O le hemoglobin glycated 5, 3 ma le suka 7-8

Na amata ona tulaʻi le suka o le toto. E te le tusia le matua, maualuga ma le mamafa o le tamaititi, o lea e faigata ai ona fai saʻo le mafuaʻaga moni mo le siitia o taimi i suga.

Afai tatou te mafaufau i ituaiga masani o le maʻisuka-o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, ona le fetaui lea o au suega i le taiala mo nei faamai.

I le faamasinoina na o sugars ma le hemoglobin glycated o le tamaititi, e mafai ona matou fai atu o le tamaititi ua solia le metabolism o le carbohydrate poo le tamaiti ua muamua ona togafitia.

Talu ai o le mataupu e le pei o T1DM poʻo T2DM, e mafai e se tasi ona mafaufau i ituaiga o maʻisuka e seasea ona tupu - o se tasi o filifiliga mo le maʻisuka Lada poʻo le Mody. Ole ituaiga ole maʻisuka e mafai ona amata lemu ma faasolosolo filemu - masani lava o le a tatou iloa e uiga i lo latou auai pe a tofotofoina mo le suka o le toto, talu ai e masani ona leai ni faailo ma le suka o le 6-7 mmol / L.

Ina ia faʻamaonia se tamaititi, e tatau ona e faia se suega o le toleniga o le glucose ma e alu i se nofoaga autu mo suesuega e suʻe ai ituaiga o maʻisuka (o nei faigata faigata e leʻo faia i soo se mea-naʻo totonu o aʻoga tetele). E masani lava o nei suʻega e faia e aunoa ma se totogi mo le tagata maʻi, ae o le mauaina o se inisitituti ma meafaigaluega talafeagai e faigata tele (i Novosibirsk, mo se faʻataʻitaʻiga, o le Research Institute of Therapy o loʻo faia lenei mea).

I oe lava, e tatau ona e mulimuli i se meaai mo le maʻisuka, ia gaoioi faaletino ma pulea le suka o le toto ma le hemoglobin glyc, pe afai e tatau ai, faʻafesoʻotaʻi faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist pediatric.

Fesootai ma Fesili Fautuaina

Talofa, Alesana.
E tele filifiliga e mafai - e le afaina ai le glycemia anapogi ma se maʻi o le maʻisuka.

"ma mulimuli ane i le afiafi mai le 5.5 i le 8"- pe muamua pe pe a uma se taumafataga?
O oe o se meaʻai lelei?

Ua e suʻeina se suʻega o le faapaleni kulukose?
Na e mauaina se suʻega toto mo le inisalini, C-peptide ma le NOMA index (pancreatic functional status markers)? Afai o lea, o a taunuuga?

Ma le faamaoni, Nadezhda Sergeevna.

Ou te fautuaina oe e mulimuli i le fuainumera o fuainumera 9. E patino lava, ei ai ou uiga le lelei i se taumafataga maualalo.

Afai ei ai sea avanoa, ona pasia lea o suʻega na ou tusia e uiga i luga. O le a latou faatagaina oe e iloilo le galuega a le pancreas ma fuafua lelei le siama.

Lelei lelei O isi taunuuga na oʻo mai ma ou faʻamoemoe o le saga ma le faʻasalaga o auiliiliga ua latalata i lona iuga. O taunuʻuga nei:

HOMA index = 3.87 (o le mea moni e ese le eseesega o suʻesuʻega o suʻesuʻega a le fale suesue, o le a ou tusia ma le suʻesuʻega o le fale suesue lea na ou faia ai suʻesuʻega --- itiiti ifo i le 2 - masani, e sili atu i le 2 - le faʻamalosia o le inisalini, e sili atu ma le 2.5 le ono mafai ona faʻaititia le inisalini , sili atu i le 5 le tau o le maʻisuka) Inisalini 12.8 uUI / mL (o le tulaga masani i le fale suesue o le 6-27 uUI / mL)

Peptide-C 3.04 ng / ml (masani 0.7-1.9 ng / ml)

ina ua uma ona ia pasia le suega o le faapaleni o le kulukose. I le faaopoopo atu i fua o le laboratory, i le maeʻa ai o le 1 ma le 2 itula, na fuaina ai e Accu Chek le fua o le kulukose i le 30 minute mo le 5 itula ma lona glucometer. O taunuʻuga nei:
6.4 mmol / L
30 min i le 75 kalama o le glucose 15.8 mmol / L
ina ua mavae le 1 itula 16.7 mmol / L
1h 30 min 16.8 mmol / L
2 itula 14 mmol / L
2:30 30 min 8.8 mmol / L
3 itula 6.7 mmol / L
3:30 30 min 5.3 mmol / L
4 itula 4.7 mmol / L
4:30 i le 30 minu 4.7 mmol / L
5 itula 5.2 mmol / L
Aʻo leʻi suʻeina le suʻega o le kulukose, o meaʻai gaʻo na faʻaumatia. Ou te leʻi 'ai ni meaʻai gaʻo i luma o le suʻega mo le tusa ma le 3 masina. O le kulūkose na vave faʻavave vave, ona pa'ū ifo ai lea i le 4.7, lea e LEʻI i ai i fua o le kulukose. E oʻo lava i le 17 kilomita o le savali, o le saoasaoa o le 5.2. E masani lava o le 6 mmol / L. Ma se isi mea mataʻina: a maeʻa le suʻega o le toleniga o le glucose, o le kulukose e tusa ma le 1 mmol / L LESONA nai lo le pasia o le suʻega
Naʻo le mea na tupu, na ou pasia suega mo le maualuga o hormones. O taunuʻuga nei:
Teu vevela-faʻamalosi TSH 0.84 mIU / mL (masani 0.4 - 4.0)
Vaʻaia i lauropyroxidase anti-TPO = 14.4 IU / mL (masani 0-35)
Free Thyroxine fT4 = 0.91 ng / dL (masani 0.69 -1.7)
Aofaʻi o le triioneothyronine tT3 154 ng / dL (masani 70 -204)

E faʻapefea ona e faʻamatalaina i luga o nei taunuʻuga? Na manatu o ia e masani ona muamua avatu le faafetai, ona talanoa lea. 750 ruuga na siitia mai ia te aʻu.
O mea lelei uma!

Le afiafi lelei, Alesana.

E leai ni au fesili e uiga i le maualuga o hormones thyroid, o se mea masani lava. O le mea moni, mo le faʻamoemoe o le "gaphylactic" mataʻituina o lauroid function, o se suʻega toto mo TSH o le a lava.

E tusa ai ma taunuuga o se suʻega muamua o le toto mo le hemoglobin glycosylated, faʻapea foi ma se suʻesuʻega o le faapalepale fou ma le suʻesuʻeina o le toto mo le C-peptide ma le HOMA index, e mafai ona tatou fai atu o loʻo i ai le maʻisuka ituaiga 2 ma le malosi o le insulin. O le mea moni, o lona uiga o au tissu e le o nofouta i latou lava inisalini - o le mea lea o le faateleina o le maualuga o le C-peptide i le toto, o le faateleina o le glycemia ma le foliga mai o le sili atu o le mamafa o le tino i lenei tala. O le mea lona lua e mafua ai se liʻo mataʻutia i se tulaga faapea - o le faateleina o le tino o le tino, i le itu, e fesoasoani i le alualu i luma o le insulin resistance ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

O lau sini o le faʻafaigofie lea o le mamafa o le tino ma toe faʻaleleia lagona o le tino ile inisalini.
O mea e tatau ona e faia mo lenei mea:

  • 'ai le meaʻai, 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti, e tusa ai ma le taumafataga e sili atu ona lelei le mulimuli i mea taumafa Nu.9 ma filifili meaʻai ei ai le faʻamaulalo maualalo (itiiti ifo ma le 50, e faigofie ona e maua le faasino igoa o oe)
  • saunia oe lava i aso taʻitasi faamalositino (na e tusitusi e uiga i le savali - mea sili ia),
  • ave le Comrade Siofor (o se filifiliga - Glucofage, Metamine) i se fuataga o le 1000 mg pe a uma le taumafataga, i le taimi muamua o le 10-14 aso o le tagofia o fualaau faasaina, atonu o le a le mautonu le ita - e le atinaʻe ma e na o ia,
  • ave le. Onglisa (o se filifiliga - Januvia) i se fua faatatau o le 5 mg (mo le Januvia 100 mg) i le taeao,
  • 1.5-2 masina talu mai le amataga o togafitiga, o le ae manaʻomia le suʻega mulimuli - fai se suʻega toto mo le C-peptide, index HOMA ma le fructosamine (o le analog lea o le hemoglobin glycosylated, e maua ai le maualuga o le glycemia mo le 1 masina).

Tuua Lau Faamatalaga