E mafai ona ou inu popo birch i le maʻisuka

E mafai ona ou inu popo birch mo le maʻisuka?

p, blockquote 2.0,0,0,0 ->

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, soo se vai masani, o lona uiga, tumu i vitamini, e mautinoa lava aoga. E moni lava lenei mea mo le sua o le birch. E ui i lea, e taua le manatuaina o le faʻalagolago i se ituaiga o faʻamaʻi ma isi nuances o le gasegase o le faʻamaʻi, aemaise kusi falaoisi ma le soifua maloloina o le maʻi. E tusa ai ma lenei mea, faʻapea foi pe iai se faʻaleagaina mai le ava birch ma pe faapefea ona inu atili i totonu o le tusitusiga.

p, blockquote 3,0,0,0,0,0 ->

E uiga i le lelei o le inu

Birch sapulu ia lava e sili ona aoga mo le tino. E mafai ona maua lenei mea ona o meaola faʻasaina ma fualaau faʻamaʻi totonu. O le mafuaaga lena e le gata ina mafai, ae e tatau foi ona inu i vai eseese, e pei potu tiisi. E aofia ai le maʻisuka, ma le muamua ma le lona lua.

p, blockquote 4,0,0,0,0,0 ->

E le gata i lea, o le birch extract lea ua maua i le:

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

  • tannins
  • faʻaogaina, o loʻo i ai le maualuga o le antimicrobial activity.

E tatau ona maitauina e sili atu le malosi o le sukafasi i le suka masani ma patetama o le mea lea, o le inu ava e mafai ona sili atu nai lo le inu filemu mo le maʻisuka taitasi. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina, i le tulaga o le soona tele poʻo le taumafaina tele, e mafai ona afaina ai le tino. O le mea lea, e le gata e tatau ona e feutagai ma se tagata tomai faapitoa, ae ia e matauina pea lava pea le fua, faia o le tagata lava ia. E taua tele lenei mea mo soʻo se ituaiga o maʻisuka.

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

E uiga uma i le lamatiaga o le birch sap

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

I le matauina o le lelei o lenei suasusu, e tatau ona matauina o le birch extract ua faia e sela laau, pei lava Kiwi. O i latou, i le isi itu, e sili atu nai lo le tele o avanoa i le tulaga o le gaosia o ituaiga uma o meaola faalafua. E le na o meamoni, ae e uiga foi i enzymes. O aoga o le inu o le birch sap ma fuamoa e leai se masalosalo ona o le tele o vailaau faʻamalolo ma meaola faʻapitoa. E le gata i lea, o loʻo faʻaalia mai i se tino faʻalavelave faʻapitoa ma vailaʻau. O le mafuaʻaga lena e faʻaalia ai le atoatoa o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua.

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

E ui i le mea moni e faapea, o le lelei o le birch e taulaʻi i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e le o masalosalo, e tatau ona tatau ona onā i le tele o fua. E mafua lenei mea ona e mafai ona aʻafia ai le afaina o le birch extract:

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

  1. o le gastrointestinal system atoa,
  2. paʻu
  3. endocrine ma isi faʻalapotopotoga lagolago.

O le mafuaaga lena e tatau ai ona feutagai ma le maʻisuka ma se fomaʻi aʻo leʻi amata ona e inu. O lea, e mafai ona faʻapalaina i aso uma, ma o taimi e masani ona faalagolago i le fua mo le sauniuniga o le inu ma le soifua maloloina o le maʻi.

E le gata i lea, faatasi ai ma le tele o le faaaogaina i ni aofaiga tele, o nisi itu aafiaga e ono tulai mai: o se aafiaga o le diuretic, foliga mai o le migraine.

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

O le mea lea, o le faʻaaogaina ma le sauniuni o le birch extract, e tatau ona e faia lenei mea faatasi ai ma le faʻatagaga a se fomaʻi ma le tausisia lelei o le fua. O lenei mea o le a sili atu le ola maloloina o le sua. O a fua e mafai ona faʻaaoga ma e le afaina ai?

p, blockquote 13,0,0,0,0 ->

E uiga i meaʻai

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

E faʻafefea ona inu pati birch?

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

Muamua lava, e tatau ona maitauina se vai inu birch-oat, lea e aofia ai mea e lua o loʻo faʻaalia. O i latou uma, e pei ona e iloa, e taua i le puipuia o lenei maʻi. O le mea lea, ua saunia i lenei auala: tasi le fua o le fufuluina o oats e tatau ona liligi i le tasi ma le afa lita o le concentrate birch. A maeʻa lena, e tatau ona e tuʻuina i totonu o le pusaaisa mo le 10-12 itula, ona tuʻu lea i luga o le afi, aumai i le tulaga maualuga o le kuka ma faʻafefeteina i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga ile vevela vevela. E mafai ma e tatau ona faia lenei mea seia oʻo ina sili atu ma le afa o le suamalie na teu ese ma naʻo le na o le pau.

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

O le inu i soo se ituaiga o le maʻisuka suamalie e manaomia mo le 100 pe oʻo foʻi 150 ml i le tolu i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'ai mo le 30 aso. I lenei tulaga, o le a sili atu le aoga. E taua le maitauina o lenei vaiinu ua fautuaina mo i latou oe, faaopoopo atu i le maʻisuka, e maua ai faʻamaʻi gasegase e faʻaleagaina e le hepatitis poʻo le pancreatitis.

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

E faʻaalia lelei lava, e aunoa ma le faʻaleagaina, o le keke birch ua faʻafefiloi ma le faila. Ina ia saunia lenei tamaʻitaʻi e tatau ona:

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

  • ave 150 g o fualaau suamalie ma fufulu, ona togitogi lea o se sipuni mai se laau e toso ai le sua,
  • sasaa le masini e mafua ai le itiiti o le ava ava,
  • faʻavela ile vevela vevela mo le lima minute.

A maeʻa, ona faʻamamaina lea o le susu, ma faʻamafanafana i se tulaga vevela. E mafai ona e faʻaumatia se vaega itiiti o le meli i totonu o le sua ma sasaa le sua ua saunia.

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

Faaaoga ia le itiiti ifo i le lua aso, ao aoga o le a manino, ma o le a itiiti le leaga.

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

O le mea lea, o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, e tatau ona taulai faapitoa i le puipuia o le faamaʻi e faʻaaoga ai vailaʻau faʻapitoa. O le mea sili ona aoga ia i latou, ioe, e le na o le birch sap ia lava, ae o teuteuga foi e faavae i luga.

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

p, blockquote 22,0,1,0,0 ->

I le tulaga o le faʻafitauli o le tino, pe a oʻo i le fua o le suka toto, o le togafitiga o fualaau faasaina e faʻapipiʻiina i vailaau faʻaleaganuʻu. O le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻataʻitaʻiga lelei. O le aveeseina o le tele o meaʻai mai le manava o le eleele, e avatu ai e Birch le tamaoaiga faafomai ile ituaiga o suamalie suamalie, lea o se vailaau lautele mo le tele o pathoces e tutupu i le talaaga o le maʻi maualalo.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Mea aoga o le suavai mo le tino

Ona o lona tuufaatasiga o mea, o le vai masani na faʻaleleia faiga faʻavae, faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, tuʻuina atu le malosi ma le malosi, faʻaleleia lagona ma faʻalautele ai galuega puipui a le tino mai le faʻaalia o meaola faʻapitoa.

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

O le aʻafiaga o vaega autū o le palach sap i le soifua maloloina o tagata o loʻo faʻamatalaina i le laulau:

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

E mafai ona ou inu i le maʻisuka?

E ui i le suamalie o le sua o le birch, e mafai ona saogalemu i le maʻisuka. Fructose, se monosaccharide, lea e faʻagesegese lemu i totonu o le tino e aunoa ma le faʻavevesi o suiga faʻafuaseʻi i le kulūkose, e maua ai le suamalie i le inu. O le tau o le oloa e 22 kilokalo, lea e taʻu mai ai ana meaʻai. O le mea lea, o se vai inu malosi e mafai ma e tatau foi ona onā ona o le le atoatoa o le tino. O le Birch sap o loʻo faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi i lona mamanu mamā, ma latou saunia foi kvass poo vai inu mai ai.

p, blockquote 27,0,0,0,0 ->

Birch sap i le maʻisuka ituaiga 2 o se faleteuoloa o vitamini, minerale, tannins, meaola faʻamalosi, sugars ma hormones, lea o le tino vaivai e leai lava se maualuga o kulukose o le toto.

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

Tulafono mo le inu o le birch sap mo le maʻisuka

Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka, e tatau ona e faʻaaogaina le birch sap i tulaga faʻamaonia manino: o le aso e le sili atu i le 450 ml. Inu se meainu e tolu taimi i le aso, ½ cup 30 minute aʻo leʻi 'ai mo le masina. Faatasi ai ma se auala mautu ile togafitiga - o le matauina o vaega ma le faaaogaina masani o vailaau - o le a faatumuina le tino i le vitamini ma minerale i le tele e mafai ai, faatulaga le faiga o metabolic ma taofia le atiina ae o faafitauli i le talaaga o togafitiga autu.

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

Faʻapefea ona teuina saʻo?

Ae paga lea, o le birch sap spoils vave vave. E tusa lava pe sasaa i totonu o se fagu tioata, tapuni ma se tapuni ma natia i totonu o se pusaaisa poʻo se pulou, e amata ona paʻu le vai i le 3-4 aso. O le mea lea, ina ia mafai ona faia se faʻataʻitaʻiga atoa, lea e 30 aso e gata ai, e manaomia e le maʻisuka ona saunia se vailaʻau. O le vai inu o le a le toesea lona tofo ma faamalolo mea totino seia oʻo i le pau, pe afai e teuina pe kuka kvass.

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

Berezovitsa

O le palach sap na tu i le taumafanafana uma, saunia birch (kvass). Ina ia faia lenei mea, e 5 lita o le suamalie faatoa filifilia o le suamalie i le sua o le 2 lemoni. I le vevelaina o le suavai i le 30 ° C, 25 g le fefete, 15 g o le meli acacia e faaopoopo i ai ma fefiloi lelei. O le galuega e sasaa i totonu o ipu tioata, tapuni faʻatasi ma se puipui puipui ma tuu i se nofoaga malulu mo le 2 vaiaso. Afai o le maʻisuka fuafuaga e togafitia i le suamalie i le taumalulu, ona tatau lea ona e saunia kvass e tusa ai ma se isi fua:

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

  1. Liligi le sua i totonu o se laupapa laupapa.
  2. Faʻapipiʻi ni nai fasi falaoa kuka mago i le ie susu ma togi i totonu o le fala.
  3. Pe a aliali mai ni afifi laiti, faʻapipiʻi le 'ulu o le paʻu, laʻau lauʻau ma' au.
  4. A maeʻa le 7-14 aso, ua saunia le inu.

Toe foʻi i le laulau o mea

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

Birch-Cowberry Extract

Ina ia saunia se meainu faapena, e tatau ona e fufulu lelei ma sufulu 200 g o le lingonberry ma se mea e gaosia. Liligi le mama i totonu o le 1 lita o le sapalai birch, tuu le fagu i luga o se afi ma kuka mo le 5 minute pe a uma le kuka. A maeʻaeʻa le suʻega i le vevela o le vevela, faʻaaogaina e ala i le susu ma le pusa. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e mafai ona e faʻaopopo le ½ tsp. acacia le meli.

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

Canning

O le faatauina o le sua e maua i le faasologa lenei:

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

  1. Liligi le sua i totonu o se fagu apa, tuʻu i le afi ma vevela i le 70-80 ° C.
  2. Liligi le sua i le pito i luga ma faʻamalosi le faʻavaa.
  3. Seteli faʻasaoina e ala i le tuʻuina o fagu i le vai vevela mo le 15 minute.
  4. Ufiufi ma se solo mafanafana mo le 24 itula, ona tuʻu ifo lea i totonu o le pu.

Toe foʻi i le laulau o mea

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

O ai e tatau ona teena?

E ui i le numera tele o mea aoga, o le birch sap ei ai le tele o faʻailoga. E le tatau ona faʻaaoga le inu mo le maʻisuka faʻatasi ma le faʻalepale tagata taitoatasi i vaega ma mo tagata mamaʻi e le o malamalama i le pollen pollen. I soʻo se tulaga, ina ia mafai ai e se fomaʻi ona manuia, nai lo le faʻaleagaina o le tulaga o le maʻi, e aoga le feutagai ma se fomaʻi togafitiga. E moni lava lenei mea mo tagata e maua i le maʻisuka faʻatasi ma fatuga o fatugaʻo, o le gastrointestinal ulcer, poʻo le urolithiasis.

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

O le Birch sap na lauiloa o se vai inu i le USSR i le ogatotonu o le 20 seneturi. E oo lava i tamaiti laiti, oe na fiafia ia latou tofo, sa latou iloa lelei lona soifua maloloina. I le taimi nei, o le lauiloa o le suavai ua le maualuga tele ona o le tele o meainu vevela, ae ui i lea, o isi tagata o loo taumafa ma taumafa. O lenei meaalofa o le natura e mafai ona avea ma punavai o vitamini ma malosi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ona o se tasi lea o nai vai e faatagaina mo le faʻaaogaina i lenei faʻamaʻi o soo se ituaiga.

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

O le vaiinu e na o le 0.5-2% gaʻo, ma o le tele o ia mea o le fructose, lea e faʻatagaina mo le maʻisuka e 'ai. O le suamalie o le sua e faʻaalia i le faʻaogaina ma faʻalagolago i uiga patino o le laau lea na maua ai. O le vaiinu e manaia le manogi ma se mea faapitoa ma le le mafaatusalia.

p, blockquote 40,0,0,0,0 ->

O le tuufaatasiga o le palach sap aofia ai mea faapena:

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

  • vailaau oona
  • vitamini
  • saponini (faʻafetai ia i latou le faʻafefeteina o le vai inu),
  • o suauu taua
  • efuefu
  • pigments
  • tannins.

O le sua o le suamalie e faigofie ona kuka, o lea pe a uma ona aoina e tatau ona teuina i le pusaaisa (e le sili atu ma le 2 aso). E mafai ona teu le vai, i lenei fomu e umi le umi. Ona o le maualuga o meaʻai o le tannins, o le palach sap with diabetes e faʻamalosia ai puipui o veins, arteries ma capillaries. E faaitiitia ai lo latou vaivai ma le mafai ona gafatia, ma e afaina ai foi le fatu o le fatu.

p, blockquote 42,0,0,0,0 ->

Soifua Maloloina mo le maʻisuka

O le inu ua leva ona mafaufauina o le faamalologa ma ua faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o le tele o faʻamaʻi. Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina uma e avea o se mea aoga aoga o mea taumafa ma o se vaega o vai vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka. E i ai sona aafiaga i le tino o le maʻisuka:

p, blockquote 43,0,0,0,0 ->

  • aveese le toxins ma oloa faaiu o le metabolism,
  • o loʻo faʻaalia ai se aʻafiaga faʻamalosi, aveeseina o le fula,
  • faamalosia le faʻamaʻi faʻamaʻi vaivai i le faʻamaʻi,
  • faʻavaveina le faagasologa o faʻamalologa o le mucous membranes ma le paʻu, lea e masani ona mafatia i le maʻisuka mai le solia o le amiosaʻo,
  • faʻaitiitia le cholesterol, puipuia le atherosclerosis mai le atinaʻeina poʻo le alualu i luma,
  • faʻasaʻo le kulukose toto.

Talosaga talosaga

O le Birch sap e mafai ona onā i se foliga mama i ni vaega laiti i le aso atoa. E fesoasoani i le faʻavaeina o le metabolism ma faʻamalosi ai puipui a le tino. O vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu foi togafitiga faʻavae i luga o lenei oloa:

p, blockquote 44,0,0,0,0 ->

  • Oona faʻatasi ma le fugalaau lanumoana. E faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto ma tausia ai i latou masani. I le 200 ml o le vai kuka e tatau ona e faia le 1 tbsp. l tipi mago mago ma faʻamalosi i lalo o le tapuni tapuni mo le 30 minute. O le mea e tupu mai i le pepa faʻaaogaina e tatau ona faʻafefiloi ma le sapalai o le birch masani i se fua faatatau o le 1: 2 ma ave i totonu o se ipu tioata 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Faʻafefiloi ma le tinutoto o Eleutherococcus. I le 500 ml o le sua o le birch, faʻaopopo le 6 ml o le faʻasologa o le falemaʻi Eleutherococcus ma faʻafefiloi lelei. E fautuaina e ave le vailaau faʻamaʻi 200 ml faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O togafitiga faʻapitoa atonu e le o se faʻamalositino tutoatasi mo le maʻisuka, ae e mafai ona latou faʻateleina le aʻafiaga o togafitiga ma fualaau. Aʻo leʻi faʻaaogaina ni vailaʻau faʻaleagaina, e tatau ona faʻatalanoa ma se endocrinologist.

p, blockquote 45,1,0,0,0 ->

I le maʻisuka, e mafai ona faʻaaogaina fafo le lapisi o le birch, talu ai o le vevela ma le paʻu o le paʻu o faʻamaoniga masani ia o lenei maʻi (aemaise lava le ituaiga lona lua). E fautuaina e lubricati ia nofoaga ua aafia i se vaiinu fou ae le o le tonic. E i ai sona aʻafiaga faʻapitoa ma faʻamalosia ai le faʻaleleia o le paʻu. A maeʻa le afa itula, e tatau ona fufuluina atoa le sua, ona o le i ai o le fructose i le tuufaatasiga, e mafai ona avea ma se faʻaleleia o eleele mo pathogens.

Tulafono mo le faʻaogaina saogalemu

Ma o le mea inu e le afaina ai le tagata maʻi i le maʻisuka, e taua le tausisi i na tulafono:

p, blockquote 47,0,0,0,0 ->

  • faʻaaogā naʻo se oloa faʻapitoa e aunoa ma le faʻaopopoina o le suka (o le tuufaatasiga o meaʻai meaʻai e matua masalosalo, i se faaopoopoga, e masani lava ona aofia ai faʻasaʻo),
  • e sili atu le inu o le vai i le afa itula ao lei faia se taumafataga ina ia le faʻaosoina ai le faʻamalosi i totonu o le vaega o meaʻai,
  • e le mafai ona e inuina se vai mo se taimi uumi (sili atu ma le masina i le laina), fautuaina e vaeluaina i le va o togafitiga togafitiga.

Pau lava le tuusaʻo tuusaʻo i le faʻaaogaina o le keke birch o le allergy. Faʻaeteete, e faʻaaogaina mo maʻi o le manava ma urolithiasis. I isi tulaga, e mafai ona e inuina, ae ui i lea, pei o isi oloa, e taua le matauina o le fua.I le maʻisuka (e tusa lava po o le a lona ituaiga), e tatau ona e siakiina pea le maualuga o le kulukose ma le faʻaofiina o lenei oloa i le lisi. O lenei mea o le a mafai ai ona mataʻituina le faʻaogaina o le faʻamaʻi ma malamalama i le tali a le tino i le oloa.

p, blockquote 48,0,0,0,0 ->

O le tulaga tulaga ese o le sapalai birch e mafai ai ona faʻaaoga mo togafitiga ma le puipuia o le tele o maʻi. Talu ai ona o le maʻisuka faʻamalosia tino uma o tino faigaluega o loʻo galue i se popolega tele, o le faʻaaogaina o se faʻaleleia masani e aoga tele. O le vai e fesoasoani e puipuia ai faʻafitauli faigata, pe a faʻamamaina le toto ma faʻasaʻo le toto maualuga. E faʻaleleia ai le puipuiga o le tino ma faʻamaonia ai le gataifale.

p, blockquote 49,0,0,0,0 ->

p, blockquote 50,0,0,0,0 ->

O meaai filifilia o le maʻisuka filifilia lelei e mafai ona faafaigofieina ai le puleaina o suka. O le mea lea, e taua le iloa pe faʻapefea ona aʻafia le tino i se oloa faapitoa. E mafai ona e faitau e uiga i tulafono o taumafa i lenei vaega. Ia, i totonu o le tusiga o le a tatou talanoa pe mafai ona maua le palach sap ma le maʻisuka.

p, blockquote 51,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 52,0,0,0,0 ->

O le Birch sap e alofagia e tagata uma e nonofo i faʻasalalauga muamua a le USSR. O lenei vai faʻaleaganuʻu ua manatu o se faleteuoloa o meaʻai, ma o se vaega taua o meaʻai maloloina. Sei o tatou suesue i lona fatuga ina ia malamalama pe faapefea ona aafia ai le tino.

p, poloka poloka 53,0,0,0,0 ->

Faʻavae ma faʻamanuiaga o le talo o le birch mo le maʻisuka

O le vailaʻau oona o le sua e matua mauoa. Ae o le aofaiga tonu o mea e mafai ona fuafuaina na o na mea na aoina. O le tuufaatasiga ma le saturation o le vai e eseese tele mai le taimi o le aoina, tulaga o le tau ma le tulaga o le laau.

p, blockquote 54,0,0,0,0 ->

  • Vitamini ma Minerale. O le Birch sap e aofia ai elemene eseese, ae i ni mea laiti. O le tuufaatasiga e aofia ai vitamini B, sodium sodium, calcium, magnesium, aluminium, manganese, uʻamea, silikoni, apamemea ma le nickel. O sea ituaiga o pusafana o le a avea ma mea lelei e toe faʻaleleia ma puipuia ai. Ae o le a le maua ai se togafitiga faʻapitoa, talu ai o le faʻasalaga o mea e laiti.
  • Organic acids. E aoga tele mo le gataifale, vai ma le gaʻo gaʻo, o le galuega o le digestive tract. E sili atu ma le 10 ituaiga o latou i totonu o le vaiinu, o lea o le a aoga tele ma aoga. Talu ai ona o le maʻisuka e masani ona mafua ai le paʻu o le paʻu, e mafai ona faʻaaogaina le sua o le birch e avea o se tonic acid malamalama.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le birch sap i le maʻisuka o le a fesoasoani i le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka. Ae leai se faʻaalia manino i luga o le pancreas poʻo le faʻamalosia o le inisalini.

p, poloka poloka 55,0,0,0,0 ->

Faʻafefea ona faʻaaogaina i le maʻisuka

Birch sap e aofia ai le 5-6 km o gaʻo gaʻo vave i le 100 kalama. O lona uiga pe a uma le taumafa, o le oso i luga o le toto suka e ono aliali mai. O le mea lea, pei o Kombucha maloloina, o e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka.

p, blockquote 56,0,0,0,0 ->

Calorie content of juice per 100 grams 24 kcal.

Afai o loʻo e filifili pea e inu se ipu vai inu, taumafai e faʻafetaui lenei mea i le gaioiga faaletino poʻo se vailaʻau tutusa.

p, blockquote 58,0,0,0,0 ->

Aua nei inu le popo o le birch i le faleoloa. I le 99% o mataupu, e aofia ai le suka faaopoopo.

p, blockquote 59,0,0,0,0 ->

Contraindications i le faʻaaogaina o le birch sap

Mo le maʻisuka, o le autu o le faʻailogaina o le maʻisuka e le afaina. Soo se sili atu faasili e le aofia ai le faʻaaogaina o lenei vaiinu.

p, poloka poloka 60,0,0,0,0 ->

E le gata i lea, e le fautuaina le suavai mo tagata ei ai urolithiasis, maʻi o le manava ma meaʻai.

p, blockquote 61,0,0,0,0 ->

O le Birch Sap o loʻo i ai saponins - faʻalavelave faʻapitoa o meaola ninii, pe afai e sili atu, e mafai ona mafua ai le gaoioi, vomiting, ma le vevela.

p, poloka poloka 62,0,0,0,0 ->

p, blockquote 63,0,0,0,0 ->

p, poloka poloka 64,0,0,0,0 ->

O le Birch sap na lauiloa o se vai inu i le USSR i le ogatotonu o le 20 seneturi. E oo lava i tamaiti laiti, oe na fiafia ia latou tofo, sa latou iloa lelei lona soifua maloloina. I le taimi nei, o le lauiloa o le suavai ua le maualuga tele ona o le tele o meainu vevela, ae ui i lea, o isi tagata o loo taumafa ma taumafa. O lenei meaalofa o le natura e mafai ona avea ma punavai o vitamini ma malosi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ona o se tasi lea o nai vai e faatagaina mo le faʻaaogaina i lenei faʻamaʻi o soo se ituaiga.

p, blockquote 65,0,0,0,0 ->

O le vaiinu e na o le 0.5-2% gaʻo, ma o le tele o ia mea o le fructose, lea e faʻatagaina mo le maʻisuka e 'ai. O le suamalie o le sua e faʻaalia i le faʻaogaina ma faʻalagolago i uiga patino o le laau lea na maua ai. O le vaiinu e manaia le manogi ma se mea faapitoa ma le le mafaatusalia.

p, blockquote 66,0,0,0,0 ->

O le tuufaatasiga o le palach sap aofia ai mea faapena:

p, blockquote 67,0,0,0,0 ->

  • vailaau oona
  • vitamini
  • saponini (faʻafetai ia i latou le faʻafefeteina o le vai inu),
  • o suauu taua
  • efuefu
  • pigments
  • tannins.

O le sua o le suamalie e faigofie ona kuka, o lea pe a uma ona aoina e tatau ona teuina i le pusaaisa (e le sili atu ma le 2 aso). E mafai ona teu le vai, i lenei fomu e umi le umi. Ona o le maualuga o meaʻai o le tannins, o le palach sap with diabetes e faʻamalosia ai puipui o veins, arteries ma capillaries. E faaitiitia ai lo latou vaivai ma le mafai ona gafatia, ma e afaina ai foi le fatu o le fatu.

p, blockquote 68,0,0,1,0 ->

O a faʻamanuiaga ma faʻaleagaina e aumaia e le birch sap i tagata, ma se faʻamautinoaina o le maʻisuka

O se vaega taua, o le faʻaaogaina o le birch sap, faʻapea foi ma lana matafaioi i le togafitiga o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o soʻo se inu o le natura moni e aoga. Talu ai o lenei vai inu faapitoa ua tumu i vitamini eseese ma mea talafeagai e tatau ai mo le tino o le tagata.

Ma o meaai tatou te faʻamatalaina e le o se mea faʻapitoa! Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina e tofu tagata mamaʻi ma faʻamaʻi taitoatasi, e faʻaaogaina i le ituaiga o le maʻi, o lona mamafa ma, i se tulaga masani, le tulaga o le soifua maloloina o le maʻi.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le mea muamua, muamua lava, e tatau ona e iloa po o le a le aogā, pe sui foi, o le birch sap e mafai ona faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le ava i tulaga o le maʻisuka

E mafai ona ou inuina se inu ava? O le a lona aoga, aemaise ile maʻisuka ituaiga 2?

O le sua o le birch ua faamatalaina mo le maʻisuka e matua aoga lava ona o lona tamaoaiga i le vitamini o meaʻai ma meaola ola. O le mea lea, o le fesili e mafai ona e inuina se inu ava pe leai, o le tali e tasi - e te manaʻomia! Ma le isi, e mafai ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2.

E le gata i lea, o le vaega o le ava ua taua e:

  • Tannins
  • Faʻaleagaina - i ai le faʻataunuʻu.

Ole fufuluga o loʻo iai, e sili atu nai lo le suka. O le mea lea, o le vai ua faamatalaina e mafai foi ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2, ae ia iloa le fuataga, pe a maeʻa fautuaga faʻafomaʻi ma i lalo o le siakiina pea o le tulaga o le soifua maloloina.

O vailaʻau totoga o lenei faʻasologa o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina ma meaola, faatasi ai ma se mea faigata faʻaletino ma vailaʻau, lea e sili ona lelei mo le ituaiga 2 ma le ituaiga 1 faʻamaʻi.

Ma o le sili ona taua o le ava ua faamatalaina o le palukala oi ai! Ole mea e taofia ai le leo o le cardiovascular system ma faʻalauteleina ai le metabolic processes ma le tino atoa o le tagata i lona atoaga.

O le a le afaina o sea inu e pei o le birch sap ma le maʻisuka?

O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le mafaufau o le vai ua faʻamatalaina, sina mea itiiti ma laitiiti, talu ai e mafai ona galue faʻamalosi:

  • I le gastrointestinal tract
  • Paʻu
  • Faʻaleaga le tulafono faatonutonu o le endocrine o le tino o le tagata.

I lenei fesoʻotaʻiga, ao leʻi amata ona e faʻaaogaina le keke o le birch mo le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.

E le o laau uma e mafai ona maua mai le aofaʻi tutusa o lona tau e le mafaatauina. E tusa ma le lua lita i le aso. Birch sap mo le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e inu i le fou. Ae e mafai ona e faʻaaoga le kuka.

I le faʻamuamua, e leai ni tapulaa faʻapitoa i le auala e inu ai le keke o le birch mo le maʻisuka ma le tele, leai. Ae tutusa uma lava, e le tatau ona e suia uma vai masani i aso taitasi i lenei vaiinu. E lava le inu o le 500-600 milliliters o lenei vai paia i le aso, ma sili atu ona lelei nai lo le 'ai.

E mafai 'ona' ou inu le keke o le birch i urolithiasis? E sili le faʻagataina oe lava mai lona faʻaaogaina. Talu ai ona o lona aʻafiaga faʻamalosi e mafai ona aveesea maa ma mafua ai faʻafitauli.

E mafai ona inu le sua o le birch i le taimi o maitaga, e mafai ma e tatau, o le mea e sili ona taua e le o le soona alu ma mulimuli i meaai lelei.

O le faʻamaoniga i le faʻaaogaina o sea meainu e pei o le palach sap i le maʻisuka, aemaise lava, na o le pau lava le mea o le ono mafai ona maua ni faʻamaʻi. E ui o lea ituaiga o allergy e masani ona tupu, mai le le pulea ma le soona taumafaina o lenei vaiinu.

O le fua mo se meainu suamalie e faʻavae i ona vaega e lua, e pei o:

  • Oats (fufulu lelei) - 1 ipu,
  • O le faʻamatalaga faʻamatalaina o le 1.5 lita.

E tatau ona sasaa se ipu oona i se vai inu. Ona tuu lea i se nofoaga malulu mo le afa aso mo le faʻamalosi. Ona tuʻuina lea o le fagu i ai meaʻai i le afi, faʻafeiloaʻi ma vevela seia oʻo i le afa o le vai o loʻo tumau i totonu o le apa. E mafai ona e inu i le palach sap ma le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le isi 0.5 kapu tolu taimi i le aso i le tasi le itula ao le i faia ni taumafataga mo le 1 masina.

O meaʻai faʻamatalaina e talafeagai mo le faʻaaogaina i le ituaiga 2 o le maʻisuka ma gasegase gasegase o faʻafanolosi eseese.

O le faʻaopoopoina o le fua o loʻo faʻamatalaina i luga, faʻatasi ai ma le soifua maloloina, e mafai ona tatou fai atu e mafai ona faaopoopoina vine suamalie i le ipu ua faʻamatalaina.

  • E tatau ona fufuluina ma uʻu le ¾ ipu o le lingonberry ma se sipuni, e sili atu i se laau laupapa, e maua mai ai le sua,
  • E fautuaina ina ia faʻatumu le ogatasi o loʻo i ai faʻatasi ma le vai na faʻamatalaina, ole laʻititi laʻititi,
  • I totonu o le 7 minute, e tatau ona e kuka le inu i le afi seiloga ua sauni.

A maeʻa nei laasaga, e fautuaina e vaʻaia le susu. E mafai ona e inu i le birch decoction ma, pe a manaʻomia, faʻaopoopo i ai le meli.

O le mea lea e le o le nofoaga mulimuli i le togafitiga o faʻamaʻi faʻamatalaina o lenei mea inu maona ma mea leaga na faia i luga. E mafai ona e inu i le palach sap, ae e taua le faʻaaoga saʻo, i se auala e pulea ma faʻaogaina, ona maua ai lea o mea inu mea sili ona lelei ma maua ai le soifua maloloina.

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona pipii atu i se meaai paleni, faatasi ai ma le maualalo o mea oona o gaʻo. O le faavae o le taumafa o fua, fualaau faisua, sua suamalie. Ae le o meainu uma lava e talafeagai mo le maʻisuka, talu ai o loʻo iai le tele o suka. Birch sap mo le maʻisuka o se oloa lelei mo le faʻaolaina o le tino ma vitamini ma minerale. O le a matou talanoa e uiga i mea aoga o le vaiinu i lalo.

O togafitiga o le sua o le birch sa matauina eo tatou tuaa mamao. Sa aoina lelei fualaau i le amataga o le tautotogo, ma faia ai se mea itiiti i totonu o le pa birch. Sa faʻaaogaina le suavai i togafitiga o faʻamaʻi nei:

  • solia o le manava,
  • tale e mafua mai i le gasegase
  • afaina o le tino i le tino,
  • fatuga o fatugao
  • skin dermatitis,
  • purulent rashes,
  • gout
  • fualaʻau suamalie
  • faanoanoaga
  • maualalo maualalo
  • maʻi mama,
  • pepatic ulcer
  • gasegase, rūmatika,
  • tiga o le ulu.

O le tuufaatasiga o le vai ua faʻamaoaigaina i le tannins ma le faʻalauiloa, o loʻo faʻaalia e se tikeri maualuga o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. Tuuina atu le potassium e iai sona aoga aoga i luga ole toto toto, faʻamalosiina le tino cardiovascular, tuʻuina le tino atoa. O faʻaleleia faʻamalolo e faʻamautuina ai le tino, faʻaleleia le toto i le mafaufau.

O le uʻamea e faʻamalosia ai le toto, faʻaleleia le tulaga o le paʻu. O le kesi e faʻamalosi ai ponaivi, nifo, lauulu. Ua faʻafaigofieina e Manganese le faʻaleleia o le tino, toe faʻaleleia ai le gataifale.

E tele tagata gasegase e mafaufau: mafai ona ou inu popo birch i le maʻisuka? O le vaiinu e faʻaalia i le maualalo o le suka ona o le fructose content.

Mo le gaosiga ma le faʻasiliina o lenei vailaau e le tino, e le manaʻomia le inisalini, o le mea lea, e mafai e le maʻisuka ona 'ai le sua i le tele faʻamalosia, e sui ai manaoga masani o le tino mo vai. Ae le tatau ona faʻaaogaina le inu, e mafai ona afaina ai le gastrointestinal tract, faʻavevesi ai le endocrin system.

Ole faʻaaogaina o le birch sap mo le maʻisuka e mafai ona ausia taunuʻuga nei:

  • O le mamafa o le mamafa o le mamafa ona o le kulukose. O le mamafa o se faʻafitauli vave mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
  • Toe faʻafoʻiina o metabolic processes i le tino. O le mafuaʻaga o le maʻisuka o le solia lea o le amio saʻo ma le faʻatinoga o le pancreas, lea e aʻafia ai le le lelei o le gaosiga o le inisalini o le natura, ma faʻavevesiina ai metabolic processes.
  • Faʻamatalaga o fafo ma le oral o le sua, o le paʻu ua toe faʻaleleia. Ona o le faʻamaʻi, o le maʻisuka e maualalo le maualuga o le toe faʻafouina o le paʻu, e oʻo lava i sina mea e mafai ona faʻamalolo mo vaiaso. Ma o vailaʻau faʻasolosolo e faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻafouina o le paʻu ma totoga o le tino.
  • Ua soloia toxins. O le vaiinu ei ai mea faʻapitoa, ma o mea inu, o mea leaga o fualaau oona, ua faʻaumatia mai le tino.
  • E poloka ai le faʻaogaina o gaioiga o totoga i totonu.

Birch sap i le maʻisuka e aoga uma i lona natura masani ma faʻatasi ai ma isi mea e maua ai le suka.

  1. O le palach birch sap in tandem with lingonberry.

Mo le kuka e te manaʻomia:

  • 150 g o fualaau suamalie,
  • 200 ml o le talo.

Mash lingonberries faʻatasi ai ma se ogaumu laupapa / sipuni, liligi le sua i totonu o le paluga, faʻafefete i luga ole vevela mo le 5 minute. Faʻasolo le afaina o le paluga, ave 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, 50 ml mo le 2-3 aso.

E leai se masalosalo o le birch sap e tele lona aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata taʻitoʻatasi foi e pei o se soifua maloloina ma le puipuiga. E faʻaaogaina e tamaitai le tele o kulimi, o suauu, matapulepule mata, ma e lava lava le inu masani i le birch sap, faʻapitoa ona faia ni meaʻai - o le a faʻamamaina ma susulu le paʻu.

E tele foʻi aogā ma faʻamanuiaga i tagata e maua i le maʻisuka. O le mea autu lava, a o leʻi amataina se togafitiga ma le palach sa, talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le i ai o faʻasagaga. E ui lava o lenei vai masani e na o le tasi le faʻasaina - o le i ai o ni mea e afaina ai le tino.

E mafai ona ou inu le popo birch ma le maʻisuka ituaiga 2? Faamanuiaga mo maʻi

O faʻamalologa o faʻamalologa o le sua o le birch ua lauiloa talu mai aso anamua.

I le amataga o le tautotogo, o le birch ua i ai le malosi tele o le malosi na maua i le taimi o le taumalulu. O se taunuuga o lenei mea, o le sua, i lalo o le malosiaga malosi o le faʻafouina o aʻa, amata ona faʻavavevave vave i totonu o le laau, faʻateʻaina ai le tele o elemene aoga.

O le mea lea e avea ai le birch fou ma se vai inu lautele, lea e mafai ona avea ma punaoa faaopoopo o vitamini, minerale, ma isi mea e talafeagai mo le tino o le tagata.

Le faʻaaogaina o le talo o le birch i le maʻisuka ituaiga 2

Talu mai aso anamua, ua manatu Birch o se faailoga o lo tatou atunuu. Ae, e le gata o se laau matagofie tele, o ona pulupulu, laulaʻau ma tautaliga ua leva ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi, ma o lona sua o loʻo iloa o se elixir moni ina ia faatumauina le ola maloloina ma le matagofie o le tino atoa.

O le anufe Birch o se vai manino, lea e faamatalaina e se manogi suamalie. E le na o mea e le afaina i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2, ae e aoga foi.

E naʻo le lua pasene o le suka mai le aofaiga atoa, o lona faʻasinomaga glycemic e maualalo.

Afai tatou te talanoa e uiga i le taua o le paleni, KBZhU, ona maua lea o le 100 kalama o le vai:

  • Calories - 24 kilokaloka,
  • Puipuia - 0.1 kalama
  • Fats - leai
  • Carbohydrates - 5.8 kalama.

O le suamalie o le birch sap o loʻo aofia ai le tele o mea aoga ma mea faʻasolosolo. O lona tuufaatasiga ua faatamaoaigaina:

  • Vitamini: C ma le vaega B,
  • Macro- ma microelements: potassium, magnesium, sodium, calcium, manganese, uʻamea, silicium, phosphorus, copper ma isi,
  • O meaola gaosi ma meaola,
  • Enzymes ma tannins,
  • Saponini ma suauu taua.

Ona o le tamaoaiga o lenei vai inu elemene taua, e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga lautele o tagata gasegase ituaiga 2 maʻisuka.

  1. E faʻamalosia ai le tino ma vitamini ma minerale, ma faʻamaopoopoina ai foi metabolic processes.
  2. Fusi palachise fou e fesoasoani e faamama le tele o mea leaga, e fesoasoani foi e tatala ma aveese maa (phosphate ma carbonate) i fatugaʻo.
  3. E faʻapupulaina ai le malosi i alii ma faʻasaʻo le tiga i le taimi o le faʻasologa o tamaʻitaʻi.
  4. O le Birch Sap e malosi lona antibacterial, antihistamine, antitumor, antioxidant, antiulcer, anti-sclerotic, antidepressant, o anthelmintic ma diuretic meatotino.

O nei uiga o le inu e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. Ae A o leʻi faia lenei mea, e manaʻomia ona faʻatalanoa se fomaʻi.

O le Birch sap e seleseleina i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amata ona fuga mai pupu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia se togavao o le a mamao ese mai le auala tele.

  • E tatau ona e maua se laau e iai le sili atu i le tolusefulu senetimita, ma e mafai ona e oʻo i le ono lita o meainu.
  • I le maualuga o le limasefulu senetimita mai le palapala, e tatau ona e togi se tamai pu ma tuu i totonu o se pito o le paleni talafeagai, ma tuu i lalo lona isi pito i totonu o se fagu vailaau mama.
  • A maeʻa le aoina o le sua, e tatau ona e tapunia le pu e faʻaaoga ai se fafie poʻo se maʻa. O lenei mea o le a puipuia ai laau mai le aafia i siama eseese.

Tuuina atu oloa e faatau mai le faleoloa e le aoga tele. E aofia ai na o le luasefulu pasene o le suavai masani, ma o le vai o loʻo totoe o le vai faatasi ma le faʻaopoopoga o le citric acid ma le manogi suamalie.

I le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e le au atamamai le inu o le birch sap, e le gata i ona foliga mamā, ae faʻafefiloi foi ma vailaʻau vailaʻau eseese.

Faʻalagolago i faʻamatalaga faafomaʻi, e mafai ona e faʻaaoga le St. John's wort, centaury, blueberries, rose vao, lingonberries, lemongrass ma vao. O nei faʻafitauli e fesoasoani e faʻaleleia ai le aafiaga o le inu.

O le mea moni, o le faʻaleleia atili o le soifua maloloina, o le a sili ona aoga le filifilia o le birch sap. Ae, o loʻo tumau pea ana meatotino i le atoa mo le lua aso. O le auala sili e faʻateleina ai le faʻasaoina o ona vailaau faʻaleagaina o le malulu.

Ae, o le tele o taimi, o tulaga ola e le faatagaina ai le faʻafefeina o lenei vai i le aofaʻi saʻo. O le mea lea, o le tele o mea e maua mai ai le faasaoina o le sua o le birch. Mo tagata e maua i le maʻisuka, e fautuaina le fua o loʻo mulimuli mai:

Meaʻai

  • Fresh birch sap - 8 lita,
  • Lemon - 1 vaega
  • Orange - 2 fasi vaega,
  • Mint o se tamai fulufulu.

Metotia Faiaoga:

  1. Tuu le lemon ma oranoa mo ni nai minute i totonu o se koneteina o vai vevela. A maeʻa ona toso ese le sua mai fafo,
  2. Oti lelei le moa
  3. Faʻafesoʻotaʻi mea uma, sasaa i totonu o se fagu ma faʻapipiʻi mo le sefululima minute,
  4. Liligi le sua ua maeʻa i totonu o fagu vailaau faʻamaonia ma faʻamaufaʻailoga faʻamau faʻamau.

O le Birch juice ua saunia i lenei auala o le a leiloa ai le tele o meaʻai, ae i le taimi lava e tasi o le a avea pea ma mea manaia ma inu lelei.

Mai le birch sap, e mafai ona e kuka lelei ma maloloina le kvass. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia mea nei:

  • Fresh birch sap - 3 lita,
  • Wheat - 50 grams
  • Rye falaoa - 100 kalama,
  • Raisins - 50 kalama,
  • Currants (lau) - 5 fasi vaega.

Metotia Faiaoga:

  • Ina ia faia ni sima mai falaoa o le rai,
  • Fufulu ma le fuamalie lafoaʻi lelei,
  • Faʻapipiʻi mea uma i totonu o se ipu tioata poʻo se atigi fagu, ma tuu i se nofoaga mafanafana mo le tolu i le fa aso mo le faʻamalosi,
  • A uma ona sauni le kvas mo le faʻaaoga, e tatau ona fufulu ma teuina i totonu o le pusaaisa mo le silia ma le lima aso.

E tatau ona ave le suauu fou Birch i le aofaiga e lua selau mililiters ile itula e tasi ae le i faia se taumafataga e sili atu i le fa taimi i le aso. E tusa ai ma lea, o le faʻaititia o le fua faatatau i le vaiaso e le sili atu i le lima ma le afa lita.

O le vai inu e mafai ona faia uma i le mama poʻo le faʻafefiloi ma sua o fualaau suamalie ma togafitiga faafomaʻi ua faamaonia mo le faʻaaogaina i lenei maʻi.

Pe a faʻaaogaina lenei vai inu lelei lelei ma i le aofaiga e taliaina, o lenei inu e le afaina ai tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Pau lava le faʻailoga o le allergy i polch polch.

O le mea lea, afai e faʻaaogaina le vai mo le taimi muamua, e tatau ona e amata ave i ni laʻititi laʻititi ina ia maua ai foliga o le tino.

I le aoaoina o auiliiliga uma e uiga i le tuufaatasiga ma meatotino o le birch sap, e mafai ona tatou faapea atu e le gata o le saogalemu, ae aoga foi mo tagata mamaʻi i lenei maʻi. E faʻamalosia ai le tino i mea aoga, ei ai le faʻamalologa lautele e aunoa ma ni aʻafiaga.

Birch sap: e mafai ona faʻaaoga i le maʻisuka?

Fesili: "E mafai ona faʻauʻu le sap i le maʻi suka i le meaʻai? ", E saʻo atoatoa. O se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka e mafua ai ona mataituina pea e se tagata a latou meaʻai. Talu ai ona o lona maualalo o le kulukose, o lenei vaiinu ua faatagaina i lona tino mamā. O se maualuga maualuga o le fructose e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o le inisalini mo lona gaosiga.

O le tele o faʻasalalauga o le a le tuʻuina atu ia te oe se mea aoga. Fiafia le suavai masani na aoina i le tagata lava ia.

Birch sap - O se tuufaatasiga lenei o le tele o vaega o fualaau aoga i totonu o le vai e tasi, e pei o le uʻamea, calcium, potassium. Faʻaleleia le faʻafefeteina, fesoa- soani i le tau faasaga i le tautotogo o le suavai ma faʻavaivaia le atuatuvale. O le Birch sap e faatagaina mo le maʻisuka ituaiga 2. O lenei vai inu vavega e leai se faʻamaʻi. O se tuusaunoaga o le allergy.

Faamaumau mea o le paluga (273 mg / l) o le a mafai ai ona e tausia lelei le fatu ma le tino vascular system. Faʻaleleia toto. Vitamini ma microelements e lagolagoina le gaioiga taua uma a le tino ma faʻamalosi ana galuega puipui e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

O le tulaga tulaga ese o le vaiinu, e aofia ai suauu taua ma mea eseese o le amino, ua i ai le gafatia e vave aveese ai meaola, toxini ma toxins mai le tino.

E aofia ai foi saponins. Latou te lapatai atu e uiga i le faaputuputuina o le tele o le suavai i totonu o masini, ma talepe i lalo fatu fatuga. E taua tele lenei mea mo le maʻisuka, ona o loʻo i ai se avega mamafa maualuga.

Tannins ma le phytoncides e faʻamaonia ai le manaʻoga, ma fesoasoani e puipuia le tele o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

Fuga palach birch o loʻo teuina i le pusaaisa mo le 5 aso. A o faʻatau mai le sua i totonu o se faleoloa, mafaufau i lenei mea, aemaise lava i le maʻisuka.

Inu le palach Sap ma le ituaiga 2 maʻisuka faatolu i le aso, afa itula ao le i taumafa. I le tele o le tasi tioata. O lenei aofaiga o le suavai ua lava lea mo togafitiga lautele o le tino. O le tuufaatasiga e mafai ai ona e faʻaaogaina i se voluma tetele.

O le taimi o le aoina o vine e puupuu. O le mea lea, e tatau ona e mafaufau pe faapefea ona saunia le oloa mo le isi vasega. E mafai ona puipuia fualaau, ae o le filifiliga aupito sili o le a faʻaalu ese.

I le faaopoopo atu i uiga taua, o tagata o loʻo mafatia mai le faʻamaʻi o le a talisapaia le suamalie, e itiiti le avanoa mo i latou, tofo i le inu. O le Birch sap e le gata o se panacea, ae o se fiafia foi mo le maʻisuka.

O meaai filifilia o le maʻisuka filifilia lelei e mafai ona faafaigofieina ai le puleaina o suka. O le mea lea, e taua le iloa pe faʻapefea ona aʻafia le tino i se oloa faapitoa. E mafai ona e faitau e uiga i tulafono o taumafa i lenei vaega. Ia, i totonu o le tusiga o le a tatou talanoa pe mafai ona maua le palach sap ma le maʻisuka.

O le Birch sap e alofagia e tagata uma e nonofo i faʻasalalauga muamua a le USSR. O lenei vai faʻaleaganuʻu ua manatu o se faleteuoloa o meaʻai, ma o se vaega taua o meaʻai maloloina. Sei o tatou suesue i lona fatuga ina ia malamalama pe faapefea ona aafia ai le tino.

O le vailaʻau oona o le sua e matua mauoa. Ae o le aofaiga tonu o mea e mafai ona fuafuaina na o na mea na aoina. O le tuufaatasiga ma le saturation o le vai e eseese tele mai le taimi o le aoina, tulaga o le tau ma le tulaga o le laau.

  • Vitamini ma Minerale. O le Birch sap e aofia ai elemene eseese, ae i ni mea laiti. O le tuufaatasiga e aofia ai vitamini B, sodium sodium, calcium, magnesium, aluminium, manganese, uʻamea, silikoni, apamemea ma le nickel. O sea ituaiga o pusafana o le a avea ma mea lelei e toe faʻaleleia ma puipuia ai. Ae o le a le maua ai se togafitiga faʻapitoa, talu ai o le faʻasalaga o mea e laiti.
  • Organic acids. E aoga tele mo le gataifale, vai ma le gaʻo gaʻo, o le galuega o le digestive tract. E sili atu ma le 10 ituaiga o latou i totonu o le vaiinu, o lea o le a aoga tele ma aoga. Talu ai ona o le maʻisuka e masani ona mafua ai le paʻu o le paʻu, e mafai ona faʻaaogaina le sua o le birch e avea o se tonic acid malamalama.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le birch sap i le maʻisuka o le a fesoasoani i le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka. Ae leai se faʻaalia manino i luga o le pancreas poʻo le faʻamalosia o le inisalini.

Birch sap e aofia ai le 5-6 km o gaʻo gaʻo vave i le 100 kalama. O lona uiga pe a uma le taumafa, o le oso i luga o le toto suka e ono aliali mai. O le mea lea, pei o Kombucha maloloina, o e le fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka.

Calorie content of juice per 100 grams 24 kcal.

Afai o loʻo e filifili pea e inu se ipu vai inu, taumafai e faʻafetaui lenei mea i le gaioiga faaletino poʻo se vailaʻau tutusa.

Aua nei inu le popo o le birch i le faleoloa. I le 99% o mataupu, e aofia ai le suka faaopoopo.

Mo le maʻisuka, o le autu o le faʻailogaina o le maʻisuka e le afaina. Soo se sili atu faasili e le aofia ai le faʻaaogaina o lenei vaiinu.

E le gata i lea, e le fautuaina le suavai mo tagata ei ai urolithiasis, maʻi o le manava ma meaʻai.

O le Birch Sap o loʻo i ai saponins - faʻalavelave faʻapitoa o meaola ninii, pe afai e sili atu, e mafai ona mafua ai le gaoioi, vomiting, ma le vevela.

E faʻafefea ona aʻafia le maʻisuka i birch sap

E mafai ona ou inu popo birch mo le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, soo se vai masani, o lona uiga, tumu i vitamini, e mautinoa lava aoga. E moni lava lenei mea mo le sua o le birch. E ui i lea, e taua le manatuaina o le faʻalagolago i se ituaiga o faʻamaʻi ma isi nuances o le gasegase o le faʻamaʻi, aemaise kusi falaoisi ma le soifua maloloina o le maʻi. E tusa ai ma lenei mea, faʻapea foi pe iai se faʻaleagaina mai le ava birch ma pe faapefea ona inu atili i totonu o le tusitusiga.

Birch sapulu ia lava e sili ona aoga mo le tino. E mafai ona maua lenei mea ona o meaola faʻasaina ma fualaau faʻamaʻi totonu. O le mafuaaga lena e le gata ina mafai, ae e tatau foi ona inu i vai eseese, e pei potu tiisi. E aofia ai le maʻisuka, ma le muamua ma le lona lua.

E le gata i lea, o le birch extract lea ua maua i le:

  • tannins
  • faʻaogaina, o loʻo i ai le maualuga o le antimicrobial activity.

E tatau ona maitauina e sili atu le malosi o le sukafasi i le suka masani ma patetama o le mea lea, o le inu ava e mafai ona sili atu nai lo le inu filemu mo le maʻisuka taitasi. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina, i le tulaga o le soona tele poʻo le taumafaina tele, e mafai ona afaina ai le tino. O le mea lea, e le gata e tatau ona e feutagai ma se tagata tomai faapitoa, ae ia e matauina pea lava pea le fua, faia o le tagata lava ia. E taua tele lenei mea mo soʻo se ituaiga o maʻisuka.

E uiga uma i le lamatiaga o le birch sap

I le matauina o le lelei o lenei suasusu, e tatau ona matauina o le birch extract ua faia e sela laau, pei lava Kiwi. O i latou, i le isi itu, e sili atu nai lo le tele o avanoa i le tulaga o le gaosia o ituaiga uma o meaola faalafua. E le na o meamoni, ae e uiga foi i enzymes. O aoga o le inu o le birch sap ma fuamoa e leai se masalosalo ona o le tele o vailaau faʻamalolo ma meaola faʻapitoa. E le gata i lea, o loʻo faʻaalia mai i se tino faʻalavelave faʻapitoa ma vailaʻau. O le mafuaʻaga lena e faʻaalia ai le atoatoa o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma lona lua.

E ui i le mea moni e faapea, o le lelei o le birch e taulaʻi i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e le o masalosalo, e tatau ona tatau ona onā i le tele o fua. E mafua lenei mea ona e mafai ona aʻafia ai le afaina o le birch extract:

  1. o le gastrointestinal system atoa,
  2. paʻu
  3. endocrine ma isi faʻalapotopotoga lagolago.

O le mafuaaga lena e tatau ai ona feutagai ma le maʻisuka ma se fomaʻi aʻo leʻi amata ona e inu. O lea, e mafai ona faʻapalaina i aso uma, ma o taimi e masani ona faalagolago i le fua mo le sauniuniga o le inu ma le soifua maloloina o le maʻi.

E le gata i lea, faatasi ai ma le tele o le faaaogaina i ni aofaiga tele, o nisi itu aafiaga e ono tulai mai: o se aafiaga o le diuretic, foliga mai o le migraine.

O le mea lea, o le faʻaaogaina ma le sauniuni o le birch extract, e tatau ona e faia lenei mea faatasi ai ma le faʻatagaga a se fomaʻi ma le tausisia lelei o le fua. O lenei mea o le a sili atu le ola maloloina o le sua. O a fua e mafai ona faʻaaoga ma e le afaina ai?

E faʻafefea ona inu pati birch?

Muamua lava, e tatau ona maitauina se vai inu birch-oat, lea e aofia ai mea e lua o loʻo faʻaalia. O i latou uma, e pei ona e iloa, e taua i le puipuia o lenei maʻi. O le mea lea, ua saunia i lenei auala: tasi le fua o le fufuluina o oats e tatau ona liligi i le tasi ma le afa lita o le concentrate birch. A maeʻa lena, e tatau ona e tuʻuina i totonu o le pusaaisa mo le 10-12 itula, ona tuʻu lea i luga o le afi, aumai i le tulaga maualuga o le kuka ma faʻafefeteina i totonu o se pusa faʻamaufaʻailoga ile vevela vevela. E mafai ma e tatau ona faia lenei mea seia oʻo ina sili atu ma le afa o le suamalie na teu ese ma naʻo le na o le pau.

O le inu i soo se ituaiga o le maʻisuka suamalie e manaomia mo le 100 pe oʻo foʻi 150 ml i le tolu i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'ai mo le 30 aso. I lenei tulaga, o le a sili atu le aoga. E taua le maitauina o lenei vaiinu ua fautuaina mo i latou oe, faaopoopo atu i le maʻisuka, e maua ai faʻamaʻi gasegase e faʻaleagaina e le hepatitis poʻo le pancreatitis.

E faʻaalia lelei lava, e aunoa ma le faʻaleagaina, o le keke birch ua faʻafefiloi ma le faila. Ina ia saunia lenei tamaʻitaʻi e tatau ona:

  • ave 150 g o fualaau suamalie ma fufulu, ona togitogi lea o se sipuni mai se laau e toso ai le sua,
  • sasaa le masini e mafua ai le itiiti o le ava ava,
  • faʻavela ile vevela vevela mo le lima minute.

A maeʻa, ona faʻamamaina lea o le susu, ma faʻamafanafana i se tulaga vevela. E mafai ona e faʻaumatia se vaega itiiti o le meli i totonu o le sua ma sasaa le sua ua saunia.

Faaaoga ia le itiiti ifo i le lua aso, ao aoga o le a manino, ma o le a itiiti le leaga.

O le mea lea, o le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua, e tatau ona taulai faapitoa i le puipuia o le faamaʻi e faʻaaoga ai vailaʻau faʻapitoa. O le mea sili ona aoga ia i latou, ioe, e le na o le birch sap ia lava, ae o teuteuga foi e faavae i luga.

O le natura o le birch sap: o aogā ma faʻamaʻi o le maʻisuka

O mea aoga o le talo o le birch ua leva ona iloa e tagata. O lenei vaiinu suamalie e inu uma mo le faʻamalosia lautele o le tino, ma mo togafitiga faafomaʻi i le tele o faʻamaʻi faʻasolosolo.

O tulaga taua o lenei oloa o lona maualalo o le kalori ma le suka.

O lenei tusiga o le a talanoa pe ono mafai ona inu le palach sap i le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1, pe faʻapefea ona faʻaoga ma teuina lelei.

O le aoga ma le mafai ona faʻaaogaina lenei vai masani i le maʻisuka ua leva ona faamaonia. E faʻaaogaina i lenei faʻamaʻi e pei o se meainu suamalie.

O le tali i le fesili e le manino: e mafai ona e inu i le palach sap i le maʻisuka ma e manaʻomia foi.

O le maualuga o le suka i lenei oloa e maualalo, o le fructose e mafua ai le toatele, o le mea lea o le inisalini e toetoe lava a le manaʻomia mo le faʻasalaina o lenei oloa.ads-mob-1

O le vaiinu o loʻo aofia ai vailaau e taua tele mo le faʻamautuina o metabolic processes. E le gata i lea, o loʻo i ai aoga aoga i fatugaʻo.

Faatasi ai ma le faʻaaoga soo, o le sua o loʻo i ai mea nei:

  • aveese lemu le tele o le suavai
  • E i ai sona aafiaga faʻaletausaga
  • faʻaosofia le totoina o le toto,
  • ei ai sona aafiaga o le anthelmintic,
  • fesoasoani e faʻaitiitia le toxins, gaʻo vailaʻau,
  • faaleleia le soifua manuia lautele.

O lenei vai inu masani o se faleteuoloa o meaʻai.

Birch Sap e aofia ai:

  • enzymes
  • masima
  • tannins
  • meaola faʻapitoa
  • uʻamea
  • totō
  • Manganese
  • vaega o vailaʻau
  • sua oona
  • paluka
  • fumela
  • glucose
  • calcium

O le vaiinu ei ai lona aoga i le tino ma le tele o faʻamaʻi:

  • afaina ate
  • gout
  • gasegase
  • fufulu,
  • tuberculosis
  • maualalo maualalo
  • gasegase gastric,
  • bronchitis
  • cholecystitis
  • faʻataʻitaʻiga,
  • faʻamalosi
  • Maʻisuka ituaiga uma.

E i ai i le maualuga o le palukala le lagolago o le galuega o le cardiovascular system. O le fuamūmū o loʻo i totonu o le vai inu e fesoasoani i le lelei o le gaioiga o le tino, GM, ma le manganese faʻaleleia le gaioiga o totoga o gaioiga. E le gata i lea, o le uʻamea i totonu o le sua e faʻaleleia ai le tele, faitau toto, ma le calcium e faʻamalosia ai ponaivi.

Birch sap i le maʻisuka ituaiga 2, e pei o le maʻisuka ituaiga 1, e fautuaina e inu 150 ml 3 taimi i le aso.

O le taimi sili ona lelei o le afa itula ao le i faia le taumafataga. O le umi o le faʻaaoga e masani lava o le masina, a maeʻa ona faia lea o se malologa. Faatasi ai ma lenei auala o le pulega, o le maualuga o faamanuiaga.

E taua le maitauina o le sua o loʻo i ai faʻamatalaga tuusaʻo mo le faʻaaogaina e tagata gasegase e maua i le maʻisuka e aʻafia i le manava o le manava, ate, ma le pancreatitis. O le vaiinu ei ai sona aafiaga agamalu, e faʻamalolo ai le mumū.

E ui lava i le mea moni o lenei vai inu e aoga mo le urolithiasis, o le faʻaaogaina tele o lenei mea e le manaomia. E fautuaina le faʻaitiitia o le suavai i aso taitasi i le 200-300 ml i le aso ma lenei faʻamautinoaga, ina ia le faʻaosoosoina ai le gaioiga o maʻa fatuga ma le vevesi i tagata e mamaʻi, faʻatasi ai ma le tiga tele.

faʻaaoga le birch sap ma urolithiasis ma le faʻaeteete tele

E iloa e tagata uma o le fructose e maualuga atu i le suka i lona natura natura, o le mea lea e aoga tele lenei vaiinu mo tagata e maua i le maʻisuka, ae ia manatua o le sauaina e mafai ona mafua ai le afaina, faaosofia ai le hyperglycemia. O le mea lea, e taua tele le faʻaaogaina i ni vaega laiti .ads-mob-2

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o le birch extract e mafai ona afaina ai:

  • paʻu
  • (endocrine) (lea e matua le manaʻomia mo le maʻisuka),
  • matagaluega uma o le vaega o meaʻai.

E mafai ona e faʻaaoga le sua ma fafo. Afai o loʻo aʻafia le tino, o le eczema, o le tausaga, ma liona, e mafai ona e fufuluina le vaega na afaina ai ma le totoa o le cotton ua tuu i totonu o le birch sap. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻaitiitia le ala o le faʻamaʻi, faʻaitiitia le faʻaalia o paʻu.

E aoga tele mo le sua sua ma naʻo le fufuluina ma faʻamama le paʻu, e faʻaaoga ai nai lo le tonic.

Afai e popole popole, o le a toe sau le birch e toe laveai mai.

O le fufuluina o le maaleale i lenei oloa o le a fesoasoani e foia ai le tele o faafitauli, e aofia ai le vevela, paʻu, afaina o lauulu.

I le faapipiiina i luga, e tatau ona matauina le taua o le feutagai ma se tagata tomai faapitoa aʻo le i inuina, aua o le tele ma le tele o le faaaogaina e faalagolago i le setete o le tino, na o le fomai e mafai ona faia se iloiloga talafeagai.

O le veto i luga o se vai inu e mafai ona tuʻuina i le tulaga o faʻamaʻi resitalaina o le siama i se mea e maua mai le birch i se tagata maʻi.

O ia tulaga e seasea lava, ae o loʻo tupu pea, o le mafuaʻaga lea e taua ai le amata faʻaaogaina o le oloa ma ni atopaʻu laʻititi, matauina ni suiga i le tulaga, matauina o le paʻu, amio a le manava, gaʻo.

I le tulaga o mea e afaina i le polch polch, e tatau ona lafoai le vai. E fautuaina e aua le inuina lenei sua i le taimi o le tigaina o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, kidneys.ads-mob-1

E oʻo lava i se malulu, pogisa, o lenei oloa e pa'ū i totonu o le lua aso.

O togafitiga faʻamalolo e mafua ai le le toe inu o le mea inu tele o mea aoga aoga.

E tatau ona toe fai mai e toetoe lava a le mafai ona faʻatau le suamalie faalenatura i le faleoloa.

E masani lava, o le faavae mo se birch extract product is acid citric, vai, ma le suka masani. O le mafuaʻaga lea e le gata ina aoga ai sea inu, ae mafai foi ona afaina ai le tino o le maʻisuka.

E ui lava i nisi faʻafitauli i le tausisia o lenei vaiinu i le fale, o loʻo i ai le tele o fualaʻau e mafai ai e oe ona saunia mea e faʻatatau i le sua mo le faʻaaogaina i le lumanai. E mafai ona e faia kvass mai ai, fai meaai kuka.

O nisi nei o fuaitau faigofie o le a fesoasoani ia te oe e faʻamaeʻaina lelei le extract birch:

  1. birch kvass. Ina ia saunia se meainu faapena, o se vai inu fou e sasaa i totonu o le atigipusa, ma tuʻu ai ni falaoa o le falaoa i totonu. Ina ia faigofie ona maua fasi vaega, e mafai ona e faʻapipiʻiina i totonu o se tamai gau, taga lalaga. O lenei mea o le a puipuia mai le foliga mai o le le fiafia ma le le fiafia i mea inu i totonu o le vaiinu. Ona faʻatali ai lea mo aso e lua mo le faʻamalosi. A maeʻa le faʻamalosi, e tatau ona e tuʻuina le paʻu oisa i totonu o le fagu. Ina ia faaopoopo i ai le piquancy i kvass, e mafai ona e sasaa atu ni nai vine, laulaʻau lauusiusi i totonu, faaopoopo i ai. A maeʻa le lua vaiaso, e mafai ona faʻaaogaina kvass i le taumalulu. E sili lava le teu i totonu o le pulou,
  2. birch siva. Ina ia saunia se ituaiga o oloa, tuu se pusa vevela ma se vaiinu fou i luga o se afi laitiiti ma aveese. E le mafai ona faʻaaogā le tapuni. E tatau ona e faʻatali seʻia oʻo ina maua e le sua le tutusa o caramel poo le meli. Ona faʻatumu lea o apa i le siva aʻafia, faʻafeiloaʻi ma faapipii i latou i le malulu. O lenei oloa e mafai ona faaopoopo i soo se meainu.

Vitio e uiga i, o le birch sap aoga mo le maʻisuka:

I le faaiuga, e tatau ona faapea o le birch sap ma le maʻisuka o se tuufaatasiga sili ona lelei. O lenei natura masani, maualalo-kalori, o meaʻai e masani ona faʻaogaina, e sili ona aoga mo ituaiga uma o le maʻisuka, faʻapea foi ma le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi, ae o lona faʻaaoga e tatau ona faʻatalanoa ma le poto, aua o le sauaina e mafai ona afaina tele. I le faʻaopoopoga, o lenei oloa o loʻo i ai se lisi o faʻasalaga, o le mafuaʻaga lea e taua tele ai le maua o fautuaga mai le endocrinologist togafiti ao le i tago i le sua.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic


  1. Kravchun N.A., Kazakov A.V., Karachentsev Yu. I., Khizhnyak O.O. O le maʻi suka. Auala lelei o togafitiga, Fale kalapu "Club of family loisure". Belgorod, kalapu kulupu "Taaloga Taaloga a le Aiga". Kharkov - M., 2014 .-- 384 itu.

  2. Kalinchenko S. Yu., Tishova Yu. A., Tyuzikov I.A., Vorslov L.O. O le gasegase ma le maʻi gasegase i alii. Setete o Faʻataʻitaʻiga, Faʻataʻitaʻiga Faʻapitoa - M., 2014. - 128 p.

  3. Dolzhenkova N.A. Maʻisuka O se tusi mo maʻi ma e pele ia i latou. SPb., Fale Lomiga "Peter", 2000,151 itulau, faasalalau o 25,000 kopi.
  4. T. Rumyantseva "Meaʻai mo le maʻisuka." St. Petersburg, Litera, 1998

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Fainuina o se Meainu Meainu

E le o laau uma e mafai ona maua mai le aofaʻi tutusa o lona tau e le mafaatauina. E tusa ma le lua lita i le aso. Birch sap mo le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e inu i le fou. Ae e mafai ona e faʻaaoga le kuka.

I le faʻamuamua, e leai ni tapulaa faʻapitoa i le auala e inu ai le keke o le birch mo le maʻisuka ma le tele, leai. Ae tutusa uma lava, e le tatau ona e suia uma vai masani i aso taitasi i lenei vaiinu. E lava le inu o le 500-600 milliliters o lenei vai paia i le aso, ma sili atu ona lelei nai lo le 'ai.

E mafai 'ona' ou inu le keke o le birch i urolithiasis? E sili le faʻagataina oe lava mai lona faʻaaogaina. Talu ai ona o lona aʻafiaga faʻamalosi e mafai ona aveesea maa ma mafua ai faʻafitauli.

E mafai ona inu le sua o le birch i le taimi o maitaga, e mafai ma e tatau, o le mea e sili ona taua e le o le soona alu ma mulimuli i meaai lelei.

O mea faʻamalolo o le talo o le birch

O togafitiga o le sua o le birch sa matauina eo tatou tuaa mamao. Sa aoina lelei fualaau i le amataga o le tautotogo, ma faia ai se mea itiiti i totonu o le pa birch. Sa faʻaaogaina le suavai i togafitiga o faʻamaʻi nei:

  • solia o le manava,
  • tale e mafua mai i le gasegase
  • afaina o le tino i le tino,
  • fatuga o fatugao
  • skin dermatitis,
  • purulent rashes,
  • gout
  • fualaʻau suamalie
  • faanoanoaga
  • maualalo maualalo
  • maʻi mama,
  • pepatic ulcer
  • gasegase, rūmatika,
  • tiga o le ulu.

O le tuufaatasiga o le vai ua faʻamaoaigaina i le tannins ma le faʻalauiloa, o loʻo faʻaalia e se tikeri maualuga o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa. Tuuina atu le potassium e iai sona aoga aoga i luga ole toto toto, faʻamalosiina le tino cardiovascular, tuʻuina le tino atoa. O faʻaleleia faʻamalolo e faʻamautuina ai le tino, faʻaleleia le toto i le mafaufau.

O le uʻamea e faʻamalosia ai le toto, faʻaleleia le tulaga o le paʻu. O le kesi e faʻamalosi ai ponaivi, nifo, lauulu. Ua faʻafaigofieina e Manganese le faʻaleleia o le tino, toe faʻaleleia ai le gataifale.

E aoga le palachch mo le maʻisuka?

E tele tagata gasegase e mafaufau: mafai ona ou inu popo birch i le maʻisuka? O le vaiinu e faʻaalia i le maualalo o le suka ona o le fructose content.

Mo le gaosiga ma le faʻasiliina o lenei vailaau e le tino, e le manaʻomia le inisalini, o le mea lea, e mafai e le maʻisuka ona 'ai le sua i le tele faʻamalosia, e sui ai manaoga masani o le tino mo vai. Ae le tatau ona faʻaaogaina le inu, e mafai ona afaina ai le gastrointestinal tract, faʻavevesi ai le endocrin system.

Ole faʻaaogaina o le birch sap mo le maʻisuka e mafai ona ausia taunuʻuga nei:

  • O le mamafa o le mamafa o le mamafa ona o le kulukose. O le mamafa o se faʻafitauli vave mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.
  • Toe faʻafoʻiina o metabolic processes i le tino. O le mafuaʻaga o le maʻisuka o le solia lea o le amio saʻo ma le faʻatinoga o le pancreas, lea e aʻafia ai le le lelei o le gaosiga o le inisalini o le natura, ma faʻavevesiina ai metabolic processes.
  • Faʻamatalaga o fafo ma le oral o le sua, o le paʻu ua toe faʻaleleia. Ona o le faʻamaʻi, o le maʻisuka e maualalo le maualuga o le toe faʻafouina o le paʻu, e oʻo lava i sina mea e mafai ona faʻamalolo mo vaiaso. Ma o vailaʻau faʻasolosolo e faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻafouina o le paʻu ma totoga o le tino.
  • Ua soloia toxins. O le vaiinu ei ai mea faʻapitoa, ma o mea inu, o mea leaga o fualaau oona, ua faʻaumatia mai le tino.
  • E poloka ai le faʻaogaina o gaioiga o totoga i totonu.

Faamalologa o le inu o le suavai

Birch sap i le maʻisuka e aoga uma i lona natura masani ma faʻatasi ai ma isi mea e maua ai le suka.

  1. O le palach birch sap in tandem with lingonberry.

Mo le kuka e te manaʻomia:

  • 150 g o fualaau suamalie,
  • 200 ml o le talo.

Mash lingonberries faʻatasi ai ma se ogaumu laupapa / sipuni, liligi le sua i totonu o le paluga, faʻafefete i luga ole vevela mo le 5 minute. Faʻasolo le afaina o le paluga, ave 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, 50 ml mo le 2-3 aso.

  1. Suauu Ua tuʻuina fualaau i totonu o se vaʻai e aunoa ma se tapuni. O le fagu e tuʻuina i luga o se vevela vevela, e kukaina seʻia oʻo i le taimi e oʻo ai le meli. O le mafuaʻaga o le faʻafefeteina ua sasaa i totonu o apa ma auina atu e teuina i se nofoaga malulu. O le siva suamalie ua fautuaina ina ia faʻaaoga nai lo le tuʻuina o suamalie, inu lauti, kofe.
  2. Birch kvass. Faatumu le taga / taga lino ma le sitiva. Aumai le faapipii i totonu o se fagu i ai le sua. Ina ia amataina le faʻagasologa o le faʻamalosi, ia tuʻu le mea e faʻasalaina i se nofoaga mafanafana. A maeʻa le 48 itula, faʻaopopo se vaega itiiti o le ufi. Ina ia faʻaleleia le tofo o le vaiinu, e fautuaina e faʻaopopo i ai ni lala o le pi, o vine, lau lauusiusi. A maeʻa le 14-15 aso, tuʻu le kvass i le pusaaisa / potu.
  3. Oat tincture. Meaʻai: 1 ipu fufulu mama oona, 1500 ml o le sua. Faʻafei o oona i le sua suamalie, tuʻu mo le 12 itula i se pogisa, malulu. Aumai le faʻafefiloi o aʻafiaga i se mea e kuka ai, faʻafefete i luga o le vevela vevela e faʻaititia le tele o le afu e afa. Talia le taʻaʻa faatolu i le aso i le tasi itula aʻo leʻi 'ai. O le umi ole togafitiga e 1 masina.
  4. O se meainu. Faʻasolosolo le taloina o le birch sapisi e ala i le susu. Liligi le suavai i totonu o fagu / fagu, siliva tioata, uʻu ma se tapuni ufiufi, tuu i totonu o le pulou / pusaaisa. A mavae ni nai aso, o le a faʻaaogaina le "vai," o le a le toe i ai, o le a foliga mai o le a tupu mai se gasegase, e faʻaalia ai le amataina o faiga faʻamalosi. O le tali faʻamalosi e tumau mo le lua vaiaso. A maeʻa lena, o le vai inu e tutusa lava ma le kvass. O le lelei o le inupia o le teuina mo le umi mo le tausaga.

Faaiuga

E leai se masalosalo o le birch sap e tele lona aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata taʻitoʻatasi foi e pei o se soifua maloloina ma le puipuiga. E faʻaaogaina e tamaitai le tele o kulimi, o suauu, matapulepule mata, ma e lava lava le inu masani i le birch sap, faʻapitoa ona faia ni meaʻai - o le a faʻamamaina ma susulu le paʻu.

E tele foʻi aogā ma faʻamanuiaga i tagata e maua i le maʻisuka. O le mea autu lava, a o leʻi amataina se togafitiga ma le palach sa, talanoa ma lau fomaʻi e uiga i le i ai o faʻasagaga. E ui lava o lenei vai masani e na o le tasi le faʻasaina - o le i ai o ni mea e afaina ai le tino.

O le a le mea o aofia ai i le oloa, o a mea oona?

O le suamalie o le birch sap o loʻo aofia ai le tele o mea aoga ma mea faʻasolosolo. O lona tuufaatasiga ua faatamaoaigaina:

  • Vitamini: C ma le vaega B,
  • Macro- ma microelements: potassium, magnesium, sodium, calcium, manganese, uʻamea, silicium, phosphorus, copper ma isi,
  • O meaola gaosi ma meaola,
  • Enzymes ma tannins,
  • Saponini ma suauu taua.

Ona o le tamaoaiga o lenei vai inu elemene taua, e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga lautele o tagata gasegase ituaiga 2 maʻisuka.

  1. E faʻamalosia ai le tino ma vitamini ma minerale, ma faʻamaopoopoina ai foi metabolic processes.
  2. Fusi palachise fou e fesoasoani e faamama le tele o mea leaga, e fesoasoani foi e tatala ma aveese maa (phosphate ma carbonate) i fatugaʻo.
  3. E faʻapupulaina ai le malosi i alii ma faʻasaʻo le tiga i le taimi o le faʻasologa o tamaʻitaʻi.
  4. O le Birch Sap e malosi lona antibacterial, antihistamine, antitumor, antioxidant, antiulcer, anti-sclerotic, antidepressant, o anthelmintic ma diuretic meatotino.

O nei uiga o le inu e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le tele o faʻamaʻi. Ae A o leʻi faia lenei mea, e manaʻomia ona faʻatalanoa se fomaʻi.

Faʻapefea ona aoina?

O le Birch sap e seleseleina i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi amata ona fuga mai pupu.Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifilia se togavao o le a mamao ese mai le auala tele.

  • E tatau ona e maua se laau e iai le sili atu i le tolusefulu senetimita, ma e mafai ona e oʻo i le ono lita o meainu.
  • I le maualuga o le limasefulu senetimita mai le palapala, e tatau ona e togi se tamai pu ma tuu i totonu o se pito o le paleni talafeagai, ma tuu i lalo lona isi pito i totonu o se fagu vailaau mama.
  • A maeʻa le aoina o le sua, e tatau ona e tapunia le pu e faʻaaoga ai se fafie poʻo se maʻa. O lenei mea o le a puipuia ai laau mai le aafia i siama eseese.

Tuuina atu oloa e faatau mai le faleoloa e le aoga tele. E aofia ai na o le luasefulu pasene o le suavai masani, ma o le vai o loʻo totoe o le vai faatasi ma le faʻaopoopoga o le citric acid ma le manogi suamalie.

O le a le tele ma le tele e mafai ona ou inuina?

E tatau ona ave le suauu fou Birch i le aofaiga e lua selau mililiters ile itula e tasi ae le i faia se taumafataga e sili atu i le fa taimi i le aso. E tusa ai ma lea, o le faʻaititia o le fua faatatau i le vaiaso e le sili atu i le lima ma le afa lita.

O le vai inu e mafai ona faia uma i le mama poʻo le faʻafefiloi ma sua o fualaau suamalie ma togafitiga faafomaʻi ua faamaonia mo le faʻaaogaina i lenei maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga