Chlorhexidine 0.05 Faʻasologa o le Maʻisuka

Chlorhexidine - o se fualaau faasaina, o se viseptic, i le pepa o fualaau ua maeʻa ona faʻaaogaina i le foliga o se bigluconate (Chlorhexidini bigluconas). O le chlorhexidine ua faʻaaogaina lelei o se visepisi ma le fomaʻi i fafo mo le silia ma le 60 tausaga.

0.05% vaifofo oona i le 100 ml ipu.

0.5% vaifofo oona i le 100 ml ipu.

Chlorhexidine
Vaega o vailaʻau
IUPACN ',N '' '' '-hexane-1,6-diylbisN- (4-chlorophenyl) (diamita imidodicarbonimidic)
Fua faʻatatauF22H30Cl2N10
Molar tele505.446 g / mol
Faʻasologa55-56-1
PubChem5353524
DrugbankAPRD00545
Faʻavasegaga
ATXA01AB03 B05CA02, D08AC02, D09AA12, R02AA05, S01AX09, S02AA09, S03AA04
Faiga Faʻafofo
Auala o le pulega
Nofoaga o vailaʻau d
Isi igoa
"Sebidin", "Amident", "Hexicon", "Chlorhexidine bigluconate"
Wikimedia Commons Media Media

E taua le iloa e faʻapea, mo taimi uma o faʻatau pisinisi ma suʻesuʻega faasaienisi o le chlorhexidine, e leai se tasi oi latou e mafai ona faatalitonuina ma le mautinoa le mafai ona fausia o microlorganic chlorhexidine-resistant. Ae ui i lea, e tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o le faʻaaogaina o le chlorhexidine e mafai ona mafua ai le faʻasaina o fualaau faʻasaina i siama (aemaise lava le tetee o Klebsiella pneumoniae i Colistin).

O le mea moni, o se mea e maua mai i le dichloro o le biguanide. O le fausaga e matua vavalalata lava i mea tetele. O le gaioiga o le gaioiga o le chlorhexidine o le fegalegaleai ma vaega phosphate i luga o le cell, e mafua ai le suia i le paleni osmotic, solia o le amio saʻo o le cell ma lona oti.

Chlorhexidine o se vailaʻau faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e malosi e aʻafia ai le siama ma le siama ole gaʻo ma le siama ole gram-negative (Treponema pall>. O le fualaau faasaina e mausali ma pe a uma ona gaosia le paʻu (lima, taotoga, ma isi mea) e tumau pea i luga i se aofaiga faapitoa, lea e faaauau pea ona maua ai se aʻafiaga.

O le fualaau faasaina e tumau pea lona malosi i le i ai o le toto, pisa, e ui ina faaitiitia. O nisi o faʻalavelave o le Pseudomonas spp., Proteus spp. E laʻititi le mafaufau i le chlorhexidine, o siama faʻasaina o siama e puipuia. O le chlorhexidine e gaoioi i luga o siama siama i na o le vevela maualuga.

O loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le taotoga ma lima o le fomai tipitipi, faʻamaʻi vailaau vaʻavaʻaʻi, faʻapea foi ma le purulent-septic (fufulu o manuʻa, vevela, ma isi mea) ma mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga (syphilis, gonorrhea, trichomoniasis). O le vailaau o le chlorhexidine bigluconate o loʻo avanoa e avea ma fofo o le 20%. O le fualaau sauni e faʻaaogaina o se vailaʻau suamalie poʻo le hydroalcoholic. O le mea lea, mo le togafitia o le taotoga, o le solution e 20% ua faʻaitiitia i le 70% alcohol alcohol i le fua o le 1:40. O le mea e maua mai ai le 0.5% o le vai-alcoholic solution o le chlorhexidine bigluconate e togafitia i le taotoga 2 taimi ma le vaeluaga o le 2 minute. Ina ia faʻamaonia vave meafaifaʻaili, faʻaaoga le tali tutusa mo le 5 minute. O le 0.5% vaifofo o le a faʻaaogaina e faʻamaʻi ai manua ma mu, o se vaifofo 0.5% ava malosi poʻo se vaifofo o le 1% ole a faʻaaogaina e faʻaaogā ai lima. A faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai lima o le fomai tipitipi, atonu e mafua ai le mago ma le suamalie o le paʻu, dermatitis, le tumau o le paʻu o lima i totonu o le 3-5 minute.

  • tasi mea e aofia ai le 0.016 g o le chlorhexidine bigluconate

Faʻatatauga faʻapitoa (pepe fou)

  • tasi mea e aofia ai 0.008 g o le chlorhexidine bigluconate.
  • Gel mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo o le 0.5% (100 g o le gel e aofia ai le 0.5 g o le chlorhexidine bigluconate).
  • O se vaifofo mo le faaaogaina i fafo o le 0.05% (100 ml o vai faamamaina o loʻo i ai se vaifofo o le chlorhexidine bigluconate 20% - 0.25 ml).

Tali mo le faʻamamaina o le vavagana o le tautala:

  • 0.2% vaifofo malosi
  • 0.1% fofo o le chlorhexidine bigluconate i le ethanol (Eludryl).

O le chlorhexidine e avea o se sui faʻasolosolo faʻasolosolo ma togafitiga e faʻaaogaina i luga ma pito i luga. 0.05%, 0.2% ma le 0.5% o vaifofo o loʻo faʻaaogaina e ala i le faʻavaivai, fufuluina ma le faʻaaogaina - 5-10 ml o le fofo e faʻaaoga i luga o le vaega o loʻo paʻu o le paʻu poʻo mucous membranes faʻatasi ai ma se faʻaaliga o le 1-3 minute 2-3 taimi i le aso (i luga o le lapisi po o le faʻavaivai). O le faʻagasologa o mea faʻapitoa ma togafitiga faʻapitoa e faia faʻatasi ma se omomi mama e faʻamamaina i se vaifofo vailaʻau, poʻo le galo. Mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga, e aoga le vailaʻau pe afai e faʻaaogaina ia sili atu i le 2 itula pe a maeʻa le feusuaiga. Faʻaaoga le uʻamea, faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu o le vial i totonu o le urethra mo tane (2-3 ml), fafine (1-2 ml) ma totonu o le va (5-10 ml) mo 2-3 minute. Le gaosia o le paʻu o le pito i totonu o ogavae, pubis, genitals. A maeʻa le faʻagasologa, aua le faʻamalosia mo le 2 itula. O le togafitiga faʻamaʻi o le urethritis ma le urethroprostatitis e faia i le 2-3 ml o le 0.05% o le vaifofo o le chlorhexidine bigluconate 1-2 taimi i le aso i totonu o le urethra, o le vasega e 10 aso, o loʻo faʻatulagaina ia taualumaga i aso uma. Faʻasalaga, 1 mea faʻatatau 3-4 taimi i le aso mo le 7-20 aso, e faʻalagolago i le natura o le maʻi. O le fufuluina ma le gel mo le puleaina pito i luga e masani lava ona faatonuina 2-3 taimi ile aso. Patch: aveese le ata tifaga mai le paluga e aunoa ma le paʻi i le fusi i ou tamatamailima, ma faʻaoga i le mea ua faaleagaina o le paʻu. Faasolo i luga o pito o le patch ma ou tamatamailima ina ia mafai ai e le vaega paʻu o le patch ona toe faatulaga le fusi.

I le 2013, WHO na aofia ai se fofo e 7% o le chlorhexidine bigluconate i le lisi o vailaau talafeagai. E tusa ai ma fautuaga a le WHO, o le maea umbilical (umbilical wound) e togafitia i se fofo o le 7%, lea e faaitiitia ai le ono mafai ona aafia i pepe fou.

  • togafitiga o faʻamaʻi vavalalata (vavaosisia o le siama, trichomoniasis, leʻo faʻamaonia, afaina faʻamaʻi)
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi le puipuia e tagata taitoatasi o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga (syphilis, gonorrhea, trichomoniasis, chlamydia, ureaplasmosis)
  • toe faʻaleleia o le alalafaga mo le fanau mai e sauniuni mo le faʻaleleia ma le puleaina o le taimi o le vaʻalele i fafine o loʻo aʻafia mo faʻalavelave pipisi ma le faʻaleagaina

O suppositories faʻaleagaina e mafai ona faʻaaogaina i faʻataʻitaʻi uma o le maʻitaga ma le taimi o le lactation. O suppositories faʻalavelave e afaina ai le membrane mucous, aʻo tausia pea le microflora vaʻa masani. punavai e le o faamaotiina 3375 aso

Faʻatatauga faʻapitoa (pepe fou)

Gel mo le faʻaaogaina i fafo ma fafo 0.5%

  • togafitiga o manua, abrasions, maoaʻi, mumu, maoaʻi
  • togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma mucous membranes
  • faʻaaoga i fomai nifo (gingivitis, stomatitis ma le vavao)
  • togafitiga faʻamaʻi (o se vaega o togafitiga faʻapitoa)
  • tausiga o le paʻu i le maeʻa o faʻamalositino (tatui, peʻapeʻa, paʻu)
  • puipuiga mai microbes i nofoaga faitele, i le natura

0.5% vaifofo o le chlorhexidine

  • togafitiga lima o tagata fomai, fomai tipitipi, togafitiga o paʻu o le gaioiga ma le tui
  • togafitiga o manuʻa taʻavale ma se faʻaaliga 1-2 minute
  • faʻaumatiaina o masini faʻapolofesa, mea fai nifo, luga o masini

0.05% vaifofo o le chlorhexidine bigluconate

  • fufuluina o manua, abrasions, maoaʻi, mumu, sasaina, vailaau iniseti
  • faʻaaoga i fomaʻi (gingivitis, stomatitis, alveolitis, periodontitis)
  • togafitiga o faʻamaʻi o le ENT (pharyngitis, laryngitis, tonsillitis, mediaitis otitis)
  • puipuiga mai microbes i nofoaga faitele, i le natura
  • puipuiga o faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga

0.2% vaifofo o le chlorhexidine bigluconate

  • togafitiga ma le toe faʻaleleia o le vaega faʻapitoa i le gataifale, urology ao faagasolo togafitiga faafomaʻi
  • faʻaumatiaina o nifo faʻamalosi

0.5% vaifofo o le chlorhexidine bigluconate

  • togafitiga o manua ma mumu, togafitiga o mea na afaina ai siama ma le paʻu o le paʻu, matala mucous matala
  • faʻamaʻiina o se pepa faʻalaʻau i le vevela i le 70 ° C

1% vaifofo o le chlorhexidine bigluconate

  • mo le faʻaaogaina lautele o potu, mea mama, ma isi.
  • togafitiga o le taotoga ma lima o le fomai tipitipi aʻo leʻi faia taotoga, faʻamaʻiina o paʻu, togafitiga o le faʻasolosolo ma faʻamaʻa le mu

Ole gasegase ile vailaʻau, dermatitis, faʻamaʻi maʻi. O le faʻaaogaina tutusa o sauniuniga o iodine e le manaʻomia ina ia alofia ai le atinaʻe o dermatitis. E le tatau ona faʻaaoga fofo o le chlorhexidine e togafitia ai le conjunctiva ma fufulu ai potu.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Faʻaaoga ma le faʻaeteete aoe laʻititi.

O le chlorhexidine e faʻaaogaina e puipuia ai STD e naʻo se fua faʻafuaseʻi (faʻamavae o le condom, faʻalavelave faʻafeusuaiga faʻafuaseʻi). O faʻaauau ma faʻaauau taimi o le chlorhexidine i le uretra e mafai ona mafua ai mumu faʻamaʻi (aemaise lava i le tagata lava ia e faʻamalosia ai le vailaʻau), lea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia e pei o le tino punavai e le o faamaoti mai 1142 aso .

Vailaau Vaʻalo Fafo. O gasegase o le tino, faʻavalavaina, e tupu pe a maeʻa le faʻamaʻiina o fualaau. O le gasegase o mea eseese e mafai.

Gel. Faʻamaʻi o le paʻu, paʻu vevela, vevela, siakiina o le paʻu, dermatitis, laʻau o le paʻu o lima (3-7 min) pe a faʻaaogaina le gel, photosensitivity (o le tulaga o le faʻalauteleina o le lagona o le tino (masani lava o le paʻu ma mucous membranes) i le ultraviolet radiation). I le togafitiga o le gingivitis - o le faʻaogaina o le nifo o le nifo, faʻataʻitaʻiga o le tartar, le vevesi o le tofo. Faʻaaogāina o le faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o fuainumera e tupu i le tulaga o le faaumiumi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Fofo. E seasea lava mafua mai mafuaʻaga o mea e afaina ai, faʻavaveina, pasia pe a uma le faʻamaʻi.

I le tulaga o le gasegase faafuasei o le fualaau faasaina, e masani lava e le o totogia;

E leai se vaifofo patino, o le mea lea, i le tulaga o aʻafiaga, o le faʻamalositino togafitiga e faia.

  • E le fautuaina le faʻaoga faʻatasi ma le iodine.
  • O le chlorhexidine e le ogatasi ma vailaʻau o loʻo i ai se vaega faʻapotopotoga (saponins, sodium lauryl sulfate, sulfonic acid, sodium carboxymethyl cellulose) ma soapins. O le i ai o le fasimoli e mafai ona faʻaleagaina le chlorhexidine, o le mea lea e tatau ai ona fufulu maeʻa le vaega o le fasimoli aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau.
  • E maua ai se mea oona pe a faʻafefiloi ma le sodium hypochlorite (NaOCl) - para-chloraniline (n-NH2F6H4Cl). E i ai le faʻamaoniga o le parachloraniline o se mea oona (Burkhardt-Holm et al., 1999) laina le atoatoa ma e mafai ona mafua ai le fausia o methemoglobin.
  • E faʻaleleia e Ethanol le aoga o le chlorhexidine.

Faʻatauga faʻapitoa. O le gasegase fafo e le afaina ai le aoga ma le faapalepale o mafaufauga leaga, talu ai e faaaoga le fualaau faasaina i fafo.

Fofo ma le gel. Aloese mai le maua o le vailaʻau i manuʻa o tagata gasegase ma le gasegase o le craniocerebral, o manua o le vavaelaʻau, o le faʻaogaina o le membrane tympanic. Afai e oʻo atu le fofo ile mata mucous o mata, e tatau ona fufulu vave ma maeʻaeʻa i le vai. Pepa Faʻamaumauga o le Saogalemu (MSDS) mo le chlorhexidine bigluconate.

O le fatu o mea e faʻamama ai le hypochlorite i luga o siama sa masani ona faʻafesoʻotaʻi ma sauniuniga chlorhexidine e mafai ona fesoasoani i foliga vaaia o lanu enaena i latou. O le aʻafiaga o aʻafiaga e faʻapupulaina i le faateleina o le vevela o le fofo. I le vevela i luga atu o le 100 ° C, o le vailaau faʻasolosolo e faʻaleagaina.

O vaifofo lelei o suauu chlorhexidine e mafai ona pala (aemaise lava pe a vevela ma palu alkaline) faatasi ai ma le fatuina o le 4-chloroaniline, lea ei ai mea e maua ai le carcinogenic.

Tulaga ua faamatalaina fea? atinaʻe o le methemoglobinemia ma le cyanosis i pepe o loʻo i ai i totonu o le incubator ona o le 4-chloroaniline oona punavai e le o faamaoti mai 284 aso . O le incubator na faʻapipiʻiina ma se faʻamaualalo ma se vaifofo o le chlorhexidine, lea, pe a vevela, e mafai ona faʻavae i le 4-chloroaniline.

Tuua Lau Faamatalaga