Le masani o le suka i le 50 tausaga

O le pancreas e ala i le gaosia o le insulin e pulea ai le maualuga o le suka i le toto. O le maualuga o le kulukose o le toto i tane o loʻo taoto i le tulaga tutusa e pei o fafine ma tamaiti. Afai e faʻaleagaina e se tamaititi meaʻai ma meaʻai gaʻo, ava malosi ma ulaula, ona fesuiaʻi lea o le fuainumera. E mafai ona faʻaitiitia ma faʻaititia le maualuga o le glycemia i le i ai o nisi o maʻi, aemaise lava, le maʻisuka. O le mea lea, e taua le pulea o le faailoilo ma fai ni auala e faʻamautu ai i fesuiaiga i le tasi itu poʻo le isi. O se tamaloa pe a mavae le 50 tausaga e tatau ona suʻeina le toto mo le suka pe tusa o le tasi i le ono masina.

Laupapa o le maualuga o le suka i le tausaga i alii

E maua ai le kulukose i le tino o le pancreas. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faalagolago lea i meaʻai, amioga le lelei, tulafono o le aso o se tagata ma tausia lelei o ia i foliga lelei faaletino. O le masani i tagata mo le glycemia e tatau ona faapitoa le mataituina seia oo i le 30 ma le 60 tausaga. O le faʻatagaina masani o le suka i le tane e 3.3-5.5 mmol / l. E oʻo i le matua, e ese le maualuga o le suka. O le laulau o loʻo i lalo e faʻaalia ai tapulaʻa masani i se tagata matua.

Sugar Level, mmol / L

I tagata peʻa a uma le 40 tausaga, o loʻo aʻafia ai le maʻisuka ituaiga 2. O se tasi o mafuaʻaga autu mo lenei tulaga o le faʻamalosia ma le suiga o tausaga.

Suʻe suʻe toto toto

O le suʻeina o le suka toto o le a faʻamaonia pe teena ai se faʻafitauli o le soifua maloloina.

O le faafitia o le mafai o le atinaʻeina o patho ma le maʻisuka o le a fesoasoani i le suʻega toto mo le suka i totonu o le fale suesue. O le auiliiliga ua tuuina atu i luga o se manava le aoga. O se lapataiga fautuaina e aloese ai mai le mamafa o le tino ma lagona, o le inu, ma inu ava malosi. I le avea ai o se tulafono, e ave le toto mai se tamatamailima, ae afai o le maʻi o loʻo i totonu o le falemaʻi, e mafai foi ona aveesea le toto mai se vein. Ae o le tapulaa o le masani e ono laʻititi maualuga.

Afai e solia le tapulaa, ona tatau loa lea ona e faafesootai se fomaʻi mo auiliiliga auiliili ma auiliiliga. Afai ei ai le fefe i le atinaʻeina o le maʻisuka, o le auiliiliga e faia mo ni nai aso ile laina. O suʻega anapogi e manaʻomia e iloa ai po o le a le mea e taʻu ai le suka pe a le faʻaumatia meaai i totonu o le 8 itula aʻo leʻi faia le suʻega. Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻataʻitaʻiga manino, ona faia loa lea i soo se taimi o le aso e aunoa ma ni faʻamaumauga. O lea suʻesuʻega e manaʻomia e malamalama ai poo le a le toto o le suka o le masani lea i se ituaiga olaga. O se eseesega tele i totonu o iuga e mafua ai soliga i le tino.

Aisea e tulai mai ai le kulukose?

Afai o le taunuuga e le masani, ona mafua lea ona o le solia o le gaosiga o le inisalini ma le glucagon e le pancreas. O le faateleina o le suka o le iuga o le le lelei o le metabolism ma le maualuga o le hormonal. O loʻo i ai se faʻavaitaimi le tumau i le suka, lea e tupu i se faʻagaga faʻafuasei o le kulukose i totonu o le toto. O mafuaaga atonu o ni tulaga faigata. Ae i ia tulaga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e toe foi mai i le masani pe a uma le faʻagataina o le faʻaalia i le mea faʻavevesi. O lea faʻalauteleina o le kulukose e avea o se tali masani o le puipuiga o le tino. O faʻalavelave faʻalavelave ma faʻamalositino e faʻaalia i le umi o le hyperglycemia. I lenei tulaga, o faʻalavelave e tupu i ituaiga eseese o le tino.

E faapefea ona maualalo le suka?

O se taumafataga maualalo-kapiti e fesoasoani i le maualalo o le suka i alii. O lea ituaiga lisi o le a fesoasoani e faʻamaonia le kulukose toto, cholesterol ma le toto. E talafeagai le ave o teuteuga o laau - chamomile, manoa, wormwood. Lauti tipi poo le paluga o le suka e ave i le aso mo le masina e mafai ona fesoasoani e faʻamautu ai le glycemia. Leai se faʻaogaina lelei o le barbara poʻo le faʻasalaga. O sea fuataga o le a fesoasoani e puipuia le alu atu o tagata muamua i le maʻisuka. I tulaga sili ona ogaoga, o fualaau ma inisalini e tatau ona faaopoopo i le taumafataga. Togafitiga ua tuufaatasia e se fomaʻi e faavae i luga o le suka o le toto.

Aisea e maualalo ai le toto toto?

E masani ona i ai i tagata le maualalo o le suka toto. O lenei foi o se faailoilo ua i ai se toilalo i totonu o le tino. O le hypoglycemia e matautia tele mo tamaloloa, e tau atu ai i le faʻaitiitia o le okesene o le faiʻai, lea e lamatia ai le amataina o le coma. O mafuaʻaga mo le maualalo o le kulukose e mafai ona avea ma meaai ma meaʻai, faʻasalaga umi i le va o taumafataga, faʻamalositino faaletino, faʻapea foʻi ma le tele o laʻau suamalie i le taumafataga.

Togafitiga o le hypoglycemia

Metotia o le faateleina o suka o:

  • meaʻai o le 15 g o le vailaʻau faʻamalosi - 120 g o le sua mai fua suamalie po o le sua suamalie suamalie e aunoa ma le ava malosi,
  • meaʻai o le 20 g o mea faigofie ma le 20 g o vailaʻau gaʻo (falaoa, kuki masi),
  • gelcose gel po o le meli i lalo o le laulaufaiva, i luga o le alafau, pe a le iloa e le tagata,
  • tuiina o le 1 mg o le glucagon intramuscularly.

Ae o le mea pito sili ona taua i le togafitiga o le hypoglycemia o le taumafa lea ma le faʻatulagaina o taumafa. O le tulaga ese o le taumafataga, o le suka, pe a uma ona 'ai meaʻai ma le maualalo o le faasinomaga, e tufatufa faasolosolo malie i le tino, ona o le maualuga o le kulukose o loʻo faʻatupulaʻia malie. E tatau ona e 'ai pe a maeʻa sina taimi puupuu ina ia i ai se faʻaoga masani o gaʻo i totonu o le tino. O se uiga taeao e tatau ona avea ma mea e tatau ona 'ai. O le ava malosi e le mafai ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao, ina ia le faʻaosoosoina se osofaʻiga o le hypoglycemia.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le suka o le toto e fuaina i se glucometer ma i le suʻesuʻeina o le toto vevela. O le eseesega i faitauga e 12%, o lona uiga, i totonu o le fale suesue, ma le sili atu ona saʻo le filifiliga, o le maualuga o le suka e sili atu nai lo le suʻesuʻega o le pa'ū toto. Ae ui i lea, o le glucometer o se glucose lelei, ae o le a sili atu ona maualuga le taua, o le mea lea, pe a sili atu le maualuga o le suka o le toto i tane, o se suʻesuʻega i le fale suesue o le a faʻamaonia pe faafitia le uluaʻi suʻesuʻega.

Ina ia iloa ai le maʻisuka ma le prediabetes, o le kulukose tolerances ma le hemoglobin glycated o loʻo faʻaaogaina.

O le auʻiliʻili o le faʻapalepale o le kulukose o le faʻamoemoe lea o le lagona o le inisalini, o le gafatia o kulūkose e iloa ai lenei hormone. O le suʻeina lea o le suālaʻau. O le suʻesuʻega muamua na faia i luga o se manava le aoga, ona inu ai lea o le g gkokose e 100 gutu i le faʻaaogaina o le toto pe a uma le 120 minute.

E faʻapefea ona faia se auʻiliʻiliga?

O le aoina o meaola olaola i lenei tulaga ua faia i luga o se manava gaogao. I le taimi muamua, ua faia lenei mea ina ia mafai ai ona e mauaina le sili ona saʻo. I le taimi lava e tasi, e tatau ona malamalama o soʻo se ituaiga o meaai e mafai ona suia tele ai faailo mulimuli. Aʻo le i pasia le auʻiliʻiliga, ua faatagaina e faʻaaoga se fesuiaiga faapitoa o le vai. E masani lava, muamua, o vai masani masani. E mafai ona e inu i le mea e te manaʻo ai.

I le taimi lava lea, ao le i faia suʻega e le faatagaina ona 'ai muamua a itiiti mai mo le 8 itula. Ae o le aoina o meaola o meaola e mafai ona faia e le gata mai se vein, ae na o le tamatamailima. O le filifiliga mulimuli e sili atu ona lelei. A uma mea uma, o sea ituaiga taualumaga e manatu e itiiti le tiga. Ae o le auala muamua o le a mafai ona faʻaalia le sili ona sao. O ana faailo e masani lava pe a ma le 10 pasene le maualuga.

O le a le mea e maualuga le suka pe a uma le 50 tausaga

E masani ona tupu o le maualuga o le suka e mafai ona faʻateleina ma, e tusa ai ma lea, tuʻu ifo. I se tulaga e le lagolagoina ai le masani ma e sili atu i tapulaa faatagaina, o le tele o faafitauli eseese e tulai mai. O le tele o taimi, o faʻamaoniga masani e masani ona masani ai:

  1. Faʻaitiitia le tino vaaia.
  2. Tele le galala.
  3. Tesea ma vaivaiga.
  4. Lafoaʻi atoa i le tino atoa.
  5. Numera o vae.
  6. Tele le pala.

I le i ai o le maʻisuka, e matua leai lava se aoga e taʻalo i le tele o le vai inu o se tagata. A uma mea uma, e matua le mafai lava ona lava. O le faʻataʻitaʻiga muamua na fesoʻotai ma le mea moni e faapea o le taimi lea e faia ai e le tino mea uma e mafai e faʻaititia ai le kulūkose. E le gata i lea, o le gaioiga o fatuga e faʻaleleia. I le uma, o le tino ua faʻamoemoe e faʻamamā le toto mai le sili atu le manaʻomia. I lenei tulaga, o se tagata e maua i le maʻisuka e masani lava ona i ai le manao e inu pea le vai. Muamua lava, o nei mea uma e mafua mai i le manaʻomia ona toe totogi mo le suavai.

Glucose foi e fafaga i luga o nila namu. O le mea lea, afai o le elemene e le o aʻafia e le tino o le tagata, o mea uma nei e oʻo atu ai i le matelaina tele o le faiʻai. E masani lava, e tupu foi le vevela. I se tulaga e le fofoina ai le faafitauli i le amataga, o le a amata ona tulai mai galuega faaletonu i le lumanai. E masani lava o nei mea uma e taʻitaʻia ai i se vaʻa.

Edema e tupu i le maʻisuka maualuga. O iinei, o le suka e masani lava ona tu i fafo mo se vaitaimi umi lava. I le taimi lava e tasi, e le mafai e gaʻo ona faʻafoʻatasi ia latou lava galuega. O uiga filiga e solia. O le mea lea, e le tuua e le susu le numera manaʻomia mai le tino.

I nei mea uma, o vaivaiga e le masani ai. A uma, pe a uma le malolo, e tele lava ina leai se inisalini. E faʻapipii saʻo le kulūkose i totonu o sel. Ma, i le itu, e tatau mo le malosi. I lenei tulaga, faʻalavelave e tupu i taimi sili ona ogaoga o le faʻamaʻi. A o faagasolo lea vaitaimi, ua matua faaleagaina lava neura. O le mea lea, faatasi ai ma se suiga matuia ma le taua i le puleaina o le vevela i totonu o se tagata, o le tiga e masani ona matauina, e le gata i lima ae o vae.

I le i ai o faʻalavelave i le gaioiga o le cardiovascular system, o isi faʻamaoniga e le taua tele e tulaʻi mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi muamua e tatau ona aofia ai se faʻalavelave matuia i le vaʻai a tagata. I se tulaga e le faʻamalolo ai ia faʻafitauli, o lona uiga o le tagata maʻi e mafai ona tauaso.

Afai o se tasi pe sili atu faʻamaoniga e tupu, ona fautuaina loa lea ole suʻega. O le a fuafuaina e le au atamamai le maualuga o le kulukose, lea e ono avea ma faailoga autu o le i ai o le maʻisuka. E tusa ai ma faʻamatalaga na maua, o le a faia e le fomaʻi se faaiuga talafeagai. Afai e talafeagai, o le a faʻataʻitaʻiina se togafitiga faapitoa i le lumanaʻi.

O le masani o le suka e tatau ona faatumauina, e pei ona latou fai mai ai, i taimi uma. Ae mo lenei mea ua fautuaina ina ia iloa pe faapefea ona sui ia faailoga i tausaga. E sili ona tāua tele ia faʻamatalaga mo lena tagata ua silia ma le 50 ona tausaga. O le mea moni, i le vaitau lenei, o loʻo iai ni suiga eseese i tamaitai.

Low sugar i le 50 tausaga i tagata matutua

O nisi taimi e mafai ona tupu e maualuga le maualuga o le suka. E tatau ona malamalama iinei o le maʻisuka e tele lava ina i ai le igoa e pei o le "fasioti lemu". E tusa ma le 25 pasene o tagata gasegase latou te le o silafia o loʻo latou atiaʻe se togafitiga tuusaʻo.

O le suka maualalo e taua o se ituaiga o faʻamaʻi. E masani lava, o nei mea uma eo mai faatasi ma le iai o le maʻisuka. Laititi laʻititi o se faʻamaʻi e taʻua o le hypoglycemia. E aliali mai i le tele o auala. E mafai ona mamafa uma ma mama. O le filifiliga muamua e aofia ai le mea moni e faapea o se tagata e leai se mea e mafai ona faia e aunoa ma se fesoasoani i fafo. Ae i le tulaga lona lua, e mafai e le tagata gasegase ona tago i le kulukose i totonu o papa ma na o ia lava.

I nisi o tulaga, e ono tupu e le o le iloa le tagata maʻi, ae ona o le i ai o soliga i lana lava faamaopoopoga, e le mafai ona ia 'ai meaʻai e aunoa ma se fesoasoani. O ia tulaga e manatu e ogaoga. O latou o se faʻamaoniga e fautuaina le faʻaogaina o le polokalama o faʻamaʻi e toe iloilo vave. Ae, o le a le faailoga o le suka e mafaufauina e matua maualalo?

E masani ona faʻaaoga lea i tulaga e le itiiti ifo i le 2.8 mmol / L.. Afai e paʻu ifo i lalo, ona manaʻomia ai lea o togafitiga vave, e tusa lava po o le a le iai o faʻamaoniga. O le mea lea, e manaʻomia e tagata tomai faapitoa mea uma lava ona taumafai e sii aʻe i le itiiti ifo i le 3.5 mmol / l.

Pe a fuafuaina se taunuuga lelei, e muamua fautuaina e fuafua le mafuaaga autu, faapea foi ma le faatinoina o nisi suʻesuʻega faaopoopo. O taualumaga taua e taua e mafai ona tofia e tagata tomai faapitoa:

  1. Suʻega faʻapalepale.
  2. Sugar level.
  3. Glucosuric talaaga
  4. Faʻasologa o fatugaʻo.

I le fuafuaina tonu o le glucosuria vave, e le manaʻomia e se tasi ona popole. O lenei tulaga e mafai ona maeʻa pe a maeʻa se taimi patino. E le gata i lea, o le gaioiga o fatugaʻo o le a faʻafoʻosaʻoina lava le fetuunaʻi. I soʻo se tulaga, o togafitiga talafeagai e tatau ona filifilia mo le maʻi. I le taimi muamua, o le tulaga tonu lava lea o foliga o togafitiga o loʻo amanaia.

E le maualuga le maualuga o le suka e mafai ona taofiofia e faʻaaoga ai se meaai faapitoa. E tatau ona i ai se vaega itiiti o gaʻo. O le faʻateleina o le faʻatinoga e le o se faʻamaʻi, ae o se ituaiga o faʻamaʻi ogaoga. E masani lava, e aunoa ma se faʻaaloalo faapitoa e le fautuaina uma nei mea i lalo o soʻo se tulaga e alu ai. O faʻamaʻi, e mafua ai ona amata ona toto le suka, e faigata tele e oo lava i togafitiga faʻaonapo nei. O le mafuaʻaga lea e tele taimi e tele ai le taimi e togafitia ai togafitiga.

I se tulaga lea e iloa ai sina itiiti ifo o faailo e faailoa ai le mafai ona i ai le maʻisuka, ona vave fautuaina lea e feutagai ma se fomaʻi. O ia, i le isi itu, o le a faatonuina se iloiloga talafeagai. Ae tusa ai ma iuga, o le a sili ona talafeagai togafitiga talafeagai.

Afai o se asiasiga i se fomai i se taimi lata mai e manatu e le mafai, ona aoga ai lea i le suesueina o faamatalaga e uiga i uiga uma o lenei ituaiga o faamai. I le lumanaʻi, o le a sili atu ona faigofie le filifilia o le laina pito sili ona fetaui mo au lava amio mulimuli ane. E le gata i lea, i se taimi mulimuli ane, e aunoa ma le toilalo, e tatau lava ona faafesootai se fomaʻi. A aunoa ma lea, e le mafai ona filifili se togafitiga lelei.

Faailoga mo le togafitia o le maʻisuka

Ua faʻaaogaina e le Faalapotopotoga o Endocrinologists ia faʻataʻitaʻiga masani e ono masalomia ai le maʻisuka ma le predabetes. Glucose faailoga:

Prediabetes - 5.56-6.94 mmol / L.

Prediabetes - toto toto 7.78-11.06 lua itula i le maeʻa ai o le 75 karamu o le kulukose.

Maʻisuka - anapogi toto toto o le 7 mmol / L poʻo le maualuga.

Maʻisuka - toto toto 11.11 mmol / L pe sili atu pe a mavae le 2 itula pe a uma ona faʻatauina le suka.

O le maʻi suka: na maua faʻafuaseʻi le suka toto - 11.11 mmol / L pe sili atu faʻatasi ma faʻamaʻi o le maʻisuka.

Afai ei ai se masalosalo e uiga i le siama, e tatau ona toe faia le suʻega i le aso e sosoo ai. E ui lava e le o faʻaalia i le auala muamua, ae o loʻo faʻateleina ona tupu i le maʻisuka.

O le faʻamautinoaina o le hemoglobin glycated e faʻaalia ai le maualuga o le suka i aso taitasi mo le 2-3 masina. E tele mea e ono aʻafia ai le faʻamaoniga: faʻamaʻi fatuga, hemoglobin leʻo, lipids, ma isi mea. I le siama o le maʻisuka, o lenei auiliiliga e le o malamalama. O le manaʻomia mo lona faʻataunuʻuina ua faʻamaonia e le mea moni e mafai ai e oe ona iloilo pe faapefea ona pulea e le tagata maʻi le kulukose i totonu o le toto.

O le pulea lelei e puipuia ma puipuia ai nisi o aʻafiaga o le maʻisuka. I le isi itu, o le maʻisuka o le inisalini ma isi togafitiga o maʻisuka e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le ola.

Endocrinologists finau pe o le a le masani o le suka o le toto i tane e maua i le maʻisuka.Ole maualuga e le tatau ona sili atu i le 5.00 mmol / l toetoe ile taimi atoa. Afai e sili atu i le 5.28 mmol / L pe a uma se taumafataga, ona saʻo lelei lea o le fua o le inisalini ma mulimuli ai le taumafataga.

Faʻaitiitia le suāuʻu

O lenei faailoga e taua o le hypoglycemia. E mafai ona avea o se faailo o ituaiga faamaʻi i alii:

hyperplasia poʻo le pancreatic adenoma,

Addison's disease, hypothyroidism, adrenogenital syndrome,

ogaoga leaga o le ate,

o le kanesa o le manava, o le kanesa, o le fibrosarcoma,

faʻasolosolo o le hypoglycemia ma le gastroenterostomy, faʻalavelave, malabsorption i totonu o le vaega o meaʻai,

mea oona ma vailaʻau ma fualaau, ava malosi,

malosi malosi faaletino

aveina o anabolic, amphetamine.

Faatasi ai ma le maualuga o le suka-dwindling drugs, insulin, hypoglycemia e mafai foi, e oo atu i le atinaeina o le coma.

Le masani o le suka toto i tane i le 50

E mananao tagata e ō i fomai? E masani lava e leai. Ae o le mea moni e tumau: e tusa lava pe o le a sou lagona, i le matua, suiga e tupu i lou tino e le mafai ona le amanaiaina.

E faʻaaoga lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, i suiga i le suka o le toto.

Afai, amata mai le talavou, o lenei faailoga ua tumau mo le tele o tausaga, ona oʻo lea i le limasefulu tausaga ua amata ona sui.

Ia, afai na o ia lava, o faafitauli i le suka e aafia ai faafitauli ma le fatu, toto toto, mata ... O se suesuega faafomaʻi e le itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga, o suʻega masani o toto ma urine o le a fesoasoani e pulea le setete o lou tino atoa, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia.

I le tulaga o le faʻaalia o ni faʻamaoniga faapitoa, lea o le a faʻamatalaina i lalo, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se fomaʻi ina ia siaki ai le suka toto. O mea nei o se faʻamatalaga o faʻamaoniga, manatu i le gaʻo faatagaina o le suka mo se tamaloa e limasefulu tausaga, ma le auala e pulea ai.

O se faailoga masani o le suka o le toto o loʻo maua e hormones. O lenei hormone e gaosia e le pancreas. E taʻua o le inisalini. Afai o lona maualuga e maualalo pe maualuga atu nai lo le mea e tatau ai, pe afai foi e le mafai e le tino ona afaina, ona ese foi lea o le kulukose mai le masani. Faatasi ai ma isi mea, o lenei faitalia e aʻafia foi i:

E taua le manatuaina o le maualuga o le suka o le toto e faʻalagolago i le taimi na e ai ai lau taumafataga mulimuli po o le a foi le vaega tonu o le taumafataga.

O le taumafataga mulimuli o le pe a ma le valu itula talu ai. O sea suʻesuʻega - suʻesuʻega i le masalosaloga muamua o le maʻisuka - e sili atu ona sao. O le suka i lenei pa o le 3.9 - 5.6 mmol / L.

A maeʻa sea suʻega, o le suka e maualuga atu nai lo le muamua - o se tali masani ma e le tatau ona e popole. O le pa e faia i le lua i le tolu itula pe a uma ona 'ai. O le masani e tatau ona 4.1-8.2 mmol / L.

Alexander Myasnikov: O le maʻi suka e togafitia i se fualaau fou i le 1 masina!

A. Myasnikov: E tatau ona fai mai o le 50% o mataupu o vailaau o loʻo iai i le maʻisuka. O lona uiga, soʻo se tagata lona lua, e muamua lava sina sina maualuga o le toto toto, e atiina ae le maʻisuka. O le tulaga lamatia e maualuga pe a iai se tasi o mea taua.

Faʻamatalaga aliaʻi

O suʻesuʻega faʻasolosolo e aofia ai le tele o pa puipui i le ao. E le afaina pe a 'ai le tagata maʻi mo le taimi mulimuli poo mea na ia' ai. Afai e ola maloloina se tagata, ona le oso tele lea o le numera i le ao. O le 4.1-7.1 mmol / L. A I le matua, o le masani masani o le alualu i luma, o lea i le 30 ma i le 60, o le masani o le a eseese lava mo se tagata soifua maloloina atoatoa.

O lea la, o se faailoga masani:

  • 50-60 tausaga - 4.4-6.2 mmol / l,
  • 60-90 tausaga - 4.6-6.4 mmol / l,
  • mai le 90 tausaga - 4.2-6.7 mmol / l.

Fautuaga faufautua: pe faʻapefea ona faʻasaina le toto o le suka i tane

O lea e le maua ai e tagata ni faʻafitauli o loʻo taʻua i luga, ma o le maualuga o le kulukose e tumau pea, e fautuaina e le au atamamai e te mulimuli i nei tulafono:

  1. Taʻitaʻi se soifua maloloina.
  2. Fai masani taeao i taimi uma.
  3. Suʻe e vavae taumafataga.
  4. E sili atu le savali i le ea fou.
  5. Aua le gauai atu i le atuatuvale, aua le popole.

Ae afai ua maeʻa le maualuga o le suka, ona mafai lea ona e taumafai e faʻasaʻoina. Mo lenei mea, o tagata atamamai e fesili i alii (aemaise i le mavae ai o le 40 tausaga) e faʻalogologo i ia fautuaga taua:

  • Aua le faʻaaogaina le mayonnaise,
  • aua le 'ai kukama puʻe ma tamato, faʻapea foʻi beets, kāloti, seleni, pepa,
  • faaopoopo lautini ma le pakesa i salati fualaʻau,
  • faia ni fualaau fou mai fualaau (apu, lemoni, oni, fua o fualaau aina), faaopoopo o fua o fualaau (lanu uliuli ma le mumu), cherries, gooseberries,
  • i le taumalulu, kuka kuka mama mai fualaau mamago (faʻi, fig, vine), e aunoa ma le suka,
  • faateleina le aofaʻi o le sipuni (tunu pe kuka)
  • i le taumafanafana ma le vaitau o le tautoulu, e faʻaaogaina ai le suamalie e pei o se auala masani e aveese ai le suka maualuga,
  • aloese mai mea manogi ulaula, ipu vevela vevela,
  • tuu le ulaula.

Maʻisuka - o se faʻamaʻi pipisi, 2 miliona maliu i le tausaga! E faʻapefea ona e faʻaolaina oe lava?

Failautusi. Talofa, Vladimir Alexandrovich. Ma o le taimi lava lea o le fesili muamua - o le fuainumera o WHO ua saʻo?

Fomichev V.A. Ae paga lea, e mafai ona ou fai atu ioe - o nei faʻamatalaga e sao. Masalo latou te feeseeseaʻi i totonu o le faʻavae o le faʻasologa o fuainumera faamaumauina. Ae pe a ma le 2 miliona tagata i le lalolagi atoa e oti i tausaga uma. I Rusia, e tusa ai ma fua faatatau taumatemate, mai le 125 i le 230,000 tagata e maliliu mai le maʻisuka i tausaga uma.

Tuua Lau Faamatalaga