Insulin glargine

Taumafa paleni, taumafa faaletino ma le usitaia o isi fautuaga a fomaʻi e le o taimi uma e maua ai le taunuuga faamoemoeina. O le mea lea, o le maʻisuka e tele lava ina faʻataʻitaʻiina fualaau o inisalini e suitulaga ai. O se tasi oi latou o Insulin Glargin. O le tutusa lenei o le hormone masani na gaosia e le tino o le tagata. O a foliga o le faʻaaogaina o fualaau?

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le vailaau faʻasaina e maua i le ituaiga o vaifofo mo le faʻaaogaina o le vailaʻau (sc): o se vai manino, le lanu (3 ml taʻitasi i tioata tioata manino e aunoa ma le lanu, 1 poʻo le 5 cartridges i le paʻu, 1 le pusa i se pusa pepa, 10 ml i tioata manino fagu e leai ni lanu, i totonu o se pusa cardboard 1 fagu ma faatonuga mo le faʻaaogaina o Insulin glargin).

1 ml o vaifofo e aofia ai:

  • gaioiga galue: insulin glargine - 100 PIECES (vaega o le gaioiga), e tusa ma le 3.64 mg,
  • vaega o ausilali: zinc chloride, metacresol, glycerol, sodium hydroxide, acid chlorhydrate, vai mo le tuiina.

Pharmacodynamics

Ole insulin glargine o se vailaʻau oona, o se analog o le inisalini umi.

O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le insulin glargine, o le tutusa o le inisalini o le tagata e maua mai i le recombination o le DNA (deoxyribonucleic acid) o siama K12 o le ituaiga Escherichia coli.

O le insulin glargine o loʻo faʻaalia i le maualalo o le solubility i se siosiomaga le tutusa. O le soli atoatoa o le mea galue i le tuufaatasiga o fualaau faasaina e maua ona o mea o loʻo iai i le hydrochloric acid ma le sodium hydroxide. O latou aofaiga o loʻo maua ai le fofo i se gaioiga gaosi - pH (acidity) 4, lea, pe a uma ona faʻafefiloi le vailaʻau i totonu o le gaʻo gaʻo, e faʻamavaeina. O le iʻuga, ua faia le microprecipitate, lea e iai le faʻaauau pea o le faʻaititia o le insulin glargine, lea e maua ai le vailaau faʻasaina ma se gaioiga umi ma se faʻatalatalanoaga vavalalata vavalalata o le fua o taimi faʻatulagaina.

O kineta o le fusifusia o le insulin glargine ma ona metabolite malolosi M1 ma le M2 i ni faʻamaumauga faapitoa o le inisalini e latalata i le inisalini o le tagata, lea e iloa ai le mafai gasegase o le inisalini ona maua ai se aafiaga o le ola e tutusa ma insulin.

O le mea autu o le insulin glargine o le tulafono faatonutonu o le metabolism. E ala i le taofiofia o le suauu o le kulukose i le ate ma le faaosofiaina o le inu o le kulukose e ala i siama o le tino, musika o le skeletal ma isi tisipenipiti, e fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Tuʻu le lipolysis i adipocytes ma faʻatuai ai le proteolysis, aʻo faʻalauteleina le faʻamalosia o le protein.

O le gasologa o le gaioiga o le insulin glargine e mafua ona o le faʻaititia o le fua faatatau o lona faʻamamaina. O le umi o le taimi o le inisalini e faʻapipiʻi pe a maeʻa le faʻaaogaina o le subcutaneous e 24 itula, o le maualuga e 29 itula. O le aʻafiaga o le fualaau faasaina e tusa pe tusa ma le 1 le itula talu ona uma le pulega. E tatau ona manatuaina o le vaitaimi o le gaioiga o le inisalini e faʻapipiʻi i siama eseese poʻo le tasi tagata maʻi e mafai ona fesuiaʻi tele.

O le aoga o fualaau faasaina i tamaiti ei ai le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu i le 2 tausaga ua faamaonia. A faʻaaogaina le insulin glargine, o loʻo i ai se tulaga maualalo o faʻataʻitaʻiga o le hypoglycemia i le ao ma le po i tamaiti 2-6 tausaga pe a faatusatusa i le insulin-isofan.

O taunuʻuga o se suʻesuʻega mo le 5 tausaga o loʻo faʻamaonia ai e faapea o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaaogaina o le insulin glargine poʻo le insulin-isophan e tutusa lona aafiaga i le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka.

Pe a faatusatusa i le inisalini o le tagata, o le mafanafana o le inisalini mo le IGF-1 le talipupuni (o le insulin-like growth factor 1) e tusa ma le 5-8 taimi le maualuga, ma o le gasegase gasegase M1 ma le M2 e itiiti lava.

I maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le aofaʻi atoa o le insulin glargine ma ona metabolites e sili atu le maualalo nai lo le maualuga e manaʻomia mo le afa-pito maualuga i le IGF-1 faʻaleleia, sosoo ai ma le faʻagaoioia o le auala mongicic proliferation, lea e mafua mai i le IGF-1 receptors. I le faatusatusa atu i le physiological concentrations o IGF-1, o le maualuga o le iniseti o le inisalini e maua i togafitiga o insulin e sili atu ona maualalo nai lo le faʻamalositiga faʻamalosi e lava ina ia faʻagaoioia ai le auala o le faʻasolosolo mitogenic.

O taunuʻuga o suʻesuʻega a suʻesuʻega e faʻaalia ai pe a faʻaaogaina inisalini i tagata mamaʻi e maualuga le lamatia o le atiaʻe o le cardiovascular ma le faʻavaivaia o le glucose toleniga, faʻaleagaina le anapogi glycemia poo le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, o le ono tulai mai o faʻafitauli o le cardiovascular poʻo le matemate cardiovascular e tutusa faatasi ai ma le tulaga o le togafitiga o le hypoglycemic. E leai ni eseesega na maua i fua faatatau o soʻo se mea e aofia ai mea e gata ai, o le tuʻufaʻatasiga o fuataga o le microvascular, ma le soifuaga mai le mafuaʻaga uma.

Pharmacokinetics

Pe a faatusatusa atu i le insulin-isophan, pe a maea le puleaina o le insulin glargine, o le a maitauina le lemu ma le umi o le mimiti, ma e leai se tumutumu i le mafaufau.

Faʻasagaga o le faʻapitoa o le faʻaaogaina o le insulin glargine i aso taʻitasi, o le faʻatulagaina o le faʻamalosi o le mea galue i le toto e oʻo atu i le 2-4 aso.

Half-soifua (T1/2a) insulin glargine pe a uma le puleaina o le tino e tutusa ma T1/2 inisalini tagata.

Ina ua tui le vailaʻau i totonu o le manava, ogavae, poʻo le tauau, e leai ni eseesega taua i le serum insulin concentrations na maua.

O le insulin glargine o loʻo faʻaalia i se fesuiaiga tele o le tala o le pharmacokinetic i le maʻi lava e tasi poʻo i isi gasegase e faʻatusatusa i le umi o le taimi o le inisalini o le tagata.

A maeʻa ona faʻaofiina le insulin glargine i totonu o le gaʻo o le gaʻo, o le vavae ese o le β-filifili (beta-chain) mai le carboxyl (C-terminus) e tupu i le fausiaina o ni gasegase malosi e lua: M1 (21 A -Gly-insulin) ma M2 (21 A - Gly-des-30 B-Thr-inisalini). O le M1 metabolite o loʻo salalau solo i le plasma o le toto, o lona faʻalauteleina o le faʻalautele e faʻapupula i le tele o fualaau o fualaau faasaina. O le gaioiga o le insulin glargine e mafua ona o le faʻaalia o le metabolite M1. I le tele o mataupu, o le insulin glargine ma le M2 metabolite e le mafai ona iloa i le faiga masani. I nisi o tulaga e le masani ai o le siama o le insulin glargine ma le M2 metabolite i le toto, o le maualuga o ia mea taitasi e le faalagolago i le fuaina o le fualaau faasaina.

O le aʻafiaga o le matua o le maʻi ma le itupa i luga o le falemaʻi o le insulin glargine e leʻi faʻatuina.

O le suʻesuʻeina o taunuʻuga o tofotofoga faʻapitoa i lalo o vaega laiti na faʻaalia ai le leai o ni eseesega i le saogalemu ma le aoga o le insulin glargine mo tagata ulaula pe a faatusatusa i le faitau aofaʻi lautele.

I tagata gasegase i le tele o meaʻai, o le saogalemu ma le aoga o fualaau faasaina e le faʻavaivaia.

O vailaʻau mo togafitiga o inisalini e faʻapipiʻi i tamaiti e lua i le 6 tausaga ma e iai le maʻisuka ituaiga 1 e talitutusa ma na o tagata matutua.

Faʻatasi ai ma se tulaga faigata o le le mafaia o le ate, o le biotransformation o inisalini e faʻaitiitia ona o le faʻaitiitia o le gafatia o le ate i le gluconeogenesis.

Contraindications

  • tausaga e oʻo atu i le 2 tausaga
  • hypersensitivity i vaega o le vailaʻau.

I le faʻaeteete, o le insulin glargine e tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase e maua ai le retinopathy, le faʻamaʻi tele o fausaga o le matelaina poʻo le vaʻaia, i le taimi o le maʻitaga ma le susu.

Glulin insulin, faatonuga mo le faʻaogaina: metotia ma metotia

O le insulin glargine e le tatau ona faʻatautaia (iv)!

O le fofo ua faamoemoe mo le vaavaaiga o le gaʻo o le manava, ogavae po o tauau. O nofoaga o tui e tatau ona suia i totonu o se tasi o vaega fautuaina.

E leai se faʻamalologa o le vailaau faʻasaina ao leʻi faʻaogaina.

Afai e manaʻomia, o le insulin glargine e mafai ona aveesea mai le kalama i se suauu ua leai ni mea e talafeagai mo le inisalini ma e mafai ona faʻatonuina le fua o loʻo manaʻomia.

E mafai ona faʻaaogā pepa taʻavale faʻatasi ai ma tui tipitipi.

Ole fualaau e le tatau ona faʻafefiloi ma isi insulin!

O le fua, o le taimi o le puleaina o le vailaʻau oona ma le tau o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua fuafuaina ma fetuunai taitoatasi e le fomaʻi.

O le aafiaga o suiga i le tulaga o le tagata maʻi, e aofia ai le tino, i luga o le tikeri o le absorption, amata ma le umi o le gaioiga o le fualaau faasaina e tatau ona iloiloina.

O le insulin glargine e tatau ona faʻatulagaina s / c 1 taimi i le aso i taimi uma lava, faigofie mo le maʻi.

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai le siakiina faifaipea o le toto o le kulukose.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le insulin glargine e mafai ona faʻaaogaina e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

Faʻasoaga ole fua ole inisalini e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma lalo ole vaavaaiga faafomai. O se suiga i le fualaau e ono manaomia pe afai o le maʻi o le tino o le tino e faaititia pe faateleina, o le taimi o le puleaina o fualaau faasaina, o lona ituaiga olaga ma isi tulaga e faateleina ai le muai fuafuaina i le atinae o le hyper- poo le hypoglycemia.

O le insulin glargine e le o le vailaʻau o le filifiliga mo le ketoacidosis o le maʻisuka, o lona togafitiga e aofia ai le faʻaofiina o le insulin.

Afai o le togafitiga e aofia ai le iniseti o le insalini eleele ma le toto, o lona uiga o le fualaau o le insulin glargine, e faamalieina ai le manaomia mo le insalini basal, e tatau ona i totonu o le 40-60% o le tui o le inisalini.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 oeo loʻo togafitia togafitiga faʻapitoa ole vailaau oona, o togafitiga tuʻufaʻatasiga e tatau ona amata i se tui o le inisalini 10 IU 1 le taimi i le aso ma le faʻasalaga taʻitasi o le togafitiga o togafitiga.

Afai o le togafitiga muamua na aofia ai le umi-umi poʻo le inisalini umi, pe a faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i le faʻaaogaina o le inisalini, atonu e tatau ona suia le togi ma le taimi o le puleaina o insulin (poo lona tutusa) i le aso poʻo le fetuʻunaʻi le fua o le oral hypoglycemic agents.

Pe a fesiitai se tagata maʻi mai le togafitiga o le insulin glargine, e aofia ai le 300 IU i le 1 ml, e faia ai le insulin glargine, o le fua muamua o le fualaau faasaina e tatau ona 80% o le fualaau o le vailaau muamua, o le faʻaaogaina o lea mea, e faʻaaogaina foi i lea aso ma lea aso. O le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Pe a suia mai le puleaina o insulin-isophan 1 le taimi i le aso, o le fua muamua o le insulin glargine e masani lava ona le suia ma e 1 taimi i le aso.

Pe a suia mai le puleaina o le inisalini-e faalua 2 aso i le aso e tasi o le pulega o insulin glargine i le taimi e momoe ai, e fautuaina ia faʻaitiitia le fua muamua o le vailaʻau i le 20% mai le aso muamua o le inisalini-isofan. O mea o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaalia ai le faasaʻoga e fuafua ile tali a le tagata lava ia.

A maeʻa le uluaʻi togafitiga faʻatasi ai ma le inisalini o le tagata, insulin glargine e tatau ona amata i lalo o le vaavaaiga vavalalata a le fomaʻi, e aofia ai le mataituina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I vaiaso muamua, pe afai e tatau ai, e toe fetuunai le faʻatulagaga o fua. E moni lava lenei mea mo tagata mamai o loʻo i ai faʻamaʻi i le inisalini o le tagata e tatau ona tuʻuina atu i luga o tui o le inisalini o le tagata. O lo latou faʻaaogaina o le insulin glargine, o se mea tutusa o le inisalini o le tagata, e ono mafua ai se faʻaleleia atili i le tali atu i le inisalini.

Faatasi ai ma le faateleina o le lagona o le tino i le inisalini ona o le faaleleia o le puleaina o le toto, o le faasaʻoina o le faasologa o mea e mafai ona mafai.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka i le tagata matutua, e fautuaina e faʻaaoga muamua fua o le insulin glargine ma faʻaleleia lemu. E tatau ona manatua i le matua o le iloa o le atiaʻe o le hypoglycemia e faigata.

Faailoga ma le faiga o le faʻamalolo

O le mea aoga autu o le vailaʻau o insulin synthetic Glargin. Maua e ala i le fesuiaiga o le DNA o siama Escherichia coli (fua K12). Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e maua i tamaiti e sili atu i le ono tausaga le matua, talavou ma tagata matutua.

A faʻaaoga tatau, o le vailaʻau e maua ai:

  • faʻasologaina o metabolic processes - gaosiga o le kulukose ma le gaʻo gaʻo,
  • osofia o le inisalini o loʻo maua i gaʻo maso ma gaʻo gaʻo,
  • gaioiga o le suka e ala i le musele maso, musika ma le gaʻo,
  • faʻafouina o le faʻaogaina o le protein ua misi,
  • faaitiitia i le gaosia o le maualuga o le suka i le ate.

O le ituaiga o fualaau faasaina o se vaifofo. Glargin ua faatauina atu i le 3 ml cartridges poo i totonu o le 10 ml ipu.

Faʻataʻitaʻiga

O le galuega autu a le Glargin insulin, e pei o isi inisalini, o le tulafono faatonutonu o le metabolism. O le vailaʻau e maualalo ai le kulukose o le toto e ala i le faaosofia o le glucose e faʻaogaina i gaʻo lautele (aemaise lava le maso skeletal ma le tino o le tino), faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o le kulūkose i le ate. O le inisalini Glargin e faʻaleagaina ai le lipolysis adipocyte, e taofia ai le proteolysis ma faʻaleleia ai le faʻasologa o le protein.

O le insulin Glargin e maua mai i le faailoaina o ni suiga se lua i le fausaga o le inisalini o le tagata: suia le asparagine ma le glycine amino i le tulaga A21 o le filifili A ma faaopoopo ai molini o arginine e lua ile pito NH2-pito o le filifili B.

Inisalini Glargin o se vaifofo manino i se pH acidic (pH 4) ma maualalo le solubility i le vai i le pH neutral. A maeʻa le faʻaaogaina o mea faʻapitoa, o le a faʻaaogaina le fofo o le vailaʻau faʻasaina i le faʻaaogaina o microprecipitates, mai le itiiti ifo o le taimi e faʻamaonia ai le insulin ile Glargin. O le umi o le gaioiga o le Glargin inisalini e mafua ona o le faʻaititia o le fua o lona faʻafefe, lea e fesoʻotai ma se tau maualalo maualalo. O le mea lea, o le vailaau faʻasaina e mafai ona faatumauina le maualuga o le insulin i tulaga o tagata maʻi e maua i le maʻisuka ma le faʻaaogaina o le iniseti i lea aso ma lea aso. E tusa ai ma suʻesuʻega a tagata mai fafo ma suʻesuʻega faʻatekinisi, o le inisalini Glargin e toetoe lava faʻatusatusa i le gaioioga faʻatasi ma le insulin.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le vailaau o le vailaʻau e filifilia taitoatasi mo tagata maʻi taitasi. O le vaifofo o loʻo faʻaaogaina faʻapitoa 1 taimi i le aso. E fautuaina e fai lenei mea i le taimi e tasi. O vaega mo le tuiina o le tino o le tino o le ogavae, manava poʻo le tauau. I tui taitasi, e tatau ona suia le nofoaga o inisiua.

I le maʻisuka ituaiga 1, o Glargin inisalini ua faʻamatalaina o le autu. Mo le faʻafitauli o le ituaiga 2, e faʻaaogaina e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

O nisi taimi e faʻaalia ai se gasegase mai le inisalini laʻititi poo le umi ona fai i Glargin. I lenei tulaga, e tatau ona sui le togafitiga poʻo le fetuʻunaʻi ole fua ole inisalini ole aso.

Pe a suia mai Isofan insulin i se tui se tasi o Glargin, e tatau ona faʻaititia le aso o le insalal basal (ile 1/3 i vaiaso muamua o togafitiga). E fesoasoani lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia i le aoauli. O le faʻaitiitia o le tui i luga o se taimi atofaina ua faʻasalaina e le faateleina o le aofaiga o le inisalini puupuu.

Faʻaiʻuga

Glargin o se vailaʻau faʻamalosi e afaina ai metabolic processes ma le suka toto.Faʻatasi ai ma se faʻafitauli faʻavaivaia, faʻaaoga le talafeagai ma nisi o foliga o le tino, o fualaau faasaina e mafai ona mafua ai le le manaʻomia.

Lipodystrophy o se faʻalavelave faʻatasi ma le faʻaumatiaga o le gaʻo gaʻo i nofoaga o tui o le hormone. I lenei tulaga, o le tagofia ma le inu o le fualaau faasaina ua afaina. Ina ia taofia lenei tali, e tatau ona e suia i taimi uma le vaega o le puleaina o le inisalini.

O le hypoglycemia o se tulaga faʻaleagaina lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (itiiti ifo i le 3.3 mmol / l). E atiina ae i mataupu pe a faia se tui tele o le inisalini i le tagata gasegase. O osofaiga faifaipea e afaina ai le tino tutotonu. O se tagata na te faitio i le vevesi ma le fenumiai, faafitauli ma le faʻamalosi. I mataupu faigata, o loʻo i ai se atoaga o le le malamalama. Faʻasolosolo i le hypoglycemia, o le gatete o lima, o le lagona faifaipea o le fiaai, o le vave o le fatu ma le ita. O nisi tagata gasegase e afaina tele.

Faʻaaliga Allergic. O taunuʻuga nei i le lotoifale: o le tiga i le nofoaga o inisiua, urticaria, mumu ma le suamalie, eseese faʻafefe. Faʻasolosolo i le hormone, bronchospasm, faʻatalanoaina o le paʻu o le paʻu (o le tele o le tino e ufiufi), toto maualuga, angioedema, ma le teʻi. O le tali faʻafuaseʻi e tulaʻi vave.

O aʻafiaga mai le itu o le mea faitino e le faʻasalaina. I le faʻatonutonuina o le kulūkose i totonu o le toto, o loʻo gasegase masini ma e faʻalavelave. O le fesuiaiga i mata o le mata e fesuisuiai foi, lea e afua ai le fenumiai mata. I le aluga o taimi, latou te mou ese atu e aunoa ma le faalavelaveina i fafo.

O le retinopathy o le maʻisuka o se gasegase lautele o le maʻisuka. Faʻatasia i le faaleagaina o le retina. Ona o le paʻu mataʻutia i le suka o le toto, o le ala o le faʻamaʻi e mafai ona faʻatetele. O loʻo i ai le retinopathy faʻateleina, lea e faʻailoaina i le afaina o le vailaau ma le faʻalauteleina o vaʻa fou na gaosia e aofia ai le fuataga. Afai e le togafitiina, o le tulaga lamatia o le le atoatoa o le vaaiga e faateleina.

Fesoasoani muamua mo le faʻalavelave

O se mataua o le suka suka e tupu pe afai e tele gaʻo tele o Glargin o loʻo faʻafoeina. Ina ia fesoasoani i le tagata gasegase, ia ia 'ai se meaʻai e maua ai gaʻo paluga (mo se faʻataʻitaʻiga, se mea gaosi oloa).

E fautuaina foi le faʻalauiloaina o le glucacon i totonu o le intramuscularly poʻo totonu o le gaʻo gaʻo. Leai se mea e sili atu ona aoga o ni injections ogaoga o se vaifofo dextrose.

O gaoioiga faaletino e tatau ona faaitiitia. E tatau i le fomaʻi ona fetuunai tulafono o fualaau faasaina ma meaʻai.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Glargin e le ogatusa ma vailaʻau faʻasaina. E matua faasaina le fefiloi ma isi fualaau faasaina po o le fausiaina.

E tele vailaʻau e aʻafia ai le gasegase metabolism. I lenei tulaga, e tatau ona sui le fua o le insaline basal. E aofia ai pentoxifylline, inhibitors MAO, fomaʻi o le hypoglycemic oral, salicylates, inhibitors ACE, fluoxetine, disopyramide, propoxyphene, fibrates, sulfonamide o fualaau faasaina.

Auala e faaititia ai le aafiaga o le hypoglycemic insulin e aofia ai le somatotropin, diuretics, danazole, estrogens, epinephrine, isoniazid, inhibitors protease, glucocorticoids, olanzapine, diazoxide, hormones thyroid, glucagon, salbutamol, clozapine, terbutagen, g.

Sete lita, beta-blockers, ava malosi, clonidine e mafai ona faʻalauteleina pe faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Tina ma le lactation

O fafine e fanauina se tamaititi e faʻamaonia pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi. O le faʻaaogaina o le fualaau faasaina e fautuaina pe afai e sili atu le aoga o le fafine maʻitaga nai lo le lamatiaga ile fetus. Afai o loʻo maʻi le tina o loʻo faʻamoemoe mai le maʻisuka, e manaʻomia le siakiina e le aunoa o faagasologa o gasegase.

I le 2 ma le 3 o le tolu masina o le maʻitaga, ua faateleina le manaʻomia mo le hormone. A maeʻa le fananau mai - faʻavave lemu. Ole fesuiaiga ole fomaʻi e tatau ona faia e se fomaʻi. I le taimi o le susu, e manaʻomia foʻi le filifilia ma le puleaina.

I soo se laasaga o le maʻitaga, e taua le mafaufau ma le totoa i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Sauniuniga saogalemu

Glargin, o se fualaau umi, e le o faaaogaina mo le ketoacidosis o le maʻisuka.

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, o le maʻi e iai faʻamaoniga e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le kulukose o toto aʻo leʻi tupu lenei mea. Ae ui i lea, i nisi o tagata gasegase, atonu latou te le aliali mai pe leai foi. O le vaega aʻafia e aofia ai:

  • tagata e ave isi fualaau
  • tagata matutua
  • gasegase e maua ai le suka toto
  • gasegase e maua i le maʻisuka umi ma le neuropathy,
  • tagata e le atoatoa le mafaufau,
  • tagata o loʻo i ai le faʻavalevalea, fausiaina malie o le hypoglycemia.

Afai o ia tulaga e le maua i se taimi talafeagai, o le a latou faia se tulaga ogaoga. O le tagata maʻi e feagai ma le leai o se mafaufau, ma i nisi tulaga e oo lava i le oti.

Aspart (NovoRapid Penfill). Faʻafaigofie le tali atu ile inisalini i mea taumafa. E vave ona vaivai ma vaivai. O lenei mea e faigofie ai ona pulea lou toto suka.

Humalogist (Lizpro). O le tuufaatasiga o le vailaau faʻasaina e faʻaaogaina ai le inisalini masani. O vailaau faʻamalosi e vave ona oʻo i le toto. Afai e te faʻafeiloai atu Humalog i le metotia lava e tasi ma i se taimi ua atofaina, o le a faʻaleleia le 2 taimi vave. A maeʻa le 2 itula, ona toe foʻi lea o faailo i le masani. Faʻamaonia e oʻo i le 12 itula.

Glulisin (Apidra) - faʻasologa o le inisalini ma le vaitau puupuu o le gaioiga. E ala i galuega faʻasolosolo e le ese mai le galuega o le natura masani, ma i fale o vailaʻau faʻasaina - mai Humalog.

Faʻafetai i le tele o suʻesuʻega ma atinaʻe, e tele fualaau faʻamalosi mo le maʻisuka. O se tasi oi latou o Insulin Glargin. E faʻaaogaina o se meafaigaluega tutoatasi i le monotherapy. O nisi taimi o lona gaioiga malosi o loʻo aofia i isi vailaʻau, mo se faataitaiga, Solostar poʻo Lantus. O le vaega mulimuli e aofia ai le 80% insulin, Solostar - 70%.

Pharmacology

E fusifusia i ni faʻamaumauga faapitoa o le inisalini (o faʻamaufaʻailoga e latalata i inumaga o le inisalini o le tagata), e faʻasalalau ai se aafiaga o meaola e tutusa ma insulin. Faʻatonu le glucose metabolism. O le insulin ma analogues e faʻaitiitia ai le kulūkose toto e ala i le faaosofiaina o le kulūkose e ala ile gaʻo lautele (aemaise lava le maso skeletal ma le tino o le tino), faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o le kulukose i le ate (gluconeogenesis). Ole inisalini e taofiofia le lipolysis adipocyte ma le proteolysis, aʻo faʻaleleia le faʻasologa o le protein.

A maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o le gaʻo, e faʻamavaeina le vaifofo i le fatuina o microprecipitates, lea e tuʻuina atu ai pea le insulin glargine, e tuʻuina atu ai se faʻamatalaga manino, lamolemole (e aunoa ma le tumutumu) o le fua o le taimi faʻatulagaina, faʻapea foʻi le umi o le gaioiga o gaioiga.

A maeʻa le pulega, o le amataga o le gaoioiga e tupu, i le averesi, pe a uma le 1 itula. O le umi o le gaoioiga e 24 itula, o le maualuga e 29 itula. Faatasi ai ma se pulega tasi i le ao, o le maualuga o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e oʻo i le 2-4 aso pe a uma le fua muamua.

O se suesuega faatusatusa o le maualuga o le insulin glargine ma le inisalini-o le inanan i le toto i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase i le maʻisuka ina ua maeʻa le puleaina o fualaau faasaina ua faaalia ai se sosolo malie ma le umi o le afaina, faapea foi ma le le lava o le maualuga o le insulin glargine faatusatusa i le inisalini-isofan .

I totonu o le gaʻo o le tino, o le insulin glargine ua vavae ese mai le pito o le carboxyl o le B e fai ai metabolites galue: M1 (21 A -Gly-insulin) ma M2 (21 A -Gly-des-30 B -hr-insulin). I plasma, e lua uma e le suia le insulin glargine ma ona faʻasologa o loʻo i ai.

O le gaioiga, faʻalogoga, aafiaga i le fausiaina

E lua tausaga le suʻesuʻega o le tino o le tui o le inisalini na faia i ni manoa ma ni fusi pe a faʻaaoga i inumaga e oʻo atu i le 0.455 mg / kg (e tusa ma le 5 ma le 10 taimi sili atu nai lo doses for humans with s / c administration). O faʻamaumauga na maua na le mafai ai ona matou faia faaiuga faaiu e faatatau i fusi fafine, ona o le maualuga o le soifua maloloina i vaega uma, tusa lava po o le a le fua. O histocytomesin injection na maua i tama tane (fuainumera taua tele) ma tamaʻi tama tane (fuainumera le taua) e faʻaaoga ai le solvent acid. O nei tino o le tino e leʻi iloa i tamaʻitaʻi fafine e faʻaaogaina le masima poʻo le soloia o le inisalini i isi soli. E le o iloa le taua o lenei faʻamatalaga i tagata.

E leʻi maua le suʻesuʻeina o le insulin glargine i le tele o suʻega (Suʻega o Ames, suʻega ma le hypoxanthine-guanine phosphoribosyltransferase o mamanu mamani), i suʻega mo faʻataʻotoga chromosomal (cytogenetic in vitro i luga o sel o V79, i vivo i le hamster Chinese).

I suʻesuʻega o le tamaoaiga, faʻapea foi suʻesuʻega muamua ma le postnatal i tama ma tamaʻitaʻi i s / c doses of insulin e tusa ma le 7 taimi o le togafitiga fautuaina mo le / / i pulega o tagata, faʻalavelave faʻamaʻi e mafua mai i le hypoglycemia, e aofia ai mataupu mataga.

Tina ma le lactation

Teratogenic aafiaga. O le toe gaosia ma le tauatoʻesega o suʻesuʻega na faia i tama ma lapiti Himalayan ma le faʻaaogaina o le inisalini (insulin glargine ma le inisalini masani o le tagata). O le inisalini sa faia i tamaʻi tamaʻitaʻi ao lei oʻo i le matua, i le taimi o le maitaga ma le maitaga i doses e oo atu i le 0.36 mg / kg / aso (pe tusa o le 7 taimi le maualuga nai lo le fua amata fautuaina mo le s / c pulega i tagata). I lapiti, sa faia le inisalini i le taimi o le organogenesis i doses o le 0.072 mg / kg / aso (e tusa ma le 2 taimi e sili atu nai lo le fua amata fautuaina mo le s / c pulega i tagata). O aʻafiaga o le inisalini ma le inisalini masani i nei manu e masani lava e le eseese. E leai se faʻaleleia o le fausiaina ma le vave gaosiga o pepe.

Mo tagata mamaʻi ua iai muamua ma le maʻisuka faʻamalosi, e taua le tausia o tulafono faatonutonu talafeagai mo metabolic process during pregnancy. O le manaʻomia mo le inisalini e mafai ona faʻaititia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma faʻalautele i le lua ma le tolu o vaevaega. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, e faʻaitiitia vave le manaʻomia mo le inisalini (faʻaititia le maualuga o le hypoglycemia). I lalo o nei tuutuuga, e taua tele le mataʻituina o le kulukose o le toto.

Faʻaaoga ma le faʻaeteete i le maʻitaga (leai se suʻesuʻeina o suʻesuʻega i totonu o fafine maʻitaga).

FDA ituaiga o gaioiga i luga o le tamaititi - C.

Faʻaaoga ma le faʻaeteete i le taimi o le susu (e le o iloa pe o le insulin glargine ua faʻamalosi i le susu o susu o fafine). I le faʻataʻitaʻiina o fafine, o le inisalini ma faʻataʻitaʻiga e ono manaomia.

O aʻafiaga o le vailaau insulin glargine

Hypoglycemia - o le mea e masani ona le masani ai le togafitiga o le inisalini e mafai ona tupu pe afai e maualuga le tui o le inisalini pe a faatusatusa i le manaʻomia. O aʻafiaga o le faʻaleagaina o le hypoglycemia, aemaise lava le toe faʻaauau, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le tino. O faʻasologa o le uumi ma le ogaoga o le hypoglycemia e ono lamatia ai olaga o tagata gasegase. O faʻamaoniga o le tulafono faatonutonu-faʻataʻitaʻiga (faʻafouina o le faʻalogoga o le tino i le tali atu i le hypoglycemia) e masani ona muamua atu i faʻafitauli o le neuropsychiatric e fesootaʻi ma le hypoglycemia (malamalama o le twilight or loss, convulsive syndrome): fiaai, afaina, afu malulu, tachycardia (vave le atinaʻe o le hypoglycemia ma o le sili atu ona taua, o le sili atu ona faʻalauiloaina o faʻamaoniga o tulafono faatonutonu-tulafono faatonutonu).

Mea leaga na tutupu mai mata. O suiga iloga i le tulafono faatonutonu o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le vaaia o le tino ona o suiga o le tauvaga o meaola ma le faasinoupu o le mataitusi o mata o le mata. O le faʻasologa masani o le kulukose o le toto e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le alualu i luma o le retinopathy o le maʻisuka. Inisalini togafitiga, faʻatasi ai ma fesuiaʻiga mataʻutia i le kulūkose o le toto, e mafai ona oʻo atu ai i le le faʻavalea taimi le tumau o le maʻisuka retinopathy. I tagata gasegase e maua ai le retinopathy, aemaise lava i latou e le o mauaina togafitiga photocoagulation, o faʻasologa o le maualuga o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le vaʻaia o le vaʻaia.

Lipodystrophy. E pei lava o isi togafitiga o le inisalini, lipodystrophy ma le tuai i le lotoifale i le absorption / absorption o le inisalini e mafai ona atiaʻe i le nofoaga o tui. I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le taimi o le inisalini faʻataʻitaʻiga ma le insulin glargine lipodystrophy na matauina i le 1-2% o tagata mamaʻi, aʻo le lipoatrophy e masani ona le faʻamaonia. O se suiga faifai pea o nofoaga tui i totonu o vaega o le tino ua fautuaina mo le faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o lenei tali poʻo le puipuia o lona atinaʻe.

Faʻaalia i le lotoifale i le vaega o le pulega ma faʻamaʻi mai. I taimi o togafitiga faʻapitoa i le taimi o le inisalini faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai le inisalini, na maitauina i le 3-4% o tagata gasegase ni tali i le nofoaga na tui ai. O ia ituaiga o tali e aofia ai le mumu, tiga, sasaina, sulu, fula, poʻo le mumū. O le tele o mea na fai i le nofoaga o le puleaina o le inisalini e masani ona fofo i luga o se vaitaimi o ni nai aso i ni nai vaiaso. O faʻamalositiga e le faʻaogaina i le vave vave o le eleʻele ile inisalini e seasea. O ia tali i le inisalini (e aofia ai le insulin glargine) poʻo tagata e maua mai i le tino e mafai ona faʻaalia e pei o le faʻaalia o le paʻu o le paʻu, angioedema, bronchospasm, faʻaogaina o le tino poʻo le teteʻi, ma e mafai ona avea ma se faʻatauga i le soifua o le tagata maʻi.

Isi tali. O le faʻaaogaina o le inisalini e mafai ona mafua ai le faʻavaeina o siapo. I le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i vaega o tagata gasegase e togafitia i le inisalini-isofan ma insulin glargine, o le fausiaina o fomaʻi faʻasolosolo ma le inisalini o tagata sa matauina i le tutusa o le taimi. I se tulaga e le masani ai, o le i ai o ia ituaiga o siama i le inisalini e ono manaʻomia ai se fetuutuunaiga o metotia e faʻaitiitia ai le uiga o le atiaʻe o le hypo-hyperglycemia. E seasea lava, o le inisalini e mafai ona mafua ai le tuai i le excretion o le sodium ma le faia o le edema, aemaise lava pe afai o le malosi o le inisalini o togafitiga e mafua ai le faaleleia atili o tulafono faatonutonu e le lava o metabolic processes.

Fegalegaleaiga

Faʻataʻitaʻiga e feteʻenaʻi ma vailaʻau o isi fualaau. O le insulin glargine e le tatau ona faʻafefiloi ma isi sauniuniga o inisalini pe faʻamalo (pe a faʻafefiloi pe faʻafefe, e mafai ona sui le faʻailoga o le gaioiga i le taimi, faʻaopoopoga, faʻafefiloi ma isi insulin e mafai ona mafua ai le vaʻaia). O fualaau oona e aafia ai le gasegase metabolism, lea e ono manaʻomia ai le faʻaleleia o le insulin glargine. O vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le insulin ma faateleina ai le vailaʻau i le atinaʻeina o le hypoglycemia e aofia ai vailaʻau o le hypoglycemous, o le iniseti ACE, o le disopyramides, fibrates, fluoxetine, inhibitors MAO, pentoxifylline, propoxyphene, salicylates ma sulfonamide antimicrobials.O fualaau e mafai ona faʻavaivaia ai aafiaga o le hypoglycemic insulin e aofia ai glucocorticoids, danazole, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens, progestogens, somatotropin, sympathomimetics e pei o epinephrine, salbutamol, terbutaline ma hormones thyroid, inhibitors, inhibitors protease faʻapipiʻi.

Beta-blockers, clonidine, suauu lithium, ava malosi - e mafai ona faʻaleleia ma faavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin. Pentamidine e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, lea e suia i nisi taimi i le hyperglycemia. I lalo o le faatosinaga a fualaau faʻamaʻi e pei o beta-blockers, clonidine, guanfacine ma le reserpine, o faʻamaoniga o tulafono faatonutonu-tulafono faatonutonu e mafai ona faʻaititia pe toesea.

Faamatalaga lautele

O lenei vailaʻau e aʻafia i le vaega o inisalini. O lona igoa tau fefaʻatauaʻiga o Lantus. E faʻaaogaina se sui e togafitia ai le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. O loʻo avanoa e avea o se tui. E leai se lanu o le vai ma e toetoe lava a manino.

O le inisalini Glargin o se tutusa o le inisalini o le tagata na maua mai i fualaau kemikali. Faʻailoa i taimi umi. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.

O le vaega autu o le tuufaatasiga o le inisalini Glargin.

I le faaopoopo i ai, o le tali e aofia ai:

  • glycerol
  • zinc chloride
  • metacresol
  • hydrochloric acid,
  • sodium hydroxide
  • vai.

O le vailaʻau e faʻatagaina e faʻaaogaina naʻo le faʻatagaga a se fomaʻi ma i le mea na faatonuina e ia, ina ia puipuia ai faʻafitauli.

Fale faʻamaloilo

O le aafiaga autu o lenei fualaau faasaina o se faaitiitia o le kulukose. E tupu lenei mea e ala i le faʻavaeina o se sootaga i le va o ia ma le initaneti. O se taʻiala tutusa o le gaioiga o loʻo faʻamatalaina e le inisalini o le tagata.

Glucose metabolism e faʻaleleia e ala i le faatosinaga o fualaau faasaina, aʻo amata ona faʻamalosi malosi ia tui o le tino.

E le gata i lea, o Glargin e taofia le gaosia o le kulukose i le ate. I lalo o lana faatosinaga, o le faagasologa o le gaosiga o polotini ua faatelevaveina. O le lipolysis process, i le isi itu, faʻagesegese lemu.

A maeʻa le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i totonu o le tino, e faʻamavaeina, faʻapipiʻiina le microprecipitate. O le gaioiga malosi o loʻo faʻalauteleina ia i latou, lea e faasolosolo malie ona tuʻuina atu. O lenei mea e aofia ai le umi o le fualaau faasaina ma lona lamolemole, e aunoa ma ni suiga tetele.

O taga a Glargin e amata ile itula pe a uma le tui. E tumau mo le tusa ma se aso.

Faailoga, auala o le pulega, atopa

Mo togafitiga lelei, e tatau ona mulimulitaia faatonuga mo le faʻaaogaina o le oloa. O tulafono o le faʻatagaina e masani lava ona faʻamatala e le fomaʻi.

Inisalini Glargin ua faʻamaonia pe afai ei ai se mafuaaga. O lona faʻaaogaina e talafeagai mo le maʻisuka-faʻalagolago i le maʻisuka - o lona uiga o lenei maʻi o le mafuaʻaga lea mo lona tofiga.

Ae ui i lea, o lenei vailaʻau e le fautuaina i tagata uma - e tatau i se fomaʻi ona suʻesuʻe le ata o le faʻamaʻi i tulaga taʻitasi.

O lona faʻaaogaina e faatagaina i le maʻisuka ile lua ma le lua ituaiga. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o le vailaʻau e faʻaaogaina e fai ma vailaʻau autu. I se isi tulaga, e mafai ona faʻamaonia Glargin i le tulaga o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau.

E masani lava ona fuafuaina i le tagata lava ia. O lenei mea e aʻafia ai le mamafa o le maʻi, o lona matua, ae o le itu e sili ona taua o uiga ia o le maʻi. I le taimi o togafitiga, o le suʻeina o le toto e faia i lea taimi ma lea taimi e malamalama ai i le auala e galue ai le vailaʻau, ma faʻaitiitia pe faʻaopoopoina le fualaau ile taimi.

O vailaau faʻaaoga e faʻaogaina i le ituaiga o injections, lea e tatau ona faia i se auala faʻafuaseʻi. Ole taimi ole injections e tasi i le aso. E tusa ai ma faatonuga, e tatau ona faia i le taimi e tasi-e faʻamautinoaina le lelei ma le leai o ni faʻafitauli matuia. O le injections e tuʻuina i luga o le tauau, o le suilapalapa poʻo le gaʻo oona o le manava. Ina ia aloese mai mea leaga, o isi nofoaga mo le pulega.

Faʻalogo faʻamalosi ata vitio i le pulega o inisalini:

O aʻafiaga ma faʻalavelave

E tusa lava pe a faatonuina le vailaʻau e se fomaʻi, e le mafai ona e mautinoa o le a faʻaaoga e aunoa ma ni faʻafitauli. E ui i le mulimuli i faatonuga, o fualaau oona i nisi o taimi e iai se tulaga e le mafaamatalaina, lea e fesootaʻi ma uiga patino o le tino. O le mea lea, o aʻafiaga e tupu.

A faʻaaogaina le fualaau faasaina, atonu e tulaʻi mai ni faʻafitauli e pei o:

  1. Hypoglycemia. O lenei mea matautia e tupu i le tele o insulin i totonu o le tino. E masani lava o ona foliga vaaia e fesootaʻi ma se fualaau le talafeagai o le fualaau faasaina, ae o nisi taimi o mafuaaga o ni tali mai le tino. O sea soligatualfono e matua lamatia tele, talu ai e afaina ai le gaioiga o le tino. Faʻasalaga o le hypoglycemia ma le leai o se fesoasoani, e mafai ona maliu le tagata maʻi. O lenei fesuiaiga o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga e pei o le le iloa o le mafaufau, loto momomo, gaogao, fiavalea.
  2. Faʻafitauli leaga. Faʻatasi ai ma le togafitiga o le inisalini, e faʻafuaseʻi ona matauina le maualuga o le kulukose, lea e mafai ona oʻo atu ai i le retinopathy. O le faʻafitauli o le maʻi e ono faʻavaivaia, e aofia ai le tauaso.
  3. Lipodystrophy. Talosaga e taʻua o solitulafono i le faagasologa o le faʻamaʻiina o se vailaʻau. O lenei togafitiga e mafai ona aloese mai le fesoasoani o se suiga faifaipea o nofoaga o tui.
  4. Alu. Afai o faʻataʻitaʻiga talafeagai mo le faʻalogo i le fualaau faasaina na faia ao le i faaaogaina Glargin, o na tali e tupu seasea ma e le ese i le matuia. O faʻamatalaga aupito sili ona taua i lenei mataupu: o le paʻu o le paʻu, mumu o le paʻu ma le sasaina i le nofoaga o inisi.

Afai e te mauaina na uiga, e tusa lava po o le a le malosi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. I nisi tulaga, e mafai ona e faʻaumatiaina i latou e ala i le suia o le fualaau ole vailaʻau. Ma o nisi taimi e manaomia ai se suiga vave tau fualaau.

Faʻaaloalo i le tuʻuina atu o se fomaʻi e puipuia ai aʻafiaga leaga e fesoʻotai ma se faʻasologa. Ae o nisi taimi e le fesoasoani lenei mea. I le tulaga o le maualuga, e masani ona tupu le hypoglycemia. O lona faʻamaʻaloga e faʻalagolago i le ogaoga o le faailoga. O nisi taimi o le taofi o le osofaiga e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo. I se osofaiga ogaoga, e manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi.

Faʻavae ma mataupu faavae o gaioiga

O le mea aoga autu o le vailaʻau o le inisalini Glargin. O se mea gaosia lea e maua mai i le metotia faʻafesuiaiga. I le faagasologa o lona foafoaga, e tolu elemene taua ua suia. O le amino acid Asparagine ua suia e Glycine i le filifili A, ma e lua Arginines ua pipii i le filifili B. O le taunuʻuga o lenei toe faʻatulagaga o se fofo maualuga lea mo le tuiina, lea ei ai lona aoga aoga mo le itiiti ifo i le 24 itula.

O le mea galue, faʻapipiʻiina i vaega o ausilali, ei ai sona aoga aoga i le tino o le maʻi. Faʻaaoga lelei le inisalini Glargin:

  • E aʻafia ai le faʻaleleia o inisalini o loʻo i totonu o le gaʻo gaʻo ma le musika. Faʻafetai i lenei mea, o se aʻafiaga tutusa ma le inisalini masani o le a faʻaosofia.
  • Faʻataʻitaʻiina faiga faʻava-oona: gaosiga o le gaʻo ma le glucose.
  • Faʻasolosolo le gaosiga o le glucose e gaʻo i gaʻo, gaʻo maso ma maso skeletal.
  • Faʻaitiitia le gaosia o le sili atu kulukose i le ate.
  • Faʻataʻatia le faʻapipiʻi o le palatini o loʻo misi.

O le fualaau faasaina e ulufale atu i le fale talavai i le tulaga o se fofo: i totonu o le 10 ml fagu poo 3ml cartridges. E aoga i se itula pe a uma le pulega.

O le sili atu le umi o le gaoioiga e 29 itula.

O le faʻamalosi ma le faʻamalosi i le gafatia e maua ai se tamaititi

A o le i faʻatau atu, o le vailaau faʻasaina na faʻataʻitaʻiina mo le gasegase - o le gafatia o nisi mea e faʻalauteleina ai le maʻi mama ma isi suiga. O le faʻateleina o le inisalini sa faia i masini ma fusi. Na mafua ai ona:

  • Maualuga maualuga i vaega taʻitasi o manu faʻataʻitaʻi,
  • Oona mama i fafine (i le fanua o inisiua),
  • Le toesea o le tino pe a faʻamaʻapeʻa i solvents non-acidic.

O faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai le maualuga o le vevela e mafua mai ile insulin.

O le gafatia e fanauina ma fanauina se fomaʻi maloloina ua vaivai.

Faʻasalaga

Faailoga ogaoga ma nisi taimi faaumiumi hypoglycemia, lamatia ai le ola o le maʻi.

Togafitiga: Episodes o le hypoglycemia faʻaleagaina e masani lava ona taofia e ala i le gaʻoina o gaʻo vailaʻau faigofie faigofie. Atonu e talafeagai le suia o le metotia o le fualaau faasaina, meaai po o le gaioiga faaletino. O faʻasologa o le hypoglycemia ogaoga, faʻatasi ai ma le coma, faʻavevesi poʻo faʻafitauli o le neurological, e manaʻomia ai le faʻaogaina poʻo le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le kaluka, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le solution o le dextrose. O le gaosiga o le carbohydrate ma taimi faʻapitoa e mafai ona manaʻomia, e pei O le hypoglycemia e mafai ona toe faʻaleleia pe a maeʻa le faʻaleleia o falemaʻi.

Tosiga ma le pulega

O le vailaʻau o Glargin e aofia ai le inisalini glargin - o se faʻatusatusaga umi o le inisalini o le tagata. E tatau ona faʻatonu le vailaʻau 1 taimi i le aso i taimi uma lava.

O le fua o Glargin ma le taimi o le aso mo lona pulega e filifilia taitoatasi. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogaina Glargin uma i le tulaga o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic. O le gaoioiga o lenei vailaʻau o loʻo faʻaalia i iunite (UNITS). O nei vaega e faʻaaoga faapitoa ia Glargin: e le tutusa ma iunite faʻaaoga e faʻaalia ai le gaioiga o isi analogues inisalini.

Tomaʻi matutua (silia ma le 65 tausaga)

I tagata gasegase matutua, o le le atoatoa o le galuega e mafai ona mafua ai le paʻu malie o manaoga o le inisalini.

Tagata mamaʻi e leai se aoga

I tagata gasegase e le atoatoa le aoga, o le manaoga mo le inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻaitiitia o le tui ole inisalini.

Glargin e tatau ona faʻapipiʻiina i taimi uma i le taimi e tasi 1 taimi i le aso. O le vevela o le inisalini tui e tatau ona fetaui ma le vevela o le potu.

E leai se eseesega faʻapitoa i le siama o le insulin ma le kulukose pe a uma ona tui o Glargine i le gaʻo o le manava, tauau, poʻo le ogavae. I totonu lava o le vaega tonu o le pulega o fualaau faasaina, e tatau ona sui le nofoaga o tui i taimi taitasi.

Pe a faailoa atu, mulimuli i faatonuga:

1. O le Glargin insulin solution e tatau ona manino ma lē lanu. Aua nei faʻaaoga le vaifofo pe a foliga mai e timu, mafiafia, lanu lanu pe faʻaali foliga tino mausali.

2. A faʻaaogaina se kesi inisalini, mulimuli i faatonuga mo le faʻaogaina ma le Beijing Technological Technology talafeagai. Co. LTD., Saina.

3. A o le i lalo ifo o le puleaina, ia togafitia le nofoaga o inisiua ma se antiseptic. O le fualaau faasaina e masani lava ona faʻaaogaina i totonu o le manava, tauau poʻo le ogavae. I tui taitasi, e tatau ona sui le nofoaga o inisiua.

4. Faʻapipiʻi se paʻu paʻu i ou tamatamai lima, faʻapipiʻi le nila i totonu o le nofoaga o tui ma toso ou tamatamailima. Faʻaauau lemu i luga o le piston o le syringe pene i le taimi atoa o le puleaina o fualaau faasaina. I ni nai sekone pe a maeʻa le puleaina o le inisalini, aveese le nila ma faʻapipiʻi le 'inisiua ma se paʻu mo ni nai sekone. Aua le saluina le nofoaga o inisiua ina ia aloese mai le faaleagaina o le gaʻo o le gaʻo po o le sasaina o le vailaʻau.

Suʻega mai togafitiga ma isi vailaau faʻamalolo i le Glargin

A suia le togafitiga o togafitiga ma isi insulin i se togafitiga o le inisalini Glargin, atonu e tatau ona fetuutuunai le fua o aso taitasi o Glargin, ma atonu foi e tatau ona fetuutuunai fua o vailaau togafitiga faafomaʻi (o le inisalini vave, o le inisalini-acting insulin, oral antidiabetic drugs).

Pe a faʻafeiloaʻi maʻi mai le faiga o le puleaina o le inisalini o le tagata i le umi o le faalua i le aso i le pulega o le inisalini Glargin i le aso i le vaiaso muamua o togafitiga, e tatau ona faʻaititia le muamua o le inisalini Glargin e 20-30% pe a faatusatusa i le aofaʻi o aso uma o le insulin o le tagata. I le tulaga o le le aoga o le kulukose o le toto, e tatau ona fetuunai le fualaau e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi.

I tagata gasegase e maua i luga o tui ole tui ole inisalini ile taimi ole taimi, ona o le i ai o siama ile inisalini ole tagata ile taimi e siitia atu ai i Glargin, e ono mafai ona faaleleia le tali.

I le taimi o le fesuiaiga ma i nai vaiaso ole togafitiga, e tatau ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻafetaui ma le faʻaeteete le faʻatulagaina o fua.

I le tulaga o le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu o le metabolism ma o le a mafua ai le faʻaleleia o le inisalini, o le toe faʻasalaga o le faʻatulagaga o mea e mafai ona talafeagai. E mafai foi ona manaʻomia le fetuutuunaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a suia le tino o le tagata maʻi, o le olaga, taimi o le aso mo le faʻamalositisi, poʻo isi tulaga e fesoasoani i le faʻatupulaia o le gaosiga i le atinaʻe o le hypo-hyperglycemia.

Faʻamataʻuga itu

Hypoglycemia: O le hypoglycemia e mafai ona mafua mai i le faʻaofiina o le inisalini sese, maualuga le maualuga o le inisalini ma / poʻo se meaai le lelei ma faʻamalositino.

Lipodystrophy: Afai e te le suia le vaega o le puleaina o inisalini, e mafai ona atiaʻe le atrophy o gaʻo gaʻo pe lipid hyperplasia.

Tali atu i le Allergic: Faʻatasi ai ma togafitiga o le inisalini, e mafai ona tupu ni faʻafitauli i le lotoifale i totonu o le vaega o inisiua, e pei o le mumu, tiga, sosogi, sulu, fulafula ma le pala. O nei gaioiga e masani lava ona le taua ma e masani lava ona mou ese ma le faʻaauau pea o togafitiga. O se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻafitauli o le tino. Faatasi ai ma a latou atinaʻega, o se taufaʻatau i le soifuaga o le tagata maʻi e mafai ona tupu.

Mea leaga na tutupu mai i okeni o le faʻaaliga: O se suiga iloga i le tulafono faatonutonu o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le vaaia o le tino.

Faʻaleleia atili o le kulukose o le toto ma le faʻateleina togafitiga o le inisalini e mafai ona mafua ai se maʻi le tumau i le gasologa o le retinopathy o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le hypoglycemia, faʻafuasei ona leai se faʻaaliga e mafai ona tupu i tagata mamaʻi e maua i le retinopathy (faʻapitoa i tagata mamaʻi e le o maua togafitiga laser). O le faʻasologa masani o le maualuga o le kulukose o le toto e faʻaititia ai le lamatiaga o le atinaʻe o le retinopathy o le maʻisuka.

Isi tali: I le faʻaaogaina o le inisalini, o le faʻavaeina o mea faʻamaʻi e mafai ona matauina. I le togafitiga o le taimi ole inisalini ma le inisalini Glargin, o le faʻavaeina o faʻamaʻi-fegalegaleaiga faʻatasi ma le inisalini o le tagata ma le inisalini Glargin na maitauina i le tutusa lava o taimi. I se mea e seasea tupu, o le faʻaalia o faʻamaʻi i le inisalini e ono manaʻomia ai le fetuutuunai ole fua o le insulin e tausia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I se tulaga e le masani ai, inisalini, aemaise lava i le faʻateleina o togafitiga o insulin, e ono mafua ai le taofiofi o sodium ma le faʻatulagaina o le edema.

Talosaga faʻaoga

Faaaoga i tamaiti

O le saogalemu ma le aoga o Glargin inisalini i tamaiti e maua i le maʻisuka e tatau ona iloiloina e faʻavae i luga o lana faʻatinoga aoga.

Faaaoga i tagata matutua

O le manaomia mo le inisalini i tagata matutua ua maua i le maʻisuka e mafai ona faaitiitia i le i ai o le le atoatoa.

Faʻasalalauga aʻo maʻitaga ma lactation

O fafine o loʻo tauaveina se tamaititi, o le vailaau faʻasaina e faʻamaonia pe a maeʻa feiloaiga muamua. O le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina i mataupu e sili atu le aoga i le tina nai lo le lamatiaga ile fetus. Afai o se fafine maʻitaga o loʻo maua i le maʻisuka gestation, e fautuaina e siaki pea le siakiina o le tino.

I le 2 ma le 3 o le tolu masina o le maʻitaga, o le manaʻomia mo le inisalini e faateleina. A maeʻa le fānauga, o le manaʻoga mo le faʻamaʻi malosi o le vailaʻau.

I soo se masina o le maʻitaga, e tatau ona e faʻaeteete e uiga i le suka o le toto ma siaki pea lona tulaga.

Isi fesoʻotaʻiga fualaau

Ole fualaau o fualaau oona e afaina ai le metabolism gaʻo. I nei tulaga, e tatau ona suia le fualaau o le insulin. O vailaʻau e faʻaitiitia ai le suka e aofia ai:

  • ACE ma MAO inhibitors,
  • Faʻaleagaina,
  • Salicylates ma sulfanide e tetee i microbes,
  • Fluoxetine,
  • Isi fibrates.


O nisi fualaau faasaina e mafai ona faʻaititia ai le malosi o le homone o le homone: glucocorticosteroids, diuretics, danazol, glucagon, isoniazid, diazoxide, estrogens, gestagens, etc. Mo se lisi atoa o fualaau faʻamalosi, tagaʻi i faʻasalaga.

Hypoglycemia

O se tulaga faʻaleaga lea e matua faʻaitiitia ai le maualuga o le suka (itiiti ifo i le 3.3 mmol / l). E tupu i mataupu na faia ai le inisalini tele i le tagata gasegase, e sili atu lona manaʻomia. Afai o le hypoglycemia e ogaoga ma e tupu ile taimi, e lamatia ai le ola o se tagata. O osofaiga faifaipea e afaina ai le tino popole. O le mafaufau o se tagata ua amata ona le mautonu ma le mautonu, ma e faigata mo le tagata maʻi ona gauai atu i ai.

I mataupu maualuga, o se tagata ua matua le iloa lelei. Faʻatasi ai ma le hypoglycemia faʻaleagaina, o lima o se tagata e tetete, e masani lava ona ia manaʻo e 'ai, e faigofie lava ona ita ma e mafatia i se fatu anapogi. O nisi tagata gasegase ua faateleina le afu.

Tali atu i le Allergic

O mea nei e masani ona faʻaalia i totonu o le lotoifale: urticaria, eseese faʻafefe, mumu ma le vevela, tiga i le nofoaga o tui. O le gasegase o le inisalini e atiina ae: faʻatalanoaina o le paʻu o le paʻu (toetoe lava o le paʻu uma e afaina), bronchospasm, angioedema, faateʻia, poʻo le maualuga maualuga. O ia ituaiga o gaioiga e vave tutupu ae avea ma se taufaamatau i le soifua o le tagata maʻi.

I nisi o tulaga e le masani ai, o le folasaga o le hormone e maua ai le toe faʻaauau - o le taofia o sodium, le fausia o le edema ma le faia o se tali le tali atu i le pulega o le inisalini. I nei tulaga, o le fualaau o le fualaau faasaina e tatau ona fetuunai.

O fea tulaga e mafai ai ona maualuga le hypoglycemia

Afai e te mulimulitaʻi i le fuafuaga faʻatulagaina, siakiina pea le maualuga o le toto suka ma 'ai saʻo, o le a mafai ona faʻaititia le hypoglycemia. Afai ei ai nisi mea taua, suia le fualaau.

O mafuaʻaga e taʻitaʻia ai i le faʻaititia o le kulukose e aofia ai:

  • Ole gasegase ile inisalini,
  • Suiga o le sone o loʻo faʻaaogaina ai le vailaʻau,
  • O faʻamaʻi pipisi faʻatasi ai ma le maualuga o le nofoa (manava) ma le vomiting, faʻamalosia le ala o le maʻisuka,
  • Gaoioiga faaletino e le masani ai mo le tino o le maʻi,
  • Ava malosi
  • Faʻaleagaina o taumafa ma le faʻaaogaina o mea faasaina,
  • Faʻaletonu o lauroid
  • Sogasoga faʻatasi ma vailaʻau e le faʻafefe.

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi, o le pulea o le kulukose toto e tatau ona sili atu ona maeʻa.

Tuuina atu le toto ma faʻamalosi i taimi uma mo se suʻega lautele. Afai e manaʻomia, fetuunai le fua o le insulin (aemaise lava mo le maʻisuka ituaiga 1).

Insulin Glargin: faatonuga mo le faʻaoga

O le oloa e faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i totonu o le tino i le itu o le manava, ogavae ma tauau. O le tutusa o le homone e faʻaaogaina 1 le aso i le aso i se taimi faapitoa. Suʻe isi nofoaga o tui e aloese mai faʻamaufaʻailoga ma isi faʻamanuiaga le lelei. E matua faasaina le tuiina o le vailaau i totonu o se vein.

Talosaga fefaatauaiga, tau, tulaga e teu ai

O loʻo maua le fualaau faasaina i lalo o igoa tau fefaʻatauaʻiga nei:

  • Lantus - 3700 rubles,
  • Lantus SoloStar - 3500 rubles,
  • Insulin Glargin - 3535 rubles.

Teu i totonu o se pusaaisa i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. A uma ona tatala, teuina i se nofoaga pogisa ma le mamao e mafai ai ona maua e tamaiti, i le vevela e oo atu i le 25 tikeri (ae le o le pusaaisa).

Inisalini Glargin: faʻasologa tutusa

Afai o le tau o le fualaau faasaina Ole insulin glargine e le fetaui ma oe poo pe afai e tele ni aʻafiaga e le manaomia e tupu mai i lona vaetamaina, sui le vailaau ma se tasi o analogues o loo i lalo:

  • Humalog (Lizpro) o se fualaau faasaina i totonu o le fausaga e pei ole insulin masani. E vave ona faʻaogaina Humalog i le toto. Afai e te faʻaaogaina le fualaau faasaina i le taimi atofaina o le aso ma i le ituaiga lava e tasi, o le Hunalog o le a faʻafefe 2 taimi vave ma o le a oʻo i le maualuga o le manaʻo ile 2 itula. E faʻamaonia le mea faigaluega i le 12 itula. O le tau o le Humalog e mai le 1600 rubles.
  • Aspart (Novorapid Penfill) o se fualaau faasaina lea e faʻaaoga ai le inisalini e tali atu i mea taumafa. E galue malosi ma puupuu, lea e faigofie ai ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le tau o le oloa e mai le 1800 rubles.
  • Glulisin (Apidra) o le pito sili ona fai togafitiga o le inisalini. E faʻapitoa mai Humalog, e ala i fale faʻamalositisi, ma i gaioiga faʻasolosolo - mai le insulin masani na faia e le tino o le tagata. Tau - 1908 rubles.


Pe a filifilia le fualaau saʻo, ia taulai atu i le ituaiga o maʻisuka, maʻi faʻamaʻi ma uiga taʻitoʻatasi o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga