Tomatoes mo le maʻisuka: e mafai ona 'ai tamato mo le maʻisuka

Tomatoes mo le maʻisuka ua faatagaina mo le faʻatagaina i totonu o le taumafataga. E tele a latou aoga aoga e oo lava ina faateleina i togafitiga vevela. O le filifiliga sili mo le maʻisuka o le eleele, faʻapea foi ma le suamalie a le fale poo le pasta. Mai le greenhouse, e tatau ona lafoaia le suamalie ma le totoina. E faʻafefea ona aʻafia le maʻisuka i le maʻisuka, pe faʻapefea ona fesoasoani i le leiloa o le mamafa, o le filifiliga sili ona manuia, faitau atili i totonu oa tatou tusiga.

Faitau lenei tusiga

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o tamato i le maʻisuka

O lenei fualaau faisua ua manatu e taua mo le taumafa. Talu ai ona o mea o loʻo taua i mea aoga oona, vailaʻau C, nicotinic ma mea faʻapitoa ole tino, latou te fesoasoani e faʻaleleia le faʻalaumalieina ma faʻalautele ai le tali a le tino. Na latou mauaina foi vaega tulaga ese:

  • Tomatin ma Tomatidine, e talafeagai mo le faʻasalaga faʻasalalau,
  • se aofaiga tele o lycopene, o se vailaʻau o le carotene (provitamin A),
  • tuufaatasiga o phenolic (chlorogenic, caffeic acid, para-coumaric),
  • amino acids serine ma filifiliina i le anti-atherosclerotic action,
  • e faʻapipiʻiina i le malosi o le tino - quercetin, rutin,
  • succinic acid (i fua o fua), lea e faaosofia ai le faiai.

O lenei tuufaatasiga o loʻo tuʻuina mai ai mea taua e puipui ai ma togafitiga:

  • puipuia le foliga mai o le tino o le prostate, melanoma (paʻu o le paʻu), inumaga,
  • maualalo le toto cholesterol,
  • faʻalavelaveina le atinaʻeina o faʻafitauli o le gasegase oona: oona, ituaiga 2 maʻisuka, maʻi faʻasolosolo, ma o latou faʻalavelave faʻavafesa,
  • faʻatasi ai ma le faʻafeiloaʻiga masani i le lisi, o le siama o le muscle cardiac e puipuia (angina pectoris ma le fatu fatu), o le stroke, circulatory disorders in the extremities,
  • puipuia ni fiva ate mai le faʻamafunaina e toxins, ava malosi, vailaʻau, ma avea foi o se faʻasologa mo le gaʻo susu,
  • faaitiitia aafiaga leaga o le vevela, ulaula, meaai gaʻo,
  • faateleina le tomai e manatua ai faamatalaga e ala i le faia o ni fesoʻotaiga fou i le va o siama faiʻai,
O le faʻaaogaina masani o tamato e faʻaitiitia ai le lamatia o fasipolo.
  • ia i ai se aafiaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina,
  • faateleina le faapalepale o le tino ma puipuia le tiga o le musika, taofia le faaputuputu o le lactic acid,
  • faʻaleleia le toto, faʻaleleia lona maualalo o le fluidity ma le hemoglobin,
  • faaosofia le aveesea o gaʻo mai le tino,
  • faamalolosia pa puipui o toto toto, faʻaosoina le vevela ma le suavai.

Pe a suʻesuʻeina le aʻafiaga o le tomato ma le tamato e kuka (taoina, taoina, fai sau sasau), na maua ai mea taua na maua. O lenei fualaau fualaau aina na o le tasi lea o ana mea tau vailaau ua faateleina i le faiga o le gaosiga.

O paluga Tomati ma sau sau e aoga i le puipuia o le matua, tigā, atherosclerosis, ma le tino. I le vaitau o le moaopausal, o tamato e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻaumatia o le ponaivi. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le sua ma le mask tomato, o le foliga mai o le paʻu e faʻaleleia, ita, mimita e mou ese atu, ma le toe gaosia o sigi e le faʻatagaina.

O faʻamanuiaga ma aʻafiaga o tamato e fesoʻotaʻi ma le i ai o mea faʻasaina i totonu. I le taimi muamua, na talitonuina e mafua ona o le tele o le oxal, latou te faʻaleagaina ai le ala o urolitiasis ma rumaumatasiga o le sooga. Ma, faatasi ai ma se suesuega sili atu ma le faaeteete o le tuufaatasiga, na maua ai i lenei faailoga e le ese mai le blackcurrant (0.05%), ma o se fualaau faisua e pei o beets e faalua ona vave.

Ae ui i lea, e tatau ona faʻaeteete i le taimi e faʻaaogaina ai i gasegase:

  • gallstone faamaʻi
  • chronic pancreatitis
  • togafiti o le inflammatory i le manava, gaʻo,
  • afaina o le tino.

E le mafai ona afaina fualaʻau maʻoti pe'āfai e 'aina faʻamaʻi, ae a maeʻa togafitiga vevela e saogalemu.

Ma o le tele lenei mea e uiga i le taumafa mo le maʻisuka nephropathy.

E mafai ona 'ai ma le ituaiga 1 ma le maʻisuka 2 ma pe o le a

O nisi o ituaiga o taumafa o le taumafa o le tomato e sili ona aoga mo le maʻisuka, ae o loʻo i ai ni filifiliga e solia mo le faʻaaogaina.

O fualaʻau sili ona lelei o fualaʻau-fualaʻau ua tupu i luga o le eleele. I totonu o se kativa poʻo se falemalama tomati, o le tino ma le tofo e sili atu ona leaga. E tatau ona ave le tausiga pe afai e le o iloa pe na faʻaaogaina sui e faʻavavevave lo latou alualu i luma. O le mea lea, e sili atu le lafoaia o fualaau faisua, sui i le sua suamati i le taumalulu-tautotogo.

E tusa ai ma o latou uiga, tamato e matua tausisia manaoga mo le faʻaofiina o le maʻisuka i le taumafataga. E i ai la latou faʻamaumauga maualalo maualalo (10 iunite), ae o fualaau fou e leʻo ese mai le sua tomato (15 iunite). O le kalori o le content e 20 kcal mo le 100 g, lea e te le faʻatagaina ai i latou i le mamafa o le mamafa.

Na maua ai o le taumafaina o fua e 3 i le aso po o se ipu vai suamalie e mafai ona fesoasoani i le manava oona. Tomatoes ma le maʻisuka ituaiga 2 e puipuia ai le tuputupu ae ma le maturation (eseesega) o siama o le tino - adipocytes. Ina ua mavae le masina o le ave o lenei aofaʻi, sa maitauina se faʻaitiitia o le puʻu o le pulou, faʻapea foʻi ma se faʻaleleia atili o le gaioiga o le cerebral.

Filifili ma Faʻamama

E ui lava o le maʻisuka e mafai ona e 'ai i tamato, ma e aoga tele mo tagata mamaʻi, o loʻo iai faʻatagaina o latou faʻaaogaina. O filifiliga sili ona le talafeagai e avea ma piko ma piko. O le masima o loʻo iai i totonu:

  • sao i le faʻateleina o le mamafa,
  • faaleleia le faatumauina o le vai i totonu o le tino,
  • faia ai se faʻaopoopoga o luga i fatugaʻo ma le poromalama, o le fatu maso.

O le tuufaatasiga o le suauu ma le masima e mafua ai le faaosofiaina o le manava o le vai gastric, talo, faʻavevesi ai le pancreas.

O tomato kulimi ua faʻasaina i le nephropathy o le maʻisuka, o le edematous syndrome, faʻaleagaina le gallbladder, ate. E tutusa foi le faaaogaina i ituaiga uma o vaa. I a latou tapenapenaga, e faaopoopo atu i le masima, vineka ma le suka, e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino, e faʻaleagaina ai le auala o metabolic processes in the diabetes.

Canned

Talu ai o tamato e le maumau a latou meatotino pe a vevela, ma o latou tau togafitiga faafomai e oʻo lava i le faateleina, o loʻo i ai se auala e faʻapolopolo ai mo le taumalulu. O fualaau mama i le suamati o le tomato o le a avea ma faavae mo sauga mo aano o manufasi ma iʻa, suauu, masini vailaʻau. O se filifiliga e le manuia, ae e talia lelei mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o le mamago o tamato mama i totonu o se pusaaisa i totonu o koneteina.

Ma o iinei e sili atu i le meaʻai mo le autoimmune thyroiditis.

O Tomatoes ei ai mea e maualalo ifo i le kalori ma se faʻamaufaʻailoga faʻapitoa. O lo latou faʻaaogaina fou, i le ituaiga o sua, suamalie i fale poʻo oloa faʻataʻavale i le vai mama, e faʻaleleia ai le ala o le maʻisuka, fesoasoani e aveesea le mamafa. Latou te puipuia le ate, vaʻa toto mai le faʻaleagaina, maua ai le faʻaleagaina ma le faʻaaogaina o le antiatherosclerotic. O mea e le talafeagai mo se maʻisuka e aofia ai fua o le suamalie ma le kukaina.

Vitio aoga

Vaavaai i le vitio e uiga i aoga ma mea lamatia o tamato:

Toeitiiti o se tasi o fualaʻau sili ona aoga o le zucchini mo le maʻisuka. E mafai ma e tatau ona 'ai i le 1, ma le 2, ma faʻatasi ai ma le ituaiga o gaioiga. E mafai ona e kukaina le tele o ipu, e aofia ai fritters, casserole, soup. Faʻamaonia e tusa lava pe tilotilo, ae lelei mai le ogaumu.

Faatasi ai ma nisi ituaiga o maʻisuka, e mafai ona faʻatagaina le kofe. E na o le taua lava le malamalama po o le fea e mafai ona solugi poo le siaki, pe i ai pe leai foi, susu. E fia ipu oi ai i le aso? O a faʻamanuiaga ma mea leaga o le inu? E faʻafefea ona afaina ai le faʻagasologa, le lona lua?

O le meaai mo le maʻisuka nephropathy e tatau ona mulimulitaia. O loʻo i ai se lisi o oloa faʻatagaina ma faasaina, faʻapea foʻi ma se faʻataʻitaʻiga o se lisi mo se faʻamaʻi.

O se meaʻai e faʻamatalaina mo le autoimmune thyroiditis. O le faia o le autu autu mo lau thyroid maʻi e faigofie. Afai o le hypothyroidism, o le a fesoasoani se meaai e leai ni fua.

Afai e saʻo le faʻamautuina o le hyperparathyroidist, o le meaʻai ole meaʻai e manaomia ai le usitaia o tulafono. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le taumafa i totonu o fafine e aofia ai le faatapulaaina o le taumafa o le calcium.

E mafai ona ou 'aina tamato ma le maʻisuka ituaiga 2

Mo tagata uma, o le siamaina o le maʻisuka ua avea ma tofotofoga faigata mo le olaga. O le faʻaauau pea ona faʻaaogaina fualaau faasaina ma faiga masani o taumafa o loʻo faʻamoemoeina mo le tagata i le lumanaʻi.

O le fualaau o fualaau talafeagai ma fualaau taumafa e filifilia mo tagata maʻi taʻitasi e faʻavae i luga o le ituaiga o maʻisuka, o le ogaoga o le maʻi ma le mamafa o le tino. E tatau ona e teena le tele o oloa pe afai e te mulimuli i se meaai, ae e le faʻaaogaina i tamato e mafai ona 'aina e le maʻisuka, pe afai e te mulimulitai i nisi o tulafono, o le a matou talanoa i ai.

Tomatoes - Faʻatoʻa

Afai o tagata e maua i le maʻisuka masalosalo e 'ai tamato pe leai, o le tali o le ioe.

100 kalama o le fualaʻau e na o le 2.6 kalama o suka ma le 18 kalori. Ole tumato e le maua ai le gaʻo ma le cholesterol. O nei mea uma e faʻaalia ai o tamato e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻaumatia.

Meatotino aoga o tamato

O Tomatoes ua faʻamanuiaina i le tele o meatotino aoga. I le faaopoopo atu i le mea moni e mafai ona latou faateleina le maualuga o le hemoglobin i le toto ma faaitiitia ai le gaosiga o le cholesterol i le tino, o loo i ai pea le tele o mea aoga, e aofia ai mea nei:

  1. o le faʻaaogaina o tamato e fesoasoani e faʻamaeʻa ai le toto,
  2. Serotonin, o se vaega o le fualaʻau, faʻaleleia lagona,
  3. Tomatoes e aofia ai le lycopene, lea e lauiloa o se antioxidant malosi. E puipuia foi e Tomatoes ia faamai o le cardiovascular system,
  4. tamato o loʻo i ai se vailaʻau o loʻo i ai antibacterial ma anti-inflammatory properties.
  5. pe a faʻaaoga tomato, faʻaititia le aʻafiaga o pupuni toto,
  6. tagata fai meaʻai e mafaufau i tomati o se mea taumafa lelei. E ui lava ile maualalo o lona kalori, e mafai lava ona latou faamalieina le fiaai. O nei faʻafetai uma i le chromium o loʻo i totonu o le tamato,
  7. tamato e faaitiitia le lamatiaga o le oncology,
  8. 'aina o tamato e fesoasoani e faʻamama ai le ate.

E na o se vaega o mea aoga o loʻo maua e tamato. O le mea taua lava e mafai ona faʻaumatia e tagata gasegase ma le maʻi suka. O lenei fualaau faisua e taua tele mo a latou meaʻai.

Tisuka ma Tomato Juice

O fomaʻi e fautuaina o latou gasegase i le maʻisuka e 'ai e le gata o fua o tamato, ae inu foi i le vai tomati. O fualaau suamalie, pei o fualaau aina suamalie, ei ai sina meaʻai suamalie, o lea e mafai ai e tagata maʻisuka ona ulu atu ma le saogalemu ia latou taumafataga e aunoa ma le fefe i le malosi o le glucose i totonu o le tino.

I le faaopoopo atu i meatotino lelei uma, o le tamato foi e iai lona aafiaga fou. E faapitoa le fautuaina e faʻaaoga lenei fualaau faisua, mo meaʻai ma faʻamalama, mo fafine e manaʻo e faʻasaʻo le paʻu talavou.

O le faʻaaogaina o tamato i taimi masani i meaʻai o le a fesoasoani e tausia lelei le paʻu ma sili atu ma puipuia mai ave o ultraviolet. E le gata i lea, o le faʻaofiina o tamato i le taumafataga o le a faʻaitiitia ai faʻaaliga o le paʻu o le paʻu ma faʻaumatia ai ni nai maunu. O le taumafaina o tamato i aso uma ma le maeʻa o le 2.5-3 masina, o le a manino lava le taunuuga.

Mo masini paʻu paʻu o loʻo faia mai le pulupato o tamato e aoga tele. O le a latou toe faʻafoʻiina le paʻu o se foliga susulu ma le lamolemole. E le gata i lea, e faigofie lava ona saunia.

Tomato e mafai ona faʻamaina e tagata gasegase, e tusa lava po oa latou tausaga. I tagata matutua o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo aʻafia ai le tino o le uric acid. Ae ui i lea, o purines o loʻo i totonu o tamato e faʻamaonia lenei faiga.

I le faaopoopo atu i ai, o tamato e galue lelei i luga o le fualaau oona ma fesoasoani e faʻamama le inumaga, lea e taua tele mo tagata matutua.

Auala e filifili ai tamato

E le o totoga uma e tutusa lelei le soifua maloloina. O se filifiliga lelei o le 'ai lea o tamato na ola na oi latou lava. E i ai i ia fualaau faisua o le a leai ni mea faʻaopopo vailaʻau ma o le a aofia ai le maualuga o meaʻai ma vitamini.

Aua nei faʻatauina ni tamato e tutupu i fafo poʻo i totonu o fale lauʻeleʻele. O Tomatoes ua tuʻuina atu i le atunuu ma le matua ma ua matua i lalo o le aʻafiaga o vailaʻau. O tomato Greenhouse e aofia ai le tele o pasene o vai i la latou tuufaatasiga, lea e faʻaitiitia ai a latou aoga.

Le taumafa i aso uma o tamato mo le maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1 e mafua ona o le le lava o le inisalini i le tino. I lenei tulaga, ua fautuaina le maʻisuka e ave meaʻai gaʻo-o loʻo i ai meaʻai e faʻaitiitia ai le le atoatoa i le tino. E ui i le mea moni o tamato e maualalo le pasene o le suka, o le masani o lo latou taumafaina e le tatau ona sili atu i le 300 grams, ma e na o maʻi lava e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i se isi itu, e tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le gaʻo mai meaʻai. E tatau ona faʻatautaia le aofaʻi o kalori e faʻatagaina i le aso, aemaise lava mo tagata lautele. I le auala, latou te tuʻufaʻatasia foi i lalo o nisi tulaga, o lea e ono aoga ai lenei faʻamatalaga.

Mo ia ituaiga o gasegase, ituaiga 2 maʻisuka, ia 'ai naʻo tomato fou ae leai se masima. Faʻasalaga faʻamaina po o fualaau faisua ua matua faʻasaina.

O Tomatoes e mafai ona 'ai faʻatasi pe tuʻuina i salakeke ma isi fualaau faisua, e pei o le kāpeti, kukama, gaʻau. O talo e fautuaina i le vaitau ma le olive poʻo le suauu sima.

E fautuaina e aua nei faʻaopopo le masima. O fualaau e le tatau ona aofia ai se tele o mea manogi, ia sili atu le suamalie pe solo.

Ona o le mea moni, o le suamati o le tomati e iai nai calories ma le suka, e mafai ona faʻaumatia i soo se ituaiga o suka suka. O le suamalie suamalie e aunoa ma le faaopoopo o masima o le a sili atu le aoga. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1: 3.

E mafai ona faʻaaogaina fuamato fou e saunia ai le tele o vailaʻau eseese ma maloloina, e pei o le galu, ketchups ma sauʻai. O lenei mea o le a faʻalauteleina ai le taumafataga o le tagata maʻi, faʻapipiʻi mea faʻapitoa i le tino ma faʻaleleia le faimamaina. Ae ui i lea, e tatau i se tagata ona tausisi lelei i fautuaga a le fomaʻi ma matau le taumafaina o tamato i aso taitasi mo meaai.

Afai ei ai se masalosaloga o le maʻisuka pe mafai ona faʻaaoga tumato ma faʻamaʻi faʻamaʻi, e le mafai ona masalosalo i le tali - o tamato e aoga ma e manaʻomia mo le taumafa. E ono aofia i totonu o le maʻisuka taumafa, ae e taua tele le faʻaaogaina o fualaʻau faʻaaoga e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. E fautuaina e feutagai ma se tagata tomai faapitoa e uiga i le auala e 'ai ai, pe faapefea ona inu vai inu tomato ma isi igoa mo le maʻisuka.

O aoga o tamato

O le mea moni, o tamato mo le maʻisuka e aoga tele, e mafua ona latou te aofia ai sina aofaiga o calorie. E le gata i lea, latou te lava meaʻai, aofia ai le tele o vailaʻau ma elemene e faʻaleleia ai le tino. I le tautala sao e uiga i vitamini, e tatau ona gauai atu i le auai o vaega o le vaega B, C ma le D. O le lisi o elemene o loʻo i ai suauu, magnesium ma le calcium, faapea foi ma le potassium ma le fua.

Ae peitai, e le o le mea atoa lea e mafai ai ona faʻaaoga le fualaau faʻailoa ua saunia mo le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua. E tatau ona gauai i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o tamato ei ai sona aafiaga lelei i le toto toto, o le serotonin e aofia i le tuufaatasiga o le oloa e faʻaleleia ai le lagona. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e iloa ai tomato e aofia ai le lycopene, lea e iloa e tagata uma o se tasi o antioxidants sili ona malosi.E taua foi le taua o tamato ia e mafai ona taofia ai le vavaeeseina o galuega i le cardiovascular system.

O Tomatoes o loʻo i ai se mea e faʻaalia e le gata i le antibacterial, ae o le aʻafiaga o le inflammatory. Ona o le mea moni o le maʻisuka 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona e 'aina ai tamato, o le ono mafai ona faʻaititia le toto toto. E le gata i lea:

  1. tagata fai meaʻai e taʻua tomato o mea lelei e faʻamautinoa le tausisia o taumafa,
  2. e ui lava ile maualalo o lona kalori, e mafai lava ona faamalieina lo latou fiaai. O nei mea uma na mafua ona o le chromium e aofia ai i lona tuufaatasiga,
  3. Ou te fia tosina atu i le mafai ona faʻamamaina le ate - mo lenei, o le maʻisuka ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaalu i taimi uma.

E maitauina e faʻapea o le au atamamai e faʻaosooso e le gata i le faʻaaogaina o fualaau faisua ua tuʻuina i ona foliga mamā, ae faʻapea foi i le faʻaaogaina o le suka mama.

O fualaau suamalie, faapea foi ma fua o fua, o loo faamatalaina i le maualalo o le suka, ma o le mea lea, o tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona ulu atu ia latou lava meaai. I lenei tulaga, e le mafai ona e fefe i le faʻafuaseʻi ona faateleina i le fua o le kulukose i totonu o le toto. I le faaopoopo atu i uiga lelei uma, o tamato e maua i le maʻisuka o loʻo faʻaalia foi i se toe faafouina.

Vaega o le faʻaaogaina o tamato

A o le i taʻuina atu uiga o le faʻaaogaina o le igoa, ou te fia faʻalogo i le auala e filifili ai. O le mea moni, e le o fualaau faisua uma e faʻaaogaina-e aoga tele - o le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻatau mai lea o mea na tupu tutoʻatasi. E taua tele lenei mea ona e leai so latou ituaiga o mea faʻaopopo ma, i se isi itu, o loʻo i ai vailaau o vailaʻau ma isi mea aoga.

O le mafuaaga lea e tatau ai ona i ai le taumafaina o fualaau faisua i se vaitau faapitoa. E le gata i lea, ua fautuaina e filifili tamato e leai ni mea e aofia ai, o loʻo faʻaalia e le fausaga atoa, o le leai o ni mea leaga ma isi faaletonu. I le taulai atu i mea taua o le faʻaaogaina o tamato, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, e pei ona e iloa, mo le maʻisuka ituaiga 1, o le le lava o le inisalini i le tino e taua.

I lenei tulaga, e matua fautuaina lava e maua e le maʻisuka ia meaai o le gaʻo-gaʻo ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le le atoatoa na faia i totonu o le tino. E ui lava i le mea moni e faapea, o fuamato e faʻaalia i le maualalo o le pasene o le suka, o le masani o lo latou faʻaaogaina e le tatau ona sili atu ma le 300 gr.

I le tautala e uiga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i le isi itu, e tatau ona gauai atu i le mea moni o le faaitiitia o le gaosiga o gaʻo meaʻai e manaʻomia. E talafeagai le pulea ma le maualuga le numera o kalori sa faʻaaogaina i le aso. Mo ia ituaiga o gasegase, e mafai ona 'ai naʻo tumato fou e pei o meaai e aunoa ma le faaopoopo o masima. O le faʻamaina poo le igoa igoa e matua faʻasaʻo pe afai e maua se ituaiga lua o faʻamaʻi.

Mo i latou o loʻo mafaufau pe mafai ona 'ai ni tamato, ou te fia tosina atu i le mea moni e mafai ona e faia lenei mea e le gata ia oe lava, ae ia tuufaatasia uma i salati ma isi fualaau faisua.

Seʻi faapea o le kapisi, kukama poʻo nisi greens. O isi faʻaopoopoga o le faʻaaoga, lea e taua tele e manatua, aofia ai le mea moni e faapea:

  • salata e tatau ona faʻavasegaina i le olive poo le sima samame,
  • masima e le tatau ona faaopoopo
  • salata e le tatau ona aofia ai se tele o mea manogi, ma ia sili atu ona manaia pe solo.

E tatau foi ona maitauina e mafua mai i le mea moni o le sili ona maualalo o kalori ma le suka e faʻapipiʻi i le suamati, e mafai ona faʻaaogaina i ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka. O faʻamanuiaga taua o le a faʻaalia i le fou o le gaʻo, lea na saunia e aunoa ma le faʻaaogaina o le masima. Ina ia mafai ai ona maua le sua suamati pei o le maʻisuka, o le a tatau ona faʻaalu i le vai i le fua o le tasi i le tolu ao lei inu.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

O meaola faʻasaʻo e faʻapipiʻi i fuamato e ono aʻafia ai tulaga faʻaleagaina e fesootaʻi ma le gaioiga o le ate, gall or vessder. Afai o le kulimi tomati mo le maʻisuka e faʻaaoga faatasi ma meaʻai e aofia ai le maso, o se gaioiga faʻatasi e ono faʻaosoina ai le fausia o maa i totonu o le ogaumu. E le gata i lea, o le sua o le tomati lea e mafai ona aʻafia ai le atinaʻeina o gasegase eseese.

O Tomatoes e le tatau ona faʻaaogaina i tagata mamai i faʻamaʻi e pei o le oona, osteochondrosis, poʻo faʻamaʻi faʻatasi. Oxalic acid e mafai ona afaina ai le soliga o le vai-masima o le tino, lea o le a mafua ai se vevesi. E le gata i lea, o fafine maitaga ua fautuaina malosi ina ia faʻaeteete i le faʻaaogaina o tamato ona o le maualuga o le eletise. E pei ona taʻua muamua, o le sili ona fetaui lelei o le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaaogaina o tamato e matua fou lava ma i le vaitau o taumafanafana.

E tatau foi ona maitauina o tamato ma meainu malosi e lua ni mea e le mafaatusalia, ma o le mea lea e le fautuaina e faaaoga i le taimi e tasi, ae maise faalua.

Tato faamamati, faatasi ai ma isi mea, ua solia i tulaga faʻaleagaina e pei o le maualuga ma gastritis, aua o loʻo i ai se aofaiga tele o sima ma le vinika.

O le mea lea, o tamato o se oloa faamaonia moni mo le maʻisuka. O le a oʻo mai i le taimi o le taumafanafana, ma pe afai o fautuaga uma a tagata tomai faapitoa e mulimulitaia i lenei tulaga. I le faʻaopoopoga i tamato fou, e faʻatagaina le faʻaaogaina o le vai, lea e aofia ai foi le tele o vitamini ma vaega aoga.

Tuʻu le TAIMI LAI! MA LE TALI LĒ TALI, E TE ILOA I LE UIGA E UIGA I DIABETES?

Taimi Taimi: 0

Faʻamatalaga (numera o galuega)

0 o le 7 galuega na maeʻa

O LE A LE AMATA? Ou te faamautinoa atu ia te oe! O le a sili ona manaia)))

Ua leva ona e pasia le suʻega muamua. E le mafai ona toe amata.

E tatau ona e saini pe resitala ina ia amata ai le suʻega.

E tatau ona e faʻatumu ia suʻega nei e amata ai:

Tali sao: 0 mai le 7

Na e sikoa 0 i luga 0 0 (0)

Faafetai mo lou taimi! O au tali nei!

  1. I le tali
  2. Faʻailoga

O le a le uiga moni o le "maʻisuka"?

O le a le hormone e le lava mo le maʻisuka ituaiga 1?

O le fea faʻailoga e LE FAAMAONIA mo le maʻisuka?

O le a le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2?

Afai e iloa e se tagata e iai lona maʻisuka ituaiga 2, o le mea muamua lava e fesootaʻi atu i ai o se meaʻai ma le leai o ni mea taumafa. Ae o se mea sese le mafaufau i ai, aua ua faatagaina e aofia i totonu o le lisi autu mea uma e maualalo ifo le kalori ma se tamaʻi glycemic index (GI). O loʻo i luga o le faʻamaoniga mulimuli o loʻo faʻamoemoeina e endocrinologists, o le faia o togafitiga o meaʻai mo le maʻisuka.

O lenei faʻamaufaʻailogaina faʻaalia ai le vave ona talepe gaʻo o gaʻo pe a uma ona faʻaaogaina se oloa poʻo se meainu, aua o mea ia e gaosia ai le suka. E tusa ai ma le GI, e mafai ona e malamalama pe o le a le ituaiga o carbohydrate o lo oi ai i totonu o le oloa - vave pe faigata foi ona malepe. Mo tagata mamaʻi ua faʻamaʻiina ile inisalini puupuu poʻo le sili atu-puupuu ile insulin, e taua le iloa ole aofaʻi o areto i totonu o le oloa ina ia mafai ai ona fuafua lelei le fua ole inumaga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ai ona 'ai mea taumafa e maua i faʻamalosi ma gasegase umi, ma e le sili atu i aso masani o le 2600 kcal. Meaʻai talafeagai, tausia o le paleni o le vai ma taumafa masani o le ki lea i le faalēaogāina o le faʻamaʻi ma le puipuia o ona faʻalavelave, lea e aʻafia ai gaioiga faʻatulagaina. E le gata i lea, faatasi ai ma le le tausisia o togafitiga o mea taumafa, ua matua afaina lava o le a avea ma ituaiga faigata o le inisalini-tutoatasi ma o le a maua e le maʻisuka ia fua o le suka. Ina ia aua nei avea oe ma se faʻasao i le faʻamaʻi, naʻo oe e tatau ona e filifilia saʻo fua o au oloa.

O se oloa e pele i vaitausaga uma e pei o tamato e aoga tele mo le maʻisuka ituaiga 2. O lenei tusiga o le a tuuto atu i lenei fualaau faisua. I lalo ifo o le mafaufau - e mafai ona 'ai tamato ma le maʻisuka, ma pe o le a le aofaʻi, pe aʻafia pe leai foi le tino mai lenei fualaau faisua, o lona GI, le numera o iunite falaoa ma le kalori, e talia i luga ole laulau o le maʻisuka.

Glycemic Index of Tomatoes

Faatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e 'aina na meaai e le sili atu ma le 50 iunite o lona faasinoupu. O lenei mea taumafa e taua o le maulalo-carb ma na o sina siʻitia e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino. O meaai, faatasi ai ma faailoga e oo atu i le 69 iunite e aofia ai, e faatagaina i taimi o taumafataga o meaʻai e pei o se tuusaunoaga, e sili atu ma le faalua i le vaiaso ma i ni mea laiti. Meaʻai ma se GI o le 70 iunite poʻo le sili atu faʻaleleia le suka o le toto i totonu o le sefulu minute ile 4 i le 5 mmol / L.

O nisi fualaau faisua e taumafai e faateleina a latou faasino igoa pe a maeʻa togafitiga. O lenei tulafono e faʻaaoga i na o kāloti ma beets, e maualalo i foliga fou, ae pe a 'aʻau, o le index e oʻo atu i le 85 iunite. E le gata i lea, pe a suia le faʻatusatusaina o le oloa, o le GI e faʻatupulaʻia lemu.

O fualaau faisua ma fualaʻau, tusa lava pe i ai se faʻamaufaʻailogaina e oʻo atu i le 50 iunite, e faʻasaina le faia o sua. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea i le faagasologa o le gaosiga o le "gau" fiber, lea e nafa ma le tafega o le kulukose i totonu o le toto. Ae ui i lea, o lenei tulafono e leai se mea e fai i le sua mama.

Tomatoes ei ai faʻataʻitaʻiga nei:

  • o le faasinoupu e 10 iunite,
  • calories i le 100 kalama o le oloa o le a na o le 20 kcal,
  • le numera o iunite falaoa e 0.33 XE.

Tuuina atu nei faailoga, e mafai ona tatou faaiuina o tamato ma le maʻisuka ituaiga 2 o se oloa saogalemu.

Ma afai e te amanaʻia vitamini uma ma minerale e faʻapipiʻiina, ona mafai lea ona e manatu i lenei fualaau faisua o se oloa e sili ona taua o le togafitiga o meaʻai.

O aoga o le suka maualuga

O le fualaau faisua e 93% vai, o lona uiga o le tele o meaʻai e faʻamaʻapeina i le vai. O lenei mea e faʻamalosia ai lo latou faʻamalosi. E tusa ma le 0.8-1 pasene o le filo meaai, 5 pasene o protein, gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, o le sea lion - 4.2-4.5% pa'ū i luga o vailaʻau faʻamalosi, lea o loʻo faʻatusalia i tamato e ala i le mono-ma le faʻasaʻo, o le masini ma le dextrin.

Sugars e tusa ma le 3.5 pasene. Starch ma dextrin e oʻo lava i lalo. O le kulupu o le tamato o le 10 (faʻapitoa mo se maʻisuka e 55). E taʻu mai ai e mafai ona e 'aina nei fualaau faisua mo le maʻisuka, o le a le afaina ai. O le taua o meaʻai o le apu auro e na o le 23 Kcal. O le vailaʻau faʻasolosolo ma le taumafa o le tōmato (o le tele o vitamini, minerale, meaola faʻasaina) ma mea maualalo i le kalori ma se fuainumera maualalo maualalo e talia ai le oloa e le gata mo le maʻisuka, ae mo i latou foi oe saili e aveesea le mamafa. E le gata i lea, o le apu o le alofa (o le upu "tomati" ua faaliliuina mai le Italia) e faʻagaoioi ai faiga faʻasolosolo i le tino.

O le Tomato e mauʻoa i vitamini, micro ma macro elemene. Latou te faʻaaogaina lenei fualaau faisua. Afai tatou te mafaufau i le pasene o vitamini ma minerale e tusa ai ma masani masani, o le a foliga tutusa lenei vaega:

  • Vitamin A - 22%
  • betta-carotene - 24%,
  • Vitamin C - 27%
  • potassium - 12 %%
  • apamemea - 11,
  • cobalt - 60%.

O a isi vitamini o loʻo maua i tamato? O vitamini o le kulupu B e fai ma sui maualalo ifo i le pasene. O calcium, magnesium, ma phosphorus e maua i vaega laiti. O le mea lea, o se tagata o loʻo i ai se fua masani o fualaau oona o le a aoga mai se fualaʻau.

Organic acids

Apalai gaosi i fualaau aina mo le afa pasene. O nei mea o le malic, tartaric, oxalic ma citric acids. Latou te le fiafia i nisi o microorganisms. O lenei mea moni na faʻamaonia e tamaʻitaʻi e togitogi tamato ia latou lava suavai e aunoa ma le faaopoopoina o soʻo se faʻatoʻaga: masima, vinika, poʻo le salicylic acid. E leai se isi fualaau aina o le a tausia e aunoa ma le puipuia o le auala e teuina ai tamato.

O lenei mea moni e mafai ai ona faʻaaoga pati tomato i falemaʻi i le taumalulu, aua e le fautuaina le maʻisuka e 'ai meaai e aofia ai le maualuga o le masima. O fua i totonu o latou lava suavai e aunoa ma ni togafitiga e maua ai le faʻamaʻiina e ala i le kuka, ma e le afaina ai le soifua maloloina. E ui lava e le manaomia le totoina o tamato i le maʻisuka.

O le Tomato o se ituaiga o vailaau faʻamaʻi, puipui, mo se faʻataʻitaʻiga, le tino o le tane mai nisi o faʻamaʻi pipisi. Urologists fautuaina e 'ai e tagata lenei fualaau aina mo le mumū o le prostate.

Faafetai i le lycopene, e faʻamamaina le tino mai togini e faʻapogai ona o masaniga leaga.

Fomaʻi ma tagata tausi meaʻai e faʻalogo lelei i mea o loʻo maua i lycopene i fuamato. O lenei vailaʻau o se antioxidant ma se isomer o le beta-carotene. I le natura, o mea o loʻo maua i le lycopene e tapulaa, e le tele ni mea e mafai ona mitamita ai latou. O suʻesuʻega o lenei vailaʻau e faʻaalia ai, o se antioxidant, e puipuia ai sela mai aafiaga leaga o faʻamalolo saoloto.

O le Lycopene i le tino o le tagata e le o gaosia, e na o le meaai e sau ai. O loʻo aʻafia i le maualuga pe afai e sau i gaʻo. I le taimi o le vevela o togafitiga, e le faʻaumatia le lycopene, o le mea lea, i le kulimi pati poʻo le ketchup o lona faʻasoa e tele taimi e maualuga atu nai lo fualaau aina fou. E i ai sona aʻafiaga (faʻapupulaina i totonu o le toto ma sela), o le mea lea, e le fautuaina e faʻaleagaina mea taumafa o loʻo i ai tomato (faʻapala, sua, ketchup). I se isi faaupuga, o le 'aiina o se oloa gaosi e mafai, ae i le faʻamautuina, e aunoa ma le faʻaleagaina. O le maʻisuka e faʻatagaina e 'ai totolati, ae le mai le faleoloa - o loʻo aofia ai se maualuga maualuga o le acetic acid, ma meafale, lea e faaopoopo ai le masima 1 sipunni e aunoa ma se pulou i luga o se ipu e tolu lita, ma e le silia le 1 teaspoon le mea oona. E lelei lava, pe afai e leai se vineta i totonu o le sami.

E faʻalagolago le iloa o lycopene e faʻaitiitia ai le atinaʻe o le atherosclerosis ma pathoces cardiovascular. O nei tamato e aoga e le gata mo gasegase maualuga poʻo pusa, ae faʻapea foi mo le maʻisuka e maua i le toto maualuga.

E i ai se faʻalavelave

O Tomatoes e mafai ona lamatia mo nisi tagata mamaʻi. E moni, e le o tagata uma e afaina i latou. E mafai ona manatu o le tagata e mai i le allergy o le muamua lea e taumafai ai lenei tamaʻi tama i Europa, ma o le osofaʻiga o le faʻamaʻi i le Vaitau Tutotonu na avea ma faʻamaʻi. I totonu o Europa, mo se taimi umi, o lenei fualaau aina ua manatu oona.

E taua le iloa o le oxalic acid o loʻo i totonu o tamato e avea o se tapulaa mo tagata mamaʻi ma faʻalavelave o gaʻo ma le masculoskeletal system. O ia maʻi ua faamalosia e lafoai le faʻaaogaina o tamato mo le maʻisuka.

O a faʻamaʻi o le tino o meaʻai e mafai ma e le tatau ona 'ai le tamato

Tomatoes, o lona tuufaatasiga e mauʻoa i meaola oona, saofagā i le faʻamalositino o le iniseti, e puipuia ai le faʻamalosi.

Ae o nei lava meaola e mafai ona faatupuina ai le fatu ma le le toʻa i totonu o le manava. Latou te faʻateleina le malosi o le manava i le gastritis ma le maualuga maualuga o le manava, faʻaleagaina le manulele afaina. Faʻatasi ai ma le manava o le manava, latou te faʻaleagaina ai i luga o le mucous membrane le paʻu mucous ma puipui o le okeni, ma mafua ai le tiga. Ae i le taimi lava e tasi, ma le maualalo o le eletise, o nei fualaau faisua o le a faia mo le le lava o le vailaʻau i totonu o le tino, ma o le a manuia ai.

O aʻaʻo o loʻo i ai i tamato e aofia ai maʻa i totonu o le gall vladder. Atonu o le mafuaaga lea, faatasi ai ma cholelithiasis, e fautuaina e fomai le faaaogaina o lenei fualaau faisua ma le faaeteete.O maa e pauu i totonu o le ala, ma poloka ai le lumen. I le faʻaopoopoga, o meaola e mafua ai le vevela ma le tiga i le gallbladder.

Ae o tamato e iai vitamini ma minerale e aoga ma talafeagai mo le tino, o le mea lea e fautuaina ai e faʻafeiloai i latou i le taumafataga, e amata mai se sipuni sipuni o le paluga, ma aumai malie i le fua atoa. I le pancreatitis, e le faatagaina ona 'ai fualaau e leai ni fua ma se' eleʻele maualuga. E fautuaina e fia iloa le mea na latou ola ai, ma pe o le maualuga o le palapala i totonu ia te i latou e le sili atu. Ma e taua tele le totoina o fuālaʻau i moega avanoa, ae le o le greenhouses, talu ai o le faʻaogaina o meaʻai i fualaau 'aina e sili atu le maualuga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e iai ni tapulaa mautu i luga o le filifiliga o mea taumafa ma a latou aofaiga mo le maʻi. I le tulaga masani, i ia tulaga, o le taulaʻi faapitoa e totogi i mea faatagaina ma faʻatagaina. O le taumafaina o tomato mo le maʻisuka e le faasaina, ae o nisi o vaega o lenei fualaau aina e tatau ona mafaufau i ai.

O Tomatoes o se fualaau fualaau fualaau aina mai aiga o le nightshade. I le tele o atunuu, o lenei oloa e sili ona lauiloa ona o lona tofo ma faigofie o le totoina. Ioe, ma e le taugata tele. O Tomatoes e iai le tele o vitamini lelei ma minerale. E mafai ona e tupuina lenei aganuu i le tausaga atoa: i le taumalulu i greenhouses poʻo luga o faamalama, i le taumafanafana i le togalaau poʻo le fanua.

O lenei "apu auro" (o le auala lea e taua ai le upu tomati mai le Italia), ae i le taimi lava e tasi o se mea taumafa, naʻo le 19 kcal i le 100 kalama. E aofia ai foʻi:

  • Squirrels,
  • Suga i le ituaiga o kulukose ma le fructose,
  • O se aofaiga tele o meaola oona,
  • Fiber
  • Pule
  • Pectin mea
  • Vitamini B1, 2, 3, 5, 6, 12, o le acara ascorbic (C) ma le D,
  • Minerale: calcium, potassium, magnesium ma le zinc, faʻapea foʻi ma le uʻamea, phosphorus, chromium ma selenium.

O fualaau o loʻo iai foʻi mea e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto. Muamua lava, o le faʻasolosolo, e puipuia ai foi le foliga mai o suiga le lelei i le ate, fesoasoani e faʻaleleia ai galuega puipui o le tino ma le fatuga o le hemoglobin.

Tomato ma le maʻisuka

Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o tomati o loʻo i luga o le lisi o meaai faatagaina. E le o se mea e ofo ai, ona o le 350 kalama o le oloa fou e aofia ai le 1XE. o le oloa o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga faigofie (10) ma se tamai glycemic avega (0.4 g). O le mea lea, i le faʻatagaina o aofaiga e mafai ona faʻaalu i aso uma, o le masani e 200-300g i le aso.

E le tatau ona galo ia tamato e mafua ai le gaosiga o le talo ma le vai inu. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1, e pei ona e iloa, o le inisalini i totonu o le tino e muamua lava le le lava, ma le leaga o le pancreas. O le mea lea, e taua le mafaufau i lena mea, pe a sili atu le masani o le taumafa, o le tamato atonu e sili atu ona leaga le tulaga o masini inisalini.

O tagata e maua i le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka, ua faʻatagaina e faʻaaogaina lenei oloa i lalo o tulaga masani o taumafa. I le taimi lava e tasi, o lona malosi ma le aofaʻi o carbohydrates e tatau ona amanaʻiaina i le sauniuniga o taumafa i aso uma ma i le fuafuaina o le fuainumera o le insulin. Aua nei galo e uiga i le malosi faaletino o le maʻi.

I le maʻisuka ituaiga 2, o tamato o loʻo aofia i totonu o le lisi o meaʻai fautuaina mo meaʻai, ae na o le fou fou. E le tatau ona i ai ni piko ma faʻasaoina. I lenei tulaga, e tatau i se tasi ona gauai atu i le auala o le totoina o fua. O fuamato Greenhouse e itiiti le soifua maloloina nai lo fualaʻau totōina i fafo.

O le i ai o fiva e fesoasoani e faaosofia ai ma faʻasalalau le faʻaogaina o le fiva. E faapitoa le talafeagai mo le maʻisuka o le fanua o tamato e fufulu ai puipui o toto toto mai cholesterol. E moni lava, faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o le faʻamaʻavale tino e pagatia i le mea muamua.

E faʻapefea ona filifili ma pe faapefea ona 'ai?

E fautuaina e faʻafetaui le filifilia o tamato. O le sili ona aoga o le a avea ma i latou e tutupu i lau oe lava fuafuaga. Ona mautinoa ai lea e se tagata e leai se faʻaoga faʻapitoa o vailaʻau faʻaaogā na faʻaaoga ma o le oloa e masani lava. O tumato Greenhouse e sili atu le suavai ma e tele meaʻai e maua.

A filifilia se tamato, e fautuaina e tuʻuina atu le fiafia i le aufaipisinisi i le lotoifale, talu ai o mea e faaulufaleina mai ua vevela ma lafoaia i luga o le auala i faleoloa. E masani lava, o fua e le tatau ona i ai ni lanu pogisa ma ni mea faʻapipiʻi. O le afaina o tamato masani e faailoa ai le matua o le oloa.

E fautuaina e faʻaaogaina mo le maʻisuka i le ituaiga o salata mai fualaau aina fou faatasi ai ma le faaopoopoina o isi fualaau faisua ma se vaega itiiti o le suauʻu olive ma sili atu e aunoa ma le masima. E mafai ona e faia le vai mama ma e le lelei. O palu pateta ma patate pati e faaopoopo i ipu eseese ma i le taimi o sauniuniga o le kala.

O lea, afai e te 'aina tamato i le faʻaogaina, o le a le gata ina latou faʻalauteleina le tele o meaʻai, ae e maua ai foi le lelei.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

Aua nei faʻatauina ni tamato e tutupu i fafo poʻo i totonu o fale lauʻeleʻele. O Tomatoes ua tuʻuina atu i le atunuu ma le matua ma ua matua i lalo o le aʻafiaga o vailaʻau. O tomato Greenhouse e aofia ai le tele o pasene o vai i la latou tuufaatasiga, lea e faʻaitiitia ai a latou aoga.

E mafai ona ou 'aina tamato ma le maʻisuka?

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka e taumafai e mataʻituina meaʻai masani, faʻafetaui ina ia aua nei mafua ai ni meaʻai i le suka. O lenei faʻamaʻi e tuʻufaʻatasia ma le le lelei o le inu o le kulukose e le telefoni feaveaʻi, o lea ua faʻalauteleina i le toto. Mai iinei amata le faʻaitiitia o metabolic processes, oona ma isi faʻalavelave faʻaleagaina o lenei ituaiga atinaʻe. O le taumafataga e faʻatatau i calorie ma gaʻo. O le asō o le a tatou talanoa e uiga i tomato, poʻo le mea e mafai ona latou faia i lenei faʻamaʻi.

E le o tagata uma e iloa o tamato i Europa o fua. I lo tatou atunuu, e faʻaaogaina i le faitauina o fualaau faisua. O Tomatoes e lauiloa e le gata mo lo latou tofo lelei ma le gafatia. Latou te mitamita foi i se lisi matagofie o uiga taua.

  1. O le tuufaatasiga e aofia ai le serotonin, lea e taua e le itiiti ifo nai lo le hormone o le fiafia. E faʻafefeteina, faʻafefe i le atuatuvale ma faʻamalosia le siosiomaga o mafaufauga-mafaufau o se maʻisuka.
  2. Lycopeni, lea e maua ai tamato, e fai ma faʻamaʻi masani. O lenei koniteina e manaʻomia mo le lelei o le faʻatinoina o le vascular system ma le fatu muscle.
  3. O le tōmato e aoga mo le maʻisuka ina ia faʻaleleia ai le tuufaatasiga o le toto, fesoasoani e faʻamaeʻaina, ma puipuia ai le atherosclerosis ma isi faʻamaʻi o le tino vascular system.
  4. O le faʻaaogaina masani o tamato e puipuia ai faʻamaʻi lemu. E faʻaleleia e le fomaʻi le gaioiga o le ate, fatugaʻo, gala.
  5. Talu ai ona o lona aʻafiaga o aʻafiaga, o tamato e 'aina e faʻamalosia ai le puipuiga. E le gata i lea, o tamato e faʻaleleia le gaioiga o le manava, ae mafai ona mafua ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.
  6. Tagata faapitoa oe suʻesuʻe i le faʻamaʻi ma ona aafiaga i luga o le metabolism o loʻo fai mai o le aveina o tamato o le a aʻafia ai le mamafa o le tagata maʻi. O le Tomato ua aofia ai i ituaiga uma o mea e faʻaleagaina ai le mamafa, o lona maualalo o le kalori mea e mafai ai ona ulu atu i totonu o le meaai.
  7. Faafetai i le faaputuputuina o minerale ma vitamini, e mafai ona tatou faapea atu ma le saogalemu, o tamato o le ai ai sona aoga aoga i le soifua manuia lautele o le tagata maʻi. O loʻo i ai pea latou uiga taua tele e mafai ona lisi mo se taimi umi.

Tomato Consumption

  1. O lenei faʻamaʻi e faʻatasi ma le leaga o le gaosiga o le inisalini e le tino o le tagata. Ina ia mafai ona faʻatumu le vaivaiga, e tatau ona faʻatulagaina le meaʻai, lea o le a tumau ai le suka i le maualuga maualuga, aloese mai ona oso.
  2. E le tatau ona e faʻamoemoe o loʻo i ai sina suka i tamato, o lea e mafai ai ona faʻaumatia lelei. E oo i le 0.3 kilokalama e faatagaina i le aso. fualaau faisua i tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega.
  3. E mafai ona fufulu tumatumu i le tumutumu ma avea ma faʻaopoopoga i ipu eseese, salakeke. E lelei lelei Tomatoes ma isi fualaau faisua, otaota ma fua. Afai o oe o le kuka kuka, ona tatau lea ona e faatumuina i le virgin olive oil. I se isi itu, e mafai ona faʻaaoga le suauu sima.
  4. Taumafai e lafoai le masima pe faʻaaoga foi i se vaega itiiti. E le gata i le salati e le tatau ona i ai le tele o mea manogi. E faʻasaina le 'ai i se meaʻai vevela poʻo le salima. O le leai o se masalosalo o le tamato o lo latou maua o sina suka ma calories. O le mea lea, e faʻatagaina tomato mo soʻo se ituaiga o maʻisuka.
  5. O faʻamanuiaga sili mo le tino o le a aumaia ai le faʻaaoga lelei o le sua tomato. E inu foi le inu mo soo se ituaiga o suka. E tatau ona faʻaumatia e aunoa ma le masima. O le fou e tatau ona faʻafefe i le vai i se fua faatatau o le 1 i le 3.
  6. Mai tamato tuai, e mafai ona e saunia le tele o ipu maloloina, e aofia ai sau sau, gravy ma ketchups. O le mea lea, e faigofie ona e faʻalauteleina meaʻai o aso uma o le maʻi. O Tomatoes o le a faʻatamaoaigaina le tino ma mea e tatau ai ma faʻaleleia ai le vaega o meaʻai.
  7. E ui i uiga lelei uma, ia mautinoa ia usitai i fautuaga a se tagata poto faapitoa. Vaʻaia ma le faʻaeteete le masani masani o le faʻaaogaina o meaʻai. E leai se tulaga e le faʻaleagaina ai tamato. A leai, e mafai ona e feagai ma faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga