Faʻafefea ona faʻaaoga le wormwood mo pancreatitis?

O le pancreatitis o se gaioiga e le afaina ai i le pancreas. O se gasegase ma tumau. O lenei faʻamaʻi e matua ogaoga ma e manaʻomia ai togafitiga talafeagai. Ae o togafitiga e le gata na o le faafomai, ae o isi foi metotia.

Aisea e taua ai le togafitia o le pancreatitis? Ma talu ai ona o le le afaina o le mumu ona o le faʻaleagaina tumau o sela e mafai ona oʻo atu ai i le maʻisuka malosi, gasegase tumau o fatugaʻo ma le ate, ma o le mea sili ona leaga ma le sili ona le aoga o le mea e le o ni mea e faʻaogaina.

Ona o le atinaʻeina o le paʻu, o le tele o taimi o le okeni o loʻo faʻasalaga pe vavae ese atoa. E le gata i lea, o neoplasms maaleale e mafai ona tuʻuina atu ai meaʻai ma faʻasolo i isi totoga, lea e mafua ai le lamatia tele i le soifua o le tagata maʻi.

Mo togafitiga o pancreatitis, o vailaau faʻaleaganuʻu e le itiiti ifo lona aoga nai lo le aganuʻu. O le filifilia o tupe e faalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, lona tulaga. O a latou mea lelei, e seasea ona mafua ai ona fai ma vaisu, faʻaaogaina o latou aafiaga i luga o le tino mālūlū ma e seasea aʻafia ai aʻafiaga. O le mea sili ona taatele o le vao, o le chamomile, o le tino olaola, pasili, pateta, laʻau, togavao.

Le faʻamaloloina o aafiaga o le laau ma pancreatitis

O le tuufaatasiga o le wormwood e aofia ai le tele o mea e manaʻomia mo le faʻamalosiina o le tino o le tagata. Ina ia saunia se vaifofo mo pancreatitis, e mafai ona e faʻaaoga soo se vaega o le laau: fugalaau, laʻau, aʻa, aʻa. E mafai e togafitiga o le wormwood falemaʻi ona maua ai penefiti ole pancreatic:

  • Cholelithic (faʻamaʻapeʻa) - faʻasolosolo ma le malic acid o loʻo iai i le tuufaatasiga o le wormwood. O nei vaega e fesoasoani i le faʻamavaeina o maa i le gallbladder ma le faʻafefe.
  • Cholagogue - o saponins, oona ma le flavonoid glycosides o lo oi ai i totonu o le laau e faʻaleleia ai le vevela o le keke, lea e fesoasoani e aveese faʻamaʻi mai le pancreatic enzymes mai le pancreas ma faʻamalo ai lona lava gaʻoina.
  • O le Carminative - sesquiterpene lactones o loʻo i totonu o le eletise o le wormwood (tuʻu ai le oona) faʻaleleia le gaioiga afi o puipui o le tino, ma fesoasoani ai i le faʻamamaina o kesi na faia i le taimi o le gaʻoina.
  • O le fomaʻi ma le fomaʻi - o le atinaʻeina o pancreatitis e le faatagaina e le suauu taua o loʻo i ai i totonu o le laau, lea e aofia ai le maualuga o vaimoa. Monoterpine (thujone) e mafai ona i ai sona aʻafiaga i le fatugalemu o le tino o se tagata (faʻapogai ai le fausiaina o pepe).

Wormwood e mafua ai le lagona fiaai. O lona oona e faaosofia ai le galue o totoga o le gastrointestinal tract, e faʻavevesi ai le talipupuni oo latou puipui. O vailaʻau mai lenei laau e fesoasoani e faʻasalalau ai le malosi o le vai gastric.

E faʻapefea ona faia ni vailaʻau o le pancreatitis e maua ai le wormwood

O vailaʻau mai le wormwood ei ai se faʻafitauli lelei, ae e le tatau ona galo ia i tatou le matautia o vailaʻau faʻasaina ua saunia i le fale. Talu ai ona o le faaopoopo i le wormwood, o loʻo i ai nisi mea o loʻo i totonu o fualaau mo pancreatitis, e tatau ona e mautinoa o le a latou le mafua ai ni allergies i taimi o togafitiga. O se faataitaiga o le meli masani, o se vaega o le tele o vailaau masani. O lenei oloa e le gata o se mea faʻamaʻi masani, ae o loʻo i ai foi le maualuga o mea e oso ai le allergenic.

Ina ia saunia le fati o le a e manaʻomia:

E faʻapefea ona fai: 1 sipuni sipuni o le wormwood mo le 250 ml o le ava malosi (e mafai ona e vodka lelei), faʻapipiʻi le fagu, tuʻu i se mea pogisa mo le 21 aso. Filu le vailaʻau faʻamalosi.

Auala e ave: 1 tbsp. l anapogi ma vai masani, ona oʻo lea i le itula e tatau ona e 'ai. O le faʻasolosolo ua onā 3 taimi i le aso seia toe faʻaleleia.

Taunuuga: o vailaau e togafitia ai le tino pancreatitis (mumū o le tino o le pancreatic tissue) i totonu o le vaiaso, faʻasaʻo le tiga, faʻamalosia ai le gastrointestinal tract, faaleleia le tino cardiovascular.

O teuteuga ma totogifuapauina e faʻavae i luga o lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻamautuina o le gaʻoina o otaota, tuʻuina atu le soloia o maa i le gallbladder ma o se mea lelei lelei.

E le fautuaina le mea e fai ai: mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga, maʻitaga ma lactating tamaitai, tagata e maua i le cholecystitis (mumuna o le gallbladder), gastritis hypoacid (ma le maualalo o le acidity), maʻi o le manava, ma le le faapalepale.

  • fugalaau fou - 1 tbsp. l.,
  • vai malulu lelei - 250 ml,
  • meli masani - 1 tbsp. l

Auala e kuka ai: tuu se sipuni o laulaau fou o wormwood i totonu o se atigi fagu, sasaa vai inu, tapuni le tapuni ma tuu simmer mo le 5 minute e faʻafefete i luga o vevela vevela. I le maea ai o le 1 itula, faaopoopo le meli.

Auala e ave ai: faatasi ai ma le pancreatitis, ua inu le broth 3 taimi i le aso i le ⅓ cup 20 minute aʻo leʻi oʻo i meaai autu.

Taunuʻuga: o le teuteu e faʻamalieina ai le tiga, faʻafefeteina, faʻamautuina ai le mea e gaosia ai meaʻai, e maua ai se faʻamalologa.

E le fautuaina le teuteuga: mo tagata e maua i le fomaʻi, gapritis hypoacid, maʻi o le gasegase, maʻitaga ma fafine lacting, ma faʻapea foi ma le gasegase o le faamaligiina o le toto (subcutaneous, internal, nasal, menstruation mamafa).

Malosiaga mo le faʻafofoga tautala

  • wormwood paʻu - 1 tsp,
  • salu paʻu - 5 tsp.

E faʻapefea ona fai: olo le mutia vao ma se meaʻai, lea e sau ma se mea e gaosia. Ua palu paluga, teuina i totonu o se fagu malogo ma faʻamaufaʻailogaina.

Le auala e togafitia ai: o le faʻafefiloi o paʻu mo pancreatitis e tatau ona avea 1 lepp. 3 taimi i le aso pe a uma meaai ma vai masani. O le umi ole togafitiga e 2 vaiaso.

Taunuuga: o le vailaʻau faʻamalolo e faʻamalolo ai, faʻaleleia le galuega failautusi ma le tuʻuina atu o le toto i le pancreas, faʻamalosi puipui o ona vaʻa, faʻasaʻo le masima.

E le fautuaina le tovine ma le paʻu paʻu: mo fafine maʻitaga ma fafine lapatai, tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, tagata e maua i maʻi faʻamaʻi (maʻisuka, maʻi o le tino, foma, ma isi).

Pomotborns ma le wormwood mai le pancreatitis

Wormwood o se vao vevela tele, o le inu i se teuteu poʻo le paʻu i aso uma mo le tele o vaiaso e faigata. I le taimi lava e tasi e faʻaopopo ai mea e sili ona aoga i le susu, o le vailaʻau mo pancreatitis ua saunia e faʻaaoga ai le wormwood ma totogifuapauina e faʻavae i luga o isi fualaau.

  • St. John's wort
  • calendula fugalaau
  • wormwood,
  • elecampane aʻa
  • togafitiga faafomai,
  • fale talavai vailaʻau,
  • se faasologa e tolu-vaega,
  • fuga marshmallow,
  • ese mai fafo
  • fogalaau aʻa.

Auala e kuka ai: tuu 1 tbsp. l o laʻau taʻitasi i totonu o le ipu ipu e tasi, faʻafefiloi lelei, latalata i se ufila. I le taeao, fai le 1 sipunipuni o le aoina o le phyto ma se ipu vai inu. A maeʻa le 15 minute, aʻafia.

Auala e fai: o lenei vailaʻau mo pancreatiti ua onā i le aso, vaevaeina i 3 inumaga. O le umi ole togafitiga e le silia le 2 vaiaso.

Aafiaga: o le phyto-collection o loʻo i ai se faʻamalosiaga malosi i le tino atoa, faʻaleleia le fausiaina o le tino, le galuega o le gutu o le endocrin, maua ai le faʻamaʻi-inflammatory, choleretic effect, faʻamaonia le aoga o le sua oona.

  • o le tino ola pea o le oneone,
  • wormwood,
  • pepa laumei
  • yarrow
  • fennel masani.

Auala e kuka ai: afaina faʻafefiloi i vaega tutusa (teuina i totonu o se pusa tioata tioata). 1 tbsp. l sasaa le pata o le 250 ml o le vai inu, ufiufi, simmer mo le 5 minute i luga o le vevela, vevela.

Le auala e ave ai: inu se ipu susu i aso uma, vaevaeina vailaau i ni atopa se tolu.

Taunuuga: o le phyto-collection e aoga mo pancreatitis, cholecystitis, ma le toilalo o le ate. O le susuga e faʻasaʻo ai spasms, faʻaleleia le tuufaatasiga o le talo, aveese le oneone ma tamaʻi tamai maama.

O le pancreatitis e tatau ona togafitia i togafitiga faʻa-tagata i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ae maise lava pe afai e sau i togafitiga, e le na o se ituaiga o laau, ae o le phytosborder. E mafua mai lenei mea ona o aʻafiaga ma faʻamaʻi, lea e mafai ona faʻaalia e pei o le ate o le ate, le maualuga, siama dermatitis.

Tulafono mo le aoina o mea tau vailaau

Afai e te fuafua e aoina le vao, ia e iloa o le seleseleina o lenei vao ei ai lona lava uiga:

  • Ia Iuni ma Iulai, e aoina fugalaau o le laau, na o na o tamaititi e tipi.
  • O laulaʻau ma laʻau o vao vao e seleseleina aʻo leʻi totogo laau, pe tusa o le faaiuga o Me poʻo le amataga o Iuni.
  • O le vaega eleele lalo o le wormwood ua faʻataʻaina i le tautotogo o le autumn po o le amataga o le tautotogo. O le aʻafiaga o aʻafiaga e iai foʻi le oona oona, e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le tiga ma le pancreatitis ma faʻaleleia ai le meaʻai.

Taua! Laʻau ma laʻau o mutia ua tupu i luga o se auala tele, nofoaafi po o latalata ane i se eleele e le tatau ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. E mafai ona mafua ai se faʻalavelave tele o le faʻamaʻi. Laʻau e faʻaaogā aʻafia mea leaga e tuʻuina atu i le siosiomaga e ala i felauaiga.

Faʻasologa o faailoga

Aloese mai le maualuga o se vailaʻau ua faia i luga o le oona oona, ona o le maualuga o le vevela o le laau. O le le tausisia o le tui e taufaamataʻu ma le atuatuvale o le popole, le mautonu i le moe, maso o le muso, vevela, leisa, ma le vomia.

Soo se vailaau mai le wormwood ma le pancreatitis e ave mo le 2-3 vaiaso, ona latou faia lea o se malologa mo le vaitaimi lava e tasi ma toe faia togafitiga. E sili atu nai lo le 3 vasega e le faia.

Contraindications

O le taliaina o le paʻu, susu poʻo le tinotu o le wormwood e solia i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua, faʻapea foʻi ma tagata e:

  • pepatic ulcer
  • gastritis ma le maualalo o le acidity,
  • maʻitaga ma lactation,
  • anemia ma se uiga o le toto,
  • faʻamaʻi masani o le gastrointestinal tract.

Wormwood o se togafitiga e aoga tele, ae afai e togafitia i ai, e ui lava i le faʻasaʻoina, o le a mafua ai ona oʻo atu i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. O le pancreatitis e mafai ona faʻalavelave i le le mafaia o le ate, le toto toto, gastritis gasegase, ma isi. Afai e maua e le fafine maʻitaga le vailaʻau, e ono tulai mai se gasegase po o se faaletonu o le fetus. I le faʻataʻitaʻiina o fafine, o le susu o le a oona ma e mafai e le pepe ona musu le susu. O le mea lea, faʻamaopoopo soʻo se isi togafitiga ma lau fomaʻi.

Le tuufaatasiga o le laau ma le faiga o le gaioiga

E pei ona uma ona taʻua, o le laau e tele mea taua. E mafua lenei mea ona o lona fatuga tele, lea o isi laau e le mafai ona mitamita ai. O loʻo i ai faʻamalosi tino, vailaʻau ma tannins. E aofia ai foi le suauu ma le vitamini taua.

E fautuaina le togavao e ave mo le togafitiga o le fualaau oona, aemaise lava, mo le togafitiga o pancreatitis, e mafai ona e inu vailaau mai le laau i le taimi masani o le faamai, pe a iai se taimi o le faamagaloga. I le tulaga o le vevesi, e sili atu le le faʻaaogaina o le mutia, ina ia le faʻaosofia le soifua maloloina.

Wormwood e faʻaaogaina mo le togafitiga o le fualaau oona e mafua ona o lona tiga. E faʻaleleia ai le faila faalilolilo o le inumaga, ma o le suauu e faʻaleleia ai le faʻaumatia o toxins mai le tino.

Talu ai ona o le pancreatitis e masani ona tuufaatasia ma cholelithiasis, o le togafitiga ma le wormwood e le filifilia e se avanoa - e i ai sona aafiaga lelei i patho uma e lua.

O vaega faʻamalolo o le vaovao e faapenei:

  1. Cholelitic - o vaega o vailaʻau e mafai ona faʻataʻapeʻapeina le tau o loʻo iai i le alalele ma gable vladder.
  2. Cholagogue - ona o mea oona oona, o le gaosiga ma le suavai o le talo e faʻaleleia. O lenei gaioiga e afaina ai le tuufaatasiga o le sua oona, lea e afaina mai le le lava o le palacreatic enzymes ona o le pancreatite.
  3. Faʻafiafiaina o le fiaʻai - ona o le oona, o le tino o meaʻai e faʻafefeteina, o faʻamalama o le vai gaosi e faʻaleleia atili, lea e faʻaleleia atili ai le manaʻo o tagata gasegase i le pancreatitis.
  4. Carminative - o vailaʻau o loʻo i totonu o le wormwood e faʻaleleia le motumotu o le intestinal ma le faʻamalosia o le faʻaaogaina o kesi na faia i le taimi o le gaʻoina. O tagata maʻi latou te maua se fesoasoani taua pe a uma ona 'ai, latou te le maua se lagona o le atoatoa ma le paʻu.
  5. O le anti-inflammatory property a se laau e faavae i luga o mea oona o mea e afaina i meaola ninii.

O le oona wormwood e faʻaaogaina e le gata ina togafitia ai le mumū o le pancreas. O se vaega o togafitiga mo le colitis, cholangitis, cholecystitis, gastritis, le faʻamalosi faʻalilolilo. O le mea lea, o le oona ma le pancreatitis o le a sili atu ona lelei mo isi faʻamaʻi.

I le faʻaopopo atu i na meatotino e fesoʻotai tonu i le pancreas, o isi meatotino o le wormwood e mafai ona taʻua. O se vailaʻau faʻasolosolo ma le anthelmintic, e faʻaaoga ai togafiti o le wormwood e faʻamalolo vave ai. E i ai sona lagona filemu, faʻalogo ma faʻaleleia le moe o tagata gasegase. I le maualuga o le toto maualuga, e mafai ai e le wormwood ona faʻafaigofieina, faʻafefe ese ai masini vasa. E iai faʻamaoniga e mafai foi ona faʻaaoga le laau e togafitia ai le kanesa.

Mafuaʻaga ma faʻafitauli matuia o le mumū

E mafai ona tupu le mumu o le pancreatic mo nisi o mafuaʻaga patino, talanoaina auiliili i le lisi o loʻo i lalo:

  • Faʻaaogaina tele o le ava malosi,
  • Faʻasalaga o le gallbladder,
  • Duodenitis, gastroduodenitis gase,
  • Vaʻaiga faʻapitoa
  • Faʻafitauli mamafa, faʻalavelave popole,
  • O mea e tele, mafatiaga o le endocrine,
  • Mea e le lelei
  • Oʻi maʻi, maʻi ulutala duodenal,
  • Faaaogaina umi o vailaau matautia,
  • Eseese faʻamaʻi pipisi,
  • Maʻi faʻasolosolo.

O faailoilo o le mumū i se foliga lapopoa ua taʻua:

  • Pagatia tumau i le itu taumatau, tuua le hychochorium o le natura fusi, faalautele i le pito i tua, tauau o le taua, sternum,
  • Naua, vili,
  • Totoina
  • Tusa o le faleoloa (manava, manava),
  • Heartburn, selu.

O faʻamaʻi matua o le pancreas o le pancreatitis ma le maʻisuka, lea e atiaʻe ai le talaaga o le le lava o le inisalini mo le faʻamamaina o le suka. Faatasi ai ma nei ituaiga o maʻi, o loo i ai le ogaoga o le gutu, lea e le alu ese e tusa lava pe a uma ona ave le vai.

O le faʻaaogaina o togalaau i le togafitiga o le pancreas e le o le togafitiga autu, ae e iai foi sona aafiaga aoga i le tino (faamamaina o le mumū, faamamaina o toto toto, aveesea o toxins).

O togafitiga faʻalaʻaulaʻau o loʻo i ai se uiga o le ausilali, o le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina tonu le tuusaunoaga filifilia, e sili lava le feutagai ma lau fomaʻi.

Faaaogaina o le wormwood

Mo togafitiga o le pancreatitis wormwood, e mafai ona e aoina vao. Ina ia faia lenei mea, alu i nofoaga e fiafia i ai le siosiomaga ma aoina le mutia iina. Wormwood e mafai ona oʻo i le tasi ma le afa mita, o ona laʻau e pei o fatu ma se siliva siliva siliva. Afai e te uuina i ou lima se laʻau o le wormwood, e mafai ona e faʻalogoina lona manogi o le manogi oona.

O le seleseleina o le laau e sili ona lelei i masina muamua o le taumafanafana. O le taimi lea ua sili ona tumu ai ona aʻa ma laulaau i le malosi o le ola, ae ia Aokuso o le a tafe le wormwood ma o lona tau e faaitiitia ai lona taua.

Aoina vao, ma vavae ese pito o lala e sili atu i le luasefulu sene. Ona tuʻu lea o le mutia mo le faʻamago mo le vaiaso. O vao mutia o loʻo tuʻuina i totonu o taga lino ma teuina i se nofoaga malulu.

Aʻo manaʻomia, o vailaʻau e saunia mai le laau - faʻaoga, teuteuga, pulu. Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e 'aina le sipuni se tasi o se afu fou poʻo le afa tuʻugogo, ma sasaa se ipu vai inu. A maeʻa le afa itula, e faʻamaʻapeʻa ma inu le vai i le aso ao lei 'ai, 1 le sipunipuni.

O le suka e saunia i vaega tutusa e pei o le afaina, na o le mutia e mumu i totonu o se ipu fafie ma faʻapala mo le 20 minute.Fautuaina ole suavai e le mafai ona kuka, talu ai ona faʻaitiitia le suauu vevela. Ave se teuteuga i le auala lava lea e tasi e pei o se fusi.

E mafai ona ave le vormwood i le paʻu. Mo le faia o lenei mea, i totonu o se paluga e tatau ona e oloina se sipuni o le wormwood ma le lima taimi sili atu le lelei. Pe a palago lauʻau ma palasi, e fai i le tautala ao leʻi faia se taumafataga, faʻamaʻa i lalo i se ipu vai vevela.

O le togavao o se vaega foi o togafitiga e tele mo pancreatitis. Aemaise lava, o le vaega lenei o le aoina o le tino e aoga: St. John's wort, calendula, wormwood, elecampane, sage, chamomile, manoa, cinnamon, horsetail ma burdock. O laʻau uma e manaʻomia ona ave i le tasi vaega, faʻafefiloi lelei, ona sasaa lea o le sipuni sipuni o mea taumafa ma se ipu vai inu. I totonu o se vai faʻaʻeleʻele, e teuina le vai mo le 15 minute, ona faʻatagaina lea e tu mo le isi tolu kuata o le itula. Ave le fualaau faasaina afa afa i le aso ao le i taumafa.

O se faʻamalosiaga lelei e tuʻuina mai e se laau faʻateleina irisi masani. O ia afu uma ua palu faatasi i le tutusa o aofaiga ma sasaa se sipuni sipuni o le togalaau ma se ipu vai inu. A maeʻa le itula o le faʻafefeteina, ona faʻafefe lea o le suavai e ala i se mea e fai ai se mea e faʻamalosi ai ma faʻafeiloaʻi ile afa afa i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Togafitiga o le mumū i tamaiti

E mafai foi ona faʻaaoga togafitiga faʻamaʻi i le togafitia o le mumū i tamaiti, ae sili ona lelei le feutagai ma se fomaʻi. Lelei togafitiga o togalaau ua fautuaina i lalo e fautuaina.

Tusitusia Nu.1 sauniuniga o le aoina o fualaau faasaina:

  • O le tuufaatasiga o tutusa tutusa o le mata, matala, olaola, manoa ma laulaau o fugalaau,
  • Totoina o mea uma na aoina i totonu o se faila i le kofe,
  • 1 tbsp. O se sipuni puʻe e sasaa atu i se ipu vai inu,
  • O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e tauanau mo le 12 itula,

O le oloa gaosia ua ave 80 ml tolu taimi i le aso ao leʻi faia se taumafataga saʻo. O le tui mo tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matutua e mafai ona faateleina i le 200 ml.

  • 2 tbsp. punetini o fugalaau sophora Japanese e liligiina i le 1 ipu vai inu,
  • O le meafaigaluega na faʻaosoosoina mo le 12 itula.

O le gaʻo faʻamamuina e ave i le 80 ml tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O se vaifofo faigofie ma aoga o le oatmeal porridge, lea e i ai sona aafiaga lelei i le pancreas. O le ipu e tatau ona kuka i le vai e aunoa ma le faaopoopo o suauu, suka, masima.

O le paluga susu e ave i ni vaega laiti (o ni sipuni) mo le vaiaso. Ina ia maua se aafiaga lelei, e mafai ona e faʻaaoga le yogurt mo le faʻamalosi e tusa ai ma le auala lenei:

  • O sina tamai anufe e matua susulu i le yogurt mafanafana,
  • E faʻaaogaina se puluvaga i le nofoaga ua afaina ai ma le faʻamalosiina o le manava,
  • I le pito i luga o laʻei faʻapipiʻi, Cellophane, se sikafu mafanafana, e faʻaaogaina atili ina ia maua ai le manaʻoga e manaʻomia.

E sili ona lelei le faia o se pipifana ile po mo le 4 vaiaso. Ona mafai lea ona e malolo ma toe amata le faiga. I le taimi lava e tasi, o se taumafataga e faʻamalosia ma e le aofia ai le suka.

Faʻasalaga

I le tulaga o le soona faiva poʻo le tele foi o le tali atu a le tino, o faʻamaoniga e ono aliali mai i tagata mamaʻi: o le tiga o le ulu, gaogao, faʻafeiloaʻiga, vailaga, faʻavalea e mafai ona tupu. I ia tulaga, e taofi le vailaʻau, ma faʻamataʻu faʻamaʻi (hallucinations, faʻavevesi, masalosalo), e manaʻomia ona e valaʻau i se falemaʻi.

E faʻapefea ona inuina vormwood ma pancreatiti?

O loʻo i ai ni kuka masani mo le faia o le wormwood.

Ina ia saunia le fusi, e tatau ona e 'ave se sipuni se tasi o le mutia o le mutia poʻo le afa vaʻa, faʻaopopo se ipu vai inu fou ma ufiufi uma i se mea ina ia le faʻaumatia ai o suauu taua. E toetoe lava a tatau ona tuʻuina se afa mo le afa itula, ona ave lea o le afa itula ao leʻi faia le aiga i le tolu taimi i le aso.

O le susu e saunia i se auala talitutusa. Ua tafe i le vai inu, tuu i luga se afi mo le 20 minute, ona faamama lea. O le tulafono e tutusa lelei ma le afaina.

Ina ia saunia le paʻu, e tatau ona nutimomoia le oona i totonu o se paluga. E matuā aoga lava le faʻaaogaina o le oona ma le paʻu paʻu, i le tele o le 1: 5 (e itiiti le wormwood). O palalaʻau faʻafefiloi e ave 30 minute ao leʻi faia taumafataga i le tolu taimi i le aso, ona fufulu ai lea i le vai.

I le faaopoopo atu i oloa e aofia ai na o le wormwood, o tapenapenaga o togalaau, lea e faigofie ona saunia ile fale, e sili ona lauiloa.

O se tasi o mea sili ona lauiloa o le faʻaputuina o le wormwood, St. John's wort, calendula, chamomile, sage, manoa, burdock, horsetail, elecampane ma le tale. O nei meaola uma e tatau ona faia i le tutusa tutusa. Ona sasaa lea i le vai vevela ma alu mo le kuata o le itula mo se ulugalii. A maeʻa le 45 minute, ona maeʻa loa lea ona aoina. Metotia o le talosaga - faatolu i le aso, 100 ml i le afa itula ao le i taumafa.

Mo le isi aofaʻiga, e tatau ona e faʻafefiloi le wormwood ma le iris. I otaota ua fefiloi ua faʻafefiloi vai faʻafefe, ufiufi ma tuu e faʻaoga mo le tusa o le itula. E tatau ona faia i le afa afa aʻo leʻi 'ai i le taeao, aoauli ma le afiafi.

E mafai foi ona e tuufaatasia le wormwood, olaola, moa, fennel ma yarrow. E tasi le paluga o le faʻafefiloi o lauʻau e faʻafefiloi i vai inu, vevela mo le 15 minute i totonu o se vai vai ma faʻamalosi mo le tusa o le afa itula. Faʻaalu faatolu i le aso, 100 ml i le afa itula aʻo leʻi 'aʻai.

Pe a faʻaaogaina fualaau faasaina mai le wormwood, e tatau ona ave le tausiga, aua e ono iai se mea e sili atu. E tatau ona vave taofi le inu o le wormwood pe a fai o nisi o nei faʻaʻailoga e tupu:

  • ogaoga tiga
  • tulaga le mautonu
  • afaina o le motusia
  • taoto ma vili
  • faaaliga o le faoa faamalosi,
  • mafaufau le lelei

E le gata i lea, o le foliga mai o le maʻi maʻi e mafai ona mafai.

Immortelle ma pancreatitis

E fesoasoani tele fugalaau Helichrysum i togafitiga o pancreatitis.

O i latou, e pei o le wormwood, o loʻo i ai le tele o mea aoga - latou te fesoasoani i le faʻamautuina o togafitiga.

O le faʻaleleia o fugalaau olaola e faʻaleleia ai le fiaʻai ma fesoasoani e maua ai le mamafa i le pancreatitis.

I le faʻaopoopoga i le tino ola pea, o loʻo faʻaalia mea taua nei:

  1. Latou te fesoasoani e faʻamavae gallstones, ma o lea ua faʻaaogaina mo togafitiga o cholelithiasis.
  2. E i ai ni o latou aʻafiaga.
  3. Faaitiitia le tiga.
  4. Puipuia le atinaʻeina o faiga le lelei.
  5. Latou te faʻateleina le mamafa o le toto, ma o le mea lea ua solia ai le gasegase o le toto.
  6. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, o le faʻasalaga i le ate e mafai ona mafua ai.

Mai le tino olaola e lelei tele le kukaina o se teuteuga.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia se sipuni se tasi o sauniuni, teuteu fugalaau lelei. Afai e le faʻapipiina fugalaau, ona e manaʻomia lea e faaluaina.

Ua sasaaina i le vai vevela ma kuka. Ma, mo le afa itula, e tatau ona e kukaina i luga o le vevela vevela. O le suka e faʻaalu i le tolu taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O le faʻafefiloi o le immortelle, e matua aoga lava tinawort ma calendula. O se teuteuga o nei mea ua saunia i le auala e tasi e pei o fugalaau. O fualaau uma e ave i le tutusa tutusa.

Faʻamatalaga o togafitiga faʻavae i togafitiga o pancreatitis

Mai le taimi e masani ai, o vailaau masani ua fesoasoani i le tele o tagata gasegase.

O taimi uma lava e faaleleia atili ai, ma o lenei ua le o ia i tua i le atinaʻeina o fualaau faasaina. O le taimi nei i falemaʻi e mafai ona e maua ai le tele o fatuga-collections, herbal teas, tinctures, decoctions, ma isi.

I le togafitiga o faʻamaʻi e pei o pancreatitis, cholecystitis, cholelithiasis, gastritis ma maʻi o le tino, e tatau, muamua, mulimuli i faatonuga a le fomaʻi, aua le aofia ai i le togafitiga a le tagata lava ia, ma faʻasolo i togafitiga faʻaleaganuʻu, aua e te faʻamalolo.

O sauniuniga o togalaau e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma faasolosolo malie, i uluai faʻaaliga o le maualuga, e tatau ona faalēaogā vave.

O tagata maʻi na tausisia fautuaga uma e tali lelei i togafitiga ma wormwood, hawthorn ma isi laʻau mo le pancreas. Latou te gaoioi lemu, faasolosolo malie ma umi se taimi e taofi ai lo latou aʻafiaga.

O faʻamalologa o meatotino o vao o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Manuia o le pancreatitis o le Wormwood: tu masani o togafitiga faʻaleaganuʻu

I tausaga talu ai nei, o le pancreatitis o loʻo laʻititi - i totonu o tagata gasegase o le gastroenterologist e mafai foi e se tasi ona feiloaʻi ma tupulaga talavou o loʻo popole i le paʻu. O fomaʻi faʻapitoa e iai foi faʻamaʻi-pancreatitis o fualaau e le sili atu le leaga nai lo togafitiga faʻatau fualaau faasaina. O se lelei lelei e maua mai i le wormwood ma le pancreatitis.

O nisi tagata gasegase e fefefe i le oona - pe mafai ona inu i lenei fofo, pe mafai ona latou inupia. Matou te faanatinati e faʻamautinoa oe - o le wormwood o se vaovao tulaga ese lea e tele mea aoga mo le tino. E le gata i lea, i le togafitiga o pancreatitis, o le artemisia absintium e faʻaaoga, e lauiloa e pei o le wormwood oona.

E faʻamaonia e ala i togafitiga aloaia ma ua faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract mo le tele o seneturi.

Pancreatitis wormwood mo pancreas (recipes)

O le vormwood ma le pancreatitis e faʻaaogaina e faʻamalolo ai le mumū ma toe faʻafoʻi ai le galuega pancreatic. I le fale, o togafitiga faafomaʻi, teuteu ma pulu ua saunia mai lenei fale.

O mea faʻaaoga mo vailaʻau faʻatau e faʻatau i falemaʻi pe maua mai i se tulaga tutoʻatasi. Wormwood o se vao vevela ma vevela, o lea e le mafai e tagata uma ona talafeagai mo togafitiga.

O aʻafiaga mai lona faʻaaogaina e mafai ona tupu i le ituaiga o leisa, vomiting, faʻalavelave le mautonu, faʻavaivaia, faʻavevesi ma faʻafeiloaʻiga.

Vaega o le tuufaatasiga o le laau ma lona aafiaga ile tino


I le taimi nei, e tele ituaiga o vormwood ua lauiloa (e sili atu i le 170), e tofu i latou ma se manava faʻamalolo. Ae ui i lea, o le wormwood (Artemisia absinthium) o le sili ona lauiloa i togafitiga.

O le gaioiga malosi o lenei laau o le mea lea e taʻua o le artemisinin (e tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, e mafai ona taofia ai le tuputupu ae o sela o le kanesa). O le Wormwood o loʻo i ai se tuufaatasiga o le tuufaatasiga o meaʻai, ia e tatau ona matauina:

  • Matagofie
  • Flavonoids.
  • Carotene.
  • Lignans.
  • Thuyl alcohol.
  • Saponins.
  • Suavai.
  • Tannins.
  • Organic acids.
  • Lanu mūmū lanumeamata lanumeamata.
  • Vitamini B6 ma le C.
  • Sesquiterpene lactones.
  • Monocyclic ketolactones.

E tusa ai ma le tuufaatasiga o mineral, o mea nei e manumalo ai:

Pe a togafitia faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e talisapaia le wormwood ona o lona uiga oona, talu ai o le a faʻaleleia lelei ai le gaioiga o le faʻamalamalamaina o le intestinal, ma o suauu taua e faʻateleina le faagasologa o le faʻaaogaina o faʻamaʻi pipisi mai le tino.

O mea faʻamalolo o le wormwood


I le gastroenterology, ona o lona tulaga tulaga ese, o le wormwood e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o totoga gaʻo. E oʻo lava i faʻamalologa faʻapitoa e faʻamamafa ai o lenei tuputupu ae faʻateleina o loʻo i ai le tele o togafitiga faʻapitoa:

  • Diuretics.
  • Cholagogue.
  • Anthelmintic.
  • Painkillers.
  • Faʻamālōlōina le faamalo.
  • Faʻafiafia.
  • Tonic.
  • Antibacterial.
  • Talia.
  • Antispasmodic.
  • Tagata faʻatau.
  • Antitumor.
  • Antipyretic.
  • O fualaau momoe.
  • Tagata faʻatau.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E masani ona fautuaina mai fua o fualaʻau mo faamai:

  1. Gastritis
  2. Kolitis.
  3. Hepatitis.
  4. Cholecystitis.
  5. Pancreatitis
  6. Cholangitis.
  7. O le faamaʻi.
  8. Failautusi le atoatoa.
  9. Biliary dyskinesia.

E mafai ona faʻaogaina le wormwood i togafitiga o pancreatitis?


O maʻi e maua i le pancreatitis tele e masani ona fesili pe mafai ona inu le wormwood mo le tiga pancreatic? Fai mai fomaʻi o le faaaogaina o fualaau faasaina mai i le taimi o se osofaiga ogaoga e matua solia. I le taimi nei, e manaomia e le okeni maʻi le tele o le malologa ma se togafitiga faʻapitoa faʻapitoa, lea e tumau pea seia oʻo ina ausia le faʻaleleia lelei o le tulaga o le maʻi.

A maeʻa le taimi o le toe faʻaleleia, o le fesili o le faufautua o le faʻaaogaina o le wormwood e avea o se mea faʻapitoa mo gasegase pancreatic aotelega mulimuli e tatau ona talanoaina ma le fomaʻi.

O le vormwood ma le pancreas ma le toe faʻafoʻiina o le mumū masani o mea e le fetaui. O fualaau faʻamaʻi e mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa se toomaga atoa o le osofaʻiga ma faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi.

I le auala, o le pancreatitis e masani ona o mai faatasi ma faamaʻi o le gallstone, lea e faaalia ai foi le wormwood i le lelei o togafitiga. Ae peitai, ina ia mafai ai ona sili atu le aoga o togafitiga, e tatau ona mulimuli i fautuaga uma a le gastroenterologist, a le o lea o le fofo o le a faaalia ai le faafeagai atoatoa, o lea e sili atu ai le malosi o le pancreatitis.

E faʻapefea ona faʻaaogaina le laau i togafitiga o le pancreatic? O le laulau o loʻo i lalo e maua ai faʻamatalaga e uiga i le aoga o le wormwood mo le pancreas.

Aafiaga

Lelei Lelei

CholereticO mea inu suamalie e faateleina ai le gaosiga o le keke ma saofagā ai i lona siʻosiʻomaga, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le setete o le suka gaosia, e afaina mai i le le lava o enzymes pancreatic. O le iʻuga, o le gaosiga o le suamalie ma le inu o le suacreatic e faʻapitoa, ma ua faʻaitiitia le tulaga lamatia o le toe faʻafouina o le pancreatitis. FilifiliO nisi vailaʻau meaola e mafai ona faʻaumatia le taimi o loʻo iai i le gallbladder ma le biliary tract CarminativeAafiaga aoga i le motumotu o le intestinal, faʻateleina le faʻaaogaina o le kesi, ma puipuia ai colic ma bloating Aneti-inflammatoryFaʻafetai i vailaau e fai ai le antibacterial, e i ai le aafiaga leaga o le laau i meaola faʻamaʻi o le gastrointestinal tract Faateleina le manaʻoO se taimi le fiafia e faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻaogaina o meaʻai, faʻaleleia le lelei o le sua oona, lea e fesoasoani i le faateleina o le manaʻo

Ona o nei mea ma isi meatotino, o lenei laau e masani ona aofia ai i le togafitiga faʻapitoa o le pancreatitis.

Auala e aoina ai le wormwood mo togafitiga faafomaʻi

E mafai ona faatauina mai le Wormwood i le faasologa o falemaʻi, ae afai e te filifili e faʻapotopotoina e oe, e tatau ona e gauai atu i itu taua:

  1. Ia mautinoa ia aoina mai auala mamafa ma auala tetele.
  2. Laʻau e aoina aʻo lei fuga.
  3. O aʻa i le taimi o le tautotogo-tautoulu.
  4. Toa (inflorescences) - i le taimi o la latou vaitau.
  5. E mafai ona faailoa mai le vao wormwood e ala ile ata o le manogi o siliki ma siliva i le foliga o se fatu.
  6. O le taimi sili e aoina ai vaega lanumeamata o Iuni ma Iulai. A o faagasolo lea vaitaimi, o loʻo olaola tele le laau, ae latalata ia Aokuso, o le malosi o le faamaloloina o togalaʻau ua matua faʻaitiitia.
  7. Mo vailaʻau, o le vaega apical o le wormwood ua aoina e le silia le 20 cm.
  8. O le vao na gaosia ua faʻamago i se mea pogisa mo le tusa o le vaiaso, tuʻu i totonu o le tasi papa.
  9. E tatau ona teuina meafaitino faʻamaeʻaina i totonu o pusa tioata mamā ma mamago poʻo i taga taga.

Fuamalie e fai ai fualaʻau


O lea la, pe faʻapefea ona togafiti le wormwood pancreatic? O lenei laau e faʻaaogaina e faia ai togafitiga eseese ole fale:

Ina ia saunia lenei vailaʻau e tatau ona e 'ave 1 tbsp. fou poo le 0.5 tbsp vevela afaina, afu 220 ml o vai inu. O le isi, faʻasolosolo 30 minute, ona faʻavaivai ai lea o le suavai ma 'ai le 1 tbsp. ao le i taumafaina a itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea faigaluega, ia mautinoa e faʻamaopoopo lona mauaina ma lou gastroenterologist. O vailaʻau faʻasaina a Ethanol, i le tele o vaega e faʻasaina le inu ma pancreatitis. Ae ui i lea, i le amataga o togafitiga poʻo le faʻamalologa umi, o le faʻaaogaina o nei vailaʻau oona e mafai ona faʻatagaina e le fomaʻi. Meaʻai

Liligi le fua saʻo o le laau ma le vodka. Faʻamalosi 21 aso i se nofoaga pogisa. Faʻasaga le seti sauni. Ave 1 tbsp. i le 15 minute 3 taimi i le aso ao lei faia ni meaai ma vai.

O le a na o le 1 tbsp. fou poo le 0.5 tbsplaau mamago ma se ipu vai inu. Faʻamama le mu poʻo le vai taʻele ma tuʻu mo le tusa ma le 20 minute, ae le tatau ona vevela le vai, talu ai e faʻamalulu ese le suauʻu i le taimi o le kuka, lea e faʻaititia ai le malosi o le malosi o vailaʻau.

Ave 1 tbsp. i luga o se manava gaogao 3 taimi i le aso.

Faʻafitauli Faʻafitauli

Ua fai mai fomai fomaʻi o le ava malosi ma oloa e faavae i luga, o se mafuaaga mo le fesuiaiga o le faamaʻi i le vaega galue. I lenei tulaga, e fautuaina e le gastroenterologists e le aofia ai le faʻaaogaina o le tinā o wormwood, faʻatapulaʻaina le sauniuniga o teuteuga mai le mutia ma le faʻaaogaina o le paʻu na maua mai le laau i le fale.

Peitai, e tusa lava pe faʻaaoga lelei le fualaau faasaina, ei ai le maualuga maualuga o le maualuga. Ina ia maua se taunuʻuga lelei e aunoa ma ni taunuʻuga, e fautuaina e tagata atamamai tagata maʻi ina ia mataala i le faagasologa o le fuaina o le aofaiga o mea aoga ma ia le solia le taimi o le ave o fualaau faasaina i le aso.

Faamatalaga faʻatau

O le wormwood paʻu, o loʻo i ai vailaau faʻaleagaina, e mafai ona iloga i isi ituaiga o lenei laau i fuga samasama o loʻo i luga o se lauulu lanu. O le laau ei ai le manogi o le oona lea e aliali mai pe a maeʻa i le va o tamatamailima o le lau o le laau.

Mo le sauniuniga o teuteuga ma infusions, o loʻo faʻaaogaina:

  1. laʻau na aoina aʻo leʻi oʻo i le taimi o le fuga,
  2. totō aʻa lea e maua mai le palapala i le vaitaimi o le tautotogo,
  3. tumutumu o fualaau oona na aoina i le taimi o le fuga o vao.

Faʻalogo lelei! Ua fautuaina e saunia e le au togalaau ia vaega lanumeamata o le laau i le afa muamua o le taumafanafana, talu ai o le vaitaimi lenei, o laulaau ma fatuga e maua ai le maualuga o fua o mea aoga.

O le vailaau e aofia ai le teuteuina o se laau e le sili atu ma le 20 cm mai le pito i luga, sosoo ai ma le faʻalauiloa i luga o fata ma faʻamago mo le vaiaso. O le mutia vao e teuina i se nofoaga malulu, faʻatumu i taga pepa poʻo taga lino.

Laʻau po o laulaau e mafai ona nutimomoia i totonu o se paluga mo le faʻafefiloi ma isi vaega o fualaʻau, e tusa ai ma le vailaʻau o loʻo faʻamatalaina i le fua. E mafai foi ona faia le kuka i le kofe kofe, peitaʻi, ina ia aloese mai le leiloa o suauu taua, e fautuaina e tagata atamamai e saunia le oloa i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina.

Taua! O le tiga, lea ei ai lona malosi, e aofia ai le vaega eleni o le laau. Faatasi ai ma sauniuniga talafeagai ma faʻaaogaina i foliga o teuteu ma mea faʻaleagaina, o loʻo faʻafefeteina le faʻaogaina o le suavai ma le gaosia o le gastric juice, ma ua faʻalauteleina le manava ma le gaioiga o le vaega o meaʻai.

Mo le sauniuniga o vailaʻau, e mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa

Faʻatulagaina o Vaega

O le aʻafiaga o le wormwood e maua mai i le pancreatitis e mafua mai i vaega o loʻo faia ai le laau:

  • monocyclic ketolactones,
  • elemene lanumoana lanumeamata, lea e faʻamautinoa ai le faʻamautuina o muso lamolemole o le manava ma le pulelasi o le talo,
  • faʻatau
  • ava malosi,
  • artemisetin,
  • ese,
  • vailaau oona
  • Saponins
  • flavonoids
  • uila
  • lignans
  • 7 vaega o lactones o le suamalie e maua ai se tofo faapitoa o le laau ma maua ai se aafiaga lelei i le gaosiga o le gastric juice and intestinal function,
  • tannins
  • B ma le vitamini C,
  • elemene, e aofia ai le zinc, magnesium, cobalt, bromine, calcium, molybdenum.

Taua! O le faʻagogoina o laau e faʻaaoga ai mea faʻaleleia, mo se faʻataʻitaʻiga, se eletise eletise, e tatau ona faʻatino i tulaga o le vevela e le sili atu i le 40-50 ° C.

Afai e te solia le laasaga fautuaina o le vevela o togafitiga, o le a faʻasalaina le suauu taua, e maua ai se vaega taua o mea faʻamalolo o le fale.

O foliga mai o le laau, faʻamago i le fale

Faatoaga o le faaaogaina o fualaau faasaina

O le togafitiga e faʻaaoga ai togafitiga faʻa-aganuʻu e tele o latou lelei, e aofia ai le le lava o mea ua fai ma vaisu i fualaau, vailaau faʻamaʻi ma o latou aʻafiaga leaga i luga ole tino ole maʻi. O le vormwood ma le pancreatitis o loʻo faʻaaogaina e avea ma sui o le fomaʻi togafitiga mo le togafitiga o faʻamalama i totonu o le pancreas.

E le gata i lea, o vailaʻau faʻavae e faʻaaogaina:

  • mo le togafitia o maʻi oona i le amataga,
  • e avea o se antispasmodic, faʻamaloʻesea faʻamaoniga o togafitiga i le faʻateleina o le toto,
  • e tuʻuina atu ai se aʻafiaga o le diuretic, lea, faatasi ai ma le aafiaga tutusa o le cholelitic, e maua ai le fesuiaiga ma le faʻaumatiaina o fua mai le gallbladder,
  • e pei o se vailaʻau o le anthelmintic e faʻateʻa ai liona o le mea o loʻo i ai meaʻai,
  • e avea o se vaega o sauniuniga mo faʻamaʻi manu,
  • i le matafaioi o vailaau choleretic, faʻamautinoa le faʻamautuina o le gaosiga ma le aveeseina vave ole talo, lea e puipuia ai le maʻi mai le ulu atu i le vaega laititi o le vasega.
  • ia puipuia le fausiaina o le tele o le kesi i totonu o le manava,
  • e avea o se sui anti-inflammatory o loʻo i ai se aafiaga le lelei i microhoganic pathogenic lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o patho i totonu o le puipui o le intestinal and pancreas.

Faʻalogo lelei! O le vormwood o loʻo i ai le bactericidal, tonic, anticonvulsant ma isi aʻafiaga e mafai ai e gastroenterologists ona fautuaina fualaau faasaina e faavae i luga mo le faʻaaogaina i le faʻalavelave faʻapitoa o le pancreatitis.

Faʻamatalaga mo sauniuniga ma totogifuapauina e faʻavae i luga o le oona oona

E fautuaina e le Gastroenterologists le inu o le wormwood ma le pancreatitis, lea e faateleina ai le umi o le vaitaimi o le faamagaloga.

O nisi o fualaʻau sili ona lauiloa o togafitiga faʻavae faʻavae i luga o se laau e mafai ona faailoaina:

  • Faʻatau. Ina ia maua, ia faʻafefiloi se ipu vai vevela ma le ½ tbsp. l lapisi vao (dry or fresh), aumai le mea o loʻo faʻapipiʻi ma vevela mo le isi 3 minute. A maeʻa lenei mea, o le a faʻaosoina le oloa mo le ¾ itula, faʻamaʻaina ma faʻaaogaina le 1 itula ao leʻi oʻo i taumafataga. l faatolu i le aso.
  • Wormwood tii. Ua saunia e ala i le oloina o le laau ua saunia i se tulaga tutusa, e le aofia ai le fausia o vaega o le paʻu. I luga o se vevela, e tatau ona e ave ni nai sipuni tele o le laau na nutililiiina, ona sasaa lea i ni nai lita o vai inu ma tuu ai mo le 20 minute, pe a tapunia le koneteina e puipuia ai le faʻaleleia o suauu taua.
  • Se teuteuga o le wormwood. Ina ia saunia, sasaa le ½ tbsp i totonu o ni meaʻai. l otaota mago pe 1 tbsp. l lau fou. A maeʻa lena mea, faʻaopopo se ipu vai i totonu o le atigipusa, aumai i se vevela, ufiufi ma faʻapipiʻi ile vevela vevela mo le 15-20 minute. E faʻaaogaina le vailaʻau pe a maeʻa le 1 tbsp. l faatolu i le aso afa afa itula ao le i faia taumafataga.
  • O se faʻafefiloi o le paʻu i le paʻu o loʻo taʻi 5 tsp. Sage ma le 1 tsp vevela leaga. O lea ituaiga vailaʻau e ave i le 30 minute ao lei faia taumafataga, tolu taimi i le aso mo le 1pp. mo le taimi, inu le fualaau faʻasaina i le vai.
  • Fitosbor Numera 1. Ave tutusa tutusa o lapisi lapoa, maualuga elecampane, offetail, falemaʻi chamomile, talema gingerbread, oona wormwood, o se manoa tripartite, o le St. John's wort, sage saini ma calendula. A maeʻa ona faʻafefiloi vaega o le 1 tbsp. l aoina le suavai, ona tuʻuina lea o se ipu vai inu, a uma ona tuʻu le fagu i le vai vai ma faʻaauau pea mo le ¼ l. O le oloa e maua ai e 45 minute, faʻapipiʻi ma ave 100 taimi faatolu i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.
  • Fitosbor Numera 2. E aofia ai le tutusa o vaega o eletise aisa o iris masani ma vormwood oona. Ina ia saunia le fualaau faasaina, e te manaʻomia le 1 tbsp. l aoina o laau afu afaina mo se ipu vai inu, ma, tapunia le atigipusa ma se tapuni, mausali le paluga mo le 60 minute. A maeʻa lena mea, o le mea e tupu ai le afaina e faʻamaʻaina ma ave faatolu i le aso mo le afa itula ao leʻi faia se taumafataga, 0.5 ipu i le taimi.

Faʻalogo lelei! Ina ia aloese mai le sologa lelei, o le tuufaatasiga o tapenapena o togalaau ma le vailaau o vailaau e fuafuaina e le tagata gastroenterologist o loo auai i luga o se iloiloga o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma le vaega o le faamai.

Vaʻavaʻai i meafaitino: fuafua ma fefaʻasoaaʻi ma uo

(E le o faʻamauina) Loading ...

Calendula tincture

I le togafitiga o le mumū o le pancreas, o le calendula tinctures e maua ai se aafiaga lelei. O lau o le laau i le aofaiga o le 2 sipuni tele ua sasaa i totonu o le 500 ml o le vai inu ma saosaoa mo le 2 itula.

O le oloa maeʻa e faʻamamaina ma faʻaleleia i le vevela vevela. O le dosiga e 50 ml tolu taimi i le aso ao leʻi 'ai. O le umi o togafitiga e 7-10 aso, e fuafua i le iuga.

Blueberries o loʻo i ai le tele o ituaiga o mea aoga. Berries e maua ai se mea e teu ai, ma lau laʻau e maua ai se faʻamalolo. O le tuufaatasiga e aofia ai vitamini o vaega C, flavonoids, alkaloids, carotenoids.

O mea sili ona lauiloa:

  • Sauniuniga o se teuteuga o laumei fou po o le vevela. Ole vaega e 1 tbsp. Sepu i totonu o se ipu vai inu. O le oloa maeʻa e faʻaaogā i le ituaiga o vevela faʻolu i le aso ao leʻi 'aʻai,
  • O se teuteuga o laulaʻau o le laau, lea e faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma sasaa i le 250 ml o vai inu. O le mea e tupu mai ai o loʻo faʻaosoosoina mo le 40-50 minute, ona faʻasaʻolotoina ai lea mai le le mama. O le oloa maeʻa e mafai ona faʻaaogaina i le aso atoa. O le maualuga o metotia e 600 ml.

O le Peppermint ua i ai se faʻalauiloaina, faʻafilemuina o lona aʻafiaga, fesoasoani e faʻaitiitia le tiga, e taofia ai le atinaʻeina o faʻavavega.

O le fua e faigofie tele, e pei o laʻau vevela ua faʻaopoopoina i lau lauti ma faʻaumatia i le gasologa o le aso. E le fautuaina lenei meafaigaluega mo le maualalo o le toto.

Yarrow e matua talafeagai lava mo le togafitiga o le pancreas, gall vladder, o le manava, ona e iai sona faʻailoaina ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi. Mo le faia o le lauti, e tele laulaʻau vevela e faʻaopoopoina i le taota ma faʻaosoosoina mo le 10-15 minute.

Toa le wormwood

O le miti wormwood e aoga i le togafitia o le pancreas e faʻaaoga ai fualaʻau nei:

  • 1 tbsp. ua sasaaina se sipuni o wormwood malepe i totonu o se ipu vai inu ma aumai i se vevela i luga o le afi. Ona tumau lea mo le 1 le itula ma malulu i le vevela o le potu. O le oloa maeʻa ua faia i le 2 tbsp. Ava ao le i ai
  • O le fua o le ava malosi o fualaau o vormwood o le gaosiga o le 10-15 o laʻau i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Krythea o se pu i luga o laau ma o se natura masani lava. O le mea faigaluega o loʻo i ai se aoga aoga i le tino o meaʻai. Ae ui i lea, e seasea lava ona maua mai ona o le faigata o le faʻaaogaina o le mina.

O lenei meafaigaluega e aoga mo pancreatitis ma le maʻisuka. O le vailaau faasaina e tatau ona muaʻi faʻatonuina i le fale talavai, ma o le faʻaaogaina o loʻo faʻamatala auʻiliʻilia i faʻamaumauga ua tuʻuina atu.

O le aoga o togafitiga e mataituina ma le faʻatagaina masani mo le 1 tausaga. Afai ei ai ni faʻasolega, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Toa vao

1 tbsp O fualaau aina e tatau ai le 0.5 lita o vai inu. Tetee i le 20 minute, ia faʻaalu 60 ml i le afa itula aʻo leʻi faia le taumafataga 3 taimi i le aso.

O le malosi o le malosi ma le vao oona e taofiofia ai le gaioiga o le tino o le kanesa i le pancreatic, aemaise i le amataga o le oncology. I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau e faʻamalosia ai le tafe toto ma faʻamafiesea ai le tiga.

O le a alu 1 lep. dried wormwood ma le 5 tsp mago mago. Toto meaʻai i totonu o se paluga i le paʻu o le paʻu, faʻafefiloi ma faʻafefiloi lelei. O fualaau e tatau ona ave 1 lepp. ao leʻi faia le taumafataga, faʻamaʻu i lalo ile vai faʻafefe (1 ipu). O le umi o togafitiga e le sili atu i le 30 aso, ona tatau ai lea o se malologa faalemasina ma e toe faia le vasega.

Faʻatauga i le kanesa o le pancreatic

E tuʻuina atu e palaʻauʻau le isi fua ma le wormwood mo le kanesa pancreatic. Ina ia saunia lenei vailaʻau, e manaʻomia le 2 tbsp. otaota toto 500 ml o vai malulu. Fufulu le afi, aumai i se mea e vevela ai, ae aua le kuka. Aveese mai le vevela ma tuʻu i le 30 minute, ona fufulu ma 'ai le 1 tbsp. 30 minute aʻo le i ai.

Laʻau selesele (filifiliga muamua)

Ina ia saunia le vailaʻau, o le a e manaʻomia ni mea faʻapitoa:

Ave i le tutusa tutusa o laʻau, faʻafefiloi, faʻafefiloi, fua 1 tbsp. fefiloi ma vaovao 220 ml o vai inu. Aʻe i totonu o se vai vai mo 15 minute, ona tuʻu lea mo le 15 minute, faamama. Aumai le 0.5 ipu aʻo leʻi aina 3 taimi i le aso.

Laʻau selesele (filifiliga lona lua)

O lenei vailaʻau e maualuga lona malosi. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

Ave i le tutusa tutusa o laau taʻitasi, faʻafefiloi ma fua 1 tbsp. o le mea e tupu mai ai ma faʻafefiloi se ipu vai inu. Faʻamau i totonu o se vai vaiʻeleʻele ma faʻapipiʻi mo le 15 minute, ona faʻaosooso lea i le 30 minute, faamama. Ave le 100 ml aʻo leʻi 'aʻai 3 taimi i le aso.

Faʻamatalaga mo togafitiga o wormwood


O tagata maʻi e tausisia fautuaga uma faafomaʻi e uiga i togafitiga o le wormwood e tali lelei i ana mea tau vailaau, ma matauina lona aafiaga agamalu ma le faʻamalosia o le faʻamalolo.

Margarita, 38 tausaga. Mo se taimi umi ou te mafatia ai mai le pancreatitis masani. E ui i le mea moni o loʻo ou mulimuli ma le faʻaeteete i faʻamatalaga faafomaʻi o togafitiga faʻapitoa, o le faʻamaʻi masani o le maʻi, ma mafua ai ona tele mafatiaga. Ina ua mavae le isi toe toso, na fautuaina e le fomai e ave le fua o le wormwood e tutusa ma vailaau. O le masina talu mai le amataga o togafitiga, na ia maitauina ai suiga lelei: na osofaia osofaiga, na faaleleia lona ola maloloina.

Ivan Viktorovich, 60 tausaga. Talu ai nei, ua atili ai ona popole le pancreas. O le gastroenterologist, faatasi ai ma vailaau, na faatonuina ai se faaopoopoga o togalaau, lea e aofia ai le wormwood. Ou te leʻi talitonu e mafai ona fesoasoani ia togalaau. Na ou teʻi, ina ua mavae sina taimi sa amata ona ou lagona le lelei, na le toe popole le tiga, ua ou fia ai, ma isi mea le lelei na mou atu.

Oleg, 55 tausaga. Mo le tele o tausaga ua ou maʻi i le pancreatitis, vailaau, ma isi metotia faafomai e le fesoasoani tele. Faʻanofo i luga o se fua mo le teuteuina o le wormwood. Faʻatautaia ma se fomaʻi, na ia faʻamaonia laʻu filifiliga. Ina ua maeʻa le togafitiga, na faʻaleleia atili loʻu ola maloloina. I le masina, ou te manaʻo e toe fai le kosi e faʻamalosia ai se taunuuga lelei.

Faaiuga

Pe a faʻaaoga tatau, o le wormwood e leai se aoga nai lo togafitiga. Ae ui i lea, o le mafai ona faʻaaoga tele e faʻalagolago i foliga o le pancreatitis, lona tikeri ma le mamafa. O le aoga sili o le fofo o le togalaau e le faʻaosofia ai le faʻamaʻi o mea ua fai ma vaisu, ma pe a faʻaaoga tatau, o le mea moni e le afaina ai aʻafiaga.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Recipes mo le faʻaaogaina o le kinamoni mo pancreatitis mo togafitiga faafomaʻi ma ona manuia mo le tino

Faʻatasi ai ma togafiti faʻamaʻi, o lona faʻaaoga e tatau ona faatapulaa. O le mea lea, faatasi ai ma le mumu o le pancreas, e le mafai ona e toe faʻaogaina

Le faʻaaogaina o laau afu ma togafitiga a tagata mo togafitiga ma le toe faʻaleleia o gland i le taimi masani o le pancreatitis

E le pei o vailaau, o fua masani masani e le faʻaosofia ai aʻafiaga o le itu. O togavao ma isi vaega o vailaʻau e gasolo malie, ae sili atu le lelei

Auala e faʻamama ai le pani i le fale ma fualaau faʻasaina ma fualaau faʻasa

O le faʻamamaina o le tino e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻasoa ma vailaʻau e faʻamaonia e fomaʻi aloaia.O fea fofo e faʻaaoga muamua?

Meaʻai mo le faʻaaogaina o fatu o le pi e toe faʻafoʻi ai le pancreas

I le taimi o le faamagaloga o le faamaʻi, e mafai ona 'aina faʻatoʻaga e le gata i le tutoʻatasi, ae faaopoopo foi i meaʻai. O le totoina o fatu o le a avea ma se faʻaopoopoga lelei i auala autu o togafitiga faʻapitoa o togafitiga

Na fautuaina aʻu e loʻu fomai e inu mea inu mo le gastrointestinal tract e pei o le wormwood, chamomile ma yarrow. A o faaauau pea ona ou ave ia fualaau faasaina, ou te masalosalo i se mea i laau, ae ou te manatu o loo ou taumafai e amata inu i ni tamai atopa - afai ou te lagona le lelei, o le a ou faaauau pe teena foi.

E masani lava ona ou manatu o le oona o le oona ma e le tatau ona ave i totonu! E ui lava i tamai tootoo, e mafai ona aoga mea uma, ae mo le taimi nei o le a ou aloese mai le aveina. O loʻu tiga e le i toilalo, ae ou te le manao e faateteleina loʻu manuia ...

Tibet ti lauti

O tea tibet ua taʻua o se vaifofo faamaonia i le togafitiga o le mumū o le pancreas. E mafai ona avea o se faʻataʻitaʻiga mo le faʻamamāina ma le faʻamālōlōina o le tino. O le meafaigaluega na faia i le taimi o le faʻamalosia ma le faʻamagaloina:

  • Chamomile,
  • Birch buds
  • Immortelle
  • St. John's wort

I le tuufaatasiga, o le fualaau faasaina ei ai lona malosi e tetee ai i le fomaʻi, antispasmodic ma le analgesic.

O le faʻaaogaina o totogifuapauina mo togafitiga i le togafitiga o le pancreas o se auala sili lea ona lelei mo le faʻaaogaina o aʻafiaga le lelei i foliga o le tiga, faʻavalea, gaioiga le lelei.

E sili le faʻaaoga o tupe e pei ona faʻamaonia mai e lau fomaʻi pe tusa foi ma faatonuga mo le faʻaaogaina. O le lisi o loʻo i lalo o loʻo faʻaalia ai tupe sili ona lauiloa i se paleni tutusa.

Fualaau faʻamaʻi No. 2 faʻatasi ai ma le faʻaliliuga lenei:

  • O fua o le sophora,
  • Bean Pods,
  • Blueberries
  • Ierusalema artichoke paʻu,
  • Gaga Galega Greens,
  • Repeshka,
  • Lingonberry
  • Chicory.

O le tuufaatasiga e maua ai se aafiaga e tetee ai, e faʻamaonia ai le gaosiga o le sua o le pani, faʻamalo le spasma ma aveese faʻamaufaʻailoga ua mafua ai. E le tatau ona sili atu le fua i le aofaiga o loʻo taʻuina atu i faatonuga.

Faʻaleleia o le tagata lava ia o le aoina ma se tuufaatasiga o ia vaega:

  • Namu moa vao,
  • Pepa mint leaves
  • Calendula officinalis buds
  • Green yarrow.

Ole vaega ole fua ole 1: 1: 1: 1.5 teaspoon. O le faʻafefiloi e faʻamaʻaina i le vai inu ma faʻaauau pea mo le 2 itula, ona faʻaaogaina lea e pei ona fuafuaina.

Fualaau faʻatau Fua Nuʻu 3 faʻatasi ai ma le i ai o mea taua ile 1: 1: 3: 2:

  • Fennel fatu
  • Fugalaau fugalaau,
  • Valerian aʻa
  • Elecampane aʻa.

A maeʻa ona vaevaeina, faʻapipiʻi lea o le oloa mo le 1.5 itula ma faʻaalu faatolu i le aso, 15 ml aʻo leʻi 'ai.

Sauniuniga o le tincture o loʻo faʻatinoina i tutusa tutusa. O le oloa gaosia ua ave 80 ml tolu taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.

Faatasi ai ma se tuusaʻo tuusao o le pancreas, e mafai ona e saunia se vailaau lelei ma aogā i mea nei:

  • Lemoni ma pele 1 kg,
  • Ata, pasili 300 g.

O mea uma lava e tatau ona gaosia i se mea e fai ai meaʻai ma tuu i se ipu tioata. Teu i totonu o le pusaaisa. O aso taitasi o le 1 itula. Spoon 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Laʻau mo le pancreas o se fesoasoani faaopoopo i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le okeni, faʻapea foi ma se elemene taua i le puipuia o ia ituaiga maʻi.

Mafaufau pe o le a le ituaiga o meaai e sau i la tatou laulau i aso nei, o le a le ituaiga o meaai e masani ona i ai i se aiga masani, mai lea taimi i lea taimi, e lelei mo i tatou uma ona fai togafitiga o fualaau. O le mea autu o le faʻamaonia lelei lea o le tuufaatasiga o le mea e tatau ona faʻapipiʻiina, ma ia saʻo lelei ona saunia.

Fautuaga! Mo le toe faʻafoʻiina o le pancreas, e mafai ona faʻatau faʻatau pe faʻaese pe o se vaega o totogifuapauina

O le aoina o otaota mo le pancreas i foliga o teuteu e tatau ona saunia i na o ni mea faʻapipiʻi, lea e leai ni tupe meataalo. Liligi ni vaega eseese o laau totõ ma faʻafefiloi i totonu o ipu tioata poʻo vai inu vai. Afai e manaʻomia ona nutimomoia laau, e faʻaaogaina nei meaola laupapa po o porcelain ma moa mo lenei mea. O le faʻaaogaina o ipu alumini e matua faʻasaina.

E taua foi le mafaufau i aso faaiu o laʻau e teuina.

Lapataiga! O le faʻamaumauga e te manaʻo e togafitia togalaau faʻamaʻi e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

O le mea moni, naʻo oe e iloa le mea o loʻo e maua ma le mea tonu e te maua, ae ua iloa e le fomaʻi e le o galue na o le gland, ae faʻatasi ma isi totoga.

O le mea moni, a aunoa ma le malamalama, e mafai ona mafua ai le faʻamalosi i totonu o se okeni ua maeʻa galue, pe, i se isi itu, e faʻavavevave lana galuega pe a maeʻa ona galue "ma lona malosi uma".

Matou te lisiina laau e togafiti ai le pancreas:

  1. vaega pito i luga o wormwood,
  2. birch leaves
  3. vai suamalie
  4. suauu o sana,
  5. bean pods
  6. lau ma le pito i luga o le tina,
  7. fualaau faila
  8. lapisi
  9. pulupulu o sophora leapani,
  10. lau o se pulou auro.

O nei laau e masani ona faʻaaogaina faʻatasi ma isi laau totō e aoga mo totoga i totonu e fegalegaleai ma le pancreas:

  • Fugalaau o le Hypericum: e faʻamanuiaina ai le manava,
  • Laʻau o le Kalgan: faʻaleleia le tafe o le vai inu i totonu o le manava,
  • yarrow e aoga mo le pancreas e faʻapipiʻi faʻatasi ma le chamomile ma le mint,
  • fennel faʻaleleia galuega o le ate,
  • Aralia root, paʻu, laulaʻau e faʻaaogaina i le tulaga o le maʻisuka o loʻo faʻatasi ma le maʻi pancreatiti.

Ina ia mafai lelei ona saunia le aoina mo le pancreas, o vaega o laau toto e tatau ona aoina mai i nofoaga tau alamanuia, ona o tulafono nei:

  • ua vavae ese le paʻu mai laau i le tautotogo,
  • o le mutia e seleseleina pe a aliali mai le pua, pe i le amataga o le fuga, pe afai o le pana e mafiafia, vevesi - tipi le pito i luga, pe a vaivai - i aʻa,
  • fugalaau e seleseleina pe a uma ona fuga,
  • fatuga - aʻo leʻi fuga,
  • laʻau - aʻo leʻi oʻo i le paʻu,
  • aʻa - pe o le pa'ū (lelei), poʻo le amataga o le tautotogo.

O le fea o togalaau aina mo le pancreas e sili atu, e mafai ona fautuaina naʻo le tagata lava ia.

O le a matou tuʻuina atu ni fualaʻau masani se fitu e iloa e tagata e sili ona aoga:

  1. Hop, cone, mint leaves, St. John's wort, knotweed, Helichrysum, suauu sana ma le fatu o le flax ua palu faatasi i vaega tutusa. Mo se aso e te manaʻomia 1 tsp. paluga, lea e sasaa i totonu o se ipu vai inu vai ma faʻaputu mo le 10 minute. Ave se teuteuga o le 50 ml fa taimi i le aso.
  2. E tutusa foi le manaomia o laupepa iinei: laʻau, lanu lanu moana, ato tupe a le leoleo mamoe, moa, moa, mafolafola ma le buckthorn. 4 tbsp o le paluga e sasaa mai i le lita o le vai vevela, o le po e tumu ma o le aso e sosoo ai e onā ao leʻi 'ai.
  3. 2 laulaau o se afaina auro mo le 15 minute i totonu o le lita o le vai, ma tumau mo le afa aso. Inu 35-50 ml 1-2 taimi i le aso.
  4. Faafefiloi 1 lep. o aʻa o elecampane ma fugalaau olaola, sasaa 200 ml o vai inu, tuu mo le itula. O le vasega e 2 vaiaso, e tatau ona ave 50 ml i le afa itula ao le i faia le taumafataga.
  5. 2 tbsp pi pi pipi palu faʻatasi ma le 2 tbsp. fafo seail, ave le sipuni 1, sasaa le 500 ml o le vai kuka, faʻapipiʻi mo le 30 minute i totonu o se vai vai, faʻafefe. Faaaoga 100 ml 4 taimi.
  6. Faʻafefiloi i le tutusa o volumes: se faasologa, se elecampane, fafoeail, wort St. John, wormwood, sukanamon mago, chamomile, calendula, burdock, sage. Saunia se teuteuga i le fua faatatau o le 3 tbsp. i le afa-lita le fagu, lea e tu i luga o le vai paʻu mo le 15 minute, ma faʻamalosi mo le oʻo ile itula. E tatau ona e inu 50 ml i le aso.
  7. Faʻafefiloi le 2 vaega o uʻamea o le plantain ma le calendula fugalaau e tasi le vaega o le tansy, ave le 1 tsp, faʻaauau i totonu o se ipu vai inu mo le 2 itula, vevela, vaevaeina i 4 inumaga, lea e faia aʻo leʻi 'ai.

E faʻapefea ona aafia le tino i le wormwood i le pancreatitis?

Ona o le tele o fualaau oona, e fuafua ai le tofo oona o le vao ma faaleleia atili ai le galuega faafailautusi o le manava ma le gaogao, ma le i ai o le lanumeamata lanumoana lanumeamata, lea e siitia ai le pulelaina o bile ma faaosofia ai le motumotu o le intestinal, o lenei vailaau togafitiga e masani ona togafitia ai le tele o faamai o le gall ves, stomach and intestines. O nei maʻi faʻalavelave e masani ona maua ai faʻamaʻi pipisi o le pancreatitis ma e mafai ona mafua ai ona faʻavalea. O le mafuaʻaga lea e mafai ai ona aofia ai le oona oona i totonu o togafitiga faʻapitoa o le mumu o le pancreatic inflammation.

O faʻamalologa o faʻamaʻi o vao oona ma pancreatitis

  1. Choleretic. O le mea oona o loo i totonu o le wormwood e fesoasoani i le faateleina o le pulelasi ma le sili atu o fafo o le talo. O se aafiaga faapena o lenei vailaau togafitiga e fesoasoani e faasaʻoina ai le suamalie, faʻaleleia le faʻamalositino o le vai oona ma fesoasoani e puipuia le faʻasalaga o le pancreatitis e le masani ona o le le lelei o le gaioiga o le biliary system.

  • Talosaga. O le oona o loʻo i totonu o le vao e faʻamalosia ai le galuega o le meaʻai, faʻapupulaina le elemene o le vai gastric, faʻaleleia le faʻalaumalieina ma fesoasoani e toe faʻaleleia le manava, lea e masani ona faʻaitiitia i le pancreatitis masani ma faʻamaʻi pipisi faʻasolosolo.
  • Filifili.

    O vailaʻau o loʻo i ai i le wormwood, e fesoasoani i le faʻaumatia o maʻa i le gallbladder, faʻamautuina ona gaioiga. Carminative. Talu ai ona o le faʻamautuina o le faʻaogaina o meaʻai ma le faʻaleagaina o le tino i luga o le mucous membranes, o le faʻaaogaina o le wormwood e fesoasoani e puipuia ai le fatuina o le tele o gaʻo i totonu o le manava.

    Aneti-inflammatory. O vailaʻau o loʻo i totonu o le wormwood e fesoasoani i le faʻaumatiaina o le microflora pathogenic ma faʻaitiitia ai lagona le lelei o puipui o le intestinal, e mafua ai le faʻamautuina o le gaʻoina.

    E mafai ona faʻaaogaina le vailasili e togafitia ai ituaiga o maʻi o le tino o le gasegase: o le hepatitis, cholangitis, cholecystitis, gastritis ma le gaogao secretory, biliary dyskinesia, cholelithiasis, colitis.

    I le faʻaopoopoga i mea o loʻo faʻamalosia i luga, o le faʻaaogaina o le oona oona e mafai ona i ai aafiaga nei i le tino:

    • Anthelmintic ma antiparasitic,
    • Faʻamālōlōina le faamalo
    • Toto
    • Sedative
    • Antispasmodic,
    • Tonic
    • O fualaau momoe
    • Faʻailoga
    • Faʻatauga,
    • Antipyretic,
    • Talia
    • Painkill
    • Bactericidal
    • Antitumor.

    O fea e maua ai le vao mo le togafiti o pancreatitis?

    Mo togafitiga, e mafai ona e faʻaaogaina laʻau ma laʻau o le wormwood, lea e faʻatau atu i falemaʻi, pe aoina faʻatasi. Mo le seleselega, e tatau ona e aoina le mutia lea na tupu i nofoaga e mamao ese mai fale gaosi oloa, auala tetele ma vai vai e leai ni suavai.

    O le mumua o le wormwood o loʻo i ai ni gaʻo e sau mai le rhizome lava ma oʻo atu i le 120-150 cm le maualuga.

    I lalo ifo o le ogaumu, o laulaau o le laau ua umi ona fatuina, fatu tafatafa tafatafa tolu ma tolu fugalaau, o laulaau i le ogatotonu o le uʻu e faalua ona fai, ma i le apex e lautele ma fevaevaeaʻi.

    O lau o le laau o loʻo i ai se siliva siliva-hina ma i luga ia i latou, o itu uma e lua, o loʻo pipiʻi lauulu. O lo latou sosogi manogi e matua patino lava, ma o le oona tele o le laau e mafua ona o le i ai o le oona ma gaʻo taua i totonu o le sua.

    O le paʻu o le wormwood e susulu i le masina mulimuli o le taumafanafana ma le samasama lanu samasama po o samasama-lanumeamata, lea e aoina i ato. Ua taʻua e tagata lenei togafitiga faʻamaloloina o igoa e pei o le mutia ua oti lana tane, paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, vormwood moni, Yesani poʻo le vao vao.

    O fua o le Wormwood e seleseleina aʻo lei tupu mai - mai Iuni ia Iulai. Ua vaʻaia e lima. Laʻau faʻatasi ma laʻau e seleseleina i le vaitau o le vavao o le vao - mai ia Iulai ia Aokuso. E vaʻaia i latou i se selesaito maʻai poʻo se naifi i se mamao e 20 cm mai le pito i luga.

    O loʻo faʻapipiʻi mea e gaosia mo le faʻamago i totonu o se fale paolo i lalo o se faʻavaa po o totonu o le fale. E tatau ona le sili atu i le 3-5 cm le faaputuga vao. Mo lona faʻamamaina atoatoa i lalo o le lelei o le tau, e tusa ma le 5-7 aso.

    Ina ia faʻamago le vao, e mafai ona e faʻaaogaina se eletise eletise, ae o le auala lenei, e tatau ona maitauina le pulega sili ona maualuga - e le sili atu i le 40-50 ° C. I le maualuga o le vevela, o le suauu taua o loʻo i ai i totonu o le laau o le a faʻaalu, ma o le a le toe maua ai ona faʻamalologa.

    O le mutia mago lelei e faigofie lava pe a paʻu. O mea e maua mai ai mea e gaosia e faʻapipiʻiina mo le teu i taga lili poʻo taga pepa. O le soifuaga o le ola e tusa ma le 2 tausaga.

    E sili atu le saunia o le paʻu mai laʻau mamago o le wormwood oona i le taimi lava lea aʻo leʻi faʻaaogaina, aua talu mai le teuina o le suauʻu tatau o le a faʻaaogaina mai le laau. E teu i latou i se paʻu paʻu, e mafai ona e faʻaaogaina se mea e teu ai le kofe poʻo le paluga.

    Mo le togafitiga o pancreatitis masani, o togafitiga faʻapitoa e fautuaina ai le faʻafefiloi o paʻu o le wormwood ma le sage. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi 1 sipuniti o paʻu o le wormwood ma le 5 teaspoons o le vao vao vao. O le oloa e maua mai e tatau ona faʻaalu 3 taimi i le aso 30 minute ao lei faia se taumafataga, 1 sipuniti ma se ipu vai.

    E mafai ona faia sina tinā o wormwood mo togafitiga o pancreatitis?

    I totonu o falemaʻi, e mafai ona e mauaina le vailaʻau Vaʻaia o le wormwood, lea e aofia ai le alcohol alcohol. Gastroenterologists e le fautuaina e faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis, talu ai o vailaʻau oona o loʻo faʻasalaina i faʻamaʻi pipisi.

    • Calendula
    • Hypericum perforatum
    • Elecampane umi
    • Oona oona oona
    • Chamomile,
    • Salvia officinalis,
    • Musufu anufe,
    • O se faasologa e tolu vaega,
    • Burdock tele
    • Faʻafanua Horsetail.

    Ave uma laau i le tutusa tutusa ma le fefiloi. Ina ia saunia le fusi, 1 sipunni o le phytosborder mo le 220 ml o le vai inu, tuu i totonu o se vai vai taele ma taofi mo le 15 minute.

    Faʻaosooso i le 45 minute, faʻamalosi ma ave le 100 ml 30 minute aʻo leʻi faʻatau 3 taimi i le aso.

    • Iris masani (tilotila aisa),
    • Oona oona oona.

    O togavao e maua i tutusa tutusa ma fefiloi. 1 sipunipuni o le aoina mo le 220 ml o vai inu, ufiufi ma tumau mo se itula. Faʻasolo le mea e faʻafefete ma ave le ½ cup i le afa itula ao le i fafaga 3 taimi i le aso.

    • Lafuga o sandwort
    • Oona oona oona
    • Pepalama
    • Yarrow
    • Laʻau masani.

    O togavao e maua i tutusa tutusa ma fefiloi.

    Ina ia saunia le fusi, 1 sipunni o le phytosborder mo le 220 ml o le vai inu, tuu i totonu o se vai vai taele ma taofi mo le 15 minute.

    Faʻaosooso i le 30-35 minute, faʻasolo le fua ma ave le 100 ml 15-30 minute aʻo leʻi faʻatau 3 taimi i le aso.

    Manatua o le filifilia o fofo mo pancreatitis ma le umi o le taimi e faaaoga ai e na o se fomaʻi e mafai ona fuafuaina. O lo latou taliaina e le taliaina i le taimi ogaoga o le faamai ma o se fesoasoani lagolago i le taimi o le faamagaloga.

    Faʻasalaga Faʻailoa

    O le vormwood ma le tele o vailaʻau poʻo le faʻaaoga umi o vailaau faʻasaina e mafai ona mafua ai faʻamaoniga o se mea e sili atu ona maualuga:

    • Ootia tiga
    • Faʻaleagaina tulaga
    • Faʻatonuina le faʻamaopoopoina o gaioiga,
    • Faiva
    • Faʻafiafiaga
    • Nausea
    • Vomiting
    • Faʻaitiitia o le maualuga o le hemoglobin.

    Afai ei ai ni uiga o se mea maualuga e tupu, e tatau loa ona vave taofi lau vao ma talanoa i se fomaʻi. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave matuia o le soifua maloloina - faʻafeiloaʻiga, faʻavevesi, faʻalavelave le faʻamaopoopoina o gaioiga ma le vevela matuia poʻo le vomiting - e tatau ona valaʻau i le au taʻavale.

  • Tuua Lau Faamatalaga