Metformin papa: faʻamatalaga mo le faʻaaoga, iloiloga o fomaʻi

O le a ou taʻu atu laʻu tala e uiga i le tagofia o lenei fualaau faasaina. Muamua, ou te fia lapatai atu o Metformin o se vailaau ma e aoga le asiasi atu i se fomaʻi e amata ona ave. O laʻu tauivi ma le mamafa o le olaga atoa, o le tino, e pei o le paluni, o le mauaina o le mamafa, ona lafoai ai lea i se taumafaiga. I le tautoulu, pe a ma le 9 masina talu ai, ina ua mavae le maitaga le manuia, na toe maua mai pe tusa ma le 15 kilokalama o fanua faasao) ma le oo mai o le taumafanafana na amata ona le toʻa ma ua amata ona ou vaavaai mo se auala e aveesea ai le mamafa. Ina ua uma ona faitau au iloiloga e uiga ia Metformin ma suesue i faatonuga, sa ou filifili e ave. E leai ni ou faafitauli ma le suka ma le inisalini. Ma o lea, o aʻu taunuuga e -4 kg i le 10 aso o le taliaina. O le le lava o le fiaai ma le naunau mo le suamalie, o le tausisi i se taumafataga i lenei auala, o le taumafanafana, ma o fualaau faisua e fesoasoani ia te au. Maliliega, e faigata ona amata) mai aʻafiaga e mafai ona iloa. le faitau muamua aso (faanoanoa) e le o se fale masani masani, ma o se taunuuga o le taumafataga, o se tulaga vaivai vaivai, ma e leʻi faaalia ai se faʻafitauli faapitoa, atonu ona o le le faʻalauteleina o le faʻaaogaina. Ua ou inu i le 1 pepa laupepa. Ave le 500 2 taimi i le aso. Ou te toe manao e lapatai atu ou te le o tolauapi, e filifili tagata uma mo ia lava, faigofie.

O le a ou taʻu atu laʻu tala e uiga i le tagofia o lenei fualaau faasaina. Muamua, ou te fia lapatai atu o Metformin o se vailaau ma e aoga le asiasi atu i se fomaʻi e amata ona ave. O laʻu tauivi ma le mamafa o le olaga atoa, o le tino, e pei o le paluni, o le mauaina o le mamafa, ona lafoai ai lea i se taumafaiga. I le tautoulu, pe a ma le 9 masina talu ai, ina ua mavae le maitaga le manuia, na toe maua mai pe tusa ma le 15 kilokalama o fanua faasao) ma le oo mai o le taumafanafana na amata ona le toʻa ma ua amata ona ou vaavaai mo se auala e aveesea ai le mamafa. Ina ua uma ona faitau au iloiloga e uiga ia Metformin ma suesue i faatonuga, sa ou filifili e ave. E leai ni ou faafitauli ma le suka ma le inisalini. Ma o lea, o aʻu taunuuga e -4 kg i le 10 aso o le taliaina. O le le lava o le fiaai ma le naunau mo le suamalie, o le tausisi i se taumafataga i lenei auala, o le taumafanafana, ma o fualaau faisua e fesoasoani ia te au. O le maliega, e faigata ona amata) mai aʻafiaga e mafai ona e iloa muamua aso (faanoanoa) e le o se fale masani masani, ma o se taunuuga o le taumafataga, o se tulaga vaivai vaivai, ma e lei faaalia ai se faʻafitauli faapitoa, atonu e mafua mai i sina taimi e le maua ai. Ua ou inu i le 1 pepa laupepa. Ave le 500 2 taimi i le aso. Ou te toe manao e lapatai atu ou te le o tolauapi, e filifili tagata uma mo ia lava, faigofie.

Aʻo tusia e le endocrinologists i faʻamaumauga faafomaʻi, o le faʻateleina o le maʻisuka (maʻi o le maʻisuka) o loʻo mamafa i luga o le tina. Ioe, ioe, e le mafai ona e finau i inei - ina ua mavae le 5 -55 tausaga, o tina uma ma lona uso, ma loʻu tinamatua, ma le tama na maua i le maʻisuka. O lea sa amata loa ona ou pulea le toto suka i le vave lava. Ioe, ma o loʻu suka o le paʻu e laugatasi, lea, toe faʻaalia, o loʻo taʻu mai ai se predisposition i le maʻisuka. O le soifua maloloina e tatau ona mataituina lelei. I le aso 2 o Novema, sa ou toe faia se feutagaiga ma se endocrinologist. E le gata i lea, o le mea na tupu i se suʻesuʻega o le toto mo hormones ma ultrasound, na fautuaina malosi ai e le fomai e ave le Metformin 5 mg i le aso mo le masina muamua ma faalua i le aso mai le lua i le ono o masina. Faamaoni ,. faitau atili E le o aʻu o se tagata inu pia fualaau. Sa ou faitauina faʻamatalaga i luga o le Initaneti mo se taimi umi, iloiloga e uiga i metformin, taunuuga talafeagai ma pe mafai moni ona taofi le tagofia o le vailaʻau i le tasi aso ae le mafatia mai ai. Ioe, faʻavalevalea ma atonu e le saʻo, ae na fesoasoani le tuagane o loʻu tina i le faia o le faaiuga e ave se metformin - o ia o se fomaʻi lava ia ma ua ia faʻaaoga foi lenei vailaʻau. Mai Mati 2-8, na amata ona ou aveina metformin i aso uma. O aso muamua na sili ona faigata, ae o le fomaʻi ma faatonuga mo le faʻaaoga na lapataia au e uiga i lenei mea. O le masina muamua na ou inu ai metformin i le aoauli. O le aso na sosoo ai, na amata ona ou lagona le maʻi i le taeao. Ou te le vave fesoʻotai lenei mea i le metformin, ae na ou agasala i laʻu pele sili ona fiafia i ai, lea e mafai ona fouvale i ni nai taimi i le tautotogo ma le taumafanafana. Ae na ou iloaina le mea na tupu. O le lagona o le nausea e le o se mea e sili ona manaia, ae e le mafai ona ou 'aina le taeao. E pei o le malologa. Na o le 'aiga o le afiafi na faʻasaʻolotoina au. I le faʻamuamua, i le nausea e mafai ona e maua se faʻaopoopoga: 'ai e itiiti - e mafai ona e le maua le mamafa. Ou te iloa o nisi tagata latou te taliaina le metformin ina ia leiloa le mamafa. I laʻu tulaga, o se ponesi manaia. I le masina o Mati, Aperila ma Me, na ou togi ai le 7 kilokalama e aunoa ma le tele o taumafaiga - e aunoa ma se malosi malosi i meaai ma le malosi tele. Na faʻaaogaina uma lava aʻu i nisi o taimi ma o aso faapena ou te anapogi ai. O le isi pasese le lelei o ni malaga le mautinoa i le faletaele. Sa masani ona ou faia mea uma i le taeao, ae faatasi ai ma le metformin i aso muamua e tatau ona ou nofo latalata i le faletaele ma e le lamatia loʻu alu i ni uumi po o ni malaga. I le galuega, e le faigofie foi - ei ai taimi e le mafai ai ona ou fiu ma taʻalo e uiga i aʻu lava mea ((E le mafai ona ou fai atu na metotia malosi e metformin loʻu ola maloloina. masalo ei ai se mea o le a sili atu pe itiiti ifo le manino pe a maeʻa le faʻamaʻi ma se asiasiga lona lua i le endocrinologist.

Aʻo tusia e le endocrinologists i faʻamaumauga faafomaʻi, o le faʻateleina o le maʻisuka (maʻi o le maʻisuka) o loʻo mamafa i luga o le tina. Ioe, ioe, e le mafai ona e finau i inei - ina ua mavae le 5 -55 tausaga, o tina uma ma lona uso, ma loʻu tinamatua, ma le tama na maua i le maʻisuka. O lea sa amata loa ona ou pulea le toto suka i le vave lava. Ioe, ma o loʻu suka o le paʻu e laugatasi, lea, toe faʻaalia, o loʻo taʻu mai ai se predisposition i le maʻisuka. O le soifua maloloina e tatau ona mataituina lelei. I le aso 2 o Novema, sa ou toe faia se feutagaiga ma se endocrinologist. E le gata i lea, o le mea na tupu i se suʻesuʻega o le toto mo hormones ma ultrasound, na fautuaina malosi ai e le fomai e ave le Metformin 5 mg i le aso mo le masina muamua ma faalua i le aso mai le lua i le ono o masina. O le mea moni, e le o aʻu o se mea inu o le inu o fualaau oona. Sa ou faitauina faʻamatalaga i luga o le Initaneti mo se taimi umi, iloiloga e uiga i metformin, taunuuga talafeagai ma pe mafai moni ona taofi le tagofia o le vailaʻau i le tasi aso ae le mafatia mai ai. Ioe, faʻavalevalea ma atonu e le saʻo, ae na fesoasoani le tuagane o loʻu tina i le faia o le faaiuga e ave se metformin - o ia o se fomaʻi lava ia ma ua ia faʻaaoga foi lenei vailaʻau. Mai Mati 2-8, na amata ona ou aveina metformin i aso uma. O aso muamua na sili ona faigata, ae o le fomaʻi ma faatonuga mo le faʻaaoga na lapataia au e uiga i lenei mea. O le masina muamua na ou inu ai metformin i le aoauli. O le aso na sosoo ai, na amata ona ou lagona le maʻi i le taeao. Ou te le vave fesoʻotai lenei mea i le metformin, ae na ou agasala i laʻu pele sili ona fiafia i ai, lea e mafai ona fouvale i ni nai taimi i le tautotogo ma le taumafanafana. Ae na ou iloaina le mea na tupu. O le lagona o le nausea e le o se mea e sili ona manaia, ae e le mafai ona ou 'aina le taeao. E pei o le malologa. Na o le 'aiga o le afiafi na faʻasaʻolotoina au. I le faʻamuamua, i le nausea e mafai ona e maua se faʻaopoopoga: 'ai e itiiti - e mafai ona e le maua le mamafa. Ou te iloa o nisi tagata latou te taliaina le metformin ina ia leiloa le mamafa. I laʻu tulaga, o se ponesi manaia. I le masina o Mati, Aperila ma Me, na ou togi ai le 7 kilokalama e aunoa ma le tele o taumafaiga - e aunoa ma se malosi malosi i meaai ma le malosi tele. Na faʻaaogaina uma lava aʻu i nisi o taimi ma o aso faapena ou te anapogi ai. O le isi pasese le lelei o ni malaga le mautinoa i le faletaele. Sa masani ona ou faia mea uma i le taeao, ae faatasi ai ma le metformin i aso muamua e tatau ona ou nofo latalata i le faletaele ma e le lamatia loʻu alu i ni uumi po o ni malaga. I le galuega, e le faigofie foi - ei ai taimi e le mafai ai ona ou fiu ma taʻalo e uiga i aʻu lava mea ((E le mafai ona ou fai atu na metotia malosi e metformin loʻu ola maloloina. masalo ei ai se mea o le a sili atu pe itiiti ifo le manino pe a maeʻa le faʻamaʻi ma se asiasiga lona lua i le endocrinologist.

Le aso lelei ma le aso! Ua uma ona ou tusia e uiga i le mea moni e ou te le fiafia i le tikeri muamua ma ua ou faatonuina le togafitiga lelei o Liprimar ma Metformin Teva. O le autu autu o le masini e fuafua i le tetee atu i le maʻisuka, faaitiitia o le kulukose o le toto e tusa lava po o le a le taumafa. Ae o le isi faʻamaoniga taua o le faʻaitiitia o le cholesterol toto (masani o le faafitauli o le maʻisuka o le mamafa / maualuga o le cholesterol). Paʻu pe a faʻaaogā e le faʻaitiitia le malosi, ae faasolosolo malie le suia. E ui i le tofiga, e matua faigata lava ona vaʻai i le faʻamaʻiina o fualaau faasaina, e amata togafitiga.

Le aso lelei ma le aso! Ua uma ona ou tusia e uiga i le mea moni e ou te le fiafia i le tikeri muamua ma ua ou faatonuina le togafitiga lelei o Liprimar ma Metformin Teva. O le autu autu o le masini e fuafua i le tetee atu i le maʻisuka, faaitiitia o le kulukose o le toto e tusa lava po o le a le taumafa. Ae o le isi faʻamaoniga taua o le faʻaitiitia o le cholesterol toto (masani o le faafitauli o le maʻisuka o le mamafa / maualuga o le cholesterol). Paʻu pe a faʻaaogā e le faʻaitiitia le malosi, ae faasolosolo malie le suia. E ui i le tofiga, e matua faigata lava ona vaʻai i le faʻamaʻiina o fualaau faasaina, e amata togafitiga.

O loʻo ou ave le fualaau faasaina Metformin Teva, lea na tofia e aʻu o se fomai e se endocrinologist e pulea le kulukose o le toto, ona sa ou maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le maualuga o le kulukose o le toto i le amataga o le meaʻai na 9.9 mmol, ona amata ai lea ona ia tago i le fualaau faasaina. taugata na faifai malie lemu. I le taimi nei, o loʻo ou alu i le 3 masina, o le maualuga o le maualuga e 6.9 mmol. E faalua i le aso ona ou faalua, i le taeao 0.5 pauna o le 1000 iunite, ma i le afiafi o le atoaga o le 1000 iunite. O le taimi nei, ua maeʻa le kamupani o fualaau faasaina Teva, i le falemai na latou tuuina atu ai se sui o le fale mo Glyformin, faia i Akrikhin, i le falemai latou te fai mai e leai se eseesega. O le a le Metformin, o le a le mea lenei, na o tagata gaosi oloa e eseese. Ia, sei o tatou siakiina e ala i le poto masani. Ae o nisi nei o loʻo faʻaaogaina lenei fualaau faasaina, latou te fai mai o laupepa i totonu o fale e matua tele lava. faitau atili le leaga fesoasoani. O le a ou tusi pe a ou inuina ia le itiiti ifo i le vaiaso.

O loʻo ou ave le fualaau faasaina Metformin Teva, lea na tofia e aʻu o se fomai e se endocrinologist e pulea le kulukose o le toto, ona sa ou maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le maualuga o le kulukose o le toto i le amataga o le meaʻai na 9.9 mmol, ona amata ai lea ona ia tago i le fualaau faasaina. taugata na faifai malie lemu. I le taimi nei, o loʻo ou alu i le 3 masina, o le maualuga o le maualuga e 6.9 mmol. E faalua i le aso ona ou faalua, i le taeao 0.5 pauna o le 1000 iunite, ma i le afiafi o le atoaga o le 1000 iunite. O le taimi nei, ua maeʻa le kamupani o fualaau faasaina Teva, i le falemai na latou tuuina atu ai se sui o le fale mo Glyformin, faia i Akrikhin, i le falemai latou te fai mai e leai se eseesega. O le a le Metformin, o le a le mea lenei, na o tagata gaosi oloa e eseese. Ia, sei o tatou siakiina e ala i le poto masani. Ae o nisi nei o loʻo faʻaaogaina lenei fualaau faasaina, latou te fai mai o fualaau o fale e fesoasoani tele i le leaga. O le a ou tusi pe a ou inuina ia le itiiti ifo i le vaiaso.

Talofa tagata uma! Ou te manaʻo e matau vave ona leai se tasi na faʻamatalaina ia Metformin ia te au. O sina talaaga itiiti ua ou faateleina le suka (sa ou tofotofoina) ma e aafia ai loʻu paʻu, o lona uiga, o meaai lelei uma ou te 'ai e avea ma au. Ma ina ua ou fesili i le fomai po o le a le mea e fai ina ia tuuitiitia ai le suka, sa ou mauaina se tali sili ona manaia, e itiiti ifo le suamalie. O le a iloa e lenei fomaʻi ua ou masina, leai, ma ... peitaʻi, o se tala e matua ese lava. ? ? I se faapuupuuga, e le mafai ona e faalagolago i le fesoasoani a fomai, ma ou liliu atu i le Upega Tafaʻilagi a le Lalolagi ma maua ai faamatalaga e uiga ia Metformin. Sa ou faitau, fuatia mea lelei ma le lelei, faatauina ma amata le taliaina. O le tuufaatasiga o le vailaau galue o le metformin hydrochloride - 5 mg po o le 85 mg, po o le mg, meaola - maso 5, povidone, calscarmellose sodium, magnesium stearate, cellulose. faitau atili Oza microcrystalline, Opadry II (aofia ai: polyvinyl alcohol, macrogol 335, talc, dioxide (E 7), indigo carmine (E 32), quinoline samasama (E 4)). Metformin e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa ma le pulea o le kulukose toto (e pei ona faatonuina e se fomaʻi). O le mea moni, na ou le amanaiaina lenei manatu. Faʻalogo! Metformin, e pei lava o isi fualaau faasaina, ua faʻasaina le tuʻufaʻatasia ma le ava malosi! (Afai e te le fefe i se mea, ona e iloa lea o le a leai lava se aoga.) O se meaʻai e manaʻomia. Pe a ave le metformin, o gaʻo gaʻo (sugar, sweets, keke, keke, jam, honey, sugary drinks, fruit sweet) e tatau ona vavae ese mai le taumafataga. I le taimi lava e tasi, o lau aofaiga o taumafa i aso taitasi e tatau ona i ai ia Kcal (protein, gaʻo, gaʻo gaʻo). Afai e masani ona e maua le manava o se taunuuga o le ave, ia e tatau ona e iloa ua e faʻaleagaina meaʻai gaʻo. O le faafitauli o le a mou atu vave lava pe'ā uma le faʻamaʻoina o meaʻai. & Fautuaina faamalositino faamalositino 2 - 3 taimi i le vaiaso, e le itiiti ifo i le 45 minute. & E tatau ona ave le metformin i le taimi poʻo le vave pe a maeʻa se taumafataga, i se fualaau na faatonuina e se fomaʻi. metformin mo iloiloga o le gau o le mamafa & O le maualuga o aso taitasi o le 3 mg, vaevaeina e le itiiti ifo ma le 3 inumaga. & Afai e tupu le taoto pe a uma ona ave le vailaʻau, e tatau ona faaitiitia le fua. & O le taimi e faʻaoga ai sauniuniga metformin mo le leiloa o le mamafa e le tatau ona sili atu i le 2 aso. O le tele o taimi faʻafefe e lamatia ai le ola maloloina. O le faafitauli taatele ma le ogaoga i lenei mataupu o le ketoacetosis, lactic acidosis, hypoglycemia, ma le diabetic coma. I le maea ai o le vailaau, o le malologa talafeagai i le aveina o le 6-8 vaiaso na ou ave ai fualaau e 5 mg i le aso mo le lua vaiaso. Ma e le o aso uma lava, mo se faataitaiga, pe a ou manao tele i sitiva, ae ou te fefe mo loʻu paʻu) O faamanuiaga aoga Metformin e faaitiitia ai le fiafia mo le suamalie. E le gata i lea, na avea ma se ponesi manaia o loo pulea ai pea le fiaai. O le mea na tupu, mo aʻu o lenei vailaau ua avea ma se faaolataga, ae peitai e le mafai ona ou manatu e fautuaina, e le o aʻu o se fomaʻi. Mafaufau mo oe lava, filifili mo oe lava ia. Faafetai lava uma.

Talofa tagata uma! Ou te manaʻo e matau vave ona leai se tasi na faʻamatalaina ia Metformin ia te au. O sina talaaga itiiti ua ou faateleina le suka (sa ou tofotofoina) ma e aafia ai loʻu paʻu, o lona uiga, o meaai lelei uma ou te 'ai e avea ma au. Ma ina ua ou fesili i le fomai po o le a le mea e fai ina ia tuuitiitia ai le suka, sa ou mauaina se tali sili ona manaia, e itiiti ifo le suamalie. O le a iloa e lenei fomaʻi ua ou masina, leai, ma ... peitaʻi, o se tala e matua ese lava. ? ? I se faapuupuuga, e le mafai ona e faalagolago i le fesoasoani a fomai, ma ou liliu atu i le Upega Tafaʻilagi a le Lalolagi ma maua ai faamatalaga e uiga ia Metformin. Sa ou faitau, fuatia mea lelei ma le lelei, faatauina ma amata le taliaina. Faʻavae: gaosiga galue - metformin hydrochloride - 5 mg poʻo le 85 mg, po o le mg, meaola - maso 5, povidone, calscarmellose sodium, magnesium stearate, cellulose microcrystalline, Opadry II (contains polyvinyl alcohol, macrogol 335, talc, titanium dioxide (E 7), indigo carmine (E 32), quinoline samasama (E 4)). Metformin e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa ma le pulea o le kulukose toto (e pei ona faatonuina e se fomaʻi). O le mea moni, na ou le amanaiaina lenei manatu. Faʻalogo! Metformin, e pei lava o isi fualaau faasaina, ua faʻasaina le tuʻufaʻatasia ma le ava malosi! (Afai e te le fefe i se mea, ona e iloa lea o le a leai lava se aoga.) O se meaʻai e manaʻomia. Pe a ave le metformin, o gaʻo gaʻo (sugar, sweets, keke, keke, jam, honey, sugary drinks, fruit sweet) e tatau ona vavae ese mai le taumafataga. I le taimi lava e tasi, o lau aofaiga o taumafa i aso taitasi e tatau ona i ai ia Kcal (protein, gaʻo, gaʻo gaʻo). Afai e masani ona e maua le manava o se taunuuga o le ave, ia e tatau ona e iloa ua e faʻaleagaina meaʻai gaʻo.O le faafitauli o le a mou atu vave lava pe'ā uma le faʻamaʻoina o meaʻai. & Fautuaina faamalositino faamalositino 2 - 3 taimi i le vaiaso, e le itiiti ifo i le 45 minute. & E tatau ona ave le metformin i le taimi poʻo le vave pe a maeʻa se taumafataga, i se fualaau na faatonuina e se fomaʻi. metformin mo iloiloga o le gau o le mamafa & O le maualuga o aso taitasi o le 3 mg, vaevaeina e le itiiti ifo ma le 3 inumaga. & Afai e tupu le taoto pe a uma ona ave le vailaʻau, e tatau ona faaitiitia le fua. & O le taimi e faʻaoga ai sauniuniga metformin mo le leiloa o le mamafa e le tatau ona sili atu i le 2 aso. O le tele o taimi faʻafefe e lamatia ai le ola maloloina. O le faafitauli taatele ma le ogaoga i lenei mataupu o le ketoacetosis, lactic acidosis, hypoglycemia, ma le diabetic coma. I le maea ai o le vailaau, o le malologa talafeagai i le aveina o le 6-8 vaiaso na ou ave ai fualaau e 5 mg i le aso mo le lua vaiaso. Ma e le o aso uma lava, mo se faataitaiga, pe a ou manao tele i sitiva, ae ou te fefe mo loʻu paʻu) O faamanuiaga aoga Metformin e faaitiitia ai le fiafia mo le suamalie. E le gata i lea, na avea ma se ponesi manaia o loo pulea ai pea le fiaai. O le mea na tupu, mo aʻu o lenei vailaau ua avea ma se faaolataga, ae peitai e le mafai ona ou manatu e fautuaina, e le o aʻu o se fomaʻi. Mafaufau mo oe lava, filifili mo oe lava ia. Faafetai lava uma.

I se toe iloiloga o Fitokod "I le mea e sili ona taua" Leai 14 mo le Tea Drink, na ou talanoa ai e uiga i le mea na maua ai loʻu uso i fomaʻi, o lona toto o le suka o luga ae o le masani poʻo lalo ole mea e taʻua o siva. faataamilo ia te ia. O le mea lea, e mataituina ma le totoa e le tuafafine lenei faailoga i se masini e pei o se glucometer. Ma mulimuli foi i se meaai. Na ou taumafai foi ma faaauau pea ona ou taumafai e sailia ni auala e faaitiitia ai le suka e le o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, faatasi ai ma le inu lauti na ou taʻua i luga. Ae o le endocrinologist, o le o loo mataituina e le tuafafine, ua fautuaina ia te ia, e ui lava e le o se mea faifaipea, ae o nisi taimi e inu ai le vailaau. Na ou tusia ni mea eseese mo ia, ma le mea e leaga ai, e le o mea uma na aoga. E ala i tofotofoga ma mea sese, na mafai ai e le tuafafine ona fuaina le fualaau faasaina na ia faia. faitau le tele o aʻa e fesoasoani e faʻaititia le toto toto ma e le afaina ai le tino atoa. O Metformin-Teva lenei. O le mea lea e foliga mai ai le afifi o lenei vailaau: O le vailaau lava ia e metformin, ma o le Teva faaopoopo ua na o le manino lava pe o fea e faia ai lenei vailaʻau. E mafai ona e faitau e uiga i le gaosiga i le isi itu o le afifi: O iinei, i le ala, ei ai se tau tau mo lenei fualaau faasaina. Ae o le kamupanī, o loʻo faʻapipiʻiina vailaʻau i le LLC Teva Yaroslavl. Ma sa faia i le kamupani o vailaau faafomai "Teva", lea e silia ma le 100 tausaga le matua ma na afua mai i Isaraelu, ae o le taimi nei o se tasi lea o kamupani sili ona tele o le fale gaosi oloa a le lalolagi. I totonu o lenei atigipusa e ono fusi, e tofu ma pepa e 10: -O le papa maa e 500 mg o le vailaʻau autu - metformin hydrochloride. E i ai foi ni meaʻai e 850 mg ma le 1000 mg. O loʻu uso o loʻo ave le togi maualalo ma na o le tasi le laulau i le aso ma meaai. O lenei vailaau faʻapitoa e fesoasoani ia te ia e tausia ai le faitau o lona suka toto masani. Ma le mea e lelei ai, e leai ni ona aʻafiaga. Metformin-Teva e tatau ona lima mo lona aoga ma le taugofie ole aiga. Ae o laʻu fautuaga ia te oe, au faitau pele, aua le mafaufau ia te oe lava ma ia na o pe afai ua faatonuina e le fomai lenei vaifofo mo oe.

I se toe iloiloga o Fitokod "I le mea e sili ona taua" Leai 14 mo le Tea Drink, na ou talanoa ai e uiga i le mea na maua ai loʻu uso i fomaʻi, o lona toto o le suka o luga ae o le masani poʻo lalo ole mea e taʻua o siva. faataamilo ia te ia. O le mea lea, e mataituina ma le totoa e le tuafafine lenei faailoga i se masini e pei o se glucometer. Ma mulimuli foi i se meaai. Na ou taumafai foi ma faaauau pea ona ou taumafai e sailia ni auala e faaitiitia ai le suka e le o fualaau faasaina, mo se faataitaiga, faatasi ai ma le inu lauti na ou taʻua i luga. Ae o le endocrinologist, o le o loo mataituina e le tuafafine, ua fautuaina ia te ia, e ui lava e le o se mea faifaipea, ae o nisi taimi e inu ai le vailaau. Na ou tusia ni mea eseese mo ia, ma le mea e leaga ai, e le o mea uma na aoga. I le tofotofoina ma le mea sese, na mafai ai e lona uso ona fuafua le fualaau faasaina lea e fesoasoani tele ia te ia e maua ai le toto maualuga ma e le afaina ai le tino atoa. O Metformin-Teva lenei. O le mea lea e foliga mai ai le afifi o lenei vailaau: O le vailaau lava ia e metformin, ma o le Teva faaopoopo ua na o le manino lava pe o fea e faia ai lenei vailaʻau. E mafai ona e faitau e uiga i le gaosiga i le isi itu o le afifi: O iinei, i le ala, ei ai se tau tau mo lenei fualaau faasaina. Ae o le kamupanī, o loʻo faʻapipiʻiina vailaʻau i le LLC Teva Yaroslavl. Ma sa faia i le kamupani o vailaau faafomai "Teva", lea e silia ma le 100 tausaga le matua ma na afua mai i Isaraelu, ae o le taimi nei o se tasi lea o kamupani sili ona tele o le fale gaosi oloa a le lalolagi. I totonu o lenei atigipusa e ono fusi, e tofu ma pepa e 10: -O le papa maa e 500 mg o le vailaʻau autu - metformin hydrochloride. E i ai foi ni meaʻai e 850 mg ma le 1000 mg. O loʻu uso o loʻo ave le togi maualalo ma na o le tasi le laulau i le aso ma meaai. O lenei vailaau faʻapitoa e fesoasoani ia te ia e tausia ai le faitau o lona suka toto masani. Ma le mea e lelei ai, e leai ni ona aʻafiaga. Metformin-Teva e tatau ona lima mo lona aoga ma le taugofie ole aiga. Ae o laʻu fautuaga ia te oe, au faitau pele, aua le mafaufau ia te oe lava ma ia na o pe afai ua faatonuina e le fomai lenei vaifofo mo oe.

Na ou filifili e faʻaaoga le metformin mo le faʻaaogaina o suʻega o le paʻu o le mamafa, e ui lava e le o se faafitauli sili. I luga o le Initaneti, na ou maua ai ni faamatalaga mananaia: metformin e le gata ina faatulaga ai le suka o le toto, e faavasega ai le maualuga o hormones i le tulaga o le polycystic ov syndrome, o se vailaau lea e faaumiumi ai le ola. Naʻo se panacea mo faʻalavelave uma! Sa ia feutagai ma se suʻega, o ia na ia taʻu mai e masani lava ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2, ae i fafo atu ua faatonuina mo le toetoe lava o tagata matutua ma e masani ona faaaogaina i le fomai. O le mea lea, o le uluai masini mo le vaiaso e 5 mg i le aso pe a uma le aoauli. Sa ou taumafai e tuuese meaai falai, aua manava manava o le a le taofia oe e faatalitali. I le faʻamuamua, o se faʻafitauli masani ile manava i le vailaʻau. Ina ua mavae aso e 4, na mou atu le faafitauli e tusa ma le afa. faitau faʻatasi ma se tusi. Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, e le tupu se aafiaga o le hypoglycem, ae sili atu le sili atu i le 5 mg. O le tosoina o le fualaau faasaina i se auala masani e ala i le inumaga na tupu ina ua mavae le 6 itula i le maea ai o lona pulega. O le mea lea, e faigofie ona e fuafua se faʻamalolo faʻafuaseʻi o le faʻamaʻiina o fualaau faasaina. Ina ua maeʻa le vaiaso e ave 5 mg i le aso, na ou faateleina le fualaau: 5 mg i le aoauli ma le 5 mg i le maea ai o le afiafi. Na le toe faʻalavelaveina aʻafiaga o le itu, o le fiaʻai na mou ese atoa, o le lagona i se mea na mou atu? Sa i ai se lagona e tatau ona e 'ai. Cons na faʻaalia i le masina, o le gaʻo na faʻavaivaia, o le toomaga o fomaʻi ua sili atu ona faigofie. Ioe! O le mamafa o le a alu ma e matua lauiloa lava, ae i le taimi e tasi na amata ona matua tiga le manava ma le pulu, e pei lava o laau uma na luluina i se naifi i totonu. O le fualaau faasaina e tatau ona faalēaogāina, ma e tatau ona togafitia ona aʻafiaga mo le 3 vaiaso, masalo o le vailaʻau ma le vaega o le faʻalavelave e faʻatasi? Ou te le iloa, ae a maeʻa togafitiga o le fualaau oona, o le a ou toe taumafai. O le mea lautele, o se fualaau aoga tele, o le tele o teineiti ina ua maeʻa le faʻaaogaina o le metformin ua mafai ona maʻitaga, o le polycystic ovary syndrome e le o se faʻasalaga!

Na ou filifili e faʻaaoga le metformin mo le faʻaaogaina o suʻega o le paʻu o le mamafa, e ui lava e le o se faafitauli sili. I luga o le Initaneti, na ou maua ai ni faamatalaga mananaia: metformin e le gata ina faatulaga ai le suka o le toto, e faavasega ai le maualuga o hormones i le tulaga o le polycystic ov syndrome, o se vailaau lea e faaumiumi ai le ola. Naʻo se panacea mo faʻalavelave uma! Sa ia feutagai ma se suʻega, o ia na ia taʻu mai e masani lava ona faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2, ae i fafo atu ua faatonuina mo le toetoe lava o tagata matutua ma e masani ona faaaogaina i le fomai. O le mea lea, o le uluai masini mo le vaiaso e 5 mg i le aso pe a uma le aoauli. Sa ou taumafai e tuuese meaai falai, aua manava manava o le a le taofia oe e faatalitali. I le faʻamuamua, o se faʻafitauli masani ile manava i le vailaʻau. Ina ua mavae aso e 4, na le toe atoa le faafitauli. Faatasi ai ma le maualuga o le fualaau faasaina, e le tupu se aafiaga o le hypoglycem, ae sili atu le sili atu i le 5 mg. O le tosoina o le fualaau faasaina i se auala masani e ala i le inumaga na tupu ina ua mavae le 6 itula i le maea ai o lona pulega. O le mea lea, e faigofie ona e fuafua se faʻamalolo faʻafuaseʻi o le faʻamaʻiina o fualaau faasaina. Ina ua maeʻa le vaiaso e ave 5 mg i le aso, na ou faateleina le fualaau: 5 mg i le aoauli ma le 5 mg i le maea ai o le afiafi. Na le toe faʻalavelaveina aʻafiaga o le itu, o le fiaʻai na mou ese atoa, o le lagona i se mea na mou atu? Sa i ai se lagona e tatau ona e 'ai. Cons na faʻaalia i le masina, o le gaʻo na faʻavaivaia, o le toomaga o fomaʻi ua sili atu ona faigofie. Ioe! O le mamafa o le a alu ma e matua lauiloa lava, ae i le taimi e tasi na amata ona matua tiga le manava ma le pulu, e pei lava o laau uma na luluina i se naifi i totonu. O le fualaau faasaina e tatau ona faalēaogāina, ma e tatau ona togafitia ona aʻafiaga mo le 3 vaiaso, masalo o le vailaʻau ma le vaega o le faʻalavelave e faʻatasi? Ou te le iloa, ae a maeʻa togafitiga o le fualaau oona, o le a ou toe taumafai. O le mea lautele, o se fualaau aoga tele, o le tele o teineiti ina ua maeʻa le faʻaaogaina o le metformin ua mafai ona maʻitaga, o le polycystic ovary syndrome e le o se faʻasalaga!

O au uo ma au malolo o laʻu iloiloga, ou te fiafia i tagata uma e tilotilo i laʻu iloiloga. Ou te fia tusia se toe iloiloga e uiga i "Metformin-Teva, atonu e aoga i se tasi. o le maʻisuka e inu ai le suka i fualaau o le maʻisuka e fefiloi. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le metformin ua maeʻa ese mai le mea o loʻo i ai meaʻai ma ua faʻaaoga e fatugaʻo e le suia, o le taimi o le excretion e tusa ma le 6 itula. t ma faʻailogaina, vailaau faʻamalosi i le vailaau faʻamalosi. Fualaau i le taimi poʻo le taimi o taumafataga, o le muamua fualaau o le 500 mg 2-3 taimi i le aso.

O au uo ma au malolo o laʻu iloiloga, ou te fiafia i tagata uma e tilotilo i laʻu iloiloga. Ou te fia tusia se toe iloiloga e uiga i "Metformin-Teva, atonu e aoga i se tasi. o le maʻisuka e inu ai le suka i fualaau o le maʻisuka e fefiloi. A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le metformin ua maeʻa ese mai le mea o loʻo i ai meaʻai ma ua faʻaaoga e fatugaʻo e le suia, o le taimi o le excretion e tusa ma le 6 itula. t ma faʻailogaina, vailaau faʻamalosi i le vailaau faʻamalosi. Fualaau i le taimi poʻo le taimi o taumafataga, o le muamua fualaau o le 500 mg 2-3 taimi i le aso.

Talofa Tina o se toa. Sa ia fanauina ni tamaiti se toaono, na suesueina uma. E ui lava sa faigaluega o ia o se tamaitai faifeau i le faatoaga faatoaga, i le ta o le 4 i le taeao ua uma ona ia i luga o ona vae. Sa ou 'ai pei o se manulele. E le manino le mea na sau ai le maʻisuka. O le faʻamaʻi na mafua ai faʻalavelave i vaʻa o mata; na tusia le retinopathy o le maʻisuka i luga o le kata. Sa ia faitioina o le cellophane na taofia o ia mai le mataʻituina, o ona mata uma na solo. Ma o le taimi lava tatou te faalogoina ai le tatagi mai le umukuka, e pei o le a sasaina papatusi. Na latou tamomoe, ma tina, ma tilotilo ona mata, o nonofo i vaega na i luga o le fola ma tauva. Sa le mafai ona ia faamatalaina se mea, na o le luluina o lona ulu. Sa matou mafaufau o se faʻalavelave, na latou taʻua o se falemaʻi. Na foliga mai o se osofaiga o le glaucoma. Fai mai le fomaʻi o le tuufaatasiga o le retinopathy ma le glaucoma e matautia tele, o se auala tuusaʻo i le tauaso. E le na o lena! Ina ia fesoasoani i loʻu tina, ua ou sauni mo mea uma, ua ou fesootai uma au uo e saili se pomu. faitau atili. Na fautuaina e se tasi o aiga le fualaau mo le maʻisuka Metformin. Na faapefea ona fesoasoani loʻu tina i nei fualaau! Sugar na paʻu mai le 12 i le 5.5 iunite. O loʻo ia faʻaaogaina fualaau faasaina mo sina mea itiiti i le masina, ae ua uma ona ia iloa mea uma i le lelei. Faʻamau i lalo mea. Sa matou o atu i le fomaʻi mo se siaki-o mea uma lava e toe foʻi mai i le masani ai lemu. Ia inu nei i nei fualaau. Faafetai uma mo lou gauai ma ia maloloina!

Talofa Tina o se toa. Sa ia fanauina ni tamaiti se toaono, na suesueina uma. E ui lava sa faigaluega o ia o se tamaitai faifeau i le faatoaga faatoaga, i le ta o le 4 i le taeao ua uma ona ia i luga o ona vae. Sa ou 'ai pei o se manulele. E le manino le mea na sau ai le maʻisuka. O le faʻamaʻi na mafua ai faʻalavelave i vaʻa o mata; na tusia le retinopathy o le maʻisuka i luga o le kata. Sa ia faitioina o le cellophane na taofia o ia mai le mataʻituina, o ona mata uma na solo. Ma o le taimi lava tatou te faalogoina ai le tatagi mai le umukuka, e pei o le a sasaina papatusi. Na latou tamomoe, ma tina, ma tilotilo ona mata, o nonofo i vaega na i luga o le fola ma tauva. Sa le mafai ona ia faamatalaina se mea, na o le luluina o lona ulu. Sa matou mafaufau o se faʻalavelave, na latou taʻua o se falemaʻi. Na foliga mai o se osofaiga o le glaucoma. Fai mai le fomaʻi o le tuufaatasiga o le retinopathy ma le glaucoma e matautia tele, o se auala tuusaʻo i le tauaso. E le na o lena! Ina ia fesoasoani i loʻu tina, ua ou sauni mo mea uma - Ua ou fesoʻotaʻi uma aʻu uo e saili se fesoasoani. Na fautuaina e se tasi o aiga le fualaau mo le maʻisuka Metformin. Na faapefea ona fesoasoani loʻu tina i nei fualaau! Sugar na paʻu mai le 12 i le 5.5 iunite. O loʻo ia faʻaaogaina fualaau faasaina mo sina mea itiiti i le masina, ae ua uma ona ia iloa mea uma i le lelei. Faʻamau i lalo mea. Sa matou o atu i le fomaʻi mo se siaki-o mea uma lava e toe foʻi mai i le masani ai lemu. Ia inu nei i nei fualaau. Faafetai uma mo lou gauai ma ia maloloina!

Ou te aveina Metformin mo le tusa o le masina. Fai 5 mg 2 taimi i le aso - taeao ma le afiafi. Leai aʻafiaga itu. Sa masani ona ou alu i taaloga, ou te faaaloalo i le kalori ma le BJU mo le tusa ma le 2 tausaga, leiloa le mamafa - ona ou toe maua lea. E i ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le atunuu, o le leiloa ma le sailiga galuega, faafitauli i lona lava olaga. O se liʻo mataʻutia: o loʻo mamafa le mamafa - e leai se uiga - taumafa mai le ita (masani lava i le po) - o loʻo mamafa le mamafa. Faatasi ai ma Metformin e faigofie tele - Ou te le fia taumafa, a itiiti mai i le po, o lea ou te matauina lelei laʻu kalori, e aunoa ma se faalavelave. Ou te faʻamoemoe o le a ou faʻaaogaina ma le lau o le zhor.

Ou te aveina Metformin mo le tusa o le masina. Fai 5 mg 2 taimi i le aso - taeao ma le afiafi. Leai aʻafiaga itu. Sa masani ona ou alu i taaloga, ou te faaaloalo i le kalori ma le BJU mo le tusa ma le 2 tausaga, leiloa le mamafa - ona ou toe maua lea. E i ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le atunuu, o le leiloa ma le sailiga galuega, faafitauli i lona lava olaga. O se liʻo mataʻutia: o loʻo mamafa le mamafa - e leai se uiga - taumafa mai le ita (masani lava i le po) - o loʻo mamafa le mamafa. Faatasi ai ma Metformin e faigofie tele - Ou te le fia taumafa, a itiiti mai i le po, o lea ou te matauina lelei laʻu kalori, e aunoa ma se faalavelave. Ou te faʻamoemoe o le a ou faʻaaogaina ma le lau o le zhor.

Le aoauli lelei, aʻu uo. Na ou filifili e tusi e uiga i le metformin, aua a uma ona faitau au iloiloga iinei, ou te iloa le tele o tagata i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e atamai, leai se malamalama! Metformin o le muamua hypoglycemic lea e mafai ona faʻaaogaina faʻasolosolo! E te malamalama i lenei upu? O lona uiga pe a iai oe i le lamatiaga o le maʻisuka ma afai e iai 5+ suka i luga o se manava gaogao, o lona uiga pe ae ai i selu o le a 7 ma le 8, ma o le mea muamua lea ma le metformin - o le tulaga masani o loʻo faʻaalia i tagata e le o maʻisuka e tusa lava pe a maeʻa le taumafaina o le suka 5.5. Ma ioe, e tusa lava pe maeʻa oe, ona e maua lea o le insulin resistance i le kulukose ma pe o le a mafua ai lou gaʻo po o le mea sili foi, o le metformin ua faʻaalia. Afai ei ai sau osofaʻiga e le mafai ona puipuia, pe afai e le fesoasoani fesoasoani ia oe, o lona uiga o le sili atu lea o le suka poʻo le inisalini. faitau atili le faʻaaloalo. Ma o le a le malosi o le inisalini? O le taimi lea e le aʻafia ai au siama ona o le gaʻo i le kulukose ma e le mafai ona maua meaai ma e fiaai. O loʻo tagi lou faiʻai ia te oe - Ua ou fiaai, sei tatou 'ai, e ui lava e te' ai. I le taimi nei, o maualuga lou suka toto, e maualuga foi le insulin e aveese ai le suka maualuga ma amata ona salalau le kulukose i sulu. Na sau o ia ma tuʻituʻi: "Faʻituʻi-tuʻituʻi, meaai, tamaʻitaʻi, i luga o le faitotoa, alu e ai ni meaʻai, faamolemole." Ma o le taimi nei ua pisi le fale ma e le tatalaina le faitotoa ma nofo ai fiaai ma tagi. O le tui lenei o le inisalini.O le a le mea e faia e le inisalini? O lana galuega o le faʻaititia o le suka i soo se auala, na te aveina ma tuʻuina atu i ni mea e maua ai le gaʻo, tusa lava po o le a le tele. O se faʻafitauli lenei. O le a le mea e fai e metformin? E faʻapupulaina ai le lagona o sela i le inisalini ma amata ona 'ai ma maua ai le suka. O le isi mea taua o le metformin, o loʻo ou tusia foi lenei fuaitau mo tagata e le o faitauina faʻamatalaga ma suʻesuʻega e uiga i vailaʻau: METFORMIN E LE FAʻAALIGA I TOTONU O LE SUGAR IN BLOOD EVEN HEALTHY PEOPLE. Ia, e mafua ai sina manava faʻafuaseʻi i le taimi muamua, pe o le mea e tafe ai le mimiti ma o le mea lena. I le taimi nei, e uiga i le PLUSES, na amata ona ou aveina, ina ua uma ona ou faatauina se glucometer ma fua o fua, ma sa ou mauaina. O le taimi lena, na matua luluina aʻu, o lona uiga, o le fefe, o le tiga o le ulu ma le le fiafia. Sa ou oo i se malosi malosi, le fia puleaina. E pei o le la, o le taumafa malosi o le a amata nei. Ma o mea uma lava na foliga mai ua avea ma faapaologa, ua na o ni vailaau muamua. Poʻo le ituaiga 2 maʻisuka. Ona faʻataʻitaʻiina ai lea o aʻu ma faʻamaonia le afa tausaga e inu ai le metformin mo le faʻamalosia o le inisalini. I le ala, na ou tuʻuina ifo le suka, ae o le insulin resistance na tumau pea maualuga. E alu i lalo le umi. E mafai ona e faʻatatauina oe lava ia. Ma i le taimi muamua, e aunoa ma se fomaʻi. Alu i le suʻega o le toto ma faʻavaivai pe afai e te masalomia o loʻo maua oe i le maʻisuka poʻo le prediabetes ma tuʻuina atu le insulin ma le suka. Ma vaai. E lelei tele pe afai o le suka i luga o se manava leʻo e le sili atu i le 4.2 po o le 3.8, pe a maualuga, ona mafai ai lea, pei o aʻu, pe a uma ona 'ai se tangerine lele e oo i le 8. Na ou fuaina i se glucometer: i luga o se manava gaogao pe a uma ona' ai ma aʻo lei ai ma tusi i le laulau. A maeʻa ona asiasi atu i le Hemotest (o se fale suesue lauiloa, lea e toetoe lava o aai uma), na ou fuafuaina le inisalini e faʻaaoga ai le fua. E masani lava, e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega, ae e tusa ai ma le kulukose, sa i ai loʻu malosi o le insulin. E FAAPEFEA ONA TALIINA LE TAITAIGA MO LE TUSI? Le auala sili ona taatele mo le iloiloga o le inisalini faʻatasi ma le faʻamautuina o le fua (anapogi) o le kulukose ma le insulin. O le suʻesuʻega e faʻatinoina i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa le 8-2-itula o le anapogi i le po. O le talaaga e aofia ai faʻamaoniga: glucose, insulin ma le fuaina o le insulin resistance index HOMA-IR. O le HOMA-IR index ua fuafuaina e faʻaaoga ai le fua: HOMA-IR anapogi glucose (mmol / L) x anapogi insulin (μU / ml) / 22.5. Faatasi ai ma le faateleina o le anapogi o le kulukose po o le inisalini, o le HOMA-IR index, faasolosolo, ua faateleina. Mo se faataitaiga, afai o le glucose anapogi o le 4.5 mmol / L, ma o le inisalini e 5, mcU / ml, HOMA-IR, pe a o le glucose anapogi e 6, mmol, ma le inisalini e 5 mcd / ml, HOMA-IR 4,. Faʻamatalaga taua o HOMA-IR:

Le aoauli lelei, aʻu uo. Na ou filifili e tusi e uiga i le metformin, aua a uma ona faitau au iloiloga iinei, ou te iloa le tele o tagata i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e atamai, leai se malamalama! Metformin o le muamua hypoglycemic lea e mafai ona faʻaaogaina faʻasolosolo! E te malamalama i lenei upu? O lona uiga pe a iai oe i le lamatiaga o le maʻisuka ma afai e iai 5+ suka i luga o se manava gaogao, o lona uiga pe ae ai i selu o le a 7 ma le 8, ma o le mea muamua lea ma le metformin - o le tulaga masani o loʻo faʻaalia i tagata e le o maʻisuka e tusa lava pe a maeʻa le taumafaina o le suka 5.5. Ma ioe, e tusa lava pe maeʻa oe, ona e maua lea o le insulin resistance i le kulukose ma pe o le a mafua ai lou gaʻo po o le mea sili foi, o le metformin ua faʻaalia. Afai ei ai sau osofaʻiga e le mafai ona puipuia, pe afai e le fesoasoani fesoasoani ia oe, o lona uiga o le maualuga o le suka poo le insulin resistance. Ma o le a le malosi o le inisalini? O le taimi lea e le aʻafia ai au siama ona o le gaʻo i le kulukose ma e le mafai ona maua meaai ma e fiaai. O loʻo tagi lou faiʻai ia te oe - Ua ou fiaai, sei tatou 'ai, e ui lava e te' ai. I le taimi nei, o maualuga lou suka toto, e maualuga foi le insulin e aveese ai le suka maualuga ma amata ona salalau le kulukose i sulu. Na sau o ia ma tuʻituʻi: "Faʻituʻi-tuʻituʻi, meaai, tamaʻitaʻi, i luga o le faitotoa, alu e ai ni meaʻai, faamolemole." Ma o le taimi nei ua pisi le fale ma e le tatalaina le faitotoa ma nofo ai fiaai ma tagi. O le tui lenei o le inisalini. O le a le mea e faia e le inisalini? O lana galuega o le faʻaititia o le suka i soo se auala, na te aveina ma tuʻuina atu i ni mea e maua ai le gaʻo, tusa lava po o le a le tele. O se faʻafitauli lenei. O le a le mea e fai e metformin? E faʻapupulaina ai le lagona o sela i le inisalini ma amata ona 'ai ma maua ai le suka. O le isi mea taua o le metformin, o loʻo ou tusia foi lenei fuaitau mo tagata e le o faitauina faʻamatalaga ma suʻesuʻega e uiga i vailaʻau: METFORMIN E LE FAʻAALIGA I TOTONU O LE SUGAR IN BLOOD EVEN HEALTHY PEOPLE. Ia, e mafua ai sina manava faʻafuaseʻi i le taimi muamua, pe o le mea e tafe ai le mimiti ma o le mea lena. I le taimi nei, e uiga i le PLUSES, na amata ona ou aveina, ina ua uma ona ou faatauina se glucometer ma fua o fua, ma sa ou mauaina. O le taimi lena, na matua luluina aʻu, o lona uiga, o le fefe, o le tiga o le ulu ma le le fiafia. Sa ou oo i se malosi malosi, le fia puleaina. E pei o le la, o le taumafa malosi o le a amata nei. Ma o mea uma lava na foliga mai ua avea ma faapaologa, ua na o ni vailaau muamua. Poʻo le ituaiga 2 maʻisuka. Ona faʻataʻitaʻiina ai lea o aʻu ma faʻamaonia le afa tausaga e inu ai le metformin mo le faʻamalosia o le inisalini. I le ala, na ou tuʻuina ifo le suka, ae o le insulin resistance na tumau pea maualuga. E alu i lalo le umi. E mafai ona e faʻatatauina oe lava ia. Ma i le taimi muamua, e aunoa ma se fomaʻi. Alu i le suʻega o le toto ma faʻavaivai pe afai e te masalomia o loʻo maua oe i le maʻisuka poʻo le prediabetes ma tuʻuina atu le insulin ma le suka. Ma vaai. E lelei tele pe afai o le suka i luga o se manava leʻo e le sili atu i le 4.2 po o le 3.8, pe a maualuga, ona mafai ai lea, pei o aʻu, pe a uma ona 'ai se tangerine lele e oo i le 8. Na ou fuaina i se glucometer: i luga o se manava gaogao pe a uma ona' ai ma aʻo lei ai ma tusi i le laulau. A maeʻa ona asiasi atu i le Hemotest (o se fale suesue lauiloa, lea e toetoe lava o aai uma), na ou fuafuaina le inisalini e faʻaaoga ai le fua. E masani lava, e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega, ae e tusa ai ma le kulukose, sa i ai loʻu malosi o le insulin. E FAAPEFEA ONA TALIINA LE TAITAIGA MO LE TUSI? Le auala sili ona taatele mo le iloiloga o le inisalini faʻatasi ma le faʻamautuina o le fua (anapogi) o le kulukose ma le insulin. O le suʻesuʻega e faʻatinoina i luga o se manava gaogao, pe a maeʻa le 8-2-itula o le anapogi i le po. O le talaaga e aofia ai faʻamaoniga: glucose, insulin ma le fuaina o le insulin resistance index HOMA-IR. O le HOMA-IR index ua fuafuaina e faʻaaoga ai le fua: HOMA-IR anapogi glucose (mmol / L) x anapogi insulin (μU / ml) / 22.5. Faatasi ai ma le faateleina o le anapogi o le kulukose po o le inisalini, o le HOMA-IR index, faasolosolo, ua faateleina. Mo se faataitaiga, afai o le glucose anapogi o le 4.5 mmol / L, ma o le inisalini e 5, mcU / ml, HOMA-IR, pe a o le glucose anapogi e 6, mmol, ma le inisalini e 5 mcd / ml, HOMA-IR 4,. Faʻamatalaga maualuga HOMA-IR: Faʻatatau: 5 5

Faʻafeiloaʻi ia i latou uma oe na tilotilo i laʻu iloiloga. O le asō ou te fia faʻamatala atu loʻu poto masani i le faʻaaogaina o le METFORMIN MO SLIMMING. Ioe, ou te iloa o nei metotia e le taliaina, ou te manaʻomia se faʻatalanoaga a le fomaʻi, ma isi. Ae o le vaʻai i le lelei o le poto masani o le leiloa o le mamafa i lau uo, e le mafai ona ou teenaina ma ou maua le METFORMIN) E le gata i lea, e le taugata ia papamaa, o le pusa e taugofie ai au 75 ru. Ou te matauina i le taimi lava lena, metformin o se fualaau faasaina. metformin mo iloiloga gau o le mamafa Faʻatulagaina mo togafitiga o le maʻisuka ma faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le fautuaina mo tagata soifua maloloina ma faʻatalanoaga a le fomaʻi. O le mea lea, muamua sina faʻamatalaga laitiiti ma uiga o fualaau faasaina. Faʻataʻitaʻiga Faʻataʻitaʻiga Metformin faʻalavelaveina le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose mai le inumaga, faʻaleleia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le kulukose, faʻapea foi. faitau atili e faʻapupulaina ai foi le lagona o gaʻo i le inisalini. E le afaina ai le pule faanatura o le inisalini e ala i peta beta o le pancreas, e le mafua ai ni gaʻo hypoglycemic. Faʻaitiitia le maualuga o triglycerides ma le lipoproteins maualalo i le toto. Faʻaleleia pe faʻaititia le mamafa o le tino. E i ai sona aʻafiaga fibrinolytic ona o le taofiofia o se mea e fai ai le plasminogen activator inhibitor. Faailoga mo le faʻaaogaina: - le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se uiga o le ketoacidosis (aemaise lava i tagata mamaʻi ma le mea oona) ma le le atoatoa o le togafitiga o meaʻai. E le o se mea na tupu i le taimi na tupu ai, ae o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, maʻitaga ma le taimi o le susu, - ogaoga o gasegase ogaoga ma manua pe a faʻamaonia le inisalini o togafitiga, - gaioiga o le ate, - faʻamaʻi ava malosi golem, - lactate acidosis (e aofia ai le tala faasolopito), - o le usitai i meaai maualalo maualalo (itiiti ifo i le kcal / aso), - faʻalauteleina le lagona lelei i le fualaau faasaina. Metotia o le talosaga: Laupapa .5 g: o le muamua masini o le .5 g / aso. A maeʻa -5 aso, o se isi faʻagasolo malie le maua o le gaʻo e mafaia ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ole fua ole tausiga o le fualaau faasaina masani lava .5-2 g / aso. Ole maualuga ile dose ole 3 g / aso. O fualaau Metformin-Richter e tatau ona atoatoa i le taimi pe a maeʻa foi se taumafataga, faʻamaʻa i lalo i sina vaega ole vai (se ipu vai). Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga. TATALO FAATINO O LE FAAAOGAINA O LE METFORMIN MO LE SLIMMING. Aʻo leʻi faʻaaoga metformin, ou te fautuaina oe e suʻesuʻe ma le totoa ia faatonuga! Talu ai e faigata ona mole le mamafa e aunoa ma le suia o lou olaga masani masani. E le mafai e tagata soifua maloloina ona faʻaaoga le metformin mo se taimi umi. O le mea lea, o laʻu vasega sa 3 aso, o le taimi lea na ou aveesea ai le 6 kilokalama. Ae aua e te manatu o le faaauau pea ona 'ai le lole o loʻo taoto i luga o le sofa, o le a faʻaitiitia ai le puʻu. Leai! Mo le gau o le mamafa e faʻaaoga ai le metformin, e tatau ai ona faʻaitiitia le kalori o meaʻai ma, ioe, gaioiga faaletino. Na faapefea ona ou 'ai? Faʻatoʻa tuʻuina uma le suamalie, falaoamata, falai, soisi, gaʻo. Sa ou taumafai e tausisia meaʻai lelei, ae le o gaʻo gaʻo, iʻa ma fualaʻau. Sa ia puleaina fualaau aina saʻo ona o le suka. Ou te lei masani aʻu i le aiga o le taeao, ae na ou faatapulaaina au lava i le kofe malosi i le taeao. I le aoauli, na ia aveina se maa metformin pe a uma ona 'ai. O se mea manaia tele e uiga i nei fualaau aina o le matua faʻavaivaia o le fiaʻai! Ave le pulu i le aoauli, ou te le manao e fai se taumafataga o le afiafi. Na ou faamalosia moni au ia 'ai i le afiafi i le 7-3 ma o le mea lena. Ou te leʻi 'ai se mea i le taimi lenei. Sa le lagona e ia le le mautonu po o le fiaaai, sa leai se faaletonu i lona manava. Taaloga Ou te lei aafia lava i taaloga, ae ou te malamalama e aunoa ma ni taaloga o le a leai se ata matagofie. Ma o le taʻiala o le gaioiga a le metformin e faʻaleleia i le taimi o toleniga taʻaloga. O le aʻafiaga o le metformin i luga o le tino e faʻaalia ai lava ia i lenei auala: O le aofaʻi o gaʻo inu i totonu o le manava e faʻaititia. O le gaosiga o le inisalini i le toto e paʻu ai, lea e mafua ai le leai o se meaʻai. O le gasegase o le kulukose o loʻo faʻatuputeleina. E faʻavave le faʻamaʻiina o le kulimi acid. Na ou maua i luga o le Initaneti taimi e lua mo aʻoaʻoga mo le abs ma le papa. Faʻatino i le fale i luga o se faʻatulagaga, faʻateleina le numera o toe fai. Ma o se fesoasoani lelei mo tagata taaalo valea o se taʻavale lolomi; e faʻamalosia ma faʻamalosia ai vaega uma o musika. metformin mo iloiloga paleni paleni O le mea na mafua ai! O le mea moni, o le malosi uma ma le manaʻo e manaʻomia) Na na o loʻu finau ma laʻu tane e faapea i le taumafanafana o le a avea au ma se telefoni) Ma o lenei faʻailoga na aveesea foi le finauga i luga o le vitio! Ia, e mafai faapefea ona e le maua le mamafa? O le mea moni, o vailaʻau e leʻo se auala e alu ese ai ma o se alavai mo le manumanu. Ae o le mea moni, i le tolu vaiaso na ou aveesea ai le lima kilokalama. I le mavae ai o le 3 tausaga, e matua faigata lava ia te au le faatumauina o le mamafa, o nisi taimi e foliga mai ia te au o loo ou le maua le mamafa mai le ea. Ma o nisi taimi e naʻo le maʻi o meaʻai talafeagai, oe manaʻo ai i le ulaula ulaula ma cognac) Pe'ā faʻaaogaina le fualaau faasaina, faʻaaliga faʻaalia o se mea leaga. Metformin atonu e le fetaui ma oe! Naua, ulu tiga, tofo o le uamea i le gutu, ma isi. O le mea e lelei ai, e leai ni oʻu aʻafiaga, ae o le metformin loʻu tina na mafua ai le maʻi tigaina. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o lapalai ma metformin, o le tiga i totonu o le manava e mafai. O lea ou te lei momoe ai ma le PP ma ou te lei momotu le lole. Sa ou faatauina se mea suamalie mo kofe, o le mea lena e muta ai le suamalie. Afai o loʻo e mamafa, talanoa i se fomaʻi. E taua tele lenei mea mo le suʻeina o suʻega ma le saʻo saʻoga o vailaʻau mo togafitiga o le mamafa. Metformin na faatonuina e se fomai o laʻu uo pe a uma le toilalo o le hormonal ma le mamafa. Na ou maua se avanoa, na tofia ai o ia lava ia. E muta le vasega, ma ou te faanoanoa i se mea se tasi. O le Metformin e le mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi, e faʻamalieina ai le manava ma fesoasoani i togafitiga faʻalaʻau. Ou te fautuaina atu! Metformin na fesoasoani ia te aʻu e aveesea le mamafa.

Faʻafeiloaʻi ia i latou uma oe na tilotilo i laʻu iloiloga. O le asō ou te fia faʻamatala atu loʻu poto masani i le faʻaaogaina o le METFORMIN MO SLIMMING. Ioe, ou te iloa o nei metotia e le taliaina, ou te manaʻomia se faʻatalanoaga a le fomaʻi, ma isi. Ae o le vaʻai i le lelei o le poto masani o le leiloa o le mamafa i lau uo, e le mafai ona ou teenaina ma ou maua le METFORMIN) E le gata i lea, e le taugata ia papamaa, o le pusa e taugofie ai au 75 ru. Ou te matauina i le taimi lava lena, metformin o se fualaau faasaina. metformin mo iloiloga gau o le mamafa Faʻatulagaina mo togafitiga o le maʻisuka ma faʻalavelave faʻafuaseʻi. E le fautuaina mo tagata soifua maloloina ma faʻatalanoaga a le fomaʻi. O le mea lea, muamua sina faʻamatalaga laitiiti ma uiga o fualaau faasaina. O le metotia o le Metformin e faʻasaina ai le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose mai le manava, faʻaleleia ai le faʻaogaina o le kulūkose, ma faʻapupulaina ai foi le lagona o gaʻo i le inisalini. E le afaina ai le pule faanatura o le inisalini e ala i peta beta o le pancreas, e le mafua ai ni gaʻo hypoglycemic. Faʻaitiitia le maualuga o triglycerides ma le lipoproteins maualalo i le toto. Faʻaleleia pe faʻaititia le mamafa o le tino. E i ai sona aʻafiaga fibrinolytic ona o le taofiofia o se mea e fai ai le plasminogen activator inhibitor. Faailoga mo le faʻaaogaina: - le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se uiga o le ketoacidosis (aemaise lava i tagata mamaʻi ma le mea oona) ma le le atoatoa o le togafitiga o meaʻai. E le o se mea na tupu i le taimi na tupu ai, ae o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, maʻitaga ma le taimi o le susu, - ogaoga o gasegase ogaoga ma manua pe a faʻamaonia le inisalini o togafitiga, - gaioiga o le ate, - faʻamaʻi ava malosi golem, - lactate acidosis (e aofia ai se talafaasolopito), - o le usitai i meaai maualalo maualalo (itiiti ifo i le kcal / aso), - faʻalauteleina le faʻalogo i le fualaau faasaina. Metotia o le talosaga: Laupapa .5 g: o le muamua masini o le .5 g / aso. A maeʻa -5 aso, o se isi faʻagasolo malie le maua o le gaʻo e mafaia ona o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ole fua ole tausiga o le fualaau faasaina masani lava .5-2 g / aso. Ole maualuga ile dose ole 3 g / aso. O fualaau Metformin-Richter e tatau ona atoatoa i le taimi pe a maeʻa foi se taumafataga, faʻamaʻa i lalo i sina vaega ole vai (se ipu vai). Mo le faʻaitiitia o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaevaeina le dose i aso taitasi i 2-3 inumaga. Aafiaga patino i le METFORMIN MO SLIMMING. Aʻo leʻi faʻaaoga metformin, ou te fautuaina oe e suʻesuʻe ma le totoa ia faatonuga! Talu ai o le a faigata le aveesea o le mamafa e aunoa ma le suia o lou olaga masani masani. E le mafai e tagata soifua maloloina ona faʻaaoga le metformin mo se taimi umi. O le mea lea, o laʻu vasega sa 3 aso, o le taimi lea na ou aveesea ai le 6 kilokalama. Ae aua e te manatu o le faaauau pea ona 'ai le lole o loʻo taoto i luga o le sofa, o le a faʻaitiitia ai le puʻu. Leai! Mo le gau o le mamafa e faʻaaoga ai le metformin, e tatau ai ona faʻaitiitia le kalori o meaʻai ma, ioe, gaioiga faaletino. Na faapefea ona ou 'ai? Faʻatoʻa tuʻuina uma le suamalie, falaoamata, falai, soisi, gaʻo.Sa ou taumafai e tausisia meaʻai lelei, ae le o gaʻo gaʻo, iʻa ma fualaʻau. Sa ia puleaina fualaau aina saʻo ona o le suka. Ou te lei masani aʻu i le aiga o le taeao, ae na ou faatapulaaina au lava i le kofe malosi i le taeao. I le aoauli, na ia aveina se maa metformin pe a uma ona 'ai. O se mea manaia tele e uiga i nei fualaau aina o le matua faʻavaivaia o le fiaʻai! Ave le pulu i le aoauli, ou te le manao e fai se taumafataga o le afiafi. Na ou faamalosia moni au ia 'ai i le afiafi i le 7-3 ma o le mea lena. Ou te leʻi 'ai se mea i le taimi lenei. Sa le lagona e ia le le mautonu po o le fiaaai, sa leai se faaletonu i lona manava. Taaloga Ou te lei aafia lava i taaloga, ae ou te malamalama e aunoa ma ni taaloga o le a leai se ata matagofie. Ma o le taʻiala o le gaioiga a le metformin e faʻaleleia i le taimi o toleniga taʻaloga. O le aʻafiaga o le metformin i luga o le tino e faʻaalia ai lava ia i lenei auala: O le aofaʻi o gaʻo inu i totonu o le manava e faʻaititia. O le gaosiga o le inisalini i le toto e paʻu ai, lea e mafua ai le leai o se meaʻai. O le gasegase o le kulukose o loʻo faʻatuputeleina. E faʻavave le faʻamaʻiina o le kulimi acid. Na ou maua i luga o le Initaneti taimi e lua mo aʻoaʻoga mo le abs ma le papa. Faʻatino i le fale i luga o se faʻatulagaga, faʻateleina le numera o toe fai. Ma o se fesoasoani lelei mo tagata taaalo valea o se taʻavale lolomi; e faʻamalosia ma faʻamalosia ai vaega uma o musika. metformin mo iloiloga paleni paleni O le mea na mafua ai! O le mea moni, o le malosi uma ma le manaʻo e manaʻomia) Na na o loʻu finau ma laʻu tane e faapea i le taumafanafana o le a avea au ma se telefoni) Ma o lenei faʻailoga na aveesea foi le finauga i luga o le vitio! Ia, e mafai faapefea ona e le maua le mamafa? O le mea moni, o vailaʻau e leʻo se auala e alu ese ai ma o se alavai mo le manumanu. Ae o le mea moni, i le tolu vaiaso na ou aveesea ai le lima kilokalama. I le mavae ai o le 3 tausaga, e matua faigata lava ia te au le faatumauina o le mamafa, o nisi taimi e foliga mai ia te au o loo ou le maua le mamafa mai le ea. Ma o nisi taimi e naʻo le maʻi o meaʻai talafeagai, oe manaʻo ai i le ulaula ulaula ma cognac) Pe'ā faʻaaogaina le fualaau faasaina, faʻaaliga faʻaalia o se mea leaga. Metformin atonu e le fetaui ma oe! Naua, ulu tiga, tofo o le uamea i le gutu, ma isi. O le mea e lelei ai, e leai ni oʻu aʻafiaga, ae o le metformin loʻu tina na mafua ai le maʻi tigaina. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o lapalai ma metformin, o le tiga i totonu o le manava e mafai. O lea ou te lei momoe ai ma le PP ma ou te lei momotu le lole. Sa ou faatauina se mea suamalie mo kofe, o le mea lena e muta ai le suamalie. Afai o loʻo e mamafa, talanoa i se fomaʻi. E taua tele lenei mea mo le suʻeina o suʻega ma le saʻo saʻoga o vailaʻau mo togafitiga o le mamafa. Metformin na faatonuina e se fomai o laʻu uo pe a uma le toilalo o le hormonal ma le mamafa. Na ou maua se avanoa, na tofia ai o ia lava ia. E muta le vasega, ma ou te faanoanoa i se mea se tasi. O le Metformin e le mafai ona faʻaaogaina mo se taimi umi, e faʻamalieina ai le manava ma fesoasoani i togafitiga faʻalaʻau. Ou te fautuaina atu! Metformin na fesoasoani ia te aʻu e aveesea le mamafa.

Tulaga lautele o le fualaau faasaina

O le igoa faʻavaomalo mo lenei fale faʻafomaʻi o le metformin hydrochloride. E iloa e le tele o tagata tomai faapitoa mai tulimanu eseese o le lalolagi, o lea e maua ai e le maketi o vailaau faʻasolosolo le tele o timu ma lenei vailaʻau faʻamalosi.

O se vaega o le fualaau faasaina e mafai ona taʻua o lona faaitiitia malie i le maualuga o le glycemia i le maʻisuka. Ona o le naʻo le sui o le vasega o biguanides, o le vailaau oona e le afaina ai le maualuga o le suka i tagata soifua maloloina.

Ua gaosia e le gaosi oloa vailaau i le pepa lapopoa ma se metotia o le kemumalo autu o le 500, 850 ma le 1000 mg. I totonu o fale faʻatau, o loʻo maua ai foi se faʻagaloga tuʻufaʻatasia o le faaumiumi o aafiaga. E tasi le pulufana e aofia ai le 30 po o le 120 papa. I le faaopoopo atu i le masini autu, talc, magnesium stearate ma sina siama ole tino o loʻo aofia i se tasi o vailaʻau.

O le togafitiga faafomaʻi e faʻamoemoe e taofiofia ai le gaioiga o le kulukose i le ate (gluconeogenesis). E le afaina ai le gaosiga o le inisalini e pulou peta, o le mea lea, e le faʻaosofia ai se faʻaitiitia o le maualuga o le suka i lalo o le masani. E foliga mai meatotino i lenei auala:

  1. Faʻaitiitia le tikeri o le faʻaaogāina o le vailaʻau faʻamalosi faigofie e faʻaogaina i puipui o le intestinal.
  2. O le faateleina o le tulaga gasegase o fausaga o le tino i le inisalini.
  3. Faamalosia le faagasologa o le faaaogaina lautele o le kulukose.
  4. Taofi le hyperinsulinemia.
  5. Faʻavaeina ma le faʻaitiitia o le mamafa.
  6. Faʻaitiitia le fuainumera o le maualalo o linoproteins ma triglycerides i le plasma toto.
  7. I nisi o auala, o le tuʻuina atu o le fibrinolytic aafiaga.
  8. Faʻaitiitia le fua faatatau o le faʻamalolo o le gaʻo.
  9. Faʻasaina o le gaosiga o le gaosiga o gaʻo.
  10. Faʻaleagaina o le loto ma le tino.
  11. Taofia le atinaʻeina o le faʻateleina o le maso musele o le puipui vascular.

O le faiga o gaioiga e maua mai ai le puipuia o nei faʻafitauli o le maʻisuka e pei o le angiopathy o le maʻisuka, lea e aʻafia ai le fausaga o vascular o toetoe lava o totoga uma a le tagata.

A maeʻa i totonu, o le gaioiga e faia i totonu o le 2.5 itula. O le vailaʻau e faʻaaogaina i totonu o le vaega o meaʻai, ona e ulufale atu lea i totonu o vaa. E tatau ona iloa e le tagata maʻi pe a 'ai, o le faʻaaogaina o le elemene autu autu e faʻaititia tele. O le afa-ola e tusa o le 6.5 itula. O le tino malosi o le tino e le o fusifusia i masini plasma.

E tusa ma le 20-30% o le fualaau o le vailaau faʻasaina ua mafua ona o fatugaʻo.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina i le vevela e pei o le: maʻisuka ituaiga muamua ma le lua (e lua monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau), ovary polycystic. O le vailaau e sili ona aoga pe a le mafai e tagata gasegase ona faʻaitiitia o latou kulūkose e ala i taʻaloga taʻaloga ma togafitiga faʻasoifua maloloina ma le matuia matautia.

Pe a faʻatau meaʻai, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoʻa faatonuga mo le faʻaaogaina. Afai ei ai ni au fesili, ia mautinoa e feutagai lau fomaʻi.

E tatau ona foloina uma le laulau, fufulu i le tele o vai. Aveina o fualaau mo le taimi muamua, o le faatonuga e fautuaina e le sili atu ile fua ole 500-1000 mg i le aso. A mavae le lua vaiaso, e mafai e le fomaʻi ona fetuʻunaʻi le togafitiga o le tulafono e ala i le faatonuina o le maualuga o fua o le fualaau faasaina.

E tatau ona maitauina i le amataga o le togafitiga, o le tele o tagata gasegase e aafia i ni uiga le lelei e fesootaʻi ma le masini vai. O ia faʻaaliga e le manaʻomia e mafua mai i le fetuunaiga o le tino i le aʻafiaga o le mea galue. A maeʻa ona faʻaaogaina e le tino o le tagata, ona taofi lea o faailoga.

O le maualuga e faatagaina i le aso e oʻo atu i le 3000 mg, ma o le fua o le tausia o le 1500-2000 mg. Talu ai o maʻa i luga o tagata maʻisuka matutua e mafai ona aʻafia ai gaioiga, o le togafitiga fautuaina e le sili atu ma le 2,000 mg i le aso. O lenei lapataiga e faʻaaoga foi i tagata mamaʻi o loʻo mafatia i maʻi ogaoga o le tino.

Afai o se tagata maʻi e tago i se isi vailaʻau oona e tatau ona inuina le fualaau faasaina, o lona uiga o le a ia lafoaʻi le togafitiga muamua. E ala i le tuʻufaʻatasia o laumei ma inisalini inisua, o le fua o le mea mulimuli e mafai ona faʻaititia e ala ile fefaʻasoaʻi muamua ma se fomaʻi.

I le faʻaaogaina o palakalafa faʻapipiʻi, e tatau ona tausisia le laʻititi pito i lalo - 500 poʻo le 850 mg (faʻalagolago i le pepa o le faʻamalolo). O le tofiaina o masini maualuga e faia taʻitoʻatasi, ma mafaufau i le maualuga o le kulukose i le plasma toto ma le soifua manuia lautele o le maʻi.

Maua se vailaau faʻasaina i falemaʻi ma se faʻamaʻi. O le afifiina o teuina ma le faaeteete i se nofoaga pogisa, e manaʻomia se faigamalo vevela faapitoa e le silia ma le 25 tikeri.

A e faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le aso e muta ai, lea e masani ona tolu tausaga.

Contraindications ma le faʻaleagaina

E tatau ona iloa e le maʻisuka le tele e mafai ai e uiga i le tuufaatasiga, aua o nei fualaau o loʻo i ai se lisi tele o faʻamaʻi.

Faitau le faʻamatalaga o le fualaau faasaina, e tatau ona e faitauina ma le totoa le lisi o faʻamaʻi uma ma tulaga pe a faasaina le faʻaaogaina o vailaʻau.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o vailaʻau faufautua e faʻasaina mo tagata mamaʻi pe afai e iai nisi tulaga ma tulaga o le tino.

E faʻasaina le faʻasalalauga i mataupu nei:

  • o le i ai o le ate / fatu fatu mea e le o iai,
  • o le iai o mea e manaʻomia muamua mo le maʻisuka ma le precom,
  • i faʻamaʻi faʻapitoa - faamaʻi, maualuga fiva, eseese faʻamaʻi pipisi, se tulaga o le hypoxia (faʻamaʻi bronchopulmonary, faʻalavelave, maʻi vavalaʻau, faʻamaʻi pipisi),
  • i le iai o pathoces e taʻitaʻia ai le tino o le hypoxia (faʻaleagaina o le myocardial, le manava o le tino ma le fatu),
  • o le i ai o le ava malosi malosi, faapea foi ma le ava malosi,
  • le tupuga o faailoga o le lactic acidosis,
  • i le tulaga o le faailoagofieina o lagona taitoatasi i le autu ma vaega faaopoopo,
  • afai e faʻaaogaina soʻotaga vaʻaia iodine i le taimi o le suʻesuʻeina o le X-ray poʻo le radioisotope,
  • maʻitaga o maitaga
  • afai e faʻaaogaina se taumafa maualalo-kalori (itiiti ifo i le 1 afe kcal i le aso),
  • susu
  • i le taimi o taotoga ogaoga poʻo manua (faʻatasi ai ma le faʻaofiina o inisua insulin).

Suʻesuʻega le talafeagai mo le maʻisuka e silia i le 60 tausaga le matua, faʻamalosia e faia galuega faigata, faʻatasi ma le tele o gaoioiga faaletino. A le o lea, o le avanoa e atiina ae ai le siako acidosis e maualuga.

Faatasi ai ma aʻafiaga e mafua mai i le faʻaaogaina o vailaʻau oona, o mea nei e iloga:

  1. O le tagata maʻi e mafai ona faitio i se manua, e pei o le vomiting, leu, suiga i le tofo, faʻaitiitia pe le lava le manaʻo, faʻalauteleina le kesi, tiga o le manava ma le manava.
  2. I nisi tulaga, o le atinaʻeina o le measina megaloblastia e mafai.
  3. Faatasi ai ma le umi o le togafitiga, o le vitamini B12 ua faamutaina le gauai masani, lea e mafua ai se faaletonu.
  4. O le atinaʻeina o le acidic acid, hypoglycemia ma le foliga mai o se paʻu paʻu.

O nisi taimi e mafai ai, o nisi taimi e mafai ai, lea e aofia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis. O lenei tulaga e sili ona matautia ona e mafai ona oʻo atu ai i se taunuʻuga leaga. O faʻamaoniga autu o le lactic acidosis o osofaʻiga o le nausea ma le vomiting, o le vevela o le tino, manava o le tino, le mafaufau le mafaufau, dizziness, tiga o muscle, vave le manava ma le atinaʻe o coma.

Afai e aliali mai luga ia faʻamaoniga, e tatau loa ona ave le tagata maʻi i se falemaʻi. E tatau i le fomaʻi ona fuafua vave le maualuga ole lactate ma le maʻi.

Faʻaaoga togafitiga faʻapitoa.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau

E leai se vailaau faʻasaina lea, pe a fegalegaleai ma isi fualaau, o le a leai sona aafiaga i le tino o le tagata.

Faʻatasi ai ma le vaega o loʻo faʻamatalaina: pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma nisi mea, o le hypoglycemia e tupu, pe a faʻatasi ma isi, o le hyperglycemia e tupu, ma faatasi ai ma isi, e tupu aʻe le alokawa acidosis.

O faʻatasi ma mea e mafua ai le faʻavavevave o le maualuga o le kulukose i le maʻisuka e le fautuaina.

O nei vailaau e:

  • Danazole
  • Chlorpromazine
  • antipsychotics
  • glucocorticosteroids,
  • togafitiga faʻasolosolo faʻamaʻaloga
  • Faamaonia
  • afuaga o le nicotinic acid ma le phenothiazine,
  • Polokalame faʻasolosolo
  • vevela vevela,
  • alofaga
  • glucagon.

O vaega nei o togafitiga e faʻaleleia ai le aafiaga o le hypoglycemic:

  1. Tusa o le sulfonylureas.
  2. NSAIDs.
  3. MAO ma le ACE.
  4. Acarbose.
  5. Cyclophosphamide.
  6. Faʻamatalaga o le faʻafefiloi.
  7. Inisalini tui
  8. Beta poloka.
  9. Oxytetracycline.

O le faʻaaogaina o le inu ava malosi ma le simetidine e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le lactic acidosis. O le faʻaaogaina faʻapitoa o le tuufaatasiga ma mea faʻapitoa e mafai ona faʻavaivaia ai le aafiaga o le tino o le mea mulimuli.

O le tele o tagata gasegase e fiafia i auala e galue ai fualaau faasaina ma vailaau. O le maʻisuka togafitiga faʻamaʻi pipisi e le tatau ona popole, e fetaui. O le mea autu o le ave lea i taimi eseese.

Tau ma faʻasalalauga faʻapipiʻi

O le falemaʻi faʻamalositisi e ofoina atu le tele o paluga ma le gaioiga galue malosi o loʻo faamatalaina.

E ui i le eseesega o vaega o ausilali, e le taugata tele fualaau.
Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau i Rusia e mai le 90 i le 260 rupu.

O le tau o Metformin mai isi kamupani faʻapitoa faʻakomepiuta e le eseese tele.

O le tau o Metformin mai atunuʻu ese mai fafo o:

  • Slovakia - mai le 130 i le 210 rubles.
  • Hungary - mai le 165 i le 260 rubles.
  • Polani - mai le 75 i le 320 rupu.

I Metformin, o le tau e matua faamaoni i tagata uma. O se mea sili lenei ma meafaigaluega faaopoopo. E uiga i fualaau, e mafai ona e mauaina le tele o iloiloga lelei i le tele o fonotaga. O le mea moni, o se vailaau faʻamaʻi e faʻaitiitia lelei ai le faʻatonu o le kulukose. Faʻatasi ai ma le pulega lelei, o le hypoglycemia e toetoe lava a le tupu.

O se tasi lenei o iloiloga lelei e uiga i Metformin mai Lyudmila (49 tausaga):

O se fualaau muamua lea na fesoasoani e taulimaina ai le hyperglycemia e le gata mo aʻu, ae faapena foi mo loʻu toalua. Sa matou inupia ma faaauau ona inu i le lua tausaga talu ai. E faʻamalolo moni, mo aʻu e leai nisi fualaau. O le mea moni, i le amataga e lua uma na mafatia i le "fetuunaiga", e tusa ma le 1.5-2 vaiaso na i ai se galala. Ae o le taimi nei o le suka e le sili atu i le 6.5-7 mmol / l, ma o loʻu mamafa na faʻaititia i le 4 kilogilama i le tausaga talu ai.

O faʻamatalaga e uiga i fomaʻi e tele lava ina lelei. E toʻatele tagata atamamai e faʻamatalaina lenei vaifofo ona o ana meatotino ina ia faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, e aunoa ma le taʻitaʻia o le hypoglycemia poʻo le glycemic coma. Ae ui i lea, o fomai latou te lapatai tagata oe filifili e leiloa le mamafa e ala i le faʻaaogaina o le elemene aoga e uiga i se mea e mafai ona tupu. I le avea ai o se tulafono, e le o faatonuina e fomaʻi lenei vaifofo mo le gau o le mamafa.

O nisi taimi e mafai ona e faʻafesoʻotaʻia manatu le lelei mai tagata maʻi o loʻo ave le faʻapotopotoga. E fesoʻotaʻi ma le gastrointestinal tract. O le mea moni, o siama taʻitasi e iloa lelei le fualaau faasaina, o lona uiga o le ogaoga o le tupuga o ni mea leaga na tutupu. I lenei tulaga, o nisi o maʻisuka e fesuiaʻi i togafitiga ma se isi sui o le hypoglycemic.

O le tagata gasegase e inuina le ava i le taimi o le Metformin togafitiga e tatau ona nofouta i faʻafitauli faigata e mafua mai i le le amanaiaina o lona lava soifua maloloina.

Fomaʻi togafitiga faafomai

Talu ai o le vaega o loʻo faʻamatalaina e le talafeagai mo tagata uma o maʻisuka, pe a faʻafesoʻotaʻi se falemaʻi, ua filifilia i latou e tutusa.

Faatasi ai ma nei tupe, oi latou o loʻo i ai le mea autu e tasi, faʻapea foi i latou o loʻo i ai vailaʻau eseese, ae o loʻo i ai se faʻafitauli tutusa lava, e iloga.
O fualaau e sili ona lauiloa faʻamaonia e aofia ai le Glyformin, Glucofage, Metowmma Forte, Siofor.

Gliformin o se fualaau faʻapitonuʻu. I le faaopoopo atu i le mea galue, o le povidone, crospovidone, sima, kilokone dioxide, glycerol ma le gaʻo vailaʻau e aofia ai.

O le glucopifa o se meaʻai na faia e Farani. I le mataupu faavae, e masani lava e leai se eseesega. O le mea lea, e na o se fomai e mafai ona faʻatusatusa le aoga.

Metotosa Forte o se isi taugata e le taugata. Aemaise, e aoga i le toilalo o togafitiga ma le sulfonylureas. O le tuufaatasiga e aofia ai vaega tutusa.

Siofor - fualaau, lea e aofia ai le povidone, magnesium stearate, macrogol ma le diokide.

E mafai ona e mauaina isi upu tutusa i le Vidal medical clinic. O le upega tafaʻilagi a Vidal o loʻo tuʻuina atu se faʻamatalaga e uiga i vailaau, pe faapefea ona galue, o ai e faʻatagaina e ave, ma o le a le fesoasoani. O le fomaʻi e lelei tele e faigata ona fai. O le tagata gasegase e fuafuaina lenei lava ia, e faʻavae i luga o tau ma togafiti.

Faatasi ai ma le lagona taitoatasi i le vaega autū, ua faatonuina e le fomai se fualaau faasaina e matua eseese lava le tuufaatasiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o Glibenclamide o se laulau faʻatasi ai ma le faʻavaivai, antithrombotic ma aafiaga o le hypolipidemic. O le tuufaatasiga e aofia ai le vaega galue glibenclamide, Glucobai (Siamani), Altar (Siamani), ma isi mea faapena. E mafai ona e mauaina faamatalaga i soo se mea e fiafia i ai, o lona tuufaatasiga ma pe faapefea ona ese mai isi auala.

Toeitiiti lava o tagata uma lava e maua i le maʻisuka na latou lagona le manuia pe a ave le hydrochloride. E faʻaaogaina na o oe poʻo le inisalini. Ma a faʻafuaseʻi ona le talafeagai ia papamaa, ia faʻatusatusa i lau fomaʻi ia togafitiga tutusa. O le fea e sili atu o le a fesoasoani i le filifilia o le fomaʻi poʻo tusi tusitala faafomaʻi. O le pulu e lauiloa mo lona aoga tele, o lea la e matua aoga lava le taumafai e maua ai le hyperglycemia. Pe a ave le kullukose e toe foʻi i le masani, ma le soifua maloloina lautele.

O le a faʻamatalaina e tagata tomai e uiga i mea e maua ai le suka o Metformin i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga