Paʻu pe faʻafefea ona togafitia togafitiga faʻasolo, togafiti

O le ata o le faʻamaʻi e faalagolago i le mafuaʻaga ma le tulaga o le faaleagaina o okeni. E faigata ona faia se siama e oe lava, talu ai o faʻamaʻi o maʻi eseese e mafai ona tutusa. O le mea lea, e sili atu le faia o se suʻega atoa ma naʻo luga o lona faavae e faia ai se fuafuaga togafitiga.

O le tele lava o taimi, e matataʻu ai tagata mamaʻi i na uiga:

  • mataʻutia, faʻanoanoa, tosoina pe tipiina tiga i lalo ifo o le tauagavale tauagavale,
  • ogaoga vaivai ma le vaivai,
  • taoto ma vili
  • lagona poʻo le manava,
  • o se faaitiitia o le fiaai,
  • fiainu
  • maualuga le taʻavale tau
  • pallor ma le samasama o le paʻu,
  • afu, afaina.

O le tele lava o taimi, e faitioina e le gasegase tiga i le itu o le fatu, e tusa lava pe leʻi afaina i latou i le maʻi fatu, ma le faateleina o le toto maualuga. O faailoga masani ia o le pancreatitis, o se faʻaogaina o le faʻaogaina.

Togafitiga ma togafiti a tagata i le fale

I ni tulaga maʻaleʻale, e mafai ona aveese le mumū ma mafai ona faaleleia le tulaga o se tagata e aunoa ma le falemaʻi. O le faavae o togafitiga e talafeagai, vaevaega ma le faʻamalolo meaai. I le aso muamua i le amataga o le mumu, e tatau ona matua teena meaʻai. E mafai ona e inuina sina vaiinu e le o ni carbon mineral i ni vaega laiti i le 15-30 minute. Pe a faʻaitiitia le tiga, e mafai ona e amata inu pipi o lapisi poʻo le tipi vaivai.

Manatua meaʻai nei:

  • Pasili Liligi le 800 g o meaʻai gaʻo ma le susu ina ia mafai ai e le vai ona ufiufi greens. Suauu seia susu le susu. Inu le fua o le palu mo le 2 tbsp. l itula uma.
  • Lauina o le alfalfa. 2 tsp mea lanu e gaosia mo le 1.5 tbsp. tafe vai ma tumau ai 30 min. Inu inu i le aso i nai togi.
  • Tandelion aʻa. Mo le 50 g o aʻa, ave le 300 ml o vai inu. Ia faʻamalosi pe a ma le 2 itula. Inu 3 taimi i le aso mo le ½ tbsp. ao le i ai.
  • Immortelle. Mo le 5 g o fugalaau mama, ave le 500 ml o le vai malulu. Faʻamalosi i le itiiti ifo ma le 8 itula. Inu 1 tbsp. i le aso mo le 3 vaiaso.
  • Celandine. Liligi le tasi vaega o laulaau ma le 3 vaega o le vai vevela, afifi le pusa ma se palanikeke ma alu e faamalolo lelei. Faaaoga le 100 ml i le aso ao leʻi 'ai.

E mafai foʻi e fomaʻi togafiti faʻapitoa ona ofoina atu togafitiga faʻapitoa o fualaau aina.

Fofo faʻapitoa i togafitiga o le pancreas

O le faʻaaogaina o inflammatory i totonu o masini o le pancreas e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi tuga ma le faʻaalia o faʻamaʻi ogaoga. O le iʻuga, o loʻo i ai le soliga o galuega faalilolilo a le okeni ma le soliga o faiga faʻaogaina. E taua le amata togafitiga ile taimi ina ia puipuia ai faʻafitauli. Aua e te faia e aunoa ma le togafitiga fualaau faasaina, talu ai o mea uma lava e faia i le aveeseina o faailoga.

Pe a oʻo ina mumusu le pancreas, o togafitiga ma togafitiga faʻalapotopotoga e avea ma se faʻaolataga faaopoopo i le faʻaaogaina o faʻamalologa le lelei.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le mataupu o togafitiga o le faʻaumatia lea o faʻamaoniga:

  1. Paʻu e le faalagolago i le 'ai. Aua nei taofi i vailaʻau. E masani ona i ai se uiga fusi, faʻapupula i le tauau, lau o le au, ma le hypochondria.
  2. Dyspeptic disorders e mafua ona o le faanua o le vomiting, gasegase, faʻavalava vavalalata, suʻamuʻu, paʻu, afaina ma le vevela.
  3. Suiga o le paʻu: lanu, malogo, pallor
  4. Le maualuga o le toto maualuga ma le faateleina o le fatu fatu.
  5. Paʻu o le paʻu, vaivaiga, hyperhidrosis.

O lenei tulaga e manaʻomia vave ile falemaʻi ile gastroenterological department.

E le mafai ona e 'ai i le aso muamua 3-4 aso, ae e tatau ona e mulimuli i le faʻafeinu o le ava e aloese mai le faʻamalolo. O le mea lea e sau ai le tele o mea teuteu ma mea e faʻaleagaina ai le laveai.

Faailoga o faailoga ma le faʻamagaloina o pancreatite. O le mea lea, o togafitiga mo faʻamaʻi pipisi o le pancreas o le a faʻalagolago i le mamafa o le faagasologa, o le natura o le tiga ma le faʻasologa o togafitiga o le vaega o meaʻai.

E faʻapefea ona faʻaaogaina le pancreas i vaifofo faʻapitoa?

I aso muamua pe a maeʻa se osofaiga, e tatau ona faaitiitia le gaioiga o le pancreas. O mataupu faavae o togafitiga o le a taulai i le toe faʻafoʻisia o le gafatia masani o le totoga o le tino, faʻaitiitia ai le gaosia o faʻamalamalamaga elekene, ma faʻaitiitia ai le gaosiga o le insulin ma le glycogen.

Faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, o togafitiga faʻalapotopotoga e fesoasoani e faʻamafiesea ai le faʻaalia o le gaioiga o le le fiafia ma o le a taulai i le faʻaaogaina o mafuaaga o le faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le aveeseina o teuteuga mai nisi ituaiga o laau e mafua ai le faʻafefe i le ava malosi. E masani lava o le aveeseina o le gallbladder ua lava lea mo le atinaʻeina o le gaioiga o le inflammatory i le pancreas.

O le faʻaaogaina o isi suʻega e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le taimi pe a uma le taotoga ma i le taimi lava e tasi e faʻamalie ai le fula o le gaʻo.

Faatasi ai ma le fesoasoani o teuteuga ma mea faʻaleagaina, o taunuʻuga nei e maua ai togafitiga e maua:

  1. Faʻaitiitia le gaosiga o le pule faitalia.
  2. Faaleaogaina o edema.
  3. Faʻateleina o le papacreatic ducts.
  4. Faamamaina o vaʻa pati mai pusa ma mea leaga.
  5. Faʻaitiitiga o faʻamatalaga faʻapitoa: faʻaitiitiga o le tiga, faʻatulagaina o le nofoa, toe faʻaleleia o le masima vai masima.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas ma togafitiga faʻatoʻa: recipes

O faʻavae autu o le auala e togafitia ai le faʻalavelave faʻatasi ma togafitiga faʻataʻitaʻi:

  1. O le filifiliga o metotia e tatau ona malilie i lau fomaʻi.
  2. O mea aoga ma mea faʻaleagaina o laau afu i le i ai o faʻamaʻi faʻasalaga e amanaʻiaina.
  3. Togafitiga e tatau ona amata i se fua maualalo, ma faasolosolo malie e oʻo i le 100-150 ml i le aso.
  4. Ave ni tupe i luga o se manava gaogao i le taeao.
  5. O le mateina o le tino o se vaega o togafitiga.
  6. Aua nei galo e uiga i le inuina o fualaau.
  7. E le fautuaina e suitulaga i togafitiga faʻapitoa i fualaau.

I le fale, o togafitiga faʻalapotopotoga o le a feagai ma le pancreatitis.

O le faʻaaogaina o infusions, decoctions ma le jelly o le a avea ma ituaiga o meaʻai i le maʻi i le taimi o le toe faʻafoʻi ma i le taimi o le faʻamagaloga.

O togafitiga faʻapitoa mo le togafitiga o le pancreas e mafai ai ona tauivi ma ituaiga eseese o faʻamaʻi o le tino. Faʻalagolago i le faʻamaʻi, o le filifiliga o isi togafitiga o le a faʻalagolago foi.

E tatau ona faia togafitiga o le pancreas ma togafitiga faʻamaonia a tagata. E le tatau ona e faʻataʻitaʻiina se tuʻufaʻatasiga o laʻau po o isi meaʻai mo oe lava, ona o se faʻaleagaga i le pancreas o le a mafua ai se osofaiga lona lua poʻo le tiga. O le aoga o laʻau o loʻo mulimuli mai ua faʻamaonia, mai le mea e saunia ai pepe ma teuteu:

  1. Birch buds.
  2. Tandelion aʻa.
  3. Immortelle.
  4. Celandine. Ave i ni togi laʻititi, e pei o le vailaau oona.
  5. Wormwood.
  6. Lauina o le alfalfa.
  7. Laʻau paʻu.
  8. Plantain.
  9. Mint
  10. Propolis.
  11. Pasili

E le o fualaau uma e mafai ona faʻaaoga i le togafitiga o gaioiga fomaʻi o le pancreas ua lisiina. Ma o mea afu ua fefiloi i le tutusa tutusa ina ia maua ai se fualaau faasaina tele.

O faʻataʻitaʻiga e faʻatatau i le mataupu faavae: auala e toe faʻafoʻi ai le pancreas.

O le kuka o le kuka e gaosia e tusa ai ma le faiga masani: 2 sipuni vavalaʻau o mea faʻaaoga e sasaa i le vai fefe ma faʻamalosi mo le itula. Ona latou inu lea e amata i sina fualaau laitiiti, ma faasolosolo malie mai i le 100 ml i le aso. Ave ni teuteuga faalua i le aso 15 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le mea lea, o le gaioiga o laʻau e faʻatinoina e ala i le faʻamalamalamaina atoatoa ile maualuga ole telefoni.

O mea teuteu e maua mai i le vai taʻele o le a sili ona aoga. O le faʻaaogaina o se vevela o le a mafai ai e oe ona faʻasolo fatu laau ile aso.

Faʻamatalaga faʻapitoa ua saunia e pei ona taua i lalo: 500 ml o le malulu (poʻo le mafanafana) vai e ave i le 50 kalama o mea matagogo. Faʻaosooso ia le itiiti ifo ma le 8 itula i se nofoaga pogisa ma malulu.

Eseesega o teuteuga mai infusions:

  • kuka vave
  • e le mafai ona teuina mo se taimi umi.
  • faʻaaogā ni vaega e sili atu ona mautu o laau: paʻu, aʻa.

O se meafaigaluega manaia i le togafitiga o le pancreas i le fale o fatu lili:

Ua leva ona aofia i totonu o le puipuia o togafiti a tagata, e le na o faamai o le pancreas ma isi totoga o le vaega o meaʻai, e masani ona faaaoga i faamai o le manava ma le cardiovascular system, ma le atherosclerosis ma le parasitic infestations.

O le kulimi fufulu o le kuka o le a avea ma fua sili ona lelei ma faigofie. 1 le sipuniti ua sasaaina i totonu o se ipu vai malulu ma kuka mo le 10 minute, ona tauanau lea mo se itula.

Inu inu inu i luga o se manava gaogao, pe a uma ona 'ai meaai. O le auala lona lua e aofia ai le faʻafefiloi 3 punetimeta o mea faʻaaoga ma le 1 lita o le vai fefe, ona oʻo ai lea i le po. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ua uma ona faʻamamaina le tilo.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas i le fale ma le oats

Togafitiga o le pancreas i le fale e mafai ma le fesoasoani a le oats. O meatotino o meaʻai e aofia ai le aʻafiaga o le ita. O le Hercules e aofia ai se vaega e fesoasoani i le gaʻo gaʻo. E faavae i luga, o vailaʻau ua faia, o vai taele mai 'ai e faʻaaogaina mo faʻafitauli o le tino. Ma e aunoa ma se falala, e le o se meaʻai e tasi e faatagaina mo faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Fua mo le faia o le sua o le oati: 1 sipuniti o le paʻu mai fatu oatasi ua sasaaina i totonu o se ipu vai inu, kuka mo le afa itula ma inu i le mafanafana. I le i ai o se faʻalavelave faʻaleagaina, e na o le 2 minute e kuka ai le gaʻo mo le 2 minute ma inu i nai sipuni laiti.

O isi suʻega e aʻafia ai foʻi le faʻaaogaina o fatu atoatoa e leʻi faʻamaonia. E mafai ona faʻaaogaina le pulupulu mai nei ituaiga o oona i le taimi o le faʻamalologa. Cook mo se taimi umi mo le sili atu o le fulafula. O lenei paluga o loʻo tuʻuina i totonu o le pusaaisa.

O le mataupu autu o togafitiga i le fale o le aveesea lea o tiga ma le le atoatoa o le mafaufau.

O metotia o le tauivi i le vaiaso muamua o le pancreatitis matautia e aofia ai le teena atoa o meaʻai, moe ma malulu i le mea o le toto oona. Ae ui i lea, e le tatau ona lafoaʻi vai, aua e matautia le faʻamalolo o le tino. O togafitiga faʻapitoa o le a sau i le laveai:

  1. O le Rosehip decoction fesoasoani e fesoasoani e faʻamalolo ma faʻaleleia le faʻatinoina o le tino puipuia.
  2. Mo le soliga o le nofoa, o le gata maualuga o le gata e faʻaaoga. O ona uiga faʻamalosi e fesoasoani i le manava, afaina ma le faʻaleagaina o le mucous membranes. O le togavao lona lua e faʻafetaia ai le faʻaoga o le intestinal o le uaua faʻatau. Ua fuafua le aʻa ma ua fafagu i se ipu vai inu.

Pancreatic cyst togafitiga tagata togafitiga

O le faʻalavelave o le pancreatic o se vaega faʻaleagaina lea na tupu i totonu o le tino o se okeni. E iai togafitiga faʻaleaganuʻu mo le togafitiga o ia ituaiga faʻavae o le pancreas.

Poto togafitiga. O le faʻaaogaina o pateta vave ma le sua mai le suamalie e faʻamalieina ai le manava, e maua ai le antimicrobial ma faʻafouina ai aʻafiaga.

Sauniuniga o le sua pateta fou, atonu e faʻafefiloi ma isi fualaau fuamoa, e pei o kālati poʻo le meaʻai. O mea faʻaaogā e aofia ai na o le faʻaaogaina o pateta fou - o le faaiuga o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu.

Le faʻaaogaina o propolis ma pipi oloa. E vave lava ona taofi le tiga pe afai e te faʻamalolo propolis mo se itula. O ia gaioiga e fesoasoani i le atinaʻe o enzymes pancreatic, o le toe faʻaleleia o siama mumusu ona o le antimicrobial ma aʻafiaga faʻapitoa o le propolis.

E mafai ona faʻaaoga le propolis tincture, ae naʻo le faʻamagaloina. O le vailaʻau e ave i le 10-14 aso.

A e maua se faʻamaʻi i luga o le fale, e le mafai ona e faia e aunoa ma se taotoga. E faʻafefea ona togafitia le pancreas i le fale - faʻatasi ai ma togafitiga faʻasolosolo poʻo vailaau, e le o toe faʻaaogaina. Ae ui i lea, i le sauniuni mo taotoga ma le faʻamalolo o faʻamaʻi, faʻapea foi ma le taofia o le tuputupu ae o sela o le kanesa, e taua tele vailaʻau faʻaleagaina ma e mafai ona galue i mea ofoofogia.

O le faʻaaogaina o almonds i le taumafataga o le a taofia ai le tuputupu ae o se tui pipili. O le tuufaatasiga e aofia ai le mea taua o le leril, lea e afaina ai siama vaivai.

O fatu e aofia ai lignans e faʻaaogaina i se mamanu lelei pe faʻatasi ma la latou fesoasoani latou te saunia teuteu:

O le tincture o le immortelle, calendula, yarrow ma le celandine e faʻaaogaina i le amataga o le tupu o le toto, lea e fesoasoani e faʻagesegese ai le tuputupu ae. Ave 1 le sipunipuni o mea matagogo taitasi ma sasaa le 500 ml o le vai inu ma se ipu vodka, auina atu mo le vaiaso e suʻe. E tatau ona e inu i luga o se manava gaogao 1 sipunipuni 3 taimi i le aso.

I le togafitiga o le pancreas, e tele ituaiga o togafitiga faʻaleaganuʻu e faʻaaogaina, ia e le faʻamapulaʻa i infusions ma decoction o otaota. Teas, cereals, jelly o le a faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi, faʻamaonia le gaioiga o le pancreas ma fesoasoani e tausia se meaʻai.

12 Recipes! Togafitiga o le pancreas ma togafitiga faʻasalalau!

Faʻaeteete i le pancreas. E faʻatinoina se numera o galuega taua ma i faʻamaʻi o le pancreas, o galuega taua uma a le tino ua faʻalavelaveina!

Togafitiga o le pancreas ma togafitiga faa-tagata. O le pancreas - e faatatau i le pito o le endocrine ma e lua mea taua e fai - o le gaosiga o le inisalini ma le enzymes mo le faʻapalaina o meaʻai e ulufale atu i totonu o le manava. Le tele o mea masani mala o le pancreatic - O le pancreatitis (gasegase ma gasegase) ma le maʻisuka ituaiga eseese.

Pancreatitis - O se faʻafitauli leaga lea i totonu o le pancreas, e mafai ona i ai i le lotoifale le natura pe ufiufi atoa. Pancreatitis e mafai ona tupu mo ni mafuaaga eseese - faʻamaʻi o le gallbladder, e mafua ai le fuga o le biliary tract, ava malosi malosi, onosaʻi, siama, maʻi pipisi, ma isi.

Tele le faalavelave pancreas e mafai ona taʻitaʻia ai le maʻisuka. O le mafuaʻaga autu o le maʻisuka o le panetreatic arteriosclerosis, o le gaʻo ma le vailaʻau. Pancreatic disorders e mafai ona lagona e le gutu malulu.

Togafitiga o le pancreas ma togafitiga faa-tagata - O le mea muamua lava lea o le faʻamamaina o le pancreas ma ona ipu mai mea leaga ma pusa cholesterol. Togafitiga o le pancreas ma laau afu ma isi metotia a tagata e maua ai iuga sili ona lelei. E le gata i lea, o nisi oi latou e leai ni faʻamatalaga faasaienitisi, ae, e ui i lea, latou te feagai lelei ma faʻamaʻi pipisi, e aofia ai i na mataupu pe afai o togafitiga faʻapitoa i se falemaʻi poʻo le falemaʻi e le maua ai faʻamoemoega o loʻo faʻamoemoeina.

Pancreas togafitiga fomaʻi togafitiga e manaʻomia ai se fetuunaiga o mea taumafa ma aso taʻitasi (aemaise lava i taimi o taumafataga).

A tiga le pancreas, e taua tele le taumafa. Muamua lava, o sugar ma sitiva uma e tatau ona faʻaaogaina (naʻo le meli e mafai ona faia mai laʻau suamalie), faʻapea foʻi ma le ava malosi, ulaula, gaʻo, vevela, falai. E leai se mea e tatau ona e faia, ma e tatau ona mataʻituina le saʻo ma le paleni. Buckwheat ma le oatmeal e sili ona faʻaalia.

E tatau ona e inuina le tele o vai inu lelei. E mafai ona e inuina le vai o le lemoni, mo le sauniuniga lea e te manaʻomia e togi ai le sua o le lemoni i totonu o se ipu vai.

Togafitiga ma togafiti a tagata ma mea lelei mo le ola maloloina o se faiga tuai ma aoga tele. Afai e popole lou popole, ia faʻaaoga mea neitogafitiga faa-tagatao le a fesoasoani ia te oe fofo le pancreas ma aveese le tiga.

Totoga 1. (compression o le yogurt).
I se osofaiga matautia o pancreatitis, o se pulufana mai le yogurt, lea e faia i le po, e faamamaina ai le tiga ma le pala. Saturate le mea mama i le yogurt, tuʻu le mea faapipii i luga o le manava, uu le itu tauagavale, ufiufi i le polyethylene ma afifi i se sikafu lalaga pe afifi. O le togafitiga e mai i le 4 i le 6 vaiaso.

Fua 2. (kalaka + pasesa + lemon).
1 kilokalama o lemoni fufuluina, ae o le pele, pasi 300 g le pasili ma le 300 g o le kilika e ala i se mea e teu ai manu ma se faleoloa i totonu o se ipu malamalama i totonu o le pusaaisa. Aumai le 1 teaspoon 3 taimi i le aso 15 minute aʻo leʻi 'aʻai.
E sili atu le inu i vailaʻau faʻatasi ma le faʻafefeteina o launiu, laʻau laʻau ma fugalaau, pi pi ma le sima o le sana na ave i vaega tutusa. O lenei faʻasolosolo ua saunia e pei ona taua i lalo: 1 tbsp. Popo collection mo le 1 ipu vai inu ma tuu i le po i se vai vevela. O se ipu tioata e lava mo naʻo le tolu tootoo o vailaʻau, o lona uiga, 1 teaspoon o le faʻafefiloi o le kālati e tatau ona faʻauʻu i lalo i le ipu lona tolu o le afu. O le togafitiga e 3 masina.
Fua faʻatatau 3. (faʻasolo o le tino ola).
Faʻasalaga o le Immortelle. Tipi 3-5 g fugalaau ma sasaa le 500 ml o le vai malulu. Faʻaosooso mo le 8 itula (o le aso lenei). Ave le 1 ipu i le aso mo 2-3 vaiaso.

Fua fua 4. (faʻafefete o le chamomile ma le tino ola).
1 sipunni o le chamomile ma le 1 sipunipuni o le immortelle e sasaa ai se ipu vai inu, ia tumau mo le 30 minute. Faʻasologa. Ave le afa afa vevela 2-3 taimi i le aso 30 minute ao le i faia meaai mo 2-3 vaiaso.

Fua 5. (Hercules).
Hercules. Fufulu le vai vai i totonu o le vai e aunoa ma le tafe. Taumafai e aunoa ma se suauʻu i le ao mo ni nai aso.

Totoga 6. (fusi o oats).
Liligi se fagu (500 g) o outi ma se lita o vai inu, tuʻu mo le fasefulu minute, faʻamaʻi ma ave le fua o le afa afa i le aso.

Fua faatatau 7. (susu susu).
Matou te manaʻomia ni oona mamā ma le mama i le paʻu - e mafai ona faʻatau i luga o le maketi. E mafai ona e faʻaaoga le oatmeal atoa, ae sili atu le lelei o le paʻu.
Ave le 100 g o suauu, fufulu i totonu o se falala ma faʻapipiʻi i le 1.5 lita o le vai i totonu o se pusa faʻamafa. O le taimi lava e kuka ai fala, faapipii se afi mumū. Salu na o le tasi le itula, ae pe a uma le 40 minute. kiopala le oats ma se tafu laau i totonu o le apa. Ona faaopoopo lea i ai le isi 20 minute. A uma ona faʻamafanafana, faʻamalo i totonu o kapota - e mafai ona e ave se totini tuai o le kapron, fufulu mama, poʻo se fasi tights. E le lelei le galu - e faʻalautele ma pasi ni vaega faʻamalosi. O le ae mauaina se paʻepaʻe paepae e foliga mai o le susu. E te manaʻomia. E tatau ona e inu 3-4 taimi i le aso ao leʻi 'ai, 100 g ia (mo tamaiti 50 g i le tasi). Teu susu susu i totonu o le pusaaisa. 2 aso e mafai ai ona e inuina, i le aso lona tolu ua saunia se mea fou.

Fualaau aina 8. (falala ma kefir).
Na ou oʻo i le faʻalavelave - na amata ona mumu loʻu tino. O le a ou le fai atu na muamua lenei mea, masalo o le mafuaʻaga o mea e le masani ai, masalo o loʻu olaga atoa na taitai atu ai i lenei mea, ae a ou i ai i le ofisa o le fomai, na maua ai le siama-pancreatitis. I se upu, leai se mea lelei. Sa amata ona ou togafitia, mulimuli i se meaai, tausia aʻu lava ia. O loʻu tinamatua na faʻafefe i le togafitiga, na pau lava le mea na ia faia ai aʻu e 'ave lenei ituaiga meaai i aso uma: sasaa le sipuni o le falaoamata tao (tilotilo i totonu o se mea e fai ai le kofe) ma se ipu malamalama ma alu mo le po,' ai i le taeao nai lo le 'aiga o le taeao. E le gata i lea, na ou aveina se faaputuga: pepa o le pepa, elecampane aʻa, fatu o fatu, vao mama, St. John's wort, lulu le coriander i vaega tutusa, fefiloi. 1 sipunipuni o le aoina mo se ipu vai inu, ia tumau mo le itula. Ave le afa afa i le aso.

Totoga 9. (o le sua o le iris ma le vormwood oona).
15 minute ao lei faia se taumafataga, ave le kuata i le tasi vaetolu o se ipu susu o le iris ma le wormwood.
O lenei paluga e aoga tele e inu faatasi ai ma fualaau aina (tasi vaetolu o le tioata taitasi), lea ua saunia e pei ona taua i lalo: faʻafefiloi i le tutusa o faʻauga masini sima, bean pods, laʻau faila, lingonberries ma blueberries. O se sipuni sipuni o le aoina mo le 1 ipu vai inu, afifi (pe faia i totonu o se vevela), tumau pea 6-8 itula. A maeʻa le filiga.

Totoga 10. (Rhodiola rosea).
Tincture o le Rhodiola rosea e sili ona lelei, lea e tatau ona ave 20-30 pa'ū le afa itula ao le i taumafa.

Totoga 11. (paluga o le pasili i le susu).
Ave le 800 kalama o le pasili, fufulu mama, fufulu lelei, liligi le susu susu i totonu o se fafie e ufiufi uma ai le mutia. Faʻaiʻuga ina ia faʻavaivaia le susu (ae le o le kuka). O se vaega lenei mo le 1 aso o le taliaina. E ave le susu i itula uma mo le 1-2 sipuni.

Totoga 12. (Ierusalema toisoke).
O aso uma lava, ma aemaise lava i le tautotogo, ia 'ai le 1 tootoo o le artichoke a Ierusalema (lau o le eleele).

Lelei lagolago le pancreas mauaina o le aspen broth.

I le amataga o le tautotogo, aoina le 300 g o le paʻu, o se laau talavou, e le tatau ona sili atu i le 20 cm le lapoa, tuu i totonu o se pesini ua faʻafefiloi ma faʻatumu i vai ina ia naʻo le ufiufi. Palu mo le 20 minute, ona seti lea mo le 12 itula i nofoaga mafanafana e tumau ai. Inu 50 ml o decoction i le vevela o le potu i le taeao ma le afiafi ao leʻi faia le taumafataga. E faapena togafitiga mo le pancreas e fesoasoani foi e faʻamalolo le manava ma le ate.

I le taimi o togafitiga o le pancreas, e le faʻafefeteina, faʻafefe, vevela, faʻafefiloi, ulaula, puaa ma meaʻai mai meaai.

Aua togafiti togafiti vili le fatu vao i totonu o se faila kofe. I le afiafi, kili 1 le totoa atoa. uʻamea, faʻatumu i le 2 ipu o susu ma faʻavela seia oʻo i le afa o le ipu o le susu e tumau i le pusa. Faʻasolo i totonu o le ie susu, gaugau i luga o laulau e tolu, faʻapouliuli i le po, ma inu i luga o se manava gaogao i le taeao. A maeʻa le 2 itula, ave le 2 Noshpa papa, ma a uma le isi 2.5 itula e mafai ona e 'ai.

Fai vasega o le 5 aso, faatasi ai ma aso malologa e sefulu aso i le va oi latou. E tatau ona itiiti ifo ma le tolu ia vasega. I le taimi lava e tasi, o le gallbladder o le a manino.

O se faʻamaʻi tuga e afua mai i le faʻalavelaveina o le gasegase o le maʻisuka. O lenei kenera masani-o le a matua faʻaitiitia ai le tulaga o le maʻisuka. Mo le togafitiga o le pancreas ma togafitiga faʻa-tagata faʻaaoga fugalaau o le kumini, echinacea, calendula, clover, marigold, laulaʻau lau, Ierusalema toisoke, vine, fatu o le pagala, laisa, wheatgrass, sima ma sana lau. Fesoasoani e faʻamaonia le suka ma le lauti a elderberry.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas ma togafitiga faʻasolo, togafiti

Faʻafitauli i le pancreas o se mea taatele, ma o le toʻatele o tagata na afaina i le faʻamaʻi e le masalomia lava i le leai o ni faʻafitauli, o togafitiga ma togafitiga faʻamalosia lelei e mafai ona faʻatinoina. O le mea moni, a aunoa ma le faʻatagaga a le fomaʻi, e le aoga le faia, na o se fomaʻi pe a maeʻa suʻesuʻega e mafai ona fuafua pe o le a le laasaga o le atinaʻeina o le maʻi ma pe mafai ona faʻaaogaina faʻamalaʻau i iinei. Sei o tatou taumafai e fuafua pe faʻafefea ona togafitia le faʻafefeteina ma togafitiga faʻataʻitaʻiga, o suʻega e sili ona faʻaaogaina ai vaega, pe faʻapefea ona faia lelei ia faʻatulagaga.

Laʻau faʻatoʻaga e aʻafia ai faʻamaʻi o le pancreas

O se tasi o fualaau aupito sili ona mataalia ma aoga e tetee atu i le faamai ua manatu o se teuteuga o le togalaau. E leai sana faʻalavelave, ae o lona taliaina e mautinoa lava o le malilie i le fomaʻi. E foliga mai o le tagata tomai faapitoa o le a fautuaina isi fua faatatau e faaleleia ai le aafiaga o le tuufaatasiga.

Ina ia saunia le vailaʻau, o le ae manaʻomia mea tau vaʻaia e faʻaaoga i vaega tutusa:

Sauniuniga o le oloa e le manaʻomia ai le tele o le taimi ma le taumafaiga - naʻo lou manaʻomia e 25 gr. mea toto laau ma sasaa vai inu (225 ml). E manaʻomia le afaina, faʻafetai i lenei mea, o le a sili atu le faʻaogaina o le vai, ma le tele o meaʻai.

E faʻafefea ona togafitia le pancreas ma togafitiga faʻa-tagata? Afai e te faʻaaogaina se laʻau o le St. John's wort, motherwort ma le mint, e tatau ona e faʻaalu na o le faalua i le aso. Totoga - 70 ml. O le lapisi saunia ua lava mo aso e lua, e le aoga le teuina mo le lumanaʻi - pe a uma lenei taimi e le talafeagai mo togafitiga.

Pancreatic cancer

O le kanesa o le pancreatic cure ma isi auala e mafai ona na o le amataina o le tino o le kanesa. E mafai ona e faʻaaoga fua o loʻo mulimuli mai. Tasi Ata. l fualaau suamalie o le suamalie mumu lanu vai (200 ml). Faʻaosoosoga o lona uiga 2 itula, faamama. Inu se tasi vae tolu o se ipu tioata faatolu i le aso.

Ina ia faʻaleleia le togafitiga o le soifua maloloina, e manaʻomia le faaopoopo i le togafitiga ma le faʻafefeteina o le birch buds. Ina ia faʻamalieina le tiga, e faʻaaoga ai le tinoni o le aconite. Laʻau faʻasolo (100 g) sasaa vai inu (1 l). A maeʻa le 60 minute, faʻaopopo le 1 lita o le ava ma tuʻu mo le 3 vaiaso i se nofoaga pogisa.

Togafitiga e faia e tusa ai ma le polokalame. O le amata amata ile tasi mataua. O aso taitasi e faateleina ai le pa'ū. A maeʻa ona oʻo i le 20 pa'ū aso, e tatau ona faaitiitia i le tasi mataua i aso uma.

Lipomatosis o se faiga e le mafai ona suia, faatasi ai ma le sui o suauu galue ma le gaʻo. Ina ia faʻaleleia le pancreas ma faʻagesegese le faagasologa, e mafai ona e faʻaogaina le fua o loʻo i lalo:

  • Faʻapotopoto le upega, valerian, St. John's wort ma calendula (o vaega taʻitasi e fai i le 1 tbsp. L.).
  • Tasi Ata. l fefiloi ma vai inu (200 ml). Tumau seʻia maeʻa.
  • Filu le meafaigaluega.

O le taunuuga e tatau ona onā i le aso. O isi togafitiga o le lipomatosis e mafai ona faia i le faʻaaogaina o se tincture saunia o hemlock. O le umi o le faʻatagaina o le 80 aso e tusa ai ma se polokalama faapitoa. E tatau ona e amata togafitiga i le tasi mataua, faʻaopoopoina i aso uma le aofaiga i le tasi mataua. A maeʻa ona oʻo i le 40 aso ole laʻau, e tatau ona amata ona paʻu foi i le tasi mataua i aso uma.

O le a le mafuaʻaga o faʻamaʻi maʻi?

O le talepeina o le ola maloloina o le faʻaogaina o meaʻai o le pancreas e matua faigofie lava. Aisea e taua ai? Talu ai ona e nafa ma le galue masani o le e le gata o le mea o loʻo i ai meaʻai, ae o le endocrine foi, ma le tino atoa.

O mafuaʻaga o le atinaʻe o le mumū o le pancreas e mafai ona ese:

  • gasegase ma le mamafa,
  • sili atu le taumafaina o gaʻo, meaai vevela ma falai,
  • le faʻaaogaina tele o le faʻaaogaina o le ava malosi,
  • tagofia o vailaʻau, aemaise lava e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi,
  • popole ma le atuatuvale.

O le afaina o le gland e mafai foi ona tulai mai i le talaaga o isi faamaʻi o le gastrointestinal tract, e pei o le gallstone, o le cirrhosis o le ate, o le maʻi o le peptic, ma isi.

O le pancreatitis e lauiloa o le maʻi sili ona lauiloa o le pancreatic, lea e masani ona aafia ai tagata ua mamafa ma matutua. I le taimi lava e tasi, o fomaʻi e matauina o tamaitai e sili atu ona faigofie i lenei maʻi.

O le pancreatitis e mafai ona tutupu uma i le gasegase ma le masani. I le tulaga o le afaina tele i le tiga tele ma le vomia, e manaʻomia e le tagata maʻi se togafitiga faafomaʻi ile falemaʻi. Faatasi ai ma se faʻagasologa masani o le mumu o le pancreatic, e mafai ona faia togafitiga i le fale.

I lenei tulaga, o le mumū tumau e mafai ona i ai se natura faʻasolosolo mo le tele o tausaga. O sea ituaiga umi e afaina pancreas faʻailoga faʻamaʻi ma togafitiga, soli ana galuega tauave - o le faʻavaeina o enzymes mo le faʻalaumalie ma hormones (glucagon ma inisalini) lea e faʻatonutonuina ai togafitiga faʻasolosolo i le tino.

Puni sikuea

Pe a faʻapipiʻi le siakiina, e faʻaumatia i latou, e mafai ona e faʻaaoga se fua faʻatatau e faavae i luga o aʻa. Lua fufulu. l ufiufi paʻu paʻu suavai suamalie (500 ml). Faʻaosooso 2 itula ma faamama e ala i le tuiina o le keke. Vaevae le mea na tupu i ni vaega se 4. A o leʻi 'ai mo le afa itula.

  • Faʻatasi le linden, chamomile, mint, le vort St. John ma le violet (1 sipuni o vaega taʻitasi).
  • Tasi Ata. l aoina le suavai suamalie (200 ml), tumau i lalo o le tapuni mo le 30 minute.
  • Filu ma ave le ½ cup faalua i le aso.

O a faailoga o le pancreatitis tumau?

O faʻafitauli o lenei fomaʻi o le faʻamaʻi e eseese lava i maʻi eseese. Tasi - e masani ona popole e uiga i le tiga i le hypochondrium, ua faʻateleina i gaioiga faaletino. O isi e tuliloaina se meaʻai i meaʻai gaʻo, o se suiga ile nofoa. I nei faʻamatalaga ua faʻaopopo atili e pei o le: le lava o le manaʻo, paʻu o mea mamafa, ma isi.

O nei faʻaʻailoga uma e faʻamatalaina i le oti faifaipea o sela sela. Mo lenei mafuaaga, o le gaosiga o enzymes digestive o loʻo faʻaitiitia, lea e mafua ai le le mafai ona mafai e le tino ona faʻaogaina le puipuiga ma gaʻo. E le gata i lea, ona o le solia o le gaosiga o le inisalini, o le tino e le aʻafia ai gaʻo ma gaʻo mai meaai. Ma o lenei mea ua afaina i le atinaʻe o le maʻisuka.

O le masani o le pancreatitis e aunoa ma se togafitiga talafeagai e mafai ona taʻitaʻia ai le kanesa o le gland.

E tele fualaau lelei

I le faaopoopo atu i le mulimuli i meaʻai faʻale-aganuʻu mo le paʻu o le pancreatic, e mafai ona e faʻaaoga fua o fua o loʻo mulimuli mai mo le togafitia o le pancreas:

  • I le faʻaaogaina o se mea e teu ai meaʻai, tipi 300 g o keleka, pasisa ma lemoni faatasi ai ma le oona. Tausia le paluga i le malulu mo le lua vaiaso. Taumafa sina tamai sipuni o le paluga aʻo leʻi 'aʻai.
  • Faʻataunuʻu o iris ma le wormwood. Faʻapipiʻi laau totō i tutusa tutusa. Faʻamasusu vai inu (200 ml) 1 sipuni sipuni o le faʻafefiloi. Inu le afu vailaʻau 20 minute ao lei faia taumafataga. Totofua toʻatasi - 60 ml.
  • I le taeao, e fautuaina e inu se paluga o le falaoa falala ma le fala. I le afiafi, sasaa se sipuni tele ole falaoamata e aunoa ma se mauga ma le fala (200 ml).
  • Aoina se paluga o laʻei talatala, afu, siasi ma le vao vao (ratio 4: 4: 2: 1). Faʻasusu se sipuni o le faʻafefiloi ma se ipu vai inu, faʻasolo mo le lua itula ma inu 100 ml taʻitasi.
  • Ina ia faʻamalieina le afaina, o loʻo aoina mai se aofaʻiga mai se faasologa (2 vaega), lau laisa (1 le vaega), plantain (2 vaega) ma le leafberry (1 vaega). Sasaa se sipuni o le faʻafefiloi ma se ipu vai inu, faʻasolo mo le lua itula ma ave 100 ml.
  • Oti le fasi pasili (800 gm). Liligi le susu ina ia ufitia le mutia. Tuu le fagu i totonu o le ogaumu ma faʻaalu le vai. Faʻasoʻu le faʻafefiloi i totonu o se faʻalavelave. Taumafa lua sipuni tetele i itula uma. Toomaga e sau vave.
  • O le faʻaaogaina o le tino o le tino. I le afiafi, e tatau ona e faʻatumu le 10 kalama o le oloa ma faʻamaua le vai inu (750 ml). Faʻaosooso i le po atoa, faamama. Inu 1 ipu i le aso. O le umi o le vasega e 3 vaiaso.
  • Vaimato. O se vaiinu e fesoasoani e faʻamafiesea le tiga. E tatau ona ave le sua suamalie fou ile lua itula aʻo leʻi 'ai. A uma lena, a maeʻa le 5 minute e tatau ona e inu sina-kefe kefir.
  • Fugalaau pati (3 tbsp. L.) Tuu i totonu o se vevela. Faaopopo 300 ml o vai inu ma tuu mo 2-3 itula. Inu 100 ml 25-30 minute ao leʻi faia se taumafataga. O le ala o le faʻatagaina o se masina faakalena.
  • Ina ia faʻamalieina le ita, e faʻaaogaina se pulou auro. Ina ia saunia le susu, e 4 inisiua ua ave. A uma le ufiufi, ona sasaa lea o le fale i le vai inu (500 ml). O le oloa e tatau ona kukaina ma sina gaʻo itiiti mo le 20 minute. Faʻamalosia 6 itula. Inu 50 ml i le afa itula ao le i taumafa.

O togafitiga faʻapitoa i le togafitiga o le pancreas e maua ai ni faʻamanuiaga lelei. Ae ao le i amataina, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi e faʻasaʻoina faʻasalaga ae le faʻaosofia ai se faʻafitauli i le soifua lelei.

Laʻau faʻamalo ma mea e faʻaleagaina

I le mataupu: pancreas faʻailoga faʻamaʻi ma togafitiga, o se nofoaga taua o vailaʻau faʻalaʻau. O togafitiga faʻalaloaʻi mo togafitiga o pancreatitis e aofia ai togafitiga ma togafitiga. Ae ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ina ia mautinoa o meaʻai e te filifilia o le a aumai ai le toomaga, ma e le mafua ai ona afaina atili i se tino ua le lelei.

O laʻau e sili ona lelei mo le mumū o le pancreas o le: ola faʻatasi, togafiti, wormwood, calendula, chamomile, vaovao o le susu, St. John's wort, faʻapea foʻi ma fatu o le flax, paluga ma aʻa.

E fautuaina le sui usufono mo le maualalo o faailoga o le pancreatitis. E faʻaleleia ai le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia le faʻamalositino o le talo ma le gastric juice, o loʻo i ai se vailaʻau faʻamaʻi pipisi.

  • Faaaoga aluga o le tino: 1 le sipunipuni ole faʻaoga o le mutia e sasaa ile 1 ipu vai vevela, faʻapipiʻi mo se taimi puupuu ile vevela ole vevela, malulu ma mama. E tatau ona e inu se mea teuteu mo le afa afa 3 taimi i le aso.
  • Faaaoga ma faʻasologa o le tino: 5 kalama o fugalaau mamago ua faʻasaina ma paʻu 300 ml o vai malulu mama. Faʻaosooso mo le 12 itula. Filu ma ave se ipu malamalama i le aso mo le lua vaiaso.
  • Sage broth (1 sipuni o le laau i le ipu vai) ua saunia ma ua avea e pei o se meaola o le tino ola. E faʻatonutonu ai le gaosiga o le inisalini.
  • Vailaʻau suamalie faʻaleleia le faʻalaumalie. Pe a sauniuni, e tatau ona e matauina le fua saʻo (1 sipuni i le 1 ipu vai), talu ai o le mutia o le oona. O le kukaina o se teuteuga e tutusa ma se tino ola. Ave le 1-2 sipuni 15 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le umi o le faʻatagaina e gata i le 7-10 aso. O le wormwood decoction o loʻo faʻasalaina mo fafine maitaga ma mo gaʻo maʻi.
  • Mo le kuka calendula decoction e tatau ona e gaosia se sipuni sipuni o fugalaau i le 200 ml o le vai kuka. Faʻaosooso le fofo mo le 5-8 itula. Ave le 1/3 cup 30 minute aʻo leʻi 'aʻai 3 taimi i le aso mo le lua masina.
  • Chamomile fugalaau(1 tbsp sipuni i le 1 ipu vai i le vevela o le potu) faʻafefiloi i totonu o se vai vai taele mo le afa itula. Ona faʻaosooso lea i le isi 10 minute ma faamama. Ave le 0.5 ipu 30 minute ao leʻi faia se taumafataga.

Totoga toto

E fautuaina e le phytotherapists le inu mai le afaina o le toto mai le togafiti.

  • E i ai sona aafiaga lelei i le tino.o se faʻafefiloi o le tino olaola ma fugalaau. Laʻau faʻafefiloi i fuainumera 1 i le 1, sasaa vai inu, afifi ma faʻamalosi mo le afa itula. E tatau ona ave se oloa e le o iai i le afa afa, 20 minute aʻo le i ai.
  • Latou te fautuaina se mea faʻapitoa e faʻafefe ai le faʻafefeteina lea e faʻaosofia ai le gaioiga o le pancreas, o le vevela ma faʻaitiitia ai le inu o le tino. O le aoina e aofia ai mea gaosi ma fefiloi i le tutusa o le mutia St. John's wort, sage, horsetail, succession, wormwood, root burdock, elecampane,faʻapea foʻicalendula fugalaau, togafiti.
    E masani ona saunia le paluga - 1 sipunipuni o otaota fefiloi 1 le ipu vai inu. Aua le kuka, ae naʻo le faʻamalosi pea. Inu 3 taimi i le aso, 0.5 kapu mo se taimi umi. Ona mafai lea ona iloa le aafiaga.
  • O le isi faʻafefiloi lelei o laʻau faʻaaogaina i le pancreatitis lemu. Faʻasolo i le tutusa tutusa laʻau malogo, fatu o fatu, moli, St. John's wort, aʻa elecampane ma le coriander seed. 15 g o lauti tipolo e fafaguina i se ipu vai inu, afifi ma tuu mo le itula. O se vaifofo faamamaina e inu 3-4 taimi ile aso mo le ½ cup.
  • E mafai ona faʻafefiloi i le tutusa tutusa. fualaau faisua, manulele manulele ma mutia laland, rootlesal root, stigmas corn ma tricolor violet. Susu mo le 3 minute 3 tbsp. l vao o le vao, totoina i le afa o le lita o vai inu. A maeʻa malie, vevela ma inu 0.5 ipu tolu taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo vaiaso e lua.
  • E faapena foʻi ona vaeluaina ma ave o se faʻafefiloi o aʻa nutimomoia o le paʻu ma le uila e faavae i le 50 g o le paluga mo le 300 ml vai. O nei laau toto e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o le mumu o le pancreatic.

Togafitiga o faʻamaʻi pipisi ma le oats

Oats Ua leva ona faʻaaogaina o se tasi o togafitiga sili ona aoga mo tagata togafitiga o faʻamaʻi o le pancreas, ate ma isi totoga o le gastrointestinal tract.

Unpeeled fatu fatu faʻaaogaina e faia ai faʻamatalaga. E sili atu le faʻaaogaina o fatu ma faʻaalu i latou i le vai i le po. I le taeao, vevela ma fufulu fatu i luga o se faila kofe.

  • Fomaʻi eleele oat broth saunia e pei ona taua i lalo: 1 sipuni o le paʻu, sasaa 1 ipu vai inu ma kuka mo le 30 minute ile vevela vevela. Ona e tatau lea ona tuu le vaifofo i le fofo mo le 20 minute, ona togi lea o le susu ma inu i le taimi.
    Inu le faʻamalolo i aso uma i le taeao ma i le afiafi i le ipu 1 ipu 1 itula ao lei faia se taumafataga. Togafitiga o le a sili atu ona aoga pe afai e te inuina se paluga fou saunia i aso uma.
  • Fomaʻi Oatmeal broth saunia e tusa ai ma lenei fua: sasaa le 1 ipu o le oatmeal ma le 1 lita o le vai ma le kuka mo le 15 minute. Liligi le vaifofo i le vevela ma tumau mo le 12 itula.
    Inu le broth 2 taimi i le aso mo le 1 masina. O ia togafitiga, e pei ona faaalia i le faatinoga, o le a faʻamalieina lelei ai le afaina o le pancreas.

I le taimi o faigata ogaoga o le pancreatitis, faʻapea foi pe a uma ona aveese le gallbladder poʻo le vaivai, e fautuaina se togafitiga oatmeal Dr. V.K. Izotov, sui o fomai.

O lana fua mo le suamalie oatmeal o se mea faʻapitoa ma maloloina lelei, e lauiloa ma aloaia e fomaʻi masani. Faatasi ai ma le faʻaaogaina i aso taitasi o lenei vailaau masani mo le tele o masina, e mafai ona e toe faʻafoʻisia le gasegase o galuega.

Soga malie ma le gaioiga gaioiga oli oatmeal Izotov fatuina se lagona agamalu, lubricating i totonu o le talo, duodenum ma le vavae, faʻaitiitia le mumū ma le ita. Ma o vitamini aoga o le vaega B, A, E, PP o aofia ai, ma mea e pei o: lecithin, proteins, sci, polyunsaturated fatty acids, lysine, minerals ma bacteria lactic acid e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga, faʻaleleia faiga faʻasolosolo, faʻamalosia lelei le tino toxins ma toxins.

O le nameli oatmeal Izotov e leai se faʻasalaga (sei vagana ai le le faʻamaonia), o le mea lea e matua aoga tele mo tagata matutua ma tamaiti.

E faʻafefea ona kuka ma fai se mea malie?

Faatumu se fagu-3-lita i le tasi vaetolu tamai oatmeal. Faaopopo le 4 sipuni lapoa tele ma le 1/3 ipu pusafifi. Ona liligi lea i totonu o se fagu vai faamama faamama e toetoe lava a oʻo i le mea e gaʻo ma faʻafefiloi ai mea i totonu o se sipuni laupapa. Kuni le fagu ma se tapuni ma tuu i se nofoaga mafanafana ma pouliuli mo le 2 aso.

I le aso 3, ia faʻafefiloi le paluga faʻasusu i totonu o se fagu ma se sipuni laupapa ma sasaa i totonu o se faʻavevela. Faatumu ni fagu lita e lua i le faʻafefiloi o mea faʻafefiloi ma faletupe numera 1 ma le No. 2. O le a maualuga le kuleli.

Faʻamamaina isi fulufulu i totonu o le fagu lita 3 ma le 2 lita o le mafanafana ma le mama. Vili lenei paluga e ala i se sieve ma faʻatumu ni isi fagu lita e lua Numera 3 ma le Nu. 4 jeli ma le maualalo o le acidity.

Inu le fua o fualaau faasaina i ni sipili laiti i le aso mo le ono masina pe sili atu foi.

O lea ituaiga o oatmeal ua leva ona lauiloa e o tatou tuaa. Na ia faasaoina le ola o le tele o poloka na aveesea mai fafo o Leningrad. O le tino, na faʻavaivaia i le fiaaai, lemu ma i se auala agamalu na toe faʻaleleia.

Faʻaleleia e le fomaʻi V. Izotov, o le fua mo le oatmeal e faʻaaogaina e le gata ina togafitia ai le mumū o le pancreas, ae ia faʻaleleia atili ai le soifua maloloina o le tino atoa.

O fua masani masani masani:

  • I luga o le 1 tbsp. manaʻomia e 1 tbsp. l fatu ma kuka ai le vevela aupito itiiti mo le itiiti ifo i le 10 minute. Ona tuu lea o le susu mo le 1 le itula, ina ia le ofi. E tatau ona fufulu ma inu le inu.
  • E mafai ona sili atu ona faigofie. I le afiafi, sasaa 3 tbsp i totonu o se vevela. l fatu ma sasaa le 1 lita o le vai inu i le po. I le taeao, faʻanoanoa ma ave 100 ml i le taimi.

O le jelly sosolo e fesoasoani e faʻaitiitia ai toxins, faʻaleleia le soifua maloloina o le tagata maʻi ma faʻamaonia le faʻatinoga o le faʻaogaina o le tino.

Fautuaga aoga:

  • O le vai inu e mafai ona faʻamalosia i le faʻatasi ai ma le sukalati i le fua faatatau o le 1: 1. O le mea moni, o le sua pateta ei ai lona tofo faapitoa ma manogi, o lea e faigata ai i le toʻatele ona inu.
  • E le mafai ona faaopoopo le suauu po o le masima.
  • E naʻo le suamalie fou e pisipisia e iai sona aʻafiaga, o lea e tatau ai ona e inuina le vai i le taimi lava e uma ai sauniuniga. Fai mai faifeau fomai pe a mavae le 10 minute o le a inu le tele o ona vaega faamalolo. E 'ai faʻatagaina faʻalua 2 aso i le aso 2 itula ao leʻi' aʻai.
  • E le tatau ona togafitia oe i lenei auala i le taumalulu ma le tautotogo, pe a ua leva le pateta. I le taimi e teu ai taimi uumi, o vailaau oona e faia i fua, lea e mautinoa o le a le manuia ai le tino. O le taimi aupito sili ona lelei togafitiga o le iuga o le taumafanafana ma le tautoulu.

E mafai ona e 'aina le pateta pateta e seleseleina i luga o se fua mai lea taimi i lea taimi. O le mea autu lava o le oloa e fou ma faatoa kuka.

E faigofie tele le faia o se mea inu:

  1. Liligi 1 tbsp. Ose 1 lita o vai.
  2. Aumai le masini i se vevela ma kuka i le vevela aupito itiiti mo le 15 minute.
  3. Liligi le suavai i totonu o se vevela ma alu mo le 10 itula.

O le gaʻo uamea e faaaoga 100 ml faalua i le aso mo le 4 vaiaso.

O se tasi o auala pito sili ona lelei o le faʻaaoga lea o niu e leai ni pulu. E tatau ona faʻamalulu mo le 24 itula i le vai, ona faʻagogo lea ma faʻapala i totonu o se mea e fai ai le kofe i se tulaga vaivai. 1 tsp pei o le paʻu lūlū 1 tbsp. vai ma kuka i luga o le vevela vevela ½ h, e le aumaia i se vevela. Auala e inu ai mo le 1 le taimi.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

I togafitiga, o le propolis e masani ona faʻaaogaina, lea e faʻaaogaina o se meafaigaluega tutoʻatasi pe faʻatasi ai ma vailaʻau faʻamaʻi e avea o se faʻasologa. O se vaega o le propolis e tipiina i ni vaega laiti, e le sili atu nai lo le 3 g, ma ave 5 taimi i le aso pe a maeʻa meaai mo le 14 aso.

O se fasipepa e tatau ona fao malie mo le itiiti ifo ma le 1 le itula, ona feanu lea.

O fualaau suamalie masani e lelei tele. E faʻaumatia vave pe a maeʻa sauniuniga, 100 ml aʻo leʻi fafaga i le tele o taimi i le aso pe i luga o se manava gaogao. E sili ona lelei le inu pati, kukama, kāloti ma le sukala (o le mea mulimuli e mafai ona faʻaaogaina pe a uma le faʻamautu muamua i se nofoaga malulu).

I totonu o tagata faʻapitoa, e masani lava ona faʻaaogaina faʻavalea i fafo. Mo se faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma se faʻalavelave osofaʻi o pancreatitis, e mafai ona e faʻamafiesea le tiga ma se pusi mai le yogurt. E faia le taualumaga i le po. O le sogasoga ma le manaia i le paʻu o le paʻu e tatau ona faʻamaluluina lelei i le yogurt, faʻaaogaina i le vaega o le maʻi, faʻapipiʻi i se ata tifaga ma afifi i se sikafu mafanafana poʻo se sikafu.

Meaʻai ma mea taumafa - o le a se mea e te 'ai ma o le a le mea e le mafai?

O taumafa mo faʻamaʻi pipisi e matua taua tele. E tusa lava pe fai mai le fomaʻi e le o maʻi le okeni, ae o loʻo i ai se vavalalata e mumu, e tatau ona e vave amataina se meaai.

I aso muamua talu mai le amataga o le mumu, e lelei tele le teenaina o meaai. Pe a faʻaitiitia le tiga, e mafai ona e amata taumafa i vaega laiti, mataʻituina lou manuia.

O le tausisia o tulafono o mea taumafa e le mafai ona fofoina ai le maʻi lava ia, ae o le a fesoasoani i le vave ona toe faaleleia i le tuufaatasiga ma le tagofia o fualaau.

Muamua lava, e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai e mauoa i gaʻo - o falaoamata ia ma mea suamalie.

O oloa e mafai ona e faʻaogaina mea nei:

  • falaoamata
  • fuālaʻau 'aina (fuluʻilaʻau, Ierusalema atisitoke, kāloti, zucini),
  • o le sisi falaoa, yogurt, susu ma kefir ma le maualalo o pasene o mea oona,
  • kuki keke
  • pasta
  • jelly ma foam
  • suauu fualaʻau ma le faʻaopoopoga o meaʻai mucous - araisa, oatmeal, karite,
  • ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo o aano o manu ma iʻa,
  • uila vaovao
  • Suauu mama
  • fualaau suamalie ma fualaau suamalie ma compotes,
  • fuamoa ua susu
  • apu ma tao tao.

A o faagasolo le vaitau o le faʻavavevaveina, e sili atu le faʻafefe o fualaau faisua, aano o manu ma iʻa i se faʻasolosolo mamae ina ia aua nei faʻaitiitia le fua o meaʻai i meaai mama.

  • Mai le aano o manu e sili atu le lelei e tuʻuina atu ai le fiafia i le pipi, moa, tamai mamoe ma vela, faʻavela i le tino o le galau vaʻa poʻo le moli.
  • Mai le iʻa na faʻatagaina le fusi o le perch, pike perch, cod ma carp. E mafai ona taoina, suʻe pe faʻamaʻa.
  • E fautuaina e kuka le paʻu i totonu o le vai, ma afai e toe foʻi le tulaga i le masani, e mafai ona faaopoopo le susu.

O le lisi o oloa faasaina e lautele:

  • sukalati ma mea suamalie,
  • tao ma tao,
  • aano o manu ma mashroom,
  • faasao
  • gaʻo, falai, meaʻai vela,
  • ava malosi
  • ulaula meaʻai.

O le taumafaina o fualaau aina fou ma fualaau faisua e tatau ona tapulaa. O le tele o masima, mea manogi ma mea manogi e tatau ona itiiti.

Taumafa mo faʻamaʻi pipisi e faʻaaogaina uma ai meaʻai i le alu. O meaai i aso taitasi e tatau ona aofia ai mea taumafa faatagaina, vaevaeina i ni vaega atoa, ae laiti. E tatau ona e 'ai e masani (5-6 taimi i le aso), ae laʻititi laitiiti.

E tusa lava pe ua manino le faaleleia o le tulaga, e tatau ona e tausisi i se ituaiga o meaai i le umi e mafai ai. E sili atu le faʻaaogaina tumau o meaʻai leaga mai au mea taumafa ma faʻaaogaina e 'ai lelei.

O mataupu autu e aʻafia ai e aofia ai:

  • maʻisuka malosi
  • gland abscess
  • sepsis
  • totoga
  • vaivai ma le gasegase o le inu o le tino atoa,
  • o le tupu mai o faiga faʻafefete,
  • faʻataʻavalevaʻa
  • faʻamaʻi pipisi
  • cholecystitis
  • ulutala duodenal.

Ae paga lea, e oʻo lava i le oti e mafai.

Taofiaga

Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o ia faʻamaʻi, e tatau ona e taʻitaʻia se olaga ola maloloina. O le ulaula ma le ava malosi e afaina ai le tulaga o le tino atoa, e aofia ai le pancreas.

E taua le manatuaina o le meaai. Faʻaaloalo i mea mamafa mo le paʻu o le mamafa, anapogi, faʻamaʻi, tele le naunautai mo meaai gaʻo ma falai, mea mamago mama - o nei mea uma i le iuga e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o gaioiga i le tino. O le pancreas ua faʻapipiʻiina e galue ai i se tulaga patino. Afai e paʻu i lalo lenei paʻu, o le tufatufa saʻo o enzymes e faʻalavelaveina.

O gaʻo manu e tatau ona i ai i le taumafataga i se vaega itiiti. O le tele o na gaʻo e manaʻomia ai le faʻatupulaia o le gaosiga o enzymes, lea e sili atu ai le malosi o le galu e galue ai. O le suamalie o le suamalie e mamafa, o lona afaina e faigata ma afaina le amata.

O le fesoʻotaʻiga autu i le tauiviga mo le soifua maloloina o le pancreatic o le faʻaleleia.

O le musu i meainu malosi ma le ulaula, faʻatapulaʻaina le tele o gaʻo manu ma le matauina o se meaai - o nei mea uma o le a fesoasoani e faatumauina le ola maloloina o le tino i le tulaga saʻo.

I soo se tulaga, e tatau i se tasi ona amanaia e faapea o faamatalaga o loʻo i luga e le mafai ona suia ai se feiloaiga atoa ma se fomaʻi. E mafai ona iai ni aʻafiaga matuia o fualaau a le tagata ia te ia lava, ona o vailaau e le pulea lelei e mafai ona oo atu ai i faafitauli faaopoopo.

Laʻau e faʻaogaina i le toto i se maʻi matautia

I le togafitiga o le pancreas, e masani ona faʻaaogaina togalaau. E i ai a latou mea totino ma ua maeʻa ona faʻataunuʻu muamua le faʻaitiitia o le mamafa o le tiga. E le tatau ona galo ia i tatou, ao lei togafitia le paluga ma togafitiga faa-tagata i luga o se faavae laau, o le faamaoniga a le fomai e talafeagai mo lenei mea. E naʻo se tagata tomai faapitoa e mafai ona fuafua pe o le teenaina o vailaʻau faʻatau ma le faʻaaogaina o togalaau o le a afaina ai.

  1. 10 gr. opu (fatu),
  2. 20 gr. valerian (aʻa),
  3. 15 gr elecampane (aʻa),
  4. 15 gr violets (fugalaau).

Liligi le suamalie e mafua ai le vai inu (270 ml), lafo i le ogaumu ma faʻafefete mo se minute, i lalo o le tapuni. Ia faʻamalosi pe a mavae le afa itula lenei, ia fai le filtration e faʻaaoga ai le ie gaosi mo lenei mea.

Inu le fagu saunia i le aso. Aua le inu i ni vaega tele, e sili atu le vaevaeina i vaega laiti ma ave i le aso atoa. Togafitiga ma togalaau e lelei tele ma isi togafitiga faa-tagata, ae e le tatau ona e aveina i le taimi e tasi, e sili atu le lelei i isi ituaiga mea eseese.

Pancreatic propolis infusion

O se aafiaga tele i le faʻamaʻi o se vailaʻau lea e mafai ona saunia mai le propolis, sili atu tonu - mai lona ava malosi. E mafai ona e faʻatau le vailaʻau i le fale talavai, ae i le fale e le o se mea leaga.

Ina ia saunia se meainu malosi, sasaa 45 g. propolis ma le ava po o le vodka maualuga (110 ml). Faʻaosooso i se vaiaso, aua le tatalaina le fagu i le taimi e tasi, e mafai ona e luluina i ni nai taimi i le taimi lenei. A maeʻa le filtration, e mafai ona faʻaaoga le vai e maua ai le togafitiga.

I totonu o lona mamanu, e le o faʻaaogaina le afaina, faʻatasi ai ma lona faʻaaogaina, saunia se vailaʻau e manaʻomia ona e faia e le aunoa. Palu 120 ml o susu (ia mautinoa e ave se meaʻai susu ma se mea maualalo ole gaʻo), lelei sina mea itiiti. Faʻaopopo le 10 ml o le faʻasolo o le propolis na saunia pe faʻatauina muamua ile susu.

O le inu ua saunia le tuufaatasiga i le tasi le alu. Faʻaauau togafitiga i le aso e sosoo ai. O le umi o le vasega e lua vaiaso. A maeʻa lenei mea, faʻaalu se pupuu puupuu ma toe faia le togafitiga.

Wormwood fusion mo se togafitiga umi ae aoga

Afai o le afaina o le wormwood o le a faʻaaoga mo togafitiga, e tatau i se tasi ona saunia mo se togafitiga umi ma le le manaia. O le vai e le lelei i le tofo ma e le faigofie le inu, ae o le aʻafiaga o lona pulega e mafai ona faʻatusatusa i na o vailaʻau faʻatau, aua o le a faʻagasolo le maʻi mo se taimi umi. Afai e te mulimuli i se taumafataga faapitoa pe a uma se togafitiga ma faia se fofo mo le tele o vaiaso i le tausaga mo le puipuiga, o le a le toe afaina lava le maʻi.

  1. Grind 50 gr. o le wormwood fou (e mafai ona e faʻaaoga vao vao, ae o le a le aoga tele).
  2. Auina atu le pulupulu saunia i se vevela.
  3. Aumai le 500 ml o le vai i se faʻala.
  4. Liligi le vai inu i luga o mea gaosi sauniuni.
  5. Faʻamama le vevela, tuʻu mo le 2 itula se auala mo le faʻamalosi.
  6. Faʻamamago vailaʻau, faʻaaoga mea e gaosi ai, ma faʻapipiʻi i luga o le tele o laufanua.

Inu le vai ua saunia i totonu o le aso e tasi. Ina ia faia lenei mea, vaevae le oloa i ni nai vaega laiti ma ave aʻo leʻi 'ai. E mafai ona e inu i le vai, ae faʻatasi ai ma se aofaiga itiiti lava.

Togafitiga o le faʻaleagaina o le faʻagasolo i luga o le pancreas ma kissel mai fatu o le flax

Mai le palakeke, e mafai ona e kukaina se isi meafaigaluega matagofie o le a matua gafatia e tusa lava pe i ai se faagasologa uumi umi i luga o le pancreas. I le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona faʻaaogaina se lapataiga - e mafai ona afaina ai se faʻafitauli. O le mafuaaga lena e tatau ai ona mataʻituina le tulaga o le soifua maloloina i le taimi atoa o le aveina o vailaʻau.

  1. Faʻafefiloi 25 gr. Lulu ma le vai malulu (220 ml).
  2. Auina atu le paluga i se afi laitiiti, aumai i se vevela.
  3. Suauu i le maualalo o le umu mo le kuata o le itula.
  4. Faʻamalie itula.

Sa inu le inu i meaʻai i le aso atoa. E fautuaina e faaaoga na o ni nai sipuni laiti i le taimi. Aua le inu i soo se mea pe faaopoopo le suka - o le a faʻaitiitia ai le aoga o le fualaau faasaina.

O le tulaga ese o lenei togafitiga, o se meaola faʻataunuʻu o le a vave faʻaleleia e le gata o le pancreas, ae faʻateleina ai foi le puipuiga, faʻamaonia le maualuga o le toto maualuga, ma faʻaitiitia le aofai o le cholesterol. O le umi o le vasega e naʻo le lua vaiaso. Afai e tatau ai, e mafai ona e faʻalauteleina sina mea itiiti, ae muamua e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

O le oats, lea e mafai ona e kuka ai se mea teuteu faigofie, ua avea ma lauiloa mo le lelei o latou aafiaga i le maʻi. E tatau ona saunia muamua fatu o fatu. Faʻamama i latou i vai e tele, faʻagogo, olo i le paʻu, lea o le a faʻaaogaina e saunia ai vailaʻau.

  1. 15 gr elefiti mai fatu oatasi ua palu ma le 230 ml o le vai.
  2. Tuu le paluga i luga o le afi, aumai i se vevela.
  3. Aveese loa le vailaʻau vailaʻau mai le afi.
  4. Faʻapipiʻi lelei le pusa, tuʻu mo se itula.
  5. Fafo ese.

Togafitiga e na o le faatasi i le aso ona faia. Ina ia faia lenei mea, inu i le taimi e tasi o le mea na saunia. E mafai ona e inuina i sina vai, ae le tatau.

Faatasi ai ma le afaina o le faamai po o le vevela, e mafai ona saunia se tuufaatasiga sili atu ona loloto. Ina ia saunia, e tatau ona e fufuluina fatu fatu o le cereal, olo i se mea e fai ai le kofe kofe. I le 25 f. o le mafuaʻaga o le paʻu, ave 230 ml o le vai, faʻapipiʻi le paluga pe a ma le 3 minute. Ia mautinoa e faʻaosooso mo se itula. Inu le vaifofo sauniuni na o le faatasi i le aso, ma e tatau ona e ave le aofaiga atoa o vailaʻau.

E le tatau ona e filifili mo oe lava le auala e togafitia ai le pancreas ma togafitiga faʻa-aganuu, e tatau lava ona faʻamaonia e le fomaʻi fualaʻau, o le a filifili pe faʻapefea ona mafai ona faʻaaoga. E ui lava i faʻasalaga saʻo na faʻaaogaina, ia mautinoa e mataʻituina le tali a le tino ia i latou ma, i se mea itiiti lava le faʻailoa, taofi le faia o pepa. I luga o le faʻasalalauga e mafai ona e mauaina faʻamatalaga sili atu ona aoga i lenei autu, matou te valaauliaina tagata uma e faʻasoa mai o latou poto masani poʻo manatu iinei.


  1. Maʻi faʻamaʻi ma le maʻitaga i fesili ma tali. O se taʻiala mo fomaʻi, E-noto - M., 2015. - 272 c.

  2. Kruglov Victor Diabetes mitusitus, Eksmo -, 2010. - 160 c.

  3. Kilo C., Williamson J. O le a le maʻisuka? Faʻamatalaga ma Fautuaga (faaliliuina mai le Igilisi: C. Kilo ma le J.R. Williamson. "O le maʻisuka. Faʻamatalaga Faʻamatalaga Faʻaliliuina Lou Ola", 1987). Moscow, Mir Publishing House, 1993, 135 itulau, faasalalau o 25,000 kopi.
  4. Malakhov G.P. Faamalologa Faamalologa, Tusi 1 (maʻi suka ma isi faʻamaʻi). SPb., Fale Lomiga "Genesha", 1999, 190 pp., Ext. 11,000 kopi

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Togafitiga o pancreatitis ma isi togafiti a tagata

Talu mai le togafitiga o le mumū o le pancreas i le fale o le faʻamoemoe lea e faʻamālōlōina faʻamaoniga ma faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi, o isi togafitiga faʻalapotopotoga e mafai ona faʻaaogaina.

  • I le vaitaimi o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, e fesoasoani propolis ava. E tatau ona e faʻamanuiaina le 20 pata o le tinolini faʻatoʻa maeʻa i le afa afa o le susu vevela ma inu i nai sipuni aʻo lei moe.
  • Lelei lelei togafitiga pancreatitis mummy. 2 g o le oloa e tatau ona faʻaitiitia i le 3 lita o vai mama. Fai le fofo mo le itiiti ifo i le 10 aso i vasega.
  • Lelei le lagolago i le pancreatic function keliketi oloa 300 g pakasa aʻa 300 g ma lemons1 kg Ia kukaina e pei ona taua i lalo: ia tipi le tafatafa o le keleni ma le pakesa pakiaka i totonu o se mea e gaosia ai, faʻafefiloi ma sasaa le sua o leona. Faʻatonu le mea e tupu ai le paluga, tuʻu i totonu o se ipu malamalama ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 2 vaiaso e faʻasolo. Faʻaaogā faʻatasi o se sipuni siva 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E tele fua o togafitiga faʻaleaganuʻu e aveesea ai le gaioiga o le mumū o le pancreas ma faʻaleleia ai lona gaioiga. O le mea sili pe a filifilia nei suʻega e le o le afaina ai oe lava, o lea ia e talanoa i se fomaʻi, amata togafitiga ma ni togi laiti, mataʻituina lou soifua manuia.

E na o togafitiga masani masani, e aofia ai fualaau faasaina ua faatonuina e le fomai, togafitiga faa-aganuu, o se meaai malosi, e mafai ona aveeseina le faagasologa o le mumusu ma toe faaleleia ai le masaniga masani o le gland.

Fesili pancreatic faʻamaʻi faʻaalia ma togafitiga manaʻomia lou gauai ma le faʻaogaina o taga.

Vaʻai oe lava ia! Taumafa i le taumatau, togafiti le pancreas, faʻagasolo lelei, ma ia maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga