Le fualaau faasaina Ibertan: faatonuga mo le faʻaaogaina

Igoa faavaomalo - ibertan faaopoopo

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo.

Ata e valiina ata vali, 1 papalama e aofia ai le hydrochlorothiazide - 12.5 mg, irbesartan - 150 mg.

Pusa pusa ata, 12.5 mg + 150 mg: 28 po o le 30 pcs.

7 pcs - paʻu (4) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.
14 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
15 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga.

Ibertan Plus o se vailaʻau tuʻufaʻatasia faʻatasi ai ma le aʻafiaga tele. O le tuufaatasiga e aofia ai le faʻatautau o le receptor angiotensin II ma le diuretic thiazide. O le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina ua i ai se aafiaga faaopoopo o le tetee, o le faaitiitia o le toto i le sili atu nai lo le eseese o fualaau.

Irbesartan o se sui filifilia o le au agelu o le angiotensin II (ituaiga AT1) mo le faʻafofoga tautala. Irbesartan poloka poloka aafiaga uma o le angiotensin II o loʻo taliaina e tagata talia AT1, e tusa lava po o le a le punavai poʻo le auala o le faʻaaogaina o le angiotensin II. O le tetee faʻamalosi o le 'angiotensin II (AT1) e maua ai le faʻalauteleina o le plasma concentrations o le renin ma le angiotensin II ma le faʻaitiitia i le maualuga o le aldosterone i le plasma toto. O le kulimi palasia masani e masani lava e le suia tele pe a ave faʻasansartan i laʻau fautuaina; e le taofia e le irbesartan le kininase II. Irbesartan e le manaʻomia le toe faʻafouina. Faʻaitiitia le mamafa o le toto ma le itiiti o suiga i le fatu fatu.

Ole hydrochlorothiazide o se vailaʻau o le thiazide. E aʻafia ai le toe faʻamautuina o le eletise i totonu o le tele o lapisi, faʻateleina le saofaʻi o le sodium ma chlorine i ni tutusa tutusa. O le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e mafua ai le faʻaitiitia o le toto o le plasma, o le faateleina o le gaoioiga o le renin i le plasma toto, o le faateleina o le pule faasela o le aldosterone ma le faateleina o mea o loʻo i totonu o katini faʻatoʻa ma bicarbonates i le urine ma le hypokalemia. O le pulega faʻatasi ma le irbesartan e taʻitaʻia ai i le faʻaititia o le leiloa o ions oona, ona o le poloka o le system renin-angiotensin-aldosterone. Pe a faʻaaogaina le hydrochlorothiazide i le tautala, o le faateleina o le diuresis e tupu pe a mavae le 2 itula ma ausia le maualuga pe a uma le 4 itula. O le gaioiga o le hydrochlorothiazide e tusa ma le 6-12 itula.

O le faaitiitia o le toto maualuga pe a faatonuina le irbesartan i le tuufaatasiga ma le hydrochlorothiazide ua aliali mai pe a muamua ona e tago i le fualaau faasaina ma e tumau mo le 1-2 vaiaso, ona sosoo ai lea ma lona alualu i luma faifai malie ma le atiina ae o le maualuga i le 6-8 vaiaso.

Pharmacokinetics.

O le pulega tutusa o le hydrochlorothiazide ma le irbesartan e le aafia ai le pharmacokinetics o fualaau taitasi.

Suiga. Pe a maeʻa le puleaina o le tautala, o le tulaga o le leai o le irbesartan e 60-80%, hydrochlorothiazide 50-80%. O le 'ai e le afaina ai le latou bioavailability. Comax o le irbesartan i le plasma toto e ausia pe a maeʻa le 1.5-2 itula i le maea ai o le faʻafofoga tautala, hydrochlorothiazide - pe a uma le 1-2.5 itula.

Tufatufaina. Irbesartan e 96% na tuʻuina i palatini palatini. O le tele o tufatufaga (Vd) o le irbesartan o le 53-93 lita. O fualaau o le pharmacokinetic o le irbesartan e laina ma tutusa i le fua o fualaau mai le 10 mg i le 600 mg. I popo i luga aʻe o le 600 mg (o le faʻasologa lua i le fua o le maualuga maualuga fautuaina), o le pharmacokinetics o le irbesartan e le avea ma laina eletise (faʻaitiitia i le absorption).

O le suavai o le hydrochlorothiazide e 68% e tuʻuina atu i pulu plasma, V d - 0.83-1.14 l / kg.

Metabolism. O le Irbesartan o loʻo faʻafefiloi i le ate e ala i le faʻatasi ma le glucuronic acid ma le faʻamaʻiina. O lona metabolite autu o loo faasalalauina i totonu o le toto o le irbesartan g.tukuronid (e tusa ma le 6%). O suʻesuʻega a le invitro ua faʻaalia ai o le irbesartan e maua ai le faʻamaʻi faʻapitoa e ala i le CYP2C9 isoenzyme o le cytochrome P450. O le aʻafiaga o le CYP3A4 isoenzyme e leai se aoga.

E le o faʻafouina le vai-hydrochlorothiazide. Faʻailo i totonu o le puipui o le placental ma faʻavave i susu o susu. E le mafai ona sopoia le puipui o le toto.

Tofiga. O le faʻatagaga atoa ma le faʻasalaga faʻapitoa e 157-176 ma le 3.0-3.5 ml / min, i le faasologa. T1 / 2 o le irbesartan e 11-15 itula. Irbesartan ma ona metabolites e mafua mai i le manava (80%) ma fatugaʻo (20%). e itiiti ifo i le 2% o le fualaau o le gasegase o loʻo ave e faʻamalosi e gaʻo e le suia.

T 1/2 hydrochlorothiazide - 5-15 itula. O loʻo faʻamalieina e fatugaʻo. O le itiiti ifo i le 61% o le oral dose ua faʻamalosia e le suia i totonu o le 24 itula.

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi. E sili atu le maualuga ole maualuga ole plasma concentrations o irbesartan o loʻo matauina i fafine maʻi. Ae ui i lea, o eseesega i le T1 / 2 o le tuufaatasiga o le irbesartan e leʻi iloa. Ole togafitiga ole Irbesartan i fafine maʻi e le manaʻomia.

O fua faʻatatau i lalo ifo o le taimi o le faʻasalaga (AUC) ma le C max o le irbesartan i le plasma toto na laʻititi maualuga atu i tagata matutua (sili atu ma le 65 tausaga) nai lo tamaiti matutua (lalo o le 65 tausaga). T 1/2 irbesartan e le eseese tele. E le manaʻomia le faʻavasegaina o le gasegase i tagata matutua.

O le gasegase o le tino: i tagata gasegase e le atoatoa le galuega poʻo le faʻaogaina o le hemodialysis, e suia laitiiti ia vaega o le pharmacokinetic o le irbesartan.

Gaioiga o le ate ole maʻi: i tagata gasegase o le gase o le gase function of mildness or moderate severity, ua suia laitiiti ia vaega o le pharmacokinetic o le irbesartan. I tagata gasegase ma le gase o le ate, e leai ni suʻesuʻega na faia.

Faʻasaʻo maualuga (togafitiga o tagata gasegase o loʻo faʻaalia togafitiga faʻatasi).

Faiga faʻavae ma metotia o le faʻaaogaina o Ibertan faaopoopo.

Totonu, e tasi i le aso, e tusa lava po o le a le mea e 'ai. Ibertan Plus 12.5 / 150 mg (papa o loʻo i ai hydrochlorothiazide / irbesartan 12. 5/150 mg, faasolosolo) e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi e le o pulea lelei le toto i le tofiaina o na o le hydrochlorothiazide (12.5 mg / aso) poʻo le irbesartan ( 150 mg / aso) i le monotherapy. Ibertan Plus 12.5 / 300 mg (pusa o loʻo i ai hydrochlorothiazide / nrbesartan 12.5 / 300 mg, mulimuli ane) e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi pe a le pulea lelei le toto i le irbesartan (300 mg / aso) poʻo le Ibertan Plus (12, 5/150 mg).

Ibertan Plus 25-300 mg (papa o loʻo i ai hydrochlorothiazide / irbesartan 25/300 mg, taʻitasi) e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi pe a le pulea lelei le toto o le toto e le pulega o Ibertan Plus (12. 5/300 mg). O le tofiaina o tui e maualuga atu i le 25 mg o le hydrochlorothiazide / 300 mg o le irbesartan 1 le taimi i le aso e le fautuaina. Afai e tatau ai, o le fualaau faasaina Ibertan Plus e mafai ona faʻatulagaina faʻatasi ma isi vailaʻau faʻasaina.

Faʻafitauli le toe faʻaleagaina: ona o le tuufaatasiga o le vailaʻau Ibertan Plus e aofia ai le hydrochlorothiazide. E le fautuaina le fualaau faasaina mo tagata mamaʻi i le ogaoga o le faaletonu (faʻaaogaina le creatinine o le 30 ml / minute. E le manaʻomia se fualaau o le Ibertan Plus Tagata matutua: ole manaʻomia o le Ibertan Plus e le manaʻomia i tagata matutua. Faʻaitiitia le tele o le toto: Faatasi ai ma Ibertan Plus, e tatau ona fetuunai le voluma o le felafolafoaʻi toto ma / poo le masima soda.

Faʻamataʻuga itu ibertana faaopoopo.

O faʻafitauli itu nei o loʻo tuʻuina atu e tusa ai ma fesuiaiga nei o le taimi o lo latou tupuga: masani lava (> 1/10), tele /> 1/100, 1/1 000, 1/10 000, 30 ml / min.

Le faaaogaina o fualaau faasaina i tamaiti.

Faʻailoaina i tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Faaaoga i tagata matutua.

E le manaʻomia se suiga o Ibertan Plus i tagata matutua.

Faatonuga faʻapitoa mo le taliaina ibertana faaopoopo.

Tagata maʻi e maua ai le faʻamalosia o le mafaufau ma faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto toto: i tagata mamai e maualuga le maualuga o le toto, Ibertan Plus e seasea mafua ona mafua ai le faʻasalaga faʻavae. E mafai ona matauina i le gasegase o masini e mafua ai le faʻaitiitia o le vevela o le toto poʻo le maualalo o le sodium i totonu o le togafitiga o le diuretic, faatasi ai ma se meaai e faʻasaina ai le masima, ma le manava poʻo le vomiting. O ia tulaga e tatau ona faʻasaʻoina aʻo lei togafitia Ibertan Plus.

Aafiaga ole gasegase ma le endocrin. Atonu o le a faʻaitiitia ai le gasegase o le kulukose. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e mafai ona manaʻomia le faʻaleleia o le inisalini poʻo vailaʻau o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala. I le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo, o le atinaʻeina o maʻi maʻisuka latent e mafai.

I le taimi o le togafitiga ma togafitiga o thiazide, o le hyperuricemia poʻo le faʻateleina o le gout e mafai ona tupu i nisi o gasegase.

Faʻaleagaina o le paleni vai-electrolyte. Thurezide diuretics, e aofia ai le hydrochlorothiazide. e mafai ona mafua ai le solia o le paleni vai-electrolyte (hypokalemia, hyponatremia ma le hypochloremic alkalosis). E ui lava o le atinaʻeina o le hypokalemia e mafai ona maua i togafitiga faʻasolosolo, o le faʻaoga faʻatasi ma le valea e mafai ona faʻaititia ai le hypokalemia e mafua mai i le diuretic. O le lamatiaga o le hypokalemia ua faateleina i tagata mamaʻi e maua glucocorticosteroids poʻo le adrenocorticotropic hormone. I se isi itu, faʻafetai i le faʻaaogaina, o se vaega o le sauniuniga Ibertan Plus, hyperlinks e mafai, aemaise lava i le i ai o le le atoatoa ma / poʻo le fatu poʻo le maʻisuka. Le siakiina e le aunoa o le vevela potassium i tagata gasegase e ono lamatia.

O togafitiga o Thiazide e mafai ona faʻaitiitia ai le excretion o ion calcium e fatugaʻo ma mafua ai le hypercalcemia faʻasolosolo i le leai o le faʻamautuina o le calcium metabolism. O le hypercalcemia malosi e mafai ona taʻu mai ai le hyperparathyroidism latent. O togafitiga Thiazide e tatau ona faamutaina aʻo le i faia suesuega o le parathyroid function.

Ua faaalia ai o togafitiga faʻasolosolo e mafai ona faʻateleina le excretion o ionite magnesia e fatugaʻo, lea e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le hypomagnesemia.

Renovascular maualuga maualuga. I tagata gasegase e iai le faʻamaʻi o le tino poʻo le faʻamaʻi o le naʻo le gaioiga galue, pe a faʻaaogaina fualaau faasaina e aʻafia ai le RAAS, o loʻo i ai se faʻalavelave tele e faʻavaeina ai le faʻamalosia o le mafaufau ma le le atoatoa. E ui lava e leʻi maua ia faʻamatalaga ao aveina Ibertan Plus, o aʻafiaga faʻapitoa e mafai ona faʻamoemoeina i le taimi o le faʻaaogaina o faʻatautau a le angiotensin II.

Faʻaleagaina o le Renal ma le tulaga pe a uma le gaosia o fatu fatu. I le tulaga o le faʻaaogaina o le vailaʻau Ibertan Plus i tagata gasegase e le atoatoa le galuega, o le siaki taimi o mea o le potassium, creatinine ma le uric acid i le toto toto ua faʻaalia. E leai se poto masani i le faʻaaogaina o le Ibertan Plus i tagata gasegase ina ua maeʻa le toe gaosia o fatuga.

Aortic or mitral valve stenosis, hypertrophic obstructive cardiomyopathy. E pei o le faʻaaogaina o isi vasodilators, e manaʻomia le lapataiga pe a faʻasalalau Ibertan Plus i tagata maʻi ma le faʻamalosi faʻamalosi poʻo le gasegase faʻamalosi poʻo le gasegase faʻalavelave cardiomyopathy.

Faʻatonuina o le Peraimeri. O vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi e faʻamaonia ai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le renin-angiotensin-aldosterone e masani lava ona leai se aoga i tagata gasegase i le hyperaldostronism muamua. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina Ibertan Plus i ia tulaga e le talafeagai.

Suʻeina o suʻega: hydrochlorothiazide e mafai ona mafua ai se taunuuga lelei i le taimi o le puleaina o le puipuia.

Isi. E pei o isi fualaau faʻasaina e aʻafia ai le faʻafouina o le renin-angiotensin-aldosterone, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i tagata gasegase e maua i le maʻi fatu ma / poʻo le atherosclerosis o vaʻa failele e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le faʻamaʻi o le myocardial poʻo le stroke. Togafitiga o ia ituaiga o gasegase e tatau ona faia e le iodine ma le puleaina o le toto maualuga.

O loʻo i ai lipoti o le faʻaleagaina poʻo le faʻavavevaveina o le tino lupus erythematosus i le taimi o le filifilia o togafitiga thiazide.

Aafiaga i luga o le gafatia e tietie ai taavale ma galulue i auala

O le aʻafiaga o le Ibertan Plus i le mafai ona ave taavale ma faia galuega e manaʻomia ai le gauai atili e leʻo suʻesuʻeina. Ae ui i lea, ao faagasolo le vaitaimi o le tagofia o fualaau faasaina, e ao ona faʻaeteete i le avetaʻavaleina o taavale ma galue i auala, talu mai le taimi o togafitiga togafitiga ma le tele o le galala e mafai.

Faʻasalaga.

Faailoga (masalomia): irbesartan - o le faʻaitiitia o le toto o le toto, tachycardia, bradycardia. Hydrochlorothiazide - hypokalemia, hyponatremia, faʻamalasea ona o le tele o meaʻai. O faʻaaliga sili ona taatele o le sologa lelei o le gaoi ma le moe. O le Hypokalemia e mafai ona taʻitaʻia ma / poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o glycosides cardiac ma fualaau oona.

Togafitiga: faʻalagolago i le taimi ua mavae talu mai le taimi o le pulega ma le mamafa o le faʻaʻailoga. O fuafuaga fuafuaina e aofia ai le faʻaleagaina o le vomiting ma / poʻo le faʻafefe, o le faʻaaogaina o le carbon carbonate, o le mataituina ma le totoʻa o le tulaga o le maʻi, ma le faailoga ma le lagolagoina o togafitiga. E tatau ona taofiofia le faʻaogaina o le eletise ma le creatinine i le plasma toto. I le tulaga o le atinaʻeina o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, o le tagata maʻi e tatau ona faʻataʻoto i luga o lona tua ma pito i lalo maualalo ma i se taimi vave lava e mafai ai ona faia le taui o salts ma suavai. Irbesartan e le o faʻamalosi i le taimi o le maʻi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau.

O isi vailaʻau faʻasaʻi: o le antihypertensive aafiaga o le fualaau faasaina Ibertan Plus e mafai ona faʻaleleia atili e ala i le faʻaaogaina o isi vailaʻau faʻasaʻi. O le vai hydrochlorothiazide ma le irbesartan (i doses e oʻo i le 25 mg o le hydrochlorothiazide / 300 mg o le irbesartan) e mafai ona faʻaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamalosi, e aofia ai le "faʻagesegese" o poloka o le calcium channelers ma beta-blockers. O le togafitiga muamua ma le maualuga o tui o togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga ma faateleina ai le lamatiaga o le siʻosiʻomaga.

Lithium: O loʻo i ai lipoti o se faʻaopoopoga faʻavevelaina i le mafanafana o concenthium concentrations ma mea faʻafefe ma le faʻaaogaina o sauniuniga o le lithium ma le angiotensin-liua inhibitors o le enzyme. Mo le tagata, o mea tutusa lava e seasea lava ona tafao faamasani. E le gata i lea, o le lafoaia o le lithium ua faaitiitia i le faaaogaina o togafitiga thiazide, o le mea la pe a faatonuina Ibertan Plus, o loo i ai se tulaga faateleina o le atiaeina o se aafiaga oona o le lithium. Afai e manaʻomia le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga, e fautuaina le mataʻituina ma le faʻaeteete o mea e maua i le lithium i le toto toto.

O vailaʻau faʻamaʻi e aʻafia ai le potassium i le toto: o le aafiaga o le hypokalemic o le hydrochlorothiazide e faavaivaia e le malosi o le malosi o le masika o irbesartan.Ae peitai, o le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e mafai ona faʻaleleia e isi vailaʻau, o lona mafuaʻaga e fesootaʻi ma le leiloa o le potassium ma le gnococalpemia (mo se faʻataʻitaʻiga, diuretics, laxatives, amphotericin, carbenoxolone, penisillin G sodium, vailaʻau acid salicylic) Nai lo lena, e faʻavae i luga o le poto masani o le faʻaaogaina o fualaau faasaina angiotensin-aldosterone system, faʻaoga faʻaogaina o le faʻamalolo-faʻamalolo. x dpureshkov. o mea e faʻaaogaina oiologically active, substitutes masima masima, poʻo isi vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le suka o le potassium (pei o le sodium heparin) e mafai ona mafua ai le faateleina o le maʻi Katya. E fautuaina e tatau ona mataʻituina le vevela i le gasegase e iai se lamatiaga o le hyperkalemia.

O vailaʻau faʻaleagaina e aʻafia i le solia o le paleni paluga i le toto toto: E fautuaina le mataʻituina ma le faʻaeteete o mea o le palukala i totonu o le toto aʻo faia faʻatasi le Ibertan Plus ma fualaau oona e aʻafia ai le solia o le paleni o le paluga i le toto (mo se faʻataʻitaʻiga, glycosides cardiac, vailaʻau faʻamaʻi).

Noncoroidal anti-inflammatory drugs: pe a faatonuina le angotensin II e maua i le vailaau faʻatasi ma vailaau e leai ni mea e faʻamaʻi ai (anti-inflammatory drugs) (mo le faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le filifilia o le cyclooxygenase-2 inhibitors (COX-2), acetylsalicylic acid (> 3 g / aso) ma le le faʻaaogaina o le anti-inflammatory drugs). E pei o le faʻaaogaina o le angiotensin le liua o le iniseti o le enzyme ma le angiotensin II e maua ai le faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma NSAID, o loʻo i ai se faʻalavelave faateleina o le gaioiga o le tino, e oʻo atu i le atinaʻeina o le gasegase lapoa, faateleina le vevela o le potassium, aemaise lava i tagata mamaʻi ua maeʻa le galuega. O lenei tuufaatasiga o fualaau faasaina e tatau ona faatulaga ma le lapataiga, aemaise lava i tagata matutua. O tagata maʻi e le tatau ona faʻamalolo. O le mataituina o galuega a le Renal e tatau ona faia pe a uma le amataga o le tuufaatasiga o togafitiga ma taimi taʻitasi i le lumanaʻi.

Faamatalaga faaopoopo e uiga i fegalegaleaiga fualaau faasaina o le irbesartan: hydrochlorothiazide e le afaina ai le pharmacokinetics o le irbesartan. Aʻo faʻasalalau le gasegase e faʻatasi ma warfarin, faʻafeiloaʻiina e tagata faʻatoʻilaloina o le CYP2C9 isoenzyme, e leai se mea faʻapitoa o le pharmacokinetic ma le vailaʻau pharmacodynamic na maua. O le aʻafiaga o le CYP2C9 o le insocers o le isoenzyme, e pei o le rifampicin, i luga o le pharmacokinetics o irbesartan e le i iloiloina. Faʻatasi ai ma le tofiaina o tagata e leai se mea e tasi e faʻatasi ma le digoxin, e leʻi suia le falemaʻi o le pharmacokinetics.

Faamatalaga faaopoopo e uiga i fegalegaleaiga faasaina o le hydrochlorothiazide:

O vailaʻau nei e mafai ona fegalegaleai ma togafitiga faʻasaʻo aʻo faʻamaonia:

Ethanol, faʻasalaga poʻo faʻatau fualaau faasaina: faʻateleina manatu faʻapitoa e mafai ona matauina.

Catecholamines (eg, norepinephrine): le aoga o nei fualaau faasaina e mafai ona faaitiitia.

