Suʻega o le Maʻisuka China

I Saina, e oo lava i ituaiga ogaoga o le maʻisuka e togafitia i togafitiga masani a Saina ma togalaau. O le togafitiga e aoga, saogalemu ma le taugofie. E le gata i lea, o fomaʻi faa-Saienisi latou te faaaogaina togafitiga faafomaʻi ma togafiti fou e ausia ai taunuuga maualuga.

Āiga ma Faʻamanuiaga

O vailaʻau Saina, e ese mai i vailaʻau a Europa, faʻaaogaina metotia e faʻamoemoe e toe faʻaleleia ai le ola maloloina o le tino ma le agaga i togafitiga o le maʻisuka. O togafitiga e filifilia e tusa ai ma uiga patino o se tagata ma e leai sona aafiaga leaga i le tino.

I le faaopoopo atu i ai, o le mea sili ona lelei o le faia o se togafitiga o le soifua maloloina i Saina e:

  • Gaioiga faʻamaonia maualuga. Sa faʻaaogaina e fomaʻi mea fou fou i la latou faiga, lea e fesoasoani e iloa auiliili ma saʻo le ata o le faʻamaʻi o tagata uma oe liliu atu ia i latou mo se fesoasoani ina ia filifili ai se togafiti togafitiga lelei.
  • Faʻatasia le malamalama o fomaʻi i Sisifo ma fomaʻi faʻapitoa i sasaʻe. O sui o saina Saina e fiafia i mea aupito sili ona ausia o Sisifo i le itu o metotia mo le togafitia o tagata mamaʻi i le maʻisuka, ae i le taimi lava lea e faʻapipiʻiina ai lenei malamalama ma le faʻavaeina o vailaʻau faʻasaienisi masani mo se togafiti sili atu ona lelei ma saogalemu.
  • Suiga manuia o le oʻo lava i faafitauli matuia. Faʻafetai i se auala taʻitasi, e mafai e fomaʻi ona filifilia le filifiliga togafitiga e tusa lava pe sili atu ona ogaoga gasegase ma faʻateleina le lelei o latou soifua manuia.
  • Le tau maualalo o togafitiga. 1 o le togafitiga i falemai i Saina o le a tau, i le averesi, $ 1000-1500 sili atu nai lo le US ma Europa.

O le tausiga o le maʻisuka i Saina e lelei, saogalemu, ma le taugofie.

Faiga faavae ma metotia o suʻesuʻega

E le iloa e le au atamamai Saina le 2 (o le muamua ma le lona lua), ae o le tele o ituaiga ituaiga 10 o le maʻisuka, e faavae i le ata o le maʻi.

Ina ia filifili togafitiga saʻo ma ia iloa le ituaiga o maʻisuka i se tagata maʻi, o auala nei e iloa ai le maʻisuka:

1. Asiasiga lautele, e aofia ai le faʻamaoniga o faʻamaʻi tino o le faʻamaʻi ma le suʻesuʻega o le mafaufau lautele.

Sa talitonu fomaʻi le tino o le tino o se tino e tasi. Afai na solia se tasi o galuega, o lona uiga o lenei mea na mafua ai le le atoatoa o le malologa. Ina ia iloa le punavai o le faafitauli, e tatau ona e vaai i le ata tele.

2. Fua o fua o le fatu. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻavaveina o le pulupulu e faʻaalia ai se lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka ma o se faailoga mo lona siama.

3. Suʻega mo le kulukose toto. E tele taimi e faia i taimi eseese o le aso.

4. Suʻega o le kulukose. O le tagata maʻi e tui i le kullukose, ma pe a mavae sina taimi e siaki le toto. O nei faailo e fesoasoani e iloa ai le tulaga o faʻalavelave.

5. Faʻamaumauga o masini, fesoasoani i le fuaina o galuega a le loto ma isi totoga e maua ai faʻamatalaga e uiga i le galuega a le tino atoa.

O faʻamatalaga ua faʻamaonia mo tagata uma e taunuu mai mo togafitiga i Saina.

O taʻiala ma metotia o le togafitia o le maʻisuka i Saina o loʻo faʻamatalaina i lenei vitio. O mealilo o vailaau masani o loʻo faʻaalia e se tasi o fomaʻi sili i Saina:

Togafitiga metotia. La latou eseesega mai le taliaina lautele

I vailaʻau Saina, naʻo oloa e maua ai togalaau masani e faʻaaogaina. E le pei o vailaʻau e faʻavae i luga o vailaʻau faʻasaina, o togalaau e le afaina ai le tino, e fesoasoani i lona toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia.

I le faʻaopoopoga i togafitiga faʻalaʻauʻau, o fomaʻi faʻainisinia faʻaaoga togafitiga nei:

  • Acupuncture O le aʻafiaga o nila faapitoa ile vaega ole tino, lea e fesoasoani e faʻamautu ai le suka toto ma faʻaleleia ai le pancreas.
  • Faʻaleleia massage. O se faʻapitoa faʻapitoa mo le aʻafia ai o mea e faʻaaogaina ai meaola, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le tino ma le mafaufau o le tino.
  • Moxibustion. Tuuina atu le puipuiga o vaʻa toto mai i le cholesterol deposits i le lumanaʻi.
  • Massage ma pulou bamboo. Fesoasoani e faaleleia le tulaga o le paʻu ma maso.
  • Qigong O se ituaiga faapitoa o taʻaloga e aofia ai le manava ma le faʻamalositino. Fesoasoani e faʻaleleia le tino ma le agaga.
  • Guash massage. I le faagasologa, o le paʻu e faʻaaogaina i papatusi faapitoa. O le massage e iai sona aafiaga aoga i luga o le tino puipuia ma toe faʻafoisia ai le tino atoa.

Faʻamatalaga fou

O nisi metotia fou e faʻavae i le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻaonaponei faʻaonapōnei e faʻaaogaina foi e togafitia ai le maʻisuka i Saina.

  • MDM togafitiga. I le avea ai o se vaega o lenei ituaiga togafitiga, o le mafaufau ua faʻaalia i le vaivai o le eletise, lea e fesoasoani i le faʻafouina o le neuroendocrine ma le faʻatonutonuina o metabolic processes i le tino.
  • Lafoaʻi Laser Faʻaaogāina o le laser e faʻasaʻo ai le toto ma faʻaosofia ai le metabolism.
  • Toto togafitiga togafitiga. O vailaʻau faʻamaʻi faʻaleagaina ua suia i siama sima, ua faʻaleleia ai lana galuega.
  • Cryosauna. Aafiaga i le tino e ala i le malulu. O loʻo faʻatatau i le toe faʻafoʻisia o siama ua afaina ma faʻaleleia le tafe toto.

Faʻataʻitaʻiga falemaʻi, tau, auala e maua ai togafitiga

I Saina, o falemaʻi mo faʻamaʻi ma togafitiga o le maʻisuka o loʻo manuia lelei.

  • Kerren Medical Center. Fausia i le aai o Dalian. E faʻaogaina e le ogatotonu le faʻaaogaina o le mineral-o le suavai maulalo mai se punavai mo le togafitiga. O le togafitiga e 2 vaiaso ma tau - i le averesi - $ 2000, e aofia ai meaai ma mea e nofo ai.
  • Falemai a le Malo. E iai foi i Dalian. O le toe faʻaleleia o le vasega e aofia ai togafitiga faʻamalositino ma le atinaʻeina o taumafa a le tagata lava ia. O le 2-vaiaso o le togafitiga e mafai ona tau mai le $ 1700, e totogi eseese fale.
  • Falemai faavaomalo a Puhua. Fausia i Beijing. O lenei falemaʻi ua lauiloa mo togafitiga faʻatasi ma sima. Tasi le togafitiga e $ 35,000.
  • Nofoaga Autu o le Falemaʻi Tibet. Fausia i Beijing. O togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o aga masani faʻavae o vailaʻau faʻasaina. E le totogia le suʻesuʻeina, o le tau totoe o togafitiga e tau i le $ 40-50 i le faʻataʻitaʻiga.
  • Ariyan Hospital O loʻo i Urumqi. O loʻo taʻitaʻia lelei togafitiga faʻaonapo nei. O le aoga sili i le falemaʻi o le maua lea o metotia ma auala e faʻaleleia ai le soifua maloloina o le loto. O le tau o se togafitiga, i le averesi, e $ 2000.

Ina ia mafai ona maua togafitiga i Saina, e tatau ona e faʻaogaina mea nei:

  1. Filifili se falemaʻi.
  2. Tusi resitala i luga ole upega tafaʻilagi.
  3. Le tusia o pepa (faʻatumu pepa, tusi faʻasalalauga ma isi faʻamatalaga talafeagai).
  4. Faʻatau se pepa pasese ma alu i le falemaʻi.

Ina ia aʻoaʻo atili e uiga i togafitiga o le maʻisuka i Saina, e tatau ona e faamasani i manatu o tagata ua uma ona togafitia:

  • Maxim, 37 tausaga. Na ia togafitia le maʻisuka i le Falemai o le Malo a Dalian State. O laʻu togafitiga e aofia ai vailaʻau e faʻavae i luga o laʻau ma ni taʻaloga faapitoa. Ina ua maeʻa le togafitiga, sa ou lagona le sili atu ona lelei.
  • Marina, 25 tausaga. O le tama o loʻu toalua na faia togafitiga i se falemai i Beijing. E masani lava ona ia faia ni teuteuga o laau ma auai i le tele o taualumaga, e aofia ai le gaosiga o le acupuncture. Ina ua uma ona toe foi mai le falemai, sa leiloa lona mamafa, ua toe malosi, ma ua sili atu le maloloina.
  • Alena, 42 tausaga. Sa ou togafitia loʻu atalii i se falemai a Saina i le 14 o ona tausaga. Sa ou matua ofo lava i le auala a le tagata lava ia ma se tamaoaiga mau o metotia faavasega. Na auai le tama i ni faʻapitoa faʻapitoa ma sa ia faʻaaoga togalaau, e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi. E oo lava i le taimi nei, pe a mavae sina taimi, e lelei lona lagona.

Ina ia amata togafitiga i se tasi o falemai i Saina, e tatau ona e faʻatumu pepa ma faʻatau mai se pepa malaga vaalele. O falemaʻi i Saina e taʻutaʻua mo a latou taʻiala taʻitasi ma se vateatea lautele o togafitiga faʻamaʻi ma togafitiga e le afaina ai le tino, maua ai se toe faʻaleleia ma le lagolago.

Aisea e togafitia ai e fomaʻi alomaʻia le maʻisuka

Afai ua e maua lenei faʻamaʻi, o le mea lea, ioe, e te iloa o le vaivai faifai pea, o mea e le faʻamalolo ai mai seevae fou ma le fulafula e le sili ona leaga. O lou maʻisuka e amata lemu ma e le mafaamatalaina, faasolosolo malie lou ola, vaʻa i le vaʻa.

E oʻo lava i fautuaga a lau suʻega, e le mafai ona puipuia mai oe i faʻafitauli:

  • e mafai ona maualuga le toto, maʻi fatu fatu poʻo le leiloa o le vaʻai mamao atu i le tauaso,
  • o nei mea o tiga i vae ma faʻapupulaina ai le maʻi o le tui, ma mulimuli ane - o le taufaʻatau o le gangrene ma le toesea,
  • o se tulaga lamatia moni e le mafai ona ola i le litaea. E te iloa o mea mai le afaina, fatu fatuga ma le toilalo, o le maʻisuka e maliu 2-3 taimi sili atu nai lo isi? E le gata i lea, o nei tagata matutua-50-60 tausaga.

Ua oo i le taimi e mafaufau ai e uiga i le taimi e faanatinati ai ona faia se mea i lou soifua maloloina.

E tusa ai ma le filosofia o fomaʻi faʻa-Saina masani, o le maʻisuka o se maʻi faʻapitoa, o ona mafuaʻaga e le tasi, ae o nisi mai lenei lisi o mafuaʻaga:

  • vaivai ma le vaivai o galuega tau fatu,
  • vaivai ma le vaivai o le galuega a le tamaʻi mamoe,
  • vaivai o le galuega o le ate ma le malolo o le malosi i totonu,
  • vaivai o le malosi o le ate, lea e avea ma vevela,
  • vaivai o le ate ma le manava,
  • le le lava o le loto ma mama,
  • lagona le mautonu o le loto ma totogia,
  • leai se fegalegaleaiga i le va o le loto ma fatuga,
  • faʻaleagaina o le toto o le ate,
  • vaivai o le vavae ma fatugaʻo,
  • maʻega o le toto
  • faaputuputuina o le pipili,
  • fiva fiva.

I le iai o nei faʻafitauli, o lou naunau mo mea manogi ma mea manogi maualuga-kalori e fai ma vaega o se togi na lafoina i totonu o le vaomatua. Faʻavave vave ona mumu le afi ma amata ai faʻafitauli o le maʻisuka o se mea o le taimi.

O a ni faʻafitauli na mafua ai lou maʻisuka? Aoao mai se tagata tomai faapitoa i togafitiga Saina masani

E mafai ona toe faʻaleleia?

Muamua lava, o tagata gasegase e faʻataʻitaʻiina taʻitasi sauniuniga o togalaau. E le gata i lea, o le maʻisuka, e tusa ai ma le faʻaogaina o vailaʻau Saina, o loʻo faʻaalia ai le Zhenju togafitiga (acupuncture ma le cauterisation), lea e sili ona aoga mo lenei faʻamaʻi, faapea foi ma apa pupuʻu, Guash e tipi ai, pupupuri ma qigong.

Kerren Medical Center.

O se tasi o fale lauiloa faʻapitoa i Saina e uiga i le manuia i le togafitiga o le maʻisuka o le Kerren Medical Center. O loʻo tu i Dalian.

O fomai sili ona agavaa e galulue iinei. Falemai a le Malo.

I Dalian, e mafai foi ona e maua le maʻisuka togafitiga mo tamaiti ma tagata matutua i le Falemai a le Malo. O le falemaʻi ua faʻapipiʻiina ma fale faʻaonapo nei, lea, faatasi ai ma togafitiga faʻaleaganuʻu, e maua ai le lelei.

E tele le taulaʻi atu e totogi i faʻamalositino faʻapitoa. E le gata i lea, o le falemai lenei e faʻaaogaina se metotia fou o togafitiga (e aofia ai le maʻisuka) e faʻaaogaina ai le totoina o le toto.

Ariyanyan Hospital i Urumqi.

O se togafitiga mo le maʻisuka i Saina ma metotia faaleaganuu o le a ave pe tusa ma le US $ 1600-2400 mo le tusa ma le 2-3 vaiaso.

O togafitiga i Sisifo e manatu ai o le maʻisuka o se maʻi le tumau (e le mafai ona ola). Faʻaaloalo i se taumafataga, fualaau oona po o le injections "mai le suka", e oo lava i le leiloa o le mamafa - o auala ia e faʻaitiitia ai le maʻi, lea e faʻaumatia oe mai totonu i aso uma.

Pe o lona uiga o le taimi nei mo lou olaga atoa o loʻo faʻamaonia oe i se glucometer ma fualaau faasaina? Faʻafai, pe a leai se mea e faia, ona ono foliga mai lea o se taunuuga.

Ae o loʻo i ai le tala lelei: o loʻo i ai se isi auala e fofoina atoatoa ai le maʻisuka, ma o lenei metotia e amanaʻia e le lalolagi o fomaʻi e naʻo le toʻatasi mo aso nei. Atonu e te ono mateina, o se faʻalavelave lenei o metotia faʻale-aganuʻu Saina. Susu maia i Saina!

E faʻavae i luga o mataupu faavae o loʻo faʻaaogaina i vailaau a le atunuu, faʻaaogaina e fomaʻi le fa auala autu e foia ai le maʻisuka. O le tuufaatasiga o nei metotia e mafai ai e oe ona lelei le puleaina o le maʻi ma faaitiitia lona aafiaga i le tino o le maʻi.

O le taumafataga o loʻo faʻaaoga i togafitiga Saina mo le maʻisuka e le gata e mafai ai ona e pulea lau suka suka. O le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le maʻi, faʻaleleia o le setete o le tino.

E pei ona e iloa, o togafitiga Saina e le gaoioi i totoga taitasi, ae i luga o se faiga faapitoa. O le isi eseesega na faia e fomaʻi Saina - o se vaisu vave i lona tino. Ma e tusa lava pe a maeʻa le togafitiga, e faʻaauau ona 'ai le tagata maʻi e tusa ai ma fautuaga.

O faʻataʻitaʻiga faigofie ae sili ona mataalia o faʻatinoga na faia e tagata tomai faapitoa a Saina e faʻavae i luga o taʻaloga faʻapitoa a le atunuʻu.

O le faʻaauau pea o le faamalositino masani e faʻaaoga i le toe faʻafoʻisia o le paleni i le tino.

Ole masani ole avega, le tulaga o le cardiovascular system, isi gaioiga ile tino, faaleleia le tulaga ole tagata ma fesoasoani e faaitiitia le kulūkose. E pei ona faaalia i le faatinoga, ma le maʻisuka ituaiga 2, o le lelei o nei fua faatatau e masani lava ona lava e faʻamaonia le tulaga o le tino, faʻaititia le kulūkose ma faʻamalosia iuga.

Faʻatasi ai ma lenei metotia, ua faʻaititia le tulaga lamatia o faʻafitauli, ma ua le mafai ai ona faʻalavelaveina le le atoatoa o galuega. Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, faamalositino ma se meaai faapitoa e le lava. Ina ia faʻaleleia atili le soifua maloloina, togafitia togafitiga ma se auala fou e faʻaaoga, e pei o le totoina o le toto.

O le togafitiga o togafitiga e aofia ai uma fuafuaga e faʻatatau saʻo i le faʻaitiitia o le suka ma faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga i luga o le tino, faapea foi ma le lagolagoina o togafitiga.

O le tau o le togafitiga e faʻalagolago i le tele o mea ma, sili atu i luga, i togafitiga filifilia ma le faʻamoemoega na maua.

Faʻalagolago i lenei, o le togafitiga e tumau mai le 12 aso i le lua masina.

O le tau o ia togafitiga e ese mai le tasi ma le afa afe tala mo se seti o faiga masani e faaleleia atili ai le soifua manuia o le tagata maʻi ma se suega atoa, e oo atu i le 40,000 tala.

O lenei aofaiga o le a tatau ona toe totogi pe a fai e togafiti togafitiga. O faʻamatalaga o togafitiga e faʻaalia ai le maualuga o le lelei o taualumaga ma le tulaga talafeagai o faʻamafanafanaga o le tele o falemaʻi.

E toʻatele e matauina le fou o togafitiga togafitiga, faʻapea foʻi ma latou natura vaivai mo le soifua maloloina o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o le soifua manuia o le tele o tagata gasegase e faʻaleleia lelei, ma o loʻo tumau pea le faʻaauau pea o le lelei e tusa lava pe maeʻa le faʻaogaina o togafitiga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi ogaoga ma e le mafai ona togafitia, e masani ona vaevaeina i ni ituaiga 2.

  • O le maʻisuka ituaiga 1 o le inisalini e faʻalagolago i le taimi e mate ai siama palacreatic e maua ai le insulin i le tagata maʻi ile tino.
  • O le maʻisuka ituaiga 2 e mafua ona o le le lelei o nei siama po o le puipuiga o le tino i le insulin latou te gaosia.

O ituaiga uma e manaʻomia le mataʻituina pea, tapulaa ma faʻaitiitia le lelei o le ola o le tagata maʻi. Ua amataina e fomaʻi a latou lava auala i le togafitia o le maʻi lava ia ma ona faafitauli.

Metotia ma togafitiga mo le maʻisuka i Saina

O fomaʻi i Saina latou te faʻaaogaina le tele o avanoa faʻalelei o Europa faʻaonapo nei ma agaifanua Saina e togafitia ai le maʻisuka ma faʻamaonia le tulaga o le maʻi.

Afai e iloa e fomaʻi Europa ituaiga maʻisuka e tolu - 1st, 2nd ma le LADA (maʻi maʻisuka o tagata matutua), ona talitonu lea o Saina e silia ma le 10 o latou.

O faʻataʻitaʻiga faʻasolo i Samoa o loʻo faʻateleina ona lauiloa i tagata o le tele o isi atunuu. O se tasi o le sili ona sailia le tautua faafomaʻi i lenei atunuu o le togafitiga o le maʻisuka. O le tele o avanoa e faʻaaogaina e togafitia ai lenei faʻamaʻi, e aofia ai ma agaifanua a Samoa.

E mafai ona faia togafitiga i faleoloa multidisciplinary poʻo nofoaga faʻapitoa. Faʻamatalaga tau tupe, auaunaga tau fomaʻi i Saina e le mamafa pei o Amerika ma Europa.

O le mea e malie ai, o vailaau faa-Saina faaleaganuu e iloa ai le eseese o ituaiga maʻisuka eseese. Masalo o le mafuaaga lena e iloa ai ma le totoʻa e fomaʻi Saina aʻo le i amata togafitiga. Ole togafitiga o le maʻisuka e masani lava ona faigata.

Tomai faʻaSaina Saina lelei tele mo le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻaaloalogia aganuu Samoa i le lalolagi atoa. E sili ona aoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O taunuʻuga o suʻesuʻega na faʻaalia ai o le faʻaaoga tutusa o nei vailaau faʻamaʻi ma vailaau faʻasolosolo i le taimi nei o loʻo faʻaititia ai faʻamaoniga le lelei o le maʻisuka ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia. I le maʻisuka ituaiga 1, o se faʻamaoniga sili ona taua o le manuia o togafitiga o se faaitiitia i le aso o le inisalini.

O le maʻi suka o le insulin-faalagolago (o le ituaiga I) e pei o le ituaiga I) ma e le o le inisalini (o le ituaiga II). O le maʻisuka ituaiga 1 e fesoʻotaʻi ma le le lelei o le peta paneta, lea i lenei tulaga e mafua ai le le lava o le inisalini. O lenei ituaiga o maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia: o le lagolago faifaipea o le tino e ala i le faʻaofiina o le insulin i fafo.

O le "Diseʻa Faʻamaʻi" e aʻafia ai tagata uma ma sili atu tagata i le lalolagi atoa. O lenei mea e manaʻomia ai fomaʻi mai atunuʻu eseʻese e auai i 'au e suʻe ala sili ona lelei e togafitia ai se maʻi faʻalavelave.

Atiae lona lava maʻisuka togafitiga i Saina. O Sisifo (Europa, ISA) e taulai tonu i le faʻaaogaina o meaʻai, gaioiga faaletino ma vailaʻau. O le Sasaʻe (Malo Selesitila, Atunuu o le Liliu o le Sun) o loʻo taumafai e faʻaaogaina le malamalama o vailaau faʻaleaganuʻu ua faʻaleleia mo le tele o tausaga ma faʻateleina le faatosinaina o tagata taʻitoʻatasi.

O taugata lelei ma se taunuuga sili ona lelei e maua ai le togafitia o le maʻisuka i Saina e sili atu ona lauiloa ma mafai ona maua e tagata asiasi mai isi atunuu. O le tuufaatasiga o le matua tuai ma atamai faatekonolosi ua avea ai sea ituaiga faataitaiga e sili ona mataalia.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi endocrin-metabolic, e faʻaalia i le faʻateleina o le maualuga o le kulukose o le toto, le solia o ituaiga uma o metabolism, ona o le leai o se insulin. I le taimi nei, e tusa ma le 4-5% o le faitau aofai o atunuu uma o loʻo maua i le maʻisuka. I Rusia, e sili atu ma le 6 miliona ia tagata gasegase, ma o lo latou numera e siitia i tausaga taʻitasi e le 6-7%.

O le maʻi suka o le mafuaaga lona tolu lea o le maliu pe a uma le togafitia o le fatu o neoplasms mama, talu ai e mafua ai le faaleagaina o toto toto o le fatu, faiʻai, pito i luga, gaʻo, retina, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le myocardial infarction, stroke, gangrene, tauaso, ma isi.

O le tofiaina o vasega o togafitiga o vailaʻau, angioprotectors, choleretic ma hepatotropic fualaau e fautuaina. E fautuaina le amataina o togafitiga mo le maʻisuka ma le faʻamalolo lautele, talu ai ona faʻapenaina e le tino oloa o gaʻo lalo ifo-oxidized - tino o le ketone, faʻamaʻiina o le protein - mea gaosiolosi, faʻateleina le lactic acidosis.

E lua ituaiga o maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 1 o le maʻisuka-o le maʻi maʻisuka e mafua ai ona maua i le maʻi mama pe a le maua e le pancreas le malosi e gaosia ai le inisalini. O le maʻisuka ituaiga 1 e tele ina atiae i tamaiti ma tupulaga talavou.

Ituaiga 2 maʻisuka

O le maʻisuka O le maʻi suka o se faʻafitauli o le gasegase o le inisalini poʻo se faʻamaʻi e mafua mai i le maualuga o le maʻisuka toto.

O le lagolagosua ma le maualuga o le maualuga o le suka o le toto e mafai ona oo atu ai i le gasegase o le tino, e pei o le tino ma gaʻo, ae maise lava mata, fatuga fatuga, fatuga o le cardiovascular ma le popole ma le faaletonu ma le toilalo.

I tulaga ogaoga, e mafai ona mafua ai le faʻamalolo, faʻaletonu le eletise, le lelei le paleni o le acid-base ma isi faafitauli faʻalavelave o le ketoacidosis ma le hyperosmola coma.

Faʻaaliga faʻapitoa: 1. Faʻailoga masani: sili atu i nai faʻamaoniga, ioe. polyuria, polydipsia, paʻu oona ma le mamafa o le mamafa.

2. Faʻailoga faʻapitoa: I nisi o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamalosia ai faʻamaʻi, e naʻo le vevela, vaivai, ma e oʻo lava i le soymptomatic. O nisi o uluaʻi amataga o le maʻisuka poʻo se tulaga muamua atonu o le a muamua i luma o le hypoglycemia mo le malologa po o le 'aiga o le afiafi.

3. Faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi: I le tulaga o le faʻalavelave faigata. E ono i ai foi le le lava o le fiaai, afu, vulu, tiga o le manava, faateleina le urination, vevela, moe, vaaiga le mautonu, puupuu le manava ma le coma.

4 faafitauli masani, aemaise lava: ① le retinopathy o le maʻisuka: pe i ai se faaitiitia o le gau o le vaai ma le siʻomaga ma faaupuga, pe o le fundus fundus angiography ua siakiina mo le tele o tupe poo le fesuiaiga, photocoagulation o togafitiga na maua; ② le nephropathy o le maʻisuka: pe o le edema, faateleina le excretion po o le proteinuria.

③ maʻisuka neuropathy: paʻu o le tino, numbness, acupuncture, goosebumps. Fuālaʻau totoga i le vae, suia o le manava ma le mausali, taofia o le urinary, sweating, feusuaiga.

④ toe faʻamaʻi pipisi: mo se faʻataʻitaʻiga, toe faʻateleina siama o le paʻu, e pei o suauʻu, sikuea, faʻamalolo umi o le maʻi vae vae ma vae. O faʻasolosolo pea o le gasegase o le urinary, vave le atinaʻeina o le gasegase, faʻamalosi i fafine.

诊诊 标准 (Faʻamaumauga o suʻesuʻega) 静脉 血浆 葡萄糖 水平 mmol / L

Glucose plasma plasma

1, 糖 利 市 症 症, 多 尿 多, 多 食, 多 射 射 重 体重 下下, 皮肤 瘙痒, 视力 模糊 等 急性 代谢 现象) 加 随机 血才. Autu o le maʻisuka (toto maualuga maualuga e mafua mai i le polydipsia, gluttony , faʻavavevave, paʻu o le mamafa, paʻu o le paʻu, faʻaleagaina o le tino ma isi faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina), ma sina taimi o le toto kulukose.

大于 或 等于 E sili atu pe tutusa ma le 11.1 2, 空屋 血糖 (FPG) anapogi le toto glucose 大于 或 等于 E sili atu nai lo pe tutusa ma le 7.0 3, 葡萄糖 负荷 后 2h 血糖 2h plasma glucose pe a uma le glucose loading 大于 或 等于nai lo tutusa

Vasega Plasma Glucose Venous

Faʻamaʻi faʻamaʻi: togafitiga o le maʻisuka, e aofia ai le maʻisuka aʻoga, togafitiga o meaʻai, togafitiga faʻapitoa, togafitiga, siakiina o le kulukose o toto, ma isi faʻalavelave faʻafitauli mo le siama o le maʻi fatu o maʻi.

Saina togafitiga o le maʻisuka Saina: O togafitiga faʻaSaina e masani lava ona vaeluaina i le vevela o le vevela ma le maʻisuka ituaiga 2, qi ma le faia ma le yang type. (1) Faʻamafaʻamuʻu: polydipsia polydipsia performance, Shezao gutu, meaʻai lelei ma le tele o le fiaai, urinate, constipation, laulau mumu, Shaojin lanu samasama, numera masei o pulusese poʻo a latou manoa.

Faʻaaogā togafitiga faamama vevela. (2) Qi: pei o le vaivai, le lava o le mānava, tuusaʻo, gaoioi mamafa, gutu malulu, polydipsia ma le polyuria, lima vevela vevela, malosi, vaivai tulivae, lanu po o le lanu mumu lanu, laulaufaiva ma pito i tua, moa, vaivai vaivai.

Faʻalogo togafitiga e faʻaaoga ai (3) faia ma yang: gasegase o le gaioiga, sosoʻo lemu, lala malulu, salu vaivai, suauʻu mamago, polydipsia ma le polyuria, oliguria poʻo le edema, pe na o le tafa o ata, manava, gasegase, , faʻaletonu le vaivai. Yin yanni togafitiga e leai se aoga.

O le faʻamaʻiina o le maʻisuka: O le Acupuncture o se vaega taua o Tomai FaʻaSaina Saina (TCM). Acupuncture i le togafitiga o le maʻisuka ma ona faafitauli, o tusitusiga anamua ua leva ona tusia.

Avanoa o le acupuncture faʻaonaponei mo togafitiga o le maʻisuka na manino lelei le fua faʻatatau o le 75%, ae maise lava o le puipuia o le maʻisuka faigata o le acupuncture ua ausia ai taunuuga lelei.

Faʻaaogaina faʻasologa o mea ma metotia: faʻamaʻi, aua o tagata i laʻasaga eseese ma faʻaiʻuga. Mo tagata maʻi maʻoti taʻitasi o loʻo maua i le maʻisuka, e faʻaaogaina e le fomaʻi a le BMT ana metotia ma itu taʻitasi e faʻaalia.

Faʻaaloalogia aganuu Samoa i le lalolagi atoa. E sili ona aoga i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O taunuʻuga o suʻesuʻega na faʻaalia ai o le faʻaaoga tutusa o nei vailaau faʻamaʻi ma vailaau faʻasolosolo o le suka i lalo nei e faʻaititia ai le le lelei o faʻamaʻi o le maʻisuka ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia. I le maʻisuka ituaiga 1, o se faailoga iloga o le manuia i togafitiga o se faaitiitia i le aso o le inisalini.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

E toʻatele e fiafia i le fesili pe faapefea ona togafitia le maʻisuka i Saina.

O lenei "maʻi manaia" e mafai ona aafia ai soo se tasi. E mafai ona ola o ia i soo se mea i le lalolagi. O togafitiga o le faʻamaʻi i itulagi taʻitasi o loʻo i ai ona lava eseesega.

I nisi o atunuu, o togafitiga e togafitia i vailaʻau, ma i isi itulagi ua fautuaina le sauniuniga o togalaau.

O lenei tusiga o loʻo faamatalaina ai nisi metotia o le togafitia o le maʻisuka, lea e pei o le tulafono, e leai ni faʻasaienisi faʻamaoniga o le aoga, ae i le faʻatinoga faʻaalia le manuia o se vaega.

Ayurveda - mea manogi nai lo le suka

Sa leva ona taʻutaʻua le soifua maloloina o Saina i le lalolagi atoa ona o lona masani masani i togafitiga o faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maʻisuka. I le togafitiga o le hyperglycemia masani, o fomaʻi e faʻaogaina ai meaʻai faʻaleleia i le Tibet, minerale masani, massage, manava ma isi metotia o togafitiga faʻaSaina.

Togafitiga metotia

O fomaʻi i Sisifo latou te manatu o le maʻisuka e avea ma faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, o lea ua faatonuina ai tagata gasegase togafitiga e puipuia ai faʻafitauli. O vailaʻau faʻasao e le o aʻafia i le faʻamaʻi ma ona aʻafiaga, ae i luga o mafuaaga na mafua ai ona foliga mai.

A maeʻa se suʻega maeʻaeʻa, e faia se fuafuaga mo togafiti taʻitasi mo tagata maʻi taʻitasi, lea e ono aofia ai togafitiga faafomaʻi nei.

Taʻiala Faamatalaga Faʻatauga (i rubles)

Faʻasologa o Suʻegao le aʻafiaga o togafitiga faafomaʻi i luga o pito i totonu o le tapulima o lima.300
VaitalaʻauO vailaau e faia mai mea tau le natura o le Tibet (otaota, fualaau aina, laulaau, laau toto, minerale) ma isi vaega.fuafua i le tau o fualaau
Acupuncturefaaosofia o manatu faʻalauiloa. O le faʻatulagaga e faʻatatau i le faʻamālōlōina o le tino atoa.1500
Suauu totofaʻamamaina toto toto, faʻamalosi le tuʻuina atu o mea leaga mai le tino ma le faʻafouina o sela toto. O le faʻatinoga o loʻo faia faʻatasi ma se meafaigaluega e le faʻamalosi e lafoina.600
Moxibustiono le faʻatinoga e faʻatinoina e faʻaaogaina ai se sigati o le wormwood (juniper or edelweiss). Faamalosia le faiga puipuia.750
Massage ma suauu tauafaʻafesoʻotaʻi, faʻasaʻo le faʻavauvau o le popole ma musika, toe faʻafouina le paʻu, faʻaleleia le lelei o le toto ma le taʻavale o le tino.900
AcupressureO tagata poto masani e togafitia togafitiga faʻasolosolo e gaoioi i vaega o meaola, faʻafefe ese le popole ma faʻalauteleina le leo atoa o le tino.600
Massage ma pulou bambooe aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, faʻamalosia lelei le paʻu, aemaise lava i le maʻi suka.
Suʻega faʻapitoa (mafai ona faʻamalo)Aʻo lei faia le faʻatinoga, o le tino o le tagata maʻi e faʻafefiloi ma le lima lima i suauu masani, pe a maeʻa ona faia taʻaloga gymnastics faatasi ai ma le fesoasoani a le fomaʻi, lea e aʻafia ai le toto ma le taʻavale o le tino.600
Gymnastics faʻamalosiFaʻatinoga faʻaletino faʻavalea e faʻaoga i le faʻaleleia lelei o le soifua maloloina ma faʻamaonia le maualuga ole kulukose o le toto.
Suʻega faʻapitoaE i ai sona aoga aoga i luga o le tino o le tino.

Le taimi ma le aoga o togafitiga

O le faʻaaliga o le togafitiga e mai i le 30 i le 45 aso. Afai e maua e le tagata maʻi ni faʻafitauli i le tino o le retinopathy poʻo le vae o le vae, e mafai ona faalauteleina ia tuutuuga.

O le sini autū o le togafitia o le maʻisuka i Saina o le faʻaitiitia o le toto toto, puipuia le atinaʻeina o faʻalavelave matuia, ma faʻamaonia le metabolism o le tino.

I Saina, o loʻo i ai le tele o falemaʻi faʻapitoa e togafitia ai togafitiga mo ituaiga uma o le maʻisuka. O fomaʻi o nei faʻalapotopotoga faʻapitoa e maualuga le agavaa ma maua ai le poto masani.

togafiti togafitiga: 14 aso e mafai ona ausia ai le toto masani, toto lelei le mafaufau. Latou te faʻaaogaina se faʻamatalaga faalilolilo o togafitiga faʻasaienisi a Samoa mo togafitiga.

O le matagaluega o loʻo taʻitaʻia e le polofesa o togafitiga o le maʻisuka ma le BMT. Mo le BMT, o le maʻisuka e afua ona o le le lava ma le vevela i totonu.

O le tuufaatasia o le BMT ma togafitiga i Sisifo, na te tuuina atu ai togafitiga taʻitasi e ala i auala masani, togafiti TBM i fafo, o se fualaʻau suamalie, faamalositino ma togafitiga maloloina. O nei togafitiga o le a fesoasoani ia te oe e aveesea ai le vevela ma susu ai le suavai, leo Yin ma faamalosia ou fatuga, aveese le toto ma faʻaosoina le toto, faʻamalosia le galuega o le ate.

I le taimi nei, o le maʻi e tele togafitiga i togafitiga i Sisifo, ae e maua ai le itu ma le avega mamafa i le loto, ate, fatuga, ma isi. okeni. Togafitiga i le falemaʻi falemaʻi mo le BMT e le maua ai le itu ma le aʻafiaga.

O le taimi o togafitiga e pupuu, o le aafiaga e umi. Togafitiga e puipuia ai faʻafitauli: faʻamaʻapeʻa o le maʻisuka, maʻisuka perineuropathy, retinopathy o le maʻisuka, maʻisuka faʻamalosi ai arteriosclerosis, gangrene acromeli, ma isi.

togafiti togafitiga: 14 aso e mafai ona ausia ai le toto masani, toto lelei le mafaufau.

Latou te faʻaaogaina se faʻamatalaga faalilolilo o togafitiga faʻasaienisi a Samoa mo togafitiga.

Togafitiga - 14 aso

1 aso: TCM faʻataʻitaʻiga, auʻiliʻiliga ma suʻesuʻega, togafitiga i fafo (e tusa ai ma le faʻamaʻi ma le umi o le nofo), kuluga vao

Aso 2-13: togafitiga i fafo, otaota fualaʻau, togafitiga faʻasoifua maloloina

14 aso: toe suʻesuʻeina, togafitiga i fafo, fualaʻau faʻalaʻau, togafitiga faafomaʻi

Manatua: fua le maualuga o le suka i aso uma, suiga i le taimi o faʻasalalauga, faʻavasegaina o le physiotherapy (mo se faataitaiga, Taijiquan), moe oneone, faia se malaga e faʻafilemu ai.

I le faaopoopo atu i nei mea, na ia tatalaina faapitoa ai le Falemai mo le Mataituina o Maʻisuka ma Maʻi. O le tele o meafaigaluega faafomai ma masini ma meafaigaluega na faʻapipiʻiina i lenei nofoaga tutotonu, e pei ona taua i lalo: Faʻamatalaga faʻamalositino mo se vaʻa i lalo ifo (pito i lalo o ultrasound vascular diagnostic system Vista).

Faʻaauau le siakiina o kulukose mo le fuafuaina o maualuga o le kulukose o le toto, Pulu insulin, Atinaʻe autasi mo le faitauina o le toto (Masini toto analyzer), Analyse Function Pletreatic (Islet function analyzer).

O le falemaʻi falemaʻi ua fausiaina se fomaʻi faʻaonapo nei faʻapitoa faʻamaonia mo le togafitiga o le maʻisuka, lea e fesoʻotaʻi ma le falemaʻi falemaʻi Europa ma le falemaʻi falemaʻi a Saina

E taua foi le shiitake, mushroom taumalulu, tulafono Lentinus, tulafono Lentinula, Agaricoleodes. I totonu o lenei tusiga, o le a tatou talanoa atu i ituaiga faʻamaʻi pipisi e pei o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo: togafitiga, faʻamaoniga ma le puipuia o le faʻamaʻi, e pei o mataupu e masani ona mafua ai le fiafia o tagata na feagai ma lenei maʻi.

O lenei mea e mafai ai e le tagata poto faapitoa ona maua le ata sili ona atoatoa o le maʻi, ma filifili le auala sili ona lelei o togafitiga. I togafitiga faʻaonaponei i sisifo, o le maʻisuka ua manatu o se faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi endocrin-metabolic, e faʻaalia i le faʻateleina o le maualuga o le kulukose o le toto, le solia o ituaiga uma o metabolism, ona o le leai o se insulin.

I le taimi nei, e tusa ma le 4-5% o le faitau aofai o atunuu uma o loʻo maua i le maʻisuka. I Rusia, e sili atu ma le 6 miliona ia tagata gasegase, ma o lo latou numera e siitia i tausaga taʻitasi e le 6-7%.

O le maʻi suka o le mafuaaga lona tolu lea o le maliu pe a uma le togafitia o le fatu o neoplasms mama, talu ai e mafua ai le faaleagaina o toto toto o le fatu, faiʻai, tino, gaʻo, retina, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le infocctionary myocardial, stroke, gangrene, tauaso, ma isi.

O le tofiaina o vasega o togafitiga o vailaʻau, angioprotectors, choleretic ma hepatotropic fualaau e fautuaina. E fautuaina le amataina o togafitiga mo le maʻisuka ma le faʻamalolo lautele, talu ai ona faʻapenaina e le tino oloa o gaʻo lalo ifo-oxidized - tino o le ketone, faʻamaʻiina o le protein - mea gaosiolosi, faʻateleina le lactic acidosis.

Muamua fua mo togafitiga Saina mo le maʻisuka.

Ave le piko moa, tipi ma ia vave faʻapipiʻi le paʻu o le paʻu mai le paʻu (e le mafai ona e vave fufuluina mea o le manava, a leai o le paʻu o le paʻu e faʻaaogaina ma faigata ma e mafai ona loimata).

A maeʻa lena, e tatau ona fufulu lelei le paʻu i le vai ma faʻagogo i le la poʻo le ogaumu i le vevela e le sili atu i le 40 ° C.

Na faʻamagoina e le kulimi le paʻu ma fulu i luga o le vevela seia oʻo i le samasama, ona faʻamafanafana ai lea i totonu o se nofoaga malulu.

O le mea lea, o le Golden Chicken Innards (Ji Ne Jin), na valaauina i Saina mo lo latou faamalologa sili, ua maua.

I le isi, ave le 250 g o aʻago fou seleni, fufulu lelei i le vai, tipi, tuu i totonu o se fagu, faaopoopo le 10 g o le "Moa pine moa", faaopoopo vai ma simmer mo le 30-40 minute. Ona faaopoopo ai lea o le 50 g o le laisa ua lelei ona fufulu ma toe kuka seia maeʻa.

O le mea e tupu ai le paluga e vaevaeina i ni vaega se lua.

Taumafa faalua i le ao (taeao ma le afiafi), faʻasuina i fualaau faisua.

Le fua lona lua mo le maʻisuka.

Aumai le 15-25 g o le kuki (faʻaaogaina otaota i laau o fua o laau) mai lala o le pi, tuu i totonu o se fagu, faaopoopo 30-60 g o stigma maso ua mago, sasaa mea uma i ni ipu tioata se lua ma faapipii mo le 10-15 minute . Ona togi lea o le susu, vaevaeina i ni vaega tutusa se lua.

Inu faalua i le aso 15 minute ao leʻi faia taumafataga.

O le fua lona tolu mo togafitiga Saina

Ave le 500 g o sana sana, fufulu lelei i le vai, tuʻu i totonu o se ipu ma faʻapipiʻi seia maeʻa le sana. Ona vaevaeina lea i ni vaega tutusa se fa.

E fa taimi i le aso mo le 100 kalama.

O le fua lona fa. le pancreas o se puaa, povi po o mamoe

fufulu lelei i totonu o le vai, tipi i ni fasipepa ma faʻagogo i le ogaumu poʻo luga o se afi. Ona vali ai lea i le paʻu, tuʻu i totonu o se fagu ma ave faʻatasi ma oe.

Ave le 3-5 kalama o le paʻu (inu vai) 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

O le faʻasologa lona lima o togafitiga Saina mo le maʻisuka: ave 200 mai le paʻu o le puaa, fufulu lelei i le vai, tuʻu i totonu o se vaʻa.

Faaopopo le 30 g o sima, ma sasaa uma ile vai ma simmer mo le 1.5-2 itula.

Ona faʻaliliu lea o le susuga laitiiti, aveese le uʻamea mai ia mea, aʻa, vaevae mea uma i ni vaega tutusa se lua.

Taumamafa 2 taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga autu, faʻauʻu i lalo i se teuteuga.

O le fua lona ono: ave le 100 g o le aʻa fou, fufulu lelei i totonu o le vai, tuu i totonu o se fagu, faaopoopo le 15 g o moa moa (pito i luga), faaopoopo vai.

Simmer mo le 1.5-2 itula, ona tosoina lea o le susu, vaevaeina i ni tolu tautua.

Inu 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.

Fitu fua. Faʻamama le 500 g o fualaʻau fou seleni i le vai, lulu ni nai taimi, aveese le vai, ona tipi lea ma togi le sua (e mafai ona e faʻaaogā suamalie, suamalie, sisi cheese poo se mea e fai ai meaʻai).

Liligi le sua i totonu o se ipu, aumai i se mea e vevela, ona malu ai lea, vaevaeina i ni vaega se lua.

Inu 2 taimi i le aso ao leʻi faia le taumafataga.

Nai lo o le sua, e mafai ona e saunia se teuteuga mai le numera tutusa o laulaau.

Cook seleni selesele mo le 15-20 minute, faʻamalo le susu, vaevaeina i ni vaega se lua.

Faʻaalu 2 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.

O le faʻasalalau lona valu o togafitiga Saina mo le maʻisuka: ave le 10 g o le aniani, fufulu, fufulu i totonu o le vai, faʻafefiloi i le vai vevela, tapuni, faʻaopopo se vaega itiiti o le suauu manogi, vaevaeina i ni vaega se lua.

Taumamafa 2 taimi i le aso faatasi ai ma taumafataga, faʻaaoga o aniani e avea ma se faʻavasegaga mo vasega autu.

Faʻamatalaga Matagofie e uiga i Vailaau

O aso nei, o le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e le mafai ona faʻasalalauina (NCDs) o se faʻalavelave matuia i le soifua maloloina ma le atinaʻe o tagata soifua. E tusa ma le 8 i le 14 miliona tagata i atunuu o loʻo atinaʻe e maliliu vave i tausaga taʻitasi mai NCD e puipuia, e aofia ai, ae le gata mai i, maʻi fatu cardiovascular, diabetes, cancer, ma maʻi faʻamaʻi ile maʻi.

O nei tagata ua oti tele ona o le faateleina o lo latou faʻaalia i mea masani faʻalavelave faʻafuaseʻi mo NCD uma, e aofia ai taumafa le lelei, leai o le tino, ulaula, ma le faʻaaogaina o le ava.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani faʻaleagaina e mafua mai i le faateleina o le suka toto, lea e aafia ai le tele o vaega o le olaga o le tagata. E tusa ma le 3.4 miliona tagata na maliliu i le 2004 mai aafiaga o le maualuga o le toto toto.

O le numera tutusa o maliu na tupu i le 2010. E amata ona maua le maʻisuka pe afai o le pancreas e maua ai le le lava o le inisalini, lea e mafua ai suiga eseese i le tino, e aofia ai le faateleina o le toto suka.

E lua ituaiga autu o le maʻisuka: 1 type ma le ituaiga 2. O le maʻisuka ituaiga 1 e fesootaʻi ma se genis predisposition i le maʻisuka ma mea leaga faʻafeagai (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi), lea e mafua ai se suiga i le setete o le tino o le tino.

O le iʻuga o le faʻamaʻi, o le le atoatoa o le tino o le inisalini e atiaʻe. E masani lava ona maʻi le maʻisuka ituaiga 1 ao leʻi oʻo i le 30 tausaga.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o faamaʻi, o vailaau inisalini o loo aofia ai ua faatonuina mo togafitiga o le maʻisuka. O faʻasologa ma pulega e matua faʻatonutonuina.

O le maʻisuka ituaiga 2 e sili atu ona taatele, o le taimi nei e tusa ma le 95% o le maʻisuka uma. E mafai ona tatou fai atu e fesootaʻi atu i se olaga le talafeagai (sili atu taumafa ma mea laiti faaletino), o loʻo maua se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 2.

O lenei faʻamaʻi o le uiga lea o le matua o le matua: ua maua, pei o se tulafono, i tagata e silia ma le 40 tausaga.

Suʻega o le Maʻisuka i Saina

E faʻavae i luga o mataupu faavae o loʻo faʻaaogaina i vailaau a le atunuu, faʻaaogaina e fomaʻi le fa auala autu e foia ai le maʻisuka. O le tuufaatasiga o nei metotia e mafai ai e oe ona lelei le puleaina o le maʻi ma faaitiitia lona aafiaga i le tino o le maʻi.

Auala faataitai o togafitiga o le faamaʻi, e pei o le:

O le taumafataga o loʻo faʻaaoga i togafitiga Saina mo le maʻisuka e le gata e mafai ai ona e pulea lau suka suka. O le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le maʻi, faʻaleleia o le setete o le tino.

E pei ona e iloa, o togafitiga Saina e le gaoioi i totoga taitasi, ae i luga o se faiga faapitoa. O le isi eseesega na faia e fomaʻi Saina - o se vaisu vave i lona tino. Ma e tusa lava pe a maeʻa le togafitiga, e faʻaauau ona 'ai le tagata maʻi e tusa ai ma fautuaga.

O faʻataʻitaʻiga faigofie ae sili ona mataalia o faʻatinoga na faia e tagata tomai faapitoa a Saina e faʻavae i luga o taʻaloga faʻapitoa a le atunuʻu.

O le faʻaauau pea o le faamalositino masani e faʻaaoga i le toe faʻafoʻisia o le paleni i le tino.

Ole masani ole avega, le tulaga o le cardiovascular system, isi gaioiga ile tino, faaleleia le tulaga ole tagata ma fesoasoani e faaitiitia le kulūkose. E pei ona faaalia i le faatinoga, ma le maʻisuka ituaiga 2, o le lelei o nei fua faatatau e masani lava ona lava e faʻamaonia le tulaga o le tino, faʻaititia le kulūkose ma faʻamalosia iuga.

Faʻatasi ai ma lenei metotia, ua faʻaititia le tulaga lamatia o faʻafitauli, ma ua le mafai ai ona faʻalavelaveina le le atoatoa o galuega. Faatasi ai ma le ituaiga muamua o le maʻisuka, faamalositino ma se meaai faapitoa e le lava. Ina ia faʻaleleia atili le soifua maloloina, togafitia togafitiga ma se auala fou e faʻaaoga, e pei o le totoina o le toto.

I lenei tulaga, o vailaʻau faʻamalosi ma togafitiga o fualaau e faʻavae i luga o le aafiaga o laau tulaga ese e le masani i fafo atu o Saina e faʻaaoga i togafitiga i Sisifo.

O se metotia tulaga ese o fomaʻi Saina lea e mafai ai ona e tauʻaina le maʻisuka ma faʻaleleia le tulaga o tagata gasegase e tusa lava pe o le ituaiga suka 1 o le maʻisuka o se palu fualaʻau.

I lenei faiga, o sauniuniga e aofia ai vaega masani faʻapitoa na filifilia faapitoa e faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka ua faʻaofiina i le toto o le tagata maʻi. O le eseesega tele i le va o lenei ituaiga o leʻau e faʻatusatusa i mea na faʻaaogaina i le vailaʻau a Europa, o le maualuga lea e le afaina ai le tino.

A maeʻa, o le leai o ni mea faʻapitoa gaosia e faʻaititia ai le aofaʻi ma faʻaitiitia ai le malosi o aʻafiaga o aʻafiaga o soʻo se vailaau malosi.

O le togafitiga o le togafiti siaki o se faʻaoga fou fou, faʻaonapo nei ma aupito sili ona aoga lea e maua ai se avanoa mo se faʻaleleia atili i le tulaga ma e tusa lava pe i lalo o nisi tulaga - e faʻateʻa ese ai le tele o maʻi na muai manatu e le mafai ona faʻaleleia.

O le aʻafiaga o le metotia na faʻaaogaina i le maʻisuka o le tuʻueseeseina lea o le tino o le maʻi maʻi mai le ponaivi o le ponaivi, o latou togafitiga faʻapitoa ma le faʻapipiʻiina i totonu ole gaʻo o le pancreatic. I le taimi lava i le afaina o le totoga - o le pancreas - o sulu e mafai ona liua i ni peta beta e maua ai le insulin.

Faʻailoga

Ae mo togafitiga talafeagai, e tatau ona faʻamaonia lelei le faʻamaʻi. O le malamalama i le ituaiga o maʻisuka, o laasaga o lona atinaʻe e mautinoa ai le filifilia o metotia sili ona lelei e foʻia ai le maʻi.

I le faaopoopo atu i metotia na faaaoga i le sosaiete faasaienisi i Sisifo mo le mauaina ma le iloiloina o le atinaeina o le maʻisuka, o tagata tomai faapitoa Saina foi latou te faaaogaina metotia masani faaleaganuu.

Faafetai i lenei tuufaatasiga, o faamatalaga o le sili atu ma le sefulu ituaiga faailoga o le tino ua iloiloina. E maua foi faʻamaʻi faʻamaʻi.

Aemaise lava, i luga o mea faʻaonaponei faʻaonaponei, o le toto o le toto ma le fatu o le fatu ua iloiloina, o le aʻafiaga o le atiaeina o se "maʻisuka vae", ma le setete o namu finauga ua fuafuaina. E faavae i luga o faʻamatalaga na maua, ua fuafuaina e le fomaʻi le fuafuaga o togafitiga.

Faletupe faafomai a Saina

I Saina, e sili atu ma le luasefululua falelaʻau faʻapitoa autu e faʻapitoa i togafitiga o faʻamaʻi o le endocrine system. O loʻo i ai i itu eseese o se atunuʻu tele, ma o le tau o auaunaga e tuʻuina atu e nofoaga eseese e eseese.

Sheng Medical Centre i Dalian

Sa masani ona mafaufau i togafitiga sili ona lelei i Beijing. I le taimi nei, o le tagata lava ia e faʻaaogaina, o mea sili ona lelei e faʻaaogaina, ma toetoe o fualaau uma faʻaaoga i le taimi o togafitiga e faia tuusaʻo i totonu o se falemaʻi faʻapitoa.

Ae peitai, o le vailaʻau o Beijing e le gata o le pule sili, ae o le tau sili ona taugata i le Malo Tutotonu. E le itiiti ifo le taua o vailaau faafomai o le aai o Dalian, o loo i le itu i matu sasae o Saina. O le faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa i lenei aai o le Center a Shengu, lea e faʻapitoa i togafitiga faʻaSaina masani.

O le poto masani ma tekonolosi faʻaonapo nei e mafai ai e tagata tomai faapitoa o le nofoaga tutotonu ona faʻamalolo e oʻo lava i faʻamaʻi lavelave. Ma o le falemai a le militeli 210, o loʻo i totonu o le taulaga lava e tasi, o se faʻalapotopotoga faʻapitoa faʻapitoa a le fomaʻi i Saina.

Ma e ui na ia mauaina lana taʻutaʻua taua tele i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, o polokalame o le maʻisuka o loʻo faʻaalia foi iinei.

O Hainan e le gata o se motu, ae o se falemai o le igoa e tasi. O le aoga o vailaau masani, atiaeina iinei, e le o faia ni taotoga, filifili togafitiga ma laau afu ma isi mea masani. E le gata i lea, o le motu o le nofoaga masani lea o le sili atu ma le selau fatu faʻatoʻaga faʻapitoa. O polokalame faafomaʻi a Hainan nofoaga faʻapitoa e faʻapitoa mo le mafai ona faʻaogaina.

Sanya, Harbin ma Urumqi e iloga i le i ai o nofoaga autu e faʻaaogaina ai metotia o togafitiga o le maʻisuka. O mea uma ua ausia o vailaau faʻaonapo nei ma le masani a tagata faʻamalolo anamua a Saina e faʻaaogaina. I le masani ai, o nei aai e tolu o le sili ona lauiloa i le gagana Rusia "tagata tafafao maimoa".

Le tau faʻatatau o se faʻavae atoa o togafitiga ma iloiloga

Faʻalagolago i lenei, o le togafitiga e tumau mai le 12 aso i le lua masina.

O le tau o ia togafitiga e ese mai le tasi ma le afa afe tala mo se seti o faiga masani e faaleleia atili ai le soifua manuia o le tagata maʻi ma se suega atoa, e oʻo atu i le 40 afe tala.

O lenei aofaiga o le a tatau ona toe totogi pe a fai e togafiti togafitiga. O faʻamatalaga o togafitiga e faʻaalia ai le maualuga o le lelei o taualumaga ma le tulaga talafeagai o faʻamafanafanaga o le tele o falemaʻi.

E toʻatele e matauina le fou o togafitiga togafitiga, faʻapea foʻi ma latou natura vaivai mo le soifua maloloina o le maʻi. I le avea ai o se tulafono, o le soifua manuia o le tele o tagata gasegase e faʻaleleia lelei, ma o loʻo tumau pea le faʻaauau pea o le lelei e tusa lava pe maeʻa le faʻaogaina o togafitiga.

Faʻamatalaga o Tomai FaʻaSaina Saina

O vailaau faasaina a Saina o le faavae o togafitiga o le aveeseina o mafuaʻaga autu o le faamai, ae le o ona faailoga ma faailoga.

Afai o togafitiga i Sisifo, mulimuli i Papelonia anamua, o loo taumafai e "tulia le faamaʻi mai le tino", e ui lava i le faasaienisi, faaonaponei, ona avea lea o Saina ma le toe faaleleia o le paleni o siosiomaga uma o le tino.

O le mea lea, o le tulaga faapitoa o le vailaau Faaselesitila o lona uiga manino. Nai lo le faatosinaina o se mamanu maʻi, o le sini o le faʻaleleia lea o le tulaga o le tino atoa, ma le faʻaitiitia o faafitauli, i le tatou manatu Europa, e le fesootai i le faʻamaʻi. O lenei uiga e tatau ona amanaia pe a togafitia i Saina.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i togafitiga o le maʻisuka i Saina i le vitio:

Faʻaleleia le soifua manuia, faʻaitiitia le faʻalagolago i tapenaga o le inisalini, faʻateleina le ola ma, aemaise lava, faʻaitiitia faʻamaʻi faʻamaʻi e moni. Togafitiga o le maʻisuka i Saina e mafai ona faʻaleleia le lelei o le soifua maloloina o le tagata maʻi, faʻaauau lana gaioiga ma le faʻatinoga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Tuua Lau Faamatalaga