Afai e tiga le pancreas: o faailoga ma togafitiga, meaʻai

O le matafaioi a le pancreas o loʻo i totonu o le tulafono faatonutonu o le malosi o le gataifale ma isi faiga o meaola oona i le tino o le tagata.

E maua ai se faʻalavelave o elemene oona e aʻafia ai le vavaeina o aʻafiaga, gaʻo ma gaʻo mai meaʻai, faʻaopopo, glucagon ma inisalini - o hormones e faʻatonutonu ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino.

O le mumu o le pancreatic, o faailoga ma togafitiga o le a tatou mafaufau i ai, o le pancreatitis - mai le upu Latina "pancreas".

O le maʻi e mafai ona tupu i se foliga laititi pe ave se aʻoga masani. O le tino pancreatitis e faʻaalia i se osofaʻiga faʻafuaseʻi matautia, matautia i le ola maloloina ma le ola. I le pancreatitis e masani ai, o le faoa faamalosi e le o taʻua ma e mafai ona toe faia mo le tele o tausaga.

Mafuaaga

E mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le mumū o le pancreatic:

  • 'ai o meaʻai, meaʻai vevela ma falai,
  • gasegase
  • faʻainuina le inu
  • aveina homoni
  • popole le fefe
  • afaina o le tino.

O le afaina o le gland e mafai ona tupu e faasaga i le talaaga o isi faamaʻi o le gastrointestinal tract (respiratory pancreatitis):

  • gallstone faamaʻi
  • cirrhosis o le ate
  • maʻi maʻi pepise, ma isi.

Fai mai fomaʻi o tagata matutua ua maʻi ma uaʻi atu i le atoatoa. O tamaitai e masani ona sili atu nai lo tagata e mafatia i lenei maʻi.

Faailoga o le pancreatic inflammation

I le tulaga o le mumū o le pancreas, o se tasi o faʻamaoniga o se faʻamaʻi masani o le tiga lea e tupu i se foliga tele. E maua e le tagata maʻi se tiga o le fusi malosi, e toeitiiti lava toe solomuli i nisi tulaga. Toʻotoga e sau mai le nofo faʻatasi ma le tino o loʻo sisi i luma.

O faʻapogai autū o le mumu o le pancreatic inflammation:

  • ogaoga tiga i lalo ifo o le iʻu o le vevela vao,
  • vevesi ma vili (pe a uma le vomiting, laveaʻi le tumau)
  • vevesi o le puipui pito i luma,
  • pallo o le paʻu,
  • vaivaiga ma le afu,
  • fiva.

O faʻailoga muamua e ono foliga mai o le ogaoga i le vaega tele 1.5 i le 2 itula talu ona 'ai. E masani lava o lenei tu o le prodrome e tuʻuina mai ma le faʻaitiitia o le fiaʻai ma masani ai le ulu o le ulu ma le vevela. I le taimi nei, o suiga leaga o le pathologia ua uma ona faia i totonu o le gland.

E le gata i lea, i le tele o tulaga, e ala i le faʻasalaina o le tiga, e mafai ona e iloa po o le fea vaega o le gland ua amata ona mumū:

  1. O le mea lea, o se faailoga o le mumu o le siʻusiʻu o le pancreas o le a oʻo i le tiga i le itu tauagavale o le hypochondrium. O lenei tiga e mafai ona salalau i le va i le va o le IV ma le lumbar vertebrae.
  2. Faatasi ai ma le afaina o le ulu o le pancreas, o le tiga e sili ona masani ona faaalia i le itu taumatau i lalo ifo o ona iʻu, ma nofo ai i le va o le VI ma le XI vertebrae.
  3. O se tino paʻu o le pancreas e mafai ona mafua ai le tiga i le vaega pito i luma.

O se uiga e faapea, i le vaitau o le faʻamagaloga, e mafai e se tagata ona lagona le atoatoa lelei o le soifua maloloina ma maua ai na o le vaivai le tumau, o nisi taimi o mea e pala ai ma manava. A maeʻa le mafatiaga, faʻavevesi le vevela o le tino i nisi o taimi i luga o faʻamaufaʻailoga

Tausaga masani

E talitonu tagata popoto o le atinaʻeina o pancreatitis e masani ona oʻo atu i le tele o le maelega mo meaʻai gaʻo, ulaula tapaa ma le ava malosi.

E leʻo manino le auala e aafia ai le ava i le gaioiga o le pancreas.

O le mea e ono masalomia, e mafai ona faʻalavelaveina le alu ese mai o le fualaau suamalie mai le pancreas poʻo le tele o suiga o la latou vailaʻau, o le mea lea, o suamalie o meaʻai e amata ona mafua ai se gaioiga e le afaina.

Faailoga o se faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi:

  • faʻalavelave i meaʻai gaʻo,
  • tiga i le hypochondrium ao faagasolo le malosi faaletino,
  • solia le nofoa
  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • leai se manaʻo.

Faʻalagolago i faʻamaoniga, fomaʻi e iloa le tele o ituaiga o faʻamaʻi pipisi o le pancreatic: o le asymptomatic, tiga, repsing ma le pseudotumor.

Faʻailoga

Ina ia malamalama pe aisea e tiga ai le pancreas, ao faagasolo le suʻega, o le a faʻalogo le fomaʻi i au faitioga uma, aoina mai se tala faʻasolopito, suʻesuʻe oe, faʻamaonia suesuega talafeagai ma suʻega suesue:

  1. Suʻega o le toto o meaola toto: o le maualuga o le amylase, lipase, trypsin e tulaʻi. O le fomaʻi o le a faʻatasi ma le faʻaitiitia o le maualuga o le konūliki. Faateleina ALT ma le AST. Tulaga maualuga o le Bilirubin e mafai ona faateleina. Afai e afaina uma le okeni, o le gaosiga o le inisalini e le afaina, sosoo ai ma le hyperglycemia. Amylase o le a sau i le faanatinati.
  2. Faʻataʻitaʻiga o meafaigaluega: ultrasound, FGDS, faʻailoga o le fagu, totoga o le okeni, faʻamatalaga, suesuega laparoscopic o le vevela.

E tatau i le fomaʻi ona gauai atu i ou foliga vaaia, le lanu o le mucous membranes ma le paʻu. Ua iloa e le fomai le auala e siaki ai le pancreas ina ia iloa ai le tiga e mafua mai i le faaleagaina o le pancreas mai i latou e mafua mai i faamai o le pito i tua.

Togafitiga mo le mumu o le pancreatic

Le togafitiga o le tino pancreatitis e le mafai ona tuai - o se mea lamatia le ola. Afai o le tafe o enzymes mai le pancreas e le taofia i le taimi, e mafai ona faʻaumatia mea uma, ma faʻapogai ai le taofiofia o le toto ma le '' '' '' ''ona' o le toto e ala i le faʻaaogaina o meaʻai, pe a le togafitia, e mafai ona afaina.

O se faʻalavelave sili atu o se faʻamaʻi masani o loʻo togafitia i luga o se falemaʻi. O le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina se taumafa malulu faʻamalolo ma meaʻai fufulu. E tatau ona tuʻufaʻatasia lelei mea taumafa ma le tagofia o vailaʻau e poloka ai le enzyme malosi o le gland. Faatasi ai ma le ogaoga o le tigaina o le mumu o le "pancreas," painkillers, antispasmodics, vailaʻau o le enzyme, ma vitamini ua faatonuina foi.

Faʻatau togafitiga

Mo togafitiga lelei mo le mumū o le pancreas, o vailaʻau ua filifilia ma faʻamaonia e lau fomaʻi taitoatasi. E mafai ona faʻamatalaina oe:

  1. Antispasmodic drugs (e faʻamalolo ai maso masima): Drotaverinum (i ni ituaiga o laupepa: Spasmol, No-shpa, Spazmalgon), Papaverine.
  2. Fomaʻi e faʻavaivaia ai le pule o le sua oona: Omeprazole (Zerocide Orta-nol, Gastrozole, Ocid, Promezole, Omepar Losek ma isi). Ranitidine (Acidex, Histak, Ulkuran, Rantak, Atzilok-Yee isi). Famotidine (Antodyne, Histodyl, Belomet, Acipep, Primamet, Blockacid, Ulukzal, Gasterogene).
  3. Teuteuga o le Enzyme: Gimekromon, Allohol, Pancreatin (Creon, Digestal Pankral, Mezim, Pancitrat, Penzistal).
  4. Vailaʻau e faʻalavelave ai le gaosiga o le enzymatic o le pancreas: Aprotinin (Iniprol, Antagozan, Trasilol Gordoks, Kontrikal).

Afai o le faʻalavelave o pancreatite o le tupuga o le maʻisuka - o togafitiga e faia e pei ona faatonuina e le endocrinologist.

O tumutumu ma maʻi mumusu o le pancreas e mafai foi ona avea ma faʻafitauli o le pancreatitis.

Talu ai o latou o le homone-active neoplasms, o latou foliga vaaia e mafai ona maua i le faaopoopoina i le ultrasound ma le MRI suʻesuʻega, ma le faʻavaeina o le tele o lemoni.

Mo togafitiga e aoga, e tatau i tagata maʻi ma pancreatitis ona tausisia lelei le taumafataga mo le tausaga. E masani ona 'ai ma e le faʻafefe. Ave meaai i se tulaga mafanafana. O le mea lautele, o tagata maʻi uma e taumafai e filifili mo ia lava se meaai e le mafua ai ona toe foʻi, ona e eseese uma lava i tatou ma taʻitasi i lana lava auala e tali atu i oloa lava e tasi.

Ona mafai loa lea ona e 'ai, e masani lava ma sina mea itiiti. Meat ma iʻa i foliga o suauʻu ma vaʻa pupuʻu, falaoa i luga o le vai, fugafuga o fuamoa, masini fuālaʻau kuka - mo tagata amataina. Ona tuʻuina lea i latou e le kusi falaoamata, meaʻai susu, fualaau aina ma fualaʻau i foliga o compotes ma le tilo, apu apu ma pears.

Faatasi ai ma se faʻalavelave sili atu o faʻamaʻi pipisi, e taua tele le faʻaesea mai le taumafataga:

  • ava malosi
  • mea manogi, mea faʻavave,
  • gaʻo, falai,
  • saisi, ulaula meaʻai,
  • piko, meaai kuka,
  • meaʻai, sukalati, sua suamalie.

I le fale, o togafitiga o mea taumafa mo le mumū o le pancreas o lona uiga o le faʻaaogaina o le tele o mea taumafa mo lena vaitau seia oʻo i le taimi umi o le faʻamaʻi, faapea foʻi ma le taimi e toe faʻaleleia ai. Faatasi ai ma le atinaʻeina o le pancreatitis, o loʻo faʻaauau foi ona faʻasaina meaai.

E tusa lava pe lelei le togafitiga o le maʻi, o le mea moni na afaina tele ai le soifua maloloina, o le mea lea, e tatau ai ona e faʻaeteete i au meaʻai ma meaʻai ina ia mafai ai ona e aloese mai toe foʻi.

Puipuiga fou fou

I le mumusu faifai pea, o le puipuia o mea e ono tutupu e manaʻomia ai le tausisia lelei o le meaai Nu.5 poʻo le 5P. O meaai e maua ai le maualuga o le carbohydrate mea e tatau ona faʻatapulaʻaina i le tele e mafai ai, e ui lava e le tatau ona e faʻamaʻapeʻaeseina atoa mai le meaai.

O gaʻo kulimi o se vaega taua o le taumafataga o se tagata soifua maloloina ma e tatau ona faʻamautinoa le tumau o le galue. Ae ui i lea, o tagata gasegase ma pancreatitis e tatau ona faatapulaaina lo latou faaaogaina. Sweets e sili ona mauoa i gaʻo - keke, keke, ice cream, sweets, keke, ma isi mea faʻafiafia.

Pancreatic Inflammation: Le Auala e Faʻasaoina ai Faʻanoanoa

O le matafaioi o le pancreas i le tino o le tagata e telē tele: e auai i le faatonutonuina o le malosi o le malosi o le tino, maua ai le gasegase, fesoasoani i le faʻapalapalaina o palatini, faʻasolosolo maualuga le kulūkose ma e aʻafia ai i isi mea taua o le tino. O le pancreatic inflammation (poʻo pancreatitis) e lamatia ma faʻalavelave e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka malosi poʻo le paʻu o le tino o le necrosis.

O le gland o loʻo i tua o le manava ma lata ane i le paʻu o le gall, o lea afai e afaina, ona salalau lea o le maʻi i le pancreas. I le amataga o le atinaʻe o le mumū, o faailoga ma faailo o pancreatitis e faʻamaonia:

  • le fusi o le tiga
  • faʻamaʻa mu i le pito i lalo o le talavaʻa mai tua,
  • faaitiitia le fiaai
  • faateleina gag reflex,
  • a faʻapipiʻi i luma, e faʻaitiitia le tiga
  • o nisi taimi o le maualuga o le vevela o uiga lelei.

O tagata maʻi e masani ona fenumiai le pancreatitis ma le osteochondrosis, pyelonephritis ma le shingles. Ae o se fomaʻi poto vave e fuafua le mumū o le pancreas, talu mai le amataga o le faʻamaʻi e masani lava ona alu ese ma se tiga matuia. E faigofie ona fuafua e ala ile palpation e le o le afaina lea e tiga ai: o le osteochondrosis poo le pyelonephritis, faʻamaʻi i le itu tiga e mafai ona iloa, ae le o le pancreatitis e leai.

E mafai ona togafitia i le falemaʻi se ituaiga o pancreatitis ma e tatau i fomaʻi ona "faʻafilemu" vave le pancreas, a faʻapea o le faʻamaʻi e lamatia ai le liliu mai i le necrosis (maliu o le tino) ma le oti mo le tagata maʻi.

O le mea lea, faatasi ai ma le muamua tiga i totonu o le vailaʻau faʻatele poʻo le mumū o le hypochondrium, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O faʻamaʻi gasegase mataga e oʻo atu ai i le olaga nei i le 15% o mataupu ona o le leai o se avanoa i se tagata tomai faapitoa.

O faailoga taua o le mumu mumcreatic inflammation:

  • Tachycardia
  • vili
  • tiga matuia e siomia ai pute
  • maualuga le vevela
  • manava manava

Taimi

Afai o le pancreatitis o le tino e tupu mai i tua o le activation o le enzyme pancreatic, o lona foliga masani e faia e le tele o faamaʻi o le gastrointestinal tract, mo se faataitaiga, maʻi gallstone, cholecystitis poo le hepatitis. Faailoga o se faamaʻi masani:

  • faʻalavelave i meaʻai gaʻo,
  • tiga i le hypochondrium ao faagasolo le malosi faaletino,
  • solia le nofoa
  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • leai se manaʻo.

Faʻalagolago i faʻamaoniga, fomaʻi e iloa le tele o ituaiga o faʻamaʻi pipisi o le pancreatic: o le asymptomatic, tiga, repsing ma le pseudotumor.

I le tulaga muamua, o le tagata maʻi e le o iloa le faʻamaʻi, i le tiga, na te lagonaina le tiga i taimi uma i lalo ifo o le ivi, ma le toe foʻi atu o le tiga e aliali mai, ae ua mou atu pe a uma le togafitiga.

O le ituaiga pseudotumor o le pancreatic inflammation e tupu pe a faʻapupulaina lona ulu, faʻafefeteina i mea fiva.

Afai e ese le paʻu, ona ese ai lea o tiga: tigaina, tipi, lalaga, ma le patino patino, mo se faataitaiga, i lalo ifo o le taumatau ole afaina, poo le leai foi o se localization i totonu o le manava ato, i le pito i tua po o le tua. O le ituaiga o lenei tiga tuusao e faalagolago i le a le vaega o le gland e afaina: o le tino, ulu poʻo le siʻu. Pe a faʻalavelave le faʻaleagaina o le tiga, e masani ona talanoa fomaʻi e uiga i se faʻamaʻi atoatoa o le okeni.

O le sasaina o le tiga i le ogatotonu o le lua o le manava e taʻu mai ai o le pancreas e mumu, pe afai o le tiga e paʻu i le itu taumatau, o le ulu o le gland e mumū, ma afai o loʻo i le tauagavale, o le siʻu. O le i ai o faʻamaumauga mulimuli e lua e sili atu ona leaga, aua o nei vaega o loʻo fausia ai se faʻavae volumetric (tumo).

I le ulu o le pancreas

O se suiga lautele i le tele o le pancreas e sili atu le saogalemu nai lo le faateleina i soo se vaega.

O le ulu o le gland ei ai sona foliga faʻapitoa ma se fausaga tulaga ese: o loʻo i totonu o se tagata matua i le maualuga o le lua vertebrae muamua, ma o se pepe faatoa fanau mai e laʻititi maualuga atu.

I le avea ma tagata matua, o le masani masani o le ulu o le pancreas e tatau ona oʻo atu i le 35 mm, ma afai e laʻititi pe lapoa, o lona uiga o lenei mea o se togafitiga.

O le gaosiga o le volumetric o le ulu o le pancreatic e masani lava ona iloa i le taimi o le ultrasound o le afaina o le manava ma ua manatu o se maʻi matautia. E mafai ona lelei pe le lelei, lea e manaʻomia ai le aveese faʻafuaseʻi.

O lea faʻamaʻi e masani ona maua i tagata pe a mavae le 60 tausaga. E oʻo lava i se fomaʻi e vaʻaia le mafaufau e faʻamaonia muamua faailoga o le mumu o le ulu o le gland: o se suiga o le lanu paʻu ma le paʻi o mata o mata ile lanu samasama.

Togafitiga o lenei fomaʻi o le maʻi e tupu i se falemai.

O le siʻusiʻu o le pancreas o loʻo i ai se foliga foliga paʻu e alu i luga ma latalata vavalalata i le vaʻa. I totonu o se tagata soifua maloloina, o le pito sili ona lelei o le siʻusiʻu o le okeni e 20-30 mm, ma o lona umi e tusa ma le 15 cm. O le malosi o togafitiga o le siʻu gland o lona faʻalauteleina poʻo le faʻamalosi, lea e faʻalavelaveina ai le faʻalavelaveina o le vevela vein poʻo le mea faʻapitoa.

O se tumutumu o le siʻusiʻu o le gland e seasea lava: e tusa ma le kuata o maʻi uma gastrointestinal. Ae afai e maua, ona masani lea o le tumutumu e vave ona leaga ma e toetoe lava a le mafai ona togafitia, talu ai ua iloa ua tuai, pe a oʻo atu i se tele taua. Aʻo faʻaaogaina se pulu i le siʻusiʻu o le pancreas, e masani lava ona i ai fomaʻi e aveese vaʻa latalata ane.

Mafuaaga o le faamai

I le tele o tulaga, o mafuaʻaga o faʻamaʻi pipisi e fesoʻotaʻi ma le ava malosi. E le gata i lea, e le afaina po o le a le mea na inu i le aso na muamua atu: vodka taugata poʻo le uaina ua fausiaina.

E faʻaaogaina tagata i le mafaufau o le ava malosi e tuʻuina atu ai le avega autu i le ate, lea e oʻo atu ai i le gasegase, ae e mafai ona taulimaina le 'ava malosi ma le fesoasoani o ona enzymes seia oʻo i se tulaga faapitoa.

O le pancreas e leai ni puipuiga faʻaleagaina, o le mea lea o le 'ava malosi e taia ai se okeni e le mafai ona puipuia o ia.

E le gata i lea, o mea nei e mafua mai i le afaina o le okeni:

  • O faamai o le biliary tract. Pe a lafoina le paluga i totonu o le pancreas, e faʻapipiʻi mea faʻapitoa e faʻaaogaina ai le encyclopedia o le gland, faia ai le edema tissue, faʻaleagaina toto toto ma faʻafesoʻotaʻi eseese. Afai e te le amanaiaina le ava malosi, o lenei ituaiga o mumu o le 70% o faʻamaʻi uma o le gland.
  • Le faʻavae o maʻa poʻo oneone.I le pancreatic duct i lalo o le aafiaga o le le paleni o meaai, o maʻa e masani ona fausia e poloka ai le ala pe a alu, e mafua ai le mumū o le pancreas.
  • Faamai o le duodenum po o le manava. O le manava o le manava, gastritis, poʻo soʻo se isi lava mumu o le gastrointestinal tract e saofaga i le lafoaia o mea e le o togafitiina ile iniseti i totonu o le pancreatic ducts, lea e oʻo atu ai i se faʻavavega o pancreatitis.
  • Ole maualuga, maualuga o le maʻisuka, atherosclerosis, maʻitaga. I nei tulaga, o loʻo i ai le soliga o le masaniga faʻalauiloa, faʻatapulaaina meaʻai o le pancreas, faʻapupulaina o le mumū.
  • Vailaau Mataʻutia po o mea taumafa taumafa. I le tulaga o le oona i le konalis, acids, toxins, inisua poo le osofaʻiga o le malosi, o loʻo faʻaaogaina ai enzymes pancreatic, lea e masani ona oʻo atu ai i le pancreatitis.
  • Vailaʻau le pulea. O nisi fualaau faʻamalosi e faʻaaoga ai gland enzymes, o lea e tatau ai ona e ave i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
  • Fafagaina. Afai e faʻaleagaina e le tino le gaʻo gaʻo gasegase ma se faʻagasolo i le gasegase, o le aʻafia o pancreatitis e faʻapupula i taimi. Ae maise lava pe afai o se tagata e faʻaaogaina le falai, gaʻo ma meaʻai vevela.
  • Manua poʻo manuʻa i le manava. Faʻasalaga, manua faʻafuaseʻi poʻo faʻasologa o taotoga le manuia i luga o le vaega o meaʻai, o le lamatiaga o le atiaʻeina o le mumu o le okeni.
  • Iniseti O le hepatitis, chickenpox, le gase o le ate, tonsillitis, mumps, purulent process in the abdominal cavity, sepsis o le intestinal poo le dysentery e faateleina ai le lamatiaga o pancreatitis.
  • Genetics O faʻafitauli o le gasegase e tele ina mafua ai le mumū o le pancreas i le pepe i le taimi lava e maeʻa ai.

Auala mo le faamamaina o le mumū ma togafitiga o pancreatitis

Mo soʻo se tiga i le gastrointestinal tract, e sili atu ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. Togafitiga o pancreatitis e masani lava ona tupu i se falemai. O fomaʻi o loʻo i totonu o le taimi faʻalavelave e faʻaaogaina ai le faʻaipoipo, faʻateʻaina ana galuega faalilolilo.

Latou te faʻamamaina foi le vavalalata o vaitafe oona ma fualaau faasaina ma faatonuina ai le lautele o vailaau e puipuia ai fomaʻi fomaʻi po o faafitauli lua.

Afai o faʻalavelave i le pisapisaʻo e ogaoga, faʻaaogaina taʻavale vaʻaia.

O se faʻalavelave sili atu o se faʻamaʻi masani o loʻo togafitia i luga o se falemaʻi. O le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina se taumafa malulu faʻamalolo ma meaʻai fufulu. E tatau ona tuʻufaʻatasia lelei mea taumafa ma le tagofia o vailaʻau e poloka ai le enzyme malosi o le gland. Faatasi ai ma le ogaoga o le tigaina o le mumu o le "pancreas," painkillers, antispasmodics, vailaʻau o le enzyme, ma vitamini ua faatonuina foi.

E faʻafefea ona togafitia togafiti ma togafitiga faʻasolo

O togafitiga anamua ma aoga o togafitiga o le togavao. I le faaopoopo atu i meaʻai lelei mo le pancreatitis, o le teenaina o falai, gaʻo ma meaʻai vevela, ina ia mafai ai ona faʻamalieina le mumu o le mumū i le pancreas, e manaʻomia ona e inu faʻamalaʻau. Ina ia faia lenei mea, ave le 10 g o laau mamago:

  • celandine
  • suauu o sana,
  • fualaau faisua
  • laʻau aʻa
  • tricolor violets,
  • manu lele.

Fufulu mea uma, fefiloi, sasaa le ½ lita o le vai vevela ma faʻafefe mo le 3 minute. A maeʻa le mafanafana, e tatau ona onunu le gaʻo i se faʻavavega o le faʻamaʻi faatolu i aso uma ao lei faia ni taumafataga mo vaiaso sosoo e lua. Ona e manaʻomia lea ona e inu se tasi mai mea nei:

  • kulumu, moli, 30 g ia mea taitasi,
  • fugalaau olaola, fugalaau suamalie o le 20 g,
  • chamomile fugalaau 10 g.

Sasaa otaota palamole ½ lita o le vai inu ma tuu mo le 20 minute, ona toso ma ave lea i aso taʻitasi pe a uma le taumafataga mo le masina. E aoga foi le inu vai inu sauerkraut e aunoa ma ni kokolati ma mea manogi. O fualaau oona o le a vave ona maua ai se tiga ogaoga, aua o loʻo aofia ai le lactic acid, lea e sili ona aoga mo le faʻavaveina o pancreatitis.

Vailaau

O vailaau faʻamaʻi muamua e faʻaaogaina ai le mafuaʻaga autu o le faiga o le inflammatory i le pancreas, faʻapea foʻi:

  • toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o meaʻai,
  • taofi le tiga,
  • totogi mo le le atoatoa o le endocrine.

Ina ia maua nei taunuʻuga, e fautuaina e fomaʻi fualaau e pei o analgesics, antispasmodics e faʻamoemoe e faʻasaʻo ai le tiga i le gland, enzymes ua mamanuina e toe faʻafoʻi ai le pancreas e masani ai, ma faʻamaʻi - fualaau e taofia ai le faʻamalolo o le tino o le hydrochloric acid. I le vevela tele o le gland, e faʻaaogaina ai laasaga talafeagai ole leai-shpu, papaverine poʻo le atropine.

O a suʻega e manaʻomia

Afai e masalomia le mumu o le pancreatic, e tuʻuina atu le tagata maʻi mo se suʻega auiliili. Ua faatonuina o ia:

  • o le ultrasound o le afaina o le manava
  • fuainumera x-ray o le suesuega,
  • ata faʻatusatusaina o foliga o magnet,
  • laparotomy.

Afai ua maua e le fomaʻi le pancreatitis, ona e manaʻomia lea ona e siaki pea le tulaga o le pancreas, o le mea lea, o le ae manaomia e le aunoa le suʻega o suʻega suʻesuʻe (suʻega):

  • le aofaʻiga o toto toto
  • toto toto
  • urine, feces,
  • fuga.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le osofaʻiga o le tiga i se tamaititi

I le fale, e le mafai e fomai ona fautuaina le faamamaina o se osofaiga o le tino pancreatitis i se tamaitiiti. Faʻamatalaga o le maʻi, e tatau ona e ave le pepe i le falemaʻi.

Ae i le olaga ei ai tulaga eseese, mo se faataitaiga, e le maua togafitiga faafomaʻi.

I ia tulaga, e taua le taumafai e faʻamalolo se tiga ogaoga i lau lava ia, ona mautinoa lea e auina atu le tamaititi i le falemaʻi lata ane. O lenei mea e manaʻomia:

  • Faʻateleina le matelaina.
  • Maea atoatoa o le tino.
  • I totonu o le 30 minute, avatu i le tama ¼ ipu tioata vai.
  • Aua le tuʻuina atu fualaau faʻatau e pei o le gaʻo poʻo le panzinorm, faʻapea foi ma soʻo se isi o loʻo i ai ni enzymes, ina ia aua le faʻamalosia le tulaga.
  • Afai e mafai, e sili ona lelei le tui papaverine (2 ml) pe sui i le leai o se tao.
  • Faʻaaogisa se 'aisa o le aisa mai tua i le pancreas.
  • Faʻasaga le tamaititi e ala i le tosoina o le sulu i luma.

Meaʻai ma Meaʻai

Tusa lava pe o le a le faʻamaʻi, o se meaai malosi e manaʻomia e togafitia ai le mumu o le pancreatic. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi i aso muamua e lua, e le mafai ona e 'ai se meaʻai. Faʻatagaina na o se broth rose, vai faʻaputu e aunoa ma le kesi poʻo vai vaivai ma le faʻasusu. E tatau ona vavaeese mai le taumafataga i le taimi o le faʻamaʻi tele o le faʻamaʻi:

  • ava malosi
  • mea manogi, mea faʻavave,
  • gaʻo, falai,
  • saisi, ulaula meaʻai,
  • piko, meaai kuka,
  • meaʻai, sukalati, sua suamalie.

O a mea e mafai

Afai o le mumū o le pancreas e masani ona faʻasolosolo, ona faʻatagaina lea e fomaʻi oloa nei:

  • Meaʻai gaosiga: kulimi e leai ni acidic, yogurt, kefir.
  • O ituaiga iʻa e maualalo le gaʻo: pike, bream, faʻatau.
  • Meat oloa i le ituaiga o paluga pateta, meaʻai i aano, moli mai le lapiti, vela, povi, toso po o moa.
  • Fualaau falai kuka.
  • Fagalaʻau po o le falaoa mago a le saito.
  • Laʻau moa fuʻa.
  • Cereals, moa, noodle poʻo soupisi fuamoa.
  • Oils: sunflower faamamaina, olive, kulimi.
  • Pasta, fatu fatu.
  • Taleni suamalie, tilo, fualaau suamalie.
  • Lago tao, apu.
  • Paʻu o le saito o le saito, le vaivai o le lauti, salu o le rose vao, vai o le mineral e aunoa ma le kesi.

Afai o le pancreas ua amata ona mu, e mafai ona e faʻaaogaina le taumafa talafeagai e pei ona faamatalaina i lalo. O le lisi e fuafuaina mo le 1 tagata mo le 2 aso:

  • Breakfast 1: masini pateta 100 g, 2 meaʻai, vai inu.
  • Breakfast 2: omeletoa fufulu ma le 2 fuamoa, 2 siaki vavalaʻau, 1 masini e seleseleina, susu susu susu 200 ml.
  • Taʻaloga: moa moa 200 ml, iʻa fagota 100 g, zucchini kuka 100 g, 1 cracker, vine vine suamalie 30 g, suamati suamalie 200 ml.
  • Snack: fualaau suamalie 200ml, vai e leai se gaʻo.
  • Taina o le afiafi: oatmeal 150 g, 1 vaimama aisa, kapiti puree 100 g, 1 cracker, tea ma susu 200 ml.

  • Breakfast 1: suauu pipi 100 g, oatami 150 g, 1 cracker, vai minerale.
  • Breakfast 2: applesauce 100 g, falaoa cheese cheese 100 g, 1 cracker, 200 ml o le lauti.
  • Taumafa: gaʻo suamalie 250 ml, 2 keke falala suamalie, falaoa pati 100 g, sisi 100 g, 1 cracker, lauti.
  • Snack: koko gaʻo 150 g, meatballs 100 g, applesau 100 g, yogurt 100 g.
  • Taina o le afiafi: paluga pateta 150 g, meaʻai 150 g, falaoa pisi falaoa 100 g, 1 cracker, fualaau suamalie 100ml, lauti.

Sore pancreas: o le meaai o le laasaga muamua lea i le toomaga

O le pancreas o se tamai okeni lea e galue mo le lua, e le mafai ona maua i le ata o ona "uso" matutua: o le ate, fatuga, fatu ma isi totoga, lea na aʻoaʻoina muamua e tagata.

I le taimi nei, o le mea sili ona faʻaaogaina o se tamaitai talavou ma se tagata, o nisi taimi na te popole ai.

O le mea e lelei ai, o le taimi nei ua iloa e fomai le auala e togafitia ai le pancreas: o le meaai o le mea muamua lea e faʻamafanafanaina ai se tina laitiiti ae mataʻu.

Laboratory Faʻataʻitaʻi i totonu

O lea la, o se maʻi le lelei o le pancreas: o faʻafitauli o le maʻi, togafitiga, meaʻai. Muamua lava, e taua le matauina o le taua o lenei tino mo le felagolagomai lelei o le tino atoa.

O se mea lilo e 20 cm le umi ma e na o le 3 cm le mafiafia o loʻo ola i tua o le manava, e faʻamalo i le va o le duodenum ma vaʻai, o taoto i luga o le fatugaʻo.

O lenei ua e malamalama i le mea tonu na sau ai le igoa o le gland.

O galuega a lenei okeni e taua tele mo i tatou taitoatasi, ona o le faʻafetai i lana galuega lelei, o loʻo maua ai le vai inu (gastric) mo le faʻataina o meaai ma hormones: glucagon ma insulin, lea e mautinoa ai le gaʻo lelei ma le gaʻo i le tino. O a taunuuga o le toilalo o nei galuega tauave? Muamua lava, o se maʻi e le lelei ma e le mafai ona faʻamaʻi - maʻisuka. O le mea lea, o le taumafa lelei mo le maʻi o le pancreatic o se faʻamaoniga lea o le a aʻafia oe e se maʻi faʻatuʻese.

E masani ona tatou iloa e uiga i faafitauli ma le paʻu ona o le tiga o le manava

Faailoga o le maʻi

Afai e amata le tiga i le pancreas, o le taumafataga o se "ola" mo le tino, lea o le a puipuia ai oe mai le foliga mai o maʻi faʻamaʻi. Ae faʻapefea ona e malamalama e iai faafitauli i lenei tino?

Manatua uiga taua:

  • naua, e masani ona faatupuina ai le vomiting,
  • tiga o le manava, o lona natura e eseese (mai le lagona o se manua o le naifi e tiga ai pe tiga tiga),
  • vave le mamafa o le mamafa
  • ogaoga o le ogaumu (manava manaia e masani ona matauina),
  • leai se manaʻo
  • fufulu
  • fiva.

Afai e iai sau faʻamaoniga o le faʻamaʻi, ona muamua lea o le aso muamua e sili ai le aloese mai meaʻai, ae i le taimi lava e tasi, e fautuaina e fomaʻi le inu tele - a itiiti ifo ma le 7 ipu tioata i le aso

Meaʻai taua

O le mataupu faavae autu o se taumafataga maloloina o le vaega o meaai paleni. E tatau ona e 'ai soo (5-6 taimi i le aso), ae i ni vaega laiti.

E tatau ona e kuka meaai i se auala faapitoa - mo se ulugalii poʻo se kuka. E mafai ona e kuka pe tao, o le mea autu e le o le falai. A o le i ai taumafa, siaki le vevela o meaai. O meaai e le tatau ona malulu pe vevela, o le tulaga maualuga o le 30-60 tikeri.

O le aoga o le taumafa o mea taumafaina i aso taitasi e le sili atu i le 1800 kcal.

O le masima i le taimi o le faigata e sili atu ona faʻaese pe faʻatapulaʻa lana faʻaaoga i le tele e mafai ai. E pei foi o le suka, lea e le o tauaveina se mea aoga, ae e maualuga tele-kalori.

O meaai e tatau ona faʻamamaina, faʻapipiʻi, faʻamaʻaina, pe gaosi. O le mamafa o le avega i luga o le fualaau oona i taimi o maʻi e leaga.

Laʻau vavave - o le mea maualuga o le polokalame o meaʻai

Taumafa o meaʻai

O le mea lea, o le pancreas o se togafitiga: meaai paleni, mea taumafa, fualaʻau. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi, o aso muamua e tolu atonu o le a matelaina. Ae e tatau i le fomaʻi ona filifili i lenei taimi, ioe.

O se meaai lelei mo le faʻamalosia o le pancreas o se faʻamaoniga o le faʻamaʻi e le faʻaosoina ai nisi faʻafitauli. O le mea lea, mo ni nai aso, e tatau i vaimaʻi ona inu na o le vai (lelei "Borjomi" e aunoa ma le kesi) ma se pulupa lapisi. Mo se aso, e mafai ona e inu i le 5 tioata o Borjomi i le vevela o le potu ma le 3 ipu tioata o le broth rose.

Mai le lona tolu po o le fa aso ua faatagaina ai e faʻaopoopo atu ia ipu i le lisi:

  • meaʻai suamalie o meaʻai
  • vavae sipuni po o le gao aano manu,
  • iʻa maualalo-gaʻo
  • fuamoa (suamalie masini-kuka poo le omelet),
  • o le sisi falaoa-maualalo
  • fufuluina fualaau faisua
  • palu tao
  • ti, tilo, compote,
  • fualaau suamalie.

E pei ona e malamalama i ai, afai e tiga le pancreas, meaʻai ma se asiasiga i le fomaʻi - o lau laasaga saʻo muamua lea i le tau faasaga i le faʻamaʻi.

I le taimi muamua, na fautuaina e fomai e 'ai meaai masalomia. O lenei mea o le a fesoasoani i le tino e tau ai le vevesi.

Faʻatau Meaʻai Taumafa

"Afai e le mafai ona faʻamalolo le maʻi, aisea e te faʻasaʻo ai?" E te fesili. Muamua lava, ina ia e le manaʻomia se meaai mo le kanesa o le pancreatic i le lumanaʻi. O le mea lea, pe faʻafefea ona togafitia le pancreas o se meaʻai mo se faʻamaʻi masani.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai?

  • falaoa (sili ona vevela pe ananafi),
  • lean soup (e mafai ona e faaopoopo se sipuni o kirimi kirimulu),
  • meaʻai e maualalo le gaʻo ma aano o manufasi i totonu o pusa, uʻamea poʻo le tao tao,
  • fuamoa (vaimama poʻo le omeletini ua suamalie),
  • kefir ma le sipisi (e le o le acidic),
  • susu-susu susu
  • pata
  • fualaau faisua (faamamaina) suauu,
  • falaoamata
  • pasta
  • opu aitema
  • fufuluina fualaau faisua
  • jalu, teuteu o le paʻu o le puluuli ma le rose, lauti, compotes.

Afai e te manaʻo e le faʻafefe oe i le pancreas, o le meaʻai 5 o lau filifiliga saʻo lea, i faʻamatalaga faafomaʻi. I le auala, afai ua e felafolafoai suiga i le pancreas, o se meaʻai o lenei ituaiga o le a puipuia ai oe mai le toilalo o le okeni tuaoi.

Pancreatitis tagata maʻi e tatau ona faʻafeiloaʻi atu i a latou meaai e sili ona fiafia i ai

O le a le ituaiga meaai o le ai ai e faʻagaloina

O nisi tagata gasegase e le lava le malamalama i le lisi meaai mo le pancreas. O loʻo i ai tagata na latou fafaga a latou meaʻai "mai le isi itu", o le sopoia o mea faasaina mai le lisi autu - e sili atu ona faigofie mo i latou ona 'ai.

O lea la, o a meaai e tatau ona teena e le ua aafia i le faamaʻi?

  • agaga
  • piko ma pi,
  • meaai faʻafefe
  • gaʻo gaʻo / iʻa, pailani, gaʻo,
  • afaina (gaʻo, fatu, ate, faiʻai),
  • saisi,
  • caviar
  • fuga
  • ipu muamua i luga o le susu,
  • mushroom poʻo teuteuga tipu,
  • meaai e mafai ona kuka
  • margarine
  • mayonnaise
  • ketchup, saula vevela,
  • aisa kulimi
  • oloa gaosi susu,
  • tao / tao tao,
  • falaoa rye
  • nisi fualaau faisua (kapisi, radisa, meaʻai, radisa, tamato, ata logo),
  • leki
  • sana ma le millet tafatafa ipu,
  • kofe, tea malosi,
  • vai manaia.

Faafofoga i le fomaʻi ma ia ola maloloina!

Aua e te le amanaiaina le lisi o meaai faasaina, a leai e mafai ona e "maua" pancreatic necrosis pancreatic, o le meaai mo togafitiga e sili atu ona mamafa. I le taimi nei, o meaʻai tatau lelei o le a toe faafoi atu ai oe i se olaga atoatoa ma malosi.

O le pancreas o se tamaitai lalelei e manaʻomia le gauai, ae o lenei ua e iloa le auala e "faauo" ai ma ia, saʻo?

Faailoga ma togafitiga o le mumu o le pancreatic. Meaʻai

O le togafitiga o pancreatitis e aofia ai le tofiaina o nisi vaega o vailaau ma mea taumafa taumafa. O le amataga o togafitiga o le eseesega o pancreatitis o loʻo faia i se falemaʻi, o le faʻamalositino e mafai ona faia i le fale.

Mafuaaga o pancreatitis

I le taimi nei, e sili atu ma le 100 o mafuaʻaga e sili ona afaina o le mumu o le tino o meaʻai. E aofia ai:

  • isi faʻamaʻi o le fualaau oona (duodenitis, hepatitis, gastritis),
  • o mea sese i le taumafataga, aemaise lava le faʻaaogaina o le tele o meaai poʻo le sili atu o le gaʻo, meaʻai vevela, meaai falai, faʻapea foʻi le filifilia o mea e le masani ai (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se malaga tafao maimoa - sili ona fiafia mo ipu o meaʻai a le atunuu),
  • tuinanau mo le ava malosi ma le faʻaaogaina o vailaʻau e leai ni vaiinu (cologne, ava malosi),
  • faʻaaoga umi o vailaau e afaina tele ai le setete o mea o le pancreatic tissue.

I le tele o tulaga, o le aʻafiaga mo le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaalia o le faʻamaʻi e mafua ai le tele o mea e faʻaosooso ai. O le aʻafiaga o na o le tasi mea e ono afaina ai atonu e le lava mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi pe faʻaosoosoina na o se suiga talafeagai i faʻamatalaga suʻesuʻe.

O le masaniga masani o le faamai e masani lava ona tupu ona o le le lava o togafitiga o le fesuiaiga tele pe o se taunuuga o le tumau pe masani foi ona aafia i le aafiaga lava e tasi (mo se faataitaiga, faatasi ai ma isi faamaʻi o le gaʻo oona - ate, manava, inumaga).

O le numera o tagata mamaʻi i faʻamaʻi pipisi i tausaga taʻitasi e na o le siʻitia. E faʻaaoga lenei mea i vailaʻau faʻamaʻi ma le tumau o le faʻamaʻi. O le faateleina o le pagatia ua tupu, i le isi itu, e ala i le tele o ituaiga o meaai, ma i le isi itu, o le faaitiitia o latou uiga ma le le lava o le toatele o tagata i lo latou tulaga maloloina.

O fesuiaiga inflammatory i le tino o le tino e maua tutusa i tamaitai ma alii. O nei laasaga e matauina i tagata matutua i nisi o taimi nai lo tamaiti. O le atinaʻeina o pancreatitis i se tamaititi (aemaise lava le aoga faataitai ma le aoga tulagalua) o se tulaga e le masani ai.

Le faʻataʻitaʻiga o le eseesega o le faʻamaʻi

O faʻafitauli o le mumū o le pancreatic e faʻaalia i le vave faʻalauteleina ma le malosi tele. E mafua mai ona o le solia o le fausaga faʻaanatura o le okeni (edema ma le faʻaumatiaga o le tino cellular structure), faʻapea foʻi ma le solia o ona tomai galue (synthesis o hormones ma enzymes digestive). Mo le foliga laititi, o uiga nei o uiga ia:

  • tiga tele, ae o le tele o tagata gasegase e ese mai le ogaoga o le tiga e toetoe lava a le mafai ona faʻafitia,
  • o le tiga e faʻapipiʻi i le pito i luga, e masani ona salalau atu i le pito i luga o le rohe lumbar, o le sternum (foliga i le angina pectoris), le tauagavale tauagavale ma le lima pito i luga,
  • O le tiga ma le pancreatitis o loʻo i ai se uiga e faʻapupulaina, e masani ona pulupulu pe paʻu, e le taofia i le masani masani ma e le suia ai lona malosi ma se suiga i le tulaga o le tino,
  • o le leai o se manaʻoga (e oʻo i se vevela i meaʻai), tiga umi faʻalavelave umi e tusa lava pe na o le taʻua o meaai, o faʻasolosolo o episodes of vomiting of unjested, food food already ate,
  • o le tele lava o faʻamatalaga faʻaalia o le gaogao - faʻafiafia le manava e aunoa ma le le mama o le toto ma le pulou, ogaoga faʻafeiloaʻi ma le le mama o le gaʻo,
  • o le tulaga aoao o le tagata maʻi - o le vevela e masani lava ona oʻo i le maualuga, numera ma vaivaiga ogaoga e tulai mai.

O le masaniga masani o pancreatitis e ala i faailo o falemaʻi o loʻo i ai i le tele o auala e tutusa ma le gasegase. Ae ui i lea, o le mamafa o faailoga taitasi e itiiti lava. I se tulaga masani ole fesuisuiai o le mumu o le pancreatic, ua faitio se tasi i:

  • se suiga i le manaʻo (faʻaleagaina, faʻafefe i nisi o ipu),
  • faʻavaitaimi taimi o le gaioiga ma le faanatinati faifai pea o meaai e le lelei ona nutimomoia,
  • tiga i totonu o le manava, ae ua leva ona tigaina, ae le o le afaina, i le tumutumu pito i luga (e seasea ona matauina le tigaina o le tiga i tua ma le lima tauagavale),
  • o gaioiga o le manava, lea e mafua ona o le soliina o le faiga o meaʻai, ae le o se faʻaopoopoga o se masini microbial.

Afai o muamua faailoga o le pancreatitis (e lua ma le tumau), e taua le feutagai ma se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai. O le a le mea e fai i sea tulaga, o le a le ituaiga suʻesuʻega e tatau ai, ma le ituaiga vailaʻau e tatau ona togafitiga, e filifili le fomaʻi.

E naʻo se fomaʻi e mafai ona iloa faʻafitauli i le taimi ma faʻamaonia fualaau talafeagai e faʻaumatia ai.

O faʻalavelave o le faʻaleagaina o le tino o mea faʻapitoa e faigata, e mafai ona taʻitaʻia ai le tino o le okeni (total pancreatic necrosis), o le mafuaʻaga lea e matua lamatia ai le ola o le tagata lava ia i lenei maʻi.

O a suʻega e faʻataʻitaʻiina mo pancreatitis?

Afai e masalomia le mumusu o le pancreas, o le faʻamaoniga o le suʻesuʻeina e suʻesuʻega ma suʻesuʻega faʻapitoa e talafeagai. O le mea sili ona masani ona faʻatonuina o:

  • suʻesuʻega lautele o le toto faʻapitoa (leukocyte count ma leukocyte faʻatulagaina suiga i le agavale tauagavale),
  • suega o le urine e fuafua ai le alpha-amylase (i le tulaga masani, o lenei enzyme e le o iai),
  • kopi (i le tulaga o le pancreatitis, o se fuainumera tele o le gaʻo e leʻi faʻaaogaina ua maua),
  • suesuega o le maualuga o enzymes pancreatic (lipase, trypsin, amylase) - o le gaoioiga a nei enzymes e faʻapupulaina tele i pancreatitis,
  • O le faʻasologa o le vevela o le manava (o le faateleina o le totoga o le okeni, o le vevela ma le vevey contours), o le faateleina o le ogatotonu o le afaina o le manava ua faaalia - i le fesuiaiga tele o pancreatitis, i le foliga masani o le faamai, o faailoga o le sui o le tino glandular ma le sootaga fesootai e muamua mai),
  • Aotelega o le eseesega o le leitio o okeni o loo i totonu o le manava o le manava e sili atu ona malamalama i le pancreatitis masani, e pei ona faaalia mai ai suiga taua (calcification o le duodenum, motile motuality digestive motility).

O se taunuuga o le faʻamatalaga faʻamatalaga na maua (suʻesuʻega a le falemaʻi ma iuga o suʻesuʻega suʻesuʻe ma falefaigaluega), ua faia e le fomaʻi se faaiuga e uiga i le ogaoga o le maʻi i se tagata maʻi faapitoa, e uiga i foliga o le mumū ma tuuina mai fautuaga i le auala e togafitia ai le maʻi, o mea e mafai ona e 'ai ma isi mataupu tau tausiga faafomaʻi.

Taumafa mo le mumu o le pancreatic

I lenei tulaga, e taua tele le taumafataga, talu ai e le mafai ona aveese le mumū o le okeni ua faaleagaina e aunoa ma le faasaʻoina o le meaai.

I le aso muamua o le ituaiga o pancreatitis, e tatau i le tagata gasegase ona lafoaia uma se meaai ma faʻaaoga le malulu i le manava.

Pe a faʻaleleia le tulaga o le maʻi, e mafai ona faʻatagaina le faʻalauteleina o meaai paleni faʻateleina. Lisi o le laulau menu 5 e mafai ai e le tagata maʻi ona faʻaaogaina oloa nei:

  • falaoa saito, ae o le mea ua taʻua o "ananafi", na toe mamago,
  • le tele o meaʻai ma masi,
  • eseese soupisi mai fualaau faisua ma meaʻai,
  • aano o manu ma iʻa e naʻo meaʻai (lapiti, popo, moa), faʻasusu, faʻafefe pe tao,
  • soʻo se meaʻai susu, ae i le faʻamautuina ma le maualalo o le gaʻo,
  • soʻo se meaʻai (cereseroles, cereal tradition, blowu),
  • fuamoa ma pasta i se tapulaa faatapulaaina,
  • vine ma fualaau aina ua na o le matua ma e lelei tele,
  • o meainu na mafai ona vaivai ma e le o suamalie suamalie, compote, vevela,
  • vai e sili ona talafeagai e faʻaaoga e avea o se vaega o togafitiga mo togafitiga mo pancreatitis.

E tatau i le tagata maʻi ona 'ai faʻalua, o lona uiga, i ni vaega laiti 5-7 taimi i le aso, e tatau ona i ai uma ipu i le vevela o le potu.

Fomaʻi togafitiga

E iai fualaau oona e tatau ona faʻaaogaina e poloka ai se gaioiga le lelei, ma e matua manaʻomia lava le toe faʻafoʻisia o le gaioiga o se gland ua faaleagaina. O le tele o taimi e faʻatau ai fualaau oona mai vaega nei o vailaʻau faʻafomaʻi:

  • tagata e leai ni nakoti (Diclofenac, Ibuprofen) ma le nakoti (Promedol, Ketanov),
  • poloka poloka o le pamu tuusao (Rabeprazole, Pantoprazole, Lansoprazole) e faaitiitia ai le pule faasela o sua oona,
  • H2 histamine receptor blockers (Ranitidine, Famotidine) mo le faamoemoega lava e tasi,
  • inhibitors o fusion proteolytic o meaola pancreatic (Gordoks, Kontrikal),
  • telefoni togafitiga faʻasolosolo ma vailaʻau colloidal ma saline,
  • faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili, o enzymes e tutusa ma na o loʻo faʻapipiʻiina i le pancreas.

O le faʻasalaga o le pancreas e matua ogaoga lava, ae o togafitiga e mafai ona togafitiga, pe afai o loʻo tuʻuina atu fesoasoani faʻapitoa i se taimi talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga