O le a le ketonuria? E faʻapefea ona faʻaalia ma togafiti le ketonuria i le maʻisuka?

I le taimi o le anapogi, galuega faaumiumi, ma i mataupu pe a le lava le kulūkose e maua ai le kulūkose, o gaʻo gaʻo e faʻaaogaina e le tele o masini e avea ma punavai autu o le malosi. E le pei o isi masini, o le faiʻai ma isi vaega o le tino o le tino e masani ona le faʻaaogaina gaʻo gaʻo e avea o se punaoa malosi. I totonu o le ate, o se vaega o le gaʻo gaʻo ua liua i tino o le ketone, lea e faʻamaʻiina e le faiʻai, tino o le nerve, ma maso, e maua ai le malosi mo le ATP faʻasolosolo ma faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kulukose. O tino o Ketone e aofia ai le β-hydroxybutyrate, acetoacetate ma le acetone. O uluai molikino muamua e lua e mafai ona faʻamaʻiina i totonu o masini, ma tuʻuina atu le faʻasiga o le ATP. O le acetone e faia i na o le maualuga o le tino o tino o le ketone i totonu o le toto ma, faʻavave i le vevela, faʻaleleia le ea ma le taimi lena, e mafai ai e le tino ona faʻaumatia tino sili atu o le konetone.

Faʻailoga o tino o le ketone i le ate. I le maualalo o le insulin / glucagon ratio i totonu o le toto, ua faʻaaogaina ai le paʻu o le gaʻo i le tino o le tino. O fatu gaʻo e ulu i le ate i se aofaiga e sili atu nai lo le masani, o le mea lea, o le fua faatatau o le β-oxidation ua faateleina. O le fua faatatau o le CTK reactions i lalo o nei tuutuuga ua faaitiitia, aua o le oxaloacetate ua faʻaaogaina mo le gluconeogenesis. O se taunuuga, o le fua faatatau o le fausia o acetyl-CoA e sili atu i le mafai gafatia o le CTK e faʻamalosia ai. Acetyl-CoA e faʻapipiʻi i le mitochondria o le ate ma faʻaaogaina mo le faʻapipiʻiina o tino o le ketone. O le faʻasologa o tino o le ketone naʻo le mitochondria o le ate.

Fig. 8-33. Faʻailoga o tino o le ketone i le mitochondria

hepatocytes. O le enzyme faatonutonu mo le fausiaina o tino o le ketone (HMG-CoA synthase) e faʻasaina e le CoA saoloto. - o le tali atu e le o le enzyme ma se maualuga maualuga o tino o le ketone i totonu o le toto.

Faʻaaogaina o tino o le ketone i totonu o masini.

Ketoacidosis. E masani lava, o le faʻasalaga o tino o le ketone i le toto e 1-3 mg / dl (e oo atu i le 0.2 mmol / l), ae o le fiaai e faateleina tele. O le faateleina i le maualuga o le tino o le ketone i le toto e taua o le ketoneemia, ma o le puleaina o tino o le ketone i le urine e taua o le ketonuria. O le faaputuputu o tino o le ketone i le tino e tau atu i le ketoacidosis: o se faaitiitia o le eleele faasao (o le acidosis ua totogi), ma i tulaga ogaoga, i le vevela o le pH (le acidosis leai), talu ai o tino o le ketone (vagana ai acetone) o vai elemene (pK

3,5) mafai ona vavaeese:

O le faʻamaʻaloga e oʻo atu i tulaga matautia i le maʻisuka, talu mai le faʻamamafa o tino o le ketone i lenei maʻi e mafai ona oʻo atu i le 400-500 mg / dl. O le acidosis o se tasi o mafuaaga sili o le oti i le maʻisuka. O le faaputuputuina o protons i le toto e faalavelaveina ai le fusifusia o le okesene e le hemoglobin, e aafia ai le faʻamautuina o vaega galue o puipuiga, faʻalavelaveina o latou faʻasologa ma galuega.

Ketones i le urine o mafuaʻaga ia. Ketones i le urine aʻo maʻitaga

O le tuʻuina atu o se tagata ma ana totoga uma i le malosi, e faʻamavae le kulūkene ma gaosia ai le kulukose. Mo le gaioiga o le faiʻai, o le mea sili lenei o le gaosiga o le eletise. O le mea e leaga ai, o faleoloa glycogen e matua tapulaa lava. A maeʻa, e liliu le tino i isi punaoa malosi - ketones. I le mimi ma le toto o se tagata soifua maloloina, e leai lava se tasi. O le suʻesuʻeina o nei vailaʻau i le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai togafitiga faʻapitoa.

Tulaga lautele

O Keteturia o se tulaga pe a faateleina le aofai o acetone (ketone) i le urine. O lea faʻasalaga e masani ona faʻatasi ma le ketoniaemia - o se faʻaopoopoga o mea o tino o le ketone i le toto toto.

O le masani o le taimi e le sili atu ma le 40 mg o tino o le ketone e faʻateleina i le urine i le aso. I le maʻisuka, o lenei faailoga ua faateleina i le 50 mg.

I le maʻisuka, o faleoloa glycogen o loʻo i le ate e faʻaitiitia. Mo nisi o gaioiga ma fusi (e aofia ai musika), o lona uiga o le fiaaai malosi. O siaki e maua ai e mafua ai le faʻaolaina o nofoaga faʻasolosolo i le totonugalemu o le tino. E taʻitaʻia ai le lipolysis. O le tele o le gaʻo gaʻo e ulu atu i le ate, lea e matua aʻafia ai tino o le ketone. Talu ai ona o lo latou maualuga maualuga, o le a leai se taimi e maua ai e le atigi se taimi e faʻasalaina ai. Ketonemia e amata, ma i lona talaaga, ketonuria.

E tolu tikeri o le mamafa o ketonuria. E taʻitasi e faʻaalia i faʻamaoniga patino.

O ia togafitiga e masani ona tupu i le maʻisuka e faalagolago i le insulin, o le mea lea, o le ituaiga o maʻisuka o loʻo lamatia.

Ketonuria e mafua mai i le le atoatoa o le kulukose i le tino. E tupu lenei mea i se paʻu mataʻutia i le toto suka. O sea solitulafono e mafai ona tupu mo mafuaʻaga nei:

  • fua o le inisalini le saʻo,
  • faiga le lelei o le inisalini,
  • fomaʻi oona,
  • anapogi
  • maualuga gaoioiga faaletino
  • popole
  • maʻitaga
  • inupia
  • maualuga gaʻo meaʻai.

O le maʻi suka o se tasi lea o mafuaaga talafeagai o le ketonuria. O lenei tulaga e mafai foʻi ona faʻaosooso ai i isi faʻafitauli. O le kanesa lenei, o le anemia, ogaoga faʻamaʻi pipisi, malulu, tui, thyrotoxicosis, pancreatitis. Faateleina le lamatiaga o le fiva ketonuria ma le faʻaogaina o vomiting.

Ketonuria o lona uiga o le soona inu i le acetone. I lenei tulaga, o togafitiga e le tatau ona faatuai.

Faailoga o le ketonuria i le maʻisuka

I le tele o tulaga, o le atinaʻe o le ketonuria e tupu i totonu o nai aso. O nisi taimi e mafai ona tele itula. O ia togafitiga faʻaalia e faʻaalia i ni faʻailoga faapitoa:

  • o le fia inu pea, ola pea mo sina taimi pe a uma ona inu,
  • vevela paʻu
  • mamafa gau gau,
  • leai se malosi ma le le atoatoa,
  • fenumiai ma le leai o se mafaufauga,
  • mafaufau le mafaufau,
  • tiga o le manava e mafua mai i le vevela o meaʻai,
  • taoto, vili,
  • fatuga o le timu o le fatu (e masani lava o palpitations)
  • faʻanoanoa
  • acene manava.

O le uluai laasaga o le atinaʻeina o togafitiga o loʻo faʻaalia e ala i le masani ona faia. I le lumanaʻi, o le urine e toetoe lava a toesea atoatoa.

O faʻamaoniga e mafai ona iloa ai le ogaoga o ketonuria:

  • I se uiga agamalu, e faʻaalia i le fiainu, vave vave ma faʻamalosi urination, faʻavauvau i le manava ma le manogi vaivai o le acetone mai le gutu.
  • Faʻatasi ma le ketonuria, o le urination ua faʻaitiitia. E le fiafia le tino, e mafua ai le ogaoga o le manava, vomiting ma le manava. Totoina le toto, ma o le fatu o le fatu e paʻu. O le mafaufau e taofi, e sili atu le leaga o le tino o le tino, ona o le faʻalavelave ua faʻalavelaveina.
  • I le ketonuria ogaoga, o le urination ua matua faʻaititia pe ua matua leiloa. O maualuga o le suimui e oʻo atu i se itu taua. Ua faʻateleina le ate, ua malosi le manava o le acetone. O mafaufauga musika e matua le lelei, e le tali atu tamaiti aoga i soʻo se fua. E tele taimi e le iloa ai e se tagata. E lagona le manava i le manava, o musumusuga e seasea, ae loloto. O le paʻu ona o le ogaoga malosi e amata ona paʻu. E le o iai le fiva, o tino mucous ua faʻamago, e tau atu i le tiga i mata.

Afai o le ketonuria ogaoga, e le o faanatinati ona tuʻuina atu se togafitiga faafomaʻi, ona amata ai lea o se ketoneemic coma. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o se tasi lea o faʻafitauli matuia e mafai ona iu i le oti.

Ketonuria i le maʻi suka: mafuaʻaga o atinaʻe, suʻesuʻega

Keteturia o se faʻalavelave taatele ma matautia o le maʻisuka. E atiina ae o se taunuuga o le solia o le metabolism o le carbohydrate, lea e tau atu ai i le faaputuputuina o vailaau oona i le toto o le tagata maʻi ma le faateleina o le maualuga o le acetone oi ai.

O lenei tulaga e mafai ona avea ma se tulaga matautia tele mo le tagata maʻi, ona o le mafuaaga autu o le acidosis ma le ketonemic coma. O le mea lea, o le togafitiga o le ketonuria e tatau ona amata i uluai faailoga o faʻafitauli, lea o le a puipuia ai le ogaoga o taunuuga.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i le ketonuria acidosis hyperketonemia i le maʻisuka ma le anapogi, ma le auala e taulimaina ai.

O le pa'ū mataʻutia i le suka o le toto e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻe o ketonuria, lea e mafua ai le le atoatoa o le kulukose i le tino. I le maʻi suka, o lenei tulaga e masani lava ona tupu ona o se fua o le inisalini e le talafeagai. I se tagata soifua maloloina, o le ketonuria e masani lava o le iuga o le matelaina faaumiumi po o le taumafaina o le tele o gaʻo.

Glucose, e pei ona e iloa, o le punavai autu lea o le malosi, ma a leai, o le a amata ona maua e sela o le tino le leai o se malosi o mea taumafa. I le faʻaaogaina, o le tino e amata ona gaosia gaʻo, lea, pe a faʻapalapalaina, malepe i totonu o gaʻo gaʻo ma faaputuputu i sela o le ate, faia ai tino o le ketone.

Ae peitai, faatasi ai ma le sili atu o le acetone, o le tino o le tino ua vave ona faaleagaina, lea e faalavelaveina ai le faagasologa o le faamamaina o le toto. O se taunuuga o lenei mea, o le acetone acids e amata ona faʻapipiʻiina e le gata i le toto o le tagata maʻi, ae faʻapea foi i lona urine ma isi mea faʻapitoa.

O le i ai o tino o le ketone i le urine e faʻaalia ai le afaina tele o le tino ma le acetone ma le tatau ona vave amata togafitiga o le maʻi.

O nisi taimi o le ketonuria i le maʻisuka e atiina ae i totonu o na o ni nai itula, ae e masani ona tele ni aso. O faʻamaoniga nei o uiga ia o lenei tulaga:

  • O se lagona faifaipea o le galala, lea e na o sina taimi e mou atu pe a uma ona ave le vai,
  • O le vaivai, le lava o le faatinoga,
  • Paʻu o le mamafa o mea mamafa
  • O le tiga tiga na amata ona le fiafia
  • Naua, vili,
  • Tigā ogaoga, vevela ma le maʻisuka,
  • Paʻu paʻu,
  • Loto o le fatu, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le fatu,
  • I le laasaga muamua, masani ona faia, mulimuli ane, toeititi atoa le leai o se urine,
  • Le manogi o le acetone e sau mai le gutu ole maʻi
  • Le mautonu le iloa, le mafai ona taulai atu i se mea, faaletonu le mafaufau,
  • Faʻanoanoa.

I le atinaʻeina o ketonuria, e tolu laasaga taua e iloagofie: agamalu, agavaʻa ma ogaoga. E tofu i latou ma lana lava lisi maʻoti o faʻamaoniga, lea e fesoasoani e fuafua ai le matuia o le maʻi o le maʻi ma faʻatonu ia te ia le saʻo togafitiga.

O le foliga malu e faʻaalia i faailoga nei:

  1. Tele le galala.
  2. Faʻamatalaga faifaipea ma le faʻaaogaina
  3. Paʻa i le manava
  4. O le manogi o le acetone mai le gutu e matua vaivai lava, e tau le iloa.

Mo foliga ogatotonu, uiga e pei o:

  1. Faʻasalaga o mafaufauga ma le le atoatoa o aʻafiaga ona o le leaga o le tino,
  2. Le tali a le tamaititi i le malamalama poʻo le toesea atoa,
  3. Lagonaina o lou lava fatu fatu
  4. Toto i le toto
  5. Faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave: vomiting, manava manava, tiga tele i totonu o le manava,
  6. O se togi iloga i le urination.

O le faʻalavelave ogaoga e faʻaalia i faʻamaoniga nei:

  1. Le iloa le mafaufau
  2. Faʻaleagaina matuia o mafaufauga maso, leai se tali a tamaiti aoga i soʻo se fuamoa,
  3. Le manogi malosi o le acetone, lea e manino le lagona pe a manava le maʻi,
  4. O le vevela malosi ma le paʻu o le paʻu, le gasegase o le vevela ma le tiga i mata ona o le faʻamamaina mai o mucous membranes,
  5. O le vevesi i le taimi o le mānava, faʻaleagaina e sili atu ona loloto, ae sili atu,
  6. Faʻalautele le ate
  7. O le urination e itiiti pe leai foi,
  8. Le maualuga o le suka i le toto e sili atu i se tulaga taua ma ausia se faailoga o le 20 mmol / L pe sili atu foi.
  9. O se tulaga taua tele i le toto acetone,
  10. O le i ai i totonu o le uumi o le acetone acid.

I lenei tulaga, i le leai o se togafitiga faafomaʻi talafeagai, o se tasi o faʻalavelave sili ona ogaoga o le maʻisuka, o se ketoneemic coma, e mafai ona faʻafefe.

E iai se lamatiaga tele i tagata ma, afai e le togafitia, e mafai ona oo atu i lona maliu.

O le a le ketonuria?

O le acetone o se mea e sili ona malosi ma sili ona malosi, ona o le faʻavaeina o foliga o lana mole, e le mafai ona faʻalavelaveina i taimi o gaioiga faʻainisi.

Ma tutusa lava mafuaʻaga e mafua ai le faamalieina pe'ā fai galuega a le fale (faʻafefiloi le vali paʻu), mafua ai le popolega faʻaletonu pe a oʻo mai i vailaʻau faʻamaʻi i totonu o le tino. Faatasi ai ma le faigofie lea e aveese ai e le acetone se pisia mama mai lavalava, e soloia lipids i totonu o le tino o le tino, e le fiafia i lona manatu e uiga i lenei mataupu, ma mafai foi ona faia le tele o faafitauli eseese.

I se tino masani, maloloina, o le i ai o le acetone i le toto e mafai ona faʻaalia i le fuaitau: le i ai o foliga o le vailaau, aua o le toto e 1-2 mg / 100 ml, mo le urine - e leai se sili atu i le 0.01-0.03 g i le aso. I se faaupuga, o lenei vailaʻau e le faʻavave mo se taimi umi pe o le tuufaatasiga o le toto poʻo le mimiti, aluese faʻatasi ma ia, poʻo le afu, poʻo le ea na aveese e mama.

Ae peitai, i nisi tulaga, tatou te le toe talanoa e uiga i uiga o se mea i totonu o le tino, ae pe a afaina ai, ona o lona maualuga i le toto ma lona anotusi i le urine e faateleina tele (e mafua ai le tutupu o mea iloga o le ketoneemia ma ketonuria).

Mafuaaga ma faailo o togafitiga

Keteturia, e le taua ma e le afaina i le tino, e mafai ona avea ma taunuuga o mafuaʻaga masani:

  • sili atu le tagofia o mea ua fai ma vaisu i gaʻo susu, mea taumafa ma le tele o mea faigata e talepe i lalo mea puipuia ma gaʻo, ae o le leai o ni gaʻo,
  • inu ava malosi.

Talu ai o tino o le ketone i totonu o le toto (i foliga o acetone, acetoacetic ma ꞵ-hydroxybutyricids) e foliga mai o se taunuuga o gaioiga e tupu i le ate (glycogen breakdown), o lo latou faʻapipiʻiina i le toto ma le tele i le urine atonu o se taunuuga o lona le lelei.

O isi mafuaaga (i le tulaga o le faateleina o le manaomia mo le glycogen) e aofia uma ai filifiliga mo anapogi po o tulaga e fesootai i ai:

  • o le fiaai ona o le leai o se mea e le lelei-poʻo (meaai), meaai faʻanoanoa, poo se vaega taua o le polokalama o mea taumafa (i le au taʻaleʻa, bodybuilders, tagata faʻalogo i soo se auala faaleagaga),
  • anapogi e mafua mai i le faʻaauau o le mafaufau (manava o le manava), le ala o se faʻamaʻi pipisi,
  • vaivai ona o le mamafa o le galue faaletino, mafuiʻe masani ile maalili,
  • leai se meaʻai i le tulaga o le soliga o le faʻaaogaina o le gaʻo i totonu o le inumaga, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻavale o le manava o le manava ma le faʻamaʻi o lona pylorus poʻo le esophagus,
  • ona o le faʻaleagaina faifaipea poʻo le faʻaleagaina (faʻaleagaina i se fafine maʻitaga ma elammpsia i taimi ogaoga o le toxicosis), faʻamaʻi.

O mataupu o le anemia ma le maʻisuka ua oʻo i totonu o le ituaiga lava lea. I le tulaga muamua, e le lava le tele o kamela mo masini o meaʻai, i le lona lua - o le maualuga o le kulukose e manaʻomia lona faʻamaopoopoina mai le fale o glycogen i le ate.

O se mea na tutupu i le ketonuria atonu o se faailoga:

  • ogaoga oona (taʻitaʻi, phosphoric, inropine inu),
  • umi le fiva
  • taimi ola pe a uma le taotoga (aemaise lava pe a maeʻa le faʻamaloloina o le chloroform).

O le setete o le ketonuria ona o le tele o manaʻoga mo le gaʻo ma le maualuga o lo latou taumafa e foliga mai i le thyrotoxicosis ma tulaga faʻapitoa i le faateleina o le le mautonu ma le faʻavevesi o le tino o le tino:

  • otaota o le localization subarachnoid,
  • ulu ulu
  • tulaga faʻapitoa.

O le tupuga o faʻamaʻi pipisi e pei o le fiva, faʻamaʻi poʻo le i ai o mea sili ona ogaoga (tuberculosis, meningitis) e taʻitaʻia ai foi i le acetonuria, ae le o se suʻesuʻega faʻamaonia i nei mataupu.

O Ketonuria i le maʻisuka e manaʻomia le gauai faʻapitoa - o lona i ai e faʻaalia ai se faʻaleagaina o le faʻamaʻi poʻo le oʻo atu i ni tulaga sili atu ona faigata (faʻafitauli o le acetone poʻo le hyperglycemic coma).

Faʻatasi ai nei, o le i ai o le acetonuria motuhake (e aunoa ma le faʻasolosolo o glucosuria - o le gau o le kulukose i le urine) e mafai ai ona e faʻamaʻo ese le maʻisuka mai le lisi o mafuaʻaga na mafua ai.

O se tasi o mafuaʻaga mo le ketonuria o le i ai o le hyperinsulinism maualalo ma gasegase (pe o le hypoglycemic) - o se tulaga e mafua ai le sili atu o le inisalini i le toto ma le pa'ū i le kulukose i le maʻisuka.

O aʻafiaga o le ketonuria e aofia ai le manogi mata o le acetone i mea faalilolilo a tagata.

O faʻasalaga faʻamaonia i tagata matutua o le le mautonu, loto vaivai, ma le le fiafia.

  • le teenaina e le gata i meaʻai, ae mai le vai (ona o le faʻaauau o le gaioiga),
  • faailoilo o le faʻamala (faʻamaʻaloga, vevela, vaivai i le paʻu mago ma le laulaufaiva),
  • o le gaioiga o le mafaufau, suia i lona sauaina,
  • faʻaaliga pipisi i totonu o le manava (masani lava i le eria o le umbilical),
  • taʻavale
  • viliina e ō faatasi ma vaiinu uma ma taumafataga,
  • o le maualuga o le vevela o le tino e faasaga i se pito i tua o le pallor o le paʻu ma se le lelei le mimita i luga o mata,
  • e tatau ai ona manava le manava, mimi ma vomia ai mea vaivai.

I fafine maʻitaga, o foliga vaaia ma le tuputupu ae o lenei faailoga (ma le lava o meaʻai ma le malosi faaletino) e taʻu mai ai:

Vitio e uiga i le maʻisuka faʻamaʻi:

Ona o aʻafiaga i luga o le fetus, ketoneemia ma ketonuria e manaʻomia ai se iloiloga ma le faʻaeteete ma auala talafeagai mo le puleaina ma le togafitiga o le maʻi (ma muamua lava, toe faʻaleleia le paleni o le vai).

Ona o le le taua o le glycogen e teu i le ate o le tamaititi, e vave ona tupu le faʻaoga, e oʻo atu ai i vaega o le fiaai ma le manaʻoga e talepe isi gaʻo o le tino.

O le le atoatoa po o le le mafaia o le oxidation mafua ai le acetoneemia ma le tupuga o le vomiting o le acetonemia faatasi ai ma le manogi faapitoa o se vailaʻau emanating mai le vomit.

I le faʻaopopo atu i le maʻi o le faʻaaogāina o proteins ma gaʻo (pe a tele le meaʻai), o lona faʻaalia e mafai ona avea ma se taunuuga o le maualuga o le tamaititi, e mafai ona vave avea ma faʻafitauli o le acetone.

O faʻamatalaga muamua o:

  • moe
  • faʻafefe
  • vevela (tupu aʻe i le vevela),
  • colic i totonu o le manava.

O le masani ole vomiting vomiting i le tuufaatasiga ma le acetonuria e manaʻomia ai se tuusaunoaga:

  • maʻisuka malosi
  • tui faʻamaʻi
  • faiʻai o le faiʻai
  • togafiti o le ate.

O isi mafuaʻaga o le faʻasalaga o le tamaitiiti:

  • pancreatic le atoatoa le atinae,
  • o le i ai i mea taumafa o se fuainumera tele o mea e puipuia ai, oona, meaʻai o vailaau faʻasolosolo, faapea foʻi ma vailaʻau faʻauluina e aveina pe leai foi,
  • maualuga le mafaufau ma le faaletino,
  • faʻaalia o le alofa, diathesis (faʻaitiitia le maualuga o le puipuiga tuusaʻo),
  • tulaga faigata o le olaga, hyperthermia, ma le maalili.

O le faavae mo le ketonuria o pepe faatoa fananau mai e afaina poo le i ai o lona ogaoga, fesuiaiga o le fesuiaiga - leucinosis, lea e tupu i se tasi mai le 30,000 tamaiti ma (ona o le ogaoga o le faaletonu o le tino) e masani ona iu i le oti.

O faʻamatalaga o le ketonuria e mafai ona faafaigofieina e ala i le faʻaaogaina o le auala faʻataʻitaʻi vave - maua le violē pe a faʻaaoga faʻataʻitaʻiga (o taimi uma e tolu i le laina) ma se faʻataʻitaʻiga ma le vaifofo o le ammonia - pe a faaopoopoina i le urine e aofia ai tino o le ketone, o le a lanu mumu lona lanu.

Vitio mai Dr. Komarovsky:

Togafitiga metotia

Ona o le eseesega o faʻafitauli faʻapitoa e mafua mai i le acetonuria, e tatau ona faʻalautele le tagata maʻi, e tatau ona faʻatalanoa le tagata tomai faapitoa.

I le i ai o le galala ma le fiaai, o le vave vave ma le tele o le tigaina, le mafaufau, ma faailoga o le faʻamaʻavaina, e tatau ai ona faʻatalanoa se tagata e finau, o le i ai o le fiva ma faailo o faʻamaʻi e manaʻomia ai le gauai o se fomaʻi faʻamaʻi pipisi.

O se mea inu ava malosi e sosoo ai ma le acetonuria o se mafuaaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi suʻesuʻe, ao le taotoga muamua faʻatasi ma le faʻamalolo o le tiute lea o le toe faʻamalolo. Faailoga o le hyperinsulinism poʻo le thyrotoxicosis e avea ma faavae mo suʻesuʻega e se endocrinologist.

O fafine maʻitaga e manaʻomia le asiasi atu i se fomaʻi-fomaʻi, tina faʻatasi ma tamaiti maʻi - o se fomaʻi. Faʻanoanoa o le ulu i faʻafitauli o le cerebral poʻo faʻamaoniga o le mea oona - o le auala lea i le ofisa o le neurologist poʻo le toxicologist, afai e te masalomia se neoplasm maʻi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, ma afai e le manino le falemaʻi, talanoa i se fomaʻi.

Faʻalagolago i faʻamaoniga e iloa ai, o le fomaʻi e taitaia le suʻega o le a faʻamatalaina ai suʻesuʻega talafeagai ma suʻega meafaigaluega. O le aofaʻi o faʻamatalaga o le a avea ma faavae mo le tofiaina o se tulaga atoatoa o togafitiga.

O le tele o metotia togafitiga e mafai ona aofia ai le faasaʻoina o le moe, malologa ma meaʻai, faʻapea foʻi ma gaioiga ogaoga o le gaioiga o loʻo i luga ole mafuaʻaga o le tulaga. I le maʻisuka masani o le acetonuria, o le togafitiga ua faatonuina e se endocrinologist e mafaufau i le i ai o se maʻi faʻafefete (ate, gastrointestinal upsets, ma isi). O le tagata gasegase e tatau ona faʻaalia i taimi uma mo se suʻesuʻega e suʻesuʻe ai le aoga o togafitiga.

O se maualuga maualuga o le ketonuria o se faailoga mo falemaʻi.

Ina ia faaopoopo i le vai, e aoga le faʻaaoga o fofo o Orsol poo Regidron, poʻo se teuteuga o vine, isi fualaau mamago, vai alkaline e aunoa ma le gaʻo.

Afai e le mafai ona inu ona o le faga, o le vai ua tui i le parenterally (i luga o le vavalalata), o le tuiina o Cerucal e mafai ai ona faʻaumatia vomiting.

O le sini o le aveeseina o toxins e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina o le sorbents (Sorbeks, activated coal), faʻapipiʻiina o le purema enema (faatasi ai ma le hyperthermia faʻatasi, faaopoopo le 1 tbsp. Sini i lita taitasi o le vai).

O le taumafataga o loʻo atiaʻe e se fomaʻi tomai faapitoa.

O aano o manu (turuki, lapiti, povi) e 'aiina aisa pe kuka. I le avea ai ma se tasi auala muamua, e fautuaina atu ai le borsch, o fualaau suamalie, pulu, ma iʻa maualalo.

I le avea ai ma auala o le toe faʻaleleia ma toe faʻaleleia o elemene ma vitamini, fualaau suamalie ma fualaau aina, compotes (sili atu quince compote) e ofoina atu.

E matua faasaina ona faʻaaoga:

  • sipuni
  • gaʻo (e oʻo lava i foliga o le uʻu),
  • mea manogi
  • fualaau suamalie
  • faʻi.

E tatau ona manatua e tatau ona faia se eseesega manino i le va o mafuaʻaga o le acetonuria - faʻamalosia le matelaina, ua na o le pau lea o le punavai o le malosi mo le faiʻai ma ituaiga uma o mea maso.

69. Cholesterol. Auala e ulufale ai, faʻaaoga ma le faʻamalositino mai le tino. Serum cholesterol. Choleraerol biosynthesis, ona laasaga. Tulafono Faatonutonu o le tuufaatasia.

Cholesterol o se vailaau faʻamaʻi e patino i meaola manu. O loʻo faʻapipiʻiina i le tele o masini a le tagata, ae o le nofoaga autu o le faʻasologa o le ate. I le ate, e sili atu ma le 50% o le cholesterol e synthesized, i le iniseti laitiiti - 15-20%, o le isi o le cholesterol o loʻo faʻapipiʻiina i le paʻu, paʻu o le tino, ma le pala. E tusa ma le 1 g o le cholesterol o loʻo faʻapipiʻiina i le aso i le tino, 300-500 mg o loʻo faʻaaogaina i meaai (Fig 8-65). Cholesterol e tele galuega e fai: o se vaega o membrane uma ma aafia ai o latou meatotino, e avea o se uluaʻi faʻavae i totonu o le faʻasalaga o meaola kulimi ma hormones. O loʻo i ai i luma o le auala faʻasolosolo o le cholesterol le faʻaaogaina o le vailaʻau, o se vaega o le manava o le manava ma le dolicol, lea e aofia ai i le faʻaogaina o glycoproteins. Ona o lona vaega hydroxy, o le cholesterol e mafai ona fausia ai esters ma gaʻo gaʻo. Igoa cholesterol e faʻafeiloaʻiina i le toto ma e teuina i ni vaega laiti i ni ituaiga o sela e faʻaaogaina e fai ma sui mo le faʻasoa o isi mea. Cholesterol ma ona esters o ni meaola mama, o lea e na o le toto e na o se vaega o ituaiga fualaau oona. O le fesuiaiga o le cholesterol e matua faigata lava - naʻo lona faʻasoasoa, e tusa ma le 100 faʻasologa sosoo e talafeagai. I le aotelega, e tusa ma le 300 ituaiga eseese o aʻafiaga e aofia i le cholesterol metabolism. O maʻi o le cholesterol metabolism e oʻo atu ai i se tasi o faʻamaʻi masani - atherosclerosis. O le soifuaga mai aafiaga o le atherosclerosis (faʻauʻu o le myocardial, stroke) e taʻitaʻia ai le atoaga o le fausaga o le olaga faitino. Atherosclerosis o le "polygenic disease", o lona uiga. le tele o mea taua e aofia ai i lona atinaʻe, o le mea e sili ona taua e faʻasoasoa. O le faaputuputuina o le cholesterol i le tino e mafua ai le atinaʻeina o se isi faʻamaʻi masani - faʻamaʻi o le gallstone.

A. Sini o le cholesterol ma lana tulafono faatonutonu

O tali o le Cholesterol e faʻaalia i le cytosol o sela. O se tasi lea o ala sili ona umi i le tino o le tino.

O a konesone

O le igoa "ketone" e sau mai le Siamani "acetone". Ketones o vailaʻau ia o ona molelaʻau ei ai le tuufaatasiga o le okesene ma le hydrogen ma le lua faʻamalosi o le hydrocarbon. E tele ituaiga o ketones. Mo se faʻataʻitaʻiga, ubiquinone, e taua tele mo galuega a le loto. O loʻo aofia ai le vaega o le ketone, fructose uma e lauiloa, mento, o se tasi o vaega o le tausiga o le tautala, o le carvone e faʻaaogaina i le alamanuia, alatele, cortisone, e oo lava i tetracycline. E tofu i tatou uma ma ketones i le urine ma le toto, o aso taitasi e sili atu i le aofaiga o le 20-50 mg, lea e 70% e pau i luga o le beta-hydroxybutyric acid, 36% i le malosi o le acetoacetic acid ma le 4% i le acetone. O le elemene mulimuli e sili ona itiiti, aua e mafai ona alu ese mai le tino ao manava. O se aofaiga laʻititi o le faʻataʻitaʻiga Lange, Legal ma isi e le faʻaalia. O le mafuaʻaga lea ua talitonuina ai i se tagata soifua maloloina le masani o ketones i le urine o lo latou toesea atoa.

Keteturia ma Ketoacidosis

I togafitiga, e tele tulaga e fesootaʻi ma ketones e iloga. A tele naua i totonu o le toto, latou te talanoa e uiga i le ketoneemia, ma i le faanatinati - e uiga i ketonuria. Faatasi ai ma le maualuga o mea e maua i tino o le ketone, o le PH e amata ona faʻalavelaveina ma amata ai le ketoacidosis. Afai ei ai le tele o konesoni, ae o suiga eletise i le toto e leʻi amataina, latou te fai mai le kososis. Ua matauina Ketonuria i tagata e leai ni polotini, gaʻo pe gaʻo gaʻo. O lenei tulaga masani e tupu i tamaiti laiti ma fafine maʻitaga.

E i ai le tele o mea e maua ai le keta i le urine. O mafuaʻaga nei:

- gaioioiga i luga o manoa o le faiʻai,

- malosi malosi o le tino,

- tele manua o muso,

- faʻamaʻi pipisi matautia,

- faʻafitauli glycogen i le tino,

malosi malosi faaletino

- meaʻai le talafeagai (faʻaipoipo i aso e tele).

Ketones i le urine o se tamaititi

I tamaiti ei lalo ifo o le 13 tausaga, ae masani lava e oʻo atu i le 10 tausaga, e mafai ona faʻasalaina ketones i urine i ni aofaiga tele. Afai e le fesootaʻi ma le maʻisuka, o le mafuaʻaga o le solia o le paleni o le acid-base. Faailoga

- manogi malosi o le acetone mai le gutu,

- vaivaiga, o nisi taimi e faʻavaivaia ai,

- tiga o le ulu (tupu faʻafuaseʻi),

- o nisi taimi ei ai ni tiga i le manava.

I taimi o osofaiga, ua fautuaina e tuuina atu le "Stimol", "Citrargenin", o se vaiinu suamalie (lauti, sua, vai ma le sipuni). O mea taumafa o ia tamaiti e tatau ona matua taumafa, e le aofia ai meaʻai gaʻo, muffins, aemaise lava i suka sukalati, fualaau suamalie ma fualaau faisua, meainu suamalie. A oʻo mai le osofaʻiga, o le tulaga o le pepe e sili atu pe itiiti le mautu. Le lelei o meaai paleni, fiaai, atuatuvale i pepe, ma nisi o faamai pipisi e mafai ona mafua ai le ketonuria e le o le maʻisuka.

Keteturia i fafine maʻitaga

Ketones i le urine aʻo maʻitaga e mafai ona avea ma faʻamatalaga muamua o le toxicosis, faʻapea foʻi ma se faʻamaʻi faapitoa e taʻua o le maʻisuka faʻamaʻi, lea e tupu i na o fafine maʻitaga. E tupu pe a iai se soliga o le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino o le tina faʻamoemoe ma e masani ona maua i na o suega suʻesuʻe. Atonu e le lagona e le fafine lava ia suiga faʻaleaga. Ae ui i lea, o lenei maʻi, lea i le tele o tulaga e tutupu pe a uma le fanau mai, e mafai ona avea ma se meaʻai o le maʻisuka masani, faʻapea foʻi ma maʻi o le endocrin. Afai o le auiliiliga na faʻaalia ai ketones i le urine, e tatau i se fafine maʻitaga ona maua ni suʻesuʻega faaopoopo e faʻaesea ai le iai o le maʻisuka moni ma faʻamaʻi pipisi. E tāua tele le faʻatūina o le paleni paleni o mea taumafa, faʻamalositino pulega o le aso, faʻaaogaina atoatoa le faʻaaogaina o meainu malosi, vailaau oona ma mea leaga.

Faʻailoga

O faʻamalositino mo ketones i le urine e mafai ona faia uma i lalo ole falemaʻi ma i le fale. Mo suesuega ole suʻesuʻega, o le a manaʻomia le urine ma le toto o le tagata gasegase, lea o le a fuafuaina ai le acetone i le taimi o suʻesuʻega lautele.

Mo suʻesuʻega i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina pusa faataitai o suʻega, lea i lalo o le aafiaga o acetone acids e suia ai la latou lanu. I le taimi lava e tasi, o le lanu o le lanu e taʻu mai ai le ogaoga o le maʻi o le maʻi, lea o loʻo manino ona faʻaalia e le numera o le faʻaopoopoga.

O se suega i le fale e mafai ona faʻaalia ai taunuuga nei:

O le tau o nei fasi pepa e maualalo, i le itulagi o 300 rubles. O loʻo faʻatau atu i le toetoe lava o falemaʻi ma faʻatau atu e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi.

Ae e tatau ona maitauina o suʻega a le fale mo tino o le ketone e le suitulaga i faʻataʻitaʻiga o fale suʻesuʻe.

O le faavae mo le togafitia o le ketonuria i le maʻisuka o le faateleina lea o lau inisalini e tuuitiitia ai lou toto suka. Faatasi ai ma se uiga malie o le faʻalavelaveina o togafitiga faʻapitoa, e pei o se tulafono, ua lava lea e faʻaleleia ai le tulaga o le maʻi.

I le ketonuria ogaoga, pe a oʻo ina faʻalauteleina e le maʻi le acidosis, e manaʻomia lona togafitiga faʻapitoa. O le mea lea, o le togafitia o lenei faʻafitauli o le maʻisuka e na o totonu o le falemaʻi e faia i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi.

Ina ia faia lenei mea, o taualumaga nei e faatinoina:

  • Faʻateleina le fua o le inisalini puupuu, ona siaki lea o le maualuga o le suka i le itula. Fesoasoani e aveese le glucose i le tino ma i le taimi lava e tasi le maualuga o le suka i se tulaga masani,
  • Faʻafefete le fusi o le saline i le tagata maʻi. E fesoasoani tele i le faʻafefeteina, e masani ona tupu i tagata gasegase i le acidosis ona o le tele o le leiloa o le vai ona o le tele o le urination,
  • Le faʻaofiina o vaifofo eletise i le toto o le tagata maʻi. Fesoasoani e toe faʻafoisia le paleni o masima o le tino,
  • Faia o faʻagasologa e faʻaleleia ai le tulaga o le acid-base. E manaʻomia lenei mea e faʻaitiitia ai le maualuga o le acetone acid i le toto o le tagata maʻi ma toe foʻi i ai i se tau masani o le pH,
  • Le faʻaogaina o tui puipuia ma vailaau faʻamaʻi. O le fesoasoani muamua e faʻaitiitia ai le viscosity o le toto, lea e matauina i le taimi o le faʻamalolo. Ma o le lona lua o loʻo taofia ai le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga.
  • O nisi taimi e faʻaaogaina ai le kulūkose i le taimi o togafitiga. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le pa'ū i le maualuga o le maualuga o le suka o loʻo malosi tele ma hypoglycemia.

I le togafitiga lelei o le ketonuria, o le a le pine ona mou atu faailoga o le faʻalavelave, ma ua toe faʻafoisia atoatoa le tulaga o le maʻi. I le lumanaʻi, ina ia puipuia le atinaʻeina o sea tulaga, e taua le faʻatusatusa saʻo o le inisalini ma ia faia pea le injections o fualaau faasaina ile taimi. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le autu o le faafitauli.

Le tulaga o le taufaasese o le maʻisuka, faatasi ai ma eseesega eseese mai le masani i le olaga toetoe lava o ituaiga uma o le tino o le tagata. Ketosis, ketoacidosis ma le maʻisuka sili ona lamatia ai le ola.O le gasegase o le ate o le tino e fesoasoani i le faaputuga i le toto o tino o le ketone (ketoneemia) - o mea e maualalo ole oxidized o le gaʻo gaʻo (acetoacetic, beta-hydroxybutyric acid, acetone), e mafua ai le faaitiitia o le toto toto ma le atinaʻe o le acidosis, lea e mafua ai le malepelepe o masini. O le faʻamalosia o le faʻamautuina o le kulukose i gaʻo ma le excretion o tino o le ketone i le urine (ketonuria) e faʻapupulaina ai le mamafa o le tino i totonu o le renal tubules, e faʻateleina le atinaʻeina o le polyuria (vave vave), lea e oʻo atu ai i le faʻamalaina. O le falemaʻi o le ketoacidotic tulaga o loʻo faʻaalia e uiga o le faʻasalaga o le maʻisuka, ma o lona mamafa e faalagolago i le tikeri o le faʻafitauli o le tino i le tino ma le ketogenesis. E tele tulaga o le ketonuria e mafai ona iloga, e faalagolago i mea o loʻo i totonu o tino o le ketone i le urine na maua i le taimi o ana suʻesuʻega.

I le kosolo malie, o siama o le acetone ma le eleelea vaivai o le gaioiga i le acetone, o le maualuga o tino o le ketone 0.10-0.20 mmol / L, o le maualuga o le HCO2 i totonu o le toto plasma e masani, o le pH o le toto toto e masani lava, o le glycemia levels i totonu o le masani mo le maʻi, pe laʻititi maualuga atu, maualuga siklucosuria tulaga masani mo le maʻi pe laʻititi maualuga. Ua leai ni faailoga o le falemaʻi poʻo ni faʻamaoniga o le taufaasese malie o le maʻisuka ua faʻateleina. Ina ia faʻaitiitia le mafuaʻaga o le kosotoso, e tatau ona mulimuli i se taumafa lea e le aofia ai gaʻo mai le meaai a le tagata maʻi ma e fautuaina e faʻalauteleina le faʻaaogaina o sua o le natura, fua e le faʻasalaina, vine ma vai inu. O togafitiga faʻamaʻi e faia e pei ona faatonuina e le fomaʻi i luga o se falemai.

A faʻaalia ketose o le maualuga o le tino o le ketone o le 0.30-0.55 mmol / l, o le maualuga o le tino o le HCO2 i le plasma toto e masani pe itiiti foi le faaitiitia, o le pH o le toto toto e masani lava, o le maualuga o le glycemia e sili atu nai lo tulaga masani, masani lava i totonu 14-15 mmol / L, maualuga maualuga o glucosuria, e masani lava i luga ifo o le 30-40 g / L. , o faʻamaoniga o le matuia tele o faʻamaʻi o le maʻi ua lauiloa: vaivaiga, fiainu, palaʻele susu, polyuria. Togafitiga o se tagata maʻi i se setete o le kososis ogaoga e tatau ona faia i totonu o se falemaʻi o le endocrinological poʻo le togafiti.

Ma le ketoacidosis O le maualuga o tino o le ketone e sili atu nai lo le 0.55 mmol / L, o le maualuga ole tino o le HCO2 i le plasma toto ua faaitiitia, o le pH o le toto maualalo e masani pe lalo ifo o le 7.35, o maualuga o le glycemia e sili atu i le 15-16 mmol / L, o nisi taimi i totonu o le tele o fesuiaiga e tutusa ma le tagata maʻi, o le maualuga o le glucosuria e maualuga, 50-60g / l pe sili atu foi, o faailoga o le taufaasese o le maʻisuka: viynamia, polydipsia, polyuria, faaitiitia le fiaai. Togafitiga o se tagata maʻi i se setete o le ketoacidosis o loʻo faia i totonu o se falemaʻi endocrinological poʻo le togafiti. O le falemaʻi e faʻatinoina i se auala faanatinati.

PI prekome urine reaction to acetone, o le maualuga o tino o le ketone e sili atu i le 1.25 mmol / L, o le maualuga o le HCO2 i totonu o le toto plasma ua faaitiitia, o le pH o le toto toto i lalo ifo o le 7.35, o maualuga o le glycemia e sili atu i le 16-18 mmol / L, o nisi taimi i totonu o fesuiaiga e masani lava ona maualuga, 50-60 g / l, e masani lava ona maualuga, o loo i ai le alualu i luma o faailoga o le taufaasese ogaoga o le maʻisuka: o le manava, o le moe, anorexia, nausea, o nisi taimi e vomiting ma tiga tiga tiga, polyuria ma polydipsia ua faateleina. Togafitiga o gasegase i le tulaga muamua o le a faia i le potu maʻi tigaina (resuscitation), i lona toesea - i le endocrinological poo le togafitiga. Falemaʻi i le faʻatonuga vave. I le le lava o le taimi talafeagai ma le lava togafitiga, o le setete o le pronoun ketoacidosis, o le muaʻi muamua e mafai ona liua.

Aisea e faʻaalia ai tino o le tino?

Faʻatasi ai ma le leai o se kulukose, o le vaevaega o gaʻo amata, o le faʻamoemoega o le toe faʻaleleia o le malosi o le tino. Mo le faʻavaeina o le faagasologa e maualuga maualuga, o le i ai o le oxaloacetic acids e faʻamalosia. Ae e sau mai le kulukose. Ma, o le mea lea, e tatau i le tino ona faia na o ia lava. Ae o le glucose ma le oxaloacetic e mafua ai ona le lava le lelei o le faagasologa o le liuaina o gaʻo susu.

O le iʻuga, o se isi suiga o le faʻamaʻiina o le gaʻo amata. Aʻo tele ni tino o le ketone. Ae ui i lea, i le faagasologa o le mānava, faʻapea foʻi ma le urine, o loʻo alu ese mai le tino.

E i ai le tele o mafuaʻaga e faʻaputuina ai nei tino i le tino. O nisi oi latou e lamatia saʻo le ola o tagata. E aofia ai:

  • ogaoga o le maalili,
  • anapogi mo se taimi umi,
  • maʻitaga
  • gaoioiga faaletino
  • fulu
  • le faatapulaaina o taumafa o meaai a le protein,
  • kanesa
  • maʻisuka malosi
  • ania ma isi tulaga tiga.

Afai e tupu le ketonuria i tua o le maʻisuka, e tatau ona vave suia lau meaai. O le mea moni o nisi taimi e tupu ai pe a iai se tulaga le lelei i le va o gaʻo ma meaʻai e gaʻoina i meaai. O se paleni taumafa o le a faaitiitia le ono mafai ona solia.

Afai o le urine ei ai le manogi o le fetal i le ketonuria, o lenei mea o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le kulukose i totonu ma le maʻisuka.

A oʻo mai le acetone ma le acetic acid i le vailaʻau, o le a matauina e fomaʻi le fesuiaiga o le maʻi i se tulaga sili ona ogaoga, lea ei ai le lamatiaga o le hyperglycemic coma.

O fea e sau ai kiona tino?

E pei ona taʻua muamua, e faia e le tino i ni mea laiti. E masani lava, o fatugaʻo e nafa ma le gaioiga o le latou pule faitalia.

Ae ui i lea, o nisi taimi o tino ketone o loʻo i totonu o le tino i se aofaʻiga tele. E afua ona o le soliga o faiga faʻafomaʻi. I nisi tulaga, latou te aliali i totonu o le tino pe a maeʻa le taotoga ona o le malepe o le polotini na mafua mai i se manua o le gaioiga. I le faaopoopo atu i le urine, o le acetone ma le acetic acid e faaputuputu i totonu o le toto. O lenei tulaga e taua o le ketoneemia.

Lafo mo le ketonuria i le maʻisuka

O le autu o le togafitiga o le faʻaitiitia o le toto suka. Ina ia faʻamautinoa le faʻatinoga, e tatau ona e faʻatupulaʻia le tui ole inisalini. O togafitiga faʻapitoa e fautuaina pe afai o le maʻi e faʻaalia ai ia lava i se foliga malu.

A oʻo atu le ketonuria i le vaega mulimuli, faʻapupula le ketoacidosis. I lenei tulaga, e manaomia e le tagata maʻi ni togafitiga faafomaʻi. O gaoioiga nei e manaʻomia:

  • Faʻateleina le fua o le inisalini puupuu. I lenei tulaga, e tatau ona siaki le maualuga o le suka i itula uma.
  • Sasaa i le vaifofo (malolo). E tatau lea mo le faʻamaʻavaʻaina i le acidosis.
  • Faailoa atu vaifofo eletise i le toto. O lenei faiga e toe faʻafoisia ai le paleni vai masima.
  • Faʻaleleia le tulaga o le acid-base (parameter homeostasis). O ia faiga e faʻaitiitia ai le maualuga o le acetone acids i totonu o le toto ma faʻamaonia ai lona maualuga o le pH.
  • Faaitiitia le viscosity o le toto lea e tupu mai i le tala o le faamalolo. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia e le tagata maʻi manaʻoga faʻapitoa.
  • E taofia ai le atinaʻe o le mumū. Antibacterial therapy e faʻatautaia lenei galuega.

Afai o le suka toto e sili atu ona maualalo pe o loʻo i ai se tulaga lamatia, o lona uiga o le maʻi atonu e manaʻomia se vaifofo o le kulukose. O le a fesoasoani lenei mea e aloese mai le hypoglycemia.

Afai o le togafitiga o le ketonuria e amata i se taimi talafeagai ma saʻo, ona vave faʻalelei lea o le maʻi. I lenei tulaga, o faʻafitauli e mafai ona aloese uma pe vave ona taofi.

Faatasi ai ma le ketonuria, e tatau ona e mulimuli i se meaai malosi. E leai se mea e tatau ona e matelaina ai, ae o nisi meaai mai le meaai e tatau ona aveeseina. O se tuusaunoaga i meaʻai o le puipuia lea o oe lava mai le faateleina o ketones i le urine:

  • soupu i luga o mushroom, ponaivi po o ni iʻa,
  • faʻasalaga,
  • iʻa iʻa (faʻataʻitaʻi ma pike e mafai),
  • meaʻai suamalie
  • ulaula meaʻai
  • piko ma pi,
  • fualaau suamalie, apu o ituaiga oona, kiwi, faʻi, cherries,
  • musika
  • eggplant, tomato, pepa,
  • meaʻai, rhubarb, faʻapiopio,
  • leki
  • sau sau
  • uliuli uliuli, kofe ma suauu.

O le maʻisuka faʻatasi ma se ituaiga o meaai e le tatau ona i ai ni faafitauli, talu ai ona o lona maʻi e aofia ai meaʻai faapitoa ma nisi faʻamau.

Puipuiga

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona aloese mai faʻafitauli faigata. I le tulaga o le ketonuria, o le mea sili ona taua o le puipuiga o le lelei lea o le faʻaaogaina o le inisalini. O lona uiga e tatau ona faʻatonu e le fomaʻi le vailaʻau. O le siakiina e le aunoa o fua o le suka o le a mafai ai ona e fetuunai vave le fualaau o le fualaau faasaina pe a tatau ai. E taua foi le ave insulin i le taimi lava e tasi.

Mo faamoemoega puipuia, e tatau foi ona taʻitaʻia se olaga ola maloloina. I le faaopoopo atu i taumafa talafeagai, o lona uiga o le galue malosi faaletino, savali i le ea fou ma le taimi ma le atoatoa togafitiga o faamaʻi masani.

O Ketoneuria e tupu mai i le tulaga o faʻafitauli o le maʻisuka. O fua puipui e fesoasoani e faʻaitiitia ai le lamatiaga o lenei mea. Afai e le mafai ona alofia togafitiga, ole togafitiga e tatau ona vave amata, liliu atu i fomai mo se fesoasoani.

Ketones, maʻisuka ma le maʻitaga

O se faailo taua o le i ai o le maʻisuka o le siakiina o le kulukose faatasi ma ketones i le urine. Afai o nei mea e lua o loʻo maua i le uluaʻi masina, o loʻo i ai se tulaga maualuga e maua ai e le fafine le maʻisuka moni, lea sa i ai muamua aʻo leʻi maʻitaga. O lenei tulaga e matua le lelei lava mo le tina o loʻo faʻamoemoe ma le atinaʻe o le tamaititi. E lamatia ai se fafine e maua i le polyhydramnios, faʻanoanoa faigata, faʻamaʻi pipisi, hypoglycemia, faʻamaʻaloga o le fetal, faʻamutaina o le maʻitaga, vave ma le tuai o le gestosis, ogaoga faʻamaʻi. E mafai ona fanau se pepe ma faʻalavelave eseese. O loʻo maua le faʻasoa o le maʻi i le 1.3% o tamaiti, pe afai o se tina e faalagolago i le insulin, ma i le 6.1% - pe a maʻi se tama. Afai e maua ketones i le urine aʻo maʻitaga, ma faʻamaonia le siama o le maʻisuka masani, e tatau i le tina faʻamoemoe ona togafitia togafitiga na faatonuina e le fomaʻi ma alu ai i se taumafa malosi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le fuafuaina o ketones i le urine e mafai ona faia i le fale suesue ma i le fale. Ole suega faaletulafono e masani lava ona maua. Mo lona faʻatinoga, o se vaega faʻapitoa e faatumulia i se alkaline substance ma le sodium nitroprusside ua tuʻuina i le urine mo le 1 minute. O mea totino o fofo o le eleelea e faapea afai ei ai se vaega tele o ketones i le urine, latou te suia lanu mai le paʻepaʻe i le lanumumu-lanu mumu. O le susulu atu o le lanu, o le tele o ketones o loʻo i ai. La latou fuainumera, o lenei suʻega e faʻaalia naʻo le latalata. Mo nisi numera saʻo, o le suʻeina o le suʻega. Ae i le Suʻega Faale-tulafono o loʻo i ai se avanoa tele - e mafai ona faia tutoatasi i le tele o taimi. Faʻailoa atu i maʻisuka, fafine maʻitaga, tamaiti e maua i le gasegase o le acetonemic syndrome. Pe a togafitia i sauniuniga o vaega ole sulfhydl (Captopril, Capoten ma isi), o le suʻega e le faʻamaoniaina ia lava ma atonu e ono maua ai se iuga leaga.

Togafitiga ma le puipuiga

E mafai ona togafitia le Ketosis i le fale. O le mea autu mo le maʻi o se taumafa malosi. O fualaau faasaina ua faauigaina o le "Cocarboxylase", "Taua", "Splenin", "Methionine". Ma o na ketones i le urine e le faateleina, e faasaina ona faʻaoga mea nei:

- soupeti poʻo le borscht i luga o le ponaivi, iʻa, mushroom broth,

- iʻa iʻa (sei vagana ai pike ma pike perch),

- meaʻai gaʻo, e aofia ai le sisi ma le sisi,

- apu oona, fua o le citrus, cherries,

- nisi o fualaau faisua (tamato, pepa, eggplant, sorrel, spinach, rhubarb),

- sau sau (mayonnaise, ketchup, adjika),

- keke keke, sukalati, masi,

- kofe, mea inu gaʻo, lauti uliuli.

O oloa e faʻamapulaʻaina:

- nisi o fua (faʻi, kiwi),

Faʻasolosolo i le kososis ma le ketoacidosis, o togafitiga e faia faʻamaʻi. O le puipuia o nei aiaiga e aofia ai meaʻai talafeagai ma le faʻaitiitia o le puleaina o le aso, ma mo maʻi maua i le maʻisuka - i le taimi o le inisalini inisiua ma le siakiina masani o ketones i le urine.

Ketone body in urine - o le a le uiga? Faailoga o le tupu o ketones i le urine.

O le Ketone body poʻo le ketones o se tuufaatasiga o elemene o gaʻo gaʻo: beta-hydrobutyric, acetoacetic acid ma acetone, na gaosia e le ate ma faʻamalosi i le urine ona o le le atoatoa o le faʻavae.

I tagata soifua maloloina uma, o le a faʻavaivaia ai aʻa i le vai ma le carbon dioxide. I nisi faʻamaʻi, aemaise lava i le maʻisuka, o le faʻaititia o le inisalini, o se taunuuga o le mea e le o faʻamaʻapeʻavaʻa atoatoa ai mea aoga amino ma gaʻo. O totoe o totoe e maua i le ketone bodies.

Ketones i le urine e fuafuaina faatasi, ma faʻamalosi e gaʻo i le aso i se aofaiga e oʻo atu i le 50 mg, o le masani.

Faʻateleina le urinary acetone i se tamaititi

I tamaiti, o lenei tulaga e sili atu ona iloagofie nai lo tagata matutua. I lenei tulaga, ketonuria e le o taimi uma e maua ai. O le faateleina o tino o le ketone i le faanatinati o tamaiti o se tasi lea o faailoga o se faʻalavelave o le gasegase, lea ua matua faateleina ona o se tulaga le lelei o le siosiomaga, ua mafua ai ona faaitiitia le puipuiga a le tamaititi.

E le gata i lea, o le faateleina o le aofaiga o tino o le ketone i le urine e mafai ona i ai mafuaaga e pei o fiva, faamaʻi viral, ma siama. Le lelei o meaai paleni ma le atuatuvale e mafai foi ona taitai atu i le manogi o le acetone i le urine. I tamaiti laiti, e mafai ona avea le tulaga o se tali i le ave o vailaʻau. O lenei mea e afaina ai le puipuiga o le tino, ma e le mafai e le ate ona feagai ma le aveeseina o tino o le ketone.

Malamalama o le tamaititi o loʻo i ai se faʻaopoopoga o mea o le acetone i le urine, e tusa ai ma taiala nei:

  • vulu pe a uma ona 'ai pe inu
  • leai se manaʻo. E le manaʻo le tamaititi e 'ai ma inu, lagona le fiafia,
  • pipisi pipisi o le tino
  • faamalolo le tino. O le pepe e paʻu, paʻu vevela, vaivaiga, o se mumusu le lelei, lau mago ma le vevela, o se faʻaitiitia o le vai na faʻasaoina,
  • faʻaleagaina le faʻalavelave faʻalavelave: vaʻaia o le tino, faʻalavelave, liliu atu i le galo ma le moe,
  • vevela
  • acetone manogi o le urine, puaʻa mai le gutu,
  • faateleina le ate.

I le lamatiaga o tamaiti mai le tasi le tausaga i le 12 tausaga. Faatasi ai ma le matua, o nei faʻalavelave e mou atu.

Afai e iloa se manogi o le acetone o le urine, e manaʻomia vave togafitiga faafomaʻi. O le a ia faʻamaonia pe faafitia le manatu o lenei ketonuria.

A o le inu se fomai, taumafai e inu tele. I totonu o le 10 minute, ia inu se sipuni o le teuteu o fualaau mamago, vai vai poo le afu o le chamomile.

O le a fesoasoani se faʻamamaina faamama. Vae solo se sipuni tele o masima i totonu o le lita o vai i le vevela o le potu. Faʻatasi ai ma le mea e maua mai ai le suavai, fai se siama. O le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le vevela ma aveese le sili atu o le acetone.

E taua le faʻaaogaina ma faʻamalamalama tulaga na tutupu i le ketonuria. A maeʻa ona suʻeina le maʻi ma maua ai, o le togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Faʻalagolago i le mafuaaga o le faʻamaʻi, togafitiga eseese.

O se suʻesuʻega o le ketonuria e manaʻomia ai se meaʻai. Suauu, kuka pe tao tao, lapiti po o moa, iʻa e maualalo le gaʻo o se filifiliga sili ona lelei i le taimi o se taumafataga. Mai soupasi, sili ona fiafia i fualaau faisua. Porridge, fualaau faisua ma fualaau suamalie, mea inu suamalie, meainu suamalie, sua suamalie.

Aano o aano o manu ma moa i luga, susu, suamalie, ulaula, meaai vevela ma meaʻai, faʻi ma citrus fualaau aina ua faasaina.

Afai e te mauaina faailoga o ketonuria, faʻafesoʻotai lau fomaʻi. O le a ia faʻatulagaina se suʻega, siaki faailoga, faʻamalamalama mafuaaga ma faia se faʻamaonia saʻo. Aua e te mafaufau ia te oe lava ma e le faʻaaogaina fualaau e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi.

Acetone i le maitaga

O tino pepe Ketone i le urine aʻo maʻitaga e masani lava ona iloa i le uluaʻi tausaga muamua ma le toxicosis. E le gata i lea, e mafai ona latou mausali i le faanatinati, e tusa lava pe lagona lelei e le fafine le tino, i le tulaga lea, o ketones o ni vailaau o le toxicosis.

Afai o tino o le ketone e maua i le mimi, e taua le fetuunaiga o le meaai saʻo ma amata ona inu vailaau i taimi talafeagai (ate o le enzymes, o fualaau e toe faʻaleleia ai le ate).

O le mauaina o ketones i le lona lua ma le tolu o le tolu masina e mafai ona fesoʻotaʻi uma i mea sese o meaʻai (o se fafine e le aofia ai gaʻo meaʻai mo le puipuia o le mamafa o le mamafa) ma le atiina ae o faʻamaʻi ogaoga o le endocrin - diabetes gestation, thyrotoxicosis.

I le maʻisuka faʻamaʻi (o se faʻamaʻi na tupu saʻo lava ona o le maitaga), ua matauina le ketonuria i le tolu tausaga tolu. Ae ui i lea, o le maʻisuka ua maua i sina taimi muamua i le faʻaaogaina o suʻega e fuafua ai le maualuga o le kulukose. E ala i se auiliiliga masani o le urini, o le maualuga o ketones i le urine e mataituina, lea e taua mo le vave maua o le ketoacidosis, o se tulaga lamatia faaletino i le tina ma le fusi.

Keteturia i tamaiti

O Ketonesia e taatele i tamaiti ei lalo ifo o le tasi tausaga le matua ma e leai sona aoga faʻapitoa. Sueina o ketones i le urine o se tamaititi faatasi ai ma se faʻalavelave o le tulaga lautele: o le foliga mai o le vomiting, o le maualuga o le nofoa, fiva - e faailoa ai le ogaoga o soliga i le tino o le fanau. Ketonuria, i lenei tulaga, o se taunuuga o le umi o le gastrointestinal upsets, atonu e taʻu mai ai mea sese o le dysentery poo meaʻai.

O tino o le Ketone i le urini o se tamaititi e mafai ona fuafuaina i se tulaga tutoatasi e ala i ia faailoga e pei o foliga o se manogi o le acetone mai le urine ma mai le gutu o le tama, aemaise i le taeao. Afai e foliga mai o le tamaititi e le lava, ona mafai lea ona e fetuunai lona tulaga ma ni faailo o le acetone i le faanatinati i le fale na o oe. E tatau ona e ofoina atu ia te ia se vai tele: vai e leai ni gaʻo poo teuteuga o vine. Ia tuʻuina atu foʻi i tamaiti le kulukose-masima vaifofo e toe faʻafoʻi ai le paleni vai-electrolyte.

O le mea lea, o se taumafataga e tausia mo le 5 aso. E faʻatagaina e 'ai: meaʻai, gaʻo susu gaʻo susu, alalaisa i luga o le vai, masini fualaʻau mai pateta, kāloti ma pasta.

Afai o le tulaga o le tamaititi e matua leaga lava: e musu o ia e inu pe inu, foliga lethargic, e malosi malosi le acetone mai lona gutu - e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

O le maualuga o ketones i le urine matutua e masani ona faʻaalia ai le maʻisuka. I lenei tulaga, o le tagata maʻi ua faatonuina se suʻega toto e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e faʻamoemoeina i luga aʻe o le maʻisuka.

Ketonuria i se tagata matua e mafai ona faʻamoemoe i le inupia, onosaʻi umi le matelaina, meaʻai gaʻo-free-free, ava malosi. Ma faʻatasi ai ma isi faʻamaʻi o le endocrine: thyrotoxicosis, tumutumu o le tino ma le pituitary gland, lea e oʻo atu ai i le hypercystic steroid production (i nei tulaga, auala faaopoopo mo le suʻeina o maʻi ua faatonuina).

Tulaga masani mo se tagata soifua maloloina

E masani lava, e oʻo atu i le 50 mg o ketones e faʻateleina i le aso ma le urine, lea e le iloa e suʻega suʻesuʻe. I se faʻataʻitaʻiga lautele o le suʻega o le urine, o tino o le ketone o loʻo faʻaalia e le KET symbol. O le auʻiliʻiliga e faʻapitoa pe afai e le iloa ia ketones i le urine.

Ketones i le urine ua fuafuaina i auala e lua o suʻesuʻega: suega a Lange ma le Lestrade, lea e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o mea faʻaalia e tali atu i mea o loʻo maua i le acetone i le tino o le maʻi. O le suega o le acetone e mafai ona faia i le fale mo oe lava, mo lenei mea, o faʻamatalaga faʻapitoa faapitoa e faʻatau atu i falemaʻi e suia lanu pe a fegalegaleai ma le acetone.

Afai tatou te talanoa e uiga i fuainumera numera o tino o le ketone, ona fesuisuiaʻi lea o latou anotusi numera i le range mai le 0 i le 0.05 mmol / L.

O le a le uiga o le faʻailoga 0.5?

Mo le suʻesuʻega o le ketoacidosis o le maʻisuka, o suʻega faʻapitoa o toto e faʻaaogaina e fuafua ai le maualuga o ketones i le toto. Mo lenei mea, o le suʻega mo mea e maua i le beta-hydroxybutyric acid i totonu o le toto ua faʻaaogaina. O lona anotusi i le va o le 0 i le 0.5 mmol / L o le masani, ae ui i lea, o le tau o le 0.5 mmol / L o loʻo taua o le laina tuaoi ma faʻaalia ai le mafai ona atinaʻe le ketoacidosis o le maʻisuka. O le mea lea, pe a maua le beta-hydroxybutyric acid i le maualuga o le 0.5 mmol / L, o le suʻesuʻega lona lua e manaʻomia. Afai e faʻaitiitia le faʻamaoniga o suʻesuʻega mulimuli ane, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i iuga masani.

Afai e maualuga le maualuga i luga o le 1.5?

O le faʻasalaga o tino o le ketone i le toto i luga aʻe o le maualuga o le 1.5 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le ketoacidosis o le maʻisuka, o le taunuuga o le le maualalo o le insulin i maʻi e maua i le maʻisuka ma ua lamatia ai le soifua o le tagata maʻi.

Aʻo le mea o loʻo i ai i le beta-hydroxybutyric acid i se aofaiga o le 1.5 mmol / L poʻo le maualuga, o le tagata maʻi e manaomia vave le falemaʻi ma faʻamautuina mulimuli ane le fua o le inisalini. A leai, ei ai se tulaga lamatia o le atiaeina o le maʻi suka.

O taunuuga o le ketonuria i tagata mamaʻi ma le maʻisuka o le atinaʻeina o le ketoacidosis o le maʻisuka, lea, e aunoa ma le le lelei poʻo le le talafeagai o togafitiga, e avea ma se maʻi suka.

Ketonuria, o se taunuuga o le gasegase i fafine maʻitaga ma tamaiti, e pei foi ona atiae e tetee i le fiaai, meaai, fiva, tulaga afaina, ava malosi i le leai o togafitiga, e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi.

E tusa ai ma le talaaga o le ketonuria faaumiumi, o le maliu e mafai ona tupu ona o le manaia o le fatu ma le manava, cerebral edema.

Ketones i le urine mo le maʻisuka: o le a le uiga

Faatasi ai ma se ala faigata o le maʻisuka, talu ai ona o le faateleina o le maualuga o le acetone i le toto, o le maualuga o ketones i le urine e faateleina. O lenei tulaga e taua o le ketoacidosis. E atiina ae ona o faʻalavelave i totonu o le gaosiolosi gaʻo ma e manaʻomia le vaʻaia, aua e ono mafua ai le atinaʻeina o se ketoacidotic coma. I totonu o lenei tusiga, o le a matou faʻalauiloaina oe i mafuaʻaga o le atinaʻe o ketoacidosis, o ona faʻamaoniga ma taʻiala tau togafitiga.

Ketones (po o ketone body) i le urine o se vaega o mea faʻalaʻau o loʻo faʻapipiʻiina i le ate i le taimi o le vaevaeina o gaʻo ma le tuʻuina atu o le kulukose. Latou te aofia ai le acetone, β-hydroxybutyric ma le acetonacetic acid.

E masani lava, o nei mea faʻateleina e vave ona pala, ma o se vaega itiiti e faʻamalosi i fatugaʻo. E toalaiti lava i latou i le urini latou te le o iloa i taimi o se suʻesuʻega masani.

Aʻo le iai o ketones i le urine e le leaga

Ketones i le urine o le maʻisuka e mafai ona tupu ona o le le tausisia o se taumafataga maualalo. Afai e le tusa ai ma le talaaga o lenei mea, o le toto toto o le tagata maʻi e le faateleina i le 13 mmol / l pe sili atu foi, ona o ia suega e le o se mafuaaga mo le faatonuina o togafitiga.

E fautuaina le maʻi e masani ona siaki le maualuga o le kulukose e faʻaaoga ai se glucometer ma faʻamaʻo saʻo le inisalini. Afai e le mulimulitaia nei fautuaga, o le maualuga o ketones e mafai ona faateleina ma taʻitaʻia ai le atinaʻe o ketoacidosis.

Aisea e atiae ai le ketoacidosis

O le ketoacidosis o le maʻisuka o le iuga lea o le gasegase o le metabolism. O gasegase e ulufale atu i le tino o le tagata maʻi e le mafai ona faʻafefeteina i totonu o le uaina o suga, ma o le le lava o le inisalini e taʻitaʻia ai le mea moni e le mafai e suauʻu ona faʻaaogaina le kulukose e avea o se punaoa malosi. O le iʻuga, e faʻaaogaina e le tino faʻaagaaga mai le gaʻo ma faʻaaogaina ma le malosi. Ona o lenei mea, o gaʻo ma proteins e leʻo faʻamaʻiina atoa ma fausia ai acetones, lea e faʻaputu i le toto, ona oʻo mai ai lea i le urine.

Ketones i le urine ma le ituaiga muamua o le maʻisuka e aliali mai pe a oʻo le maualuga o le kulukose i le toto i le 13.5-16.7 mmol / L pe a sili atu le glucosuria i le 3%. I le leai o togafitiga talafeagai, o le ketoacidosis e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le ketoacidotic coma.

I le avea ai o se tulafono, o le ketoacidosis i le maʻisuka o le taunuuga o se maʻi le lelei poʻo le taunuuga o togafitiga le talafeagai:

  • le lava le puleaina o le insulin
  • teena le puleaina o le inisalini,
  • i nisi o taimi le misia
  • seasea ona pulea le maualuga o kulukose o le toto,
  • ole fua saʻo o le fetuunaiga ole inisalini, e faalagolago i faailoga o le mita,
  • o le faʻaalia o se manaʻoga faaopoopo mo le inisalini ona o le faʻaaogaina o se aofaiga tele o meaʻai mauoa-gaʻo poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi,
  • pulega o inisalini lea e le lelei ona teuina pe ua maeʻa,
  • se faʻafitauli o le insulin pamu po o le penisini ins.

O tulaga nei e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le ketoacidosis i le maʻisuka o soo se ituaiga:

  • gasegase ogaoga poʻo le faʻaogaina o le faʻaoga,
  • manuʻa
  • maʻitaga
  • ave faʻamalosi ile inisalini: glucocorticosteroids, diuretics, fualaau faʻafeusuaʻiga tau feusuaiga,
  • Togafitiga
  • tagofia o fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le lagona o le tino i insulin: antipsychotics, ma isi,
  • le faʻaaogaina o le insulin i le taimi o le faʻasalaga o le maʻisuka ituaiga 2.

O nisi taimi o le mafuaaga o le atinaʻe o ketoacidosis o mea sese a fomaʻi:

  • le faʻaleagaina o le inisalini i le maʻisuka ituaiga 2,
  • le maʻisuka ituaiga le maʻisuka e leai se maʻi.

E faʻapefea ona iloa foliga o ketones i le urine

Ina ia iloa ketones i le urine, o auala nei e mafai ona faʻaaoga:

  • suʻesuʻeina o le urine i totonu o le fale suesue - o taunuuga e fuafuaina e pei o le "+" (+ - o se tali le lelei e uiga i le i ai o foliga o ketones, ++ poo +++ - o se tali lelei e faailoa ai le i ai o ketones i le urine, ++++ - o le i ai o le tele o ketones i le urine),
  • vaega o suega - o le suʻega ua tuʻuina i totonu o le uila mo ni nai sekone, ma o le a faʻamatalaina iʻuga e ala i le faʻatusatusaina o le lanu i luga o le laupepa ma luga o le fua o loʻo faʻapipiʻi i le afifi.

I le fale, i le leai o ni suʻega, e mafai ona e iloa le i ai o ketones i le urine e faʻaaoga ai le amonia. O lona pa'ū e tatau ona faaopoopo i le urine. O lona lanu i le mumu sesega o le a faʻaalia ai le i ai o le acetone.

I le tele o tulaga, o le ketoacidosis o le maʻisuka e atiina ae i luga o le tele o aso, ma o nisi taimi i luga o le 24 itula.

I le taimi muamua, e amata ona popole le tagata maʻi i uiga e iloa ai le faateleina o le toto suka ma leai se inisalini:

  • matuai galala
  • faʻaoga faifaipea,
  • vaivaiga
  • togi le mamafa,
  • paʻu mago ma mucous membranes.

I le leai o togafitiga, o le faateleina o le acidosis ma le atinaʻe o le kososis e tupu:

  • manogi o le acetone mai le gutu,
  • vomiting ma le gaioiga
  • Le manava a Kussmaul (loloto ma le pisa).

O le faʻaleagaina o lenei tulaga e faʻapogai ai le faʻalavelave i le vaega o le tino o le tino:

  • ulavale ma le faʻafefe,
  • tiga o le ulu
  • faʻaleagaina
  • moe
  • muamua ma le ketoacidotic coma.

Togafitiga o le ketoacidosis e tatau ona amata i le faailoga muamua o le ketoacidosis, o le auai o loʻo faʻaalia e le iʻuga o suʻega o toto ma urine.

O se tagata gasegase o le ketoacidosis o le maʻisuka i le laasaga muamua (ao tumau pea le malamalama ma le leai o ni faʻalavelave faʻaleagaina) o loʻo faʻamaʻi i le falemaʻi poʻo le endocrinology. Ma gasegase i se tulaga sili ona ogaoga - i le potu maʻi tigaina.

Ina ia faʻatulaga le fuafuaga saʻo togafitiga, e mataituina pea e le matagaluega faailoga taua.

O fua nei o loʻo aofia ai i le fuafuaga mo togafitiga:

  • inisalini togafitiga
  • faʻamamaina faʻamalolo,
  • aveeseina o le acidosis,
  • toe faʻaleleia o tagata palota ua leiloa,
  • togafitiga o faʻamaʻi na mafua ai le faigata o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga