E mafai ona fai le pata ma le maʻisuka ituaiga 2

O le pata ua lauiloa mo le silia ma le afe tausaga. Ae ui i lea, ona o le lavelave o sauniuniga ma le vaitau pupuu, o lenei oloa na taugata ma e le mafai ona mafai ona maua mo le tele o seneturi. E masani lava, o le pata i le taumafataga na faʻaalia ai le tamaoaiga ma se tulaga maualuga o le ola. O le taimi nei o lenei oloa ua leva ona gaosia i luga o le tele o le gaosiga o le gaosiga o falemaʻi ma ua aloaia o le muamua i tulaga o le lelei ma le taua o le gaʻo gaʻo.

Aisea e fefefe ai le toʻatele o le pata?

Talu ai ona o le kalori - e tusa ma le 661 kcal mo le 100 g O le meaʻai i totonu o le pata fou e 72%, ma i totonu o le pata suamalie - uma lava 99. Faʻasaina - o sina mea itiiti ifo nai lo le kalama, o mea gaʻo - sina mea itiiti.

Cholesterol o se tasi lea mafuaaga mo le toatele e "saili masei" ma le pata ma aveese mai le lisi oa latou oloa. O le a le saʻo, o le a tatou malamalama i sina mea maualalo.

O le pata o se oloa taua lea e aofia ai i le taumafa a le tele o tagata, o loʻo i ai se taua maualuga o mea paleni ma se mea manaia lelei. Talu ai ona o le maualuga o lona kalori (734 kcal mo le 100 g), o sina fasi auro sili ona maualuga e faʻaleleia ai le maofa o le ipu, faʻamalieina lelei le fiaai. O lenei uiga e puipui ai se tagata mai le manava o le manava ma le taumafa.

AotelegaVaega
81.1 gSuavai suamalie ma suamalie
0.9 gSquirrels
0.2 gCarbohydrates
0.72 mgVitamin A (e sili atu nai lo le tolu o le fua ole aso)
0.56 mgCarotene
208 mgCholesterol
0,1—0,31%K, Na, P, Se, Ca ma isi elemene

I se isi itu, o le tuufaatasiga o le pata e tulaga ese, aua o vaega na aoina i se oloa e tasi e le gata ina faia ai a latou galuega autu, ae faapena foi i le taimi e tasi ona foia isi galuega taua.

  1. Suauu mama - o lo latou vaega i le oloa e sili atu ona malosi nai lo isi vaega (i le 100 g - sili atu ma le 81 g gaʻo).
  2. Puipuia - e na o le 0.9 g.
  3. E i ai ni nai meaola suamalie - na o le 0.2 i le 100 g, lea e maua ai le suauu mo le maʻisuka.
  4. Retinol (Vitamin A) - o le sea o lenei sui e 0.72 mg, o le tasi o vae tolu o manaoga masani mo lenei elemene.
  5. Carotenes - e sili atu nai lo le 0.5 mg.
  6. O le Cholesterol o loʻo tuʻuina atu i le suauʻu - 208 mg.
  7. O elemene elemene e aofia ai le 0.3% o le tuufaatasiga.

I se tulaga ese, e tatau ona maitauina o le maualuga o le suauu, o gaioene e avea o se vali masani. I totonu o se oloa maualalo (lalo ifo o le 62%) gaʻo gaʻo, e masani lava ona faʻaopopoina e le au gaosi mea e faʻaaogaina, gasegase, mea faʻamalosi ma isi "vailaʻau.". Mo lenei mafuaʻaga, e tatau i tagata e maua i le maʻisuka ona fiafia i oloa faanatura ma le gaʻo oona i le 72 i le 81%. O ituaiga uma o le salalau ma le margarines i le lisi o le maʻisuka e le tatau ona aliali mai i mataupu faavae.

e mafai ona 'ai le gaʻo i le maʻisuka

Faʻailoaina le ituaiga o suauu ma ona eseesega mai le salalau

O le pata mai le susu ma le susu atoa e sili atu lona soifua maloloina nai lo pasteurized, vevela-togafitiga, susu susu.

O ituaiga o kulimi nei e iloga i le tofo:

  • suamalie suamalie
  • kulimi mumu,
  • leai se suavai ma le suamalie
  • fufuluina o le suauu
  • Vologda
  • amateur.

E masani ona taumafai nisi o le aufaʻasalalau e taumafai e tuʻuina atu se fualaʻau fua mo se oloa lelei.

E tusa ai ma le fautuaga a tagata atamamai, e tatau i tagata faʻapisinisi ona iloa 5 faailoga o le suauu sili ona lelei:

  • i luga o le tipi e tatau ona susulu ma matutu,
  • i le malulu - faigata
  • lanu lanu ma le tumau,
  • o le manogi o le susu o loʻo i ai.

Fale pata - aoga aoga ma le auala e fuafua ai lona uiga lelei

Le au pele pele, toetoe o outou taitoatasi e amataina lou aso i se sanuisi poʻo le vevela vevela ma le pata. Ma e saʻo. Ona o ana mea aoga aoga e lelei le manava, tuu ai se lagona o le nofo fiafia i se taimi umi. E iloa uma e tagata le pata, ae le o tagata uma e iloa mea aoga o loʻo i ai.

O le aso o la tatou talanoaga e uiga i le auala e galue ai le pata i luga o tatou tino, o le a le mea e fai, o le mea e maualuga lona maualuga ma o ai e afaina ai.

Faʻamanuia pe faʻaleagaina

O le mea moni, o meatotino aoga e sili atu ona faʻamaonia pe afai e leʻi tuʻuina atu le oloa i togafitiga vevela, talu ai ona o le vevela maualuga e tele mea e ola ai meaola e faʻatafunaina ua faʻaumatia.

Ae o ituaiga eseese e pei o le sanuisi, lauti, sukalati poo le pata ma isi tagata leaga e le mafai ona manatu e aoga, talu ai o loo i ai i latou e puipuia, meaʻai ma emulsifiers, o lea e faigata ai ona taʻua o pata, o nei mea e salalau. Ma e le ono mafai e lena suauu ona aumai ai le soifua maloloina.

Suauu mo le maʻisuka - maʻisuka: mea uma e uiga i le faʻamaʻi ma togafiti togafitiga

Soo se suauu e aofia ai le maualuga o le lipids, o le mea lea, o se soifua maloloina lelei e faʻaitiitia ai lona faʻaaogaina, ma le maʻisuka, e le silia le 40 g i le aso. E tutusa lelei lenei mea i le pata ma le maʻisuka, ma ituaiga uma o fuālaʻau fuālaʻau.

E le masalomia, e tusa lava po o le a le taua o ituaiga uma e lua mo le tino o le tagata, ae e tatau lava ona tuuina atu i ai gaʻo susu, ma e masani lava o fatu laau.

Matetini Meaʻai Meaʻai

E ui lava i le mea moni, o le pata, e ui i lea, e pei o le suauʻu manogi, e le o aofia ai gaʻo, ma o le mea lea e le aʻafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona o le maualuga o le lipids, e le fautuaina e faʻaaogaina i aofaiga e sili atu i le masani masani. O le pata mo le maʻisuka e sili ona faʻaaogaina e le mo le faia o sandwiches, ae faʻaopopo i meaʻai saunia.

Laʻau o Fualaau oona mo le maʻi suka

O le suauu manogi mo le maʻisuka e sili ona talafeagai mo le kukaina o soʻo se ipu. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o gaʻo susu, e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻaumatia o faʻafitauli e pei o le retinopathy o le maʻisuka.

O ona vaega faamalolo e aofia ai le faatonutonuina o metabolic process and lowering cholesterol levels in blood, and also satisfies the needs of the body for omega - 3. It also contributes to the normalization of weight, which is also important in cases of diabetes.

O lenei suāuʻu ua na o se faleteuoloa o mea aoga e aoga mo le tino, i le faaopoopo atu, pe a faaopoopoina i meaai, o lona tofo e sili atu ona tumu. O le faʻaaogaina o lenei suauu mo le maʻisuka o lona uiga e le gata o le fiafia i se tofo faʻamaonia, ae faʻasaina foi le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular. E le gata i lea, o lona faaaogaina e faʻaleleia ai le peristalsis ma faʻaititia ai le cholesterol toto.

O le fua mo se ipu o le ate ma le pata o le 1.1 XE po o le 1368 Kcal.

E tatau ona mulumulu, faʻamamaina mai pusi talo ma ata tifaga o pipi po o moa moa. 'Otiʻoti i ni fasipepa lapopoa ma kuka seʻia faʻamalulu. I le faiga o kuka, faaopoopo ai kāloti, fufulu aniani, pulu manogi, pi ma le faga lanu i le broth. E tatau ona faʻamaʻi saʻo le ate i totonu o le gauga lea e kuka ai, a leai o le a faʻapogisa ma mago.

Le faʻaaogaina o le sesame ma le hemp

O le suauu o fualaau faisua o se isi oloa lea o lona faʻaaogaina e faʻamaonia i le maʻisuka. E aoga mo le maualuga o le toto, aua e fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto.

Ma le isi, o le mea lea e mafai ona tuʻuina atu i le tino le malosi faaopoopo. O se mea aoga tutusa o le mafai lea ona faʻalogo, faʻapea foi ma le faʻatumu uma o vaega faʻapitoa o le physiological ma vaega o loʻo misi.

E taua tele le faʻaaogaina masani o le oloa fesoasoani e faʻamautinoa ai le mamafa, faʻapea foʻi ma faʻaleleia le tulaga o fao. Aʻo tautala e uiga i uiga aoga, e le tatau i se tasi ona galo le aʻafiaga i luga o le lauulu, paʻu ma le faʻamalosia o nifo. E ui i lea, e ui lava i uiga lelei uma, e matua fautuaina lava e gauai atu i le i ai o faʻasagaga.

O nisi faʻamatalaga o le faʻatagaina o le suauu moa, lea e aoga tele. O le mea moni o loʻo aofia ai omega-3 ma omega-6 fesoasoani, lea e tatau ai ina ia mautinoa ai le lelei o galuega a tagata taitoatasi. I le tautalagia o lenei mea, e matua fautuaina lava e faapea:

  1. tagata atamamai e taulaʻi atu i le mea moni e faapea, o le tele o faʻatoʻaga laau e le o iai ni mea,
  2. hemp le suauʻu, lea e faʻamalosia ai gaʻo omega-3, o loʻo fesoasoani e taofia le fausia o le histamine,
  3. E mafua mai i lenei mea e le aofia ai le faʻavaeina o faʻamaʻi pipisi.

O le suauu olive i le ituaiga 2 maʻisuka e tatau ona i ai i le taumafataga i aso uma. E tusa lava pe a saunia ni sanduna faigofie, e mafai ona e sosogi se fasi falaoa i luga ia i latou e faaopoopo ai meaʻai ma lelei. Faaaoga pe a kuka le vasega muamua, lona lua, salata ma e tusa lava pe tao tao.

I le faaopoopo atu i le mea moni o le oloa o loʻo i ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o le tagata, o loʻo i ai foi lona aafiaga toe faafouina, faafetai i le malosi malosi o le antioxidant - vitamini E. O lona faʻaaoga e fesoasoani ai e faʻafetaui le suka o le toto. I le maʻisuka meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina e oʻo i le 4 tbsp. l i le aso o lenei suauu.

O meaai falai mo le maʻisuka e tatau ona faatapulaaina i le taumafaina, o le olive olive e matua le talafeagai mo lenei auala e kuka ai. O meaʻai pe a uma le faʻavelaina o lenei suāuʻu e maua ai se tofo oona, e le gata i lea, e faʻaititia le meaʻai pe a vevela.

Ae a sauniuni salakeke, o lenei oloa e taua tele. O fualaau aina suamalie ua faʻaogaina faʻatasi ma i latou e sili atu ona maloloina. Afai e mafai, e mafai ona saunia nei fuamosa i aso uma. E mafai foi ona faaopoopo i aano o manu ma iʻa.

Meaʻai ma meaai mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi gasegase lea e aʻafia ai le gaioiga o gaioiga uma o le tino ma o le galuega toeititi lava faʻalavelaveina le tino atoa. E tele mafuaʻaga mo le faʻaalia o le maʻisuka, ae o le faafitauli autu ona o le suka. O le mea lea, e le fautuaina le maʻisuka e faʻaaoga meaai e iai le suka.

O se elemene taua i le togafitiga o ituaiga maʻisuka e lua o le mulimuli i se meaʻai faapitoa.

O le a le togafitiga o le maʻisuka e aofia ai? Muamua lava, e tatau ona faaitiitia le aofaʻi o suka i le taumafataga. E le gata i lea, e taua tele le faʻatapulaʻa o meaʻai e maua ai le maso.

Sugar ua suia i foliga tutusa o le saccharin ma le xylitol. Afai e le iloa e le tino ia ituaiga mea, e sili atu ona lelei le faʻatau o le sukasela poʻo le faʻaaogaina o le meli masani i ni mea laiti.

E mafai ona e 'ai e tusa ma le 200 g falaoa i le aso, e mafai ona maua i le maʻisuka po o le falaoa enaena. E masani lava, e le iloa e le pancreas falaoa lanu enaena, o lea e mafai ai ona e 'ai i falaoa paʻepaʻe, ae le o se mea fou.

O faʻamaʻi pipisi e maua mai i le suamalie fou. Aʻau po o aano o aano o manufasi ma sina gaʻo maualalo, e le tatau ona e 'ai e sili atu ile faalua i le vaiaso.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, e aoga le ave tasi o le tioata i le aso e filifili mai ai:

Meaʻai mo le maʻisuka. O se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona iloa o meaai o le faavae lea o togafitiga. E taua foi le taumafa: o meaai e tatau ona faia i se taimi patino faatasi ai ma le va o le 3 i le 4 itula. Ae sili atu le taua, faʻavasega lau meaʻai.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, fualaau faisua ma fualaau suamalie e sili ona suamalie, e sili ona lelei ona gaosia i foliga o fagu ao le i ai, e aoga. Latou te tuʻuina atu le tino e le gata o vitamini ma minerale, ae o loʻo avea foi ma suauu gaʻo masani, lea e taua mo le maʻisuka.

O se tagata gasegase i le maʻisuka e sili atu nai lo isi e tatau ona tuʻuina atu le fiafia i mea faigofie, soifua maloloina ma lelei.

Meaʻai mo le maʻisuka. I le taumafataga i aso taitasi o se maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o vaega autu o meaʻai e mafai ona ia faʻaaogaina e tatau ona iloga.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, mea taumafa, meaʻai talafeagai e taua tele. A maeʻa, o le maʻisuka o se faʻamaʻi e fesoʻotai ma faʻafitauli o le tino.

I le tautala faʻapuupuu ma faigofie, i le maʻisuka na mafua ona o le solia o le masaniga o le galue o le pancreas, o lona gaosiga o le inisalini, o le hormone e nafa ma le faʻamamaina o le suka i le tino, faʻaititia.

O se taunuuga, o loʻo i ai se maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e mafai ona tau atu i le tele o taunuuga le lelei ...

I le taimi nei, e tusa ma le 150 miliona tagata na maua i le maʻisuka i le lalolagi, e aofia ai le 8 miliona i Rusia. O nei fuainumera ua fuafua e faaluaina i le 15 tausaga.

O meaai lelei mo le maʻisuka e taua. I le filifiliina o meaai lelei mo le maʻisuka, ma se ituaiga o le maʻisuka ituaiga (2) ma le agamalū, e mafai ona faaitiitia le togafitiga o fualaau faasaina, pe maeʻa foʻi e aunoa ma le maʻisuka.

I le filifiliina o meaai lelei mo le maʻisuka, ma se ituaiga o le maʻisuka ituaiga (2) ma le agamalū, e mafai ona faaitiitia le togafitiga o fualaau faasaina, pe maeʻa foʻi e aunoa ma le maʻisuka. O le mea lea, o le fesili pe faapefea ona 'ai lelei ma le maʻisuka e sili ona popole i le tele o tagata gasegase.

O oloa e aofia ai vailaʻau faʻamalosi e le fautuaina mo le maʻisuka, ae o lenei tapulaʻa e le mafua mai i le maualuga o le suka i totonu o le oloa, ae ona e aofia ai le suka i le taimi lava lea, lea e faʻavave vave ona maualuga le kulūkose toto.

O tagata maʻi e iai ni faʻafitauli i le gasegase o le gaʻo e le manaʻomia le tuʻuina atoa o gaʻo. O nei mea e le faʻaosofia ai le maualuga o le suka. O le tuusaunoaga o le mamafa tele o tagata. Latou te manaʻomia le faia o se meaʻai ina ia le faʻafefiloi ai gaʻo i totonu o meaʻai gaʻo. A uma mea uma, o se tuufaatasiga e fesoasoani i le vave tele o le mamafa o le tino.

Faatasi ai ma le faateleina o le tele o gaʻo susu i totonu o le tino, o le lagona o le gasegase i le inisalini e faaitiitia ma le manino. Suafa e faʻapipiʻi i le toto o le tagata maʻi. I le taimi nei, o faʻalavelave o le pancreatic e faʻaauau pea ona gaosia fuamone. Ona o le vaivai o le inisalini, o loʻo tumau pea le maualuga o le kulukose. O le iʻuga, o le maʻi e amata ona sili atu lona malosi.

E liua se liʻo mataʻutia, e faigata tele. Pau lava le filifiliga e filifili ai o le faʻatapulaʻaina o lau meaʻai gaʻo. I lenei tulaga, e tatau ona pulea le tele o le gaʻo e ulufale atu i le tino. A maeʻa le faʻatulagaga o le mamafa o le tino, e le toe i ai lenei manaʻoga.

I le leai o ni faafitauli mamafa, e leai se mea e tatau ona faʻapulaʻa ai le faʻaaogaina o fualaʻau ma gaʻo manu.

O suauu e talafeagai lelei i totonu o se taumafataga e maualalo le palapeti, lea e fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona e tuʻufaʻatasia i latou i fualaʻau eseese.

O le a le aoga ma le mea e fautuaina

O lenei mea e maualuga le maualuga-kalori oloa - e aofia ai le 717 kcal mo le 100 g, 81.1 g o le gaʻo, 0.8 g o le porotini ma le 0.06 g o gaʻo. E ui i le mea moni e faapea, i lona tuufaatasiga e toetoe lava leai ni vailaʻau gaʻo, o le cholesterol o loʻo aofia ai. O le mea lea, o le tele o le faʻaaogaina o le suauu e mafai ona mafua ai le oso malosi i le cholesterol ma maua ai le mamafa, lea e sili ona lamatia mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e masani ona mafatia mai le tele o ituaiga eseese.

Ae ui i lea, e le tatau ona tapunia atoa le pata, aua e le maua ai le faateleina o le gaʻo i totonu o le tino ma e le afaina ai le metabolism, lea e ese mai i le salalau ma le vailaʻau. E le gata i lea, o oloa mulimuli e le faia mai le susu, ae mai le suauu manogi, ma e ala i ni faʻafitauli matuia.

E le gata i lea, pe a faʻaaoga lelei le pata, o le maʻisuka ituaiga 1 o le a aoga, aua o le oloa:

  • Saturates le tino ma le calcium, fuluʻi ma lipids, lea e aʻafia ai le tulaga o le lauulu, paʻu, ponaivi ma tino maso, ma faʻapupula ai foi le gaioiga vaaia. E le gata i lea, o nei vailaau aoga e avea ma vaega taua i le fausaga o sela, ae maise lava suauu nerve.
  • E lagolagoina ai le soifua maloloina o le tino, ona o se punavai o le malosi ma saturates le tino ma le amino acids, lea o loo maua foi i le suauu manogi.Faafetai i lenei mea, o le pata e tutusa lava lona maloloina e pei o le olive ma le sima cumin.
  • E teuina le manava ma faʻamafiesea le tiga i le tulaga o faʻalavelave i le gaioiga o le gastrointestinal tract, o se maʻi faifai pea mo le maʻisuka ituaiga 1.
  • Faʻateleina galuega faʻafouina o le tino ona o le vitamini A. I le maʻisuka, o manuʻa faʻamalolo vave ma le manava o le manava e sili atu ona togafitia lelei.

O le pata i le taimi e tasi e lua ituaiga o gaʻo. O le muamua oi latou e maloloina (Omega-3 acids), lea e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol ma puipuia ai le atinaʻeina o maʻi o le fatu. O le ituaiga lona lua o gaʻo le lelei (tumu), lea e mafua ai ona oso i luga o le maualuga o le cholesterol ma faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi o le cardiovascular system.

O fomaʻi fautuaina e faʻaitiitia le aofaiga o le pata i le taumafa a tagata gasegase e maua i le maʻisuka mo ni mafuaaga se tele:

  • o le oloa e aofia ai le tele o le cholesterol,
  • faleoloa pata o le afa o le susu susu, o loʻo i ai le tele o mea faʻapipiʻi e ono lamatia mo le maʻisuka - mea inu, mea e 'ai,
  • e taua le vavalalata i le va o manatu o le "pata" ma le "faasalalauina": afai o le muamua o se oloa susu, i le faaogaina lelei mo le maʻisuka, ona sosoo ai lea o le lona lua o se paluga vailaʻau, lea e tatau ona teena e tagata gasegase.

Fautuaina mo le faʻaaogaina i toetoe lava o meaʻai uma, o le pata maualuga e lauiloa mo lona tulaga tulagaese. O le tele o uiga lelei e mafua mai i vaega:

  • Malosiaga faʻasusu ma faʻamalolo.
  • Oleic acid.
  • Minerale - potassium, sodium, manganese, uʻamea, magnesium, zinc, phosphorus, calcium.
  • Beta pati.
  • Vitamin complex - B1, B2, B5, A, E, PP, D.

O le gaosiga o le susu o le 150-kalama o loʻo i ai le taumafa i aso taitasi o le vitamini A, lea e mafai ona avea ma se mea taua tele i le maʻi. E taua lenei mea mo tagata gasegase o loʻo i ai le faʻateleina o le gasegase i faʻamaʻi pipisi, o le faʻafitauli o le faʻamaloloina vave o manua o se gasegase.

O le aafiaga lelei o se oloa gaosi susu i luga o le tino o le maʻisuka o loo faaalia i mea nei:

  1. E sili atu le malosi o ponaivi ma nifo.
  2. Lulu, fao, paʻu, mucous membranes o loʻo lelei lelei.
  3. Ua faateleina le puipuiga a le tino, ua faaopoopo le malosi.
  4. Vaaiga Taulaʻi.
  5. Faateleina le gaioiga faaletino ma le mafaufau, lea e matua talafeagai lava mo le maʻisuka vaivai ma faʻafitauli o se gasegase tumau.

I luga o le pito i lalo o le isophagus ma le manava, o ia meaʻai e mafai ona faia se ata vevela, ma fesoasoani ai e taulimaina uiga o le gastrointestinal disorders, tiga o le manava, lea e masani ona faʻaalia i le maʻisuka ituaiga 1. O le togafitiga o togafitiga fualaau mo gasegase gase i le maʻisuka e vave tele.

Taua! E le fautuaina le suauʻu mo le faʻaaogaina i le taimi e tasi i fualaau. Ona o le teuina o meatotino o le oloa, o sauniuniga o le tautala e sili atu ona leaga i totonu o le manava, ma ua faaitiitia le aoga.

E mafai ona 'ai le pata mo le maʻisuka e faʻatatau i mea o loʻo i luga? Ioe.

Ae aiseā la, e tusa ai ma fautuaga a tagata fai meaʻai ma fomaʻi, o maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o lenei oloa aoga? O a uiga ma meatotino o le suauu e afaina ai le maʻisuka?

O le maʻisuka meaai o se vaega autū o le togafitiga

Soʻo se oloa gaosi e tatau ona suʻeina ma le totoa ao lei aofia i le taumafataga mo le maʻisuka. Meaʻai, maualuga-calorie maualuga i le cholesterol e matua faʻavaivaia. Ae ui i lea, ole laititi ole pata o le a fesoasoani i le tino e faʻaaogaina vitamini gaʻo ma faʻaleleia atili le soifua maloloina. E faʻalagolago lava i isi meaʻai i le taumafataga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka, e tusa ma le 15 g o le gaʻo tumu i le taumafa o aso uma e talia. O mea o le a latou faia e tatau ona filifilia e le fomaʻi poʻo le tagata fai meaʻai. E taua le mafaufau i le tulaga lautele o le tino o le maʻisuka - mo se faataitaiga, faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol o le toto, o le mea e faamoemoeina o le pata atonu e maualalo ifo nai lo le ono afaina.

E tutusa lava mea mo le margarine. E tusa ai ma lona vavalalata atoatoa mai le meaai o le maʻisuka, e leʻi faia mai e le tagata fai meaʻai le ioe manino. Ae toetoe o tagata uma e fautuaina le faaitiitia o le aofaiga o le margarine i le maʻisuka.

E taua le le na o le auai poʻo le leai o le pata i le taumafataga, ae o lona paleni ma meaʻai masani.

O le uiga pito sili ona taua o loʻo i totonu o suauu o le mafai lea ona faʻavave vave le tino. E le gata foi i le vaega o tulaga lelei e tatau ona mafua mai i le maualuga o le gafatia o le oloa. E faigata ona mafaufau, mo se faʻataʻitaʻiga, itu o ipu e aunoa ma se suauu faaopoopo. O se meaʻai lago, o se tagata e ono le 'ai ma le manaʻo. I le faaopoopo atu i nei uiga, o le pata o loʻo i ai mea nei:

  1. Saturates le tino ma le malosi e tatau ai mo le faʻatinoga o mea taua.
  2. O le oloa ua i ai se faʻamalologa o le faʻamalolo o manuʻa, lea e masani ona faʻaaoga i togafitiga fale.
  3. O le isi meatotino ou te manaʻo e faʻalogo i ai o le mafai lea e faʻaosofia ai le faagasologa o metabolic processes.
  4. Ona o le sao o le cholesterol, o le pata e faaosofia ai le gaosia o mea faalilolilo i totonu o le tino, i se tulaga patino, e fesoasoani i le fananau ma faʻatautaia le faasologa o taimi.
  5. E le gata i lea, o le suauʻu e faʻaolaina ai le gaosiga o meaola kulimi, faʻaleleia le gaioiga o le mafaufau, e puipuia ai le atinaʻeina o le oncology.

I le otootoina o uiga uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou faʻamaonia o le pata o se mea aoga tele mo le taumafa a tagata e maualuga le suka.

E ui o le pata e le oi luga o le lisi o oloa faʻasaina mo le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina i le tausisia ma le tausisia o tulafono faavae. Talu ai e le sili atu i le 15 kalama le aofaʻi o le gaʻo mo le maʻisuka, e tatau lava ona tufatufaina faasolosolo i le faasologa i aso uma. Afai e te tausisi i lenei tulafono, e mafai ona e fiafia i le tofo o lau oloa e sili ona e fiafia i ai e aunoa ma le lamatiaina o le ala o le maʻi.

O le pata e le mafai ona toe suia atoa ma le sili ona maualuga o le analogue, aua o loʻo aofia ai vitamini gaʻo. E leai ni vaega i totonu o fuālaʻau fuālaʻau. I se tulaga lautele, mo tagata maʻi taitoatasi, e filifili e le fomaʻi se fualaau patino o se oloa faapitoa. E faia lenei mea i luga o le faavae o faʻamatalaga fale suʻesuʻe ma le soifua manuia lautele o se tagata maʻi. O le mea lea, o se faailo o le 15 kalama o se taʻiala talafeagai.

E pei ona uma ona maitauina, o le mafai ona aofia ai soʻo se oloa gaosi i le polokalame o mea taumafa o le maʻisuka e iloiloina e tagata tomai faapitoa. O le pata o se oloa maualuga-kalori, o lona uiga o le tele o lona auai i le taumafataga e tatau ona fuafuaina na o se fomaʻi.

Afai ei ai se tagata maualuga i le cholesterol maualuga, ona faʻaitiitia lea o le vaega faatagaina o lenei oloa. Ae e tusa lava pe itiiti sina vaega o le lelei o le suauu o le a maua ai le tino ma le tele o mea e manaʻomia, ma faaleleia ai le tulaga masani o se tagata maua i le maʻisuka.

E mafai ona faʻaopoopo le oloa i vasega muamua, meaʻai ma le itu. E tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma le maʻisuka ituaiga 2, aua o le suauʻu ma lenei ituaiga o le faʻamaʻi e puipuia ai le masani ai o le inu o le kulukose mai meaʻai. O se taunuuga, o le suka e fausia i totonu o le toto. E taua foi le mafaufau i le mea moni o le tele o tagata gasegase ei ai le ituaiga lua o faafitauli o le maʻisuka e aʻafia ai ma le mamafa.

o le mayonnaise mo le maʻisuka

O le fea pata e filifili ai?

O ituaiga eseese o pata o loʻo tuʻuina atu i faleoloa faʻatau, lea e eseese i le faʻamasinoga o meaola, gaʻo ma gaʻo, faʻapea foʻi ma le iai o mea faʻapipiʻi. I le avea ai o se tulafono, o le taugofie o le oloa, o le tele o mea faʻaopopo o loʻo i ai. O lea suauu e tatau ona lafoai loa.

Faʻalagolago i le maualuga o le gaʻo, e mafai ona vaevaeina le pata i ni ituaiga se lima:

  • Tea - 50%
  • Sanuisi - 61%
  • Tagata nuʻu - 70%
  • Amateur - 80%
  • Fale nofo - e oʻo i le 82%

O le filifiliga pito sili ona lelei o le pata, lauti, sanuisi poʻo le ituaiga o tagata (gaʻo gaʻo mai le 50 i le 70%), aua o sea oloa e maualalo le gaʻo, lea e matua moni lava mo le solia o le paʻu ma le ate.

E fautuaina foi le maʻisuka e faʻatau le suauu, pe a oti, tiʻetiʻe le naifi, ma o le tipi o se toniga, ma e le o ni mamanu faʻailoga. O le lanu o le suauu masani e le o se mea taua, aua e faalagolago i le mutia lea e galo ai le povi. O le mea lea, i le tautotogo, susu mai povi mai le vaomago susu i le mutia laʻitiiti ma avatu susu, e maua mai ai le malamalama o pata.

O le a le matautia o le oloa mo le maʻisuka

O le pata e pei o le omomi e aʻafia ai manogi, o lea e taua ai le teu lelei. Ina ia faia lenei mea, ao lei auina atu i le pusaaisa, e tatau ona e afifiina:

  • Pepa teuteu. O le a fesoasoani i le oloa ina ia le toe maumau lona 7 aso.
  • Foil. O le filifiliga pito sili ona lelei, talu ai i totonu o se afifi o le oloa e saogalemu e teuina mo le 14-17 aso.

Afai e fuafua le suauʻu e faʻaaoga i aso o loʻo sau, e mafai ona tuʻuina atu i se umukuka poʻo ni ipu e faia i le phosphorus poʻo le silasila mama. E le tatau ona faʻafeiloaʻi i ipu palasitika, talu ai o lenei mea e faʻamalosia lelei uma ituaiga o manogi, lea e tuʻuina atu i le suauu. I le avea ai o se tuusaunoaga, na o se pusa e faia i le meaai-grade plastic e mafai ona iloga.

O le i ai o se numera tele o uiga lelei e le faʻamavaeina ai le faʻatau. Faatasi ai ma mea lelei uma o le pata, o se oloa e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le maʻisuka. O le mea le lelei tele o le maualuga o le faasino igoa. I le suauu, e 51 le iunite, o lona uiga o le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, ma afai e mafai, e sili atu ona lelei le suia i se oloa tutusa, o lona GI e laʻititi.

O suauu o fualaʻau e talafeagai mo lenei faʻamoemoe: olive, sesame, linseed. I nei faʻataʻitaʻiga, o le GI e toetoe lava a leai se mea ma latou te le maua ai le "leaga" cholesterol.

E mafai ona 'ai le kulimi kulimi mo le maʻisuka

Faʻafefea ona faʻaaoga?

O le masani i aso uma e tusa ma le 10-15 g. I le averesi, o nei 2 2 sipuni tele. Afai e fuaina i sandwiches, ona lua nei ni falaoa falaoa, faʻamafuʻuina i se moli faʻalanuʻu o le suauu. I lenei tulaga, na o le fomaʻi aoga o le a fesoasoani i le fuafuaina o le ogatotonu o le eleele, aua o le fua faatatau o le suauʻu e faʻalagolago i mea taʻitasi, e aofia ai:

  • Soifuaga. Afai o le maʻisuka e taitaia se ata le mautonu, e fautuaina e le sili atu i le 10 g, ma afai o le ata galue e tusa ma le 15 g.
  • Le i ai o maʻi o le fatu ma toto toto. Afai o le maʻi suka e pagatia mai faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular system, e faigofie ona oso i luga ma le fatu fatu, e tatau ona e faʻaogaina le laʻititi o le suauu - e oo atu i le 10 g, lea e mafua mai i le maualuga o le cholesterol.

O le fea o suauu e sili ona lelei

E mafai ona e aloese mai le tele o faafitauli pe afai e te filifilia le suauu saʻo mo le maʻisuka. I luga o fata o oloa o loʻo i ai pea le tele o fuainumera o oloa o lenei vaega, ae le o ituaiga uma o suauu e talafeagai mo le fafagaina o se tagata maʻi. Matou te faʻamaonia faʻataʻitaʻiga o oloa faʻapitoa:

  1. Amateur Oil - o loʻo iai sina gaʻo, ae tele le susu.
  2. O fualaau suamalie e maua i luga o le maualuga o le kalori cream ma le kulimi kulimi.
  3. O le kulimi kulimi suamalie e iai foi kulimi fou.
  4. Meaʻai ma mea faʻapitoa: koko, vanilla, faʻaopopo fua. O lenei suauu e manaia le tofo, ae o le vaega o isi vaega e tatau ona iloiloina.

O suamalie suamalie ma suamalie e sili atu ona talafeagai mo le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka. E masani lava, o lenei faʻamatalaga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. Ina ia mautinoa le lelei o le tulaga o le oloa, ua lava lea e faia ai se suega faigofie: i totonu o se ipu vai vevela e te manaomia e togi ai sina fasi mea kulimi.

Faaiuga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faapitoa. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai ma taumafa talafeagai, e mafai e se tagata ona taitaia se olaga ola, e aunoa ma le faafitia o se mea ia te ia lava. O le mea lea, e taua tele pe a tusia se polokalama a le tagata mo le maʻisuka e maua ai se paleni i le va o nei vaega taua. I le taimi lava e tasi, o le gaioiga faʻapitoa mo tagata mamaʻi e iai se faʻamautinoaga e aoga, ae o le ulaula ma le ava o soa e le manaʻomia.

Tuua Lau Faamatalaga