Maʻisuka gastroparesis

Novema 16, 2016, 13:31 0 3,893

O le faaitiitia o le galuega a le masini masini masini ua taʻua o le gastroparesis o le manava. I le gastroparesis, o le soona inu o mea taumafa e afaina ai, ma le felauaiga o meaai i le manava e faatelegese pe taofi atoa. O mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e eseese - faʻafitauli ma maʻi faʻapitoa i le tino, taotoga, faʻalavelave pe'ā uma. I le maʻisuka faasolosolo mo le tele o tausaga, o loʻo i ai se maualuga maualuga o le maua o le gastroparesis o le maʻisuka. O le faʻasologa masani e masani lava ona faʻasolosolo i le natura ma faʻalagona ia le itiiti ifo i le tele o taimi i le tausaga. Faʻatasi ai ma faʻalavelave ogaoga, o le a lamatia ai le ola.

E TATAU ONA ILOA! E oo lava i se "galo" poo le gastritis e mafai ona faamaloloina i le fale, e aunoa ma ni gaioiga ma falemaʻi. Tau lava faitau le tala a Galina Savina faitau le fautuaga.

E taua tele! Savina G .: "E na o le tasi le vaifofo mo le vave togafitiga o maʻi ma gastritis" faitau i ai.

Faailoga faʻamaʻi

Gastroparesis o se tasi lea o faʻamaʻi faʻaleagaina o le faʻaogaina o meaʻai pe a leʻo atoatoa poʻo se vaega o le meaʻai mai le manava, poʻo se tolopo umi o le faatinoina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le tino. E mafua ai le faaleagaina i maso o le manava.

O nisi taimi o meaai e tumau pea i le manava ona o le le lava o musika. O le i ai iina mo se taimi umi, e liua i se mea malo, e mafua ai se tiga matuia. Afai o le meaʻai e taofiofi i totonu o le manava mo se taimi uumi, e tupu ai le pala. O se taunuuga o le faaleagaina o meaʻai tuusao i totonu o le manava, ua tupu ai siama e iai se aafiaga leaga i le setete o le okeni.

Mafuaʻaga mo le faʻaalia

O foliga mai o le gastroparesis o le uiga lea o le faaleagaina o le galuega o le masini masini masini, ma, o se taunuuga, faʻagesegese pe taofi lana galuega. O lenei maʻi e tupu mo ni mafuaaga:

O LENEI MEA TATAU MAUA! I le taimi nei e mafai ona e sailia se auala taugofie e aveesea ai le tiga o le manava. AOAO >>

  • afaina o le tino
  • maʻi i le maʻisuka
  • o aʻafiaga le lelei o le tagofia o fualaau
  • pancreatic inflammation,
  • leai se mea e tatau ai i le tino (e pei o le potassium),
  • taotoga o le manava, lea na mafua ai taunuuga leaga (ua faaleagaina le nerve vagus),
  • taunuuga o le faʻamalositino poʻo le chemotherapy.

O le mafuaʻaga sili ona taatele o le maʻisuka, lea, e le o aʻafiaga o le faaleagaina o le nerve vavalo, mulimuli ane mafua ai paresis o le manava. O lenei maʻi ua taʻua o le gastroparesis o le maʻisuka.

Faailoga masani

O faʻamaoniga muamua o togafitiga o le a vomiting ma naua. O faʻafitauli o le faʻamaʻi e mafai ona lagona le faʻavalevalea, ma mai lea taimi i lea taimi (sili atu i le tele o taimi pe a uma ona fai sina meaʻai itiiti). O faailoga autu o le maʻi:

  • ua manava le manava
  • toso
  • maʻi
  • lagona atoa e tusa lava pe ua uma se nai taumafataga laitiiti,
  • leai se manaʻo
  • paleni mamafa
  • tiga i totonu o le manava po o le esophagus,
  • malosi, manava,
  • vomiting (e masani lava pe a uma ona 'ai, ae faʻatasi ma tulaga maualuga, faʻaosofia e le faaputuputuina o meaai i totonu o le manava).

O tagata maʻi e maua le faitau faʻamalosi mo le suka, o le maualuga e masani ona fesuisuiai - pa'ū poʻo le faʻatupulaia.

TAIMI FAATASI! Aua e te faaumiumi le gastritis po o se ulugalii aʻo leʻi oʻo i le kanesa o le manava, e sili atu ona lelei le taʻalo lelei, ae o le ae manaʻomia. faitau le tala ia Galina Savina >>

Gastroparesis o le maʻisuka

O le suka gastroparesis e atiina ae i le maʻisuka malosi. E tupu ona o le vaeluaina o le manava e mafua mai i le faaleagaina o le neura e pulea ai le gaioiga o musele o le okeni. E i ai mo se taimi uumi ma le maʻisuka faasolosolo.E mafua ai ona oso i totonu ole maualuga o le toto toto ma le tausisia ma le tausisia o se taumafa maualalo, e matua faigata lava ona pulea. E tatau ona manatua i le maʻisuka o loʻo i ai se fefaʻasoaʻiga o mafuaʻaga ma aʻafiaga - o se tasi o faʻalavelave faʻaosofia ai isi.

I le laasaga muamua o le atinaʻe, o le gastroparesis o le maʻisuka e faʻaalia e ala i le masani ona faʻasusu i le maeʻa ai o le 'ai, faʻamalolo oona. O loʻo i ai se faʻamaluga atoa tusa lava pe a uma ona faia se vaega itiiti o soʻo se meaʻai. Ae, i se tulaga aoao, o faaaliga e naʻo le tagata lava ia. Gastroparesis i se tagata e le mafatia i le maʻisuka ma i se maʻi o loʻo maua i nei faʻaaliga i ona lava auala. I se tasi tulaga, o lenei vaega o le maʻi pipili o neura o le manava mo mafuaʻaga taʻitasi, i le isi - o le manava faʻavaivaia ona o aʻa i le toto suka.

Gastroparesis faʻamaʻi pepe

O faʻasologa e taatele - e maua i le 36% o mataupu. O le gastroparesis o le faʻasalasili o se gaioiga o le manava o le manava lea e faʻalavelave ai le faiga mo le aveeseina o meaai mai le manava. E faʻaalia mai i le mea na tupu i le nausea, ae e le masani - e le sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso. O le vomiting puupuu e oo lava ina le taatele. O faʻalavelave faʻafuaseʻi e tutupu faʻafia i le tausaga. O tulaga le lelei o le mafaufau e mafai ona avea ma mafuaʻaga mafuaʻaga o le gasegase gasegase: o le faʻavaivai tumau, maualuga maualuga o le popole.

Faʻamatalaga o gastroparesis o le manava

Ina ia faʻamaonia lenei togafiti i togafitiga, e faʻaaogaina suʻesuʻega e faʻaalia ai le fua faatatau o le maua o meaai mai le manava ma lona gaogao. Mo le suʻega, o le faʻaaogaina o le eseesega o le aofaʻi aupito maualalo lea o mea eletise (isotope), lea e faʻaopoopoina i auala talafeagai mo le faʻaaogaina aʻo leʻi faia le suʻesuʻega. Radiography e faia i le auala lenei:

  1. O le tagata maʻi e inu se vai inu lea e faaopoopo atu ai le kalamini.
  2. O le taofiga e ufiufi ai puipui o le manava ma le totoga, ona o le tulaga o le tino o le okeni ua faʻaalia ma o lona gaioiga o loʻo maua i le faʻaaogaina o le x-ray.

E ala i le manometry gastric, o le galuega muscular o le manava e fuaina, fuafuaina le saoasaoa o le'onaina. Ma o le electrogastrography e fuaina ai le eletise o le manava. O suʻega ma le manava, suʻega ultrasound, endoscopy o auala ia e mafai ai e oe ona suʻesuʻeina paresis o le manava, faʻatuina mafuaaga ma faʻamaonia le saʻo togafitiga.

A faʻamaonia le faʻamaonia, o togafitiga e faʻataʻitaʻiina e se fomaʻi agavaa. O le togafitiga o fualaau oona e faʻaaogaina lea e faʻavaveina ai le aveeseina o meaai mai le manava, faʻateleina ai le gaioiga o mea fou. E mafai ona avea o fualaau oona pei o le Erythromycin, Domperidone, Metoclopramide. O vailaʻau e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le gaioiga.

I tulaga sili ona ogaoga, e fautuaina ai se taotoga, lea e faʻapipiʻiina ai se pu faapitoa i totonu o le inumaga e tuʻuina atu ai le tino ma meaʻai e tatau ai e aunoa ma le ulu i le manava.

O le maʻi e faigata ona faʻamalolo atoa, aua e vave ona faasolosolo taimi uma. Ae e mafai ona e faʻafoeina lelei ona faʻaaliga. Afai o le gastrointestinal tract e maua i le gastroparesis o le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le suka, lea e faaitiitia ai foliga vaaia o le vevela.

Ia mautinoa e suia le meaʻai a le tagata maʻi. E fautuaina le faʻaaogaina o metotia e faʻavaveina ai le faagasologa o le aveeseina o meaai mai le manava. O nisi oi latou:

  • sauniuniga faafomai
  • o faʻatinoga faʻapitoa faʻatulagaina e faia i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga,
  • suiga i meaʻai.

O le faʻaaogaina o nei metotia e aoga i le maʻisuka, aua e fesoasoani i le faapaleniina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma o se taunuuga o le a mou atu le faʻaaliga o paresis.

O le gasegase gastroparesis e togafitia i le mulimulitaia o se taumafataga maualalo ma le faʻaaogaina o metotia e tausia ai le suka, e saofagā i le taimi e tatau ai ona 'aveʻesea meaai i totonu o le manava. O se suiga tele i le tele o le taumafa poʻo le tuufaatasiga o le taumafataga e mafai ona taʻitaʻia ai le le lava o mea e manaomia e le tino.O ituaiga uma o togafitiga ma meaai e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faaaogaina meaai

E masani ona latou faʻaaogaina meaʻai faapitoa. O le a ave le faamuamua i oloa o loo i ai le gaʻo ma le fiber i ni nai aofaiga. Meaʻai e tele lava ina fai i ni vaega laiti, faʻamaʻi maeʻaeʻa. E tatau ona i ai i totonu o le meaai meaʻai semi-vai ma vai vai - o oloa e sili ona taliaina mo le ō gatasi ma gastroparesis. O le lisi e le aofia ai meaʻai, lea e faigata ona faʻasolo. O le faʻaaogaina o meaai mausali e le manaʻomia.

Le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasalalau e le fofoina ai foi lenei faʻamaʻi. E tele ituaiga o laau e faʻaaoga e faʻaleleia ai otaota ma fesoasoani e faʻamalolo faʻamaʻi:

  1. Paʻu lanu mumu, laulaʻau laʻau, angelica faʻagaoioia vave le malepelepe ma le 'aina o meaai.
  2. O le Hawthorn o loʻo taofiofi meaai mai le paʻi i totonu o le manava.
    Afai e te inuina se ipu vai aʻo leʻi 'ai, talu ai ona e tuʻuina muamua se fasi keke o lemoni iina, o le a taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o meaʻai mai meaai.

O nei metotia uma e maua ai ni taunuuga lelei i le tau faasaga i gastroparesis. O le tele o faʻamaoniga o lenei faʻalavelave ua faʻaitiitia, e oo lava i le faʻamaʻaʻaina atoa o latou. Le numera o mataupu o le faʻaitiitia o le suka toto pe a maeʻa ona faʻaitiitia pe leai foi. O le suka i le taeao e masani lava ao le i 'ai. O le siva suauu e faʻafefeteina ma o lona tulaga masani e faʻamautuina.

O le amataga o le togafitiga e mafai ona faʻaaogaina e ala i le suia o le lisi o meaai, faʻaopopo atili ai meaʻai i le taumafataga. E le fautuaina le togafitiga o le tagata lava ia. O togafitiga lē lelei poʻo lona toesea e mafai ona faʻaosoosoina ai le faʻafuaseʻi o le maʻi o le gastroesophageal reflux.

Gastroparesis: faʻamatalaga lautele

Mo otaota tatau lelei, o le galuega o le gastrointestinal tract e tatau ona pei o le taʻalo a se faila - o okeni uma e tatau ona faʻamalie lelei a latou sao ma i le taimi. Afai o se tasi oi latou na te 'ave se faʻamatalaga faʻamaonia,' ua pagatia uma le 'auʻau o meaʻai. O se tasi o nei "faʻamatalaga pepelo" atonu o le gastroparesis.

I le gastroparesis, o vavaega o musele o le manava ua faʻavaivaia, lea e mafua ai le tuai o meaʻai i totonu. Ona o lenei tulaga, o vaega nei o le gaogao o loʻo faʻalavelaveina ma o faʻataʻitaʻiga e atiaʻe e mafai ona aʻafia ai le soifua maloloina o le tagata maʻi, e aʻafia ai ona tulaga faaletino, lagona ma mea tautupe. O le mea e sili ona taatele o le faʻasalaga (mafuaʻaga e le masani ai o le maʻi) ma le gastroparesis diabetic.

O le a le gastroparesis

Gastroparesis o se soliga o le motauli o le manava, lea ua le manuia ai lana galuega. O le manava o se toto taua tele o le tino o le tagata, lea, e ala i le faapuupuuina o ona maso, e nutililiiina meaai mama ma tulei i totonu o le tootoo laitiiti i le saoasaoa saʻo. I le tulaga o gastroparesis, o nei musika vavalalata e faʻagesegese, o le mea lea o loʻo i ai pea mea o loʻo i totonu o le manava i lona susulu.

E ui lava o le gastroparesis o se maʻi e seasea ona maua, o lona uiga e mafai ona faʻavaivaia. O tagata maʻi e masani ona faitioina o le gaioiga, le toʻa, ma le tiga o le manava e faalavelave i galuega, fesoʻotaiga, ma isi vaega o se olaga ola.

O Gastroparesis ua manatu o se soliga o peristalsis, talu ai e leai ni pa puipui faaletino i le alu ese o meaai mai le manava.

E tusa ma le 36% o mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e le mafai ona fuafuaina. O le gastroparesis e taʻua o le faʻasalaga.

O mafuaaga taua i le faʻavaveina o le motile gastric e aofia ai:

    O le maʻisuka o le gastroparesis - e atiina ae ona o le faaleagaina o fiva namu e maualuga maualuga le kulukose o le toto. Faʻalavelave o gaioiga i luga o le manava ma isi totoga - gastroparesis e atiina ae ona o le faʻaleagaina poʻo le vavave o le nerve vague. O nisi vailaʻau - mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamaʻi faʻamaʻi, o nisi o vailaau faʻasaina. Neurological disease - mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi Parkinson, tele sclerosis.Scleroderma - peristalsis o le manava e vave ona paʻu ona o le faaleagaina o maso o le manava o le manava.

O aʻafiaga e fesootaʻi ma le gastroparesis e mafai ona fesuisuiaʻi le mamafa. E masani ona matauina:

    Nausea Vomiting Totoina. Faʻasologa muamua. Lagona o le manava atoa pe a uma ona 'ai. Paʻu o le tino.

O le vomiting Gastroparesis e masani lava ona atiaʻe pe a uma ona 'ai. Ae ui i lea, i se tulaga ogaoga o le faamai, e mafai ona tupu e aunoa ma le 'ai, ona o le faaputuputuina o pulelasi i totonu o le manava. Talu mai le manava e le faʻafefeteina meaʻai, o le vometi e masani ona aofia ai ni meaʻai tetele.

O lenei mea e mafua ai se liʻo mataʻutia - sili atu faʻamaoniga e mafua ai le atuatuvale, lea, i le itu, e oʻo atu ai i le sili atu ona leaga. E toʻatele tagata e maua i le gastroparesis le faʻalavelave.

O faʻamaoniga o le gastroparesis e mafai foi ona matauina ma isi faʻamaʻi o le mea o loʻo i ai meaʻai, o le mea lea, e manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo e faʻamalamalama ai le maʻi.

O ai e aofia i togafitiga?

O fomaʻi ma gastroenterologists e aofia ai i le togafitiga o le faʻagesegese o le gaogao gaogao.

O le suia o meaʻai o se tasi lea o uluai togafitiga mo gastroparesis. Gastric le faʻaaogaina o mea e gaogao vave vave pe a itiiti ifo meaʻai i ai, o lea ua fautuaina ai tagata e sili atu ona taumafa ma i ni vaega laiti. E faʻafaigofie foʻi le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e ala i le 'ai o meaai mama ma suavai e le manaʻomia ai le ulaina.

Oona e mafua ai le faʻamalolo o hormones lea e faʻaitiitia ai le faʻamalosi o le manava, o lea e fautuaina ai le faʻaaogaina o meaʻai ma maualalo. E le gata i lea, ua fautuaina e fomai e tatau ona maualalo le fiva i le meaai, aua e faaitiitia foi le gaogao o le manava.

O maʻi e maua i le gastroparesis e tatau ona 'ai le tele o meaʻai i le taeao. E le tatau ona latou momoe mo 4-5 itula ina ua uma le taumafataga mulimuli, e pei o le tulaga sili ona aveese le fesoasoani i le kalavitational e tuu ai le manava.

E le tatau i tagata gasegase ona inuina mea inu ava ma ava malosi, e pei foi ona ulaula.

Afai e mafai ona suʻe mafuaʻaga o gastroparesis, e tatau ona faʻamoemoe le togafitiga e faʻaumatia pe pulea ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gastroparesis o le maʻisuka e mafai ona faʻaleleia e ala i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, o tagata e maua i le hypothyroidism e tatau ona i ai ni hormones.

E le gata i lea, o loʻo faʻaalia togafitiga faʻapitoa. Mo lenei faamoemoe, faʻaaoga:

    Cisapride o se fualaau talafeagai lelei mo togafitiga o gastroparesis. Ae ui i lea, o lona faaaogaina e gata i le atinaʻeina o faafitauli matautia, o lea ua na o maʻi e maua i le gastroparesis, e le mafai ona togafitia i isi metotia. Domperidone - e fesoasoani i le vavave o maso o le manava ma lona gaogao. Metoclopramide - faʻaleleia lelei le gaioiga o le maso o le manava. O le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina e mafai foi ona faatapulaaina i ona aafiaga i itu. Erythromycin o se vailaʻau faʻatele e masani ai, pe a faʻaaogaina i mea maualalo, e faʻamalosia ai le faʻaogaina o muscle i le manava ma le tootoo.

Ina ia mafai e nei vailaau ona galue, e tatau ona latou ulu atu i le togafiti laiti, mai le mea o loʻo gauai ai i totonu o le toto. Faʻasolosolo i le gastroparesis, o le gaogao gaogao e toetoe lava a toesea, o le mea lea, o fualaau faasaina e tatau ona faia i se auala le talafeagai. Mo sea pulega, metoclopramide, erythromycin poʻo sandostatin e faʻaaoga.

Afai o suiga o taumafa ma fualaau faasaina e le afaina ai uiga o le maʻi, e mafai ona faʻaaogaina le eletise i le manava. O lenei metotia e aofia ai le faʻapipiʻiina o se masini laʻititi i lalo o le paʻu o le manava, mai le lua o palota e alu i maso o le manava.

O elemene eletise e sau mai lenei masini e auala mai i le eletise e faʻamalosia ai le vavave o maso, lea e vave faʻatele ai le gaogao o le manava. Liliu ese ma alu ese le eletise mai fafo. O mataupu ogaoga o gastroparesis e togafitia i nisi taimi ma le tuiina o le botulinum toxin i totonu o le valve i le va o le manava ma duodenum.O lenei vailaau faʻasaʻo e aʻafia ai maso o le pylorus, lea e mafai ai e meaai ona alu ese mai le manava. O le tui e faia e ala i se faʻamaʻi.

O nisi taimi o tagata gasegase e maua i le gastroparesis e manaʻomia togafitiga, i le taimi e faia ai se pu tele atu i le va o le manava ma le fatu. O nei gaioiga e mafai ona faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi, e mafai ai e le manava ona faʻavave vave.

Meaʻai paleni

Afai e le mafai e tagata gasegase ona tausia le taumafaina o meaʻai e tatau ai e ala i meaai masani, atonu latou te manaʻomia le laʻau. E tele auala mo le faʻatinoina.

Mo le meaʻai masani, o le jejunostomy e faʻaaogaina - o le taotoga o se pu i totonu o le manava i le puipui pito i luma.

Maʻisuka gastroparesis, faʻamaʻi ma togafitiga

Gastroparesis o se tulaga lea e faʻaitiitia ai le malosi o le manava e faʻamama ai mea o loʻo i totonu, ae leai se poloka poloka e matauina. Aisea e tupu ai le gastroparesis e le o iloa, ae o le tulaga e masani lava ona mafua mai i faʻalavelave o faʻalavelave faʻaalia i le manava. O le faʻamaʻi e masani ona avea ma faʻalavelave o le maʻisuka.

Faʻafefea ona togafitia le maʻi?

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le suka toto. Faʻamatala togafitiga e pei o le:

    cholineric fualaau lea e mafai ona galue i luga o atigipusa o le acetylcholine, erythromycin, metoclopramide, lea e fesoasoani e gaogao ai le manava.

I nisi tulaga, e tatau ona faia se taotoga, e faia ai se pu i le va o le tootoo laitiiti ma le manava. O lenei mea e mafai ai e le meaʻai ona faʻataʻamilosaga vave i le gastrointestinal tract (gastroenterostomy taoto).

Gastroparesis mo le maʻisuka

E masani ona taliaina o le gastroparesis o se faamaʻi masani, e le mafai ona togafitia, ae mafai ona e taumafai e pulea le ala o le maʻi. E tatau ona pulea le suka suka. Ua faatonuina e le fomai ni fualaau faasaina o le a le faateteleina ai le tulaga o le manava, aemaise lava, o vailaau, vailaau e maualalo ai le toto, ma vailaau e togafitia ai le maʻisuka. Vaʻai lau fomaʻi e uiga i vailaʻau e sili ona lelei.

Gastroparesis mo le maʻisuka

Gastroparesis o se manava le fiafia e mafai e tagata ei ai le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka ona mafatia mai. I le gastroporesis, o le gaogao gaʻo e tele taimi e alu ai (tolopo le gaogao gaogao). O le faʻaogaina o meaʻai e ala i le gastrointestinal tract e pulea e le nerve vagone. Afai o le nerve vave ua faʻaleagaina pe ua le toe faigaluega, o le maso o le manava ma le gaogao e le aoga masani, ma o le faʻanatinatiina o meaai e vave faʻaitiitia pe taofi.

E pei lava o isi ituaiga o neuropathy, o le maʻisuka e mafai ona faaleagaina le nerve vavao pe afai o le maualuga o le kulukose o le toto e tumau pea mo se taimi umi. O le maualuga o le toto e mafua ai suiga fomaʻi i neura ma vaʻa toto e ave ai le okesene ma meaʻai i aʻa.

Faailoga ma faailoga o gastroparesis e aofia ai mea nei:

    fulafula, vevela, vomia o meaai e leʻi faʻaaogaina, lagona o le atoatoa o le manava pe a amata ona e 'ai, mamafa o le paʻu, afaina, toto le kulukose (sugar), le lava o le fiaʻai, faʻavave i le puipui o le manava.

O nei faʻaʻailoga atonu e malu pe ogaoga, faʻalagolago i le tagata.

Faʻaiʻuga

Gastroparesis e mafua ai faʻafitauli nei:

    Tele le galala. Le vaivai o le tino. Le faʻavaeina o fagu vevela i le manava. Fluctuations i le toto kulukose. Fuafuaga i le lelei o le olaga.

Puipuiga

E le mafai ona puipuia le tele o mataupu o gastroparesis. Talu ai o le gastroparesis o le maʻisuka o se taunuuga o le neuropathy e mafua mai i le maʻisuka, ua fautuaina ai tagata mamaʻi i lenei maʻi ina ia mataʻituina le maualuga o le kulukose o le toto ina ia taofia ai le leaga o le motika.

Maʻisuka gastroparesis, faʻamaʻi ma togafitiga

Gastroparesis o se tulaga lea e faʻaitiitia ai le malosi o le manava e faʻamama ai mea o loʻo i totonu, ae leai se poloka poloka e matauina. Aisea e tupu ai le gastroparesis e le o iloa, ae o le tulaga e masani lava ona mafua mai i faʻalavelave o faʻalavelave faʻaalia i le manava. O le faʻamaʻi e masani ona avea ma faʻalavelave o le maʻisuka.

Faʻamatalaga o aʻafiaga

O le maʻi na mafua ai:

    o le maʻisuka, o le sclerosis, gastrectomy (i le taimi o le taotoga e aveese ai le vaega o le manava), fualaau e poloka ai faailo nerve (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalosi)

E faʻapefea ona faʻaalia le tulaga

O faʻafitauli o le faʻamaʻi e aofia ai:

    hypoglycemia (i maʻi e maua i le maʻisuka), fulafula, afaina atoa le manava pe a uma ona 'ai, paʻu o le mamafa, leu, vomiting.

Faʻafefea ona togafitia le maʻi?

O se tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le suka toto. Faʻamatala togafitiga e pei o le:

    cholineric fualaau lea e mafai ona galue i luga o atigipusa o le acetylcholine, erythromycin, metoclopramide, lea e fesoasoani e gaogao ai le manava.

I nisi tulaga, e tatau ona faia se taotoga, e faia ai se pu i le va o le tootoo laitiiti ma le manava. O lenei mea e mafai ai e le meaʻai ona faʻataʻamilosaga vave i le gastrointestinal tract (gastroenterostomy taoto).

Gastroparesis mo le maʻisuka

E masani ona taliaina o le gastroparesis o se faamaʻi masani, e le mafai ona togafitia, ae mafai ona e taumafai e pulea le ala o le maʻi. E tatau ona pulea le suka suka. Ua faatonuina e le fomai ni fualaau faasaina o le a le faateteleina ai le tulaga o le manava, aemaise lava, o vailaau, vailaau e maualalo ai le toto, ma vailaau e togafitia ai le maʻisuka. Vaʻai lau fomaʻi e uiga i vailaʻau e sili ona lelei.

Vailaʻau mo gastroparesis: faʻamoemoeina ma aʻafiaga itu

O fualaau faasaina e mafai ona faaosofia ai le vavave o maso o le manava, faaleleia lona gaogao, faaitiitia le tulaga o le nausea ma le vomia. Ae e mafai ona e feagai ma aʻafiaga o le aʻafiaga e pei o le vaivai, atuatuvale, faʻaletonu o le faʻatasia, atuatuvale, moe.

Taumafa faafomaʻi ua faaalia

E taua tele mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e pulea ai uiga o gastroparesis, e mataʻituina pe faapefea ma mea e te 'ai. E sili le lelei ona 'ai sina mea taumafa i le ono aso i le aso. I lenei tulaga, o le a itiiti meaʻai i totonu o le manava, o le a leai se meaʻai, o le a fafaga vave le manava.

Gastroparesis mo le maʻisuka

Gastroparesis o se manava le fiafia e mafai e tagata ei ai le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka ona mafatia mai. I le gastroporesis, o le gaogao gaʻo e tele taimi e alu ai (tolopo le gaogao gaogao). O le faʻaogaina o meaʻai e ala i le gastrointestinal tract e pulea e le nerve vagone. Afai o le nerve vave ua faʻaleagaina pe ua le toe faigaluega, o le maso o le manava ma le gaogao e le aoga masani, ma o le faʻanatinatiina o meaai e vave faʻaitiitia pe taofi.

E pei lava o isi ituaiga o neuropathy, o le maʻisuka e mafai ona faaleagaina le nerve vavao pe afai o le maualuga o le kulukose o le toto e tumau pea mo se taimi umi. O le maualuga o le toto e mafua ai suiga fomaʻi i neura ma vaʻa toto e ave ai le okesene ma meaʻai i aʻa.

Faailoga ma faailoga o gastroparesis e aofia ai mea nei:

    fulafula, vevela, vomia o meaai e leʻi faʻaaogaina, lagona o le atoatoa o le manava pe a amata ona e 'ai, mamafa o le paʻu, afaina, toto le kulukose (sugar), le lava o le fiaʻai, faʻavave i le puipui o le manava.

O nei faʻaʻailoga atonu e malu pe ogaoga, faʻalagolago i le tagata.

Faʻaiʻuga

Gastroparesis e mafai ona faigata ona pulea le maʻisuka. I.e. o le maualuga o kulukose o le toto o le a faigata ona faʻatonutonu. Afai o meaʻai na taofi i totonu o le manava e ulufale atu i totonu o le tootoo laitiiti ma faʻafefiloi, maualuga le kulukose o le toto.

Suesuega o le Barium X-Ray

A uma le anapogi mo le 12 itula, o le a e inu i se vai malulu e aofia ai le barium, lea e ufiufi ai totonu o le manava, lea e faʻaalia ai i luga o x-ave. A mavae le 12 itula o le anapogi, o le manava o le a leai. Afai e faʻaalia e le x-mea meaai i totonu o le manava, ona ono maua ai lea o le manava o le manava.

Radioisotope scan o le manava

O le ae 'ai meaai e aofia ai le gasegase eletise - o se mea e le o le leitio o le a faʻaalia i luga o se faʻataʻitaʻiga. O le fualaau o le vevela mai se isotope radioactive e laiti ma e le afaina. A uma ona 'ai, o le a taoto i lalo o se masini e iloa ai se isotope a le ea ma faʻaalia ai meaai i totonu o le manava. E le gata i lea, o le isopope e faʻaalia ai le fua o le gaogao gaʻo. Gastroparesis e maua pe afai e silia ma le afa o meaʻai e tumau i le manava pe a uma le lua itula.

O togafitiga sili mo le gastroparesis i le maʻisuka o le pulea malosi o le suka o le toto. E tatau ona e mulimuli i se taumafataga, faʻasolosolo le tuiina o le inisalini ma ave suālaʻau maualalo. I tulaga ogaoga, o gastroparesis e togafitia i meaʻai e leai ni meaʻai po o se fafaga fafaga.

Afai e iai sau gastroparesis, o lau meaai e sili atu lemu. Le lelei le pulea o lou kulukose toto, masalo manaʻomia le taumafai i mea nei:

    suʻe le insulin i le tele o taimi, ave insulin i le maeʻa o meaai, ae le o le taimi muamua, siaki lau kulūkose toto pe a uma meaai ma fetuunai le tui ole inisalini pe a manaʻomia.

O lau fomaʻi o le a tuʻuina atu ia te oe ni faʻamatalaga patino e fuafua i le faʻafitauli o le maʻi. I togafitiga o gastroparesis, o vailaʻau eseese e faʻaaogaina. Faʻatalanoa se fomaʻi e suʻe togafitiga sili.

Suiga o masaniga o meaʻai e mafai ona fesoasoani i le puleaina o gastroparesis. E mafai e lau fomaʻi poʻo lau tausi meaʻai ona tuʻuina atu ia te oe ni faʻamatalaga maʻoti mo le faaleleia o lou tulaga. E tatau ona e 'ai sina mea taumafa i le taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, ia 'ai ni meaai laiti se ono i le aso nai lo le tolu meaai tetele. E tatau foi ona e 'ai lemu, nofo saʻo pe a uma ona' ai, ia savali pe a uma ona 'ai.

E mafai foi e lau fomaʻi ona fautuaina oe e vavaeese meaʻai e maualuga le gaʻo ma maualuga i fiber. Meaʻai gaʻo e faʻagesegese ai le faʻalaumalie. E mafai foi ona faigata le fiu i le eliina, lea e fesoasoani i le fausia o tupe teu e leai sezoar. Faʻalagolago i le mamafa o le faʻamaʻi, e mafai e lau fomaʻi ona fautua mai meaʻai vai inu poʻo le faʻamaonia o vailaʻau e vave faʻavaveina ai.

Fafaga meaai

Afai e le aoga isi metotia, e manaʻomia le taotoga e faʻaofi i ai le meaʻai fafaga. O lenei faagasologa ua taua o se eunostomy. O le tui faʻapipiʻi i totonu o le paʻu i luga o le manava i totonu o le tootoo laitiiti. O le meaʻai fafaga e mafai ai ona e tuʻuina saʻo meaʻai i totonu o le tootoo laiti, faʻamalo le manava.

O le aloese mai le punavai o le faafitauli (manava), meaʻai ma vailaau e tuʻu saʻo atu i le tootoo laiti. O le a talitonu oe o nei oloa e vave ona faʻasalaina ma tuʻuina atu i le toto. E mafai ona fai sina taimi e mafai ai ona faʻaaogaina le gajunostomy ma faʻaaogaina pe afai e manaʻomia, pe a mamafa le paresis.

E taua le maitauina i le tele o tulaga, o paresis o le manava o se tulaga tumau. Togafitiga e fesoasoani ia te oe e pulea ai le gastroparesis ina ia mafai ai ona e maloloina ma lelei.

Maʻisuka gastroparesis: o le a lea?

O le maʻi gastroparesis o se tasi lea o taunuuga o le maʻisuka. E foliga mai e le ogatasi ma le maualuga o le suka i le maualuga o le maualuga o le suka pe a uma le faagasologa o le maʻisuka i le tino mo ni nai tausaga.

Pe a tupu mai le gastroparesis, e tupu mai le paʻu o le manava, ma o se taunuuga o meaʻai e taofiofi i totonu o le okeni nai lo tagata soifua maloloina.

O le faagasologa o ia faiga i totonu o le tino e le afaina ai le galuega o neura, lea e nafa ma le tatalaina o le enzymes ma mea aoga, faapea foi ma le puleaina o maso, lea e mautinoa ai le faagasologa masani o le faagasologa o le taumafaina o meaai.O faʻalavelave e mafai ona aʻafia ai totoga uma o le tino (manava, vavae), ma vaega uma o le tino.

I le avea ai o se tulafono, o uluaʻi faʻaaliga o le gastroparesis o le maʻisuka e faʻaalia i le leai o se lagona, faʻavaivaia mafaufauga ma le mago.

Vaega o le faʻamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

Mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le maʻi e sili atu ona ogaoga ona o le le mafai e le tino ona faʻasaʻo le insulin.

I le faatusatusa atu i lenei vaega o tagata gasegase, o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e itiiti lava ni faafitauli, talu ai i lenei tulaga e leʻi taofia ai e le pancreas le faagasologa masani o le synthesis synthesis.

E masani lava, o le faʻasologa o le inisalini e tupu pe a oʻo mai meaʻai mai le manava i le inumaga. Seʻi oʻo i lenei mea, e tumau le maualuga o le suka. I lalo o le taumafataga, e manaomia e le tagata maʻi ni gaʻo maualalo ole inisalini.

I tagata gasegase e iai le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2, atonu e maualuga le maualuga o suka i le taeao, i luga o se manava gaogao. E tupu lenei mea i tulaga na nofo umi le taumafataga o le aso ananafi i le manava nai lo le mea masani, o le faiga o le otaota na faia i le po. O le umi o taumafa meaai e mafai foi ona aafia ai lenei mea i se auala talitutusa.

I maʻi gasegase mai faʻamaʻi 2, e mafai ona faatumauina le maualuga o le suka.

Le leai o se faʻalavelave e mafai ona naʻo mataupu e mafua ai le gaogao o le manava pe a uma ona 'ai i le fua tutusa.

Ae peitaʻi, afai o le fua o fua o meaʻai e vave tele, o le a tupu tele le suka, lea e na o le inisalini e tuiina.

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o sea suiga o se maualuga maualuga maualuga o le suka ma faʻalavelaveina le faʻaogaina o le tino e mafua ona o le maʻisuka.

E i ai faʻamaʻi ma tulaga e mafai ona faatelevaveina le atinaʻe o gastroparesis. E aofia ai:

  • manava o le manava
  • ituaiga o faʻamaʻi pipisi,
  • gasegase gasegase
  • hypothyroidism
  • anorexia nervosa
  • popolega faifai pea
  • scleroderma
  • o aʻafiaga o fualaau faasaina e mamanuina le toto toto,
  • afaina poʻo le manava o le manava,
  • isi eseesega.

I nisi tulaga, o le atinaʻeina o se maʻi e mafai ona faʻaosofia ai se faʻapitoa o mea taua.

O foliga vaaia o le gastroparesis e mafai ona faaosofia ai le taumafaina tele o le ava malosi, kofe, meaai gaʻo. O le mea lea, o le faʻaaogaina lelei o nei oloa e fautuaina e oʻo lava i tagata soifua maloloina.

I le taimi muamua o le gasegase o le faamai, e mafai e le tagata gasegase ona faitio i le le mautonu.

E i ai foi lona salu ma se lagona o le manava atoa, e tusa lava pe itiiti le tele o mea taumafa na aina. E mafai foi ona mafua ai le gaioiga, viliina, fulafula, tapunia, poo le manava.

I mataupu taʻitasi, o faʻamaoniga lea e lagona ai e le faʻaosooso ia lagona e matua patino lava.

O le gastroparesis o le maʻisuka e mafai ona mafua ai se suiga tele i fua o suka. I le iai o se faʻamaʻi, o le mauaina o faailoga masani o le a matua faigata tele, e tusa lava pe o loʻo maʻi le tagata maʻi i se meaʻai malosi.

O taunuuga

Talu ai o le gastroparesis e mafua ai le 'ai o meaai i totonu o le manava, o lona pala e amata.

Talu ai ona o ia faiga, o se siosiomaga lelei mo le faʻalauteleina o siama faʻamaʻi ua faia i totonu o le mea oona. E le gata i lea, o loʻo maua i luga o poloka le meaʻai i meaʻai o loʻo i totonu o poloka poloka, lea e atili ai ona aʻafia le aveesea o meaʻai mai le manava.

O le isi faafitauli e le maalofia e maua mai i le gaosroresis o le faateleina lea o le maualuga o le suka. O le mea moni, o le manava e leai se taimi e faʻataʻi ai le tele o meaʻai mo se vaitaimi, lea e le ogatusa ma le maualuga o le inisalini na gaosia.

Mo lenei mafuaaga, o le pulea o maualuga o le suka e matua faigata. O lenei faafitauli e sili ona afaina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona pulea e ala i le mulimulitaʻia o se taumafataga maualalo ma le faʻaaogaina o tui laʻititi o inulin. Afai e tele ni tui e faʻaaogaina, aloese mai le hypoglycemia o le a matua faigata lava.

Faʻatau togafitiga

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

I le taimi nei, e leai se auala patino e mafai vave ona faʻaumatia ai faʻaaliga o le gastroparesis o le maʻisuka. O le mea lea, i tulaga taʻitasi, e filifilia e le fomaʻi se seti o fualaau mo le maʻi.

I le avea ai o se tulafono, o ia tagata gasegase o vailaau faasaina o latou gaioiga e taulai i le faaosofiaina o le motauli o le manava, faapea foi ma le faaitiitia o na faaaliga e pei o le vomiting, o le gaioiga, ma se lagona o le manava atoa.

A oʻo i le taimi, o le faamamafa e tatau ona tuʻuina i luga o meaʻai vai

I le faʻaopoopoga, o faʻamaʻi ua faʻamatalaina se taumafa e aofia ai tulafono nei:

  • meaai e tatau ona faʻaititia ma faʻaauau,
  • meaʻai gaʻo ma meaai fib (e pei o fualaʻau mata ma fualaau aina) e tatau ona alofia,
  • e tatau ona faia le vaega autū o mea taumafa vai ma meaʻai vai-vai.

I mataupu faʻapitoa faigata ile falemaʻi, o fomaʻi e suʻeina ni mea ogaoga - o le faʻalavelave faʻapipiiina o se paipa i totonu o le inumaga.

Isi auala o togafitiga

I le laasaga muamua, e mafai ona e faʻamalosea le faʻamaʻi, faʻaaoga isi fualaau kuka.

O fesoasoani i mea tau otaota e aofia ai:

  • moli moli,
  • artichoke
  • laulaau laulaau
  • ageluica.

E le gata i lea, o le aloese mai meaʻai i totonu o le manava, o le a fesoasoani i le saina Hawthorn ma le ipu vai ma le kulimi o le lemoni ao leʻi 'ai. O metotia ua lisiina o le a fesoasoani i le fetuutuunai o le mea e gaosia ai meaai mo le taumafaina o taumafa ma le lelei o le taotoga.

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaga o le tagata lava ia. O le mea lea, ao lei amataina togafitiga ma le fesoasoani a le "tinamatua" tusi, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi. O le tagata faʻapitoa e fesoasoani ia te oe e filifili le fomaʻi saʻo, ma fesoasoani foi e fuafua le fua o le oloa ma le malosi o togafitiga.

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga, o faʻamalositino faʻapitoa foi e maua ai se aafiaga lelei i le tau faasaga i le gastroparesis. Faʻaaofia ai le savali (poʻo le taʻavale) pe a uma le 'aiga o le afiafi i au masani masani.

E le gata i lea, o le galuega gastric o le a faʻaleleia e ala i lagona loloto i tua ma tua atu o le manava mo le 4 minute (i le taimi lenei e tatau ona i ai se taimi e faia ai le itiiti ifo ma le 100 faletupe).

Puipuiga

Ina ia aloese mai le gasegase gastroparesis, o le a fautuaina e mulimuli i se taumafataga (faʻaitiitia ai le gaʻo meaai, kofe ma le ava malosi), siaki pea le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma faia foi faʻamalositino o loʻo lisiina i luga, lea e mafai ai ona faʻaagagaina maso o le manava.

Afai e maua se maʻi i se taimi muamua, e mafai ona faʻaaogaina atoa le suiga ma puipuia ai lona atinaʻe atili.

E uiga i uiga, togafitiga ma mea taumafa mo gastroparesis o le maʻisuka i le vitio:

Ina ia le afaina ai lou soifua maloloina ae le faʻaleaga atili ai lou tulaga, e le fautuaina e filifili se auala togafitiga oe lava. Mo fautuaga faʻapitoa, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Faailoga ma togafitiga o gastroparesis o le manava o le maʻisuka

Maʻisuka gastroparesis - O se faʻamaʻi e tupu ona o le umi faaumiumi o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino.

O se vaega o le paʻu o maso gastric, o le aʻafiaga leaga o le faʻaogaina o le masini.

O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻatasi ai lenei faʻamaʻi ma nisi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Mafuaaga o togafitiga

E tele mafuaʻaga e fesoasoani i le atinaʻeina o gastroparesisi o le maʻisuka:

  • o se faʻalavelave o le maʻisuka - maualuga maualuga o le toto suka e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o siama namu,
  • faiga faʻapipiʻi i totonu o le paʻu e aʻafia ai le galuega a le manava,
  • le faʻamalosi pe faʻaʻumiʻumi le faʻaaogaina o fualaau - vailaau faʻasaina, pusa momoe,
  • faʻasiliga pe a uma le taotoga - faʻaleagaina le nerve vagoa,
  • faʻamaʻi o le faʻalavelave faʻalavelave - maʻi o le Parkinson, faʻamaʻi,
  • chemotherapy
  • leai o meaʻai i totonu o le tino,
  • tulaga faigata.

O gasegase gastroparesis i le tele o tulaga e tupu ona o le umi o le maʻisuka. E tele taimi e mafai ona o mai faatasi ma le maʻi o le inumaga po o le soʻo.

Faʻamatalaga ma togafitiga

O le gasegase gastroparesis e maua ile iuga ole suʻega ole suʻega ma suʻega meafaigaluega. Faʻamatalaga Faʻamatalaga:

  • Radiography - o se suʻesuʻega o le mucous membrane, faʻataʻitaʻiina le faʻaaogaina o le faʻamalolo litaea,
  • Iloiloina o le tulaga o le setete system system,
  • Manometry gastric - fuaina o le mamafa o le vaega o meaʻai,
  • fibroesophagogastroduodenoscopy - iloiloga o le setete o le manava, faia o se biopsy,
  • suʻe toto - faʻamoemoe o le suka toto
  • suʻeina o le manava - faitauina o le saoasaoa o le toto.

O auala mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga o le maʻi e faʻalagolago lava i taunuuga o le suʻesuʻega. O le tele o taimi, latou te aofia ai le tagofia o vailaau e faʻaleleia ai le motilusuga gaogao ma maualalo ai le toto suka.

O se togafitiga faʻapitoa e filifilia mo tagata maʻi taʻitasi, e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o mafuaaga ma uiga o gastroparesis.

O vailaʻau e faʻamalolo ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi:

  • Erythromycin - o se vailaau faʻasaʻo e faʻasolo i tamai tofo e faʻaosofia ai le faʻamavaeina o musika o totoga maso,
  • Metoclopramide - faʻavaveina le tafe o meaai i totonu o le togafiti laiti,
  • Domperidone - faʻaleleia le gaʻo o le manava.

I le vomiting lea e tupu pe'ā uma ona 'ai, o vailaʻau maʻisuka uma ma fualaau faasaina e faʻaleleia ai le gaioiga o le manava o loʻo faʻamatalaina i foliga o sipuni. O le mea lea, o fualaau faasaina ua vave ona gaoioi ma taofia le tupu mai o le vomiting.

Faʻatasi ai ma se tulaga masani umi i le taimi o le gastroparesis o le maʻisuka, e tusa ai ma faʻamatalaga a le fomaʻi, o nisi vailaʻau e faʻamalolo ai faʻamaoniga, e pei o Motilium poʻo Metoclopramide, e mafai ona taofi.

Meaʻai maloloina

O le gastroparesis o le maʻisuka e faʻatatau i le tausisia o taumafa ma meaʻai paleni. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e 'ai soo, ae i ni vaega laiti, lea e puipuia ai le atinaʻeina o se setete o le hypoglycemia.

O meaai e tatau ona suavai ma vaivai, e tatau ona tatuʻese lelei. I le noatia ma le fai fuafua i faʻamautuga uma ua faʻatūina, o le a faʻavave ona faʻavave le gaogao.

O nisi tulafono mo le tausisia o se taumafa mo gastroparesis faasaga i le maʻisuka:

  • ao leʻi 'ai, e tatau ona e inuina 1-2 ipu tioata e le o faʻasalaina, o le filifiliga aupito sili ona lelei poʻo vai inu,
  • meaʻai maualuga fiber e faʻamautu i totonu o se mea faʻaleleia,
  • na o moa ma le maualalo o le gaʻo gaʻoina meaʻai o aano o manu fasi,
  • e tatau ona faia le taumafataga mulimuli i le sili atu i le 4-5 itula ao le i momoe.

O le fufuluina o le manava poʻo le savali o le a faʻaleleia lou manava. O na faʻatinoga faʻatasi ma se taumafataga e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻi.

Faʻafitauli o faʻamaʻi

O le gasegase gastroparesis o se tulaga lea e tupu ai le maʻi pipili o musele o le manava. E tuʻuina atu lenei mea faʻatasi ma le faigata i le faagasologa o le faʻapalapalaina o mea taumafa ma lona isi gaioiga agai i totonu o le inumaga. I le gastroparesis o le maʻisuka, o le alualu i luma o le tele o gastrointestinal pathologies e mafai.

O le maʻi e amataina i se talaaga o le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto. E le o vave mai, o le faagasologa e tele tausaga. O le tele o taimi o lenei faʻalavelave e maua e tagata e faalagolago i le insulin.I le maʻisuka e maua i le faʻamaʻi 2, o le gastroparesis e tele ina tupu tele.

I tagata soifua maloloina, o maso o le manava o le konekarate, aʻo gaosia le meaai ma o meaʻai e alu i totonu o le manava. I le maʻisuka, e faʻalavelaveina ai le tino, e aofia ai le faʻatonutonuina o le gaioiga o le gastrointestinal tract.

E mafua mai i le mea moni e faapea, o le faateleina o le maualuga o le kulukose e mafai ona oʻo atu ai i le faaleagaina o le nerve vagoa. O neura e nafa ma le faʻapipiʻi o meaola, enzymes, maso o loʻo aofia ai i le faagasologa o le faʻapalapalaina.

E mafai ona amata faʻafitauli i soo se vaega o le gastrointestinal tract.

Faailoga o maʻi

E tatau i le maʻisuka ona iloa pe mafai faapefea ona tupu le gastroparesis i le maʻisuka. Afai o le tagata gasegase e iai se talafaasolopito o le leai o se lagona, o loʻo i ai se faʻalavelave i mafaufauga, ogaoga vae, ona mafai ai lea ona tupu ni faafitauli faʻafefete.

Faailoga o gastroparesis e aofia ai:

  • faʻailoga po o le tui
  • taoto pe a uma ona 'ai, vili,
  • o foliga mai o se lagona o le atoaga o le manava pe a uma le muamua o sipuni,
  • tiga ma le le toʻa i le manava pe a uma ona 'ai,
  • le iloa le leai o se meaʻai,
  • tiga faifai pea
  • fufulu
  • manava manava
  • malosi
  • oso i totonu o le glucose e oʻo lava i le tausisia lelei o le taumafa fautuaina.

Faatasi ai ma soʻo se soliga o le taumafataga, o le a faʻaleagaina ai faailoga o gastroparesis. O le tulaga e sili atu ona leaga pe a uma ona 'ai meaʻai fried, muffins, gaʻo, meaʻai fila, soda. O le ogaoga o faʻamaoniga e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi ma uiga o le tino.

I le amataga, e le mafai e fomai ona masalomia pea le atinaʻe o gastroparesis. O se vaega taua o le faamai e toetoe a le mafai ona faatumauina se kulūkose masani.

Mafuaaga o le faamai

Talu ai e le mamao mai le maʻisuka uma e atiina ae ai le gastroparesis, e tatau ona iloa pe o a isi mea faʻanatura o loʻo i ai. O le mafuaʻaga autu o le solia lea o le gaioiga o le tino ma faʻaleagaina ai le nerve vavave. Ae o le tele lava o taimi e maua ai le maʻi i maʻi o le:

  • faafitauli i le gastrointestinal tract
  • hypothyroidism
  • gaʻo afaina,
  • fomaʻi vascular
  • scleroderma,
  • o loʻo i ai se talaʻaga o manua o le manava, gaʻo,
  • atiae le anorexia ma le popole,
  • ogaoga faigata.

Gastroparesis e mafai ona avea ma se faʻalavelave o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina. I nisi tulaga, o le mafuaaga o se tuufaatasiga o mea taua, ia malamalama ai, ona o ni faafitauli ua tulai mai, e tatau ai faatasi ma le fomai.

Faatasi ai ma le tele o le naunautaiga mo kofe, meaai gaʻo, ava malosi, o le a mafai ona faateleina le gastroparesis. A uma, o meaʻai faapena e faʻaleagaina ai le tulaga o le manava.

Taua Taua

O maʻi e maua i le insulin-ituaiga o gasegase e tatau ona tuʻuina atu ile inisalini aʻo leʻi 'aʻai. I le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, e inu ai e tagata inisi vailaʻau faapitoa e faʻamalosia ai le gaosiga o le inisalini ma faʻaleleia le faagasologa o lona faʻamalosi e sela. I le taimi lava e tasi, o meaai e tatau ona ulufale i totonu o le tino, pe afai e le oi ai, e mafai ona pa'ū le maualuga o le suka i se tulaga taua.

O le maʻi gastroparesis o loʻo faʻamaonia i le mea moni e faapea, o meaʻai e le toe faʻaaogaina i totonu o le tino. O lenei mea leaga e aafia ai lou soifua maloloina. Faatasi ai ma lenei faamaʻi, o meaai mai le manava i totonu o le manava e mafai ona vave ulufale, pe atonu foi pe a mavae ni nai aso. I le leai o ni meaai, o le maʻisuka e faʻaalia faailoga o le hypoglycemia. Aʻo alu atu meaʻai i totonu o le manava, e mafai ona atiaʻe le hyperglycemia.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le gastroparesis e mafua ai le itiiti ifo o faafitauli nai lo maʻi e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O le mea moni, faʻatasi ai ma le inisalini-tutoʻatasi o le faʻamaʻi, o le faagasologa o le natura faʻapitoa o le hormone e le faʻalavelaveina (sei vagana ai le faʻamaʻi i se tulaga ogaoga). O le mea lea, o lona gaosiga e amata i le taimi e sau ai meaai mai le manava i le manava.

Afai o le gaogao gaogao e sili atu ona lemu nai lo le masani, ae i le fua tutusa, o le suka o le maʻisuka e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o le a tumau i le tulaga lava e tasi. Ae i tulaga e fafagaina ai meaai i totonu o le togavao i le tele o vaega tele, o le faateleina o le suka e faateleina ai le malosi. O le maʻisuka e le mafai ona totogiina faʻapitoa mo hyperglycemia.

Faatasi ai ma lenei faamai, o maualuga maualuga o le suka e mafai ona matauina i le taeao. E mafua lenei mea i le mea moni o meaai i le afiafi e le vave ulufale atu i totonu o le manava ma amata ai ona faʻamalo. O le faagasologa e amata i le po po o le taeao. O le mea lea, pe a uma le moe, e maualuga le suka.

Faʻamatalaga o le maʻi

Mo le fuafuaina o le gastroparesis, o le suʻega ma le fesiligia ole maʻi e gastroenterologists e manaʻomia. E tatau i fomaʻi ona faia suʻega faʻaeseese ma isi faʻamaʻi. Ma mo se faʻamaoniga saʻo, o le aofaʻi o le siakiina o le toto o le kulukose toto e manaʻomia. O loʻo mataʻituina le tele o vaiaso.

Pe a mataʻituina le tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona siakiina e le aunoa le fua o le suka:

  • 1-3 itula i le maeʻa ai o meaai, o faʻatauaina o le suka e tumau pea (e le tatau ona tutusa),
  • pe a uma se taumafataga, e le tupu se oso i le glucose, ae o lona maualuga e oso i le 4-6 itula pe a uma se taumafataga,
  • O fua o le sugar sugar e maualuga tele, ae e le mafai ona vavalo muamua, latou te suia i lea aso ma lea aso.

O le maʻi gastroparesis e masalomia e ala i le iai o 2-3 o nei faailoga. Ae o le faʻataʻitaʻiga sili ona saʻo o le faʻamaonia o le maualuga o le suka i le taeao.

E masani lava, pe a tupu le gastroparesis, e le mafai e le tagata gasegase ona taofiofia le maualuga o le kulukose, e amata ona faateleina le aofai o fualaʻau maualalo e maua ai le suka. O se taunuuga, o le tulaga na o le mea e sili ona leaga: o le oso i le suka e tumau.

Ua fautuaina tagata e faʻamalosia le insulin e fai se suʻega faapena. O se taumafataga o le afiafi e tatau ona faaseʻe, e le tatau foi ona faʻauluina le inisalini. Ae i le po e tatau ona e tuiina le inisalini, ave fualaau o le suka maualalo.

Siaki le kulūkose i le maeʻa ai o fualaau (inisalini tui) ma i le taeao i luga o se manava gaogao. Faatasi ai ma se masani masani o le maʻisuka e aunoa ma le faaleagaina o le gaioiga o musele o le gastrointestinal tract, o faailoga e tatau ona masani.

I le gastroparesis, o le a faʻaitiitia ai le faʻatonuga o le suka.

E fautuaina foi le tolopoina o le 'aiga o le afiafi i se taimi muamua ma matau suiga i le suka. Afai e tumau pea le suka i le taeao e aunoa ma se taumafataga o le afiafi, ma ala i le taeao ma le 'aiga o le afiafi, e mafai e le fomai ona iloa le gastroparesis o le maʻisuka.

I se eseesega, e fautuaina e fomaʻi ia suʻega.

  1. Radiography e faʻaaoga ai le faʻamalolo lita. O lenei suʻesuʻega e mafai ai ona tatou vaʻavaʻai i suiga faʻalavelave i le faʻafefe ma iloilo lona tulaga.
  2. Faia o manometry gastric. Aʻo faagasolo le faʻagasologa, o le mamafa i vaega eseese o le gastrointestinal tract ua iloiloina.
  3. I le faaaogaina o le ultrasound, e mafai ona e vaʻavaʻai i taʻaloga o totoga i totonu.
  4. Suʻega faʻasalalau o le pito i luga o le digestive tracttive. I le taimi o le faʻatinoga, o le tulaga o le pito i totonu o le manava e iloiloina.
  5. Faʻafoeina o le electrogastroenterography. Iloiloga e mafai ai ona e fuaina le eletise o le manava.

O le gastroenterologist e tatau ona siakiina maʻi o le manava, allergies i le gluten, faateleina le gastrointestinal irritability, ma le vevela oona.

Togafitiga togafitiga

Pe a faʻamaonia le gastroparesis o le maʻisuka, e tatau ona manatua e le mafai ona faʻasalalau le setete e ala i le suia o le tui o le insulin. O lenei mea o le a na ona taitaiina atu ai i aʻa i le suka ma le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻisuka. Mulimuli i le isi auala. O le tagata maʻi e tatau ona ausia se faʻaleleia atili i le faagasologa o le gaogaoina o le manava ma le gaoioi o meaʻai ile intestine.

A maeʻa faʻamaonia le faʻamautinoaga, e tatau ona e amata mataʻituina le tulaga o le olaga.O le mafuaʻaga autu o le faʻaleagaina o le nerve vagoa. Afai e mafai ona e toe faʻafoʻisia lana galuega, ona mafai lea ona e faʻamaonia le galuega o le manava ma le setete toto ma le loto.

Faʻataʻitaʻi e fomaʻi vaega e 4 o metotia e faʻatatau i le faʻamautuina o le tulaga:

  • fualaau faasaina
  • faia o faʻamalositino faapitoa pe'ā uma ona 'ai,
  • meaʻai laiti e suia
  • o se toe iloiloga atoatoa o le faiga o meaʻai, le faʻaaogaina o meaai i totonu o le suavai poʻo le tuʻuina atu o le suavai.

Ae e mafai ona e ausia taunuuga taua o le togafitiga pe afai e te faʻaaoga uma metotia i le tuufaatasiga.

Mo togafitiga, o vailaʻau faʻapitoa ua faʻamaonia e faʻavaveina ai le faagasologa o le faʻaogaina o meaai. Faatasi ai ma ni mea vaivai o le gastroparesis, e tatau ona e inu ipu i le po. A uma, o le taumafataga o le afiafi e sili ona leaga. Masalo o lenei mea e mafua ona o le faaitiitia o le gaioiga a tagata gasegase i le afiafi.

O vailaau faafomai e maua i le ituaiga o sipuni poʻo ni meaʻai. O le lelei o le vaega mulimuli e sili atu ona maualalo, o le mea lea, e sili ai le faʻaaogaina o vailaau vai.

O ia auala e mafai ona faʻatulagaina:

  • Motilium (falepanoa),
  • Metoclopramide
  • Fualaau faʻamaʻagofie faʻamalosia ma enzymes i lalo ole igoa SuperPapayaEnzymePlus,
  • "Acidin-pepsin" (betaine hydrochloride faatasi ai ma le pepsin).

O faamalositino faamalositino e mafai ona amata ona faia na oi latou lava. O le aoga o lenei metotia e maualuga atu pe a faʻatusatusa i le faʻaaogaina o vailaʻau. E tatau i le maʻisuka ona faia ni faʻamalositino faapitoa e faʻavaveina ai le faagasologa o le faʻaaogaina o meaʻai i totonu o le manava pe a uma ona latou ulu atu i le manava. Latou te faʻatagaina oe e faʻamalosi puipui o le manava, lea ua le lava, ma faʻamaonia le faʻalaumalie.

  1. O le auala sili e fesoasoani e amata ai le manava o loʻo savali. O le nofo poʻo le taoto i lalo pe a uma ona 'ai, aemaise lava pe a uma le' aiga o le afiafi, e matua faʻasaina.
  2. O faʻamaʻi tigaina o le tino e aoga foi - e tatau ona faia lenei mea i le maeʻa ai ona 'ai. I le 4 minute, e tatau ona toso le manava i le silia ma le 100 taimi.
  3. Faaleleia le faagasologa o le alualu i luma o meaai e ala i le sasaina i tua ma luma. 20 toe fai upu e lava.

Fai se totogi faapena i taimi uma.

I le gastroparesis o le maʻisuka, e fautuaina le suimui: o lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaosofia le vavave o maso masele o le manava.

O le taumafa o tagata gasegase e le tatau ona avea ma meaʻai ma meaʻai gaʻo, e faigata ona faʻasolo i latou, o le faʻaitiitia o le faʻapalaina o le tino. E tatau ona tuʻuina atu i ai meaʻai i totonu o le vai ma le vai-vai pepa.

O le gasegase gastroparesis: o le a le mea, o faailoga ma togafitiga o paresis

O le maʻi suka o se maʻi sili ona matautia, talu ai le tele o isi faʻafitauli e tupu mai i lona talaʻaga. O lea, o le hyperglycemia masani e masani ona o faatasi ma le angiopathy, retinopathy, nephropathy ma le gastroparesis diabetic. E le gata i lea, o le gasegase o le faʻamaʻi e masani ona faʻatasi ma le tele o maʻi faʻafuaseʻi, lea e oʻo ai i nisi taimi i le oti.

Gastroparesis o se vaega o le paʻu o le manava, e mafua ai le gase lemu o le manava pe a uma ona 'ai. O le faʻaalia o lenei faʻalavelave e mafua mai i le faʻapupulaina pea o le kulūkose o le toto, lea ei ai lona aafiaga leaga i le gaioiga o NS.

O ia faʻaletonu o le tino e aʻafia ai aʻafi o le nerve e nafa ma le faʻapipiʻi o meaola, enzymes ma musele e aofia i le gaioiga o totoga o meaola. E taua tele o le gastroparesis o le maʻisuka e mafai ona aʻafia ai e le gata i soʻo se totoga o meaʻai, ae o le vaega atoa o fualaau aina.

Faʻailoga ma faʻailoga

O le mea taua i le foliga mai o le maʻi faʻalavelave o le toto maualuga lea o le kulukose pe a faaleagaina se nerve vagus. O isi mafuaʻaga e fesoasoani i paresis - hypothyroidism, faʻaleagaga ma gasegase gasegase (maʻi o le tino), pathologies vascular, faʻalavelave, gasegase oona, scleroderma, aʻafiaga mai fualaau faʻasaina e faʻasaʻo ai le toto.

O nisi taimi o le gastroparesis i le maʻisuka e aʻafia i le talaaga o le tele o mea e mafua ai.Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata e faʻaaogaina meaʻai gaʻo, mea inu kofe ma le ava malosi ei ai le maualuga o le aʻafiaina o se faʻamaʻi.

E taua le manatua o le maʻisuka o paresis e ese mai le masani masani ona o le manava ua vaivai i tagata gasegase i le hyperglycemia masani. Ma i le tulaga lona lua, e naʻo le le atoatoa o le maʻi pipili o le okeni e matauina.

Talu ai o le gaogao o le manava e faʻagesegese, e maua e le tagata maʻi se lagona o le atoatoa pe a uma se taumafataga, i le taimi o se malologa, ma e oʻo lava i le taimi o se taumafataga fou. O le mea lea, e oʻo lava i se vaega itiiti o meaai e mafua ai lagona o le mamafa i le pito i luga.

Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le ala o le faʻamaʻi, o le tele o taumafa e aoina i le manava i le taimi e tasi. I lenei tulaga, o uiga nei e atiaʻe:

  1. manava manava
  2. tiga
  3. colic
  4. afaina
  5. faʻanoanoa.

E le gata i lea, o le tolopoina o le gaogao o le manava e i ai se aafiaga le lelei i le faiga o le soona inu o meaai, lea e aafia ai le tulaga lautele o le soifua maloloina o le maʻi.

E taua le maitauina o le uluaʻi ituaiga o gastroparesis e mafai ona iloa na o le mataʻituina pea o le kulūkose.

Talu ai ona o le neurological syndrome e faʻapipiʻi ai le faagasologa o le siakiina o le suka. O le tulaga ua atili faateleina ona o le le tausia lelei o le meaai.

O le aafiaga o le gastroparesis i luga o le glycemia ma foliga o lona ala i le ituaiga lona lua o le maʻisuka

A maʻi se maʻisuka ile inisalini aʻo leʻi 'ai poʻo faʻaaoga fualaau faʻamalosi e faʻaosoina ai le gaosiga o le inisalini, ona faʻamautuina lea o le kulūkose. Ae afai o le inuina o vailaʻau poʻo le inisalini na tuiina e aunoa ma le 'aiina o meaai, ona faʻaititia lea o le maualuga o le suka. Ma o le gastroparesis i le maʻisuka e mafua ai foʻi le hypoglycemia.

Afai o le manava o loʻo galue lelei, ona maeʻa loa lea o le taumafataga mulimuli i le inumaga. Ae i le tulaga o maʻi o le maʻisuka, e mafai ona i ai meaai i le inumaga i ni nai itula poʻo ni aso foi.

O lenei mea matautia e masani ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻaititia o le toto toto, lea e tupu pe a uma le 60-120 minute. pe a uma ona 'ai. Ma a mavae le 12 itula, pe a oʻo mai meaai i totonu o le vavao, o le suka, o le mea e ese mai ai, faʻaititia le tele.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le gastroparesis o se faʻafitauli sili ona faigata. Ae peitai, faatasi ai ma se ituaiga o le inisalini-tutoatasi o le faamai, o le pancreas e tutoatasi ai le gaosia o le hormone, o lea e sili atu ai le lagona o se tagata maʻi i se paresis o le digestive tract.

O le gaosiga o le inisalini e tupu pe a oʻo mai meaʻai mai le manava i totonu o le manava. A oi ai le meaai i totonu o le manava, o le maualuga o le kullusese o le kullusese e taua. Ae peitai, pe a mulimulitaʻi le tagata maʻi i mataupu faavae o le togafitiga o le maʻisuka, e manaʻomia e ia se vaega itiiti o le homone, lea e le saofaga i le foliga mai o le hypoglycemia.

Afai o le manava e lemu lemu, o le saoasaoa o lenei faagasologa e tutusa. Ae peitai, i le maʻisuka ituaiga 2, o le kulūkose o le toto e masani lava. Ae i le faʻafuaseʻi o se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona gaogao, e mafai ona faʻalauteleina le faitau o le kulukose. E le gata i lea, e le taofia lenei tulaga aʻo le i oʻo i le inisalini tui.

E taua le iloa o le gastroparesis o le maʻisuka e mafai ona avea ma mafuaʻaga e aʻafia ai le faateleina o le maualuga o le suka i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao.

O le mea lea, a maeʻa le taumafataga o le afiafi o le a tumau pea meaai i totonu o le manava, ona faʻaaogaina lea o le meaʻai i le po ma o le suka pe a maeʻaeʻa o le a sili ona maualuga.

Faamalositino ma Meaai

I le gastroparesis o le maʻisuka, e tatau ona faia ni taʻaloga faapitoa, lea e mafai ai ona e faʻamalosia le puipui o le paʻu. O lenei mea o le a mafai ai ona faʻavae le masani masani a le tino ma o le a fesoasoani i le faʻavavevave le gaogao.

O le mea aupito sili ona faigofie o se savaliga pe a uma se taumafataga, lea e tatau ona sili atu i le 60 minute. E sili ona lelei le faimalaga pe a uma le 'aiga o le afiafi. Ma o le maʻisuka latou te lagona le lelei e mafai ona latou faia le malamalama.

O le tigā tele o le manava o le a fesoasoani foi i gaioiga vave o le manava. O lenei gaoioiga e faia pe a uma ona 'ai.Ina ia ausia le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona faia e le aunoa ma a maeʻa le lua vaiaso, o le a malosi atili maso ma puipui o le manava, lea o le ai ai se aafiaga lelei i le faagasologa o le faʻapalapala.

O faamalositino e tatau ona faia 4 minute. Mo lenei taimi, o le manava e tatau ona toe tosoina i le sili atu ma le 100 taimi.

I le faaopoopo atu i ai, e aoga tele le agai i luma ma agai i tua, lea o le a faaleleia atili ai le alualu i luma o meaai i luga o le gastrointestinal tract. O le faamalositino e tatau ona faia i aso uma pe a ma le 20 taimi.

Ina ia faʻaaogaina le le lelei o uiga o le gastroparesis o le maʻisuka, e taua le mulimuli i se taumafataga faapitoa ma tausisi i ni tulafono patino:

  • ao leʻi 'ai, e tatau ona e inu 2 ipu vai poʻo le lauti e aunoa ma le suka,
  • afai e le manaʻomia se inisalini o le inisalini aʻo leʻi faia le taumafataga, ona tatau loa lea ona faʻaleleia meaai i le 4-6 snack i le aso,
  • meaʻai fila-tamaoaiga e tatau ona faʻasaina aʻo lei faʻaaogaina,
  • o le taumafataga mulimuli e tatau ona sili atu nai lo le 5 itula aʻo lei moe,
  • 'eseʻese o meaʻai e le tatau ona lafoina (puaa, taaloga, povi),
  • aua nei 'ai i squirrels mo le' aiga o le afiafi,
  • o meaai uma e tatau ona faʻailo pe a ma le 40 taimi.

E tatau ona tuʻuina atu meaʻai i mea taumafa (moa, toso, lapiti), faʻafeu i se mea e teu ai manu. E sili atu le lelei le le 'ai o le sami seivagana ua toe malosi.

Afai o le togafitiga o meaʻai e le aumaia ai ni taunuuga talafeagai, ona faʻafeiloaʻi lea o le maʻi i le vai-vai poʻo le meaʻai vai.

E le o le toʻatele o tagata e iloa o le suimui o se vailaau aoga mo gastroparesis. A uma mea uma, e faʻaosofia ai le faʻagasologa o le musika le malie i luga o puipui puipui, faʻavaivaia ai le vallo pyloric.

I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona e popole i le maualuga o le suka, talu ai o le tasi pusa masi e naʻo le 1 g xylitol, e leai sona aafiaga taua i le glycemia. O le mea lea, a maeʻa taumafataga taʻitasi, e tatau ona ulaina le pulu mo le tusa o le itula. o lenei tusiga o le a maua ai faʻamatalaga faaopoopo e uiga i faʻafitauli o le maʻisuka.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Faailoga o le gastroparesis o le maʻisuka

I le taimi muamua, o le maʻi e toetoe lava a le toe maua. E na o ni faʻalavelave matuia e mafai ona iloa mai i faailoga nei:

  • Heartburn ma le fusiva pe a uma ona 'ai,
  • O se lagona o le mamafa ma le atoatoa o le manava e tusa lava pe ua uma se meaai mama,
  • Faʻailogaina, sosoo ai ma le manava,
  • Suna, leaga le tofo i le gutu.

Afai e le o iai ni faailoga, o le gastroparesis e mafai ona maua i le maualuga o le kulukose o le toto. O le gabetro gastroparesis e faigata ai ona faatumauina le toto toto masani, e tusa lava pe mulimuli se maʻi maʻi suka i meaʻai maualalo.

Aafiaga i le Suga Suauu

Ina ia malamalama i le ala e faalagolago ai le kulukose i totonu o le toto i le gaogao o le manava, muamua e te manaʻo e iloa le mea e tupu i le tino o se maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga 1.

Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona tuiina o ia i le inisalini faʻataʻavale.

A maeʻa le tui, e tatau i le maʻi ona 'ai se mea. Afai e le tupu lenei mea, o le a amata ona faʻaitiitia le suka o le toto ma e ono oʻo atu ai i le hypoglycemia.

Faatasi ai ma le gastroparesis, o meaai e tumau pea i le manava, e toetoe lava o le mea lava e tasi e tupu. E leʻi maua e le tino ni meaʻai e tatau ai, e faʻaleleia ai le hypoglycemia.

E ui i le mea moni o le inisalini na faia i le taimi e tusa ai ma tulafono uma, ma na faia le taumafataga.

O le faʻafitauli o le maʻisuka e le mafai ona iloa tonu pe o le a tonu le taimi o le manava o le a faʻagasolo ai le meaʻai ma leai. I lenei tulaga, e mafai ona ia tuiina le inisalini mulimuli ane. Pe, nai lo se vailaʻau faʻatau vave, faʻaaoga se fualaau fualaau poʻo se fualaau umi.

Ae o le mea taufaasese o le gastroparesis o le maʻisuka o se mea e le mafaamatalaina. E leai se tasi e mafai ona mautinoa mautinoa pe a gaogao le manava.I le leai o ni maʻi faʻaletonu ma le faʻaaogaina o le leoleo faitotoa, o le faʻaogaina o meaai e mafai ona tupu i ni nai minute talu ona maua. O le taimi sili mo le faʻaaogaina atoatoa o le manava e 3 itula.

Afai ei ai se spasm o le pylorus ma ua tapuni le valve, ona mafai lea ona i ai i le manava meaai mo le tele o itula. Ma o nisi taimi o ni nai aso. Laʻu pito i lalo: toto maualuga o suka i le maualuga o le suka, ona faʻafuaseʻi lea ona sosoʻo, i le taimi lava e tupu ai le gaogao.

O le mafuaʻaga lea e mafua ai le tele o faigata pe a manaʻomia e pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ina ia mafai ai ona togafitia se togafitiga talafeagai. E le gata i lea, o faafitauli e tulai mai ia i latou oe, nai lo le tuiina o le inisalini, ave insulin i totonu o fualaau.

I lenei tulaga, o le hormone pancreatic o le a le gauai, e tumau i totonu o le manava faatasi ai ma meaai e leʻi faʻaaogaina.

Eseesega i gastroparesis i le maʻisuka ituaiga 2

Talu ai e mafai e le pancreas ona faʻapipiʻiina le inisalini i le maʻisuka i le ituaiga lona lua, o maʻi o loʻo mafatia i lenei ituaiga o maʻi e itiiti ifo ni faafitauli. E faigata foi ona latou maua: ole lava ole inisalini e naʻo le taimi e gaoioi ai meaʻai i le iniseti ma ua maeʻa maeʻa.

Afai e le tupu lenei mea, na o le maualuga o le suka suka e tumau i totonu o le toto, ua naʻo le puipuia o le hypoglycemia.

I le noatia ma le fai fuafua i se taumafataga maualalo maualalo mo le maʻisuka ma le faʻamaʻi 2, e leai se manaʻoga mo ni tui tele o le inisalini. O le mea lea, o faʻaaliga o gastroparesis i lenei tulaga e le o se mea e fefe ai.

E le gata i lea, afai o le gaogao e tuai ae tumau, o le a tatau ona tausia pea le maualuga o le suka o le suka. Faʻafitauli e tulaʻi mai i se faʻafuasei ma le atoatoa gaogao o le manava. Ona sili atu lea o le aofai o le kulukose i luga atu o tapulaa faatagaina.

E mafai ona e toe faʻafoi i se tulaga masani na o le fesoasoani a le tui tui o le inisalini. Ae tusa lava pe a maeʻa lena mea, na o totonu o ni nai itula e faʻavaivaia ai peta beta o le a mafai ona faʻapipiʻiina le tele o le insulin ina ia faʻasaʻo le maualuga o le suka.

O le isi faafitauli ogaoga, ma le isi mafuaaga e manaʻomia ai le togafitia, o le taeao o le taeao o le taeao. O iinei e mafai ona e tusi:

  • Faʻapea o se tagata maʻi e iai le talisuaga, o le kulūkose i lona toto e masani lava.
  • Ae o meaai e leʻi vave ona eli ma tumau i totonu o le manava.
  • Afai e oso i totonu o le manava i le po, i le taeao o le a ala mai le maʻisuka ma se maualuga maualuga o le toto suka.

I le noatia ma le fai fuafua i se taumafa maualalo o le gaʻolaʻau ma le faʻaofiina o le maualalo ole inisalini i le maʻisuka ituaiga 2, o le lamatiaga o le hypoglycemia ma le gastroparesis e itiiti lava.

O faʻafitauli e tulaʻi mai i na gasegase o loʻo pipii i se taumafa faapitoa ma i le taimi lava lea e masani ona faʻasolosolo faʻavaʻaiga ogaoga o le inisalini. E masani ona latou mafatia mai suiga faafuasei i le maualuga o le suka ma le ogaoga o osofaiga o le hypoglycemia.

O le a le mea e fai pe a faʻamaonia le gastroparesis

Afai o le tagata gasegase e oʻo lava i faʻamaoniga laiti o le gastroparesis o le maʻisuka, ma o le tele o fua o le kulukose toto e faʻamaonia ai le siama, e tatau ona maua se auala e faʻataʻitaʻi ai le suka. Togafitiga e ala i le suia faifai pea o tui ile insulin e le maua ai se taunuuga, ae naʻo le leaga.

O le mea lea, e mafai ona e faʻamalosia le tulaga ma maua ni faʻafitauli fou, ae o le a le mafai ona e aloese mai osofaiga o le hypoglycemia. E tele metotia mo le togafitia o le faatuai o le gaogao gaogao, o mea uma o loʻo faamatalaina i lalo.

Faʻafetaui lelei o meaʻai i le puleaina o le gastroparesis

O togafitiga pito sili ona lelei e faʻaitiitia ai faʻafitauli o le gastroparesis o le maʻisuka o se meaʻai faapitoa. Le mea lelei, tuʻufaʻatasia i se seti o faʻatinoga e faʻamoemoe e faʻaleleia ai le galuega a le manava ma faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal.

E faigata mo le tele o gasegase ona vave sui atu i se taumafataga fou ma meaʻai.O le mea lea, e fautuaina e fai malie lenei mea, e alu ese mai suiga sili ona faigofie i faʻamalosi. Ona togafitia lea ma lelei le togafitiga.

  1. Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona e inu i le lua tioata o soo se vai - o le mea autu lava e le suamalie, e leai se caffeine ma le ava malosi.
  2. Faʻaitiitia le faʻaogaina o fila i le tele e mafai ai. Afai o oloa o loʻo aofia ai lenei vailaʻau o loʻo aofia pea i le taumafataga, e fautuaina e fesuisuiaʻi i totonu o le paluga i totonu o se mea e gaosia muamua ao leʻi faʻaogaina.
  3. E oo lava i meaai mama e tatau ona tiʻetiʻe ma le faaeteete - a itiiti ifo ma le 40 taimi.
  4. E tatau ona e lafoaia uma le aano o le meaʻai e faigata ona faʻaogaina - o le pipi, puaa, taaloga. E tatau ona tuʻuina atu i ai ipu o aano o manufasi po o aano o manufasi tunu, faʻafefe i se mea e fai ai meaʻai. Aua e te 'ai pamu.
  5. O le afiafi e tatau ona sili atu i le lima itula aʻo lei moe. I le taimi lava e tasi, o le taumafataga o le afiafi e tatau ona aofia ai le itiiti ifo o le porotini - e sili atu le tuʻuina atu o nisi i le taeao.
  6. Afai e leai se manaʻoga e faʻalauiloa le inisalini aʻo leʻi 'aʻai, e tatau ona e faʻamaʻi aso e tolu i le 4-6 tamaiti laiti.
  7. I ni faʻafitauli matuia o le faʻamaʻi, pe a le aumaia e le togafitiga o meaai mea na faʻamoemoeina, e tatau ona fesuiaʻi i meainu ma suavai vai.

Afai o le manava o le maʻisuka e aʻafia i le gastroparesis, fiber i soo se ituaiga, e faigofie lava ona soluva, e mafai ona faʻaosoina le fausia o se pikiapu i totonu o le paʻu. O le mea lea, o lona faʻaaogaina e faʻatagaina i na o ni mea malū o le faʻamaʻi, ae i ni mea laiti.

O lenei mea e faʻaleleia atili ai le suka toto. O vailaʻau e aofia ai fiva lapoʻa e pei o le laula po o le plantain fatu e tatau ona lafoai atoa.

Faamatalaga o le maʻi

O le gastroparesis o le faʻamaʻi pepe o le autu lea o lenei maʻi. O se faʻamaʻi pipisi lea e faʻavaivaia ai le maualuga o le faʻaaogaina o le toto o le manava. Ae o le ituaiga faʻamaʻi, ua taʻua o le gastroparesis, o loʻo faatatau i faafitauli faigata na mafua ona o le maʻisuka - o se maʻi faʻatuʻi.

O nisi taimi o se faʻamaʻi e mafai ona faʻaosoosoina ai ni mea taua, o le mea lea, e manaʻomia ai se suʻega maeʻaeʻa e se endocrinologist mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

O mafuaʻaga autu e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le faʻafitauli o le maʻisuka e lua mafuaʻaga:

  • toto maualuga
  • galuega faʻaleagaina o le tino.

I le faaopoopo atu ia i latou, o gaioiga gasegase o le maʻisuka e mafai ona mafua mai i:

  • maʻi faʻamaʻi
  • manuʻa i le manava ma le fatu,
  • o se faʻafitauli matuia i le tagofia o vailaʻau, o le gaioiga lea e faʻaaoga i le faʻamautuina o le maualuga o le mamafa.

O nisi taimi o le gastroparesis i le maʻisuka e aʻafia i le talaaga o se tuufaatasiga o le tele o mea i le taimi e tasi, lea e manaʻomia ai se suʻesuʻega maeʻaeʻa o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka.

Afai ei ai se masalosaloga o se faʻafitiga poo le maʻisuka o le faʻamaʻi, e amata uma lava i faʻamaoniga e pei o le nausea, e mafua ai le vomiting. O nei faʻaʻailoga e tupu mai i nisi taimi, o le tele o taimi latou te amio pe a uma le taumafataga. O le lisi o isi faʻamaoniga o se maʻi manava e pei ona taua i lalo:

    le lagona o se manava atoa, e tusa lava po o le a le tele o meaai o iai,

  • fufula le peritoneum
  • o faʻasalalauga faʻapitoa, vavalalata faʻavaitaimi poʻo le pupuʻu,
  • tiga tiga i totonu o le fale,
  • leai se manaʻo, paʻu o mea mamafa.
  • Pe a faʻamaonia faʻamaoniga o le gastroparesis e le siama, e mafai ona faʻaitiitia e ala i le faʻaaogaina o sui e faʻaosofia ai maso gastric e malilie faʻamalosi konekalate, ma mafua ai ona vave faʻaogaina le totoga o meaola. E le gata i lea, o uiga taua e iloagofie ai le gastroparesis i le maʻisuka, aemaise lava pe afai o le mea muamua, e aofia ai le "oso oso" maualuga o le suka. O le maʻisuka o le maʻi gastric e masani ona taatele, ma i le maʻisuka, o faʻataʻitaʻiga e faasino i le pito i luga o le gastrointestinal tract.

    E masani lava, o le maualuga o ia ituaiga o maʻi o le maʻisuka e matua faateleina pe a maeʻa ona maua e se tagata e maua i le maʻisuka se mea gaʻo, suamalie pe falai, inu i se mea inu suamalie, pe 'ai se mea fiber. E ui lava o le maualuga o le faʻaalia o nei faailoga e faʻaalia uma lava e faʻalagolago i le lavelave poʻo uiga o le faʻamaʻi.

    Le lafoina mai le manava o meaai mo le maʻisuka e amata ona pala. O le mea e gaosia ai meaʻai e 'aina e siama. O le faʻaleagaina o le maualuga o le faafitauli e mafua mai i le mea moni e faʻapea, o isi fusi o loʻo totoe o loʻo poloka atili ai le gaioiga i le tootoo laiti.

    Fualaau faʻapitoa

    E mafai ona faʻaumatia oe gastroparesis? E ui lava e leʻi faʻavaeina se metotia lea e faʻamamafa ai le tagata maʻi i le atoaga o faʻamaoniga o togafitiga, o loʻo i ai le tele o laʻau e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le faʻalaumalie.

    E aofia ai:

    • moli moli,
    • artichoke
    • laulaau laulaau
    • ageluica.

    Sa fesoasoani le haina a le Haina e faʻaumatia faʻamaʻi o meaʻai ma mea e aʻafia ai. E le gata i lea, o se ipu vai inu ao leʻi faia se taumafataga, lea o loo i ai se fasi keke o lemoni, ua lava lea e fetuutuunai ai le mea e gaosia ai le meaʻai i le iloa o oloa. Ae ui i lea, o metotia uma a tagata o tagata taʻitoʻatasi. E le mafai ona e faʻaaogaina e aunoa ma le faʻatagaina a le fomaʻi auai.

    Tau faʻatatau o togafitiga i nofoaga autu

    Faʻaipoipo o le manavaTau faʻatatau
    Moscow1500 tusi.
    SPb1200 tusi.
    Kiev500 UAH
    Kharkov420 UAH
    Dnepropetrovsk390 UAH
    Minsk48 paʻepaʻe solo
    Alema-ata4500 totogi

    Fautuaga & Tini

    E tusa ai ma fuainumera, o tagata e aafia i faʻamalositino faʻateʻa ese le gastroparesis sili atu le vave nai lo i latou e na o le togafiti togafitiga faafomaʻi. E taua tele le leai o aʻafiaga itu. E masani lava o le mafuaʻaga mo le manaʻoga mo vailaʻau e na o le palasi tagata.

    I le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faigofie, o le a mafai ona faʻavave ona faʻamalosia le puipui o le manava, mulimuli ane o le a gaoioi le okeni oona.

    O le gaoioiga sili ona faigofie o se itula e tasi le umi e savali ai pe a maeʻa se taumafataga. E sili ona talafeagai pe a uma le 'aiga o le afiafi. Pe a mafai e le setete o le soifua maloloina, e sili atu le talafeagai i le faʻatinoina o le tauvaga.

    O le gaioiga malosi o le manava o le a fesoasoani. Faʻaaoga se metotia talitutusa e tatau ona masani ai pe a uma se taumafataga. A mavae ni nai vaiaso, o le manava o le manava ma puipui o le okeni o le a toe faʻaleleia, o le a faasolosolo masani lava le gaogao. E tatau ona faʻatino le faʻamalositino mo le 4 minute, lea e lava e toe faʻaaogaina ai le telefoni i le faaselau.

    O le faʻatinoga lona tolu e aofia ai lagona o le tino. O lea e mafai ona e faʻaleleia le faagasologa o le faʻaleleia o meaai i le tino atoa. Ua lava le faia 20 taimi o manaʻoga agai i luma ma toe foi mai.

    Lotoina o le tiga i le manava, manava.

    • tiga o le manava
    • vili
    • manava manava
    • toso

    Faʻamagaloina aoe i ai i se uiga lelei, ma sili atu pe ae lagona lelei?
    Ioe, o faafitauli faʻaogalua e mafai ona matua faaleagaina ai lou ola!

    Ae o loʻo i ai se vaifofo: o se gastroenterologist, o le ulu o le matagaluega gastroenterological Arkhipov Mikhail Vasilievich o loo taʻu mai ai auiliiliga. >>>

    Gastroparesis faʻamaʻi pepe

    O le gastroparesis faʻataʻoto e faatatau i se tasi o ituaiga autu o togafitiga. O se faʻamaʻi o se tino e le fiafia le manava pe a faʻavaivaia le galuega. O togafitiga faʻaalia e faʻaalia i le tele o le tausea, lea e tupu i vavao i le tele o taimi i le vaiaso.

    E ono mafai e le vomiting ona pupuu, ia maitauina ia le itiiti ifo ma le tasi i vaiaso taitasi, poʻo le faʻasologa faʻataʻitaʻiga tumau e oʻo atu i le 7 aso ma ia tupu pe sili atu faatolu i le tausaga. O le faʻalavelaveina o le manava e mafai ona mataʻituina e uiga i le talaaga o tulaga o le mafaufau - tutusa lava le atuatuvale.

    Tomai masani

    E mafai ona togafitia gastroparesis ma isi metotia? O le mea moni e faʻapea e oʻo mai i le taimi nei, e leʻi faʻavaeina se metotia e mafai ai ona faʻamalolo le maʻi o faʻamaoniga i le atoatoa ma faʻamausali ai le gaioiga o le toto.Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o fualaau e fesoasoani i le faʻaleleia o meaʻai.

    Angelica, laumei ma atisiliki lau, ma moli moli e fesoasoani i le vave ona tofitofi meaai. Saina e Hawthorn le taofia o mea taumafa i totonu o le manava. O se ipu vai e inu ai le lama lemoni ao le i faia le taumafataga o le afiafi e fesoasoani i le faʻaleleia o le tino i se faʻamatalaga sili atu.

    Ae ui i lea, o metotia uma lava e patino lava i le tagata lava ia. I soʻo se tulaga, aʻo leʻi aveina ni oloa faʻatau ma faʻaaoga isi fualaau kuka, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

    O le a le mafuaʻaga o le maʻi?

    Gastroparesis e tupu pe afai e afaina le manava o le manava pe e taofi le galue. O le mafuaaga taatele o le maʻisuka. O isi mafuaʻaga e ono iai ni faʻafitauli o le tino, e pei o le maʻi o Parkinson poʻo le stroke, faʻapea foi ma vailaau faʻapitoa, e pei o le tricyclic antidepressants, o le poloka o le calcium channel, ma fualaau momoe.

    O a ni faailoga?

    E mafai ona oʻo mai faʻamaʻi ma e masani ona tupu i le taimi pe a maeʻa foʻi taumafataga. E mafai ona latou:

      Se lagona o le atoatoa pe a uma ni nai meaai. Faʻafefe faʻafuaseʻi. Faʻalumaina ma faʻavave. Heartburn poʻo le tiga o le manava manino. Lafoaia po o le vili. Leai o le fiaʻai ma le mamafa.

    O aʻafiaga e mafai ona oʻo mai le laʻititi i le ogaoga. O faʻamaoniga tele o le gastroparesis e mafai ona faʻaitiitia e ala i togafitiga ma fualaau faasaina e faʻavaveina ai le gaogao gaosiga (faʻaleleia lana galuega faakonekarate). I nisi mataupu ogaoga, o loʻo i ai se manaʻoga mo le faʻaofiina o se paipa i totonu o le fatu.

    O se tagata e maua i le gastroparesis e mafai foi ona ia mauaina ni vaega o le maualuga maualuga o le toto. E mafai ona masalomia le Gastroparesis i totonu o se tagata e maua i le maʻisuka o loʻo i ai uiga e fesoʻotaʻi ma le pito i luga luga o le maʻisuka, poʻo le faigata ona pulea toto maualuga o suka. O latou pulea e mafai ona faʻaititia ai faʻamaoniga o le gastroparesis.

    Faʻafefea ona togafitia?

    Le togafitiga o le gastroparesis e faalagolago i le ogaoga o le tulaga ma e ono aofia ai taimi faapena:

      Fafaga i le tele o taimi i le aso i ni vaega laiti, ae le o le faatolu i le aso i ni vaega tetele. Taumamafa i mea taumafa e maualalo i fiber ma gaʻo. O vailaʻau faʻatele e faatelevave le gaogao o le manava (faʻaleleia lona gaioiga faʻapisinisi), e pei o le metoclopramide (Cerucal), domperidone, poʻo le erythromycin. Erythromycin o se vailaau faʻamaʻi, ae fesoasoani foi i le saoasaoa o le aveeseina o meaai mai le manava. Faʻapipiʻiina ole tui ole paipa i totonu ole inumaga laiti i le tulaga o gastroparesis ogaoga.

    Faʻafefea ona togafitia gastroparesis

    Gastroparesis e taatele i tagata e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o se tulaga e maua i le toto maualuga. O le mea e leaga ai, o le gastroparesis o le maʻisuka o se maʻi tumau lea e le mafai ona faʻamalolo. Ae ui i lea, o loʻo i ai auala e faʻafefe ai uiga ma toe foʻi atu i se olaga masani.

    Tausiga o fale

    Faʻalogo i lou toto toto. O le maualuga o le toto sugar e vave faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le faʻaaogaina ona o le vafe nerve, lea e faʻalauteleina ai le gaʻoina, ua faʻasaina. O maualuga maualuga o le suka e mafua ai faʻalavelave faʻaleagaina i totonu o toto toto ma neura, lea e faʻaitiitia ai le manavaina o le tino ma le metabolism ma faʻagesegese ai le aveeseina o le manava o le manava, ma le vevela o loʻo faʻalavelaveina.

    Maua se mita o le kulukose toto mai soʻo se fale talavai e mataʻituina lau maualuga o suka. O le ae manaomia se tamatamailima e maua ai se mataua o le toto. Ave se laina o le mita i le pa'ū toto ma faʻatali mo ni nai sekone seia oʻo ina fuafua e le masini le maualuga o le suka.

    Faaaoga insulin pe a uma meaai, e le o muamua. Afai e te mafatia i le gastroparesis, o le a tui i le inisalini pe a uma ona 'ai, ae le o le taimi muamua. O lenei mea o le a tolopo ai le aafiaga o le inisalini ma tumau ai pea i le suka. Faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaogaina lenei metotia.

    Taumamafa i ni vaega laiti. Ina ia faʻamamaina faʻamaoniga o le gastroparesis o le maʻisuka, e sili atu ona lelei le 'ai soo i nai vaega laiti nai lo vaega tetele ma seasea. E mafua lenei mea i le mea moni o nai vaega laiti e sili atu ona faigofie ona uuina e le tino nai lo mea tetele.

    Vaʻai lelei lau meaʻai. O le vevelaina o meaai e faʻaleleia ai le faʻalaumalie. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le faʻaaogaina faʻainisinia o meaʻai e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le sua oona ma faʻateleina ai le faʻaogaina.

    O le vevelaina o meaai e aofia ai le uumi umi o le taina o ni nai vaega o meaai ma faʻagesegese ai. Faʻaalu lou taimi aʻo e 'ai. Taumafai e aua le faʻalavelaveina oe i le matamata i TV, faitau pe talanoa ma se tasi. Faʻaseseʻese mai meaʻai e mafua ai le faʻaititia lelei o meaʻai.

    Aloese mai meaʻai o le fiber-tamaoaiga e pei o oranges, broccoli, apples, wheat, beans, nuts, cabbage. Aloese mai mea taumafa e maua i gaʻo. O le susu e faigata ona gauai i le tino, aua e le faʻamaʻapeʻa i le vai. O le gaʻoina o gaʻo o se gaioiga umi, o lea e taua ai le aloese mai meaʻai gaʻo, aemaise lava pe ai ai lou manava vaivai.

    Meaai e tumu i gaʻo: pata, sisi, gaosia o meaʻai, meaai kuka ma soʻo se meaʻai falai. Aua le taoto pe a uma ona 'ai. E taua le tu saʻo pe'ā uma ona 'ai mo le itiiti ifo ma le lua itula. O lenei mea o le a faafaigofie ai le loliina ona o le kalave.

    Fai se savaliga pe faia ni nai faʻamalositino faigofie pe'ā uma ona 'ai. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le gaogao, ma o le manava o le a aveese vave ai mea. O le faamalositino o le a faateleina ai le inu o le kulukose i sela mo le malosi. O lenei mea o le a maua ai le tino ma le malosi e tatau ai mo le faʻaaogaina o le faʻapalapala.

    Togafitiga faafomaʻi

    Faʻaaoga vailaʻau e faʻaleleia ai le motusia o le gastrointestinal. Afai ua maua oe i le gastroparesis, o lau fomaʻi o le a faatonuina vailaau e faʻalautele ai le motusia ole gastrointestinal. Mo se faʻataʻitaʻiga:

    Ranitidine. O lenei fualaau faʻatele e faʻateleina ai le faʻamalosivale o le mea oona. E masani lava ona faʻamatalaina i se fuataga o le 1 mg i le kilokalama o le mamafa o le tino e faalua i aso taʻitasi i le pepa.

    Metoclopramide. O lenei vailaʻau e faʻamalosia ai le vavave o musika, faʻateleina le aveeseina o le manava o le manava ma faʻalauteleina ai le manaʻo. O le fualaau faasaina e taofia le gasea ma le vomiting. E tusa ma le afa itula ao le i 'ai ma i le taimi e momoe ai i se fua o le 10 mg tolu taimi i le aso.

    E mafai e lau fomaʻi ona fautuaina se meaʻai vai. O nisi taimi faʻatasi ai ma le gastroparesis, o fomaʻi e fautuaina le faʻalauiloaina o se meaʻai suavai, talu ai e sili atu ona faigofie le faʻaogaina o le suavai. O nei mea taumafa e aofia ai pata, ti, susu, ma soupeti.

    Taumafai le faʻaleleia eletise o le manava o le manava. Faatasi ai ma lenei metotia, ua totoina ai se masini e pikiapu i le pu totonu. E tuʻuina atu e le masini se lagona eletise i le maso o le manava. O lenei mea e faʻamalosia ai le galuega a le manava, faʻamalosia ai le aveeseina o mea o loʻo i totonu o le manava ma faʻafefe ai le gasea ma le vomiting.

    E mafai ona faʻaaoga se pusi e faʻaleleia ai meaʻai. I nisi tulaga, i tagata e maua i le maʻisuka gastroparesis, e mafai ona faʻaaogaina le tausiga o matua. O le pusi e faʻapipiʻi i totonu o le pusa pusa ma o meaʻai talafeagai e tuʻu saʻo atu i le toto i totonu.

    Tuua Lau Faamatalaga