Amoklav-375: faatonuga mo le faʻaaoga

375 mg ma le 625 mg ata vali ata

E tasi le api e aofia ai

mea gaosi: e pei o le muxicillin trihydrate 250 mg, acidic clavulanic e pei o le potassium clavulanate 125 mg (mo le vailaau 375 mg) poo le leai foi o se mea e pei o le mimiti e maua ai le 500 mg, o le clavulanic e pei o le potassium clavulanate 125 mg (mo le tui 625 mg),

tagata faʻatau: colloidal silicon dioxide, crospovidone, sodium croscarmellose, magnesium stearate, talc, cellulose microcrystalline,

faʻatalanoaina o ata tifaga: hydroxypropyl cellulose, ethyl cellulose, polysorbate, triethyl citrate, dioxide (E 171), talc.

Pusa, ufiufi i se atigipusa lanumeamata papaʻe pe toetoe lava a paepae, foliga o le octagonal ma se foliga o le biconvex, ua togitogia i le "250/125" i le tasi itu ma le "AMS" i le isi itu (mo se vailaau 250 mg + 125 mg).

Pusa, ata velanisi, paʻepaʻe pe toetoe lava paʻepaʻe, oval ma se mea e sili atu i luga (mo se fua o le 500 mg + 125 mg).

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

O le vailaʻau oona ma le vailaʻau clavulanic ua faʻamaʻapeʻa atoa i se vaifofo vai i le pH o le tino. O vaega uma e lua o loʻo faʻaleleia pe a uma le faʻafofoga tautala. E sili ona lelei le ave o se mea e le oona / popo vailaʻau i le taimi poʻo le amataga o se taumafataga. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le bioavailability of alcohol and acid clavulanic e tusa ma le 70%. O faʻalavelave o le faʻamalosi o le vailaʻau i le plasma o vaega uma e tutusa. O le maualuga o le mamafa o le serum e oʻo atu i le 1 le itula pe a maeʻa le pulega.

O faʻatonuga o le meaʻai ma le vailaʻau clavulanic i le toto i le taimi e faia ai se tuufaatasiga o sauniuniga o mea taumafa / clavulanic acid e tutusa ma mea na matauina i se vaeluaga o aʻoga tuʻufaʻatasia o se fua tutusa o le amoxicillin ma le clavulanic acid.

E tusa ma le 25% o le aofaʻi o le acidic clavulanic ma 18% o le mea oona e fusifusia i fuluʻi plasma. O le tele o le tufatufaina atu o le fualaau faasaina e tusa ma le 0.3-0.4 l / kilokalama o le toxicillin ma le 0.2 l / kg o le vailaʻau clavulanic.

A maeʻa le faʻaleagaina o le tino, e maua uma i luga o le gall juu, fiber o le tino o le manava, paʻu, gaʻo, tino maso, synovial ma le peritoneal fluid, bile ma pus. E leai se mea e tupu i totonu o le vavalaʻau.

O le vanimonimo ma le vailaʻau clavulanic e sopoʻia le pa puipui o le placental. O vaega uma e lua e pasi i susu susu.

O le vailaau oona o le vaega lea ua faʻaaogaina i le urine i le ituaiga o le malosi o le penicillic acid i aofaiga e tutusa ma le 10 - 25% o le fua muamua. O le vailaʻau Clavulanic e faʻafefeteina i totonu o le tino ma faʻavave i le urine ma feces, faʻapea foʻi ma foliga o le carbon dioxide i le ea.

O le vaeluaga o le ola faʻamaʻi o le vailaʻau oona / clavulanic e tusa ma le 1 le itula, ma o le aofaʻiga atoa o le faʻatagaga e tusa ma le 25 l / h. E tusa ma le 60-70% o le mimiti ma le 40-65% o le vailaʻau clavulanic e le suia i le urine i le 6 itula muamua pe a uma ona ave se tasi o fualaau oona / clavulanic. I le tele o suʻesuʻega, na maua ai o le 50-85% o le misa ma le 27-60% o le vailaʻau clavulanic e faʻateleina i le urine i totonu o le 24 itula. O le aofaiga sili o le acid clavulanic e faʻaaogaina i le taimi muamua o le 2 itula i le maeʻa ai o le talosaga.

O le faʻaaogaina faʻatasi o le probenecid faʻagesegese le faʻasaʻolotoina o le mea oona, ae o lenei vailaʻau e le aʻafia ai le excretion o le acid clavulanic e ala i fatugaʻo.

O le afa o le ola o le ulavavale e talitutusa lava i tamaiti e 3 masina i le 2 tausaga, faʻapea foi i tamaiti matutua ma tagata matutua. Pe a faatonuina le fualaau faasaina i tamaiti laiti (e aofia ai pepe laiti muamua) i vaiaso muamua o le olaga, e le tatau ona sili atu i le lua aso le sili atu ona pulea le fualaau faasaina, lea e fesootaʻi ma le matua o le alatele o le faʻamalosi i tamaiti. Ona o le mea moni o tagata matutua matutua o le a sili atu ona mafatia i le le atoatoa, o le fualaau faasaina e tatau ona faatonuina ma le faaeteete i lenei vaega o tagata gasegase, ae afai e tatau ai, o le mataituina o le galuega faatino e tatau ona faatinoina.

O le faʻamaonia atoatoa o le vailaʻau oona / clavulanic i le plasma e faʻaititia ai le sao i le faʻaitiitia o le galuega faʻapitoa. O le faʻaitiʻitia o le faʻamaonia o mea e leai se mea e sili atu ona faʻaalia pe a faʻatusatusa i le vailaʻau o le clavulanic, talu ai o le tele o le mea oona e alu ese mai fatugaʻo. O le mea lea, pe a faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase ma le le atoatoa, e tatau ona faia se fesuiaiga o fualaau ina ia puipuia ai le tele o le faaputuputuina o le maona ma faatumauina le tulaga manaomia o le vailaʻau clavulanic.

Pe a faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase ma le faaletonu o le ate, e tatau ona faaaoga le lapataiga pe a filifilia se fualaau ma ia mataʻituina le galue o le ate.

Pharmacodynamics

Amoxicillin o se vailaau faʻasaina mai le penicillin group (beta-lactam antibiotic) e faʻasaina ai se tasi poʻo le sili atu o enzymes (e masani ona taʻua o palatini penisillin-binding) ma e aofia ai i le biosynthesis o le peptidoglycan, o se vaega taua tele o le puipui siama. O le faʻaaogaina o le peptidoglycan faʻasolosolo e taʻitaʻi atu ai i le faʻavaivaia o le puipui o le pa, e masani ona mulimuli mai i le lysis cell ma le oti faʻaletonu.

O le vailaau oona e faʻaumatia e beta-lactamases e gaosia mai siama faʻasaʻo, ma, o le mea lea, o le gaioiga o le gasegase o le naʻo le mea e le o aofia ai microorganisms e maua ai nei enzymes.

O le vailaʻau Clavulanic o le beta-lactam e fesoʻotaʻi ma le penicillins. E taofiofia ai nisi o beta-lactamases, ma puipuia ai le le faʻamalosia o le maʻila ma faʻalauteleina ai lona fusi ole ala. O le aniva o le Clavulanic e leai sona aʻafiaga faʻapitoa.

O le taimi sili atu i luga o le maualuga o le faʻasao (T> IPC) ua manatu o le faʻavae autu lea o le aoga o le faʻatupuina.

O auala autu e lua o le tetee atu i mea e le oona ma le acid clavulanic o:

le faʻamalosia e siama beta-lactamases e leʻo faʻagataina e le vailaʻau clavulanic, e aofia ai vasega B, C ma D.

se fesuiaiga o pulu penisillin-binding proteins, lea e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le sui antibacterial i le pathogen faʻatatau.

O le le mafai ona gafatia o siama poʻo le faʻaaogaina o le paʻu o le efflux (auala o femalagaiga) e ono mafua pe tausia ai le tetee o siama, aemaise siama siama ole fatu.

O tau o le MIC mo le amoxicillin / clavulanic o mea ia na fuafuaina e le Komiti a Europa mo le Suʻeina o le Antimicrobial Sensitivity (EUCAST).

Faailoga mo le faʻaaogaina

Ua faailoa mai Amoklav mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi nei i tagata matutua ma tamaiti:

• Faʻaleagaina o le sinusitis siama (faʻamaonia lelei)

• Faʻamafanaina o le tino o le tino

• O le alo ese o le nifo ma le salalau o le mumu i le tino o le tino. O taiala faʻavae mo le faʻaaoga lelei o vailaʻau faʻasaina e tatau ona iloiloina.

Tosiga ma le pulega

O mea o loʻo faʻamauina e faʻatatau i luga o le mea o loʻo i ai le vailaʻau oona / clavulanic i le sauniuniga, seʻi vagana ua faʻatulaga ia doses e faʻatatau i le anotusi o se tasi o vaega.

A filifilia se fua o le Amoclav mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona mafaufau i ai mea nei:

• Tomaʻi masalomia ma lo latou gafatia i vailaʻau faʻasaina (tagai i le "Precautions")

• Le ogaoga ma le faʻasalalau o faʻamaʻi

• Tausaga, mamafa, ma gaioiga o le maʻi.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaaoga isi vailaau o Amoklav (e aofia ai le maualuga o fua o le mea oona ma / poʻo le eseesega o fua oona ma le acid clavulanic) (silasila i le "Precautions").

Mo tagata matutua ma tamaiti e mamafa le 40 kilokalama pe sili atu, o le aofaʻi o aso taitasi o Amoklav-375 o le 750 mg o le mamafa / 375 mg o le vailaʻau clavulanic pe a faʻaaoga e tusa ai ma fautuaga i lalo. Afai e talafeagai le faʻaaogaina o le maualuga o aso uma o le mea oona, o le faʻaaogaina o isi dosages a Amoklav ua fautuaina ina ia aloese mai le faia o ni mea e le talafeagai i aso taitasi o le vailaʻau clavulanic (silasila i le "Precautions").

Tagata matutua ma tamaiti e mamafa le 40 kilokalama ma sili atu i le 1 papalama 250 mg / 125 mg tolu taimi i le aso.

Tamaiti e itiiti ifo ma le 40 kilokalama

Mo tamaiti o loʻo i ai le tino o le mamafa e itiiti ifo ma le 40 kilokalama, o loʻo taʻua ai Amoklav-375 papa:

Tomaʻi matutua E le manaʻomia le fetuunaiga.

Tagata mamaʻi e leai se aoga

O le fetuunaiga o le fetuutuunaiga e faavae i luga o le maualuga o le fua fautuaina o le gasegase.

I tagata gasegase e maua ai le faʻamaonia o le creatinine (CrCl) o le sili atu ma le 30 ml / min, e le manaʻomia le fetuunaiga ole fomaʻi.

Tamaiti e itiiti ifo ma le 40 kilokalama

Mo tamaiti o loʻo i ai le mamafa o le tino e itiiti ifo ma le 40 kilokalama ma le faʻaaogaina o le kiliatininiti e itiiti ifo nai lo le 30 ml / minute, e le fautuaina le pulega o Amoclav-375 ma le ratio ole fuamini / clavulanic acid o le 2: 1, talu ai e le mafai ona faia se fesuiaiga o fua. Mo ia ituaiga o gasegase, ua fautuaina le Amoclav i le fua faatatau o le acid / clavulanic o le 4: 1.

Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega

O togafitiga e faia ma le lapataiga; o le galue o le ate e masani ona mataituina (tagai i le "Contraindications" ma "Puipuiga").

Amoklav na faamoemoe mo le faʻaaogaina tautala.

E fautuaina e te tago i le fualaau faasaina i le amataga o se taumafataga e faʻaitiitia ai le gastrointestinal disturbances ma faʻaleleia atili le faʻaaogaina o le mea oona / clavulanic acid.

Faʻasalaga

Masalo o le atinaʻe o faʻamaoniga mai le gastrointestinal tract, faʻapea foʻi ma le solia o le paleni vai-electrolyte. O nisi o le crystalluria e leai ni mea e ono aʻafia ai, ua matauina, o nisi taimi e tau atu ai i le le atoatoa.

O tagata maʻi e leai se aoga poʻo le mauaina o togafitiga maualuga e mafai ona atinaʻe ai faoa. Mo faailoga o le gastrointestinal, e mafai ona tuʻuina togafitiga faʻamaʻi ma le toe faʻaleleia o le paleni vai-electrolyte. O le vailaau oona ma le paluga o le potassium e mafai ona faʻasalaina e le fualaʻau.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O mataupu o le faatupulaia o le fua faatatau faavaomalo masani (INR) i tagata mamaʻi e maua togafitiga o le tausiga ma le acenocoumarol po o warfarin e faasaga i le talaaga o le faasologa faatonuina o le ulavavale o loo faamatalaina. Afai e manaʻomia, o le faʻafoega faʻapitoa o vailaʻau e mataituina ma le totoʻa le taimi o le gathrombin poʻo le INR i le amataga o togafitiga ma pe a maeʻa le togafitia o togafiti faʻamaʻi. E mafai ona manaʻomia se faʻasologa ole fomaʻi o mea e gaosia ile talo.

Penicillins e mafai ona faʻaititia le faʻasalaga o le methotrexate, lea e tuʻuina atu ma le faʻateleina o aʻafiaga.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le probenecide. E faʻaitiitia ai le pulefaʻatonu o mea e leai se mea i totonu o le tele o lapisi. O le faʻaaogaina o le probenecid faʻatasi ma Amoclav e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga i le maualuga o le maualuga o le toto (ae le o le clavulanic acid) ma le umi o le tausiga.

Sauniuniga saogalemu

Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma Amoclave, e tatau ona aoina se talaʻaga faʻapitoa faʻasologa e uiga i faʻamatalaga o le hypersensitivity muamua i penicillini, cephalosporins poʻo isi sauniuniga beta-lactam.

O gaioiga ogaoga ma le faʻaalia i le taimi na faia ai le gaioiga o le hypersensitivity (anaphylactoid reactions) na matauina i le taimi o togafitiga penicillin. E masani ona latou atinaʻe i tagata gasegase i le gasegase o le gasegase i penicillini ma se talafaasolopito o le atopy. Afai o loʻo amataina se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le a le toe faʻamalolo le togafitiga o Amoclav ma o isi vailaʻau faʻasaina faʻamaonia e faʻamaonia.

I mataupu o le faʻamaoniga o le faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi i mea e le talafeagai, e tatau ona tuʻuina atu le suiga mai Amoclav i le faʻamalosia e tusa ai ma taʻiala aloaia.

O lenei ituaiga o fualaau faasaina e le talafeagai mo le faʻaaogaina pe afai e maualuga le lamatiaga o masalomia o togafitiga e teteʻe i sauniuniga beta-lactam e leʻo faʻasalalau e beta-lactamases e aʻafia ai le aʻafiaga o le vailaʻau clavulanic. Talu ai e leai ni faʻamatalaga patino i luga o le T> IPC (laʻititi le faʻamalosi), ma o taunuuga o le iloiloga o ituaiga o fualaau ofofoga e taua tele, o lenei foliga (e aunoa ma se faaopoopo amoxicillin) e ono le talafeagai mo le togafitiga o siama e mafua mai i aʻafiaga o S. pheumoniae.

I tagata gasegase e leai se galuega poʻo le mafai foi ona atinaʻe faoa. O le togafitiga o Amoclav o loʻo faʻaalia ai se faʻamaʻi pipisi, talu mai le faʻaaogaina o le faʻamaʻi, o le foliga mai o le paʻu o le misela na matauina.

O le faʻaogaina o le allopurinol i le taimi o togafitiga ma le faʻasalaga e mafai ona faʻalauteleina ai le ono mafai ona atiaʻe faʻamaʻi maʻi paʻu.

O le umi o le faʻaaogaina o le vailaʻau e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le toe gaosia o meaola ninii.

O le atinaʻeina o erythema lautele ma fiva ma le faʻavaeina o pustules i le amataga o togafitiga o se mea e ono mafai ona tupu i le pustulosis lautele lautele (OGEP). O lenei tali e manaʻomia ai le faamutaina o le togafitiga ma Amoclave ma o se mea e faalavelave ai i le mulimuli ane o le puleaina o mea tiga.

Togafitiga o tagata gasegase ua i ai le faaletonu o le ate ua faia ma le lapataiga.

O mea leaga na tutupu mai le ate na maitauina e masani lava i alii ma tagata matutua ma e mafai ona fesoʻotaʻi ma togafitiga uumi. O nei mea leaga i mea e seasea lava ona matauina i tamaiti.

I vaega uma o gasegase, o faailoilo ma faailoga e masani lava ona tupu i le taimi poo le vave foi ona uma togafitiga, ae i nisi tulaga e na o ni nai vaiaso talu ona uma le togafitiga. E masani lava e mafai ona toe suia. O mea leaga ogaoga na tutupu mai le ate e mafai ona atiaʻe, e seasea lava ona i ai se taunuuga leaga. E toetoe lava a matauina i taimi uma i latou o loʻo gasegase ma faʻamaʻi tuga poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi e ono aʻafia ai le ate (silasila i "Side Effects").

O mataupu o vailaau faʻamaʻi faʻasamaʻi e matauina i le taimi o togafitiga ma toetoe lava o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi, e aofia ai le maʻilala, e mafai ona fesuisuiaʻi mai le laʻititi i le ola-faʻafefe (silasila i "Faʻamaumauga o aʻafiaga").

E taua tele le fautua atu o lenei faʻamaʻi i tagata maʻi ma le manava i le taimi poʻo le maeʻa foi o soʻo se ituaiga o togafitiga faʻamaʻi. I le tulaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, faʻamalolo vave le togafitiga o Amoclave, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia togafitiga talafeagai. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e taofiofia ai le peristalsis ua solia.

I taimi o togafitiga uumi, o se iloiloga faʻavaitaimi o galuega a le tele o pūlāʻau, e aofia ai fatugaʻo, ate ma le hematopoiesis, ua fautuaina.

I nisi o tulaga e le masani ai, ao ave le fualaau faasaina, sa maitauina le faalauteleina o le taimi o le gathrombin. Faatasi ai ma le faʻatulagaina tutusa o anticoagulants, o le mataituina lelei o faʻataʻitaʻiga e faʻamalosia ai le faʻamalosia. E mafai ona manaʻomia se fetuʻunaʻiga o faʻamalosaga mo le faʻaogaina o le faʻaogaina o le talo e mafai ai ona faʻamalieina le maualuga o le tui.

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi, e manaʻomia se fetuʻunaʻiga o fuainumera e tusa ai ma le maualuga o le le atoatoa (silasila i le "Faʻatonuga ma le Pulega").

I tagata gasegase ma le faʻaitiitia o diuresis, e seasea ona matauina le crystalluria, e tele lava i tua atu o togafitiga faʻamalosi.I le maualuga o le dose o le toxicillin togafitiga, ua fautuaina le lelei o le inu o le suavai ina ia faaitiitia le ono mafai ona maua mai i le crystalluria e fesootai ma le musei. I tagata gasegase ma se pusi e faʻapipiʻi i le vevela, e tatau ona mataʻituina pea lona tulaga. I le togafitiga o glucosuria, o le kulūkose e iloiloina i le faʻaaogaina o le elekone ma le glucose oxidase, talu ai ona o ni auala e le o le enzymone e maua ai i nisi o taimi ni mea sese-lelei. O le i ai o le vailaʻau clavulanic i Amoklava e mafai ona mafua ai le faʻamau faʻatasi o le IgG ma le albumin i le erythrocyte membranes, lea e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga lelei o le suʻega a Coombs.

O loʻo i ai tulaga o se faʻataʻitaʻiga faʻamalosi e fesoʻotai i le enzyme (ELISA) mo Aspergillus i tagata gasegase na maua le fualaau faasaina, lea na mulimuli ane filifilia le leai o ni siama na mafua ona o Aspergillus. Faʻafeiloaʻiga ma le leai o se malosi

polysaccharides ma polyfuranoses o se vaega o le suega ELISA i Aspergillus. O le suʻesuʻega lelei e maua ai tagata maʻi e ave Amoklav e tatau ona faʻamatalaina ma le faʻaeteete ma faʻamaonia e isi metotia faʻailoga.

Faʻaoga mo tamaiti

Mo tagata gasegase, o le fua i aso taitasi o Amoxiclav e masani ona fuafuaina e faavae ile laulau i faatonuga:

  • e oo atu i le 3 masina, ua faatonuina le Amoxiclav i se aofaiga o le 30 mg / 1 kilokalama o le mamafa o le tino i aso taitasi, vaevaeina i le 3 doses i le aso,
  • mai le 3 masina i le 12 tausaga, ole fua ole aso e fuafua e tusa ai ma le fua faʻatatau 20 mg / 1 kg o le mamafa o le tino mo le maʻi vaivai, po o le 40 mg / 1 kg mo faʻamaʻi pipisi, o le fua o le fualaau oona ua vaevaeina i ni vaega se tolu ma tuuina atu i taimi masani,
  • Mai le 12 tausaga le matua, e mafai e tamaiti ona ave a latou tui puipui.

O le umi o togafitiga mo tamaiti e masani lava e le silia le 5-7 aso. O le afa lenei o tagata matutua. Afai e manaʻomia, e mafai e le fomaʻi ona faʻateleina le ala o togafitiga faʻamaʻi.

Amoxiclav iloiloga

O le tele o iloiloga e uiga i Amozylav e lelei. Toeitiiti lava a maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, e faʻavaivaia faʻamaoniga, o aʻafiaga o loʻo aʻafia pe leai foi. I mataupu faʻapitoa, o tagata matutua matutua ma i latou o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatuga na faʻailoa mai faitioga e uiga i le edema, lea e taʻu mai ai le le lava o le lelei o gaioiga o totoga. O lenei tulaga e le o se mea e masani ai, ae maise lava pe a e manatu o le acino clavulanic o loʻo faʻateleina e latou. I le taimi lava e tasi, o le fualaau faasaina e faʻaleleia ai lona aafiaga, e mafai ona aliali mai faailoga o se masalosalo. I le puipuia o lenei mea mai le tupu, e tatau ona faia ni togafitiga - inu ava malosi ma asiasi i lea taimi i lea taimi se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga