E tasi le api e aofia ai

gaioiga galue - losartan potassium 12.5 mg,

iausilaliii ai pea: cellulose, maso o le suauu, o le masini suauu, cellulose microcrystalline, anhydrous colloidal silicon dioxyide, magnesium stearate

atigi fagu: hypromelilose, talc, propylene glycol, dioxide o le titanium (E171), quinoline samasama (E104)

O papa maʻalaʻau, faʻatasi ai ma se mea e sili atu nai lo le papa, faʻapipiʻiina i se ata vali samasama

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

A maeʻa ona faʻafefiloi, e lelei le gasegase o le losartan mai le gastrointestinal tract, e maua ai le metabolism taua i le taimi o le uluaʻi fua i totonu o le ate, ma avea ai ma metabolite gaosi - gaʻo kulisolokalo ma isi gasegase e le o toe gaoioi. O le bioavailability o le bioavailability o losartan e tusa ma le 33%. O le maualuga o le maualuga o le losartan e ausia i totonu o le 1 itula, ma lona metabolite galue i totonu o le 3-4 itula.

E sili atu i le 99% o le losartan ma lona metabolite galue e fusifusia i masini plasma, o le albumin. O le tele o tufatufaga o losartan e 34 lita.

E tusa ma le 14% o le losartan, faʻafoe tautalaina, ua liua i lona gaosiolosi malosi.

O le tuʻuina atu o le plasma o losartan ma lona metabolite galue e tusa ma le 600 ml / min ma le 50 ml / min, i le faasologa. O le lafoaia o le losartan ma lona metabolic gaioiolosi e tusa ma le 74 ml / min ma le 26 ml / min, i le faasologa. I le faʻafofoga tautala o losartan, e tusa ma le 4% o le fualaau faʻasolo e leai se fesuiaiga i le urine, ma e tusa ma le 6% le tino o le metabolite malosi. O le pharmacokinetics o losartan ma lona metabolite galue o le laina lea i le faʻafofoga tautala o le losartan potassium i doses e oo i le 200 mg.

A maeʻa ona faʻafefiloi, o le maualuga o le losartan ma lona metabolite malosi i le toto plasma e faʻaititia le faitau, o le afa-afa mulimuli e tusa ma le 2 itula ma le 6-9 itula, mulimuli ane. Pe a fuaina le 100 mg i le aso, e le o losartan poo lona gasegase oona e faʻaputu i plasma i ni aofaiga tetele.

O Losartan ma ona metabolites e aofia i le talo ma le urine: pe a ma le 35% ma le 43%, faasolosolo i le urine, ma e tusa ma le 58% ma le 50%, faasolosolo, i fafo o feces.

Pharmacokineticsivaega faʻapitoa maʻi

I tagata matutua ua gasegase i le maualuga o le toto maualuga, o le maualuga o losartan ma lona metabolite malosi i le plasma o toto e le ese tele mai i latou o maua i tagata gasegase e maualuga le maualuga.

I maʻi gasegase o le fafine, o le maualuga o le losartan i le plasma toto e lua taimi e maualuga atu nai lo tagata gasegase i le maualuga o le toto, ae o tulaga o le metabolite malosi i le plasma toto e le eseese i alii ma tamaitai.

I tagata gasegase i le inu o le cirrhosis o le ate, o le maualuga o losartan ma lona metabolite malosi i le plasma toto pe a maea le puleaina ole fofoga tautala e 5 ma le 1.7 taimi, e maualuga atu nai lo alii talavou.

I tagata gasegase i le kiliata creatinine i luga atu o le 10 ml / minute, o le plasma concentrations o losartan e leʻi suia. Pe a faatusatusa atu i tagata gasegase ei ai le tino masani, i tagata gasegase i le gasegase o le tino, o le AUC (o lalo ifo o le maualuga o le taimi) mo losartan e tusa ma le 2 taimi le maualuga.

I tagata gasegase ma le gasegase fou po o tagata gasegase e maua i le toto, o le plasma concentrations of metabolite active have not changed.

E leai se losartan poʻo se tagata gasegase gasegase e mafai ona aveʻesea e le vetela.

Lorista® - vailaau faʻasaina, o se faʻataʻitaʻiga o le angiotensin II angiotensin II (type AT1).O le Angiotensin II o se homone malosi o le system renin-angiotensin ma o se tasi o mea sili ona taua i le pathophyiology o le maualuga o le toto. O le Angiotensin II e fusifusia i le AT1 tagata na mauaina i ituaiga eseese (e pei o le suauu maso o le toto, vaʻa, gaʻo, ma le fatu) ma mafua ai le tele o aʻafiaga faʻaleagaina, e aofia ai vasoconstriction ma le aldosterone tatala. O le Angiotensin II e faʻaolaina ai le faʻaolaina o sela mama maso.

O Losartan ma lona metabolite e faʻaaogaina ile vailaau faʻasolosolo E3174 poloka ai aʻafiaga uma a le angiotensin II, tusa lava po o le a lona ala ma le biosynthesis path.

Lorista® filifilia poloka poloka AT1 ma e le poloka ai ni isi o hormones poʻo ni laina eletise e nafa ma tulafono faatonutonu o le cardiovascular system. E le gata i lea, e le taofia e losartan le gaioiga o le angiotensin-converging enzyme (kinase II), o se enzyme e aofia ai le malepe o le bradykinin.

O se tasi o fualaau o le losartan i tagata mamaʻi ma le agavaʻa i le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o loʻo faʻaalia ai le faʻaitiitia o fuainumera taua i le toto ma le diastolic toto. O le maualuga o lona aafiaga e atiae ai le 6 itula i le maeʻa ai o le pulega, o le togafiti o togafitiga e 24 itula, o lea e lava ai le ave i lea aso ma lea aso. O le aafiaga antihypertensive e atiina ae i le vaiaso muamua o togafitiga, ona faasolosolo malie ai lea ma faʻaleleia pe a maeʻa le 3-6 vaiaso

Lorista® e tutusa lona aoga i alii ma tamaitai, faapea foi ma tagata matutua (≥ 65 tausaga) ma tagata matutua (65 tausaga).

O le faʻaitiitia o le losartan i tagata mamaʻi i le maualuga o le toto maualuga e le mafua ai ona tupu malosi le toto. E ui lava i se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le losartan e leai sona aʻafiaga taua i le fatu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

- togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i tagata matutua

- togafitiga o faʻamaʻi fatugaʻo i tagata matutua ma le maualuga

ma le ituaiga 2 maʻisuka faʻatasi ma le proteinuria ≥ 0.5 g / aso, o se vaega

- togafitiga o le le atoatoa o le fatu i tagata matutua

(vaega faʻasolosolo o le ventricular agavale ≤40%, faʻasolosolo lelei

tulaga) pe a faʻaaogaina le initaneti o le angiotensin-converging

o le enzyme ua manatu e le mafai ona o le le faapalepale, aemaise lava

faatasi ai ma le atinaʻe o le tale, poʻo le taimi foi e solia ai o latou faamoemoega

- faʻaititia le lamatiaga o le paʻu i tagata matutua ma faʻamaʻi

Efa-faʻamaonia faʻamalosi ma le hypertrophy o le ventricular left

O le a le valerian ma o le a le mea e 'ai faʻatasi?

O togafitiga fale ma laau e masani lava ona maualuga le taua i lo tatou atunuu. O mea uma lava ua tupu i totonu o se nuu poʻo se togalaau aina e faʻapitoa lava e aoga, saogalemu ma le faʻaleleia o le siosiomaga. O le togafitiga o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi faʻatasi ma se masani masani, o le mea moni, e le o se manatu lelei, ae o le faʻafilemuina o neura ma laau, e mafai ona avea ma fesoasoani sili.

E le o se faʻalavelave le taua tele o meatotino aoga o le hawthorn, motherwort ma peony. Ioe, ma valea i aso nei - i taitai o "faʻamafanafana" faʻatau atu i falemaʻi. Ma o togalaau faʻalaʻau ua faʻaaoga mo le fia afe tausaga!

Valerian ei ai le tele o igoa - aʻa o le pusi, vao mea manogi, luluina vao. Ma o lona aafiaga e matua ese lava. E mautinoa lava ua e iloa muamua pe faapefea ona afaina fualaʻau o laʻau manogi i pusi o le fale, ma ave faʻamalosi ai le valea mamalu? Ae o le faatosinaga i luga o le tagata e na o le faafeagai - latou te faatoafilemuina au i lalo e pei o le manaia.

Ae o le maualuga o le valerian effect e mafai ona tuuina atu atoatoa le le mautonu. Ma e faʻalagolago i le metotia o le laau. I aso nei, o falemaʻi e ofoina atu fualaau faasaina:

  • papaʻe (lanu samasama o le 20 mg),
  • tin (pata o le 25, 40 ma le 50ml),
  • rhizomes (i le tele ma i taga mama).

Pepa o le faʻamalolo ma tuʻuina atu o fualaau faasaina

O le oloa e gaosia i totonu o laupepa e lanu samasama, ma le fulu o le oval biconvex, e ufiufi.

I pusa pepa e tolu, ono poʻo le iva ivi, 10 paʻu taʻitasi.

Lorista N e aofia ai:

  • losartan potassium - 50 mg,
  • hydrochlorothiazide - 12.5 mg.

O le tuufaatasiga foi e aofia ai vaega fesoasoani:

  • gelatinized maso,
  • microcrystalline cellulose,
  • lactose monohydrate,
  • magnesium stearate.

O le atigi na faia i:

  • talisa paʻu
  • hypelloli,
  • macrogol 4000,
  • samasama samasama.

Faatonuga mo le faaaogaina ma le fua

Ave le fualaau faasaina i le taeao, tasi i le aso, tautala, e tusa lava po o le a le meaʻai. I le avea ai o se tulafono, e tuʻuina togafitiga ma isi vailaʻau e fuafua e faʻaitiitia ai le toto. Inu se papa maa ma se aofaiga itiiti o le vai.

Amata ona ave se laʻititi ifo i le 50 mg. O le maualuga o aafiaga o le fualaau faasaina e amata i le 3-6 vaiaso o le faʻaaoga faifai pea.

Afai e tatau ai, faʻalautele le fualaau i le 100 mg, lea e ave i se tasi o fualaau poʻo lua inumaga - ile taeao ma le afiafi.

Afai o le togafitiga eo faatasi ma le faʻaaogaina o togafitiga, o lona uiga o le muamua o le vailaau a Lorista N o le 25 mg.

I le i ai o le toilalo o le fatu, e amata ona ave le vailaʻau i le 12.5 mg, ma faasolosolo malie le oʻo i le 50 mg. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le vaiaso muamua, o le maʻi e 12.5 mg o le vailaau faʻasaina i lea aso ma lea aso, o le vaiaso lona lua o le a oʻo i le 25 mg, ma i le vaiaso lona tolu i le 50 mg.

Ina ia faʻaitiitia le tulaga lamatia, o le vailaʻau e amata i le 50 mg, ma a maeʻa le lua vaiaso o le a faʻateleina le fua i le 100 mg. O le faasologa lava lea mo le togafitiga o fualaau ua faatonuina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Mo togafitiga faʻaleleia, e mafai ona faʻamaonia le fualaau mo le ola.

Contraindications

E pei o le tele o isi vailaʻau faʻamalosi, o Lorista N e tele faʻasolega. Aua le faʻaaogaina vailaʻau i:

  • toto maualuga
  • faateleina le plasma potassium (hyperkalemia),
  • faʻamaʻi
  • lapatose inlerance,
  • galactosemia,
  • ogaoga o le ate ma fatuga fatu,
  • maʻitaga ma lactation,
  • i lalo o le 18 tausaga
  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina.

I le taimi o le maʻitaga, ua matua faasaina lava le ave o le vailaʻau. O le taimi lava e faʻamautu ai le maitaga, e tatau ona taofia vave le togafitiga faʻamaʻi. Aemaise lava le lamatiaga mo le tamaititi e leʻi fanau mai o le taimi lea e faʻaaoga ai losartan ile lua ma le 3 o le tolu masina o le maʻitaga. O le suʻeina o fualaau i le vaitaimi lea e mafai ona afaina ai le fetal.

E leai ni faʻamatalaga i le vaevaeina o le losartan i le susu susu, o lea afai o loʻo i ai se manaʻoga taua mo togafitiga ma Lorista N i se tamaitai tausi maʻi, e tatau ona e vave taofia le fafagaina ina ia aloese mai le ogaoga o taunuuga mo le pepe.

Ole fualaau faasaina e le ogatasi foi ma le ava malosi. O Lorista N o se vailaau mamana mo le maualuga o le toto maualuga, ma faatasi ai ma le faaaogaina tatau i le ava malosi, o le a mafai ona afaina ai le fatu ma fatu, faapea foi ma le faaletonu o le fatu, ua faateleina. E i ai ni mataupu pe a faʻasolosolo le gase o losartan ma le ava malosi, paʻu i totonu o se paʻu ma maliu ai.

O vailaau faʻasaʻo ua faʻamatalaina e se fomaʻi e matua aʻafia. O le togafitiga o le tagata ia te ia lava e matua lamatia ai le ola.

Faʻaiʻuga

I le tulaga aoao, o le fualaau faasaina e talia lelei e tagata gasegase, ae peitaʻi, pe a fai, o aʻafiaga e ono tulaʻi mai e faʻaalia ai latou lava:

  • ulu matua, migraines ma le vevela,
  • taoto ma vili
  • atuatuvale ma le moe,
  • asthenia
  • vaivai ma le moe,
  • faanoanoaga ma faaletonu mafaufau,
  • solia o lagona i totonu o vae,
  • tigā lima ma tamatamaʻilima,
  • fatu faʻalavelave o le fatu (arrhythmias, tachycardia, bradycardia, palpitations),
  • sosoʻo mata,
  • o foliga mai o le bronchitis ma le tale,
  • tiga o le manava, afaina, manava manava po o le malosi,
  • anorexia
  • matagogo
  • toothaches
  • gaogao
  • pusa ma tua o tiga
  • tatagi i taliga, le lelei le tofo ma le vaʻai,
  • anaemia
  • conjunctivitis,
  • gout
  • faateleina le afu
  • faʻaaliga eseese faʻalavelave (faʻamaʻi, urticaria, vevela, fula o laugutu, larynx, laulaufaiva), ma isi.

Afai o se tasi poʻo le sili atu foi o faʻamaoniga o loʻo i luga, e tatau ona e vave taofia le tagofia o fualaau faasaina ma talanoa lau fomaʻi.

O le tau o le fualaau faasaina 50 mg i falemaʻi i luga o le initaneti o:

  • 90 pusa - 641 rubles,
  • 60 pusa - 435 rubles,
  • 30 laulau - 281 rubles.

E mafai ona faʻatauina se fuataga o le 100 mg i le tau o loʻo mulimuli mai:

  • 90 pusa - mo 769 rubles,
  • 30 pills tau 355 rubles.

O le tau o vailaau e ono fesuisuiai, e fuafua i le itulagi ma le falemaʻi fesoʻotaʻiga.

E tele vailaʻau e tutusa ma Loriste N ma le tutusa ma le mea e tasi. E leai se manatu i le lisiina uma, talu ai e tutusa ma le tasi i le isi i le faatinoga ma le tuufaatasiga. Lalo o le a taʻua naʻo le sili ona lauiloa i latou.

O le analogue o le fualaau faasaina Lorista N O le a le eseesega Tau, siaki
Gizaar (US production)O le fualaau faasaina e foliga tutusa i le tuufaatasiga ma le aoga i vailaau o Lorista N. O nisi eseesega o loo i ai i le tuufaatasiga o lauulu o nei oloa, faapea foi ma fualaau o ituaiga gaosiga eseese.447
Losartan n-canonI le tuufaatasiga ma le gaioiga - o fualaau e tutusa. Le eseesega i vaega o ausilali o loʻo aofia ai. O Losartan N-Canon e maua i Lusia, e le pei o Lorista N. O lea o le tau maualalo ole vailaʻau.125
Lozap PlusE leai se eseesega i le tuufaatasiga o le oloa. O suʻega a le tagata maʻi e fautuaina ai Lorista N e sili atu lona sogasoga, mafua ai le itiiti ifo o aʻafiaga, ma o le faʻaaogaina o lona faʻaaoga e vave ona maua.872
Presetan NO le vailaau Initia e tutusa lava le tuufaatasiga ma e tutusa lelei ma Lorista N. Le eseesega i le gaosimea ma le tau.286
Vasotens N

E leai ni eseesega, sei vagana ai le tau ma le tagata e gaosia, i le va o vailaʻau.332

Mai le laulau o loʻo i luga, e mafai ona iloa o le sili atu le taugofie o le fualaau faasaina Lorista N e le sili atu ona leaga, ma o eseesega e na o le tau ma le gaosiga e matauina.

Faʻasalaga

O le maualuga o le fualaau faasaina e iloa ai ia lava:

  • se paʻu mataʻutia i le toto maualuga,
  • Tachycardia
  • arrhythmia
  • bradycardia
  • faamalolo le tino.

I le tulaga o le inuina o fualaau faasaina, e tatau ona vave faia se mea e faʻafefe ai ma faʻafeiloaʻi se falemaʻi.

O le itulau o loʻo aofia ai faatonuga mo le faʻaaogaina Lorists . O loʻo avanoa i ituaiga fualaau o fualaau faasaina (12.5 mg, 25 mg, 50 mg ma le 100 mg tablets, N ma ND faaopoopo faatasi ai ma diuretic hydrochlorothiazide), ma e tele foi ana analogues. O lenei faʻamatalaga na faʻamaonia e tagata atamamai. Tuʻu lau faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o Lorista, lea o le a fesoasoani i isi tagata asiasi ile nofoaga. O le vailaʻau e faʻaaogaina mo faʻamaʻi eseese (e faʻaitiitia ai le mamafa i le maualuga o le maualuga). O le meafaigaluega o loʻo i ai le tele o aʻafiaga itu ma foliga o fegalegaleaiga ma isi mea. O fua o le fualaau faasaina e eseese mo tagata matutua ma tamaiti. E i ai tapulaa i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le taimi o le lactation. O togafitiga a Lorista e na o le fomaʻi agavaa e mafai ona faʻamaonia. O le umi o le togafitiga e mafai ona fesuisuiai ma e faalagolago ile faamaʻi faapitoa.

Faatonuga mo le faaaogaina ma le fua

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taumafataga, le taimi o le pulega - 1 taimi i le aso.

I le maualuga o le maualuga, o le averesi o aso taitasi o le 50 mg. O le maualuga maualuga o le antihypertensive e maua i totonu o le 3-6 vaiaso o togafitiga. E mafai ona maua se faʻamatalaga faʻapitoa e ala i le faʻateleina o le fualaau o le vailaau faʻasaina i le 100 mg i le aso i ni inumaga se lua pe tasi foi.

E tusa ai ma le talaaga o le aveina o le suuretics i tulaga maualuga, e fautuaina e amata Lorista togafitiga ma le 25 mg i le aso ile tasi fualaau.

Tagata gasegase matua, gasegase e le atoatoa le aoga (e aofia aimaʻi faʻamaʻi toto) e le manaʻomia le faʻasologa muamua o fualaau.

I tagata gasegase i le gase o le galuega, o le fualaau faasaina e tatau ona faatonuina i se fua maualalo ifo.

I le faaletonu tumau o le fatu, o le uluai fualaau o le vailaʻau e 12.5 mg i le aso ile tasi fualaau. Ina ia ausia le fua masani o le tausiga o le 50 mg i le aso, e tatau ona faʻaititia le fua, i vavao o le 1 vaiaso (mo se faʻataʻitaʻiga, 12.5 mg, 25 mg, 50 mg i le aso). O Lorista e masani lava ona faʻamatalaina i le tuʻufaʻatasiga ma togafitiga ma glycosides cardiac.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻamaʻi i tagata mamaʻi ma maualuga le maualuga o le toto ma le hypertrophy ventricular left, o le fua muamua muamua o le dose e 50 mg i le aso. I le lumanaʻi, o le hydrochlorothiazide e mafai ona faaopoopo i lalo ifo o doses ma / poʻo le fualaau o Lorista e mafai ona faateleina i le 100 mg i le aso.

O le puipuia o fatugaʻo i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma le proteinuria, o le fua muamua o le dose o Lorista o le 50 mg i le aso. O le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina i le 100 mg i le aso, ma mafaufau i le paʻu o le toto.

Pusa 12.5 mg, 25 mg, 50 mg ma le 100 mg.

Lorista N (e aofia ai le 12.5 mita o le hydrochlorothiazide).

Lorista ND (e aofia ai ma le 25 mg o le hydrochlorothiazide).

Losartan potassium + tagata faʻataʻitaʻi.

Potassium losartan + hydrochlorothiazide + tagata faʻataʻitaʻi (Lorista N ma le ND).

Lorista - Avanoa angiotensin 2 taligata o le talitane AT1 e le o le palatini.

O le Losartan (o le vailaau malosi o le fualaau faasaina Lorista) ma lona biologically active carboxy metabolite (EXP-3174) poloka ai aafiaga matuia o le angiotensin 2 i le AT1, e tusa lava po o le a le auala o lona fatuga: e tau atu i le faateleina o le galuega o le res plasma ma le faaitiitia i le maualuga o le aldosterone i le plasma toto.

O le Losartan e mafua ai le faʻaosoina o tali ile AT2 e ala i le faʻateleina o le maualuga o le angiotensin 2. E le taofia e Losartan le gaioiga o le kininase 2, o le enzyme e aofia i le metabolism o bradykinin.

E faaitiitia ai le OPSS, o le mamafa i le taamilosaga o le pulmonary, e faaitiitia ai le uta, ua i ai sona aafiaga toto.

E faʻalavelaveina le atinaʻeina o le hyperocphy o le myocardial, faʻateleina le faapalepale o le tino i tagata gasegase e le tumau le fatu.

O le faʻaleleia o Lorista i lea aso ma lea aso e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o fuainumera i le toto ma le diastolic toto. I le gasologa o le aso, e mafai lava e le losartan ona taofiofi le toto, ae o le aʻafiaga e le afaina e fetaui lelei ma le taamilosaga masani. O le faaitiitia o le toto maualuga i le faaiuga o le fualaau o le fualaau faasaina e tusa ma le 70-80% o le aafiaga i le pito i luga o le fualaau faasaina, 5-6 itula i le maea ai o le pulega. E le o maitauina le faʻasolosolo maʻi, ma o le losartan e leai sona aʻafiaga i le fatu.

O le Losartan e aoga i alii ma tamaitai, faapea foi ma tagata matutua (≥ 65 tausaga) ma gasegase laiti (65 tausaga).

O le hydrohydlothoidide o se vailaʻau o le thiazide lea e aʻafia ai ona aʻafiaga i le solia o le faʻaliliuga o le sodium, chlorine, potassium, magnesium, ionic water in the distal nelron, faʻaitiitia ai le excretion o ionic calcium, uric acid. O loʻo i ai meatotino e faʻaleagaina, o loʻo faʻateleina le faʻaleleia ona o le faʻalauteleina o arterioles. E leai se afaina i le toto masani. O le aafiaga o le diuretic e tupu pe a uma le 1-2 itula, e oʻo i se maualuga pe a uma le 4 itula ma tumau 6-12 itula.

O le aʻafiaga o le a tupu pe a mavae 3-4 aso, ae atonu e manaʻomia le 3-4 vaiaso e ausia ai le malosi o le togafiti.

O le pharmacokinetics o losartan ma hydrochlorothiazide ma le faʻaaogaina tutusa e le eseese ma le mea e faʻaaogaina ai.

E lelei le faʻaaogaina mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le tagofia o fualaau faasaina i meaʻai e leai sona aʻafiaga taua i ona faʻamaumauga. Toeitiiti lava e le ulu atu i le toto-faiʻai (BBB). E tusa ma le 58% o le vailaau faʻasaina ua faʻateleina i le talo, 35% - i le faʻasolosolo.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide e 60-80%.E le faʻafefeteina le hydrohydlorose ma e vave faʻavaveina e fatugaʻo.

  • ogaoga maualuga
  • faaititia le lamatiaga o le paʻu i tagata mamaʻi ma le maualuga o le maualuga o le toto ma le maualuga o le hypertrophy ventricular,
  • ogaoga o le fatu (i le avea o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga, faatasi ai ma le le faapalepale poo le le atoatoa o le togafitiga ma le atiata ACE),
  • puipuia o galuega fatu fatu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le proteinuria ina ia faʻaitiitia ai le proteinuria, faʻaitiitia le alualu i luma o faʻatoʻaga fatuga, faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o le mea e gata ai (faʻasaina le manaʻomia mo le faʻamalosi, le ono mafai ona tupu i le serin creatinine) poʻo le oti.

  • faʻailoga faʻamaonia,
  • hypermalemia
  • faʻamaʻi
  • lapatose inlerance,
  • galactosemia poʻo le glucose / galactose malabsorption syndrome,
  • maʻitaga
  • lactation
  • tausaga e oo atu i le 18 tausaga (o le lelei ma le saogalemu i tamaiti e le i faavaeina),
  • hypersensitivity i losartan ma / poʻo isi vaega ole vailaʻau.

O tagata maʻi e faʻaititia le voluma o le felafolafoaʻi toto (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o togafitiga ma vailaʻau tele o togafitiga) e mafai ona atiaʻe ai le faʻamalologa o mea faʻapitoa. Aʻo le i ave le losartan, e tatau ona faʻaumatia faʻasalaga o loʻo i ai nei, poʻo le amata togafitiga faʻasolosolo.

I tagata gasegase ma le agamalū ma le agavaʻa o le ate, o le faʻaoʻoina o losartan ma lona metabolite malosi i le plasma toto pe'ā uma ona sili atu le maualuga o le puleaina ole fofoga tautala nai lo le soifua maloloina. O le mea lea, o tagata gasegase o loʻo i ai se talaaga o faʻamaʻi ate e tatau ona tuʻuina atu i lalo se togafitiga maualalo.

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e le gata i le ma le leai o le maʻisuka, e masani lava ona atiae le hyperkalemia, e tatau ona manatuaina, ae na o ni mea e le masani ai ona o lenei mea, ua taofia ai togafitiga. Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le faʻaleleia o le paluka i le toto, aemaise lava i tagata matutua, ma le le atoatoa o le galuega.

O vailaau faʻasoifua maloloina e faʻaaogaina i le system renin-angiotensin e mafai ona faateleina ai le siama urea ma le creatinine i tagata gasegase ma le faʻamausalisaina o le tino poʻo le tasi o le tino o le fatu o le fatu o le fatu. Suiga i galuega o gaʻo e mafai ona toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalolo o togafitiga. I le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaauau pea le mataʻituina o le faʻatupu o le creatinine i le toto toto i taimi masani.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

E leai ni faʻamatalaga i luga o le aafiaga o Lorista i le mafai ona ave taavale poʻo isi auala faʻapitoa.

  • vavao
  • asthenia
  • tiga o le ulu
  • vaivai
  • tigā
  • popolega
  • moe i le moe
  • moe
  • mafaufauga faaletonu
  • gasegase o le neuropathy,
  • paresthesia
  • hyposthesia
  • migraine
  • gatete
  • faanoanoaga
  • manatu faʻamuamua (fua-faalagolago),
  • fatu fatu
  • Tachycardia
  • bradycardia
  • arrhythmias
  • angina pectoris
  • fusi le isu
  • tale
  • bronchitis
  • fula o le mucosa mu,
  • taoto, vili,
  • manava manava
  • tiga o le manava
  • anorexia
  • matagogo
  • tootai
  • afaina
  • malosi
  • uunai e urinate
  • ua le atoatoa le aoga,
  • faʻaititia le libido
  • vaivai
  • gaogao
  • tiga i tua, pusa, vae,
  • tatagi i taliga
  • tofo le solia
  • faʻanoanoa vaaia
  • conjunctivitis
  • anaemia
  • Shenlein-Genoch lanu viole
  • vevela paʻu
  • faʻateleina le sosolo
  • alopecia
  • gout
  • urticaria
  • paʻu paʻu
  • angioedema (e aofia ai le fulafula o le larynx ma le laulaufaiva, e mafua ai le taofiofia o vaalele ma / poʻo le fulafula o mata, laugutu, pharynx).

E leai ni faʻamalositino faʻamalosi faʻamalositino ma le hydrochlorothiazide, digoxin, mea faʻapitoa tuusaʻo, cimetidine, phenobarbital, ketoconazole ma le erythromycin ua matauina.

Aʻo faʻaoga faʻatasi ma le rifampicin ma le fluconazole, sa maitauina le faʻaitiitia o le maualuga o le metabolite o le potassium losartan.E le o iloa le taunuʻuga o le gasegase o lenei mea.

O le faʻaoga faʻaponei faʻatasi ma togafitiga faʻamalolo faʻamalolo (mo se faʻataʻitaʻiga, spironolactone, triamteren, amiloride) ma sauniuniga o le potassium e faʻaleleia ai le lamatiaga o le hyperlink.

O le faʻaaogaina tutusa o fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, e aofia ai le filifilia COX-2 inhibitors, e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o togafitiga ma isi vailaʻau faʻasaina.

Afai o loʻo faʻatulagaina Lorista i le taimi lava lea e tasi ma togafitiga o thiazide, o le faʻaitiitia o le toto maualuga e faʻaopopo i le natura. Faʻaleleia (felagolagomaʻi) le aʻafiaga o isi vailaau faʻamalosi (vailaʻau, peta-blockers, sympathotics).

Analogues o fualaau faasaina Lorista

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

  • Plocktran
  • Brozaar
  • Vasotens,
  • Vero Losartan
  • Zisakar
  • Cardomin Sanovel,
  • Karzartan
  • Cozaar
  • Lakea
  • Lozap,
  • Lozarel
  • Losartan
  • Losartan potassium,
  • E leai
  • Lotor
  • Peretania,
  • Renicard.

Tina ma le lactation

E leai ni faʻamatalaga i le faʻaaogaina o Lorista i le taimi o le maitaga. O le faʻamalolo o le fetus, e faʻalagolago i le atinaʻeina o le system renin-angiotensin, e amata ona galue i le 3rd masina o le maʻitaga. O le lamatiaga o le tamaititi e faateleina pe a ave le losartan i le 2nd ma le 3rd trimesters. A oʻo ina maitaga le maitaga, e tatau ona faamutaina vave le togafitiga losartan vave.

E leai se faʻamatalaga i le vaevaega o le losartan ma susu susu. O le mea lea, o le fesili e taofi le susu susu poʻo le faalēaogāina o togafitiga ma le losartan e tatau ona filifili e amanaia lona taua i le tina.

Faʻamatalaga mulimuli e le kamupanī 27.09.2017

Pharmacodynamics

Lorista ® N o se vailaʻau tuʻufaʻatasia o ona vaega o loʻo i ai se faʻaopoopoga o faʻamalosi faaopoopo ma mafua ai ona faʻaitiitia le faʻalauiloaina o le toto maualuga pe a faatusatusa i a latou faʻaaogaina ese. Ona o le aafiaga o le diuretic, hydrochlorothiazide e faateleina ai le galuega o le plasma renin, o le eletise aldosterone, e faaitiitia ai le vevela potassium ma faateleina le maualuga o le angiotensin II i le plasma toto. O Losartan poloka poloka aafiaga o le angiotensin II ma, talu ai ona o le le faʻatagaina o le eletise aldosterone, e oʻo lava i le leiloa o ions konatela e mafua mai i le diuretic.

O Losartan e i ai sona aʻafiaga. O le vai hydrochlorothiazide e mafua ai le faateleina o le faateleina o le maualuga o le uric acid, faatasi ai ma le faaaogaina o losartan i le taimi e tasi ma le hydrochlorothiazide, o le hyperuricemia e mafua mai i le diuretic ua faaitiitia.

O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide / losartan o loʻo faʻaauau pea mo le 24 itula. E ui i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide / losartan e leai se aafiaga ogaoga i le fatu.

O le tuufaatasiga o le hydrochlorothiazide / losartan e aoga i alii ma tamaitai, faapea foi ma tagata gasegase o se talavou (laiti ifo i le 65 tausaga) ma matua (65 tausaga ma luga atu) tausaga.

O Losartan o se faʻatautau o le receipor angiotensin II mo le natura e leʻo le protein. Angiotensin II o se vasoconstrictor malosi ma le hormone autu o RAAS. Angiotensin II e fusifusia i le AT 1 receptors, lea e maua i le tele o masini (e pei o le muscle lamolemole o toto toto, suauu, gaʻo ma le myocardium) ma faʻatalanoa aafiaga eseese o le angiotensin II, e aofia ai vasoconstriction ma le aldosterone tatalaina. E le gata i lea, o le angiotensin II e faʻaolaina ai le faʻalauteleina o sela maso musele.

Losartan filifili poloka poloka AT 1 faʻamaumauga. I vivo ma in vitro losartan ma lona metabolite (carboxy metabolite biologically active) (EXP-3174) poloka uma aʻafiaga faʻaleagaga o le angiotensin II i luga o faʻamaumauga AT 1, e tusa lava po o le a le ala o lona faʻasologa. O Losartan e le o iai le tiga ma e le puipuia ai isi gasegase o hormonal poʻo laina eletise e taua i le tulafono faatonutonu a CCC. O Losartan e le taofia le gaioiga o le ACE (kininase II), o le enzyme e aofia i le metabolism o bradykinin. E tusa ai ma lea, e le mafua ai le faateleina i le taimi o le le manaʻomia o aʻafiaga e ala i le bradykinin.

O le Losartan e mafua ai le faʻatoaagaina o le AT 2 faʻamaumauga e ala i le faʻateleina o le maualuga o le angiotensin II i le plasma toto.

O le taofiofia o le faatonutonuina o le puleaina o le renin e le angiotensin II e ala i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga i le taimi o togafitiga ma le losartan, e mafua ai le faateleina o le galuega o le res plasma, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le faʻamasinoga o le angiotensin II i le plasma toto. Ae peitai, o le malosi e le afaina ai ma le taofiofia o le puleaina o le aldosterone o loo faifai pea, e faailoa mai ai le pipiʻi lelei o le tali a angiotensin II. A maeʻa le faalēaogāina o le losartan, o le galuega o le plasma renin ma le faʻasalalau o le angiotensin II faʻaitiitia i le taua muamua i totonu o le 3 aso.

O le Losartan ma lona metabolite gaioiga autu o loʻo i ai se tulaga sili atu le maualuga mo le AT 1 tagata faʻaleleia pe a faʻatusatusa i faʻamaumauga a le AT 2. O le metabolite malosi e sili atu i le losartan i gaoioiga e 10-40 taimi.

O le taimi ole faʻalavelave o le tale e faʻatusa pe a faʻaaoga le losartan poʻo le hydrochlorothiazide ma e sili atu le maualalo ifo nai lo le taimi e faʻaaoga ai le inhibitor ACE.

I tagata gasegase ma le maualuga o le toto maualuga ma le proteinuria e le o mafatia i le maʻisuka, o togafitiga ma losartan e faʻaitiitia ai le faʻamalosi o protéuria, albumin ma IgG. O Losartan e lagolagoina le filiga faʻapipiʻi ma faʻaititia le vaega o le filtration. O Losartan e faʻaitiitia ai le faʻasolosolo o le seric uric acid (masani e itiiti ifo i le 0.4 mg / dl) i le taimi atoa o togafitiga. O le Losartan e leai sona aafiaga i le mafaufauga autasi ma e le afaina ai le maualuga o le norepinephrine i le plasma toto.

I maʻi ma le le atoatoa o le ventricular, o losartan i doses o le 25 ma le 50 mg na maua ai le hemodynamic ma le neurohumoral effects, e mafua mai i le faateleina o le igoa o le cardiac ma le faaitiitia o le mamafa o le faaleagaina o pulmonary capillaries, OPSS, toto toto ma le fatu ma le faaitiitia o le plasma concentrations of aldosterone and norepinephrine. O le aʻafiaga o le atinaʻeina o faʻasalaga faʻavae i tagata maʻi ma le fatu o le fatu e faalagolago i le fua o le losartan.

O le faʻaaogaina o losartan tasi i le aso i tagata mamaʻi i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e mafua ai se paʻu tele i le SBP ma le DBP. O le aʻafiaga o le antihypertensive e tumau mo le 24 itula aʻo faʻatumauina le paʻu masani o le toto e tafe ai le toto. O le tikeri o le faʻaitiitia o le toto i le pito i tua o le taʻaloga o le 70-80% pe a faatusatusa i le malosi o le 5-6 itula i le maeʻa ai o le losartan.

O le Losartan e aoga i alii ma tamaitai, faapea foi ma tagata matutua (65 tausaga ma matutua atu) ma tagata matutua (lalo ifo o le 65 tausaga). O le toesea o le losartan i tagata mamaʻi i le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e le mafua ai ona tupu tele le toto (e leai se faʻamaʻiina o le faʻamalolo). O Losartan e leai sona aʻafiaga i le fatu.

Thiazide diuretic, o le masini o le malosi o lona aafiaga e leʻi maeʻaeʻa. O le thiazides e suia ai le faʻamautuina o le eletise i totonu o le vavalalata vavalalata ma faʻateleina le excretion o sodium ma chlorine ions tutusa tutusa. O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e oʻo atu ai i le paʻu o le pcc, o le faateleina o le galuega plasma renin ma le faʻaaogaina o le aldosterone, lea e mafua ai le faateleina o le excretion o ions oona ma bicarbonates e fatugaʻo ma se faʻaitiitia o le meaʻai o le potassium. O le mafutaga i le va o le renin ma le aldosterone o loʻo faʻasalalau e le angiotensin II, o lea o le faʻaaoga faʻaaogaina o le ARA II e taofia ai le leiloa o ions o le potassium i le togafitiga o togafitiga thiazide.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, ona tupu ai lea o le diuretic pe a mavae le 2 itula, e oʻo i le maualuga pe tusa ma le 4 itula ma tumau mo le 6-12 itula, o le aʻafiaga o le antihypertensive e tumau mo le 24 itula.

Pharmacokinetics

O le pharmacokinetics o losartan ma hydrochlorothiazide aʻo ave e le ese mai lena pe a faʻaaogaina eseese.

Suiga. Losartan: a maeʻa le faʻafofoga tautala, o le losartan e lelei ona faʻaleleia ma maua i le taimi o le uluaʻi fua i totonu o le ate ma le faʻavaeina o le metabolite (carboxy metabolite) (EXP-3174) ma le gasegase gasegase.O le bioavailability masani e tusa ma le 33%. C max i le plasma toto o losartan ma lona metabolite malosi e ausia i le 1 h ma le 3-4 itula, i le faasologa. Hydrochlorothiazide: a maeʻa le faʻafofoga tautala, o le absorption o le hydrochlorothiazide e 60-80%. C max o le hydrochlorothiazide i le plasma toto e ausia i le 1-5 itula pe a uma ona faʻafefiloi.

Tufatufaina. Losartan: e sili atu ma le 99% o losartan ma EXP-3174 ua fusifusia i fuluʻi plasma, aemaise lava i le albumin. V d o losartan e 34 lita. E matua leaga lava le oʻo mai i le BBB. Hydrochlorothiazide: o fesoʻotaʻiga ma pulu plasma e 64%, e sopoʻia ai le placenta, ae le o le BBB, ma ua faʻamalosi i susu susu.

Biotransformation. Losartan: pe tusa o le 14% o le fua o le losartan, e faʻafoe iv poo le tautala, o le a gaosia ai le tino e gaosia ai le metabolite. Ina ua uma le puleaina o le tino ma / poo le iv pulega o le 14 C-losartan potassium, o le faasalalauina o le plasma plasma radioactivity na fuafuaina tele e losartan ma lona metabolite gaoioi.

I le faaopoopo atu i le metabolite gaioiolosi, ua gaosia ai metabolites e le o galulue, e aofia ai le lua metabolites autu na fausia e le hydroxylation o le butyl group o le filifili, ma se metabolite laʻitiiti - N-2-tetrazole glucuronide.

O le tagofia o fualaau faasaina i meaʻai e leai sona aʻafiaga taua i ona faʻamaumauga.

Hydrochlorothiazide: e le o metabolized.

Tofiga. Losartan: o le plasma clearance of losartan ma lona metabolite galue o le 600 ma le 50 ml / min, i le faasologa, o le lafoaʻiga lautele o losartan ma lana metabolite galue o le 74 ma le 26 ml / minute, i le faasologa. A maeʻa le faʻafofoga tautala, e na o le 4% o le fualaau o loʻo ave e le suia e gaʻo ma e tusa ma le 6% i le tino o le metabolite malosi. O vailaau o le pharmacokinetic o losartan ma lona metabolite galue pe a fai e tautala tautala (i popo e oo i le 200 mg) o laina.

T 1/2 i le vaega o le losartan ma le metabolite galue o le 2 itula ma le 6-9 itula, i le faasologa. E leai se cumulation o le losartan ma lona metabolite malosi pe a faʻaaoga i se fualaau o le 100 mg i le aso.

E mafua mai i le intestine i le talo - 58%, fatugaʻo - 35%.

Hydrochlorothiazide: faʻavave ona sosolo atu i fatugaʻo. T 1/2 o le 5.6-14.8 itula. E tusa ma le 61% o le faʻasologa o loʻo faʻamalosia e faʻamalosia e le suia.

Vaega o tagata maʻi faʻapitoa

Hydrochlorothiazide / losartan. O faʻataʻotoga o le plasma o losartan ma lona metabolite malosi ma le hydrochlorothiazide i tagata matutua ua maua i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga, e le ese le eseesega mai i latou i tamaiti.

Losartan. I tagata gasegase i le gasolosolo o le ate i le ate i le maea ai o le taumafaina o losartan, o le maualuga o losartan ma le gasegase gasegase i le plasma toto e 5 ma le 1.7 taimi e maualuga atu nai lo alii talavou ofo fua, i le faasologa.

O Losartan ma lona metabolite gasegase e le aveeseina e le hemodialysis.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le ARA II i le uluaʻi masina o le maitaga e le fautuaina.

E le tatau ona faʻaaogaina le fualaau oona Lorista ® N i le taimi o maitaga, faʻapea foi i fafine o fuafuaina se maʻitaga. Pe a fuafuaina le maʻitaga, e fautuaina e tuʻuina atu e le tagata gasegase i isi togafitiga antihypertensive i le amanaia o le talaaga saogalemu. Afai o le maitaga ua faʻamaonia, taofi le ave o Lorista ® N ma, pe a manaʻomia, faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i se isi togafitiga antihypertensive.

O le vailaʻau o Lorista ® N, e pei o isi vailaʻau o loʻo aʻafia ai le RAAS, e mafai ona mafua ai le le talafeagai o aʻafiaga i le fetus (faʻaleagaina le toe gaioiga o le fomaʻi, oligohydramnios) ma aʻafiaga e le masani ai (faʻaogaina o le tino, tuʻuaiga, hyperkalemia). Afai oe faʻaaogaina le fualaau faasaina Lorista ® N i le II-III i le maʻitaga, e tatau ona faia se ultrasound o fatugaʻo ma ponaivi o le ulupoo fetal.

Hydrochlorothiazide e sopoʻia le placenta.A faʻaaogaina togafitiga thiazide i le II-III le tolu masina o le maʻitaga, o le faʻaitiitia o le toto o le mutero-placental, o le atinaʻe o le thrombocytopenia, jaundice, ma le faʻalavelave o le paleni vai-electrolyte i le tamaititi poo le pepe fou e mafai.

E le tatau ona faʻaaogaina le hydrochlorothiazide e togafitia ai le gestosis i le afa lona lua o le maitaga (edema, maualuga o le toto maualuga poʻo le matua (nephropathy)) ona o le lamatiaga o le tuʻuina o le pcc ma le faʻaitiitia o le toto toto i le muteroplacental i le leai o se aafiaga lelei i le gasegase. E le tatau ona faʻaaogaina le hydrohydlorothiazide e togafitia ai le maualuga o le maualuga i fafine maʻitaga, sei vagana ai mea e le masani ai pe a le mafai ona faʻaaogaina sooupu sui.

O pepe faatoa fananau mai o latou tina na ave Lorista ® N i le taimi o le maitaga e tatau ona mataituina, e pei Faʻaauau le atinaʻeina o le faʻamalosia o le tamaititi fou.

E le o iloa pe o le losartan ma le susu susu o loʻo alu ese.

O le suavai o le suavai e pasi atu i le susu o le susu o le susu i ni vaega laiti. O togafitiga o Thiazide i luga o gasegase e mafua ai le diuresis tele, o lea e taofia ai le lactation.

Suauu maualuga: mafuaaga, ituaiga, foliga

O le a le faʻapotopotoga o le maʻisuka ma le mamafa? E faʻafefiloi ai aʻafiaga o okeni: o le fatu o fatu, fatugaʻo, toto toto, ma le mata o le mata. O le maualuga o le suka i le maʻisuka e masani ona muamua, muamua i le maʻi.

Ituaiga o le maualuga o le maualugaFaʻasaʻoMafuaaga
E manaʻomia (muamua)e oʻo atu i le 35%Mafuaʻaga e leʻi faʻatuina
Isolated systolice oʻo atu i le 45%Faʻitiʻitia le faʻaogaina o le galala, faʻaleagaina o le neurohormonal
Maʻisuka Nifropathye oo i le 20%Faʻaleagaina o vaʻa, o latou faʻamalosia, o le atinaʻeina o le le atoatoa
Renale oʻo atu i le 10%Pyelonephritis, glomerulonephritis, polycitosis, nephropathy diabetic
Endocrinee oʻo atu i le 3%Paʻu o le Endocrine: pheochromocytoma, hyperaldosteronism muamua, Theenko-Cushing syndrome

I le taimi o le maitaga ma le lactation

E leai se faʻamatalaga mautinoa e uiga i le mafai ona faʻaaogaina le fualaau oona i le taimi o le maʻitaga. O le faʻamalolo o le fetus, faʻalagolago i le system renin-angiotensin, o le a galue i le tolu tolu masina o le maʻitaga. O le mea lea, e mafai ona matou fai atu o loʻo aʻafia le tamaititi e leʻi fanau mai mai le lua masina. Afai o loʻo faia le togafitiga a Lorista ma ua maitaga, ua sili atu ona lelei le taofi vave togafiti.

E leai ni faʻamatalaga i le tufatufa o le vailaau faʻamalosi i le susu susu, o le mea lea, o le a tatau ona foia le mataupu o le faʻaitiitia o le lactation ma le faalēaogāina o le togafitiga, ia amanaʻia le taua mo le maʻi.

O le maʻitaga o se faʻalavelave matuia i le tofiaina o fualaau faasaina

Leai se faʻamaumauga. A oʻo mai le maitaga, faʻavevesi togafitiga.

Faʻaiʻuga

Faʻavasegaga o le aʻafiaga o aʻafiaga o le WHO:

e masani lava ≥1 / 10, e masani lava mai i le ≥1 / 100 i le QT (lamatiaga o le atinae o le tachycardia ventricular o le ituaiga pirouette),

IA vasega o vailaʻau faʻamaʻi (e pei o le quinidine, disopyramide),

Vasega III vailaʻau faʻamalolo (e pei o amiodarone, sotalol, dofetilide).

O nisi antipsychotics (mo se faʻataʻitaʻiga, thioridazine, chlorpromazine, levomepromazine, trifluoperazin, sulpiride, uoulpride, tiapride, haloperidol, droperidol).

O isi fualaau (e pei o le cisapride, diphenyl methyl sulphate, erythromycin mo iv administration, halofantrine, ketanserin, misolastine, sparfloxacin, terfenadine, vincamine mo iv administration).

Vitamin D ma le suka o le calcium: o le faʻaaogaina o diuretics thiazide ma le vitamini D poo le suauu calcium e faʻapupulaina ai le konupini o mea mama, e pei aveese le calcium. Afai e te manaʻo e faʻaaogā sauniuniga o le calcium poʻo le vailaʻau D, e tatau ona e pulea le meaʻai o le calcium i le toto ma atonu e fetuunai le fualaau o nei vailaʻau,

Carbamazepine: ono lamatia le atiaʻe o le hyponatremia symptomatic. E tatau ona faʻataʻitaʻiina faʻamatalaga faʻamaʻi ma meaola.

E mafai e le hydrochlorothiazide ona faateleina le lamatiaga o le faia o se gasegase matuia, aemaise lava i le faʻaaogaina o le maualuga o tui o iodine. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona toe faʻafoʻisia le pī.

Amphotericin B (mo le vevelaina o le tino), faʻamalosia ai laxatives poʻo le ammonium glycyrrhizinate (vaega o le laisene): hydrochlorothiazide e mafai ona faʻaleleia ai le le atoatoa o le vai-electrolyte, aemaise le hypokalemia.

Tosiga ma le pulega

Totonu tusa lava pe o le a le taumafataga, inu tele vai i le aso. O le fualaau faasaina Lorista ® N e mafai ona faia faatasi ma isi fualaau faasaina.

Toto maualuga. O le tuufaatasiga o le hydrochlorothiazide / losartan o loo faailoa mai mo tagata gasegase oe, faatasi ai ma le eseese o le faaaogaina o le hydrochlorothiazide po o losartan, e le lava le puleaina o le toto.

O le umi o se fua o le losartan ma le hydrochlorothiazide e fautuaina aʻo le i siitia atu le tagata maʻi i le togafitiga ma Lorista N. N. Afai e talafeagai (ma le le mafai ona taofiofi le toto), e mafai ona mafaufauina le fesili o le fesiitaiga o se tagata maʻi i togafitiga ma Lorista ® (losartan) ma Lorista N..

O le fua muamua ma le tausiga o le 1 le papa. Lorista ® N (hydrochlorothiazide 12.5 mg ma losartan 50 mg). O le maualuga maualuga o le faʻamalosia o le faʻamalosia e maua i totonu o le 3 vaiaso o togafitiga. Ina ia maua se faʻamatalaga sili atu, o le a mafai ona faʻaleleia le fua o le Lorista ® N. O le fua maualuga o aso taitasi o le 2 papa. fualaau faasaina Lorista ® N 1 taimi i aso taitasi.

Vaega faʻapitoa maʻi

Tagata mamaʻi e leai se aoga poʻo se faʻamaʻi. I tagata gasegase e maualalo le gaioiga o le tino (Cl creatinine 30-50 ml / min), e leʻo manaʻomia le fetuunaiga muamua o fualaau.

Aʻo leʻi amataina togafitiga ma Lorista ® N, e tatau ona e faʻailoa le diuretic, toe faʻafoʻi le pcc ma / poʻo le mea o loʻo iai i konatela.

Tomaʻi matutua. E le masani ona manaʻomia le fetuunaiga.

Faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻi maʻi cardiovascular ma le soifua maloloina o tagata i gasegase maualuga ma le maualuga o le hypertrophy ventricular.

O le fua muamua o le dose o losartan o le 50 mg / aso. O tagata maʻi e le mafai ona ausia le maualuga o le maualuga o le toto maualuga aʻo ave le 50 mg / aso e manaomia ai togafitiga ma se tuufaatasiga o losartan ma le maualalo o doses o le hydrochlorothiazide (12.5 mg). Afai e tatau ai, faʻalautele le fualaau o le losartan i le 100 mg / aso i le taimi e tasi ma le hydrochlorothiazide i se fua faatatau o le 12.5 mg / aso, i le lumanaʻi - faʻaopoopoga i le 2 papa. Lorista ® N (na o le 25 mg o le hydrochlorothiazide ma le 100 mg o losartan i le aso) e tasi i le aso. Afai e tatau ai, o le faʻaitiitiga faaopoopo i le toto maualuga e tatau ona faaopoopo i ai isi vailaʻau faʻamalosi.

Faatonuga faapitoa

Angioneurotic edema. O maʻi e iai le angioedema (mata, laugutu, pharynx ma / poʻo le larynx) e tatau ona i ai se talaaga vavalalata o le mataituina.

Faʻasalaga faʻapitoa ma le hypovolemia (faʻamala). I maʻi ma hypovolemia (faamalolo) ma / poʻo le faʻaititia o le sodium mea i le toto plasma i le taimi o togafitiga o le diuretic, faʻasaina o le masima, manava, po o le vomiting, e mafai ona atiaʻe ai le masima, aemaise lava pe a uma ona ave le fua muamua o Lorista N. N. BCC ma / poʻo le sodium i plasma.

Faʻaleagaina o paleni vai-electrolyte. O le solia o le paleni vai-electrolyte e masani lava ona maua i tagata gasegase e le atoatoa le aoga, aemaise lava i le maʻisuka. I lenei itu, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le mea o le potassium i le plasma toto ma le clearance creatinine, aemaise lava i tagata gasegase o le fatu ma le Cl creatinine 30-50 ml / min.

O le faʻaaogaina faʻaaoga faʻatasi ma togafitiga faʻamalolo faʻamalolo, faʻatoʻaga faʻasaʻi, masima masima o loʻo i ai le potassium, poʻo isi auala e mafai ona faʻaleleia ai le mea o le potassium i le plasma toto (e pei o le heparin) e le fautuaina.

Galuega gaʻo maʻi. O le faʻateleina o le losartan i le plasma o le toto e faʻapupulaina ai le tele o tagata gasegase i le cirrhosis, o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina le fualaau faasaina Lorista ® N ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le agavaʻa po o le faʻaleagaina o le ate.

Faʻasalaga le toe galue. O le gaioiga o le toe faaleleia o le tino, e aofia ai le le atoatoa o le tino, ona o le le puipuia o le RAAS (aemaise lava i tagata maʻi o loʻo i ai le latou galuega faatino e faalagolago i le RAAS, mo se faʻataʻitaʻiga, i le ogaoga o le fatu pe o se talaʻaga o le le atoatoa).

Renal ario stenosis. I tagata gasegase ma le faʻamausalisaina o le tino, e faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi o le naʻo le gaioiga galue, o fualaau e aafia ai le RAAS, e aofia ai ma le ARA II, e mafai ona faʻateleina le faʻatupulaia o le urisa ma le creatinine i le plasma toto.

O Losartan e tatau ona faʻaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase e faʻavaivai i le faʻavae o le tino poʻo le faʻamaʻi o le fatu o le fatu.

Totoina o fatu. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o Lorista ® N i tagata mamaʻi talu ai nei na gaosia le fatuga fatu fatu.

Faʻatonuina o le Peraimeri. O tagata e maua i le hyperldosteronism muamua e puipuia mai fualaau faʻamalosi e aafia ai le RAAS, o le mea lea e le fautuaina le faʻaaogaina o Lorista ® N i nei tagata gasegase.

IHD ma cerebrovascular faʻamaʻi. E pei o soʻo se vailaau faʻamalosi, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i tagata mamaʻie maua i le maʻi o le fatu poʻo le maʻi o le cerebrovascular e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le faʻataina o le myocardial poʻo le stroke.

Loto o le fatu. I tagata gasegase o loʻo i ai le latou galuega e faalagolago i le setete o le RAAS (mo se faʻataʻitaʻiga, vasega o le classification class III-IV CHF, faatasi ai ma le leai foi o se faʻafitauli), o le togafitiga ma fualaau e aʻafia ai le RAAS e mafai ona o mai faatasi ma le faʻamausoga maualuga, oliguria ma / poʻo le alualu i luma azotemia, i se tulaga e seasea ona tupu, o le le atoatoa o le tino. E le mafai ona faʻalavelaveina le atinaʻeina o nei faʻafitauli ona o le taofiofia o galuega a le RAAS i tagata gasegase maua ARA II.

Stenosis o le tino ma / poʻo le valve valve, GOKMP. O le fualaau oona Lorista ® N, e pei o isi vasodilata, e tatau ona faʻaaogaina ma le lapatai i tagata gasegase e faʻaleagaina ai le malosi o le valve ma / poʻo le valve valve, poo le GOKMP.

Tulaga faʻavae. O le Losartan (pei o isi vailaʻau e aʻafia ai le RAAS) o loʻo i ai se aafiaga faʻaogaina i tagata mamaʻi o le Negroid race pe a faatusatusa i sui o isi ituaiga, atonu e mafua mai i le maualuga o le faʻaogaina o le tino i nei tagata gasegase e maualuga le maualuga.

Tuʻufaʻatasiga faʻasalalauga ma vai le lelei-faʻasologa o le metabolism. E tatau ona taofiofi le toto, faʻamalologa o le vai-electrolyte metabolism, e aʻafia ai faamaʻi, hyponatremia, hypochloremic alkalosis, hypomagnesemia poʻo le hypokalemia, lea e mafai ona atiaʻe e le o le tala o le manava poo le vomiting.

E tatau ona siaki i taimi taʻitasi ia eletise eletise.

Aafiaga ole gasegase ma le endocrin. E tatau ona faʻaeteete i tagata gasegase togafitiga faʻamaʻi ma vailaʻau mo le faʻafofoga poʻo le inisalini, aua hydrochlorothiazide e mafai ona faʻavaivaia ai o latou aʻafiaga. I le taimi o le togafitiga ma togafitiga o le thiszz, o le maʻisuka e mafai ona iloa.

O togafitiga o Thiazide, e aofia ai le hydrochlorothiazide, e mafai ona mafua ai le le lelei o le vai-electrolyte (hypercalcemia, hypokalemia, hyponatremia, hypomagnesemia ma le palpolemic alkalosis).

O togafitiga o Thiazide e mafai ona faʻaitiitia ai le excretion o le calcium e fatugaʻo ma mafua ai le maualalo o le calcium i le toto plasma.

O le hypercalcemia malosi atonu o se faailoga o le hyperparathyroidism latent. Aʻo leʻi faia se suʻesuʻega o le galuega a le parathyroid glands, e tatau ona faalēaogāina togafitiga faʻasolosolo.

I le taimi o togafitiga ma togafitiga o thiazide, o le faateleina o le maualuga o le cholesterol ma triglycerides i le toto toto e mafai.

Ole togafitiga ole thiazide i nisi o tagata gasegase e ono osofia ai le hyperuricemia ma / poʻo le faʻateleina le ala o gout.

O le Losartan e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le uric acid i le plasma toto, o le mea lea, o lona faʻaaogaina faʻatasi ma le hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le hyperuricemia e mafua mai i le vailaʻau o le thiszide.

Galuega gaʻo maʻi. O togafitiga Thiazide e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase o le gase galuega poʻo le maʻi o le ate i luma, talu ai e mafai ona latou faʻaaogaina le cholestasis intrahepatic, ma e oʻo lava i nai faʻalavelave i le paleni vai-electrolyte e mafai ona saofagā i le atinaʻe o le gasegase o le hepatic.

O le vailaʻau o Lorista ® N o loʻo faʻasaina i tagata gasegase o loʻo i ai le tele o le galuega o le ate, aua e leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i lenei vaega o tagata gasegase.

Aute myopia ma le lua-kesi-tapuni klaucoma. O le hydrochlorothiazide o se sulfonamide lea e mafai ona mafua ai se uiga e le masani ai tagata e mafua ai le atinaʻeina o le myopia ma le mamao-taofi glaucoma. O aʻafiaga e aofia ai: faʻaitiitia faʻafuaseʻi o le tino vaaia po o le tiga o le mata, lea e masani ona aliali i totonu o ni nai itula poʻo vaiaso mai le amataga o le togafitiga o le hydrochlorothiazide. Agavale le togafitiina, faʻalavelave mamao-tapuni le glaucoma e mafai ona oʻo atu ai i le leai o se faʻaaliga.

Togafitiga: taofi le suʻeina o le hydrochlorothiazide i se taimi vave e mafai ai. Afai e tumau pea le le pulea o le IOP, e mafai ona manaʻomia togafitiga faafomaʻi faʻafuaseʻi poʻo taotoga. Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le atinaʻeina o se kesi vavalalata-tapuni klaucoma: o se talaʻaga o se tali atu i le sulfonamide poʻo le benzylpenicillin.

I maʻi e maua ai togafitiga faafomaʻi, e mafai ona atiaʻe faʻasalalauga o le hypersensitivity i le lua ma le leai o se talaʻaga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi poo le maʻisuka, ae sili atu pe a iai se talaʻaga.

O loʻo i ai lipoti o le faʻavavevaveina o le tino lupus erythematosus ao faʻaaogaina togafitiga thiazide.

Faʻamatalaga Faapitoa i Tagata Maua

O le vailaʻau o Lorista ® N o loʻo i ai le lactose, o le mea lea o le vailaʻau faʻasaina i tagata mamaʻi e le lactase, le gasegase o le tui, glucose-galactose malabsorption syndrome.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatino ai gaoioiga matautia e ono manaʻomia ai le gauai faʻapitoa ma vave faʻafoʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, avetaʻavale, galue ma le faʻaaogaina o masini). I le amataga o togafitiga, o le vailaʻau o Lorista ® N e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le toto, vevela po o le momoe, ma aʻafia ai i le tulaga o le mafaufau-lagona. Mo mafuaaga saogalemu, aʻo leʻi amataina se gaioiga e manaʻomia ai le gauai atili, e tatau i tagata ona muamua iloilo a latou tali i togafitiga.

Faatinoga i le tino

Na e iloa o le fomai anamua Eleni Dioscorides e talitonu o le aʻa o le pusi e pulea mafaufauga o le tagata? Fomaʻi Peresia Avicenna na fautuaina le vavao o le vaomatua e faʻamalosia ai le faiʻai, ma i Europa o le Renaissance, o togafiti lenei sa togafitia ... faʻapipiʻi.

E ui lava i le umi o tala o fualaau faasaina, o loo latou suʻesuʻe pea. E le o iloa e saienitisi pe o le a le mea o loo i ai i totonu o aʻa e faamafilemuina ai o tatou neura ma fesoasoani e momoe malie ai.

Ae o le aafiaga patino o le valerian i luga o le tino o le tagata (faapea foi ma meatotino a tinawort, peony ma laau faapena) ua leva ona lauiloa:

  1. E amataina le faiga o le faʻalavelave i le faʻalavelave tutotonu, lea e fesoasoani e toʻafilemu ma vave ai ona momoe.
  2. E faʻamaluluina ai neura ma le fatu, e fesoasoani ai e faʻafetaiaʻia ma le toʻa ni tulaga le lelei ma feagai ai ma faʻafitauli o aso taitasi.
  3. E galue o se antispasmodic: faʻasaʻo le vaʻaia o maso o meaʻai.
  4. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, e faʻaitiitia ai le mamafa.

Faailoga o le Faʻatau

Faailoga o le oona i fualaau faasaina atonu e le o vave mai. Afai e te inuina se tincture moa po o ni meaʻai mo masina (tusa lava pe faʻatagaina), o le X-hour e ono oʻo mai pe a oʻo mai le aafiaga o le vailaʻau.

O faʻapogai autu o le faʻasuala o mea manogi o le vaomatua e:

  • taoto ma vili
  • faafitauli i le manava ma le gaʻo (tiga, paʻu o le fatu,),
  • osofaia o le ulu
  • toso mamafa
  • faʻavavevaveina o maʻi tumau,
  • faaitiitia galuega
  • moe ma le le mautonu,
  • le le fiafia ma le le popole i mea o loʻo tutupu.

O nisi o aʻafiaga valerian e le faʻataunuʻuina i luga o se tagata ma maua tonu le itu e faʻafeagai (manatua le tali a pusi). I lenei tulaga, o le ai ai se malosi malosi, fiva ma afu, o le a oso le malosi. O nisi taimi o tiga o le loto, o se lagona o le le fefe ma le le mautonu ua faamauina.

Fesoasoani Muamua

O le a le mea e tupu pe ae inu i le tele o tagata valea? Afai e te maua i le taimi, ona leai lea o se mea - e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia iuga matautia.

  1. E sili pe afai e te vaʻai i faʻamaoniga o le maualuga ma fuafua le mafuaʻaga i le 2 itula muamua pe a uma ni papa poʻo ni otaota. E oʻo lava i le taele i le fale e mafai ona fesoasoani iinei.
  2. E faia faigofie lava - e tatau ona e inuina le tele o vai mafanafana i le taimi (2-2.5 lita) ma faʻaleaga vomiting e ala i le aʻafia o aʻa o le laulaufaiva.
  3. Afai e tele le taimi ua pasia pe o le tulaga o se tagata pe a maeʻa ona faʻaleagaina le phytotherapy, e tatau ona valaʻau se falemaʻi. O le a manaʻomia ai le gasegase i tulaga tumau ma toe faʻaleleia togafitiga.
  4. Afai e te matauina na o ni masalosaloga masalosalo i taimi o togafitiga ma le luluina o vao, e sili atu le faʻaitiitia o le fualaau poʻo le suia foi i se isi fualaau. O lea o le a e aloese mai ai i taunuuga ogaoga.
  5. E mafai ona aveese faʻamaoniga o mea e faʻafefe ai mea manogi i le vaomatua i vailaʻau antihistamines masani.

Ma o le a le tele o fualaau o valerian e mafai ona e inu i le taimi? O lenei fuainumera e ese mo tagata uma. Mo nisi, o le fautuaga 2 vaega ua uma ona iai le fua pito i maualuga, ma mo se tasi, e 10 meaʻai e le aumaia ai se faʻaleagaina poʻo se mea e iloagofie.

E faʻapefea ona ave le aʻa valerian?

O le faʻamaʻi faʻatasi ma vailaau valerian po o laʻau o se mea e seasea tupu. Ae e leʻoloaina le auala o le a tali atu ai le tino i se tagata valea e le faʻaleagaina - o le tali atu i faʻamaumauga o togalaau e masani lava o le tagata lava ia. O le faʻaitiitia o mea lamatia uma e faigofie lava, ia mulimuli i tulafono faigofie o togafitiga o togafiti suamalie.

  1. Aua nei galo - o le aʻa valearisa e matua gaoioi lava, o nisi taimi e manaʻomia ai le vaiaso mo le faʻamaʻiina o fualaau faasaina i le tino ma amata ona galue lelei. Afai e te manaʻomia se gaioiga vave, vaavaai mo se isi mea totō. Le itiiti ifo i le tina.
  2. Filifili ma le faaeteete au metotia. Pipi e gaoioi lemu atu, ae o le tincture ua solia mo tagata ua i ai se vailaau o le ava malosi.
  3. Aua le sili atu i le fualaau, e tusa lava pe o le lagona o le fualaau faasaina e le o lelei atoatoa. O se vaega tele o le aʻa o le pusi e mafai ona oo atu ai i le popolevale, ma o le a atili ai foi ona faigata ona toʻa ma moe. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ma o le a ia filifilia oe se isi vailaʻau.

E ui lava i le lauiloa o fualaau oona, o le sili atu o le valerian e mafai ona matua faaleagaina ai le soifua maloloina ma faʻafefe ai faʻalavelave popole. O le aloese mai nei faafitauli e matua faigofie lava, o le mea autu o le matauina lea o le fua ma vaeluaina i le va o togafitiga togafitiga.

O se tusiga mo le saite na saunia e Nadezhda Zhukova.

KRKA KRKA dd Krka dd, Novo mesto / Krka-RUS, LLC Krka dd, Novo mesto Krka, dd, Novo mesto, JSC KRKA-RUS, LLC

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

  • Ata vali ata vali Palama, lanu samasama samasama i le samasama ma se lanu lanumeamata, e oval, sina biconvex, ma se lamatiaga i le tasi itu. O fualaau, ata e ufiufi mai le samasama i le samasama ma se lanu lanumeamata, e oval, slightly biconvex.

Tulaga faapitoa

  • 1 le losartan potassium 100 mg hydrochlorothiazide 25 mg Faʻafiafiaga: faʻamaʻi faʻamaʻi - 69.84 mg, cellulose microcrystalline - 175.4 mg, lactose monohydrate - 126.26 mg, magnesium stearate - 3.5 mg.O le tuufaatasiga o le membrane film: hypromelilose - 10 mg, macrogol 4000 - 1 mg, vali quinoline samasama (E104) - 0.11 mg, dioxide (E171) - 2.89 mg, talc - 1 mg. losartan potassium 100 mg hydrochlorothiazide 12.5 mg Mea faʻaleleia: masini sosoʻo faʻamalolo, microcrystalline cellulose, lactose monohydrate, magnesium stearate. Laulaina o le Shell: hypromellose, macrogol 4000, quinoline teu samasama (E104), dioxide (E171), talc. losartan potassium 100 mg hydrochlorothiazide 25 mg Faʻafiafiaga: masini siaki, masini suauu microcrystalline, lactose monohydrate, magnesium stearate. Laulaina o le Shell: hypromellose, macrogol 4000, quinoline teu samasama (E104), dioxide (E171), talc. potassium losartan 50 mg hydrochlorothiazide 12.5 mg Mea faʻaleleia: masini sosoʻo faʻamalolo, microcrystalline cellulose, lactose monohydrate, magnesium stearate Faʻavae Shell: hypromellose, macrogol 4000, quinoline teu samasama (E104), dioxide (E171), tal. losartan potassium 50 mg hydrochlorothiazide 12.5 mg Mea faʻaleleia: masini sosoʻo faʻamalolo, microcristalline cellulose, lactose monohydrate, magnesium stearate. Laulaina o le Shell: hypromellose, macrogol 4000, quinoline teu samasama (E104), dioxide (E171), talc.

Lorista N contraindications

  • O le gasegase i le losartan, i vailaʻau e mafua mai i le sulfonamides ma isi vaega o le vailaau faʻamalosi, anuria, le faʻaleagaina o le tino (kiliata (CC) itiiti ifo nai lo le 30 ml / min.), Hyperkalemia, faʻamalasea (e aofia ai le maualuga o tui o togafitiga) ogaoga o le ate, o le hypokalemia e le mautonu, maitaga, lactation, hypotoption, matua i lalo ifo o le 18 tausaga (le aoga ma le saogalemu e le i faatuina), le lava, galactosemia poʻo le kullucose / gal malabsorption syndrome Galue. Faʻasalaga: faʻalavelave faʻafitauli o le paleni o le toto (hyponatremia, popolomelo, pomaponeemia, hypokalemia), faʻasalaga o le tino poʻo le faʻamaʻi o se tasi o le fatu fatu, maʻi o le maʻisuka, hypercalcemia, hyperuricemia ma / poʻo le gout, faʻateleina i se anemone neurologic allergic atiae muamua i isi fualaau faasaina, e aofia ai le initaneti AP

Lorista N itu aʻafiaga

  • I luga o le vaega o le toto ma le tino o le tino: e le masani ai: anemia, suauu Shenlane-Genokha. I le vaega o le puipuiga o le tino: e seasea ona tupu: anaphylactic reactions, angioedema (e aofia ai le fulafula o le larynx ma le laulaufaiva, e mafua ai le taofiofia o vaalele ma / poo le fulafula o mata, laugutu, pharynx). Mai le itu o le tino tutotonu o le tino ma le tino o le tino: masani: maʻi tigaina, le tino ma le leai o se mea e masani ai, vevela, vaivai, masani: migraine. Mai i le cardiovascular system: masani: manatu faʻapitoa (fua-faalagolago), palpitations, tachycardia, seasea: vasculitis. Mai le manava o le tino: masani: uluga, afaina o le manava i luga o le tino, pharyngitis, fula o le mucosa mu. Mai le gastrointestinal tract: masani: manava, dyspepsia, leu, vomiting, tiga o le tino. Mai le faiga o le hepatobiliary: e seasea lava: faʻamaʻi pipisi, maʻo le gase galuega. Mai le paʻu ma le gaʻo gaʻo: e masani lava: urticaria, paʻu o le paʻu. Mai i le maskloskeletal system ma le fesoʻotaʻiga: masani: faʻasolosolo, toe tiga, e le masani ai: faʻasolosolo. Isi: masani: asthenia, vaivaiga, edema lautele, tiga o le pusa. Faailoga o le fale suesue: masani: hyperkalamia, faateleina le maualuga o le hemoglobin ma le hematocrit (e le o le taua tele), e le masani ona tupu: le alualu i luma i le ogaumu ourea ma le creatinine, e seasea lava: faateleina le gaioiga o le ate ma le bilirubin enzymes.

Fofo faʻapitoa mo le maualuga o le toto

Ua faailoa mai Lorista mo le puipuia o malala o le fatu cardia i tagata gasegase ma le faateleina o tulaga lamatia:

  1. tulaga maualuga lona maualuga,
  2. mai le toto maualuga
  3. loto vaivai tumau
  4. faʻaititia le proteinuria i patini patini i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O pelelaau lozap e mafai ona ave faʻatasi ma isi vailaʻau e faʻaititia ai le maualuga o le mamafa. Ua foloina le fualaau faasaina, a maeʻa lea e mafai ona fufuluina i se aofaiga ua lava o vai ua tunu pe faamamaina.

I le maualuga o le maualuga o le toto, o le uluai masini o le a avea ma 1 papalama o Lorista N 50 / 12.5 mg i lea aso ma lea aso. O tagata mamaʻi e le o aoga lea ituaiga o tupe e tatau ona faʻatulagaina 2 pusa i le aso. O le mea lelei, o le fualaau faasaina e ave i le taeao pe a uma le 'aiga o le taeao. O le maualuga maualuga o le faʻamalosia o le faʻamalosia e mafai ona ausia pe a uma le 3-4 vaiaso mai le amataga o togafitiga.

Ina ia faʻaitiitia le faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular ma le oti i tagata mamai o loʻo maua i le maualuga, o le hypertrophy ventricular left e amata i togafitiga ma le 50 g o le vailaau faʻasaina i lea taimi ma lea aso.

E oʻo mai i le taimi nei, e leai se faʻatautaia o fualaau faasaina o fualaau faasaina Lorista, Lorista faatasi ai ma vailaau faʻasaina ua matauina:

  • Hydrochlorothiazide,
  • Cimetidine
  • Digoxin
  • Ketoconazole,
  • Phenobarbital,
  • Erythromycin.

Ae ui i lea, i le taimi o le faʻatasi faʻatasi ma le rifampicin, fluconazole, o le faʻaitiitia o le tikeri o le gaosiga o le potassium losartan metabolite e mafai ona maitauina. E leai se faʻamatalaga e uiga i aʻafiaga o le iʻuga o lenei mea ofoofogia.

O togafitiga tutusa ma le amloride, siama, spironolactone (togafiti faʻamalolo) ma faʻamalosiga faʻasaʻi e faʻaleleia ai le avanoa e atiaʻe ai le hyperglycemia i le tele o taimi.

Pe a faʻamafanafana faʻatasi ma NSAID (non-steroidal anti-inflammatory drugs), e aofia ai le filifilia o inhibitors, o le faaitiitia o le aoga e mafai ona matauina:

  1. togafitiga
  2. isi fualaau faasaina.

Aʻo faʻasolosolo faʻasoa faʻatasi Lorista ma togafitiga faʻasa, o le faʻasaʻoina o le toto maualuga o le a avea ma mea faʻapitoa i le natura, o le aʻafiaga o isi vailaʻau faʻasaʻi e faʻalauteleina. O le mea lea, e sili atu le aloese mai na ituaiga pe a fai e mafai ona faia lenei mea.

i le faʻatasi ai ma le soona faʻamalosia o isi vaega e taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le aafiaga.

O le faʻaaogaina o Lorista ma le fluconazole poʻo le rifampicin e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻatupulaia o metabolites malolosi o losartan.

O le tuʻufaʻatasiga o sauniuniga a Lorista ma le faʻamalositino, faʻamalositino-faʻamalolo faʻasolosolo poo vaifofo vai e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le pāmaʻi i totonu o le toto.

Faatasi ai ma le faʻamafanafanaga ma NSAID, e mafai ona faʻaitiitia le malosi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le maualuga o le toto maualuga e mafua ai le solia o le metabolism o gaʻo i le 50-70% o mataupu. I le 40% o tagata gasegase, o le maualuga o le toto maualuga e atiina ae ai le maʻisuka ituaiga 2. O le mafuaaga o le faʻamalosia o le inisalini - faʻamalosia o le insulin. O le maʻisuka ma le malosi e manaomia ai togafitiga vave.

O le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i togafitiga a tagata mo le maʻisuka e tatau ona amata i le tausisia o tulafono o se olaga ola maloloina: ia faatumauina se mamafa masani, taofia le ulaula tapaa, inuina ava malosi, faatapulaa le faaaogaina o masima ma meaai leaga.

Ou te tautala faalilolilo, tusa lava po o le a le taumafataga, inu tele vai mama. E fautuaina e ave Lorista i le taeao. Mo le maualuga o le maualuga, o le averesi o aso taitasi o le 50 mg. O le maualuga maualuga o le antihypertensive e maua i totonu o le 3-6 vaiaso o togafitiga.

E mafai ona maua se faʻamatalaga sili atu ona faʻalauiloa e ala i le faʻateleina o le fualaau o le vailaʻau i le 100 mg / aso.

1 vaiaso (1 - 7 aso) - 1 le faʻaaliga. Lorista 12.5 mg / aso. 2 vaiaso (8-14 aso) - 1 le papa. Lorista 25 mg / aso. 3 vaiaso (15-21 aso) - 1 le papa. Lorista 50 mg / aso. 4 vaiaso (22-28 aso) - 1 le papa. Lorista 50 mg / aso.

E tusa ai ma le talaaga o le aveina o togafitiga i luga o atopa, e fautuaina e amata Lorista togafitiga ma le 25 mg / aso.O le maualuga o le antihypertensive effect e maua i totonu o le 3 vaiaso o togafitiga.

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga (CC 30-50 ml / min), e le manaomia le faasaʻoina o le uluai metotia a Lorista.

Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le maʻi fatu cardiovascular ma le soifua maloloina i tagata mamaʻi ma le maualuga o le toto maualuga ma le hypertrophy o le ventricular, o le fua muamua ma le tausiga ole losartan e faaaoga - 50 mg 1 taimi / aso (1 papa o Lorista 50).

Afai i le faagasologa o togafitiga e le mafai ona ausia le maualuga o le toto maualuga pe a faʻaaogaina Lorista N 50, e manaʻomia le faʻamalosiga o togafitiga. Afai e tatau ai, e mafai ona faateleina le faʻasolo (Lorista 100) faʻatasi ma le hydrochlorothiazide i se fua faatatau e 12.5 mg / aso.

Le fua fautuaina o le fualaau faasaina o Lorista® N 100 -1. (100 mg / 12.5 mg) 1 taimi / aso.

Ole fua maualuga ole aso ole 1 le tab. fualaau faasaina Lorista N 100.

I tagata gasegase e leai se aoga, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

I tagata matutua, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fualaau.

I tagata gasegase ma le gase o le galuega, o le a faʻaitiitia le fua o Lorista. I le CHF, o le fua muamua o le 12.5 mg / aso. Ona faasolosolo malie lava lea ona tupu le fualaau seia oo ina ausia se fualaau faasaina. O le siitaga e tupu i le vaiaso (mo se faataitaiga, 12.5 mg, 25 mg, 50 mg / aso). O ia ituaiga o maʻi, o le laumei o Lorista e masani lava ona faʻamatalaina i le tuʻufaʻatasiga ma togafitiga faʻamaʻi ma glycosides cardiac.

O le puipuia o fatugaʻo i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma le proteinuria, o le fua muamua o le dose o Lorista o le 50 mg / aso. O le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina i le 100 mg / aso, ma mafaufau i le paʻu o le toto. O le siʻitia o sili atu i le 1 papalama o Lorista® N 100 i le aso e le fautuaina ma e taʻitaʻia ai i luga o aʻafiaga o itu.

O le faʻaaogaina faʻapitoa ole inhibitors losartan ma le ACE e faʻaleagaina ai le galuega, ae o lenei tuufaatasiga e le fautuaina.

Faʻaaogāina i tagata gasegase ma le faʻaititia o le faʻavalava o le vai - o le faasaʻoina o le vaivai o le vai e manaʻomia aʻo leʻi amata ona faʻaaoga le losartan.

Faiga faʻapolopolo

I lenei tusiga, e mafai ona e faitau i faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Lorista . Tuuina atu manatu mai tagata asiasi i luga o le saite - o tagata e faaaogaina lenei vailaau, faapea foi ma manatu o fomai faapitoa i le faaaogaina e Lorista ia latou faiga masani. O se talosaga tele o le faʻaopopoina atili lea o au iloiloga e uiga i le fualaau faasaina: o le vailaau na fesoasoani pe leʻi fesoasoani e aveesea le faʻamaʻi, o a faʻafitauli ma aʻafiaga na matauina, atonu e le o faʻamatalaina e le gaosi oloa i le faʻamatalaga. Analogs Lorista i le i ai o mea faʻapitoa e mafai ona maua. Faaaoga mo togafitiga o le maualuga o le toto maualuga i tagata matutua, tamaiti, faapea foi ma le taimi o le maitaga ma le lactation.

Lorista - Avanoa angiotensin 2 taligata o le talitane AT1 e le o le palatini.

O le Losartan (o le vailaau malosi o le fualaau faasaina Lorista) ma lona biologically active carboxy metabolite (EXP-3174) poloka ai aafiaga matuia o le angiotensin 2 i le AT1, e tusa lava po o le a le auala o lona fatuga: e tau atu i le faateleina o le galuega o le res plasma ma le faaitiitia i le maualuga o le aldosterone i le plasma toto.

O le Losartan e mafua ai le faʻaosoina o tali ile AT2 e ala i le faʻateleina o le maualuga o le angiotensin 2. E le taofia e Losartan le gaioiga o le kininase 2, o le enzyme e aofia i le metabolism o bradykinin.

E faaitiitia ai le OPSS, o le mamafa i le taamilosaga o le pulmonary, e faaitiitia ai le uta, ua i ai sona aafiaga toto.

E faʻalavelaveina le atinaʻeina o le hyperocphy o le myocardial, faʻateleina le faapalepale o le tino i tagata gasegase e le tumau le fatu.

O le faʻaleleia o Lorista i lea aso ma lea aso e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o fuainumera i le toto ma le diastolic toto. I le gasologa o le aso, e mafai lava e le losartan ona taofiofi le toto, ae o le aʻafiaga e le afaina e fetaui lelei ma le taamilosaga masani. O le faaitiitia o le toto maualuga i le faaiuga o le fualaau o le fualaau faasaina e tusa ma le 70-80% o le aafiaga i le pito i luga o le fualaau faasaina, 5-6 itula i le maea ai o le pulega.E le o maitauina le faʻasolosolo maʻi, ma o le losartan e leai sona aʻafiaga i le fatu.

O le Losartan e aoga i alii ma tamaitai, faapea foi ma tagata matutua (≥ 65 tausaga) ma gasegase laiti (65 tausaga).

O le hydrohydlothoidide o se vailaʻau o le thiazide lea e aʻafia ai ona aʻafiaga i le solia o le faʻaliliuga o le sodium, chlorine, potassium, magnesium, ionic water in the distal nelron, faʻaitiitia ai le excretion o ionic calcium, uric acid. O loʻo i ai meatotino e faʻaleagaina, o loʻo faʻateleina le faʻaleleia ona o le faʻalauteleina o arterioles. E leai se afaina i le toto masani. O le aafiaga o le diuretic e tupu pe a uma le 1-2 itula, e oʻo i se maualuga pe a uma le 4 itula ma tumau 6-12 itula.

O le aʻafiaga o le a tupu pe a mavae 3-4 aso, ae atonu e manaʻomia le 3-4 vaiaso e ausia ai le malosi o le togafiti.

Losartan potassium + tagata faʻataʻitaʻi.

Potassium losartan + hydrochlorothiazide + tagata faʻataʻitaʻi (Lorista N ma le ND).

O le pharmacokinetics o losartan ma hydrochlorothiazide ma le faʻaaogaina tutusa e le eseese ma le mea e faʻaaogaina ai.

E lelei le faʻaaogaina mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le tagofia o fualaau faasaina i meaʻai e leai sona aʻafiaga taua i ona faʻamaumauga. Toeitiiti lava e le ulu atu i le toto-faiʻai (BBB). E tusa ma le 58% o le vailaau faʻasaina ua faʻateleina i le talo, 35% - i le faʻasolosolo.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide e 60-80%. E le faʻafefeteina le hydrohydlorose ma e vave faʻavaveina e fatugaʻo.

  • ogaoga maualuga
  • faaititia le lamatiaga o le paʻu i tagata mamaʻi ma le maualuga o le maualuga o le toto ma le maualuga o le hypertrophy ventricular,
  • ogaoga o le fatu (i le avea o se vaega o le tuufaatasiga o togafitiga, faatasi ai ma le le faapalepale poo le le atoatoa o le togafitiga ma le atiata ACE),
  • puipuia o galuega fatu fatu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le proteinuria ina ia faʻaitiitia ai le proteinuria, faʻaitiitia le alualu i luma o faʻatoʻaga fatuga, faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o le mea e gata ai (faʻasaina le manaʻomia mo le faʻamalosi, le ono mafai ona tupu i le serin creatinine) poʻo le oti.

Pusa 12.5 mg, 25 mg, 50 mg ma le 100 mg.

Lorista N (e aofia ai le 12.5 mita o le hydrochlorothiazide).

Lorista ND (e aofia ai ma le 25 mg o le hydrochlorothiazide).

Faatonuga mo le faaaogaina ma le fua

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taumafataga, le taimi o le pulega - 1 taimi i le aso.

I le maualuga o le maualuga, o le averesi o aso taitasi o le 50 mg. O le maualuga maualuga o le antihypertensive e maua i totonu o le 3-6 vaiaso o togafitiga. E mafai ona maua se faʻamatalaga faʻapitoa e ala i le faʻateleina o le fualaau o le vailaau faʻasaina i le 100 mg i le aso i ni inumaga se lua pe tasi foi.

E tusa ai ma le talaaga o le aveina o le suuretics i tulaga maualuga, e fautuaina e amata Lorista togafitiga ma le 25 mg i le aso ile tasi fualaau.

O gasegase matutua, o gasegase e le atoatoa le aoga (e aofia ai ma gasegase i le tino) e le manaʻomia ona fetuunai le fua muamua o le fualaau faasaina.

I tagata gasegase i le gase o le galuega, o le fualaau faasaina e tatau ona faatonuina i se fua maualalo ifo.

I le faaletonu tumau o le fatu, o le uluai fualaau o le vailaʻau e 12.5 mg i le aso ile tasi fualaau. Ina ia ausia le fua masani o le tausiga o le 50 mg i le aso, e tatau ona faʻaititia le fua, i vavao o le 1 vaiaso (mo se faʻataʻitaʻiga, 12.5 mg, 25 mg, 50 mg i le aso). O Lorista e masani lava ona faʻamatalaina i le tuʻufaʻatasiga ma togafitiga ma glycosides cardiac.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻamaʻi i tagata mamaʻi ma maualuga le maualuga o le toto ma le hypertrophy ventricular left, o le fua muamua muamua o le dose e 50 mg i le aso. I le lumanaʻi, o le hydrochlorothiazide e mafai ona faaopoopo i lalo ifo o doses ma / poʻo le fualaau o Lorista e mafai ona faateleina i le 100 mg i le aso.

O le puipuia o fatugaʻo i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma le proteinuria, o le fua muamua o le dose o Lorista o le 50 mg i le aso. O le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faateleina i le 100 mg i le aso, ma mafaufau i le paʻu o le toto.

  • vavao
  • asthenia
  • tiga o le ulu
  • vaivai
  • tigā
  • popolega
  • moe i le moe
  • moe
  • mafaufauga faaletonu
  • gasegase o le neuropathy,
  • paresthesia
  • hyposthesia
  • migraine
  • gatete
  • faanoanoaga
  • manatu faʻamuamua (fua-faalagolago),
  • fatu fatu
  • Tachycardia
  • bradycardia
  • arrhythmias
  • angina pectoris
  • fusi le isu
  • tale
  • bronchitis
  • fula o le mucosa mu,
  • taoto, vili,
  • manava manava
  • tiga o le manava
  • anorexia
  • matagogo
  • tootai
  • afaina
  • malosi
  • uunai e urinate
  • ua le atoatoa le aoga,
  • faʻaititia le libido
  • vaivai
  • gaogao
  • tiga i tua, pusa, vae,
  • tatagi i taliga
  • tofo le solia
  • faʻanoanoa vaaia
  • conjunctivitis
  • anaemia
  • Shenlein-Genoch lanu viole
  • vevela paʻu
  • faʻateleina le sosolo
  • alopecia
  • gout
  • urticaria
  • paʻu paʻu
  • angioedema (e aofia ai le fulafula o le larynx ma le laulaufaiva, e mafua ai le taofiofia o vaalele ma / poʻo le fulafula o mata, laugutu, pharynx).

  • faʻailoga faʻamaonia,
  • hypermalemia
  • faʻamaʻi
  • lapatose inlerance,
  • galactosemia poʻo le glucose / galactose malabsorption syndrome,
  • maʻitaga
  • lactation
  • tausaga e oo atu i le 18 tausaga (o le lelei ma le saogalemu i tamaiti e le i faavaeina),
  • hypersensitivity i losartan ma / poʻo isi vaega ole vailaʻau.

Tina ma le lactation

E leai ni faʻamatalaga i le faʻaaogaina o Lorista i le taimi o le maitaga. O le faʻamalolo o le fetus, e faʻalagolago i le atinaʻeina o le system renin-angiotensin, e amata ona galue i le 3rd masina o le maʻitaga. O le lamatiaga o le tamaititi e faateleina pe a ave le losartan i le 2nd ma le 3rd trimesters. A oʻo ina maitaga le maitaga, e tatau ona faamutaina vave le togafitiga losartan vave.

E leai se faʻamatalaga i le vaevaega o le losartan ma susu susu. O le mea lea, o le fesili e taofi le susu susu poʻo le faalēaogāina o togafitiga ma le losartan e tatau ona filifili e amanaia lona taua i le tina.

O tagata maʻi e faʻaititia le voluma o le felafolafoaʻi toto (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o togafitiga ma vailaʻau tele o togafitiga) e mafai ona atiaʻe ai le faʻamalologa o mea faʻapitoa. Aʻo le i ave le losartan, e tatau ona faʻaumatia faʻasalaga o loʻo i ai nei, poʻo le amata togafitiga faʻasolosolo.

I tagata gasegase ma le agamalū ma le agavaʻa o le ate, o le faʻaoʻoina o losartan ma lona metabolite malosi i le plasma toto pe'ā uma ona sili atu le maualuga o le puleaina ole fofoga tautala nai lo le soifua maloloina. O le mea lea, o tagata gasegase o loʻo i ai se talaaga o faʻamaʻi ate e tatau ona tuʻuina atu i lalo se togafitiga maualalo.

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, e le gata i le ma le leai o le maʻisuka, e masani lava ona atiae le hyperkalemia, e tatau ona manatuaina, ae na o ni mea e le masani ai ona o lenei mea, ua taofia ai togafitiga. Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le faʻaleleia o le paluka i le toto, aemaise lava i tagata matutua, ma le le atoatoa o le galuega.

O vailaau faʻasoifua maloloina e faʻaaogaina i le system renin-angiotensin e mafai ona faateleina ai le siama urea ma le creatinine i tagata gasegase ma le faʻamausalisaina o le tino poʻo le tasi o le tino o le fatu o le fatu o le fatu. Suiga i galuega o gaʻo e mafai ona toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalolo o togafitiga. I le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaauau pea le mataʻituina o le faʻatupu o le creatinine i le toto toto i taimi masani.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

E leai ni faʻamatalaga i luga o le aafiaga o Lorista i le mafai ona ave taavale poʻo isi auala faʻapitoa.

E leai ni faʻamalositino faʻamalosi faʻamalositino ma le hydrochlorothiazide, digoxin, mea faʻapitoa tuusaʻo, cimetidine, phenobarbital, ketoconazole ma le erythromycin ua matauina.

Aʻo faʻaoga faʻatasi ma le rifampicin ma le fluconazole, sa maitauina le faʻaitiitia o le maualuga o le metabolite o le potassium losartan. E le o iloa le taunuʻuga o le gasegase o lenei mea.

O le faʻaoga faʻaponei faʻatasi ma togafitiga faʻamalolo faʻamalolo (mo se faʻataʻitaʻiga, spironolactone, triamteren, amiloride) ma sauniuniga o le potassium e faʻaleleia ai le lamatiaga o le hyperlink.

O le faʻaaogaina tutusa o fualaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, e aofia ai le filifilia COX-2 inhibitors, e mafai ona faʻaitiitia ai le aʻafiaga o togafitiga ma isi vailaʻau faʻasaina.

Afai o loʻo faʻatulagaina Lorista i le taimi lava lea e tasi ma togafitiga o thiazide, o le faʻaitiitia o le toto maualuga e faʻaopopo i le natura. Faʻaleleia (felagolagomaʻi) le aʻafiaga o isi vailaau faʻamalosi (vailaʻau, peta-blockers, sympathotics).

Analogues o fualaau faasaina Lorista

Faʻatusatusaga o le gaosiga o le mea galue:

  • Plocktran
  • Brozaar
  • Vasotens,
  • Vero Losartan
  • Zisakar
  • Cardomin Sanovel,
  • Karzartan
  • Cozaar
  • Lakea
  • Lozap,
  • Lozarel
  • Losartan
  • Losartan potassium,
  • E leai
  • Lotor
  • Peretania,
  • Renicard.

I le leai o ni fua faatatau o fualaau faasaina mo le mea galue malosi, e mafai ona e kiliki i luga o sootaga i lalo ifo i faamai lea e fesoasoani mai fualaau talafeagai mai ma vaai i analogues avanoa mo togafitiga faafomaʻi.

Lorista N o se vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi e aofia ai le angiotensin apologist receptor (type AT1) losartan ma le thiazide diuretic hydrochlorothiazide. O le sini autu o le togafitiga o le toto maualuga o le taofia lea o le atinaeina o maʻi o le cerebrovascular, o le cardiovascular events, le toe toilalo, ma faaitiitia le lamatiaga o le oti cardiovascular. Ona o le tulaga le mautonu e faapea o le monotherapy i le tele o tulaga e le mafai ona taulimaina le galuega o le ausia o le maualuga o le toto, i tausaga talu ai nei, ua faateleina le faalagolago o cardiologists i fualaau faasaina antihypertensive. O le tuufaatasiga "angiotensin receptor blocker (sartan) + thiazide diuretic" ua avea nei ma se tasi o folafolaga aupito sili. O le i ai o se masini tutusa tutusa o le gaioiga faatasi ai ma le tuufaatasiga "inisinia o le enzyme angiotensin-converging (inhibitor ACE) + thiazide diuretic", o lenei pharmacological "mix" o loo i ai le tele o itu e le mafaafitia i luga o le muamua. O le mea lea, e le pei o le ACE, o loʻo tuʻuina atu i ai ni paʻu sili ona atoatoa o aʻafiaga o le "cellular" o le system renin-angiotensin-aldosterone. E sili atu foi ona latou faapalepale, e aunoa ma le faatupuina, e ese mai i le inisiua ACE, o le maʻi vaivai ma le maʻi angioedema ona o le faaputuputuina o le malosi o le bradykinin i le tino. O le iʻuga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i falemaʻi ua faʻaalia ai le maualuga o le aoga o losartan i le maualuga. O Sartans i aso nei o loʻo iai se tasi o avanoa taua i fautuaga faavaomalo mo togafitiga o lenei faʻamaʻi, o fualaau faʻatau muamua e talafeagai mo le faʻaauau pea o togafitiga. O Lorista N mai le kamupani Slovenia o Krka na faʻaalia i lo matou atunuu i le 2008 ma o lea ua mafai nei ona manumalo i fomaʻi ma le faʻatuatuaina o tagata gasegase. O le faiga o gaioiga a le lorista N e faʻavae i luga o le gafatia o losartan (tatou o le hydrochlorothiazide mo le taimi nei) e taofia ai le avanoa o le angiotensin II i ona "tagata" faʻaleleia, e mafua ai ona ia iloa le gafatia o le vasopressor.

O se taunuuga, o le fualaau faasaina e mafua ai le malologa o puipui o toto toto, faaitiitia ai le muamua ma le togi i luga o le myocardium, o le tulaga lautele o le tetee o toto toto ma taofia ai le gasegase o le ventricular left. E le pei o isi vailaau faʻasaina, o Lorista N o loʻo i ai se aʻafiaga o le tino, e le aʻafia le aafia i galuega faʻavae, e faʻaalia ai le tetee ma le le faʻaleagaina (antithrombotic) meatotino, ma faʻaleleia ai galuega faʻatino (mafaufau). O le lelei ma le lelei o le talaaga o le saogalemu o Lorista N na faamautuina e le gata i suega o falemai, ae faapea foi i le taimi o suesuega o fefaatauaiga, o lona uiga. pe a uma ona tuʻuina atu le vailaʻau i le maketi.A maeʻa le faʻafofoga tautala, e vave ona gauai le losartan i le gastrointestinal tract. O lona bioavailability bio 33%, lea e fesootaʻi ma le aafiaga o le uluaʻi fua i le ate. O le maualuga o le maualuga o losartan i totonu o le toto ua faamaumauina 1 le itula talu ona uma le pulega. Lorista N e mafai ona faʻaaoga e tusa lava po o le a le meaʻai. O le vaega lona lua o le vailaau faasaina - o le thiazide diuretic hydrochlorothiazide - e taofia ai le toe suia o le absorption i le distal nephron o ions sodium, ma le chlorine, faapea foi le vai ma le potassium, magnesium ma ions calcium. O ona aʻafiaga e aʻafia ai ona o le faʻalauteleina o arterioles. O le togafitiga o le totoga e mataituina i le 1-2 itula i le maeʻa ai o le fualaau faasaina, ausia lona maualuga pe a uma le 4 itula ma e oʻo atu i le 12 itula. Ole fua muamua (ma le lagolago) o le lorista N mo le maualuga o le maualuga o le 1 tablet 1 taimi i le aso. O le maualuga o le togafitiga faʻamalosi e tatau ona faʻamoemoeina i le tolu vaiaso muamua o le vailaʻau mo togafitiga. I le le atoatoa o le fualaau faasaina, e mafai ona faateleina lenei fualaau i le 2 pusa. O Lorista N o loʻo lelei faʻatasi ma isi fualaau faʻasaina. O maʻi matutua e le manaʻomia le toe fetuunaʻi o fua. O le i ai o le hydrochlorothiazide i le sauniuniga e faʻapupulaina ai le faʻalavelave ma le faʻalavelave i le paleni masima.

Pharmacology

Faʻafefiloi fualaau faʻasaina.

O Losartan o se tagata tetee o le 'angiotensin II faʻaleleia ituaiga II AT 1 le natura e le o le porotini.

I totonu o vivo ma in vitro, losartan ma lona biologically active carboxy metabolite (EXP-3174) poloka ai aafiaga matuia o le angiotensin II i luga o le AT 1, e tusa lava po o le a le auala o lona fatuga: e mafua ai le faateleina o le galuega o le res plasma ma le faaitiitia i le maualuga o le aldosterone i le plasma toto.

O le Losartan e mafua ai le faʻamalosia o le AT 2 faʻamaumauga e ala i le faʻateleina o le maualuga o le angiotensin II. O Losartan e le taofia le gaioiga o le kininase II, o le enzyme e aofia i le metabolism o bradykinin.

E faaitiitia ai le OPSS, o le mamafa i le taamilosaga o le pulmonary, e faaitiitia ai le uta, ua i ai sona aafiaga toto.

E faʻalavelaveina le atinaʻeina o le hyperocphy o le myocardial, faʻateleina le faapalepale o le tino i tagata gasegase e le tumau le fatu.

Avea le losartan 1 le taimi / aso e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o fuainumera taua i le toto ma le diastolic toto. I le gasologa o le aso, e mafai lava e le losartan ona taofiofi le toto, ae o le aʻafiaga e le afaina e fetaui lelei ma le taamilosaga masani. O le faaitiitia o le toto maualuga i le faaiuga o le fualaau o le fualaau faasaina e tusa ma le 70-80% o le aafiaga i le pito i luga o le fualaau faasaina, 5-6 itula i le maea ai o le pulega. E le o maitauina le faʻasolosolo maʻi, ma o le losartan e leai sona aʻafiaga i le fatu.

O le Losartan e aoga i alii ma tamaitai, faapea foi ma tagata matutua (≥ 65 tausaga) ma gasegase laiti (65 tausaga).

O le hydrohydlothoidide o se vailaʻau o le thiazide lea e aʻafia ai ona aʻafiaga i le solia o le faʻaliliuga o le sodium, chlorine, potassium, magnesium, ionic water in the distal nelron, faʻaitiitia ai le excretion o ionic calcium, uric acid. O loʻo i ai meatotino e faʻaleagaina, o loʻo faʻateleina le faʻaleleia ona o le faʻalauteleina o arterioles. E leai se afaina i le toto masani. O le aafiaga o le diuretic e tupu pe a uma le 1-2 itula, e oʻo i se maualuga pe a uma le 4 itula ma tumau 6-12 itula.

O le aʻafiaga o le a tupu pe a mavae 3-4 aso, ae atonu e manaʻomia le 3-4 vaiaso e ausia ai le malosi o le togafiti.

Fegalegaleaiga

I suʻesuʻega a suʻesuʻega, e leʻi iai ni faʻamatalaga faʻafesoʻotai o le pharmacokinetic faʻatasi ma le hydrochlorothiazide, digoxin, warfarin, cimetidine, phenobarbital, ketoconazole ma le erythromycin.

Rifampicin ma le fluconazole e faʻaitiitia ai le maualuga o le metabolite galue (i le falemaʻi e leʻo suʻesuʻeina lenei fegalegaleaiga).

O le tuufaatasiga o losartan faatasi ai ma togafitiga o le gasegase (spironolactone, triamteren, amiloride), suparonolactone, poo le saltsium salts e mafai ona taitai atu ai i le hyperlink.

NSAIDs, e aʻafia ai Filifili COX-2 inhibitors e mafai ona faʻaititia le aoga o togafitiga ma isi vailaʻau faʻasaʻi, e aofia ai le losartan.

I tagata gasegase e leai se aoga, e togafitia ma NSAID (e aofia ai le COX-2 inhibitors), o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻataʻitaʻiga a le angiotensin II, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le galuega, e aofia ai le le atoatoa o le faʻailoga, lea e masani ona toe faʻafefe.

O le aʻafiaga o le toesea o losartan, e pei o isi fualaau faʻamalosi, e mafai ona faʻaititia pe a fai le indomethacin.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga thiazide, ethanol, faʻasalaga ma fualaau faʻasaina e mafai ona ono aʻafia ai le lamatiaga o le mafaufauga masani.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻapitoa i vailaau faʻamalolo (mo le tautala tautala ma le inisalini), e mafai ona manaʻomia se faʻasologa ole fomaʻi ole vailaau ole hypoglycemic.

Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma isi fualaau faʻamalosi, o se faʻaopoopoga o aʻafiaga.

Colestyramine ma le colestipol faʻalavelaveina le faʻafefe o le hydrochlorothiazide.

Faʻatasi ma le GCS, ACTH, o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le eletise, aemaise lava le hypokalemia, ua maitauina.

O le vai hydrochlorothiazide e faʻaitiitia ai le malosi o le tali i le au amine (eg, epinephrine, norepinephrine).

O le vai hydrochlorothiazide e faʻaleleia ai le aafiaga o le malologa o musika o se ituaiga o mea e le o le faʻaleaogaina (mo se faʻataʻitaʻiga, tubocurarine).

E faʻaitiitia e le diʻitiʻese le tuʻuina atu o le lithium ma faateleina le ono aʻafiaga o aʻafiaga o le lithium (e le fautuaina le taimi e tasi).

O NSAID (e aofia ai le iniseti COX-2) e mafai ona faʻaitiitia ai le diuretic, natiriuretic, ma aafiaga faʻatoga o togafitiga.

Ona o le aafiaga i le metabolism o le calcium, o le faʻaaogaina o togafitiga thiazide e mafai ona faʻaseseina ai taunuuga o se suʻesuʻega o le galuega a le parathyroid gland.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Lorista N, vailaʻau

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taumafataga. Lorist H 12.5 mg + 50 mg. e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi auala e faʻaitiitia ai le mamafa.

Laasaga muamua ma tausiga - 1 papalama 1 taimi i le aso. I tagata matutua ma gasegase e le atoatoa, e aofia ai i latou o loʻo i luga o le paʻu, e le manaʻomia se fetuunaiga muamua.

Ina ia maua se faʻamatalaga sili atu ona aloaia, e mafai ona faateleina le fualaau o le vailaʻau i le 2 pusa o Lorista N (50 / 12.5 mg) 1 taimi i le aso.

Le fua faatatau maualuga o aso taitasi o le 2 pusa o fualaau faasaina.

Ole maualuga o le maualuga ole maualuga ole maualuga ma le gasegase o le ventricular

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o pathoces cardiovascular ma le olaga faitino, o le losartan o loʻo faʻamautuina i le muamua muamua o le 50 mg i le aso. Afai e le mafai ona maua le toto maualuga o le toto aʻo ave le losartan i se aso masani o le 50 mg, e tatau ona filifili se fualaau e ala i le faʻapipiʻiina i sina togi o le hydrochlorothiazide (12.5 mg i le aso).

Afai e tatau ai, o le fua o aso taitasi o losartan e tatau ona faateleina i le 100 mg i le tuufaatasiga ma le hydrochlorothiazide i se fua faatatau o le 12.5 mg, ma i le lumanai, ia faateleina le dose o Lorista N i le 2 papa.

E tusa ai ma le cardiologists, e fautuaina e ave Lorista N mo le lamatiaga o le fatu pe a le fesoasoani le monotherapy ma le losartan e ausia ai le maualuga o le toto.

Tulaga o le teuina

  • faleoloa i le vevela vevela 15-25 tikeri
  • aloese mai tamaiti
Faʻamatalaga faʻamatalaga

O le tino vascular system o se vaega taua o le faagaoioia o le tino atoa. Soo se tulaga faʻaleagaina e mafua ai ona faʻaitiitia le soifua maloloina o tagata, ma i nisi tulaga e mafua ai le oti. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina Lorista N e faʻavae i luga o mea gaosia mai le tuufaatasiga, o mea ia e puipuia ai le hyperphophy o le myocardial, o le mea e ono tupu ai le paʻu. O lea ituaiga aafiaga e taua o se aafiaga e le afaina i vailaau faafomai.

Le fualaau faasaina Lorista N

O le vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le kulupu o antihypertensive drugs, ei ai se tuufaatasiga tuufaatasia. O vailaʻau a Lorista e aofia ai le vailaʻau oona malosi, o se faʻataʻitaʻiga o tagata filifilia, o loʻo i ai le natura e le o le porotini. Faʻafetai i lenei mea aoga, ua saunia ai e Lorista N se faʻaleleia ma le vave faʻapipiʻiina o faʻaaliga uma o le atigipusa o le angiotensin II AT1, o loʻo i ai se aafiaga malosi i metotia uma i le tino.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O pepa e iai foliga oval biconvex, lanu samasama (o nisi taimi ma le lanu uliuli), i le tasi itu e i ai se tulaga lamatia. O vailaʻau vailaʻau taʻitasi e aofia ai:

Aʻo faʻaaogaina fualaau mo fualaau faasaina:

  • magnesium stearate,
  • faʻasolosolo maso
  • lactose monohydrate,
  • microcrystalline cellulose,
  • talisa paʻu
  • titanium dioxyide
  • macrogol 4000,
  • quinoline lanu samasama.

Lorista N - faatonuga mo le faʻaaogaina

O se vailaau e mafai ona avea ma se vaega o se togafitiga faʻapitoa poʻo le galue o se fualaau tutoatasi. E le afaina ai le fualaau oona i le 'ai. O tulafono o loʻo mulimuli mai e iloga e tusa ai ma faatonuga a Lorista N:

  1. AH (maualuga maualuga). I le avea ai o se tulafono, o le dosiga e 50 mg, o le aofaiga lava lea e tasi mo le togafitiga faʻaleleia. Le fua maualuga o aso taitasi o le 100 mg. O le maualuga maualuga o le antihypertensive e matauina pe a uma le 3-6 vaiaso o togafitiga. Ole fua muamua mo tagata e maua i le ate poo le gasegase ole hypovolemia e 25 mg.
  2. Faʻasologa o le fatu o le fatu. E fautuaina i lenei tulaga ina ia faasolosolo malie le alualu i luma, e tatau ona amata i le 12.5 mg mo le vaiaso, ona sosoo ai lea ma le 25 mg ma le lona tolu e faaaoga ai le fua faatatau masani o le 50 mg i le aso.
  3. Puipuiga o le cardiovascular i tagata gasegase maualuga: ole fua muamua ole 50 mg, pe afai e tatau, e mafai ona e totoina i le 100 mg.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E tatau ona amanaia le aafiaga e ono tupu mai ona o le tuufaatasia o Lorista N papa ma isi vailaʻau. O faʻamatalaga nei:

  1. E leai ni suiga iloga i le aoga aʻoe alu i Warfarin, Cimetidine, Hydrochlorothiazide, Digoxin ma isi vailaʻau faʻatasi ma le tutusa o le aʻafiaga.
  2. O le faailo o le metabolite malosi o loʻo faʻaititia ma le manino pe a faʻapipiʻi ma le fluconazole, rifampicin.
  3. O faailoga o le hypermalemia o le a atiina ae ao ave ni togafitiga ma le potassium poo ona faʻaopoopoga, masima.
  4. NSAIDs ma atitiata filifilia e mafai ona faʻavaivaia ai le aʻafiaga o fualaau faʻamalosi ma isi togafitiga.
  5. Faʻafesoʻotaʻiga ma NSAID e mafua ai le faʻaitiitia o le galuega faʻapitoa, lea e taʻitaʻia ai foliga vaaia o le le mafai ona faʻaaogaina le faalētonu.
  6. Ole aʻafiaga faʻapitoa o Lorista N e faʻaitiitia ai le indomethacin.
  7. O le masiose o le Orthostatic e atiae pe a tuufaatasia ia vailaʻau ma le gasegase, meaola o le thiazide-type, mea nakoti.
  8. O le faʻaalia o se aʻafiaga faaopoopo o le a faʻaosofia ai le faʻafoega faʻapitoa o le vailaʻau faʻasaina ma fualaau faʻamalosi.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

Lorista N o loʻo faʻatau atu i soʻo se fale talavai e aunoa ma se faʻamaumauga, e tusa ai ma faatonuga, e tatau ona teuina le oloa i se nofoaga ma le vevela lelei e aunoa ma se avanoa i le susulu o le la. O le ola ola o le fualaau faasaina e 3 tausaga.

Afai e tatau ai, o le togafitiga o le diuretic ma se mea tutusa e mafai ona faia, e pei o Lorista N. I lenei laasaga, o filifiliga nei o analogues o lenei fualaau faasaina, lea e maua ai aafiaga o le angiotensin:

  • Blocktran GT,
  • Gizaar
  • Losartan
  • Vazotens H
  • Cardomin Plus Sanovel,
  • Gizortan
  • Simartan H,
  • Lozap Plus,
  • Lozarel faaopoopo
  • Lakea N.

Price Lorista N

O se vailaʻau e faʻatau atu i falemaʻi o soʻo se aai, e mafai ona e faʻatonuina se vailaʻau mai le Initaneti ma le faʻaogaina o fale. O le tau i faleoloa i luga o le initaneti e masani lava ona maualalo, o le tau e faʻalagolago pea i le vaega o le faʻatau, le kamupani gaosi oloa.O le tau fuafuaina o Lorista N tapenaga e pei ona taua i lalo:

Lorista tablets - o le a le mea latou te fesoasoani mai ai? O vailaau faʻasolosolo o loʻo i ai meatotino faʻapitoa. O fualaau faasaina "Lorista" faatonuga mo le faaaogaina e faatonuina e ave ma le toto maualuga, faaletonu fatu.

Lorills pills: mea latou te fesoasoani mai ai

Faʻaaliga mo le faʻaaoga e aofia ai:

  • ogaoga maualuga
  • toilalo o le fatu e tupu i se foliga masani (faʻatasi ma isi vailaʻau),
  • gasegase o le ventricular agavale tauagavale (o se vailaau ua faatonuina ina ia faaitiitia le ono mafai ona paʻu),
  • nephrology, atiae e faasaga i le talaaga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le vailaʻau "Lorista N" ua faʻamaonia mo faʻamatalaga tutusa, faatasi ai ma vailaau faʻasaʻi ma vailaʻau.

O le vailaau "Lorista": faatonuga mo le faʻaoga

O fualaau e ave faʻatalanoa, faʻafefiloi i le vai, e tasi i le aso. I le maualuga o le mamafa, taufaamatau i le maʻi pipisi i le tagata maʻi, faapea foi ma le nephrologists i le maʻisuka, 50 mg o le fualaau faasaina ua faailoaina. Masalo o le lua faaluaina o le tele o fualaau. O le umi o togafitiga e faia ile 3-5 vaiaso. A faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga, 25 mg o loʻo faʻatulagaina. Faatasi ai ma maʻi o le ate, ua faʻaitiitia le tele o le vailaʻau.

I le avea ai o se vaega o togafitiga faʻapitoa o fatuga tumau o le fatu, ua faʻaaogaina ai fualaʻau e pei ona taua i lalo. I le vaiaso muamua latou te inu 12.5 mg i le aso. I le isi 3 vaiaso e sosoo ai, ua faʻatupulaia le fua i le 12.5 mita i aso uma e 7. I le laasaga mulimuli, e 50 mg ua ave. O se vailaau tausiga lea.

O vailaau "Lorista N": faatonuga mo le faʻaoga

Ina ia togafitia le maualuga, e tatau ona e inu 1 le papa. Afai e tatau ai, ia faatonuina 2 capsules i le aso. I le faaititia o le toto o le toto, o le togafitiga e amata i le 25 mg o le fualaau faasaina. Togafitiga o le fatu ma vailaau faafomai "Lorista N" ua faia ma le le atoatoa o auala masani. E ave i le aofaiga o 1-2 papa.

Faʻaiʻuga

O le vailaau faasaina "Lorista", faatonuga ma iloiloga o maʻi e maua ai na faamatalaga, e talia lelei e tagata gasegase. Ae ui i lea, o aʻafiaga o loʻo aʻafia pea. E vave ona latou pasia ma e le faʻaalia. E mafai e le mea faigaluega ona tupu:

  • vaivai, faʻalogo, tale, manava manava,
  • urinary tract siama, le atoatoa,
  • gaogao, suiga o le tofo, anemia, paʻu vevela, sulu,
  • tiga o le ulu, fula o le mucosa muʻa, bronchitis, dyspepsia,
  • faaitiitia le tosina, fesuiaiga,
  • faʻavasegaina o mea faitino, faʻasologa o mea, gaogao,
  • sasaa, vevela, palpitations, pharyngitis,
  • tiga o le manava, gasegase, susu, afu,
  • popolega, gaioiga, mumu, angioedema,
  • moe i le moe, tiga o le tino.

O fualaau faasaina "Lorista" o loo i ai tala tutusa nei:

O a maʻi ma fomai

E tusa ai ma iloiloga a "Lorista" iloiloga eseese. O nisi o tagata gasegase e faailoa mai na o nei vailaau na fesoasoani ia i latou e faʻasaina le mamafa o le toto. Ae peitai, e le fetaui le mea faigaluega mo tagata uma. O nisi tagata e leai se aoga, o isi e faamaonia ni uiga le lelei. O le tele lava o taimi e faʻaalia ai e le tale ma le urticaria.

Fomai latou te tuuina mai a latou tali i luga o laupepa Lorista. Latou te finau e faapea, ina ia ausia se taunuuga lelei, e tatau ona e faʻaeteete ma le faʻaeteete i le fuafuaina o le metotia.

Ole maualuga ole totoga (i tagata gasegase o loʻo faʻaalia le faʻasologa o faʻasologa). Faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻi fatu cardiovascular ma le soifua maloloina i tagata mamaʻi ma le maualuga o le maualuga o le toto ma le hypertrophy.

Faʻatonuga ma pulega Lorista N papaa 12.5 mg + 50 mg

Totonu, e tusa lava po o le a le taumafataga. E mafai ona tuʻuina le vailaʻau faʻatasi ma isi vailaau faʻasaina. Toto maualuga. O le fua muamua ma le tausiga o le 1 laulau o le fualaau (50 / 12.5 mg) 1 le taimi i le aso. O le maualuga o le antihypertensive e maua i totonu o le tolu vaiaso o togafitiga. Ina ia maua se faʻamatalaga sili atu ona aloaia, e mafai ona faʻaititia le fualaau o le vailaʻau i le 2 papa (50 / 12.5 mg) i le aso. Le fua faatatau maualuga o aso taitasi o le 2 pusa o fualaau faasaina.I tagata gasegase ma le faʻaititia o le voluma o le toto felafoaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo faia ni vailaau tele o togafitiga), o le fua muamua o le dose o losartan i tagata maʻi ma le hypovolemia e 25 mg i le aso. I lenei itu, o le togafitiga e tatau ona amatalia pe a uma le soloia o togafitiga ma le faasaʻoina o le hypovolemia. I tagata matutua ma gasegase e le atoatoa, e aofia ai i latou o loʻo i luga o le paʻu, e le manaʻomia se fetuunaiga muamua. Faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻi fatu cardiovascular ma le soifua maloloina i tagata mamaʻi ma le maualuga o le maualuga o le toto ma le hypertrophy. O le fua muamua o le dose o losartan o le 50 mg 1 le taimi i le aso. O maʻi e le mafai ona ausia le maualuga o le maualuga o le toto maualuga aʻo ave le 50 mg / aso e manaʻomia ai togafitiga faʻatasi ai ma le losartan ma le maualalo o doses o le hydrochlorothiazide (12.5 mg), ma afai e tatau ai, faʻaititia le dose ole losartan i le 100 mg i le tuufaatasiga ma le hydrochlorothiazide i se fua faatatau o le 12.5 mg / aso, i le lumanai - faateleina i le 2 pusa o fualaau faasaina 50 / 12.5 mg i le atoa (100 mg o losartan ma le 25 mg o le hydrochlorothiazide i le aso).

Tuua Lau Faamatalaga