Fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2: mea aoga o le oloa

Na faʻaaogaina lelei le suʻelaʻau i le maʻisuka malosi e togafitia ai le maʻi faʻamaʻi ma puipuia ai faʻafitauli. O le anaphyic acid o loʻo i totonu o nei fua e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e ala i le gauai malosi i le tino maso o le tino. O meaolatini, gaʻo maloloina, fiber, vitamini ma elemene i nusi e lagolago ai le soifua maloloina o le cardiovascular, digestive ma immune systems, faʻaitiitia le tulaga lautele o le mumū, ma faʻaleleia le gaosiga o galuega a le faiʻai.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Faʻaaogaina o mea totino

O le oloa e aofia ai vitamini, minerale, proteins, fiber ma gaʻo faʻaogaina lelei. O le mea lea, o lona faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le puipuiga o le tino, faʻamalosia ai le faʻaogaina o meaʻai, faʻamamaina toto toto ma faʻatautaia galuega a le loto. O le masani ai o le metabolism, aemaise lava le gaosia ma le absorption o protein ma gaʻo, ei ai se aafiaga lelei i le soifua manuia atoa ma fesoasoani e pulea le mamafa. O le faʻaaogaina o togafitiga o nei fualaau aina ua lauiloa, ua fautuaina foi ina ia ave i le toothache.

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

Fualaau aina mo le maʻisuka

O le suʻega i le tulaga o le maʻisuka e maua ai le tele o aogā. O le oloa e galue saʻo i luga o le kulukose, faʻaititia lona maualuga i le toto. Anacardic acid e faʻamalosia ai le aʻafia lelei o le kulukose e le tino e ala i musika. O le mea lea, o nati anufe i le tulaga o le maʻisuka e faafaigofieina ai le gasegase o le faamai, maua ai se tulaga mautu e aunoa ma ni meaʻai i le suka.

O vailaʻau e faʻasaina le toto suka.

I se tulaga muamua, o le tuʻuina atu i aso uma o lenei oloa i le taumafataga e mafai ona taofia ai le atinaʻe o le faʻamaʻi. O lenei taunuʻuga e maua i le faʻaitiitia o le numera o meaola faʻamalama o loʻo felafoaʻi i totonu o le toto, lea e oʻo atu ai i le faʻamalosia o le inisalini. Pe a faʻaitiitia le faʻavaivaia o le kulukose i se taimi muamua, e le mafai ona atiaʻe le maʻisuka.

O fualaau e aoga tele mo le maualuga.

E aʻafia e lau laʻau le faʻaleagaina o faʻalavelave e faʻapipiʻi i luga o le gasegase o le maʻi. Faʻaaoga masani e togafitia ai le musika o le muscle ma toe faʻafoʻi ai le mata o le mata. O le masani masani o le faiʻai o le a faʻamautinoaina i mea aoga o loʻo aofia ai i lenei oloa. E aoga foi i le tetee atu i le psoriasis ma le anemia, ma puipuia le atiina ae o le maualuga o le toto maualuga, oona ma fatu fatu.

Aemaise lava o le faʻaaogaina o le cashew i le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaaogaina o fua i se meaʻai faifaipea e puipuia ai faʻafitauli o le gastrointestinal tract ma faʻasaʻo le malosi. O le faʻaleagaina o aʻafiaga e leai se totogi e faʻapitoa ona faʻafefeina e lenei oloa. O le ono mafai ona atiaʻe le gasegase ma le gasegase o le tino, le afaina o le ate ma meaola oona, o le toto i totonu o vaʻa ua faʻaitiitia.

Faʻaoga saogalemu

O fualaau aina e faaaoga i meaai i soo se taimi o le aso ona o le maualalo o le faasinomaga glycemic - 15 iunite. Ae ui i lea, o soʻo se fatu o se oloa maualuga tele-kalori, lea e tatau ona amanaia pe a saunia se lisi o meaai. O fualaau aina e gaosia ma e le afaina. E faʻaaogaina e avea o se meaʻai poʻo se meaʻai, faʻapipiʻi i salalaʻau fualaau aina, fualaau suamalie, popo ma cereals. E leai se mea e ono tupu mai ai i luga o fualaʻau meaʻai, ae afai o lenei oloa e fou i le taumafataga, ona tatau lea ona faʻafeiloai malie.

O le aso masani o le oloa e 50-60 g. O le fuainumera o fualaau aina i le tasi taumafataga e le tatau ona sili atu i le 7 nucleoli, a leai o le tino o le a le gauai i vaega taua. E na o fua fou ua fuaina e iai sona aoga aoga. O fua tuai ma rancid e mautinoa e afaina, e mafai ona lauiloa i se lanu samasama. E sili atu ona afaina le aʻafia o kulumu ona o le gaosia o aflatoxins o le tino, o lea e le 'aina ai.

E taua tele le faʻamalo manino o fatu mai le atigi, aua o loʻo i ai se mea gaʻo.

Contraindications

O fualaau aina e lelei ona tuʻuina e le tino o le tagata ma, i le noatia ma le fai fuafua i tulafono faʻaaoga, o le a aumaia ai le le mautonu le aoga i le maʻisuka. O le faʻamaualuga faʻamaoni i le faʻaaogaina o lenei oloa o ni faʻamaʻi faʻafitauli. E le gata i faʻamaʻi togafitiga e le tatau ona sili atu nai lo le fua faʻatatau ole aofaʻi. E faʻasaina le faʻaaogaina o paluga cashew mo meaai.

E foliga mai ia te oe o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei, o le manumalo i le tau faasaga i le maualuga maualuga o le suka o le toto e le oi ai i lou itu.

Ma ua uma ona e mafaufau e uiga ile togafitiga ile falemai? E manino, aua o le maʻisuka o se maʻi sili ona leaga, lea, afai e le togafitia, e mafai ona iu i le oti. O le fiainu, vave vave, faanenefu le vaaiga mamao. O nei faʻamaoniga uma e masani ai oe muamua.

Ae pe mafai ona togafitia le mafuaaga nai lo le aafiaga? Matou te fautua e faitau se tusiga i togafitiga o maʻisuka o loʻo iai nei. Faitau le tusiga >>

O le vailaʻau faʻasolosolo

O fualaau e suamalie ma suamalie i le tofo, i nisi o tulaga atonu e foliga mai e manaia, lea e leʻo moni.

E tatau ona maitauina o lenei oloa e aofia ai le itiiti ifo o le gaʻo nai lo isi ituaiga o nati, e pei o walnuts, almonds ma peanuti. O vailaʻau e aofia ai le tele o vailaʻau faʻamalosi aoga.

O meaʻai ma vailaʻau faʻapitoa o lenei oloa e faigata ona faʻatele. O le suʻeina i le maʻisuka e taua tele ona o le i ai i totonu o la latou tuufaatasiga o se numera tele o vaega o le ola maloloina.

O fatugala e aofia ai se faʻalavelave atoa o mea faʻapipiʻi e aoga tele mo maʻisuka, faʻatasi ma i latou o le mea sili ona taua o:

  • filo meaai
  • Vitamin E
  • O le 18 amino sili ona taua, e aofia ai le tryptophan, glycine ma lysine,
  • phytosterols,
  • magnesium
  • toetoe o vitamini uma o le vaega B,
  • tannin
  • fualaau faisua.

E le gata i lea, o le tuufaatasiga o fatu na faʻaalia ai se maualuga o mataupu o elemene e pei ole:

E le gata i lea, o nusipepa o lo oi ai se aofaiga tele o gaʻo eletise polyunsaturated, lea e faʻaaogaina e tauivi ai ma le faʻamafanafanaina o cholesterol matautia i le tino. O nei vaega e faʻatagaina ai oe e faʻamalosia le muso o le fatu ma elemene uma o le vascular system. O vailaʻau faʻaleagaina o nati e saofaga i le mea moni o le oloa e faʻaaogaina e le gata ina faʻamalosia ai le taumafa a se tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, ae o se faʻasologa.

E puipuia e le cashew le atinaʻe o le maʻisuka i le i ai o mea e manaʻomia muamua mo le tagata.

O faʻamanuiaga o nati nati

O fualaau aina e taua o se oloa e maualuga lona taua o meaʻai ma e mafai ona faʻamalosi malosi le tino o le maʻisuka maʻi.

O le faʻaogaina o lenei nut mo meaai e faʻaleleia ai le faia o le faiʻai ma faʻamalosi ai le gaioiga o le tino puipuia, lea e taua mo le maʻisuka.

E le gata i lea, o le faʻalauiloaina o lenei oloa i totonu o le taumafataga ei ai le aoga aoga i luga o le galuega o toetoe lava o tino uma.

O le faʻaaogaina o kasisi e fesoasoani i:

  • faaitiitia le cholesterol i le tino o le maʻisuka,
  • toe faʻaleleia o le masaniga masani o le gastrointestinal tract,
  • faʻasologaina o galuega tau feusuaiga a le tino,
  • toefuataiga o le vascular system ma le loto,
  • Faʻaleleia faiga faʻa-gataifale lea e aafia ai gaʻo gaʻo.

O le tele o taimi, o fua e faʻaaogaina e avea o se sui sooupu faʻapitoa pe afai o loʻo maua e le maʻi maʻi nei:

  1. Maʻi Suka
  2. Psoriasis
  3. Faʻafitauli o le tino e aʻafia ai faiga faʻavaomalo.
  4. Toothache
  5. Dystrophy.
  6. Faiga faʻamalosi o le tino.
  7. O le maʻi suka
  8. Bronchitis
  9. Maualuga maualuga
  10. Flammation o le faai.
  11. Faʻafitauli i le galuega a le manava.

O vailaʻau o loʻo faia i luga o manoa ua taʻua o antibacterial, tonic and antiseptic properties.

O fualaau e mafai ona faʻaaogaina i le togafitiga o se faʻafitauli o le maʻi e pei o le dysentery.

I Initia, o le oloa e faʻaaogaina i le sauniuni o se teuteu, faʻaaogaina o se vaifofo mo le gao o gata.

I Aferika, o le teuteu o le atigi o loʻo faʻaaogaina i le togafitiga o le faaleagaina o le paʻu, paʻu ma eseese dermatitis.

Cashew Diabetes Faʻaaoga

Na faʻamaonia ma le mautinoa le aʻafiaga o le siʻosiʻomaga mai fatu i luga o siama e maua ai le kulūkose mai le plasma toto, mo le mafuaʻaga lenei e le gata ina 'ai le maʻisuka ituaiga 2, ae manaʻomia foi ona faia.

E tusa ai ma le tele o tagata suʻesuʻe, o lenei meatotino atonu o le faavae lea mo le atinaʻeina o fualaau oona mo le maʻisuka ituaiga 2.

E faʻalagolago le faʻamaonia o le masani ona faʻaogaina o le cashew i le maʻisuka e fesoasoani e faʻamautu ai le maualuga o suga i le tino ma e le aʻafia ai aʻafiaga. O se togafitiga faʻapitoa e mafai ona fesoasoani e faatumauina le faʻamaʻi i le faʻamagaloina.

O le suʻeina i le tulaga o lona faʻaaogaina i le maʻisuka ei ai sona faʻalavelave faʻapitoa i le tino, lea e faigofie ona faʻamatalaina i le tele o ona vailaʻau.

O le faʻaaogaina o le maʻisuka i le oloa taumafa e fesoasoani i le faʻasaʻoina o metabolic processes i le tino o le maʻi. Muamua lava, o le aafiaga o le oloa o loʻo faʻaalia i le faagasologa o metabolic processes o le protein ma lipid metabolism.

O se mea taua mo le maʻisuka o le gafatia lea o nati e faʻamalosia ai le tetee i le antibacterial ma faʻalogo.

O le aʻafiaga o le tino e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese i le tino o se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, lea e masani ona avea ma soa o le maʻisuka o loʻo soifua pea.

Faʻaaogaina o Cashews

Cashew o se tasi lea o ituaiga o nusipepa sili ona saogalemu. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o lenei oloa e le faʻaosofia ai le tupu mai o le faʻafitauli o le maʻi ile tino. O lenei meatotino o le oloa e mafai ai ona faʻaaogaina i taimi uma meaai.

O le tele o tagata atamamai e fautuaina le faailoaina atu o fatu i totonu o le meaai e aunoa ma le suka. Mo le maʻisuka, o le mea moni o lenei oloa o loʻo i ai se faasinomaga matagofie o le 15 iunite o le a manaia. O se faʻamaumauga maualalo maualalo e mafai ai e oe ona faʻaaoga fua i soo se taimi o le aso. E mafai ona faʻatagaina palu laʻau i le tamaitiiti. O le tele o fomaʻi e faʻaaoga le 50 i le 60 kalama o nati i le aso.

I le maʻisuka, o le oloa e mafai ona 'ai uma lava ma falai. E fautuaina e faaopoopo atu lenei oloa i le oatmeal ma 'ai i le taimi o le' aiga o le taeao. E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina nati i le gaosia o keke kosi.

E tele suʻega mo salakeke, lea ua saunia ma le faʻaopoopoga o nati anufe i la latou fatuga.

O se mea suamalie na faia mai pears e faʻaaoga ai le meli ma le cashews e matua suamalie lava.

Ina ia saunia se mea suamalie, o le ogatotonu ua aveeseina mai le fua o le pia, ma o le taunuuga o le malologa ua tumu i nati ma ua tumu i le meli.

Ua taoina le fala i le ogaumu. O le umi o le taumafataga e mai le 15 i le 18 minute. E le gata i lea, e mafai foi ona saunia se taumafataga faapena e faʻaaoga ai le avoka po o le apu mo lenei faʻamoemoe.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o cashews o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

O le a le aoga o le oloa?

O le fesili muamua e fiafia ai tagata i le maʻisuka o le pe mafai ona faʻaaogaina ia cashews i lenei faʻamaʻi. E tusa ai ma le au saienitisi a Kanata, o lenei oloa e le gata ua faatagaina, ae aoga foi. Ua faʻamaonia o le toesea, lea e maua mai fatu o se kulimi, e fesoasoani e faʻagaoioia ai le gaioiga o siaki nafa ma le sao o le gaosiga o le kulukose. E tusa ai ma tagata atamamai, o sea meatotino o le faavae lea mo le tuufaatasia o se sui fou o le antidiabetic agent. Afai e te 'ai pea i le' ai, e mafai ona e faʻamautuina le maualuga o le suka i le toto e aunoa ma le faʻaleagaina. O lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina le faʻamaʻi i se tulaga o le faʻamagaloga.

O le suʻega i le mataupu o le maʻisuka ituaiga 2 e i ai se aafiaga faʻapitoa i le tino. E mafua ona o ona faʻamalologa:

  1. O le oloa e fesoasoani e faʻamaonia ai le metabolic process, muamua gaʻo gaʻo ma faʻamalosi.
  2. O ia ituaiga fatu e sili atu le faʻaleleia o le puipuiga masani o le tino, maualalo le cholesterol.
  3. E faaleleia foi e le Cashew le tau faasaga i siama siama ma maua ai se gaioiga lautele.
  4. O faʻalavelave uma o nei meatotino e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ona o se maʻi e mafua ai faʻafitauli, e aʻafia ai le tele o pūnaha ma okeni.
  5. E masani lava ona maua mai patho o le tino, ma o nei fua e avea ma se tagata sili ona lelei i le togafitiga.

O ituaiga faʻamalolo o nusipepa o loʻo faʻamatalaina e ala i la latou mea ofoofogia. O le oloa e tele naua:

  • filo meaai
  • vitamini E ma B,
  • amino acids
  • magnesium
  • zinc
  • Manganese
  • calcium
  • Selena
  • tannin
  • fualaau faisua.

E mafai foi e le Cashew ona faatoilalo le anemia ma le faaletonu vaaia, ma o nei maʻi e masani ona fesootaʻi ma le maʻisuka. O le faaaogaina masani o nati o le a puipuia ai pupuni toto ma taofia ai le susunuina i totonu o le vaega o meaʻai.

E faʻafefea ona 'ai ni fatu mo le maʻisuka?

O le suʻega o loʻo taʻua o se tasi o saosaʻo sili ona saogalemu, talu ai e leai se mafuaʻaga e mafua ai ona toe faʻaalia. Mo lenei mafuaʻaga, e leai se faʻailogaina o le oloa i le faʻaaoga masani. Ae ua fautuaina e le au atamamai e faapea, o le maʻisuka e faasolosolo lava ona aumaia fua ia latou meaai. E tatau ona manatua o le glycemic Index of nut is 15, ma o se mea maualalo maualalo, lea e mafai ai e tagata ei ai se faʻamaʻi ona faʻaumatia le oloa i soo se taimi o le aso. E le faʻasaina mo tamaiti. E fautuaina e 'ai le 50-60 g o nati i le aso.

O fualaau aina mo le maʻisuka e faʻatagaina e le gata i le gaʻo ma le mama. E masani ona faaopoopo i le oatmeal ma faʻaaoga mo le 'aiga o le taeao. E mafai ona e faia ni kuki meaai ma se oloa faapena. Ina ia faia lenei mea, ave le 2 tbsp. l oatmeal, faaopoopo le 1 tbsp. l gaosi vao, 1 moa fuamoa moa, 1 faʻi, 20 g susu susu, sina paʻu paʻu ma le meli e tofo ai. O vaega uma e tatau ona faʻafefiloi, faʻapipiʻiina i polo ma tuʻu i luga pepa pepa. Pipi mo le 15 minute (vevela - 180 ° C).

E mafai ona e faia se salati i ni manoa. E tatau ona e ave le kāloti, tipi ma olo (1 cup should turn out). Ona e tipiina lea o le pepa mumu mumu. A maeʻa lenei mea, faʻapipiʻi ni fatu mama (40 g), faʻafefiloi mea uma ma masima le salati. Mo le laei, faʻaaoga le kulimi suamalie poo le yogurt. E mafai ona teuteuina le ipu i le pasili.

E masani lava, e saunia le kuka. E tatau ona ave ni fualaau aina suamalie, tipi ese le tumutumu ma le pulupulu e fai ai se "ipu". Ona e manaʻomia lea e faʻatumu lenei vaʻaiga i ni fatu mafolafola ma sasaa suamalie. E fautuaina e tao se pi i totonu o le ogaumu mo le 15-18 minute. Afai e manaʻomia, e mafai ona sui le fua o le avoka poʻo le apu.

O fualaau aina mo le maʻisuka e aoga fua e maua ai le faʻamalolo i le tino.

O le maʻi suka

O tagata ua maua i le gasegase o le gasegase e tatau ona mataʻituina le tele o mea e ulu i le tino. E tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o meaʻai e faʻaumatia i sugars. Muamua lava, o nei mea e faigofie ai le gaʻo.

Ae o tuusaunoaga mai le taumafa o laʻau suamalie, muffins ma le kuka taofi e le lava e galo ai le faʻamaʻi. E tatau ona toe iloiloina atoa le meaai. Faatapulaaina o seti e aofia ai i luga o ni fatu.

O faʻataʻitaʻiga mo le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo fautuaina e fomaʻi e faʻaopopo i le lisi i ni faʻatapulaʻa faʻapulaʻa - e le sili atu ma le 20-25 g i le aso. Afai e iloa e le gasegase o le a faigata ia te ia ona faatapulaaina o ia lava i le aofaiga ua fautuaina, ona sili atu lea ona lafoai atoa sea oloa.

Faamanuiaga ma le afaina

Pe a faʻaaogaina i ni manua, e tumu le tino i meaʻai, vitamini, ma minerale. O fomaʻi fautuaina latou te faaopoopoina i latou i le lisi ona o le mea moni e faapea, o vailaau oona o loʻo i ai se aoga aoga i le setete o toto toto, faʻateleina lo latou faʻamaonia. Faʻaaogā masani e fesoasoani i:

  • aveeseina o pusa cholesterol,
  • puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis,
  • faʻasologa o le faʻaoga o le hematopoiesis,
  • faaleleia atili le totoina o toto
  • faaitiitia le lamatiaga ole tino vaivai ona o aafiaga o le anticarcinogene.

O fualaau aina o se punavai o fualaau faisua e faigofie ona digestible, e le maualalo i meatotino i manu. O fua e maua ai le aʻa, antibacterial ma aʻafiaga faʻapitoa.

O maʻi suka e tatau ona manatuaina le maualuga o le kalori o mea faʻapitoa. O lo latou aofia ai i le taumafataga i le tele o mea e fesoasoani i le maua o le mamafa o tupe maua ma faʻaititia ai le ono mafai ona maua ai ni allergies.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

E fautuaina e tagata fomaʻi tina ia faʻamoemoe e aofia ai fatu ia latou meaai i aso taitasi. Ae i le taimi lava e tasi, o le togafitiga fautuaina e tatau ona matauina. E lelei tele mo le puipuia o le uamea ole anemia, o le faʻamautuina o le hematopoiesis, o le faʻaleleia lelei o le fatu ma vaʻa toto.

Aʻo iloa le maʻisuka faʻamaʻi, o meaʻai e toe faʻaleleia. Ae e le talafeagai le vavaeeseina o ni anufe mai le meaai: o fua e maua ai se aoga aoga i le tino, ma le faʻaleagaina o le leaga o aʻafiaga maualuga o le kulukose. O fafine e le mafai ona faʻamalosea le gasegase i meaʻai o loʻo faʻataʻitaʻiina inisiua insulin. E tatau ona sasaina le tagata seia oʻo i le fanau mai.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

O se auala lelei e faʻaleleia ai le tulaga, puipuia le atinaʻega o faʻafitauli o le maʻisuka o le toe iloiloina lea o le meaai. O meaʻai uma lava e mafai ona faʻaleleia atili le suka e le aofia ai. E talafeagai le teenaina o vailaʻau faʻamalosi ma faigofie. Suiga o le faigamalo e maua ai le gaioiga faaletino.

Faatasi ai ma se taumafa maualalo, e le o faʻamaina uma ia nusipepa, ae e tatau ona e malamalama o le sefulu gutu o lo oi ai le 5 g o gaʻo. Afai e mafai e le tagata gasegase ona taofi le taumafaina o le aofaiga na faailoaina, ona mafai lea ona faʻaumatia. I le leai o se malosi, e sili atu le faʻaaogaina atoa.

Tuua Lau Faamatalaga