TromboMag® (TromboMag)

O le vailaʻau e le faʻasalaga e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le afa 1 ma le 2, lea e avea ma vaega malosi i le tulafono faatonutonu o le prostaglandin synthesis (mafua ai le fulafula ma avea ma se faʻamaʻi tiga).

O pusa o le Thrombopol e maua ai le analgesic, anti-inflammatory, antipyretic.

O le vaega malosi o le acetylsalicylic acid.

O se faʻaitiitia o le faitaʻaga i totonu nofoaga faʻasao mafua ai le faʻaitiitia o le vevela o le tino ona o le faʻalauteleina o le sosoʻo ma le vasodilation o le paʻu o le paʻu. O se taunuuga o aʻafiaga tutotonu ma le soifuaga o le vaega autū, ua maua ai se taunuʻuga faʻamalosi.

O le fualaau faasaina e faaitiitia ai gaoioiga thrombosis ona o le taofiofia o le faʻasalaga o le thromboxane A2 i le toto e ala ile platelets. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le faʻaauau ma le faʻaputuina o platelets.

Ausia i le fesoasoani a le fualaau faasaina Thrombopol (tasi fualaau) aʻafiaga o le antiplatelet faasaoina 7 aso. I tagata gasegase e le toʻa, o le fualaau faasaina e faʻaititia ai le lamatiaga o le myocardial infarction, ola faʻaletino.

O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le puipuiga muamua ma le lua o le faʻaleagaina o le myocardial.

O le faasologa i aso taitasi o le 6 kalama e faateleina ai le taimi o le prothrombin, e taofiofi ai le fatuga o le prothrombin i le ate.

I lalo o le gaioiga o le acetylsalicylic acid, o le faʻatupulaʻia o mea e faʻaaoga ai le coagulation e faʻaitiitia (2,7,9,10), o le plasma fibrinolytic faʻateleina.

I taimi o taotoga o taotoga, o le fualaau faʻatele e faʻaleleia ai le tele o faʻalavelave faʻalavelave, e faʻatele ai le ono mafai ona tafe toto.

Thrombopol vailaʻau e faʻaleleia le faagasologa o le excretion uric acid (o le gaioioiga o le faʻasolosolo o le uric acid i fatugaʻo o loʻo faʻalavelaveina).

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le toomaga tiga tiga (agamalu, agavaʻa) o tupuaga eseese: toothache, migraine, maʻi tigaina, faʻaleagaina, algodismenorea, syndical radicular, lumbago, myalgia, arthralgia, poʻo tosoina o le faʻamaʻi pipisi.

Faʻaaogaina le vailaʻau mo febrile syndrome faasaga i le talaaga o togafitiga faʻaleagaina ma le faʻaleagaina.

Contraindications

Faatonuga mo le faaaogaina o le thrombopol e le fautuaina le faatonuina o se vailaau mo le le faapalepale i le acetylsalicylic acid, faatasi ai ma fomaʻi faʻamaʻigasegase o le gastrointestinal, faʻamalosia ai le suia o le gasegase ma le suiga o le tino i le fua o meaʻai i le gasegase, faatasi ai ma le manava faʻapena (o se fomu e mafua mai i le faaaogaina o salicylate ma NSAID), faʻatasi ai ma togafitiga tutusa auala sili i se fua faatatau o le 15 i le vaiaso pe sili atu.

E le o faʻamaonia pepa mo le gasegase o le Thrombopol, aʻo fai susu. O le vailaʻau e faʻaseseina i tamaiti.

Faʻaiʻuga

O le Thrombopol e mafai ona mafua ai le gaioiga, Reye syndrome (atinaʻeina o le ate i le va o le ate ma le faʻavavevave le alualu i luma gaʻo gaʻo ma le conceptive encephalopathy), tali tali (i le ituaiga o bronchospasm, angioedema ma le paʻu o le paʻu), manava manava, anemia, thrombocytopenia, gastralgia, faaitiitia le fiaai, leukopene.

O le togafitiga uumi e mafai ona mafua ai le ulu o le ulu, vevela, gasegase, pepelo, gasegase ma ulingrative leions o le fesuisuiai, vomiting, bronchospasm, susu, ma le faaitiitia o le tino vaaia. fufulu interstitial, faʻafiafiaga vaaia, fulafula, faʻalauteleina o faʻafitauli o le toilalo o le fatu, gasegase faʻamalosimaʻi o le nephrotic, gasegase o le tino, le papillary necrosis, azotemia muamua i le fesootaʻi ma le hypercalcemia ma le hypercreatininemia, faateleina ai le enzymes o le ate.

Thrombopol, faatonuga mo le faʻaaoga (Metotia ma fua)

O le Thrombopol o loʻo tautalagia tautala. O le faʻaaogaina o faʻamaʻi-tiga ma faʻamalosiga e faʻaaogaina e ala i fualaau o fualaau faasaina e silia ma le 400-500 mg.

I le tiga ma febrile syndrome faatulaga le 0.5-1 kalama i le aso (3 inumaga).

O le togafitiga e le tatau ona sili atu i le 2 vaiaso. O se tasi o vailaau mo ituaiga o fualaau faasaina o le 0.25-1 kalama (3-4 doses per day).

Faʻasalaga

Faʻailoga o le faʻasologa: vomiting, faʻalavelave, faʻavavevave le manava, gasegase, faʻalogo ma le vaʻai, faʻavauvau, moe. I se fualaau o le vaega galue o le sili atu ma le 500 mg i le kilokalama, e mafai ona tupu se taunuuga oti.

Faʻamaʻi le manava, faʻaleagaina le vailaʻau, ave le malala ua gaoioi. E le mafai ona e faʻasalalau. E leai se vaifofo.

Fegalegaleaiga

E mafai e Thrombopol ona faʻaleleia aʻafiaga auala silifaaitiitiatoe tuʻuina atu.

O le vailaʻau e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le heparin, faʻasolosolo faʻamaʻi, tuusaʻo tuusaʻohypoglycemic agents, sui sooupu, taufaasesesulfonamides.

Acetylsalicylic acid e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau faʻasaina (furosemide, spironalokton), vailaʻau faʻasaʻi, uricosuric vailaʻau(sulfinpyrazone, benzbromarone).

Ethanol-aofia ai sauniuniga, ethanol lava ia ma glucocorticosteroids faateleina le aafiaga leaga o le fualaau faasaina i luga o le mucous o puipui o le digestive tract, lea e mafai ona mafua ai le gasegase o le gastrointestinal.

O le Thrombopol e faʻapupulaina ai le maualuga o suauu, digoxin ma suauu lithium i totonu o le toto.

Faʻaitiitia le faʻaitiitia i le togafitiga tutusa atacids.

O fualaau oona mielotoxic e faʻaleleia ai le tiga o le hematotoxic o le thrombopol.

Faatonuga faapitoa

O le ala o le aveina o le acetylsalicylic acid ina ia mafai ai ona maua se faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le talanoa i se fomaʻi e le sili atu i le 5 aso.

E le o faatonuina le Thrombopolsiama fomaʻi myocarditisfomaʻi faʻamaʻi, rūmatism, pericarditis ma rheumatic chorea.

Ua faalēaogāina le fualaau faasaina i le 5-7 aso ao lei faia se taotoga o taotoga.

O togafitiga uumi e manaʻomia ai le feusuai o le totoina o le toto ma le mataʻituina o le toto.

I tamaiti, o le avea ma Thrombopol e mafai ona mafua ai le syndrome o Reye (o le faateleina o le ate, o le atiina ae o se taimi umi o le encephalopathy, faaumiumi, vailaina le mautonu).

O togafitiga faʻapitoa o vailaʻau e faʻaitiitia ai le eleʻele o le suka gaosia, e ono faʻaitiitia ai le aafiaga faʻavevesi o le acetylsalicylic acid i luga o le mucous wall o le digestive system.

Thrombopol o se uiga aʻatogenic aafiaga (tapunia vave o le ductus arteriosus, vavaeeseina o le tumutumu o luga ma isi suiga i le tuputupu ae o tama).

I tagata gasegase ma le gout, o le vailaʻau e mafai ona mafua ai se osofaiga ogaoga ona o le faaitiitia o le excretion acid eletise aʻo ave le acetylsalicylic acid.

O le teena atoatoa o le inu ava malosi i le taimi atoa o togafitiga e manaʻomia.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

I totonu, 1-2 itula i le maeʻa ai, 1 taimi i le aso.

O le laulau o sauniuniga a le TromboMag ua faʻaumatia uma (e mafai ona fufulu pe nutilili), faʻamamaina i le vai.

O le fualaau faasaina ua faamoemoe mo le faʻaaoga umi. O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

Puipuiga o le Peraimeri mai faamaʻi cardiovascular, e pei o le thrombosis ma le faaletonu o le fatu, i le i ai o tulaga lamatia (e pei o le maʻisuka, hyperlipidemia, maualuga o le toto, gaʻo, ulaula, matua)

I le aso muamua - 1 papalama e aofia ai le 150 mg o le acetylsalicylic acid, sosoo ai ma le 1 papalama e aofia ai le 75 mg o le acetylsalicylic acid.

Puipuia o le faʻaleagaina o le myocardial ma le vaʻalele o le toto

1 papalama e aofia ai le 75 mg poʻo le 150 mg o le acetylsalicylic acid.

1 papalama e aofia ai le 75 mg poʻo le 150 mg o le acetylsalicylic acid.

Puipuia o le thromboembolism pe a maeʻa le taotoga vascular (e pei o le gaioiga o le coronary vavalalata le faapipiiina, angiolasty transronuminal coronary angioplasty)

1 papalama e aofia ai le 75 mg poʻo le 150 mg o le acetylsalicylic acid.

Afai e te misia se tasi poʻo le sili atu foi o tui o le ThromboMag, e tatau ona e ave le fua o le fualaau faasaina i le taimi lava e manatua ai e le tagata maʻi. Ina ia aloese mai le masalosalo o le fualaau, e le tatau ona e ave le laupepa na misia pe a oʻo mai le taimi e ave ai le isi inumaga.

O mea faʻapitoa o gaioiga i le taimi muamua o le pulega poʻo le toe tosoina o le fualaau faasaina e leʻi matauina.

Faʻataʻitaʻiga

O le faʻaaogaina o le antiplatelet action of acetylsalicylic acid (ASA) e faʻavaeina i le le mafai ona faʻaseseina o le enzyme ole cyclooxygenase (COX-1), ma o le mea lea o loʻo taofia ai le faʻasuasologa o le thromboxane A2 ma le faʻamaopoopoina o le platelet.

O le aʻafiaga o le tuufaatasiga e sili ona lauiloa i platelets, talu ai e le mafai ona latou toe faʻapipiʻi le COX. E talitonuina o le ASA o loʻo i ai isi auala mo le taofiofia o le faaputuga platelet, lea e faʻalauteleina ai lona lautele i faʻamaʻi vascular eseese. O le ASA foʻi e iai aʻafiaga tetee, antipyretic ma analgesic.

Magnesium hydroxide - o se faʻataʻitaʻiga, faʻaitiitia le faʻaleagaina o le ASA i luga o le mucosa gastric.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o le salicylate i mea maualuga i le uluaʻi tolu masina o le maitaga e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o taimi e faʻaleagaina ai le fetal (vavaeina o le tumutumu o luga, paʻu o le fatu). O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le muamua masina muamua o le maitaga ua solia. I le lona lua o masina o le maitaga, o le fualaau faasaina e faatoa mafai lava ona faʻamaonia le amanaia o se fuainumera o le fua faatatau o togafitiga mo togafitiga mo le tina ma le lamatiaga o le fomaʻi, i popo e le silia le 150 mg / aso mo sina taimi puupuu. I le tolu tausaga lona tolu o le maitaga, o le salicylates i le maualuga (sili atu i le 300 mg / aso) mafua ai le puipuia o le galue, tapunia vave o le taotoga i le tamaititi, faateleina le toto i le tina ma le tamaititi, ma faaaoga vave ao le i fananau mai e mafai ona mafua ai le gasegase o le tino, aemaise lava i pepe faatoa fanau. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le tolu masina o le maitaga ua solia.

Salicylates ma a latou metabolite i ni vaega laiti e pasi i susu susu. O faʻamatalaga ile falemaʻi e iloilo ai le saogalemu o le acetylsalicylic acid i le taimi o le fafagaina e le lava. A o leʻi faatonuina le acetylsalicylic acid i le taimi o le lactation, e tatau ona iloiloina le aoga o togafitiga o fualaau faasaina ma le ono lamatia ai le tulaga o tamaiti laiti. O se faʻaoga faʻafuaseʻi o le salicylate i le taimi o le lactation e le o faʻatasi ma le atinaʻeina o ni uiga le lelei i le tamaititi ma e le manaʻomia ai le faamutaina o le susu. Ae peitai, afai e te manaʻomia le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona taofi vave le susu.

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

Palama vali ata1 le.
mea gaosi:
acetylsalicylic acid75/150 mg
magnesium hydroxide15.2 / 30.39 mg
tagata faʻapitoa: o le kulimi saito - 9.5 / 19 mg, masini pateta - 2/4 mg, MCC - 9.07 / 18.15 mg, acid citric - 3.43 / 6.86 mg, magnesium stearate - 0.15 / 0, 3 mg
ata tifaga: hypromelilose - 0.36 / 0.72 mg, macrogol 4000 - 0.07 / 0.14 mg, talc - 0.22 / 0.44 mg

Tosiga ma le pulega

Totonu 1-2 itula pe a uma se taumafataga, 1 taimi i le aso.

O le laulau o le sauniuniga a le TromboMag ® ua foloina atoa (e mafai ona fufulu pe nutimomoia), fufulu ile vai.

O le fualaau faasaina TromboMag ® ua fuafua mo le faʻaaogaina umi. O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

Puipuiga o le Peraimeri mai faamaʻi cardiovascular, e pei o le thrombosis ma le loto vaivai fatu, i luma o tulaga lamatia (e pei o le maʻisuka, hyperlipidemia, maualuga o le toto, gaʻo, ulaula, matua). I le aso muamua - 1 laulau. Polokalame ThromboMag ® e aofia ai le 150 mg o le acetylsalicylic acid, ona - 1 laulau. ThromboMag ® e aofia ai le 75 mg o le acetylsalicylic acid.

Puipuiga o le faʻaleagaina o le myocardial ma le vaʻalele o le toto. 1 le. ThromboMag ® e aofia ai le 75 pe 150 mg o le acetylsalicylic acid.

E le faʻaaogaina angina pectoris. 1 le. ThromboMag ® e aofia ai le 75 pe 150 mg o le acetylsalicylic acid.

Puipuiga o le thromboembolism pe a maeʻa le taotoga vascular (e pei o le gaioiga o le coronary alo ese mai le faapipiiina, o le angioplasty coronary transcutaneous transcutaneous). 1 le. ThromboMag ® e aofia ai le 75 pe 150 mg o le acetylsalicylic acid.

Pe a fuʻe se tasi poʻo le sili atu foʻi o tui o le sauniuniga a le TromboMag ®, e tatau ona ave le fua o le fualaau faasaina i le taimi lava e manatua ai e le tagata maʻi. Ina ia aloese mai le masalosalo o le fualaau, e le tatau ona e ave le laupepa na misia pe a oʻo mai le taimi e ave ai le isi inumaga.

O mea faʻapitoa o gaioiga i le taimi muamua o le pulega poʻo le toe tosoina o le fualaau faasaina e leʻi matauina.

Faiga faʻapolopolo

Paʻu vali ata-mama 75 mg + 15.2 mg poʻo 150 mg + 30.39 mg. 10 taʻaloga. i le afifiina o le afifiina o mea e faia i pepa alumini lolomi ma alumini alumini, PVC laminated ma le film polyamide. 3 po o le 10 paʻu o loʻo tuʻuina i totonu o se atigipusa pepa.

Faʻatau

Hemofarm LLC, Rusia. 249030, Kaluga Region, Obninsk, Kievskoye sh., 62.

Tel.: (48439) 90-500, fax: (48439) 90-525.

Igoa ma le tuatusi o le itutino faaletulafono lea e ona le igoa na tuuina atu ai le tusi faamaonia / le faʻatagaina o le faʻatagaina o talosaga. Nizhpharm JSC, Rusia, 603950, Nizhny Novgorod, GSP-459, ul. Salgan, 7.

Telefoni: (831) 278-80-88, fax: (831) 430-72-28.

Pharmacokinetics

I le taimi lava i le gastrointestinal tract, o le ASA e vave faʻavaveina ma toetoe lava atoa. Faatasi ai ma le fafagaina tutusa, o le a faʻagesegese ona faʻaitiitia. E faʻaaogaina le vaega ole metabolism i le taimi o le faʻaaogaina.

I le taimi ma pe a maeʻa ona tagofia, o le ASA o loʻo faʻaliliuina i totonu o le metabolite - o le salicylic acid, lea e maua i le malosi o le enzyme (tele i le ate), e mafua ai le fausia o metabolites e pei o le salicylic acid, salicylate glucuronide ma le phenyl salicylate, lea e maua i le tele o vai ma gasegase. I fafine, o le metabolism ASA e faʻagesegese (ona o le galuega maualalo o enzymes i le satum).

O le maualuga maualuga o le plasma concentrations o le ASA e oʻo atu i le 10-20 minute pe a maeʻa ona faʻaogaina le ThromboMag, salicylic acid - pe a mavae le 18-120 minute. Acetylsalicylic ma le salicylic acid e fusifusia i se tikeri maualuga i proteins plasma ma e vave ona tufatufaina i le tino. O le fusifusia o le salicylic acid i palasia plasma e le laina laina ma e faalagolago i le faʻasalaga. I laʻititi maualalo (0.4 mg / ml) - e oo atu i le 75%.

O le bioavailability o acetylsalicylic acid e 50-68%, salicylic acid - 80-100%. O le salicylic acid e sopoia le pa puipui ma le susu i susu.

I pepe faatoa fananau mai, fafine maʻitaga, ma gasegase e le atoatoa, e mafai e salicylates ona suia le bilirubin mai le mafutaga ma le albumin ma mafua ai le atinaeina o le diairubin encephalopathy.

O le ASA ma ona metabolites e mafua mai i fatugaʻo. Aʻo ave le ThromboMag i lalo ifo, o le afa-ola (T½) o le plasma acetylsalicylic acid e 15-20 min, o le salicylic acid e 120-180 min. Aʻo ave le vailaau faʻasaina i luga o le mamafa ona o le faʻaogaina o le tino eletise T½ matua faateleina.

E le pei o isi salicylate, le ASA e le faʻavaivai e le faʻapipiʻiina i le toto toto pe a faʻaauau ona faia. Faʻatasi ai ma le masani, o le 80-100% o le faʻamaʻi o le ASA ua faʻamalosi e gaʻo i totonu o le 24-72 itula.

O le vai o le vaega o le magnesium ThromboMag e le afaina ai le bioavailability of ASA.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le aʻafiaga o le antiplatelet o le ASA ua faʻaititia e: colestyramine, ibuprofen, glucocorticosteroids ma mea e maua ai le magnesium ma / poo le aluminium hydroxide.

ASA faʻaleleia le aʻafiaga ma faʻateleina ai le aʻafiaga o le faʻasaʻa pe a faʻaaogaina i le taimi lava e tasi ma le methotrexate (faʻaitiitia lona faʻamalologa ma le vavae ese mai masini plasma o le toto) ma le valproic acid (aveeseina mai le palatini plasma).

E pei foi o isi NSAIDs, i luga o doses, e mafai e le ASA ona faʻaitiitia le faʻamalosiaga o aafiaga o togafitiga (faʻasaina le faʻasologa o prostaglandins taatele ma faʻaitiitia le fuaina o le filtration glomerular) ma fualaau faʻasaina. Aemaise lava, talu ai ona o le tauvaga o le faʻasologa o le prostacyclin, o le fualaau faasaina e mafai ona faaitiitia le aafiaga o le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) inhibitors.

I laʻititi maualalo, ASA e faʻavaivaia ai le aafiaga o le 'uricosuric agents (sulfinpyrazone, probenecid, benzbromarone), faʻamalosia ai le faʻamalosia o le excretion o le uric acid.

ASA faʻaleleia le aʻafiaga ma faʻateleina le aʻafiaga o aʻafiaga o aʻafiaga nei:

  • isi NSAID ma faʻasologa o nakoti (ona o le galulue faʻatasi o gaoioiga),
  • carbonic anhydrase inhibitors, mo se faataitaiga, acetazolamide (o le atinaʻeina o gasegase ogaoga ma le faateleina o aʻafiaga oona i luga o le fatugalemu o le tino e mafai ona mafai),
  • digoxin ma le lithium (o le a latou faʻaitiitia le faʻamalositino, faʻaititia le maualuga o le plasma, o le plasma concentrations e tatau ona mataitu ma faia ni fetuunaiga talafeagai),
  • o le a filifilia le inisinia o serotonin, e aofia ai le paroxetine ma le sertraline (ona o le faʻaogaina o le tino, faatasi ai ma le faateleina o le lamatia o le totoga o le pito i luga o le gastrointestinal tract),
  • (e aofia ai le clopidogrel ma le dipyridamole), o mea e le faʻaogaina faʻapitoa (e aofia ai le ticlopidine ma le warfarin), heparin, faʻamaʻi faʻamaʻi (ona o le sasaina mai o masini plasma ma le synergism o aʻafiaga autu),
  • ole gasegase o le hypoglycemic, e mafua mai i le sulfonylurea, ma le inisalini ASA i gaosiga o aso taitasi (e sili atu ma le 2000 mg) ia lava mea e maua ai le hypoglycemic, ma faʻasoa foi mea e maua i le sulfonylurea mai le fesootaʻiga ma masini plasma,
  • sulfonamides, e aofia ai le co-trimoxazole (ASA e aveesea ai i latou mai fesoʻotaʻiga ma pulu plasma ma faʻapupulaina ai le faʻamasinoga i le plasma toto),
  • ethanol (o lona aafiaga leaga i luga o le mucous membrane o le digestive system ua faaleleia, ma o le lamatiaga o le gasegase o le toto ua faateleina).

O Analogs o ThromboMag o: Cardiomagnyl, Thrombital, Thrombital Forte, Phasostabil.

Fualaau oona

Pepa o le Peraimeri o maʻi fatu cardiovascular e pei o le thrombosis ma le faaletonu o le fatu ma tulaga lamatia (e pei o le maʻisuka, hyperlipidemia, maualuga maualuga, meaʻai, ulaula, matua), puipuia o le infarction myocardial ma le thrombosis toto toto, puipuiga o le thromboembolism gasegase vavalalata (gaioiga o le coronary alo ese le faapipiiina, angiolasty transronumal coronary angioplasty), angina pectoris le maluelue.

ICI-10 tulafono laiti
ICD-10 numeraFaʻaaliga
I20.0Fiafia le toʻa
I21Faʻalavelave faʻaleagaina o le myocardial
I26Faʻasologa o meaola
I50.1Agavale gau gau
I74Faʻapaʻopiʻo ma faʻasolosolo
I82Faʻavaʻa ma le thrombosis o isi veins

Faʻasologa o mea

O le fualaau faasaina e faia i le tautala, 1-2 itula pe a uma se taumafataga, 1 taimi / aso. E tatau ona foloina atoa ia vai i le vai. Afai e manaʻo ai, e mafai ona vaevaeina le laulau i le afa, taoina pe muaʻi faʻasaina.

O le fualaau faasaina ua faamoemoe mo le faʻaaoga umi. O le umi ole togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

Mo le puipuiga muamua o faʻamaʻi cardiovascular e pei o le thrombosis ma le loto vaivai o le fatu i le i ai o mea lamatia (faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka, hyperlipidemia, maualuga maualuga o le maʻisuka, ulaula, ulaula, matua), 1 lepa. se sauniuniga e aofia ai le acetylsalicylic acid i se fualaau o le 150 mg i le aso muamua, ona 1 le tab. o se sauniuniga e aofia ai le acetylsalicylic acid i se fualaau o le 75 mg 1 le taimi / aso.

Mo le puipuia o le faʻaleagaina o le myocardial faifaipea ma le thrombosis o vaʻa toto, 1 le faʻaaliga. se sauniuniga e aofia ai le acetylsalicylic acid i se fualaau o le 75-150 mg 1 le taimi / aso.

Mo le puipuia mai o le thromboembolism pe a maeʻa taotoga i luga o vaa (gaioiga o le coronary alo ese mai le faapipiiina, o le angioplasty coronary percutaneous angioplasty), 1 le tab. se sauniuniga e aofia ai le acetylsalicylic acid i se fualaau o le 75-150 mg 1 le taimi / aso.

Faʻasalalau le toʻa, 1 le faʻamau. se sauniuniga e aofia ai le acetylsalicylic acid i se fualaau o le 75-150 mg 1 le taimi / aso.

Afai e te misia se tasi pe sili atu foi o fualaau oona, e tatau ona e ave le fua o le fualaau faasaina i le taimi lava e manatua ai e le tagata maʻi. Ina ia aloese mai le masalosalo o le fualaau, e le tatau ona e ave le laupepa na misia pe a oʻo mai le taimi e ave ai le isi inumaga.

O mea taua o le gaioiga o le fualaau faasaina i le fua muamua poo le tolopoina o le fualaau faasaina e le o matauina.

Faʻamataʻuga itu

I le tulaga lautele, o sauniuniga o loʻo i ai lenei faʻasigaga e lelei le faʻafefe.

Mai le faʻaoga o le tino: masani - faʻavauvau, le mautonu, e seasea lava - fiavalea, fiamoe, e seasea ona maua - o le tinisitus, tui o le inisetila.

E masani ona masani - o le faateleina o le toto, e seasea lava - anemia, e seasea ona maua - anemia aplastic, hypoprotrombinemia, thrombocytopenia, neutropenia, leukopenia, eosinophilia, agranulocytosis. O loʻo i ai lipoti o faʻamaʻi pipisi ma le haemolytic anaemia i tagata mamaʻi na maua i le glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency.

Mai le manava: masani - bronchospasm.

Mai i le fualaau oona: masani ona masani - o le tiga - o le gasea, vomiting, e le masani ai - tiga i totonu o le manava, ulia o le mucous membrane o le manava ma le duodenum, gasegase o le gasegase, e seasea ona tupu - o se maʻi o le manava po o le ulutala duodenal, faateleina le gaioiga o le enzymes , e seasea ona tupu - stomatitis, esophagitis, gasegase erosive o le pito i luga o le gastrointestinal (e aofia ai ma meaʻai), colitis, maʻi le manava.

Faʻatonuga a le Allergic: e aunoa ma se taimi - urticaria, upusite a Quincke, paʻu o le paʻu, mimiti, rhinitis, fulafula o le mucosa muʻa, e seasea lava - faʻalavelave anaphylactic, cardiorespiratory mafatia syndrome.

Isi: e seasea lava - faʻaaogaina o le tino.

Tuua Lau Faamatalaga