Suʻega o le kulūkose toto

A tatou foai atu le toto mo le suka, tatou te maua faʻamatalaga e uiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I o tatou tino, o le kulukose e faia ai se galuega taua tele - e maua ai le malosi i siama uma. E maua e le tino lenei "suauu" mai i punaoa eseese: fualaau, vine, honey, marmalade, sukalati, beets, kāloti, pauka ma le tele o isi oloa. O faʻamatalaga e uiga i le suka o le toto e mafai ona fesoasoani i le suʻesuʻeina o faʻamaʻi eseese.

Suʻu toto maualalo (hypoglycemia) e masani lava o se taunuʻuga o faʻamaʻi o le pancreas, ate, fatugaʻo ma gutu o le eleele, faʻapea foʻi ma le hypothalamus. Afai e pipii se tagata i se meaʻai e le aofia uma ai meaʻai mai mea taumafa, e ono faʻaitiitia le kulūkose, e aʻafia ai le saoasaoa o lona faiʻai.

Le mafuaʻaga masani maualuga le suka (hyperglycemia) - maʻisuka. O le Hyperglycemia e mafai foi ona fesoʻotaʻi ma isi faʻamaʻi o le endocrin, faʻatasi ai ma le ate ma le hypothalamus faafitauli, ma le faʻaauau pea o le faʻailogaina o le tino i le tino. I le maualuga o le suka, o le pancreas e amata ona gaosia le inisalini e talepe ai, ae o lenei faagasologa e tapulaa. A le lava le inisalini, e teuina le suka i totonu o totoga o le tino ma faʻaopoopoga i le ituaiga o tupe teu.

O faʻamaʻi uma o loʻo i luga o loʻo iai faatasi ma nisi o faʻamaoniga, iloiloga lea e faatonuina ai e le fomaʻi se suʻega toto mo le suka.

O se mea taufaafefe tele

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi sili ona mate i le lalolagi.. E tusa ai ma fuainumera, minute uma i luga o le paneta, e toʻa 6 tagata gasegase e maua ai le maʻisuka ua maliliu. E tusa ai ma fua faatatau taumatemate, 6% o tagatanuu o le Malo o Rusia e mafai ona aafia i lenei maʻi, ma, o le mea e leaga ai, ua valoia e le au atamamai le salalau o le faamai. O lea, i le 2025, o le faateleina o le numera o le maʻisuka e faamoemoe e 12% o le faitau aofai o le atunuu.

E ese le taua, e taua le taua o le maualuga o le maualuga o le suka i le taimi o le gaioiga ma le aoga o le suʻega ole toleniga o le kulukose. I le taimi o le maʻitaga, ua afaina ai se fafine i le va o le tino ma le insulin: O sosoʻo e tali atu ma le toʻa i le hormone ua faʻamalolo, o se taunuuga lea e matauina ai le paleni o le suiga i le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le tino. O le faateleina o le kulukose i le tina faatalitali e ono mafua ai le lamatia o le gestosis, pyelonephritis, faafitauli o le galue ma e oo lava i le taufaamatau o le faapau pepe. O le mea lea, o le manaʻomia mo se suʻega o le faapalepale o le kulukose i le vaitau o le fanauina o se tamaititi e manino lava ina ia mafai ai ona faʻamaonia vave le tulaga o meaola o meaola ma faʻamaonia togafitiga talafeagai ile taimi.

Glucose i le auiliiliga o taunuuga

O le tele o le malosi tatou te manaʻomia e sau mai gaʻo. I totonu o le gastrointestinal tract, o le mea mulimuli ua solo i totonu o ni nai molemoa mosaccharide - kulukose, fructose ma le galactose, ma le tusi o le kulukose mo le oʻo atu i le 80% o monosaccharides. I nisi tulaga, e mafai foi e le tino ona liua fusi ma palatini i le kulukose. O le mea lea, o le kulukose o le punavai autu lea o le malosi. E taua le matauina o se suiga taua i le tulaga masani o le kulukose o se mea sili ona mataʻutia.

E mafai ona fuafua le maualuga o le suka i le toto ma le fesoasoani o se suega o le kulukose, ae o loʻo i ai ni faailoga e taʻu mai ai o lenei faailoga e le saʻo. E masani lava, e tuʻuina atu e le fomaʻi se faʻamatalaga mo se suʻega toto mo le kulukose pe afai o le tagata maʻi e iai faʻaʻailoga e pei o le:

  • vaivai,
  • ulu matua
  • togi mamafa i le faateleina o le 'ai,
  • o le susu, fia inu,
  • e masani ona faʻaaogaina, aemaise i le po,
  • o foliga vaaia o pula, o le umi o le faʻamaloloina o maʻi pipisi, manua ma le maʻila,
  • faaitiitia le puipuiga,
  • sasaa i le tiga i le leai o ni siama,
  • faʻaititia le tino vaaia, aemaise lava i tagata matutua atu i le 50 tausaga.

E i ai foʻi vaega faʻafitauli. O tagata oi ai e manaʻomia ona tofotofoina e le aunoa mo le kulukose. O lenei mea e faʻaaogaina i tagata e maua i le maʻisuka, faʻapea foi ma i latou o loʻo aʻafia i latou i lenei faʻamaʻi, tagata e sili atu le mamafa ma le maualuga.

O le kulukose maualuga e le mafai ona fesootaʻi ma le faʻamaʻi, aʻo le faʻaaogaina o fualaau faʻamalosi - mo se faʻataʻitaʻiga, togafiti faʻamataʻu, togafitiga, amphetamines, vailaau faʻamaʻi-fomaʻi.

Suʻega o le glucose o le toto: faʻapefea ona saunia ma pe faapefea ona ave?

Ina ia mafai ai e le suʻega ona tuʻuina atu se sao saʻo, e tatau ona e sauniuni. O nisi vailaʻau, suiga i le masani masani ma masani i aso taitasi e mafai ona aʻafia ai iuga o le suʻesuʻega.

E masani lava o le suʻega toto mo le suka e tuʻuina i le taeao, i luga o se manava gaogao - ia le itiiti ifo ma le 8-12 itula e tatau ona pasia i le va o le meaai mulimuli ma le toto sampling, ma ia le itiiti ifo ma le 12 itula mo se suʻega o le faapaleni kullukose. I totonu o le 3 aso ao le i faia le auiliiliga, e tatau ona e tausisia lau masani masani, ae le o le faatapulaaina o oe lava i mea e gaosi ai meaʻai, inu vai tele ma tuu le malosi faaletino, ava malosi ma ave ni vailaau e mafai ona suia ai taunuuga - salicylates, oral contraceptives, thiazides, corticosteroids, phenothiazine, lithium, metapiron, vitamini C. Ioe, aʻo leʻi tuʻuina atu vai vailaʻau, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi. A o leʻi suʻeina, e le fautuaina e ulaula pe inu i se isi lava mea nai lo le vai manino. E le gata i lea, e tatau ona e foai atu le toto mo le suka i se tulaga toafilemu, o lea e fautuaina ai e fomai e te sau i le falemai i se taimi muamua atu, ina ia mafai ona e nofo i le faapaologa mo le 15 minute ma faatoafilemu.

O le fuafuaina o le maualuga o le suka i le auala manino e tatau ona faia muamua aʻo leʻi 'aʻai.

Filifili suega o le kulukose

O le kulūkose masani i tamaiti ei lalo ifo o le 14 tausaga le matua e 3.33-5.55 mmol / l, i tagata matutua o le kulūkose masani i totonu o le toto e 3.89-5.83 mmol / l, mai le 60 tausaga o le kulukose maualuga e masani ona faateleina i le 6.38 mmol / l I le taimi o le maitaga, o le maualuga o le 3.3-6.6 mmol / L e manatu e masani. E tatau ona maitauina o le maitaga e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻe o le maʻisuka, o le mea lea, e tatau ona tofotofoina se tamaʻitaʻi o loʻo aveina se tamaititi mo le kulukose i se taimi tatau.

O le a se mea e mafai ona fai mai ai mea sese?

E masani lava, pe a uma ona 'ai le kulūkose pe a uma ona' ai, ae o le maualuga maualuga o le suka e mafai ona faʻaalia ai le i ai o faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, maʻi o le endocrine, pancreatitis. O se tulaga maualalo o le kulukose o se mea masani mo faʻamaʻi o le pancreas, hypothyroidism, cirrhosis, tino paʻu o le manava ma le oona i nisi o mea oona - mo se faʻataʻitaʻiga, arsenic.

Afai o le auiliiliga ua faʻaalia e maualuga le maualuga o le suka, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Ae ui i lea, e le tatau ona e fefe - o se suiga o le kulukose e mafai ona tupu i le tele o tulaga, e oo lava i tagata soifua maloloina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi taimi e maua ai le suka i le taimi o se taimi faʻalavelave pe i soo se tulaga e tupu ai se osofaʻiga o le adrenaline - e tatau ona e taʻu atu e lava na taimi i le olaga o se tagata faʻaonapo nei.

Ia manatua e naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina iuga o se suega o le glucose ma faia ai se faʻamaoniga, ia amanaʻiaina e le gata o faʻataʻitaʻiga, ae o isi foʻi faʻaʻailoga ma faailo.

Aisea ma pe faapefea ona suʻeina le toto mo le suka mo tagata matutua ma tamaiti

O le maʻi suka o se faʻamaʻi o le seneturi 21 senituri. O lenei faʻamaʻi e aafia ai tagata i vaega eseese o le lalolagi. O le iloa o le maʻisuka i le amataga o le atinaʻe e taua mo le togafitiga lelei o le maʻi. E na o se fomaʻi e mafai ona iloa lenei faʻamaʻi i le faavae o suʻega ma isi suʻega o le maʻi. Ae o nisi o faʻamaoniga e ono taʻu mai ai le i ai o le maʻi. O tuʻutuʻuga nei o uluai faʻamatalaga o le faʻamaʻi o lenei maʻi:

  • fia inu pea
  • faʻaauau faifaipea
  • se lagona o foliga mucous malogo,
  • le pasi lagona o le vaivai, vaivaiga,
  • faʻanoanoa vaaia
  • suauʻu, faʻaleaga manuʻa,
  • hyperglycemia.

Afai e matauina se tasi o faailoga o loʻo i luga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se endocrinologist ma suʻe suʻe. O nisi tagata soifua maloloina ei ai le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka pe afai latou te lamatia i lenei maʻi. E tatau ona latou mataʻituina ma le totoʻa o latou ituaiga olaga, meaʻai ma aua nei faʻaalia i latou lava i ni avega mamafa, faʻamalosi ma faia e le aunoa se suʻega toto mo suʻa. O tagata taʻitoʻatasi nei e lamatia le atiaʻe o le maʻisuka:

  • Aiga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka
  • feʻai
  • fafine na fananau mai i luga o le mamafa (sili atu i le 4.1 kilokalama) tamaiti,
  • glucocorticoids masani
  • tagata o loʻo i ai se faʻavalea poʻo se pomaitary gland tumo,
  • mafatiaga mai faamai pipisi (eczema, neurodermatitis),
  • tagata e vave amata (e oʻo atu i le 40 tausaga i alii, e oʻo i le 50 i fafine) o faʻataʻitaʻiga, angina pectoris, atherosclerosis, maualuga maualuga.

E masani lava, o le maʻisuka ituaiga 1 e tupu i le tamaitiiti, o lea e taua ai i matua ona gauai atu i uluai faailoga o le maʻisuka. I le taimi, o le a fesoasoani le fomai e faʻamautu le faʻamaonia saʻo, o lē o le a mautinoa lava le faatonu o le tamaititi e suʻe se suʻi. O le masani o le kulukose i tamaiti e 3.3-5.5 mmol / L. Faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei faamai, o tulaga nei e mafai ona tupu:

  • sili atu le naunau mo lauusiusi,
  • faʻaleagaina o le ola manuia ma vaivaiga i le maeʻa o le 1.5-2 itula ina ua uma ona 'ai.

I le taimi o le maitaga, ua fautuaina tamaitai uma e suʻe le suʻi, aua o le tino o le lumanai e galue i se auala ogaoga ma o nisi taimi ona o lenei mea, toilalo e mafua ai le maʻisuka. Ina ia iloa ai lenei soliga i le paʻu i le taimi, o fafine ua maitaga ua faʻataʻitaʻiina se suʻega suka. E taua tele le siakiina o le toto mo le kulukose i fafine oe, ao le i fanau, latou maua le maʻisuka. O le suʻega o le kulukose o le toto o le a na o le pau lava le mea e maua ai pe afai e te le 'ai meaai ao le i faia le suʻesuʻega.

Ituaiga o suega suka

Ina ia iloa lelei le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, o le a faatonuina oe e le fomaʻi e faia se suʻega o le toto. A maeʻa lenei suʻega, faʻavae i luga o taunuʻuga, e mafai e le endocrinologist ona tuʻuina atu fautuaga, ma pe'ā tatau ai, ia faʻamautu togafitiga ma insulin. O le a le suʻeina o suʻe toto? I le taimi nei, o suʻega nei e maua ai faʻamatalaga i luga ole kulūkose: metotia, auala faʻataʻitaʻi, faʻamalositino, hemoglobin glycated. Mafaufau i foliga o nei suʻesuʻega.

Suʻesuʻeina o suʻesuʻega faʻasaienisi ma suʻesuʻega vave

Le fuafuaina ma se maualuga maualuga o le faʻatuatuaina o le i ai poʻo le toesea o le maʻisuka i totonu o se tagata o le a fesoasoani i se suʻega suʻesuʻeina o le toto suʻesuʻe. Mo lona umiaina, e mafai ona ave le mea mai le vein poʻo le tamatamailima. O le filifiliga muamua e faʻatino pe afai e faia suʻesuʻega o meaola, o le suʻesuʻega o le a faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina o se tagata suʻesuʻe.

E mafai e tagata maʻi ona fua fua o le kulukose i le fale ma se glucometer. O lenei suʻega toto ua taʻua o le auala manino. Ae o lenei suʻega e le o taimi uma e maua ai faʻamatalaga mautinoa e uiga i le suka. O le mea sese i taunuʻuga na maua e le glucometer o nisi taimi e oʻo ile 20%. O le le saʻo o fua faatatau e fesoʻotaʻi ma le lelei o fasi siaki, lea e mafai ona faasolosolo malie mai i fegalegaleaiga ma le ea.

Faʻataʻitaʻiga poʻo le suʻega o le kulukose

Afai o se faʻataʻitaʻiga faʻasaienisi o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le suka, o le mea lea ina ia mautinoa e leai se vailaau o le maʻisuka, e fautuaina le suʻeina o le kulūkose. E mafai ona ofoina atu e faia pe a masalomia o le au muamua, o faafitauli natia ma le gaosiga o le gaʻo ma le taimi o le maʻitaga. O le a le tele o le suʻega o le toto na faia mo le faapalepale?

O le suʻeina o le suʻega e faʻatinoina i ni vaega se lua. Muamua, ave le toto oona mai se tagata i luga o se manava gaogao, ona tuʻuina atu lea ia te ia e inuina le suamalie suamalie ma le suka (75-100 g glucose e faʻavaivai i le 250-300 ml o le vai). Ma mo le 2 itula e ave mea mo le suʻega mai le tamatamailima i le taʻi 0.5 itula. A maeʻa le 2 itula, ona ave lea o le toto mulimuli. E le tatau ona e 'ai pe inu i le taimi o lenei suʻega.

O le hemoglobin glycated

O le suʻesuʻeina o le hemoglobin A1C ua faʻamaonia e faʻamaonia le maʻisuka ma mataʻituina le aoga o togafitiga o le inisalini. O le hemoglobin glycated o se uila mumu toto lea e fusifusia e le fesuisuiai i mole kulukose. O lona faʻalauiloa o le plasma e faʻapupula i le faateleina o le suka i totonu. O le suega o le kulukose toto mo le suka e faaalia ai le maualuga o le glucose e oo atu i le 3 masina. O mea faataitai mo le suega "Hemoglobin A1C" e gaosia mai le tamatamailima, aʻo faatagaina e faia le suʻega e tusa lava pe a uma ona 'ai.

Laulau: faʻamaumauga o fua o suʻega

A maeʻa le suʻega, faʻapipiʻi ma taunuʻuga o suʻesuʻega, o loʻo taʻu mai ai tulaga taua o le kulukose i totonu o le toto. E faʻapefea ona faʻavasega tutusa le taua o suʻega kulukose? O le laulau i lalo o le a fesoasoani. O loʻo tuʻuina atu ai se faʻamaumauga o taunuʻuga o suʻesuʻega na faia ina ua maeʻa le samplesina o toto. I le iloiloina o le toto vevela, o faʻatusatusaga e faʻatusatusa i fua faatatau e 12% maualuga atu nai lo o loʻo faʻaalia i le laulau o loʻo i lalo. O le masani i tamaiti ma tagata matutua e toetoe lava a tutusa le kulukose, ae o le matua e laʻititi maualuga.

Pe a faatonuina e se fomaʻi se suʻega o le suka toto

Afai e maua e se tagata le leai o le kulukose (hypoglycemia), e lagona le lelava, le mautonu, e le lava lona malosi e galue ai i le tino ma le mafaufau. E mafai foi ona tupu le vevela ma le afu. O nisi taimi ei ai le lagona o le le mautonu le popole po o osofaiga o le fiaaai.

Faatasi ai ma le sologa lelei o le kulukose i totonu o le toto (hyperglycemia), e lagona ai e se tagata le māgo i lona gutu, matau vave le manava, moe, mago le paʻu, faʻaitiitia le manino o le vaʻai. Ole faʻasolosolo faifai pea, faʻamaloloina manuʻa, faʻaauau le mumusu o le paʻu i luga o le paʻu o faʻamaoniga foi o le hyperglycemia. E le mafai ona tuʻuina faʻatasi ma le maualuga o le suka ma se tulaga faʻaletonu o le mafaufau.

Afai e aliali mai nei uiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomai o le a ia fautuaina se tasi o ituaiga o suʻega toto mo le suka. O nei meaola eseese e eseese lava i le mataupu o suʻesuʻega ma le tulaga maoti o taunuuga.

Ituaiga o suʻega toto mo le kulukose ma ona fua

O a suʻega e mafai e se fomai ona faatonu e fuafua ai le suka o le toto?

  • Toto o le kulūkose toto . O le suʻesuʻega sili ona taatele, o le atagia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ua faʻamatalaina o se mea e puipuia ai, o se vaega o le suʻesuʻega faafomaʻi, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o suiga mai le masani.
  • Fuafuaga o le faʻasalaga o le fructosamine . O lenei auiliiliga o loʻo faaalia ai le maualuga o le suka e 1-3 vaiaso aʻo leʻi faia le suʻega, e mafai ai ona e iloiloina le aoga o togafitiga o hyperglycemia.
  • Suʻega o le faapalepale o le glucose ma le anapogi kullusese i le maeʻa o le suka "uta" . Fuafua le maualuga o le kulukose i le plasma toto. Muamua, o le suʻega e tuʻuina atu i luga o se manava gaogao, ona faʻamaʻapeʻa lea o le kulukose i le vai ma o le auʻiliʻiliga e fa fa taimi mo le lua itula. O lenei ituaiga o siama o le maʻisuka e mafai ai e oe ona faailoa mai le le mautonu o le gaosiga o le gaʻo.
  • Glucose toleniga faʻataʻitaʻiga ma le fuafuaina o C-peptide. O lenei suʻega e fesoasoani i le fausiaina o suauu e gaosia ai le inisalini, ma faʻaaogaina e iloa ai le ituaiga o maʻisuka.
  • O le maualuga o le faʻaogaina o le lactate i le toto. Fuafuaina o le maualuga o le lactic acid i le biomaterial. O lenei auiliiliga e ono faailoa mai ai se ituaiga faapitoa o lectocytosis e tupu ona o le maʻisuka.
  • Glucose toleniga i le taimi o le maitaga. Ua faia ina ia puipuia ai le faateleina o le faateleina o le fetal, lea e mafai ona mafua ona o le faateleina o le maualuga o le suka i le toto o le tina.

E faʻapefea ona sauniuni mo suʻega toto

Ina ia tuʻuina atu le toto i se tasi o suʻe suʻe ma maua se faʻatuatuaga mautinoa, e tatau ona e sauniuni mo le faʻatinoga. E tatau ona faia le auiliiliga i luga o se manava gaogao (8 itula i le maea ai o le meaai mulimuli), sili ona talafeagai - i le taeao. Inu i le 8 itula ao lei oʻo i le faʻatinoga, e mafai ona e na o le inu poʻo le vai.

E le mafai ona faʻamalosia le ava malosi mo aso e lua ao lei faia se suʻega, o le a faateleina le suka. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, aua le ulaula i nai itula ao lei faia le suʻega. E sili atu le aloese mai le faʻamalosi tino. O aʻafiaga e afaina ai foi maualuga o suka, e taua le mafaufau. E le tatau ona faia se auʻiliʻiliga pe a uma togafitiga faʻapitoa (massage, x-ray, physiotherapy, ma isi), o le taunuuga e mafai ona faʻasese. E le gata i lea, e leai se lagona e maua ai le toto mo le suka i taimi o faʻamaʻi pipisi, o le maualuga o le kulukose o le a faʻalauteleina. Afai i le taimi o le toto e foaʻiina ai e le tagata maʻi soʻo se vailaʻau, e tatau ona lapatai le fomaʻi e uiga i lenei mea.

E faʻapefea ona foai le suka toto

A o leʻi foaiina atu le toto mo le suka, e tatau ona e filifilia le auala e pasia ai le suʻega. E mafai ona e faʻaaogaina le auala faʻapitoa, o lona uiga, ia faia se auʻiliʻiliga oe lava - faʻaaogaina se glucometer. Ina ia faia lenei mea, tuu se mataua o le toto mai se tamatamailima i luga o se siaki, ma o le masini o le a faʻaalia le maualuga o le suka. O le lelei o lenei metotia o le tuʻuina atu lea o se sao vave, e te le manaʻomia le faʻaalu o se taimi asiasi i se fomaʻi. Ae o le mea itiiti o le faailoga o le a le saʻo lelei. O lenei metotia e talafeagai mo le siaki i aso uma o maualuga o suka. O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai lenei faiga.

Afai e te manaʻomia se faʻamaoni saʻo, e tatau ona e faʻaaogaina se tasi o metotia suʻesuʻe. I lenei tulaga, e ave e le fomai le toto mai le tamailima ma auina atu i le fale suesue, o le taunuuga e tuuina mai i ni nai aso, o nisi taimi e vave. I nisi tulaga, o le toto e aveesea mai se vein.

Faʻailoaina o taunuuga o se suʻega o le toto toto: masani ma togafitiga

O le toto sugar mo le tane ma le fafine e tutusa - mai le 3.3 i le 5.5 mmol / L (toto mai le tamatamailima) ma le 3.7-6.1 mmol / L (toto mai le vein). Afai o le faailo mo le toto mai le tamatamailima e sili atu i le 5.5 mmol / l, o le maʻi ua maua i se setete prediabetes, ma afai o le maualuga e maualuga atu i le 6.1 iunite, ua uma ona maua i le maʻisuka. Mo tamaiti mai le tasi le tausaga i le lima tausaga, o le masani masani e mai le 3.3 i le 5 mmol / L, mo tamaiti e oo i le tausaga - mai le 2.8 i le 4.4 mmol / L. O faailo mo tamaiti e sili atu i le lima tausaga le matutua e tutusa ma tagata matutua.

Mo le fuafuaina o le maualuga o le fructosamine, o le toto mai se vein e suʻesuʻeina. O le aoga masani mo tagata matutua mai le 205 i le 285 μmol / L, mo tamaiti ei lalo o le 14 tausaga - 195-271 μmol / L. Faʻatasi ai ma le maualuga o le fructosamine, e le gata o le maʻisuka, ae faʻaitiitia ai foi le galuega o thyroid, o le gaʻo ma le maʻi o le faiʻai e mafai. O le faaitiitia o le faailo o loʻo faʻaalia ai se maʻi o le nephrotic.

O fua o se suega o le faapaleni o le kulukose ma se avega o fuainumera ia e taʻu mai ai le fua o le sugar sugar ma le maeʻa ai o le kulukose. O le afa itula poʻo le itula pe a maeʻa le "avega" o lenei fuataga e le tatau ona sili atu nai lo le 1.7. A maeʻa le 2 itula, o le tulaga masani e faʻaititia i se vaega o le 1.3. Faʻatasi ai ma le maualuga o le fua, o loʻo maua le maʻi i le maʻi suka. Afai na o le tasi le faailo ua faʻalauteleina, o le suʻega ua manatu e le lava lelei. O le suʻega lona lua e faʻataʻitaʻiina i le mavae ai o le tausaga, i le vaitau lea e manaʻomia ai e le maʻi ona faʻaititia le taumafa o meaʻai gaʻo. I le taimi o le maitaga, o le masani masani o le faapaleni o le kulukose e laʻititi maualuga. E tatau ona faia ina ia taofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka i le tina, ma faʻalavelave ai foi i le ono tulai mai o le maualuga o le maʻisuka i le mamafa o le fetus, a le o lea e mafai ona manua le tina ma le tamaititi i le taimi o le fanau mai.

O le suega o le faapalepale o le kulukose i le C-peptide o le naunautaiga e mafai ai ona maua le alualu i luma o le inisalini. O le faailoga masani o le C-peptide o le 0.5-3 ng / ml aʻo leʻi lokaina ma mai le 2.5 i le 15 ng / ml pe a uma. O le faʻaititia poʻo le faʻaitiitia o le tau o lenei faʻamaoniga e le mafai ona faʻamatalaina ma le le mautonu, e mafai e le fomaʻi ona tusia faʻauʻuga pe a maeʻa se suʻesuʻega faaopoopo o le maʻi.

O le tulaga masani o le maualuga o le lactate i le toto o se tagata matua e mai le 0.5 i le 2.2 mmol / l, i tamaiti e sili atu le maualuga. E le gata i le maualuga o le C-peptide, o le maualuga o le lactate e le faatagaina ai le faia o se siakiina, e faatoa mafai ona faamaonia pe faafitia le mea o iai.

O le tagata gasegase e mafai ona ia vaʻai i faʻamaoniga o lona uiga o le manaʻo e foaʻi le toto mo le suka, ma e tusa ai ma laulau masani, e mafai lava e ia ona iloilo le tutoatasi na ia mauaina pe a uma le suʻega. Ae na o se fomai agavaa e mafai ona faia se siama ma faatonu togafitiga.

Toto o le kulūkose toto

E le mafai ona gauai atoatoa gaʻo gaʻo ma manaʻomia le fesoasoani i le faʻamavaeina o le tino o le tagata i le vaega autu. O le suega o le kulukose o le toto e mafai ona faʻaalia ai le oso i luga o le suka i luga atu o le masani.

O faʻamatalaga nei e ono mafua mai i lenei:

• O le faʻamaualuga o le kulukose i totonu o le toto e aafia ai le matelaina o le tino vaivai, ma o le taunuuga lea e faʻaititia ai le gaioiga o sulu (i le tulaga pe a faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona mafua mai i le faaleagaina o le gaioiga o le faiʻai ma namu)

• Afai o le kulūkose, i se isi itu, e sili atu i le tulafono masani, ona tuʻuina lea o le mea sili atu i luga o masini ma fesoasoani i le faʻaleagaina. O suʻesuʻega mo le kulukose o loʻo faia i le fua o le millimol o le faʻataʻitaʻiga i le lita. O le naunautaiga o le kulukose o loʻo aʻafia e se tagata meaʻai, o lana gaioiga faʻale-tino ma le mafaufau, galuega o le pancreatic ma sili atu.

Glucose o le toto

O faʻamatalaga mo le suʻeina o le kulukose i totonu o le toto o:

  • Tumau ma malosi tele
  • Uiga masani,
  • O le faateleina o le fiaʻai,
  • Hyperhidrosis,
  • Vaivaiga ma le valea, faatasi ai ma le leai o se malamalama.

Ina ia faamasani i tau o tautua i totonu o la matou falemai, e tatau ona e suesue i faamatalaga mai le laulau o loʻo i lalo. Pe a faʻafesoʻotaʻi a matou falemaʻi e iloa ai le i ai o le kulukose i le taimi o le suʻega o le toto, e siaki foi e le matou tagata suʻesuʻe pe iai se manogi o le acetone mai le gutu, tachycardia, faʻaitiitia le faʻaaliga pe faʻaititia ai le puipuiga. O nei faʻamaoniga e mafai foi ona avea ma faailoga o le vave sueina o le kulukose o le toto.

Suʻega o suʻega o le kulūkose

O maualuga maualuga o le kulukose e mafai ona mafua ai faʻamaʻi o le fusi o le fetal, o le maualuga ma toetoe lava le le pulea le mamafa o le tino o le tamaititi, ma mea faʻalavelave faʻaleaga. E le gata i lea, o le maualuga o le kulukose e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le maʻisuka faʻamaʻi poʻo le tuai o le toxicosis, lea e matautia foi mo le ola maloloina ma le ola o le fafine ma le tamaititi.

O le le lava o le tulaga e mafua ai se faʻafitauli i le tulaga o le tina i foliga o se ulu tiga, vaivaiga, vaivai faifaipea, faʻalautele le vevela ma faʻaitiitia le faʻaaliga. O le suega o le kulukose i le taimi o maitaga ma iloiloga e uiga i le taualumaga e mafai ona matua eseese, ae o loo fomai e fomai a latou manaoga mo le faamautinoaina o faamai i le amataga o la latou atinae.

Suʻega o le kulupu o le maʻitaga

O le suega o le kulukose i le taimi o le maitaga e taua, aʻo suʻesuʻeina le metabolism o le gaʻo i totonu o le tino e tupu i le tolu tausaga tolu. O se auiliiliga ma le kulukose i le taimi o le maʻitaga e tatau ona faaalia ai taunuuga i totonu o tapulaa masani, talu ai o soo se suiga e mafai ona mafua ai se faalavelave matuia i le atinaʻeina o le pepe. E le tatau ona misia le suʻi suʻe i le taimi o le maʻitaga, aua o le faavae o le tulaga o le fafine e iloiloina ma, pe a manaʻomia, togafitia vave togafitiga. E taua le maitauina o le toto mo le kulukose i le taimi o le maitaga o se suʻesuʻega faʻatulafonoina, aemaise lava mo tamaitai o loʻo lamatia.

Suʻega o le kulūkose i le taimi o le maitaga

O le suega o le kulukose mo fafine maʻitaga ua faʻamaonia mo se vaitau e 24-28 vaiaso ina ia mafai ai ona iloa le metabolism carbohydrate. Totoina o le toto mo le kulukose i le taimi o le maitaga e mafai ai e oe ona iloa vave le gasegase o le maʻisuka ma vave faʻalavelave i le tulaga o le maʻi e faʻaleleia ai. O le toto mo le suka mo fafine maʻitaga o loʻo faʻaalia manino ai le soifua maloloina o le maʻi ma, e tusa ai ma lea mea, fuafua le gaosia o le tino o le inisalini masani.

Suauu toto mo le kulukose i le taimi o le maitaga

E ui lava i fautuaga faanatinati a fomaʻi i lenei auiliiliga, e mafai e se fafine ona tusia se teena o lana lava filifiliga saoloto. E i ai mataupu pe a faʻamalosia se suega o le kulukose i le taimi o le maitaga, e ui i le manaʻo o se fafine. O ia tulaga e aofia ai:

  • Totogi mamafa
  • O le maʻitaga ina ua mavae le 35 tausaga
  • Uluai amataga o le malepe male pepe po o tamaʻi faʻamaʻi,
  • O le suālaʻau i le taimi o le maitaga e manaʻomia pe afai o fanau matutua ua fananau mai i le mamafa,
  • Vaʻaiga i le maʻisuka,
  • O le suʻega o le kulukose o le toto i le taimi o le maitaga e manaʻomia pe afai o le faateleina o le suka o le toto e maua i maʻisaga talu ai,
  • O le i ai o faʻamaʻi pipisi o fatugaʻo ma le vevela.

E mafai ona e foai atu le toto mo le kulukose i le taimi o maitaga i la matou falemaʻi ma maua le taunuʻuga i se taimi pupuu. I le taimi lava e tasi, o le a tuʻuina mai e fomaʻi fautuaga talafeagai.

O sea suʻega ua faʻamaonia i mataupu:

  • genetic predisposition i le maʻisuka,
  • mamafa poʻo le tele o meaʻai,
  • pe afai na tupu ni faʻalavelave i le taimi o maʻitaga muamua poʻo se pepe ua maliu,
  • pe afai o le fua muamua sa tele (sili atu i le 4 kilokalama),
  • o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi o le polokalama urinary,
  • tuai ona momoli atu, pe a sili atu le matua o le fafine i le 35 tausaga.

Glucose suega mo fafine maʻitaga. Sauniuniga

O le sauniuni mo se suega o le kulukose i le taimi o le maitaga e aofia ai le teenaina o meaai mo le 8-10 itula (o le mafuaaga lea e faia ai lenei suʻega i le taeao ma luga o le manava gaogao). O le meaai mulimuli e tatau ona faʻamalosia i gaʻo. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona e suia le tulaga o lau gaioiga faaletino.

E tatau ona sau i le fale suesue ma le taʻitaʻiga o se fomaʻi ma faʻataunuʻuga o se suʻesuʻega muamua pe a fai e toe faia le suega o le kulukose i le taimi o le maitaga. O sauniuniga mo lenei auʻiliʻiliga, e pei ona uma ona fai atu, e le o manaʻomia, ae ui i lea, e taua tele le maitauina o le i ai i se tulaga maualuga, e le o fautuaina foi. O le tagata maʻi e tatau ona taʻitaʻia lona olaga masani masani ma le faʻagasologa o gaoioiga i le aso atoa.

Suʻega mo le kulukose i le taimi o le maitaga.

Sauniuniga mo faʻamaʻi faʻamaʻi

E mafai ona e faia lenei auʻiliʻiliga i soʻo se falemaʻi pe faʻafesoʻotaʻi le matou fomaʻi. I le taimi lava e tasi, o le toto mo le suka i le maʻitaga ma le sauniuni mo le auiliiliga e tatau ona aofia ai le tuʻuina atu o suʻega muamua o le toto i le taimi e tasi. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faʻapea, i totonu o le taʻi tolu tausaga, o loʻo iai faʻatagaga talia o le masani. O le mea lea, i le tulaga o se vavaeesega poo le iai o faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai le suka toto, e tatau ona tatou suesue ma le totoa i ai.

O le lagona o lagona o le tagata maʻi e mafai ona aʻafia ai taunuuga o le auiliiliga, o lea e aoga ai le puipuia o oe lava i le mea sili e mafai ai mai le mautonu o le mautonu ma lagona. A maeʻa ona maua iuga, o le a tuʻuina atu e le matou tomai faapitoa fautuaga talafeagai uma mo togafitiga poʻo le faatumauina o le soifua maloloina masani o le maʻi.

TULAFONO LAUTELE MO SAUNIUNIGA MO LE ANALYSE

Mo le tele o suʻesuʻega, e fautuaina e foai atu le toto i le taeao i luga o se manava gaogao, e taua tele lenei pe afai o le mataʻituina le mataʻituina o se faailoga. O le 'ai e mafai ona aʻafia ai uma le faʻaogaina o matāʻupu suʻesuʻe ma meatotino faʻapitoa o le faʻataʻitaʻiga (faateleina le turbidity - lipemia - pe a uma ona' ai meaʻai gaʻo). Afai e manaʻomia, e mafai ona e foaʻi toto i le aso pe a uma le 2-4 itula o le anapogi. E fautuaina e inu 1-2 ipu vai e leʻi umi ae leʻi ave le toto, o le a fesoasoani e aoina le tele o le toto e tatau mo le suʻesuʻega, faʻaitiitia le viscosity o le toto ma faʻaitiitia le ono mafai ona faia i le kopa na faʻaosoina i totonu o le suʻega suʻega. E tatau ona vavae ese le faʻaletino ma le faʻalagona, ulaula 30 minute ao leʻi faia le suʻesuʻega. O le toto mo suʻesuʻega e maua mai se vein.

Tuua Lau Faamatalaga