E faʻafefea ona faʻaaogaina le pamu i lalo ifo o le cholesterol

I le maualuga o le cholesterol maualuga, e fautuaina ai le tuufaatasia o vailaʻau, faamalositino ma se paleni taumafa. O se tasi o oloa aoga o le kukurma - o se mea manogi ma le faʻamamaina, toto totoʻa. A faʻaaoga lelei, o lenei mea manogi e faʻaleleia ai le gaioiga o le toto ma le fatu, tones, aveese le toxins ma toxins.

E faʻafefea ona ave le paluga i lalo ifo o le cholesterol, o fua o loʻo lelei, pe i ai ni faʻamatalaga - o le a tatou mafaufau atili.

Faʻaaoga meatotino ma mea faʻapitoa

Turmeric o se laau totino o le aiga tausi totino, o aʻa o aʻafiaga e masani ona faʻaaogaina mo le gaosia o mea manogi, vailaʻau, vailaʻau ma mea taumafa. O mea aoga o mea manogi e mafua mai i le tele o mea taua o loʻo iai i totonu, o lona uiga autu o suauu tāua ma le coloring o le colorectin natura.

O nisi o mea aoga o le turmeric o:

  • E i ai ona aʻafiaga e aʻafia ai ma aʻafiaga faʻapitoa. E faʻaaogaina le meaʻai e togafitia ai faʻamaʻi dermatological, faʻamaʻi faʻamaʻi, mumu, e avea o se vailaʻau.
  • Faʻasolosolo faiga faʻavae, faʻaleleia le susunuina o tupe maua i totonu o le lotoifale, faʻamautuina le gataifale.
  • O loʻo i ai vaega o antiparasitic, e masani ona faʻaaogaina mo le gaosia o fualaau oona faʻaaogaina i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi.
  • E i ai sona aafiaga faʻafouina, faʻavaveina le toe faʻaleleia o siama ma gaʻo.

O le Turmeric e masani ona faʻaaoga e avea o se vaega o fua o le faʻamamalalo o le cholesterol toto, faʻaleleia le gaioiga o le muso o le fatu, vaʻa toto, ma le ate. E tusa ai ma iloiloga oi latou ua uma ona faʻataʻitaʻiina lenei meafaigaluega, e fesoasoani le meaʻai e maua ai se faʻamaoniga faʻapitoa, ae e galue malie ma le le faʻaleagaina.

Le aʻafiaga o mea manogi i le cholesterol

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, faʻafetai i vailaʻau o loʻo aofia ai i le tuufaatasiga, o le elemene e fesoasoani i le vevela o le toto, maualalo le toto o le cholesterol, ma fesoasoani e puipuia le fausia o ni atherosclerotic plate.

O mea manogi manogi o loʻo galue i luga o le faʻavaeina o le faʻavae ma ua uma ona faia ni faʻamau:

  • Curcumin, o se vaega o mea manogi, e ulu i totonu o le ate ma faʻaitiitia le gaioiga o le lipoproteins o le maualalo (leaga cholesterol), lea e mafua ai ona faʻaitiitia le fausiaina o paipa i totonu o vaa.
  • O le faʻaleleia atili o le faʻaaogaina o meaʻai e faʻaogaina ai le turmeric e faʻaititia ai le i ai o ni atherosclerotic plate.

O se tasi o mafuaʻaga e faʻaosofia ai foliga o le cholesterol masses i le vascular cavity ua taʻua o ituaiga eseese o le maʻisuka. E mafai foi ona e faʻaogaina le gasegase faasaga i le talaaga o lenei maʻi.

Contraindications ma tapulaa

Turmeric ua faʻaaogaina mo togafitiga faʻapitoa e toetoe lava leai se faʻamaʻi. E tatau ona tuʻuese le taumafa naʻo tagata e mafatia i le le faʻalogo i mea manogi. Ae ui i lea, e tatau ona faia i ni faʻamaufaʻailoga faʻamapulaʻaina - e le sili atu i le valu kori i le aso.

O le siʻitia i le vailaʻau fautuaina e mafai ona oʻo atu ai i le tele o aʻafiaga leaga mo le tino:

  • Faʻailoga, faʻafitauli o le gasegase.
  • Turmeric e maualalo le toto suka. Le faʻaaogaina le faʻaaogaina aoe tagofia fualaau o le maʻisuka ma meatotino tutusa e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.
  • O le toto e totoina lelei ai le toto, o le mea lea, e le fautuaina e inu i le fitu i le sefulu aso ao le i faia ni taotoga fuafuaina, ona o lenei mea e mafua ai le toto.

E leai se faʻasalaga mamafa i le faʻaaogaina o le turmeric i le taimi o le gaioiga ma le lactation, peitaʻi, i le taimi nei, e mafai ona faʻatagaina pe a maeʻa ona feutagai ma lau fomaʻi.

E faʻapefea ona ave le vevela

Turmeric mo le cholesterol e faʻamanuiaina tutoatasi ma faʻatasi ma isi oloa. O fua nei o meaʻai, o le faʻaaoga masani o le a fesoasoani i le faamamaina o vaa, faʻateleina o latou gaioiga, faʻalauteleina le leo o le tino, faʻavave le toto. O le umi o vasega togafitiga, tusa lava po o le a le auala filifilia, e lua vaiaso. Afai e manaʻomia, e fautuaina e toe fai pe a uma le taimi tutusa. Mo le faʻamoemoe o le puipuia, e mafai ona faia togafitiga e sili atu ile tasi i le ono masina.

Ia saunia se vai maloloina lelei ma lelei e fesoasoani e faʻamamaina ai toto, faʻamaonia le metabolism ma faʻaleleia le'onaina o otaota, faʻafefe vai inu ma le afa teaspoon tipi o le turmeric, ona tuʻu ai lea mo sina taimi. Aumai le faʻafefiloi i se tulaga tutusa tutusa ma le tasi ipu malamalama mafanafana.

E fautuaina ina ia faʻaaogaina se vai lactic acid ma se meaʻai e leʻi leva ona alu i le moega. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo sina meli masani. Inu kefir i soo se taimi o le tausaga, o lenei vai inu foi e maua ai le puipuiga, e tau ai le cholesterol. E aoga tele le faʻaaogaina o se mea fou lactic acid, ma e sili atu ona lelei - saunia saʻo mai le susu o le povi.

Lisi laulamu

O se auala sili ona lelei o le faʻaitiitia o le cholesterol, faʻamamāina o le tui o le intestinal, faʻaleleia o lona gaioiga ma le aveesea o toxins, toxins, ua taʻua o le turmeric o se vaega o le luluina o fualaau faisua. E faigofie lava ona saunia - e tatau ona faʻafefiloi i le fua tutusa o le suamalie fou o kukama, kapisi paʻepaʻe, seleri, kāloti, ona faʻaopopo lea o le afa-sipuniti o le turmeric i le mea inu.

E mafai foi ona e faʻaaogaina se paluga mai le mamafa. O lona masani masani o le a fesoasoani i le faamalosia o toto toto, faʻaleleia le gaioiga o le muso o le fatu. Ina ia naʻo le inu o le suavai, e fautuaina e faʻaaoga fualaau faisua e tupu aʻe mo i latou lava mo le faia o se pati. E le gata i lea, o sea faʻafefiloi o le a faʻapipiʻiina ai le tino ma vitamini ma fesoasoani e faʻateleina malosiaga malolosi. E tatau ona e inu vai i le tolusefulu minute ae leʻi 'ai i le taeao.

Laʻau auro

O le susu lanu o loʻo taʻua o le mea aupito sili ona aoga ma mataalia e faʻaitiitia ai le toto cholesterol toto, faʻamalosi malosi o le tino, faamama toto, ma maua ai le fesoasoani i le maualuga o le mamafa. O lenei vai e faigofie ona saunia, ma o lona tofo ma le manogi o le a talosaga i tagata matutua ma tamaiti. O le a avea ma lua laulau punupuni o le turmeric, tasi le ipu vai faamama ma le susu susu.

Muamua, e tatau ona e saunia se pasene o mea manogi. Mo le faia o lenei mea, faʻafefiloi faʻamaʻi lelei i le vai, ona tuʻu lea i luga o se afi ma, ae le o le aumaia i se vevela, faʻafefe mo le sefulu i le sefululima minute. Ona tuu ese lea o le mea na tupu i le itu seia maeʻa maeʻa. E tatau ona teuina le pasta i totonu o le pusaaisa.

Ina ia saunia se ipu inu auro tuusao, e tatau ona e faʻafefiloi se sipuni sipuni o le meaʻai kuka uma i se ipu malamalama susu. E mafai foi ona e faaopoopo i ai le meli iina. Sauni e inu i le taeao pe tusa o le tolusefulu minute ao leʻi faia le taeao. O lenei taumafataga manaia o le a fesoasoani i le faʻaleleia o le leo o le tino ma faʻaaoga i le malosi, malosi seia oʻo i le afiafi.

Tea i mea manogi

O le lauti vevela ma le turmeric o le a fesoasoani e sasaa le toto, faateleina le puipuiga ma le maualalo o le cholesterol. E fautuaina e faʻaauau i le taimi masani i le vaitau malulu, pe a iai se maualuga maualuga o le malulu o konekalate.

Ina ia faia se vai inu o le a e manaʻomia:

  • Se ipu vai inu.
  • Half a teaspoon o mea manogi.
  • Soo se laau mama ma fua. E mafai ona e filifilia mea nei: faʻamaufaʻailoga, rosehip, lemoni, paʻu mumu, lemoni pulu.

E tatau ona liligi le manogi i le vai inu, pe a uma ona tuʻuina le aofaʻi manaʻomia i totonu o se fale. A mavae ni nai minute, faʻaopoopo soʻo se vaega o loʻo lisiina i luga. A maeʻa ona inu le inu, e mafai ona e faʻaumatia se sipuniti o le meli i totonu. E tatau ona e inuina le lauti i se auala mafanafana. E mafai ona faʻaaogaina i soo se taimi o le aso, ae e aoga le faia i le afiafi, o sea fuataga o le a faʻaleleia atili ai ma faʻamaonia le moe.

Turmeric ma le meli

O le auala pito sili ona faigofie e ave ai le turmeric ua taʻua o le faʻaaogaina o mea manogi e faʻatasi ma le meli masani. Ina ia saunia se mea maloloina ma le lelei, e tatau ona e faʻafefiloi le sefulu punetini o le gaosiga o oloa gaosi ma lua ma le afa kapu puno o mea manogi e faʻafefiloi lelei seia oʻo ina fausia se masini tutusa. E tatau ona teuina le pasta suamalie i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le lima aso.

Fafaga le meli faʻatasi ma le faʻavave i aso taitasi i le aofaʻi o le sipuni faalua i le aso. O le taliaina o se vailaau suamalie o le a fesoasoani e faamama ai toto, faateleina le leo o le tino, faamalosia le puipuiga. E le gata i lea, o lenei paluga e mafai ona faʻaaoga e avea o vailaʻau faʻasaina mo le malulu.

Fautuaga & Tini

E ui lava i le tele o vailaau mo togafitiga, e fautuaina le faʻaogaina o togafiti e togafitia ai faʻamaʻi o le fatu ma toto toto, e aveese ai cholesterol faʻamaʻi faʻatasi ma isi oloa ma sooupu e tutusa lona aafiaga. Faatasi ai ma le lelei o:

  • Milu vao. Le faʻamamaina o vaʻa, e fautuaina e faʻaalu pea le afa o le sipuniti o le paʻu ua saunia mai fualaau mama o le laau. Tuʻu le aofaiga tonu o le kulumu mafiafia i se ipu vai inu, inu faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le meli i lea aso ma lea aso.
  • Ginger O lea ma lenei aʻa aoga ma togafitiga ua maua i le lauiloa. O lona masani masani e faʻaleleia le tafe toto, aveesea le cholesterol, faʻamalosia le tino o le tino, faateleina le malosi o le tino. Ina ia maua se togafiti o togafitiga, e fautuaina e inu le lauti e faia mai se ipu vai inu, o se sipuni o le aʻa o le fatu o loʻo totō ma se fasi keke o lemoni. E mafai foi ona e faaopoopo le meli. Afai e manaʻomia, e mafai ona e suia le lauti uliuli masani ma lenei vaiinu.
  • Oats O auala sili ona aoga mo le faamamaina o toto toto ua taua o le kefir, ua fefiloi ma le paʻu oate. Ina ia saunia, e tatau ona e faaopoopo se sipuni sipuni o le paʻu mai pini o le eleele i se ipu malamalama vai inu lactic acid, faʻafefiloi seʻia maeʻa. E tatau ona e inu i le afiafi.

Mo le faʻaleleia atili o le vascular system ma le fatu o le fatu ao fai le vevela, e fautuaina e faʻatautu lelei le taumafa. O le faasologa o aso taitasi e tatau ona aofia ai ni fatu, o iʻa, iʻa, laumei, fualaau aina ma masini. E taua le vavae ese mea leaga, gaʻo, mea mamafa, ava malosi, agaga, e aofia ai caffeine. O nei fua faigofie o le a fesoasoani i le puipuia ma le fofoina o faʻamaʻi nei, faateleina le leo, maua le malosi ma le malosi.

E taofia ai le faʻamaʻiina

Pe a fegalegaleai ma le okesene, lipoproteins e faʻamaʻiina ma faia ni atherosclerotic plate. O lenei mea e oʻo atu ai i le vavalalata o arteries (atherosclerosis), faʻaleagaina o le tafe toto.

Curcumin e taofia ai le fausia o mea. Faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis, e fesoasoani i togafitiga. E faʻamamaina le faʻamalositino, e puipuia ai le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Faʻaauau le atinaʻe o le atherosclerosis

Macrophages - tali atu i le "leaga" cholesterol o se uiga ese, o le mea lea latou te saili ai e faʻaaogaina. A faʻapipiʻiina ma le mole, latou te avea ma mea e taʻua o "fulufulafiti", ona oti ai lea. Mai le oti "namu vavalalata" e foliga mai o molelaʻau e tosina i ai isi macrophages. O lenei filifili e tau atu i le faaputuputuina o le cholesterol, o le atinaʻe mulimuli o papa. I se tulaga tutusa, o le tino puipuia o le tino ua pagatia.

Ua faailoa mai e saienitisi aafiaga leaga o le curcumin i luga o masini e tali atu i le macrophage e tali atu i lipoproteins. O le aʻafiaga o "cell cell foam", hypercholesterolemia, ua faaitiitia.

Faʻaitiitia le Cholesterol i le Maʻisuka

O le sootaga i le va o le maʻisuka ma le atherosclerosis ua leva ona iloa. O le maʻisuka e taʻitaʻia ai faʻafitauli faʻaleagaga, o le mafuaʻaga o le isesa, o le mafaufau o le ate. E le o le suka gaʻo e tafe mai i le toto, e avea ma gaʻo, faʻaosoina le atinaʻe o le hypercholesterolemia. E oo lava ia i latou e faatapulaaina lo latou faaaogaina o gaʻo ma gaʻo.

O vailaau e fesoasoani e faatonutonu ai le maualuga o le cholesterol i le maʻisuka, ma o le tele lava o taimi e faatonu ai e se fomaʻi togafitiga ma fuainumera. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le turmeric e faʻaitiitia ai le fua o le suka ma le cholesterol, e puipuia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi. Tuʻuina le gau o le lipoproteins e le ate, fesoasoani e tuʻu le kulukose i totonu o le masini.

Kefir ma mea manogi

O le afa o le sipuniti o le turmeric e sasaa mai i le vai inu, faʻafefiloi lelei, faʻafesoʻotaʻi mo le 3-5 minute, ma faʻafefiloi ma se ipu malamalama. Faʻasalaga, faaopoopo se sipuniti o le meli. O sea ituaiga o faʻamafanafanaga e mafai ona faʻaumatia i le afiafi, nai lo meaai. O le a taofia ai le poloka toto, faʻaitiitia le faʻamalosi, ma fufulu le manava.

Turmeric mo le cholesterol ma le maʻisuka ma le meli

Ua faamaonia o le faʻaaogaina o le meli:

  • fesoasoani e faamalosia le puipuiga
  • faʻaleleia le vaega o meaʻai,
  • fesoasoani e faʻamama le faʻamalosi totoga,
  • maualalo le kulukose, cholesterol,
  • faʻamalosi siama, puipui lapoa, faʻaleleia o latou leo,
  • e puipuia ai le oti o siama namu, potu faiʻai.

O le meli ma le turmeric o se togafitiga masani saogalemu mo le puipuia poʻo le togafitia o le hypercholesterolemia, le maʻisuka. O le saunia o se paluga maloloina e faigofie.

Ina ia faia lenei mea, ave:

  • 4 sipuni tele o le meli masani.
  • 1 sipunipuni o le turmeric.

Faafefiloi i lenei auala:

  1. Faʻasalaina le meli ina ia maua ai le suavai.
  2. Faʻaopoopo mea manogi, faʻafefiloi lelei seʻia oʻo i se lanu auro e tutusa lelei.

Tuu le mea e faʻafefete ai i totonu o se fagu vailaʻau ma se pulou faʻaoga. E faʻaalu 3 - i le taeao, i le aoauli, i le afiafi - i luga o le 1 sipuni. Ina ia faʻavave pe faʻaleleia le iuga, o le afa o le sipuniti o le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i lalo o le laulaufaiva mo le 10 minute. O mea aoga aoga o le a ulufale i totonu o le toto ma amata ona galue vave tele. Toe fai lenei gaoioiga 2 taimi / aso mo le 3 vaiaso. Fai se malologa ma faaauau togafitiga.

Suʻe fua susu

O le fua e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le puipuiga o le tino i taimi o le vaitamini, faamamaina o le toto, ma le faʻamautuina o le metabolism. E tasi le tioata o se vai faamalolo e faamalosia ai le aso atoa. E fautuaina e le au togalaau le susu o le susu o le "auro" i lalo o le cholesterol.

Ina ia faia se vai inu o le a e manaʻomia:

  • 2 sipuni tele o le turmeric.
  • 1 ipu vai.
  • 1 le ipu susu.

  1. Spice ua fefiloi ma le vai.
  2. Faʻavave se afi mumū ma, aua le aumaia i se faʻavela, faʻapipiʻi mo le 10 minute.
  3. Tuu le paʻu o loʻo i totonu o se fagu ma se tapuni. Teu i totonu o le pusaaisa.
  4. I totonu o se ipu malamalama susu, tuu le 1 sipuniti o le pasta maeʻa.
  5. Faʻamalo lelei seia oʻo i se lanu auro lanu. Inu le afa itula ao leʻi 'aʻai.

Fufulu i le taeao i le afa itula ao le i malolo mo le 4-6 vaiaso. Afai e tatau ai, toe fai le vasega pe a uma le 2 vaiaso.

Turmeric Tea

E umi sina taimi e inu ai.

Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

  • afa o le sipuniti o le turmeric.
  • 200-250 ml o vai ua tunu.
  • Ginger, mint, suamalie o lemon, honey, lemon, rosehip (optional).

  1. Liligi le turmeric i le vai, ia faʻamavae mo 2-3 minute.
  2. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo lemoni, moa, faʻalaʻau. O le a latou avatu le inu o se manogi manogi, faʻatamaoaigaina i mea aoga.

O le tea e onā vevela, e le suamalie, ae e mafai ona e faʻaopopo le afa-sipuniti o le meli. O le vai o le a faʻasese le toto e ala i le faʻamalositino, faʻamalosi puipuiga puipuia. O gaioiga aoga e maualalo ai le cholesterol ma le kulukose.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Aafiaga i Cholesterol

Turmeric e maualalo ai le cholesterol ma ona vaega i le tino.O le aafiaga e mafua ona o le i ai o curcumin i aʻa o le laau, lea e faateleina ai le gaioiga o le enzyme o le ate - 7a-hydroxylase. O se taunuuga, o le malosi o le faʻasalalau o meaola suamalie i le maualuga o hepatocytes ua faaitiitia.

Ole tele o asiasiga a manu na faia na faʻaalia ai aafiaga aoga.

Sei o tatou taʻua le galuega a saienitisi Korea e fai ma faʻataʻitaʻiga. O paʻu na faia i le suʻega, lea na muamua fausia ai se tala o le hypercholesterolemic, ona tuuina atu ai lea o curcumin mo le 4 vaiaso. O iʻuga na faaalia ai o le fuainumera o "lipine atherogenic" na faʻaititia le maualuga: o le maualuga o le LDL ("leaga" cholesterol) na paʻu i le 56%, TAG - e 27%, ma le aofai o cholesterol e 34%. Peitai, ole numera o le "aoga" lipoproteins (HDL) e lei suia.

E toetoe lava o taunuuga tutusa na maua mai i le taimi o le faaaogaina o curcumin i tagata oe na iai se talaaga o se maʻi pipisi oona (o lona uiga o le i ai o le infarction o le myocardial poo le angina le tumau i le taimi muamua o le siama) ma le dyslipidemia ogaoga. O se taunuuga, o le aofaʻi o cholesterol na faʻaititia e le 21%, "leaga" cholesterol (LDL) - e 43%, ma "lipoproteins" aoga "faʻatasi ma maualuga le mamafa o le mamafa na faʻalauteleina le 1.5 taimi!

Sa i ai le leai o se fegalegaleaiga o fualaau mumu ma vaega o vailaau faasaina e pei o statins ma fibrates. Leai se mea na tupu na matauina.

O le mea lea, e mafai ona faʻaogaina le faʻavevelaina mo togafitiga ma le puipuia o le maualuga o le cholesterol, dyslipidemia, ma le puipuia o faʻataʻi vailaʻau faʻaleagaina e mafua mai i le atherosclerosis.

Fomaʻi, cardiologist. Fomai o le vasega sili ona maualuga.

E ui lava i le faʻamaonia lelei o le gasegase i le faʻaitiitia o le cholesterol, i soo se tulaga, faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi amataina togafitiga. O le Hyperlipidemia e manaʻomia togafitiga ogaoga, ma o sauniuniga o lauʻau e le lava.

9 isi faʻamalologa

I le faʻaopoopoga i curcumin, o le vailaʻau e tele mea aoga e aofia ai:

  • vitamini (C, E, K, PP, B9, B4, B6, B2, B1),
  • elemene taua (zinc, seleni, phosphorus, sodium, copper, potassium, iodine),
  • o suauu taua.

O fualaau ua faamatalaina e maua mai ai togafitiga nei o togafitiga:

  1. Faʻateleina le lagona lelei o le inisalini na talia le inisalini. O le gaioiga e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le faʻasalaga o meaola suamalie i le toto, lea e faʻalavelaveina ai le fegalegaleaiga i le va o insulin ma faʻaaliga faʻalavelave i luga o sela o musika ma mea faʻapipiʻi. O se taunuuga, o le toto maualuga o le suka o loʻo faʻaitiitia, lea e ono faʻaleagaina ai le ala o le atherosclerosis ma faʻalavelave ai le amio saʻo o totonu o le toto toto.
  2. Faʻaitiitia le viscosity o le toto.O le totoina o le toto e faʻamautinoaina i le faʻaitiitia o faʻamaʻi pipisi o le plasma. E fesoasoani lea i le faʻaleleia o le microcirculation ma puipuia ai le fatuina o masini thrombotic e faasaga i le tua o le vavao (veins varicose o pito i lalo, o le fatu le tumau, ma isi).
  3. Faateleina le tetee atu i tulaga o le osofaʻiga. O le laau e faʻamalosia ai toto toto, faʻalauteleina le leo o le faʻaogaina o le myocytes ma faʻafouina le gafatia o le gataifale endothelial o le toto. "Puipuiga malosi" e puipuia ai le aveesea o le cholesterol, glucose, ma faagesegese ai foi le suiga o le fiva o le ogatotonu i le maualuga.
  4. faʻateleina le gaioiga o le faʻaogaina o le tino (faʻaosofia o le phagocytosis),
  5. aafiaga antibacterial (malosi e faasaga i staphylococci, streptococci, Escherichia coli ma Helicobacter),
  6. saoasaoa o le toe faʻafouina o paʻu,
  7. faaosofiaina o le faʻasolosolo o talo,
  8. aʻafiaga e faʻaleagaina ai (ona o se faʻaitiitia o le gaosia o tagata faufautua le lelei ma le faʻaitiitia o le gasegase lautele).
  9. taunuʻuga o le anthelmintic (e le o malamalama atoatoa).

Faailoga mo le faʻaaogaina

O se vaovao lauolaola e le gata o se meafaigaluega lelei tele mo le togafitiga o faʻamaʻi fatu cardiovascular, ae o se taumafataga foi e tele mea manaia ua tofoina. Tomai faʻafomaʻi fautuaina e faʻaaoga le laau e togafitia ai tulaga nei:

  1. Faʻafitauli faʻapitoa o le faiʻai. Initia o le taitai i le taumafaina o le turmeric. O le aʻafiaga o le faʻamaʻi o le Alzheimer i lenei atunuu e maualalo ifo nai lo le tele o atunuu i Sisifo.
  2. Suauu maualuga (puipuia o faʻalavelave matautia).
  3. O le maʻisuka ituaiga II.
  4. Faʻailoga o le gallbladder ma le biliary tract, faʻatautaia e tusa ai ma le filifiliga ole vaʻaia.
  5. Maʻi faʻafuaseʻi o le gastrointestinal tract i le faʻamagaloina.
  6. Dysbacteriosis O aʻa e faʻaitiitia ai le numera o pathogenic ma le faʻaleagaina o le intestinal microflora.
  7. Atherosclerosis
  8. Faʻateleina le viscosity o le toto i soʻo se suʻesuʻega.
  9. O faamai inflammatory o sooga (o se aafiaga lelei i le gasegase oona ma le gout sa matauina),
  10. Faʻailoga o le faʻalavelave faʻamalosi o vailaʻau vailaʻau (mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi lona lua).

Contraindications

O se oloa o le natura e tele mea aoga, ae o le faʻaoga e leʻo se taimi saogalemu. Contraindications e aofia ai:

  1. Lafoaia o tagata taʻitoʻatasi i vaega taʻitasi o le oloa. I le 0.2% o mataupu, o le puleaina o urticaria e maitauina faasaga i tua o le pulega, ma le faʻalavelave anaphylactic i le 0.00001%.
  2. Maʻi faʻafuaseʻi o le gastrointestinal tract i le vaega laititi.
  3. Paʻu pepeti o le manava ma le duodenum (faʻapupulaia le lamatiaga o le toto, galo ma le ulu).
  4. Faʻailoga o le gallbladder e le hypermotor type.
  5. O le faamaʻi.
  6. Tina ma le vaitau o le susu.

Fomaʻi, cardiologist. Fomai o le vasega sili ona maualuga.

Faʻavae ma mea totino o vailaau

O le Micronutrients i le toto e faʻafefe toto ma faʻaleleia le tafe toto

I lo tatou atunuu, e masani ona faʻaogaina le turmeric e le o se auala e maualalo ai le cholesterol, ae o le taimi o le taumafataga o le kuka. O lenei laau toto o le "togafiti" na aumai ia i matou mai Initia. O iina, o aʻa ua mamago ma eleele e avea ma paʻu, lea e avea o se meaʻai faʻafefiloi i faʻamaʻi, aano o manu, araisa, fualaʻau, moa ma meaʻai susu.

O le tau ma tulaga mama i Initia e fesoasoani i le faʻaalia ma le salalau o faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave vave o meaai kuka. O le mea lenei na mafua ai le tele o le faʻaaogaina o mea manogi ma taimi i le meaai Initia.

E le gata i lea, o loʻo i ai vitamini ma elemene e manaʻomia mo se tagata:

  • zinc
  • seleni
  • fumela
  • apamemea
  • sodium
  • Vitamini C, E, K, PP, B9, B4, B6, B1, B2.

Ona o lona tuufaatasiga, e masani ona faʻaaogaina le meaola e le gata i le umukuka, ae mo togafitiga ma le puipuia o le tele o faamai, e faaopoopo i le mea moni e faapea o se mea lelei tele mo le faʻaitiitia o le cholesterol i le toto.

  • mo togafitiga o le faʻamaʻi tiga (fufulu),
  • e faʻafefete ai faʻasolosolo taimi (talosaga i luga o gom),
  • mo togafitiga ma le puipuia o le anemia, e aofia ai fafine maʻitaga,
  • mo le toe faʻaleleia pe a mavae le paʻu o le toto (faʻaleagaga, taoto, fanau fanau, faapau pepe),
  • ma gasegase gastrointestinal, microflora disturbance ma dysbiosis.

O le turmeric foi ua lelei ona faavaeina e avea o se auala e faamalūlūina ai le toto ma le maualalo o le cholesterol, o se vaega o le puipuia o le atherosclerosis, kanesa, tafe, fatu fatuga, thrombosis, toto maualuga, suiga faafuasei i le mamafa.

O aso nei, o le faʻaogaina o meaʻai ma le faʻaitiitia o le cholesterol, e faʻapupulaina e le gata i Initia, ae faʻapea foi i Saina, atunuu i Asia i saute ma e oʻo lava i Europa.

E le gata ina faʻaaogaina aʻa i foliga vevela, latou te gaosia ai le suauu e aoga ma taua i ona falemaʻi ma mea faʻaleleia. Faʻafetai i camphor, tumeron, alpha-turmeric, sesquiterpene alcohol, scingibern, beta-turmeric ma boreol, o loʻo faʻaaogaina i le aromatherapy e avea o se antidepressant, o se auala e faʻafefe ai le maligi. O le suāuʻu e faʻasaʻo le tele o muscle ma o se aphrodisiac. Ina ia faʻaitiitia le cholesterol poʻo le meaʻai, e le faʻaogaina le elemene i le ituaiga o suauu.

Aafiaga o Turmeric i le Cholesterol

Turmeric ma le cholesterol e leai se sao. O le tuufaatasiga o lenei mea manogi i se auala masani, filemu ma e leai ni aafiaga i itu, e faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga i le tino o le tagata. E le gata i lea, o lona siʻosiʻomaga mumū e afaina ai le gaioiga o le ate ma le vevela.

O suauʻu ma curcumin (e maua ai le manogi o le lanu moli matagofie) e fesoasoani i le faʻaleleia o le metabolism ma aveesea toxins, vitamini ma minerale e fesoasoani i le galasticity o toto toto, mimilo toto, faʻaitiitia o le suka. O faʻalavelave elemene ei ai sona malosi malosi e tau i le faʻaitiitia o le cholesterol.

E faʻapefea ona filifili le turmeric

E pei lava o togafitiga mo togafitiga ma le puipuiga, o le elemene mo le cholesterol ma soo se kuka ma ona anotusi o le ai ai sona aafiaga itiiti. Ina ia mafai ona maua se taunuuga mausali, e manaʻomia le onosaʻi, e tatau ona maeʻa atoatoa le vasega e aunoa ma ni vavalalata e tausisia ai le faʻasologa, tulaga ma tulafono o le taliaina.

Pe a faʻatau mai le paʻu elemene, faʻalogo lelei i le afifiina, e tatau ona vaʻaia ma saoloto mai mea leaga o le a faʻatagaina ai le taumafa e tumu i manogi ma le susu. E mafai ona e teuina mo se taimi umi, 2-3 tausaga, o le mea autu o le tuʻuina lea o le meaʻai i totonu o se pusa tapuni vavalalata mai ave tuusao, i se nofoaga malulu ina ia le maua ai le suauʻu i le suauu. O le aʻa e tatau ona fou ma foliga mai e paʻi i le paʻu, ma se lanu matagofie, lanu lanu ma se mea manogi manogi lelei. I le ulaina, atonu e te manaʻomia se tusi faapitoa. Taofi le aʻa i le lalo ifo o le cholesterol i totonu o le pusaaisa e ala i le afifiina i se ata po o se ato mo le silia ma le 14 aso.

Turmeric ma le meli

Turmeric mo le tuʻuina atu o le cholesterol faʻatasi ma le meli masani o se meafaigaluega mamana lea o le a le gata ina faʻamamaina ai le tino, ae faʻapena ai foi, faateleina le puipuiga, ma avea ai ma se puipuiga puipuia i le tau faasaga i funga ma faʻamaʻi pipisi.

Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le meli (10 vaega) ma le faʻavasegaina (1 le vaega) i totonu o se koneteina tioata i le tapuni ma teu i totonu o le pusaaisa. Tusa i aso uma i se sipuni i isi aso uma i soo se taimi. I le maualuga o le lamatiaga o le mauaina o se malulu poʻo se konekarate a le SARI, ave le ½ teaspoon 3 taimi i le aso.

Mafuaaga ma faʻalavelave maualuga o le cholesterol maualuga (hypercholesterolemia)

Cholesterol o se tuufaatasiga o meaola o loʻo maua i totonu o le siama o meaola ola uma sei vagana ai sigi. E maua mai i le ate, faʻapea foi ma nisi (tele laʻititi) aofaiga, e ulu atu i le tino ma meaʻai. Manatua pe a faʻatusatusa i gaʻo manu, o gaʻo fualaʻau e maua ai le tele o le cholesterol. Cholesterol e taua tele mo tagata ma manu. E taua tele i le tuufaatasiga o le membrane, e talafeagai mo le gaosia o le kulimi pulu (hormones) (e aofia ai hormones sex: estrogens, testosterone, progesterone) ma vitamini D. Cholesterol e le mafai ona suauu i le vai, ma o lea e le mafai ona tuʻuina atu i le tino i le toto mo lenei e manaʻomia e ia "felauaiga". O sea "taavale" e lipoproteins.

E iloa le maualuga o le HDL (maualuga maualuga lipoprotein) o le felauaiga o le cholesterol mai gaʻo i le ate, ma le LDL (low density lipoprotein) o lona gaioiga lea i le felauaiga o le cholesterol mai le ate i le tino. E taua uma le LDL ma le HDL mo le tino, ae o le faateleina o le lipoproteins o le maualalo (LDL) i luga e masani lava ona tau atu i taunuuga e le manaomia.

Faatasi ai ma le tele o le "leaga" cholesterol (LDL) i le toto, e faaputuputu i luga o puipui o toto toto, ma o le taunuuga lea e fausia ai ni pepa atherosclerotic i luga o le taimi. O ia tupe teu e faʻafefe ai le toto, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le toto ma le maʻi cardiovascular: o loʻo i ai le faʻalavelave faateleina o le fatu fatuga, osofaia o le ischemic, maʻi fatu fatu ma isi faʻafitauli faʻapitoa o le cardiovascular. O maʻi o le lipid metabolism ua manatu o se tasi o mea e sili ona taua i le atiaʻe o le atherosclerosis.


Hypercholesterolemia (o le faateleina o le cholesterol toto) e aafia ai le toatele o tagata i le salafa o le lalolagi ma o se tasi o mafuaʻaga autu o le oti.

O mafuaʻaga autu o le hypercholesterolemia o:

  • mamafa poʻo le tele o meaʻai,
  • le lelei
  • tiga o le endocrine, e aofia ai le maʻisuka, le atoatoa o hormones sex ma hormones thyroid,
  • leai se gaioiga faaletino
  • ulaula
  • ava malosi
  • tausaga ma le itupa.

O se maualuga maualuga o le LDL e mafai ona fuafuaina (hypercholisterinemia), ma e mafai foi ona matauina i faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo e mafua ai le maʻi ole LDL maʻi i nei totoga. I nei tulaga, e manaomia e tagata gasegase togafitiga faapitoa mo fualaau faasaina.

Faʻaitiitia le "leaga" cholesterol e fesoasoani i:

  • faamalositino masani (masani faaletino i le lautele),
  • meaʻai talafeagai (taumafa maulalo gaʻo)
  • mamafa tele
  • tuu le ava ma ulaula

Ae ui i lea, i le tele o tulaga, aemaise lava pe afai o le faafitauli e le masani ai ma suiga o le olaga e le aafia ai le tulaga o le "leaga" cholesterol, o vailaau ua faatonuina e fesoasoani e faaitiitia ai.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi tino, pei o le tele o isi vailaʻau, e mafai ona i ai ni aʻafiaga ogaoga. O lenei mea e faʻamalosia ai tagata e fesuiai i lalo ifo o togafitiga faʻasaʻo e pulea ai ma maualalo le cholesterol.

E mafai faapefea ona fesoasoani le gaogao i lalo o le cholesterol

O loʻo iloa e iai nisi vailaʻau faʻasoifua maloloina, mea taumafa ma meaʻai e mafai ona faatumauina ai le soifua maloloina o le cholesterol ma faʻaitiitia ai i le hypercholesterolemia. O nei metotia o togafitiga e fesoasoani i le puipuiga, ae le aoga i tulaga masani o lenei maʻi.

O le aoga tele o le faʻaaogaina o le turmeric with high cholesterol maualuga o le aoga lea i le puipuiga ma le maualalo o le maualuga o le cholesterol, faapea foi i mataupu masani.

I le taimi nei, o le tele o suʻesuʻega na faia i le aafiaga o le curcumin i le hypercholesterolemia i luga o manu. I le otootoina o taunuuga oa matou suʻesuʻega, matou te tuʻuina atu ai ni avanoa se fa o le turmeric mo le faʻaitiitia o le cholesterol.

1. Turmeric e puipuia ai le faʻamaʻiina o le cholesterol

E pei ona e iloa, e lua ituaiga lipoproteins: lipoproteins maualuga maualuga (HDL) ma le lipoproteins le maualalo o le molécula (LDL). HDL toe faafoi mai le cholesterol i le ate, i mea e mafai ai ona faʻafefiloi. Aʻo faʻaauau pea ona felafolafoaʻi le LDL i le toto, faʻafoʻi atu i le okesene ua soloia i totonu, ua faʻamaʻiina ma faaputuputuina i le tulaga o paʻu i vaʻa toto. O le faʻavaeina o ia papatusi e mafua ai le atherosclerosis (faʻamaʻaina ma vavalalata o laʻau), lea e oʻo atu ai i maʻi fatu.

I se faataitaiga o manu, na maua ai o curcuminoids lelei ma vave faʻaitiitia le cholesterol. O suʻesuʻega ua faaalia ai o curcumin e faʻaitiitia ai le faʻamaʻiina ma le taamilosaga o LDL faʻamaʻiina, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atherosclerosis ma fesoasoani ai i togafitiga o se maʻi ua i ai nei.

O le uiga o lenei mea: Turmeric e faʻaitiitia le aofai o le "leaga" cholesterol o loʻo taʻavale i totonu o le toto ma puipuia lelei le togafitiga o le atherosclerosis, lea e puipuia ai le maʻi mai maʻi fatu.

2. O le Curcumin e faʻalautele ai le metabolism o le cholesterol i le ate

E pei ona taʻua i luga, o le maualuga o le LDL e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi ate lea e le mafai ai ona faʻaleleia lelei le cholesterol. O le ate e iai nisi lipoprotein receptors e iloa ai le i ai o le cholesterol saoloto ma ave mo le gaosiga ma le metabolism.Afai e le mafai e nei tagata ona faʻaaogaina a latou galuega, e le mafai e le cholesterol saoloto ona ulu atu i le ate ma alu ese mai le tino, ona maualuga lona maualuga ma i lenei nofoaga ua faateleina le lamatiaga o le hypercholesterolemia.
O le maʻisuka, ava malosi ma isi mea e ono mafai foi ona faaleagaina ai sela o le ate, lea e faʻaitiitia ai le aofai o tagata maua mai le cholesterol e maua ma o lona uiga o lona faʻaaogaina.


O nisi suʻesuʻega tutoʻatasi ua faʻaalia ai curcumin o se auala sili ona aoga e faʻaleleia ai le faʻamalamalamaina o le cholesterol e faʻalaʻau i le ate ma faʻatele ai lona metabolism i le tino.

O le a le uiga o lenei mea: Curcumin, o se mea e ola malosi i le tino, e fesoasoani i le metabolism o le cholesterol e saoloto le felauai i totonu o le tino, ma faʻalauteleina ai lona manava i le ate. E taofia ai le atinaʻeina o le hypercholesterolemia ma isi faʻamaʻi e aʻafia ai.

3. Fesoasoani le Curcumin e taofia ai le faaputuputuina o le cholesterol i toto


O le Cholesterol e faʻasalaga saoloto i le toto e le gata na te faʻamauina i totonu o le toto, ae e faʻapupulaina foi i totonu o siama o le tino puipuia o loʻo i ai i totonu o le toto - macrophages e faʻaaogaina le LDL faʻamaʻi.
Macrophages - sela i le tino o manu, e aofia ai tagata, e mafai ona puʻeina faʻamaʻi siama ma siama siama, o toega o le tino maliu ma isi mea e leʻo ese pe faʻasaʻa i le tino. Macrophages o loʻo i ai i le toetoe lava o okeni uma ma vailaʻau, lea latou te avea ai ma laina muamua o puipuiga puipuia mai faʻamaʻi ma faia ai se sao taua i le tausisia o le homeostasis tissues.
https://ru.wikipedia.org

E mafai e Macrophages ona faʻaaogaina le LDL faʻamaʻi tele mai le toto, i lenei setete latou te taʻua o le "cell cell foam". O le fasiotia o faʻamaʻi vavalalata faʻamalolo faʻamalolo e maua ai isi macrophages, lea e liua foi i totonu o siama fofo. O le mea lea, o le faaputuputuina o le cholesterol i macrophages e sili atu le malosi o le atinaʻe o atherosclerotic plaques, ma e taʻitaʻia ai foi faafitauli i tulafono faatonutonu o le polokalame puipuia.

I le faagasologa o suesuega, na maua ai o poloka curcumin e taofia ai le mauaina o le suka o le cholesterol i le macrophages, ma faʻaitiitia ai lona faʻamalamalamaina e macrophages ma puipuia ai lo latou liua i vaimama.

O le uiga o lenei mea: Turmeric faʻaitiʻitia le aofai o le cholesterol i vela cholesterol. O lenei mea e mafua ai le puipuia o le faʻaalia o fulufiti vavalalata, lea e fesoasoani i le faʻapipiʻiina o le aluga.

4. Fesoasoani le Turmeric i le faʻaitiitia o le cholesterol i le ate ma le hypercholesterolemia i le maʻisuka

O le maʻi suka o se tasi lea o mafuaʻaga autu o le maualuga o le cholesterol. O le maʻisuka, aemaise le maʻisuka ituaiga 2, e oʻo atu ai i faafitauli o le gaʻo ma gaʻo gaʻo. Talu ai ona o le suka e le maua i totonu o le tino ma lenei maʻi, ua liua tele ma mafua ai le hypercholesterolemia, e tusa lava pe le 'ai se tagata i meaʻai e maualuga le gaʻo.

O le puleaina o le cholesterol mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o se faafitauli ogaoga, ma o vailaʻau faʻasaina ua faʻaaoga e foia ai.

E sili atu ma le tasi le suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaauau pea ona maua i le maʻisuka o se auala lelei e pulea ai le cholesterol. O suʻesuʻega talu ai nei a manu, ua faʻaalia ai foi e le gata na mafai e le curcumin ona faʻatonutonu le suka o le toto, ae fesoasoani foi i le metabolism o le tele o cholesterol i le ate.

O le a le uiga o lenei mea: i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e fesoasoani le turmeric e maualalo le cholesterol, faateleina lona metabolism i le ate, faateleina le gaʻo gaʻo ma pulea le kulukose toto.

Lapataiga - Turmeric, e pei o fualaau faasaina, faaitiitia le toto toto, o lea ua talitonu ai o lona faaaogaina faatasi ma fualaau faasaina e ono mafua ai le maualuga o le suka i le suka.

Aʻo le i ai le meaʻai mo le maʻisuka, ia mautinoa e talanoaina lenei mea ma lau tausi soifua maloloina.

Auala e ave ai le pamu mo le cholesterol: recipes and dosage

Faʻasalaga - E leai se fua faatatau patino o le turmeric mo le maualuga o le cholesterol poʻo tulaga e fesoʻotai i ai. Faʻavae i luga o suʻesuʻega, fua masani faʻapitoa, ma iloiloga a le au faitau, matou te aoteleina auala eseese o le aveina o le elemene e mafai ona aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol.

O suʻesuʻega faʻasolosolo faʻapitoa ua faʻamaonia ai mea tau togafitiga o curcumin e fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol. Faʻalagolago i le tino ma le malosi o le tulaga. O loʻo i lalo ni fua masani e masani ai mo le aveina o paluga ma togafitiga fautuaina.

Puʻu Turmeric

E mafai ona ave le turmeric i le foliga o se paʻu paʻu, ae sili atu le faʻaopopo i le taumafataga pe a saunia ni ipu.

Afai e te faʻaaogaina le mea manogi i le foliga o se paʻu i le faiga o kuka, ona lava lea o le tsp. i le aso. Afai e te ave le manogi mata i le pepa uliuli, o le fua fautuaina ole 1-2 g (1/2 tsp) o le powder turmeric ma se pine o le pepa uliuli lua i le aso.

Amata i se faʻasolosolo laitiiti ma ia faʻatupulaʻia malie. Aloese mai le faimamago i luga o se manava gaogao.

I ni vailaau tetele, o mea manogi e mafai ona mafua ai le tele o faafitauli tau soifua maloloina.

Lapataiga ma aʻafiaga itu

O Turmeric e le tele ni aʻafiaga. O se tasi lenei o mea e sili ona saogalemu e le o ni mea vevela ua iloa e le tagata, o lona saogalemu e faʻamaonia e ala i le faʻaaoga masani mo le tele o seneturi, ma talu ai nei e tele suʻesuʻega faasaienitisi.

O le faʻavevelaina o siama i nai tootoo e le afaina ai se tulaga lamatia. Ae o le faʻaaogaina o le turmeric i inumaga e sili atu i le 8 g i le aso e mafai ona mafua ai aʻafiaga mo le manava.

E le tatau ona e 'ai i le manava i luga o se manava gaogao ona o lenei mea e ono mafua ai le manava ma le manava.

Ua faʻamaonia e le Turmeric le faʻaitiitia o le toto toto, o lea e tatau ai ona faʻatapulaʻa lana meaʻai faatasi ai ma fualaau oona e faʻaitiitia ai le toto ma faʻaitiitia ai lona faʻasologa (Aspirin, Clopidogrel (Plavix) ma Warfarin .......), ma taofi le faʻamalosi ile 2 vaiaso muamua faʻatulagaga faʻatulagaga.

Turmeric (aemaise curcumin supplements) faʻaitiitia le toto suka ma e ono faʻapupulaina ai le aʻafiaga o fualaau o le maʻisuka e oʻo atu ai i le hypoglycemia.

Ina ia puipuia soʻo se faʻafitauli e le manaʻomia, e tatau ona aloese mai le gasegase i gasegase togafitiga aʻo maʻitaga ma le susu.

E mafai ona e faitau atili e uiga i aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaleagaina mai le faʻaogaina o nei meaola - "Feagaiga e faʻaaogaina."

O le Hypercholesterolemia o se maʻi matautia lea e atiaʻe i le tino ona o le le paleni, le maʻisuka, ma isi mafuaʻaga. O lenei mea e mafua ai le tele o isi aʻafiaga ogaoga, e pei o le stroke, fatu fatuga, siama o le gaʻo, ma isi.

Togafitiga o le maualuga o le cholesterol maualuga, aemaise lava i taimi masani, e le mafai ona mafua ona o suiga i meaʻai ma ituaiga olaga, ma o le i ai o le maʻisuka e aʻafia ai togafitiga o le hypercholesterolemia.

O vailaau faʻasaina o le anti-cholesterol e iai aʻafiaga o aʻafiaga, o le mea lea ua faʻapupula atili ai tagata i togafitiga faʻapitoa e pei o le gasegase.

Turmeric e fesoasoani tele i le vave gasegase o le cholesterol sili atu, e puipuia ai lona faʻamaʻiina ma le faʻaputuina, i le faaopoopo atu, i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e faʻaleleia ai le gaʻo gaʻo ma faʻasaoina ai le maualuga o le suka.

O le mea lea, e mafai ona manatu le turmeric o se togafitiga faʻanatura fou, e le o se vevela ma aoga tele mo le hypercholesterolemia.

E mafai ona e faitau e uiga i isi vailaau faʻaleagaina o le vavao iinei.

E faʻapefea ona ave le pamu i lalo ifo o le cholesterol

E faʻafefea ona faʻaaogā le elemene i lalo ifo o le cholesterol i tulaga o le tui e faʻatatau i le metotia o le faʻaaogaina, ae le sili atu le aofai o mea manogi e le tatau ona sili atu i le valu kalama. Ae e tele auala e ave i lalo ifo o le cholesterol:

  • i le paʻu pepa
  • turmeric tea
  • auro susu.

E faʻapefea ona fai le paʻu? E lava le na o le faʻapipiʻi tasi sipuni o mea manogi i meaʻai poʻo ave i le vai.

E faʻapefea ona inu leuti? O le afa o le sipuni o mea manogi e tatau ona faaopoopo i le kuata lita o le vai ma inu seʻia oʻo i le lua ipu i le aso.

E faʻapefea ona faia se ipu inu auro? E le o se faʻafefiloi faigofie ole suasusu i le susu, ae o se auala e puipuia ai le autalavou ma le soifua maloloina. Mo le kuka, e tatau ona e faaopoopo le afa o le sipuniti o le mea manogi ma se sipuni o le totino i se ipu susu, ma faʻafefe lelei le kulimi atoa, ae aua le faʻasaina. O le togafitiga ma le susu auro e oʻo lava i le fasefulu aso, ma e tasi le tioata e faatagaina i le aso. O nei togafitiga e mafai ona toe faia e sili atu i lo le faalua i le tausaga, matauina o le malologa.

O fuainumera autu mo vailaau faʻamalosi e faigofie lava ona faigofie. Ina ia saunia i latou, e te le manaʻomia ni vaega se tele. Ae ui i lea, e tele isi mea taua e masani ai tagata, ina ia le manaia le togafitiga, ma o le aafiaga i luga o le tino ua avea ma mea lelei.

Tuua Lau Faamatalaga