E mafai ona 'ai le sisi mo le maʻisuka? O lona faasinomaga igoa

Matou te fautua atu ina ia e faamasani i le tusiga e uiga i le mataupu: "meaai paleni mo le maʻisuka ma le glycemic index of products" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Faʻamatalaga Faʻamatalaga Taumafa Maualalo: Lisi ma Lisi

O se faʻamaoniga e pei o le maʻisuka, tusa lava po o le a le ituaiga, e manaʻomia ai le maʻi e mulimuli i se meaʻai faapitoa i lona soifuaga atoa. O loʻo faia i meaʻai e maualalo le faʻaogaina o fuainumera.

O mataupu faavae o le taumafaina o meaʻai e taua foi - o le meaʻai e faʻasalaga, a itiiti ifo ma le lima taimi i le aso, i ni vaega laiti. E le faatagaina ona matelaina ma vevela - e mafai ona mafua ai se oso i le maualuga o le suka. O le taamilosaga ole fua ole aso ole lita ole lita e lua.

I lalo o le a tatou mafaufau i le manatu o le faasinomaga o le faasinoupu (GI), tuʻuina atu i ai le laulau o faʻamatalaga glycemic ma le lisi o oloa faʻatagaina mo le maʻisuka.

O le GI o se faʻamaonia telefoni o le aʻafiaga o se oloa gaosia pe a uma ona faʻaaoga i luga o le suka suka. O fua maualalo o le gaosiga o oloa o le a oʻo atu i le 50 PIECES - o ia meaai o le a saogalemu mo le maʻisuka ma o le a fausia ai le meaai autu.

O nisi meaʻai ei ai le faʻaalia o le 0 iunite, ae le o lona uiga e mafai ona 'ai. O le mea e faapea o nei faailoga e aofia ai meaʻai gaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, gaʻo. O loʻo i ai le tele o cholesterol, ma i se faʻaopoopoga, mea maualuga le kalori. O lenei vaega e faasaina ai lona faʻaaogaina e le maʻisuka.

O meaai faʻatasi ma se faʻamaulalo maualalo e mafai ona faʻateleina a latou gaioiga i se togafitiga faʻamafanafana ma tumau. O lenei tulafono e faʻaaogaina i kāloti, i lona tulaga masani, o lona GI e 35 iunite, ma i totonu o le 85 iunite.

Laupapa mo le maʻisuka ma le vaevaeina o le GI i vaega:

  • e oo atu i le 50 PIECES - maualalo,
  • 50 -70 PIECES - ala,
  • mai le 70 iunite ma luga - maualuga.

O togafitiga faʻamaʻi mo le maʻisuka e tatau ona aofia uma ai oloa e maualalo le GI, ma naʻo taimi e masani ai ona faʻatagaina meaai i se fuainumera i le taumafataga (e le silia ma le faalua i le vaiaso).

O oloa maua i le maualuga o le GI e mafai ona faaosofia ai le fesuiaiga o le maʻi i se ituaiga o le insulin i le maʻisuka ituaiga 2.

Cereals saturate le tino o le maʻi ma le tele o vitamini aoga, minerale ma fiber. O paʻu taitasi e iai ona lelei. Buckwheat - faʻalautele le hemoglobin, o le falaoʻo sana o loʻo i ai mea e faʻaleagaina ai, ma faʻateʻa ai mea leaga.

E tatau ona i luga o vai le kuka o keke, e le aofia ai le faʻaopoopoga o le suauʻu manogi. Isi mea e fai ai pusa fagu - meaʻai suauʻu. O le mafiafia o le pusa, o le maualuga o lona faasino igoa.

O le filifiliga o meaʻai e tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma le faaeteete, ona o nisi ei ai le GI o le sili atu i le 70 iunite ma e ono le maua se aoga aoga ile tino maʻi. I se isi itu, o na cereals e mafai ona faaosofia ai le hyperglycemia.

  1. penina penina - 22 PIECES,
  2. lanu enaena (lanu enaena) - 50 PIECES,
  3. buckwheat - 50 PIECES,
  4. karite karite - 35 PIECES,
  5. millet - 50 PIECES (faatasi ai ma se siaki visa o le 60 PIECES).

O le tele o fomaʻi e aofia ai le sana o le sana i totonu o le lisi o vailaʻau faʻatagaina, ae le sili atu ma le tasi i le vaiaso. E tele vitamini ma minerale, maualalo-kalori, ae o lona GI e 75 iunite. O le mea la pe a uma ona 'ai se meaʻai o le falala, e tatau ona e gauai atu i lou suka toto. Afai e faʻaleleia, e sili atu le vavaeeseina o se oloa mai le lisi.

Laititi fafaga laititi ma susu susu

O le filifiliga o meaʻai susu ma meaʻai susu faatasi ai ma se faʻamaumauga maualalo maualalo e matua lautele lava. E tatau foi ona i ai i le lisi o le maʻisuka i aso taitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se ipu malamalama o le terfir poʻo yogurt o le a avea ma se lua taumafataga tele lona lua, e faigofie ona eli ma o le a le mafua ai ni suauu i le po. Ole mea e sili ona taua mo le maʻisuka ituaiga 1.

E mafai ona 'aina faʻamaʻi fua, pe mafai foi ona e kukaina ni ituaiga o moli fua. Mo le faia o lenei mea, o le kisi, fuamoa ma fualaau mamae e palu ma kuka ile microwave mo le sefulu minute. E mafai ona teuteuina le kuka kuka i nila o le mint.

E le tatau ona e fefe e faʻaaoga fuamoa i le fua o loʻo i luga, o le mea autu e sili atu ma le tasi i le aso. O le polotini GI o le 0 IU, o le yolk o loo i ai se faasinoupu o le 50 IU ma e aofia ai le faateleina o le cholesterol. O le mafuaʻaga lea ma le maʻisuka, e le sili atu ma le tasi le fuamoa e fautuaina i le aso.

E le gata i lea, o le susu e le faʻasaina mo le maʻisuka. E ui lava o fomaʻi e fautuaina mai susu susu i luga o le lisi, latou te sili ona digestible ma maua ai se aoga aoga i le faagaioia o le gastrointestinal tract.

Mea gaosi susu ma meaʻai susu ma se faʻamaumauga maualalo maualalo:

  • susu atoa
  • susu susu
  • soya susu
  • o le sisi falaoa-maualalo
  • curd mass (e aunoa ma le faaopoopo o fua),
  • kulimi 10% gaʻo,
  • kefir
  • yogurt
  • susu susu,
  • o yogurt e leʻi faʻasusu.

O nei oloa e mafai ona faʻaaogaina e le gata i le fou, ae faʻaaoga foi e sauni ai ipu faʻalavelave - tao tao, suauu ma pusa.

O meaai ma iʻa e aofia ai le tele o faʻamalologa faigofie. O meaai ma iʻa e tatau ona filifilia i ituaiga e leai ni mea suamalie, aveese le gaʻo ma le paʻu mai ia i latou. O iʻa e fai i iʻa e maua i taumafataga faalevaiaso e oo i le lima taimi. O mea taumafa e kukaina i aso uma.

E taua le matauina o le faʻaaogaina o le iʻa caviar ma le susu e faasaina. E iai a latou avega mamafa i le ate ma le paʻu.

E masani ona taliaina e faapea o le susu o le susu o se meaʻai lelei lea o le maʻisuka, ae o le mea sese lenei. Ua faamaonia e saienitisi mai fafo e faapea, o le aano o aano o moa mai lima e aoga ma saogalemu. Ua faʻamalosia i le uʻamea.

Pusa o mea maualalo ole GI mo aano o manu ma meaʻai:

  1. moa
  2. vela
  3. toso
  4. lapisi o lapiti
  5. salu
  6. lafumanu
  7. moa moa
  8. lafumanu
  9. lafumanu.

E le naʻo le lua aano o aano o manufasi o loʻo saunia mai aano o manu, ae o gaʻo foi. I lenei tulaga, e tatau ona usitaia lenei tulafono: pe a uma le fufuluina muamua o aano o aano o manufasi, faʻafefe le broth, faʻafeinu le vai fou ma i ai i luga, faatasi ai ma aano o manu, ua saunia le ipu muamua.

O iʻa ma iʻa o loʻo i ai i le phosphorus ma e sili atu ona lelei nai lo meaʻai. E tatau ona fufulu ma tao i totonu o le ogaumu - o le a sili atu le tele o vitamini ma minerale o le a faasaoina.

O iʻa ma iʻa faʻatasi ma se faʻamaufaʻailogaina e oo atu i le 50 PIECES:

E mafai ona e fatuina le tele o salata feʻai mai iʻa o le a valaʻauina e oo lava i ipu sili ona suamalie.

O le filifiliga o fualaau aina e maualalo le faasinoupuina e tele, ae e tatau ona e faaeteete i la latou taumafa. O le mea o le taumafaina o fualaau aina i le i ai o le ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka e gata - e le sili atu ma le 150 kalama i le aso.

E faʻasaina le faia o sua mai fua, e tusa lava pe itiiti le GI. O nei mea uma e mafua ona o lo latou GI maualuga. Az e mafua mai i le mea moni o le taimi e fai ai le fiber ua "leiloloa," lea e taʻalo ai le taua o le aumaia o le kulukose mai fualaau aina i le toto. O le faʻaaogaina o le tasi ipu tioata o lea mea inu e ono mafua ai le maualuga o le sugar sugar i le 4 mmol / l i totonu o le sefulu minute.

I lenei tulaga, e le faasaina le fua e aumai ai le tutusa o pateta palu. O lenei ituaiga o oloa e sili atu ona lelei le 'ai o le salamalie pe pei o fuamoa fualaʻau e faʻafefiloi ma lefirfini poʻo le yogurt e le faʻamalolo. E tatau ona fai le kuka vave aʻo le i 'ai.

Laʻau Maualalo GI ma Berries:

  1. se apu
  2. uliuli ma mumu currants,
  3. apricot
  4. pi
  5. pulu
  6. strawberries
  7. strawberries
  8. fugalaau
  9. lanu
  10. gogoberry

O nei vailaau o le maʻisuka e sili ona lelei ona 'ai i le taeao o le tasi poʻo le lua, ona o le sili atu ona "faigofie" o le absorption o le kulukose.

E mafua lenei mea i le gaioiga faaletino o se tagata, lea e tupu i le afa muamua o le aso.

Le taua o fualaau faisua e le mafai ona sili atu ona maualuga. E tatau ona sili atu ma le afa o meaʻai a le tagata maʻi i le maʻisuka i soo se ituaiga. E tele ipu e saunia mai fualaau faisua - o le itu tauagavale o ipu, salati, casseroles, schnitzels ma sili atu.

O le metotia o togafitiga faʻamafanafana e le afaina ai le faateleina o le faasino igoa. Ma 'ai fua o fualaau suamalie ua matua faʻasaina, o lona uiga o tamato e ese mai ai, ua fautuaina i se aofaiga o le 200 ml. E le gata ina onā, ae faʻaopoopo foi i le fufuluina o fualaʻau ma aano o manufasi.

E i ai ni nai tuusaunoaga i fualaau faisua. Muamua o kāloti kuka. E i ai se numera o le 85 iunite, ae i lona tulaga masani, e na o le 35 iunite. O lea e mafai ai ona e faʻaopopoina ma le saogalemu i salakeke. E tele tagata e faʻaaogaina le pateta, aemaise i vasega muamua. O lona faʻamaufaʻailoga ua faʻamamaina e 85 iunite. Afai, e ui i lea, ua tonu e faʻaopopo se tasi faʻamaʻi i le ipu, ona tatau ai lea ona fufulu mama muamua, tipi i totonu o pipi ma solomuli i le vai malulu. Ma o le tele o le malolo o le a tuʻuina le pateta, lea e aafia ai sea maualuga maualuga.

Laʻau Faʻamataʻu Laititi GI:

  • aniani
  • kaluka
  • ituaiga uma o kapisi - paʻepaʻe, mumu, cauliflower ma le broccoli,
  • eggplant
  • zucchini
  • squash
  • tamato
  • kukama
  • pepa suamalie ma le vevela,
  • pi ma lentils.

Mai se lisi tele, e mafai ona e saunia ni itu eseese o ipu mo le maʻisuka o le a le mafua ai le faateleina o le toto suka. O fualaau faisua lauiloa e mafai ona avea o se taumafataga o le taeao. Ma afai e kukaina falalaʻau ma aano o manufasi, ona latou avea lea o se taumafataga muamua ma paleni atoa.

O uiga o le manava o le ipu ua faʻatagaina e faʻaopoopoina ai le laʻau:

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalosia ai le tagata maʻi e le gata ina filifilia oloa ma maualalo GI, ae ia faʻamamaina lelei foi meaai. E faasaina le kuka ma fufulu meaʻai ma se aofaiga tele o suauu fuālaʻau.

Musika, e ui lava e le o ni fualaau faisua, e faatagaina foi mo le maʻisuka o soo se ituaiga. Toeitiiti o GI uma ei ai le faailoga o le 35 iunite. E faʻaaogaina i salakeke, stews, casseroles ma faʻatoʻaga mo maʻi o le maʻisuka.

E aoga tele le kukaina o kuka mai fualaʻau. I lenei tulaga, o le maʻisuka e mafai ona suia mea e tusa ai ma mea e fiafia i ai le tagata lava ia. I le taimi o kuka, e tatau ona mafaufauina le taimi e kuka ai fualaʻau taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻapipiʻi le garlic i le laina mulimuli, e le silia ma le lua minute e kuka ai. O loʻo i ai se vaega itiiti o le susu ma afai e te pasia i le taimi e tasi ma aniani, ona faatoa falai lea o le kalama.

O le suauu vailaʻau suamalie mo ituaiga 2 suka o le maʻisuka e mafai ona saunia ma fualaau faisua ma fou. Faatasi ai ma le lelei o le malulu, o fualaau faisua e le mafai ona leiloa a latou vitamini.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, e tele suʻega mai meaʻai maualalo-GI e tuʻuina atu.

O le a le fuainumera o fuainumera o oloa: o se laulau mo le maʻisuka pe a fatuina se lisi mo aso uma

Pe a fatuina se lisi mo le taumafa o le maʻisuka, e taua le mafaufau e le gata i le kalori o meaʻai ma ipu, ae o le glycemic index. Ina ua maea le folasaga o le manatu a le polofesa D. Jenkins, o tagata na maua i le maʻisuka na mafai ona faalauteleina le taumafataga e aunoa ma le afaina ai o latou soifua maloloina.

O faʻamatalaga i le glycemic index (Gl, GI) o le a fesoasoani i le 'ai lelei, fesuisuiai, maua se tulaga talafeagai o meaʻai. O le fautuaga a tagata tausi meaʻai ma endocrinologists e aoga mo tagata mamaʻi e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O se laulau e faʻaalia ai le GI o oloa autu o se fesoasoani lelei lea mo le faia o se lisi o aso taʻitasi.

O le a le numera o meaʻai? I le 1981, ina ua mavae le tele o suʻesuʻega ma suʻesuʻega, na fautuaina e Polofesa D. Jenkins (Canada) le iloiloina o meaai e ala i le natura o lo latou aafiaga i le suka o le toto. O le taimi muamua na talitonuina o ituaiga uma o gaʻo e tutusa lava le faateleina o se faailoilo taua, o keke sukalati o se oloa faasaina, ma o ituaiga o meaai e maualalo i le kalori mea e mafai ona 'aina e le maʻisuka e aunoa ma ni faasa.

Na toesea e le fomai le sootaga i le va o le kulukose ma le faateleina o le toto suka. Na fuafuaina e Polofesa Jenkins le faasino igoa e le gata mo fualaau faisua fou, vine, fua, ae faapea foi mo meaai pe a maeʻa togafitiga vevela. O maʻi suka na mauaina faʻamaumauga ile Gl o ituaiga eseese o falaoa, falalaʻau, aano o manu.

Ina ia iloiloina le GI, o le fua faatatau o le faateleina i le kulūkose pe a faatusatusa le faaaogaina o se oloa faapitoa. O le maualuga o le taua o le Gl, o le sili atu foi lea o le maualuga o le maualuga o le suka o le toto. Low GI - e oo i le 40 iunite, ala - mai le 40 i le 65, maualuga - sili atu ma le 65.

O le maualuga o le GI e fuafuaina i luga o se fua faapitoa, o fuainumera e mai i le 0 iunite i le 100. O oloa taʻitasi e maua lona lava tau Gl, e aofia ai le kukaina, taoina, fuga, ma isi ituaiga o togafitiga vevela.

O le fua o le tufatufaina o le kulukose i totonu o le tino o nisi o oloa e matua maualuga lava o le faasinomaga glycemic o mea taitasi e sili atu i le 100 iunite. Pia, falaoa paʻepaʻe, masi, toasts, o se hamburger e aofia i lenei vaega.

Aoao e uiga i faailoga o papa paneta, faapea foi ma le faʻaaogaina o faʻaoga.

O le peniitary adenoma: o le a le mea ma o le a le mea e lamatia ai maʻi? Faitau le tali i lenei tuatusi.

Endocrinologists fautuaina e faapea o tagata maʻisuka uma e amanaʻiaina ia faailoilo e pei o Gl. O le faʻamatalaga faʻamaonia o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona aʻafia le maualuga o le suka ma le faʻatinoina o le paʻu vaivai.

E tatau ona e tilotilo i le laulau - ma o le a vave ona manino pe o le oloa ua filifilia e talafeagai mo meaai paleni i le maʻisuka. E faigofie lava ona i ai ni vaega: fua mata ma fualaau 'aina / fualaau faisua, ituaiga eseese o meaʻai ma mea e gaosi ai falaoa, oloa faʻatasi ma togafitiga faʻamaʻi eseese, suamalie.

O faʻataʻitaʻiga o laulau e faʻaalia ai o le tele o meaʻai e maua ai le maualuga o le faʻaogaina o fuainumera e mafai ona faʻaaogaina i fua faʻatatau. Mo se faʻataʻitaʻiga, keke sukalati (koko o le koko - 65% pe sili atu), e ui lava ile maualuga o lona kalori, o loʻo i ai ni "mauoa" vave, GI - na o le 25 iunite!

E le o se mea e tupu fua mai ai D. Jenkins i laulau o loʻo faʻaalia ai le tele o vaega mo le oloa lava lea e tasi: o le faasologa o igoa e suia i le talaaga o auala eseese e maua ai lenei ituaiga o meaai. E tatau i le maʻisuka ona manatua mea e aʻafia ai pe tulaʻi ai GI.

Gl faʻavae e faʻalagolago i faʻataʻitaʻiga nei:

Aisea e tatau ai ona taofiofia e le suka suka Meaʻai Gl Gl

O le sili atu faigofie ("anapogi") gaʻololo ma ituaiga o meaai i totonu o le lisi ma le Gl o le 65 iunite pe sili atu, o le sili atu ona malosi o loʻo i ai le faateleina o le suka toto, lea e faʻapupulaina ai le avega i luga o le paʻu vaivai ma taʻitaʻia ai faʻafitauli o le maʻisuka.

Faʻavave vave ona tupu, ua liua lelei gaʻo i le kulūkose, ae o le malosi e pei lava ona leiloloa e pei ona tufatufa atu i le gaʻo. O oloa e maualuga le GI e le fetaui mo le maʻisuka, e pei o se tuusaunoaga, e mafai ona e 'ai se fasi keke po o se pai mo le aso malolo, ae ia mautinoa e faaopoopo i le lisi meaʻai ma ituaiga o meaai i lalo Gl.

O meaʻai talafeagai i le maʻisuka e faʻaitiitia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi ona maua i le kulūkose, faʻaitiitia ai le le lelei o le aʻafiaga o le tino, ma faʻaitiitia ai le leaga o le aafiaga o le inisalini. I le ituaiga muamua o togafitiga, e ui lava i le taua o le inisalini o le inisalini mo le gaioiga masani o le tino, e tatau i tagata mamaʻi ona manatua pea e uiga i le GI, auala sili ona lelei o le kuka, ma le taua o meaʻai.

E faigofie le teuina o se laulau faʻatasi ai ma le Gl i totonu o se api poʻo se tusi suʻega mo le maʻisuka. E aoga le iloa o mea e aafia ai le taua o le GI (o loʻo i ai se vaega e ese mai i lenei autu i luga).

E faʻapefea ona avea le ultrasound o le fatafata ma o le a le mea e faʻaalia ai iʻuga o suʻesuʻega faʻamalosi? Matou te maua se tali!

Aoao e uiga i tulafono e uiga i foliga o le faʻaaogaina o aʻa o le cinquefoil paʻepaʻe i le vevela mai lenei tusiga.

Alu i le http://vse-o-gormonah.com/vnutrennaja-sekretsija/polovye/polikistoz-yaichnikov.html ma faitau e uiga i le mafai ona faamaloloina ovaries o le polycystic ma pe faapefea ona faia lenei mea.

Mea moni taua:

  • o nisi o tagata gasegase e talitonu o fualaau faisua, fualaau suamalie ma fuamoa e tutusa le aoga i le tulaga o le faaleagaina o le pancreatic, ma oloa tao, o mea suamalie e tatau ona toetoe lava a tuulafoaia uma.O ia manatu sese e masani ona oo atu ai i le le atoatoa o meaai paleni, e le lava le malosi o le tino, o loo i ai faafitauli i le nutimomoia o meaai, o se tagata e masani ona oo i se lagona o le fiaaai,
  • na o le tilotilo lava i nei mea taua GI: swede - 99, kāloti koko - 85, sima - 70, pineapple - 65, apricots - 91, zucchini fried - 75. Ma nisi numera (Gl maualuga): sukalati malulu (koko - a itiiti ifo 70%) - 22, falaoa o le falaoa - 50, faʻamaʻi faʻaleaganuʻu ma le fructose - 30, falaoa o le uka - 40, falaoa soya - 15, pasta (faia mai falaoamata atoa) - na o le 38.

Faʻamatalaga aoga mo tagata uma e siaki le tulaga lelei o meaʻai mo le maʻisuka ma le gaʻo:

E taua le taua o le laulau i luga ole laulau pe a 'ai meaai

E le na o tagata maʻisuka uma e iloa e uiga ile faasologa o igoa o oloa, ae faʻapea foi i latou na mananao e leiloa le mamafa ma aʻoaʻoina tele meaai. I le maʻisuka, e taua tele le faia o se filifiliga aupito sili ona lelei o se vaega o meaai e aofia ai vailaʻau maso, ma faitauina o iunite falaoa. O nei mea uma e sili ona taua i le tulaga o le aʻafiaga i le fua o le kulukose i totonu o le toto.

Muamua lava, ioe, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata e finau. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le aʻafiaga o gaʻo gaʻo malolosi i luga o le kulūkose o le toto ua fuafuaina e le gata i le tele o latou kulupu, ae faʻapea foi i le lelei. Carbohydrates e faigata ma faigofie, lea e taua tele mo taumafa lelei. O le sili atu ona taua le fuaina o le 'eleʻele o le gaʻo ma le saoasaoa o loʻo gauaʻi, o le sili atu ona taua e tatau ona manatu o le faateleina o le kulukose toto. E faʻatusatusa lenei mea i iunite o falaoa.

Faʻaaogaina kiwi, faitau i ai.
Ina ia tumau le maualuga o le kulukose o le toto e le suia mo se aso, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le a manaʻomia se meaʻai e maualalo i le maʻisuka. O lona uiga o se mea taua i le taumafa o mea taumafa ma le maualalo o le faasinoupu.

E i ai foi se manaʻoga e faʻagata, ma o nisi taimi e matua vavaeeseina uma lava, o oloa ia ei ai se faasinomaga maualuga. E tutusa foi le faaaogaina i iunite falaoa, lea e tatau foi ona iloiloina mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

I le avea ai ma se faʻasologa sili ona lelei, e masani ona taliaina e ave se faasinoala poʻo se falaoa meaʻai mai le falaoamata paepae o se mea sili ona lelei. E le gata i lea, o la latou faasino igoa e 100 iunite. E tusa ai ma lenei fuainumera o faʻamaumauga o isi oloa o loʻo aofia ai vailaʻau faʻamalosi. O lea uiga faaalia i se meaʻai a le tagata lava ia, e pei o le saʻo saʻo o le faasinoupu ma le XE, o le a mafai ai ona le gata ina maua ai le soifua maloloina atoatoa, ae ia tumau pea le maualalo o le suka i le taimi atoa.

O le maualalo o le faasinomaga ma le vaega o falaoa o le oloa, o le faʻagesegese foi lea o le faʻaititia o le fua o le kulukose toto pe a uma ona avea ma meaai. Ma o le sili atu foi ona vave, o le maualuga o le kulukose o le toto e oʻo i se fua faatatau sili ona lelei.
O lenei faʻamaufaʻailogaina e matua aʻafia lava i faʻavae e pei o le:

  1. o le i ai o ni meaai faapitoa-togi i totonu o le oloa,
  2. togafitiga o gaosiga (i le a le ituaiga o ipu e faʻaaogaina: kuka, falai pe tao),
  3. le faatulagaga o meaʻai (vaaiga atoa, faʻapea foʻi ma le paʻu poʻo le vai inu),
  4. fua o le vevela o le oloa (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamaʻaisa ituaiga ua faʻaititia le faʻasologa o le glycemic ma, e tusa ai, XE).

O le mea lea, amata ona 'ai se meaʻai faapitoa, o se tagata ua uma ona ia iloa muamua le mea o le a aʻafia ai le tino ma pe mafai ona tausia le maualuga o le suka. O le mea lea, e tatau ona faia ni faʻatonuga tutoʻatasi, pe'ā uma ona feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Faʻalagolago i le a le mea o le a tupu, o oloa e tatau ona vaevaeina i ni vaega se tolu. Muamua e aofia ai meaʻai uma e maualalo le faʻasologa o igoa, e tatau ona itiiti ifo ma le 55 iunite. O le vaega lona lua e tatau ona aofia ai ia oloa ia o loʻo faʻaalia e ala i fuainumera o glycemic avega, o lona uiga, mai le 55 i le 70 iunite. O le mea e ese ai, e tatau ona maitauina na oloa o loʻo i ai i le vaega o mea e aofia ai ma faʻalautele maualuga, o lona uiga, e sili atu ma le 70. Fautuaina e faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma laiti, aua e matuā afaina ai le soifua maloloina ole maʻisuka. Afai e tele naua meaʻai nei e te 'ai, e mafai ona tupu se coma se vaega pe maeʻa atoa.. O le mea lea, e tatau ona faʻamaonia le taumafataga e tusa ai ma mea o loʻo taʻua i luga. O ia oloa, lea o loʻo faʻaalia e se fuainumera o le faʻaogaina o le taugofie, e tatau ona aofia ai:

  • oloa falaoa e faia mai falaoamata malo,
  • lanu enaena
  • buckwheat
  • fatu pi mamago ma lentils,
  • tulaga masani o le oatmeal (vave le kuka),
  • oloa susu,
  • toetoe o fualaau faisua
  • apu ma le suamalie ole suamalie, aemaise lava oranni.

O la latou lisi maualalo e mafai ai ona faʻaaogaina nei oloa toetoe lava o aso uma e aunoa ma ni tapulaa taua. I le taimi lava e tasi, e tatau ona i ai se tulaga faʻapitoa e fuafua ai le tapulaa aupito maualuga e faatagaina.
O oloa o manu-manu, faapea foi ma gaʻo, e leai se taua tele o gaʻo i totonu o la latou tuufaatasiga, o le mafuaaga lea e le o fuafuaina ai le faasinomaga glycemic mo i latou.

O le isi tulafono, o le tausisia lea o le a mafai ai ona tausisia se faʻamaumauga maualalo maualalo. O le faʻaogaina lea o na oloa na faʻaaogaina i luga o le laulau faʻapitoa, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona saunia i se auala faapitoa. E tatau ona taoina pe taoina meaai.

E tatau ona aloese mai mea taumafa, lea e matua afaina ai le maʻisuka o soo se ituaiga. E taua tele foʻi le manatua o le ava malosi o se GI sili lea e le tatau ona faʻaumatia ei latou e maua i le maʻisuka.

E sili le inu i mea inu malolosi aupito sili ona malolosi - mo se faʻataʻitaʻiga, pia pia po o le uaina mamago.
O se laulau e faʻaalia ai le faʻaogaina o le faʻasologa o oloa o le a faʻaalia ai o la latou GI e sili ona taua, o lona uiga e mafai e tagata taʻitoʻatasi o le maʻisuka ona faʻaaogaina i nisi taimi. E le tatau ona galo ia i tatou le taua o le tino, aemaise lava mo i latou o loʻo feagai ma le maʻisuka.
O le mea lea, o se faʻafefiloi o mea taumafa, faʻamatalaga mo le GI ma le XE ma le tino gaioiga lelei o le a mafai ai ona faʻaititia le faʻalagolago i le insulin ma le fua o le suka toto i se mea maualalo.

O le glycemic index (GI) o se fesuiaiga lea e sili ona taua mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. I le sailia o le faaleleia o le tulaga ma le tausia o le suka masani, o le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona mataituina lelei a latou meaai, aua e taua tele. Ina ia faigofie le faʻatusatusaga, o loʻo i ai laulau, e tilotilo i ai, o se tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e faigofie lava ona fuafuaina le tau aogā.

O le faasinomaga faʻavae o se vaega masani e faʻamaonia le saoasaoa o le faagasologa o le vaeluaina o mea gaʻo. 100 iunite o le fua o le vaevaeina o le kulukose. O lenei tau aoga o le tulaga masani lea e tutusa ma isi oloa taumafa. Afai e maualuga le fua o le vaeluaga, ona maualuga lea o le faasinomaga glycemic. O le maualuga o le GI e le o taimi uma e fetaui lelei ma le maualuga o le kalori.

O oloa i le laulau e vaevaeina i ni vaega se tolu e tusa ai ma le fua o le kulūkose:

  • maualalo GI - e oo i le 49 iunite,
  • ala - mai le 50 i le 69,
  • maualuga - luga atu 70.

O i latou o loʻo maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e 'ai i oloa o le ituaiga lona tolu ma le faʻaeteete. O pateta ia, meaai vave, suka, faʻamalosi, susu sukalati, falaoamata ma pasta, pata, paukini, zuciniini, sima ma sua manaia manaia. Ona o le mea moni o nei oloa ua vave ona faʻaaogaina, ua amata ona tulaʻi toto maualuga kulukose.

O oloa o le vaega lona lua o loʻo faʻaalia i se fua faatatau o le vaevaeina, e mafua ai le gaosiga o le kulukose. O le malosi o le gaosiga o le malosi e tupu malie, ma e le tuʻuina atu e le tino ni faʻaagaga. O fualaʻau laʻau ma fualaʻau, siamu, koko, ice cream, apu, vine, fuamalie moli, sinapi, ketchup.

Ole vaega muamua e sili ona aoga mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E aofia ai taumafa GI maualalo. O mea nei: greens, fualaau faisua fou, fualaau, vine, sua, nati, sukalati ma susu susu. O nei oloa e le o se mea taufaamatau i le tagata maʻi, aua e leai se aoga i le glucose index o le tagata maʻi o loʻo mafatia i le maʻi.

O le laulau e aofia ai faʻamatalaga i luga o oloa e aunoa ma le amanaia o foliga o la latou sauniuniga. O le maualuga o le matua o fualaau aina ma fualaʻau e aafia ai le faailo. O togafitiga mafanafana o oloa e suia ai le fua faatatau. O le maualuga o le vevela o le ipu, o le maualuga o lona fua. O le falaoa fou e sili atu le maualuga nai lo le toso po o le faaputuga oloa. Pe a faʻapipiʻi se lisi, o le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e mafaufau i ia ituaiga o nuances.


  1. Faʻataʻitaʻia e le Bruce D. Seminet Molecular Endocrinology. Suesuega autu ma a latou ata i le falemaʻi: monograph. , Fomaʻi - M., 2015 .-- 512 c.

  2. Efimov A.S., Bodnar P.N., Zelinsky B.A. Endocrinology, aoga Vishcha - M., 2014 .-- 328 p.

  3. Vertkin A. L. Diabetes, "House of Publishing Eksmo" - M., 2015. - 160 p.
  4. Romanova, E.A. O le maʻi suka. Faʻamatalaga / E.A. Romanova, O.I. Chapova. - M.: Eksmo, 2005 .-- 448 itu.
  5. Bulynko, S.G. Meaʻai ma le soifua maloloina mo meaʻai ma le maʻisuka / S.G. Bulynko. - Moscow: Lotu a le Setete o Russian Humanitarian University, 2004. - 256 p.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia mafai ona faʻamatala atu le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faʻaaogaina o mea totino ma le tuufaatasiga o le oloa

O le aoga o le sisi e faʻalagolago lava i lona ituaiga ma auala gaosi, ae o le manatu lautele e pei ona taua i lalo: o lenei oloa gaosi e maua mai le susu e faʻaaoga ai enzymes faapitoa ma le bacteria lactic acid e nafa ma lona faʻamalosia. O le tele lava o taimi, o loʻo matou talanoa e uiga i faʻi ua saunia e ala i le faʻafefeteina o susu susu e maua mai i meaola eseese e le fesootai ma le susu (faʻaaoga salts).

E toetoe lava o faʻasoesa uma o le susu ona o le mea e aofia uma ai gaʻo, proteins, ma minerale tutusa uma lava, e tutusa lelei. I le taimi lava e tasi, e sili atu ona faigofie ona maua e le tino le faisuala, ma o latou soifua maloloina e faʻamoemoeina e le tele o vailaʻau faʻasaina, meaola faʻasaina, vitamini A, C, D, E ma le kulupu B, faʻapea foʻi elemene e pei o le calcium ma le maika. E toetoe lava o ituaiga sisi uma e maua i le tagata faʻatau o loʻo i ai i le ituaiga eletise, pe a fai o le chymosin enzyme (o se mea na tupu mai i manu, ae maua nei mai meaʻai, siama ma le fefete i le inisinia) e nafa ma le faagasologa o le susu. O ituaiga meaʻai e aofia ai le susu-susu, uʻu, moli ma le ulaula, e pei o le suluguni poʻo le siʻi suka.

Ae mo le rennet, ua vaevaeina i ni vaega autu se tolu e fuafuaina i le metotia o le gaosiga:

O le tagata muamua e manatu o le sili ona lauiloa i le faitau aofaʻi ma o loʻo faʻatusalia e ituaiga eseese e pei o Parmesan, Swiss, Dutch, Cheddar, Rusia, Kostroma ma isi. O le vaega tele o le gaʻo i totonu ia i latou e mai le 30 i le 50%. O le sogasoga, i le isi itu, ua taʻua o Camembert, Roquefort, Dorogobuzh, Kalinin ma isi. O loʻo faʻamatalaina i latou i le maualuga o mea gaʻo - mai le 45 i le 60%. I le mea mulimuli, o fusi mai le vaimasi e ese mai i mea na muamua atu ona o lo latou vevela (ma pe a uma ona teuina) i se vailaʻau faapitoa. O latou uiga lelei o le faanunununu, salinity, o le leai o se mea e gaogao ma le i ai o le tele o mata o talatala eseese, ma le cali Carpathian ma le gagana Eleni ua manatu o tagata sili ona lauiloa.

O le faʻataunuuga o le kalori o le oloa ma lona faʻamatalaga faʻapitoa e faʻalagolago lava i le eseesega ma le i ai o ni mea e ono aʻafia ai meaʻai, o lea na o le pau lava le auala e iloa ai ma faia ai le filifiliga saʻo o le suesue ma le totoʻa igoa i luga o afifi taitasi.

E mafai ona 'ai le sisi mo le maʻisuka?

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le maʻisuka ma le sisi o ni faʻataʻatiaga tutusa lelei, e ui lava o le tali mulimuli i le fesili pe mafai ona maua le sisi i le maʻisuka e faalagolago ile tele o mea. Muamua o nei, e moni, i totonu o le gaʻo gaʻo o le oloa. Soʻo se sisi e maualuga ile kalo, ae o le maʻisuka e tatau ona aloese mai ituaiga o meaʻai. E tatau foi ona manatuaina o le faʻasalaga e matua faateleina ai le fiaʻai, lea e le manaʻomia i soʻo se soifua maloloina-faʻaleleia mea taumafa e masani ona faia i le maʻisuka, lea e tatau ona faitaulia ai calorika taʻitasi.

O nisi vailaʻau, faatasi ai ma isi mea, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le masima (e pei o fusi vine), ma o nisi e kuka i mea manogi e le manaʻoina po o meaʻai. Ma le mea mulimuli, e tatau ona e mulimuli i le tatau lelei o le faʻaaogaina o agavaʻa mo le maʻisuka. O sandwiches masani ma le pata ma le sisi e tatau ona faʻaaogaina mai le meaai, faʻapea foi ma falaoa falai pe tao taofi, e matua fafagaina i le susu susu.

E sili lava le aofia ai o lenei oloa i totonu, mo se faʻataʻitaʻiga, salu malamalama po o meaʻai, poʻo le kukaina i totonu o se fafie faʻamaʻavale faʻatasi ma le faaopoopoina o le sisi.

Eseesega ua faamaonia mo le maʻisuka

I le taimi nei, ua manino lava o le sisi mo le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ona filifilia e tusa ai ma le tele o taʻiala, e tatau ona sili atu ona nofo i luga o le lisi o ituaiga faʻatagaina. E oo lava ile ituaiga o sisi sili ona maualalo-gaʻo mo le maʻisuka o meaai maualuga-kalori - e oo atu ile 300 kcal ile 100 g. oloa, ma e tatau ona e filifili i le va o mea nei:

  • feta (fetaki, fetax),
  • Adyghe
  • mozzarella
  • mamoe povi
  • Bukovinian,
  • ulaula pe sola.

O le isi ituaiga o faisaisi o ituaiga-calorie - mai le 280 i le 350 kcal, e aofia ai le sisi mamoe, Camembert, Brie, Suluguni, Roquefort, Kostroma, Maasdam, Dutch ma Poshekhon. E faʻatagaina uma mo le faʻaaogaina i le maʻisuka, ae naʻo le faʻatagaga a le fomaʻi aoga ma i le tele o faʻasologa o tulafono. Ae o ituaiga eseese o le gaʻo e tatau ona lafoaia, ina ia le afaina ai lou ola maloloina. I totonu o faleoloa, e tatau ona e aloese mai le faatauina o le gouda, lambert, parmesan, cheddar ma le suisi Swiss. O le mea e leaga ai, e faatatau i le kulimi kulimi i le maʻisuka, aua, muamua lava, e mafai ona saunia mai mea eseese eseese, ma lona lua, e toetoe lava o taimi uma lava e maua ai mea taua, faʻatoʻaga, meaʻai ma lanu.

Le filifiliga saʻo mea tau oloa

O le tali pito i sili ona lelei o le filifili lea mo le sisi mo le maʻisuka, lea na saunia i le fale e tusa ai ma se fua saʻo. E faʻamautinoa ai le maualalo o le gaʻo ma leai ni mea leaga faʻaleagaina. I isi tulaga, e matua talafeagai lava le faatauina o sisi i totonu o se faleoloa, pe afai e te mulimuli i le faʻamaumauga i ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo ma suʻesuʻe ma le totoa ia igoa ma faʻamatalaga o meaʻai o le oloa.

E matua le fautuaina le faatauina o sisi i luga o lima i pasese ma maketi, aua e mafai ona e mateina e uiga i lona amataga, ma soo se tulaga lamatia faapena mo le maʻisuka e le taliaina.E le gata i lea, aua le aveʻeseina faʻatasi ma ituaiga vailaʻau ona o le maualuga o le masima i totonu oi latou, lea e moni foi mo ituaiga ulaula: e pei ona e iloa, o lenei auala o mea taumafa e le manaomia i le taumafa o le maʻisuka.

O le mea mulimuli, aua nei galo e uiga i tulafono faigofie e pei o le suʻesuʻeina o le ola o se oloa ma le faʻaaloalo i tagata gaosi tetele ma le faʻatuatuaina oe na faʻamaonia le tulaga maualuga o a latou meaʻai susu.

Leisi ma le maʻisuka

O se tasi o mea taua o Farani, lea e tele mea e uiga i fuluʻi ma musika, o le sipisi suauʻu, lea e aofia ai i le vaega o taumafa taumafa. E amata le kuka i le filifilia o mea saʻo:

  • 100 gr. susu-susu susu
  • toa fa
  • lita o vai
  • lua tamato
  • tasi leisi
  • tasi karioti
  • se tamai laʻau broccoli
  • tasi le kulimi. l fuālaʻau manogi
  • masima, mea manogi ma laau e tofo ai.

Mo tagata amata, fualaau faisua ma pulou e tatau ona mulumulu, vela ma vaʻaiga, ona faʻafefeteina lea i totonu o se ulo e fufulu vai ma faʻatali mo i latou e faamaluluina. E le gata i lea, e mafai ona e kukaina kāloti ma aniani i le suauʻu, e ui o le a faʻaopopoina ai sina kalo i le ipu. O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina o le sisi, ma faʻaopopo i le sou 10 minute aʻo leʻi kukaina. I lenei laasaga, e tatau ona faʻavela le ipu ile vevela vevela, faʻavevesi pea. A uma le kuka ma le pepa, o le mea e toetoe lava a saunia le suamalie e tatau ona faʻamautuina i se mea e tutusa lelei, ma ao le i auauna atu, ia teuteu ma gutu totoa i luga.

O se isi fua e fautuaina ai le saunia o se fuamoa lelei ma le suamalie e faavae i tuna - o se iʻa e aoga tele mo le maʻisuka. Ma, muamua e tatau ona e saunia:

  • 50 gr mozzarella
  • 50 gr letus leaves
  • 60 gr siaki
  • 20 gr. sana
  • 100 gr. tuna tuna
  • 20 gr. lanu mumu
  • olive suauu, masima, pepa.

O le faiga o le kuka e matua faigofie lava: o mea uma e tatau ona faʻafefiloi, pe a uma ona selesele le salati ma fusi le sisi. I le pito i luga o le ipu e teuteuina i le sipuni ma faʻalanu i le suauʻu, ona faʻafefe lea.

Contraindications

E leai se faʻailoga faapitoa i le faʻaaogaina o le sisi, peitaʻi, o le lamatiaga o le le faapalepale o le tagata i le fua o le susu e tatau ona mafaufau i taimi uma i le maʻisuka. E le gata i lea, o le tele o Matagaluega o le Soifua Maloloina i le salafa o le lalolagi o loʻo fautuaina le faʻasaina o le faʻatau atu o faʻasalaga e leʻi faʻasalaina, lea e fesoʻotai ma se tulaga e ono mafai ai e se tagata faʻapisinisi ona atiaʻe se tele o faʻamaʻi pipisi e pei o salmonellosis poʻo le tuberculosis (tusa lava pe aʻafia le pasteurization i le tofo o le oloa).

Ma le mea mulimuli, o nisi tagata atamamai e fautuaina tamaitai maʻitaga ia aloese mai le faʻaaogaina o falesa mālūlū mālū ma faʻamalosi faʻatasi ma vela lanumoana ona o le lamatiaga o le faia o le listeriosis, lea e lamatia mo le tamaititi i le manava.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

E faʻafefea ona mulimuli i se taumafa maualalo maualalo

Muamua lava, ioe, e fautuaina e faʻatalanoa se tagata e finau. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le aʻafiaga o gaʻo gaʻo malolosi i luga o le kulūkose o le toto ua fuafuaina e le gata i le tele o latou kulupu, ae faʻapea foi i le lelei. Carbohydrates e faigata ma faigofie, lea e taua tele mo meaai talafeagai. O le sili atu ona taua le fuaina o le 'eleʻele o le gaʻo ma le saoasaoa o loʻo gauaʻi, o le sili atu ona taua e tatau ona manatu o le faateleina o le kulukose toto. E faʻatusatusa lenei mea i iunite o falaoa.

Ina ia tumau le maualuga o le kulukose o le toto e le suia mo se aso, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le a manaʻomia se meaʻai e maualalo i le maʻisuka. O lona uiga o se mea taua i le taumafa o mea taumafa ma le maualalo o le faasinoupu.

E i ai foi se manaʻoga e faʻagata, ma o nisi taimi e matua vavaeeseina uma lava, o oloa ia ei ai se faasinomaga maualuga. E tutusa foi le faaaogaina i iunite falaoa, lea e tatau foi ona iloiloina mo le maʻisuka o soo se ituaiga.

I le avea ai ma se faʻasologa sili ona lelei, e masani ona taliaina e ave se faasinoala poʻo se falaoa meaʻai mai le falaoamata paepae o se mea sili ona lelei. E le gata i lea, o la latou faasino igoa e 100 iunite. E tusa ai ma lenei fuainumera o faʻamaumauga o isi oloa o loʻo aofia ai vailaʻau faʻamalosi. O lea uiga faaalia i se meaʻai a le tagata lava ia, e pei o le saʻo saʻo o le faasinoupu ma le XE, o le a mafai ai ona le gata ina maua ai le soifua maloloina atoatoa, ae ia tumau pea le maualalo o le suka i le taimi atoa.

Aisea e lelei ai le faasino igoa maualalo?

O le maualalo o le faasinomaga ma le vaega o falaoa o le oloa, o le faʻagesegese foi lea o le faʻaititia o le fua o le kulukose toto pe a uma ona avea ma meaai. Ma o le sili atu foi ona vave, o le maualuga o le kulukose o le toto e oʻo i se fua faatatau sili ona lelei.

O lenei faʻamaufaʻailogaina e matua aʻafia lava i faʻavae e pei o le:

  1. o le i ai o ni meaai faapitoa-togi i totonu o le oloa,
  2. togafitiga o gaosiga (i le a le ituaiga o ipu e faʻaaogaina: kuka, falai pe tao),
  3. le faatulagaga o meaʻai (vaaiga atoa, faʻapea foʻi ma le paʻu poʻo le vai inu),
  4. fua o le vevela o le oloa (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamaʻaisa ituaiga ua faʻaititia le faʻasologa o le glycemic ma, e tusa ai, XE).

O le mea lea, amata ona 'ai se meaʻai faapitoa, o se tagata ua uma ona ia iloa muamua le mea o le a aʻafia ai le tino ma pe mafai ona tausia le maualuga o le suka. O le mea lea, e tatau ona faia ni faʻatonuga tutoʻatasi, pe'ā uma ona feutagai ma se tagata poto faapitoa.

O a oloa ma o le a faatagaina ai le faasino igoa

Faʻalagolago i le a le mea o le a tupu, o oloa e tatau ona vaevaeina i ni vaega se tolu. Muamua e aofia ai meaʻai uma e maualalo le faʻasologa o igoa, e tatau ona itiiti ifo ma le 55 iunite. O le vaega lona lua e tatau ona aofia ai ia oloa ia o loʻo faʻaalia e ala i fuainumera o glycemic avega, o lona uiga, mai le 55 i le 70 iunite. O le mea e ese ai, e tatau ona maitauina na oloa o loʻo i ai i le vaega o mea e aofia ai ma faʻalautele maualuga, o lona uiga, e sili atu ma le 70. Fautuaina e faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma laiti, aua e matuā afaina ai le soifua maloloina ole maʻisuka. Afai e tele naua meaʻai nei e te 'ai, e mafai ona tupu se coma se vaega pe maeʻa atoa. O le mea lea, e tatau ona faʻamaonia le taumafataga e tusa ai ma mea o loʻo taʻua i luga. O ia oloa, lea o loʻo faʻaalia e se fuainumera o le faʻaogaina o le taugofie, e tatau ona aofia ai:

  • oloa falaoa e faia mai falaoamata malo,
  • lanu enaena
  • buckwheat
  • fatu pi mamago ma lentils,
  • tulaga masani o le oatmeal (vave le kuka),
  • oloa susu,
  • toetoe o fualaau faisua
  • apu ma le suamalie ole suamalie, aemaise lava oranni.

O la latou lisi maualalo e mafai ai ona faʻaaogaina nei oloa toetoe lava o aso uma e aunoa ma ni tapulaa taua. I le taimi lava e tasi, e tatau ona i ai se tulaga faʻapitoa e fuafua ai le tapulaa aupito maualuga e faatagaina.

O oloa o manu-manu, faapea foi ma gaʻo, e leai se taua tele o gaʻo i totonu o la latou tuufaatasiga, o le mafuaaga lea e le o fuafuaina ai le faasinomaga glycemic mo i latou.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻamaufaʻailogaina ma le XE

E le gata i lea, afai o le aofaʻiga o iunite e sili mamao atu i tulaga talafeagai mo mea taumafa, o le a fesoasoani le taimi vave i le togafitiga faafomaʻi e aloese mai ai i le ogaoga o taunuuga. Ina ia pulea le tulaga ma ina ia aloese ai mai le fua, e tatau ona faʻaaoga se vaega itiiti o le oloa ma faasolosolo malie ona faʻaleleia.

O lenei mea o le a mafai ai, muamua lava, ona fuafua taitoatasi le fua aupito sili ona talafeagai ma mafai ai ona faatumauina se tulaga lelei o le soifua maloloina. E taua tele foʻi lou mulimuli i se fua faʻatatau o taumafa. O lenei mea e mafai ai ona faʻaleleia le metabolism, faʻamalieina uma gaioiga e fesootaʻi ma le faʻaogaina.

Talu ai ona o le maʻi suka, o le muamua ma le lona lua, e taua tele le 'ai lelei ma ia amanaʻia le faʻasologa o fuainumera o meaʻai, e tatau ona e tausisi i lenei masani: o le tele o meaʻai ma le telefoni meaʻai. O le malologa e tatau foi ona i ai i le taimi tutusa i taimi uma - sili atu i le fa i le lima itula pe a uma le 'aiga o le taeao.

Afai tatou te talanoa e uiga i le taumafataga o le afiafi, e taua tele lona alu i luga i le fa (a itiiti ifo ma le tolu) itula aʻo lei alu i le moega. O lenei mea e mafai ai ona mataʻituina pea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma, pe a tatau ai, faʻaitiitia faʻaitiitia. E mafai ona e faitau e uiga i tulafono mo le 'ai o fuamoa iinei.

O le isi tulafono, o le tausisia lea o le a mafai ai ona tausisia se faʻamaumauga maualalo maualalo. O le faʻaogaina lea o na oloa na faʻaaogaina i luga o le laulau faʻapitoa, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona saunia i se auala faapitoa. E tatau ona taoina pe taoina meaai.

E tatau ona aloese mai mea taumafa, lea e matua afaina ai le maʻisuka o soo se ituaiga. E taua tele foʻi le manatua o le ava malosi o se GI sili lea e le tatau ona faʻaumatia ei latou e maua i le maʻisuka.

E sili le inu i mea inu malolosi aupito sili ona malolosi - mo se faʻataʻitaʻiga, pia pia po o le uaina mamago.

O se laulau e faʻaalia ai le faʻaogaina o le faʻasologa o oloa o le a faʻaalia ai o la latou GI e sili ona taua, o lona uiga e mafai e tagata taʻitoʻatasi o le maʻisuka ona faʻaaogaina i nisi taimi. E le tatau ona galo ia i tatou le taua o le tino, aemaise lava mo i latou o loʻo feagai ma le maʻisuka.

O le mea lea, o se faʻafefiloi o mea taumafa, faʻamatalaga mo le GI ma le XE ma le tino gaioiga lelei o le a mafai ai ona faʻaititia le faʻalagolago i le insulin ma le fua o le suka toto i se mea maualalo.

E faʻafefea ona aʻafia le sisi toto toto

O le oloa o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. O lona uiga o le kulūkose e faʻamalolo malie. E le mafua ai le tupu malosi o le suauu, e le mafua ai le faoa faamalosi.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

VasegaProtein (gr)Fats (gr)Carbohydrates (gr)GI (ED)Kcal Adyghe19,8141,50246 Rusia23290364 Brynza17,920,10260 Roquefort2028027337 Swiss24,931,80396 Kureta24,93000380 Neuchatel9,222,83,5927253 Suluguni202400290 Camembert15,328,80,127324 Munster23,4301,1368 Parmesan332800392 Bree2123027291

O suka e aofia ai tocopherol, vitamini C, vitamini A ma le B, calcium, phosphorus ma le potassium. O nei mea e taua tele mo soʻo se tagata, e le gata o mafatiaga mai le maʻisuka.

O le tuufaatasiga e le tatau ona avea ma falaoamata pateta ma ituaiga uma o mea faʻapipii gaosi, faʻasao.

Faʻasologa Faʻatagaina

O le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e manaʻomia ona tilotilo i le kalori o le oloa ma le i ai o ni mea leaga faʻaleagaina ao leʻi faʻatau. E talitutusa foi le taua o le tekinolosi gaosiga.

Ua fautuaina le maʻisuka e filifili ituaiga o le maualalo-kalori. E aofia ai:

  • Roquefort e faia mai susu o mamoe. E faʻamaopoopoina faiga faʻava-o-tino, toe faʻafoʻi le ponaivi ma puipui mai aafiaga leaga o le la.
  • Adyghe e aʻafia ai le faʻamalosiina o le skeleal system, faʻamaonia le faʻamaʻiina. O le tuufaatasiga o lenei ituaiga o loʻo i ai le sulusima, lea e faʻalavelaveina ai le matua o sela, ma le zinc, lea e puipuia ai le tino mai aafiaga leaga o mea oona.
  • O le aoga autu o le kulimi susu e sau mai vaega o loʻo aofia ai. E tele naʻo le calcium ma le phosphorus. E faʻaleleia le galuega o le ate ma le tino.
  • Camembert e faʻateleina le faia o ponaivi vavae. E aoga tele le faʻaaogaina mo le gasegase, gasegase ma le osteoporosis, lea e le mafai e tagata matutua ona aloese mai ai.
  • Mozzarella faʻalautele le paʻu o le mamafa, puipuia mai le atinaʻe o le kanesa o susu. Isi mea aoga - puipuia mai le faʻamaʻi pipisi, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga o le cardiovascular system. O se taumafataga ma se vaega itiiti o le mozzarella e faʻamalosiina ai le tino puipuia o le tino, togafitia le maualuga o le toto, o le tiga o le ulu ma le tolopoina le fausia o pusa cholesterol.

Adyghe ma Brynza e faʻatagaina e le sili atu i le 40 kalama i le aso. I le aofaiga o le 25 kalama i le aso ua faatagaina ai e 'ai le sisi a Roquefort, Rusia, Swiss, Cheddar, Nevtashel, Camembert.

O le kulimi Adyghe e sili ona aoga, e sili atu ona gaʻo ma e lava le polotini. O lenei ituaiga o le sili ona maualalo-kalori, ma o le mea lea e mafai ona 'aina atili.

O oloa gaosi e le tatau ona faʻaleagaina i le maʻisuka ona o le maualuga o mea oona. O le maualuga o le gaʻo e 70 kalama i le aso, tuʻuina atu lenei vailaʻau i isi oloa

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Eseese faasaina

O tikeri faigata e le manaʻomia e faʻatau ai. O fomaʻi e faasaina o latou uiga ma le maʻisuka. E na o ni nai ituaiga e mafai ona 'aina ma le maʻisuka ituaiga 2. E aofia ai le tele o mea leaga ma masima. E le mafai ona e fufuluina ni fasilaau ma seisi sipisi.

E taua le malamalama pe mafai ona 'ai le sisi. E le mafai ona faʻaaoga. Mo le gaosia o suauʻu faʻaaogaina, suauu, masima, phosphates, citric acid ma susu susu. O lenei mea e faʻaitiitia ai le tau o le oloa, ae aʻafia ai foʻi lona lelei.

E oʻo lava i tagata soifua maloloina e le mafai ona 'ai le fused fomu, ma e matua faasaina lava mo le maʻisuka. O lenei mea o se oloa e aofia ai vaega sili atu o vailaʻau nai lo mea masani.

I le maʻisuka, e faʻasaina foi le 'ai o le siisi suka. Mo le sauniuniga o lenei ituaiga, o le tele o mea afaina e faasāina i le maʻisuka.

Checipe Recipes

Mo tagata ei ai faʻafitauli o le endocrine, e tatau ona saunia ni ipu eseese. E tatau ona aofia ai na o meaai na faatagaina, ole gaʻo ole gaʻo ma gaʻo.

E lelei le kukaina o fuamoa mo le 'aiga o le taeao. Afai e te le lava i ipu masi ma e manaʻo e faʻavasega le lisi, saunia se omeletisi ma le suka.

  • 1 meli fuamoa
  • 0.25 ipu o susu
  • 0.5 tsp pata
  • Laʻau sisiva Adyghe - kuka 1 tsp.

Vae le fuamoa, tatuʻu ma se fusi. Faʻaopopo susu, ona sisi. Tuu le suauu i totonu o se apa, vevela. Lafoaʻi le masini, mumu faʻamafanafana.

Tomato Sandwich with Yogurt

Mo se meaʻai, salati ma sandwiches e talafeagai. O le vaega mulimuli e vave saunia. E masani ona e le 'ai, ae mo le faamalieina o se fiaaai tele latou te faia.

Mo 2 fesoasoani o le a e manaʻomia:

  • 100 g sisi sisi,
  • 75 ml susu yogurt,
  • 0.5 tsp pateta pateta
  • afa o tamato
  • mea manogi.

Saunia o se sanuisi mo le 5 minute. Ua veleina Tomatoes, tipi i totonu o ni tamai fasi laau. E faʻafefiloi mea uma.

E salalau le falaoa i luga o falaoa, faʻalanu i laume ma le pepa.

BZHU mo le 1 vaega - 8: 4: 1. e na o le 85 kcal (e aunoa ma le falaoa).

Ola pepe

E talafeagai pe a manaʻomia ona kuka vave se mea vave ma lelei e faʻaaoga ai se mea itiiti.

  • 400 gr o le moa,
  • 50 kalama o sisi,
  • 50 g rye falaoamata,
  • falaoa falaoa - 50 gr,
  • 1 fuamoa
  • 0.5 tsp masima ma le 0.25 tsp palapala pepa
  • 1.5 tbsp. l fuālaʻau manogi.

  1. Tipi le aano i ni fasi uumi. Ina ia paʻu, faʻaaoga mea manogi.
  2. Vaeluaina i le 2 vaega. O le tasi e fufuluina le sisi, lona lua o loʻo ufiufi.
  3. Faʻamuʻu fuamoa.
  4. Muamua le falaoamata i le falaoamata, tuu i le moa ma le falaoa i falaoa.
  5. Suauʻu le suauu i totonu o se apa ma falai i itu uma e lua.

O se mea manaia ua saunia i le itiiti ifo i le afa itula. O le tasi auaunaga e aofia ai le 20 kalama o carbohydrates, 15 kalama o le gaʻo ma le 20 kalama o le porotini.

Laʻau Eggplant

O le ipu e talafeagai e pei o se meaʻai. O le tuufaatasiga e aofia ai le kalama, lea e le mafai ona faʻaaogaina i ni faʻafitauli i le vaega o meaʻai.

  • 2 eggplant apelu
  • 50 gr laisi
  • 1 keke o le kalaka
  • greens ma le masima
  • olive suauu.

  1. Fufuluina le fualaau faisua, tipi i ni apa manifinifi. Titi, alu mo le 30 minute. O le a amata le sua o le kuluga, o le a oʻo mai le tiga.
  2. Fufulu, tao i totonu o le umu. Fagaʻu se pepa tao tao ma suauu.
  3. Grate sisi, tapuni le laikisi ma laau. Faʻaopopo le kulimi kirimati. E tatau ona i ai se vaega mamafa.
  4. Tuu le faʻafefiloi i luga o le pito o le ipu, faʻagavale i totonu o se lisi.

Tuu i totonu o le pusaaisa ina ia tumu le arelaʻelu i le tofo. Faʻasusu i laʻau aʻo le i auauna atu. E mafai ona e faʻaopopo i totonu.

O le faʻatumu e mafai ona fesuiaʻi, e fuafua i mea e fiafia i ai.Mo se faʻataʻitaʻiga, aveese le sikalo ma le sisi, faʻapipiʻi tomato ma fuamoa, ma fufuluina i le siisi. Tuu i totonu o le ogaumu mo le 15 minute.

Tuua Lau Faamatalaga