E mafai ona 'ai faʻamalosi i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2

Strawberry o se taumafanafana vevela, o lona faʻateleina o le faatalitali mo tagata matutua ma tamaiti. E matagofie, manogi ma manogi, o lea la o se teuteuga o le laulau sili ona lauiloa. Ae faʻapefea ona aafia le tino o le tagata i le maʻisuka ituaiga 2? E mafai ona faʻaaogaina, ona o le ituaiga insulin e faalagolago i le maʻi e manaomia ai le maʻisuka ia filifilia i le filifilia o oloa mo lana lisi. Pe a faʻapipiʻi se taumafataga ma aofia ai fualaau ma vine, e tatau ona amanaʻia a latou kulimi suka. Strawberry e faatatau i oloa e maualalo le faasinomaga o le faasinoupu, o lea e saoloto ai e eseese le laulau o le maʻisuka maʻi.

O fualaau aina e maua ai le vitamini ma le mineral, o lea o le maʻi suka e tatau ona i totonu o le meaai. E le afaina ma e le faateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae e faatonutonu ai. 100g oloa e aofia ai:

  • vai 86 g
  • polotini 0.8g,
  • carbohydrates 7.4g,
  • gaʻo 0.4g
  • fila 2.2g
  • fualaau suamalie 1.3g,
  • ash 0.4g.

I le faʻaopoopoga, o le berry e tele le acid ascorbic, e manaʻomia mo le faʻamalosia o vaʻa toto, B vitamini (B3, B9), tocopherol (vit. E), A. Faʻasologa o faʻamalositino metabolic processes in the body, faafetai i antioxidants. O i latou e faʻamautu le maualuga maualuga o suka i totonu o le toto ma le urine, faʻamamā le tino o mea leaga.

O loʻo i ai i luga o le fatu ni elemene micro ma elemene. E i ai elemene:

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le maʻisuka 300-400 g o lenei pusa maloloina i aso uma e le afaina ai le soifua maloloina.

E mafai ona ou aofia i le lisi

O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi tuga lea e manaʻomia ai le tagata maʻi ina ia mulimulitaʻi i se meaʻai. Pe a filifilia ni oloa mo le lisi autu, e tatau i le tagata gasegase ona amanaia lo latou tikeri o le suamalie ina ia le sili atu i le masani o le suka. O fualaau aina e fua mai i fualaau aina e maualalo le faasinomaga o fuainumera, o lona uiga, e itiiti lava le kulukose i totonu, e paʻu ai mo se taimi umi, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto. O se meaʻai fua tele fualaauʻai ma se meaʻai laiti ma le aʻafiaga, e fesoasoani e aveesea ai le mamafa, lea e taua tele mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka. O le mea moni, o le tele o tagata gasegase e mafatia i le mamafa o le mamafa, lea e faʻateleina ai le ala o le maʻi. O le mea lea, i le fesili: e mafai e le maʻisuka ona 'ai le strawberries, o loʻo i ai se tali e tasi le tali - ioe.

I le vaitau, e tatau ona aofia i le meaai i aso taitasi le tino o le tagata maʻi mo le le lava o vitamini ma minerale talafeagai. E taua le 'ai i fualaau' aina, aua i lalo o le malosi o le vevela maualuga o le a leiloa ai ana meatotino. Mo le teuina o taimi uumi, o le a faʻamaʻi le vine. I lenei fomu, o vaega aoga uma o le fualaau aina e puipuia.

Faamanuiaga ma le afaina

O le diabetology fautuaina e aofia ai le strawberries i le taumafa a tagata e mafatia i le faateleina o le suka o le toto, aua e mauoa i mea aoga e taua tele mo le maʻi suka. Ascorbic acid poo vitamini C:

  • faʻaleleia atili le faʻafitauli o le maʻi,
  • faamalosia ai toto toto
  • puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • toto le toto, lea e taofia ai le faia o se toto toto,
  • mafai ona faʻaitiitia le toto.

Taua! O le antioxidants i le berry e faʻapupulaina le metabolism i le maualuga o le cellular, faʻaitiitia le faʻaputuina o mea leaga i totonu o siama, fesoasoani i le maualuga o le suka, ma puipuia ai mai le tulaʻi.

O le faʻaaogaina masani o fualaʻau e oʻo atu ai i le mamafa o le paʻu, faʻafefea faʻagasologa o gaioiga i totonu o le manava, aʻo faʻaleleia ai le peristalsis. O nai tamai rūlū laiti e fufulu mama le inumaga o toxins, ma faʻapupulaina ai le gafatia o le gaogao o le mucosa intestine laiti. O lenei mea e aʻafia ai le gaioiga malosi o meaʻai mai meaai i totonu o le tino, faʻaleleia le faʻaaogaina o meaʻai, aua o le maʻisuka ei ai sona aʻafiaga i le gastrointestinal tract, o le taunuuga o le gastroparesis ma le faʻalavelaveina o le aveeseina o meaai mai le manava.

I le faaopoopo atu i ai, o strawberries o se visepisi sili ona lelei ma aʻafiaga e faʻaleagaina. E taua tele lenei mea mo le maʻisuka, ona ua latou faʻaitiitia mea faʻafouina o le paʻu, o lea e oʻo lava i sina palasi laitiiti e mafai ona liua i se manua e le faʻamalolo.

I le faʻaopoopoga i le faʻamanuiaga, e mafai e le pipi ona tupu le faʻamaʻi tele o faʻamaʻi o le gastric tract, talu ai o loʻo i ai se maualuga o meaʻai o fualaau aina, ma o ponaivi e afaina ai le mucosa gastric. O le mea lea, e le tatau ona 'aina le palu i luga o se manava gaogao, ma faʻatapulaʻa foi lana meaʻai pe afai:

  • hyperacid gastritis,
  • manava o le manava
  • gastroduodenitis.

O le taumafaina o le strawberries, e tatau i se tasi ona amanaia le mea moni e faapea o le oxalic acid i totonu o le paluga, faatasi ai ma le calcium, e maua ai se tuufaatasiga o le osteoporosis, caries, urolithiasis, cystitis poo lo latou faigata. E le gata i lea, o le berry o se mea e maua ai le maʻi, o lea e tatau ai i tagata o loʻo i ai le faʻafefe o allergies ona faʻaeteete e uiga i strawberries.

Auala e faʻaaoga ai strawberries

Berries e maualalo-kalori ma e mafai ona latou faʻatumu le taimi i le va o taumafataga, faia o ni meaʻai laiti. O le auala lena e fautuaina ai e le tausosiga o meaʻai soʻo se ituaiga o maʻisuka e mafai ai ona 'ai le strawberries. O fua e le tatau ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao, ae o le aso atoa e mafai ona 'ai i le va o taumafa autu, faʻatasi ma keke masi, saunia fuamoa fua mai ai, faʻatasi ai ma nati. E matua faamalie lelei le manava, o le mea lea e le mafai ai e le tagata gasegase ona togafiti, puipuia le gaʻo.

E sili le lelei ona 'ai le strawberries i la latou foliga masani, talu ai o togafitiga vevela e faʻaumatia ai elemene aoga i totonu. Ina ia avatu i le pule se tofo matagofie, sasaa i le kulimi e le oona. E saunia foi le sua suamalie suamalie mai fualaau fou (e le faaopoopo le suka). O se tasi o aiga o le strawberries e taʻua o togalaau togalaau. E faasino atu foʻi i fua e leʻi faʻasalaina, o le mea lea ua faatagaina ai le maʻisuka menu. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia le mataituina lelei o le taumafataga ma 'ai na o meaai faatagaina. I lenei tulaga, e tatau ona e fuafuaina le aofaʻi o suka o loʻo i ai i meaʻai uma e taumafa i le aso atoa.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

O lenei ituaiga faʻamaʻi e iloa i totonu o se fafine ao maʻitaga. E mafai ona avea ma ituaiga muamua pe lua foi. O le faʻamaʻi e faʻaalia o ia lava o se solia o le manatu ole glucose e le tino, ma o se taunuuga e mafai ai ona siitia lona maualuga. O le maʻisuka gasegase e faʻavae ona o le faʻaitiitia o le lagona o sela i le inisalini, lea e aliali mai ona o le faateleina o mea o loʻo iai i hormones. E masani lava, o le a faateleina e le fafine le suka i le vaitau o le fanauina o se tamaititi, ma a uma ona fanau mai o le a toe foi mai o ia i le masani. Ae o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a le alu ese le faʻamaʻi ma o le a tupu maualuga le suka.

I lenei tulaga, o fafine maʻitaga e tatau ona mataʻituina lelei a latou meaʻai, faʻagata meaʻai suamalie. E mafai ona e 'ai i le strawberries, ae i ni tapulaa faʻamapulaʻa, talu ai o se mea e alu ai le maʻi ma e iai foi le tele o vitamini C, lea e ono afaina ai le ala o le maitaga. Ina ia iloa pe faapefea ona galue le tama i luga o le tino, e tatau ona e 'ai se tasi pe lua fua ma matau lou tulaga. Afai e le faʻateleina e le papa le maualuga o le kulukose, ma e leai foi isi mea le lelei o le tino, ona mafai lea ona e faʻaopopo i lau meaʻai.

Taua! E fia strawberries e mafai ona aina i le gasologa o le aso o le a taʻu atu ai i le fomaʻi, ae masani lava o le masani e le sili atu i le 250-300 g.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

O sea ituaiga taumafa e le aofia ai meaai e aofia ai "mea vave" gaʻo, gaʻo, gaʻo, falaoamata ma le meli. E fautuaina e le aufailaʻau taumafa le faʻaaloalo i se ituaiga taumafa mo tagata o loʻo mafatia i le mamafa. I le taumafataga o ia ituaiga o gasegase, kiwi, avocate, fualaau, strawberries, o fualaau aina ma fualaau suamalie ma se fuainumera maualalo maualalo, e tatau ona i ai. Latou te faʻatonutonuina le maualuga o le kulukose ma saturate le tino ma vitamin talafeagai ma minerale.

Tuua Lau Faamatalaga