Suauu toto ma allergies

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e iai ni faaletonu ogaoga o galuega e mafai ona taʻitaʻia ai suiga i totoga ma tino o le tino. E masani lava o suiga e ogatasi ma le paʻu o le paʻu.

E foliga mai ona o le paʻu o le paʻu ona o le gasegase o le gaosiga o le carbohydrate ma le tuai i oloa o le gaosiga o le tino. O maualuga maualuga o le suka e mafua ai suiga i le fausaga o le paʻu.

O le maʻi suka ua manatu o le mafuaaga o le tafe toto i vaʻa tetele ma laiti. E le gata i lea, o le gaioiga o le gaioiga e faʻalavelaveina, ua faʻaitiitia le puipuiga, ma o fualaau e le lava le lava. Allergic itching e oʻo atu ai i le faʻavaeina o manuʻa, abrasions ma purulent-septic faigata.

Aisea e afaina ai i le maʻisuka

O le maʻi suka ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • o le mea muamua e faʻaalia i le faaleagaina o sela o le pancreas, lea e maua ai le inisalini.
  • ma le ituaiga lona lua, o le maualuga o le inisalini e masani, ae leai se fegalegaleaiga ma sulu o le tino, ua taʻua lea o le inisalini tetee.

O mafuaaga masani o le sasaina i le maʻisuka o:

  1. faʻaleagaina o vaʻa toto, lea e fesoʻotai ma le soliga o faiga faʻasolosolo o gaʻo ma totoga, faʻapea foʻi ma le faʻaputuina o oloa gaosiolosi,
  2. faʻaleagaina o le mucous membranes ma le paʻu ona o le maʻisuka, lea e mafua mai i se maʻi faʻaleagaina poʻo siama,
  3. o le faʻamaʻi i fualaau oona lea e faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka.

O le tataina o le paʻu e masani lava o le faailoga muamua o le maʻisuka. O lona malosi e le mafai ona avea ma faailoga o le faateleina o le toto suka poʻo le faʻaleagaina o se maʻi.

O tagata e maua i le maʻisuka vaivai o le a sili atu ona aʻafia i le le mautonu ona o le malosi o le tuiina nai lo i latou o loʻo i ai se faʻafitauli ogaoga o le maʻi.

O fomaʻi e masani lava ona iloa allergies i le maʻisuka ao lei maua i latou. E masani lava, o tagata e faitio i le tiga i le togi ma le gataifale, faapea foi:

Iniseti ona o siama mai le siama poʻo le afaina ile maʻi suka e mafua mai i le puipuia o le puipuiga ma le toto maualuga, lea e avea o se siosiomaga lelei mo ituaiga meaola eseese.

I laʻau o le paʻu ma i luga o le mucous membranes o loʻo maua i le maʻisuka, e tupu aʻe ai candidiasis, o loʻo faʻaalia i le vevela mamafa. O le iʻuga o lenei maʻi faʻaleagaina, o se paʻu paʻepaʻe i luga o le paʻu poʻo le faʻamaʻi faʻapitoa mai maʻi.

O faʻamaʻi faʻamaʻi o le mucous membranes ma le paʻu na mafua ai:

O leona o le maaleale o loʻo faʻaalia e foliga mai o meaʻai ma le vevela malosi.

O le faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e faʻaauau ona tupu ona o faʻamaʻi pipisi, toto le mama i vae ma manua. Faʻailoa atu i se siama siama e aliali mai pe a maualuga le kulukose o le toto.

O lenei tulaga ua avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi tuga purulenti, o le tele o maʻi pipili. I nisi tulaga, e taʻitaʻia ai le tino.

Faʻafitauli faʻafitauli

O se allergy i le maʻisuka e mafai ona aliali mai o se tali i le lotoifale i le faʻafoega o fualaau faasaina. E mafai ona oʻo mai se faamaufaʻailoga tiga ma le matuia i le nofoaga o tui. E le gata i lea, e masani lava ona matauina e le tagata maʻi:

Talu ai ona o le mafuaʻaga e ono fesuisuiai mafuaʻaga o gasegase o le tino, ua vaevaeina i nisi ituaiga:

Le ofoofogia o Arthus. O se allergy e aliali mai i le 7-8 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le tulaga o se mea itiiti e faʻapalaina, lea o loʻo tuʻuina mai ma le tiga ma le sasaina,

Toto. Alu maʻi e tupu ile 12 itula pe a uma le injections,

Piphasic. Muamua, o le vevela ma le mumu e tupu, pe a uma le 5-6 itula, o le mea e gaosia ai, o loʻo tausia mo le tusa o le aso.

I le faʻaopopo atu i faʻamatalaga i le lotoifale o allergies i le maʻisuka, e ono iai foi tulaga lautele, aemaise lava:

E masani ona i ai le galala ma faʻaleagaina i le mucous membranes. I nisi tulaga, o le maʻisuka ei ai le fiva ma le tiga o le muso.

O le maualuga o le allergy o le faʻalavelave anaphylactic.

O Siofor o se fualaau lauiloa mo togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka ituaiga 2. O le elemene aoga autu o le fualaau faasaina e metformin, e fesoasoani i le toe faʻafouina o le insulin, ma e puipuia ai le faʻamalosia o le inisalini.

O nisi taimi o le maʻisuka ituaiga 2 e afaina i le metformin. O lenei tulaga e lamatia ai le ola.

Siofor e faʻaitiitia le aofai o le cholesterol i totonu o le toto, faʻapea foi ma le ono mafai ona atiaʻe maʻi o le cardiovascular. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻaalia mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E tatau ona onā pe afai o gaioiga faʻale-tino ma meaʻai e leʻi aumaia ni taunuʻuga moni.

O Siofor e faʻaaogaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa poʻo le naʻo le fualaau faasaina. E tele lava ina faatonuina e faʻaititia le maualuga o le suka i le toto ma le inisalini o inisua ma le suka.

E le mafai ona e aveina Siofor pe afai oi ai:

  1. ituaiga 1 maʻisuka
  2. leai se inisalini, lea e maua mai e le pancreas (atonu o le maʻisuka ituaiga 2),
  3. ketoacidotic coma ma coma,
  4. i totonu o le toto ma le urine o le albumin ma le globulin proteins,
  5. afaina o le ate ma le leai o se mea e faʻamaeʻa ai.
  6. le lelei o toto toto ma loto,
  7. maualalo le hemoglobin i le toto,
  8. manuʻa ma gaioiga
  9. le faʻaaogaina o le ava malosi.

E le faʻaaoga foi le vailaʻau pe a maʻi le tagata maʻi:

  • maua se pepe ma susu susu,
  • e le taliaina nisi vaega o le fualaau faasaina,
  • fai togafitiga tautala,
  • E i lalo o le 18 tausaga le matua ma le 60 tausaga.

O le sini autu o le togafiti o le maʻisuka o le filifiliga o le inisalini, lea o le a sili ona talafeagai mo se tagata faapitoa.

O vailaʻau sili ona faʻaaogaina o:

E tele taimi e mafai ona mou ese atu ai faʻamatalaga o allergies i latou lava, e ui lava ile faʻamalosia o le inisalini faifai pea. E masani lava, o faailoga o le tetee atu i le fualaau faasaina. E tatau ona sui le vailaʻau e faʻaaogaina i le inisalini sili ona lelei, ona faʻataunuʻuina lea o le faʻasalaga.

Afai e tatau ai, ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga e maua ai le toto maualuga, faaleleia atili le toto ma le faagasologa o gaioiga.

Faʻatasi ai ma se siama faʻamaʻi poʻo le faʻaleagaina, e tatau ona faʻaaogaina mea faʻamaʻi pe o se ituaiga o antimycotic agent. Afai o le mafuaaga o le sasaina o se fualaau faasaina, e taua le taofi le ave. Mo allergies, o fesoasoani antihistamines faapitoa o le a fesoasoani.

Ina ia faʻaumatia allergies, o togafitiga faʻaleaganuʻu o loʻo faʻaaogaina foi, o fualaau faʻatau fua nei:

  • gaioio galue
  • Lieferan
  • papaʻu papaʻe
  • Enterosgel.

O le faʻaaogaina o nei tupe o le a fesoasoani i le aveeseina o aʻafiaga o oloa gaosi ma mea e maua ai le gasegase. E mafai foi ona e faʻaaogaina se vai malulu poʻo se vai mafanafana mafanafana faatasi ai ma le faʻaopoopoga o nei laau:

O mea manogi ma le vailaʻau poʻo le menthol e iai se faʻalavelave faʻalavelave.

E na o se tasi auala e foia ai nei faafitauli e mafai ona puipuia ai faʻafitauli i taimi talafeagai. Faatasi ai ma le vaavaaiga faafomaʻi faifai pea, o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻi ma o le a faʻaleleia le soifua maloloina. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a fesoasoani e faʻaititia le toto suka.

Alu i le maʻisuka ma pe faapefea ona taulimaina

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O maʻi e maua i le maʻisuka, pei o tagata uma, e le puipuia mai allergies. E le gata i lea, i le maʻisuka, o gasegase siama e mafai ona o faatasi ma le faateleina o le toto suka. O se togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona faʻatulagaina e le fomaʻi, ma mafaufau i vailaau e talafeagai mo ia ituaiga o gasegase. O le a matou iloa po o le a le mea e faʻalavelave ai faʻamaʻi e masani ona faʻalavelave ai tagata maʻi ma le maʻisuka ma pe faapefea ona taulimaina.

Alu fomaʻi

O le tino o le tagata e matua nofouta lava i puipuiga o manu lea e ulu atu ai ma vailaʻau. O nei faʻamalosi e maualalo ai le lelei ma / poo le taugofie ole sauniuniga ile inisalini. O se faʻamaʻi fualaau i le maʻisuka e mafai ona mafua ai faʻamaoniga nei:
Lavea
- sasaina
- fulafula,
- o le faʻavaeina o papules (faʻavevela i foliga o faʻamaufaʻailoga, peʻa luga aʻe luga o le paʻu o le paʻu).

I le avea ai o se tulafono, o nei faailoga e faʻapitonuʻu i le natura, o lona uiga, o loʻo i luga o le vaega o le paʻu o loʻo tuiina ai le inisalini. I se tulaga e seasea tupu, o le a sili atu le ogaoga o gaioiga e mafua ai: faʻalavelave anaphylactic ma Quincke's edema.

O le aveeseina o se allergy, glucocorticoseroid ma / poo antihistamines e mafai ona faatonuina. Ole vailaʻau maʻoti ma lona fualaau e tatau ona faʻamatalaina e lau fomaʻi auai taitoatasi mo oe. Ae peitai, o le auala autu e taulimaina ai sea faafitauli, o le filifili saʻo lea o sauniuniga insulin mo le lelei ma le maualuga. O lea ituaiga vailaʻau e tatau ona i ai i lona fatuina o se polotini e latalata i le fausaga i le tagata.

Fugalaau fugalaau

O lenei ituaiga o allergy ua sili atu ona mamafa ona o le lalelei o laau eseese. E na o le tali atu i le fuga o se tasi ituaiga o fugalaau, laau talatala poʻo laau, pe mafai ona mafua mai i se punavai masani e fagua ai le natura atoa. O faʻapogai autu o le faʻafefe o le fugalaau e pei ona taʻua i lalo:

- faʻasolosolo o le tino, gase o le isu malosi, o se faʻaosoosoga faifai pea e sneeze,
- lanu mumu ma le vevesi o mata,
Le filo, mumu o le mucosa muʻa,
- puupuu le manava, solia o le paʻufilemu o le manava, faʻaigisa pe a faʻaauau pe faimalaga,
- masani ona moe,
- paʻu paʻu,
- o le faateleina o le suka toto, e ui i le ave o fualaau faasaina i le masani masani.

E le aoga le faʻaaogaina o allergies fugalaau, seivagana ua e maua le avanoa e te alu ese ai mai le faʻapogai o gasegase. O a latou faʻaaliga e mafai ona faʻaititia e ala i le faia o tui antihistana. O le aano o la latou gaioiga o le puipuia lea o faʻamatalaga o histamine. O le histamine o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le paʻu, pusafana o le tino, masini cardiovascular, system digestive ma musika agavaʻa e tali atu i allergens. Ua fautuaina le maʻisuka e ave vailaau o le antihistamines e pei o:

- clemastine hydrofumarate,
- loratadine,
- faʻamatalaga,
- fexofenadine,
- chloropyramine.

O se auala taua i le togafitiga o fualaau oona e fesoasoani ia te oe e toe foi mai i se olaga atoa ma taofi mafaufau e uiga i masina o le tautotogo susulu o se taimi o mafatiaga ma le le mautonu. Ae peitai ina ia mafai ona togafitia lelei togafitiga, e tatau i lau fomaʻi ona taulimaina le filifilia o se vailaau ma togafitiga faapitoa.
O le aveeseina o mea e afaina ai le tino e tatau foi ona fesoasoani i le faamautuina o le maualuga o le toto (faatasi ai ma le faaaogaina o lau inisalini faatonuina pe afai o iai oe i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka). Afai e le tupu lenei mea, ona toe fai lea, e tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea e fetuunai lau togafitiga.

E pei lava o isi tagata, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona afaina i soʻo se meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, oni, peanati, fuamoa, iʻa, ma isi mea). I le taimi lava lea e tasi, e le tatau i se tasi ona fenumiai se meaʻai faʻafefeteina i meaai ma le natura masani a le tino i le 'ai o meaai, lea e le aoga le' ai ma le maʻisuka.
O le mea lea, o le taumafaina o le tele o falaoamata o meaai, sukalati ma suti, faʻi, vine e mafai ona mafua ai le maʻisuka i le tino, mumu ma oʻo lava i le paʻu o le paʻu. O le mafuaʻaga o lenei faʻafoʻi o le faʻamalosia tele lea o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo mo se tagata o loʻo nofo i le maʻisuka.
O meaʻai tuusaʻo moni e mafua ai faʻamaoniga nei:

- lanu mumu o le paʻu, o le faʻavaeina o nai matagi laiti i ona luga,
- mamafa i totonu o le manava, faamaʻi, colic, vomiting, nausua,
- le afaina o le laulaufaiva ma laugutu, sasaina i le ooto,
- faʻasologa.

Mo le tino, o le mataupu faavae o meaʻai e maua i meaai e tutusa ma le faiga ole gaioiga o le allergy i le tupu. Pau lava le eseesega pe faʻapefea ona ulu atu i totonu o le anufe: e ala i le ea poʻo meaʻai. O le mea lea, o le faʻavaeina o le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai mea taumafa e faʻaititia i le ave o vailaau faʻasaina i mea o loʻo gaosia i luga.
E le gata i lea, o le maʻisuka, e taua tele le vavae ese mai le taumafataga meaʻai uma e mafua ai faʻamaʻi faʻalavelave, faʻapea foʻi ma ipu e maua ai le maualuga o meaʻai gaʻo e faʻamafanafana ai le tino.

O le mea lea, o se allergy i le maʻisuka o se faafitauli e mafai ona foia ma e mautinoa o le ae mautinoa. E lava le na o le sailia i le taimi, talanoa i se fomaʻi mo se togafitiga taʻitasi ma mulimuli i fautuaga na maua e faʻaitiitia ai faʻamaʻi maʻi.

O aʻafiaga o togafitiga o le inisalini

Soo se vailaʻau, o le mea e leaga, e mafai ona iai aʻafiaga. I nisi o fualaau oona latou te le maua ai le faʻailoaina, i nisi o latou sili atu ona faʻalauiloaina. E moni lava lenei mea mo fualaau faʻamalosi ma faʻamatalaga. Inisalini o se hormone e ala ile natura. E mafai e Hormones ona faʻaalia se aʻafiaga faʻapitoa e aʻafia ai aʻafiaga e tusa lava pe faʻaogaina i vailaau.

O le aʻafiaga o aʻafiaga o le fualaau faasaina e faʻapupulaina i lona pulega le talafeagai, le saʻo le fua ma le solia o tulaga o le teuina. E naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻatonuina, ia amanaʻia uiga o le tagata maʻi.

Pe a tui le togafitiga, e tatau ona e tausisia pea faatonuga mo vailaau ma fautuaga a le endocrinologist. Afai ei ai ni uiga e le masani ai, e le manaomia e le tagata maʻi ona faatuai e asiasi i se fomaʻi, ona o nisi o aʻafiaga o le inisalini e mafai ona faʻateteleina ai lona soifua maloloina ma faʻaleagaina ai le tele o tino ma okeni.

Le tutusa o le maʻisuka ma allergies

E masani lava, o le paʻu o le paʻu e mafua mai i le oso i totonu o le toto kulukose i le maʻisuka malosi ua le mautonu i se mea e masani ai. E faigofie ona vaʻai le tulaga: ia faʻaleleia le tulaga pe a maeʻa le faʻamautuina o le faasinoala o le suka.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga lea e mafai ona aʻafia uma totoga ma faiga a se tagata. O le faʻamaʻi ua faʻavasegaina e faapea:

  • Ituaiga muamua. Le faʻafanoga o le pancreas ona o le leai o plasma o le inisalini e pulea ai le metabolism carbohydrate. O le mafuaʻaga atonu o se faʻafitauli o le tino puipuia.
  • 2nd ituaiga. O le maualuga o le homone i totonu o taʻaloga masani, ae o le insulin lava ia e le o iloa e le tino. O lenei tulaga e taua o le faʻamalosia o inisalini, ma e tupu pe a mamafa le tino o le tagata.

O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o se tali e le tali atu i isi vaega e taʻua o allergens. O loʻo faʻaalia i se vevela, mūmū, faʻaumatia. Faailoga faʻalavelave - fulafula ma le faʻalavelave anaphylactic. O le mea lea, o le mafutaga o maʻi i le auai o le polokalama puipuia i le taimi o lo latou atinaʻeina. Ae o vaega na afaina i pathoces e leai se mea tutusa.

Faʻafefea ona faaleleia?

Ina ia puipuia mai allergies i sauniuniga o inisalini, ua lava lea e suia ai i latou i ni mea lelei pe suia le gaosiga. Afai e le mafai, e faaopoopo se vaega ole hydrocortisone i le sooupu e faʻaaoga pei ona faʻatonuina e se fomaʻi. Afai o le tulaga e mamafa, Diphenhydramine, Tavegil, poʻo Suprastin o se ausilali.

Pe a faʻapupulaina le faʻalogoina o oloa, e faʻaaogaina fualaau lua ma le 3 (Loratadin, Fexadin, Ceirizine), e fesoasoani e aloese ai i le moe ma isi aafiaga i luga o le tino, o le mafuaaga lea e sili ona taatele i le tau faasaga i allergies meaai i le maʻisuka. E le gata i lea, o se taumafataga e maualalo le gaʻo gaʻo i totonu o le taumafa e faʻaalia mo le maʻisuka.

O le faʻamatalaga e tuʻuina atu mo faʻamatalaga lautele ma e le mafai ona faʻaaogaina mo fualaau faʻapitoa.Aua e te mafaufau ia oe lava, e ono lamatia. Ia talanoa i lau fomaʻi i taimi uma. I le tulaga o le vaeluaina poʻo le atoatoa o kopi o mea mai le 'upega tafaʻilagi, o se fesoʻotaʻiga malosi e manaʻomia.

E faapefea ona faʻaalia le allergy?

O gasegase e mafai ona tali atu i tali i le lotoifale i le nofoaga na faia ai le fualaau faasaina. O se papule i le nofoaga o tui, lea e mafai ona faʻamalosi ma e mafua ai foʻi faʻamaufaʻailoga tiga. I le vaaia o mea vaaia, o le fulafula ma le mumu e masani lava ona maua. Necrosis e seasea lava ona tupu ma e tupu naʻo mataupu o faʻamaʻi ogaoga faʻafitauli.

O mafuaʻaga faʻapomaʻi o allergies i le maʻisuka ua vaevaeina:

  • 1 ituaiga poo le Arthus tulaga. A maeʻa le tui, o le a tupu le tali pe a uma le lima, pe valu itula foi. O le a faʻaalia e le nifo, tiga.
  • O le ituaiga 2 e taʻua o le tuberculosis. O le tali e aliali mai i le sefululua itula pe a uma le faʻaaogaina o fualaau faasaina.
  • 3 pe lua-vaega vaega. Faʻamatalaga o loʻo i ai i le igoa faʻaopoopo ona o allergies e alu i ni vaega se tele. O le vaega muamua e faʻaalia i le mūmū, o le vaega lona lua e amata i le ono itula, pe a oʻo mai se faʻapala. O le tali e tumau mo ni nai aso.

I le faʻaopopo atu i faʻalauiloa i le lotoifale o allergies, o le maʻisuka e mafai ona mafatia mai le urticaria, Quincke's edema, bronchospasm.

E le gata i lea, o gasegase ogaoga o le siama e aʻafia ai le ita o le gastrointestinal, faʻapea foi ma faʻamaʻi mucosal.

O nisi taimi o allergies e sau faatasi ma fiva.

Afai o le inisalini manu ua faʻaaogaina mo se taimi umi, ona ono iai lea o faafitauli i sooga ma maso (tiga e tupu). O le afaina anaphylactic o se faʻaaliga matuia o se allergy.

Alu i le maʻisuka: o le a le mea e fai?

O maʻi e maua i le maʻisuka, pei o tagata uma, e le puipuia mai allergies. E le gata i lea, i le maʻisuka, o gasegase siama e mafai ona o faatasi ma le faateleina o le toto suka. O se togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona faʻatulagaina e le fomaʻi, ma mafaufau i vailaau e talafeagai mo ia ituaiga o gasegase.

O le tino o le tagata e matua nofouta lava i puipuiga o manu lea e ulu atu ai ma vailaʻau. O nei faʻamalosi e maualalo ai le lelei ma / poo le taugofie ole sauniuniga ile inisalini.

  • mumu
  • sasaa
  • fulafula
  • o le faʻavaeina o papules (faʻavevela i foliga o faʻamaufaʻailoga, e maualuga le maualuga i luga aʻe o le paʻu).

I le avea ai o se tulafono, o nei faailoga e faʻapitonuʻu i le natura, o lona uiga, o loʻo i luga o le vaega o le paʻu o loʻo tuiina ai le inisalini. I se tulaga e seasea tupu, o le a sili atu le ogaoga o gaioiga e mafua ai: faʻalavelave anaphylactic ma Quincke's edema.

O le aveeseina o se allergy, glucocorticoseroid ma / poo antihistamines e mafai ona faatonuina. Ole vailaʻau maʻoti ma lona fualaau e tatau ona faʻamatalaina e lau fomaʻi auai taitoatasi mo oe.

Ae peitai, o le auala autu e taulimaina ai sea faafitauli, o le filifili saʻo lea o sauniuniga insulin mo le lelei ma le maualuga. O lea ituaiga vailaʻau e tatau ona i ai i lona fatuina o se polotini e latalata i le fausaga i le tagata.

Faʻafefea ona tuʻuina atu togafitiga?

A oʻo mai se allergy i sauniuniga o inisalini, e tatau ona suia e ala i le faʻatalanoa muamua i se fomaʻi.

O mea uma lava o le tagata lava ia iinei ma e leai se mea masani masani.

Afai e le mafai ona suia le fualaau mo nisi mafuaaga, ona tatau lea ona faia i ni laʻititi laʻititi.

Pe a taʻua le allergy, ona tatau lea ona togafitia le maʻisuka i fualaau faʻasaina.

Afai o le gasologa o le faagasologa ma le faigata, e le mafai e se tasi ona faia e aunoa ma le matauina ma fautuaga mai se tagata maʻi.

O le sini autu o le togafiti o le maʻisuka o le filifiliga o le inisalini, lea o le a sili ona talafeagai mo se tagata faapitoa.

E tele taimi e mafai ona mou ese atu ai faʻamatalaga o allergies i latou lava, e ui lava ile faʻamalosia o le inisalini faifai pea. E masani lava, o faailoga o le tetee atu i le fualaau faasaina. E tatau ona sui le vailaʻau e faʻaaogaina i le inisalini sili ona lelei, ona faʻataunuʻuina lea o le faʻasalaga.

Afai e tatau ai, ua faatonuina e le fomaʻi togafitiga e maua ai le toto maualuga, faaleleia atili le toto ma le faagasologa o gaioiga.

Faʻatasi ai ma se siama faʻamaʻi poʻo le faʻaleagaina, e tatau ona faʻaaogaina mea faʻamaʻi pe o se ituaiga o antimycotic agent. Afai o le mafuaaga o le sasaina o se fualaau faasaina, e taua le taofi le ave. Mo allergies, o fesoasoani antihistamines faapitoa o le a fesoasoani.

O mea manogi ma le vailaʻau poʻo le menthol e iai se faʻalavelave faʻalavelave.

E na o se tasi auala e foia ai nei faafitauli e mafai ona puipuia ai faʻafitauli i taimi talafeagai. Faatasi ai ma le vaavaaiga faafomaʻi faifai pea, o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli o le maʻi ma o le a faʻaleleia le soifua maloloina. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a fesoasoani e faʻaititia le toto suka.

Fugalaau fugalaau

O lenei ituaiga o allergy o se vaitau. E foliga mai o se tali i le fuga o nisi ituaiga o laau, mutia ma laau. O le faigata i togafitiga e le mafai ona puipuia le tagata maʻi mai le allergen. O aʻafiaga o lenei ituaiga o allergy e:

  • sosoʻo le isu, tiʻetiʻe le isu, manaʻo e faʻafefe,
  • mumu o mata ma lapataiga,
  • mūmū o le mucosa muʻa ma lona fulafula,
  • puupuu le mānava, faʻanofo pe a manava, faʻalavelave faʻavave,
  • paʻu paʻu
  • tale
  • faateleina le toto toto.

O le faailo mulimuli e aliali mai e tusa lava pe i ai le taimi talafeagai o vailaʻau faʻasaina i le aofaʻi saʻo. E le mafai ona e faʻateleina le fualaau o fualaau, pe a fai o se mea e tupu ai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ina ia filifilia se togafitiga patino ma fetuunai le fua o fualaau. I le maʻisuka ituaiga 1, o tali tutusa e pei o le lona lua.

Afai e te vaʻaia le togafitiga o allergies i le vaitau saʻo, o le a le toe faʻamaonia oe mo le masina o le taumafanafana. E mafai ona e faʻamalosea mafatiaga ma le le toʻa i le faʻaaogaina o fualaau ua filifilia e lau fomaʻi.

O le tui e tatau foi ona fuafuaina e le fomaʻi poʻo le endocrinologist. I le tulaga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin, e tatau ona faʻamautu le maualuga o le suka i le taimi o se osofaʻiga. Ina ia faia lenei mea, e masani ona e manaʻomia le inisalini ile suʻega fautuaina.

O lenei ituaiga o allergy ua sili atu ona mamafa ona o le lalelei o laau eseese. E na o le tali atu i le fuga o se tasi ituaiga o fugalaau, laau talatala poʻo laau, pe mafai ona mafua mai i se punavai masani e fagua ai le natura atoa. O faʻapogai autu o le faʻafefe o le fugalaau e pei ona taʻua i lalo:

  • gasegase o le gutu, o le isu malosi o le isu, o le faanatinati faifaipea e sneeze,
  • mumu ma le vevesi o mata,
  • fulafula, mumu o le mucosa fagu,
  • puupuu le mānava, solia o le paʻu filemu o le manava, faʻanoanoa pe a faʻaleaʻoina pe faimalaga,
  • taʻaloga masani
  • paʻu o le paʻu,
  • o le faateleina o le suka toto, e ui lava i le tagofia o fualaau faasaina i le masani masani.

O se auala taua i le togafitiga o fualaau oona e fesoasoani ia te oe e toe foi mai i se olaga atoa ma taofi mafaufau e uiga i masina o le tautotogo susulu o se taimi o mafatiaga ma le le mautonu. Ae peitai ina ia mafai ona togafitia lelei togafitiga, e tatau i lau fomaʻi ona taulimaina le filifilia o se vailaau ma togafitiga faapitoa.

O le aveeseina o mea e afaina ai le tino e tatau foi ona fesoasoani i le faamautuina o le maualuga o le toto (faatasi ai ma le faaaogaina o lau inisalini faatonuina pe afai o iai oe i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka). Afai e le tupu lenei mea, ona toe fai lea, e tatau ona e logoina lau fomaʻi e uiga i lenei mea e fetuunai lau togafitiga.

Le fesoʻotaʻiga i le va o le maʻisuka ma meaʻai meaʻai

O se allergy o le faʻaalia o lau faʻafitauli faʻafesoʻotaʻi i se mea e ese i lou tino. O le a le mea e sili atu ona leaga o le faʻaalia lea o ni faʻaaliga iloga. O le sootaga i le va o allergies ma le maʻisuka e mafai ona manino atili i lenei tulaga.

O meaʻai e maua ai le maʻi suka. Talu ai o le maʻisuka o se faʻafitauli ole gasegase, o faʻafitauli o le metabolism e mafua mai i meaʻai e mafua ai le puleaina o le maʻisuka e sili atu ona faigata ma e oʻo lava i le taimi e le mafai ona faʻafitia.

O nisi o faʻafitauli o se meaʻai poʻo se isi faʻaaloalo e mafai ona mafua ai le faʻaleagaina o le masimmune, le mumu, ma le faʻamalosia o le inisalini. O meaʻai e maua ai le inisalini pe a maeʻa le tino (fulafula).

Edema o se tali i le mumū lea e fesoasoani i maʻi o le maʻisuka i le tino. O siama o le suka o le toto na siaki muamua aʻo leʻi maeʻa taumafa. Sa iloa e saienitisi afai latou te aveesea meaʻai e mafua ai le allergies i tagata gasegase, e leʻi tulaʻi mai lo latou suka toto ma leai se isi faailoga o le maʻisuka na maua.

I lenei suʻesuʻega, sa masani ona i ai meaʻai, cereals, ma meaʻai susu. O gasegase e mafua mai i gaʻo tumu o loʻo avea ma tasi o mafuaʻaga autū mo se tali atu i le maʻisuka i le fafagaina o meaʻai.

Tali a le tagata lava ia - i le tele o tulaga o le aʻafiaga o se meaʻai e masani ona maua i le maʻisuka. I totonu o le tolu vaefa o mataupu uma o le maʻisuka ituaiga 1, o le tagata gasegase o le a le afaina ia latou lava siama faʻanofo.

Sa iloa e saienitisi o le inu susu o le povi sa fesootaʻi ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 1. O le kulimi o loʻo i ai se porotini ua taʻua o le Bovine serum albumin, lea e osofaia ai sela na mafua ai le gaosiga o le inisalini, ma faʻatapulaaina ai.

O le faʻamalosia o insulin e mafua mai i le tele o mafuaʻaga, e aofia ai mea taumafa meaai ma isi inisiua. E mafai ona tupu i soo se ituaiga. O mea taumafa o loʻo faʻaaogaina malosi i vailaʻau o loʻo tatou 'ai i aso uma e mafai ona oʻo atu ai i le mumū tumau.

O lenei mumū masani e faʻalavelave ai gaioiga masani o le tino, e pei o le inisalini gaosiga. Tuuina atu lenei sootaga i le va o allergies ma le maʻisuka, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona tofotofoina mo allergies taumafa.

I le taimi nei i le Fono

Tului ma faʻamaonia, ae o le ai ai se isi mea i lenei autu?

O le mea moni, ou te leʻi faʻamoemoe e mafai ona fesootaʻi atu allergies ma le maʻisuka. Sa ou matua maofa lava i le faitauina o le lamatiaga o le maʻisuka i tamaiti o ē 'ai meaʻai ma susu susu e silia ma le 50%. E foliga mai ia te au o le fuainumera e maualuga tele - 95% oi tatou e 'ai nei mea (e le oʻo i le 3 tausaga, ioe).

E lelei tele le fesoʻotaʻiga, o le mea moni, o le maʻisuka lava o se ituaiga o allergy i le suka. O le muamua, ma i le mataupu lona lua, e te manaʻomia se meaai malosi!

O le mea moni, na ou iloa e uiga i allergies ma le maʻisuka, o loʻu tina matua na feagai ma lenei faalavelave. Ae e uiga i le paluga i le susu o povi ... ia faamaoni, na faateia au ... E ui ou te faitau tele i le maʻisuka aua E i ai loʻu aʻafiaga. Ma o ia faʻamatalaga na faʻamauina ai se tasi mai le 500 tamaiti e maua i le maʻisuka

E i ai laʻu tama maʻi, e ui lava matou te leʻi faʻaaogaina le paluga. Ou te matua fiafia lava i lapalai! Ma ou te popole i lona maualuga o le suka o le suka, e tusa lava pe tosoina o ia e fai suega, faafetai i le Atua mea uma e lelei! Tului, pe i ai se faʻalagolago i le tele o le 'ai o le tamaititi suamalie suamalie ma le toto?

Ae o le susu - o loʻo tumau pea se mea e leʻo. Ioe, o le albumin fafo e maua. Ae mo nisi mafuaaga, o tamaiti mai le susu e na o le soifua maloloina. O le mea moni, o loʻo i ai tulaga o le faʻafitauli o le tino, ae foliga mai ia te au e tatau ona sailia le mafuaaga "i se isi mea."

Aua le faʻafememeaʻi se meaʻai faʻafefeteina moni ma le tali a le maʻisuka i mea faasaina. Afai o se tagata gasegase o le gasegase o le glucose metabolism e sili atu lona fiafia i le 'ai o sukalati ma laʻau suamalie, ona ono oʻo ai lea o ia i le paʻu o le tino, foʻio le mumu, ma le paʻu.

  • siakiina o paʻu
  • o le foliga mai o se tamaʻi mimiti e vevela i luga o le paʻu,
  • vaivai i totonu o le manava ma isi mea e faʻaogaina (digita, vomiting, colic, constipation),
  • fusi le isu
  • afaina o laugutu ma laulaufaiva,
  • sasaina i le ooto tautala.

O le mataupu faavae o le gaioiga o allergens i luga o le tino e tutusa lava ma le tali atu i le tupu. O togafitiga e faia faʻatasi ma fualaau tutusa e pei o faʻamaʻi masani. Pau lava le ata o le maʻisuka, o oloa uma e mafua ai le faʻafitauli o le maʻi e tatau ona le aofia ai.

E mafai e le tino ona aumaia le le mautonu ma oloa e aofia ai le tele o mea inu. E tatau ona mulimuli i se taumafataga na faatonuina e se fomaʻi ina ia aua nei mafatia mai le toe faia. O se allergy i le taimi nei e maua i le maʻisuka, lea e togafitia i vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi, e le o se faafitauli ogaoga. E le mafai ona e ave fualaau aina e aunoa ma se faatagaga.

O le allergy o se faʻafofo o le tino puipuia i se vailaau e ese mai fafo i le tino o loʻo iai ni faʻaaliga iloga. O le maʻi mama i le maʻisuka e aʻafia ai le siama o le faʻamaʻi lava ia ma ona togafitiga, talu ai o le maʻisuka o se maʻi o le gasegase, ma o faʻalavelave faʻafomaʻi na afua mai i se faʻalavelave faʻamaʻi e faigata ai ona pulea le faʻamaʻi.

I le tele o tulaga, o le allergy i le maʻisuka e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e tutusa ma le inisalini, sili atu, o le faʻaalia e tupu i ni mea le mama e aofia ai. Ua iloa e saienitisi o le tele lava o mea e oso ai le afaina e afua mai i togafitiga, meaola o manu o fualaau faasaina ma mea e faaitiitia ai le gaioiga o le inisalini, e pei o le zinc.

O le mafuaʻaga autu o lenei faʻaalia o le tino puipuia o le maualuga lea o mea eleelea o le povi ma le puaa insulin, aʻo le gaosiga ma le inisalini o le tagata e le maua ai le maʻi, ona o loʻo i ai se tikeri maualalo o gaoioiga faʻa-antigen.

O le tetee i le inisalini e mafai ona aliali mai ona o le tele o mafuaʻaga ma e faʻaalia ai i ona lava ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o mea taumafa e matua gaosia ma vailaau faʻamalosi pe a 'aina i aso uma e oʻo atu ai i le mumū tumau, lea e faʻalavelaveina ai gaioiga masani i totonu o le tino o le tagata, e aofia ai le gaosia o le inisalini.

Ole maʻi ile maʻi maʻisuka e iloa ai ole lava ole tali ile faʻaaogaina o fualaau faasaina, o lona uiga, o se siama ma le tiga (infiltrate poo papule) e mafai ona faia i le nofoaga o inisiua, ma mumu, fula, ma i nisi tulaga e oo lava i le necrosis, atonu e tupu.

  1. Artyus phenomenon - o se allergy e faʻaalia ia te ia lava ile 6-8 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le tulaga o se mea itiiti e faʻapalaina, faʻatasi ai ma le vevela ma le tiga.
  2. Tesea - o se faʻafitauli faʻafuaseʻi e le itiiti ifo i le 12 itula pe a uma le tui.
  3. Piphasic - muamua, lanu mumu ma foliga mai, ona (i le mavae ai o le 5-6 itula) ua uma ona fausia, e mafai ona umi se aso.

I le faʻaopopo atu i faʻalauiloa i le lotoifale o allergies i le maʻisuka, e mafai foi ona i ai lautele, e pei o le bronchospasm, Quincke's edema, urticaria. O le gasegase o le gastrointestinal (manava manava) ma le mucosal e taatele.

O le galuega autu o le togafitia o allergies i le maʻisuka o le filifilia o ia inisalini, lea e talafeagai mo se tagata maʻi faapitoa e aunoa ma ni faafitauli. I le tulaga e faigata ona maua se vailaau sui, e mafai ona taitaia le inisalini ma se microdose o le hydrocortisone.

Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi o le maʻi ile maʻi ile maʻi ole maʻi suka, e tatau ona faia se togafitiga faʻapitoa faʻatasi ai ma antihistamines (tavegil, diphenhydramine, suprastin, ma isi), ma i le ogaoga o mataupu, e manaʻomia e se tagata maʻi maʻi.

E masani lava, e mafai ona mou atu faʻafuaseʻi, o faailoilo o le allergy, e tusa lava pe faʻaauau pea le togafitiga o le inisalini. I tulaga faapena, o se tulafono, o faailoga o le fausia o le tetee i le fualaau faasaina.

E pei lava o isi tagata, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona afaina i soʻo se meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, oni, peanati, fuamoa, iʻa, ma isi mea). I le taimi lava lea e tasi, e le tatau i se tasi ona fenumiai se meaʻai faʻafefeteina i meaai ma le natura masani a le tino i le 'ai o meaai, lea e le aoga le' ai ma le maʻisuka.

O le mea lea, o le taumafaina o le tele o falaoamata o meaai, sukalati ma suti, faʻi, vine e mafai ona mafua ai le maʻisuka i le tino, mumu ma oʻo lava i le paʻu o le paʻu. O le mafuaʻaga o lenei faʻafoʻi o le faʻamalosia tele lea o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo mo se tagata o loʻo nofo i le maʻisuka.

O meaʻai tuusaʻo moni e mafua ai faʻamaoniga nei:

  • mūmū o le paʻu, o le faʻavaeina o nai tamai mata i luga o le fogaeleele,
  • mamafa i totonu o le manava, faamaʻi, gaʻo, vili, leu,
  • afaina o le laulaufaiva ma laugutu, sasaina i le ooto,
  • sosoʻo mata.

Mo le tino, o le mataupu faavae o meaʻai e maua i meaai e tutusa ma le faiga ole gaioiga o le allergy i le tupu. Pau lava le eseesega pe faʻapefea ona ulu atu i totonu o le anufe: e ala i le ea poʻo meaʻai. O le mea lea, o le faʻavaeina o le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai mea taumafa e faʻaititia i le ave o vailaau faʻasaina i mea o loʻo gaosia i luga.

E le gata i lea, o le maʻisuka, e taua tele le vavae ese mai le taumafataga meaʻai uma e mafua ai faʻamaʻi faʻalavelave, faʻapea foʻi ma ipu e maua ai le maualuga o meaʻai gaʻo e faʻamafanafana ai le tino.

Allergy Allergy - Malosiaga Faʻatonu

O le maʻi o le maʻisuka e tele ina tupu aʻe nai lo le faitau aofaʻi o tagata, o loʻo i ai se mafuaʻaga lelei - o le faʻaaoga pea o fualaau mo le togafitiga o le inisalini.

I lalo ifo, tatou te mafaufau i tali autu e ono tupu i se tagata maʻi.

I le tele o taimi, faatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o aʻafiaga i le lotoifale e tutupu - o foliga vaaia o:

E le gata i lea, i se tulaga e le masani ai, e mafai ona faia ni tali lelei - Quincke's edema, faʻalavelave anaphylactic.

O le mafuaʻaga mo lenei mea e le lelei le lelei o sauniuniga e aofia ai le tele o meaola o manu, lea e matua maaleale lava o tatou tino. O sauniuniga aupito maualuga e aofia ai le polotini a le tagata, o loʻo i ai se fausaga e fesootaʻi ma le tino ma e le mafua ai ni tali faapena.

Afai e le mafai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata e alu i le tino o ia o le a ia fautuaina togafitiga talafeagai (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaofiina o togi laiti ole kulukosecorticoseroid o fualaau e puipuia ai le tupuga o se faʻafitauli faʻaleaga).

E le aoga le faatonuina o nei fualaau oona ia oe lava, aua e mafai ona latou fegalegaleai ma fualaau e togafitia ai le maʻisuka ma faavaivaia ai o latou aafiaga. E le gata i lea, ia taofi se faʻafitauli o le maʻi, e mafai ona faʻaaoga ni antihistamines, e pei o Suprastin poʻo Tavegil.

O le ono mafai ona atiaʻe se meaʻai i le maʻisuka e tutusa lava ma se tagata soifua maloloina. Ae o se mea tāua o le tutusa o faʻamaʻi o le maʻisuka ma meaʻai meaʻai.

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e masani lava ona oʻo i le vevela malosi o le paʻu, e mafai ona aliali mai ai le paʻu ma le mumu, faʻapitoa i luga o foliga, lima, vae, vae. E mafua lenei mea i le faateleina o le toto suka ma e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai (sukalati, nisi o fua (vine, faʻi), falaoamata). O lenei tali e mafai ona fenumiai ma se allergy i nei oloa.

Afai, faatasi ai ma le faʻamautuina o le suka o le toto ma lona faʻaauau pea, o nei faʻaaliga e mou atu, ona latou aʻafia ai lea i le maʻisuka ma e le o se mea e afaina ai meaai.

Ae o le paʻu uma o le paʻu e fesootaʻi ma le maʻisuka, ma faʻatasi ai ma faʻamaʻi, o vailaau faʻasaina (antihistamine) o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻaaliga.

O mea e oso ai le laumei - o foliga mai o lanu mumu, pe a faʻaalia i le malulu - e tupu foi i tagata e maua i le maʻisuka. O iinei, o le eseesega autu i le va o allergies ma le maʻisuka i le faʻalauiloaina ma le mafuaaga o le paʻu o le paʻu e tupu i nofoaga mafolafola (foliga, lima), ma foliga mai pe a maeʻa ona malulu.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o allergy, e tatau ona puipuia le paʻu mai le malulu:

  • ofu totigilima aʻo lei alu,
  • faʻaaoga lipstick faʻamalosi, kulimi puipuia

Afai e aliali mai se mea e tupu i le malulu, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le aofaiga o le suka i totonu o le toto (ia le itiiti ifo ma le fa taimi i le aso) ma, pe a tatau ai, ia faia fetuunaiga i inumaga o le inisalini. Aua e te mafaufau ia te oe, aua nisi o vailaʻau faʻasaʻi e faʻaitiitia le aoga o le inisalini.

E taua le logoina lau fomaʻi e uiga i le tupu mai o se allergy i le malulu. O ia o le a ia faatonuina togafitiga talafeagai.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e masani ona fesoʻotai ma le faʻalogo i vaega o meaola manu. I le maʻisuka, e masani ona tali atu le tino i le inisalini. O ona tau e le taugofie e masani ona aofia ai faʻamaʻi manu.

  • sasaa
  • paʻu o le paʻu
  • fulafula
  • papules (o se vevela e maualuga aʻe luga o le paʻu).

Ae ui i lea, o nei vailaʻau e le foia ai le faafitauli, ae faʻaitiitia ona aʻafiaga. Naʻo filifili vailaau faʻamaonia e le o iai ni paletini manu e fesoasoani e faʻateʻa ai allergies.

O inisalini talafeagai e tatau ona aofia ai puipuiga e sili ona tutusa ma tagata soifua.

O le mafuaaga lena e tatau ai i fafine soifua maloloina oeo loʻo sailia ni auala faigofie e leiloa ai le mamafa e tatau ona mafaufau pe tatau ona ave lenei vailaʻau?

O le papalama e faʻaaogaina foi e avea o se fualaau mo le paʻu mamafa. E mafai ona faʻaaoga le metformin e aunoa ma le maʻisuka?

O aʻafiaga le lelei e mafai ona tupu ona o le ave metformin hydrochloride e aofia ai:

  1. Le tele o faafitauli faʻafitauli i le gastrointestinal tract. Muamua lava, o mea ia e pei o le nausea ma le vomiting, manava manava, afaina ma le agavaivai o le manava.
  2. O le vailaau e faateleina ai le lamatiaga o le anorexia.
  3. Masalo o se suiga i le tofo, lea e faʻaalia i le tupu mai o se taimi le lelei o le uʻamea i le ooto tautala.
  4. O se faʻaitiitia o le aofaʻi o le vitamini B, lea e mafua ai ona e faʻaaoga fualaau faʻasaina ma vailaʻau vailaʻau.
  5. Le faʻaalia o le anemia.
  6. faʻatasi ai ma se faʻalavelave maualuga, atonu e iai se faʻafitauli o le hypoglycemia.
  7. faafitauli i le paʻu, pe afai ei ai se faʻamatalaga o se tali atu i le fualaau oona.

I lenei tulaga, Metformin, Siofor poʻo isi faʻavae gasegase e mafai ona mafua ai le atinaʻe o le acidosis lactic pe'āfai e tupu tele le tele o lona aofaiga i le tino. O se faʻaaliga le lelei e masani lava ona aliali mai ma le le lelei o le gaioiga.

E tatau ona maitauina e faʻasaina le tagofia o vailaau faʻasaina pe a faʻaalia mea nei:

  • Faʻapitoa i pepa lapopoa pe faʻaogaina
  • i teine ​​i le vaitau o le fanauina o se tamaititi poʻo le susu
  • tagata maʻi litaea, aemaise pe a onosefulu lima
  • le faapalepale i le vaega o le fualaau faasaina, talu ai o le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia e mafai
  • pe afai o le tagata maʻi e maua i le fatu fatu
  • faʻatasi ai ma se faʻasalaga o le myocardial muamua
  • pe afai o le hypoxia e tupu
  • i le taimi o le faʻamaʻalogaina, lea e mafai foi ona mafua mai i le tele o maʻi pipisi
  • galuega mamafa tele
  • foia le ate.

E le gata i lea, o se sui o le hypoglycemic e aʻafia ai le mucosa gastric, o lea e faʻasaina ai ona tuʻuina i luma o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract (ulcer).

Elena Malysheva o le a talanoa e uiga i Metformin faatasi ai ma tagata atamamai i le vitio i lenei tusiga.

Hypoglycemia

O le hypoglycemia o se tasi lea o aʻafiaga sili ona taatele e tupu i togafitiga o le inisalini (o se tulaga e faʻaitiitia ai le toto toto i lalo o tulaga masani). O nisi taimi o le kulukose e mafai ona pa'ū i le 2.2 mmol / L pe itiiti. O nei eseesega e matautia tele, aua e mafai ona mafua ai le leai o se iloa, faʻavevesi, taʻavale ma faʻamaʻi. Ae faʻatasi ai ma le taimi fesoasoani i le amataga o le atinaʻeina o le hypoglycemia, o le maʻi e masani lava ona faʻasolosolo vave, ma o lenei maʻi e toetoe lava leai se mea e maua.

E i ai mafuaʻaga e faʻateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o se faʻaititia o le toto i le taimi o togafitiga ma le inisalini:

  • faʻaleleia le tumau i le gafatia o sela e gaosi ai le kulukose i vaitaimi o le faʻamalologa (vaevaega o faʻamaoniga) o le maʻisuka malosi,
  • solia o le meaai po o le faaseʻeina o meaai,
  • faamalositino malosi faaletino,
  • sese o le inisalini
  • ava malosi
  • o se faaitiitia o le faaaogaina o caloric i lalo ifo o le masani ua fautuaina e se fomaʻi,
  • tuutuuga e fesootaʻi ma le faʻamalaina (manava, vili),
  • ave vailaau e le ogatasi ma le insulin.

E matuā lamatia lava le taimi e maua ai le hypoglycemia. O lenei tulaga matautia e masani lava ona maua i totonu o tagata na leva ona maʻi i le maʻisuka, ae e le masani ona toe totogiina. Afai mo se taimi uumi latou te tausia pe maualalo pe maualuga le suka, atonu latou te le matauina le faʻaleagaina o faailoga, aua latou te manatu o le mea masani lenei.

Lipodystrophy

O le lipodystrophy o le lamolemole o gaʻo gaʻo, lea e maua i le maʻisuka ona o le masani ona inisiua o le inisalini i totonu o le itulagi tutusa anatomical. O le mea moni e faapea, i le sone o ini, o le inisalini e mafai ona gauai i se tuai ma e le o totonu uma lava i totonu o masini talafeagai. O lenei mea e mafai ona mafua ai se suiga i le malosi o lona aʻafiaga ma le vevela o le paʻu i lenei nofoaga. I le avea ai o se tulafono, o fualaau faʻaonapo nei e seasea lava ona i ai se aafiaga le lelei, ae mo le puipuiga o le a fautuaina e sui taimi le nofoaga o inisiua. O lenei mea e puipuia mai le lipodystrophy ma tausia ai le gaʻo gaʻo e le suia.

Lipodystrophy lava ia, ioe, e le o se lamatiaga i le soifua o le tagata maʻi, ae mafai ona avea ma faafitauli matuia mo ia. Muamua, ona o le lipodystrophy, ua maualuga le maualuga o le cholesterol toto, ma talu ai ona o lenei mea o loo i ai se tulaga lamatia o le atiina ae o maʻi cardiovascular. Lua, ona o lea tulaga, o le maualuga o le toto o le pH e mafai ona suia agai i le faateleina o le eletise. O le maʻisuka e ono amata ona i ai ni faʻafitauli i le mamafa o le tino ona o faʻalavelave faʻaleagaina i le lotoifale. O le isi faʻaaliga le lelei i le lipodystrophy o le tupuga o le tigā i totonu o na nofoaga o loʻo afaina ai le gaʻo.

Aafiaga i le Vaaiga mamao ma le Metabolism

O aʻafiaga mai mata e seasea lava, ma e masani lava ona mou atu i le vaiaso muamua mai le amataga o togafitiga masani ile inisalini. O le tagata gasegase e mafai ona faʻaitiitia se faʻaitiitia le tumau o le gaioiga vaaia, talu ai o se suiga i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto e aʻafia ai le tigā (mamafa i totonu) o le masini.

Vaʻaia ata, e pei o se tulafono, toe foʻi uma i lona tulaga muamua i totonu o le 7-10 aso mai le amataga o togafitiga. A o faagasolo lenei vaitaimi, o le tali a le tino i le inisalini e faʻaleagaina (natura) ma faʻamaoniga uma e le lelei mai mata e alu. Ina ia faafaigofie le suiga o le suiga, e tatau ona puipuia le okeni o le vaaiga mamao mai le manumalo. Ina ia faia lenei mea, e taua le vavaeese o le faitau umi, galue ma se komepiuta ma mataʻituina le TV. Afai o maʻi o le tagata maʻi e fai ma faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, leai se pisi), i le amataga o le togafitiga o le inisalini e tatau ona ia faʻaaoga mata tioata nai lo le faʻafeiloaʻi mata tioata, e tusa lava pe faʻaaogaina e ia i taimi uma.

Talu ai o le inisalini e vave faʻavaveina ai le metabolic process, o nisi taimi i le amataga o togafitiga e mafai e le tagata gasegase ona tupu le ogaoga o le edema. Ona o le tumau o le tino, e mafai e se tagata ona maua le 3-5 kilokalama i le vaiaso. O lenei mamafa mamafa e tatau ona alu i le 10-14 aso mai le amataga o togafitiga. Afai e le alu ese le fula ma faaauau pea mo se vaitaimi umi atu, e tatau i le tagata maʻi ona faafesootai se fomaʻi ma taitaia se siama faaopoopo o le tino.

O le taimi nei o le inisalini sauniuniga e maua mai ai le biotechnology ma metotia faʻainisinia e maualuga tele ma e seasea afaina ai ona toe faʻaalia. Peitai, e ui lava i lenei, o loʻo maua pea e le protéines nei fualaau oona, ma o lo latou natura e mafai ona avea ma antigens. Anetikeni o mea ia e le o ese i le tino, ma, o le ulu atu i ai, e mafai ona faaosofia ai le puipuiga o le puipuiga. E tusa ai ma fuainumera, o le allergy i le inisalini e tupu ile 5-30% o maʻi. E i ai foi le faapalepale o le tagata lava ia i fualaau faasaina, aua o le lava vailaau lava e tasi e le talafeagai mo tagata gasegase eseese e tutusa lava foliga o le maʻisuka.

O faʻafitauli e mafai ona i ai i le lotoifale ma lautele. O le tele o taimi, o le tali atu i le lotoifale i le lotoifale lea e faʻaalia ai o ia o le mumu, mumu, fulafula ma le fula i le nofoaga o inisi. O nisi taimi o se faʻavavevave o le ituaiga urticaria ma le manogi e mafai ona tuʻuina atu nei faʻaʻailoga.

O ituaiga sili ona matautia o allergies lautele o le Quumeke o le edema ma le anaphylactic shock. O le mea e lelei ai, e seasea lava, ae e tatau ona e iloa e uiga i nei tulaga faʻaleaga, ona latou te manaʻomia le tausiga faʻafuaseʻi.

Afai o faʻasaga i le lotoifale i le inisalini e tupu tonu lava i le eria lata ane i le nofoaga o inisiua, ona faʻatasi ai lea ma fomaʻi masani o le allergy, o le vevela e salalau i le tino atoa. O le malosi tele o le tino, o le manava manava, o le le lelei o le fatu ma le tafe o le mamafa e masani ona faaopoopo i ai.

E faʻapefea ona fesoasoani? E tatau ona taofi le taofiga o le inisalini, valaʻau i se falemaʻi ma faʻasaʻo le tagata maʻi mai lavalava fufusi ina ia leai se mea e toso ai le fatafata. E manaʻomia e le maʻisuka le maua o le filemu ma le avanoa i vaalele fou ma lelei. Pe a valaauina e le avelaʻau a le falemaʻi se pulufana, e mafai ona ia taʻu atu ia te oe pe faapefea ona fesoasoani e tusa ai ma au faʻaʻailoga ina ia e le afaina ai le tagata maʻi.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga?

Pe a faʻaaoga togafitiga saʻo ma mulimuli i fautuaga a lau fomaʻi, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le le manaʻomia o le inisalini. A o lei amataina le hormoni, e tatau ona e gauai i taimi uma i foliga vaaia o le vaifofo (pe afai e aoina mai e le tagata maʻi mai se fagu poo le ampoule). Faʻamataʻu, faʻavasegaina ma foliga o le pala, e le mafai ona tui le hormone.

O le insulin e tatau ona teuina e tusa ai ma fautuaga a le kamupanī, lea e faʻaalia i faatonuga. E masani lava, o aʻafiaga o le itu ma mea faʻafefete e tulaʻi tonu lava ona o le faʻaaogaina o se mimita poʻo le faʻamaloloina o vailaʻau.

Ina ia mafai ona puipuia oe lava mai aʻafiaga o le insulin, e fautuaina e usitaia ia fautuaga:

  • Aua e te fesuisuiai i se ituaiga fou o inisalini (e tusa lava pe eseese ituaiga o gaioiga ma le tutusa o masini),
  • fetuunai le fualaau o vailaau aʻo lei amataina ma pe a maeʻa faamalositino,
  • pe a faʻaaoga peni inisalini, ia mataʻituina taimi uma o latou soifua maloloina ma le ola o cartridges,
  • aua le taofia le togafitiga o le inisalini, taumafai e suitulaga i togafitiga faa-aganuu, faleopathy, ma isi,
  • mulimuli i se taumafataga ma tausisi i tulafono o se olaga ola maloloina.

O vailaau maualuga o aso nei mo le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia ai le leaga o aʻafiaga o le tino. Ae, o le mea e leaga ai, e leai se tasi e puipuia mai aʻafiaga. O nisi taimi latou te mafai ona tupu e tusa lava pe umi se taimi e faʻaaoga ai le vailaau lava e tasi. Ina ia mafai ona e puipuia oe lava mai taunuuga ogaoga o le soifua maloloina, afai e iai ni faailoga le mautinoa, e le tatau ona e tolopo le asiasiga i le fomaʻi. O le tagata aoga endocrinologist o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le fualaau sili ona lelei, pe a tatau ai, fetuunai le fualaau oona ma tuuina atu fautuaga mo nisi suʻesuʻega ma togafitiga.

Mo fualaau oona

O le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 ei ai le gaioiga ogaoga i soʻo se mea maualuga o meaola o manu. Faailoga i le lotoifale o allergies ua faʻavae i ituaiga nei:

  • Le ofoofogia o Arthus. O faʻaʻailoga e aliali mai i totonu o le 5-8 itula ile foliga o le sasaina, tiga, faʻapalaina.
  • O le ituaiga o gasegase na lagona ia lagona pe a uma le 12 itula.
  • Piphasic.O le amataga o le vaega e faʻaalia e ala i le reddening o le paʻu, faʻatoʻilalo, tafe atu i le 2 i le 6 itula, lea na faʻapipiʻiina ai se gaʻo, lea e oʻo atu i le tele o aso.

Faailoga masani:

  • vavao i totonu o le fusi,
  • urticaria
  • felagolagomaʻi ma tiga tiga
  • Quincke le edema,
  • anaphylactic shock, o le mea mulimuli o le allergy.

I le maʻisuka, o le mafuaʻaga o se faʻafefe faʻafefe o le i ai o faʻasao ma meaola o manu i fualaau le lelei mo le maʻisuka, lea e faʻaosofia ai le tali atu o le tino. O se vaega talafeagai e faʻaaogaina pe inisalini tagata, talu ai e leai se mafuaʻaga leaga. I mea muamua o se allergy, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ma suia lau vailaʻau e te faia i se mea e sili atu ona talafeagai.

Taumafa meaʻai

O aʻafiaga o le tino e le o iloa se tasi poʻo se isi vaega e le faapitoa le ese mai faailoga o le maʻisuka. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o se faʻafitauli o le maʻi o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo-mauoa, pei o le:

  • sukalati
  • falaoamata oloa, meaʻai,
  • nisi fua.

O le faʻaaogaina o oloa gaʻo i totonu o le gaʻo i le tele o le tele e mafua ai le faateleina o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. E tuʻuina mai e le tino se faailo i le foliga o se vevela, mumu, ma le paʻu o le paʻu. O nei lava faʻaʻailoga e tupu mai ma le faʻavavevave o le lagona lelei i nei oloa. O le leai o ni faʻamaʻi ma se fua masani o le suka o se faailoga o le maʻisuka, ae le o le maʻi.

I le tulaga o se allergy masani, o le tali e faigofie ona taofi i luga o antihistamines aloaʻia - "Loratadine", "Cetrizin", "Fexadine".

O le maualalo o le vevela e mafai foi ona mafua ai se tali mai o le maʻisuka. O faʻamaoniga o le malulu malulu e faapitoa: o le mumu ma le paʻu i luga o foliga ma lima e faatoa tupu lava pe a maeʻa le malulu. Afai o se tali i se faʻaitiitia o le vevela o le ea e matauina, e tatau ona siakiina pea le maualuga o le kulukose i le toto plasma (mai le 4 taimi i le aso), faapea foi le puipuia o foliga ma lima mai le aafiaga o le maualalo o le vevela. E manaʻomia le faʻatalanoa o se fomaʻi mo fautuaga i togafitiga o allergies.

Taumafa meaʻai

E pei lava o isi tagata, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona afaina i soʻo se meaʻai (mo se faʻataʻitaʻiga, oni, peanati, fuamoa, iʻa, ma isi mea). I le taimi lava lea e tasi, e le tatau i se tasi ona fenumiai se meaʻai faʻafefeteina i meaai ma le natura masani a le tino i le 'ai o meaai, lea e le aoga le' ai ma le maʻisuka.
O le mea lea, o le taumafaina o le tele o falaoamata o meaai, sukalati ma suti, faʻi, vine e mafai ona mafua ai le maʻisuka i le tino, mumu ma oʻo lava i le paʻu o le paʻu. O le mafuaʻaga o lenei faʻafoʻi o le faʻamalosia tele lea o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo mo se tagata o loʻo nofo i le maʻisuka.
O meaʻai tuusaʻo moni e mafua ai faʻamaoniga nei:

  • mūmū o le paʻu, o le faʻavaeina o nai tamai mata i luga o le fogaeleele,
  • mamafa i totonu o le manava, faamaʻi, gaʻo, vili, leu,
  • afaina o le laulaufaiva ma laugutu, sasaina i le ooto,
  • sosoʻo mata.

Mo le tino, o le mataupu faavae o meaʻai e maua i meaai e tutusa ma le faiga ole gaioiga o le allergy i le tupu. Pau lava le eseesega pe faʻapefea ona ulu atu i totonu o le anufe: e ala i le ea poʻo meaʻai. O le mea lea, o le faʻavaeina o le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai mea taumafa e faʻaititia i le ave o vailaau faʻasaina i mea o loʻo gaosia i luga.
E le gata i lea, o le maʻisuka, e taua tele le vavae ese mai le taumafataga meaʻai uma e mafua ai faʻamaʻi faʻalavelave, faʻapea foʻi ma ipu e maua ai le maualuga o meaʻai gaʻo e faʻamafanafana ai le tino.

O le mea lea, o se allergy i le maʻisuka o se faafitauli e mafai ona foia ma e mautinoa o le ae mautinoa. E lava le na o le sailia i le taimi, talanoa i se fomaʻi mo se togafitiga taʻitasi ma mulimuli i fautuaga na maua e faʻaitiitia ai faʻamaʻi maʻi.

Aluʻi ma le maʻisuka ituaiga 2: o se ata, e mafai ona inu Suprastin, Siofor, Metformin ma togafitiga faʻavae

E iʻu lava i nisi o taimi e sili atu le mamalu le mamalu i le toilalo, e pei foi o le mataupu i nei tagata lauiloa A faʻaaogaina le faʻaogaina o le vailaʻau ma le iodine, e faʻaaogaina mo suʻesuʻega X-ray, faatasi ai ma Metformin, o le a mafai ona faateleina le siako lactic.

Faʻamolemole taʻu le igoa ma le telefoni. Ua popole popole fomaʻi e uiga i se fausaga fou mo le toe faʻafouina. E leai se mea e tasi o le a natia mai fofoga o se paaga e alofa ia te oe. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa endocrinologist e tuʻuina atu lau suʻesuʻega.

  • O lenei vailaau mo le gau o le mamafa ua faʻaaoga ona o lona aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le toto suka ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. Lumbar puncture 16 M Magnetotherapy ..
  • Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le faʻamaʻi lactic acid: o le maʻisuka faʻasolosolo, gasegase, anapogi faʻaʻumiʻumi, le tele o le ava malosi, gau o le ate, poʻo soʻo se tulaga e fesootaʻi ma le hypoxia.

Secret 24 P Publication. O le mea lea, o loʻo i ai se tagata gasegase e faʻamaeʻaina le tuʻufaʻatasia o kenera e faigata. Faʻafitauli o le hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala o le teleuanide tali. I le auai o le aloaʻia, e mafai ona aliali mai se faʻalavelave tiga ma tulai mai.

O Siofor ua suia e le upu gutu i le faavae, faapea foi ma le lalelei o le tele o maʻi gasegase. Metformin Laʻau o loʻo aʻafia i le laʻau e toe iloilo ai.

E mafai faapefea ona ou faʻateʻa ese atu allergies i le maʻisuka

E pei o isi tagata, o loʻo maʻi popole le maʻisuka e uiga i palakalafa taʻutaʻua taʻutaʻua. O osofaiga i tagata ei ai le gasegase glucose metabolism atonu e sili atu le malamalama nai lo isi. Soo se ituaiga o allergy i totonu ia i latou e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le maʻisela poʻo le tupuga o faʻamaʻi pipisi. O le faafitauli ogaoga, o le taimi o se osofaiga, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai. Sei o tatou vaʻai pe faapefea ona togafitia allergies mo le maʻisuka.

O faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi e masani ona fesoʻotai ma le faʻalogo i vaega o meaola manu. I le maʻisuka, e masani ona tali atu le tino i le inisalini. O ona tau e le taugofie e masani ona aofia ai faʻamaʻi manu. O fualaau leaga e mafua ai le faafitauli. O faʻamaoniga autu o se tali atu i le insulin o:

  • sasaa
  • paʻu o le paʻu
  • fulafula
  • papules (o se vevela e maualuga aʻe luga o le paʻu).

O le tele o taimi, o faʻamaoniga e iloagofie i se isi vaega o le paʻu o loʻo tuiina ai le inisalini. I se tulaga e le masani ai, ua sili atu ona lautele le faailoga - Ua tupu le edema o le Quarkke poo le afaina anaphylactic. O lenei ituaiga o allergy e sili ona maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea e toetoe lava o taimi uma e manaomia ai le inisalini. Mo togafitiga, o le fomaʻi lava e fuaina le fua o vailaʻau o vaega:

Ae ui i lea, o nei vailaʻau e le foia ai le faafitauli, ae faʻaitiitia ona aʻafiaga. Naʻo filifili vailaau faʻamaonia e le o iai ni paletini manu e fesoasoani e faʻateʻa ai allergies.

O inisalini talafeagai e tatau ona aofia ai puipuiga e sili ona tutusa ma tagata soifua.

O lenei ituaiga o allergy o se vaitau. E foliga mai o se tali i le fuga o nisi ituaiga o laau, mutia ma laau. O le faigata i togafitiga e le mafai ona puipuia le tagata maʻi mai le allergen. O aʻafiaga o lenei ituaiga o allergy e:

  • sosoʻo le isu, tiʻetiʻe le isu, manaʻo e faʻafefe,
  • mumu o mata ma lapataiga,
  • mūmū o le mucosa muʻa ma lona fulafula,
  • puupuu le mānava, faʻanofo pe a manava, faʻalavelave faʻavave,
  • paʻu paʻu
  • tale
  • faateleina le toto toto.

O le faailo mulimuli e aliali mai e tusa lava pe i ai le taimi talafeagai o vailaʻau faʻasaina i le aofaʻi saʻo. E le mafai ona e faʻateleina le fualaau o fualaau, pe a fai o se mea e tupu ai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ina ia filifilia se togafitiga patino ma fetuunai le fua o fualaau. I le maʻisuka ituaiga 1, o tali tutusa e pei o le lona lua.

E ono mafai ona faʻaititia le numera o faʻamaoniga o allergies pe'āfai e ave i ai taimi faʻataʻitaʻi i le antihistamines. Mo le maʻisuka, o vailaʻau e faʻaaogaina, o le mea autu autu o loʻo i ai se tasi o mea nei:

  • Ceirizine
  • Fexofenadine
  • Chloropyramine
  • Loratadine
  • Clemastine Hydrofumarate.

Afai e te vaʻaia le togafitiga o allergies i le vaitau saʻo, o le a le toe faʻamaonia oe mo le masina o le taumafanafana. E mafai ona e faʻamalosea mafatiaga ma le le toʻa i le faʻaaogaina o fualaau ua filifilia e lau fomaʻi. O le tui e tatau foi ona fuafuaina e le fomaʻi poʻo le endocrinologist. I le tulaga o le maʻisuka e faalagolago i le insulin, e tatau ona faʻamautu le maualuga o le suka i le taimi o se osofaʻiga. Ina ia faia lenei mea, e masani ona e manaʻomia le inisalini ile suʻega fautuaina. E faʻasaina le suia o le vailaau faʻasolosolo pe ave se fualaau tele. Afai, a maeʻa ona aveese le tali atu o le allergic, e leʻi pa'ū le maualuga o le suka, ona tatau loa lea ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Aua le faʻafememeaʻi se meaʻai faʻafefeteina moni ma le tali a le maʻisuka i mea faasaina. Afai o se tagata gasegase o le gasegase o le glucose metabolism e sili atu lona fiafia i le 'ai o sukalati ma laʻau suamalie, ona ono oʻo ai lea o ia i le paʻu o le tino, foʻio le mumu, ma le paʻu. Ae i lenei tulaga, o le tino o le a faʻaalia le le lelei i se mea e fai ai le meaʻai. Meaʻai moni ile allergy e faʻaalia eseese lava:

  • siakiina o paʻu
  • o le foliga mai o se tamaʻi mimiti e vevela i luga o le paʻu,
  • vaivai i totonu o le manava ma isi mea e faʻaogaina (digita, vomiting, colic, constipation),
  • fusi le isu
  • afaina o laugutu ma laulaufaiva,
  • sasaina i le ooto tautala.

O le mataupu faavae o le gaioiga o allergens i luga o le tino e tutusa lava ma le tali atu i le tupu. O togafitiga e faia faʻatasi ma fualaau tutusa e pei o faʻamaʻi masani. Pau lava le ata o le maʻisuka, o oloa uma e mafua ai le faʻafitauli o le maʻi e tatau ona le aofia ai. A e kuka, e le mafai ona e suʻeina mea manogi, e le tatau ona e suʻe ipu.

E mafai e le tino ona aumaia le le mautonu ma oloa e aofia ai le tele o mea inu. E tatau ona mulimuli i se taumafataga na faatonuina e se fomaʻi ina ia aua nei mafatia mai le toe faia. O se allergy i le taimi nei e maua i le maʻisuka, lea e togafitia i vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi, e le o se faafitauli ogaoga. E le mafai ona e ave fualaau aina e aunoa ma se faatagaga.

I lenei tusiga o le ae maua ai tali i le tele o fesili e uiga i le mafutaga o allergies ma le maʻisuka, faapea foʻi ma a latou eseesega. E le gata i lea, o le ae iloa pe faʻafefea ona togafitia ia allergies mo le maʻisuka.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi e fesootaʻi ma le soliga o le gaosiga o le carbohydrate, lea e tupu ai faʻafitauli i le tele o tino.

Le pathogenesis o le maʻisuka ma allergies. E i ai se sootaga?

I le fatu o le maʻisuka o se tasi lea o mafuaʻaga e lua: o le le lava o le inisalini (o le hormone e puleaina ai le metabolism o gaʻo), poʻo le solia o fegalegaleaiga o le inisalini ma sela o le tino.

O le maʻi suka ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  1. Muamua e aʻafia ai ma le faʻaleagaina o suauu pancreatic e maua ai le inisalini, ma o se taunuuga - maualalo le maualuga o le inisalini i totonu o le toto. E mafai ona mafua i lenei mea ona o ni faaletonu i le tino puipuia pe a faʻaumatia e le tino le tino pancreatic necrosis).
  2. Lua ituaiga o maʻisuka e atiae pe a masani le maualuga o le inisalini, ae o le fegalegaleaiga ma sulu o le tino e le tupu, o lenei faagasologa ua taua o le malosi o le inisalini. E masani lava ona atiae le tele o meaʻai, pe a suia le fuainumera ma le fausaga o le liʻo.

O le faʻalavelave faʻaletonu o se faʻafofo lea o le tino puipuia o le tino, lea e faʻaalia e ala i le faʻalauteleina o le lagona i nisi o puipuiga mai fafo (allergens). Pe a latou ulu atu i le tino, e tupu mai se faʻalavelave faʻaalia, ma o le taunuuga o le tali lautele o le tino - faʻalavelave anaphylactic - poʻo se tali atu i le lotoifale (edema, itching, redness).

I lenei auala o le masani o nei maʻi e lua e faapea o le maʻisuka ituaiga 1 ma le allergies i le tino o le tino o le tino ua faʻaaogaina. Ae tutusa mea e tutusa ai, ona o le fesuiaiga o nei gaioiga o vaega eseese o le puipuiga o le tino e aofia ai e leai se sootaga tuusao i le va oi latou lava.

I le maʻisuka, e faaopoopo atu i faailoga autu o le faamaʻi (faateleina o le fia inu, fiaai, paʻu o le mamafa, tele le tele o le urination), isi, e le taua, mo se faataitaiga, e mafai foi ona matauina le paʻu (pimples, pustules, etc.).

O le maʻi o le maʻisuka e tele ina tupu aʻe nai lo le faitau aofaʻi o tagata, o loʻo i ai se mafuaʻaga lelei - o le faʻaaoga pea o fualaau mo le togafitiga o le inisalini.

I lalo ifo, tatou te mafaufau i tali autu e ono tupu i se tagata maʻi.

Tali atu i le fualaau oona mo le maʻisuka

I le tele o taimi, faatasi ai ma le faʻaofiina o le inisalini i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o aʻafiaga i le lotoifale e tutupu - o foliga vaaia o:

E le gata i lea, i se tulaga e le masani ai, e mafai ona faia ni tali lelei - Quincke's edema, faʻalavelave anaphylactic.

O le mafuaʻaga mo lenei mea e le lelei le lelei o sauniuniga e aofia ai le tele o meaola o manu, lea e matua maaleale lava o tatou tino. O sauniuniga aupito maualuga e aofia ai le polotini a le tagata, o loʻo i ai se fausaga e fesootaʻi ma le tino ma e le mafua ai ni tali faapena.

Afai e le mafai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata e alu i le tino o ia o le a ia fautuaina togafitiga talafeagai (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaofiina o togi laiti ole kulukosecorticoseroid o fualaau e puipuia ai le tupuga o se faʻafitauli faʻaleaga).

E le aoga le faatonuina o nei fualaau oona ia oe lava, aua e mafai ona latou fegalegaleai ma fualaau e togafitia ai le maʻisuka ma faavaivaia ai o latou aafiaga. E le gata i lea, ia taofi se faʻafitauli o le maʻi, e mafai ona faʻaaoga ni antihistamines, e pei o Suprastin poʻo Tavegil.

O le ono mafai ona atiaʻe se meaʻai i le maʻisuka e tutusa lava ma se tagata soifua maloloina. Ae o se mea tāua o le tutusa o faʻamaʻi o le maʻisuka ma meaʻai meaʻai.

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e masani lava ona oʻo i le vevela malosi o le paʻu, e mafai ona aliali mai ai le paʻu ma le mumu, faʻapitoa i luga o foliga, lima, vae, vae. E mafua lenei mea i le faateleina o le toto suka ma e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai (sukalati, nisi o fua (vine, faʻi), falaoamata). O lenei tali e mafai ona fenumiai ma se allergy i nei oloa.

Afai, faatasi ai ma le faʻamautuina o le suka o le toto ma lona faʻaauau pea, o nei faʻaaliga e mou atu, ona latou aʻafia ai lea i le maʻisuka ma e le o se mea e afaina ai meaai.

Ae o le paʻu uma o le paʻu e fesootaʻi ma le maʻisuka, ma faʻatasi ai ma faʻamaʻi, o vailaau faʻasaina (antihistamine) o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻaaliga.

E sili ona lelei le tagofia o fualaau faasaina o le 2 ma le 3 augatupulaga, lea e le tele ni aʻafiaga, e fai ma faataitaiga, moe:

O mea e oso ai le laumei - o foliga mai o lanu mumu, pe a faʻaalia i le malulu - e tupu foi i tagata e maua i le maʻisuka. Iinei eseesega autu allergies mai faʻaaliga o le maʻisuka i totonu o le faʻanatura ma mafua ai - faʻaleagaina paʻu i nofoaga tatala (foliga, lima), ma foliga mai i le malulu.

Faatasi ai ma lenei ituaiga o allergy, e tatau ona puipuia le paʻu mai le malulu:

  • ofu totigilima aʻo lei alu,
  • faʻaaoga lipstick faʻamalosi, kulimi puipuia

Afai e aliali mai se mea e tupu i le malulu, e tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le aofaiga o le suka i totonu o le toto (ia le itiiti ifo ma le fa taimi i le aso) ma, pe a tatau ai, ia faia fetuunaiga i inumaga o le inisalini. Aua e te mafaufau ia te oe, aua nisi o vailaʻau faʻasaʻi e faʻaitiitia le aoga o le inisalini.

E taua le logoina lau fomaʻi e uiga i le tupu mai o se allergy i le malulu. O ia o le a ia faatonuina togafitiga talafeagai.

O le mea lea, o le maʻisuka, e tatau ona manatuaina mea nei:

  • maʻisuka e taua le iloa e uiga i faʻamatalaga talafeagai o le maʻi - paʻu o le paʻu ma le faʻamaʻi o le paʻu, aua o latou togafitiga e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le suka toto ma mulimuli i se taumafataga maualalo,
  • Pe a afaina i le nofoaga o tui o sauniuniga inisalini, e tatau ona sui le vailaau / gaosi oloa i se sili atu e le o aofia ai le paʻu manu i totonu o le tuufaatasiga.
  • At afaina o le tino i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o vailaʻau faʻapitoa e mafai, o fualaau o le 2 ma le tolu augatupulaga e sili ona lelei (Loratadin, Ceirizine, Fexadine).

I le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le vavalalata o vailaʻau faʻasaina ma le iodine, lea e faʻaaogaina mo suʻesuʻega X-ray, faʻatasi ai ma Metformin, e mafai e le tagata gasegase ona tupu le toilalo, ma o le a mafai ona faateleina le acidic lactic acid.

E le fautuaina le tofiaina mo faʻamaʻi pipisi, faʻaleagaga, ma le lamatiaga o le faʻamalaina. Ae muamua i lena, e taua le pulea o lou kulukose toto. E i ai sona aʻafiaga fibrinolytic ona o le taofiofia o se mea e fai ai le plasminogen activator inhibitor.

Faʻamatalaga: Papatusi atonal e leai ni hormonal, e ufiufi ma se faʻataʻitaʻiga faʻafeiloaʻi-faʻafeiloaʻi, o lanu lanu. I loʻu mata, na maua ai au i le faaitiitia o le mycosis. I le tali atu i le sulfonylurea, o le inisalini faasela e le o faʻatasi ma e leai se phenylalanine hypoglycemies i tagata tali tutusa. O le sili atu i le maʻisuka manaomia o loʻo manaʻomia, o le sili atu mo tagata faigaluega uma o le Metformin maʻi.

Maua se typo? Filifili se fasipepa o tusiga ma lolomi Ctrl + Enter.

  1. Aiga
  2. Togafitiga
  3. afaina i metformin

Tuua Lau Faamatalaga