Mumu mo le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga togafitiga

Afai e te fiafia i le fesili: o le mummy e aoga mo le maʻisuka, ona le umi lea ona oʻo mai le tali. Ua lava lea e faʻaaoga lelei ai togafitiga faʻamaʻi tele. Faʻatasi ma le talaaga o lenei togafitiga faʻapitoa, e mafai ona galo le mamafa.

E vave ona fufulu le tino, o manuʻa e faʻamalolo. Faatasi ai ma le fesoasoani o se fofo o lenei vailaʻau, e mafai ona faʻaitiitia le suka. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o loʻo le matauina mea e le masani ai i le endocrine. O lea la, o le mummy o loʻo tauivi ma nei faafitauli.

O se taunuuga, o le toe maua mai e mafai, ma le maʻisuka o soo se ituaiga, muamua ma le lua.

Tina tina

O lenei oloa e aofia ai meaʻai. O se vailaau oona e faʻaaogaina i luga o papa maa, faapea foi i totonu loloto o ana. A o le vailaʻau faʻasolosolo, o se seti matagofie lenei:

  • tele minerale
  • elemene taua e aoga i le tino,
  • peʻa vevela
  • taua vitamini
  • o suauu taua.

I le auala, mai elemene taua e tatau ona iloga:

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le tuufaatasiga e aoga tele mo tagata. O Mumiye o se fesoasoani tele i le tau faasaga i le maʻisuka. E na o le taua tele le aua neʻi faʻaaogaina le metotia.

O le a se aafiaga o le mummy

  1. Faʻaitiitia le toto toto.
  2. Ua faaitiitia le vaivai.
  3. Ua faʻaitiitia le faʻaaogaina o le Urine.
  4. O le vaivai e le masani ona matauina.
  5. Ua pasi Migraine.
  6. Fesoasoani i le fula.
  7. Faʻasalaga faʻamalosi.
  8. Sweing decreases.

E mafai ona e ave ni mumu mo le maʻisuka malosi o ituaiga muamua ma le lua ina ia faʻaitiitia le mamafa o le mamafa ma faʻaauau pea ona pulea. Ae o le mea sili ona taua o le mafuaaga autu o le maʻisuka.

I le faaopoopo atu i ai, o se fesoasoani sili lea mo le puipuia o le maʻi pe afai ei ai se mea muamua i le maʻisuka pe i ai foi ni mataupu o lenei maʻi i aiga vavalalata.

Faitau foi Ata o le faʻaaogaina o lauti mimita mo le maʻisuka

Mate Matuʻi Mate Maki

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le 18 kalama o le mummy, faʻamaepe i le 500 ml o le vai. Tusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e tatau ona faia i le afa itula ao lei faia ni taumafataga se lua teaset faatolu i le aso. O le togafitiga o se vaiaso ma le afa. A maeʻa lenei mea, mo le tasi ma le afa vaiaso, e tatau ona faʻateleina le tui i tolu teaset. Afai e te lagona le maʻi pe ae tago i le vailaʻau, e mafai ona e inuina le vaifofo ma le vai minerale poo le susu.

E faʻapefea ona ave le mummy

  1. E tatau ona tatala le 4 kalama o le mummy i le 20 tbsp. vai inu.
  2. O lenei fofo mo le maʻisuka ituaiga 1 poo le 2 e tatau ona faalua i le 24 itula. I le taeao i luga o se manava gaogao. Ae o le afiafi, e sili atu le alu i le moega, ao leʻi oʻo i le taimi e tatau ona pasia pe a ma le tolu itula pe a uma le 'aiga o le afiafi.

  • O le togafitiga e tasi ma le afa vaiaso - 10 aso. Ona toe foʻi lea ma le togafitiga tutusa.
  • E masani lava i se masina talu ona e amata ave le fualaau faasaina, o le ae lagona le aafiaga. O nisi taimi, ave se mummy mo le maʻisuka, o faʻamaoniga o le vevela tele o le maʻi e mafai.

    O le mea autu e le tatau ona sili atu nai lo le tatau ona tuʻuina tatau ina ia le faʻaosofia ai aʻafiaga o aʻafiaga.

    Faʻataʻitaʻiga a tina mo le maʻisuka

    Ina ia faʻaitiitia le toto toto ma le fia inu, 0.2 g o le mummy e tatau ona faʻafefiloi ma le vai. E tatau ona ave vailaau i le taeao, ona sosoo ai lea ma le afiafi. A mavae le 5 aso, e mafai ona e malolo mai togafitiga, ona toe fai lea o le kosi.

    Mo tagata gasegase o le ituaiga 2, togafitiga e tusa ai ma se polokalama faʻapitoa e fesoasoani lelei:

    • e tatau ona faʻaumatia tolu ma le afa kalama o le mummy i le afa lita o vai,
    • inu mo le 10 aso i totonu o se sipuni sipuni,
    • pe a uma lena, o le numera tutusa o aso ma le'afa sipuni,
    • ona 5 aso ave 1.5 tbsp. lona uiga
    • e tatau ona i ai se malologa o le 5 aso i le va o taʻamilosaga taʻitasi,
    • inu vai vailaau togafitiga 30 minute ae e te leʻi 'aina, 3 taimi i le aso.

    Faitau foi Folk Method for Diabetes

    Ina ia faʻaumatia le paʻu o le paʻu, e tatau ona fufuluina vaivaiga ile vai suamalie poo susu. I le tulaga o le atinaʻe o le maʻisuka vae, o lenei vailaau fesoasoani e vave faʻamalolo ai manuʻa.

    Afai o le maʻi ua matua le amanaia, o le a faʻagasolo le faʻafitauli, o le soifua maloloina e maitauina le leaga, ona tatau loa lea ona maua e le maʻisuka le fofo:

    • 4 kalama o le mummy na solo i totonu o le 20 sipuni tele o vai - e le vevela pe malulu,
    • e tatau ona faia lenei mea pe'ā uma ona 'aʻai pe a uma le tolu itula, 3 taimi i le aso,
    • vai inu 2 tsp o lona uiga, sili ona fufuluina i le sua fou,
    • e tatau ona togafitia i lenei auala i totonu o le vaiaso ma le afa,
    • ona fai lea o se malologa mo le 10 aso, ona amata toe togafitiga lea,
    • E mafai ona e toe faia i le ono vasega o togafitiga e tusa ai ma lenei polokalame.

    Pe a solia le mummy

    1. I le tulaga o le le faapalepale tagata taitoatasi.
    2. O tamaiti ei lalo ifo o le tausaga e tasi e le tatau ona tuuina atu i ai se mummy.
    3. Faʻamataʻu faʻamaʻi.
    4. I le taimi o le maitaga ma le lactation.
    5. Faatasi ai ma le faamai a Addison.
    6. Afai ei ai ni faʻafitauli i le tafega.

    I le tulaga pe a amata le maʻisuka, o loʻo i ai i se taimi tuai, o faʻamaoniga e manino lelei lava, e mafai ona togafitia faʻatasi ma le fesoasoani a le mummy naʻo se sui. E taua tele le le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le talosaga, ma faʻasologa.

    A leai, e mafai ona faʻaaogaina le tino ma taofi le galue tutoʻatasi.

    Toma o le maʻisuka togafitiga: fesoasoani faʻapitoa ma faʻailoga

    O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e iloa ai le le lava o le hormone o le pancreas (insulin) i le tino.

    E fesoʻotaʻi foi ma nisi o faʻafitauli o le tino, aemaise lava o le carbohydrate. O se taunuuga o le alualu i luma o le faamai, o le maʻi ua maua i le faateleina o le maualuga o le suka i le urine ma le toto.

    E pei ona e iloa, o le inisalini e maua mai e le tagata pancreas. O le mea lea, o gasegase o endocrinologists ei ai faʻafitauli faapitoa i totonu o latou tino e fesootai tuusaʻo ma le tulaga ma le aoga o lenei okeni. O tagata e pagatia i le ituaiga muamua o faʻamaʻi e manaʻomia se tele o le hormonone gland.

    I le avea ai o se tulafono, latou te maua o latou maʻi i le fanau mai. E mafai foi ona i ai i tamaiti laiti ma talavou. Ae o le ituaiga faʻamaʻi lona lua e afua mai i le matua matua. E le gata i lea, e amata lemu lemu. Le tele o tagata lautele i le fasefulu tausaga.

    E masani lava o lenei vaega o tagata gasegase o le gaogao. O lenei ituaiga o maʻi e le o le insulin e faalagolago. O loʻo faʻaalia i le taofiofia o le metabolic process. Ina ia faʻaumatia pe faʻaumatia faʻamaʻi o lenei faʻamaʻi, o nisi e faʻaaoga masani, aʻo isi e faʻaaogaina auala e le masani ai. O lenei tusiga o le a suʻesuʻeina ai le tele o aoga o le faʻaaogaina o mummies mo le maʻisuka.

    O le amataga o lenei ituaiga o vailaau masani ua leva ona iloa e tagata uma. I le natura, o lenei vailaau e foliga mai o se mea e pala i luga o le tele o mauga. I lona tuufaatasiga, o loʻo i ai vaega o laau eseese, o meaola manu, ma ni vaega o papa o le mea na maua ai.

    Mumiye o Altai Mountains

    O nisi tagata e talitonu o le mummy o se oloa o papa maa, ma o nisi, i se isi itu, e sili ona fiafia i le talitonuga o le natura moni. E foliga mai, o lenei vaega o mea e le o iloa o loʻo i ai se mea na afua mai ai: afa organic ma le afa inorganic.

    A maeʻaeʻa, e faʻamamaina lelei le mummy ma faʻaalia foliga o se lanu matagofie o le koale koale po o le sili atu le palanikeke koko. A maeʻa se vaitaimi, o le a amata ona faʻamalosi le masini - e mafua ona o le televave o le susu.

    E le o ia te ia se fale puipui faapitoa, o lea e mafai ai ona e tausia o ia i soo se tulaga. O le vailaau o loʻo i ai nei o se lanu paʻu o le lanu uliuli. O loʻo i ai se toʻotoʻo faʻalauiloaina ma le manogi o le balsamic.

    O lenei oloa e mafai ona iloa i uiga nei:

    • Aʻo faʻaalia i le maualuga o le vevela, e faʻamalulu le kuluma,
    • E vave lava ona solo le mummy i soo se vai, ma uu i totonu o se paolo lanu enaena.

    I le taimi nei, e masani lava ona faʻalogo tutusa i lenei mea masani, lea ua faamoemoe e togafitia le tele o faʻamaʻi. E masani lava e faʻaaoga lenei taimi i taimi e taumafai ai tagata vailaau faʻasolosolo e pasia se mea sese mo le uluai kopi. E tatau ona e iloa se mea moni.

    Ona o le numera tele o vaega ma le fesuisuiai oa latou mea, o le tuufaatasiga nei o le mummy e lei faailoaina. Peitai, e ui lava i lea, ua iloa o se vailaʻau e tele lona tele o macro ma microelements.

    O le mea autu ma sili ona faigofie ona mafai ona siakiina eletise, o ni paʻu uʻamea eseese, amino acids, faʻalaʻau faʻatoʻaga, o suauu taua, resins, ma le mea e taʻua o resini-like tuufaatasia.

    E oʻo lava i se suʻesuʻega auʻiliʻili o le tuufaatasiga, e mafai ona e mauaina na mea e aofia ai meaʻai e pei o le venom, faʻapea foʻi isi taunuʻuga o le faʻaleagaina o toega o meaola. I totonu o le sosaiete faasaienisi, e le o se mea e sili atu ona taua nai lo le faavae faamaualuga.

    Afai tatou te mafaufau i meaola eleelea ma le le oona, o le mea mulimuli i le mummy e tele taimi e sili atu.

    O le mea moni lea e taʻu mai ai o lenei oloa o se tamaoaiga tele.

    Mai elemene e sili ona manaʻomia ile natura, o le mummy e aofia ai le carbon, oxygen, nitrogen ma le hydrogen.

    E tuʻuina atu i le mummy i lona uluaʻi faʻavae, ae o se vaega o resins, protein ma faʻapipiʻi. Ae mo le mea e le o iai le tino, aluminium, magnesium, potassium, sodium ma le calcium e masani lava ona faʻaoʻo iinei.

    Aua e te mafaufau ia te oe lava, aemaise lava i le i ai o ni faaletonu endocrin, aua e mafai ona afaina tele ai le soifua maloloina o le maʻi.

    E le gata i lea, o le vailaau e aofia ai chrome, barium, strontium, ceium ma le rubidium. O nisi oi latou o loʻo tuʻuina atu i se faʻalavelave maualuga. Ae tusa lava pe o lea ituaiga o voluma o nisi taimi e lava mo le lelei ma le toe faʻaleleia o le tino i le tino.

    Faatinoga i le tino

    O faʻamalologa o meatotino o lenei vaega ua leva ona suʻesuʻeina.

    Talu ai ona o loʻo i ai ni mea e ola ai meaola, o loʻo i ai i le mummy ia mea e le mafai ona faʻaaogaina:

    • faʻamautu
    • toe faʻafouina
    • antimicrobial
    • antispasmodic,
    • anti-matua
    • faʻamaʻi manuʻa
    • antibacterial
    • anti-allergic
    • filifili
    • faʻamaonia.

    E faʻaaogaina Mumiye mo le neoplasms o le toto. E le faʻaosofia ai le alualu i luma o le gaioiga. O lenei vailaau e puipuia ai le le lelei o le aoga pe a maeʻa se vasega o le chemotherapy. Faʻafetai i lenei mea, o le setete o le soifua mālōlōina e faasolosolo malie ona faʻamautuina.

    E le o se taimi umi lava, na maitauina ai o le mummy i le maʻisuka e iloa lelei e le tino. O lenei oloa o le natura masani na i ai se aafiaga mamana o le toe faʻaleleia o le gataifale, lea e faʻaleleia ai le gaioiga o gaioiga uma, e aofia ai le paʻu.

    E i ai foi sona malosi faʻafouina, lea e talafeagai mo le faʻafouina o fausaga telefoni. I le avea ai o se tulafono, o le lelei o le aafiaga o le mummy ua lava lea e toe faʻafoʻi ai sela ma masini o le totoga, gaʻo ponaivi, faapea foi ma isi totoga i totonu.

    O lenei mea masani faʻapitoa e masani ona fesoasoani e taulimaina soʻo se faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka.

    Faʻaauau le faʻaaogaina e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga aoga aua e faʻafoisia ai le malosi o sela e pasi ai le kulukose e ala atu ia i latou.

    O faʻataʻitaʻiga uma o vailaʻau faʻaleaganuʻu e faʻaogaina i le faʻaitiitia o nisi o faʻamaoniga o le maʻi. O le mafuaaga lena e matua taua ai le faʻaaoga togafitiga fale ma ni vailaʻau talafeagai.

    Talosaga talosaga

    O lenei mea tulagaese e foafoaina e le natura lava ia, o lea e taua ai le faʻaaogaina o lona mana e faʻaleleia atili ai galuega a le tino. E taua le maitauina e fautuaina e faʻaaogaina naʻo le ituaiga. O loʻo i ai se isi auala e faʻaaoga ai le mummy mo le maʻisuka ituaiga 2 - laulau ma capsules, ae o fomaʻi e matauina lo latou le aoga.

    Mama i totonu o pusa

    O mama i totonu o maa e le o iai ni mea aoga mo le mafuaaga e pasi ai i le faamamaina faʻapitoa e faʻaaoga ai nisi metotia kemisi.

    O le mea pito sili ona taua mo le maʻisuka o le Altai mummy, lea e tatau ona onā i se faʻapala.

    Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi le mea autu ma faʻamamaina le vai i vaega talafeagai. E fautuaina e ave le 4 g o mummy ma 200 ml o vai ua tunu.

    O le oloa e maua mai e tatau ona ave faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga uma e faalua i le aso. E tatau ona faia lenei mea i le taeao i luga o se manava gaogao. Mo i latou o le a ave muamua ao lei momoe, e tatau ona manatua e le itiiti ifo ma le tolu itula talu ona uma le taumafataga mulimuli ao lei faʻaaogaina. O le togafitiga e tusa ma le 10 aso.

    Puipuiga

    Ina ia taofia lenei faʻaumatiaga o le endocrine, e tatau ona faʻasaʻo le 0.2 g o le mummy i le vai.

    Ave le faʻasalaga faʻalua i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'ai.

    Afai e lelei le faapalepale e aunoa ma le faʻaalia o gasegase, ona mafai lea ona faʻaauau le togafitiga faʻaaogaina.

    Contraindications

    E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

    O le tali i le fesili pe ono mafai ona inu se mummy i le maʻisuka e le o taimi uma i le ioe.

    I le avea ai o se tulafono, e le fautuaina e ave se mummy mai le maʻisuka i le i ai o ni tulaga o le tino:

    • tasi le le faapalepale,
    • tausaga le matua e oʻo atu i le tasi le tausaga,
    • le i ai o le kanesa
    • maʻitaga ma lactation,
    • ma le faʻamaʻi o Addison,
    • i le i ai o faafitauli ma le faʻatinoga o tafega.

    Talu ai ona o le maualuga o le maualuga e le o se mea e masani ai i le i ai o faʻamaʻi pipisi, e le tatau ona faʻaaogaina le mummy ona o le faateleina o le mamafa.

    I nisi tulaga, pe a oʻo i le taimi o le maʻi i se tulaga maualuga, ma o ona faailoga e manino tele, faʻaaogaina le mummy mo togafitiga e faʻatagaina na o se sui faʻasaga.

    E taua tele le le faʻaleagaina, ina ia aua nei faʻaleagaina le tino e sili atu. Afai e le amanaʻia lenei tulafono, e mafai ona faʻaaoga le pancreas ma le musu e galue na o ia.

    O le a le aoga o le mummy mo le maʻisuka ituaiga 2? Ma le maʻisuka ituaiga 1? Tali i le vitio:

    E taua tele le faʻaaoga lelei o lenei oloa e togafitia ai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. E fautuaina le fefaʻasoaʻi muamua ma se tagata tomai faʻapitoa o ia lea o le a ia fautuaina le fua aupito sili ona lelei o lenei fualaau o le natura moni lava. E naʻo le tulaga lenei e mafai e se tasi ona faalagolago i se taunuuga lelei i le taimi o togafitiga e aofia ai le mummy.

    Mama ma le maʻisuka: aogā ma metotia faʻaaoga

    Mumiye o se tasi o auala sili ona aoga e mafai ona faʻaaogaina mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaaogaina o se fesoasoani i togafitiga o le faʻamaʻi. O le tina ua fautuaina e le gata i tagata, ae faapea foi togafitiga faaleaganuu.

    E faia tama e ala i mea e mumusu e pei o le oneone, manoa manu, laupapa, fatu, fulufulu, ma isi mea. E le gata i lea, o lenei faagasologa e le o se mea faʻaleagaina, ae o le natura, e faʻavae i luga o le malosi o le vevela vevela, matagi ma isi mea e tulaʻi mai.O le mea lea, o se minerale masani ma se tuufaatasiga o vailaau oona ua fausia. Ma o le mummy o loʻo galue i vaeluaga ma gaogao o papa, mauga.

    O le faʻamalologa e maua ona o le tulaga tulaga ese o le mummy. O loʻo i ai se vaega atoa o vitamini (C, E, K, ma isi mea), tuufaatasiga o le amino, tele o micro ma macro. O nei mea uma i totonu o le faʻalavelave e iai na aoga aoga:

    • faʻafetai i vailaau faʻamaʻi ma alkaloids, o vailaau faʻaleaganuʻu masani, o le mummy e fai ai antimicrobially, faʻaleagaina mea leaga faʻaleagaina,
    • Imunomodulatory aafiaga mo le tino atoa - ua faateleina le leo ma le puipuia o galuega, e mafua ai ona mafai e siaki ona taulimaina maʻi,
    • aafiaga o le hypoglycemic - faafetai i le arginine, o le faʻasaʻolotoina o inisalini oona e faʻaosofia,
    • toe faʻafouina o sela ma faʻamaʻi faʻamaʻi, ona o le mummy o loʻo i ai gaʻo gaʻo ma palatini,
    • faʻasalaga o faiga faʻaletonu ma le faʻamalosia o latou foci,
    • le tuueseina o le fula,
    • faʻavavevave faʻasolosolo,
    • fesoasoani i le paʻu o le mamafa
    • tulaga lautele tulaga faaleleia,
    • afaina i le migraines.

    O le tina e maua i le maʻisuka e le gata ina mafai ona faʻaaoga, ae e tatau foi. Talu ai ona o se minerale masani lea ei ai mea taua e taulai i le faaitiitia o le le lelei o faailoga o le faamai, faapea foi le togafitia ma le tuusao o le maualuga o le suka.

    Faʻatasi ma lenei faʻamaʻi o le gasegase, vaivai, oso i le toto, eleʻa masani, fia inu, migraine, ma le fula. O se tagata e maua i le maʻisuka e sili atu ona faigofie i faʻamaʻi pipisi, ae o le mea sili ona taua o le maualuga o le inisalini ma le suka. E mafai e le tina ona faʻaititia le mamafa o nei mea le lelei.

    Mai lenei vitio o le ae iloa ai foliga o le mummy, oa meatotino o ia ia ma pe faapefea ona filifili saʻo ina ia aua le tautevateva i luga o se oloa le aoga. I le taimi o le fesiitaiga i lalo o le laboratory, na faia ai se suesuega faasaienitisi e suʻesuʻe le tuufaatasiga o vailaau o ituaiga mumamu:

    Le faʻaogaina o mumumu i le maʻisuka

    E i ai tulaga faʻapitoa mo faʻamaʻi mo le maʻisuka:

    1. O lenei fua mo le maʻisuka ituaiga 1. Mo le 0.5 lita o le vai vevela e te manaomia 18 g o se minerale lea e solo lelei. E tatau ona e inuina le vaifofo e tolu taimi i le aso mo le 30-40 minute aʻo leʻi 'ai. I se tasi taimi e tatau ona e inu se sipuni suamalie. O le umi ole togafitiga e 10 aso.
    2. I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e ono itiiti le fua, aemaise i le amataga. Vaevae le 7 kalama o le mummy i se lita o vai. Faʻafofoga leotele 1 tbsp. tolu taimi i le aso mo le 10 aso. Ona malolo ai lea o le 5-aso, ona faʻateleina lea o le meaʻai - inu le 15 aso ile 1.5 tbsp.
    3. Afai o le maʻisuka e ave insulin o le natura moni, e mafai ona matauina se tali o le maʻi. I lenei tulaga, ua vaʻaia le mummy i se auala ese. Mo le 0.5 lita o le vai o le ae manaomia ai le 5 kalama o minerale. E faʻaaoga i totonu 3 taimi i le aso i le afa o le ipu malamalama.

    Fautuaga aoga ma taua mo le faʻaaogaina o masi mo le maʻisuka:

    • afai o le faʻamaʻi faʻatasi ma le paʻu o le paʻu, o le fofo o le a fesoasoani, ae o le ae inu i le susu po o le sua o le suamalie fou,
    • e manaʻomia le faʻaaogaina o le mumma i le maʻisuka vae,
    • o le taunuuga muamua o le ae matauina i le faaiuga o le vasega o togafitiga,
    • matua tausisia le tuʻuina atu o fua,
    • ia mautinoa e faamaoti le fua faatatau o le taliaina ma le umi o le vasega ma le endocrinologist,
    • E matua faasaina le auai i le togafitiga faaletagata lava ia.

    E masani lava, o le mummy pe a faʻaleagaina e mafua ai le gaioiga. Aua e te fefe. I lenei tulaga, ua fautuaina e tagata tomai faapitoa le fufuluina o le oloa i le susu po o le vai.

    Faʻafefea ona faʻaaogaina le mummy e puipuia ai le maʻisuka

    Ina ia puipuia le maʻisuka, o le ae manaomia le vai ma se mummy. Tuu le 8 kalama o le mummy i le 40 tbsp. vai vevela. Faʻasalaga lelei. O lenei vailaau ua fuafuaina mo le 2 atopa - i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe.

    O le umi ole vasega o le puipuiga e 15 aso. Ona manaʻomia lea e oe se 10 aso malolo ma toe fai le kosi. Ia manatua e 3-4 itula e tatau ona alu i le va o se taumafataga afiafi ma se vaifofo togafitiga.

    O le faʻaaogaina o se fofo ma le mummy ua solia i mataupu nei:

    • afaina o le tino
    • tausaga o tamaiti
    • onosaʻi,
    • maʻitaga ma lactation - e talafeagai le faʻatalanoaga a le fomaʻi,
    • Addison's disease
    • nisi o faaletonu o le tino i totonu o le eleele.

    I le togafitiga o le maʻisuka, e tatau i le mummy ona matua mataʻituina ia fua faatonuina, talu ai ona o le sili atu e mafai ona afaina ai le gasegase. E le gata i lea, e le tatau ona faʻaaogaina le vailaau mo le umi.

    A e faʻatau se tina, faʻalogo faapitoa i le kamupanī, aua talu ai nei, o loʻo i ai le tele o faʻasalaga masani. Aua le faʻatau mai fualaau faʻatasi ma isi mea faʻaopopo mo le maʻisuka, aua latou te mafua ai le faʻafefe o le maʻisuka. Ma ia mautinoa e feutagai ma se endocrinologist aʻo leʻi amata ona e faʻaaoga le mummy mo le maʻisuka.

    Mumu mo le maʻisuka ituaiga 2: togafitiga togafitiga

    A oʻo mai i le togafitiga o le maʻisuka maualuga o le lua poʻo le muamua ituaiga, e faigata ona maua se fualaau sili atu ona aoga nai lo tina.

    O le aoga sili o le fualaau faasaina e mafai ona taʻua o le mea muamua lava o le atinaʻeina o le maʻi, e mafai ona faʻaaogaina i se auala faigata, mo se faʻataʻitaʻiga, e tuʻufaʻatasia ma se pamu insulin.

    O le mea moni, o se maʻi maualuga o le maʻisuka e manaʻomia se togafitiga ogaoga, ae e le tatau ona e galo e uiga i faamanuiaga o le mummy. O le gaioiga o le fualaau faasaina e faʻamoemoe e toe faʻafoisia le tino.

    Taunuuga o Mea

    O lea, e mafai ona togafitia le maʻisuka i le faʻaaogaina o se vailaʻau? O le tina e maua i le maʻisuka ei ai le numera e le iʻu o uiga e mafai ona lelei ai togafitiga. Ae ui i lea, o le fualaau faasaina ua faʻaaogaina mo na o ni faamoemoega faapitoa se tolu e fesoasoani e taulima ai se faʻamaʻi faʻatuʻi:

    • Feteenaʻi le mamafa. E masani lava, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka e mamafa tele. O le mafuaʻaga lea mo le puipuia o le faʻamaʻi e matua taua lava mo i latou ona aveesea le mamafa.
    • Faamamaina atoatoa o le tino o le tagata.
    • Faʻavaveina o le faʻamalolo o le faʻamalolo. O le tele o ituaiga o maʻisuka eo mai faatasi ma le faʻaalia mai o maʻi pipisi, lea e faigata ona togafitia. E le gata i lea, e taua le iloa o soʻo se faʻaleagaina o le paʻu e faʻamalolo mo se taimi umi.

    O le mafuaʻaga lea e matua aoga tele ai le mummy ituaiga 2 ma le maʻisuka. O le faʻaaogaina o se vailaʻau faʻamalosi poʻo lona siʻosiʻese e faʻaitiitia ai le suka o le toto, e fesoasoani ai i le foia lelei o faʻamaʻi pipisi o le endocrin system.

    E taua le iloa o tulaga taʻitasi o le faʻamaʻi o le tagata lava ia, ae o le mummy, pe afai e le mafai ona toe faʻafoʻi atoatoa, o le a faʻaitiitia ai le tikeri o le faʻaalia o faʻamaoniga o le faʻamaʻi.

    Suʻeina o le maʻisuka a tina:

    1. Faʻaititia le kulūkose.
    2. Faʻasolo le taimi o le urination.
    3. Faʻaitiitia le lagona o le le fia inu.
    4. O le a fesoasoani i le tau faasaga i le vaivai tele.

    Suesuega ua faamaonia ai le tele o gasegase i le taimi lava na amata ai le mummy tusi le leai o se ulu ulu, o le faaitiitia o le fulafula, ma le faatulagaina lelei o le malosi. Ae peitai, e matua faasaina le amata ona inu le fualaau faasaina e aunoa ma le faitauina muamua o faatonuga, faapea foi le leai o se fautuaga faafomai.

    O mea faʻamalolo o le mummy e aofia ai ona uiga. Le fualaau faasaina:

    • Le faʻamaonia. O le faʻateleina o le faʻalauteleina o minerale ma ituaiga uma o vitamini e mafai ona faʻaleleia ai mea puipui o le tino.
    • Antimicrobial. Alkaloids ma flavonoids e taua o vailaau faʻamaʻi masani e aʻafia ai siama eseese e ono faʻaleagaina ai le pancreas.
    • Aneti-inflammatory. O Mumiye e le gata na te taofia le taulaʻi o le mumū, ae faaitiitia ai foi le fulafula, ma faaitiitia ai foi le fiva i le vaega aafia. E taua lenei mea mo tagata gasegase oe, o loʻo maua i le maʻisuka, e afaina ai foi mai le pancreatitis.
    • Faʻafouina. O vailaʻau gaʻo ma puluvaga fesoasoani e faʻafouina le faʻamaʻoina o suauu B i le pancreas.
    • Glycemic. O le gaosiga faaopoopo o le inisalini oona e mafai ai e oe ona faʻaititia le suka.

    Mama mo le maʻisuka: togafitiga, iloiloga, faʻaaogaina

    O le tina e maua i le maʻisuka o se tasi lea o le tele o filifiliga mo le togafitiga o se maʻi faigata. E tatau ona taʻua i le taimi lava lena o se monotherapy, "o le mauga" e le mafai ona fofoina le faamai, ae pe a faʻaaogaina i vailaʻau faʻamaʻi, e faʻaleleia ai le lelei.

    O le maualuga lauiloa o le oloa e mafua mai i taunuuga lelei i togafitiga o le tele o faamai. Afai e le fesoasoani fualaau oona, o loʻo sailia e tagata auala fou e faʻamalolo ai.

    Na tusia e Paracelsus ma Avicenna e uiga i mea faʻamalolo o le vailaau faʻasaina ia latou togafiti. E oʻo lava i le taimi lena, na latou iloa le tele o mea e mafai ona faia i maʻa. Mo le sili atu ma le 4000 tausaga, sa faʻaaogaina le mea faigaluega i vailaʻau.

    O le mea lea e "fanau mai" i sese faalenatura o atumauga i le maualuga o le 500-3000 m luga aʻe o le eleele. I nofoaga e maualalo le O2, maualalo le toʻimamaʻi ma le tele o le radiation ultraviolet, o loʻo faʻapipiʻi ai se vai.

    I lalo o le faatosinaga o suiga faifaipea o suiga i le vevela, e faʻamalamalamaina ma maua ai se masini tele. I lenei laasaga, e le mafai ona faʻaaogaina, ae pe a faʻamamāina, e maua e le mummy le fusi atoa o mea faʻamalolo.

    O le meafaigaluega e galue ona aʻafia ona o le faʻapitoa kemisi:

    1. Puipuia i foliga o amino acids (glycine, histidine, methionine, arginine ma isi).
    2. Mono- ma polyunsaturated fatty acids.
    3. Phospholipids.
    4. Flavonoids ma alkaloids.
    5. Siʻisinia mea.
    6. Tannin ma mea oona.
    7. Coumarins.
    8. Carotenoids (muamua o Vit. A).
    9. Vitamini o le vaega B (1,2,6,12), C, E.
    10. E silia i le 60 micro ma elemene elemene. O le mea sili ona taua e tumau ai le magnesium, calcium, phosphorus, potassium.

    Ona o lona mauoa, o loʻo faʻaaogaina e tagata le mummy mo le maʻisuka ma le tele o isi faʻamaʻi mo le tele o seneturi.

    Talu ai o "mauga o le mauga" e aofia ai le tele o mea aoga eseese, e afaina ai le tino atoa. O tamaʻitaʻi e matua aʻafia i faiga uma o meaola oona i totonu o tagata. Ae aiseā e matua lauiloa ai le mummy i le maʻisuka?

    O le sui sili ona malosi o lona aafiaga i luga o le gaʻo ma gaʻo gaʻo. Puipuia siama e ala i le tuufaatasia o phospholipids io latou membranes. Faʻasaʻo le faʻamalosia o le lipid, e puipuia ai le lysis o maso totonu.

    O faʻafitauli autu o le faʻamalolo o le vailaʻau o:

    1. Antimicrobial. Flavonoids ma alkaloids o vailaau faʻamaʻi masani. Latou te puipuia le faaleagaina i le pancreas ma isi fausaga e siama siama.
    2. Le faʻamaonia. Faafetai i le i ai o vitamini ma minerale, e mafai ona faateleina le leo o togafitiga uma a le tino.
    3. Ava. O le amino acids arginine e faʻaolaina ai le faʻasaʻoina o insulin toto ma faʻaitiitia le aofaʻi o le suka i totonu o le toto.
    4. Faʻafouina. Faʻapena ma gaʻo gaʻo fesoasoani e toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o suauu pancreatic B.
    5. Aneti-inflammatory. Faʻasalaga le taulasea o le mafaufau, faʻaitiitia le fulafula ma le vevela i nofoaga faʻafitauli. O lenei gaioiga e taua tele mo le puipuia o le hyperglycemia tumau i tagata e maua i le pancreatitis.

    A maeʻa ona faʻaaogaina le mummy i le maʻisuka, o le a mafai e le tagata gasegase ona matauina taunuuga nei:

    • Tulaga masani o tulaga lautele,
    • Faʻamamaina o le fiainu, paʻu o le paʻu, faʻavaveina o le urination (polyuria),
    • Faateleina le tetee o le tino i faʻamaʻi pipisi. E ono le mafai ona maʻi tagata pe afai latou te faʻaaoga lenei vailaʻau,
    • Faʻaitiitia le suka toto.

    E faʻafefea ona inu se mummy i le maʻisuka?

    Ona o le tele o ituaiga o togafitiga, o le fualaau faasaina ei ai ni mamanu eseese o le faaaogaina.

    E inu se tina mai le maʻisuka oe manaʻomia e tusa ai ma tulafono nei:

    1. 4 g o le "gaʻo mauga" e tatau ona solo i le 20 sipuni tele o le vai.
    2. Faatau 1 tbsp. sipuni faalua i le aso.
    3. E tatau ona ave le fualaau faasaina i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi 3 itula i le maeʻa o se taumafataga i luma o le taimi e momoe ai.
    4. O le togafitiga e 10 aso.
    5. A maeʻa, ia mautinoa ia faia se malologa mo le isi 10 aso.
    6. Toe faia se togafitiga faapena.

    Ina ia faʻaleleia le maualuga o le glycemia ma faʻamalosia se faʻamalologa faʻaauau pea, e tatau ona faia 5-6 ia vasega. O le tagata gasegase o le a mafai ona ia maitau uluaʻi iuga lelei i totonu o le 21 aso mai le taimi o le amataga o le toe faʻaleleia.

    O le puipuia o le atinaʻeina o se "faʻamaʻi manuia" i tagata o loʻo mafatia mai le pancreatitis masani, o le tulafono mo le aveina o mummies e ese si eseʻese:

    1. 18 g o le oloa ua solo i le afa lita o vai ua tunuina.
    2. E manaʻomia lou faʻaaoga 1 tbsp. sipuni o le fofo i le tolu taimi i le aso mo le afa itula ao le i taumafa.
    3. O le taimi muamua o togafitiga e 10 aso.
    4. Mo le isi 10 aso na sosoo ai, o le fualaau e maualuga ile 1.5 tbsp. sipuni.
    5. Ona e manaʻomia lea o le isi 5 aso e faʻaoga tutusa ai le mummy.

    O le umi o le faʻamaʻi mulimuli o le maʻisuka ma vailaau masani e 25 aso.

    Tina ma le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona inu mo le maʻisuka, iloiloga togafitiga

    O le tina ma le maʻisuka o se fualaau lelei. O le aoga o lona faʻaaogaina e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o fualaau o le maʻi.

    Faʻasalaga o le faʻaaogaina o se vailaʻau, e mafai ona faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, ua faʻamamāina le tino mai toxins, mea oona ma mea leaga, o le tino e vave faʻamamaina, ma manuʻa faʻamalolo vave.

    Mo le maʻisuka, o le mummy o se tasi lea o vailaʻau filifilia e sili ona lauiloa. O faʻamaoniga mai tagata maʻi e faʻaalia ai o se mea masani e fesoasoani moni e maualalo le toto suka, lea e faʻaleleia le lelei.

    E tatau ona mafaufau pe faʻapefea ona faia le togafitiga o le maʻisuka ma le mummy, o le a le vaega o le mea totino, ma e faapefea ona galue le fofo? E mafai ona ave faʻatasi ma le maʻisuka ituaiga 1, ma e i ai ni faʻalavelave?

    Faʻavae ma mataupu faavae o gaioiga

    O le tuufaatasiga o le mummy e aofia ai elemene tutoatasi. O se mea e talitutusa ma le tar e maua mai i papa maa, faapea foi i totonu o ana loloto. Ae o le meaola o meaola oona, e foliga mai e manaia.

    O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai vaega o meaʻai i le tele o mea, o mea e manaʻomia mo le atoatoa o le galuega a se tagata, o se mea itiiti o le venom, o se lisi tele o vitamini, o le tele o suauu tāua.

    O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai le tele o elemene, ae o le taʻitaʻi, manganese, cobalt ma le uʻamea e aumaia ai le maualuga o le aoga i le tino o le tagata. E pei ona faʻaalia i luga o loʻo i luga, o le tuufaatasiga e masani lava, e leai se masalosalo manuia mo tagata. O le mea autu e le o le faʻaleagaina lea o fualaau faasaina.

    Mumiye ei ai aafiaga nei:

    • Faʻaitiitia le faʻatonuina o le kulukose i le tino o tagata gasegase.
    • A maeʻa ona ave le mummy, o tagata maʻi e le o fia inu pei ona latou manaʻo muamua ai.
    • O le aso o le urine e faʻaitiitia.
    • Ua vaivai le vaivai ma vaivai vaivai.
    • O le fetogi e alu ese, o faailoga o le mamafa o le toto e toe foi i le masani.
    • E faʻaititia le faʻafefe.

    O le tina e maua i le maʻisuka ituaiga 2, faapea foi ma le muamua, e mafai ona ave ina ia mafai ona tagofia isi pauna.

    O le meafaigaluega e mafai ai i meaʻai talu ai, e faʻaumatia ai le mamafa o le mamafa ma faʻamaonia lelei le lelei.

    Faatonuga mo le faaaogaina

    Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2, poʻo le 1, ona avea lea o se mea puipuia mo ni faʻalavelave, o le mummy mo le maʻisuka e pei ona taʻua i lalo: 18 grams o le vailaau faʻasaina e tatau ona solo i le afa lita o le vai masani.

    A maeʻa ona maua e le maʻisuka le vailaau togafitiga i le 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le dose o le 2 teaspoons, e tolu taimi i le aso. O le umi o le togafitiga e 10 aso.

    Ma, pe a pasia le auala autu, e tatau ona e faʻatuputeleina le fualaau i teaseti e tolu, ma ave le tele o le taimi. I le tele o tulaga, o iloiloga o maʻi e faʻaalia ai le atinaʻeina o le gaioiga. I lenei tulaga, ua fautuaina e inu le vailaau faʻasaina i vai malulu malulu.

    O le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona togafitia e pei ona taʻua i lalo:

    1. Ave 20 sipuni tele o le vai mafanafana, faataape 4 g o fualaau oona i totonu.
    2. Faalua faalua i le aso, sili atu i se manava gaogao.
    3. O le taimi muamua i le taeao, ma le taimi lona lua i le afiafi, tolu itula i le maeʻa ai o le taumafataga mulimuli.
    4. O le umi o le togafitiga e 10 aso, ona tatau lea ona e faia se vaitaimi e tutusa ma le togafitiga, ma faaauau togafitiga.

    O faʻamatalaga e taʻu mai ai o sea ituaiga fua e aoga lelei, ae le o se mea vave. O le tulaga e faʻaleleia pe a uma le masina o sea fuafuaga.

    I le tele o tulaga, o maʻi e sili atu ona faigata i le maʻi, ae le popole, o le a le pine ae mou atu faailoga.

    Mo le mauaina o le togafitiga o loʻo manaʻomia, o loʻo fautuaina e matua pipii atu i le metotia. Faatasi ai ma lenei mea, e le tatau i se tasi ona galo o togafitiga o se togafitiga faigata, o le mea lea, o se taumafataga maualalo maualalo mo le maʻisuka, gaioiga faaletino ma vailaau e tatau ona galulue faatasi.

    O le isi tulafono ma le faʻailoga

    Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le kulūkose i totonu o le tino, ia faʻaumatia le manaʻoga faifai pea e inu vai, o le talosaga a le mummy e pei ona taua i lalo: ave le 0.2 kalama o le vailaʻau ma faʻamaepe i le vai masani. E tatau ona e ave se fualaau i le taeao, ona sosoo ai lea ma le afiafi. O le togafitiga e lima aso, ona toe foʻi lea, toe fai le togafitiga.

    O le maʻisuka ituaiga 2, togafitiga, lea e faʻavae i luga o se polokalame faʻapitoa, e fesoasoani: faʻasalaga le 3.5 kalama o le vailaʻau i le 0.5 vai. Faʻaaoga e na o le tasi le sipuniti faʻatagaina i le aso. A maeʻa, e tutusa le tele o le taimi e tasi ma le afa kapu. E tatau ona e inuina le vailaʻau ao lei faia ni taumafataga ile 30 minute.

    E ui lava i lona aoga, o le fofo folasia mummy ei ai lona lava faʻasalaga. E le fautuaina e ave i le vaʻaia o le vailaau faʻasaina, tamaiti laiti e le tasi le tausaga le matutua, e maua ai le faʻaoga o le tino, ao latou tauaveina se tamaititi, fafaga pepe.

    Afai o le tagata gasegase e faʻasaʻo i le mummy, ona fesoasoani lea o ia i fatu lino mo le maʻisuka. E i ai le tutusa o latou aafiaga, e fesoasoani ai i le faʻamautuina o le suka toto i le tulaga manaʻomia, ma faʻaleleia le soifua manuia o le maʻi.

    O le maʻisuka o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e tele ni faʻafitauli. I se tulaga e amata ai le togafitiga, o faʻamaoniga e faʻaalia i le matuia, ona tatau ai lea ona faʻaaogaina le mummy o se auala fesoasoani mo togafitiga. O le tulafono faavae o le matauina lea o le metotia ma le taimi o le faʻaaogaina.

    O le a sou manatu i lenei mea? Na e faia mummy o se togafitiga mo le maʻisuka, ma o le a se mea e mafai ona e faʻamatalaina e uiga i le fofo?

    Tuua Lau Faamatalaga