Maualuga maualuga (symptomatic) maualuga: fomu, faailoga, siama, togafitiga

HYPERTENSIONS FAʻAFAITAIGA SYMPTOMATIC

Aotelega, poʻo le lua, o le maualuga o le toto maualuga (maualuga maualuga) o le toto maualuga, mafuaʻaga e fesootaʻi ma nisi faamaʻi poʻo le faʻaleagaina o totoga (po o faiga) e aafia i le faatonutonuina o le toto.

O le tele o faailoga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o le 5-15% o tagata uma e maua i le maualuga.

E fa vaega autu o le SG.

1. Renal (nephrogenic).

3. O le maualuga o le afaina ona o le faaleagaina o le loto ma le tele o vaa tulafale (hemodynamic).

4. Centrogenic (ona o le faaleagaina o le tino).

O se tuufaatasiga o le tele (e masani ona lua) faʻamaʻi e ono mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga, e fai ma faʻataʻitaʻiga: o le maʻisuka glomerulosclerosis ma le plonlonephritic chronic, atherosclerotic stenosis o laʻau faʻailoa ma le pyelo- poo le glomerulonephritis, o le fatu o le fatugao i se tagata gasegase e afaina i le atherosclerosis o le aorta ma vavalaʻau, ma isi. O nisi tusitala e aofia ai le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga. O lenei kulupu e aofia ai le maualuga o le toto maualuga, na atiina ae ona o le oona e ala i le taʻitaʻi, thallium, cadmium, ma isi, faapea foi fualaau (glucocorticoids, contraceptives, indomethacin faatasi ai ma le ephedrine, ma isi).

O loʻo i ai le maualuga o le maualuga i le polycythemia, faʻamaʻi faʻalavelave faʻamaʻi pipisi ma isi tulaga e le aofia i le faʻavasegaga.

O mafuaʻaga o le totoga maualuga o le tele o faʻamaʻi faʻatasi ma le atinaʻeina o le maualuga o le maualuga o se faʻamaʻi. E silia ma le 70 faʻamaʻi faʻapitoa e faʻamatalaina.

O faʻamaʻi o fatugaʻo, renal arteries ma le polokalama urinary:

1) mauaina: tufatufa le glomerulonephritis, chronic pyelonephritis, nasal interstitial, vascularitis vasicitis, amyloidosis, diabetic glomerulosclerosis, atherosclerosis, thrombosis and embolism of the renal arteries, pyelonephritis in presence of urolithiasis, uropathy obstructive, tumors, and tumors.

2) faʻafitauli: hypoplasia, dystopia, faʻalavelave faʻafuaseʻi i le atinaʻeina o le tui, hydronephrosis, faʻamaʻi fatu faʻamaʻi, togafiti feaveaʻi ma isi mea faʻalavelave i le atinaʻe ma le tulaga o fatugaʻo,

3) maualuga o le toto fou (vasorenal).

Faamai o le endocrin system:

1) pheochromocytoma ma le pheochromoblastoma, aldosteroma (aldosteronism muamua, poʻo le Conn's syndrome), corticosteroma, maʻi a Itenko-Cushing ma le maʻi, gasegase, faʻasalalaʻau oona.

O faamaʻi o le fatu, aorta ma vaa tetele:

1) faʻaleagaina o le fatu na maua (vaivai le valve o le valve, ma isi mea faapena) ma le gasegase (tatala ductus arteriosus, ma isi),

2) faʻamaʻi fatu, faʻatasi ai ma le faaletonu o le fatu faʻamaʻi ma maeʻa poloka o le atrioventricular,

3) gasegase gasegase (vavalalata) ma maua mai (arteritis o le aorta ma ona lala, atherosclerosis), leona faʻamalosi o le garotid ma le vertebral arteries, etc.

CNS faʻamaʻi: faiʻai o le faiʻai, encephalitis, faʻasolosolo, gasegase siama, ma isi.

O le faiga o le atinaʻeina o le maualuga i maʻi taʻitasi o loʻo i ai uiga taua. E mafua mai i le natura ma uiga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi autu. O le mea lea, i togafitiga fou ma faʻasolosolo fou, o le mafuaʻaga autu o le ischemia, ma o le malosiaga sili mo le faateleina o le toto maualuga o le faateleina lea o le gaioiga a sui sooupu ma se faaitiitia i le gaoioiga a le au o le tagata e mafatia.

I faʻamaʻi o le endocrine, o le faʻateleina o le faʻavaeina o nisi o hormones o se mafuaʻaga tonu lea o le faateleina o le toto. Le ituaiga o hormone hyperproductible - aldosterone poʻo se isi mineralocorticoid, catecholamines, STH, ACTH ma glucocorticoids - e faalagolago i le natura o togafitiga o le endocrine.

Faʻataunuʻuina o le totoga o le nofoaga tutotonu, o loʻo faʻavaeina tulaga mo le suʻesuʻeina o nofoaga autu e faʻasaina ai le toto ma le faʻalavelave o le masini tutotonu o le tulafono faatonutonu o le toto, e mafua mai i le gaioiga (e pei o le maualuga), ae e ala i suiga faʻalapotopotoga.

I le maualuga o le toto o le hemodynamic e mafua mai i le faaleagaina o le loto ma vaa tetele, o faiga mo le faateleina o le toto maualuga e foliga mai e le tutusa, ma ua fuafuaina e le natura o le leona. E fesootai i latou:

1) faʻatasi ai ma le solia o le galuega a le vailaau o otaota (sinocarotid zone), o le faʻaitiitia o le elasticity o le vaʻa vaʻa (faatasi ai ma le atherosclerosis o le fao),

2) ma le masuasua o toto toto o loʻo i luga aʻe o le nofoaga o le vavalalata o le aorta (faʻatasi ai ma lona faʻaogaina), faatasi ai ma le faʻaopopoina atili o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le toto,

3) faʻatasi ai ma le vasoconstriction i le tali i le faʻaitiitia o le gaioiga o le loto, o le faateleina o le felafolafoai o le toto, le maualuga o le hyperldosteronism ma le faateleina o le viscosity o le toto (faatasi ai ma le faaletonu fatu fatu),

4) faatasi ai ma le faateleina ma le saoasaoa o le totoina o le toto i totonu o le aorta (le atoatoa le valve) faatasi ai ma le faateleina o le tafe toto i le fatu (arteriovenous fistula) po o le faateleina i le umi o le diastole (faamaeaina le atrioventricular block).

O faʻamatalaga faʻapitoa i le maualuga i le tele o tulaga e aofia ai faʻamaoniga ona o le faateleina o le toto ma le faʻamaʻi o le faʻafitauli autu.

O le faateleina o le maualuga o le toto e mafai ona faamatalaina e ulu o le ulu, totogo, moli o "lago" i luma o mata, pisa ma le tatagi i taliga, tiga eseese i le itu o le loto ma isi lagona loloto. E maua i le taimi o suʻesuʻega faaletino, hypertrophy o le agavale tauagavale, faamamafa le leo II i luga o le aorta o le taunuuga o le maualuga maualuga. Faailoaina suiga i totonu o vaa o le tupe. X-ray ma electrocardiographically iloa faailoga o le hypertrophy ventricular agavale.

Faailoga o le faʻamaʻi aʻafia:

1) e mafai ona faʻailoaina, i ia tulaga, o le natura o le SG ua faʻatuina i luga o le faʻavae o faʻasolosolo o faʻamaʻi o le faʻamaʻi tutusa,

2) atonu e toesea, o le faʻamaʻi e faʻaalia i le faateleina o le toto maualuga, i lenei tulaga, fautuaga e uiga i le natura o le maualuga o le toto maualuga e tulai mai pe a:

a) le atinaʻeina o le maualuga i tupulaga talavou ma sili atu nai lo le 50-55 tausaga,

b) faʻatupulaia o le atinaʻe ma le vave faʻamautuina o le toto maualuga ile maualuga,

c) tulaga o le maualuga o le toto maualuga,

g) teteʻe atu i togafitiga antihypertensive,

e) le natura leaga o le tulaga o le maualuga o le toto.

Centrogenic maualuga o mafuaʻaga e mafua mai i faʻasalaga masani o le tino.

Faʻasalaga faʻapitoa o le faʻaleleia o paroxysmal i le toto maualuga, faʻatasi ai ma ulu tiga, vevela ma le tele o faʻamatalaga vegetative, o nisi taimi o maʻi epileptiform. Se talaʻaga o manua, faʻalavelave, atonu o le arachnoiditis poʻo le encephalitis.

O le tuufaatasiga o faitioga lelei faatasi ai ma se talaaga talafeagai e faia ai se manatu e uiga i le tupuga mai o le toto maualuga e foliga mai.

I le taimi o se suʻega faaletino, e taua le maua o faʻamatalaga e mafai ai ona tatou taumatemate i faʻasalaga faʻasolosolo o le totoga tutotonu. I le amataga o le faʻamaʻi, o ia faʻamatalaga atonu e le o. Faatasi ai ma se umi umi o le faamai, e mafai ona iloa ai uiga faaalia o le amio, o le le malosi o le afi ma nofoaga o lagona, o togafitiga mai neura o le tino. E faigata le faia o se faʻamaonia saʻo i tagata matutua, pe a faʻaalia uma uiga o amioga e ala i le atinaʻe o le cerebral atherosclerosis.

Ole faʻamatalaga aupito sili ona taua mo suʻesuʻega e maua i le taimi o suʻesuʻega ma suʻega a le au gasegase.

O le manaʻomia mo nisi metotia o suʻesuʻega e tulaʻi mai ma suiga talafeagai i le faaputuga tupe ma le vavalalata o le vaaiga.

O le galuega autu o se tali manino i le fesili pe o le maʻi o loʻo i ai le maʻi o le faiʻai pe leai foi, talu ai e na o le taimi talafeagai e mafai ai ona togafitia togafitiga.

I le faʻaopoopoga i le X-ray o le ulupoo (o lona faʻamatalaga e taua tele mo tumutumu o le faiʻai tele), o le tagata gasegase e faʻaaogaina le eletiselolography, le faʻamuamua, le faʻamalamalamaina ma le faʻatinoina o le ulutala.

O le maualuga o le maualuga o le hemoriamic e mafua mai le faaleagaina o le loto ma vaa tetele ma vaevaeina i:

1) maualuga maualuga i le atherosclerosis, bradycardia, le atoatoa o le tino,

2) le maualuga o le maualuga o le eletise i le vaeluaga o le aorta,

3) faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi ma fistulas,

4) faʻasolosolo o le gasegase maualuga i le fatu o le fatu ma le faaletonu o le valve valve.

O le maualuga o le toto o le hemodynamic e fesootaʻi tuusaʻo ma faʻamaʻi o le fatu ma vaʻa tetele, suia tulaga o le toto toto, ma saofagā i le faʻatupulaia o le toto. O le tagata e vavae ese pe sili atu le faateleina o le toto toto.

Mai maʻi o faʻamatalaga e mafai ona maua mai:

a) le taimi o le tupuga o le faateleina o le toto, o lona natura ma lagona loloto,

b) faʻaaliga eseese o le atherosclerosis i luga o matua ma lo latou agavaʻa (faʻapipiʻi faʻapipiʻi, faʻaitiitia o le manatuaina, ma isi),

c) faʻamaʻi o le fatu ma vaʻa tetele, ma e mafai ai ona fesootaʻi le faateleina o le toto maualuga,

g) i luga o faʻaaliga o le toilalo fatu,

e) le natura ma le aoga o togafitiga fualaau faasaina.

O le tulai mai o le maualuga o le maualuga i le talaaga o faamaʻi oi ai nei ma lona alualu i luma ona o le leaga o le faagasologa o le faamaʻi autu e masani ona faailoa mai ai le natura o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga (o le maualuga o le maualuga o le faailoga lea o le maʻi maualalo).

O se suʻesuʻega faʻamoemoe e fuafuaina:

1) le maualuga o le faateleina o le toto toto, lona natura,

2) faʻamaʻi ma tulaga e fuafua ai le faateleina o le toto toto,

3) faʻamaoniga e mafua mai i le maualuga o le toto.

I le tele o tagata gasegase, o le toto maualuga e le mausali, leai se mafuaʻaga ma e faʻafuaseʻi ona pa'ū. AH e faʻaalia i le faateleina o le mamafa o le tino i le masani, ma o nisi taimi e tuʻu ifo ai le diastolic - o le maualuga o le atherosclerotic maualuga poʻo le matua (sclerotic) i tagata matutua (e aunoa ma ni faʻaaliga faʻapitoa o le atherosclerosis). Faailoaina o faailoilo o le atherosclerosis (faʻaitiitia o le pulsation i maʻa o pito i lalo, faʻamafanafanaina, ma isi mea) e mafai ai ona maua le suʻesuʻega o le maualuga maualuga o le atherosclerotic. I le auscultation o le loto, e mafai ona e maua le muimui o le faitioga i luga o le mata, se leo o le II tone i le potu lona lua intercostal i le taumatau, lea e taʻu mai ai le atherosclerosis o le aorta (o nisi taimi e iloa ai le maʻi fatu o le atherosclerotic). O le pipii atu i le maualuga o le maualuga o le maualuga o le tumutumu o le tumutumu i le maualuga o le mausali o le mamafa o le diastolic atonu e taʻu mai ai le atiaʻe o le atherosclerosis o le ogatotonu (o le muimui systolic i le aborina aorta i le piko e le masani ona faalogoina).

O le faateleina o le maualuga o le toto i lima ma le faaitiitia o le toto i luga o vae e mafai ona iloa. O le tuufaatasiga o ia AH faatasi ai ma le faateleina o pulsation o gaʻo intercostal (i le taimi o le suʻesuʻega ma le palpation), faavaivaia o le fatuina o gaʻo o le pito i lalo, ma le faatuai o galu o le pulse i totonu o le femoral arteries e mafai ai e se tasi ona masalomia le felagolagomaʻi ma le mautinoa. O se faitioga fou faalelalolagi e faʻaalia i lalo o le fatu, faʻalogo i le pito i luma ma le tua (i totonu o le interscapular region), o le pisa e susulu i vaʻa tetele (carotid, subclavian). O le uiga o le auscultatory picture e mafai ai ona tatou faʻamaonia ma le mautinoa le vavalalata vavalalata.

I le taimi o se suʻega faʻapitoa, o faʻamaoniga o le vavalalata o le valve, o le le tapunia o le ductus arteriosus, o le faʻaalia o le faaletonu o le loto nutimomoia e mafai ona iloa. O nei tulaga uma e ono mafua ai le maualuga.

O le faateleina o le maualuga o le cholesterol (masani o le alpha-cholesterol), triglycerides, beta-lipoproteins o loo maua i le suesuega o le fusi o lipid o le toto ua matauina ma le atherosclerosis. Pe a mafai ona iloa siama o suiga i totonu o vaʻa o le ocular fundus, faʻapupulaina ma le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia. Faʻaitiitia le manava o vaʻa o pito pito i lalo, o nisi taimi o gaʻo ma o le fesuiaiga o foliga o pupuni i luga o le rheogram e faʻamaonia ai le faʻaleagaina o le atherosclerotic vascular.

E iloagofie faailoga o le eletise, telefoni ma echocardiographic o faʻamaʻi fatu.

I maʻi gasegase o le aorta, e masani ona faʻaalia le angiography e faʻamalamalama ai le nofoaga ma le lautele o le nofoaga ua afaina (aʻo lei faia le taotoga). Afai ei ai ni faʻailoga mo togafitiga faʻapitoa, ona lava lea o se suʻega faaletino e faia ai se siama.

O le maualuga o le totoʻa o le Renal o le mafuaaga taatele lea o le maualuga o le maualuga (70-80%). E vaevaeina i latou i le maualuga i faʻamaʻi o le palanyma, le renovascular (vasorenal) maualuga ma le maualuga maualuga e fesoʻotaʻi ma le faʻavaveina o le mimiti. O le maualuga o le maualuga o le totoga maualuga o faʻamaʻi ma le patopagicamal ma vasonenal pathologies.

O le ata o le tele o faʻamaʻi faʻatasi ma le maualuga o le afuaga, e mafai ona faʻaalia e syndrome mulimuli nei:

1) le maualuga o le toto ma le togafitia o le suauu urinary,

2) maualuga maualuga ma fiva,

3) le maualuga o le toto ma le muimui i luga o le au,

4) maualuga o le maualuga ma le manava o le tino vaivai,

5) maualuga maualuga (monosymptomatic).

O le sailiga sailiiliga e aofia ai:

1) aoina o faʻamatalaga e uiga i faʻamaʻi muamua o fatugaʻo poʻo le polokalama urinary,

2) faʻamoemoeina le faʻamaonia o faasea na feagai ma faʻamaʻi pipisi, lea e mafai ai ona maualuga le maualuga o le maualuga e avea o se faailoga.

O faʻamatalaga o togafitiga o le gasegase o gaʻo (glomerulo- ma pyelonephritis, urolithiasis, ma isi), o lona fesootaʻi ma le atinaʻeina o le maualuga o le toto, faatagaina ai i tatou e faia se uluaʻi faʻataʻitaʻiga.

I le leai o se uiga faisis, o le i ai o faasea o se suiga i le lanu ma le tele o le urine, maʻi o le dysuric, o le foliga mai o le edema e fesoasoani e faʻafesoʻotaʻi le faateleina o le toto i luga o togafitiga faʻapitoa e aunoa ma ni faʻamatalaga manino e uiga i le natura o faʻamaʻi fatuga. O lenei faʻamatalaga e tatau ona maua mai i laʻasaga mulimuli o le suʻega o le maʻi.

Afai e faitio le tagata maʻi i le fiva, tiga i totonu o le sooga ma le manava, faʻapupulaina le toto, ona masalomia lea o le fodular periarteritis - o se faʻamaʻi lea e naʻo fatugaʻo na o se tasi o totoga na aafia i le gaioiga.

O le tuufaatasiga o le maualuga o le toto maualuga i le fiva o se uiga lea o se siama o le urinary (complaints of disorders disorders), ma e tupu foi i le fatu o fatu fatu.

I nisi tulaga, e mafai ona e mauaina faʻamatalaga e faʻaalia ai na o le faateleina o le toto. O le tulaga o le i ai o le maualuga o le toto maualuga o le monosymptomatic e tatau ona amanaia, o le mea lea, o le taua o vaega mulimuli mai o le suʻega o le maʻi ua faateleina ina ia iloa le mafuaaga o le faateleina o le toto.

O le i ai o le edema faʻalauiloa ma se talaʻaga talafeagai e faʻataunuʻuina ai le faʻamaonia o le uluaʻi suʻesuʻeina o le glomerulonephritis. E iai fautuaga e uiga i le amyloidosis.

I le taimi o se suʻega faaletino o le maʻi, faʻamaualuga faʻavae i luga aʻe o le aumama aorta i luga o le nofoaga o le lafoaʻi o le tuātusi o le tino, e mafai ona iloa, ona mafai ai lea ona faia le natura toe faʻafouina o le toto maualuga. O se faʻamaumauga faʻafou ua faia e tusa ai ma faʻamatalaga.

O le iloa o le tumutumu o faia i tagata mamaʻi ma le maualuga i le taimi o le palpation o le manava ua fautuaina mai ai le faamaʻi fatu fatu, hydronephrosis, poo le hypernephroma.

E faavae i luga o le iloiloga o syndromes ua faʻaalia, o manatu nei e mafai ona faia e uiga i faʻamaʻi faʻatasi ma le maualuga o le fatuga amata.

O le tuufaatasiga o le maualuga o le maualuga o le toto ma le togafitia o le suauu mimilo e iloa ai lava ia:

a) gasegase tumau ma gasegaselalonephritis,

b) gasegase masani.

O le tuufaatasiga o le maualuga o le maualuga ma le fiva e sili ona taatele i:

a) gasegase masani,

b) faʻamaʻi faʻamaʻi faʻaseʻi polycystic e faigata ona maua e le pyelonephritis,

c) tino o fatugaʻo,

d) nodular periarteritis.

O le tuufaatasiga o le maualuga o le toto maualuga i se paʻu paʻu i le manava o le manava e matauina ma:

a) tino o fatugaʻo,

O le tuufaatasiga o le maualuga o le maualuga i le pisapisao i luga o le fausaga o le taatele o loo faamatalaina e ala i le taatele o le sosolo o le tino o tupuaga eseese.

O le maualuga o le maualuga o le monosymptomatic o le:

a) hyperplasia fibromuscular o laʻau faʻailoa (o le atherosclerosis e le masani ona maua i le tele o gaʻo ma isi ituaiga o arteritis),

b) faʻalavelave faʻafuaseʻi i le atinaʻe o vaʻa tele ma le urinary tract.

Ina ia faʻamaonia le faʻamaonia:

a) suʻesuʻega faʻatulafonoina o tagata gasegase,

b) suʻesuʻega faʻapitoa e tusa ai ma faʻamatalaga.

Faʻavae suʻesuʻega e aofia ai:

1) faʻasologa o siama siama, o le leiloa o le popo i aso taitasi,

2) suʻesuʻega auiliili o galuega tau fatugao,

3) suʻesuʻega eseese o le gaioiga o fatugaʻo uma e lua (faʻafouina o ata ma le suʻesuʻeina, faʻasolosolo ma le toe faʻafouina o ata, chromocystoscopy),

4) faʻataʻitaʻiina le suʻesuʻeina o fatugaʻo,

5) faʻasologa o suʻesuʻega o fatugaʻo,

6) faʻatusatusa faʻamatalaga (ata faʻataʻitaʻiga ma le suʻesuʻega o le taʻaloga o le toto ma le faʻasalalau ma le vevela o veins)

7) se suʻega o le toto mo mea o loʻo iai i le renin ma le angiotensin.

O faʻamatalaga mo lenei mea poʻo lena suʻesuʻega faʻalagolago e faalagolago i luga o le faʻataʻitaʻiga o mafaufauga faʻamaonia ma taunuuga o metotia o suʻesuʻega masani (faʻatagaina).

E tusa ai ma taunuʻuga o metotia suʻesuʻe suʻesuʻega (o le natura o le urinary sediment, faʻamaumauga o suʻesuʻega o le bacteriological), o le manatu o le glomerulo- poʻo le pyelonephritis e mafai ona faʻamaonia i nisi taimi. Ae peitai, mo se tali mulimuli i le mataupu, o loʻo manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo.

O nei suʻesuʻega e aofia ai suʻesuʻega faʻasolosolo e tusa ai ma le Nechiporenko, aganuu faʻasolosolo e tusa ai ma Gould (faʻataʻitaʻiga ma le fua faʻatatau o siama), o se suʻega muamua o le leukocyturia pe a maeʻa le faʻatonuina o le prednisolone, faʻataʻitaʻiga ma le suʻesuʻeina, chromocystoscopy ma le retrograde pyelography. E le gata i lea, o le urography e afaina ai e tatau ona faia i se mea e le lelei.

I tulaga e le masalomia, ua faia ai se biopsy o fatuga mo se faʻamatalaga mautinoa o le latine pyelonephritis poʻo le glomerulonephritis.

E masani lava, o le faʻaleagaina o le gaioiga i fatugaʻo mo le tele o tausaga e maua ai le natiaina ma e tuʻuina mai ma ni suiga laiti ma le faʻafefe i le faʻavave. E maua e le tamaititi proteinuria le faʻamaonia o le faʻamaonia pe afai e amanaʻia le aofaʻi o le popo na leiloa i le urine: o le proteinuria o le sili atu ma le 1 g / aso e mafai ona manatu o se faʻaoga le faʻaalia o le fesoʻotaʻiga o le maualuga o le toto maualuga ma le faʻaogaina o le tino. E le aofia ai (pe faʻamaonia) le faʻataʻitaʻiga o le i ai o maʻa, faʻalavelave faʻalavelave tau atinae ma le tulaga o fatuga (o nisi taimi e leai ni ato), e mafai ona mafua ai le macro ma le microhuria.

I le tulaga o le Hematuria, ia le aofia ai se tino o le fatu fatu, e faaopoopo atu i le farofesa o le fatu, fatuga o fatugao, o le suʻesuʻeina o mea o tusia, ma, i le taimi faaiu, e faʻataʻitaʻia le faʻamatalaga angiography (aorto ma le lauiloa).

O le suʻesuʻega o le nematal interstitial, faʻaalia foi e le microhuria, e mafai ona faia i le amanaia o iuga o se meaola o fatugao.

O se vailaʻau o le fatu ma le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le biopsy e mafai ona faʻamaonia mulimuli ane le faʻamautinoaina o lona vaʻa amyloid.

I le tulaga o le masalosalo o le maualuga o le vasabal, o lona natura e mafai ona faʻatutuina e tusa ai ma le faʻatusatusaina o faʻamatalaga.

O nei suʻesuʻega - fatuga o fatugao ma mea e faʻaogaina - e faʻatino e tusa ai ma faʻamaoniga manino.

O loʻo faʻataunuʻuina le faʻamaʻi mo tagata talavou ma le vaeluagasegase o le maualuga o le diastolic hypertension ma togafitiga e le aoga (o le itiiti o le paʻu o le toto e matauina pe a maeʻa le faaaogaina o fualaau o fualaau oona i tulaga eseese o le toto).

O faʻamatalaga angiography e faʻamatalaina e pei ona taʻua i lalo:

1) o le vevela e tasi o le uaea, o le gutu ma le vaega ogatotonu o le fao ulutala, faatasi ai ma faailo o le atherosclerosis o le abdominal aorta (le mautonu o lona itu), i tagata ogatotonu o le uiga o le atherosclerosis o le tuuga,

2) o le fesuiaiga o le vevela ma le faʻalauteleina o le faʻaoʻoina o le faʻalogo i luga o le angiogram ma le localization o le vevesi i le ogatotonu o lona tolu (ae le o le gutu) faʻatasi ai ma le le suia i le fafine e sili atu i le 40 tausaga e taʻu mai ai le hyperplasia fibromuscular o le puipui o le talipupuni,

3) faʻaleagaina faʻaluaina le tele o laʻau mai le gutu i le ogatotonu o lona tolu, faʻasolosolo o vailaau vaʻaia, faailoga o le faʻamalosi o isi lala o le thoracic ma le aorta abdomina o le uiga o le faʻaogaina o gataifale ma le aorta.

O le falemaʻi o isi faʻamaʻi o le endocrine e mafua mai i le faateleina o le toto maualuga e mafai ona tuʻuina atu i le tulaga o syndromes o loʻo mulimuli mai:

1) le maualuga ma le alofa-faʻalavelave faʻafuaseʻi,

2) maualuga maualuga i vaivaiga maso ma le maʻi urinary,

3) maualuga maualuga ma le gaʻo,

4) AH ma se paʻu faʻapitoa i le manava o le manava (seasea).

Faʻasalaga o le tagata maʻi e uiga i faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻatasi ai ma le vevela o le tino, mimiti le muso, afaina le afu ma le pallor o le paʻu, ulu o le ulu, tiga i tua o le sternum, mafai ona talanoa e uiga i le pheochromacetoma. Afai o faitioga ua taua i luga e mafua mai i le tala o le fiva, paʻu o le mamafa (faʻaalia o le inisua), faʻatasi ma le tiga o le manava o le tino (gasegase i le resroperitoneal lymph nodes), o le masalosalo o le pheochromoblastoma atonu.

I tua atu o faʻalavelave, o le toto maualuga e mafai ona masani pe siitia. O le uiga o le faʻavaivaia (aemaise pe a alu ese mai le moega) i tua o le maualuga maualuga o le toto maualuga o le uiga lea o le pheochromocytoma, lea e maua e aunoa ma ni faʻalavelave.

O le faitioga a le tagata maʻi o le faʻateleina o le toto ma gasegase o vaivaiga o le musika, faʻaitiitia ai le malosi o le tino, fiainu ma le tele o le urination, aemaise lava i le po, e faia ai se ata masani o le hyperaldosteronism (Conn's syndrome) ma faailoa ai se mafuaʻaga o le maualuga o le toto maualuga i le taimi I o suʻesuʻega. O le tuufaatasiga o faʻamaoniga o loʻo i luga ma le fiva ma le tiga o le tino e mafua ai le masalosalo o le adenocarcinoma.

Afai o le tagata maʻi e faitio i le faateleina o le mamafa o le tino lea e ogatasi ma le atinaʻeina o le maualuga (faatasi ai ma le meaʻai taumafa, e pei o se tulafono, o le mamafa o le gaioiga e tupu ao le i tupu le toto maualuga), faaletonu i le itutino (dysmenorrhea i tamaitai, faʻaumatia o le libido i alii), mafaufau i le Itsenko-Cushing syndrome poʻo faʻamaʻi. O le masalosalo e lagolagoina pe afai e popole le tagata maʻi i le fiainu, televave, faʻavaveina (faʻaalia o le gaʻo gaʻo).

Faʻamaumauga o suʻega faaletino e faaalia ai:

a) suiga i le cardiovascular system, atiaʻe i lalo o le aafiaga o le faateleina o le toto,

b) le tele o le gaʻo o le gaʻo i luga o le tino ma ni ona tino vevela, lanu piniki, siama, hypertrichosis, uiga o le faʻamaʻi ma le syndrome o Itsenko-Cushing,

c) vaivaiga o le musika, maʻi pipili, faʻalavelave uiga o Conn's syndrome, faʻamaoniga lelei o Hvostek ma Trousseau, edema lautele (e masani ona matauina ma aldosteroma),

d) se faʻavasegaga o loʻo i totonu o le manava (grenua).

E tatau ona faia se suʻega faʻaosoosoga: o le palpation masani o le gafa i le isi itu mo le 2-3 minute e ono mafua ai se faʻafitauli catecholamine ma le pheochromocytoma. O aʻafiaga leaga o lenei suʻega e le faʻaesea ai le pheochromocytoma, talu ai ona atonu e iai se nofoaga e maua mai ai.

Suesuega faʻamalositino suʻesuʻega e taua tele aua e mafai ai ona e:

a) faia se faʻamautinoaga mulimuli,

b) faailoa le nofoaga o le paʻu,

i) faamanino lona natura,

d) fuafuaina auala o togafitiga.

I le taimi o suʻesuʻega faʻatulafonoina, e maua ai suiga taua: leukocytosis ma erythrocytosis i le toto toto, hyperglycemia ma le hypokalemia, faʻaauau pea o le urine aliafua (ona o le maualuga o le potassium), o le uiga o le hyperaldosteronism muamua. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le "nephropathy hypokalemic," polyuria, isostenuria, ma le nocturia o loo faaalia i le suesuega o le urine e tusa ai ma le Zimnitsky.

Ole faʻaogaina o metotia suʻesuʻe e iloa ai poʻo le le faʻatagaina o le aldosteronism muamua e maua ai:

1) suʻesuʻega o le excretion o le potassium ma le sodium i le urine i aso taitasi ma le faʻatusatusaina o le coefficient Na / K (faʻatasi ai ma Conn's syndrome, e silia ma le 2),

2) fuafuaina o mea o le potassium ma le sodium i le plasma toto muamua ma le maeʻa ai le 100 mg o le hypothiazide (iloa o le hypokalemia i le aldosteronism muamua, pe afai o tulaga muamua e masani ai),

3) fuafuaina o le eleele faasao o le toto (faʻailoa i le paseka)

4) faʻamaoni e faʻafeiloaʻi mea o loʻo i totonu i aso taʻitasi (faʻateleina i le aldosteronism matua),

5) fuafuaina o le maualuga o le reini i le plasma toto (faʻaitiitia le gaoioiga o le renin i Conn's syndrome).

O le taua mo le faʻamautinoaina o tumutumu o meaola uma o faʻamaumauga mai faʻataʻitaʻiga nei:

1) toe faʻafouina-pneumoperitoneum faʻatasi ai ma faʻamatalaga masani,

2) suʻesuʻega o le radionuclide o laufanua,

3) faʻatinoga faʻasologa,

4) faʻasolosolo filifilia o laufanua faʻafefe.

Ae maise lava le faigata ona maua le pheochromocytoma extrarenal localization. I le i ai o se falemai o le faamaʻi ma le leai o se tumutumu oona (e tusa ai ma le retro-pneumoperitoneum ma le initaneti), e tatau ona faia le togafiti ma le aborine aortography ma sosoo ai ma se suesuega auiliili o aortograms.

Mai auala faaopoopo mo le suʻesuʻeina o le pheochromocytoma aʻo leʻi faʻatinoina auala faʻapitoa, o suʻega nei o suʻega suʻesuʻe o loʻo faia:

1) faʻamautuina o le faʻataʻitaʻiga urinary o catecholamines ma le vanillylindic acid e faʻatatau i le talaaga o se faʻalavelave (faʻateleina le faateleina) ma fafo atu,

2) suʻesuʻega eseese o le faʻamalosi o le adrenaline ma le norepinephrine (o le tino o loʻo i totonu o le eleele ma le pa o le vevela e faʻamalosi ai le adrenaline ma le norepinephrine, tumutumu o isi nofoaga - naʻo norepinephrine),

3) suʻesuʻega histamine (faʻaosooso) ma le regitin (taofi) (i le i ai o le pheochromocytoma lelei).

O nisi auala suʻesuʻe mo masalosaloga ma le maʻi o Heren-Cushing, latou te maua ai:

1) le naunautaiga i urine i aso taitasi o le mataupu o le 17-ketosteroids ma le 17-hydroxycorticosteroids,

2) le suʻesuʻeina o le paiola circadian o le faasekomelosi o le 17 ma le 11-hydroxycorticosteroids i totonu o le toto (i le Inenko-Cushing's disease, o le hormone content in the blood is monotonically increased during the day)

3) se ata suʻesuʻega o le nofoaafi Turki ma lona faʻatautaia o suʻesuʻega (faʻamatalaga o le pituitary adenoma),

4) auala uma na faʻamatalaina muamua mo le suʻesuʻeina o vaʻaiga faʻapitoa mo le siakiina o corticosteromas.

O le faʻamaʻi o le maʻi endocrine e muta i se suʻesuʻega faʻamalosi.

O le faʻamaoniga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o se faʻamaoniga manino ma le saʻo o faʻamaʻi faʻatasi ma le faateleina o le toto maualuga ma le faʻaaogaina o isi ituaiga o le maualuga.

O le maualuga o le maualuga o le maualuga e mafai ona avea o se faailoilo autu o le maʻi maualalo, ona aliali mai ai lea i le siama: mo se faataitaiga, maualuga le maualuga o le toto. Afai o le maualuga o le toto maualuga o se tasi lea o le tele o faʻaaliga o le faamaʻi ma e le foliga mai o le faailoga autu lea, e le mafai ona taʻua, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le gasegase oona, gasegase, poʻo le syndrome o Theenko-Cushing.

I. togafitiga o le Etiological.

Pe a maua le maualuga o le toto maualuga ona o le gasegase o gasegase, vavalalata o le aorta, poʻo le adenomas, o le fesili o le gasegase e faʻaleleia (faʻaitiitia mafuaaga o le maualuga). Muamua lava, e iai le popolega i le pheochromocytoma, o le aldosterone-producing adenomas ma le adenocarcinomas, o le corticosteromas, ma, ioe, o le kanesa o le hypernephroid.

Faʻatasi ma le pituitary adenoma, metotia o le faʻaalia o le faʻaaogaina o le x-ray ma le radiotherapy, togafitiga laser e faʻaaogaina, i nisi tulaga latou te faia ai gaioiga.

O togafitiga o vailaʻau mo le faʻamaʻi faʻamaʻi (periarteritis nodosa, erythremia, le mautonu fatu fatu, gasegase o le urinary tract, etc.) e maua ai se aafiaga lelei i luga o le maualuga.

Afai o le maualuga o le toto maualuga o se tasi lea o faailoga ...

Talu ai o mafuaʻaga mo le maualuga o le maualuga o le mamafa, e tele, mo le faʻaogagofie na tuʻuina atu i vaega. O le faʻavasegaina o loʻo atagia ai le faʻatonuina o le maʻi e mafua ai le maualuga.

  • Renal faailoga maualuga.
  • Endocrine.
  • Maualuga maualuga i faʻamaʻi fatu cardiovascular.
  • Neurogenic foliga.
  • Vailaʻau faʻasaina.

O le auiliiliga o faitioga ma faailoga, o uiga o le gasegase o le maʻi, fesoasoani e masalomia ai le tulaga lua o le maualuga o le maualuga. O lea faailoga maualuga o le maualuga, e le pei o le mea muamua, eo mai faatasi ma:

  1. O se faʻalavelave mataʻutia, pe a faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona tulaʻi mai faʻavavega faʻafuaseʻi,
  2. O le maualalo o le faʻaaogaina o le antihypertensive togafitiga,
  3. O le faʻafuaseʻi o le tupu aʻe o le vavave o le tumutumu o le mamafa e aunoa ma se vaitaimi muamua,
  4. Le toilalo o tupulaga talavou.

O nisi o faʻailoga tuusaʻo i le tulaga o le uluai suesuega ma talanoaga ma le tagata maʻi e mafai ona taʻu mai ai se mafuaaga mafuaʻaga o le maʻi. O le mea lea, faatasi ai ma le tino, o le diastolic ("maualalo") o le a tulai mai le manino, endocrin-metabolic disorders e mafua ai le faateleina o le faateleina o le mamafa o le toto ma le diastolic, faatasi ai ma togafitiga o le fatu ma toto, o le "pito i luga" o le numera tele.

I lalo ifo, tatou te mafaufau i vaega autu o le maualuga o le maualuga o le faʻamalosi e mafua mai i le togafiti.

Faʻamau i le kenera o le maualuga maualuga o le maualuga

O fatugaʻo o se tasi lea o gaʻo autu e maua ai le toto masani. O lo latou toilalo ua mafua ai le faateleina o le toto maualuga, o lona uiga lona lua o le aʻafiaga o se tino o loʻo aʻafia i le maualuga o le toto maualuga. O le maualuga o le afaina o le toe fanau mai e fesootaʻi ma le faaleagaina o ipu o le okeni (foliga fou) pe parenchyma (resoparenchymal).

Renovascular maualuga maualuga

O le faʻafouina o le toto e mafua mai i le faʻaitiitia o le toto o loʻo tafe atu i totonu o le vaʻa i le fatuga, i le tali atu i lenei mea, o loʻo faʻaaogaina auala e toe faʻafoisia ai le toto, o le tele o le renin ua faʻasaoina, lea e mafua ai le faateleina o le vascular tone, spasm, ma o se taunuuga,

Faatasi ai ma mafuaaga o le maualuga o le toto maualuga, atherosclerosis, lea e iloa i le 3/4 tagata mamaʻi, ma le faaletonu o le tino, o le tala mo le 25% o mataupu o lenei maʻi, e tele sona sao. I le tele o mataupu e le masani ai, o le vasculitis (mumū i totonu o vaa) ua faʻaalia o mafuaʻaga - e fai ma faʻataʻitaʻiga, Goodpasture syndrome, gasegase vascular, faʻasalaga o le fatugaʻo mai fafo e tumama, lese metastatic, ma isi.

Vaega o faʻamatalaga faʻapitoa o le maualuga o le toto maualuga:

  • O le afaina o le faamai, aemaise lava i alii pe a uma le 50 tausaga le matutua po o tamaitai i lalo ifo o le tolusefulu tausaga,
  • Maualuga maualuga o le BP tetee i togafitiga,
  • O faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e le o uiga,
  • O le tele o le malosi o le diastolic e tulai mai,
  • E i ai faailoga o faʻamaʻi fatugaʻo.

Renoparenchymal maualuga

O le maualuga o le toto maualuga o le Renoparenchymal e fesootaʻi ma le faaleagaina o le parenchyma ma ua manatu o le fomaʻi masani o togafitiga, o tala mo e oʻo atu i le 70% o maualuga maualuga maualuga. O mafuaʻaga mafuaʻaga e aofia ai le glomerulonephritis tumau, pyelonephritis, faʻamaʻi faifaipea o fatuga ma le urinary tract, maʻi o le maʻisuka, ma neoplasms o le palanyma tele.

O le maualuga o le toepachoymymal hypertension i le falemaʻi e mafua mai i le tuufaatasiga o le faʻateleina o le mamafa ma faʻamalologa o le "faʻailoga" - o le fulafula, o le faʻanoanoa o foliga, o le tiga i le pito i lalo, maʻi o le dysuric, suiga i le natura ma le tele o le urine. O le faʻafitauli mo lenei fesuiaiga o le faʻamaʻi e le o se uiga, o le tele o faʻasolosolo faʻasolosolo.

Endocrine ituaiga o maualuga maualuga maualuga

O le maualuga o le totoʻa o le endocrine e mafua mai i le le mautonu o aʻafiaga o hormonal, faʻaleagaina le gutu o le endocrin ma le vavalalata fegalegaleaiga i le va oi latou. Le tele o le atiaʻe o le maualuga o le maualuga i le faʻamaʻi ma le syndrome o Itsenko-Cushing, tumo pheochromocytoma, faʻamaʻi pipisi ma le faʻamaʻi, adrenogenital syndrome ma isi tulaga.

Faʻatasi ai ma faʻafitauli o le endocrine, o le fausiaina o hormones e mafai ona faʻaleleia le spasm vascular, faʻaleleia ai le gaosia o hormones oona, mafua ai le vai ma le masima i le tino. O faʻavaega o aʻafiaga o hormonal e eseese ma e le malamalama atoatoa.

I le faaopoopo atu i le maualuga o le maualuga, o faailoilo o suiga o le hormonal e masani lava ona faalauiloa i le falemai. - oona, tele o lauulu lauulu, faʻavaeina o le striae, vevela, fia inu, leai se tamaititi, ma isi mea, e faalagolago i le faʻamaʻi mafua.

Neurogenic symptomatic hypertension

O le maualuga o le toto o le neurogenic e fesoʻotai ma togafitiga faʻapitoa o le tino tutotonu. Faatasi ai ma mafuaʻaga e masani lava ona aliali mai o ni mailei o le faiʻai ma ona foliga, manua, faʻavae eletise e faʻateleina le mamafa o le tui, ma le maʻi faʻalogo.

Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa, o loo i ai faailoga o le faaleagaina o le faiʻai, le maualuga o le maʻi, ma faamatalaga e uiga i manuʻa i le ulu.

Maualuga maualuga ma mea taua

O le faateleina o le mamafa i se talaaga o maʻi fomaʻi poʻo fatu faʻapitoa e taʻua hemodynamic maualuga lona maualuga maualuga. Atherosclerotic faʻaleagaina o le tino, faʻamalosi, nisi o mea leaga, faaletonu o le fatu, fatuga faʻalavelave ogaoga o le fatu e taʻitaʻia ai.

Aoric atherosclerosis e taʻua o le masani o togafitiga o tagata matutua, lea e fesoasoani i le faateleina o le mamafa o le malosi o le tumutumu, ae o le diastolic e mafai ona tumau i le tulaga lava e tasi. O le aʻafiaga o le maualuga o le maualuga i luga o le faʻasolosolo e manaʻomia ai togafitiga faʻamalosia, ma le amanaʻiaina o le mea o le estiological.

Isi ituaiga o maualuga maualuga maualuga

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi o okeni ma gutu o le endocrine, o le faateleina o le mamafa e mafai ona faʻaalia e ala i le inuina o vailaau (hormones, antidepressants, anti-inflammatory drugs, etc.), o aʻafiaga o le ava malosi, o le faʻaaogaina o nisi o meaʻai (sisi, sukalati, iʻa piʻo). O le aʻafiaga o le aʻafiaga ogaoga, faʻapea foʻi ma le tulaga pe a uma le taotoga, ua iloa.

Faʻaaliga ma auala suʻesuʻe mo le maualuga maualuga o le maualuga

O aʻafiaga o le maualuga maualuga o le toto maualuga e fesoʻotaʻi vavalalata ma le faʻamaʻi, lea na mafua ai le faateleina o faailoilo mamafa. O le faailoga autu lea e tuufaatasia ai le atoa o nei maʻi e manatu o se faʻaosooso faifai pea i le toto, ma le le tali atu i togafitiga. O tagata gasegase e faitio i le faʻavauvau o le ulu, pisa i le ulu, tiga i le pito i tua o le pito i tua, o se lagona o le palpitations ma le tiga o le fatafata, o le feʻilafi o "lago" i luma o mata. I se isi faaupuga, o faʻaaliga o le maualuga maualuga o le maualuga o le toto maualuga e talitutusa ma le taua o togafitiga.

O aʻafiaga o togafitiga o isi totoga o loʻo faaopoopo i le faateleina o le mamafa. O lea ma le maualuga maualuga edema, suiga i le tele o le urine ma lona natura, faʻalavelave, fiva, faʻaitiitia le tiga i tua.

Faʻamatalaga o fomaʻi faʻapitoa e sili ona taatele e aofia ai:

  1. Urinalysis (aofaiga, o aso taʻitasi, amio o le palapala, le i ai o microbes),
  2. Radionotope faʻafouga,
  3. X-ray faʻasologa o le faʻafanua, faʻasolosolo,
  4. Faʻamatalaga o fatugao
  5. Iloiloina o tala,
  6. CT, MRI faʻatasi ai ma faʻalapotopotoga faʻapitoa,
  7. O se meaola faʻanatura.

O le maualuga o le maualuga o le endocrineI le faʻaopopo atu i le faʻateleina o le faʻaosolosi, e tuʻuina mai ma faʻalavelave faʻaalofa, vaivaiga i maso, mea mamafa, ma se suiga i le diuresis. Faatasi ai ma le pheochromocytoma, o faitioga e faitioina ai le vevela, vevesi ma palpitations, popolega lautele, maʻi tiga. Afai e maua mai le paʻu e aunoa ma ni faʻalavelave faʻafuaseʻi, ona faʻaumatia lea o le tulaga o le falemaʻi.

Faʻaleagaina o le tino i Cohn's union syndrome e mafua ai le maualuga ma le tele o vaivaiga, televave faʻamalosi, aemaise i le po, fiainu. O le mafuta i se fiva e mafai ona taʻu mai ai se maʻi tigaina o le gland gland.

O le mamafa o le tupe maua e tutusa ma le amataina o le maualuga o le toto maualuga, faaitiitia le faiga o feusuaiga, galala, vevela paʻu, mea e masani ai (striae), o le gasegase o le gasegase o le gaosiga o le gasegase o le heren-Cushing syndrome.

O suʻesuʻega mo le maualuga o le maualuga o le highocrine e aofia ai:

  • Taunuuga atoa o le toto (leukocytosis, erythrocytosis),
  • O suʻesuʻega o le gaʻo gaʻo (hyperglycemia),
  • Fuafuaina o le toto eletise (potassium, sodium),
  • O se suʻega o le toto ma le urine mo hormones ma a latou metabolite e tusa ai ma le mafuaʻaga ua mafua ai le toto maualuga,
  • CT, MRI o le gland gland, pituitary gland.

Hemodynamic maualuga maualuga maualuga e fesootaʻi ma togafitiga o le fatu ma toto toto. O loʻo faʻamatalaina i latou i le faateleina o le mamafa o le mamafa. O se auala le mausali o le faamai e masani ona matauina pe a oʻo i le faateleina o le toto maualuga e sosoo ai ma le masalosalo. O tagata maʻi e faitio i le maʻi tiga, vaivaiga, le toʻa i totonu o le loto.

Mo le suʻesuʻega o hemodynamic ituaiga o le maualuga o le toto, o le fomaʻi atoa o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga, faʻamatalaga o le fatu ma toto toto, ECG ua faʻaaoga, o le lipid spectrum e faʻamalosia pe a masalomia le atherosclerosis. O le tele o faʻamatalaga i nei tagata gasegase e maua mai i le masani ona faʻalogo i le fatu ma toto toto, lea e mafai ai ona iloa le leo o le leo i luga o paʻu ua afaina, fatu o le fatu.

Afai e masalomia le maualuga o le maualuga o le toto o le tino faia se suʻesuʻega faʻamalosi maeʻa, faʻamalamalama faʻamatalaga e uiga i manuʻa, neuroinfections, gaioiga o faiʻai. O aʻafiaga o le maualuga o le toto maualuga i nei tagata gasegase eo mai faatasi ma faailoilo o le leʻofaʻatasi o le tino, gasegase o le intracranial (maʻi tiga, vomiting), e mafai ona faʻasalaina.

O le suʻesuʻega e aofia ai le CT, MRI o le faiʻai, suʻesuʻega o le neurology, electroencephalography, atonu o le ultrasound ma le angiography o le moega vascular o le mafaufau.

Mafuaaga

O le maualuga o le toto maualuga - o le maualuga o le toto maualuga e afua mai i le faaleagaina o totoga poʻo le tino o le tino o aafia i le faatonutonuina o le toto.

I lenei tulaga, faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi e maua i ni atherosclerotic plate poʻo le vavalalata o vaʻa toto ona o le faateleina o numera o enzymes e faʻasalalau ai le maualuga o le uaea. O lenei ituaiga faʻamaʻi e faasino i le maualuga o le maualuga o le maualuga.

Afai e maua le maualuga o le maualuga i lenei pepa, o aʻafiaga taua o le tagata e aafia: o le mafaufau, fatugaʻo, fatu, toto toto, ate.

O le maualuga o le mamafa o le toto e mafua mai i le faʻaleagaina o gaioiga o loʻo tutupu i nei totoga, i se tulaga e le masani ai, o le maualuga o le toto maualuga e mafai ona avea o se punavai o togafitiga i gaioiga taulai.

E tusa ai ma fuainumera, maualuga maualuga o le maualuga o le toto maualuga i lenei pepa e iloa ai i le 5-15% o mataupu na tusia e fomaʻi. E le gata i lea, o faitioga a tagata ei ai le maualuga ma le faailoga o le maualuga o le gasegase toetoe lava tutusa.

E tusa ai ma le aano o le faʻamaʻi, e tusa ma le 70 ituaiga o faʻamaʻi e faʻaosofia ai le faateleina o le mamafa o le tino. O lenei vaega e leai se mea e sili atu nai lo se faailoga, o lea e tatau ai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ae le o le mafaufau. Mafaufau i le mea sili ona taatele e tupu ai tagata i le toto maualuga:

  1. O le tele lava o taimi, o le maualuga o le toto maualuga i totonu o le tino e tupu mai i le fomaʻi, ona o faʻamaʻi o totoga urinary, fatugaʻo, faʻapea foi vaʻa. O nei faʻalavelave faʻaleagaina e mafai ona faʻaalia ma mauaina.

O mea faʻapitoa e aofia ai: faʻalavelave faʻapitoa ole totoga, faʻamaʻi fatu faʻatoʻa, polypoposis, telefoni feaveaʻi, hydronephrosis, dystopia.

E aofia ai: vascularitis systemic, diffusion glomerulonephritis, urolithiasis, faʻamaʻi o le tino, o le urinary and vascular systems, atherosclerosis, pyelonephritis, thrombosis, renal tuberculosis, embolism of the kidney arteries.

  1. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto o le endocrin. Thyrotoxicosis, Itsenko-Cushing syndrome, Pheochromocytoma ma Conn's syndrome o se faʻataʻitaʻiga mataʻutia o lenei tulaga.

Ole thyrotoxicosis o se faʻamaʻi ua mafua ona o le solia o le gaioiga o le thyroid gland. I le taimi lava e tasi, o le thyroxine (hormone) e ulu atu i le tino e sili atu. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i se faʻaopoopoga faʻapitoa i le taʻaloga o le tino, lea o loʻo tumau ai faʻataʻotoga diastolic i totonu o tapulaa masani, ma o le maualuga o le faʻalauteleina o tulaga maualuga e faʻatupulaia.

O le Pheochromocytoma foi e faasino i le endocrin o le maualuga o le toto maualuga ma e tupu ona o se tumutumu o gland. O le faateleina o le taofiofi i totonu o le tino o le faailoga autu lea o le faamai. E le gata i lea, o tulaga faatauaina e mafai ona eseese mo tagata taʻitoʻatasi: i le tasi tagata maʻi, nofo i totonu o nisi tapulaa, ma i le isi - mafua ai le osofaʻi o le hypertensive.

Aldosteroma poʻo Conn's syndrome e aliali mai ona o le faʻateleina o le faʻamalolo o le hormone i totonu o le toto - aldosterone, lea e faʻafefe ai le faʻamamaina o le sodium mai le tino. O lenei enzyme e sili atu e mafai ona afaina ai se tagata.

O le maʻi o Herenko-Cushing e masani ona faaosofia ai le maualuga maualuga maualuga o le maualuga i le endocrine (toetoe 80% o mataupu). O faʻamaoniga autu o le maʻi o se faʻavasegaina o foliga ma vae. I le taimi lava e tasi, o vae ma lima o le tagata maʻi e tumau pea e le suia, ma o foliga e maua ai le foliga o le masina, foliga faʻafefeteina.

E mafai foi e le faʻataʻatia ona mafua ai le maualuga o le toto maualuga ona o le faaitiitia o le feusuaiga.

  1. O le fomaʻi o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e mafua mai i le le lelei i le gaioiga o le tino. O le mafuaʻaga o le maualuga o le maualuga o le toto faʻasolosolo i luga o le neurogenic o le faʻamaʻi o le faiʻai, tulaga o mea faʻapitoa, le tupu mai o neoplasms, encephalitis i le mafaufau. I lenei tulaga, e tele naua faailoga, o lea o lenei ituaiga o maualuga maualuga e faigofie ona fenumiai ma maʻi fatu (e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa).

O togafitiga o lenei ituaiga toto maualuga e faʻamoemoe i le toe faʻafoisia o galuega a le faiʻai ma le gaioiga o le okeni.

  1. Faailoga o le hemodynamic symptomatic e tutupu mai o se taunuuga o le faaleagaina o gaʻo fatu ma le okeni lava: o le tino e vavalalata ai le natura o le natura, atherosclerosis, bradycardia, gasegase valve o le valve, maʻi o le gaʻo, ma le faaletonu o le fatu. O le tele lava o taimi, o fomaʻi e faʻavaeina i lenei ituaiga o le faʻamaʻi o se mea e feteenai ai i le faʻaosoina o le toto: o mea faʻalelalolagi ia e faʻateleina.

O le maualuga o le maualuga o le totoga e mafai ona mafua mai i se tuufaatasiga o le tele o gasegase cardiac poo cardiopulmonary.

E masani ona tusia e fomaʻi le maualuga o vailaau faʻamaʻi faʻamaʻi e foliga mai o se taunuuga o le faʻaaogaina e tagata o vailaʻau e faʻalauteleina ai le fua o le tonometer i totonu o le tino, e aofia ai togafitiga, fualaau faʻasaina o glucocorticoids, indomethacin ma le ephdrine, levothyroxine.

E taua foi le matauina o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le vaevaega ua vaevaeina i le le tumau, alofa, mausali ma le leaga. O ituaiga eseese o faʻamaʻi pipisi e faalagolago i le mafuaʻaga o lo latou tutupu, faʻaleagaina o aʻafiaga o le tino ma le faʻamalalaina o le maʻi, o le mea lea e fautuaina ai e gauai atu i faʻamaoniga o loʻo i totonu o le toto maualuga, ma talanoa i se fomaʻi i sina siʻitia o le mamafa (i se tulaga toʻafilemu).

Faamatalaga lautele

I le faatusatusa atu i le maualuga o le maualuga o le maualuga (primer), o le maualuga maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o faailoga ia o faamai na afua ai i latou. O le faʻamaʻi pipisi o le hypertension e faʻatasi ma se gasegase e silia ma le 50 maʻi. Faatasi ai ma le numera atoa o tulaga maualuga, o le vaevaega o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e tusa ma le 10%. O le gasegase o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le totoga e mafua mai i faailoga lea e mafai ai ona ese mai latou mai le maualuga o le maualuga (maualuga):

  • Tagata mamaʻi i lalo o le 20 ma le sili atu ma le 60,
  • Faʻafuaseʻi ona faʻaosoina le maualuga o le toto maualuga i le maualuga o le toto maualuga,
  • Malignant, vave alualu i luma auala,
  • Atinaʻeina o faʻalavelave faʻafefe,
  • O se talaaga o faʻamaʻi o le estiological,
  • Faʻafefe tali i faʻasologa faʻapitoa,
  • Faʻateleina le mamafa o le diastolic i le maualuga o le toto maualuga.

Faʻavasegaga

E tusa ai ma le fesoʻotaʻiga muamua o leioiologio, vaevaega o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga ua vaevaeina i:

Neurogenic (ona o faʻamaʻi ma lino o le fatugalemu o le tino):

Hemodynamic (ona o le faaleagaina o vaʻa tetele ma le fatu):

Faiga Faʻafofo pe a ave ni mineral ma glucocorticoids, faʻasolosolo ma gasegase o le estrogen-levothyroxine, salts of metals mamafa, indomethacin, licilice powder, etc.

E faalagolago i le tele ma le tumau pea o le toto, o le mamafa o le hypertrophy o le ventricular left, o le natura o suiga o tupe, 4 ituaiga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e iloagofie: le tumau, labile, mausali ma le leaga.

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e mafua mai i le faateleina o le faateleina o le toto, e leai ni suiga i totonu o vaa, o le maualuga o le hypertrophy o le ventricular e le o fuafuaina. Faʻasolosolo i luga o le toto, e maua ai le maualuga o le toto maualuga, ma e le faʻaitiitia. O le maualuga o le maualuga o le ventricle agavale ma le vavalalata o vaa o le retina e matauina.

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le totoga e mafua mai i le maualuga ma le maualuga o le toto maualuga, le myocardial hypertrophy, ma faʻailoa mai suiga tetele i le tupe (angioretinopathy I - II degree). O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e mafua mai i le faateleina o le toto maualuga (aemaise lava le diastolic> 120-130 mm Hg), vave faafuasei, vave le atinaʻe, ma le lamatiaga o faigata ogaoga ogaoga mai le fatu, faiʻai, tupe, lea e fuafua ai se mea e le lelei.

O le telefoni o le parenchymal o le toto maualuga

O le tele lava o taimi, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto o le nephrogenic (fafa) ma o loo matauina i le gasegase o le glomerulonephritis, o le chronic pyelonephritis, polycystosis and hypoplasia resal, gouty and diabetic nephropathies, manua ma le maʻi o gaʻo, amyloidosis, SLE, tumutumu.

O le amataga o nei faʻamaʻi e masani lava ona tupu e aunoa ma le maualuga o le maualuga. O le maualuga o le maualuga o le maualuga e afaina ai le tino poʻo mea faigaluega o fatugaʻo. O foliga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le totoga e masani lava o le matutua o tagata mamaʻi, o le leai o ni gasegase o maʻi ma gasegase, o le atinaʻeina o le faaletonu o le tino, le natura leaga o le kosi (i le pelulonephritia tumau - 12.2%, glomerulonephritic chronic - i le 11.5% o mataupu).

I le siakiina o le maualuga o le palanymal kidney, ultrasound of the kidneys, urinalysis (proteinuria, hematuria, cylindruria, pyuria, hypostenuria - mamafa mamafa o le urine ua iloa), o le fuafuaina o le creatinine ma le urea i le toto (ua iloa le azotemia). O le suʻesuʻeina o le galuega faalilolilo o fatugaʻo, toe faʻafouina faʻamaloilo, urography, ma le faʻaopoopoga, angiography, ultrasonography o gataifale, MRI ma le CT o fatugaʻo, o loʻo faia ai le biopsy fatu.

Nephrogenic Renovascular (Vasorenal) Faʻatonu o le maualuga o le maualuga

Renovascular poʻo le vasetal hypertension o loʻo tulaʻi mai ona o se tasi poʻo ni faʻafitauli faʻalapotopotoga o le toto o le toto. I le 2/3 o tagata gasegase, o le mafuaʻaga o le maualuga o le toto maualuga o le totoʻa o le atherosclerotic leion of the renal arteries. O le maualuga o le maualuga o le suauu e atiaʻe ma le vavalalata o le lumena o le fao uluaʻi e 70% pe sili atu foi. O le toto maualuga o le toto e maualuga lava i luga atu o le 160 mm Hg, diastolic - sili atu i le 100 mm Hg

O le maualuga o le totoʻa o Renovascular o loʻo faʻaalia i le faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o le kosi, o le le mautonu i togafitiga fualaau, o se vaega maualuga o le leaga (i le 25% o maʻi).

Faailoga o faʻasalaga o vailaau faʻasolosolo i luga o le vateatea: o faitioga faʻapitoa i luga o le suʻesuʻeina o le tui, o le faʻatonuina e le ultrasonography ma urography - o se faʻaitiitia i le tasi fatuga, faʻaitiitia le faʻaitiitia o le vaʻaiga. Faʻamatalaga - faʻamatalaga echoscopic o le foliga tutusa o foliga ma le tele o fatugaʻo e sili atu i le 1.5 cm. O le faʻamalamalamaina o le faʻaaogaina o le au o le tino e iloa ai le solia o le toto o le toto.

I le leai o togafitiga mo le maualuga o le toto maualuga, o le ola e 5-tausaga le soifua maloloina e tusa ma le 30%. O mafuaʻaga taatele o le oti o faʻalavelave o le cerebrovascular, faʻaleagaina o le myocardial, ma le faʻaleagaina o le tino. I le togafitiga o le maualuga o gasegase, o togafitiga faafomaʻi ma togafitiga e faʻaaogaina ai: angioplasty, pipisi, faʻagasologa masani.

Faʻamatalaga mataʻutia, o le faʻaʻumiʻumi le faʻaaogaina o togafitiga fualaau faasaina e le saʻo. O togafitiga o vailaau faʻamalositino e tuʻuina atu ai se faʻapuupuuga pupuu ma le tumau. O togafitiga autu o taotoga poʻo endovascular. I le tulaga o le maualuga o le maualuga o le toto, o loʻo faʻapipiʻi le tui o le tino e faʻalauteleina ai le lumenia o le fao toto ma puipuia ai lona vaapiapi, faʻalauiloa paluni o le vaega vaapiapi o le vaʻa, faʻasologa toe faʻaleleia i luga o le fausiaina o le gaʻo: faʻafesoʻotaʻi ma le anastomose, prosthetics, ma alo ese ai le vasastomoses vascular.

Pheochromocytoma

O le Pheochromocytoma, o le toto o le hormone e tupu mai i le chromaffin o sela o le medulla, o tala mo le 0.2% i le 0.4% o fomaʻi uma o le faailoga maualuga o le maualuga o le toto. Pheochromocytomas secrete catecholamines: norepinephrine, adrenaline, dopamine. O la latou laasaga eo faatasi ma le maualuga o le maualuga o le toto, ma o le atinaʻeina faʻafuaseʻi o faʻalavelave tuga. I le faaopoopo atu i le maualuga o le maualuga i le pheochromocytomas, o le ulu tiga matuia, faateleina le salu ma le paʻu o loo mataituina.

O le Pheochromocytoma e maua pe a maua se faʻalauteleina o mea e maua i catecholamines i le urine e ala i le suʻeina o suʻesuʻega faʻamaʻi faʻamalosi (suʻesuʻega ma histamine, tyramine, glucagon, clonidine, ma isi). O le eletise, MRI poʻo le CT o le gland gland e mafai ai ona maua atili le localization saʻo o le paʻu. E ala i le faia o se leitio o le eletotope sikola, o le a mafai ona fuafua le gaioiga o le pheochromocytoma, e iloa ai tumutumu o le extrarenal adrenal localization, metastases.

Pheochromocytomas e togafitia faʻapitoa, ae leʻi faia le taotoga, faʻasaʻo le maualuga o le maualuga o le totoga ma faʻataunuʻu α-β-adrenergic.

Pepa o le Peraimeri

O le maualuga o le maualuga i le Conn's syndrome poʻo le hyperaldosteronism muamua e mafua mai i le aldosterone-gaosia o le adenoma o le tino. Aldosterone e faʻateleina le toe tuʻuina atu o K ma Na i totonu o siama, ola tumau i le tino ma le atinaʻe o le hypokalemia ma le maualuga o le maualuga.

O le maualuga ole maualuga ole maualuga ole maualuga e le mafai ona mafai ile faasaʻoga, o loo iai osofaʻiga a le myasthenia gravis, faʻasalaga, paʻu, fiainu, ma le nictruria. O faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona faia ma le atinaʻeina o le gau o le ventricular agavale tauagavale (fomaʻi cardiac, edema pulmonary), stroke, hypokalemic paralysis o le fatu.

O le suʻesuʻega o le aldosteronism muamua e faʻavae i luga o le faʻavaeina o maualuga o plasma o aldosterone, electrolytes (potassium, chlorine, sodium). O se maualuga maualuga o le aldosterone i totonu o le toto ma lona maualuga o le excretion i le urine, le palukaisic metabolic (toto pH - 7.46-7.60), hypokalemia (

Togafitiga o le maualuga o faʻamaʻi

Togafitiga o le maualuga maualuga o le toto maualuga e aofia ai se tagata taitoatasi i le tagata maʻi, ona o le natura o fualaau faasaina ua faatonuina ma faalagolago i luga o togafitiga muamua.

Faʻatasi ai ma le vavalalata o le aorta, o mea leaga, vaivaiga o ipu o fatugaʻo, o le fesili e tulaʻi mai i le manaʻoga mo le faʻavasegaina o suiga o taʻavale. O tumema o gland, pituitary, ma fatugaʻo e mafai foi ona ave i se taotoga.

I faʻamaʻi pipisi ma le faʻaogaina o mafaufauga i fatugaʻo, faʻamaʻi faʻamaʻi, antibacterial, anti-inflammatory drugs, toe faʻaleleia o le masima vai masima, e manaʻomia i le ogaoga ogaoga o le totogia poʻo le dialysis peritoneal.

O le maualuga o le totoina o le toto e manaʻomia ai le tofiaina o togafitiga faaopoopo, i nisi tulaga e talafeagai le togafitiga, ma o masini volumetric (fula, le afaina) e aveeseina ai taotoga.

O le togafitiga o le antihypertensive o lona uiga o le tofiaina o vaega lava ia o fualaau faasaina e aoga i le tulaga o le maualuga o le maualuga. Faʻaalia:

  • Faʻailoga ACE (enalapril, perindopril),
  • Beta-blockers (atenolol, metoprolol),
  • Alalaupapa o le kesi (diltiazem, verapamil, amlodipine),
  • Diuretics (furosemide, diacarb, veroshpiron),
  • Vasega vasodilators (pentoxifylline, sermion).

E taua le matauina e leai se togafitiga faʻapitoa mo le maualuga o le maualuga o le toto maualuga i tagata uma, talu ai o fualaau mai le lisi ua faatonuina mo le ituaiga muamua o le faamai e mafai ona feteenai i tagata gasegase o fatugaʻo, faiʻai po o toto toto. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le a le mafai ona faʻamaonia mai le faʻamaonia o le ACE mo le faʻaogaina o le faʻailoga e mafua ai le maualuga o le maualuga, ma le beta-blockers e faʻasalaina i tagata o loʻo i ai faʻasalaga ogaoga e le aʻafia ai le fatu, faʻamalosi faʻasa.

I tulaga taʻitasi, o le togafitiga sili ona lelei e filifilia e faʻavae i luga o faʻamaoniga, muamua lava, o le faʻamaʻi pipisi, lea e fuafua ai faʻamaoniga ma le faʻailogaina o fualaau faasaina. O le filifiliga e faia e taumafaiga tuufaatasi a cardiologists, endocrinologists, neurologists, fomai tipitipi.

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o se faafitauli faanatinati mo fomai o le tele o mea taua, aua e le na o lona faailoaina, ae o le fuafuaina foi o le mafuaaga o se faagasologa faigata ma e umi le umi e manaomia ai le tele o taualumaga. I lenei itu, e taua tele le mauaina e le tagata maʻi se feiloaiga ma se tagata tomai faapitoa i se taimi vave e mafai ai ma ia auiliili auiliili ana uiga uma, o le natura o le atinaʻeina o togafiti, togafitiga faafomai, mataupu a le aiga o nisi faamaʻi. O le faʻamaonia saʻo o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga lea o le togafitiga ma le puipuia o ona faafitauli faigata.

Faailoga o le Maualuga Maualuga

E faaopoopo i le faateleina o le malosi o le toto i le maualuga o le maualuga o le maualuga, o le tagata maʻi e iai isi faailoga. Sa faamauina e le au atamamai ia faailoga o le gasegase o le maualuga o le toto, e aofia ai mea e tolu: faateleina le maualuga o le toto (faaalia i le tetee po o faailoga le mautonu), tulaga o le faateteleina o le toto ma le i ai o faailoga i totonu o le togafitiga e tupu i hemodynamic, neurogenic, endocrin and renal form.

I nisi o tulaga, o togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina i se foliga le tumau, ae faʻaosoosoina le faailoga e tasi e faasino ia i latou - faʻamaʻi maualuga hypertensive. O le mea lea, e le tatau i se tasi ona faʻalogo i manatu o tagata o aiga, uo ma falemaʻi i togafitiga e aunoa ma se suʻesuʻega faʻapitoa maeʻa, poʻo le togafitia o le maualuga maualuga faʻatasi ma togafitiga faʻa-tagata.

O faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaalia e ala i faailo e mafai ona maua mausali i totonu o nisi tapulaa, pe faʻafuaseʻi ona aliali mai ma mou atu. E mafai e Hypertonic ona matau maʻi nei:

  • Paʻu i le eria, ua, malumalu, loka luma.
  • Faʻaiʻuga ma le faʻamalosi o le urine.
  • Ulu o le ulu.
  • Nausea, lea e faʻafefiloi ma le vomiting.
  • Faiva.
  • Le amanaiaina po o le manatua.
  • Lotovaivai ma vaivaiga, popolevale.
  • O foliga vaaia o "lago" i luma o mata.
  • Faateleina le tele o po e alu i le faletaele.
  • Le atoatoa po o le faaletonu o le tino.
  • Faʻatupulaia tele o le urine mai le tino.
  • Vaivai.
  • Tineni.
  • Faʻafitauli poʻo tiga i totonu o le loto i le lotoifale.
  • Tiga le tino po o lima.
  • Faʻalautele lauulu o le tino.
  • Brittle ponaivi.
  • Fefe.
  • O le faateleina o le vevela o le tino e le mafua mai i se faamai pipisi.
  • Faigaluega mai le psyche (ogatotonu totonugalemu o le tino), i le tulaga o le le mautonu po o le lagona o le mafaufau. Latou te tulaʻi ona o le fesiitaiga o le maualuga o le faʻalavelave ogaoga i tagata gasegase.

O le manatu o le fatugalemu o le tino e maua ai se tulaga atuatuvale e mafua mai i le faamai, e mafai ona matua faaleagaina ai se tagata ua i ai le fefe, fefe, atuatuvale, mataʻu i le oti.

Faailoga o se natura faaopoopo e aofia ai le vave o le fatu o le fatu, faateleina le vevela ma le pallor o le paʻu e aunoa ma ni mea e mafai ona aafia ai nei faaaliga.

E taua foi le maitauina o faailoga o loʻo i luga e talitutusa lava ma faailoga o le maualuga o le intracranial. O lenei mea moni ua toe faamaonia ai le manaʻomia o se suʻega faafomaʻi.

Faʻapitoa

E faʻavae i luga o faʻamatalaga o le maualuga o le toto maualuga, o le toʻatele o tagata e fenumiai le maualuga maualuga o le toto maualuga i le maualuga o le toto maualuga. O togafitiga le saʻo i lenei mataupu e mafua ai taunuuga e le i faamoemoeina: ogaoga ogaoga ogaoga, afaina o le fatu fatu, o le stroke, infarction myocardial, lea e matua afaina ai le gasegase o le faamaʻi ma oo atu ai i le oti vave.

O le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e ese mai le mea muamua i ia faailoga:

  • I le faaaogaina o fualaau faasaina, o le toto maualuga e le masani ona faatulagaina, pe umi se taimi e toe foi i le masani.
  • Faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi osofaʻiga.
  • O faʻalavelave faʻaosofia e tupu faafuasei, tumau i le fua tutusa po o le toe foi i le masani mo se taimi puupuu.
  • Ua televave le alualu i luma o le maʻi.
  • O loʻo matauina i se tagata ei lalo ifo o le 20 ona tausaga, poo le ua silia ma le 60 tausaga.

Afai ei ai ou faʻamaoniga ma faailoga o le faʻamaʻi maualuga o le hypertensive maualuga, ona tatau loa lea ona e alu i le fomaʻi. E taua le manatuaina: o le taimi muamua na faia ai le suʻesuʻega, o le faigofie foi lea ona faʻaitiitia le mafuaʻaga o le aʻafiaga o le tino ma taofia ai faʻalavelave.

Togafitiga o le tulaga lua o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e fuafua i le faaitiitia o fuainumera i totonu o le tino. I le masani ai, o le a mafai lenei mea pe a uma ona faʻaaogaina le mafuaʻaga oo latou foliga mai - faʻaleagaina o le tino i le tino.

Mo lenei, e lua ituaiga o togafitiga e faʻaaogaina:

  1. Faʻatonuga faʻapitoa. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻamaeʻa neoplasms o gutu o le endocrin, faiʻai ma gaʻo, fatuga o le fatu lea e mafua ai le maualuga maualuga. Afai e tatau ai, i le taimi o le taotoga, ua totoina i totonu o le tagata ia mea toto, pe ua aveeseina totoga ua afaina.
  2. E manaʻomia le togafitiga o vailaʻau pe a fai, pe a uma le taotoga, o le maualuga o le toto maualuga e mafua ona o faaletonu o le hormonal. I lenei tulaga, e tatau i le tagata gasegase ona ave le vailaau seia oo ina maliu (faaauau pea).

Mo togafitiga, faʻaaogaina vailaʻau - tagata faʻatau e poloka ai le gaosia o hormones leaga ma taofi le tupuga o le maualuga o le toto maualuga: diuretics, sansans, inhibitors ACE, beta-blockers ma calcium channel blockers, vailaʻau faʻataʻitaʻi, alpha-blockers ma fualaau faʻasaina e poloka ai le sami vascular receptors.
O le mea lea, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le tino o se tagata, lea e aofia ai faʻamaʻi faʻamaʻi o totoga o loʻo aʻafia, o le mea lea e le talia ai e le tagata lava ia ia vailaʻau. O loʻo fautuaina e fai suʻesuʻega faaletausaga e le tagata cardiologist, e tusa lava pe leai se mea e le mafai ai, pe a le gauai atu le tagata i le masei malu (tusi ese le maualuga o le toto maualuga mo le vaivai) pe le matauina le foliga mai o le maualuga o le toto maualuga i se foliga le tumau, e mafai ai ona maua le malosi ma faapuupuu ai le ola.

O punaoa o faʻamatalaga nei na faʻaaogaina e saunia ai mea.

Toto

GB e atiina ae ona o le soona fai o le mafaufau i lalo o le aafiaga o mafuaaga o le mafaufau e mafua ai le soliga o tulafono faatonutonu ma le sogasoga o le vasomotor system and mechanisms of control blood pressure control. O tagata tomai faapitoa o WHO e faailoa mai le tele o tulaga lamatia mo le faasalalauina o le maualuga o le maualuga o le toto: tausaga, ituaiga, ituaiga o soifua maloloina, taumafaina o sodium chloride, ava malosi, taumafa o meaʻai, ulaula, maʻisuka, gaʻo, maualuga maualuga o fualaau o le atherogenic ma triglycerides,

O le au WHO ma le IAG na vaevaeina ia gasegase i ni vaega ogaoga lamatia e faalagolago i le maualuga o le toto ma le i ai o: a) tulaga lamatia, b) afaina o le tino ona o le maualuga o le toto, ma le c) tulaga le mautonu.

Pathogenesis edit |

Tuua Lau Faamatalaga