avea ma mafuaʻaga o faʻataʻitaʻiga faʻamalositino ma faʻatafunaina.

O le a le toe faʻafesoʻotaʻi e le Ethanol ia gaioiga faʻafefete ma vailaau oona pe a ave le toto mai le maʻisuka o lē na 'ava malosi i le aso na muamua atu.

Afai e inuina e se tagata le ava malosi, e mafai ona e foaʻiina le toto i le muamua nai lo le 2-4 aso.

Aʻo faasaina le ava malosi

E i ai taimi o le a mafua ai le malosi o le ava ma le suka toto ma oʻo ai i le oti. O le mea lea, o le ethanol i le ava malosi e matautia i le taimi o le maitaga o fafine e maua i le maʻisuka, faatasi ai ma se ituaiga taufaasese o le faamai, pe a tumau pea le suka i luga o le maualuga mo se taimi umi.

E le gata i lea, o le aʻafiaga le lelei o le ava malosi i le suka o le toto e tupu i le i ai o se faʻaogaina o le tino i le pancreatitis faamaʻi, pe a iai le gau o le lipid i le toto (ketoacidosis). O le ava malosi e sili ona afaina ai ma le faʻaititia o le gaosiga o le pacreatic function, o le solia o le lipid metabolism i se maʻisuka.

O le aʻafiaga o le ava i le glycemia e mafai ona ese, pe afai e mafai e le vodka ona maua mai le suka, ona inu ai lea o isi mea inu. O le faafitauli o le muamua ma le lua mataupu e tupu le le pulea, e lamatia ai le soifua maloloina o le maʻi.

O le ava malosi e le mafai ona togafitia le maʻisuka, ae na o le faʻateleina o lona ala, o le faailoga o le a faʻaitiitia mo sina taimi, ona mamafa, aisea e faasaina ai le ava malosi i le maʻisuka. Afai e te le taofi i le taimi, vave pe mulimuli ane:

  1. o vaisu o le ava malosi e atiina ae,
  2. latou fasioti lemu se tagata.

E lelei pe a malamalama le tagata maʻi i lenei mea ma e manaʻomia ni auala talafeagai e tausia ai lona ola maloloina.

O faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga o le ava i luga o le suka toto o loʻo maua i totonu o le vitio i lenei tusiga.

O meainu malolosi e inu ai le toto toto

O le alcohol ethyl alcohol o loʻo i ai se mea mamana o le hypoglycemic. O le taimi lava e ulufale atu ai le ethanol i le ate, e liliu le tino i le "alaga", ma o le a faanatinati atu uma le malosi i le gaioiga o mea leaga. E le mafai e le ate ona faʻaaogaina ana galuega uma, vagana ai le faamamaina o le toto mai le ava malosi. O le mea lea, o le tuʻuina atu o okeni ma le kulūkose e faʻagata, e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

Ae leai se tasi na te 'ai le ethanol i lona tino mamā - masani lava i le ava malosi e tele naua mea suamalie. O le sili ona le faʻasalaina o vine mamago (e sili ona lelei mai vine mumu), pulu ma vodka. Ioe e sili atu le matautia mo le maʻisuka ituaiga 1, talu ai e mafai ona latou faʻaosoina le hypoglycemia - o se tulaga faʻatasi ma se paʻu mataʻutia i le kulukose, faʻapea foi ma le le mautonu o le popole ma autonomic system. O le maʻi e amata lemu, e masani ona tupu i le 7-8 itula pe a maeʻa le vaega mulimuli o le vai. Ina ia aveesea le hypoglycemia, o le a manaʻomia le falemai vave. I le taimi lava e tasi, o se tagata valea o le a faigofie ona faʻalavelaveina le faʻamaʻi i le masani ai, o lona uiga o le maʻi o le a leai se taimi e tuʻuina atu ai le fesoasoani muamua.

O a meainu malolosi e inu ai le suka

O loʻo i ai mea inu ava malosi ma le tele o mea suamalie. O nei mea e aofia ai vailaʻau faʻamalosi, ava malosi, vailaʻau. Latou te faʻaosoosoina le oso i luga i le kulukose toto - o lenei tulaga e taʻua hyperglycemia. A oʻo mai ni faʻafitauli, faʻalauteleina le fia inu, o le a avea ma faʻateleina le masani, amataina migraine, ufiufi paʻepaʻe mata.

O le maʻi e faigofie ona taofi ma se tui o le inisaliniae afai e osofaʻia faʻafuaseʻi oso, o le aʻafiaga o faʻafitauli e faʻapupula. O le mea lea, o le ketoacidosis o le maʻisuka e oʻo atu ai i le pagatia poʻo le oti. O maʻi o le fatu, maʻi le mautonu, faʻavasegaina o le tino, poʻo le tosoina o vae e mafai foi.

E mafai ona ou inuina le ava malosi i le suka maualuga

O le Hyperglycemia e aafia ai tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O fomaʻi e faatagaina i latou i nisi taimi e inupia le ava malosi i ni mea laiti, ae i le taimi lava e tasi e matauina le tele o fuataga saogalemu:

  • Aua nei sili atu i le maualuga ole faʻatagaina ole taumafa - e le silia ma le tasi le vaega o le ava i le aso ma tolu vaega i le vaiaso.
  • Aua le faʻafefiloi le ava malosi ma le metformin, aua e mafai ona mafua ai se faʻalavelave ogaoga - lactic acidosis.
  • Aua le inuina le ava suamalie: faguina le uaina, vine, Cahors, ava malosi, vailaau.
  • Faʻaauau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose - ia fuaina aʻo le i inu, pe a uma le ipu faʻataʻitaʻi muamua ae leʻi alu i le moega. Afai e manaʻomia, ia tui inisalini.

Ava Suavai Maualalo

I le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le ethanol poloka le tafe o glycogen mai le ate, o lona uiga o le kulukose i totonu o le toto e le toe faʻaleleia. Afai e te le pulea lona tulaga i le taimi, o le a tulai mai le hypoglycemia - o se tulaga matautia tele mo se tagata. E masani lava ona tupu le syndrome i le mavae ai o le 7-8 itula, ae o lenei vaitaimi e faateleina ai le tuusaʻo saʻo i le aofaʻi o le vevela.

O faʻamaoniga e talitutusa ma faailoilo o le inupia:

  • Talofa.
  • Faateleina le vevesi.
  • Manatu
  • Migraine
  • Loto o le fatu.
  • Vaʻai matala.
  • Lethargy.
  • Tesea
  • Tele le fiaai.
  • Faʻaleagaina le faʻaleagaina.

E mafai ona e puipuia oe lava e ala i le tosoina o le fua o le insulin i le aso o le inu. E le gata i lea, o le siaki faifai pea o le kulūkose e faʻatagaina - faatasi ai ma le faʻaititia o le maualuga o le ava malosi o le a sili atu ona lelei le tuʻuina atu i se isi taimi pe 'ai se mea suamalie. E le fautuaina e inu i se manava gaogao - o se taumafataga e tatau ona amata i se meaai mama. E le gata i lea, e tatau lava ona i ai i taimi uma faʻatasi ma oe pepa aloaia e faʻamaonia ai le i ai o le maʻisuka ina ia i ai ni faʻafitauli, e mafai e isi ona vave saunia le fesoasoani muamua.

Tuua Lau Faamatalaga