Aoga a le maʻisuka ituaiga 2 faʻasalalauga vitio

Suʻeina i le maʻisuka ituaiga 1. Faʻafefea ona ola atili? Mo le ola i le maʻisuka ina ia lelei, e tatau ona togafitia lenei faʻamaʻi ma le faʻaeteete ma le ogaoga. O se auala faʻafuaseʻi i le puleaina o le suka o le toto o le a le fesoasoani i le tagata maʻi e tumau malosi ma maloloina. O le tala sili o le aso nei o loʻo i ai aʻoga o le a aʻoaʻoina ai oe i le auala e pulea ai lou maʻisuka.

Aoga a le maʻisuka - o le a lea?

O aʻoga mo le maʻisuka ituaiga 1 e faia i totonu o nofoaga faʻalesoifua maloloina.

O galuega i totonu o ia falemaʻi e masani lava ona taʻitaʻia e ulu o le falemaʻi soifua maloloina. E mafai ona avea ma endocrinologists poo le tausimaʻi faafomai i aʻoga maualuga, oe na pasia faapitoa. aʻoaʻoga. I a latou galuega, o aʻoga e le gata ina faavae i luga o tulafono faatonutonu a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia, ae faʻapea foʻi i luga o faʻamaumauga a le faalapotopotoga. E faʻatautaia aʻoaʻoga mo vaega taʻitasi o gasegase patino:

  • SD - 1 ituaiga,
  • Ituaiga 2 maʻisuka,
  • Ituaiga 2 maʻisuka, e faalagolago i le inisalini,
  • Tamaiti ma talavou
  • Tina teine ​​ma fafine.

O sini ma sini autu o ia ituaiga aʻoga o le maʻisuka o le aʻoaʻoina o le pulea e le tagata o ia lava, faapea foi ma fetuutuunaiga i togafitiga, puipuiga ma talanoa e uiga i faafitauli e ono tulai mai pe afai e le amanaiaina togafitiga.

E tusa ai ma sini ma sini autu, o ulu o le Falemaʻi e atiaʻe le aʻoaʻoina mo tagata mamai, o loʻo faʻatautaia aʻoaʻoga faifaipea ma aʻoaʻoga faʻapitoa, faʻapea ma le puipuia o faʻafitauli faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1, ma le maualuga o le malamalama o tagata mamaʻi i le maʻi, iloilo le galuega a le aʻoga.

Vaega o aʻoaʻoga

O le vaega muamua e aofia ai tamaiti laiti ma o latou matua. O le mea moni, i lenei vaitau, e faalagolago tagata laiti i o latou matua ma tagata faigaluega faafomaʻi, o le mea lea, latou te manaʻomia se uiga lelei i tagata faigaluega faafomai. Faʻafesoʻotaʻi mafaufauga faʻapitoa i le tina o se tamaititi maʻi e taua foi, aua e le mafai ona faʻaitiitia le fesoʻotaʻiga ma le tamaititi ona o le tulaga o le atuatuvale.

O le vaega lona lua e aofia ai tamaiti o tausaga aoga faataitai. Vasega mo ia tamaiti e tatau ona faia e tusa ai ma le fuafuaga lenei:

O le vaega lona tolu e aofia ai tamaiti aʻoʻoga. O le vaitaimi o le tagata talavou o se suiga o le laʻasaga mai le laʻitiiti i le matua, o loʻo i ai le tele o foliga. O aʻoaʻoga mo talavou e aofia ai:

  • Faʻaaliga o faʻafitauli faigata
  • Talatalanoaga e uiga i le talavou,
  • Faʻaaliga o le taua o meaʻai,
  • Faigauo i le va o le tupulaga talavou
  • Fesoasoani i le tamaititi i le setiina o mea e faamuamua.

Galulue ma fomaʻi

O le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia ai le tagata maʻi e mafaufau ia te ia lava o se tasi o se au tele. O le tagata maʻi o le tagata sili lea ona taua i totonu o le au, aua o ia o le na te faia le tele o le galuega. Ae ui i lea, i le ituaiga 1 o le maʻisuka, o le a masani ona maua e fomaʻi lau fesoasoani:

Numera o aʻoga i le aso

E tusa ai ma le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia, i aso nei i le atunuu e tusa ma le 1,000 aʻoga o le maʻisuka - 1 ituaiga. Ae ui i lea, oi latou e galue moni e tusa ma le 50% o le afe. E masani ona faia aoga e aunoa ma le amanaia o uiga o le togafitiga o vaega eseese o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1. (o le maʻisuka ituaiga 1, 2, mo fafine maʻitaga, mo tamaiti ma tagata talavou, faapea foi ma gasegase i luga o fualaau poo inisalini, ma lata mai nei, mo pamu e faalagolago ile insulin).

E pei o faʻataʻitaʻiga, o le toleniina o tagata mamaʻi i ituaiga eseese o faʻamaʻi e matua leai lava se aoga. E mafua mai i le mea moni e leai se lagolago talafeagai mai le setete. I le tele o tulaga, o nei aʻoga e faʻalagolago lava i taumafaiga a le aufaigaluega, e aunoa ma le mauaina o se isi faʻaopoopoga (o tuusaunoaga e pei o St. Petersburg ma Moscow, lea e faʻaaogaina ai aʻoga i luga o nofoaga o le maʻisuka ma endocrinological centres).

Ua tupu le maʻisuka

O le numera o tagata gasegase na sili atu i le 160 miliona tagata i le Rusia, lea e 2.5 miliona suʻega o tagata matutua. E pei o le tele o tagata o loʻo i le amataga o le maʻisuka. Ae ui i lea, o le numera o tagata gasegase e 1.5, pe tusa ma le 3.5 taimi sili atu le maualuga nai lo tulaga aloaia. O tausaga taʻitasi, o le numera o maʻi e faʻaleleia i le 7-10%, ma tolu tausaga uma - tolu tausaga. O fuainumera o tamaiti e foliga sili atu ona faanoanoa. I le 90s, na maitauina le siitia o le 4%. Ma ina ua mavae le 2000, o lenei pasene e 48%. O lona uiga o le fuainumera o pepe ma tamaiti matutua ua faʻateleina e le 100,000 afe tagata.

Mafuaʻaga o le ituaiga 2 Tisuka

O le fatu o le maʻisuka ituaiga 2 o le fausiaina i suauu uma o le faaitiitia o le lagona o lipine fagu i le aafiaga o le inisalini (malosi o le inisalini). E faʻaitiitia ai le faʻaaoga (assimilation) o le kulukose e siama o le tino mai le toto. O le atinaʻeina o le teteʻeina o le toto i le inisalini e tupu mai ona o lona faʻalauteleina o le faʻasologa o le pancreas i le tua o le mauaina o se aofaiga taua o le kulukose mai meaʻai.

  • O le faʻaaoga sese o laʻau suamalie - faʻalauteleina le faʻaaogaina o le kulukose, o se vaega o laʻau suamalie, oloa o le falaoamata, e faʻaleleia ai le faʻalauteleina o le maualuga o le inisalini i le toto ma lagona lelei ai i siama uma o le tino.
  • Tausaga - tagata e sili atu ma le 40 tausaga o le a mafai ona atiae le maʻisuka ituaiga 2.
  • O le agavaʻa - o se vailaau i sela i le atinaʻeina o le faʻamalosia o le inisalini e tuʻufaʻatasia mai mātua i tamaiti. Afai e le o mulimulitaia ia fautuaga i meaʻai, o le atinaʻeina o togafitiga o le gaosiga o le gaʻo i luga o le carbohydrate e mafai ona oʻo i le 40 tausaga.
  • Atoatoa - O le faateleina o le mea e aofia ai mea o le tino i totonu o le tino e faʻaitiitia ai le lagona o sela i le inisalini.

Po o le a lava le mafuaʻaga o mafuaʻaga, o le ituaiga lona lua o meaai o le maʻisuka o se mea taua i le toe faʻafoʻiina o le inisalini i le tino.

Fesoasoani i lau tama e pulea le maʻisuka ile aoga

Atonu ua uma ona e faatauina ni meaaoga aoga e auina atu lau tama ile aoga. Ae afai o loʻo maʻi lau tama mai le maʻisuka, e tatau ona faia ni sauniuniga faaopoopo.

O tagata gasegase e tatau ona pulea lenei maʻi gasegase i taimi uma, e aofia ai i le taimi aʻoga. Tagata faigaluega a le aoga, tausisoifua, faiaoga ma faiaoga e tatau ona galulue ma oe ma lau tama e pulea le maʻisuka.

O lenei faʻalauiloa e mafai ona aofia ai le fesoasoani i lau tama e faʻaaogaina vailaʻau, siaki le suka toto, filifili meaai maloloina i totonu o le falemaʻi, ma ia malosi faaletino.

Gaoioiga faaletino. Lisi o le suka-faʻaitiitia o fualaau faasaina. Hypoglycemia.

E tele suesuega faasaienisi ua faaalia ai o le leai o se afi i tausaga lata mai ma le tele o tausaga ua mautinoa ai le faateleina o le aafia o le maʻisuka ituaiga II. Sa faamalosia o matou tama ma tama matutua e faigaluega faaletino - i le galuega ma i le fale - e sili atu nai lo le taimi na matou galulue ai.

O le mea lea, faatasi ai ma le gau o le mamafa, o gaioiga faaletino o se tasi o vaega taua o togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga II.

Afai ua uma ona iai oe i le maʻisuka ituaiga II, ona tatau lea o le faʻamautuina o le mamafa ma le gaioiga faaletino o vaega sili ona taua ole togafitiga. E le gata i lea, o gaioiga o musika e fesoasoani i le paʻu o le mamafa, ona e faʻaleleia ai le malosi o le tino.

Aʻo faagasolo le gaioiga, o le maso e sili atu le kulukose e sili atu nai lo le malologa. E mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto.

E taua tele lou auai i se taaloga faapitoa poʻo soʻo se galuega faaletino e mafai ona e fiafia i ai. Seiloga e maua ai le fiafia, e mafai ona e auai i taaloga.

E leai se mea e tatau ona tuʻuina atu i soʻo se tasi taaloga, soo se tasi e talafeagai. O le mea pito sili ona taua o le masani lea o vasega, ae aunoa ma le mamafa.

E mafai ona e auai e le gata i taʻaloga, ae galue foi i le togalaau: eli i luga moega, aoina fualaau, tipi. O nei mea uma o le a faʻaitiitia ai le toto toto, e pei o le savali poʻo le taʻaloga.

Alu faʻatau i luga o vae, aʻe i luga o faasitepu, aua nei faʻaaoga le elevise poʻo le escalator. I faaiuga o vaiaso, ia e savali umi i le paka po o le vaomatua.

O le siʻitia faʻaletino o gaoioiga faʻaletino i soʻo se matua o le faavae o le soifua maloloina. Ae ui i lea, mo nisi faʻamaʻi o le cardiovascular system e tatau ona faʻagata le gaioiga faaletino, pe'ā mafai, mo sina taimi.

I soʻo se tulaga, e taua le le vave amataina o le tagata e leʻi suʻesuʻeina ma le faʻamalosi ma le malosi - o lenei mea e ono aʻafia ai le fatu ma toto toto.

Ia mautinoa e talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi amataina le faamalositino. Fesili atu ia te ia e uiga i aʻafiaga e ono aʻafia ai fualaau o loʻo e ave.

I le faʻaaogaina o suka i lalo o le suka, o le hypoglycemia (faʻaitiitia o le pa'ū toto) e mafai ona atiaʻe. O nisi vailaau e mafua ai le maualalo o le toto maualuga e mafai foi ona faaalia o latou aafiaga i le taimi o le faamalositino

Taʻaloga e tele mea e fiafia ai pe a auai i se vaega. Afai e leai sau faʻamaʻi e ese mai i le maʻisuka, e mafai ona e faʻatino soʻo se taaloga faatasi ma tagata uma.

O loʻo i ai vaega faʻapitoa mo le soifua maloloina mo tagata mamaʻi ma faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Ma le isi mea e uiga i taaloga: galuega faʻavae ma taaloga e le gata i lalo o le toto suka. Latou te fesoasoani i le mamafa o le gau, faʻaleleia le toto, faʻaitiitia le maualuga o gaʻo toto ma le toto.

O le gaioiga o se vailaʻau faʻaleagaina mo na faʻamaʻi e masani ona taatele i le maʻisuka ituaiga II: gaʻo, toto maualuga, faateleina le gaʻo i totonu o le toto, ma faʻamaʻi pipisi. E oʻo lava i aso taʻitasi e savali mo le itula e leʻi muamua atu i le 1.5-2 itula i le maeʻa ai ona 'ai, e mafai ai ona e faatumauina le toto suka i tulaga masani.

O nisi vailaʻau e mafai ona faʻatuina le inisalini mai suauu popo, e mafua ai le maualalo o le suka o le toto. O le mea lea, e talafeagai le tofiaina na oi latou na o loʻo maua pea a latou inisalini ma e le faʻavaivai lona aafiaga.

O fualaau suamalie o le suka e avea ma mea e faaosofia ai ('faaleleia atili') o le tatalaina o latou lava inisalini. Latou te faʻateleina le inisalini e le gata ina oʻo mai le suka toto pe a uma ona 'ai, ae faʻapea foi i le va o taumafataga.

O lenei mea e taʻitaʻia ai le mea moni o le hypoglycemia e mafai ona atinaʻe ao ave suālaʻau. O fualaau suamalie o le suka e fesoasoani naʻo na tagata mamaʻi e maua pea a latou lava inisalini, o lona uiga, o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga II.

Latou te le fesoasoani i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga I.

O le maualuga o tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II e tatau ona leai se mamafa. Pe a leai se mamafa, e mafai foʻi ona faʻalavelave ai meaʻai e maua ai le suka, ona e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.

O se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II e masani ona amata togafitiga ma se meaai. Sei vagana o le ola umi i le maualalo o le kalori (1000 calories) e le faʻasaina le kulūkose o le toto, e mafai ona e taumafai e suʻe le suka.

Mo tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga II, e tatau ona faʻaaogaina fualaʻau o le suka pe afai, a maeʻa le tele o vaiaso o le faʻamapulaʻaina o le faʻaogaina o caloric o meaai, e le mafai ona ausia le faʻaleleia o mea faʻaleagaina.

E tele naua meaʻai e maua ai le suka. O le mea e masani ona faʻaaogaina o le maninil (glibenclamide), lea ua i ai i se fatu laʻititi e malosi tele.

I Rusia, e faʻaaogaina e tagata gasegase fualaʻau maualalo: maninil, uuglucon, omea, betanase, glurenorm, diabeton, minidiab, predian, adebit, glibutide. O le eseesega i le va o laupepa e faʻaaogaina ai le hypoglycem e le taua.

O le tele o ia mea e aofia ai le mea lava lea e tasi, ao isi e ese lava le foliga tutusa. Ae peitai, o nisi eseesega e taua tele.

Predian e le malosi e pei o le manin, e le o lona uiga e sili atu le leaga nai lo le mannan. Mo se faʻataʻitaʻiga, a oʻo ina malosi tele le aʻafia o le mannine, atonu e manaʻomia le vaʻai.

I le tele o tulaga, tolu laulau i le aso - o le fua tele ma sili atu ona talafeagai o le vailaʻau. O le faʻamaoniaina o le sili atu o fualaʻau e maualalo le suka e faʻaaogaina naʻo mea e masani ai.

O Adebit ma le glibutide ua na o le mamafa o tagata gasegase e tusa ma le 60 tausaga. O le tofiaina o vailaau uma o le suka, o le suia o la latou fualaau e tatau ona i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

Numera numera 9 mo le maʻisuka

Mo le faigofie o le filifiliga, ua saunia e le dietitians ma endocrinologists se taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 o le Numera 9. E aofia ai vaega e tolu o mea taumafa:

  • Mea faʻatagaina - e mafai ona ave e aunoa ma ni tapulaa. Latou te le faʻateleina le maualuga o le toto ma le insulin (protein ma fualaau 'aina gaʻo i foliga o fiva).
  • Meaʻai faʻapulapula - e le faʻatagaina mo le taumafa, ae e tatau ona matua pulea lelei le tele o mea latou te maua i le tino (gaʻo).
  • Mea faasaina - o le aofia ai o ia mea taumafa i le taumafataga e le o fautuaina, aua latou te faateleina le maualuga o le kulukose ma le inisalini i totonu o le toto (faigofie gasegase suamalie faamama).

Meaʻai faʻatagaina e aofia ai:

  • Manatua le falaoa, saito mai le vasega lona lua o le falaoamata ma le pala.
  • Meat ma ipu mai ai - vela, povi, moa, lapiti.
  • Musika, ae naʻo le ituaiga o supa.
  • Ava - e tatau ona tuʻuina atu i iʻa e maualalo le gaʻo.
  • Cereals - buckwheat, oatmeal, saito, karite pelesi po o karite.
  • Susu susu po o susu susu - gaugai, kefir, yogurt.
  • E leai se sili atu i le 2 fuamoa moa i aso taitasi. Le faʻaaogaina o meaola e le faʻaaogaina!
  • Fualaau faisua - isalaʻelu, kapisi, zucini, tamato, elekini. E mafai ona e kuka kuka, supa, tao i totonu o ogaumu poʻo luga o le meaʻai, ae tatau ona e taumafai e 'ai nisi ipu mai fualaʻau mata. E faʻatagaina foi le kuka i le menu meaai 9, ae naʻo lalo o le puleaina o le aofaʻi o carbohydrates e maua i totonu o le tino (faitau e iunite falaoa).
  • Laʻau e le faʻataʻitaʻiina ma fualaau - cherry, currant, apples, fruitfruit, moli (a leai e leai se maʻi).
  • Fualaau suamalie e leai ni suamalie e aunoa ma le faaopoopo o suka.
  • Tea (e sili ona lanu meamata) ma fualaau suamalie ma meaʻai e aunoa ma le suka.

  • Milu ma le siʻi kuka ma le maualuga o pasene o mea e gaʻo, pata, kulimi mafiafia o soo se ituaiga.
  • O ituaiga o aano o manu ma ipu mai ia i latou - puaa, tamai mamoe, pato.
  • Semolina, araisa paepae.
  • Mamalu pe ulaula.

Metotia o le pulea o oe lava

O le maʻi suka o aso nei o se tasi o faafitauli tau soifua maloloina ma agafesootai. E faitau miliona tagata i le salafa o le lalolagi ua mafatia i lenei maʻi. E ui i suʻesuʻega ogaoga, maʻisuka malosi o loʻo tumau pea se faʻamaʻi faʻamaʻi e manaomia ai le mataʻituina pea ina ia puipuia ai faʻafitauli ma le le atoatoa le malosi. O le mea lea o aʻoga agaʻi maʻisuka metotia o le pulea e le tagata o ia lava, o le pulea o ou maʻi i le vavalalata ma lau fomaʻi e taua tele. Maʻi o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka e masani lava ona itiiti le logoina ma fiafia i latou maʻi nai lo maʻi inisalini. I le taimi nei, o lenei vaega tele o tagata gasegase e le tatau ona tau le amanaia nai lo inisalini faalagolago maʻi. Naʻo togafitiga faʻafofo hypoglycemic o fualaau oona o le a le faʻaleleia ai le tulaga o le soifua maloloina o ia tagata. E naʻo le faʻatasi ma meaʻai, faʻamalositino ma toleniga e mafai ona faʻaaogaina nei vailaʻau. maʻisuka ma le puipuia o aʻafiaga tuai.

Ituaiga o maʻisuka ituaiga II poʻo o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka masani ona atiae malie. E taʻua o le 'maʻisuka matutua' poʻo 'maʻisuka matutua' ona e tupu i tagata e 40 tausaga ma matutua atu. O le tele o taimi, o nei maʻi e mamafa tele. E tele lava a latou mea inisalini, ae o lenei inisalini e le lava lelei.

Faatasi ai ma le tele o le mamafa, e mautinoa lava e tatau ona e maua le mamafa, ona e mautinoa lava e mafai ona e faia e leai hypoglycemic fualaau faasaina ma sili atu foi e aunoa ma inisalini. O le mamafa pito sili ona mamafa mo se tagata e mafai ona faʻatulagaina e faʻaaoga ai le faʻatulagaga lea: maualuga le tagata i le cm i le 100. E tatau ona maitauina o le mamafa o le mamafa e oo lava i nai kilokalama e faʻaleleia ai le faʻatinoga toto suka i le maʻi.

Numera masani toto suka i luga o se manava gaogao i se tagata maloloina o le 3.3 - 5.5 mmol / l, ma a uma le taumafa e le sili atu i le 7.8 mmol / l.

Maualuluga toto suka mafua ai le galala, gutu malulu, faʻaauau pea le faʻasolosolo ma le faateleina o le aofaʻi o urine e oo atu i le 3-7 lita i le aso. I le taimi lava e tasi, vevela paʻu, paʻu o le paʻu ma mucous membranes, faʻamalolo manuʻa manuʻa, vaivaiga, vaivai. Afai toto suka faateleina le tele, e mafai ona taʻitaʻia maʻi faʻamaʻi ma le leai o se malamalamaaga, lea e lamatia ai le ola. Afai e lava lou iloa e uiga i lau faʻamaʻi, faʻaauau le pulea o lau metabolism ma amio amio, ona e le maua lea maʻi faʻamaʻi. Afai mo le tele o tausaga toto suka nofo tumau, e mafai ona taʻitaʻia maʻisuka faafitauliaemaise lava i totonu o tamai vaa. O le iʻuga, e matua afaina ai mata, fatugaʻo, ma neura. A o tumau pea le lelei faailoga o le suka toto o nei faʻafitauli e mafai ona alofia.

E pei ona taʻua muamua, umi toto suka masani ona faʻaalia lagona le lelei. O lenei foi le faavae mo maʻisuka togafitiga.

E le o maʻi uma lava ituaiga II maʻisuka ogaoga faʻafitauli vave ona aliali mai. O le mea lea, o sini o togafitiga e le tutusa mo tagata uma. Afai ituaiga II maʻisuka tupu pe a mavae le 40 tausaga i le taimi lena toto suka e tatau ona teuina e latalata i mea masani e ono mafai ai ina ia oʻo ai i se taimi tuai maʻisuka faafitauli. Nai lo lena, pe a fai o le suʻesuʻega maʻisuka faʻapipiʻi i se tagata e 75 tausaga le matua, o le a le mafai ona faʻaitiitia ai lona soifuaga, tusa lava pe toto suka o le a tumau pea le maualuga. I se tagata maʻi e 75-tausaga le matua maʻisukatoto suka e tatau ona faaitiitia pe afai na te lagonaina ni faailoilo o le faateleina o le suka: o le faifai pea o le gasegase, o le tele o urine, paʻu pe vevela siama, faaitiitia le faatinoga, faamalolo manuʻa.

Mo i latou uma e mamaʻi maʻisuka e tāua tele le aloese mai se faʻafitauli ogaoga o le tino maʻi faʻamaʻi. O se faʻalavelave leaga i le suka o le toto e mafai ona tupu i ni nai aso, o lea e maua ai maʻi uma maʻisuka e tatau ona mafai ona vave ma saʻo le iloaina o sea tulaga leaga. E naʻo le faia o le filifiliga a le tagata lava ia. toto suka ma le faanatinati. Maʻi maʻisukao ia lea e manaʻo e ausia se taui lelei mo le faʻamaʻi e tatau ona mafai ona pulea lona tulaga i le va o asiasiga i le fomaʻi. O le mafuaaga lena e taua tele ai le fua o le tagata lava ia iinei. E le gata i lea, e leai se tagata e mafai ona iloa le masani toto suka ma maualuga maualuga. Fuaina oe lava toto suka poʻo le faʻamalosi, e mafai foi ona e iloiloina pe faapefea ona suia ia faailoga pe'ā uma ona 'ai.

I lalo o le masani toto suka e leai se suka i totonu o le uila. Afai toto suka alu i luga aʻe o le 10 mmol / l - o le 'alo faʻamau' - o fatugaʻo e amata ona maua ai le suka i le urine. O le maualuga e maualuga ai toto sukao le maualuga o le a siama suamalie. I nisi o tagata, o le suka e aliali mai i totonu o le vailaʻau i se tulaga maualuga toto sukaisi e iai se laʻititi ifo. O le a le ituaiga o 'togi faʻatau' o le suka o loʻo ia te oe, e tatau ona e filifili ma lau fomaʻi. Ina ia saʻo le fuafuaina o le 'faitofaʻi pito i tua', e tatau ona fua i ni nai taimi toto suka ma i le taimi e tasi - suka i se 'faataitaiga fou' o le urini, ona faʻatusatusa ai lea o taunuuga.

E mafai ona fuaina le suka o le Urine i fasipepa 'Diabur - test', Tlyukofan '. Ina ia faia lenei mea, o le suʻega o le suʻega ua tuʻuina i totonu o le vailaʻau mo ni nai sekone ma a maeʻa le 2 minute o le a suʻesuʻeina auiliiliga o le auiliiliga e ala i suiga o le lanu o le suʻega siaki pe a faʻatusatusa i le fua faʻasologa. Fua o le suka i le toto faia i le faaaogaina o fasipepa "Hemoglucotest", "Glukohrom-D" poʻo le faʻaaoga glucometers. Faʻaaogāina o se fagu poʻo se nila mai inisalini tuila faia se pupu i le itu o le tamailima, tuu se paʻua o le toto i luga o le tagata e totogo (field test) o le fasipepa. Tuu se mataua o le toto i luga o le fasi siaki mo le 1 minute lava, ona fufulu ese lea ma se fasi ie. A maeʻa le 1 minute, ia faʻatusatusa le lanu o vaega uma o suʻega faʻatasi ma le fuataga i luga o le vial; Afai o le a sili ona pogisa fanua uma o suʻega, faʻatali i le isi minute 1 ma toe faʻatusatusa la latou lanu i le tulaga masani.

Pe a faʻaaoga glucometers, e faʻaaoga se mataua o le toto i se fasi siaki ua tuʻuina i le masini ma a maeʻa ni nai sekone faamatalaga e uiga i toto suka tuuina atu i luga o le faʻaaliga o le masini.

Meaʻai Sweeteners. Alu

Le togafitiga autu mo tagata mamaʻi o le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka o le togafitiga o meaʻai. E toetoe lava o mataupu uma lava, o le mafuaʻaga o le meaʻai e faigofie tele - oi latou na 'ai mo se taimi umi nai lo le tino ua manaʻomia. O le tino e faʻaaogaina le tele o le malosi i totonu o le faʻaagaga i le tino o le tino. Masalo, i le tupu mai o le mamafa o le mamafa, o nisi o mea e faʻaleagaina ai le tino e faia foi se matafaioi. Ina ia lafoaʻia le mamafa o le mamafa, e leai se mea faalilolilo, e na o le pau lava le mea e te manaʻomia e faʻaalu ai calori nai lo le taimi muamua. O le tulafono sili lea ona taua. E tele vailaau ma 'togafiti faavavega' mo le leiloa o le mamafa po o le le lava o le fiaʻai e leai se aoga pe i ai ni aʻafiaga matautia. I se taumafataga o le 1000 kcal i le aso, e mafai ona e le maua le mamafa i le masina e aunoa ma se lamatiaga i le soifua maloloina, pe a maeʻa le meaʻai.

O le uluai mataupu faavae o le taumafataga, tuʻuina atu uma mea o loʻo i luga, o meaai maualalo ia kalo e 'aina. O nei oloa e aofia ai fualaau faisua ia e tele le vai, vitamini, fiber ma le tele o kalori. E tele atu calories o loʻo i ai meaʻai o loʻo i ai le porotini, ma e sili atu foi ona i ai ni gaʻo. E tusa ai ma le aofaiga o kalori o loʻo i ai, o oloa uma e vaevaeina i ni vaega se tolu:

1. o le vaega e aofia ai oloa e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se aofaiga, e aunoa ma ni tapulaa, tuʻuina atu a latou mea maualalo i le kalori,

2. O le vaega e aofia ai mea taumafa e maua i gaʻo, gaʻo ma gaʻo. E tatau ona lafoai pe faʻaitiitia,

3. o le kulupu e aofia ai meaʻai maualuga-calorie e faʻamaua i proteins ma gaʻo i le tino o le malo, lea e tatau ona tapulaa. Sei o tatou iloiloina nei vaega e 3 i nisi auiliiliga.

O oloa e mafai ona 'ai i soʻo se aofaiga e aunoa ma ni tapulaa. O lenei kulupu e aofia ai fualaau faisua uma, sei vagana ai legumesi, pati ma sana, togalaau, puʻamu. Mai fualaau aina i lenei vaega e aofia ai lemoni ma fualaau.

O oloa e tatau i tagata gasegase ona teena, afai e le mafai ona teena, faaitiitia le faaaogaina. O nei suauu: fualaau faisua ma kulimi, mayonnaise, vailaʻau ma susu susu, kulimi kiripuni, ituaiga pisisi e sili atu i le 45% gaʻo, iʻa gaʻo, faʻa ulaula, meaʻai gaʻo, soisi, aemaise lava ulaula, falai ma iʻa, keke, pies, sweets, meainu suamalie, nati, fatu, honey, sugar, fualaau mamago. O fua, o vine o lenei vaega. Ma, o le mea moni, tuʻuina atu le maualuga o le kalori o le ava malosi, e tatau i tagata gasegase ona vavaeeseina atoa lona faʻaaogaina.

O oloa e tatau ona faʻaaogaina i totonu o tapulaa talafeagai, faʻatapulaaina oe lava. E aofia ai le tele o ituaiga o aano o manufasi ma iʻa, susu, meaʻai susu, ituaiga o sisi ma le gaʻo gaʻo o le itiiti ifo i le 45% (kusi, suluguni), fuamoa, pateta, sana, kulimi paʻu, pasta, cereals, falaoa ma isi fua uma. E sili le lelei le 'ai o aano o manu ma iʻa i totonu o kuka, nai lo le falai, pei o le fulu, gaʻo poo le suauu lea e te faʻamalo ai o loʻo faʻafefiloi ma o le kalori mea o meaʻai e faateleina.

O le mataupu faavae lona lua o mea taumafa o le tausisia lea o le vaevaeina o meaai paleni: e tatau ona sui a tatou masani 2-3 meaai ma 5-6 taumafataga. Leai se mea e tatau ona e sau ai i meaai fiaaai, e tatau i tagata gasegase ona taumafai e taofi lo latou manaʻo, mo se faataitaiga, ma se ipu lauti poo le kofe ma se suamalie, po o fualaau faisua: 'ai le kukama, tomato, kāloti. Meaʻai tuai ma le faʻaeteete. E tatau ona e manatua pea o lo tatou manava e le oi totonu o le manava, ae i le ulu, ma e le masani ona tatou 'ai pe a manaomia e le tino.

O le mataupu faavae lona tolu o meaai paleni: e le tatau ona faamamaina meaai, e tatau ona mauoa i fiber ma laau toto, o se tele o mea o loo i ai i falaoa atoa o le falaoa, legumes, kāpeti, kāloti ma isi aʻa, vine, apu, oranges, pears.

O le mataupu faavae lona fa o mea taumafa: e tatau ona faʻaumatia atoa lauusiusi.

O le mea moni, e faigata le vave tuʻuina atu o lau masani masani, o lea matou te fautuaina ai e mulimuli a matou tagata gasegase mulimuli i le isi mataupu ua taua o le "taofi". O lona uiga afai e te 'aiina le 4 fasi falaoa i le taimi o le aoauli, faʻatapulaaina oe lava i le lua, pe a fai -' ai se 'ato atoa o le siʻisi i le' aiga o le afiafi - 'ai na o le afa ma isi. I tagata gasegase ei ai le mamafa masani, o mataupu faavae o mea taumafa e tutusa: meaʻai paleni, faʻaaogaina o laʻau suamalie, faʻamalosia o le faʻaaogaina o meaʻai fiber, ae o le caloric e tatau ona sili atu nai lo tagata mamaʻi ma le gaʻo. Ae ui i lea, o le mamafa o lenei vaega o gasegase e tatau ona tumau mausali, o lona uiga, e le o le faateleina pe faʻaitiitia. O le masani ai o le mamafa, tausisia lelei o taumafa, gaioiga faaletino e mafai ai e le tele o tagata gasegase ona ausia maʻisuka taui e aunoa ma le tautala tautala hypoglycemic drugs.

Afai e te manaʻo i se mea suamalie, faʻaaoga mea suamalie. E leai ni a latou meaʻai paleni, e le oi ai ni mea inu gaʻo, poʻo 'calories. Sweeteners e masani lava ona maua i le pepa laupepa. E aofia ai fualaau faasaina ua saunia i luga o le faavae o le saccharin ma le aspartame. O nei fualaau faasaina e mafai ona faatauina mai i fale talavai i lalo ifo o igoa 'Sukrazit', 'Sweetley', 'Zucli' (saunia i luga o le saccharin), 'Slastilin', 'Sladeks', 'Nutrasvit' - (saunia i le faavae o le aspartame). I fua talafeagai mea suamalie e le afaina i le ola maloloina. I le avea ai ma mea faʻatelatini, o mea suamalie e faʻavae i luga o le aspartame e paʻu i lalo pe a vevela, o le mea lea e le tatau ona e faʻaopopo atu i meainu e vevela tele. Sweeteners e faʻatatau i luga o le saccharin - mafai ona faʻaaoga mo le faia o jams, sipuni, faʻaaoga i le tao.

Afai e te setiina se sini - ia faʻaitiitia le mamafa, faʻalogo i le malosi ole taumafa (calories). Faʻavae i lenei mea, e le tatau ona e faʻaaogaina 'meaai o le maʻisuka' (sukalati, kuki, taʻavale, jam). I 'maʻisukaI oloa, o suauʻu masani e suia faʻatasi ma le fructose (fualaau suamalie), xylitol poʻo le sorbitol - o mea ia e taʻua o ana suka tutusa. E ui lava o ana suka o le suka e maua ai se siʻitaga laʻititi toto suka, e aofia ai le tele o calories e pei o le suka masani. Afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, o lona uiga e le manaʻomia le faʻaaogaina o suka sukalati poo selu, ona e tele a latou kalori. ''Maʻisuka'O palota e tutusa lava le leaga mo oe o ni mea masani. O nisi 'meaai o le maʻisuka' e mafai ona mafua ai le manava ma poloka. Pe a filifili meaai a le maʻisuka, e tatau ona e tuuina atu le fiafia i mea na faia i luga o le saccharin ma le aspartame, ona e le maualalo le kalori.

O le ava malosi e maualalo toto suka - e saʻo lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, mo vodka. E ui lava i lea, e le tatau ona e taumafai e faʻaititia le maualuga toto suka faʻaaogaina o le ava malosi. O le a faaleagaina ai lou ate. O le tele o meainu malosi (pia, uaina, vine, vine) ei ai i le taimi lava lea se aofaiga faapitoa o Sugars eseese. A maeʻa toto suka matua faateleina. I le mea mulimuli, e tatau ona e manatua o nei meainu e matua maualuga lava i le kalori, lea e matua le manaomia pe a taumafai e aveesea le mamafa. O le mea sili e mafai ona e gafatia o se tamai tioata i aso malolo. Maʻi maʻisuka e aunoa ma le mamafa o vailaʻau mamago mama, ua faatagaina le vine vine mamago. Maʻi maʻisukatalimalo gaʻo faʻaititia ai le sukae tatau ona faapitoa le faʻaeteete. Ava malosi e mafai ona faʻaleleia ai aʻafiaga o nei vailaʻau ma mafua ai ona ogaoga hypoglycemia ma le leai o se malamalama.

Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka.

Afai toto suka tumau tumau mo se taimi uumi, o loʻo tupu aʻe le tuai maʻisuka faafitauli. E faʻaalia i le solia o le toto i totonu o vaa laiti. O le maualuga o le faaleagaina i tamai vaa e mafai ona fuafuaina e le fomaʻi pe a ia suʻeina le tupe e faʻaaoga ai le mata mata. I lenei tulaga, o vaʻa laiti e mafai ona vaʻaia saʻo.

Faʻaleagaina i vaʻa laiti e mafai foi ona tupu i totonu o fatugaʻo: o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaaogaina o le tino o le tane, ma, i le iuga, e mafai ona faʻalavelave ona o le faaletonu. O lea maʻi maʻisuka e manaʻomia ona e siaki pea le tulaga o fatugaʻo. Mulimuli ane maʻisuka faafitauli e mafai ona aʻafia ai le faʻalavelave faʻalavelave. E faʻaitiitia ai le iloa o le tiga ma le vevela, aemaise lava le paʻu o vae. O nisi taimi, faʻatasi ai ma leona o le tino o le tino maʻisuka tipi ma le vevela tiga i vae e tutupu, aemaise i le po.

Maʻisuka Angiopathy - solia o le toto i totonu o vaa.

Mateʻo le neuropathy - Faʻaleagaina o neula namu, aemaise o pito pito i lalo.

Maʻisuka Nifropathy - faʻaleagaina fatuga i le maʻisuka.

Matelaina o le maʻisuka - O le leona lenei o le retina. E mamafa tele maʻisuka faafitauli atiae i luma oo tatou mata. Ona o le faaumiumi o le alualu i luma toto suka faʻamaʻi totoʻa ma le toe faʻamaʻi totoʻa. O le iʻuga, o le faʻaleagaina o le vaʻai, o isi taimi tauaso. I le amataga, o lenei faʻalavelave e mafai ona togafitia lelei i faʻamafana laser. O le mea lea, faʻatasi i le tausaga, vaai se fomaʻi mata. Afai e faʻafuaseʻi ona e lagona se faʻaletonu o le tino, lua faʻaipoipoga poʻo le faʻaogaina o mea faitino, vave alu i le fomaʻi mata.

I maʻi maʻisuka E masani ona faʻapupulaina faʻataʻitaʻituina (faʻapupulaina mata o le mata). O le faailoga muamua o le cataract, o le foliga mai o le lanu enaena i mea uma. E tele lava ina mafua ai le tiga o le ulu ma le faaletonu o le tino i matua ua faateleina le mamafa o le toto - glaucoma.

O le tele o tagata matutua maʻisuka e afaina mai le le atoatoa o le tino, aemaise lava i totonu o vaʻa o vae. E tusa lava pe a mavae sina savaliga, e tupu le tiga o le vae, e tatau ona e tu mo se taimi, ona e alu ai lea. Ua iloa e le fomaʻi ua faʻavaivaia le pulupulu i luga o vaʻa o le vae pe leai foi. E mafua ona o vaʻa tetele o vae (arteries) e faʻamaʻoti pe afaina (faʻaaogaina o le sclerosis). O mafuaʻaga autu o lenei faʻamaʻi o ulaula, toto maualuga o le cholesterol toto, maualuga maualuga o le toto ma le leai o se gaioiga. I nisi tulaga, o le taotoga i luga o vaʻa o vae e mafai ona fesoasoani. O fualaau e masani ona le fesoasoani. Le ala sili ona lelei: afai e mafaia, faʻagasolo nisi ma faia taʻaloga mo vae. Leʻa sikaleti.

E tele lamatiaga i vae o se maʻi o le maʻisuka ituaiga II. Ona o le maʻisuka vae o le neuropathy, o le ae le iloaina i le taimi, o le ae le lagonaina ni manua laiti ma ni mea mai i seevae. Talu ai ona o faʻamaʻi pipisi i totonu o ipu laiti ma lapoa o le manua, o le vevesi e faigofie ona mumū. O le paʻu o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka e faigogo, vevela, faigofie ona afaina. Afai e fesoʻotaʻi le mumunia, o le faʻamaʻi manuʻa e matitiva. O le lamatiaga o le faasalalauina o le mumū ma le faateleina o le tele o le manua ua faateleina. E mafai ona liua se mea e mafai ona faʻaaogaina i totonu o se faʻamaʻi tele. O nisi o tagata gasegase matutua, o le mea e leaga ai, e tatau ona toso se vae po o se vae. O lenei lamatiaga e mafai ma e tatau ona aloese mai le tausiga lelei ma togafitiga.

Afai o loʻo e tuai ona faʻalavelave, aua e te alu e leai ni seevae.

Televaevae: Faʻamafanafana i totini puʻu fulufulu mamoe.I le leai o se mea e le faʻaaogaina ai le faʻavevela afi poʻo le faʻavevelaina o pamu, aua neʻi faʻafefe ou vae i le vai vevela. Afai e le lelei le lagona o le paʻu o le paʻu o vae, atonu e te le lagona le mu i le taimi.

Vaevaega: aveese ma tuʻu i ni taimi. Vaʻai pe o le peleni lamolemole pe afai ei ai se mea i totonu o le seevae e mafai ona afaina pe faamanualia ai le vae. A e faʻatau mai seevae, faʻalogo lelei i le mea moni e le o se mea faʻapitoa. Faʻatau na o seevae vaivai, vaivai. Mo le taimi muamua, see seevae fou mo le silia ma le tasi le itula. Aua nei faʻatau ni seevae i luga o le mulivae, e ono afaina ai le tino i le vae. Afai ei ai maʻisuka neuropathyAua e te alu e leai ni seevae. Faʻaofuina seevae i luga o le matafaga.

Faʻafefea ona tausi ou vae? O le tumama o vae e taua tele ia te oe.

Tausiga o le faʻamalositino: aua nei tipi le tootoo, ae faila i se faila fao. Afai e le lelei le lagona o le paʻu o ou vae, ei ai se tulaga lamatia o le ae faʻaleagaina le paʻu ma seleulu ma e te le lagona. O le mafuaaga lena e te manaʻomia ai le faʻaaogaina o se faila fao, ma fao e le mafai ona failaina pupuu. O tulimanu o fao vae e tatau ona tuʻuina e aunoa ma le tipi.

Lafoaʻia o vae i aso taʻitasi: E masani lava, e masani ona fufulu ou vae. Afai o loʻo e tuai ona aʻafia i le maʻisuka, mulimuli i nai tulafono faigofie. Fufuluina ou vae, ae aua le alu i le taele umi - e faʻamaluluina ai le paʻu tele. Fufulu lelei lou tino pe a uma ona fufulu, aemaise lava i le va o ou tamatamailima. Afai o le paʻu e matua manifinifi, mago, ona uma lea ona fufulu, faʻapala i le kulimi suamalie. Aua le faʻaaogaina le kulimi i le va o ou tamatamai lima. Aua nei faʻaaogaina meafaigaluega e pei o le laula po o le fagu e togafitia ai mea o le keratinized ma valaʻau. Aua le faʻaaogaina sana.

Lapataiga: i aso uma e tatau ona e suʻesuʻeina ma le totoa ou vae i le taimi. E taua tele le iloa vave o manuʻa, meaʻai, ma isi. Aua e te matamuli, faʻaali i lau fomaʻi ni nai manua laiti i ou vae. Afai e te afaina e ui lava i laasaga uma: i lenei tulaga e tatau ona i ai se siaki faʻamaʻi ma vailaau faʻamaʻi faʻatasi ma oe ile malaga uma. E tatau ona fufulu le manua i se vaifofo o le 3% hydrogen peroxide, fufulu i se vaifofo o le furacilin ma faʻaaogā se ofu faʻapipiʻi. Afai ei ai le mumu o le manua, ma manuʻa loloto ma loloto - vave alu i le fomaʻi.

Soo se afiafi mo le kuata o le itula e tatau ona e faia taʻaloga mo vae.

Amataina o le tulaga: Nofo i luga o le pito o le nofoa e aunoa ma le faalagolago i tua.

Faatinoga 10 (1 le taimi).

Lili le pepa nusipepa ma ou vaevae i se polo malo. Ona sosolo malie lea o le nusipepa ma ou vae ma vaʻaia.

I le otootoina o mea uma o loʻo taʻua i luga, o le faʻasalalauga lea e mafai ona maua: o le pulea e le tagata o ia lava le faavae o togafitiga manuia ma puipuiga maʻisuka faafitauli. O le tino o le pulea e le tagata o ia lava e aofia ai le malamalama o tagata gasegase ma foliga o faʻamaʻiloga faʻapitoa ma togafitiga o faʻamaʻi, puleaina o meaʻai, ma faʻataʻitaʻiga toto suka ma le faanatinati, mamafa o le tino. O le pulea e le tagata o ia lava e aofia ai le faasaʻoina o le suka. O le atinaʻeina o le faʻatinoga o le tagata lava ia o le aso nei o se tasi o itu taua i le togafitiga o maʻisuka malosi. O le pulea e le tagata o ia lava i le gasegase o le faamaʻi e aofia ai se maualuga o aoga i mafuaʻaga ma taunuuga o le maʻisuka, togafitiga togafitiga. Manuia maʻisuka togafitiga o lona uiga o le fomaʻi ma le tagata gasegase o loʻo galulue faatasi e faʻaleleia le metabolism. I maʻi maʻisuka mafai ona taulimaina ma le manuia lona maʻi, e tatau ona ia iloa le tele e mafai ai e uiga i mafuaʻaga, faʻamaoniga, faʻafitauli ma togafitiga o le maʻi.

Afai e te malamalama, i le aano ma maʻisuka togafitiga, ona mafai lea e le fomai ona talanoa ma oe sini tau togafitiga taitoatasi ma atiina ae lana fuafuaga. Ina ia faʻatuina sini o togafitiga, e tatau i le fomaʻi ona iloilo le ogaoga o le faʻamaʻi, ia amanaʻia lou matua, le i ai o isi faʻamaʻi ma mea taua. Mo lau vaega, e tatau ona e taʻu atu i le fomaʻi lau masaniga masani, faʻasologa o le tino. O lenei mea o le a fesoasoani i le fusi a le fomaʻi. toto suka ma le aofaʻi o le mamafa o le tino e manaʻomia ona maua i le faagasologa o togafitiga. Manatua o oe lava e togafitia lau maʻi, ma o le fomaʻi e fesoasoani ia te oe.

Tuua Lau Faamatalaga