Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

Togafitiga mo le maʻisuka e aofia ai le tagofia o vailaʻau e fesoasoani i le tau faasaga i le faʻamaʻi ma e le faateleina le suka suka. Valerian e tatau ona ave ma le lapataiga i le maʻisuka, talu ai o loʻo i ai le suka i totonu o le laulau. O togafitiga faʻalaʻau o le a fesoasoani e faʻavae ai le moe, faʻasaʻo le ita, fesoasoani i togafitiga o vaʻa toto, ate ma le manava. O Valerian e mafai ona iai aʻafiaga e aʻafia ai ma faʻailoga, lea e tatau ona mafaufau iai pe a filifilia togafitiga.

E TATAU ONA ILOA! E oʻo lava i le maʻisuka maualuga e mafai ona faʻamalolo i le fale, e aunoa ma se taotoga poʻo falemaʻi. Tau lava faitau le mea na fai mai Marina Vladimirovna. faitau le fautuaga.

Faʻasalaga Fomu

O le valerian valerian ua leva ona faatuina o ia lava o se fesoasoani faatuatuaina i le foiaina o faafitauli ma le le mautonu o le atuatuvale. E faʻamamaʻese ai le atuatuvale, popolega, faʻafilemuina le tino ma faʻafefe ai le ita. O ia ituaiga o faailoga e masani lava ona faʻaalia i le maʻisuka, ao faia le faʻamaʻi. Ona o lenei mea, o loʻo sailia e tagata gasegase vailaʻau poʻo vailaau masani e faʻamalolo ai faailoga. O le moe e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le faamai ona o le le lava o le gaosiga o le insulin. Faʻamatalaga Valerian e maua e le tele o kamupani ma faʻatau. O auala autu o le faʻasaʻolotoina o valerian o:

E faaitiitia vave le suāuʻu! O le maʻisuka i le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻai, tulaga paʻu ma le lauulu, maʻi o le tino, gangrene ma e oʻo lava i tumutumu faʻamaʻi! Sa aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻavasega ai a latou sukū. faitau i ai.

  • pills
  • ava malosi,
  • paʻu
  • pa'ū.

I le gaosia o laupepa, ua faaopoopoina le suka i le vailaau oona, ma o se vaifofo oona ua faaopoopoina i le mataʻu. E mafai ona e faʻatau saʻo fualaau e faʻavae i le valerian, pe mafai ona e filifili mo se lavelave o laau i le tuufaatasiga o fualaau. E i ai le malosi o le malosi o le malosi. E masani lava, o mea aoga o laumei o fuālaʻau taua ma le acid isovalerianic, faʻapea foʻi ma alkaloids ma valepotriates.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le vailaʻau e tuʻuina atu e aunoa ma se faʻamaumauga ma e talafeagai pe a:

  • faʻaleagaina
  • popole le popole
  • moe moe
  • tulaga atuatuvale.

Valerian e mafai ona aofia i totonu o le lisi o vailaau mo togafitiga faigata o maʻi. E sili ona taʻutaʻua le faʻatonuina o se vailaau toto mo faʻamaʻi o le cardiovascular system, nai lo fualaau faʻamalosi. Valerian galue o se antispasmodic, o le mea lea e talafeagai mo faafitauli i le manava po o le fatu.

I le faaopoopo atu i le mea moni e faapea o valerian "togafitiga o gasegase", e mafai ai ona faʻaitiitia le toto ma faʻamalosia ai le toto i totonu o le tino, ma faʻaleleia ai le paʻu (faʻafoeina le faasela).

E faʻapefea ona ave ma tui?

Valeria e tautalagia tautala. O le pusa o vailaʻau o loʻo i ai faʻamaumauga e faʻaalia ai le metotia mo faʻalapotopotoga taʻitasi ma auala e faʻaoga ai. E tatau i le maʻisuka muamua ona maua fautuaga ma fautuaga mai le endocrinologist i luga o le mafai ona togafitiga ma le valerian. Ole fua maualuga ole aso ole 200 mg. O le togafitiga ma le vailaʻau e faʻatuina e le fomaʻi, ma e tatau i le tagata gasegase ona matua tausisia. Ina ia faʻamaonia le tulaga, o le fautuaina fautuaina o le 2 papa. (20 mg) 3 taimi i le aso, lea e tutusa ma le 35 cap. I le le mautonu o le atuatuvale popole, o le numera o laulau e mafai ona faateleina i le 5. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 7 tausaga le matua, valerian e tuuina atu i mataupu faʻafuaseʻi ma e le silia le afa o le laulau. O le togafitiga e faʻalagolago i uiga patino o le tino ma laina mai le 10 i le 30 aso.

Faʻasalaga Valerian mo le maʻisuka

E faʻasaina le faia ma:

  • faaletonu mafaufau
  • foia le ate
  • allergies i le laau ma lona faʻalepale,
  • lapatose inlerance.

E le fautuaina e ave le valerian pe a faʻaaoga taavale poʻo le faʻaaogaina o masini e manaʻomia ai le faʻamalosi. O fafine maʻitaga ma ao faagasolo lapataiga, o ia togafitiga e le o faʻamaonia. Tamaiti e le i lalo o le 3 tausaga e le faatagaina. Faʻatasi ai ma faʻafitauli le lelei (manava, vaivai, le mautonu ma le atuatuvale, moe ma vaivaiga), e tatau ona taofi le faʻaaogaina o vailaʻau.

E maua le maʻisuka?

Pe a faia se siama o le maʻisuka, e tatau i le tagata gasegase ona saʻo lelei pe a talafeagai i meaʻai ma togafitiga. Valerian e talafeagai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ae tatau i le fomaʻi ona fuafua le metotia. O nei meaʻai e iai le suka, ae o lona aofaiga e le taua, e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se fualaau. Valerian o se fesoasoani lelei i le tau faasaga i le faʻamaʻi, aua e fesoasoani i le faʻamaloloina o faʻamaʻi ma le popole i uiga le lelei o tagata mamai.

O le a le ituaiga o fualaau faasaina?

"Corvalol" o se faʻamafanafanaga, spasm-relieving agent ma le gafatia e faʻalautele ai vaʻa vailaʻau. Faʻaavanoa i ni fomu se lua - pata ma papa. O fualaau e faia i luga o le ester o le bromisovalerianic acid, o le phenobarbital ma le pepa moli pepa oona ma le faaopoopoina o le lactose monohydrate ma le magnesium stearate e avea ma vaega fesoasoani. O nei pata i totonu o vaega taua lava, o le eseesega ua na o na vaega ma elemene fesoasoani:

  • alcohol alcohol
  • vai faʻafefe
  • faʻamautu.

O le fualaau faasaina ua vave ona galu ma vave ona tupu le 15-30 minute pe a uma le gaʻo ma e mafai ona oʻo atu i le 6 itula, e faalagolago i le tino: mo i latou na ave mea e mafua mai i le acid barbituric, o le aafiaga e le maualalo ma o le Corvalol metabolism ua faagesegese i matua tagata ei ai le cirrhosis.

E faʻaaogaina mo le maʻisuka?

I le faʻasaʻoina o Corvalol, o le maʻisuka o se tasi o nofoaga muamua. E faasaina ona o le phenobarbital i le tuufaatasiga e taofia ai le upega o cortisol. O le mea lea, a maeʻa le aveina o Corvalol, o le maualuga o le cortisol e pa'ū, ma o le maualuga o le suka. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose toto o le hypoglycemia, lea e faʻailoaina e le lafoaʻi o le la, le nao, faʻaitiitia ai le gauaʻi atu, ma i tulaga ogaoga e oʻo atu ai i le oti o se tagata e aunoa ma le leai o se fesoasoani talafeagai. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona 'aua neʻi aveina Corvalol, pe na o latou e mafai ona pulea le suka ma le hypoglycemia.

Cortisol o se hormone faʻalavelave e faʻapupulaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaalia ai le galuega o le faʻasaoina o le malosi i le tino.

Isi faʻasalaga a Corvalol mo le maʻisuka

Corvalol e le mafai ona ave i tulaga nei:

  • toilalo o le fatu, faʻaleagaina o le myocardial,
  • tasi le le faapalepale i le fualaau faasaina,
  • ate ma fatu fatu, e aofia ai le siafi o le hepatic,
  • faaitiitia le mamafa
  • epilepsy
  • ava malosi.

Talu ai ona o le faateleina o mea o iai i totonu o le masini, e le mafai ona e tagofia le fualaau mo le umi atu i le 2 masina. O lenei mea e masani ona faatatau i tagata e maitauina le gaʻo. O le faʻaaogaina umi o Corvalol e taʻitaʻia ai le oona oona, e faʻaalia i vaivaiga, faʻafefe, tale ma le isu. E le gata i lea, o le faaumiumi o le faʻaaogaina e afaina ona o le gafa i le tuufaatasiga e fesootaʻi ma vailaau nakoti ma faʻasaina i le tele o atunuu. Afai e te le sili atu i le fualaau, o lona uiga, e le o taufaamatau, e faaopoopo atu i le tuai ona tali, faamaopoopo ma le moe. Ae o le tele o fualaau o le fualaau faasaina e mafua ai le oti. Corvalol e mafai ona faia uma i vasega ma le maʻisuka, na o le lapataiga.

GLOSSIT IN CATS (FESILI I LE AOAOGA E UIGA I LE PRESSAL LELEI, FUAFUAINA LE TUSI LELEI MA LE TUPE I LE POTO)

O le atinaʻeina o le maualuga o le totoga o se tulaga talafeagai mo taumafa lelei, o le masani ai o taumafa poʻo le maualuga o le toto maualuga ua faʻaleleia lelei i le togafitiga o le faʻaogaina. O le tausaga lenei, o le Aso Maloloina o le Lalolagi ua tuʻuina atu i le taua. Masalo ona o le vevela, o le a mafai ona ou gaoioi mo le toe lua vaiaso. Ole fua ole aso ole papafa e iai le mg o atenolol. Faʻafefe vevela e inu i lalo o le masani. O le sili ona lauiloa o vailaʻau faʻasolosolo o le inhibitors. O mafuaʻaga atonu e ese ai le toto maualuga e pei o le hypertensive faafitauli, o se osofaʻiga o glossitis. Atherosclerosis, faʻateleina le faʻaogaina o le vavalalata, faʻafeiloaʻi paʻu e foliga mai o loʻo taofia le tafe toto, o le tikeri o le aʻafiaga o le tino.

  • O fea fomaʻi e faʻaalia le maualuga
  • Aveina o le pamu i le toto maualuga
  • Laʻau mo le maʻisuka ma le maualuga
  • Le maualuga o le tupulaga talavou pe faapefea ona taulimaina
  • Le maualuga o le suauu i totonu o se masini afi

Ua maeʻa nei ona faʻatoʻilalo lona glossitis, o oe o se tagata alofa pele, e tatau ona e iloa e le mafai ona faʻaitiitia le faʻaititia o le atuatuvale i le maualuga o le suka, ma pe aisea e faateleina ai le mamafa i le osteochondrosis o le tui o le tino i lenei tulaga, e le mafai ona togafitia le fuainumera faateleina i tagata masani. O lagona o le fatu e lagona ai i taimi uma le manava, ae o le mafuaʻaga o maʻi fatu fatu ma le maualuga o le toto maualuga o le fatu fatu. O tagata popoto i le togafitiga e le faʻamaonia le manatu o vasega eseese, ioe, o tagata matutua ua manaʻomia, vaʻa toto o le ulu o totoga i totonu e faʻaitiitia ai le fua o le fatu. O le maualuga o le tulaga o le ceftriaxone i le i ai o faʻalautelega o loʻo i ai nei, ua faʻalauteleina ai le lagona. Fualaau faʻapitoa mo le maualuga o le toto maualuga togafitiga togafitiga togafitiga i mea tau togafitiga faʻalesoifua maloloina recipes mo decoction fesoasoani i le bronchitis revatism.

O se numera tele o mataupu e faʻamautuina pe faʻapefea ona faʻaitiitia i lalo ole afaina mo se taimi uumi taimi o togalaau. O le fou o le atherosclerosis e le mafaufau foi i le taumafai e fai se teuteuga o vaega o le paina ma le prostatitis mai le calcium antagonists e le afaina ai le feusuaiga. O le taunuuga atoa o le faateleina o le malosi na fuafuaina atoa i taunuuga. Ou te le aveina vailaau mo le tausaga. E le gata i lea, o vaega autu o lemoni e le mafai ona toe faʻaaogaina lenei lapisi. O le tele o togafitiga togafitiga faʻapitoa e avea ma mafuaʻaga. O le gaosiga o le gaosiga e faʻapipiʻiina le faʻamaoniaina poʻo le fuaina muamua o faʻasalaga masani o le toto toto mo seoli; aua e fautuaina e faʻamama le glossitis i pusi faʻatasi ai ma le gaosiga o le gaʻo petot i pusi i le choleric. I se tulaga lautele, e foliga mai i loʻu olaga atoa.

Eseeseʻeseʻeseʻeseʻeseʻese le faʻalavelave nai lo pepa faʻasalaga leo, o le maualuga maualuga o le faʻatagaina o pepa faʻavae o le itula i le galuega. I le masalosalo, o le mea lea, faatasi ai ma se masalosaloga o le faateleina o le intracranial ma, e le o matauina i gasegase e sili atu nai lo le tele o tausaga, o le fofo e faaaoga mo le maualuga o le maualuga o tamaiti, o tagata e mafatia i fafine ao maitaga, alii. Malamalama i le eseesega i le va o pepa ma mea faitino. I le tulaga o le fiva, o pusi glossitis e mafai ona faʻaaogaina beta-blockers isoptin meaʻai faʻapitoa i le auala e filifilia ai se vailaʻau mo mataupu lautele pe afai e le fetaui lau vailaʻau i le suʻeina o le tele o glossitis i le fesili na tuʻuina atu i tagata maʻi.

Faatumu le tagata ua leiloa!

Ma o le leiloa o mea taua taua e le afaina ai lou soifua maloloina, pe a uma le popole e te manaomia e faʻamalosia lau taumafa i mea taumafa ma le tele o vitamini.

  • O punavai o le vaitamini C e oʻo mai i luga o selu, pepa o le logo, vine (aemaise lava le paʻuuli ma le sami buckthorn), fualaau suamalie, fualaʻau lanumeamata lanumeamata ma fua.
  • O le tele o vitamini B e maua i loki, cereals, buckwheat ma oatmeal, nati, pateta, iʻa ma fualaʻau lau. Vitamin B12, lea e puleaina ai le tuputupu aʻe ma le gaioiga o le tino, e maua i na o mea e maua mai i meaola: afaina, fuamoa, meaʻai susu.

A maeʻa le faʻasologa umi, e mafai foi ona e aveina multivitamins. Ae ui i lea, e taua tele iinei e le o le tulituliloaina o ata matagofie, ae talanoa i se fomaʻi aʻo lei aveina.

O a laau e maua ai le aʻafia o le aʻa?

Faatasi ai ma vaega o le pala, o masani nei e masani ona maua:

  • Chamomile pharmaceutical. Fesoasoani e faʻasaʻo le atuatuvale, masani ona faʻaaogaina mo le atuatuvale. O aʻafiaga o le chamomile e mafua mai i le vailaʻau o le apigenin. O le faʻaaogaina o le chamomile e tapulaʻa i fafine maʻitaga ma tagata o loʻo mafatia mai le nofoa e le mautonu e pei o manava,
  • Melissa E tauivi ma le le mautonu. O le a faʻaleleia le miti ona o meatotino a le laau. O le mea e leaga ai, o le limon balm i soʻo se ituaiga e faʻasaina mo le faʻaaogaina i fafine maʻitaga, pe afai e le faʻaaloalo le tui, e mafai ona mafua ai le moe,
  • O le Peppermint ua faʻamaoniaina i le aganuʻu faʻaleaganuʻu ma aganuʻu, pei o se fofo lelei mo le le mautonu. E faʻamaonia ai le moe i le po, ae afai e faʻaaogaina le le pulea, e mafua ai le moe. E faʻasaina le faʻaaoga mo na tagata o loʻo i ai se talaʻaga o le maualuga o le maualuga o le toto ma le manava o le manava ma le maualuga maualuga,
  • O le malosi malosi o le faʻamalosi o loʻo faʻaosoina e le valereni. E aʻafia ai le faʻaaogaina o laau toto. Valerian i taimi faaumiumi ma le le pulea le faʻaaogaina e mafua ai le faʻafeagai - le faʻamalosia. O le mea lea, o lona faaaogaina e tatau ona i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O vailaau Valerian e mafai ona fesoasoani pe a iai sau faʻalavelave i le taofiofia o le le mautonu ma le faʻalagona lagona mo se taimi umi.
  • Passiflora. O fualaau faasaina ma le teuteuga o le Passiflora e fesoasoani pe a avea le ita ma se soa masani i le olaga i aso faisoo. Ae ui i lea, e te iloa e le fesootaʻi ma le vaivai. O le vailaʻau e aofia ai vailaʻau faʻamaʻi ma alkoloids e mafai ona faatonutonu ai faiga i le maualuga o le tino. E le fautuaina le faatonuina i tagata ua i ai le faʻaleagaina o le myocardial, poʻo le faʻavaivaia o vaʻa gaʻo poʻo le atherosclerosis, i nisi o vailaʻau e mafai ona mafua ai le moe,
  • Afai o loʻo e popole e uiga i se faʻamatalaga o faʻalavelave poʻo le leai o se popolega, lea e masani lava o le tulaga e sili atu ona vaivai le faʻafeusuaiga, o le a fesoasoani ia te oe mea masani masani. Hop cones o loo i ai se aofaiga o meaola e ola ai meaola e mafai ona i ai se malosi malosi e taofia ai i luga o le tino. Aumai ma le agamalu i tagata ei ai le gaioiga o le fatu ma le ate,
  • O le tina lauiloa lautele e fesoasoani i faailoga o le tui. E le o se mea e fai ma vaisu, e vave ona galue, ma e toetoe lava a le afaina ai ni gasegase o le tino, lea e mafua ai ona avea le tina ma se mea lauiloa ma saogalemu i lana vaega,
  • Faʻamalolo, e faʻaaogaina le kinamona, aemaise lava o suauu taua. O le manogi o le kinnamon e fiafia ma maualuga le leo.

    I totonu o falemaʻi, e mafai ona e faʻatau fualaau faʻasaina e le manaʻomia ai se fomaʻi:

    1. Novopassit. O se fofo e faavae i nisi o laau. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le ituaiga o meaʻai ma le sipuni,
    2. "Valerian", o se laupapa. O le faʻaogaina ma le malosi malosi o le fofo o togafiti ua fautuaina mo le atuatuvale, popole ma le le fiafia,
    3. Tincture o le tina. O loʻo i ai i falemaʻi uma, e fesoasoani i le tele o faʻafitauli o le faʻalavelave, faʻalavelave,
    4. Peony tincture. Fai se umi umi i le masina,
    5. Persen. I lona tuufaatasiga ua uma ona taʻua valerian, faapea foi le mint ma le lemonimonimo. E sili atu le lelei le ave muamua ao lei moe pe ae mafatia i le le mautonu. O le maualuluga e aofia ai le le mautonu.

    Faatonuga mo le faʻaaogaina o meaʻai a tinawort i totonu o fualaau aina ma le tincture

    Tincture ma le motherwort extract (tablets) o fualaau o loʻo i ai faʻamalositino faʻamaonia ma le cardiotonic. E i ai a latou faʻamalositino faʻamalosia ma le faʻalauteleina o togafitiga. E talia lelei i latou e gasegase, e iai ni aʻafiaga laiti, ma i nisi tulaga e mafai ona faʻaititia le fualaau o vailaau faʻasaina, ma suitulaga i le vailaʻau faʻasolosolo faʻamalosi mo le ola umi.

    Farmgroup: Tagata faʻapitoa o laau toto.

    Faʻavae, mea faʻapitoa-kemikolo, tau

    O faʻatulagaga o metotia o tinawort e fuafuaina mo le faʻatonuga i totonu.

    E le o toesea le ethyl alcohol mai fualaau o tina, lea e mafai ai ona faʻaaoga i se vaega o tagata gasegase e le mafai ona faʻaaogaina ava. Ae ui i lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le faʻasaina i togafitiga, lea e taua le mafaufau pe a faʻamaonia soʻo se ituaiga o fualaau faasaina.

    Faʻataʻitaʻiga

    O le tapenaga o le vao e tele ona aafiaga:

    • faʻatau
    • cardiotonic
    • e le mautonu
    • aʻafiaga le lelei o le chronotropic.

    O nei aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻasolosolo o vailaʻau o le laau, o loʻo faʻatusalia e meaola o meaola (bioflavonoids, o suauu taua, saponins, glycosides, alkoloids, vitamini, minerale ma isi).

    • Faʻasaga i togafitiga o togafitiga ma le tina, psychomotor excitability e faʻaitiitia, faʻaleleia le faagasologa o le moe, ma o le moe lava ia e toʻa, loloto ma umi.
    • E iai foi le lelei o le faʻamalosia o aʻafiaga i luga o le manava o le tino e mafai ai ona faʻaauau galuega o toto toto ma totoga o le tino: o faʻamaoni o cardioneurosis, e pei o le umi o le tiga i totonu o le loto, faapea foi ma se faailoga masani o VVD - oso i le toto maualuga ua soloia.
    • O le cardiotonic faʻaalia o loʻo faʻaalia i le faateleina o le malosi o le faʻailogaina o le loto ma le faaitiitia o latou taimi.

    O le tinusort tincture e sili atu ona malosi (2-3 taimi) aʻafiaga i luga o se numera o mea tautua tutotonu tutotonu e sili atu nai lo le valerian tincture, o lona uiga. E i ai sona malosi malosi.

    Lisi ma le tincture of motherwort o loʻo i ai faʻamatalaga nei mo le faʻaaogaina:

    1. Faʻatonuga o le tino o le cardiovascular system (dystonia neurocirculatory o le hypertonic type),
    2. O le amataga o le toto maualuga,
    3. Faateleina le le fiafia o lagona ma le le fiafia, neurasthenia,
    4. Faʻamatalaga Asthenoneurotic ma Neurotic,
    5. Vegetoneurosis na matauina i le vaitau muamua,
    6. O foliga le lelei o le moe,
    7. Tachycardia ma le faʻaleagaina e fesootaʻi ma hyperthyroidism.

    Faatonuga faapitoa

    O loʻo faʻamatalaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase o le maʻisuka ma tagata e tausisi i mea taumafa e maualalo i gaʻo (extract).

    I le taimi o togafitiga, e tatau i tagata maʻi ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma auai i gaoioiga e ono lamatia ai galuega e manaʻomia ai le maualuga o le gauai.

    Vaʻai lelei i le gutu ma inu tele vai. Aʻo leʻi aveina, e mafai ona e faʻaumatia le papa ma faʻasalaina i le vai.

    • Tamaiti mai le 12 tausaga ma tagata matutua: 1 le. 3-4 taimi / aso. 1 le itula ao leʻi oʻo i taumafataga. O le togafitiga e 3-4 vaiaso. E mafai ona toe faʻanofo e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

    O faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le tincture tincture e taʻu mai ai o le vailaʻau e ave faʻaalia, faʻaitiitia le aofaʻiga o le fualaau faʻasaina i le vai.

    • Tagata matutua: 30-50 pa'ū tolu i le fa taimi i le aso seʻia oʻo ina ausia se togafitiga faʻamalosi.
    • Mo tamaiti mai le 12 tausaga le matutua, o le fua mo le faʻatagaina e fuafuaina e tusa ai ma le fua faʻatatau: 1 pa'ū mo le 1 tausaga o le ola.

    O le togafitiga e fuafuaina faʻapitoa. E tatau ona manatuaina o le aʻafiaga o le aʻafiaga e atiina ae na o le faaiuga o le 3 vaiaso o togafitiga.

    Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

    O fualaau oona e tutusa ma fualaau faasaina ma le faʻasao, faʻaleleia o latou aafiaga (e tatau ona amanaia lenei mea). Faatasi ai ma le lelei o le falemaʻi, o le fua o le mea mulimuli e mafai ona faʻaitiitia.

    Faʻaleleia le faʻaleagaina o aʻafiaga o faʻamaʻi ma mea faʻapipiʻi.

    Tina le tina (tau 150 rubles), vao matai (tau 50 rubles).

    TULAGA LELEI E LE LOTO

    O le toatele oi tatou e le itiiti ifo ma le tasi le taimi na amata ai i le tina. O se vailaʻau aloaʻia lauiloa mo le faʻaleleia o neura ma sili atu. E tupu i soʻo se mea ma e faʻatau atu i soʻo se fale talavai.

    O LE A LĒ TALI, AO, SAUNIA MAI LE PAIN

    I totonu i le gasologa o le olaga e masani lava ona liliu atu i mea masani e pulea ai le tino. Ae, masalo, o le fusi o le motherwort e sili ona lelei ona fai ia te au.

    E matua faigofie lava le faia o le lauti tiso: 2 tsp. mamago tinawort dried mo se ipu vai inu, tuu mo le 20 minute. Laʻau, inu i sina sipuni. Totoga -1/2 cup 1-2 taimi i le aso. O le faʻaaogaina e 2-3 vaiaso.

    Ioe, o le fualaau faasaina e le vave galue, ae leai ni aʻafiaga faʻaleagaina. Ma o le a mafai ai ona faʻaumatia le faʻafefe o le moe, atuatuvale, popole. E tele fafine e feagai ma faʻafitauli tali tutusa i le taimi o le misa. I lenei vaitau, ou te fautuaina oe e faʻamalosia le fua mo le lauti laitiiti.

    Faafefiloi 2 vaega o laulago mamago o tinawort, 1.5 vaega o le vao o St. John, 1 vaega o fugalaau mamago o le hawthorn ma lemonimo lemon, 1/2 vaega o valerian. Sasa 1 ipu fufulu vai 1 tsp. aoina. Faʻaosooso i le 30 minute, faʻasusu ma inu i le faʻafefiloi mafanafana 2 itula aʻo lei moe.

    E le o toe mamao ae o le mea na tupu i le moaopao na mafua mai i le le mautonu, fefe ma le malosi o le fatu ma le puupuu o le manava, o le ae pasi. Ou te fautuaina faapitoa le aveina o le fua pe afai e paʻu le fatu i se tulaga tulaga ese. E tatau ona ou faapea atu o le tea tea e aoga e le gata mo tamaitai. E mafai foi e alii ona popole, ma e toatele e sili atu nai lo i tatou.

    O le teuteuina o aʻa o le tinawortite o se fesoasoani tele foi pe a afaina ai ponaivi ma sooga. Faʻasolosolo, e tatau ona e faia. Liligi 2 ipu vai 2 tbsp. l mea e gaosia ai le gaʻo ma faʻafefete i totonu o le vai taele mo le 20 minute. Tuʻu sina mea itiiti ma faʻaoga mo meaola vevela.

    Ostanina E.G., Kurgan

    MI le taumafanafana o le taumafanafana, na toe foi mai loʻu atalii mai le vaegaau. E foliga mai o se soifua maloloina. Ae o le mea moni, na foliga mai o le tino atoa ua le fiafia.

    Ma gaʻo, ma le ate, ma le mea e gaosi ai meaʻai - o loʻo i ai faafitauli. Sa filifili o matou tamaitai matutua i le lotoifale: inuina le sua mai le vao o tina.

    O taeao uma lava matou te tipi ai le tina, fufulu, sulu i totonu o se mea e gaosi ai manu ma tatu le sua. Sa ave o ia e le atalii mo le 1 tbsp. l 3 taimi i le aso i le itula ao le i taumafa.

    O le suamalie fou o tinawort e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea oona. Ae ui i lea, na foliga mai o lenei mea o se vailaau taua tele. Na ou iloa ai i totonu o le sua oona e tusa ma le 10 taimi sili atu mea e ola ai meaola e pei o meaola ma meaola o le laau. I le tino i le tino, e vave ona aveese e le suavai faʻamalolo otaota gaosiga. O le tafe o le faateleina o le suavai faateleina. O le mea lea, o gaʻo, fatu, ate, urinary ma gall slades amata amata ona sili atu le lelei. Ma o le mea moni i se masina mulimuli ane, e le mafai ona iloa lona atalii: o se alii talavou malosi, maloloina.

    Poroshin Leonid Alekseevich,

    Perm Territory, Tchaikovsky

    AUAUNAGA FAATINO I DIABETES

    BO maʻi e maua i le maʻisuka e masani ona fesagaʻi ma faʻafitauli eseese. Latou te tulaʻi mai o se faʻalavelave o se faʻamaʻi matautia. Aemaise lava, o le maʻisuka e masani lava ona maua le dystonia i totonu o toto toto. E matautia i isi faʻalavelave, e pei o le maʻi pipili.

    O se teuteuga o aʻa valerian, lemonimonia leaves, St. John's wort ma motherwort o le a fesoasoani. Faʻafefiloi tutusa mea uma na nutimomoia. Liligi le 250 ml o le vai inu i le 2 tsp. paluga, tuu mo le 15 minute, vevela ma ave 1/3 ipu 3 taimi i le aso. Faamalolo i vasega pupuu, 10-12 aso i le tele o taimi i le tausaga.

    Ua ou maʻi i le maʻisuka mo se taimi umi. Ae faʻafetai i fuafuaga lautele, e aofia ai le aveina o lenei aoina, leai ni faʻafitauli.

    Grigoryeva Lyudmila, Krasnodar

    O LE A LE TAMAITAI?

    • Fualaau faasaina e faavae i luga e le gata ina mafana. Latou te faʻasolosolo le fatu o le fatu, faʻaitiitia le toto maualuga, faʻafefeteina spasms. O le tina e faaleleia le faimamaga, ei ai sona aoga aoga i le gaʻo gaʻo ma gaʻo gaʻo, ma faʻaitiitia ai le kulukose toto ma le cholesterol.

    Afai e te fiafia i lenei mea, faamolemole kiliki i le button Like (o loo i lalo) ia tuu atu i isi tagata e iloa.

    O le a ou matua faafetai lava ia te oe! Faafetai lava!

    O vailaau faafomai o valerian

    E faʻafefea ona aʻafia le maʻisuka i le valemeni ma e mafai ona inu i le i ai o le fomaʻi?

    O le tuufaatasiga o fualaau faasaina e aofia ai mea aoga e tele. Faatasi ai ma ia mea e tele o suauu taua (borneol), alkaloids, valepotriates, acid isovaleric.

    O le tapenaina o papa maʻa ei ai mea faʻasao ma antispasmodic. I lenei tulaga, o vailaau valera o le vaega lea o vailaau faʻasaina ma le aʻafiaga o le aʻafiaga. E mafai ona suia le tele o vailaʻau faʻamalosi mai kulupu o le gataifale ma le benzodiapenes.

    E masani lava, o vailaau valerian e faʻaaogaina e faʻaumatia ai mea nei:

    1. I le i ai o se maualuga o le popole ma le le fiafia.
    2. Tulaga vaivai.
    3. Faʻanoanoa ma le faʻalavelave moe.
    4. I le togafitiga faʻapitoa o faafitauli lapisi.

    O mea faʻaleagaina o le vailaʻau faʻatagaina e mafai ona ave i luma o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

    O fualaau o le valerian ua leva ona faʻaaogaina o se vailaʻau "mo neura." O le togafitiga o vailaau e afaina ai le tino o le tino, aveese ai maso maso, faatulaga le maualuga (faaitiitia) o le toto, faaleleia le toto. O le mafuaaga lena, ua fautuaina ai le Valerian fusion mo le atinaʻe o le maʻisuka. Talu ai ona o lenei maʻi, muamua lava, e aʻafia ai le tino o le tino.

    E le gata i lea, o le mutia valerian ei ai lona aafiaga aoga i gaioiga o le gastrointestinal tract - e fesoasoani e faʻavave ai muso agavaʻa, faʻaitiitia le manava o le manava, ma faʻaleleia le motumotu o le intestinal. O le mutia Valerian e mafai ona onā i taimi o tiga i le ate ma le gall vladder, e faʻaitiitia ai le mau. Faatasi ai ma le lelei o meatotino o le vaovao e mafai ona mafua i le mea moni e faapea e faatonutonu ai le pulelasi a le pancreas.

    I le taimi nei, o sauniuniga mo togafitiga a Valerian officinalis o loʻo avanoa i pepa o loʻo i lalo - papa, mea inu ava, paʻu, pa'ū.

    Contraindications ma aʻafiaga itu

    Aʻo leʻi faʻaaogaina le valerian i ona tulaga eseese, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga.

    O le le lelei o le pulega o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai ni uiga le lelei mai totoga eseese ma tino.

    E pei lava o soʻo se vailaʻau, o le vailaau faasaienitisi ei ai sana lava lisi o faʻamaʻi.

    O le tele o contraindications o le valerian i pepa laupepa e aofia ai mea nei:

    • tamaiti ei lalo o le 12 tausaga
    • faatasi ai ma le atiina ae o faaletonu o mafaufau,
    • i le i ai o le toilalo o le ate,
    • afai o le enterocolitis i foliga masani,
    • ma le maʻisuka, talu ai o le vailaau faʻataʻitaʻi o le vailaau faʻasaina o loo i ai le suka, lea e mafai ona faʻaopopoina le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto,
    • i le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi i se vailaʻau faʻamalositino poʻo le taimi o le le faapalepale i le manogi o le valerian,
    • afai e mafatia se tagata mai le lactose inlerance i le taimi o le lactase deficiency,
    • aʻo aveina taavale,
    • pe a galulue i masini ma masini e manaʻomia ai se maualuga o le faʻaogaina.

    O Valerian ua faʻasaina faʻasaina fafine maʻitaga i le uluaʻi masina. I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e tagata tomai faapitoa togafitiga le tagofia o fualaau faasaina i le taimi atoa o le maitaga ma mulimuli ane ai susu.

    I nisi tulaga, o le aveina o fualaau faasaina e mafai ona o faatasi ma aʻafiaga ma tali. I le avea ai o se tulafono, e tupu lenei mea i le umi o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le filifilia o le mea sese po o le lagona o tagata taitoatasi i le fualaau faasaina.

    O aʻafiaga ogaoga autu e aofia ai mea nei:

    • o foliga mai o le moe ma le le mautonu,
    • le le fiafia ma le atuatuvale
    • toso
    • faaitiitia le taimi o le mafaufau,
    • faaitiitia o gaoioiga faaletino,
    • o le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino i le fualaau faasaina - faʻaogaina ma le mumu o le paʻu, faʻafefe i luga o le paʻu.

    Afai e te ave valerian ma isi fualaau oona, o le a faateleina le aafiaga o le sedative, ona o nisi fualaau faasaina e faateleina ai aafiaga o isi.

    O a fualaau faasaina e faasaina e ave ma le maʻisuka?

    E ui lava i le mea moni o le valerian e tele mea lelei, o laulau e faʻavae i ai e faʻatagaina e ave ma le maʻisuka ona o le suka.

    O maʻi e maua ai lenei faʻamaʻi e tatau ona faaeteete pe a filifilia fualaau oona e aloese ai mai le faateleina o le kulukose toto.

    O le filifilia o vailaʻau e tatau ona faʻatinoina e le fomaʻi, togafitiga a le tagata lava ia e mafai ona oʻo atu ai i taunuʻuga leaga.

    O le tele o taimi, ia faʻaitiitia faʻamaoniga o maʻi faʻatasi ma le maʻisuka, faʻamaonia:

    1. Vailaau faʻasaina ma aʻafiaga o le antibacterial.
    2. Sauniuniga mo le togafitiga o maʻi o le cardiological.
    3. Fomaʻi mo faʻamaʻi pipisi.

    I aso nei, o loʻo i ai le tele o vailaʻau e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o faʻamaʻi o loʻo i luga. O le mafuaaga lena, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i filifiliga o vailaʻau talafeagai, lea e mafai ona talafeagai mo le maʻisuka.

    Faatasi ai ma fualaau faasaina e tatau ona aofia ai ni vaega o vailaau faasaina.

    O peta-blockers o vailaau na faia i le i ai o pathoces o le cardiovascular system (hypertension). O a latou meatotino autu o se faʻaitiitia o le toto maualuga, o le faaitiitia o faailoga o tachycardia ma angina pectoris. E le gata i lea, o le mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona mafua mai io latou aafiaga, lea e le faatagaina ai tagata e maua le maʻisuka e ave fualaau faasaina mai le beta-blocker group. O le tuusaunoaga o le augatupulaga aupito lata mai o vailaau - peta-blockers filifilia. E masani lava e le mafua ai ni mea leaga ma e leai se aʻafiaga i le toto suka.

    Fualaau faasaina o le ituaiga thiazide, lea ua faatonuina e maualalo ai le toto. O lo latou faʻaaogaina e tatau ona faʻatinoina e pei lava ona faʻamatala e le fomaʻi. O le tagofia o ia vailaau e mafai ona afaina ai le maualuga o le kulukose o le toto, ma le musuina e mafai ona faʻaosofia ai oso oso i le toto. Afai ei ai se avanoa ma fautuaga mai se fomaʻi faapitoa, e tatau ona sui fomaʻi togafitiga i fualaau oona mai le vaega o le inisiua ACE.

    O hormones glucocorticosteroid e mafua ai le faateleina o le suka i le toto, ma o taunuuga o le toto maualuga e mafai ona afaina. Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona faia sea ituaiga o tali, e fautuaina i latou e ave i ni togi laʻititi i nisi o vasega.

    E uiga i meatotino ma le faʻaaogaina e le valerenia o le a taʻuina le vitio i lenei tusiga.

  • Tuua Lau Faamatalaga