Tagata e le o le faʻamaʻivaʻavalavala (mosaʻo tubocurarine): hydrochlorothiazide e ono mafai ai ona aʻafia ai aʻafiaga o tagata e le o le faʻafefelalari musika.

Fualaau oona (hypoglycemic drugs) (gaʻo tautala ma inisalini): o se fesuiaiga ole fomaʻi o vailaʻau oona e mafai ona manaʻomia.

Colestyramine ma le colestipol: i le i ai o sene o fesuiaiga fou, o le absorption o le hydrochlorothiazide ua faalavelaveina. O le va o le va o nei fualaau faʻatau e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 itula.

Glucocorticosteroids, hormonone adrenocorticotropic: Faailoaina le soliga o le paleni vai-electrolyte, aemaise lava le siitia o le hypokalemia.

Vaitafe-anti-gout: faasaʻo le tele o vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ai le gout atonu e manaʻomia, talu ai e mafai e le hydrochlorothiazide ona faʻateleina le anotusi o le uric acid i le plasma toto. O le siʻitia i le fua o le probenenide poʻo le sulfinpyrazone atonu e manaʻomia. E mafai ona faʻateleina le faʻaaogaina o faʻasolosolo faʻamaʻi ile allopurinol.

Aano o le Kalama: thiezide diuretics e mafai ona faateleina le calcium plasma ona o se faaitiitia i lona manava. Afai e talafeagai le faatonuina o mea faaopoopo o le calcium poʻo fualaau oona e aʻafia ai le konisini (mo se faʻataʻitaʻiga, vitamini D), e tatau ona fetuunai le fualaau o nei vailaʻau e tusa ai ma le puleaina o le calcium i le plasma toto.

Isi ituaiga o fefaʻatauaiga faʻamalositino: thiezide diuretics e mafai ona faʻaleleia ai le maualuga o le aʻafiaga o beta-blockers ma le diazoxide. Anticholinergics (faʻataʻitaʻiga, atropine) e mafai ona faʻaleleia ai le bioavailability of diuretic thiazide e ala i le faʻaitiitia o le motusuga o le gastrointestinal ma le gaosiga gaosiga gaogao. O togafitiga o le Thiazide e ono faʻapupulaina ai le aʻafiaga o aʻafiaga leaga na mafua mai i le faʻailoga. O togafitiga o Thiazide e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻamalosi o vailaʻau cytotoxic e fatuga (mo se faʻataʻitaʻiga, cyclophosphamide, methotrexate) ma faʻamalosia ai o latou aʻafiaga.

Tu ma aga i falemaʻi.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina.

I le vevela e leai se sili atu i le 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. E lua tausaga le ola o le taligalu.

O le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina faaopoopo e pei lava ona faʻamatala mai e le fomaʻi, o le faʻamatalaga tuʻuina atu mo le faʻamatalaga!

Contraindications

- Faʻaaogāina o le vailaʻau faʻamalosi poʻo isi vaega o le vailaʻau,

- gasegase o le galactose faʻatoʻateleina, le atoatoa le laase poʻo le malabsorption o le kulukose ma le galactose,

- e oʻo atu i le 18 tausaga (le faʻamaoniaina ma le saogalemu).

Hyponatremia, o se taumafataga e faʻatapulaʻaina ai le masima, faʻataunuʻuina o le tino poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se gaioiga galue e tasi, faʻamalalaina (e aofia ai le manava, vomiting), togafitiga muamua o le diuretic, le toe faʻalavelave, hemodialysis, tulaga pe a uma le gaosia o fatu fatu (le lava le poto masani) gasegase ogaoga o le ate (le lava le poto masani), hyperlink, faʻatasi ma le sauniuni i lithium, faʻamaʻi o vailaau faʻasaina ma vaʻavaʻa, gy (cardiomyopathy obstructive cardiomyopathy) (GOKMP), ulutala muamua o le tino, faaletonu tumau o le fatu (NYHA class III-IV class function class), maʻi fatu o le coronary heart (CHD) ma / poʻo le atherosclerotic cerebrovascular maʻi, tagata matutua e sili atu i le 75 tausaga.

Faʻamatalaga o le gaioiga faʻataʻitaʻi

Antihypertensive agent, fomaʻi o le receptor angiotensin II. E poloka poloka ATB, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o aʻafiaga o meaola o le angiotensin II, e aʻafia ai vasoconstrictor aafiaga, faʻaleleia aafiaga i le faʻasaʻolotoina o le aldosterone ma le faʻafouina o le faʻalavelave popole popole. O le iʻuga, o le faʻaitiitia o le toto maualuga.

Faʻaititia le OPSS, faʻaitiitia le uta. E faaitiitia ai le toto (ma sina suiga i le fatu) ma le mamafa i le pulmonary circulation, ma o le faaitiitia o le toto maualuga o le totoga o le toto.

E le afaina ai le mamafa o triglycerides, o mea o loʻo i totonu o le cholesterol, glukose, uric acid i le plasma toto poʻo le excretion o le uric acid i le urine.

Pharmacodynamics

Polokalame faʻapitoa a le angiotensin II ma le faʻafefeteina (subtype AT1).

Faʻaitiitia le faʻasologa o le vasoconstrictor o le angiotensin II, faʻaitiitia le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma, faʻaitiitia ai le OPSS, i le maea ai o le fatu, ma le totoina o le toto ma le mamafa i le pulmonary circulation.

E le afaina ai le kinase II (ACE), lea e faʻaumatia ai le malosi ma e aʻafia i le fausiaina o angiotensin II.

E galue malie, pe a uma se tasi o fua, o le a sili ona maualuga le ola pe a uma le 3-6 itula.

Faʻaauau pea le aʻafiaga mo le 24 itula.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani i totonu o le 1-2 vaiaso, o le aafiaga e maua ai le mautu ma ausia le maualuga pe a uma le 4-6 vaiaso.

Pharmacokinetics

A maeʻa le puleaina o le tautala, e lelei le faʻaleleia mai le mea o loʻo i ai meaʻai. O le kulimi o le irbesartan i le plasma toto e maua i le 1.5-2 itula i le maeʻa ai o le taumafa. O le leai o se avanoa e 60-80%. O le taumafataga faʻatasi e le afaina ai le bioavailability of irbesartan.

O le faʻamalosia o le palatini plasma e tusa ma le 96%. Vd - 53-93 lita. CSS e oʻo atu i totonu o le 3 aso i le maeʻa ai o le faʻaaogaina o le irbesartan 1 le taimi / Faʻasolosolo i le 1 taimi / o loʻo i ai se faʻapulaʻa faʻapipiʻi o le irbesartan i le plasma (itiiti ifo ma le 20%).

A maeʻa ona faʻapalaina le 14C-irbesartan, 80-85% o le leitiola i totonu o le toto feʻaveaʻi e pa'ū i luga ole fesuiaiga e le suia.

O le Irbesartan o loʻo faʻafefiloi i le ate e ala i le faʻasalaga e fausia ai le kullucuronide ma le faʻamaʻiina. O le metabolite autu o le irbesartan glucuronide (pe a ma le 6%).

I le vailaau togafitiga, o le irbesartan o loo faamatalaina i le pharmacokinetics, faatasi ai ma le T1 / 2 i le laasaga o le 11-15 itula. O le atoaga o le faasao ma le taofiga o le lapoa e 157-176 ml / min ma le 3-3.5 ml / min, i le faasologa. Irbesartan ma ona metabolites ua alu i le talo ma le urine.

I tagata gasegase e le o toe galue, o le cirrhosis faʻaleagaga, o vailaʻau o le pharmacokinetic o le irbesartan e le o matua suia.

Faʻaiʻuga

Mai le faʻalavelave o le tino ma aʻafiaga aʻafia: ≥1% - tiga o le tino, vevela, vaivai, atuatuvale / faʻavalea.

Mai le cardiovascular system and blood (hematopoiesis, hemostasis): ≥1% - tachycardia.

Mai le manava o le tino: ≥1% - faʻamaʻi pipisi o le respiratory tract (fiva, ma isi), sinusopathy, sinusitis, pharyngitis, rhinitis, tale.

Mai le mea o loʻo i ai meaʻai: ≥1% - manava, gasegase, vomia, faʻamaʻi vailaʻau, fagu.

Mai i le maskloskeletal system: ≥1% - tiga o le musukalokeletal (e aofia ai le myalgia, tiga i ponaivi, i totonu o le fatafata).

Tali atu i le Allergic: ≥1% - faʻavave.

Isi: ≥1% - tiga o le abdominal, siama o le urinary tract.

Tosiga ma le pulega

Ole fua muamua ole 150 mg, pe afai e manaʻomia, ia faʻaopopo le dose i le 300 mg. I nisi o tulaga (taumafa o le hypochloride, togafitiga ma nisi o togafitiga, togafitiga muamua mo le vomiting or diarrhea, hemodialysis), o le laʻititi muamua o le fualaau o loʻo faaaogaina.

O le Irbesartan e faʻaalia i le tautala 1 taimi / aso, e sili i le taimi tutusa o le aso.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga faʻamalolo, faʻamalositino, sauniuniga ole palukalo, o le faateleina o le mea pāmaia i le plasma toto e mafai.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le hydrochlorothiazide, ua faʻaalia ai le natura faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le faʻamalosia.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le carbonate carbonate, o le faateleina o le maualuga o le concentration o le lithium i le plasma toto e mafai.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le fluconazole e mafai ona taofiofia ai le metabolism o le irbesartan.

Lapataiga mo le faʻaaoga

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le hyponatremia (togafitiga ma togafitiga, faʻatapulaʻaina o le masima ma meaai, manava, vomiting), i tagata gasegase i le hemodialysis (o le atinaʻeina o le faʻamaoniga o le symptomatic), faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi.

E tatau ona faʻaauau le faʻaeteete i tagata gasegase i le maualuga o le toto maualuga e mafua mai i le faʻasolosolo o le tino poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se fatuga tasi (faʻalavelave faʻalavelave maualuga ma le le atoatoa), faʻasolosolo faʻamalosi, faʻalavelave cardiomyopathy, faʻalavelave ogaoga fatu (tulaga III - IV faʻavasegaga NYHA) ma le maʻi fatu o le coronary (faʻateleina le aʻafiaga o le faʻaogaina o le myocardial, angina pectoris).

E le gata i lea, o le siakiina o le vevela o le potassium ma le creatinine ua fautuaina.

E le o fautuaina mo tagata gasegase e maua ai le muamua o le hyperaldosteronism, ma le faaletonu ogaoga (e leai se poto masani), i tagata gasegase i le gaosiga o fatugaga talu ai nei (leai se poto masani).

Faatonuga faʻapitoa mo le taliaina

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga i meaola falesuesue, e leʻi faʻavaeina mutagenic, clastogenic, ma aʻafiaga o gasegase o irbesartan.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

E leai ni faʻamatalaga o le aʻafiaga o le valea i luga o le malosi e ave ai taavale ma faʻaoga masini.

O fualaau oona faapena:

  • Berlipril (Berlipril) Paʻu papa
  • Moxogamma (Moxogamma) Paʻu papa
  • Diacordin 60 (Diacase 60) Laupapa tautala
  • Captopril-AKOS (Captopril-AKOS) Paʻu pepa
  • Moxonitex (Moxonitex) Laupapa Laufofoga
  • Adelphan-Esidrex (Adelphane-Es> Pills
  • Captopril (Captopril) Laulafoga Tautala
  • Valz (pulu tuʻu)
  • Valz H (Valz H) Paʻu papa
  • Moxonidine (Moxon> Laupapa Laufofoga

** Taʻiala Faʻataʻitaʻi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga. Mo nisi faʻamatalaga, faʻamolemole silasila i le faʻamatalaga a le kamupanī. Aua e te mafaufau ia te oe lava, ae e te leʻi amata faʻaaoga Ibertan, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. EUROLAB e le tali atu i aʻafiaga na mafua ona o le faʻaaogaina o faʻamatalaga na lafoina i luga o le taulaga. Soʻo se faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e le suia le fautuaga a se fomaʻi ma e le mafai ona avea o se faʻamaoniga o le lelei o le faʻamalosi.

E fiafia i Ibertan? E te fia iloa nisi faʻamatalaga auiliili pe oe manaʻomia e vaʻai se fomaʻi? Pe oe manaʻomia se asiasiga? E mafai faia se taimi atofaina ma le fomaʻi - falemaʻi Euro fale i taimi uma i lau auʻaunaga! O fomaʻi lelei o le a suʻe oe, fautuaina, tuʻuina atu le fesoasoani talafeagai ma faia se faʻamaoniga. E mafai foi oe valaau se fomai i le fale. Falemaʻi Euro fale tatala atu ia te oe faataamilo i le uati.

** faʻalogo! O le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i lenei taʻiala taiala ua fuafua mo fomai fomaʻi ma e le tatau ona avea ma mafuaʻaga mo fualaau faʻapitoa. O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina Ibertan ua tuʻuina atu mo faʻamatalaga ma e le fuafuaina e faʻamaonia togafitiga e aunoa ma le auai o se fomaʻi. O maʻi e manaʻomia fautuaga faʻapitoa!

Afai o loʻo e fiafia pea i nisi vailaʻau ma vailaʻau, o latou faʻamatalaga ma faatonuga mo le faʻaogaina, faʻamatalaga e uiga i le tuufaatasiga ma le ituaiga o faʻamalolo, faʻamaoniga mo le faʻaaogaina ma aʻafiaga itu, metotia faʻaaoga, tau ma iloiloga o vailaʻau, pe o iai sau isi fesili ma fautuaga - tusitusi ia i matou, matou te taumafai moni e fesoasoani ia te oe.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

E mafai ona e faʻatau se sui soʻo se mea e teu ai i se ata vali ata. O le gaioiga o le gaioiga galue o se mea e le masani ai. O le meafaigaluega e tasi-vaega, o lona uiga o mea o loʻo totoe i totonu o le tuufaatasiga e le faʻaalia ai se mea e le talafeagai. O le faʻatonuga o le irbesartan i le 1 papa maʻa: 75, 150 ma le 300 mg. E mafai ona e faʻatau le oloa ile paʻu (14 pcs.). O le atigipusa pepa e 2 pusa faʻapipiʻi.

Faʻataʻitaʻiga

O fualaau faasaina e maua ai se aafiaga taufaasese. O le mea autu i lona tuufaatasiga e avea o se tagata faʻatautau. O lona uiga e faʻafefeteina e le irbesartan le gaioiga a le 'angiotensin II talini, e fesoasoani i le faatumauina o puipui o toto i leo (faʻaitiitia le faʻamaonia o veins, arteries). O le iʻuga, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto e paʻu malie.

O le galuega a le angiotensin 2 ituaiga e le na o le vavalalata o vaʻa toto ma le faʻateleina o le mamafa, ae faʻapea foi le faʻatonutonuina o le faaputuga platelet ma la latou faʻaaloalo. O fegalegaleaiga a le au suetusi ma lenei hormone e taofia ai le gaosiga o le oxid nitric, o se vaega ole vasorlaxating. I lalo o le faatosinaga a Ibertan, o le faʻasalalau faʻasolosolo ua faʻagesegese.

E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻaititia i le faʻamasinoga o le aldosterone. O le hormone lenei o le mineralocorticoid group. E maua mai i le gaʻo faʻaleagaina.O lona autu autu o le faatonutonuina o le felauaiga o le sodium ma le potassium ma gaʻo chlorine. E lagolagoina e lenei hormone se mea totino o le tino e pei o le mamanu. Aldosterone o loʻo faʻapipiʻiina ma le auai o le angiotensin ituaiga 2. O le mea lea, faatasi ai ma se faaitiitia i le gaoioiga a le vaega mulimuli, o le galuega a le uluai hormone ua taofia.

O fualaau faasaina e maua ai se aafiaga taufaasese.

Ae ui i lea, e leai se aʻafiaga leaga i le kinase II, lea e aʻafia i le faʻaumatia o le bradykinin ma fesoasoani i le fausia o le angiotensin 2 ituaiga. Irbesartan e leai se aafiaga taua i le fatu fatu. O se taunuuga, o le aʻafiaga o faʻafitauli mai le cardiovascular system e le faʻateleina. Ua maitauina o le meafaigaluega i le fesili e le afaina ai le gaosiga o triglycerides, cholesterol.

Ma le faʻaeteete

O le tele o faʻasagaga faʻatasi e vaʻaia, lea e tatau ai ona faʻaalia le tele o le gauai, e aofia ai:

  • solia o le felauaiga o sodium cations,
  • masima e aunoa ma se masima
  • o le gaioiga o le tino, aemaise lava, le vavalalata o le lumenia o le ogatotonu,
  • faʻateleina le faʻamamaina o le suavai mai le tino, e aofia ai tulaga faʻaleagaina, faʻatasi ai ma le vomiting, manava,
  • faaaogaina lata mai o togafitiga thiazide,
  • taimi o le toe faʻaleleia pe a uma le gaosiga o fatugaʻo,
  • faatelegeseina le ala o le toto e ala i le pupuʻu, vailaʻau oona, lea e mafai ona mafua mai i le vevesi,
  • faʻaoga tutusa ma sauniuniga e aofia ai le lithium,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi faʻatasi ma le faʻaogaina o le aldosterone faʻasologa,
  • suiga i le atherosclerotic i vaʻa vaʻaia,
  • faamai o le cardiovascular system: ischemia, le atoatoa le galuega a lenei okeni.

Ma le faʻaeteete, o le vailaʻau ua faatonuina mo se faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Faʻafefea ona ave Ibertan?

I le amataga o togafitiga, o le fua o le irbesartan e itiiti (150 mg). Faʻateleina o le ulufale - 1 taimi i le aso. E mafai ona ave le vailaau i luga o se manava gaogao, i le taimi pe a uma le taumafataga. Ae ui i lea, i nisi tulaga, e manaʻomia le faʻaitiitia o le faʻaititia o le faʻaititia o le dose - e oʻo atu ile 75 mg i le aso. O se faʻamaoniga mo lenei mea o le faʻamaʻavaʻaina, o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto na tafe, ave fualaau e faʻaleleia ai le faʻamalosi tino, ma le masima e leai se masima.

Afai e faʻaleagaina le tino ile tino, ona faʻatupulaia lea o le numbesartan i le 300 mg i le aso. E maitauina o le faia o tui e sili atu i le 300 mg e le faateleina ai le malosi o le fualaau faasaina. Pe a suia le aofaʻi o le vailaau faʻasaina, e tatau ona faatumauina paʻu (e oʻo i le 2 vaiaso).

Faʻaleleia o le nephropathy: o le vailaau faʻasaina ua faatonuina 150 mg i le aso. Afai e tatau ai, o le fualaau o le mea galue e faateleina i le 300 mg (e le silia le 1 taimi i le aso).

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

Totonu, 1 le taimi i le aso, e tusa lava po o le a le mea e taumafa ai meaai, fufulu ile vai.

E masani lava o le togafitiga fautuaina ma le tausiga o le 150 mg i aso taʻitasi. O maʻi ua gasegase, ma le faaitiitia o le toto o le toto (BCC) (e aofia ai le manava, vomia), ma le hyponatremia, i le taimi o togafitiga ma togafitiga poo mea taumafa faatasi ai ma le faatapulaaina o le faaaogaina o le sodium chloride, po o le gasegase, po o gasegase e sili atu i le 75 tausaga le matua fautuaina. - 75 mg i le aso.

I le le lava o le malosi o le togafitiga, o le a faaopoopoina le fua ile 300 mg i le aso. O le isi faʻaopoopoga o le dose ma le vaeluaga o le 1-2 vaiaso (sili atu i le 300 mg i le aso) e le faʻapupulaina ai le mamafa o le faʻamalosiaga. Afai e leai se aoga i le taimi o le monotherapy, o se tuufaatasiga ma se isi vailaʻau faʻasaina, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le maualalo o fua o diuretics (hydrochlorothiazide), e mafai.

Mo le togafitiga o le nephropathy, o tagata maʻi e maua i le maualuga o le toto ma le maʻisuka ituaiga 2 ua fautuaina i le aso le muamua o le Ibertan 150 mg i le aso, afai e le lava le togafitiga, e mafai ona faateleina le fua (i le vaeluaga 2 vaiaso) i le 300 mg i le aso.

O tagata mamaʻi e le atoatoa le aoga, e le manaʻomia le fetuunaʻi o fua.

O tagata maʻi e maualalo le galuega o le ate e leʻo manaʻomia le fetuunaiga o le mamafa o fua o le fua. E leai se faʻamatalaga faʻapitoa i tagata gasegase o loʻo i ai le gaioiga o le ate.

Ibertan - faatonuga mo le faaaogaina, tau, iloiloga

I luma o oe o faʻamatalaga e uiga i tapenapenaga Ibertan - o le faʻasalalauga e tuʻuina atu i se faaliliuga e aunoa ma se totogi ma tuʻuina atu mo na o masani. O faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i luga o la matou 'upega tafaʻilagi e le o se mafuaaga mo le faʻamalositino.

Gaosiga: Polpharma S.A. Zaklady Farmaceutyczne SA, PL

Mea gaosi
Vasega o faʻamaʻi

  • Matua Maualuga o le Peraimeri
  • Maualuga le maualuga

Clinical and pharmacological group

  • E leʻi faʻamaonia. Vaʻai faatonuga

Faʻataʻitaʻiga
Pharmacological group

  • Angiotensin II tagata talitane (AT1 subtype)

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga faʻamalolo, faʻamalositino, sauniuniga ole palukalo, o le faateleina o le mea pāmaia i le plasma toto e mafai.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le hydrochlorothiazide, ua faʻaalia ai le natura faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le faʻamalosia. Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le carbonate carbonate, o le faateleina o le maualuga o le concentration o le lithium i le plasma toto e mafai.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le fluconazole e mafai ona taofiofia ai le metabolism o le irbesartan.

E faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le hyponatremia (togafitiga ma togafitiga, faʻatapulaʻaina o le masima ma meaai, manava, vomiting), i tagata gasegase i le hemodialysis (o le atinaʻeina o le faʻamaoniga o le symptomatic), faʻapea foʻi ma tagata mamaʻi.

E tatau ona faʻaauau le faʻaeteete i tagata gasegase i le maualuga o le toto maualuga e mafua mai i le faʻasolosolo o le tino poʻo le faʻasolosolo o le gaʻo o se fatuga tasi (faʻalavelave faʻalavelave maualuga ma le le atoatoa), faʻasolosolo faʻamalosi, faʻalavelave cardiomyopathy, faʻalavelave ogaoga fatu (tulaga III - IV faʻavasegaga NYHA) ma le maʻi fatu o le coronary (faʻateleina le aʻafiaga o le faʻaogaina o le myocardial, angina pectoris). E le gata i lea, o le siakiina o le vevela o le potassium ma le creatinine ua fautuaina.

E le o fautuaina mo tagata gasegase e maua ai le muamua o le hyperaldosteronism, ma le faaletonu ogaoga (e leai se poto masani), i tagata gasegase i le gaosiga o fatugaga talu ai nei (leai se poto masani).

Irbesartan: analogues, faatonuga mo le faʻaogaina, tau ma iloiloga

O le maualuga o le toto maualuga, o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o se tasi lea o faamai masani o lo tatou taimi. E leai sona tausaga po o se itupa. O le maʻi e fa ona vaega o le atinaʻe, o ia mea uma e fetaui ma ana togafitiga. Irbesartan o se tasi o vailaʻau e fesoasoani e faʻafetaui ai le maualuga o le toto ma tausia le soifua maloloina.

Faatonuga mo le faʻaaogaina, tau ma iloiloga i le suia o Irbesartan i analogues taugofie, faitau i lalo.

Faʻaaogā mo le toe faʻaaogaina o le galuega

O le toilalo o Renal e le o se mafuaaga e faʻagata ai togafitiga. Aʻo ave le vailaau e faʻasaga i le talaaga o lenei tulaga faʻaleagaina, e tatau ona faʻatino le faʻaeteete.

O le atinaʻeina ole maʻi maʻi ate e le o se mafuaʻaga mo le faʻamavaeina o fualaau.

Ibertan Overdose

O le tele lava o taimi, o gasegase e sili atu ona maualalo le toto, e le masani ona tupu le tachycardia. I tulaga vavalalata, o faailoga o bradycardia e tupu. O le faʻaitiitia o le malosi o faʻamatalaga le lelei o le a fesoasoani i le gasegase, o le tofiaina o sorbents (pe a fai ua uma ona ave le vailaʻau). I le faʻamavaeina o faʻamaoniga taʻitasi, o vailaʻau faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina, mo se faʻataʻitaʻiga, ia faʻasolosolo le paʻu o le fatu, maualuga o le mamafa.

Ava malosi

Tuuina atu e faapea o le ethanol e fesoasoani i le faalauteleina o toto toto, e le fautuaina e faʻaaoga vailaʻau inu i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma Ibertan. I lenei tulaga, o le gaoioiga antihypertensive o le fualaau faasaina ua faateleina.

Tuuina atu e faapea o le ethanol e fesoasoani i le faalauteleina o toto toto, e le fautuaina e faʻaaoga vailaʻau inu i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma Ibertan.

O avanoa lelei mo le suia o le vailaʻau o loʻo fesiligia:

  • Irbesartan
  • Irsar
  • Talofa
  • Telmisartan.

O le filifiliga muamua o se sui tuusaʻo mo Iberta. O lenei meafaigaluega e aofia ai le mea e tasi o loʻo galue malosi. O lona metotia e 150 ma le 300 mg i le 1 papa. E tusa ai ma itu autu, o Irbesartan e ese mai i Ibertan.

Irsar o se isi faʻasologa o fualaau faasaina o loʻo fesiligia. E le eseese i le tuufaatasiga, o le vailaau o le gaioiga galue, o faʻamaoniga ma le faʻailoga. O nei tupe e tutusa ma le vaega o tau. O le isi mea e suitulaga (Aprovel) e tau tele atu (600-800 rubles). Faʻasalaga pepa - laulau. I le 1 pc e aofia ai le 150 ma le 300 mg o le irbesartan. O le mea lea, e mafai foi ona faʻamautuina le vailaʻau nai lo le vailaʻau o loʻo fesiligia.

Telmisartan o loʻo i ai le vaega o le igoa e tasi. O lona aofaiga e 40 ma le 80 mg i le 1 papa. O le taʻiala o le faʻataʻitaʻiga o le vailaau faʻasaina e faʻavae i le polokaina o galuega a tagata faʻalogo e fesootaʻi ma le angiotensin II. O se taunuuga, o se faaitiitia o le mamafa o loo matauina. O le mea lea, e tusa ai ma le faiga o le gaioiga, e tutusa lava le Telmisartan ma le fualaau faasaina. Faailoga mo le faʻaaoga: maualuga maualuga, puipuia o le atinaʻeina o faʻafitauli (e aofia ai maliu) i faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Telemisartan e tele isi faʻasolega. O le faʻasaina o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga, lactation, i le taimi o le tamaitiiti, ma le soliga o le vaeluala, ate. E le fautuaina e tuʻufaʻatasia i fualaau oona mai le vaega o le angiotensin-liliu mai o le inhibitors o le enzyme. O tupe na iloiloina, o Telmisartan e na o le pau lea o le sui e mafai ona faʻaaoga nai lo Ibertan, pe a faʻapea o le le faapalepale i le vaega galue, irbesartan, e atiina ae.

Faʻavae ma meatotino

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e maua ai le vaega autu. Irbesartan o se inhibitor o le hormone angiotensin, lea e mafua ai le masalosalo.

O le gaioiga o le valea o le taofia lea o le vasoconstrictor ma faʻaitiitia le avega i luga o le fatu. O le fualaau faasaina ua mamanuina mo le taimi umi. O le maualuga o le faʻatonuga e tupu i le 4-5 itula i le maeʻa ai o le vailaʻau.

O le faʻaauau pea i le aso atoa. A maeʻa le 10-14 aso o le faʻaaogaina masani, e maua le faʻamautinoaga.

O le fualaau faasaina ua vave ona gauai i le gastrointestinal tract. Ole aofaiga o vailaau faʻasaina e oʻo atu i le vave gaioiga o gaioiga e oʻo ile 80%. O le maualuga maualuga o le toto i le toto e matauina i le lua itula talu ona ave le fualaau faasaina. Irbesartan e le faʻaputuina i le tino, o le faʻaaogaina o le faʻamaʻi e faia i le ate e oo atu i le 80%, o le isi o loʻo faʻasaoina e fatugaʻo.

Faailoga ma le faʻailoga

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina e togafitia ai le maualuga (faʻasolosolo) maualuga. Fualaau aoga mo le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga faatasi ai ma maʻi pipisi lautele i le maʻisuka (maʻisuka nephropathy).

O togafitiga Irbesartan e le o faʻamaonia i mataupu nei:

  • le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi ma le susu,
  • maualuga le malamalama ile vaega o fualaau faasaina,
  • gasegase o le gasegase vaivai o le monosaccharides i le gastrointestinal tract (glucose-galactose malabsorption),
  • laiti (e oʻo i le 18 tausaga).

E tatau ona faʻaeteete i le taimi o faʻamalositisi faʻamalositino pe afai o loʻo maua e le maʻi maʻi nei:

  • vavalalata o le lumen (stenosis) o le valve vaʻa,
  • o le taufaaleaga masani o le loto,
  • faʻamaʻi
  • faateleina le maualuga o le sodium i totonu o le tino,
  • vavalalata o le tui,
  • feteʻenaʻi.

Mo maʻi e taʻi 75 tausaga, e leai se vailaʻau e faʻamaonia.

E le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo le faʻasalaga o le tino, talu ai e leai ni faʻamatalaga faʻamatalaga.

Faʻasalaga faʻapitoa ma fuataga

O vailaʻau faʻapitoa e maua ile pepa i le 75, 150, 300 mg.

O togafitiga masani e amata i se fualaau o le 150 mg. Faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi, e mafai ona faʻaleleia le dosiga i le 300 mg, pe faʻaititia i le 75 mg. Mo maʻi e maua i le fatu fatu, toe amata le fomaʻi i le 75 mg.

O le togafitiga o loʻo i lalo o le siakiina pea o le toto.

Faʻapitoa

O fualaau faasaina ei ai aʻafiaga itu, faʻaalia i faʻamaoniga nei:

Normodipine ma analogues o fualaau faasaina.

  • vaivai ma le vaivai,
  • leai se popole,
  • faʻalauteleina le fatu (tachycardia),
  • paroxysmal tau
  • afaina o digestive (manava manava, afaina tiga),
  • afaina o le tino
  • musele maso
  • solia o le galuega erectile i alii.

I tagata gasegase o le nephropathy o le maʻisuka, o le faʻaitiitia o le hemoglobin i le toto e mafai.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina ua faʻaleleia i le faʻaoga tutusa o togafitiga ma isi vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto.

Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma supa, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le hyperkalemia e faʻapupula.

O fesoʻotaʻiga ma vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory e le aʻafia ai le aʻafiaga o aʻafiaga e aʻafia ai gaioiga.

O le sili atu o le fualaau faasaina e matautia mo faʻalavelave fatu. (tachycardia, bradycardia).

Irbesartan ua gaosia e le Kern Pharma S.L. (Sepania). O le tau o le afifiina o le 350 rubles.

E mafai ona faia faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le fomaʻi. Talu ai o faatonuga mo le faʻaaogaina tutusa, o le tele lava o vailaʻau ma vailaʻau e faʻavae i luga o le amlodipine e faʻaaogaina.

Avanoa i le pepa. O vaega o ausilali o: masima o magnesium ma gaʻo vailaʻau, kilokoni dioxide, lactose, cellulose, calscarmellose sodium, hypromelilose. O fualaau faasaina ei ai meatotino tutusa e pei o Irbesartan.

E faʻaaogaina e togafitia ai le muamua ma le lua laasaga maualuga, ma le togafitiga o le maualuga o le maʻisuka. O le togafitiga e amata i le itiiti ifo o le 150 mg, i le leai o ni uiga lelei, e faaluaina le fua.

O le analogue e ese mai le uluai kopi i lena tagata gasegase e maua ai faʻamaʻi fatugaʻo e le manaʻomia ai le fetuunaiga ole fua. O le gaosi oloa o le Farani Faletupe Sanofi-Winthrop Industrie. O le tau e mai le 350 i le 700 ruuga, faʻalagolago i le afifiina.

Rusia fualaau, o le tino tutotonu o Idsartan.

E i ai faʻamaumauga tutusa, faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu. O loʻo faʻamatalaina i le fua tutusa e pei o le uluai kopi. Gaosiga e Canonfarm Production CJSC.

O le tau o le fualaau faasaina e 250 rubles.

Ole fualaau faasaina e le eseese i mea tau falemaʻi mai Irbesartan.

Avanoa i le pepa. 75 mg papa Tofiga ma fuataga e tutusa ma le uluai kopi.

O le fualaau faasaina ua gaosia i Polani, e le falemaʻi o Polpharma S.A. O le tau e tusa ma le 200 rubles.

O le pharmacokinetics ma aafiaga o fualaau faasaina e foliga tutusa ma le uluai. O loʻo faʻamatalaina i se fua o le 150 mg. I le le i ai o se togafiti o togafitiga, o le a faateleina le fua ile 300 mg. O faʻamaʻi pipisi e fautuaina e amata togafitiga ma le 75 mg. O le fualaau faasaina ua gaosia e le KRKA d.d. (Slovenia). 150 mg tablets

Irbesartan ma ona analogues e masani lava ona gafatia e tagata gasegase. Afai o le vailaʻau na faʻamatala mai e le fomaʻi, o le a matauina, o aʻafiaga e le masani ona tupu. O le fualaau faasaina e faʻaaoga i togafitiga ma fatuga.

Tina e 60 tausaga. Sa mafatia o ia i le toto maualuga mo le tusa ma le 10 tausaga. Sa ou taumafai e ave vailaʻau eseese, ae o aʻafiaga e faʻaalia i taimi uma. Na faatonuina e le fomai Irbesartan, peitai na lapatai mai e tatau ona faia le vailaau i se taimi umi. O lenei mea faigaluega na atoatoa mo tina. Leai "aʻafiaga itu". E lua masina na alu ai, ua faʻamautuina le mamafa.

Faatasi ai ma le matua, na amata ona ou aafia i mea mamafa, na ou manava i oʻu taliga, ma na afaina loʻu ulu. Na fautuaina e le fomai Farani Farani.O le fualaau faasaina na fesoasoani tele ia te au, ae o le tau e maualuga tele. Talu ai ona e tatau ona inu i se tulaga faifaipea, na ou talosagaina e sui i se Rusia tutusa. O lenei ou te inu Irsar. E leai se eseesega i lagona, ae e tau le tau.

O Irbesartan e le fetaui ma au. Ina ua uma le tali, sa amata ona matua malolo loʻu fatu. O le tulaga e le lelei, ae ua faigata. E tatau ona ou suia i se isi, o fualaau lelei lelei mo aʻu.

Ibertan Plus

O isi vailaʻau faʻasaʻi: o le antihypertensive aafiaga o le fualaau faasaina Ibertan Plus e mafai ona faʻaleleia atili e ala i le faʻaaogaina o isi vailaʻau faʻasaʻi.

O le vai hydrochlorothiazide ma le irbesartan (i doses e oʻo i le 25 mg o le hydrochlorothiazide / 300 mg o le irbesartan) e mafai ona faʻaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamalosi, e aofia ai le "faʻagesegese" o poloka o le calcium channelers ma beta-blockers.

O le togafitiga muamua ma le maualuga o tui o togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga ma faateleina ai le lamatiaga o le siʻosiʻomaga.

Lithium: O loʻo i ai lipoti o se faʻaopoopoga faʻavevelaina i le mafanafana o concenthium concentrations ma mea faʻafefe ma le faʻaaogaina o sauniuniga o le lithium ma le angiotensin-liua inhibitors o le enzyme. Mo le tagata, o mea tutusa lava e seasea lava ona tafao faamasani.

E le gata i lea, o le lafoaia o le lithium ua faaitiitia i le faaaogaina o togafitiga thiazide, o le mea la pe a faatonuina Ibertan Plus, o loo i ai se tulaga faateleina o le atiaeina o se aafiaga oona o le lithium.

Afai e manaʻomia le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga, e fautuaina le mataʻituina ma le faʻaeteete o mea e maua i le lithium i le toto toto.

O vailaʻau faʻamaʻi e aʻafia ai le potassium i le toto: o le aafiaga o le hypokalemic o le hydrochlorothiazide e faavaivaia e le malosi o le malosi o le masika o irbesartan.

Ae peitai, o le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e mafai ona faʻaleleia e isi vailaʻau, o lona mafuaʻaga e fesootaʻi ma le leiloa o le potassium ma le gnococalpemia (mo se faʻataʻitaʻiga, diuretics, laxatives, amphotericin, carbenoxolone, penisillin G sodium, vailaʻau acid salicylic) Nai lo lena, e faʻavae i luga o le poto masani o le faʻaaogaina o fualaau faasaina angiotensin-aldosterone system, faʻaoga faʻaogaina o le faʻamalolo-faʻamalolo. o mea e faʻaaogaina oiologically active, substitutes masima masima, poʻo isi vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le suka o le potassium (pei o le sodium heparin) e mafai ona mafua ai le faateleina o le maʻi Katya. E fautuaina e tatau ona e siaki lelei le siamu o le potassium i tagata gasegase e lamatia ai le atiaeina o le hypermalemia.

O vailaʻau faʻaleagaina e aʻafia i le solia o le paleni paluga i le toto toto: E fautuaina le vaavaaia ma le faaeteete o mea o le patelasi i le toto toto ina ia faatonuina Ibertan Plus faatasi ma fualaau faasaina e afaina i le solia o le paleni o le paluga i le toto (mo se faataitaiga, glycosides cardiac, antibiosium).

Noncoroidal anti-inflammatory drugs: pe a faatonuina le angotensin II e maua mai i fualaau faasaina (e fai ma faataitaiga, faatasi ai ma le filifilia o le cyclooxygenase-2 inhibitors (COX-2), acetylsalicylic acid (> 3 g / aso) ma le le filifilia o fualaau oona e le o le tofo-inflammatory), e mafai ona faamoemoeina le vaivai o le antiglertins. E pei o le faʻaaogaina o le angiotensin le liua o le iniseti o le enzyme ma le angiotensin II e maua ai le faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma NSAID, o loʻo i ai se faʻalavelave faateleina o le gaioiga o le tino, e oʻo atu i le atinaʻeina o le gasegase lapoa, faateleina le vevela o le potassium, aemaise lava i tagata mamaʻi ua maeʻa le galuega. O lenei tuufaatasiga o fualaau faasaina e tatau ona faatulaga ma le lapataiga, aemaise lava i tagata matutua. O tagata maʻi e le tatau ona faʻamalolo. O le mataituina o galuega a le Renal e tatau ona faia pe a uma le amataga o le tuufaatasiga o togafitiga ma taimi taʻitasi i le lumanaʻi.

Faamatalaga faaopoopo e uiga i fegalegaleaiga fualaau faasaina o le irbesartan: hydrochlorothiazide e le afaina ai le pharmacokinetics o le irbesartan.

Aʻo faʻasalalau le gasegase e faʻatasi ma warfarin, faʻafeiloaʻiina e tagata faʻatoʻilaloina o le CYP2C9 isoenzyme, e leai se mea faʻapitoa o le pharmacokinetic ma le vailaʻau pharmacodynamic na maua.

O le aafiaga o le CYP2C9 iso isozyzym, e pei o le rifampicin, i luga o le pharmacokinetics o le irbesartan e lei iloiloina. Faʻatasi ai ma le tofiaina o tagata e leai se mea e tasi e faʻatasi ma le digoxin, e leʻi suia le falemaʻi o le pharmacokinetics.

Faamatalaga faaopoopo e uiga i fegalegaleaiga faasaina o le hydrochlorothiazide:

O vailaʻau nei e mafai ona fegalegaleai ma togafitiga faʻasaʻo aʻo faʻamaonia:

Ethanol, faʻasalaga poʻo faʻatau fualaau faasaina: faʻateleina manatu faʻapitoa e mafai ona matauina.

Fualaau oona (hypoglycemic drugs) (gaʻo tautala ma inisalini): o se fesuiaiga ole fomaʻi o vailaʻau oona e mafai ona manaʻomia.

Colestyramine ma le colestipol: i le i ai o sene o fesuiaiga fou, o le absorption o le hydrochlorothiazide ua faalavelaveina. O le va o le va o nei fualaau faʻatau e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 itula.

Glucocorticosteroids, hormonone adrenocorticotropic: Faailoaina le soliga o le paleni vai-electrolyte, aemaise lava le siitia o le hypokalemia.

Catecholamines (eg, norepinephrine): le aoga o nei fualaau faasaina e mafai ona faaitiitia.

Tagata e le o le faʻamaʻivaʻavalavala (mosaʻo tubocurarine): hydrochlorothiazide e ono mafai ai ona aʻafia ai aʻafiaga o tagata e le o le faʻafefelalari musika.

Vaitafe-anti-gout: faasaʻo le tele o vailaʻau faʻaaogaina e togafitia ai le gout atonu e manaʻomia, talu ai e mafai e le hydrochlorothiazide ona faʻateleina le anotusi o le uric acid i le plasma toto. O le siʻitia i le fua o le probenenide poʻo le sulfinpyrazone atonu e manaʻomia. E mafai ona faʻateleina le faʻaaogaina o faʻasolosolo faʻamaʻi ile allopurinol.

Aano o le Kalama: thiezide diuretics e mafai ona faateleina le calcium plasma ona o se faaitiitia i lona manava. Afai e talafeagai le faatonuina o mea faaopoopo o le calcium poʻo fualaau oona e aʻafia ai le konisini (mo se faʻataʻitaʻiga, vitamini D), e tatau ona fetuunai le fualaau o nei vailaʻau e tusa ai ma le puleaina o le calcium i le plasma toto.

Isi ituaiga o fefaʻatauaiga faʻamalositino: thiezide diuretics e mafai ona faʻaleleia ai le maualuga o le aʻafiaga o beta-blockers ma le diazoxide.

Anticholinergics (faʻataʻitaʻiga, atropine) e mafai ona faʻaleleia ai le bioavailability of diuretic thiazide e ala i le faʻaitiitia o le motusuga o le gastrointestinal ma le gaosiga gaosiga gaogao. O togafitiga o le Thiazide e ono faʻapupulaina ai le aʻafiaga o aʻafiaga leaga na mafua mai i le faʻailoga.

O togafitiga o Thiazide e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻamalosi o vailaʻau cytotoxic e fatuga (mo se faʻataʻitaʻiga, cyclophosphamide, methotrexate) ma faʻamalosia ai o latou aʻafiaga.

Faamatalaga, faatonuga mo le faʻaaogaina:

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Ibertan tab. 150mg Nu. 28 Faʻatau le Ibertan tab. 150mg Nu. 28

Faiga Faʻafofo

Gaosiga

Polfa SA (Polani)

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Ibertan faʻamalama ata

1 le e aofia ai le irbesartan (i le foliga o le hydrochloride) 75, 150 ma le 300 mg, i totonu o se pusa e 28 pcs.

FaʻataʻitaʻigaIbertan o se sui taufaasese, o se angiotensin II (type AT1) o le tagata e afaina ai.

E faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma (e le faʻaitiitia ai le kinase II, lea e faʻaumatia ai le bradykinin), faʻamavae le aafiaga vasoconstrictor o le angiotensin II, faʻaitiitia le OPSS, faʻaitiitia le soʻo, faʻaitiitia le toto ma le mamafa i le "laiti" liʻo o le toto toto.

E le afaina ai le maualuga o le TG, cholesterol, glucose, uric acid i le plasma ma le excretion o le uric acid i le urine.

O le maualuga o le galue e atiaʻe ai le 3-6 itula i le maea ai o se fualaau e tasi, o le umi o le gaioiga e 24 itula, a maeʻa le 1-2 vaiaso o le aoga e faʻaaogaina se taunuʻuga o le togafitiga o le dose-faalagolago.

Faailoga
Faʻasaʻo maualuga, e aofia ai pe a faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 2.

ContraindicationsOle gasegase, maʻitaga, lactation, matua e oo i le 18 tausaga.

Ma le faʻaeteete. CHF, GOKMP, vailaʻau faʻasaina, vailaʻau faʻamalolo, vailaʻau faʻamalolo, maʻi o le hypo-masima, manava, vomiting, faʻalapotopotoga poʻo le lua o le tino o le tino, le faʻasolosolo.

Tosiga ma le pulegaIbertan e faʻaalia i le tautala, i le taimi o taumafataga poo luga o se manava gaogao, ua foloina uma le laulau, ma fufulu ile vai.

O le fua muamua ma le tausiga o le 150 mg / aso i le tasi fualaau, pe afai e tatau ai, o le fualaau o le a faateleina i le 300 mg / aso (o le faateleina o le fualaau e le faateleina ai le mamafa o le aafiaga tuusaʻo).

Afai e leai se aoga i le taimi o le monotherapy, o le a maualalo ifo i luga o doses o diuretics (hydrochlorothiazide).

O le fua muamua o tagata mamaʻi ma le faʻamaʻaina, hyponatremia (o se taunuuga o togafitiga ma togafitiga, faʻatapulaʻaina o le masima e mafua ona o meaʻai, manava, vomiting) i le hemodialysis e 75 mg.

FaʻaiʻugaFaʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto (i le 0.4% o mataupu) - maʻi tiga, maʻi vevela, taʻavale, vomiting, vaivaiga.

I nisi o tulaga e le masani ai, o faʻamatalaga faʻatautaia e aofia ai le asthenia, dyspepsia (e aofia ai le manava), susu, maʻi tigaina, hyperkalemia, myalgia, nausea, tachycardia, galuega ole ate (e aofia ai

hepatitis) ma fatugaʻo (e aofia ai le le atoatoa o le gasegase i tagata gasegase maualuga).

Irbesartan e le aoga i aldosteronism (o lona faʻaoga e le fautuaina)

Faatonuga faapitoaTogafitiga e tatau ona i lalo o le puleaina o le toto.

I le gasegase o gasegase, faapea foi i le Na + le lava (e mafua mai i togafitiga ogaoga ma togafitiga, manava ma le vomiting, faasāina o le masima ma meaai) ma i tagata mamaʻi i le hemodialysis, e mafai ona tupu le vaʻaia o symptomatic, aemaise lava pe a uma ona ave le fua muamua o le vailaʻau.

I tagata gasegase e leai se faaletonu, o le siakiina o taimi o le mamafa o le K + ma le creatinine i le plasma e tatau ona faia. Faʻasalaga ogaoga o le fatu, fatuga o fatugao (e aofia ai le faʻasolosolo o le tino), o le aʻafiaga o le paʻu tele i le toto, azotemia, oliguria, e oʻo i le toilalo, faateleina i le cardiomyopathy - o le lamatiaga o le angina pectoris ma le infarction myocardial.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona faʻaeteete pe a ave taavale afi ma auai i gaoioiga matautia e ono lamatia ai le maualuga o le gauai ma le saoasaoa o gaioiga o le psychomotor (o le vaivai ma le vaivai tele e mafai).

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻauO faʻatoʻeseʻese ma isi faʻamaʻi faʻamalosi e faʻateleina le aʻafiaga. Muamua togafitiga ma togafitiga i luga o gasegase e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalūina ma faʻaititia ai le faʻalavelave o se paʻu tele i le toto toto.

O togafitiga faʻapitoa faʻatasi ma le heparin, faʻatoʻa togafitia faʻamaʻi-potassium, poʻo isi vailaʻau o loʻo i ai K + e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻatupulaia o le K + i le plasma. O suʻesuʻega in vitro ua faʻaalia ai se aafiaga i luga o le metabolism o fualaau o le irbesartan na faʻaaogaina ma le auai o le CYP2C9 isoenzyme poo ona inhibitors.

O le aʻafiaga o tagata faʻamalosi o le CYP2C9 isoenzyme (e aofia ai le rifampicin) e leʻi suʻesuʻeina. O le fesootaʻi ma fualaau faasaina, o le metabolism e faalagolago i le isoenzymes CYP1A1, CYP1A2, CYP2A6, CYP2B6, CYP2D6, CYP2E1, CYP3A4, e leʻi maua i in vitro.

E mafai lava, e mafai ona mafai ona faia se faʻamalosiaga tele o le faʻasalaga o le plasma Li + (e manaʻomia le mataʻituina). E le afaina ai le vaega o le pharmacokinetic digoxin.

O le hydrochlorothiazide, o le nifedipine e le afaina ai le vaega o le pharmacokinetic o le irbesartan.

Faʻasalaga Faailoga: tachy- poʻo bradycardia, faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, faʻaitiitia.

Togafitiga: gasegase gasegase, o le tofia o le carbon activated, symptomatic therapy, o le totogia e le aoga.

Tulaga o le teuina
I le mea pogisa i le vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 25 ° C.

Maua ma tau i Stolichki Falemaʻi:

O oloa e le maua ile faleoloa i Stolichki. Ae ui i lea, e tatau ona e taumafai e faʻafesoʻotaʻi tel. 8 (495) 215-5-215 mo nisi faʻamatalaga e uiga i le maua o oloa i falemaʻi i Moscow. O faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi e faigofie lava ona leai se taimi e toe faafou ai.

I le "mea tutusa" poloka, ia gauai atu i analogues o lenei vailaʻau. Masalo i totonu oi latou e sili atu le taugofie ma e le itiiti ifo foi i fualaau faasaina.
Faʻatau atu i luga o le faleoloa i le initaneti e le faʻatinoina. E mafai ona e vaʻavaʻai i taimi uma oloa e te fiafia i ai i falemaʻi o le fesoʻotaiga. Faʻamatala mai le tau ma le avanoa o vailaʻau i telefoni i le vaega "Faʻafesoʻotaʻi".
Faʻalogo! O le faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i le tusi o fualaau oona e aoina mai faʻamatalaga matala, e le o se faavae mo fualaau oona.

Folasaga faʻapitoa, afifiina ma le tuufaatasiga Ibertan Plus

Palama vali ata1 le
hydrochlorothiazide12.5 mg
irbesartan150 mg

7 pcs - paʻu (4) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.
14 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
15 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.

Palama vali ata1 le
hydrochlorothiazide12.5 mg
irbesartan300 mg

7 pcs - paʻu (4) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.
14 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
15 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.

Palama vali ata1 le
hydrochlorothiazide25 mg
irbesartan300 mg

7 pcs - paʻu (4) - teuina o pepa pepa.
10 pi - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.
14 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.
15 pcs. - paʻu (2) - teuina o pepa pepa.

Faʻasologa o mea

Totonu, e tasi i le aso, e tusa lava po o le a le mea e 'ai.

Ibertan Plus 12.5 / 150 mg (papa o loʻo i ai hydrochlorothiazide / irbesartan 12.5 / 150 mg, taʻitasi) e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi e leʻo pulea lelei le toto i le tofiga o le hydrochlorothiazide (12.5 mg / aso) poʻo le irbesartan (150 mg / aso) i le monotherapy.

Ibertan Plus 12.5 / 300 mg (pusa o loʻo i ai hydrochlorothiazide / nrbesartan 12.5 / 300 mg, mulimuli ane) e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi pe a le pulea lelei le toto i le irbesartan (300 mg / aso) poʻo le Ibertan Plus (12.5 / 150 mg).

Ibertan Plus 25-300 mg (papa o loʻo i ai hydrochlorothiazide / irbesartan 25/300 mg, faʻasolosolo) e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata maʻi pe a le pulea atoatoa le toto i le puleaina o Ibertan Plus (12.5 / 300 mg). O le tofiaina o tui e maualuga atu i le 25 mg o le hydrochlorothiazide / 300 mg o le irbesartan 1 le taimi i le aso e le fautuaina.

Afai e tatau ai, o le fualaau faasaina Ibertan Plus e mafai ona faʻatulagaina faʻatasi ma isi vailaʻau faʻasaina.

Faʻafitauli le toe faʻaleagaina: ona o le tuufaatasiga o le vailaʻau Ibertan Plus e aofia ai le hydrochlorothiazide. e le fautuaina le fualaau mo tagata gasegase e matua afaina ai le tino (faʻaaogaina le creatinine 30 ml / min.

Gaioiga o le ate ole maʻi: o le faʻaaogaina o le Ibertan Plus e le fautuaina i tagata gasegase e le atoatoa le gasegase o le tino. I tagata gasegase e le lelei le gasegase o le tino, e le manaʻomia le suiga o le Ibertan Plus.

Tomaʻi matutua: o le faʻatonutonuina o le Ibertan Plus e le manaʻomia i tagata matutua.

Faʻitiʻitia le felafolafoaʻi o le toto: ao le i faatonuina Ibertan Plus, e tatau ona fetuutuunai le vevela o le toto ma / poʻo le masini sodium.

Faʻamataʻuga itu

O faʻasalaga o loʻo i lalo e tuʻuina atu e tusa ai ma fesuiaiga nei o le taimi o lo latou tupuga: masani lava (> 1/10), tele /> 1/100, 1/1 000, 1/10 000, o le tuufaatasiga o hydrochlorothiazide / irbesartan:

Mai i le itu o le tino tutotonu o le tino: masani - o le valea, le masani ai o le vevela masani.

I le vaega o le cardiovascular system: e le o se mea e tasi, o se togi iloga o le toto, tachycardia, edema lautele, "fesuiaʻi" o le toto i le paʻu o foliga.

Mai le faʻaogaina o meaʻai: tele - faʻalavelave, vomiting, faʻavave le manava.

Mai le polokalama urinary: masani - solia le urination.

Mai le gaosiga o le tino: e le masani ai - feusuaʻiga feusuaʻiga, faʻaleagaina le libido.

Isi: masani - vaivai.

Faailoga o le fale suesue: masani - o le faateleina o le maualuga o le nitrogen, o le creatinine ma le plasma creatin phosphokinase, o le faaitiitia - o le faaitiitia o mea o le potassium ma le sodium i le toto. O nei fesuiaiga i totonu o potu suʻesuʻe e seasea lava ona aoga tele.

Faʻaiʻuga mataga na faʻaalia i le aveina o le hydrochlorothiazide / irbesartan tuufaatasiga, lea na lipotia i le taimi o le fefaatauaiga:

Tali atu i le Allergic: seasea - paʻu o le paʻu, urticaria, angioedema.

Mai le itu o le metabolism: e seasea lava - hyperkalemia.

Mai le ogatotonu o le tino: e seasea ona maua - maʻi tiga.

Mai le okeni leo: e seasea lava - tatagi i taliga.

Mai le manava: e seasea lava - tale.

Mai le fualaau oona: e seasea ona tupu - dyspepsia, dysgeia, mucosa ofo, masifa, galuega ole ate.

Mai le maskotakeletal system: e seasea ona maua mai le tala, o le myalgia.

Mai le polokalama urinary: e seasea ona maua - o loʻo le lelei le aoga, e aofia ai tulaga taʻitasi o le faʻasolosolo i tua o tagata gasegase i tulaga lamatia maualuga.

Faamatalaga faaopoopo i vaega taitasi:

I le faaopoopo atu i aʻafiaga ua uma ona taʻua, o isi aʻafiaga na lipotia muamua e tusa ai ma vaega taʻitasi, atonu e mafai ona aʻafia ai itu i le faʻaaogaina o le Ibertan Plus, o loʻo lisi atu i lalo.

Isi: faʻaauau - tiga o le pusa.

Hydrochlorothiazide (e aunoa ma le faʻaalia o le taimi e tupu ai)

Hepatopoietic organs: anemia aplastic, paʻu o le gaʻo ponaivi, anemia hemolytic, leukopenia, neutropenia / agranulocytosis, thrombocytopenia.

Mai le totonugalemu o le tino: faanoanoaga, faʻalavelave le moe, vevela, paʻuʻese, popole.

Mai le itu o le okeni leo: vaaiga le tumau, xantopsia.

Mai le cardiovascular system: arrhythmias, vaʻaia o le meli.

Mai le manava faʻalavelave: faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi (e aofia ai le pneumonitis ma le pulusary edema).

Mai le fualaau oona: jaundice (lapatitis cholestatic intrahepatic).

O le a le mea e tatau ona e faia? O le a le mea e te manaʻo e fai?

Mai le maskotakeletal system: maso cramps, vaivaiga.

Mai i le polokalama urinary: nasal interstitial, faʻaletonu le tumau.

Isi: fiva.

Faailoga o le falemaʻi: faʻalavelave i le paleni vai-electrolyte (aofia ai le hypokalemia ma le hyonatremia), glucosuria, hyperglycemia, hyperuricemia, faateleina o cholesterol ma triglycerides.

Tina ma le lactation

O le aveina o le Ibertan Plus e faʻasoleina i le taimi o le maitaga, talu ai ona o le faʻaaliga i le fomaʻi o fualaau faʻasaina lea e aʻafia ai le system renin-angiotensin-aldosterone e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina ma le oti o le atinaʻe o le tamaʻi fausua. O togafitiga o Thiazide e sopoia le pa puipui ma maua i le toto. O le masani lava, o le faʻaaogaina o togafitiga i le soifua maloloina o fafine maʻitaga e le fautuaina ma faʻaalia le tina ma le tamaʻi i ni mea e le tatau ai, e aofia ai le atinaʻeina o fetal poʻo le neonatal jaundice, thrombocytopenia ma, atonu o isi mea leaga e matauina i tagata matutua. E le fautuaina le hydrohydlorose i le uluaʻi masina o le maitaga. O le vailaau faasaina ua faalēaogāina i le II ma le III vaega e tolu o le maʻitaga. Afai e maua le maʻitaga, ona tatau lea ona faamuta le Ibertan Plus i se taimi vave e mafai ai. Afai e ave e le tagata maʻi le fualaau faasaina mai le lua masina o le maitaga, e tatau ona faia se suʻesuʻega ultrasound o le ulupo ma le fatu fatu. O le fualaau faasaina Ibertan Plus o loʻo faʻasaina i le taimi atoa o le lactation.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O isi vailaʻau faʻasaʻi: o le aʻafiaga o le fualaau faasaina Ibertan Plus e mafai ona faʻaleleia e le faʻaaogaina o isi vailaʻau faʻamalosi. O le vai hydrochlorothiazide ma le irbesartan (i doses e oʻo i le 25 mg o le hydrochlorothiazide / 300 mg o le irbesartan) e mafai ona faʻaogaina faʻatasi ma isi vailaʻau faʻamalosi, e aofia ai le "faʻagesegese" o poloka o le calcium channelers ma beta-blockers. O le togafitiga muamua ma le maualuga o tui o togafitiga e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga ma faateleina ai le lamatiaga o le siʻosiʻomaga.

Lithium: o loʻo i ai lipoti o se faʻaopoopoga faʻavevelaina i le mafutaga o le lithium concentric ma le faʻafefe ma le faʻaaogaina o sauniuniga mo le lithium ma le angiotensin-liua le inhibitors o le enzyme. Mo le tagata, o mea tutusa lava e seasea lava ona tafao faamasani. E le gata i lea, o le lafoaia o le lithium ua faaitiitia i le faaaogaina o togafitiga thiazide, o le mea la pe a faatonuina Ibertan Plus, o loo i ai se tulaga faateleina o le atiaeina o se aafiaga oona o le lithium. Afai e manaʻomia le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga, e fautuaina le mataʻituina ma le faʻaeteete o mea e maua i le lithium i le toto toto.

O vailaʻau faafomai e aafia ai le mea o le patekala i totonu o le toto: o le aafiaga hypokalemic o le hydrochlorothiazide ua faavaivaia e le malosi o le masaia o le irbesartan. Ae peitai, o le aʻafiaga o le hydrochlorothiazide e mafai ona faʻaleleia e isi vailaʻau, o lona mafuaʻaga e fesootaʻi ma le leiloa o le potassium ma le gnococalpemia (mo se faʻataʻitaʻiga, diuretics, laxatives, amphotericin, carbenoxolone, penisillin G sodium, vailaʻau acid salicylic) Nai lo lena, e faʻavae i luga o le poto masani o le faʻaaogaina o fualaau faasaina angiotensin-aldosterone system, faʻaoga faʻaogaina o le faʻamalolo-faʻamalolo. o mea e faʻaaogaina oiologically active, substitutes masima masima, poʻo isi vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le suka o le potassium (pei o le sodium heparin) e mafai ona mafua ai le faateleina o le maʻi Katya. E fautuaina e tatau ona e siaki lelei le siamu o le potassium i tagata gasegase e lamatia ai le atiaeina o le hypermalemia.

O vailaau e afaina i le solia o le paleni o le paluga i le toto: e fautuaina le vaavaaia ma le totoʻa o mea o le potassium i le toto toto pe a faatonuina Ibertan Plus faatasi ma fualaau faasaina e aafia i le solia o le paleni o le paluga i le toto (mo se faataitaiga, glycocrysts cardiac) Antiarrhythmic drugs).

O fualaau oona e le o faʻamalosi ai le inflammatory: pe a faʻamaonia le faʻataʻitaʻi o le angotensin II e faʻatasi ma vailaʻau e leai ni vailaau faʻamaʻi (anti-inflammatory drugs) (e pei o le cyclooxygenase-2 inhibitors (COX-2), acetylsalicylic acid (> 3 g / aso) ma fualaau e le-filifilia-anti-inflammatory anti-inflammatory drugs taga. E pei o le faʻaaogaina o le angiotensin le liua o le iniseti o le enzyme ma le angiotensin II e maua ai le faʻataʻitaʻiga faʻatasi ma NSAID, o loʻo i ai se faʻalavelave faateleina o le gaioiga o le tino, e oʻo atu i le atinaʻeina o le gasegase lapoa, faateleina le vevela o le potassium, aemaise lava i tagata mamaʻi ua maeʻa le galuega. O lenei tuufaatasiga o fualaau faasaina e tatau ona faatulaga ma le lapataiga, aemaise lava i tagata matutua. O tagata maʻi e le tatau ona faʻamalolo. O le mataituina o galuega a le Renal e tatau ona faia pe a uma le amataga o le tuufaatasiga o togafitiga ma taimi taʻitasi i le lumanaʻi.

O faʻamatalaga faaopoopo e uiga i feusuaiga fualaau o le irbesartan: hydrochlorothiazide e le aafia ai le pharmacokinetics o le irbesartan. Aʻo faʻasalalau le gasegase e faʻatasi ma warfarin, faʻafeiloaʻiina e tagata faʻatoʻilaloina o le CYP2C9 isoenzyme, e leai se mea faʻapitoa o le pharmacokinetic ma le vailaʻau pharmacodynamic na maua. O le aafiaga o le CYP2C9 iso isozyzym, e pei o le rifampicin, i luga o le pharmacokinetics o le irbesartan e lei iloiloina. Faʻatasi ai ma le tofiaina o tagata e leai se mea e tasi e faʻatasi ma le digoxin, e leʻi suia le falemaʻi o le pharmacokinetics.

Faamatalaga faaopoopo e uiga i fegalegaleaiga faasaina o le hydrochlorothiazide:

O vailaʻau nei e mafai ona fegalegaleai ma togafitiga faʻasaʻo aʻo faʻamaonia:

Ethanol, faʻasalaʻau poʻo faʻatau fualaau faasaina: ono mafai ona mataʻituina le vavalo faʻasalalau.

Fualaau oona (Hypoglycemic drugs) ma le inisalini: o le faʻamautuina o fualaau oona e mafai ona manaʻomia.

Colestyramine ma le colestipol: i le i ai o se fusuaga o fesuiaiga, o le absorption o le hydrochlorothiazide e faʻalavelaveina. O le va o le va o nei fualaau faʻatau e tatau ona le itiiti ifo ma le 4 itula.

Glucocorticosteroids, hormonone adrenocorticotropic: o le faʻailoaina o le solia o le vai-electrolyte balance, aemaise lava, le maualuga o le hypokalemia.

Catecholamines (eg, norepinephrine): o le aoga o nei fualaau faasaina atonu e faaititia.

O tagata e leai ni mea e faʻaogaina ai maso (e pei o tubocurarine): hydrochlorothiazide e mafai ona ono aʻafia ai aʻafiaga o tagata e le o le faʻamalosia le musika.

O vailaʻau faʻamaʻi: atonu e manaʻomia le faʻamaonia o le tele o fualaau oona e faʻaaogaina e togafitia ai le gout, talu ai e mafai e le hydrochlorothiazide ona faʻateleina mea o le uric acid i le plasma toto. O le siʻitia i le fua o le probenenide poʻo le sulfinpyrazone atonu e manaʻomia. E mafai ona faʻateleina le faʻaaogaina o faʻasolosolo faʻamaʻi ile allopurinol.

Suauu o le kesi: o le thiazide diuretics e mafai ona faateleina le calcium plasma ona o le faaitiitia o lona manava. Afai e talafeagai le faatonuina o mea faaopoopo o le calcium poʻo fualaau oona e aʻafia ai le konisini (mo se faʻataʻitaʻiga, vitamini D), e tatau ona fetuunai le fualaau o nei vailaʻau e tusa ai ma le puleaina o le calcium i le plasma toto.

Isi ituaiga o fefaʻatauaiga faʻamalositino: togafitiga thiazide e mafai ona faʻamalosia ai le maualuga o le gasegase-blockers ma le diazoxide. Anticholinergics (faʻataʻitaʻiga, atropine) e mafai ona faʻaleleia ai le bioavailability of diuretic thiazide e ala i le faʻaitiitia o le motusuga o le gastrointestinal ma le gaosiga gaosiga gaogao. O togafitiga o le Thiazide e ono faʻapupulaina ai le aʻafiaga o aʻafiaga leaga na mafua mai i le faʻailoga. O togafitiga o Thiazide e mafai ona faʻaitiitia ai le faʻamalosi o vailaʻau cytotoxic e fatuga (mo se faʻataʻitaʻiga, cyclophosphamide, methotrexate) ma faʻamalosia ai o latou aʻafiaga.

Tuua Lau Faamatalaga