Lafo o le pancreatitis

Pancreatic abscess - O le vailaau lenei e tumu i pisa ma masini o le necrotic i totonu o le gland tissue. I le tele o mataupu, e atiaʻe pe a maeʻa le piapreatitis. O loʻo faʻaalia i le faʻaalia o fiva, fusi paʻu, leukocytosis, faʻasolosolo o le tino o le tino i le manava pe a ma le lua vaiaso talu ona osofaia pancreatitis. O le siama e faia pe a maeʻa le ultrasound, MRI poʻo le CT faʻataʻitaʻiga o le tino o le manava, suʻesuʻega o meaola o meaola ma mea lautele o le toto. Naʻo le togafitiga lelei lava o le taotoga o le tino o le tino, sosoo ai ma togafitiga faʻamaʻi.

Faamatalaga lautele

O le gasegase pancreatic o se maʻi ogaoga lea e atiina ae i tagata mamaʻi oe na aafia i le pancreatitis (faʻavave pe faʻateleina exacerbation) poʻo le pancreatic necrosis ma le fausiaina o se vaega o le pullentarian delimited in the gland. O le faʻamaʻi e matautia mo le soifua o le tagata maʻi, ma o lona faʻatuʻesega o loʻo taoto i le faʻaumatia o le falemaʻi e tetee atu i le tala o le faʻamalosi o vailaau. O le mafuaʻaga lea i le gastroenterology faʻaonaponei o se aganuʻu le faatonuina o vailaau faʻamalosi mo pancreatitis ma na o le faʻasalaga o faʻamaʻi o le biliary tract poʻo faʻamaoniga faʻapitoa o siama. O tulaga uma o le fiva ma le tiga o le manava i totonu o le lua vaiaso talu ona mavae le pancreatitis e tatau ona manatu ole tino o le toesega o le pancreatic. Pau lava togafitiga e tau atu i le toe faʻaleleia o le taotoga lea mo le faʻaitiitia o le faʻaoga. A aunoa ma se taotoga, o le tino i lenei maʻi e oʻo atu i le 100%.

O le toesega o le tino o le a tupu i luga o le pancreatitis, e mafai ona faia i soo se ituaiga o togafitiga, vagana ai le edema, 3-4% o mataupu o lenei maʻi na mafua ai le fausiaina o le tino. O le tele lava o taimi e iloa ai le talaaga o le ava malosi o le pancreatitis. O mafuaʻaga mo le faʻavaeina o se vaega purulenti i le pancreas e le manino atoatoa. E manatu o le faʻamaʻi e ono mafai ona faʻafeiloaia e ala i le toto, ma le pseudocyst (pe a le o se mea e le o matauina), faatasi ai ma le faʻavaeina o se fistula o le afa ma le manava.

I le tele o mataupu, faʻatasi ai ma le manaʻoga ma le faʻamalosia o mea ole iniseti, ua faʻasaʻo Escherichia coli poʻo enterobacteria. E tusa ai ma suʻesuʻega i le gastroenterology, o le faʻaopoopoga o se faʻamaʻi lona lua e matauina i le toetoe 60% o mataupu o le pancreatic necrosis, o le mea lea, i le togafitiga o lenei maʻi, atonu e tatau ona amanaia mea e tatau ai. O le atinaʻeina o se fao ua faʻaolaina i le pancreatitis ogaoga ma le sili atu ma le tolu aʻafiaga lamatia, pancreatitis postoperative, vave laparotomy, vave amataina o meaʻai a le tino, ma togafitiga faʻasaʻo le lelei.

Pe a tupu mai le pancreatitis, e faaleagaina le tino o le gland, e mafua ai ona ulufale atu le enzymes i le gland lava ia ma mea o loʻo siomia, ma faʻaumatia ai. Talu ai ona o lenei mea, e mafai ona amata le necrosis pancreatic, ua faia ai ni pseudocysts - o tumu ua faatumulia i mea inu vai ma vevela necrotic. Pe a oʻo atu i le vaega o le faʻaleagaina o faagasologa o faʻamaʻi pipisi, pe a tupu aʻe se phlegmon pancreatic - o se tuufaatasiga o le purulento, poʻo se fomaʻi fomu. E tatau ona maitauina o le tamaloloa o se tulaga sili atu ona ogaoga ma faʻamaonia le le lelei o le tino, lea e le o ese mai i le falemai mai se toesea se tasi. E le gata i lea, faatasi ai ma le fao i totonu o masini, e mafai ai e le tele o abscesses ona faia.

Faailoga o se Aotelega

Folasaga pisreatic abscess mo se taimi umi - e masani lava a itiiti ifo i le 10-15 aso. O le mea lea, i totonu o le lua i le fa vaiaso mai le amataga o le pancreatitis, o le vevela e tupu i numera tele, afu, tachycardia foliga, tiga i le pito i luga. O tiga e fusi-tutusa, malosi tele. O le tagata gasegase e tosina mai mafaufauga i vaivaiga, vaivai, le lava o le fiaai, faateleina le vevela. Manatu popole e uiga i le gasea, vomiting, a maeʻa le lagona tiga i le gutu mo se taimi umi. E i ai uma faailoga o le inupia. I le palpation o le manava, o le i ai o le tino o le toto ma le vevela maso o le puipui pito i luma o le tino e taua.

Faʻaiʻuga

O le toesea o le paʻu e masani ona faigata ona o le faateleina o le pipisi o siama, o le fausiaina o maʻi pipisi i totonu o le gland lava ma totoga tafatafa. Pus e mafai ona tafe i tua, malepelepe i totonu o le toto (intestines, stomach), o le tino ma le periocardial tissues, o vailaau o le tino ma le mea e tupu ai, ma o le mea lea e mafai ona fai ai le tootoo o le intestinal, abscess, purulent pleurisy ma pericarditis. E le gata i lea, o le alo ese e mafai ona oso i nisi taimi i le paʻu ma le faʻavaeina o se fistula. Afai e faʻamafunaina puipui o le vaa e le enzymes, e mafai ona tupu mai le gasegase ogaoga, o nisi taimi e tupu ai se afaina.

Faʻailoga

O le toesega o le toesega e maua e se fomaʻi i le taotoga lautele pe a maeʻa suʻesuʻega maeʻa o le maʻi. I le auiliiliga lautele o le toto, ei ai le maualuga leukocytosis, o se suiga i le leukocyte formula i le agavale, o se faateleina o le ESR, anaemia. I se suesuega o le toto o meaola, o le faateleina o le maualuga o enzymes pancreatic, o le hyperglycemia e taua. Ua maualuga le maualuga o le amrine, e ui lava i le taimi o le fausiaina o se fao, e ono faʻaitiitia ai lona ao.

O le suʻega X-ray o le tootoʻo o le pancreatic ei ai nisi o foliga. Talu ai o le gland o loʻo i tua o le manava, o le ata lafoia o le pito i fafo e mafai ona sosolo i le kesi o le manava. O le mea lea, e tatau ona umi le faʻaalia, ma afai e masalomia se aloese, o le a tuʻuina atu le faʻaogaina o le faʻaoga i totonu o le manava o le manava ma o se ata i luga o le faʻaogaina o se ata i luga o le lautele - i lenei tulaga, o le ata o le gaogao (abscess) o loʻo i tua o le manava. Pe a oʻo i le vaeluaga o le tino, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le i ai o se fistula. Ma i totonu o ata e mafai ona e vaʻai i faailoga o le faʻamalosi o le manava, faʻafefe o totoga. O le tauagavale tauagavale agavale e maualuga, o lona gaoioi e faatapulaa, e ono i ai se faʻafefe i totonu o le valavala.

O le viliina o le pancreas, o le CT scan o organes o le tino o le a fuafua ai le nofoaga ma le tele o le leona, le numera o abscesses. Afai e tatau ai, o le puncutane percutaneous faʻatasi ma aspiration, suʻesuʻega ma le lūlūina o mea e aofia ai. O le eseesega o siakiina o loʻo faia i se pseudocyst o le pancreas, pancreatic necrosis.

Faʻasologa togafitiga o le toesega o le poma

Togafitiga e faia e se fomaʻi tipitipi. O le alo ese o se faʻamaoniga maʻoti mo le toe faʻaleleia ma le faʻavaivai. Faataitaiga e faaalia ai le suavai leaga o le toesea e tau atu i se togafitiga i na o le 40% o mataupu, i se faaopoopoga, faatasi ai ma togafiti, phlegmon, multiple abscesses, ma le faasalalauina o siama i lapisi o le pancreatic e mafai ona faasee. O le mafuaʻaga lea o le a sili atu ona lelei le fofo o le faʻailoga o le toso faʻasalalau faʻasalalau ma le alavai o le alo ese.

I le taimi o le taotoga, suʻesuʻe ma le totoa o totoga o loo siomia ai, o mea e toe faʻaaogaina mo le toesea o le toʻalua e faia. I le faʻatusatusaina, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻamalosi e tusa ai ma aganuʻu na maua, faʻamaʻi, antispasmodics, inhibitors inhibitors. Faʻatinoina togafitiga faʻasolosolo faʻatasi ma le sini o le faʻamamafa.

Forecast and Prevention

Talu ai e leʻo malamalama atoatoa mafuaaga o le fausiaina o abscesses o le pancreatic, e oʻo mai i le taimi nei e leai ni puipuiga mo le atinaʻeina o lenei maʻi pe a uma le pancreatitis ma le necrosis pancreatic. O le mea lea, o le puipuia o le tupuga o le vavao o le puipuia lea o pancreatitis - ona o le alo ese e mafai ona na o le tala mai lava.

O le fomaʻi mo le fausiaina o abscesses e ogaoga: e aunoa ma se togafitiga, o le olaga faaletino e 100%, pe a uma le taotoga, e oʻo i le 40-60%. O le taunuʻuga o le faʻamaʻi e faalagolago i le vave o togafitiga, vave faʻamaʻi ma togafitiga. O le taimi muamua na faia ai le siakiina ma ua faia le taotoga, o le sili atu foi o taunuuga umi.

Faʻaiʻuga e mafua ai le atinaʻeina o se fao

Purulent pancreatitis o le pancreas, pe i se isi auala o le alo ese, e mafai ona faia i lalo o le malosi o se lisi atoa o mea e faʻaosooso ai. O mea autu o ni mea le masani i le pancreas, faʻavae mai le fanau mai ma le alualu i luma o le mumū i totonu o totoga mai le gastrointestinal tract. E le gata i lea, o le suppuration i le itulagi o le gland e mafai ona faaosofia ai mea nei:

  • le tele o le faaaogaina o fualaau oona, o se tulaga alualu i luma o le ava malosi, sili atu ona taatele i alii nai lo tamaitai,
  • faagasologa o le lautele o le soona inu o le tino atoa o tagata,
  • o le alualu i luma o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi,
  • solia o le gaioiga o le alalele ma gall vevela,
  • maʻi le faʻaleagaina i le tino o le vaega o meaʻai, ma le ate,
  • ituaiga taotoga eseese mo le okeni parenchymal,
  • faʻaaoga faʻalauteleina o nisi ituaiga vailaʻau.

E le gata i lea, o le atinaʻeina o se fao e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o se faʻaogaina o le faʻaogaina i le faʻaopoopoga.

Le atinaʻeina o le gaosiga o le enzyme activity

O nisi o suʻesuʻega faafomaʻi ua faʻaalia ai e mafai ona tupu le aloese o le tino i le lotolotoi o le gaioiga malosi o le palacreatic enzymes e faia e le gland lava.

Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o le galuega autu o le okeni o loo fesiligia o le puleaina lea o meaola oona - insulin ma panicreatic enzymes, lea e matua aafia i totonu o le vaega o meaʻai. I le taimi lava i totonu o le vailaau o le intestinal, o nei enzymes ua amata ona faʻaagaga ma talepeina proteins, gaʻo ma gaʻo paluga, fesoasoani i le tino ia gauai atoatoa nei vaega. A o lei i ai le enzymes i totonu o le inumaga, latou te le o toe gaoioi ma e le afaina.

Ae, o le maʻi pancreatitis, poʻo le faʻavavevaveina o le mumū tumau, e tau atu i le toilalo o faagasologa uma i totonu o le pancreas, lea e mafua ai le faʻamalosia vave o enzymes pancreatic pe a latou i ai i totonu o le gland lava ia.

O nei mea uma e avea o se faʻaosoosoga o le atinaʻeina o faiga mo le faʻaogaina o le tino o le palanymal organs. O se taunuuga, o le tino o le totoga o le okeni o le a avea ma afi mumū, ogaoga le mautonu, o lo latou amiosaʻo ua solia ma faia ai se fao, e oʻo atu ai i le oti.

Ova o le vavalaʻau

O le tootoo o le gaogao o se taulaʻi faʻatapulaʻa o le purulent inflammation i le puipui o le intestinal. Gastroenterology e manatu i lenei maʻi e pei o se faiga o purulent-inflammatory processes i le manava o le manava, o se fesuiaiga o le faiga o le purulenti mai totoga vavalalata poʻo le avea o se faʻalavelave faʻalavelave faʻapipiʻi i totonu o le tino. O le natura ma le natura o uiga o le vaega o le manava, e aofia ai meatotino o le peritoneum, ma le foliga mai o totoga e mafua ai le faia o se mea e gata ai le afaina o le inumaga. I nisi tulaga, o le alo ese i totonu o le manava e mafai ona faia e mafua mai i le hematogenous (faatasi ai ma le toto) po o le lymphogenous (faatasi ai ma le gasegase o le lymphatic) e oʻo mai i le foci purulenti mamao, mo se faataitaiga, faatasi ai ma le angina, osteomyelitis, furunculosis. I le 8% o mataupu, e le mafai ona faʻatuina le mafuaʻaga autu o le atinaʻeina o se tootoo.

Mafuaaga o le tino o le tino

O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le faamai o le Escherichia coli - i le sili atu ma le afa o mataupu, e mafai foi ona avea staphylococcus ma sui o le siaki - 9-11%, streptococcus - 7-10%, Pseudomonas aeruginosa - 7-8%, Proteus - 5-8%, e oo i le 25 % - fualaau anaerobic.

E mafai ona tupu se toesea ona o se faʻafesoʻotaʻi (faʻafesoʻotaʻi) le faʻamaʻi mai faʻamaʻi mai vaega lata ane, o se taunuuga o le gaʻo, o le ulu o se ulutala duodenal poʻo se isi vaega o le inumaga, o le appendicitis destructicitis, peritonitis. O le mafuaaga masani e mafua ai ona faʻalavelave faʻafuaseʻi: o le aloese e ono mafua mai i le le lava o le faʻaleleia o le suavai, le faʻamaʻaʻaina o le faʻasalaga poʻo mea ua faaleagaina, suppuration o se hematoma postoperative, ma e mafai ona faia i luga o le auala o manuʻa i fafo atu o tino (e aofia ai vaʻalele).

E mafai ona faʻapipiʻiina i le tele o auala le liona i luga o le nofoaga o faʻamaʻi, faʻapipiʻiina o faʻamaʻi pipisi, faʻaputuina o le toto poʻo le talo i le vaega o taotoga faʻapipiʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le faʻaleagaina o togafitiga e maua mai totoga vavalalata, e aofia ai le peritonitis.

Faʻasolo togafitiga o le alo

O le faavae mo le togafitiga o le tootoo o le intestinal o le taotoga o le tootoo i le tuufaatasiga ma le togafitiga o fualaau oona. O vailaʻau faʻasaina ua faʻamatalaina mai vaega o cephalosporins, aminoglycosides, fluoroquinolones, faʻamalosi e faasaga i le vaomalo, anaerobic flora.

O togafitiga togafitiga e aofia ai le tatalaina o le taulaiga o le mumusu mumū, o lona toe faaleleia, ma alavai. Laparotomic avanoa e faʻaaogaina, o le faʻasalalau lea ua fuafuaina e le nofoaga o le alo ese. Afai o le faʻasinomaga o le taulaiga o le purulenti e le o manino ona faʻamalamalamaina pe i ai foi ni faʻafitauli faigata, e faia se laparotomy median, e mafai ai e le fomai tipitipi ona maua vaega uma o le inumaga. Faʻamataʻu i vaega mulimuli o le inumaga, o le taotoga e ala i auala saʻo e mafai. Ia mautinoa o le taulaʻi o le mumusu o le mumū o loʻo faʻamaligiina mo faʻamoemoega mulimuli o le lafoaia ma le fufuluina.

Pelulo o le manava

Fululomoni o le manava - o le maʻi o le pulupulu atoa o le manava atoa po o lona vaega ma le salalau i vaega uma o le pa o le manava. O le maʻi e seasea maua, e masani lava i alii 40-60 tausaga.

Pepa Peraimeri ma le lua o le manava ua vavae ese. Aʻo le phlegmon lona lua e faʻafesoʻotaʻi poʻo metastatic, ie. atiae e avea o se tuufaatasiga o le faamaʻi autu. O le aioiology ma le pathogenesis o le gataifale gaogao muamua e le manino.

O le mea e mafua ai le sui o le phlegmon gastric e paʻepaʻe ma auro staphylococci, streptococci, E. coli, etc. O le tele o taimi, o le phlegmon gastric e atiina ae ile talaaga o le maʻi mumusu (gastritis, peptic ulcer disease) poo le faaleagaina o le membrane mucous (tino mai fafo, mumu, ma isi). O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le maʻi e mafai ona ulu atu i le puipui o le manava mai le itu o le membrane mucous ma mai le itu o le membrane serous (secondary phlegmon). O le tele o taimi, o le maʻi e amata i le manava pyloric, e ui lava e mafai ona amata i le fatu.

O le pa atoa o le manava, lea e foliga mai o se mea e faʻaaogaina i le fibrinous deposits mai le mucous membrane ma le faʻamalosi vavalalata, ua vave ona aafia i le faiga o le purulenti. O le faagasologa o loʻo i ai se tulaga faʻalauiloa e faʻalautele, e masani ona i ai se faʻasologa o le laumua o le manava. I totonu o le loloto o le mea o loʻo i totonu, o le mamafa o le paʻu, lea e mafai ona maua e ala i le punuku ma se nila mafiafia. O le manava ma se maʻi o le purulenti e avea ma mea e sili atu ona faʻamalosi ma faʻamalosi.

O suʻesuʻega faʻalosolo i uluai laʻasaga o loʻo faaalia ai le edema ma le plethora o mea uma o le puipui o le manava i le eria o le faʻapala. Aʻo tupu le faʻamaʻi, o le edema ma le hypremia o le tino, o loʻo faʻalauteleina lo latou fausiaina o le leukocyte.

Ata faʻaleleia

Felilo o le manava e faatatau i faʻamaʻi tuga. O le aʻoga e faʻalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi, o le tulaga lautele o le tino, o le ituaiga (matua poʻo le lua) ma le ituaiga o lelemoni (faʻatapulaʻa pe taatele), tausaga o le maʻi, faʻafitauli.

O le maʻi e amata lelei. Ole maualuga ole vevela ile 39-40 ° C.O tagata maʻi e faitio i tiga ogaoga i le tumutumu pito i luga, lea e faʻaitiitia ai, ae e le faʻaitiitia uma lava, vaivai malosi, faʻalavelave, vili, afaina le ea, afaina. Peristalsis i le amataga o le faʻavaivaia, ona taofi lea. Laʻu gagana, faʻapipiʻi i le paʻepaʻe paʻepaʻe po o le paʻu. O le faʻateleina e faʻaleleia i le 140 i le minute, o lona faʻatumu o loʻo faʻaitiitia. E faʻaitiitia le faʻaitiitia o le toto.

I le laasaga o le vevela mamafa, o le samasama o le mucous membranes and skin may appear. O le manava e masani ona fulafula, e le lava le aafia i le manava, pe leai foi. O le paʻu o le manava e faʻalavelave ma tiga tele i matagaluega uma, aemaise i le vaega pito i luga, o nisi taimi e mafai ai ona lagona se faʻataʻamilosaga lapotopoto, vaivai, ma le tiga o loʻo i ai i le vaega atoa o le epigastric.

O faʻamaoniga o le ita i le amataga o le faʻamaʻi e le lelei ona faʻaalia, ae a oʻo ina faʻalauteleina ma faʻalauteleina le phlegmon, o le a faʻaleleia. O nei faʻaaliga uma e sili atu ona faʻamaonia mai le phlengmon generalized o le manava.

O le suʻega o le toto e faʻamaonia ai se faiga e le lelei - o le numera o leukocytes e faʻatupulaʻia i le 15-18 x 109 / l, o le ESR faʻaopopo, o le suiga o le leukocyte formula i le itu tauagavale e matauina. O le fesoasoani sili i le suʻesuʻega o le gaʻo o le gaʻo, o le faʻataʻitaʻiga lea o le X-ray, lea e faʻaalia ai le lamolemole ma le le mautonu o laupepa o le mucous membrane ma le leai o seisi i lenei vaega o le manava. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, o le faatumuina o faaletonu, e oo lava i ai, e mafai ona iloa ni felafolafole malie.

O mea e mafai ona faia i le ultrasound ma le phlegmon gastric e gata, ae o le CT e tuʻuina atu faʻamatalaga taua - o le faʻamapulaʻaina o le puipui o le manava, lona faʻalauteleina, o nisi taimi e faʻaalia ai le gas i le puipui o le manava.

O suʻesuʻega faʻamalosi e faʻamaonia ai le siama o le maʻi. Esophagogastroscopy ma le laparoscopy o auala maʻoti ia i le suʻesuʻeina muamua ma le faʻamautuina o le togafitiga o le gaʻo.

Faatasi ai ma se suʻesuʻega gastroscopic, o le mucous membrane o le manava, masani lava o lona matagaluega pyloric, ua ufitia i le fivarinous deposits, ma ua fulafula. Pe a pasi le agavaʻa mai i totoga vavalalata i le manava (secondary eletone), e mafai e se tasi ona matauina se osofaʻiga o le puipui o le manava i le vaega ua afaina. Gastroscopy e tatau ona faia ma le faʻaeteete tele, talu ai ona o le palugamoni o le manava, o le gaogao o le puipui ma se mea faigaluega e mafai ona faigofie ona tupu pe a oʻo i le manava le manava.

Ole suʻesuʻega Laparoscopic o le tamaloloa o le manava i le laasaga muamua e fuafua ai le vevelaina o le omentum i le manava, atonu o le a iai ni mea faʻafefiloi i le omentum. O le manava e faʻafefe i totonu o le nofoaga ua afaina, fulafula, ufiufi i le fibrin. Faatasi ai ma le alualu i luma o le faʻamaʻi, o le vevela muamua e muamua ona aliali i totonu o le manava o le manava, ona sosoo ai lea ma le purulenti.

E faigata le faʻamaoniga, ona e seasea lava le maʻi, ma o foliga e talitutusa ma isi faʻamaʻi pipisi o le vevela o le manava: afaina o le manava o le manava poʻo le ulutala duodenal, cholecystitis gasegase, pancreatitis, gastritis, gastroenteritis. Faʻatasi ai ma mea faʻapitoa o le peritonitis, e sili atu ona faigata le faʻamautuina o le siakiina o le palatini gastric. O se suʻesuʻega faʻamalosi poʻo se laparoscopy e mafai ona fesoasoani i le siama.

I taimi muamua lava o le faamai, o le suʻesuʻega e naʻo le suʻesuʻega mulimuli, e mafai ona e faʻatapulaaina oe lava i togafitiga faʻamalosi: togafitiga faʻamaʻi faʻamalosi, togafitiga faʻamaʻi ma le faʻamamafa, meaʻai, ma le mataʻituina o le mafaufau.

O togafitiga togafitiga ua faʻaalia mo se faʻalauteleina o le faʻamaʻi, faʻapea foi ma le le lelei o le togafitia o togafitiga faʻapitonuʻu o phlengmon gastric. Faʻatasi ai ma le lua o le manava o le manava, e tatau ona togafitia togafitiga faʻamaʻi. O le vave ona faia o le taotoga, o le sili atu lea o le taunuʻuga o le faʻamaʻi.

O gaioiga aupito sili ona masani mo le phlegmon o le manava: o lona vavalalata i totonu o mea ola maloloina, gastrostomy, alavai o le vevela. O le tele o taotoga e faʻalagolago i tulaga o le maʻi, atinaʻe ma le ituaiga o gaioiga (faʻatapulaaina, lautele), faʻafitauli. O le mea sili ona lelei o le gasegase, e mafai ona faia i le leai o ni faʻafitauli ma le tulaga faamalieina o le maʻi.

E oʻo lava i lenei faʻamalositino, o le fulafula o le tino, o le pulupulu o le paʻu o le manava e manaʻomia ai e le gata o vailaau tipitipi maualuga, ae faʻapea foi ma aiaiga lelei ma meafaigaluega. I le tulaga o le peritonitis, o se faiga taatele, e sili atu le tatau ona faʻagataina ia lava i le gastroenteroanastomosis poʻo le gastrostomy faʻatasi ma ni vaitusi i luga o le puipui o le manava i le maso layer, togafitiga o le puipui ma vailaau faʻapitoa, faʻafefe i vailaʻau faʻamaʻi ma faʻamaeʻa le taotoga ma le faʻavaivai o le tino.

O le upega pito i luga pito i luga e tatala ai le vevela o le manava. I le phlegmon, e aʻafia ai le vaega o le manava, o loʻo faʻaaogaina ai se va. I le tele o le gaioiga o le okeni, afai e le mafai ona faia le gastrectom ona o le mamafa o le maʻi, o le taotoga e aofia ai le faʻafefe o le afifi ile afifiina e ala i le faʻalauiloaina o paipa alavai ma faʻamafaʻatasi faʻamafanafana. E ala i se eseesega ese i le itu tauagavale o le hychochorium, e faʻaleleia ai alavai ma ni mea e tatala ai i le pito i lalo i lalo i le pito i lalo o le manava.

O le lua alavai ma le tampon e faia i totonu o se faʻalavelave i totonu o le sao ole hypochondrium ma taʻitaʻia ai ile avanoa ole fofo ole tino i le tamai omentum. O le vai lona tolu o le alavai e tuʻuina i totonu o le ato faʻailoga e ala i se avanoa e faia i le gagati gastrointestinal ligament: o le alavai e aumaia i le pito i tua o le manava ma ua aumaia i fafo e ala i se faʻavae i le midline. O le taotoga e maeʻa e ala i le faʻaofiina o se suʻega tumau i totonu o le manava.

Faʻatasi ma le phlegmon o le manava, faʻalavelave e ala i le lautele o le purulent peritonitis, faatasi ai ma se punavai le maua mai o faʻamaʻi pipisi, ua faia ai le laparostomy ma mulimuli ane i le tulaga o le tumama ile tumutumu o le manava.

I le taimi mulimuli ane, o togafitiga tetele o vailaau oona, togafitiga o le faamamaina o le tino, dialysis peritoneal, cardiovascular ma symptomatic agents o loo faailoaina. Mai aso muamua, e tatau ona tau malosi le taua o paresis o le manava ma le fatu. O le togafitiga faʻamaʻaoga e aofia ai togafitiga faʻamalosi, auala faʻapitoa o le faʻamalolo, faʻamaonia o le volemic, protein, eletise eletise. Immunotherapy e nofo ai i se nofoaga taua - o le faʻaaogaina o faʻamaumoa o le immunoglobulins, pentaglobin, sandobulin, ma le gabriglobin.

Mo le togafitiga o le peritonitis, o le faamamaina fuafuaina o le paʻu o le manava e ala i le laparostomy e faʻaaogaina, faʻaaogaina ai le necrectomy, fufuluina o le puʻu o le manava ma vaifofo faʻapitoa. O le manava e fufulu e ala i se suʻega tumau 1-2 taimi i le aso ma se 1-2% vaifofo o le sodium bicarbonate e faʻamama ai vai.

Mai lava i aso muamua, o le motauli o le intestinal e faaosofia.

O faʻafitauli o le gasegase o le phlegmon, purulent peritonitis, sepsis, le tele o le totoga o le okeni, o le totoga lona lua, lea e ono mafua ai le maliu o le maʻi, e tatau ona matauina.

O le fomaʻi e faʻalagolago i le tulaga lautele, tausaga o le maʻi, o le taatele ma le saoasaoa o le faʻamaʻi, purulenting poisoning, faʻafitauli, ma, i le mea mulimuli, i luga o le taimi o le suʻesuʻega ma togafitiga o le maʻi. O le faʻasologa mo le phlengmon gastric e le lelei, o le tino e maualuga.

Palola

Laʻau o le inisalini - faʻamalama mumlentia o le puipui o le intestinal. E seasea ona maua le faamai, e masani ona matauina i le 35-55 tausaga le matutua i alii ma tamaitai, ae e tupu foi i tamaiti 2 masina ma luga atu. O le phlegmon o le inisalini e mafai ona muamua poʻo le lua (metastatic pe faʻafesoʻotaʻi).

O le aano ma le pathogenesis o le plegmon muamua e le manino. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le E. coli, staphylococci, le tele o le streptococcus. O gasegase inflammatory, o tino mai fafo, osofaiga o le malosi, faʻamaʻi pipisi i totonu o vaʻa o le feʻau ona o se faʻamaʻi pipisi, o le cirrhosis e mafai ona taʻitaʻia ai le phlengmon. I nisi tulaga, o le phlegmon o se faʻalavelave o le enteritis ma le colitis.

O le tele lava o taimi, o le phlegmon o le intestinal e maua i totonu o le fale ileum ma faʻasalalau mulimuli ane ile atoa ileum ma le jejunum. O nisi taimi e mafai ai e le faʻaogaina o le tino ona puʻeina le kolone: ​​tauaso, aʻei luga, taʻavale, alu ifo ma sigmoid. O le tele o le mumū e mafai ona fesuisuiai: mai i nai inisi senitimita i le mita pe sili atu, ma atonu o ni vaega o le oona.

Faʻalaʻi le mumū e amata i le submucosal layer ma faʻalautele uma le vaitusi ma le mafiafia atoa o lona puipui. O le salalau o le mumū i le maneta e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaogaina o le intestinal. O le inflammatory o loʻo faʻamalosolo loloto le luminaʻi o le intestinal ona o le leiloa i le gafatia o le faʻavae maso e malilie ai i lalo i le faʻalavelave. I taimi mulimuli, pe a fesootaʻi paresis o le intestinal i le gaioiga o le feʻau, o le lumenia o le tootoo e matua faateleina.

Faʻatasi ma le phlegmon o le intestinal, e le o le tele o le gaogao o le intestinal e tupu, ae o le suia o vaega na aafia ai e le suia. E tusa ai ma le talaaga o le spasm ma le intestinal infiltration, o le hyperemia mausali o le tapuni vavalalata ua fuafuaina. E tele petechiae e mafai ona vaaia i lalo o le mucous membrane. Mulimuli ane, e ufiufi le membrane vevela o le atigilima i le fibrinous plaque.

O le toto i le intestine mai vaʻa o le feʻau o loʻo faʻasaoina, e oʻo lava i le vasodilation e faʻasaga i tua o le edema o le feau. Lamepi Lymph i le aʻa o le feau e mafai ona faateleina. I le lumanaʻi, talu ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le inumaga, o loʻo faʻalauteleina ai se faʻapipiʻi, lea e aofia ai le tele o faʻaopoopoga o le iniseti i le fausiaina o vavalaʻau vavalaʻau ma fistulas.

Fomaʻi ma le suʻesuʻega

O le faʻamaʻi faʻafuaseʻi ona tupu i le tiga o le manava, fiva i numera numera. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le intestinal phlegmon, o le tulaga lautele o le maʻi e matua faʻaleagaina. O le popole e uiga i le tiga o le manava (faʻaleagaina o le tiga e ono fesuisuiaʻi), vaivaiga, fiva e oo atu i le 39-40 ° C, faʻalautele le vaivai, afu, vili. O le faʻataʻitaʻiga o le ogaoga o le manava ua faasolo ina faateleina. E lalagaina le laulau i le paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli. O le manava e le lava le aofia ai i le manava, faʻalelei le faʻafefe

O le tiga e fuafua e tusa ai ma le faʻatinoina o le phlegmon o le inumaga. O nisi taimi e mafai ona e lagona i totonu o le paʻu o le manava o se mea umi, vaivai, lamolemole, ma tiga tigaina i le gaogao. I le alualu i luma o le faʻamaʻi, faʻaalia mai ai faʻamaonia: o le laulaufaiva e mamago, ufiufi i le paʻu, o le manava ua fulafula, e le o auai i le manava, e matua faigata lava, e aunoa ma se localization manino o le tiga, o faailoga o le faʻaleagaina o le tiga. Atonu ei ai le tuai i le nofoa ma le kesi, o nisi taimi o le manava. O le tulaga lautele e sili atu le ogaoga pe a faateleina le faateleina o le ava malosi.

I le gasegase o le faamai, leukocytosis, o le faateleina o le ESR, o se suiga o le leukocyte formula i le itu tauagavale e matauina.

Faʻatasi ai ma se faʻamatalaga faalauiloaina o purulent peritonitis ma se mafuaaga e le iloa ma faʻamaoniga manino mo taotoga, o le phlegmon o le intestinal e mafai ona avea ma se galuega e maua ai. I totonu o le manava o le manava, o se puao mataga ma le totoʻa, o le afaina ua afaina, ua faateleina, o lona puipui ua matua mafiafia, paʻu pe e pei o le tumau. I luga o le ogatotonu o le filarinous o le gaʻo.

I le taimi masani o le phlegmon o le intestinal, o le mea e le masani ai, e le o manino le faamatalaina, o le tulaga lautele e faʻavaivaia, e le faateleina le vevela, ae o le mea e tupu mai i le faʻamaʻi o le intestinal ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi.

O le fualaʻau o le intestinal moa e tatau ona vavae ese mai faʻamaʻi pipisi o le tino o le tino: gasegase oona, cholecystitis gasegase, tino pancreatite, faʻamaʻi tele o le ulutala peptic o le manava ma le duodenum, faʻaleagaina tele o le uterus, faʻalavelave tuʻa.

O le phlegmon o le intestinal taimi e tatau ona ese mai i le manava o le manava, faʻasolosolo taimi masani, siama, gastritis, mimiti o le tino, matelaina o le intestinal, actinomycosis, lymphogranulomatosis, appendicular infiltrate. O le tele o faʻamaʻi (faʻatasi ai ma le manulele lemu), o le leai o ni faʻamaoniga faʻapitoa o lenei faʻamaʻi e matua faʻamalosia ai le siama. O se faʻamaoniga saʻo e masani ona faʻavaeina i le taimi o taotoga.

O auala faapitoa e sailiili ai, ultrasound, CT, o mea e mafai ona fai e faatapulaaina i luga o paina oona, gaosiga o le kesi, i nisi tulaga e mafai ona faʻaalia ai le mafiafia o le puipui o le intestinal, o nisi taimi e oʻo atu i le 2 cm, hypoechoicity, faʻaitiitia le peristalsis i se tasi vaega. O le faaiuga a le CT i lenei tulaga e maualuga atu nai lo le ultrasound.

I le taimi masani o le faʻamaʻi, o se suʻesuʻega X-ray o le inumaga e mafai. I lenei tulaga, o le faatumuina o faaletonu i le lamolemole, manino manino o le a fuafuaina, lea e matua faamaninoina ai le luminaʻi o le intestinal. O le tumu o vaivaiga e mafai ona maua i ni vaega o le inumaga. O le suʻesuʻega e fesoasoani i se suʻesuʻega laparoscopic, lea e faʻaalia ai le faʻamaʻi o le manava, o se vaega vavave o le pulupulu o loʻo i ai le vaʻaia, o le faʻamalama o le afaina ma le filorinous overlays.

Faatasi ai ma faʻafitauli o le vailaau o le intestinal, purulent peritonitis, o le fausiaina o inumaga o le intestinal ma fistulas, faʻalavelave o le intestinal, faʻapipiʻi faʻamaʻi.

Ituaiga o faatulagaga ma mafuaʻaga o mea na tupu

  • Ituaiga o faatulagaga ma mafuaʻaga o mea na tupu
  • Faailoga ma le siama o le maʻi
  • Togafitiga o maʻi

Faʻapipiʻiina o loʻo i totonu o le manava o le manava, e vaevaeina gastroenterologists i le intraperitoneal (intraperitoneal), retroperitoneal (retroperitoneal), visceral (intraorgan, intraorgan).

O faʻavaega o uluaʻi vasega e lua o loʻo i totonu o ato faʻasolosolo ma taga i totonu o le manava o le manava ma i totonu o le potu o le fiberiponeal fiber.

O le tino o abscesses o le tino o le manava o loʻo i totonu o puipui o totoga i totonu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le parenchyma o le pancreas, faʻafefe o le tino.

O le malosi malosi o le paʻu o le manava e fesoasoani e faʻaitiitia ai le afaina. O se pupagenic capsule e faasolosolo malie ona fausia, lea e puipuia ai le salalau o le tulei.

Aʻoga i le nofoaga e vaevaeina i ni vaega se tolu:

  1. intraperitoneal - latou te aofia ai vaeluagalemu, pelvic, paracolic, subphrenic ma i latou o loʻo i le itu taumatau poʻo le pito i lalo o le itu tauagavale,
  2. retroperitoneal - perinephral, ​​pancreatic,
  3. visceral - splenic, hepatic.

O le amataga o le toese o le:

  • post-traumatic
  • postoperative
  • metastatic
  • faʻasolosolo.

O mea nei ole microorganisms e auai i le atinaʻe o le mumū:

  • intestinal microflora,
  • fomaʻi faʻamaʻalo-gasegase leaga,
  • fausuala
  • osofaʻiga amoebic,
  • meaʻai
  • streptococci,
  • staphylococci.

E mafai ona tupu se toesega o le tino o le manava pe a uma le taotoga, faʻalavelave i le manava, faʻamaʻi, faʻapea foi pe a maeʻa ona puipui puipui o totoga ma fomaʻi e tupu i le rad.

E mafai e le faʻamaʻi ona ulufale i le manava o le tino pe a uma le gau o le inumaga po o le appendicitis mumū.

O le feaveaʻi i itu eseese, o le siama e avea ma foci o le mumū i vaega eseese o le manava. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se ituaiga o mea aloese.

A maeʻa le faʻaleagaina o le tino, o se faʻalavelave o se ulutala duodenal poʻo le manava, o se ituaiga o le inumaga o le soʻo.

Purulent peritonitis, lea atonu na muamua mafatia ai le tagata maʻi, e taʻitaʻia ai foi i lenei mea. E masani lava, o le faʻavae e foliga mai i le masina talu mai lenei faʻamaʻi.

O faʻafitauli o le faʻamaʻi e ese, faʻalagolago i le tele o le aʻo ma le mea o loʻo i ai. O le tiga e lagona i lalo o le tua, punou vae e faʻamalosia ai.

E mafai ona tupu se toesea pe a uma togafitiga o le mumū o le tino o le fafine (adnexitis, parametritis, vasingitis ma isi).

Enzymes e gaoioi i filogia lata ane i le pancreas e fai ai se gaioiga mimita i luma o pancreatitis.

O le cholecystitis gasegase i nisi o tulaga o se vaega faʻaosofia mo le fausiaina o se fao i totonu o le lua.

O nei faʻavae e masani lava ona i ai se fugalaau polymicrobial pyogenic, lea e faʻaopoopoina ai faʻalapotopotoga faʻamaʻi ma anaerobic o microbes.

Faailoga ma le siama o le maʻi

O ituaiga uma o le sooga i le amataga o le faamai o loʻo i ai faʻamaoniga tutusa:

  • inupia
  • tagi
  • maualuga le vevela
  • fiva
  • fatu ma fatu fatu
  • vevela maso
  • leai se manaʻo
  • taʻavale
  • malosi
  • pe afai o le faʻasagaga e tu i autafa o le vevela, ona i ai lea o taimi e masani ai ona faanatinati.

E mafai e le faʻataʻitaʻi ona fuafua le aloese i le tupu aʻe o le tiga. O le alo o le abscesses e leai ni faʻamaoniga, ma o le sola o le muso o le manava e faʻaalia ai le fausiaina o mea tau meli.

O le tiga i lalo ifo o le ivi, faʻaloaloa atu i le tauau ma le scapular area, e tupu mai i le tootoo.

O aʻafiaga o le pus pussu i le vaega o le pelvic e aofia ai le faʻasolosolo faifai pea, tiga o le manava, ma le ita. O le tolotolo o le reroperitoneal e faʻaalia i le tiga i le pito i lalo.

Faatasi ai ma se faʻamaʻi e tupu i le malo o Douglas, o loʻo gasegase tagata mamaʻi ma le vaivai. A maeʻa lenei mea, o le colic e tupu i le pito i lalo, o le fiva e faateleina.

O faʻafeʻau o loʻo i totonu o le tino o le alo o le tino o loʻo faʻaalia e le tiga o le tiga e le maua ai se faʻasinomaga patino, o le faʻasalaga.

I le taimi muamua o le suʻega, e tatau i le tagata togafitiga ona gauai atu i le faʻamalosia o le faʻataʻitaʻiga na talia e le tagata maʻi ina ia faʻaitiitia ai le tiga: punou, taoto i lona tua, i lona itu ma isi.

O le a suʻesuʻeina e le fomaʻi le laulaufaiva ma faʻapipiʻi le manava. O lenei mea o le a mafai ai e ia ona ia iloa nofoaga tuga e fetaui ma le nofoaga o le alo ese (i le pelvis, i lalo ifo o le 'au, ma isi mea).

O se suʻesuʻega i fafo o le tino e talafeagai foi, ona o le toso i lalo o le iniseti o loʻo punitia ai le fatafata, ma faʻaaogaina ai le ivi.

Ina ia iloa le faʻamaoniga tonu, e tatau i le tagata maʻi ona pasia ni suʻega:

  • toto suesuega o le toto
  • suesuega lautele o le toto
  • faʻataʻitaʻiga
  • biomaterial mo siama toto.

Afai e le lava le faʻamaumauga, ona fai lea e le fomaʻi le tagata maʻi mo se suʻesuʻega atili.

O isi mea na totoe o le a fesoasoani e iloa ai se televise televise o le vevela.

O le faʻaaogaina o fistulography, irrigoscopy, X-ray o le gastrointestinal tract ma se sui o le eseesega e fuafua ai le maualuga o le fesuiaʻiga o le manava ma le gaogao ma le faʻapalaina. O le suʻega faʻamatalaga aupito sili ona lelei.

Iloiloga o tagata gasegase ma le aloese e faavae i le faaaogaina o:

  • X-ray suega,
  • Faatulagaga
  • CT
  • leitio leitio.

Aʻo tulaʻi le alofiti i tafatafa o le diaphragm, faʻafefetega lautele, faʻaitiitia le gaioiga ma se tulaga maualuga o le ogatotonu o le musika o le diaphragm ma isi faʻamaoniga e mafai ona tupu.

Faʻaiʻuga o le purulent pancreatitis

I le amanaia ai o tulaga ogaoga o gasegase, 10-15% ua tofia i le atinaʻeina o faafitauli o le purulenti. O lona uiga e 10 tagata gasegase e mafatia i le purulent pancreatitis. E le lava le afaina o le gasegase e faateteleina ai le tulaga ma ni taunuuga ogaoga, o se tuufaatasiga o le tele o mea taua e tatau ai. O faʻasalaga i le fausaga o ala, toto toto, mucosa pancreatic e oʻo atu ai i le mumū o le mumū. O le atinaʻeina o lenei tulaga e tuʻufaʻatasia ma le tele o mafuaʻaga mafuaʻaga:

  • le tele o le taumafaina o le ava (ava malosi),
  • faaumiumi le aafia i mea oona,
  • siama siama
  • maa i totonu o le talo ma le vevela,
  • afaina o le toto o le tino (gasegase oona, afaina o le membrane duodenal),
  • aʻafiaga mai le tagofia o vailaau e aʻafia ai le galuega a le pancreas,
  • o taunuuga o taotoga
  • o le taunuuga o manuaga o le pancreatic,
  • appendicitis
  • uiga faʻamaoni.

O se okeni maloloina e maua ai ni elemene lē aoga, o loʻo feoai solo i luga o le mea o loʻo i ai meaʻai o loʻo faʻaaogaina. Faatasi ai ma le pancreatitis, o le a avea ma eletise o le enzymes i le pancreas, ma faaleagaina ai ona puipui. O le faagasologa ua faʻaleagaina e le tele o mea faʻapitoa ma o le gasegase o le mumū e faigata ona faʻaleagaina le ala, vaʻa toto, foliga mai o le foustust foci.

E le lelei le faʻatinoga o le okeni, o le mumū e mafai ona alu i totoga o le manava. O le gasegase o le gaʻo, alu i totonu o le toto, o le manava o le manava e afaina ai le tino, faʻalavelaveina le gaioiga o totoga taua.

Le togafitiga o le maʻi

O se mea e manaʻomia mo togafitiga o le maʻi o se falemaʻi.

O se tagata gasegase ma se maʻi o le purulent pancreatitis e tatau ona vave tuʻu i se falemai i lalo o le vaavaaiga faifaipea a fomaʻi. O le vaega tusitusi o le faʻamaʻi o loʻo faia i lalo o le faʻamatalaga - malulu, fiaai, toʻafilemu.

O le moega e malolo ai i le tagata maʻi, o le gastric ua gaosia i le vai malulu, ma le faʻaaogaina o le aisa i le manava e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le mumu. Maʻea le matelaina i le taofi o le gaosiga o enzymes, o se taunuuga - o se faʻaitiitia o tiga. Ina ia faʻamalosia le taunuʻuga, o faʻasolosolo o mea faʻapitoa (papaverine, leai-spa) o loʻo faʻamatalaina ma fualaau oona e faʻaitiitia ai le gaosiga o enzymes (almagel, trasilol), o meaʻai e faʻaitiitia ai le edema.

I le taimi ogaoga o le faamai, lea e aumai faatasi ma le afaina o le tino, suppuration i luga o le tino o le pancreatic, e manaomia le togafitiga o taotoga. O auala filifilia lelei e mafai ona faʻaitiitia ai le inupia, puipuia ai le faʻamalolo, ma puipuia le faʻaumatia atoa o le gland. E le mafai ona faʻatinoina togafitiga faʻasolosolo i le tulaga o le tulaga o le tagata maʻi ma le mafai ona alu ese mai ai.

O se taʻaloga e mafai ai ona e faʻaitiitia le pala o puipui o le mucosa ua taʻua o le laparatomy. O le aʻafia i totonu o le manava o le manava, i lalo o le mataʻituina pea o masini, e fuafua ai e le fomaʻi le nofoaga o abscesses ma aveese. I le taimi lava e tasi, o le suʻesuʻega o le gallbladder o loʻo faʻatinoina, ma e tusa ai ma lona setete, o le a faia se faaiuga (aveese poʻo se alavai).

Le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi

O le atinaʻeina o faiga o le pullent-necrotic i totonu o le vavao o le okeni o le parenchymal e faʻasaga i tua o faʻamaʻi pipisi poʻo vailaʻau faʻaleagaina e afua mai ona o le pisia o pathogens i totonu o lenei totoga e ala i le talo, lea e fesoasoani i le faʻapalapalaina o ona fausaga.

O le gasegase o le gland e mafai ona saofagā i le atinaʻeina o le pullent foci, lea e sili atu le taimi e sili atu ma, i le iuga, e mafai ona malepe. O lenei tulaga mataʻutia o le a maua ai le vave faʻalauteleina o pulupulu o mea manogi i vavalalata lata ane ma fusivaʻi, faʻamautinoa le atinaʻeina o se faiga lautele o le soona inu.

I tulaga faapena, o le maliu e tutusa ma le 100 pasene.

O le faʻaaogaina o le pulcle-necrotic processes i le okeni o le parenchymal ua taʻua o le pancreatic phlegmon. O le lakapi foi e atiina ae i lalo o le faatosinaga o pathogens infectious, e le o le talaaga o faiga e le gasegase e atiae pe a uma ona gaoioi le gaoioiga o enzymes pancreatic. O nei mea uma e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le gaioiga ma isi gaioiga i totonu, lea e aunoa ma se togafitiga talafeagai o le a taʻitaʻia ai le oti o le maʻi. O le mea lea, e taua tele le gauai atu i faailoilo uma o le gaioiga o le gaioiga o le okeni parenchymal.

O le faailoga autu o le faailoga o le purulent pancreatitis

O le atinaʻeina o se fao e mafai ona fesoasoani i le faʻaalia o le tele o faailo o faailoga, e pei o:

  • lagona faifai pea o le gaioiga
  • vomiting masani masani e le aumaia ai le toomaga i tulaga lautele,
  • leai se tuinanau, e oo lava i lona atoatoa,
  • afaina o le manava.

E taua le maitauina o le atinaʻeina o lenei faaletonu o le gaogao o le gaosiga o le gaosiga o le gland e fesoasoani i le paʻu o le mamafa o le mamafa i le tulaga o le le atoatoa o le gaioiga ma isi gaioiga o gaʻo.

E le gata i lea, o faʻamaoniga o le toesega o le tino e mafai ona faʻaalia e pei ona taua i lalo:

  • o le faʻaalia o osofaiga tiga i totonu o le itulagi o loʻo aʻafia ai,
  • faateleina le sao o le fatu,
  • lagona o le maasiasi faasaga i tua o le maualuga o le vevela o le tagata mamaʻi,
  • manava malosi
  • faaitiitia o le toto maualuga,
  • ogaoga o le ogaumu i le atinaʻeina o le manava po o le malosi,
  • faʻaleagaina o le soifua manuia lautele o le maʻi.

Faatasi ai ma le pancreatitis o se ituaiga purulenti o le vasega, e masani lava ona lagona le le mautonu o le tagata maʻi, e oo lava i taimi o le le atoatoa o le tiga i le vaega o le auga. O lenei togafitiga e maua uma ai le malosi ma le malosi o le maʻi. Faatasi ai ma soʻo se faʻagasologa o le gaioiga o le tino, poʻo le tale, e ono oʻo mai se tiga ogaoga.

Saienitisi faafomai, e faavae i luga o suesuega, ua finau faapea o le faavaeina o se toesea, i le tele o tulaga, e amata i le 2-3 vaiaso, ina ua uma le osofaia o le faamai pancreatic o le gland.

Ma o le faailoga muamua o le faailoga o le maʻi purucreatic o le mea lea e tupu ai se tiga ogaoga i le itulagi pito i tua ma le toe foi atu i le vaega o le pito i tua o le tua. O le vaivai e mafai ona i ai se faʻamatalaga malosi lea e masani lava e le mafai e tagata gasegase ona tutumau ma le iloa le talaaga o le faʻavaeina o le tiga.

O le alualu i luma o le aloese e faʻaalia i le faʻaalia i luga o le paʻu i le itu o le umbilical ma le manava o le pogisa po o le paʻu. I le tele o mataupu e le masani ai, o ia faʻaaliga e mafai ona tupu i luga o itu o le manava.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Faʻamatalaga o le atinaʻeina o se fao e mafai ona fai pe a maeʻa se faasologa o faʻataʻitaʻiga. O le laasaga muamua lava o le suʻe lea ole suʻega toto mo se falemaʻi lautele ma suʻesuʻega auiliili, faʻapea foi ma se faʻataʻitaʻiga ma se faʻataʻitaʻiga X-ray mo totoga uma o loʻo i totonu o le vaeluaga.

I nisi o tulaga, e ono manaʻomia ni metotia faʻapitoa suʻesuʻe e faʻamaonia ai le siama. I ia tulaga, o le tagata maʻi e auina atu mo se faʻataʻitaʻiga ultrasound, mulimuli ane e mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia saʻo le nofoaga o le purulent leion poʻo le faʻasalalau o faʻavavelosi.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaoga se laparoscopic suʻesuʻega e faʻamalamalama ai le laasaga o le atinaʻe, ituaiga ma le malosi o le maʻi, e aunoa ma le faʻaogaina o togafitiga.

E i ai tulaga pe a oʻo ina faigata tele le siakiina o le fao, ona o le tuai ona togafitiga o le tagata maʻi mo fesoasoani faafomai. I le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, o lona faʻamautinoaga atoa e mafai ona faʻatinoina i tulaga masani masani.

I se tulaga ogaoga, o le siama o le purulent pancreatitis o loʻo faia i totonu o le gastroenterological poʻo le maʻi tigaina, lea o le a laveaʻi ai le maʻi mai le oti.

Togafitiga metotia

O togafitiga faʻafomaʻi mo le togafiti o pancreatitis ma se toesega e faatoa faia pe a maeʻa le falemaʻi i le falemaʻi, i lalo o le vaavaaiga lelei o tagata agavaa ma agavaa. O le mataupu o togafitiga o le faʻaaogaina o le fiaaai, malulu ma malolo. O nei vaega e mafai ona faʻamalolo ai le mumū ma faʻamaonia le faʻatinoga o le pancreas.

Togafitiga o se fao e aofia ai le faia o taualumaga e faʻamama ai le opo o le manava e faʻaaoga ai vai malulu, faʻapea foi ma le malologa atoa.

Ina ia aveese ni faailo o faailoga o le togafitiga ma faʻamaloloina le faʻaogaina o le maʻi, e faʻamalosia tagata maʻi e faʻaaoga le malulu i le paʻu. E le gata i lea, o loʻo fautuaina mai se vaiinu e tasi, e mafai ona faʻaaogaina vai inu e aunoa ma ni gaʻo, faʻapea ai ma se taumafa malosi.

O se uiga malū o le purulent disease e togafitia i le faʻapipiʻiina o meaʻai ma meaʻai ma togafitiga talafeagai e fesoasoani ai i le faʻaleleia. O le sili atu ona lelei o avega o tiga o le Heparin ma Novocaine, ma i totonu o vailaʻau e faʻaitiitia ai le galuega secretory o le gland, Almagel, Trasilol ma Rinisan e sili ona aoga.

O foliga faigata o le fao, faatasi ai ma le afaina o le tino ma le fausiaina o le telefocal leion o le pancreas, e manaomia ai le taotoga vave. O le solia o se togafiti o togafitiga e mafai ona avea ma se tulaga ogaoga o se tagata ma se maualuga maualuga o le maliu ao le i uma le taotoga.

O se tasi o auala sili ona lata mai o le taotoga o le pancreatic o le laparatomic intervention, lea, e ala i le faia o se tamai pu i le manava o le manava, e mafai ai ona e oʻo atu i le leona ma faʻaaogaina e aunoa ma le tipiina o le tino. O le taotoga o lenei taotoga faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina e faʻaaogaina ai se masini faʻapitoa, lea e faʻatautaia ai se suʻesuʻega atoa o le totoga o loʻo galue.

O le atinaʻe o le purulent pancreatitis o se faʻafitauli matuia tele, talu ai o ona faʻafitauli e le ogatusa ma le soifuaga o le tagata. O le mea lea, na o le taimi e tatau ai ma le togafitiga talafeagai o le a fesoasoani e aloese mai faʻalavelave ma faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi.

Aisea e tupu ai le abscesses ma le mumū o le pancreas

O mafuaʻaga e leʻo malamalama lelei ai le mea na mafua ai ona faʻaogaina i totonu o le pasefika. Ua talitonu tagata popoto o le autu mo le atinaʻeina o se fao e mafai ona:

  1. Faʻafitauli mai fafo
  2. O le le faʻaleagaina o le ulu o le pseudocyst,
  3. O le foliga mai o se fistula o loʻo iai i le va o le vailaʻau ma le manava,
  4. Lelei le togafitiga o le pancreas poʻo lona faʻamutaina vave.

E tusa ai ma fuainumera, i le vaega autu o mataupu pe a osofaʻi fatu i se fao, siama ma coli e mafua ai faʻamaʻi pipisi. Afai e maua e le au gasegase le necrosis, o se maualuga maualuga o se maʻi lona lua lea e mafua ai le atinaʻeina o se pu ma le tulei. O loʻo lamatia i latou ma e suʻesuʻeina ma le faʻaeteete.

Ae mo le faiga o le fausia o sea ituaiga, e manino lava. A maeʻa se osofaʻiga mataʻutia, o le tino o le tino e faʻaleagaina ai vaega.

E le afaina ai le enzymes i luga o le gland ma totoga o loo siomia ai, ma faaumatia ai. O lenei mea e mafua ai le tuputupu aʻe o le pseudocysts poʻo le atinaʻeina o le pancreatic necrosis, o le faavae lea mo le atinaʻeina o purulent cavities. Afai ei ai se siama e ulu atu i totonu ia i latou, o le a fesoasoani i le atinaʻeina o le fusifasi tele, poʻo le faʻamalosia ai le tupu o se toesega. O Phlegone e tusa ai ma le faʻavasegaina o le faʻavasegaina o le ICD e faatatau i faʻamaʻi sili atu ona ogaoga ma faʻamaʻi le lelei, peitaʻi, o le falemaʻi toetoe lava a tutusa ma se fao, faʻaalia i totonu o le tasi le pa. O le mea lea, o tagata gasegase ua masalomia o le faʻanofo, e tatau i fomaʻi ona suʻesuʻeina ma le faʻaeteete e mafai ona vavao le auai o le phlekone i totonu.

Auala puipui e puipuia ai abscesses o le pancreatic

Talu ai o mafuaʻaga tonu o le tupu o abscesses o le pancreatic i le maeʻa ai o se osofaiga ogaoga o pancreatitis poʻo ona o le pancreatic necrosis e leʻi faamaninoina atoatoa, e leai se lisi saʻo ma o latou puipuiga. O fomaʻi e fautuaina le faia o fua e puipuia ai le atinaʻeina o nei faʻamaʻi, ona o le purulent cavities e faia faapitoa lava i latou. Le faia o lenei mea:

  • Tuuina atu masani leaga,
  • Aua e te soona fai, ona o le mamafa tele e faateleina ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻi,
  • Iloilo e le aunoa pe afai ei ai tagata i totonu o le aiga o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le pancreas poʻo le maʻi gallstone.

Afai ua uma ona faʻamaʻiina e se tasi ia faʻamaʻi, e tatau ona ia tausisia se meaai malosi, faʻamaʻapeʻavaʻaina le ava, sugary sodas, gaʻo ma meaʻai vevela. O lona umi e faalagolago i le mamafa ma le umi o le maʻi.I le taimi lava e tasi, o le meaai e tatau ona aofia ai ni ipu e maua ai le maualuga o le palatini, fualaau faisua ma fualaau aina e maualuga le pasene o carotene, vitamini C. E le mafai ona e 'ai i mea falai, ulaula, falaoamata o le falaoamata atoa. E tatau ona e aloese mai ipu ma le tele o fila, aua e faʻaolaina ai le gaosia o hormones e afaina ai le pancreas.

Ae mo valoʻaga o se faʻamaʻi e pei o le alo ese, latou te le mautonu - e aunoa ma se taotoga, o lona taunuuga o le a afaina. Afai na faia i se taimi talafeagai ma le tomai faʻapitoa, o le togafitiga mulimuli ane sa faia ma le saʻo ma le maelega, ua tele naua avanoa o le toe faʻaleleia. E mafai ona atoatoa pe afai e te le amanaia fautuaga a fomaʻi, mataʻituina lou lava soifua maloloina ae le faʻaalia le tino ile mamafa tele. O le mea autu mo se togafitiga atoatoa o le sailia lea ole fesoasoani i se taimi vave lava, e aunoa ma le faatali mo se faʻalavelave faʻaleaga.

Faʻamatalaga e uiga i le pancreas o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Taofiaga

Purulent pancreatitis e faasino i se faʻamaʻi e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia. O le vaʻavaʻai i mea e le mafai ona puipuia, e mafai ona e aloese mai faʻafitauli i le pancreas:

  • Vaʻaiga o le soifua maloloina, faʻamaonia vave o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le amataga o uluaʻi faailoga e manaʻomia ai fautuaga faʻapitoa.
  • Faʻamaonia, togafitiga lelei o faʻamaʻi e tusa ai ma faatonuga a tagata tomai faapitoa.
  • O le taumafa, ava malosi, ulaula o fili o se soifua maloloina, uo o gasegase gastrointestinal. A maeʻa se taumafataga, o meaʻai tatau lelei e fesoasoani e puipuia faʻamaʻi pe puipuia ai faʻafitauli i le faagasologa masani o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le taufaamatau i le faamai

O le taimi e faʻamaonia ai o le ola faʻaola lea o se tagata.

O aʻafiaga o le faʻamaʻi e ogaoga. O le taamilosaga o puipui o le pancreas e taʻitaʻia ai le tuʻuina atu i totonu o le toto o le pala o le okeni ma gaosia ai enzymes, lea e oʻo atu ai i le oona o le tino. O le faʻamaʻi ma le ogaoga o tiga e taʻitaʻi atu ai le maʻi i se tulaga o le teʻi. E leai se mea e paʻu ai le tino e aunoa ma se faʻasologa. E mafua ai le le mafai ona toe faʻaulu, le maunu, le edema pulmonary.

O le tele o enzymes na mafua ai ona aʻafia le afaina o le manava. O le taunuʻuga o se faʻalavelave o peritonitis. E tāua, pe a faʻamaonia, ia lafoaia uma le ava malosi. O le inuina o le ava malosi ma se faʻalavelave matautia o le purulent pancreatitis e faʻaluaina ai le numera o le tino. O le tele o le oona o le tino ma le toxins i le tuufaatasiga o faafitauli o le purulent e faateleina ai le lamatia o le ola faaletino. O le tuai o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻafuaseʻi (sepsis, iniseti, phlegmon) na faʻateteleina ai le faʻamaoniga lelei mo le toe faʻaleleia.

Meaʻai mo purulent pancreatitis

I le vaitau o togafitiga, ia mautinoa ia mulimuli i se meaʻai.

O le tausisia o meaai faapitoa e faaopoopo i le togafitiga, faateleina le avanoa e toe faaleleia ai:

  • O le mea pito sili ona taua o le leai lea o se ava malosi.
  • Faʻatoa le taliaina o meaai i le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi.
  • Low-kalori, paleni taumafa i le taimi o le faʻamagaloina. Meaʻai e fai i ni vaega laiti 5-6 taimi i le aso.
  • Ia mautinoa e inu tele. I le aso e inu ai e le tagata maʻi le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai (lanu lanumeamata, vai e leai ni carbon mineral, pulupulu soupeti).
  • O le mea autu o le maʻi o fualaau faisua ia. Faʻasua, faʻanua, tao tao, fuālaʻau fuālaʻau faʻamaʻi vai vitamini, microelements aoga ma toe faʻafoʻisia le faʻaogaina o meaʻai.
  • Le faʻasaina o ulaula, falai, falaoamata, glucose.

Tuua Lau Faamatalaga