Suga Suauʻu 6

Muamua lava, ou te fia vaʻai i taunuuga patino o suʻega toto mo insulin ma le C-peptide ma aso o le faʻasalaga, iunite ma tulaga faʻasalalau i totonu o lau fale suesue. Ou te malamalama moni i le 5 tausaga talu ai mai le taimi na e iloa ai le maualuga o le kulukose o le toto, e leʻi suʻesuʻeina oe?

O le a lou maualuga ma le mamafa?
E te faʻaaogaina isi vailaau e ese mai Glucofage?

Ma le faamaoni, Nadezhda Sergeevna.

Muamua, o le a ou talosagaina oe e faʻatumu lau fesili ese, e ala i le "fesili fesili", ae le o faʻamatalaga i le fesili a se tasi tagata. Leai se mea e tatau ona e alu i talanoaga a isi tagata.

I lau fesili tuʻueseese e faailoa ai:

  1. O a vailaau ma togafitiga o loʻo e faia i le taimi nei.
  2. Mo le a le mafuaaga na e aveina muamua ai Dexamethasone.

O le a le mea e tatau ona ou faia pe a iai sau fesili tutusa ae eseese?

Afai e te leʻi maua le faʻamatalaga e te manaʻomia i tali i lenei fesili, pe afai o lau faafitauli e ese si ese mai le tasi na tuʻuina atu, taumafai e fesili i le fomaʻi se fesili faaopoopo i luga o le itulau lava e tasi pe afai oi ai o ia i le autu o le fesili autu. E mafai foi ona e faia se fesili fou, ma a mavae sina taimi o le a tali mai a matou fomaʻi. E leai se totogi. E mafai foi ona e saili mo faamatalaga talafeagai i luga o mataupu tali tutusa i luga o lenei itulau pe ala mai i le itulau sailiiliga a le saite. Matou te matua faʻafetai lava pe afai e te fautuaina i matou i au uo i luga o fesoʻotaiga vavave.

Medportal 03online.com tuʻuina atu fautuaga faafomaʻi i fesoʻotaʻiga ma fomaʻi i luga o le saite. O iinei e te maua ai tali mai tagata moni i lau matata. I le taimi nei, o le saite e maua ai fautuaga i vaega e 48: tagata o le tino, fomaʻi, vailaʻau, fomai, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi , fomaʻi faʻamaʻi pipisi, cardiologist, cosmetologist, fomaʻi faʻafesoʻotaʻi, fomai faapitoa o le ENT, mammologist, loia fomaʻi, fomaʻi suʻesuʻe, neurologist, neurosurgeon, nephrologist, oncologist, oncourologist, orthopedic trauma surgeon, ophthalmologist a, pediatrician, fomai tipitipi palasitino, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, pulmonologist, fomaʻi, fomaʻi, fomaʻi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, fomai tipitipi, endocrinologist.

Matou te tali 96.3% o fesili..

Suauu toto 6.5: e tele naua i se gaogao gaogao e leai se aoga?

Afai o le suka toto e 6.5 iunite i luga o se manava gaogao, e tele pe laitiiti? O le eseese mai le 3.3 i le 5.5 iunite ua avea ma faailoga masani. Ma o numera nei na taliaina mo se tagata soifua maloloina.

I tamaiti e oʻo i le 12 tausaga le matutua, o le masani o le kulukosesegase i le tino e eseese, ma o le pito i luga e le ogatasi ma faʻataʻitaʻiga matutua. Mo se tamaititi, o le tapulaa o le suka i le masani e 5.1-5.2 iunite.

Faʻatasi ai ma lenei mea, o se fafine e i ai lona tulaga o le hypoglycemic e oo atu i le 6.5 iunite i le taimi o le fanauina o se tamaititi, ma o lenei mea ua manatu i totonu o le tulaga masani. Talu ai ona o le tino e galue faʻatasi ma se ave faalua, ma o le tele o faʻamatalaga faʻasalalau e tutupu i totonu.

Mo tagata e sili atu ma le 60 tausaga o le matua, o le tulafono foi o le a avea ma a latou lava tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se tagata soifua maloloina i le 60 o ona tausaga, e masani lava le maualalo o le maualuga o le suka i le 4.2 iunite, ma le tapulaa maualuga o le 6.4 iunite.

O lea, seʻi o tatou tilotilo i faʻamatalaga masani i nisi auiliiliga, ma pe a uma ona tatou iloiloina tulaga o loʻo mataituina ai le tulaga o le hypoglycemic, ma o le a le taimi e tatau ona ou popole ai i le maʻisuka?

Suauu toto 6 vaega: masani pe leai?

I togafitiga faafomaʻi, e ui lava o le faʻamautuina o le maualuga o le kulukose o le toto, o le faateleina o le suka i luga o se manava gaogao e oo atu i le ono iunite o nisi taimi e faatagaina.

O le mea lea, e mafai ona tatou faʻamaonia ma le mautinoa o le fesuisuiai o le kulūkose i totonu o le tino mai le 3.3 i le 6.0 iunite o faailoga masani ia, e faʻaalia ai o loʻo tino galue le tino ma saʻo.

I le taimi nei, i le tele o tulaga o loʻo i ai isi mea ma faʻamaoniga, o se faailoga o le 6.0 iunite e mafai ona faʻailoa le fomaʻi, ma o ia ituaiga o kulukose i totonu o le tino o le tagata e mafai ona faʻaalia ai le atinaʻeina o se setete.

O le mea moni, e tusa lava pe masani ai, o loʻo i ai pea lava faʻasesega i tulāfono, ma o mea laiti laiti mai faʻamaoniga masani e talia i nisi o tulaga, ma o nisi taimi e leai.

Afai tatou te talanoa lautele e uiga i faʻamaoniga o le kulupu o le kullusese i totonu o le tino, ona e manaʻomia lea e tuʻuina atu faʻamatalaga mai tusi a fomaʻi:

  • Afai o le suka i le tino i luga o se manava gaogao e ese mai le 3.35 i le 5.89 iunite, ona avea nei ma tulaga talafeagai mo se tagata matua. Ma latou talanoa e uiga i le soifua maloloina lautele o le maʻi.
  • A o laʻititi, o laʻasaga masani e eseese lava mai tulaga matua. E masani lava mo se tamaitiiti pe afai ei ai sona maualuga maualuga o le suka e tusa ma le 5.2 iunite.
  • O le tausaga o le tamaititi e faʻatagaina foi. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se pepe faatoa fananau mai, o le masani mai le 2.5 i le 4.4 iunite, ae mo le 14-tausaga le matua, o le masani e tutusa ma faʻataʻitaʻiga matutua.
  • I tausaga taʻitasi taʻitasi, o loʻo iai ni suiga i le tino o le tagata, ma e leai se sola ese mai lenei tulaga. O le mea lea, mo tagata matutua, o le suka o le suka e tusa ma le 6.4 iunite.
  • E pei ona taua i luga, ao faagasolo le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi, o le tino o le fafine e toʻalua ona mamafa, o loʻo faʻaalia i totonu o le tino, lea e aʻafia ai le toto suka. O le mea lea, e masani lava pe afai o le kulukose i lenei vaitau e oʻo i le 6.5 iunite.

O nei faailoga uma, lea o loʻo lisiina i luga, e fesoʻotaʻi ma le toto na aveesea mai le tamatamailima. Afai o le auiliiliga e faia e ala ile suega o le toto, o lona uiga e tatau ona siitia le tau ile 12%.

O le iʻuga, e mafai ona tatou faʻapea o le masani mo le toto mai se vein e fesuisuiaʻi mai le 3.5 i le 6.1 iunite.

Sugar e sili atu ma le 6 iunite, o le a le uiga?

Afai o le suka toto e ono ma le lima iunite, o le a le uiga, e naunau tagata maʻi? Afai e te faʻalagolago i faʻamatalaga ua uma ona faʻamaonia, ona mafai lea ona matou faʻapea o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga masani.

E tatau ona maitauina afai o se tagata e matua maloloina lelei, e leai sona maʻisuka ma isi faʻamaʻi faʻamaʻi e ono aʻafia ai le afaina o le kulūkose i le tino o le tagata, ona oʻo ai lea i le toto toto e le sili atu i le 6.5 iunite.

O le mea lea, e mafai ona tatou mafau- fau ma le saogalemu e le tatau ona e fefe, ae e tatau ona e mafaufau i lou soifua maloloina. O se auiliiliga e faaalia ai se taunuuga o le 6.5 iunite e mafai ona faʻailoa ai le fomaʻi, ae o nisi suʻesuʻega e manaʻomia e faʻamaonia pe faafitia ai le setete.

O le setete predicetic o loʻo faʻaalia i faamatalaga nei:

  1. Afai o le maʻi o loʻo i ai se setete setete, o lona uiga o le faʻamaʻi o le kulukose i le tino o le a eseese mai le 5.5 i le 7.0 iunite.
  2. Faailoga o le hemoglobin glycina mai le 5.7 i le 6.5%.
  3. suka i le tino pe a maeʻa le avega o le kulukose mai le 7.8 i le 11.1 iunite.

I le faʻamuamua, o se tasi o suʻega suʻega e lava lea e masalomia ai se setete o faʻataʻitaʻiga ma tuʻuina atu fautuaga mo faʻataʻitaʻiga faʻapitoa. E tatau ona maitauina o le muaʻi maʻi poʻo le maʻisuka e le tuʻuina i le na o le tasi le auʻiliʻiliga, e leʻo saʻo atoatoa.

Ina ia faʻamaonia pe faafitia le siama, ua fautuaina e le fomaʻi suesuega nei:

  • O le suega lona lua o le toto e ave i luga o se manava gaogao.
  • E fautuaina le suega o le gasegase o le kulukose.
  • O le vai ola e tofotofoina mo le hemoglobin glycated.

I le galuega faafomaʻi, ua talitonuina o le suʻesuʻega lata mai o le auala aupito sili lea ona saʻo ma lelei e mafai ai ona e maua se faʻamaʻi tumau e pei o le maʻisuka, o se vailaau faʻasolosolo, poʻo le faʻaalia o se ituaiga o togafitiga faʻapitoa i le 100% avanoa.

A aunoa ma le toilalo, pe a faʻamaonia le suʻesuʻega mulimuli, o le tausaga a le tagata maʻi e amanaʻiaina.

Aisea e mafai ai ona ola le suka i le 6.5 iunite?

Glucose i le tino o le tagata e le o se aoga tumau, o lona uiga e suia i le gasologa o le aso, faapea foi i lalo o le faatosinaga a nisi vaega e aafia ai lona faatinoga.

O le mea masani, o mea faʻaleaga ma mea faʻapitoa e mafua mai i le faateleina o le toto suka. E alu le suāsusu pe a uma ona 'ai, faʻamalosi malosi faaletino, faʻatasi ai ma le mafaufau umi o le mafaufau, malosi tele, atuatuvale le popole, ma isi.

Afai o mafuaaga mo le faateleina o le suka i totonu o le tino o le tagata e faaletino, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai. O le tino o le tagata o se faiga e pulea ai le tagata lava ia, ma e faʻasaina le suka i le tulaga manaomia.

E masani ona uiga le suka i le toto maualuga i le maʻisuka? E leai. O le maʻisuka na mafua ai le faateleina o le malosi o le kullukose, e tusa lava po o le a lona ituaiga, faapea foi ma tulaga e le masani ai:

  1. Faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial.
  2. Faʻasalaga o le faiʻai.
  3. Tele mu.
  4. Paʻa syndrome, faʻalavelave.
  5. Faʻaleagaina faʻasoesa.
  6. Galuega gaʻo maʻi.
  7. Faʻailoga matuia poʻo manua.

O nei faʻamaʻi, e ui i le natura faʻaleaga, e le tumau. A faʻaitiitia le mea leaga e mafua ai le faateleina o le toto toto, ona faʻapenaina lea o le kulukose i totonu o tapulaa talafeagai. I se isi faaupuga, o se fofo manuia o le a faʻaitiitia ai le faafitauli.

O le mea lea, e mafai ona faʻataunuʻuina e mafua mai i le faʻaleagaina o le suka ma le physiological mafuaʻaga e mafai ona oʻo atu ai i le faateleina o le suka i le 6.5 iunite, lea e mafai ona vaʻavaʻaina e se fomaʻi.

Glucose ua siitia, o le a le mea e tatau ona ou faia?

Afai o le maʻi e 6.5 iunite o le suka, o lona uiga e mautinoa e leai se aoga o le popole, e tatau ona e alu i isi suʻesuʻega faaopoopo o le a fautuaina e le fomaʻi, ma fausia i luga o faʻamatalaga na maua.

Suesuega e mafai ona faʻamautuina ai o le tagata maʻi e masani, poʻo le mauaina o se setete predatebetic. E ui lava ile eseesega o taunuuga, e fautuaina pea e faʻalogo i nisi o auala e puipuia ai le maʻisuka.

I le uma, o se faailoga o le 6.5 iunite o se mea e sili atu i le masani, ma e le mafai ona valoia le malosi o le suka i se taimi lata mai. Ma e le o se mea e le mafai ona aveesea o le kulukose o le a le amata ona tuputupu ae malosi.

O fautuaga nei o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le suka:

  • Se paleni paleni ma paleni taumafa. Faʻesea mea e faʻafiafia ai (keke, falala, buns) mai lau lisi, faʻaitiitia le taumafa ava malosi ma meaʻai inu caffeinated. Tuuina atu le fiafia i na mea taumafa lea e maua ai sina vaega tele o gaʻo ma le masini.
  • Faailoa atu se gaoioiga faaletino lelei i lou olaga. E mafai ona avea ma se asiasiga i le faletaalo, aau, uila pe savali i totonu o le ea fou.

E tatau ona maitauina e tatau ona e pulea le suka suka. Ae ui i lea, e le masani ona asiasi se tasi i se fomaʻi ina ia mafai ona pasia se isi auiliiliga, ma o le taimi nei o le olaga e le faatagaina i taimi uma se tasi e vavae se taimi mo lenei mea.

O le mea lea, e mafai ona e faʻatau se masini faapitoa mo le fuaina o le suka toto, lea e taua o le glucometer.

O le masini o le a mafai ai e oe ona suʻe fua o le kulukose i soo se taimi, o lea e mafai ai ona e tausia i taimi uma. O nei aso, e faʻatau atu ai glucomet lima lima. I fafo, e foliga mai o se matamata.

O ia glucometers e sili ona faigofie ona faʻaaoga. O lenei tusiga fautuaina le suʻeina o le suka i le toto.

Sugar 6 5 e tele

Afai o le suka toto e 6.5 iunite i luga o se manava gaogao, e tele pe laitiiti? O le eseese mai le 3.3 i le 5.5 iunite ua avea ma faailoga masani. Ma o numera nei na taliaina mo se tagata soifua maloloina.

I tamaiti e oʻo i le 12 tausaga le matutua, o le masani o le kulukosesegase i le tino e eseese, ma o le pito i luga e le ogatasi ma faʻataʻitaʻiga matutua. Mo se tamaititi, o le tapulaa o le suka i le masani e 5.1-5.2 iunite.

Faʻatasi ai ma lenei mea, o se fafine e i ai lona tulaga o le hypoglycemic e oo atu i le 6.5 iunite i le taimi o le fanauina o se tamaititi, ma o lenei mea ua manatu i totonu o le tulaga masani. Talu ai ona o le tino e galue faʻatasi ma se ave faalua, ma o le tele o faʻamatalaga faʻasalalau e tutupu i totonu.

Mo tagata e sili atu ma le 60 tausaga o le matua, o le tulafono foi o le a avea ma a latou lava tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se tagata soifua maloloina i le 60 o ona tausaga, e masani lava le maualalo o le maualuga o le suka i le 4.2 iunite, ma le tapulaa maualuga o le 6.4 iunite.

O lea, seʻi o tatou tilotilo i faʻamatalaga masani i nisi auiliiliga, ma pe a uma ona tatou iloiloina tulaga o loʻo mataituina ai le tulaga o le hypoglycemic, ma o le a le taimi e tatau ona ou popole ai i le maʻisuka?

Numera taua

Muamua, ia toʻa. Ma mafaufau i le auala na maua ai sea taunuuga. O se fua faʻatatau i se glucometer pe a maeʻa se taumafataga fiafia e le mafai ona fai se tala. E le faʻaaogaina se glucometer mo le siama o le maʻisuka, o le mea lea o le pulea o fua e tatau ona faia i totonu o le fale suesue ma e tatau ona foaʻiina toto toto. Ina ia puleaina le maʻisuka, o le a fautuaina foi e le fomai le mea e taʻua o le "suka suka".

I le faʻaogaina o lenei metotia, o fua o le toto suka pe a maeʻa le 75 g o le kulukose. Afai i lenei tulaga e le sili atu i le 7.8 mmol / l le maualuga o le suka o le toto - e le o le maʻisuka ma e leai se mea e faia i ai. Afai, a uma ona utaina i le kulukose, o le toto toto e foliga mai e sili atu nai lo le 7.8 mmol / L, ae itiiti ifo i le 11 mmol / L, ona latou talanoa lea i le le atoatoa o le kulukose, ma o se tulaga lamatia tele lea mo le maʻisuka.

I lenei tulaga, e amata ai le fomaʻi i fautuaga mo suiga o olaga - e pei o se tulafono, o lenei tulaga e atiina ae ia i latou e 'ai tele ma siitia sina mea itiiti.

Ua lava le na o le tuueseina o le tele o suamalie ma gaʻo ma savali mo le afa itula i aso uma.

O le leiloa o le 5% o le mamafa o le tino (o le 3-4 kilokalama lea mo le tele) e mafua ai le paʻu o le toto, faʻaleleia atili le soifua lelei ma faʻamaonia le maualuga o le suka.

Fua faʻatatau

E matua aoga lava: leai se mea e te lafoaia au oloa e sili ona e fiafia i ai, e taua tele le na o se sailiiliga talafeagai ma le leaga.

• Mo se faʻataʻitaʻiga, e te fiafia i le soisi - ma o le gaʻo ma le maualuga-kalori, ae e le mafai ona e teena mea ulaula? Faʻatau le hamisi pipi, susu o le susu po o le pusa masi kuka - o loʻo aofia ai le gaʻo itiiti ma le tele o calories, o ia oloa e ono le mafai ona tupu i le meaʻai.

• Talia le isi fiafia tagata, ae o iinei e mafai ona e maua se maliega talafeagai.

Muamua, afai e te tuu le suka i le lauti ma e te le manaʻo e suia i vailaau vailaʻau, e mafai ona e suʻe stevia, e suamalie ma e le o aofia ai gaʻo, pe na o le faʻaitiitia malie o le suka - talitonu mai ia te aʻu, pe a uma le lua teaspoon, e leai ni eseesega faapitoa i totonu o se ipu - o le tolu, o le fa, o le lima ... Faʻaliliu mea inu suamalie suamalie, filifili a latou lanu e aunoa ma le suka. E mafai ona sui fusi i fualaau mamago, e aofia ai fipa, lea e faʻaleleia ai le manava ma e faʻagesegese ai le maualuga o le toto suka. Tau lava na filifili fualaau mamago, ae le o lole candied.

• Mo oloa gaosi susu, i le taimi nei e mafai ona e maua le tele o le siʻi, yogurt ma isi mea lelei e aunoa ma le suka ma maualalo le gaʻo.

E sili atu le suamalie o ipu faʻamamaina ma se sipuni o siamu poʻo ni fasi meaʻai ma apricots ua mamago - ona e mautinoa ai lea e te le suʻeina uma suka poʻo calories. O le faavae o mea taumafa mo oe e tatau ona avea ma fualaau faisua ma pata (sei vagana semolina ma, ioe, pasta).

E sili atu le filifilia o kuka e le vave faʻavelaina, ae masani - e sili atu le fiva ma faʻaititia vave gaʻo meaʻai gaʻo.

I se upu - mea uma ua i ou lima, ma e oʻo lava i se avanoa e le maua ai le maʻisuka.

Suauu toto 6.2 - o le a lona uiga, oa mea e fai

O le faateleina o le suka i le toto e mafai ona faʻaalia i ni mea eseese. A o leʻi sailia ni faʻamatalaga i mea e fai pe afai o lau kulūkose e 6.2, e taua lou faamasani i faʻamatalaga lautele. E aofia ai ma faʻamaoniga o le faʻalavelave faʻalavelave, o le masani ai o le suka toto mo se tagata soifua maloloina, ma isi.

I lenei tusiga, o le ae iloa ai nei mea uma, faʻapena foi ona e faamasani i fautuaga paleni mo le toto maualuga.

E masani lava o le valea o ia faʻamatalaga e masani lava mo se tagata soifua maloloina ma e mautinoa lava e leʻi i ai ni faʻafitauli o le soifua maloloina i tagata e uiga i le maʻisuka ma isi faʻafitauli.

Ae afai e te tilotilo atu i le isi itu o le tupe siliva, o le mafuaaga autu mo le suka maualuga o le uiga sese i lou lava soifua maloloina.

O le fea faʻailoga ua manatu i ai o le masani

O le masani masani taliaina o le suka o le toto e fuafua i le va o le 3.3 i le 5.5 mmol / L. Mo le fuafuaina o le faailoga, e faʻaaoga se masini faʻapitoa - o se glucometer. O le tulafono faʻavae mo se tagata soifua maloloina e leai se auala e faalagolago i tausaga. Na o le tasi le faʻasesega e mafai mo tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matua - oi ai tulaga masani e eseese, ae latalata i le lautele.

O le kulūkose i le aso e mafai ona fesuisuiai taimi. E afua mai i le tele o mafuaaga, o le malosi faaletino, o le lagona lautele o lagona o le tino, faapea foi ma taumafataga masani e matauina le iloga.

I le faaopoopo atu i tulaga o le physiological e aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ei ai isi mafuaaga. O le faʻafitauli mamafa, o ituaiga uma o faʻamaʻi ma le maitaga e mafai foi ona mafua ai le fesuiaiga o le suka.

O le mea lelei o na oso i luga o le taimi e toe foʻi mai ai mea uma i lona tulaga.

Ae afai ua iai ni suiga iloga i le tulaga, o se mafuaaga taua lenei e faʻalogo ai i lou lava soifua maloloina.

O le faateleina o le suka e mafua ona o le solia o galuega o le gaosiga o gaʻo. Laʻasaga 6.2 e le o le maʻisuka, peitai, ina ia taofia lenei mea, ia e tilotilo totoa i ou lava ituaiga olaga ma meaʻai e te 'ai.

Ina ia iloa lelei le maualuga o le kulukose, e tatau ona e faia lenei mea i luga o se manava gaogao. Faʻaaoga mita mita o le kulukose toto pe alu i le falemaʻi mo suʻega toto. O le fuaina o le maualuga o le suka e tasi le vaega - ua mamanuina a latou faatulagaga e fuafua ai le faailo mo le plasma. O le mea lea, o le fuainumera mo le toto o le a itiiti ifo i le 12 pasene.

Afai e te manaʻo e siaki i se falemaʻi, e tatau ona e faia le faʻataʻitaʻiga ile tele o taimi. Afai o le suʻesuʻega muamua na faʻaalia ai le maualuga o le maualuga (mo se faʻataʻitaʻiga, 6.2) - faʻaaoga lelei lenei lomiga, ma a maeʻa, toe fai le suʻega. Ole mea lea o le a fesoasoani ia oe i le amataga o le fuafuaina ole ono maua se faamai ma e faigofie ona togafitia.

O le auala sili ona lelei e iloa ai faailoga o le maʻisuka o le suʻeina lea o le faapalepale kullukose. O lenei suʻesuʻega o le a faʻaalia, pe tusa ma le 100% o le tulaga, o le tulaga o loʻo iai i le taimi nei, e tusa lava pe leai ni faʻamaoniga talafeagai.

Toto toto mo le faapalepale

E le o taimi uma e maualuga le maualuga o le suka e faailoa ai le i ai o le maʻisuka. Ina ia faʻamautinoa lelei mafuaʻaga o lenei faʻalavelave, o loʻo faia ai se suʻega faapitoa. O le faʻapalepale e suʻe ai siaki mo maʻi e puipuia ai le kulūkose mai le faʻamalamalama lelei, ma pe aisea ua maualuga ai le maualuga o le suka i luga o se manava gaogao.

E le o tagata maʻi uma e tofia i ai se suʻega. E masani lava o lenei vaega e aofia ai tagata e sili atu ma le 45 tausaga le matua o loʻo mamafa tele ma i latou o loʻo lamatia. I tulaga faapena, o le pasiina o se toleniga o se faiga faʻapitoa.

O le uiga o le suʻesuʻega o loʻo mulimuli mai. E ave e le fomai le glucose mama i le 75 g. E tatau i le tagata maʻi ona sau i le falemai i le taeao ma foai atu le toto mo le suka (i luga o se manava leʻo). A maeʻa le aoina o le toto, e tatau ona e inuina se ipu vai i le kulukose. E lua itula mulimuli ane, e faia ai se faʻataʻitaʻiga lona lua. Ina ia maua saʻoga saʻo, mulimuli i laasaga nei ae leʻi alu i le falemaʻi:

  1. O le meaai mulimuli ao lei alu i le falemaʻi e tatau ona le itiiti ifo i le 10 itula.
  2. O le aso ao leʻi faia le suʻega, e le mafai ona e alu i taaloga ma lafoai ituaiga uma o gaoioiga faaletino (aemaise lava mamafa).
  3. E le mafai ona e suia le meaai i le tele o meaai lelei. Taumafa e pei ona masani ai.
  4. Taumafai e aua le popole ma aloese mai tulaga faigata. O le lagona faalelagona i totonu o le 1-2 aso ao le i tuuina atu e tatau ona mautu.
  5. Moe lelei ma sau i le falemaʻi malolo. Leai se mea e tatau ona e alu ai mo se suega i le taimi lava e uma ai se suiga!
  6. A maeʻa ona e inu vai i le kulukose - nofo i le fale. E le manaomia le taamilosaga.
  7. I le taeao ao leʻi alu i le falemaʻi, aua e te popole ma aua le popole. Filemu ma ulu i le fale.

E tusa ai ma le suʻega, e le faʻavaivaia le faapalepale pe a fai e le itiiti ifo i le 7 mmol / L le kuluga o le anapogi, ma a uma ona faia le fofo ole 7.8-11.1 mmol / L.

A leai, afai o le numera muamua e oʻo atu i le 7 mmol / L, ma a uma ona faia se fofo i le kulukose, o le fuainumera e itiiti ifo i le 7.8 mmol / L, o le solia lea o le faapalepale.

Afai o loʻo aʻafia oe ile faamasinoga lona lua ma se soliga - aua e te popole. Fai se suʻesuʻega faaopoopo o le ultrasound o le pancreas, foaʻi toto mo le i ai o enzymes. Afai e vave ona e sui le meaai ma 'ai saʻo e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi, o nei faailoga le lelei uma o le a vave ona pasi.

O a ni faailoga o le toto maualuga maualuga

O le lisi o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia ai uiga masani o le faateleina o le kulukose o le toto:

  • malaga masani i le faletaele "sina mea itiiti",
  • faamago mai le gutu ma masani ona manaʻo e inu vai,
  • vave vave le gasegase o le gaosiga, galala ma le le mautonu,
  • se lagona o le matelaina ma le faateleina o le fiaai, faatasi ai ma le leai o se aoga o tupe maua / mamafa,
  • ulu o le ulu i se tulaga faifaipea po o le fenumiai vaaiga,
  • paʻu paʻu ma faʻagogo.

O ia faʻaʻailoga e faʻaalia ai le maualuga maualuga o le suka i le toto, ma e tatau ona vave faia loa se gaoioiga.

Tuua Lau Faamatalaga