Onion cholesterol

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

I luga o lenei itulau: faʻamatalaga o fualaau fualaau Ola Phytomucil, aʻafiaga uma, faʻailoga ma faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina O le soifuaga o le soifuaga Phytomucil e mafaufauina.

Phytomucil - faatonuga mo le faʻaaogaina

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le efuefu e aofia ai:

Psyllium seed husk (Plantago psylium).

Fua o fualaau aina (Domestica prunus).

Laʻau feʻai - 8.7 g - mea e aofia i le 8 teaspoons,% o le faʻaaogaina i aso taitasi.

Faiga Masani Faalelei

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le mea muamua i le olaga faitino e faʻamausaliina e faʻamaʻi pipisi ma vailaʻau vaʻaia: afaina, fatu fatu, cardiac ischemia (CHD). Latou te fasioti e le gata i tagata matutua, ae faapea foi i latou e lei oʻo i le tausaga litaea.

O le mafuaʻaga autu o nei faʻamaʻi o le atherosclerosis, lea e atiaʻe lemu ma masani ai e aunoa ma ni faʻamaoniga. Mai le laʻitiiti, o le cholesterol e amata ona teuina i puipui puipui. Ua faasolosolo malie ona paʻu puipui, ma ua le toe aoga ma ua pala. E vaapiapi le lumenia o vaa pe mafai foi ona poloka atoa ile atherosclerotic plate. O le taamilosaga o le toto e faʻalavelaveina, o meaʻai ma gaʻo e le ulu i totonu o le tino, ma e oʻo atu ai i le oti. E sili ona afaina le faiʻai. O se taunuuga, o le atinaʻeina o se paʻu. Afai e aʻafia toto toto o le fatu, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o se isi faʻamaʻi matautia - faʻaleagaina o le myocardial.

O le a le mea

O auala eseese e faʻaaogaina e faamama ai toto toto o le cholesterol. I nisi tulaga, o se suiga i mea taumafa atonu e lava, i isi, e le mafai ona tufatufaina vailaʻau. O le sili ona aoga e mafai ona ausia e ala i le faʻaaogaina o se faiga faʻafeiloaʻiga, lea e aofia ai:

  • suiga o olaga
  • aveesea o masani leaga,
  • meaai
  • vailaʻau
  • togafitiga faa-tagata.

O le sili ona lelei o le puleaina o le cholesterol

Ae afai o le maualuga o le cholesterol e laʻititi maualuga nai lo le masani, ona tuʻuina lea e aunoa ma fualaau.

Faʻatauga o mea taumafa faʻatasi ma le faʻaopoopoga o oloa faʻatau i le cholesterol mo le 3-4 vaiaso o le a toe faʻafoʻi mai ai suega i le masani.

E aofia ai fatu sima, avocados, suauʻu olive, ma le sukalani enaena.

E ui lava i lea, e matua manino lava, e faigata tele ona faʻatau i totonu o se faleoloa lata i le fale, o le mafuaʻaga lea e le masani ona faʻaaoga i aso uma, e le pei o se fualaau faisua e mafai ona maua i totonu o le umukuka.

Oona e faasaga i cholesterol e matua aoga lava, o loʻo i ai le tele o mea aoga faʻaopoopo:

  1. Vitamini B, C ma D.
  2. Faʻamatalaga elemene - iodine, potassium, sodium, phosphorus.
  3. Allyl.
  4. Matagofie
  5. Diallyl sulfides.
  6. Phytosterols.

O vaega mulimuli nei e lua e aafia ai le lipid composition o le toto.

O le Diallyl sulfide e aʻafia ai le faʻaaogaina o le faʻamaʻiina o peroxide, e fusifusia i luga o le lipoproteins ma aveese nisi o latou i le ate, ao le isi e masani lava e ala i totoga o le gastrointestinal tract. O se faailoga o le faaputuputuina o le kulimi i le aniani - afai e lanu moana pe a uma ona faʻaaoga le diallyl sulfide, e sili atu nai lo mea masani le palapala.

O vailaʻau oona e tutusa ma le cholesterol, ao avea ma mea e tupu mai i laau toto. Latou te gaoioia e ala i le tuʻufaʻatasia i totonu o le paʻu o le cell ma faatonutonuina ai le telefoni faailo e faatatau i meaʻai. E le gata i lea, o le mole o le tino o le phytosterol e maua ai le malosi o le antitumor, e taofiofia ai le tele o le vaevaega o le tino.

O le onion extract has a effect on glucose metabolism, lea ua faamaonia e iuga o suʻesuʻega o le Endocrinological Community, na faia i tausaga taʻitasi i San Diego. O le faʻamaoniga o le sipuni e faʻaleleia ai le gaioiga o vailaʻau faʻasaina, faʻaititia le maualuga o le suka e le 40%. Sa sauni foi saienitisi e saili pe o le a fesoasoani aniani i le cholesterol. O le lipid profile i tagata gasegase na fetuunai i tulaga saʻo ile tolu vaiaso. O le faʻateleina o le triglycerides ma le cholesterol na faʻaititia i le 10-20%, ma o le numera o lipoproteins maualuga na faateleina e 15%.

O le manatu o fomaʻi na te faasaʻoina le metabolism o le cholesterol, ae le o le maualuga-kalori ma le faʻamalosia o le faʻamaʻi ona o le gaosiga o le gaosiga, na faʻamaonia.

O lenei tuufaatasiga sa aoga foi i le tulaga o le leiloa o le mamafa - faatasi ai ma le faaleleia atili o le soifua maloloina, o le gasegase na siitia atili, e faaosofia ai le susunuina o le paietal ma le visceral fat.

O le aʻafiaga o faʻafitauli pe a uma le faʻamautuina o le mamafa ma le atherosclerosis ma le maʻisuka ua faʻaitiitia.

O le a le cholesterol? Faailoga ma mafuaaga o le faateleina

O le Cholesterol e aʻafia i le toetoe lava o faiga uma o le tino. A aunoa ma lea, e leai se faiga e aoga atoatoa. O le lipid lea e aofia ai i le fausaga o sela fou, o le cholesterol e masani ona masani. I le isi itu, o le maualuga o le cholesterol e mafai ona afaina ai le tino. O le faʻapipiʻi i totonu o le toto, e tau atu i le faʻavaeina o paʻu, lea e faʻalavelave ai i le toto atoa. O se taunuuga o lenei mea, e le maua e le tino le aofaiga talafeagai o le okesene ma isi elemene taua. O le Cholesterol e gaosia i le ate, ae ulu atu foi i le tino ma meaʻai e 'aina. Saunia e o le tutusa e pei o le gaʻo, e le faʻamaʻapeʻa i le vai, ae paʻu i le ava malosi ma isi gaʻo.

O le a le mea e manatu i ai o le masani, ma aiseā e iai se lamatiaga i le soifua maloloina o tagata ma le maualuga o le cholesterol? O le masani e 5 mmol / l. O lenei faʻamaoniga e taʻu mai ai e leai se mea e taufaamatau ai le tagata. Ae o loʻo i ai mea faʻafefea e masani ona fesootaʻi ma le iai o soʻo se faʻamaʻi. O le Cholesterol e tulaʻi pe afai e ulu i totonu o le tino i se aofaiga telē poʻo le le lelei o le gaioiga o totoga o totonu. O lenei mea e mafua ona o le taumafaina o meaai maualuga i lenei vaega.

E aofia ai:

  1. Meaʻai gaʻo.
  2. Vailaʻau eseese.
  3. O fuamoa.
  4. Sauga, e aofia ai le mayonnaise.
  5. Mea gaʻo susu.
  6. Faʻatau oloa.

E tatau ona manatuaina o meaai falai, faʻapea foʻi ma meaʻai gaosi ma ulaula meaʻai, o le a aofia ai le sili atu o le cholesterol nai lo le gaʻo poʻo meaʻai e tunu.

E mafai ona e fuafuaina le faateleina o le cholesterol e ala i le tele o faailoga:

  • o foliga vaaia o le manava le manava,
  • se faaitiitia o le faatinoga,
  • faʻamaoniga o maʻi cardiovascular.

Meli, aniani ma cholesterol

O le meli o se oloa lea e faia mai fatu mai le nectar. O le tuufaatasiga o le meli e aofia ai le vai, gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, o le tele o le oloa e aofia ai gaʻo - 75-80% o le aofaiga atoa. Ae faapefea le cholesterol? E mafai ona fai mai ma le saʻo o le meli e le o iai le cholesterol, talu ai e le o iai ni gaʻo - e le o fualaau aina po o meaola. Ma e pei ona e iloa, o le cholesterol e aofia ai gaʻo. Faʻasalaga ma le faaeteete, e mafai ona maua mai le gaʻo i le meli, ae e le fesoʻotaʻi ma le cholesterol.

Meli o se vailaau lautele mo le togafitiga o le tele o faamai. E masani ona faʻaaoga i togafitiga faʻapitoa, ae o loʻo i ai faʻamaoniga, e aofia ai:

  • o le meli e aofia ai le tele o calories, e le manaʻomia le faʻaaogaina mo tagata ei ai se vailaʻau i le mamafa,
  • O le meli e mafai ona mafua ai ona osofia
  • solia i le maʻisuka.

Ae faʻapefea ma le meli ona maualalo le cholesterol? I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina se tuufaatasiga o oloa - o le meli ma le kinamona mai le cholesterol o se fofo talafeagai. O lenamamini o loʻo aofia ai meaola oona e fesoasoani i le tino e faʻamaonia ai le toto toto, aveese masima sili atu, ma faʻaleleia le gaioiga o le gastrointestinal tract.

E sili atu le faʻaaogaina o le paluga i se fua faatatau o le 1: 2, muamua faʻafefe i le vai inu, ae le o se mea maualuga e faʻamautu ai le maualuga o le lelei o le oloa. O le faʻafefiloi e ave i luga o se manava gaogao pe a maeʻa. Amata le taeao pe a uma le 30 minute.

Sa faia e saienitisi ia suʻega i fale tausimai i Kanata ma le Iunaite Setete. O mataupu uma e faʻafefiloi i aso taitasi pe a maeʻa. Ina ua mavae se taimi puupuu, na toe faaleleia le soifua maloloina. Muamua, o le galuega o le cardiovascular system na toe foʻi mai i le masani.

O le tuufaatasiga o le kinamona ma le meli e mafai ona faʻaaogaina i se isi faiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le 'aiga o le taeao o loʻo i ai se fasi falaoa falaoa ua salalau ma le meli ma sausau i le kinamona. O le tau o le Cholesterol e pa'ū vave lava, ma faʻaaoga masani ai le sanuisi mo le 'aiga o le taeao e toe foʻi i le masani.

O le isi oloa e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le cholesterol o aniani. Ua faʻamaonia e le meaʻai taumafa o aniani e tuʻuina atu i le toto, e mafua ai ona le mafai ona fausia ma faʻafefe ai le toto o le cholesterol. O lenei fualaau faisua e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se ituaiga, e aofia ai le suka o le sipuni, faʻaopopo i salati, faʻasolosolo ma le meli ma mea manogi. O aniani ma le meli ua manumalo i lo latou nofoaga i le taua faasaga i le cholesterol.

Faʻasologa o togafitiga o le cholesterol Folk

I lalo ifo o le cholesterol, e tele naua suʻega masani. Ae ao le i amata togafitiga, e aoga le feutagai ma se tagata poto faapitoa, e fuafua ai le tele o le cholesterol leaga i totonu o le toto. O se fofo aloaʻia mo le faʻaitiitia o le cholesterol o le oats poo le oatmeal. Ua saunia se teuteuga mai ia i latou. O se ipu o le cereal e liligiina i totonu o le 1 lita o le vai tafe ma faia pea i se vevela i le po. I le taeao, e tatau ona fufulu ma faʻafefiloi le paluga i luga o se manava gaogao pe a maeʻa. E mafai ona e faʻaopopo sina nai meli i le susu.

O le sua o le vine o le a fesoasoani foi e maualalo le cholesterol. O le fesoasoani sili lea i le tau o le anti-cholesterol. E te manaʻomia se tasi vine ile aso. E tatau ona 'aina le afa ile 30 minute pe a uma le' aiga o le taeao, ma le afa lona lua e tatau ona faʻaalu i le tasi itula pe a uma le aoauli. A maeʻa le faʻaaoga masani o le vine, o le cholesterol e faaitiitia i le 2 taimi. Ae o lenei fua foi o se puipuiga lelei lea o le kanesa.

E mafai ona e ave le meli ma le kinamona, ae i se isi faiga. Ave 2 tbsp. l meli ma le 3 tsp afamoni. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i ni ipu tioata se lua ma faʻaalu 3 taimi i le aso pe a uma taumafa.

Aoao e 'ai le mea saʻo, ona le faʻalavelave ai lea o le cholesterol. Aʻai soo, ae i ni vaega laiti. Taumafa fualaʻau fualaʻau. O aso anapogi e tatau ona faatulagaina ia le itiiti ifo ile tasi i le vaiaso. Faʻaaloalo i lenei tulafono o le auala sili lea e tau ai le cholesterol. O le mea moni o le taimi o anapogi anapogi o loʻo i ai le faʻamamaina atoatoa o le tino, e aofia ai le faʻamamaina o vaʻa toto, lea e masani ona fausia ai pusa cholesterol. O se olaga ola malosi o le a fesoasoani i le faaleleia o le metabolism, lea o le a fesoasoani i le tino ia faʻamamaina i le taimi. O se gaoioiga faifaipea masani lea o le a fesoasoani i le tino e faʻasalalau ai le faʻatinoga o polokalama uma ma faʻateleina le ola.

Falemaʻi faʻasoifua maloloina (fale faʻapitoa):

Faʻaopoopoga o meaʻai faʻamalosi.

O le phytomucil natural biocomplex e maua ai le tino ona o le leai o se laau toto, o le faavae lea o se soifua maloloina lelei a tagata. O le fiva laʻau e faʻafoʻisia ai le faʻaogaina o le gastrointestinal tract. Faʻamamaina ma le mama le manaʻoga ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, e fesoasoani tele e faʻaumatia faʻamaʻi faʻasolosolo gaosiga mai le tino.

O le fiva totoga, mafua ai ona lagona le maelega, fesoasoani e faʻaitiitia ai le fiaʻai, ma faʻatagaina ai oe e aua le faʻafefe ma aloese mai le taumafataga i le va o taumafataga, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa.

O le aoga o le bioomlex Fitomucil e mafua ona o le gaioiga a ona vaega o loʻo i ai nei:

O loʻo aofia ai fiva vai e taofiofi vai, e fesoasoani e faʻalautele mea e maua i le intestinal ma faʻafefeteina ai. E faʻamaonia ai le faʻatinoga o le tineia o le afi, faʻalauteleina le faʻasaʻolotoina o le toto. E le afaina ai le mucosa o le intestinal ma e le o se mea e fai ma vaisu.

O loʻo i ai sona aafiaga faʻamalosi, agamalu ma le malosi, e faʻaleagaina ai le manava, faʻaleleia ai ona maʻi ma faʻaleleia ai le galo.

Faʻamatalaga ma pulega:

Tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 14 tausaga le matutua, 1 sachet poo le 2 teaspoon 1-4 taimi i le aso. Faʻamalu le paʻu i le 1/2 ipu vai, vai, kefir poʻo se isi meainu inu ma inu vave. E fautuaina e inu se ipu vai vai inu.

O le umi o le faʻatagaina e 2 vaiaso.

E le o se vaisu.

Tina ma le lactation:

E le solia i le taimi o le maitaga ma le lactation.

Tele fualaau faasaina e mafai ona afaina tele ai le pepe po o le fusi ma e oʻo lava i le leaga o le pepe e leʻi fananau mai. E le gata i lea, o fualaau o loʻo ave faʻatasi ma le susu o tina e ulu atu i le tino o le pepe ma galue ai. O le mea lea, o maʻitaga ma lacting tamaitai e tatau ona matua faʻaeteete i le faʻaaogaina o fualaau.

Onionu i luga o le maʻisuka ituaiga 2: decoction e faʻaitiitia ai le suka

Onion peel i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le suka o le toto, ma ona o elemene elemene ma vaega o minerale o loʻo aofia ai, e faʻamalosi ai le tino, o loʻo i ai sona malosi ma le toe faʻaleleia.

Toeitiiti lava o tagata uma e iloa mea faʻamalolo o aniani. E faʻaaogaina i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu mo le togafitiga o faʻamaʻi malulu ma faʻamaʻi, o loʻo i ai mea e faʻamalolo ai faʻamaʻi ma manuʻa.

Ae toaitiiti tagata e iloa e uiga i mea tau togafitiga o le sipisi. I le taimi nei talu ai, ina ua maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o meaola o meaola o meaola o aniani, o faaiuga na maua e uiga i lona manuia le mautinoa i tagata.

Togafitiga o le suka o le sipisi o le maʻisuka o se auala aoga e taulimaina ai le maualuga o le toto suka, faʻaitiitia faʻamaʻi talafeagai mai le maʻi maualalo, ma aloese mai le faʻaleagaina o le gasegase.

E tatau ona mafaufau i le aoga o le sipisi i le maʻisuka, ma e iai ni faʻalavelave ma aʻafiaga? O a fua e faʻavae i luga o laʻau tipuni e mafai ona faia i le fale, ma pe faʻapefea ona kuka?

Onion huske recipes

I isi vailaau, e tele auala e saunia ai le kulisi. E leai ni faʻafitauli i le kuka, o lea e mafai ai e tagata uma ona kuka i le fale.

O le auala sili ona faigofie e faʻaitiitia ai le suka o le toto o le lauti ma le faʻaopoopoga o pepeti. O vailaau uma o vailaau i totonu o sea ituaiga meainu e le aveesea ai lo latou malosi. O suʻega o maʻi e faʻaalia ai afai e inuina se vai inu i aso uma mo le masina e tasi, ona faʻaitiitia ai lea o le kulukose i totonu o le tino.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E le gata i lea, o gasegase e matauina o le tulaga o le paʻu, lauulu, ma fao e faʻaleleia ai, o mea e gaosi ma gaogati e galue, o le gafatia o le galuega e faʻateleina, ma le malosi o le tino ua faʻateleina.

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, ua saunia le lauti e pei ona taua i lalo:

  • E te manaʻomia se sipuni se tasi o le oloa, lea e tatau ona mulumulu lelei i lalo o le vai inu.
  • Auina atu le sipisi peel i le taapot, faaopoopo 200 ml o le vai, tapunia le tapuni.
  • Ufiufi i totonu o se mafanafana mafanafana poʻo isi mea, tuʻu ai e faʻaoga mo le 20 minute.
  • A maeʻa ona e faamamaina le vaiinu, faʻaopopo se vaega itiiti o le meli masani po o le suamalie, ma inu.

E fautuaina e te inu ni nai ipu ile aso i taimi masani.E taua le matauina e ui lava e mafai ona faaopoopo le meli i le lauti, ae peitai, e le fautuaina. O le mea moni o le i ai i totonu o se vevela vevela o le a leiloa uma lona aoga aoga faʻale-natura.

O le fagu paʻu mo le maʻisuka ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Ave le kulimasi peel, olo i se tulaga paʻu. O lenei faagasologa e mafai ona faia i le faʻaaogaina o se mea e teu ai kofe.
  2. Ona e manaʻomia lea e lua ni sipuni tele o le paʻu ma faaopoopo i ai le 100ml o le ava (e mafai ona suia i vodka lelei).
  3. Tapuni ipu, tuʻu i se mea pogisa, faʻaauau i le vaiaso. A maeʻa togafitiga e te manaʻomia e maua, faʻaaogaina.
  4. E tatau ona faʻaalu faatolu i le aso 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.
  5. O le vailaʻau e 20 laulaʻau o le vailaau faʻasaina, lea e faʻafefiloi ma le olive poʻo isi suauu.

O le umi o ia togafitiga e le itiiti ifo i le lua vaiaso. Ina ia faʻamalosia le iuga, o le ae manaomia le inu i le vasega lona lua, lea e amata i le 10 aso pe a maeʻa. O suʻega o maʻi e faʻaalia ai mai le faʻaaogaina o se vailaʻau, o le suka e amata ona faasolosolo ina faʻaitiitia, ona faʻasaʻoina ai lea i le tulaga maualuga.

E taua le matauina o ia ituaiga o fualaʻau ei ai le faʻasaina. Hoods mai soʻo se vaega o le sipisi, o le sipisi tila e solia i le i ai o faʻamaʻi faʻafefe i ia oloa.

E tatau ona manatuaina o le tincture o loʻo i ai foi se vaega o le ava, lea e faʻasalaina i faʻamaʻi nei: gasegase oona, gastritis, urolithiasis, faʻamalositino faagasologa i fatugaʻo, aemaise lava i taimi o faʻavavega.

Ona o le mea moni e faapea o le oloa e aofia ai le maualuga o le faʻasalalau, e le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata ei ai le maualuga o le toto coagulability.

Aua le faʻaaogaina le sipisi i le taimi o le maʻitaga poʻo le susu.

Fualaau lelei: o kulimi ma decoction

O elemene e masani ona galue malosi o le sipisi e mafai ona saofaga i le faʻaititia o le toto toto i le maʻisuka. O faʻamatalaga e faʻaalia ai o tupe e faʻavae i luga o sikuea o le siosiomaga e aoga tele, ae ia maua le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona e faia se togafitiga o fale.

O le teuteu o le sipisi ua saunia vave ma faigofie, o le a le manaomia ai tomai faapitoa. Ina ia saunia le susu, o le ae manaomia se tamai lima o lanu tilati. E tatau ona mulumulu lelei ile vai malulu, asiasia mo le pala.

Ona tuu lea i totonu o se atigipusa, faaopoopo i ai se tamai vai, ma tuu i luga se afi. Aumai i se vevela, afu mo le lua minute, ona tape lea o le vevela. Faʻailoga mo se vaitaimi, pe a maeʻa ona fai.

E tatau ona e faʻaaluina i le tele o taimi i le aso. O nisi o iloiloga e fautuaina ai le inu 100 ml tolu taimi i le aso; o isi tagata gasegase e fai mai e lava le faalua i le aso. Ae ui i lea, afai o le tagata maʻi e le afaina i lenei oloa, e oʻo lava i lona faʻaaoga tele e le afaina ai o ia.

Faʻasaga i tua o le maʻi suka, o le toe faʻafouina o le malosi o le paʻu ua faʻaitiitia. E masani ona tupu o se tamaʻi pepe i luga o vae e maua i le maʻisuka e mafua ai le tiga e le mafai ona tatalia, ae e le faʻamalolo mo se taimi umi.

O le faagasologa o le toe faʻaleleia o le paʻu e mafai ona faatelevaveina e ala i le saunia o se suauu e faʻavae i luga o pepeti. Ina ia saunia, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • Faʻamama maeʻaeʻa mea uma i lalo o le vai, ia faʻamago.
  • Ma le isi, e lua ni lima lapoa o le paʻu ua paʻu i le paʻu.
  • Pe a uma ona faʻafefiloi lenei uʻamea ma soʻo se kulimi faʻamaoni poʻo le sipili gaʻo. Afai e leai ni tupe i totonu o le fale, e talafeagai lelei le gaʻo.
  • Teuina le suauu i se mea pogisa ma se vevela vevela.

E faʻatagaina le faʻaogaina o suauu mo manua e le faʻamalolo ai, mo le dermatitis ma pathologies fungal. Ma le faʻaumatia foi o faʻamaʻi, paʻu ma masini.

E leai se taimi faatapulaʻa i le umi o le faʻaaogaina.

Taʻi Togafitiga o le Maʻisuka

O eleni o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale e faʻamalosi vave ma faʻamalosi le faʻaogaina o le tino o le tagata, faʻaitiitia faʻamaʻi, faʻamalosi malosi le maʻisuka, ma fesoasoani e maualalo le toto suka.

O fomaʻi fautuaina e ai aniani aniani mo togafitiga o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le o tagata uma na gauai atu i totonu o se "mea" faapena. O le mea lea, o loʻo i ai isi mea faʻaaoga mo aniani, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea gaosia.

E mafai ona faʻaaoga tusa lava pe o le a le tulaga o le faʻamaʻi ma pathoni e fesootaʻi, ae leai ni tapulaa i le tele. I se isi itu, afai e te faaopoopoina aniani gaʻo i au meaʻai i aso uma, ona oʻo lea i se taimi puupuu lava, e mafai ona faʻaitiitia le suka.

O le kuka tao tao gaʻo e matua faigofie lava: ave ia aniani ma fufulu, e le manaʻomia ona e aveeseina le paʻu. Auina atu e tao i totonu o le ogaumu seia uma ona kuka (e mafai ona siaki i se naifi, pe a faigofie le naifi i le sipuni, ona saunia ai lea).

Onion-based, e mafai ona e saunia le tincture: ave ni aniani lapoa se lua, tipi, sasaa 200 ml o le vai, tuu mo le 24 itula. Ave lua teaseti faatolu i le aso pe a uma taumafa. O le togafitiga e 15-20 aso. I le faaiuga, e mafai ona e valaauliaina le tagata faitau e faamasani i le auala e mafai ona fesoasoani ai buckthorn i le maʻisuka ituaiga 2.

O le taloni o le oniono o se vailaau lelei ma gafatia mo le togafitia o se "maʻi manaia". O le lelei o lenei metotia o le leai lea o aʻafiaga o le itu ma se lisi laiti o le faʻasaina. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le togafitiga o le kulimi.

E mafai ona ou 'ai ni pipi i le maualuga o le cholesterol?

Peanuts ma cholesterol e matua fetaui lelei i le faʻalelei. O le tuufaatasiga o pinati e le o aofia ai mea e faateleina ai le maualuga o le cholesterol i le tino. O le oloa ua faʻamaonia atoatoa mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia mai le atherosclerosis. O le Cholesterol o loʻo faʻaaogaina malie mai le tino i lalo o le faʻalavelave o se faʻalavelave o microelements aoga.

Mea aoga

Nati ma maualuga-calorie nati e mafai ona talepe gaʻo ma toe faʻaleleia le metabolism. Peanuts e le oi ai le cholesterol, ae o le phytosterols o loʻo i ai i ni aofaiga tetele. Faafetai ia i latou, o le cholesterol leaga ua le toe mafai ona gauai mai le manava, o le mea lea, ua alu ese mai le tino.

O le faʻaaogā masani o pipiʻu i le maualuga o le cholesterol e fesoasoani i le taofiofia o lipids maualalo, faʻaitiitia le mamafa, faʻamaonia le faʻafefe o le gaʻo i totonu o le tino.

Mo togafitiga faʻasolosolo ma le faʻasolosolo, ua lava lava le 'aina o le peinuti i aso uma e 3-4. O le faaaogaina masani o nati e iai sona aafiaga lelei i le tino atoa:

  1. O le moe ua toe faʻaleleia, o le a leai se faʻalavelave e mafua ona o le vitamini B3. O le faʻamalosi o faʻamalosi i totonu o le toto e mafai ona faʻateteleina le teteʻe.
  2. O le toto o le toto e masani ona faʻaleleia, faʻaleleia ma mafaufau lelei. Faʻafetai i mea gaʻo, potassium ma magnesium, o se avega faaopoopo e aveesea mai le loto ma toto toto. O le mausa o le 'aiina o le pipi, e faʻaateleina ai le tetee o le tino i Alzheimer's.
  3. Taunuʻuga Paʻu. Serotonin ma fiber e taofia ai le fiaai ma faʻalauteleina lagona i le taimi e tasi. O le faʻamaualalo o le faʻatagaina e mafai ai ona e 'ai fatu e oʻo lava mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka.

Ae mo nisi tagata, ua matua faasaina lava le pipi.

Peanut Harm

Contraindications i le aveina o le oloa e:

  1. I fualaau oona, e manaʻomia e le tino ona faʻaaoga le tele o le malosi, lea e aʻafia ai le paʻu. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua fautuaina e lafoaʻi paʻu.
  2. Le i ai o le gasegase poʻo le gaʻo. Ona o le purines, ua tulaʻi le maualuga o le uric acid, lea e tau atu i le teuina o masima i ponaivi.
  3. O le siʻitia i le oxide oona e fesoasoani i le faʻalauteleina o toto toto. O se faʻalavelave talitutusa e matautia i veins veinose.
  4. Peanuts latou lava ma e oo lava ia latou paʻu o se mea e faʻaleagaina ai. O tagata e ono aʻafia i le faʻamaʻi o le tino e tatau ona matua faʻaeteete i le faʻaaogaina o lenei oloa. E naʻo mataupu maʻaleʻale o mea uma e tapulaʻa i le reddening o le paʻu poʻo le toso.
  5. O le taumafai e aveese le sili atu o le mamafa e ala i le sui o le isi taumafataga faatasi ai ma le luʻu o fatu e taitai atu ai i se seti vave o pauna e le manaʻomia. O 100 g uma o peanuti e aofia ai le 500-600 kcal ma le 50 g gaʻo. O le faʻaleagaina o kalori o le mafuaaga autu o le gaʻo o le tino.
  6. Afai e le o teuina lelei le oloa, o le a iai se gaʻo matautia i luga o le fogaeleele, e maua ai le toxins malosi. O le faʻaaogaina o nati e aʻafia e le anufe e oʻo atu ai i le oona malosi, suiga e le mafai ona suia i le ate. O le tofo o fatu e sui i le rancid.

O le 'aina o le lima o pipiʻi ma le cholesterol e le gata ina saogalemu, ae e aoga foi pe afai e te faia ni lapataiga ma e le faʻaleagaina le oloa.

Konstantin Ilyich Bulyshev

  • Sitemaʻe
  • Suʻesuʻe toto
  • Iloiloga
  • Atherosclerosis
  • Fomaʻi
  • Togafitiga
  • Faʻatau auala
  • Meaʻai

Peanuts ma cholesterol e matua fetaui lelei i le faʻalelei. O le tuufaatasiga o pinati e le o aofia ai mea e faateleina ai le maualuga o le cholesterol i le tino. O le oloa ua faʻamaonia atoatoa mo le faʻaaogaina e tagata o loʻo mafatia mai le atherosclerosis. O le Cholesterol o loʻo faʻaaogaina malie mai le tino i lalo o le faʻalavelave o se faʻalavelave o microelements aoga.

O le a le taimi e tatau ai le faʻamamaina vascular?

Muamua lava, o vaega nei o tagata e tatau ona tausia vaʻa o le ulu ma le loto:

  • tagata ei ai masani leaga (tagata ulaula),
  • mamafa tele
  • toto maualuga
  • tagata e maua i le toto maualuga o le cholesterol,
  • mafatiaga mai le atherosclerosis,
  • e masani ona faitio i le ulu o le ulu, valea, vaivai faifai pea ma le vaivai.

Faʻatau auala

Pe a tulaʻi le fesili e faʻamamā ai vaʻa o le faiʻai, e toʻatele e talitonu e faʻalagolago i vailaʻau faʻapitoa. Muamua, o mea masani ma vailaau mo togafitiga e faʻaaogaina mo le fufuluina, lona lua, e maua i taimi uma i le fale, ma le lona tolu, e tele lava ina itiiti ifo nai lo fualaau faʻamalosi poʻo togafitiga faafomaʻi ile falemaʻi.

Laʻau mo le faʻamamaina o vaʻa toto

Immortelle, St. John's wort, chamomile, birch buds. O le faʻafefiloi i le aofaiga o le lua sipuni tele e sasaa mai i le vai inu (lua ipu tioata), mausali, solo. E tatau ona vaeluaina le afaina ile lua tautua ma inu ile taeao ma le afiafi. A o le i aveina, ia faaopoopo se sipuni o le meli ma se mataua o le lalaga o le laro taua.

Laʻau o le Burdock, o le birch ma le mint leaves, o fualaau o Eleutherococcus ma rose sipuni, vao o le sukanamon mago, tea tiki. Ave le aofaiga tutusa o mea uma ma mea fefiloi. Faʻasaʻu vai inu (2 ipu) se sipuni sipuni o le paluga, faʻamalosi mo le afa itula. Inu le afa afa i le 3 taimi i le aso.

Rosehip (lua laulau punipuni o fualaau aina), nila o le pine (5 sipuni), malati sipuni (lua punetini). Liligi le paluga i le vai (lita), tuʻu i le afi ma faʻatali seʻi oʻo ina vevela, ona faʻaeʻe lea ma tuu i le pō. Ave le 0.5 l i aso uma i ni atopaʻu mo le tusa ma le 3 masina.

Isi togafitiga faa-tagata

E sili ona lauiloa o togafitiga fale lea e aofia ai mea e pei o le keke, aniani, lemoni, ma le pala. E tofu i latou uma ma aafiaga aoga i luga o toto toto. Lemoni e faʻamalosia le puipui, ololo le kalaka i le cholesterol leaga, faʻaleleia atili le toto toto.

Tipi le ulu o le keke, faaopoopo le suauu manogi ma tuu i se nofoaga malulu i le po. A o le i aveina, ia faʻafefiloi se sipuniti o le sua o le lemoni ma le aofaʻi tutusa o le suauʻu kuka. E tatau ona e ave mo le tolu masina tolu taimi i le aso.

Walnuts
  1. Tuʻu nasi, pulu ma apricots mago i fua tutusa e ala i se faʻi meaʻai. I le 20 minute ao leʻi faia taumafataga taitasi 'ai se laulau. se sipuni o le paluga.
  2. Grind walnuts (5 fasi vaega), se mama mama (lua senitimita mafiafia) ma faʻafefiloi ma le tasi sipuni sipuni o le meli. Alu i le po i se pusa pogisa. Ave se sipuni se tasi ao leʻi 'aʻai (afa itula). Saunia se auaunaga fou i aso uma.

Tipi le aniani i totonu o se mea e fufulu ai meaai po o se mea e teu ai manu ma togi le sua, ona palu faatasi ai lea ma le meli (1: 1). E tatau ona ave ao lei faia le aoauli i le aso. Tausi le meaʻai i le pusaaisa. O le togafitiga e umi - tolu masina.

  1. Ave le aofaiga o le sua o le lemon, o le meli ma le suauʻu olive, faʻafefiloi ma alu mo le 24 itula. A o leʻi faia le taeao (afa itula) ave se sipuni. O le togafitiga e oʻo atu i le 3 masina.
  2. Faʻamasani lemoni ma oranges (lua fasi pepa i le tasi) e ala i se mea e fai ai meaʻai, faʻafefiloi ma le meli i le aofaiga o le lua punetini, tuʻu i totonu o le pusaaisa. Ave lua teasusu ao lei faia le taeao, malologa o le aiga, aoauli.
Lemon ma le kalaka

O se fofo aloaʻia tagata mo le atherosclerosis o se lemoni ma le kalama. Lemoni e aveesea le cholesterol, ona o le anotusi o le vitamini C, e faateleina ai le gaoioi o pa o toto toto o le mafaufau, ma o le garlic e taofia ai le fausia o ni pusa fou, ona o meatotino o le antioxidants.

E lelei tele le faia o togafitiga i le tautoulu, pe a seleseleina se fualaau totogo. O le fua o le kalakeke ma lemoni e mulimuli mai.

Liligi se ipu tiola, kukaina seia oʻo i le pulupulu, sasaa le sua o le lemon (10 fasi vaega), faʻafefiloi uma mea uma. Tuu mo aso e tolu i se nofoaga pogisa. Ave, faʻafefiloi ma le vai 20 kalama o le tincture. Ia inu i lea aso ma lea aso seia maeʻa.

Metotia Tibet

O lenei fualaau o le faamamaina o le vapeseta Tibet na maua i le 70 o le 20 seneturi ao suʻesuʻeina se monastery anamua. Faʻatasi ai, e mafai ona e faʻaleleia vaʻa toto ma faaumiumi le talavou, o lea e sili ona lauiloa.

Ina ia saunia le oloa o le ae manaʻomia le keleni (350 glamu) ma le 96% ava (200 kalama). O lapisi e tatau ona tuʻuina atu i se tulaga mama, o le vaega aupito sili ona suamalie, lea e tatau ona tusa ma le 200 kalama, tuʻu i totonu o se fagu ipu, faaopoopo le ava malosi. Kuni le tapuni, lafo i se mea pogisa mo aso e sefulu. E tatau ona fai se fuainumera manino o mataʻu i aso uma ao lei faia taumafataga, lea e tatau ona faʻafefe i le susu (pe a ma le 50 ml).

Faʻaauau le 11 aso:

Numera o asoI le taeaoI le aoauliI le afiafi
1123
2456
3789
4101112
5131415
6151413
7121110
8987
19654
10321
11252525

O lenei metotia e iai ni faʻasalaga, o le mea lea, ao leʻi togafitiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. E le tatau ona faʻataʻitaʻiina e tina maitaga o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi ma fatu fatu fatu.

E leai se lagona e faamama ai vaa ma i le taimi e tasi e ai le le saʻo. Ua i ai se suiga ia latou masani masani o le gaosiga e mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol ma le faamamaina o laʻau mai papa. E tatau ona faʻaeseese mea taumafa:

O le lisi e aofia ai ipu ma oloa nei:

  • fualaau faisua
  • fualaau suamalie
  • pi
  • aniani ma le kalaka
  • nati
  • iʻa maualalo-gaʻo
  • totoʻa manu.

O taumafataga uma e tatau ona uʻu.

Fomaʻi togafitiga

E le mafai ona faʻamamāina uma lava ia ipu o le faiʻai naʻo le togafitiga faʻatoʻaga ma meaʻai lelei. O maʻi faʻapitoa e manaʻomia ona togafitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia fualaau i ni vaega:

  • Tulafono - fuafuaina e faʻaitiitia ai le gaosiga o le cholesterol i le ate. E masani lava ona faatonuina i le amataga o le gasegase gaʻo gaʻo, pe a le o iai pe leai foi ni suiga i vaʻa. O le itu o le faʻaitiitia o le gaʻo, functional, weaknesses muscle. E aofia ai Lipitor, Krestor, Zokor ma isi.
  • Fitirate - faʻataʻatia e faasaʻo ai le metabolism o gaʻo. Faʻateleina le cholesterol lelei ma le maualalo o triglycerides. O aʻafiaga o le itu e mafai ona taʻua o le paʻu o le paʻu ma le vevela, le naʻo. E aofia ai Tricor, Clofibrate, Atromide.
  • Faʻapitoa o Nicotinic acid - auai i le faʻaaogāina o faʻamalosi. Triglycerides (i ni nai itula) ma le cholesterol leaga (i ni nai aso) e vave ona faʻaitiitia. O le itu e aʻafia ai ma le mumu o le paʻu, maʻi tiga. E aofia ai Niaspan, Nicolar.
  • Fualaau e aveesea le bile acid. I le tulaga o le gaʻo gaʻo gaʻo, talo, lea e maua mai i le ate, toe ulufale atu i le toto. O fualaau o lenei vaega e tali atu i le talo ma puipuia ai le cholesterol matautia mai le ulufale atu i le toto.O aʻafiaga e aʻafia ai le afaina ma le afaina. E aofia ai Colestid, Velhol, Questran.
  • Ginkgo Biloba: O Bilobil, Gingium, Ginkor Fort.
  • Vitamini o vaega A, B, C, E ma minerale - zinc, calcium.

I lalo o le gaosiga o le cholesterol, o fuainumera o loʻo faʻamatalaina i le tino.

E le gata i lea, o fualaau uma ua taua i luga e le mafai ona ave i le taimi lava lea e tasi e pei o le toto masini toto.

Faaiuga

Soo se faamamaina o le tino e sili atu le amata pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. E oo lava i togafitiga e leai se aoga e mafai ona solia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o meaʻai e pei o le meli po o le lemoni e mafai ona mafua ai mea e oso ai. E tatau ona aloese mai le mea na tupu mo tina maitaga ma tina tausimai. E mafai ona solia le faamamaina i nisi o faamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave toe faʻailoga ma isi faʻamaʻi o le polokalama urinary.

Fofo faʻapitoa e faamalosia ai vaʻa o le faiʻai

Aisea e matautia ai le cholesterol maualuga

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le cholesterol i le tino o le tagata, ua tupu se toilalo. O le mea sili ona lamatia o lenei faailo o le cholesterol e fai ai pusa cholesterol, lea e faasolosolo malie ai ona vaʻaia ipu maloloina, faʻamaʻiina i latou.

O se taunuuga o lenei faagasologa, o maʻi nei e mafai ona tupu i se tagata:

  1. Faʻatumu le faʻaputuina o vaʻa poʻo la latou vavalalata, lea e fausia ai le suʻesuʻega o le atherosclerosis o toto toto.
  2. O le afaina o le myocardial e amataina i le taofia atoa o le toto i le loto, lea e tau atu i le thrombus ma le necrosis o le muso o le fatu.
  3. O le atinaʻeina o fatu matautia o faamaʻi ona o le le maua o le toto ma le le lava o le okesene i le myocardium.
  4. Faʻalavelave lautele o se tagata ona o maʻi le atoatoa. I lenei tulaga, e mafai e le maʻi ona mafatia mai le tiga o le fatafata, diva, angina pectoris, fatu fatu, vaivaiga, ma isi.
  5. O le afaina, faapea foi ma le microstroke, e atiina ae pe a faalavelave le gaʻo o le cerebral. O se faʻamaʻi matautia lea e ono lamatia ai le ola, lea, faatasi ai ma le fesoasoani le lelei, e mafai ona oʻo atu ai i le oti. E le gata i lea, a maeʻa le paʻu, e mafai e se tagata ona atiaʻe ni faʻafitauli ogaoga i galuega eseese a le tino.

O fea oi ai le cholesterol maloloina

O oloa mo le tuʻuina atu o le cholesterol o loʻo tuʻuina atu i laulau o tagata fai meaʻai. O le mea lea, ina ia mafai ona toe aumaia lenei faailo i mea masani, e tatau ona mataituina meaai tatau.

E taua le malamalama e le mafai ona lafoai uma gaʻo, aua e manaʻomia e le tino ia latou galuega masani. Nai lo lena, o le galuega autu o sea ituaiga o meaai o le faʻamavae ese gaʻo leaga ma sui i ni mea lelei.
E aoga tele le 'ai o kāloti. O le a fesoasoani i le faʻafaigofieina o le cholesterol. E mafai ona e faia ni salu mai kāloti, masusu susu. E aoga tele le inuina o sua suamalie na fausiaina mai lenei fualaau faisua.

O se isi faʻaopoopoga o le 'ai o kāloti o lona aoga aoga i luga o le ate, fatuga ma fatu.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le isi fualaau faisua ma le cholesterol lelei o tamato ma vai mai ia i latou. E aofia ai le tele o le potassium, lea e lagolagoina le leo o maso o le fatu.

O le lisi e tatau ona aofia ai iʻa. O loʻo mauʻoa i mea aoga gaʻo aoga, lea e sili atu le manuia o faʻamanuiaga o le cholesterol i toto toto. E mafai ona faia ni naila ma vaovao mai iʻa. E le fautuaina ia falala ma soupe i luga o iʻa.

I lenei taumafa, o iʻa e tatau ona avea ma punavai autu o polotini. O loʻo lelei le faʻaleleia ma faigofie ona faʻapala, o lea e mafai ona 'aina e tusa lava pe faʻamaʻi faʻamaʻi tino.

Nati. E tusa ai ma le au saienitisi, i tagata na 'aina le lima o almonds i aso uma, i totonu o le lua masina, na pa'ū le cholesterol i le 10%. E le gata i lea, o'oa e mauʻoa i gaʻo maloloina ma vitamini. E mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i mea autu, ma e mafai foi ona faʻaaogaina atoa.

O mea suamalie, o le faʻaaogaina o fualaau mamago ma le meli i ni tapulaa faʻapulaʻa e mafai ona faatagaina.

Mai meainu na mafai ona faʻatagaina fualaau suamalie, suamalie, meainu suamalie ma tovine.

O lenei lisi e tatau ona aofia ai greens: meaʻai, salati, pi, pasili, aniani aniani.

O isi oloa e fesoasoani e faʻaitiitia ai tupe o le cholesterol i toto toto e:

  1. Garlic ma le sipuni. O nei fualaau faisua ua lauiloa mo a latou gaioiga o le suauu. Faatasi ai ma a latou faʻaaoga masani, e mafai ona e faʻamamaina toto toto ma faʻamalosia ai foi le tino puipuia. O le tele o le faʻaseseina i le faʻaaogaina o le kalaka o ni faʻafitauli matuia o le manava, ate ma le manava. E tatau foi ona maitauina, o le faʻaaoga masani o le kālati mata, e mafai e le tagata ona faʻaleleia le cholesterol lelei e sili atu ma le 35%.
  2. Legumes (pi, soya, lentils, pi). O fualaau faisua e mauoa i vitamini B ma le polotini. Latou te suitulaga lelei aano o aano o manufasi, o lea ua fautuaina ai i latou i lenei taumafataga. O le mea lautele, o lekila e taua o fualaau faisua e mafai ona faʻamamaʻa lelei ai le tino, ae le o le mamafa tele o gaʻo. I le taumafataga, o pi ma pi e toetoe lava o aso uma.

E taua foi le iloa o loma e aofia ai le pectin, lea e fesoasoani tele e aveese le cholesterol leaga mai le tino.

  1. Oatmeal, faapea foi ma le lala o le cereal, faamamaina atoatoa le cholesterol. E aoga foi le kuka kuluki ma falaoa mai le pala. Latou te gaoioi i le auala o le pulumu i le tino o le tagata ma toto toto.
  2. O apu fou, faapea foʻi ma suamalie mai ia i latou, e mafai ona faia i aso uma. E fautuaina foi le 'ai o fualaau suamalie (lemon, oranges, figota, tangerines).
  3. Laʻau mumu (lafumanu) e tausia ai le cholesterol masani. O le mea autu i le taimi lava e tasi o le faʻaaogaina lea o le paluga e aunoa ma le faaopoopo masima.
  4. Inu le ti a tipi i aso uma. O le a faʻamamaina atoatoa ai toto toto, faʻaleleia le galue o le fatu ma faʻamalosia ai le tino ma vitamini. E leai lava se faʻasalaga i lona faʻaaogaina. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona faaopoopo le suka i le lauti lanumeamata. E sili atu le sui i le meli.
  5. Taumafa avocados. E tamaoaiga i gaʻo maloloina ma vitamini.
  6. O suauʻu, e tatau ona tuʻuina atu i fuālaʻau fuālaʻau - olive, linseed, sesame. E mafai ona faʻaopopo i salati e pei o se laei, faʻapea foʻi ma meaʻai autu.

I le faaopoopo atu i lenei mea, e faaopoopo atu i le 'ai o meaʻai maloloina, e taua tele le matauina o nei meaʻai paleni, faʻafetai i le mea e mafai ona e maua ai le faʻaititia o le cholesterol:

  1. E tatau ona toe iloilo le mataupu faavae o le kuka. O le mea lea, o le kukaina, taʻavale, taʻavale ma tao tao e faatagaina i lenei taumafataga meaai. I le taimi lava e tasi, o le frying ma le grilling e matua faasaina.
  2. E tatau ona tolu taumafataga atoatoa i le aso ma lua pe tolu meaai mama i fualaau aina ma fatu. O le anapogi e le faatagaina faapea foi ma le faimalaga o meaai.
  3. O le meaai mulimuli e tatau ona lua itula ao le i momoe.
  4. O lapisi e tatau ona faʻaaogaina i le maualuga o le vevela. E le tatau ona vevela tele pe malulu, aua o lenei mea e faʻalavelaveina ai le faagasologa o le faʻaogaina o meaai.
  5. O aso uma lava, e tatau ona i ai i totonu o le lisi mea ipu mai fualaʻau, fualaau aina ma cereals. O le faavae lenei o lenei taumafataga, lea e le mafai ona motusia.

O le a le mea e tatau ona tuʻuina mai le lisi

O meaai aoga e le lava e maualalo ai le cholesterol. E taua foi le lafoaia atoa o mea leaga, a le o lea o le a le talafeagai le aoga.

O le mea lea, e tatau ona e faʻaititia pe sili atu le vaʻavaʻaia o ia oloa mai lau lisi autu:

  1. Titi, e le gata i le mama ma le faaopoopo atu i meaai. I se aso, e le mafai e se tagata ona sili atu nai lo le tolu kalama o le masima e mafai ona faʻaaogaina, ae o lenei taumafataga, e lelei tele le teenaina atoa.
  2. Meaʻai suamalie, e taʻua o puaa, mamoe, kusi, pato. E matua faigata lava ona eli ma aofia ai se aofaiga tele o cholesterol leaga. I lalo foi o le teuteuina o nei ituaiga o meaʻai ma aspic mai ia mea.
  3. O mea suamalie matagofie, e igoa o sukalati, keke, falala, paʻu, masi ma suamalie. O le tele oi latou e aofia ai gaʻo leaga i le tino o le margarine, o lea e lelei ai le teenaina o na meaʻai ma suia i latou i analogues sili ona aoga (fualaau mama, marmalade, ma isi).
  4. O le isi aitema o sooga uma ma palu. Latou te le fautuaina ina ia faʻaaogaina e tusa lava pe masani ai le cholesterol masani, ma tusa lava pe i ai le faʻamaʻi o faʻamaʻi o le tino o meaʻai - e le gata i lea.
  5. O lapisi, aemaise lava o le suka, faateleina le cholesterol, o lea la e sili atu ona faaitiitia le faaaogaina i le maualuga. O lea, e oo atu i le tolu fuamoa e mafai ona 'ai i le vaiaso, ae le sili atu.
  6. O meaai anapogi ma meaʻai talafeagai e matua faasaina. O nei oloa o loʻo i ai se tulaga faʻaauau i le filifiliga sili ona filifilia o le cholesterol.
  7. O iʻa tuʻulaʻau e aofia ai le suauʻu gaʻo, lea e afaina ai toto toto.
  8. Teu ma le koko.
  9. Pulu. E matua tele lava ma i nisi taimi e faʻapupulaina le cholesterol i le ate. Nai lo lena, e sili atu le fesuiaiga i le faaaogaina o gaʻo vine (olive olive, suauu sasama, ma isi).

I le faaopoopo atu i ai, e taua le vavaeese atoa mai le lisi o soʻo se mea gaosi susu (cheese cheese, cream cream, cream cream, yoghurts, cheeses, etc.). O nei oloa e aoga, ae latou te faateleina le cholesterol, o lea e lelei ai le 'ai o susu susu.

Puipuiga

Ina ia puipuia oe lava ma au toto toto mai cholesterol lamatia, e tatau ona e usitaia nisi o fautuaga mo le puipuiga.

Muamua o le faʻatagaina atoatoa o masani leaga (ulaula, inu). I le taimi muamua, e mafai ona faigata lenei mea, ae a maeʻa le masina o le a lagona e se tagata le sili atu ona lelei - o le a ia moe masani, faʻaleleia manaoga, talema mai sikaleti ma le le toʻa mai le inu ava malosi. E le gata i lea, o se soifua maloloina lelei o le a faʻalautele le tupulaga ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi matautia.

O le isi laasaga o le faʻasaʻoina o le mamafa. Ina ia faia lenei mea, ua fautuaina e te faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa i meaʻai mo se lisi o mea taumafa auiliili. E mafai foi ona e faia lenei meaai ia oe lava, ae peitai, e tatau ona malamalama e tatau lava ona eseese le faasologa o meaai ma lelei lelei.

O le laasaga lona tolu o le gaioiga faaletino. O le a le gata ina faʻateleina ai le toto, ae o le a faʻaleleia atili ai le metabolism, toto toto ma le fatu. I le taimi lava lea e tasi, e taua le faʻaauau pea o aʻoga taʻaloga ma faia i le ea fou. O la latou filifiliga e sili tele i aso nei - e mafai ona tamoe, uila, sisi. E fesoasoani foi le aau ma le malosi.

O se vaega taua tele i le tulaga lelei o le cholesterol e taʻalo lelei i le lagona lelei o se tagata. O lenei mea e faʻamaonia e le mea moni e faapea afai e mafatia se tagata ma o loʻo faʻaauau pea ona iloa, ona iai lea o suiga o le hormonal e le lelei ona faʻaalia i le cholesterol. E le gata i lea, faatasi ai ma le atuatuvale, o nisi tagata e faigata ona pulea a latou meaʻai ma latou "faoa faamalosi faafitauli" i meaai le lelei.

Ina ia puipuia lenei mea, faatasi ai ma nai faʻafitauli laiti e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se fomaʻi o le mafaufau poo se fomaʻi mafaufau. E mafai foi ona e amata se mea fou fiafia, faalogo i musika masani, faia yoga ma aoao se mea fou e faaleleia ai lou uiga.

Auala e ave ai aniani mai le cholesterol: recipes ma reviews

O aso uma lava, e tele faʻatoʻaga faʻapitoa e ulu atu i le tino o le tagata - o mea ia e puipuia ai, gaʻo, gaʻo, vailaʻau ma isi. O nei mea uma e aoga mo le ola o tagata. Puipuia, faaputuputu i maso, fesoasoani i le fatuina o ni myocytes fou ma sela o le mea fesootai (cartilage ma ligaments). Carbohydrates o se faleteuoloa o le malosi vave, latou te fafagaina totoga uma, e matua manaomia lava e le faiʻai. Fats o se ituaiga o nofoaga, o latou e nafa ma le faʻaputuina o le malosi o le malosi ma lona faʻamalolo i le tulaga e le lava. O mea uma e tatau ona faʻatasi.

I le tulaga o le le atoatoa i totonu o le tino, o faaletonu galuega, e tupu aʻe faʻamaʻi, soifua maloloina ma le faʻatinoga. E tele taimi e ulu atu ai le tele o gaʻololo ma gaʻo i totonu o le tino, ona o le tuputupu ae o le lauiloa o taumafataga i faleaiga 'aina vave.

O le hormone pancreatic - inisalini - e le mafai ona faʻafeiloaʻi uma kulukose i suauu o loʻo gaosia ai, o lea e taamilo ai i totonu o le toto, faʻaleagaina le puipui vascular. O lenei faagasologa e mulimulitaia ai le pathogenesis o le maʻisuka malosi. Ona o lea mea, o lipids e ulufale atu i nofoaga e aliali mai ai ni faaletonu, faaputuputu ma fausia ai ni atherosclerotic plate e faigata ai le toto. O lenei maʻi e taʻua o le atherosclerosis. Ae ui i lea, e mafai ona atiaʻe e aunoa ma se sili atu o le paʻu o le gaʻo o le kulukose.

O lenei masini atinaʻe e fesoʻotaʻi ma le tuʻuina atu o le cholesterol, triglycerides ma le lipoproteins maualalo i le mafiafia o vaʻa toto. O nei fuifui e faasolosolo malie lava, tuputupu aʻe mai le puipui i totonu o le lumen, vavalalata.

O le faateleina o le maualuga o le lipids i le toto, aemaise lava cholesterol, o se faafitauli i le sosaiete o nei ona po, ua faateteleina ai le lelei o olaga o tagata ua silia ma le 35 tausaga. E masani ona mafatia tagata. O le faʻamaʻi e aʻafia ma ni faʻalavelave ogaoga - mai le angina pectoris ma le faʻalavelave o le myocardial i le faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma togafitiga lē lelei, le atoatoa poʻo le maliu e mafai ona tupu.

O se mea matautia foʻi le atherosclerosis i le amataga o le soymptomatic ma i lenei taimi e naʻo suʻesuʻega o toto. I lenei vaega, o le atherosclerosis e maua i se avanoa i suesuega faafomaʻi. O le tulaga o le falemaʻi e tupu pe a faʻamavae le lumena o le faga e 60% ma o le soifua manuia o se tagata ua faʻaleagaina.

O le mea lea, tagata e mataʻituina le latou pule maloloina o le cholesterol. I le taimi lava e tasi, e toʻatele e talitonu e le tatau ona i ai ni vaega o le lipid i totonu o le toto. O se manatu sese lenei. Oona e le gata o le cholesterol, ae maualuga foi le lipoproteins. Latou te pueina lipids saoloto ma feaveaʻi i latou i le ate, lea e faʻaaogaina ai i latou e faʻapipiʻi ai meaʻai o le bile, ia e taua tele mo le faʻapalaina o le gaioiga. Ma o le tele o le cholesterol e aoga mo le tino o le tino - a aunoa ma lea, o le musika dystrophy, anemia ma faʻamaʻi ate.

Fautua a fomaʻi i le faʻamaʻi o le sipuni

O eletise ma le maualuga o le cholesterol maualuga e le o fautuaina e ave i totonu o la latou mamanu - o mea oona o loʻo aofia i totonu o le sua e faʻateleina ai le faʻamalosia o le gaʻo, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o maʻi suka i totonu o le manava ma le fatu, le atinaʻeina o colitis ma le enteritis, ma le faaleagaina o le parenchyma. Ia manatua o le sipuni o le sipuni e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le fatu maso ma valve. E sili atu le talafeagai le faʻaaogaina o fualaʻau lea e maualalo ai le faʻaogaina o le tino.

E le gata i le faateleina o le aofaʻi o aniani, e tatau ona e iloiloina le meaai ma faatapulaa meaʻai e maua i le lipids - puaa, tamai mamoe, kuka, pata. E suia i fualaau faisua, fualaau aina, soya, pi, lentils, ituaiga iʻa oona (o lo o aofia ai le omega-tolu gaʻo eletise e tutusa ma le cholesterol, ae le mafua ai le atherosclerosis), cereals, greens.

O fualaau o le Citrus o se mea sili ona lelei i le suamalie ma le falaoamata oloa, i se faaopoopoga, latou te faaosoina ai le susunuina o gaʻo.

E fautuaina e le 'auʻau' aina meaʻai uma e le faʻavelaina, ae faʻavela pe kuka. Afai e mafai, o le a sili atu ona lelei le tao - ona faʻasaoina lea o le tofo lelei o ipu. I le taimi lava e tasi, o aisi o aniani e le gata ina avatu ai le manogi ma faamamafaina le tofo o le meaai autu, ae faapena foi ona maua ai meaʻai.

E fautuaina e inu le na o le vai, ae o sua foi, e sili ona lelei: kālati, pineapa, moli. O loʻo aofia ai vitamini, e pei ole beta-carotene ma le acoric acid, lea e faʻatonutonuina ai le fausaga o le mimitiuma - o le totonugalemu o arteries, veins and capillaries - e aunoa ma le faatagaina e faʻaleagaina ma faʻavaivaia.

O loʻo aofia ai foi antioxidants ma pectins e tatau ai mo le faʻamaʻiina o faiga e faʻasaoina ai le gasegase.

O suauu siliva faigofie

O le meli o se oloa e maua i le antioxidants.

Faʻatasi ai ma le aniani, o le meli e le na o le anti-atherosclerotic, ae o se sui foi e faʻamalosia ai puipuiga puipui.

O le fua mo le kuka e faigofie ma faigofie ona fai.

Ina ia saunia, o le a e manaʻomia:

  • Laititi laisi.
  • Meli
  • Roserup syrup.

Tipi le aniani i totonu o le uila i soo se auala, faaopoopo se aofaiga tutusa o le meli ma nai mataua o le sipuni. Faaaoga lelei pe a uma le 'aiga o le taeao, lua teaseti. O le a faʻaalia le faʻaleleia pe a mavae le lua vaiaso. O lenei meafaigaluega e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino ona o le faʻaleagaina, antioxidants ma le vaitamini C o loʻo i totonu o sulu o le rose.

Faʻaaogaina e avea o se vailaʻau vailaʻau ma le kulisi sipuni. O le a faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma fesoasoani e faʻasalaina le cholesterol toto.

Mo le fua o le ae manaʻomia pine o le pine, rosehips ma paʻu i le fua 5: 2: 2, o lona uiga, mo le 5 punetini o nila e ave le 2 sipuni tele o rosehips ma paʻu. O vaega uma e tatau ona fufulu ma fufulu lelei, tuu i totonu o le apa ma sasaa vai ma se voluma e lua ma le afa lita. Aumai i se vevela, vela mo le tolu minute ma alu i se nofoaga pogisa mo le 4 itula. Mo le amataga o le togafitiga, e fautuaina e inu le afa afa i le aso, aso taitasi mo le masina. Afai e manaʻomia, e toe faia le vasega pe a uma le masina.

O faʻamaonia ma faʻamaʻi o aniani o loʻo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga