Teuina ma felauaiga o insulin

Faamauina o insulin manaʻomia nisi tulafono e masani ona faʻagaloina e tagata gasegase. I lenei tala puupuu o le a ou taʻuina atu ia te oe po o fea tulafono e manaʻomia ai le inisalini e teuina. Talofa, uo! E foliga mai o le taimi lea o le mea na e mafaufau ai ma le faʻaeteete ma e leʻi faigofie e pei o le taimi mulimuli. Ae leai se mea, o loʻo i ai pea sou taimi e fofoina ai aʻo leʻi oʻo i le aso 14 Aperila.

O le aso o le a ou le tusitusi tele, o le a ou taumafai. O le tusiga o le a tuuto atu i insulin, aemaise lava, o latou teuina ma felauaiga. O le a aoga le tusiga e le gata mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaaogaina na o le inisalini, ae faʻapea foi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo sauniuni pe ua uma ona suia i inisua o le inisalini.

Ou te fia faamanatu atu ia te oe, uo pele, o le inisalini o se hormone o le porotini. Ma o le a le mea e tupu i se porotini pe a oʻo i ai suiga tetele i le vevela o le vevela? O outou uma e masani ona faʻavelaina ma fafaga fuamoa moa ma matauina mea e tutupu i le polotini: faʻapipiʻi. O le maualalo o le vevela e iai foi se aafiaga le lelei i le polotini, i lenei tulaga e le o tele, ae o lona fausaga e fesuisuiai, e ui e le o se mea e iloagofie ai.

O le mea lea, o le tulafono muamua o le teuina ma le felauaiga o le inisalini o le puipuia lea oi latou mai aafiaga o suiga faafuasei i le vevela, faapea foi mai le maualuga ma le maualalo o le vevela.

Aisea e taua ai le teuina saʻo o le oloa?

O vailaʻau faʻaonaponei faʻapitoa e maua mai ai fualaau o le homone i luga o fualaau oona i se auala o fofo. O le vailaʻau e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi. O le tulaga lea o lana gaoioiga o le maualuga.

O le vailaau faasaina e matua maaleale i mea tau le siosiomaga:

  • fesuiaiga mataʻutia i le vevela, lona maualuga maualuga,
  • leisa
  • susulu malamalama o le la.

Taua! I le aluga o taimi, na faʻamaonia le aafiaga le lelei i le fofo o le vibration, faʻamalosi faʻa-eletise.

Afai e solia le tulaga o le tausiga o inisalini, o le aoga e faʻaitiitia i le tele o taimi. E le mafai ona e taʻu saʻo pe o le a le tele o le a le aoga ai le gaioiga. O lenei mea e mafai ona avea ma se vaega faʻavae pe faʻavaeina.

I le gaioiga o mea tau le siosiomaga, o le inisalini o meaola e mafua mai ile laʻititi laʻititi, ma le tutusa o le inisalini o le tagata, faʻatasi ai ma le pupuu ma le umi o le umi o gaioiga, ua manatu e sili ona maaleale.

E faʻapefea ona teuina le vailaʻau?

O le teuina o le inisalini o se mea taua i le togafitiga o inisalini, aemaise lava i le taimi vevela. I le taumafanafana, o le vevela i totonu o le fale ma isi potu e oʻo atu i fuainumera taua, ona e le mafai ona faʻaaogaina le vai vailaau mo le tele o itula. I le leai o ni masini talafeagai, o le fagu o loʻo i ai le vailaʻau o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa. O le a le gata ina puipuia ai mai le vevela maualuga, ae puipuia foi le tele o le maalili.

O le fagu fofo o loʻo faʻaaoga nei e mafai ona teu i le fale ma fafo o le pusaaisa, ae i le noatia ma fai fuafua i tulaga nei:

  • o le vevela i totonu o le potu e le maualuga atu i le 25 tikeri,
  • aua nei faʻaauau pea le windowsill (atonu e faʻaalia i le la)
  • aua nei teuina i luga o se ogaumu gas,
  • Taofi ese mai mea vevela ma mea eletise.

Afai e tatala le vaifofo, e mafai ona faʻaaoga mo le 30 aso, pe a faʻapea o le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le fagu e mafai. E tusa lava pe iai se fualaau oona pe a maeʻa le masina, o lona pulega e manatu e matautia ona o le paʻu tele i le gaoioiga a le mea galue. E tatau ona togi ese mea na totoe, e tusa lava pe o se mea alofa.

E faʻafefea ona faʻamafanafana le fofo

E taua le manatuaina pe a faʻasaʻo le inisalini i totonu o le pusaaisa, e tatau ona aveesea mai iina i le afa itula ao le i tui le tagata maʻi ina ia maua ai le taimi e faʻamafanafana ai le fofo. E mafai ona fai lenei mea i ni nai minute e ala i le uuina o le fagu i totonu o alofilima o ou lima. E le tatau ona faʻaaogaina se pulu poʻo se vai vai ina ia faʻamafanafanaina le vailaʻau. I lenei tulaga, e mafai ona faigata le aumaia i le vevela manaʻomia, ae mafai foi ona vevela, ona o le a le toe faʻaaogaina le vailaʻau oona i totonu o vailaʻau.

E tatau foi ona manatuaina, afai o le maualuga o le vevela o le tino i totonu o le maʻisuka, e tatau ona faateleina le fua o le insulin. O loʻo faʻamatalaina lea i le tulafono lava e tasi na taʻua muamua. O le maualuga o le vevela o le tino o le a taitai atu ai i le mea moni o le aoga o le fualaau faasaina o le a faaitiitia e tusa o le kuata.

Vaega o femalagaaiga

E tusa lava pe o fea o le maʻisuka, o tulafono mo le felauaiga o fualaau faasaina ei ai manaoga tutusa o le vevela e pei ona faʻaaoga i le fale. Afai o le tagata maʻi e masani ona femalagaaʻi pe i lona olaga o loʻo i ai pea pisinisi malaga, e fautuaina e faʻatau ni masini faapitoa mo le felauaiga o le homone.

Pe a faimalaga i luga o le vaalele, e fautuaina le faʻaleleia o le inisalini e fai ma ato ato. O lenei mea o le a mafai ai ona e pulea le puleaina o le vevela, ona o le i ai o vailaau i totonu o le atopau atofa e ono mafai ona o faatasi ma le vevela pe, i se isi itu, le maalili o le maalili.

Felauaiga Felauaiga

E tele auala e felauai ai vailaʻau o le homone.

  • O le koneteina mo inisalini o se masini e mafai ai e oe ona ave se fualaau e tasi o le vailaʻau. E talafeagai mo gaioiga pupuu, e le fetaui mo malaga umi po o malaga. E le mafai e le pusa ona tuʻuina atu tulaga talafeagai mo le vevela mo le fagu ma le vaifofo, ae o loʻo tumau pea lona amiosaʻo ma puipuia mai le faʻaalia o le la. O meatotino malulu o le koneteina e le o uiga.
  • Thermal bag - ata faʻaonaponei e mafai ona tauva i le faiga e tusa lava pe i taga a fafine. O ia ituaiga masini e le gata ina puipuia mai le susulu o le la, ae tumau ai foi le vevela e manaʻomia e faatumauina ai le gaioiga o le mea oona.
  • Thermocover o se tasi lea o mea sili ona lauiloa i tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka, aemaise lava i latou e faimalaga tele. O nei teu vevela e le gata o le lagolago mo le tulaga manaomia o le vevela, ae ia mautinoa foi le saogalemu o le voli, o le gaioiga o mea oona, ma le faalavelaveina o ni vailaau eseese. O le auala sili lea ona fiafia i le teuina ma le felauaiga o fualaau faasaina, lea e fesoʻotaʻi ma le olaga ola o se faʻalavelave faʻavave.
  • Pulu laiti-pusaaisa - o se masini ua fuafua mo le felauaiga o fualaau faasaina. O lona mamafa e le sili atu nai lo le 0.5 kilokalama. E tamoe i le 30 itula i luga o le malosiaga o le afi. O le vevela i totonu o le potu e i ai i le va o le +2 i le +25 tikeri, lea e le mafai ai le maalili ma le faʻafefe o le sui o le hormonal. Leai se mea manaʻomia mo nisi pusaaisa.

I le leai o ia ituaiga masini, e lelei tele le felauaiga o fualaau faasaina faatasi ai ma le ato i totonu ole pusa aisa. E mafai ona avea ma gel malulu poʻo aisa. E taua tele le faimalaga e leʻo latalata i le fagu e puipuia ai le faʻaitiitia o le fofo.

Faailoga o le le talafeagai o le fualaau faasaina

O le faʻaaogaina o le hormone e le fautuaina i tulaga nei:

  • o se fofo o le gaioiga po o le faailo o mea na amata ona le mautonu,
  • pe a uma ona faʻafefiloi oloa gaʻo, ona tumau ai lea o lumuku
  • o le fofo o se mea faʻapitoa,
  • o le fualaau faasaina na suia lona lanu,
  • faila pe pala
  • o le aso e muta ai ua faʻaalia i luga o le fagu ua muta
  • tapenapenaga sa malulu pe faʻaalia i le vevela.

O le mulimuli i le fautuaga a tagata tomai faapitoa ma tagata gaosi oloa o le a fesoasoani e tausia lelei le fua o le hormonal i le gasologa o le taimi o le faʻaaogaina, faʻapea foi ma aloese mai le inisiua ma le faʻaaogaina o se vaifofo le talafeagai.

Sueina o le inisalini e le faʻaaoga

E na o le 2 ala taua e malamalama ai ua taofia e le inisalini lana gaioiga:

  • Le leai o se aafiaga mai le puleaina o le inisalini (e leai se faʻaitiitia i le maualuga o le kulukose toto),
  • Suiga i le foliga mai o le fofo ile inisalini i totonu o le pusa / voli.

Afai e iai pea lou maualuga o le kulukose o le toto pe a uma le tui o le inisalini (ma e te le faʻatagaina isi mea), o lou inisalini ua le toe aoga.

Afai o foliga mai o le inisalini i totonu o le kilika / vial ua sui, atonu o le a le toe galue.

Faatasi ai ma faailoga taua e faailoa ai le le mafai ona gafatia o le inisalini, e mafai ona iloga mea nei:

  • O le fofo o le inisalini e mataga, e ui e tatau ona manino,
  • O le taofiga o le insulin pe a maeʻa ona faʻafefiloi e tatau ona laugatasia, ae o loʻo tumau pea i luga le lumanaʻi,
  • O le fofo e foliga foliga mai,
  • Ua suia le lanu o le vai / inisalini solution / susunuina.

Afai e te lagona ei ai se mea e faaletonu i lou inisalini, aua le taumafai lau luʻitau. Tau lava o le ave se fagu fou / kati.

Fautuaga mo le teuina o inisalini (i kilika, vial, peni)

  • Faitau fautuaga i luga o tuutuuga ma fale ola o le gaosiga o lenei inisalini. O le faatonuga o totonu o le afifi,
  • Puipuia insulin mai le vevela (malulu / vevela),
  • Aloese mai le susulu o le la (e pei o le teuina i luga o se windowsill),
  • Aua le tausia insulin i le kisaisa. O le aisa, o le a leiloa ana meatotino ma e tatau ona lafoai,
  • Aua nei tuua le inisalini i totonu o se taavale i le maualuga / maualalo o le vevela,
  • I le maualuga / maualalo o le ea, e lelei tele le teuina / felauaiga o le inisalini i totonu o se mea faapitoa faapitoa ile vevela.

Fautuaga mo le faʻaaogaina o le inisalini (i totonu o se kelika, fagu, peni tui):

  • Siaki i taimi uma le aso o le gaosiga ma le maeʻa aso i luga o le afifiina ma cartridges / vials,
  • Aua nei faʻaaogaina le inisalini pe afai ua maeʻa,
  • Vaʻaia le inisalini aʻo leʻi faʻaaogaina. Afai o le fofo o loʻo i ai ni pulumu poʻo ni vaʻai, e le mafai ona faʻaaogaina le inisalini. O se faʻamalosaga faʻainitanalisi manino ma le lanu e le tatau ona faʻafefeteina, faia se gaioiga poʻo se moli,
  • Afai e te faʻaaoga se faʻagata o le inisalini (NPH-inisalini poo inisalini faʻaluaina) - vave aʻo lei tuiina, faʻafefiloi ma le faaeteete mea o loʻo i totonu o le vili / paʻu pepa seia oʻo ina maua se lanu lanu o le faʻamalolo,
  • Afai e te tuiina le inisalini i totonu o le suauu nai lo le manaʻomia, e te le manaʻomia le suʻeina o le inisalini i totonu o le fagu, e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le inisalini atoa ile vai.

Malaga faʻataʻitaʻiga:

  • Faʻaauau ia le itiiti ifo ma le faaluaina o le inisalini mo le numera o aso e te manaʻomia. E sili le tuʻuina i nofoaga eseese o ato ato (pe a fai e leiloa se ato o le ato, o lona lua o vaega o le a tumau pea le leai o se afaina),
  • A e faimalaga i luga o le vaalele, faʻaauau ona e inuina uma inisalini, i totonu o lau ato. I le pasi atu i totonu o le atopau, e te ono lamatiaina ona o le maualuga o le vevela i totonu o le ato i le taimi o le vaalele. O le inisalini tioʻi e le mafai ona faʻaaogaina,
  • Aua neʻi faʻaalia le inisalini i le maualuga o le vevela, tuʻu i totonu o se taavale i le taumafanafana poʻo le matafaga,
  • E manaʻomia i taimi uma le teuina o inisalini i se nofoaga malulu lea e tumau ai le vevela, e aunoa ma ni fesuiaiga mataʻutia. Mo lenei mea, o loʻo i ai se aofaiga tele o mea faʻapitoa (malulu), pusa ma mataupu e ono mafai ona teuina ai insulin i tulaga talafeagai:
  • O le inisalini tatalaina o loʻo e faʻaaogaina nei e tatau ona i ai i le vevela mai le 4 ° C i le 24 ° C, e le sili atu i le 28 aso,
  • O sapalai o insulin e tatau ona teuina i le pe tusa o le 4 ° C, ae le latalata i le faleisa.

Inisalini i totonu o se kesi / vili e le mafai ona faʻaaoga pe afai:

  • O le foliga mai o le suiga o le inisalini na suia (faʻafuaseʻi o le timu, po o le vaʻaia poʻo le pala e foliga mai),
  • O le aso e muta ai ua faʻaalia mai e le kamupanī i luga o le pusa ua muta,
  • O le inisalini ua aliali mai i le vevela (vevela / vevela)
  • E ui lava i le faʻafefiloi, o se gaʻo paʻepaʻe po o se mea o totoe o loʻo tumau pea i totonu o le vial / cartridge suspension.

O le tausisia o nei tulafono faigofie o le a fesoasoani ia te oe e tausia ai le insulin i le gasologa o lona ola ma aloese mai le faailoaina atu o se vailaʻau le talafeagai i le tino.

Faamauina o insulin

I le avea ai o se tulafono, e faʻaaogaina e se tagata se tasi pe lua cartridges poʻo fagu i taimi uma. O le inisalini masani e mafai ona teuina i le vevela e le sili atu i le 24-25 ° C, pe afai e le o luga o le windowsill, e mafai ona tuai i le taumalulu po o le vevela mai le la i le taumafanafana, e le latalata i fale mea e faʻavevela le vevela, ae le o loka luga o le ogaumu kesi. Tatala le inisalini e tatau ona faʻaaoga i totonu o le 1 masina, pe a uma lenei vaitau, faʻaititia le aoga o le inisalini, ma e tatau ona suia i se mea fou, e tusa lava pe leʻo faʻaaogaina le kesi.

E ese lava, e tatau ona fai mai e uiga i le teuina o le insulin i se vevela vevela. Talu ai nei lava, i le 2010 sa i ai na o se taumafanafana faapena. Ma, i le taimi nei, o le vevela i totonu o le falemaʻi e oʻo atu i le 30 ° C, ma ua leaga lenei mea mo se mea vaivai pei o le insulin. I lenei tulaga, e tatau ona teuina i le nofoaga lava lea e tasi pei o totoe o le inisalini. Ae aua nei galo, ao lei faia le inisalini, ave ma mafanafana i ou lima pe tuu i lalo ina ia vevela. E talafeagai lenei mea, aua a faʻapea e le faia, ona sui ai lea o vailaau mo togafitiga o le inisalini, ma afai e faia pea lenei mea (aua e te mafanafana), ona tupu ai lea o lipodystrophy. O le a ou talanoa e uiga i le mea mulimuli i se isi itu i le isi mataupu, o le mea lea teu i faʻamatalaga.

E tatau ona i ai pea se 'inisiua' ole inisalini; e le tatau ona faʻalagolago i le setete. O se isi fesili o le "O fea e mafai ona ou mauaina?". I le falemaʻi, o inisalini uma lava e 1 le iunite, ae o loʻo i ai se fofo, ma e faigofie. Tautala i le maualuga o le taua o le inisalini faʻatonutonuina, tuu atu ia i latou e faitauina i luga ia te oe ma tuʻuina atu le aofaiga tutusa. O le mea lea, o le ai ai lau 'oloa faʻatau. Tau lava manatua e siaki aso e muta ai. I le inisalini, e laʻititi - 2-3 tausaga. Amata le teuina faʻatasi ma se matua.

Tausia uma inisalini e le faʻaaogaina, e te manaʻomia i le pusaaisa i le masani masani mo le pusaaisa - 4-5 ° C. Aua le teuina i luga o fata, ae i luga o le faitotoa. E i ai iina o loʻo i ai se tulaga maualuga o le inisalini e le mafai ona faʻamago. Afai e faafuasei ona afaina lou inisalini, ona tatau lea ona lafoina, aua e tusa lava pe foliga mai fafo e le suia, o le fausaga o le mole mole mole ua suia, ma e ono le tutusa le aafiaga. Manatua le mea e tupu i le vai pe a vevela ...

Auala e ave ai inisalini

O matou uma, tagata lautele, fiafia e asiasi, e malolo, ae aua nei galo le mea sili ona taua mo oe - inisalini. O nisi taimi, o le mauaina o le euphoria mai aso e sosoʻo ai, ua galo ia i matou le mafaufau e uiga i le saogalemu o le inisalini. Afai e te alu ese mai le fale mo sina taimi puupuu, ona mafai lea ona e ave naʻo le inisalini e te faʻaaogaina i le taimi nei, aua nei galo e te tilotilo i lona aofaʻi i le kalama. Afai e le vevela i fafo, ona mafai lea ona ave le inisalini i totonu o se taga masani, o le mea autu o le le faʻaalia i le susulu o le la. Afai e vevela tele, o le a sili atu ona saogalemu le faʻaaogaina o se siaki faapitoa ile insulin. O le a ou talanoa e uiga ia te ia i se taimi mulimuli ane.

Afai e te alu i tafaoga i luga o le sami, mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia lou suʻeina o se inisalini. Soo se mea lava e mafai ona tupu iina, o le a lelei pe afai e iai nisi inisalini. A e malolo i atunuu vevela, ona mautinoa lea e te manaʻomia le insulin i se nofoaga malulu.

E mafai ona e faimalaga ma teuina uma inisalini i totonu o se ato faʻapitoa faʻapitoa po o se siama. I lalo e mafai ona e iloa pe faapefea ona latou foliga.

O le ata muamua o se ata o se masini eletise eletise e mafai ona molia.O thermo-ato ma thermo-cover o loʻo aofia ai tioata faʻapitoa, lea mai le faʻafesoʻotaʻi ma le suavai e liua ai se gel malulu. O le manava i totonu o le mataupu e tausia mo ni nai aso. Ma o vai malulu i totonu o se faletalimalo poʻo se faletalimalo o loʻo i ai pea iina.

A e malolo i le taumalulu, ia mautinoa ole inisalini e le malolo. Taofi latalata i le tino (i totonu o le pusa po o totonu o le taga o loʻo pipii i le fusipaʻu), ae le o se isi ato.

O lea, seʻio tatou aotele. Tulafono mo le teuina ma le felauaiga o le inisalini:

  1. Aua le vevela.
  2. Aua e te malolo.
  3. Aua nei teuina insulin e latalata ile eletise ma isi masini e gaosia ai le vevela.
  4. Aua nei teuina i luga o le windowsill e aloese ai mai le malulu poʻo le faʻaalia i le susulu o le la.
  5. Teu insulin i luga o le pusaaisa.
  6. Siaki le aso faʻauʻu o le insulin ma teuina pe a maeʻa.
  7. Tuli vave le inisalini pe a vevela, ma aua le siakiina le lelei ile oe lava.
  8. I le vevela o le tau, faʻaaoga le inisalini i luga o le fata o le pusaaisa poʻo totonu o se faʻaaliga faapitoa.
  9. O le tausaga atoa e mafai ona teu i le vevela o le potu, ae le silia le 1 masina.
  10. I le vevela o le taimi, ave le inisalini i totonu o ato faapitoa.
  11. I le tau malulu, ave i totonu o se fata po o se ato tupe i luga o se pulou fusi, ae le o se isi ato.

O lena mea uma mo au. Afai ei ai ni au fesili fou e uiga i le teuina ma le felauaiga o le inisalini, fesili i faʻamatalaga. E te faʻaogaina nei faʻavaa? O fea fea? O loʻo ou filifilia aʻu lava, ou te manaʻo e vaʻai i luga o le initaneti. O le a ou faʻatau ma taʻu i tala o le lumanai. O le taumafanafana o loʻo i le tulimanu! Faʻasala i faʻalakalame blogina ia le misia.

O le a le mea e tupu pe a uma le aso e uma ai

E talitonuina o le teuina o inisalini i tulaga talafeagai e mafai ai ona faʻaaogaina e tusa lava pe maeʻa le aso e uma ai. O lenei manatu sese e mafai ona taugata ai le maʻisuka le amanaia o le olaga. E tusa ai ma fomaʻi, o le fausaga o le hormone pe a maeʻa suiga o le olaga, e matua faasaina ona faʻaaogaina.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

O le faafitauli o le le mafai ona e vaʻai pe o le a tonu le mea o le a tutupu i le insulin ma pe o le a le aafiaga o le ai ai ile tino.

O nisi o mea gaioiolosi pe a uma le aso e muta ai, e avea ma "faigata", o lona uiga, latou te faaitiitia le toto suka. Mo se maʻi suka, o se osofaʻiga o le hypoglycemia matautia e le manaʻomia foi, pei o se oso i le suka.

E tupu mai e togafitia e le tagata gasegase faʻalua pe oʻo foi i le tolu fulu o le vailaau faʻamalolo e totogi ai le le lava o le lelei i le tele. O ia tulaga i le 90% le gata i le inisalini. E leai se faʻasalaga faʻasalaga.

O le maʻi suka o le maʻi masani lea o le endocrine. O se maʻi faʻamaʻi. O aso nei ...

O le isi vaega o faʻamalo ona faʻamaʻavale e mafai ona faʻaosoina ai le toto o le kulukose. Mo se maʻi suka, o le mea tonu lava lea o le a ia 'ai ai se taga o laʻau suamalie. I le tele o tulaga, o ia ituaiga faʻamatalaga e muta mo se maʻi mama.

E faʻapefea ona tausia insulin i le alu

O le maʻisuka e le o se mafuaaga e te taofia ai lou fiafia i le femalagaaʻi ma malolo. E tatau i tagata maʻi ona taumafai e ola atoatoa, faamalieina olaga. Ioe, aua nei galo e uiga i le togafitiga o le inisalini. O le hormone e mafai ma e tatau ona ave faʻatasi ma oe ile savaliga, malaga ma vaalele. E sili atu le le tuʻuina o vailaʻau i totonu o se taga masani poʻo se atopaʻu e aloese ai mai le faʻaleagaina.

Afai o le malaga e fuafuaina i le taavale, e sili atu le galu o le insalini i totonu o se tamai taga faigofie, lea o le a masani lava. I le taumafanafana, e sili atu le aua nei alu i totonu o le taavale mo se taimi umi e aloese ai mai le vevela. Sili pe a faʻapipiʻi le taavale i se pusaaisa faapitoa. I lenei tulaga, e mafai ona tuu i ai vailaʻau. E mafai ona e faʻaaoga isi pusa faapitoa mo le teuina o fualaau.

Laulau: "Auala talafeagai mo le teuina o inisalini"

Pusa o le taneFeʻau
PusaO le auala aupito sili ona talafeagai i le vaʻaia o faʻamaumauga o vailaʻau. E mafai ai e oe ona puipuia pusa mai le aafia i le susulu o le la ma le faaleagaina o masini. O le le lelei o se tau maualuga.
Afa tuaiFaatasi ai ma lenei masini, o le a saogalemu ia ampoules i soo se taimi o le tausaga. I le taumalulu, o le taga o le a puipuia mai le malulu, ma i le taumafanafana - mai le vevela.
Fale faʻafefeteO se analog o se ato mafanafana e sili atu ona faʻatusatusa. O lona tau, i le faasologa, e maualalo foi. Auaunaga ola - e oo atu ile 5 tausaga.

I totonu o pusa lapisi ma ufitia e iai ni tioata faapitoa. Latou te liliu atu i se gel malulu pe a uma ona fegalegaleai ma le vai. A maeʻa le tuʻuina atu o se masini i lalo o le vai, e mafai ona teuina insulin i totonu mo le 4 aso.

Aʻo le i alu i se faigamalaga, e tatau i le maʻisuka ona fuafua le homone talafeagai ma ave faʻatasi ma oe ile faaluaina. E le manaʻomia le teuina o fagu uma i le tasi nofoaga, e sili atu le talafeagai le tuʻuina o ni laʻititi i ato uma. I le tulaga o le leiloa po o se tasi o atopau, o le tagata maʻi o le a le faʻatagaina e aunoa ma se vailaʻau.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Afai e fuafua e lele, ona ave lea o le inisalini ma oe i le ato i totonu o ato. I totonu o le ato i le taimi o le vaalele, o le vevela e pau lelei i lalo ifo o zero. O le tafeina o se vailaau e mafua ai ona faaleagaina.

Afai e le mafai ona e faʻaaogaina le inisalini

Mo le tele o vaega, o le inisalini o se vai manino, le lanu. O le tuusaunoaga o le umi-ole insulin. I ia ituaiga sauniuniga, e mafai ona faʻaaogaina, e faʻamavae i totonu o le suavai faʻatasi ai ma le faʻaosooso malie.

Faamolemole ia matau e le mafai ona luluina ampoules malosi i soo se mataupu. O isi ituaiga o inisalini e le tatau ona i ai ni mea suamalie, a le o lea o lona uiga o le vailaau oona ua vevela ma e le fetaui mo le tui. O le i ai o le palapala i laʻau tele e le faatagaina i soo se ituaiga o le hormone.

Faailoga o se fualaau le lelei:

  • se ata tifaga na fausia i luga o le fualaau faasaina ma puipui o le voli,
  • o le vaifofo e le mafiafia, opaque,
  • o le suavai ua ave i luga o se fua,
  • flakes na fausia i le pito i lalo.

E le mafai ona faʻaaogaina se vailalaʻau po o se inisalini mo le umi le masina. Afai a maeʻa lenei vaitau o loʻo tumau le vailaʻau, e tatau ona lafoaʻi. I le vevela o le potu, o le inisalini ua leiloloa ona meatotino.

Aua nei afaina le inisalini e malosi ai le lulu. Ina ia faʻafefiloi se taofiga ma se hormone o le umi o le gaioiga o gaioiga, e tatau ona vaeluaina le fagu i le va o alofilima.

Mo maʻi uma o le maʻisuka, o le inisalini e taua tele "taua." E sili atu le lelei i le maua i se sapalai lelei. Ina ia aua le misia fagu i se fale talafeagai, e aoga le faatulagaina i taimi uma fetuunaiga. I le tele o auala, o le lelei o le fualaau faasaina e faalagolago i le teuina saʻo.

I le avea ai o se tulafono, o faatonuga o loʻo faʻaalia ai pe faapefea ona aofia ai lenei mea poʻo lena vailaʻau. Ina ia aua nei fenumiai, e mafai ona e makaina le aso o le faʻaaogaina, le aso e muta ai ma le teuina o le vevela saʻo i luga o le fagu. Afai o loʻo i ai masalosaloga mea o loʻo i totonu ole ampoule, e sili pe a le faʻaaogaina.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga