E mafai ona 'ai le pati ma le maʻisuka

O Pomelo o se fualaau suamalie suamalie ma fualaʻau suamalie lelei ma se maualuga maualuga o vitamini C.

Faʻaaogaina mo le maʻisuka o soʻo se ituaiga (1 ma le 2), ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo ma mea maualalo i le kalori.

E leai se gaʻo o le oloa. Ona o lona maualuga o le fiber content and rich vitamins and mineral composition, ua faʻaaogaina i meaʻai mo le leiloa o le mamafa, lea atonu e talafeagai mo le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi i se taumafataga maloloina.

Tusi mai a matou au faitau

O loʻo maʻi loʻu tinamatua i le maʻisuka mo se taimi umi (ituaiga 2), ae talu ai nei o faʻafitauli na oʻo i luga o ona vae ma totoga o totonu.

Na ou maua se mea na tupu i luga o le Initaneti na faasaoina moni ai loʻu olaga. Sa ou faʻatalanoa i ai iina e aunoa ma se telefoni ma tali uma fesili, taʻu mai le auala e togafitia ai le maʻisuka.

2 vaiaso talu ona uma le togafitiga, o le tina matua na suia ai lona uiga. Fai mai o ia, e le toe afaina ona vae ma e leʻi alualu i luma le maʻi o le tino maliu; o le vaiaso a sau o le a matou oi le ofisa o le fomaʻi. Lasa le sootaga i le tusiga

O le kalori o fua o fualaau aina e maualalo - 38 kcal. GI-30, e mafai ona e 'ai ma le saogalemu i le maʻisuka e aunoa ma le fefe i faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i le toto kulukose.

Meaʻai tutusa (mo 100 g):

  • proteins - 0.8 g
  • carbohydrates - 9.6 g
  • gaʻo - 0 g
  • fiva meaʻai - 1 g,
  • vai - 89 g.

E i ai le tele o vaitamini C i le pulu, faapea foi ma le vit. B1, B2, B6, PP. Minerale: potassium (sili), calcium, magnesium, uʻamea, kopa, manganese, zinc. O le Citrus o loʻo i ai antioxidants anti-aging. O le pulu e aofia ai suauu taua ma se manogi manaia, lea e faʻaaogaina e 'ai ai le ea ma meaʻai kuka.

O le pulupulu e mafai ona lanumeamata, lanu samasama ma le mumu (manatu sili ona aoga). O Pomelo o loʻo i ai le tele o fiber fua i totonu o fualaʻau manogi, o lea o le oloa e lauiloa i latou o loʻo mananao e faʻaumatia nisi pauna. O le mea sili ona taua o se soa tumaoti mo le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o lenei fua e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻatinoga o le tino.

O le aso e lafoaʻiina ai i luga o le falala ma le 'ulu o le a fesoasoani e faʻamautu ai le manaʻoga - faʻaitiitia le malosi. Fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa, faʻamamā le tino o toxins.

O le Ascorbic acid (Vit. C) o se meafaigaluega aloaia mo le faʻamalosia o le puipuiga ma le faatumauina o le ola maloloina o le tino. O le faʻaaogaina masani o fua o le suka i le maʻisuka fesoasoani e fesoasoani e toe faʻafoʻi toto toto, e avea o se faʻasologa o suiga o le vai i vae (diabetic foot and other angiopathies).

O le tele o le potassium i le fua e faʻaleleia ai le gaioiga o le muso o le fatu. O le aofia ai o pene i le taumafataga e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto ma le vevela o le toto, lea ei ai foi sona aoga aoga i le faagaoioia o le tino fatu ma faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le atherosclerosis.

O fualaau suamalie o loʻo i ai le tele o le vai, faʻanatinati le fiainu, faʻalavelaveina le atinaʻeina o le faʻalaumalie o le vai, ma faʻamaonia le paleni masima-masima.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

O le kesi mai le citrus e faʻamalosi ai ponaivi, e fesoasoani e faʻamalolo ai fusi. I le taimi lava e tasi, e le "afaina" fatugaʻo ma e le faʻapipiʻiina i totonu o sooga (e pei o le tele o le maelega mo meaʻai susu ma sauniuniga faʻapitoa faʻamalositisi ma le palasio). E fautuaina le inu o le Pomelo e inu i gasegase gastrointestinal tumau.

Auala e filifili ai le saʻo

Pe a filifilia, e tatau ona e gauai atu i le pulu pulu. E tatau ona aunoa ma ni malosi malosi, faaleagaina, lanu lanu. O fualaau aina suamalie e manogi, manogi lelei. O fualaau suamalie tele e manatu e leai se mea. Pogisa lanu moana ma foliga mama e iloa ai ua leaga le fua.

O se mea lamolemole ma susulu ua faailoa mai ai ua togafitia le pulumu ma vailaʻau. E mafai ona e faatauina mai sea ituaiga fua, ae ao le i faaaogaina, e tatau ona e fufuluina atoatoa i le soa soap i lalo o le vai vevela.

E mafai faapefea ona e 'ai

O le fiber e faʻaitiitia ai le glucose absorption. Afai ei ai se puro atoa, ona saogalemu lea i le maʻisuka e 'ai e oo atu i le 300 g fualaau aina i aso taitasi (i vaega). Po o le 150-200 g o le suamalie fou (patup) - sina mea itiiti i le ao.

Ina ia inu i nai sipuni laiti, e sili atu ona lelei ile pipili (ina ia le faaleagaina ai le nifo nifo). E le manaʻomia le teuina o le suavai fou i le pusaaisa mo le silia ma le 2 aso ina ia maua ai le maualuga o le aoga mai le oloa. Afai e tatau ai, o le sua fou e mafai ona faʻavaivai i le vai.

Contraindications

O gasegase o le tino i fualaau suamalie atonu e tupu. I le tulaga o gaʻo ulcerative o le manava ma le toto (i le vaitaimi o le faʻamalosia), o le faʻaaogaina o oloa o loʻo i ai fualaau aina suamalie e tatau ona tapulaa. E aofia ai fua o le citrus. Faʻasalaga, ia 'ai ma gastritis ma le maualuga o le eletise, tele le mumū o gaʻo ma le ate.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

O le a le pulu

Sa amata ona faatumuina e Pomelo ia faleoloa i soo se mea lata mai nei. O lenei citrus ua manatu e sili atu le matagofie nai lo o launiu masani, tangerines ma fualaau aina suamalie. I le taimi lava e tasi, o le pulu mo le maʻisuka ua na o se mea e maua, aua e ui lava i le mea moni o lona fatuga e mafai ona e maua ai se aofaiga tele o mea inu gaʻo e afaina i lenei maʻi, e tumu i ituaiga aoga uma.

Pomelo e tu i fafo o isi fualaʻau suamalie ona o lona telē - o le mea sili lea. O le pulupulu suamalie e manaia le tofo malie ma le manaia, lea e faʻapena foʻi ma se vevela oona. O le vaega mulimuli e mafai ona faʻamatalaina e ala i le iai o filo paʻepaʻe papaʻe i totonu o le fausaga. A maeʻa ona latou aveeseina, o le a matua itiiti lava le leaga ma e toetoe lava a le toe lagonaina.

O le maualalo o le kalori ma faʻamatalaga faʻamalosi e mafai ai ona fiafia i fualaau aina e oʻo lava i tagata e manatu o loʻo latou 'ai, taumafai e aveesea le mamafa. O le maʻisuka ituaiga 2 e toetoe lava o taimi uma e maua ai i totonu o tagata gasegase e mamafa tele. O Pamela, e pei ona taʻua ai e nisi, o le a tuʻuina atu vitamini B, vitamin C, provitamin A i le tino ma tuʻuina atu se lagona manaia o le nofo lelei, talu ai o le fualaau aina e aofia ai le tele o fiber. E le gata i lea, o loʻo aofia ai le sodium, seleni, potassium, iron ma le calcium, faapea foi ma suauu ma fualaau aina.

O le potassium i le tuufaatasiga o lenei citrus na malupuipuia le talaaga o se tasi o oloa. fesoasoani e faamalosia le loto, o le muso autu o o tatou tino. Pomelo ma le maʻisuka ituaiga 2 e taua tele mo lona gafatia e mitiia le toto. O lenei mea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le toto toto i totonu o le toto, lea e mafai ona paʻu i le vaa ma mafua ai maʻi tuga ma e oʻo lava i le oti.

Ae o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona maua i tagata matutua, oe o le thrombosis e masani lava o se faafitauli ogaoga. O se popo aoga mai se fua o le maʻisuka e mafai ona taua o lona meatotino e fesoasoani ai i le galuega faigata o le faʻaitiitia o le toto maualuga i vailaʻau. Ae ui i lea, e le tatau ona e tuuina atu se galuega taua i lenei fua.

O aoga o le pamela mo le puipuia ma togafitiga o le maʻisuka

O le maʻisuka o se faʻamaʻi mo le togafitiga lea e tatau ai ona pipii i se taumafataga, ae e le o lona uiga o fua uma e tatau ona lafoai. I le isi itu, o le toatele oi latou, e pei o pene, o le punavai autu o elemene taua mo le tino, e pei o fiva ma vitamini.

Fualaau aina mo le taumafa e tatau ona filifilia ma le totoa, ma le amanaʻiaina o le faʻasologa o igoa ma le filifilia o le vaega tonu. O le faʻamatalaga faʻamaonia o loʻo faʻaalia ai le fua o le liua o mea inu i le kulukose. O le mea lea, o tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona 'aina na o latou fua e le sili atu le maualuga nai lo le 60, ona o le masani lenei. O se tasi o nei fua o le pamela.

Tagata e fia faʻaaoga le popo i togafitiga faʻavave o le maʻisuka ma faʻafaigofieina le ala o le faʻamaʻi poʻo le pulea e mafai ona faʻaogaina auala e pei o:

  • 'ai le sua o fualaau aina i le taimi lava e maeʻa ai
  • 'ai le pulup pomelo
  • faaaoga pulu i le suamalie ma fuamoa fua
  • faaopoopo atu i meaai taumafa

I le maʻisuka, o le pamela o le suavai e sili ona lelei ona "maua mai" na o ia lava, o lona uiga, e aunoa ma le faʻaaogaina o se suʻai mo lenei faʻamoemoe, talu ai o le faʻamaʻiina o le sua o le suavai e faʻasaoina ai mea aoga uma ma vailaʻau. Ina ia faia le taunuʻuga i le mea e gata ai, latou te inuina le sua oona pe'ā uma ona 'ai. O Pamela ma le maʻisuka e aoga tele ona o lona pulupulu, lea e suamalie ma lelei i totonu o lenei fualaau suamalie. E mafai ona e fiafia fiafia ia Pamela, ae le o le fefe i "togafiti togafiti".

E lelei lava Pomelo ma e toetoe lava o ipu uma o le maʻisuka, o le fua e avatu ia i latou se mea matagofie, le masani ai ma se tofo faapitoa.

Pomelo, suamalie ma pulupulu, e matua faateleina ai le aoga o le togafitiga o se maʻi.

Pomelo i le tulaga o le maʻisuka, pei ona uma ona taʻua, o loʻo faatatau i fualaau suamalie ma e aoga tele. O lona uiga o lenei fualaau aina e matua saogalemu lava mo le maʻisuka. O lona faasinomaga o le faasinomaga e maualalo, o lona uiga, o totonu tonu lava o tapulaa. E le o se mea e ofo ai, o le pamela tele lea i le maʻisuka o loʻo faʻamalosia e tagata tausi meaʻai ma fomaʻi polofesa faʻapitoa e fautuaina i latou o loʻo i ai le suka maualuga e aofia ai i a latou meaʻai.

O le mea moni, o le mea muamua, o le sua, ma le pulupulu o le puro i se tulaga faʻapitoa, ofoofogia, auala aoga, ei ai sona aoga aoga i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le toto, lea e taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e iloa e tagata uma.

Pomelo mea faʻaaoga

Pomelo i le maʻisuka e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. Aemaise lava, o le faʻaaogaina o fualaau aina suamalie e mafai ona faʻatagaina, ae o le faʻaaogaina o le sua suamalie fou e sili atu ona manaʻomia. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faʻapea, i lenei tulaga, o le oloa e sili atu ona vave aʻafia e le tino o le maʻisuka ma maua ai le maualuga o le aofaiga o vitamini ma vaega aoga.

O faʻamanuiaga o pulu pipi sa masani ai mo se taimi umi. Ae maise lava, e manaia ma faʻaalia e se vaega itiiti o le kalori (na o le 39 kalori i le 100 kalama), ma e aofia ai foi se mea taua e pei o le pectin. Ae ui i lea, o isi vaega o le fale na tuʻuina atu e le faʻaaogaina tele. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le peel o loʻo i ai le suauʻu taua, lea e faʻaalia i se malosi ma le toe faʻaleleia.

O le bioflavonoids o loʻo i totonu o le peel e aoga tele i tulaga faʻaleagaina e fesootaʻi ma le tino o le tino (aemaise lava, o le inumaga poo le pancreas). O laʻau o lenei laau e mafai ona togafitia ai maʻi, faʻapea foʻi ma le faʻafefeteina o le faʻavalevalea.

I le tautala e uiga i aoga ma le faʻaaogaina o le sua mai le puro i le maʻisuka, ou te manaʻo e teʻi totoʻa atu i le mea moni e mafai ona faʻafefiloi ma isi igoa. I lenei tulaga, o fualaau suamalie, mo se faataitaiga, o se moli po o se vine, e sili ona fetaui, ae o isi pulega e faatagaina pe afai na malilie faatasi muamua ma se tagata tomai faapitoa. E tatau foi ona e gauai atu i le ono mafai ona i ai ni mea e afaina ai ma le manaomia ona amanaia uma ia faʻailoga.

Faailoga lea e faasaina ai le 'ai o pulu

I le lautele, e tusa ai ma tagata atamamai, o uiga taua o le fualaau aina e sili atu ona taua nai lo le afaina mai lona faʻaaogaina. Ae ui i lea, pei o soʻo se isi lava oloa, e taua tele le mafaufau i faʻamaoniga. O le muamua oi latou e tatau ona mafaufauina o le i ai o se tali atu i le igoa citrus.

O Pomelo e matua faʻateleina le atinaʻeina o gasegase o le tino, ma o le mea lea, i le i ai o ia ituaiga o gaioiga i fuamoa o fualaau aina lautele, o le faʻaaogaina o fualaau aina e matua le manaomia tele. I le tautala e uiga i le faʻasaʻoina, e matua fautuaina lava e gauai atu i:

  • susu,
  • tausaga o tamaiti, aua e ono tulaʻi mai se faʻalavelave faʻaleaga,
  • le i ai o faʻamaʻi e fesoʻotai ma le faʻaogaina o meaʻai, lea eo mai faatasi ma le maualuga o le eletise,
  • se faanaunauga e fai ai le manava,
  • faafitauli i le tui toto ona o le i ai o se aofaiga tele o le calcium.

I le i ai o le hepatitis, colitis ma le nephritis, e fautuaina malosi ai tagata gasegase ina ia faia se lapataiga mataʻutia. O tapulaa uma ua tuʻuina atu e le fesoʻotaʻi, ma o lea e matua fautuaina ai e feutagai ma se tagata poto faapitoa.

O le mea lea, o le amanaʻiaina o meatotino a le pumolo ma lona faʻamaufaʻailoga glycemic, o le faʻaaogaina o lenei fualaau aina e matua taliaina lava mo le maʻisuka. Ae ui i lea, e tatau ona faia lenei mea e le o le tele tele - e tusa ma le 200 kalama. fetus. I le faaopoopo atu i fualaau aina fou, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i le faatagaga o le faʻaaogaina o sua. Afai ei ai ni faʻafitauli leaga e tupu, e matua fautuaina lava e logoina se fomaʻi maʻi poʻo se tagata paleni.

O le faʻamaoniga i le faʻaaogaina o lenei fualaau aina i meaʻai o se ulutala ma gastritis, lea e faʻateleina ai le manava o le manava. O le pomelo juice e aofia ai le folic ma le acid ascorbic natura, latou te faateleina le malosi o le sua oona, inflame ulia ma le tafia.

O faʻafitauli e tulaʻi mai foʻi ma le nephritis ma le urolithiasis (o le fua o le a faʻamalosia ai le faʻaaogaina o vailaau faʻamalosi) i totonu o le 'ureters) poʻo allergies (faʻavave, vevela, fulafula, faigata le manava). O nei mea e aʻafia ai le pulu i luga o le tino o le tagata e aoga ma sili ona taua mo tagata e maua i le maʻisuka.

Afai o se tagata e maua i le maʻisuka e le afaina i gasegase o le fuamoa i fualaau suamalie, lea e mafai ona oo atu ai i le vevela ma isi taunuuga matautia, ona itiiti ai lea o le faʻailogaina mo le faʻaaoga:

  • o faʻafitauli o le manava e taatele i le tele o le maʻisuka (maualuga maualuga, maʻi o le tino),
  • colitis ma le nephritis, faʻaleagaina i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Ina ia maua mai le pomelo mai le aoga na o le aoga, e taua le mafaufau i nai lapataiga:

  • 'aua neʻi' ai le limamoli ma le le mautonu ma sili atu i le fua fautuaina,
  • aua le faʻatau mai le faʻamaʻa, siaki, fua tele,
  • E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau aina faatasi ai ma isi, oloa e le fetaui.

O Pomelo o se maʻisuka-friendly product lea, faafetai i lona suamalie ma le manaia fou, fesoasoani i le faʻavasegaina o se mea taumafa lelei, e aofia ai mea fou fou. O le pulu foi o loʻo aofia ai vailaau aoga o loʻo i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le maʻisuka.

O le a le lelei ma le afaina o pulu mo le maʻisuka?

O fomaʻi fautuaina le 'ai o pomelo ma le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga, ona o le fua e fafagaina ai vitamini. O le pomelo juice e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le tino o le tagata. O lenei faiga o le puipuia o le oso i le maʻisuka ituaiga 2.

O le fua e maualalo le kalori (35 kcal), o lea e leai se mea e popole ai pe faapefea ona aʻafia le 'ai i le fuainumera: o isi pauna e le faʻaopoopoina. E le gata i lea, o le fua e fesoasoani i le pulea o le mamafa, talepe le gaʻo e faaaoga ai le aoga aoga o enzymes. Ona o le palukala ma le pectin i le fua, o lea e taofiofia ai le toto ma faʻamalo ai ia atherosclerotic plate.

Pomelo ei ai sona aafiaga lelei i luga o le pancreas, lea e afaina ai le maʻisuka. Faafetai i suauu taua, o le tino o le tagata e sili atu ona faigofie ona onosaia faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, aʻo faateleina le puipuiga, faʻalelei atili le soifua maloloina.

O le fua e afaina ai na o tagata e le lava le faʻalogo i ai, poʻo le faateleina o le fua o le 'ai. Afai e te 'aina se gaosi o le citrus i ni aofaiga tele, o le a tupu se mea e oso ai.

Faʻatonu saʻo mai fomaʻi e aofia ai le pati i le meaʻai mo le maʻisuka. O le sua o lenei fua o se vavega faavavega: e maualalo ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, lea o le a avea ma puipuiga lelei o le faafuasei ona maua i le suka i soo se ituaiga o le maʻisuka.

Pomelo o le a le popole oe i le ata: o lona kalori ua na o le 35 kcal, o lea o le oloa o le a le faaopoopo atu ai pauna. I se isi itu, o se fualaau aina a Asia e puleaina ai le mamafa o le tino e ala i le talepeina o gaʻo ona o mea o loʻo iai i enzymes faapitoa.

Pomelo ma le maʻisuka ituaiga 2, ona o le i ai o le pectin ma le potassium, e faasaʻo ai le toto, "fusuaga" atherosclerotic plate. O le aafiaga lelei o le fetus malie i luga o le paʻu ua faamaonia - o le "tausalaina" o faʻalavelave uma mo le maʻisuka. O se tino vaivai o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka e sili atu le leaga i le taulimaina o siama, ma o suauu taua e fesoasoani e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino ma vave ai le faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le matautia o se pulu e mafai ona talanoaina na o le taumafa ma i le i ai o le tagata le faapalepale i le oloa. E i ai nisi tagata e ono tupu se tali atu i se mea e le masani ai, ona latou teena ai lea. I ni faʻafitauli ogaoga o le maʻisuka, e naʻo le fomaʻi e tatau ona faia se lisi, ia e 'ai ai fualaau aina ma se faʻafitauli faigata o le faʻamaʻi pe a faʻatagaina e se fomaʻi.

Sa faapea mai saienitisi e aoga tele pumolo mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E fautuaina e le 'aufailaʻau taumafa e aofia ai i lau taumafataga mo tagata uma o loʻo mafatia i lenei maʻi. E suamalie le sua o le fualaau suamalie o lenei fualaau maloloina, aua e lelei ma maualalo le maualuga o le kulukose (e faatatau i le maʻisuka ituaiga uma!)!

O loʻo i ai faʻasaga mo le matagofie o le matamata i kalori, aua o le a le popole le pulu i le ata! O le kalori content of the fetus e na o le tolusefululima calories! E le gata i lea, o lenei fualaau suamalie, faafetai i enzymes oi ai, e fesoasoani e talepeina ai gaʻo ma faʻagasolo ai faiga faʻavaomalo.

E le gata i lea, o pamu ma le maʻisuka ituaiga 2, ona o lona mea oona ma le pectin, e fesoasoani i le faasaʻoina o le toto ma malosi ai le tau i atherosclerotic plate. Talu ai nei lava, ua faamaonia e saienitisi Peretania le lelei o aafiaga o nei fua manogi suamalie i luga o le pancreas - o le mafuaaga autu o le faamai. O suauu taua e fua tele ai le fua i le fesoasoani o le maʻisuka e vave faʻafetaui viral ma malulu.

O le taimi nei e uiga i le matautia o le afaina. E na o le tasi le tagata e le faʻalogo i le oloa pe faʻaleagaina pe a fai le meaʻai. I faʻamaoniga muamua o se faʻafitauli o le maʻi, e tatau ona e lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o fualaau aina ma talanoa i se fomai.

Tuua Lau Faamatalaga