E faʻapefea ona ese le fructose mai le suka: manatu, faʻamatalaga, tuufaatasiga, tutusa, eseesega, mea lelei ma le faʻaaogaina

O le toʻatele o loʻo lagolagoina se soifua maloloina lelei ma mea taumafa lelei e masani ona latou mafaufau pe faapefea ona ese le sugar ma le fructose mai le isi, ma o fea oi latou e suamalie? I le taimi nei, e mafai ona maua le tali pe afai e te liliu i le mataupu aoaoina a le aʻoga ma mafaufau i le vailaʻau vailaʻau o vaega uma e lua.

E pei ona taʻua e le aʻoga, o le suka, poʻo le taua foi o le saienitisi, o se mea faʻapitoa faʻapitoa. O lona molemulamu e aofia ai kulūkose ma fualaʻau fructose, ia o loʻo iai i le tutusa tutusa.

O le mea lea, e aliali mai o le 'ai o le suka, e' ai e se tagata le kulukose ma le fructose i tutusa tutusa. Sucrose, i le isi itu, e pei o ona vaega uma e lua, o loʻo taʻua o le carbohydrate, lea e maualuga lona malosi.

E pei ona e iloa, afai e te faʻaititia le taumafa i aso taitasi o gaʻo, e mafai ona faʻaititia le mamafa ma faʻaititia le caloric. I le uma, o loʻo talanoa mai le au fai meaʻai i lenei mea. o loʻo fautuaina e 'ai na o meaai maualalo-calori ma faʻatapulaʻaina oe lava i laʻau suamalie.

Le eseesega i le va o le sucrose, glucose ma le fructose

O le fructose e ese le ese mai le kulukose i le tofo, e sili atu lona manaia ma le suamalie. Glucose, i le isi itu, e mafai ona vave gauai, aʻo galue o se puna o le soona taʻua o le malosi. Faʻafetai i lenei mea, e mafai e se tagata ona vave faʻafouina le malosi pe a maeʻa ona faia ni mea faaletino poʻo mafaufau.

E iloagofie ai le kulukose mai le suka. E le gata i lea, o le kulukose e mafai ona faateleina le suka o le toto, lea e mafua ai le atinaʻe o le maʻisuka i totonu o tagata. I le taimi nei, o le kulukose i totonu o le tino ua malepe i lalo na o le aafia i le insulin.

I le isi itu, o le fructose e le gata ina suamalie, ae e itiiti foi le saogalemu mo le soifua maloloina o tagata. O lenei vailaʻau e faʻafefiloi i totonu o faʻalaʻo ate, pe a fai o le fructose e liua i gaʻo gaʻo, lea e faʻaaogaina i le lumanaʻi mo tupe mama.

I lenei tulaga, e le manaʻomia le faʻalialia o le inisalini, o le mafuaaga lea o le fructose o se oloa saogalemu mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

E le afaina ai le kulukose toto, o lea e le afaina ai le maʻisuka.

  • E fautuaina le fructose e fai ma faʻaopoopoga i meaʻai faʻamalosi nai lo le suka mo le maʻisuka. E masani lava ona faaopoopo lenei suamalie i lauti, mea inu ma ipu autu i taimi o kuka. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le fructose o se oloa maualuga-kalori, o lea e mafai ona afaina ai i latou e fiafia tele i sipuni.
  • I le taimi nei, o le fructose e aoga tele mo tagata e mananao e aveesea le mamafa. E masani lava ona sui i le suka poʻo se vaega e faʻaitiitia ai le aofaiga o le suauu e faʻaumatia ona o le faʻaofiina o se mea suamalie i taumafa i aso taitasi. Ina ia aloese mai le lafoaia o sela gaʻo, e tatau ona e mataituina ma le faaeteete ia mea o le kalori i meaʻai i aso taitasi, talu ai e tutusa uma le malosi o nei oloa.
  • E le gata i lea, o le fatuina o se suamalie suamalie o le fructose e manaʻomia ai le itiiti ifo nai lo le manuia. Afai e lua pe tolu punetini o suka o loʻo tuʻuina i le lauti, ona faʻapipiʻiina lea o le fugaose i le sipuni tasi sipuni taʻitasi. O le fua faatatau o le fructose e sui ai, e tasi i le tolu.

O le fructose o se mea sili lea e sui ai le suka masani mo le maʻisuka. Ae ui i lea, e tatau ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, matau le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaaoga se mea manogi i le faʻalelei ma aua neʻi galo e uiga i meaʻai talafeagai.

Suga ma le fructose: faʻaleaga pe manuia?

O le tele o le maʻisuka e le faʻafefe i mea taumafa suamalie, o lea latou te taumafai ai e saili se sui talafeagai mo le suka nai lo le lafoaia o meaʻai suka.

O ituaiga autu o mea suamalie o le suauu ma le fructose.

E aoga pe afaina ai mo le tino?

Mea aoga o le suka:

  • A uma ona ulu le suka i totonu o le tino, ona gagau lea i totonu o le kulukose ma le fructose, lea e vave ona uuina e le tino. I le isi itu, o le kullukose e taua tele - o le ulu atu i le ate, o le mafuaʻaga lea o le gaosia o mea faʻapitoa e aveesea ai mea vevela mai le tino. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina le kulukose i le togafitiga o faʻamaʻi ate.
  • Glucose e faʻaleleia le faia o le faiʻai ma ei ai sona aoga aoga i le faagaioia o le tino.
  • Sugar foi e avea o se vaifofo sili ona lelei. Faʻasalaga o faʻalavelave faʻalavelave, popolega ma isi faaletonu mafaufau. E mafai lenei mea e ala i le gaoioiga o le serotonin hormone, lea e aofia ai le suka.

Mea leaga o le suka:

  • Faatasi ai ma le tele o le taumafa o laʻau suamalie, e le maua e le tino le taimi e gaosia ai le suka, lea e mafua ai le teuina o sima gaʻo.
  • O le tele o le suka i totonu o le tino e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le maʻisuka i tagata na muai oso i lenei maʻi.
  • I le tulaga o le faʻaaoga soo o le suka, o le tino foi e faʻaaoga lelei le calcium, lea e manaʻomia mo le gaosiga o le suauu.

O aoga aoga o le fructose

O le isi, e tatau ona e gauai atu i le tele e afaina ai le afaina ma le aoga o le fusi.

  • O lenei suamalie e le faateleina le kulukose o le toto.
  • Fructose, e le pei o le suka, e le faʻaumatia ai le nifo nifo.
  • O le fructose o loʻo i ai se fuainumera maualalo, ae o le tele o taimi e sili atu le suamalie nai lo le sosolo. O le mea lea, o le suamalie e masani ona faaopoopo e le maʻisuka i meaai.

Mea leaga o le fusi:

  • Afai e suia atoa le suka i le fructose, e mafai ona tupu le tagofia o mea ua fai ma vaisu, o se taunuuga o le a amata ona afaina ai le tino. Talu ai ona o le tele o le faʻaaogaina o le fructose, o le kulūkose o le toto e mafai ona paʻu i lalo ifo.
  • E le o aofia ai le glucose, o le mafuaaga lea e le mafai ai ona tumu le tino i se mea suamalie e oʻo lava i le faʻaopoopoga o se fua taua. O lenei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.
  • O le masani ai ma le le pulea lelei o le 'ai o le fusi fualaʻau e mafai ona mafua ai le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le ate.

E mafai ona vaʻaia e taua tele e taua tele le filifilia o suauu mo le maʻisuka ituaiga 2 ina ia aua le faʻamalosia le faafitauli.

E faapefea ona suia le suka?

I le tele o tulaga, e maua ai e tagata tulimanu e maualalo le kalori le suka i le fructose. E mafai ona e mauaina i luga o fata o le faleoloa, faʻapea foʻi i le tele o mea faʻafiafia. O se suauu masani e suitulaga, e feteenai ma lona faamoemoega (faatonuina mo le maʻisuka), o le a le avea ma se sui sologa lelei ma sili atu ona aoga mo le suka masani. O le paʻe papaʻe e matua lamatia, ma o le a le eseesega i le va o le suka ma le fructose? O le ae aʻoaʻo atili e uiga i lenei mea ma sili atu.

O le a le fua o le suka ma le kulukose?

O le fructose o se mea e tupu mai i le mea e tupu mai i le suka ma se tamaoaiga, suamalie. E maua ile fua fua i fua, fualaau ma le meli, i se mea itiiti - fualaʻau.

O le kulukose o se mea masani e taua o le "vine vine". E mafai ona e feiloai i fualaau aina ma fua.

O le mamafa o tagata e iai faʻamaʻi pipisi, faapea ma i latou e manaʻo e aveesea le mamafa, masani ona suitulaga i le suka i le kulukose poʻo le fructose. E aoga ma saogalemu?

Eseesega i le va o le sucrose ma le fructose

O le a le eseesega i le va o fua o suka ma le suauu masani? Sucrose e leʻo se oloa saogalemu atoatoa e faʻatau ai, lea e faʻamatalaina e le gata i le tele o kalori. O lona sili atu e mafai ona lamatia ai mo se tagata maloloina. I lenei itu, o le monosaccharide masani e maua sina fiafia, aua o le faafetai i le suamalie malosi e mafai ai ona e 'ai sina mea suamalie i le aso. Ae o lenei meatotino e faʻalavelaveina ai i matou.

Faatasi ai ma le aveesea o le mamafa o tagata, o le lauiloa lenei e lauiloa: o le suia o le suka i le fructose o le a taitai atu ai i se faaitiitia tele o le aofai o le kalori o le meaai. E le saʻo lenei mea. O le mea sili e lamatia ai pe afai e teena e se tagata le sucrose e fiafia i le fusi, ona le masani ai lea, e mafai lava ona ia faaopoopo atu ni sipuni i lauti poo kofe. O le mea lea, o le mea e leʻo ai le kalori e le pa'ū, ma o le mea o loʻo i ai mea suka e na o le faateleina.

O le eseesega tele i le va o nei mea o le fua faatatau lea o le faʻasili. O le fructose e vave paʻu vave, ae o loʻo faʻagesegese lemu, o lea e le mafua ai ona osooso malosi le inisalini i totonu o le toto.

E mafai foi ona aofia ai le fructose i le taumafataga mo le maʻisuka ona o le lemu o le tino.

Taua! E ui lava e mafai ona maua le suka i le maʻisuka, e tatau ona faʻatapulaʻa lona taumafa.

E ui lava o le suka o fualaau aina e itiiti le kalori, e le faʻaaogaina foi i meaai e faatagaina i le taumafa. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, pe a 'ai meaai i luga o le fusi, e le oʻo mai se lagona o le atoatoa, o lea e amata ai e le tagata ona' ai pea.

O le monosaccharide natura e mafai ona maua ai ni mea aoga e le masalomia e faʻaaogaina tatau. O le aso masani mo le taumafaina o le aofaiga e oo atu i le 45 g Afai e te mulimuli i le masani, e mafai ona e faʻaaogaina mea aoga nei o le fructose:

  • e maualalo lona kalori nai lo le sosolo,
  • e mafai ai e oe ona pulea le mamafa o le tino,
  • e mafai ona faʻaaogaina o se mea manogi mo tagata e maua i le maʻisuka, mamafa poʻo faʻamaʻi o le endocrine,
  • e le faʻaosooso (e le pei o le suka) le atinaʻeina o caries ma isi faiga faʻaleagaina o le ponaivi,
  • tuʻuina atu le malosi ma le malosi pe afai o loʻo e punouai i le maualuga o le toleniga poʻo le mamafa o galuega faaletino,
  • fesoasoani e toe faʻafoʻisia le tino ma faʻaitiitia lagona o le vaivai,
  • afai e te faʻaaoga le fructose i fua o fua, o lona uiga, o le isi aoga aoga, o le mea moni, o le faʻaaogaina o fiva i totonu o le tino o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le meaʻai fua.

Fructose - e afaina ai se tagata maloloina?

O le monosaccharide, pei o soʻo se isi lava mea, e iai foʻi mea leaga:

  • sili atu e oʻo atu ai i le tele o le faʻavaeina o le lactic acid, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le gout,
  • o se taunuuga umi o le atiina ae o le maualuga o le maualuga,
  • e mafai ona afaina ai le ate
  • sili atu e oʻo atu ai i le faʻalavelaveina o le gaosiga o le lepini - o se mea e nafa ma le lagona o le atoatoa mai le 'aiina o meaai (o lenei mea e ono mafua ai le atinaʻeina o se maʻi e pei o le masima, pe a fiaʻai se tagata),
  • fusi le leptin e taʻitaʻia ai foʻi le taumafaina o mea taumafa, ma o se mea tuusaʻo lenei i le atinaʻeina o le meaʻai,
  • maualuga le fua o fualaau suamalie o le suka e maualuga le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto,
  • pulega mo se vaitaimi uumi e atiina ae ai se maʻi pei o le inisalini, lea e oʻo atu ai i le maʻisuka, mamafa, ma faʻamaʻi vascular.

O le a le mea e sili atu ona aoga - fructose poʻo glucose?

O nei monosaccharides e masani ona faʻaaoga e avea ma mea suamalie. O le fea e sili atu ona aoga ma saogalemu, e le i iloa e saienitisi. O lo latou tutusa tutusa o loʻo faʻamatalaina i le mea moni e faapea o nei mea uma e lua o oloa o le malepelepe o le sucrose. Ma o le eseesega tele e mafai ei tatou lava ona iloa o le suamalie. E sili atu le maualuga ile fructose. E masani lava ona fiafia i ai tagata tomai faapitoa, talu ai o le tagofia o le iniseti e sili atu ona lemu nai lo le kulūkose.

Aisea e filifili ai le fua o le suva? E faigofie mea uma. O le maualuga o le maualuga o suka i totonu o le toto, o le sili atu foi lea o le oso i insulin e manaʻomia mo la latou gaioiga. Glucose e paʻu i lalo toetoe o le taimi lava lea, o le inisalini i totonu o le toto e osooso malosi.

I se isi tulaga, e sili atu ona talafeagai le faʻaaoga o le kulukose, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le matelaina o le okesene. Afai o le tagata e leai ni a latou gaʻo, e faʻaalia i vaivaiga, vaivai, vevela tele, vevela, ona fautuaina ai lea i le taimi nei e 'ai le selu, talu ai e vave ona ulu atu le kulukose i le toto. Kolati o se filifiliga lelei.

O le mea lea, matou te faaiʻu ai o le fructose ma le kulukose o loʻo i ai uma mea aoga ma leaga. O le fea o nei mea o le a aliali mai ia te oe e fuafua i le tele o nei mea e faʻaaogaina i aso uma.

E faʻapefea ona ese le fructose mai le suka, pe faʻapefea ona iloagofie i le fale?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O tagata maloloina e iloa le matautia o le suka mo le tino. I lenei tulaga, e toatele o loo saili i taimi uma i se uiga taua, sui aoga mo lenei oloa.

O tagata e maua i le maʻisuka o soo se ituaiga e le mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le suka ia latou meaʻai. Mo lenei mafuaaga, o le filifiliga sao o le suamalie mo i latou e taua tele. O le maketi faʻaonaponei i aso nei o loʻo faʻatusalia mai i le lautele o mea e suitulaga ai suka. O nei oloa uma e ese i le tuufaatasiga, mea o le kalori, gaosi oloa ma le tau.

E talitonuina o le tele o suka e i ai nisi o mea leaga mo le tino. O lenei faiga e faigata ai i tagata masani ona filifili lenei oloa ma, e oʻo lava i le avea ma mafuaʻaga mo le teenaina. E mautinoa, o nisi mea suamalie e leaga, ae e le tatau ona e tusia uma i lalo o le selu e tasi.

Ina ia filifilia le saʻo saʻo o le sugar granulated, lea e leai ni mea leaga, e tatau ona faamasani oe lava i lona tuufaatasiga ma suʻesuʻeina auiliiliga o meaola o meaola. O se tasi o mea e sili ona lauiloa i luga o le maketi taumafa o le fructose aloaʻia. O se meaʻai suamalie masani ma, ona o lenei mea, e tele ona lelei e faatatau i analog oloa.

E ui lava i lona salalau lautele, e toʻatele tagata faʻatau e le malamalama pe aisea e sili atu ai le fructose i le sukari. I le uma, o nei mea uma e lua e sili ona suamalie ma e tutusa lelei le kalori. Mo le sailia o le tali i lenei fesili, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i uiga o le tuufaatasiga o meaola o nei mea suamalie.

O mea autu faʻaleagaina o le fusi e aofia ai:

  • O le sui atoatoa o fua o le sukalase e mafua ai le matelaina o le faiʻai.
  • Ua i ai se vaitaimi umi le aʻoga.
  • Pe a faʻaputuina, o loʻo i ai sona aʻafiaga i le tino.
  • E maualuga le taua o mea paleni, e le o se eseesega mai le suka masani.

E tusa ai ma suʻesuʻega faasaienisi, o le suka, ma le suauu, o se mea faʻapitoa faʻapitoa. Sucrose e aofia ai le tasi kulukose mole mole tasi ma le tasi sikola fructose molecule.

E tusa ai ma lenei mea, e manino lava pe a faʻaaogaina le suka, e maua e se tagata le fua tutusa o le kulukose ma le fructose. Talu ai ona o lenei ituaiga o meaola, o le suauu o se mea e le malie ma e maua ai le maualuga o le kalori.

Le eseesega i le va o le sucrose, glucose ma le fructose

Glucose ei ai eseesega eseese mai le fusi. O le fructose o loʻo faʻaalia mai e se mea manogi, o se mea manaia lelei ma se fua o fua. Mo le glucose, i le isi itu, o se mea e sili atu ona lelei le sugary sweet taste. E vave ona gaoioi, o lea la o se monosaccharide. Ona o le televave o le inu, o le tele o meaʻai e vave ona ulufale atu i le toto. Ona o lenei mea moni, ina ua uma ona faʻaaogaina lenei gaʻo, o loʻo i ai i le tagata le malosi e toe faʻafoʻisia ai le malosi o le tino i se taimi vave lava pe a maeʻa le mamafa o le mafaufau ma le tino.

O le eseesega lea i le va o le kulukose mama ma isi mea suamalie. Glucose e faʻaaogaina nai lo le suka pe afai e tatau ona televave le faateleina o le maualuga o le maualuga o le carbohydrate toto. E le gata i lea, pe a uma ona faʻaaogaina le kulukose, e maualuga le suka o le toto, lea e matua le manaʻomia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.E maualuga foi le maualuga o le suka i le toto pe a uma le taumafa o le sugar granul, talu ai o loʻo i ai se maualuga maualuga o kulūkose molekone. E faʻapipiʻi le kulūkose i totonu o le tino, o le tino e faʻapipiʻi se vailaau faapitoa - o le insulin o le hormone, lea e mafai ona "felauaiga" glucose i totonu o masini mo a latou meaʻai.

O le aoga o le fusi o le maʻisuka o le leai lea o lona aafiaga i le suka o le toto. Mo lona faʻasalaga, e le manaʻomia le faʻaopoopoina o le inisalini, lea e mafai ai ona e aofia ai lenei oloa i meaʻai a tagata gasegase.

Vaega o le faʻaaogaina o le fructose i le taumafataga:

  1. E mafai ona faʻaaoga le fructose e sui ai le suka i le maʻisuka. E mafai ona faaopoopo lenei suamalie i meainu vevela ma pusa. Ona o le maualuga o le paleni o taumafa, o le faʻaaogaina o le fructose i tagata soifua maloloina ma maʻi e tatau ona faatapulaaina.
  2. Ona o le maualuga o le suamalie, o le 'ai o le fructose nai lo le sugar granulated e talafeagai mo tagata e mananao e aveesea le mamafa. O se isi suiga lelei i le suka ma e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai le tele o le suauu e 'aina. Ina ia aloese mai le lauina o le lipid, e taua le mataʻituina ma le totoʻa le numera o kalori e 'ai.
  3. E le manaomia e le fructose ni inisalini faaopoopo poo vai gaʻo.
  4. E mafai ona maua le faʻamaʻi meaʻai ma le fusi fua i luga o le counter o soʻo se supermarket.

O le taumafataga o se vaega taua o togafitiga ma le tausia o se olaga ola maloloina.

E taua le manatuaina o le suka e sui ai se mea taua. O le faʻaaogaina o le fructose, i lenei tulaga, e matua tauamiotonuina lava.

Le afaina ma faamanuiaga o le suka ma le fructose

I aso nei, e le gata o tagata gasegase e mumusu e faʻaaogaina le sukrose e fiafia i le fusi.

Latou te faia se filifiliga e fesoʻotai ma faʻamatalaga le lelei o le gaʻo o se oloa.

E ui i mea leaga uma, o le suka e iai ona aoga aoga:

  • suauu solo i lalo i le kulūkose ma le fructose, ma maua ai le faʻamalolo vave o le malosi mo manaʻoga o le tino,
  • o le auala o le glucose ua malepe i totonu o le tino e matua faigata lava, talu ai o se vaega o lea mea ua liua i le glycogen (punaoa faʻaagaga), o le vaega e alu i siama e tuʻuina atu ai meaʻai ma se vaega e liua i le tino,
  • na o glucose molekone e mafai ona tuʻuina atu neurocytes (iʻu o le faiʻai) ma meaʻai, talu ai o lenei elemene faapitoa o le meaʻai autu lea mo le faʻaoga o le tino,
  • suka o se mea e faaosofia ai le tuufaatasiga o hormones o le fiafia, o lea e fesoasoani ai i le aveesea o le popole.

E ui i le tele o penefiti, o le tele o le suka e maua ai le tele o aʻafiaga leaga i le tino:

  1. Suga, po o le a lava, tootoo, anufe, mea enaena, o le autu o le gaʻo o le tino.
  2. O le maualuga o mea taumafa aoga e faaosofia ai foliga vaaia o le oona ma le maʻisuka.
  3. Faateleina le lamatiaga o le maʻi o le endocrin. Faatasi ai ma le tele o le taumafaina, o le tele o le gaʻo o le gaʻo gaʻo o loʻo suia.
  4. Faʻaauau.
  5. O loʻo faʻaaogaina mo le sauniuniga o le tele o fualaau kuka e sili ona leai se aoga. E le tatau ona i ai se meaʻai e tatau ona i ai i totonu o aiga.
  6. Faʻapogai ai le faʻaleagaina o le afi.

Ona o mea leaga o loʻo taʻua i luga e uiga i le sologa manuia, o le toʻatele o tagata e faalagolago i le fructose.

E toaitiiti tagata e iloa o le suka masani po o le fructose e suamalie.

O uiga lelei nei o le uiga o le fusi:

  • le le i ai o se aafiaga taua i le suka o le toto ma le aoga o togafitiga insulin,
  • e le mafua ai le faateleina o le manava o le inisalini,
  • E leai se manava e iai sona aafiaga leaga,
  • ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo,
  • o loʻo i ai ni uiga lelei maualuluga.

Ae a filifilia soʻo se mea suamalie, e tatau ona amanaʻia e le gata i ona meatotino, ae faʻapea foʻi ma mea sili ona leaga.

Fructose ma suka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le fructose mo le maʻisuka

O fructose na faʻaalia i luga o fata o faleoloa oloa i se taimi ua leva ma mo le toʻatele ua avea ma suauu masani e suia le suka. O maʻi suka e faʻamaina ai le fructose, talu ai o le suka ua solia mo i latou, ae masani lava o tagata e mulimulitai i le fuainumera e sili ona filifilia lenei mea.

O le mafuaʻaga o lenei gase o le lautele lautele o le talitonuga o le fructose o le tasi ma le afa i le lua taimi e sili atu le suamalie nai lo le kulukose, e faʻagesegese lemu le suka i le toto ma e aʻafia e aunoa ma le inisalini. O nei mea na foliga mai e matagofie tele i le toatele o tagata e tetee i se olaga ola maloloina e aunoa ma le fefe e taumamafa i luga o sukalati i luga o le fructose.

O le a le vailaʻau?

I le taimi muamua, na latou taumafai e vavae le fructose mai le inulin polysaccharide, lea e sili ona tele i tubers o lehlia ma pear. Ae o le oloa ua maua mai e le i luga atu o le laulau o fale suesue, talu ai o le suamalie na latalata i le auro i se tau.

Naʻo le ogatotonu o le seneturi sefuluiva na latou aʻoaʻo ai e maua le fructose mai le suauu e ala i le suavai. O le gaosiga o gaosiga o le fructose na mafai ona le mafai i se taimi ua leva, ina ua maua e tagata faapitoa o le kamupani Finnish Suomen Soakeri se auala faigofie ma le taugofie e maua mai ai le fructose mama mai le suka.

I le lalolagi faʻaonaponei, o le taumafa taumafa e sili atu le sili atu i le tau o le malosi, ma o le taunuuga o le galuega o mea anamua o le gaʻo, maʻi cardiovascular ma le maʻisuka. E le o le matafaioi mulimuli i lenei tulaga le atoatoa o le sologa lelei lea, o le tele o lona faaaogaina e mautinoa lava e afaina ai. Ae a oʻo mai i le maʻisuka, o le suka e mafai ona lamatia.

Toe i totonu o mea

Fructose benefits

O le fructose e sili atu le suamalie nai lo le suka masani, o lona uiga e mafai ona e faʻaaogaina itiiti, faʻaititia le calories i le afa pe sili atu e aunoa ma le tofo. O le faʻafitauli o le masani lea o le tuʻuina o le lua punetini o le suamalie i le lauti poʻo le kofe, o le inu e suamalie ma maualuga le maualuga o le suka. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, pe a suia le tulaga o le maʻi i meaʻai, e mafai ona tupu faʻavevesi pe a liliu mai le fuasela i le suka. E lua laulau punupuni o suka e le toe foliga lelei, ma o loo i ai se manao e faaopoopo atili.

O le fructose o se mea lautele, faʻasaoina mo le maʻisuka ma aoga mo tagata soifua maloloina.

I le tino i le tino, e vave lava ona vavao ma ua gauai e aunoa ma le auai o le inisalini. E talitonuina o le fructose o se tasi o suauu sili ona saogalemu mo le maʻisuka, ae tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, e le sili atu i tapulaa faatagaina. O fua o le suka e sili atu ona suamalie nai lo le sucrose ma le glucose, faigofie ona fegalegaleaiga ma le konalis, acids ma le vai, faʻafefete lelei, faʻapipiʻi lemu i se vaifofo supersaturated.

O gasegase e gafatia le lelei o le fructose, i nisi tulaga o loʻo i ai se faʻaititia i le aso o le inisalini. E le mafua ai le fructose i le hypoglycemia, e pei o le kulukose ma le suauu, ma o le maualuga o le suka e tumau pea le faamalieina lelei. O fualaau suamalie e fesoasoani e toe faʻaleleia lelei pe a uma le faʻafitauli faaletino ma le mafaufau, ma i le taimi o toleniga e faʻafefe ai le fiaai mo se taimi umi.

Toe i totonu o mea

Fructose Harm

  1. O le fructose e matua gauai uma lava i laula o le ate, o toega o totoe o le tino e le manaʻomia lenei mea. I le ate, o le fructose ua liua i le gaʻo, lea e ono mafua ai le oona.
  2. O le kalori mea o le sucrose ma le fructose e toetoe lava a tutusa - e tusa ma le 380 kcal mo le 100 g, o lona uiga, e te manaʻomia le faʻaaogaina o lenei mea taumafa pei o le suka. O le maʻisuka e masani ona le amanaiaina, ma talitonu o le oloa ua faatagaina e le fomai e le mafai ona maualuga tele i kalori. O le mea moni, o le taua o le fructose i lona faateleina le suamalie, lea e faʻaitiitia ai le tui. O le faʻaaogaina o le suamalie e masani lava ona taʻitaʻia ai i le maualuga o le suka ma le faʻateleina o le maʻi.
  3. I sikola faasaienisi, o le talitonu o le avea o le fructose e suia ai lagona o le nofo malie o le a atili faateleina ma tumau. Ua faamatalaina lenei mea e ala i le solia o le metabolism o le leptin, o le hormone e puleaina ai le manaʻo. O le faiʻai o loʻo mole le mafai ona mafai ona suʻeina faʻamaonia saturation signals. Ae ui i lea, o sugar uma e faʻaalia ai nei "agasala".

Toe i totonu o mea

Taumamafa pe le 'ai foi i le fuakasi mo le maʻisuka?

E ui i nisi feeseeseaiga, fomaʻi ma tagata fai meaʻai e malilie i se mea se tasi - o le fructose o se tasi o mea sili ona saogalemu le suka mo le maʻisuka.

O fua e fefefe ai i le maʻisuka ma le suamalie e sili atu ona aoga nai lo le gaʻo gaʻo po o le suamalie e faʻaalia lelei i le suamalie. Peitai, e le tatau ona galo ia i tatou le taua o se uiga lelei i le soifua manuia lautele o se tagata. E toaitiiti tagata e mafai ona tetee atu i le teena atoa o suti e aunoa ma se atuatuvalega, o lea matou te le valaau ai mo le teena atoa o meaʻai fiafia.

Toe i totonu o mea

Fructose - o mea lelei ma le pala o le maʻisuka

E masani ona faʻaaoga le fructose e fai ma mea suamalie mo tagata e maua i le maʻisuka. Glucose e le taliaina mo i latou. I nisi tulaga, e mafai ona e faʻaaoga le fructose, ma e le aoga. O le a le eseesega i le va o le kulukose, fructose ma le sucrose?

E toatele tagata latou te iloa o le fructose ma le glucose o "itu e lua o le tupe siliva lava ia," o lona uiga, o sui soʻo. O tagata e maua i le maʻisuka latou te iloa e faasaina ona latou faʻaaoga lapalai mo meaai. Ona o lenei mea, e toatele tagata latou te filifilia oloa gaosi suamalie, ae pe o saogalemu e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai? Tatou taumafai e iloa pe o le a le eseesega i le va o monosaccharides e lua.

O le a le fua o le monosaccharide?

O le fructose ma le kulukose e tasi le tasi o le molimoli. Ua faamaonia e saienitisi o le monosaccharide fualaau aina e sili atu ma le afa o le suamalie nai lo le kulukose. O se faʻafitauli, ae afai e faʻaogaina le saosao ma le fua o le monosaccharide i le aofaiga tutusa, o le a sili atu ona suamalie. Ae e tusa ai ma mea e maua i le caloric, o le suauu e sili atu nai lo ona elemene.

O fualaau monosaccharide e sili atu ona lelei mo fomaʻi, e fautuaina e faʻaaoga nai lo le suka. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo faʻafefiloi i totonu o le toto e faaluaina lemu nai lo le kulukose. O le taimi o le faʻasalaga e tusa ma le 20 minute. E le afaina ai foi le faʻamalolo o le tele o inisalini. Ona o lenei meatotino, e mafai e le maʻisuka ona teena le suka e ala i le faʻaaogaina o oloa e faʻatatau i lenei monosaccharide. O le eseesega tele i le va o le fructose ma le sucrose ma le kulukose.

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Ae e le o se mea leaga, mo le toatele, sili atu i le 50 g i le aso e mafua ai le vevela ma le poloka. Ua maitauina e saienitisi o le tino malosi o le tino e faateleina tele mai le fusi. E mafua lenei mea i le mea moni e togafitia i totonu o le ate, ma o lenei okeni e faʻatapulaʻaina i mea e ono mafai ona faia i le gaosiga o mea. A oʻo mai se tino tele o monosaccharide i le tino, e le mafai e le ate ona taulimaina, ma o lenei vailaau ua liua i le gaʻo.

O aoga o le sucrose ma fua o suka i le maʻisuka

Sugar poo suka, o le mea lava lea e tasi, ua faasaina ona faʻaaogaina i le maʻisuka, talu ai o lenei mea e mafua ai le vave ona faia o le tino - le faʻasaʻoina o le inisalini. Ma afai e le lava le inisalini (1 ituaiga o gasegase) poʻo lau pancreas e le manaʻo e ave lou inisalini (ituaiga 2 maʻi), e maualuga le kulukose o le toto.

O aoga o le fructose i le maʻisuka e le lelei tele. E mafai ona faʻaaogaina, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. Afai e le maua e se tagata le suamalie e maua mai i le fua o le monosaccharide i aso taitasi, e lelei tele le faʻaaogaina o isi mea suamalie i faʻaopoopoga. I le maʻisuka ituaiga 2, o le suka e sili atu ona afaina i gasegase nai lo le fructose. E sili atu le aloese mai mea uma e gaosi: siaki a latou mea e fai ma aua nei kukaina meaʻai ma faleoloa ma togafitiga faʻasolosolo.

Le eseesega i le va o le fructose ma le suauu

  1. O le monosaccharide fualaau e le faʻalavelave i le fausaga, o lea e sili atu ona faigofie le gauai i le tino. Suga o se mea e le malie, o lea e umi se taimi e alu ai.
  2. O le aoga o le fusi fua mo le maʻisuka o le inisalini e le o aofia ai i lona faʻaaogaina. O lona eseesega tele lea mai le kulukose.
  3. O lenei monosaccharide e sili atu le suamalie nai lo le suauu, o nisi e faʻaaogaina i ni togi laiti mo tamaiti. I lenei mataupu, e le afaina pe o le suka poo le fructose o le a faʻaaogaina i ipu, e tatau ona amanaʻia le faapalepale o tagata taitoatasi i nei mea.
  4. O fualaau suamalie e le o se punavai o le malosi "anapogi". E tusa lava pe a lagona e se tagata gasegase se maʻi vaivai o le kulukose (faʻatasi ai ma le hypoglycemia), o oloa e aofia ai le fructose o le a le fesoasoani ia te ia. Nai lo lena, e manaʻomia lou faʻaaogaina o sukalati poʻo se suʻi suka e vave faʻafouina lona tulaga masani ile toto.

Faʻaoga Caloric o monosaccharides, faʻatagaina tui

Glucose ma le fructose e tutusa o latou tulaga faatauaina. O le vaega mulimuli e tusa lava pe sefulu ma le lua le maualuga - 399 kcal, ao le uluai monosaccharide - 389 kcal. E aliali mai o le faʻaogaina o caloric o mea e lua e le o se mea e matua ese lava. Ae e sili atu ona aoga le faʻaaoga o le fructose i ni atunuʻu laiti mo le maʻisuka. Mo ia ituaiga o gasegase, o le aoga faatagaina o lenei monosaccharide i aso taitasi e 30 kalama. E taua le matauina o aiaiga:

  • O lenei vailaʻau e ulu atu i le tino e le o lona tino mama, ae o oloa.
  • Ia siaki i aso uma le kulukose o le toto ina ia leai ni taʻaloga.

Le faʻaaogaina o fualaau aina monosaccharide i le maʻisuka

Ua uma ona matou filifilia pe faapefea ona ese le monosaccharide lona lua mai le kulukose. Ae o le a se mea e sili atu ona faʻaaoga e fai ma meaai, o a meaai e ave ai se lamatiaga natia i le maʻisuka?

E i ai oloa ia e toetoe tutusa lava le fructose ma le suka. Mo tagata soifua maloloina, o lenei faʻasolosolo e lelei tele, talu ai o nei mea e lua naʻo le tasi ma le isi e vave tele le faʻataʻi vave, e aunoa ma le tumau i totonu o le tino i le tulaga o le gaʻo. Mo maʻi e maua i le maʻisuka, e le fautuaina la latou faʻaaogaina. O ia oloa e aofia ai fualaau 'aina mama ma ipu eseese mai ia mea, e aofia ai le faʻasaoina. O meainu mai faleoloa ua solia, aua e aofia ai le fructose ma le suka i le taimi lava e tasi.

O le toʻatele o tagata e fesili i le fesili "O le suka poʻo le fructose e faaopoopo i meainu vevela mo le maʻisuka?" E faigofie le tali: "E leai se tasi oi luga!" O le suā ma le mea o loʻo i ai e tutusa lelei. O le pito i tua o lona tino mamanu e aofia ai le 45% le sucrose, e lava e faʻafitia ai le tulaga o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

Faaaogaina o Monosaccharide e Tamaiti

O nisi taimi e iai filifiliga a tina: o le fructose poʻo le suka o le a aoga mo tamaiti e pei o suamalie. O le a le mea e sili atu le filifilia o oloa ma?

  • E sili atu le faʻafefe, faʻaitiitia le mamafa i luga o le paʻu o le tamaititi.
  • E le mafua ai diathesis.
  • E taofia le faʻateleina o microbes pathogenic i le gutu o le tamaititi.
  • Faʻateleina le malosi.
  • I le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona faʻaititia le tui o le insulin.

Ae e manaʻomia ona e manatua o le a faʻaaogaina le fusiu poʻo le suka, e le mafai ona faʻaleagaina aemaise lava i se talavou ina ia mafai ai ona taofia le atinaʻe o le maʻisuka.

Faʻamatalaga

Aʻo leʻi amataina le faʻatusatusaga, o le a aoga lou masaniina oe lava i upu.

O le fructose o se mea faigofie faigofie lea, faatasi ai ma le kulukose, o se vaega o le suka.

Sugar o se vailaau faʻamalosi vave, ma mafai ona suauu e aofia ai fructose ma kulukose. Sucrose o le vailaau kemini mo se oloa.

Faatusatusaga o Sugar ma Fructose

Sei o tatou liliu atu i le kemisi tuai. O le fructose o se monosaccharide, o lona fausaga e sili atu ona faigofie nai lo le suauu - o se polysaccharide e aofia ai le fructose ma le kulukose. O le mea lea, o le suka o le suka o le a televave atu i le toto.

Se mea taua! E le manaʻomia le inisalini i le faʻateleina o le fructose. O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai le sipuni ma le fructose (faʻapea foi le suka mama) e aofia ai i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka.

O le "natura" o le fructose e seasea ona masalosalo, ma o le mea lea ua manatu ai o se sili sili ona lelei i le "mea leaga" sugar. O le tele o taimi, i le ala, o lenei paʻu ua faʻaopopoina nei i oloa i totonu o le alalafaga taumafa.Ae toaitiiti tagata e iloa e ese mai le fugafuga o loʻo iai i fua suamalie po o vine. O le mea moni, o se faʻalapotopotoga faʻavaomalo e mafai ona faʻaleagaina ai lou soifua maloloina.

O le malo o le ita lea o tagata

O le sasa o tagata faʻaonapo nei o le mamafa. Ua manatu o ia o se soa e le mafaatusalia o le malamalama. O le mea moni, o le toetoe lava o atunuʻu atinaʻe uma o le lalolagi, o le numera o tagata o loʻo mafatia i nisi pauna (o le gaʻo) ma o latou maʻi faʻatasi (maʻi cardiovascular ma le maʻisuka) ua faʻateleina ona tuputupu ae.

E le o se mea e ofo ai ona o le tele o tagata atamamai o loʻo faʻalogoina le faʻalogo ma taʻua ai o le faʻamaʻi o le oona tele. O lenei "malaia" na tafia ai le faitau aofai o atunuu i Sisifo, e aofia ai tamaiti. Mo se taimi umi, o tagata atamamai o Amerika i le matāfaga o meaʻai ua tuʻuina atu le faʻasalaga i luga o gaʻo, aemaise lava i luga o manu o manu. Ma, o le mea lea, ina ia mafai ai ona faʻataʻatia se tulaga mataʻutia, o le faʻaaogaina atoa o gaʻo mai toetoe lava o oloa uma (e aofia ai ma i latou o loʻo i ai, i le faauigaina, e tatau ona i ai). O le taua faasaga i isi pauna na mafua ai ona faʻaalia i luga o fata o supermarkets o non-fat cream, non-fat cream cream, non-fat cheeses ma e oʻo lava i le pata le gaʻo. O foliga vaaia, o le faifai pea ma le lanu o ia oloa e masani lava ona toe faia muamua meaʻai, na o le latou tofo mai.

O faʻamoemoe o tagata fai meaʻai e leʻi faʻamaoniaina: e leʻi oʻo mai le faʻamalosiga. I se isi itu, o le fuainumera o le mamafa o le mamafa o tagata ua faateleina i le tele o taimi.

Taʻoto: Faʻamataʻu ile Suʻu

Ina ua uma ni taumafaiga le manuia i le faaitiitia o meaai faaleaganuu, na filifili ai fomai Amerika e folafola mai se fili fou o tagata - sugar. Ae o le taimi lenei, o le finauga a tagata suʻesuʻe ua foliga mai e sili atu le talafeagai ma talitonuina (aemaise lava pe a faʻatusatusa i faʻasalalauga faʻatauvaʻa). E mafai ona tatou matauina taunuuga o suʻesuʻega i totonu o se tusiga e se tusitala faasaienisi lauiloa o le Natura. O le ulutala o le tusiga e matua faʻamalosi: "O le mea oona e uiga i le suka." Ae, afai e te faitauina ma le faaeteete le lomiga, e mafai ona e tusia mea nei: o le taulaiga e le o luga o le suka, e taʻua o le fructose poo le fualaau aina / fualaau suamalie. Ma ia sili atu ona saʻo, ae le o fualaau uma.

I le avea ai o se tasi o tusitala o le tusiga, o le polofesa o Robert Lustig, o le endocrinologist and pediatrician, faapea foi ma le ulu o le Center mo le tau faasaga i le meaʻai i tamaiti ma tamaiti (University of Kalefonia, San Francisco), o loo tatou talanoa e uiga i le suka gaosi oloa, lea e faaopoopo atu i oloa o aso nei - semi-finished, non alcoholic meainu, saunia mea taumafa. Fai mai le fomaʻi, o le suka, e manatu e tatau ona faʻaleleia le tofo, o loʻo faia moni le galuega o le faʻatau atu o oloa, lea, i lona manatu, o le faafitauli sili lea o tagata. O le fiafia o le tagata ia te ia lava ma le ola maloloina e seasea ona alu i le lima.

Tomaʻi mataʻutia

I le 70 tausaga ua tuanaʻi, e tolu tolu le taumafaina o le suka i le lalolagi. I le auala, e toaitiiti tagata e malamalama i le eseesega i le va o le fructose ma le suka. O lenei mea e mafua ai le le malamalama i nisi o vaega, mo se faataitaiga, e toatele tagata o loo talanoa ma le naunautai e uiga i aoga o le suka suka ma tautala le lelei e uiga i le oloa masani. E ui lava, o le mea moni, o le fusi fualaʻau e mafai ona taʻua o se pomu vave, pe a faʻatusatusa i le suka masani.

I le taimi nei, o kamupanī gaosi oloa e puleaina ai le suka i mea uma e ono mafaufauina ma le le mafaufauina. O le isi tusitala o le tusitala aloaia tutusa, o se polofesa e igoa ia Claire Brindis, o se fomai o tamaiti ma le ulu o le Center for Global Reproductive Medicine, e aofia ai le faatonu o le Institute for Health Policy Research (University of California, San Francisco), na ia faapea mai: "Vaai le lisi US bakery oloa gaosi: o le tele o suka e mafai ona iloa. I le taimi muamua, matou te le i maua mai ni ketchups, sauga ma le tele o isi oloa taumafa ma le suka, ae o le taimi nei o le faavae o soo se tofo. Matou te matauina lona tele o le auai e le gata i lemonies ma isi meainu o lenei ituaiga, ae faapea foi i le tele o meaai, lea e sili ai ona faigata le filifiliga. "

O mea latou te tau mo.

Fai mai tagata suʻesuʻe o le le pulea o le suka o le aʻafiaga e aafia ai le soifua maloloina lautele. O polofesa o mea taumafa e faʻamalamalama mai o le mea moni e faapea, e tusa ai ma le UN, o le tele o tagata i le salafa o le lalolagi e sili atu ona pagatia mai le meaʻai nai lo le fiaai, e faʻafefe. O le mea lea, o le Iunaite Setete ua taʻua o se atunuu ua faamaonia le faamanuiaina i le faia o amio leaga i le salafa o le lalolagi.

O le a le eseesega i le va o le fructose ma le suka, poʻo le auala tatou te faʻaʻoleʻole ai ia i tatou lava

Afai muamua i le faleoloa o mea taumafa, o le suauu sa masani ona faaaoga i le gaosia o le tele o oloa, o lea ua faateleina le suia i le suka. O le a le eseesega i le va o le fructose ma le suka? O le mea moni o le sogasoga o le gaʻo sili ona taatele, o se mea e le faʻasalalau e aofia ai monosaccharides - glucose ma fructose. I le tino i le tino, o le suka e vave ona malepe i ni vaega se lua.

O le eseesega i le va o le fructose ma le suka, o le mea muamua lava, o le fructose o le mea sili ona suamalie. E pei ona i ai, o le suamalie aupito suamalie o le suamalie, o lona uiga, tasi ma le afa taimi sili atu le suamalie nai lo le suka masani ma toetoe lava tolu taimi glucose, lea e tatalaina ai avanoa fou i le gaosiga o mea taumafa: o lea e mafai ona e faʻaaogaina se vaega laitiiti o mea suamalie ma ausia ai le mea e tasi o le tofo.

Ae o le faafitauli autu, o le fructose o mea tau pisinisi e matua ese lava nai lo le kulukose, lea, i le ala, o se sosaiete lautele o le malosi mo o tatou tino.

Seʻio tatou faia se faʻatusatusaga

Fructose poʻo le suka - o le fea e sili atu? O le tele o "tagata" i le matatusi o kemisi e talitonu o le fructose, o se vaega o toetoe lava o fua ma fua, e foliga mai e le afaina ai.

Ae o le mea moni e le o lea. O le a la le eseesega i le va o le fructose ma le suka? E pei ona taʻua e Dr. Robert Lastig, o le suka e maua mai fua faalenatura o loʻo faʻaaogaina faatasi ma fila, lea, e ui lava o mea e faapaleni ai mea e faapaleni ai mea ia e le o gauai i totonu o tatou tino, e faatonutonu ai le ave o suga. O le mea lea, ua mamanuina le mea totino e pulea le maualuga o le mea i le toto.

O filo laʻau e taua o se ituaiga vaifofo, lea e puipuia ai le tele o le fructose i le tino o le tagata. E na o le meaʻai taumafa e faaopoopo ma le loto i ai fua o fualaau aina i lona tulaga mamā, e aunoa ma ni mea e faapaleni ai mea e faapaleni ai. E mafai ona matou fai atu ua faia i matou i nisi ituaiga o vailaʻau faʻatau.

Fructose i le Soifua Maloloina

O le fructose sili atu e mafua ai le lamatia tele o le atinaʻeina o le tele o maʻi. E pei ona faamamafa mai e Polofesa Lastig, o loo i ai ni eseesega taua i le fuafasi o le gataifale ma le glucose metabolism. O le metabolism o le suka suamalie e tele lava ina manatuaina le ava malosi. O lenei mea e taua ai mea nei: o le tele o le fructose e mafai ona mafua ai maʻi e masani ona inu i le ava malosi - faʻamaʻi o le cardiovascular system ma le ate.

Fai mai fomaʻi o le fructose e alu saʻo i le ate, lea e mafai ona faʻaleagaina ai lona gaioiga. O se taunuuga, o lenei mea e mafai ona iu ai i se maʻi gasegase. O lona uiga o le faateleina o le tele o le visceral (totonu) gaʻo, o le solia o le lipid ma le carbohydrate metabolism, o le faaitiitia o le lagona o le gasegase o le tino i le inisalini, ma le faateleina o le toto maualuga. E tusa ai ma le Polofesa Lastig, i le taimi nei e tusa ma le tolu-kuata o le tupe a le US Healthcare budget mo togafitiga o faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalosiina - maʻisuka, oona, maʻi fatu cardiovascular, ma le kanesa. E maitauina o le atinaʻeina o nei maʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o le fructose i meaai.

Ae o le eseesega mo le gau o le mamafa, o le fructose ma le sugar e tutusa uma lava le faagasologa o metabolic processes, na o le fua o le gaosia e mafai ona toesea, o le mea lea, o le pasene o kalori o mea o loʻo faʻaitiitia, ae e leai se aoga i sea faʻaopoopoga.

Tuua Lau Faamatalaga