O le a le inisalini - o le okeni e maua mai ai le hormone, le faiga o gaioiga i le tino ma faʻamaoniga mo tui

Giovanni Battista Belzoni (Italia: Giovanni Battista Belzoni, Novema 15, 1778, Padua - Tesema 3, 1823, Gato, i le taimi nei Ugoton, Edo, Nigeria) - o se tagata malaga mai Italia ma le tagata faʻasalalau, o ia na mafua mai le fatuina o le tele o aoina o faatufugaga a Aikupito i Europa i Sisifo. E ui i le mea moni e le o ia o se saienitisi, o le Dictionary of National Biography o loo i ai lona igoa i le au sailiili o le aganuu a Aikupito anamua. Ona o lona tuputupu ae tele ma le malosi faaletino, ua lauiloa ai foi Le Great Belzoni.

I le 1816, na faafaigaluegaina Belzoni e Henry Salt e ave se ata tele mai Luxor. O le aʻei luga o le Naila i le 1817, na ia muai mauaina malumalu o Abu Simbel. I le gasologa o le auala, na ia fesootai ai ma tagata o le tuugamau mai Kurna ma Karnak, ma na mafai ona maua mai le tele o ni tupua, o vaa, papyri ma mumm. I le Vanu o Tupu, na tatala ai e Belzoni tuugamau o Seti I ma Mata. I le 1818, mo le taimi muamua talu mai le Vaitau Tutotonu, sa asiasi atu o ia i le falelauasiga o le Chefren pyramid. I le 1819, na asiasi ai Belzoni i le Sami Ulaula ma i nofoaga o le toafa o Libiya. Ona o le feeseeseaiga ma Bernardino, Drovetti Belzoni ma lona faletua Peretania na faamalosia e tuua Aikupito. Mai mea na ia aoina, na faatulagaina ai e Belzoni se faaaliga tele o tusiata anamua a Aikupito i Lonetona ia Me 1821. I le 1822, na asiasi atu ai foi o ia i Rusia ma Tenimaka, ma i Farani na ia galulue faatasi ai ma le au talavou Champollion. I le 1823, na malaga atu ai Belzoni i Timbuktu ma toe saili - i le amataga o le Vaitafe o Niger, ae na maliu i le dysentery, e le ausia ai le sini.

Phytotelmata

Phytotelmata (mai le isi Eleni φῠτόν - "laau" + tele, aluma - "vai e tu ai", "gagau") - tamai vai e fausia i laulaau ma fugalaau o laau po o ogalaau. O le igoa o lenei ituaiga o le ola faanatura na tuuina mai i le 1928 e le tagata fomaʻi o Ludwig Varga.

Phytotelmatites e mafai ona maua i ni fausaga masani mai le vaomatua ole vaomalo i le Subcticctic. O phytotelmatites e faia i le sili atu ma le 1500 ituaiga laau eseese mai le 26 aiga. E faʻatatau i le vavalalata faʻapitoa ma totoga o laau o loʻo faʻaogaina ai, e tele vaega o le phythelmatitis e iloga. O le ituaiga o meaola o loʻo nonofo i nei faʻalapotopotoga o le natura e faʻalagolago i mea eseese: o le maualuga o le vai, o le malamalama, o le faʻalauteleina o meaʻai (aemaise lava le nitrogen), ma isi. O vaega o meaola ola o lo o nonofo i phytotelmatite o ituaiga ia e le o maua i isi ituaiga o meaola o le vai. E tusa ai ma faʻamatalaga paleontology, o meaola faanatura o phytotelmatite ua uma ona faia i totonu o le Eocene, e pei ona molimauina i le mauaina o meaola vai i amber.

Oona ile inisalini

O le mamalu o le faia o uluai galuega lea na faataatia ai le auala i le mauaina o le hormone e patino i le saienitisi Rusia o Leonid Sobolev, o le na fau i le 1900 le faaaogaina o le pancreas e maua mai ai fualaau faasaina ma tuuina atu le manatu o le inisalini. E silia ma le 20 tausaga na faʻaalu i suʻesuʻega atili, ma ina ua mavae le 1923 na amataina le gaosiga o le inisalini. I aso nei, o le homone e lelei le suʻesuʻeina e le saienisi. Na ia auai i le malepelepe o gaʻo, e nafa ma le metabolism ma le gaʻo gaʻo.

O fea gaioiga e maua ai le inisalini

O le pancreas, lea o loʻo i ai faʻasologa o gaʻo B, o loʻo iloa e le lalolagi faasaienisi pei o motu o Lawrence po o tamaʻi palacreatic, o loʻo avea o le totoga o le inisalini. O le mamafa patino o sela e laitiiti ma e na o le 3% o le aofaiga atoa o le pancreas. O le gaosiga o le inisalini e ala i peta sosolo, o se subtype o le proinsulin e faʻasaʻoina e le hormone.

O le a le subtype o le inisalini e le o iloa lelei. O le hormone lava, ao le i faia le pepa mulimuli, ulufale atu i le golgi cell cell, pe a maeʻa ai i le setete o se hormone atoa. E muta le gaioiga pe a tuu le hormone i ni falealoa faapitoa o le pancreas, lea e teuina seia maeʻa e se tagata meaai. O le punaʻoa o le B-sela e faʻamapulaʻa ma faʻafuaseʻi ona faʻaalu pe a faʻaleagaina e se tagata ni taumafataga o meaʻai gaʻo, o le mafuaʻaga o le maʻisuka.

O le a le hormone inisalini - o le sili lea ona taua o le faatonutonuina ole tino. A aunoa ma lea, o le kulukose e ulu atu i le tino e ala i meaai e le mafai ona ulu i totonu o le masini. O le hormone e faʻapupulaina ai le mafai ona gafatia o siama siaki, ma o le mea lea o loʻo aʻafia ai le kulukose i totonu o le tino. I le taimi lava e tasi, o le hormone e faʻamalosia ai le liua o le kulukose i le glycogen, o le polysaccharide lea e aofia ai le tuʻuina atu o le malosi e faʻaaogaina e le tino o le tagata pe a tatau ai.

O galuega o le inisalini e eseese. O loʻo tuʻuina atu ai galuega masini mūmū, e aʻafia ai le faiga o polotini ma gaʻo gaʻo. O le hormone e avea o se tagata e logoina le mafaufau, lea e tusa ai ma le tali a le atigipusa ole manaʻoga mo gaʻo gaʻo vave: afai e tele naua, e mate le matelaina ma ua tatau ona faia ni faʻaagaga. Le aʻafiaga o le inisalini i le tino:

  1. E taofia ai le taua o le amino mai le talepe i lalo i suga faigofie.
  2. Faʻaleleia le faʻapitoa o le protein - o le faavae o le olaga.
  3. E le faatagaina faʻamalosi i musele e faʻamavaeina, puipuia ai le musika atrophy - aʻafiaga aʻafiaga.
  4. E faʻatapulaʻa ai le faʻaopoopoga o tino o le ketone, o le tele o lona tino e afaina i tagata.
  5. Faʻaauau le felauaiga o ionisini ma magnesium.

O le matafaioi o le inisalini i le tino o le tagata

E leai se faaletonu o le hormone e fesootaʻi ma se faʻamaʻi e taʻua o le maʻisuka. O i latou o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi ua faʻamalosia e faʻaauau ona tui nisi inumaga o le inisalini i totonu o le toto. O le isi mea matautia o le sili atu lea o le homone, hypoglycemia. O lenei faʻamaʻi e oʻo atu ai i le faateleina o le toto maualuga ma le faʻaitiitia o le malosi o le tino. Faateleina le faʻaopoopoga o le faʻamalosia o le inisalini e le glucagon hormone na gaosia e aluma alpha o le pancreatic tinlets o Langerhans.

Inisalini e faalagolago i le tino

O le insulin e faʻaleleia ai le gaosia o le protein i totonu o maso, e aunoa ma le mafai e le tino maso ona atiae. O le faʻapipiʻi o mea faʻapipiʻi, lea e masani ona faia ai galuega taua, e le mafai ona aunoa ma se homone. O tagata maʻi na amataina le maʻisuka o loʻo feagai ma le ketoacidosis, o se ituaiga o le gasegase faʻasolosolo lea e tupu ai le matelaina o le intracellular.

Inisalini toto

O galuega a le inisalini e aofia ai le lagolagoina o le aofaʻi sao o le kulukose i totonu o le toto, faʻatonutonuina le metabolism o gaʻo ma proteins, suia o meaʻai i maso maso. I se tulaga masani o mataupu, o mea nei e tupu:

  • mamanu mo le fausaga o musika,
  • o le paleni o le metabolism ma le catabolism o loʻo tumau,
  • e faʻamalosia ai le tuʻufaʻatasiga o le glycogen, lea e faʻaleleia ai le tumau ma le toe faʻafouina o sela maso,
  • amino acids, glucose, pailani e ulufale atu i sela.

O le tui o le inisalini e fuaina i le μU / ml (0.04082 mg o le vailaʻau tioata e avea ma se tasi vaega). O tagata soifua maloloina e iai se faailo e tutusa ma le 3-25 i ia ituaiga. Mo tamaiti, o le faaitiitia i le 3-20 μU / ml ua faatagaina. I fafine maʻitaga, e ese le masani - 6-27 mkU / ml, i tagata matutua i le 60 o lenei faailoga o le 6-35. O se suiga i le tulaga masani e faailoa ai le iai o faʻamaʻi tuga.

Maualuluga

O le maualuga o le maualuga o tulaga masani o le inisalini e taufaamatau ma suiga e le mafai ona suia. O lenei tulaga e tupu ona o le pa'ū i le maualuga o le suka. E mafai ona e malamalama i le sili atu o le faʻamalosia o le insulin e ala i faailo: gatete, afu, palpitations, osofaʻiga faafuaseʻi o le fiaai, faʻalavelave, faʻanoanoa, maʻa. O faailo nei e aʻafia ai le siʻitia o le maualuga o le homone:

  • malosi malosi faaletino,
  • mafatiaga masani
  • faʻamaʻi o le ate ma le paʻu,
  • afaina
  • solia o le tetee atu o sela i gaʻo,
  • polycystic ovary,
  • toilalo o le galuega pituitary gland function,
  • o le kanesa ma le paʻu o le tino.

Tuʻu

O le faaitiitia o le inisalini e tupu ona o le atuatuvale, malosi malosi faaletino, le mautonu le popole, o le taumafaina i aso taitasi o se aofaiga tele o suauu gaʻo faamamaina. O le le atoatoa o le insulin e poloka ai le tafe o le kulukose, ma faʻalauteleina ai lona faʻamalosi. O le iʻuga, o loʻo i ai se manaʻoga malosi, atuatuvalega, osofaʻiga faafuaseʻi o le fiaai, faʻaleagaina, ma le masani ai. Ona o le tutusa o faailoga o le inisalini maualalo ma le maualuga, o le suʻesuʻega o loʻo faia e suʻesuʻega faʻapitoa.

O le a le inisalini e faia mo le maʻisuka

O le lomiga o meafaitino mataʻutia mo le gaosia o le hormone e popole i le tele o tagata gasegase. O le inisalini i totonu o le tino o le tagata e maua mai i le pancreas, ma o ituaiga nei e maua mai i luga o le faʻavae:

  1. Pipi poʻo vine - o meaola manu. Mo le gaosiga o meaola o loʻo faʻaaogaina le paʻu. O le sauniuniga o meaola matala e maua ai le proinsulin, lea e le mafai ona vavaeeseina, o le a avea ma puna o mea e afaina ai.
  2. Ua faʻafouina le suamalie poo le puaa - ua maua se sauniuniga semi-synthetic i le sui o le amino acids. Faatasi ai ma penefiti e tutusa lelei ma le tino o le tagata ma le leai o allergies. Le lelei - le lava o meafaitino, mea faigata o galuega, taugata.
  3. Faʻaaogaina o le inisinia faʻainisinia - e taʻua o le "inisalini o le tagata" i se isi auala, aua e tutusa lelei lava ma le natura masani. O le vailaʻau e maua mai i elemene o mea fefete ma le gaʻo genetically modified E. coli.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini

O galuega o le inisalini e taua tele mo le tino o le tagata. Afai o oe o le maʻisuka, ona e maua lea o se faʻamatalaga mai se fomaʻi ma se faʻamaumauga e tusa ai ma le tuʻuina atu o vailaʻau e aunoa ma se totogi i falemaʻi poʻo falemaʻi. I le tulaga o le faanatinati manaʻomia, e mafai ona faʻatau mai e aunoa ma se faʻasalaga, ae tatau ona tausia le vailaʻau. Ina ia aloese mai le soona fai, faitau ia faatonuga mo le faʻaaogaina o le inisalini.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga o loʻo i totonu o pusa taitasi o le sauniuniga o le inisalini, o faʻamatalaga mo lona faʻaaogaina o le maʻisuka ituaiga 1 (e taʻua foi o le insulin-faalagolago) ma, i nisi tulaga, le maʻisuka 2 (e le o le inisalini). O ia mea e aofia ai le le faapalepale i vailaau oona o le hypoglycemic, o le atinaʻeina o le kososis.

Inisalini pulega

Ua faatonuina e le fomaʻi le fualaau ina ua maeʻa suesuega ma suesuega o le toto. Mo le togafitiga o fualaau oona e eseese gaioiga o gaioiga: puupuu ma le umi. O le filifiliga e faalagolago i le ogaoga o le faʻafitauli o le maʻi, le tulaga o le maʻi, le saoasaoa o le amataina o gaioiga o le vailaʻau:

  1. O le sauniuniga puupuu-sauniuni e faʻamoemoe mo le faʻaogaina o le tino, faʻafefe poʻo le faʻaogaina o le tino. E i ai le vave, puupuu, ma le faʻaitiitia o le suka, e faia 15-20 minute aʻo le i fafagaina i le tele o taimi / aso. O le aafiaga e tupu i le afa itula, maualuga - i le lua itula, na o le ono itula.
  2. O le umi poʻo le umi o le gaioiga - ei ai le aafiaga e tumau i le 10-36 itula, e mafai ona faʻaititia le numera o le iniseti. Lagolagoina o loʻo faʻaaogaina faʻapitoa pe faʻapitoa foi, ae le o se mea faʻafefe.

O togafitiga e faʻaaogaina e faafaigofie ai le faʻaofiina ma le faʻatulagaina o fuataga. Tasi vaevaega e tutusa ma se numera patino o iunite. Tulafono mo togafitiga insulin:

  • tausia sauniuniga i totonu o le pusaaisa, ma i latou na amata i le vevela vevela, mafanafana le oloa aʻo le i ulufale i ai, ona e vaivai le mea lelei,
  • e sili le lelei o le tuiina o se homone puupuu i lalo o le paʻu o le manava - tui i totonu o le ogavae po o luga ae o le papa, e sili atu ona lemu, sili atu ona leaga - i le tauau,
  • umi o vailaau faʻasaʻi ua tui i le agavale poʻo le ogavae taumatau,
  • faia tui taitasi i se isi sone,
  • faʻatasi ai ma inisalini injections, puʻeina le vaega atoa o le tino - ina ia e aloese mai le faʻamaʻi ma faʻamaufaʻailoga,
  • toe foi mai le tui mulimuli e le itiiti ifo i le 2 cm,
  • e le togafitia le paʻu i le ava malosi, e faʻaumatia le inisalini,
  • afai e faʻafefe le vai, ua faʻapipiʻi saʻo le nila - e tatau ona e uu i le maualuga o le 45-60 tikeri.

Faʻaiʻuga

Faatasi ai ma le pulea lelei o fualaau faasaina, o le atinaeina o le lipodystrophy i le nofoaga o inisiua e mafai. E seasea lava ona tupu, ae o loʻo i ai foliga o faʻamaʻi. Afai e tupu, e manaʻomia le togafitiga faʻamaʻi ma le sui sui. Contraindications mo le taliaina e:

  • gasegase maualuga, cirrhosis, jaundice, pancreatitis,
  • nephritis, urolitiasis,
  • faʻaleagaina o le loto fatu.

Tau ile insulin

O le tau o le inisalini e faalagolago i le ituaiga o gaosi oloa, o le ituaiga o fualaau faasaina (puupuu / umi le umi o le gaioiga, meaʻai) ma le tele o le afifiina. O le tau o le 50 ml o le vailaʻau o le insulinum e tusa ma le 150 rubles i Moscow ma St. Petersburg. Faʻamamaina i se peni penisini - 1200, faʻasaina Protafan ei ai le tau e tusa ma le 930 rupu. O le maualuga o le falemaʻi e aafia ai foi le tele o tau insulin.

O le insulin o le ...

O le a le inisalini mai se falemaʻi? O le hormone lenei o le porotini o loʻo faia ai galuega taua tele i le tino. I totonu o le gastrointestinal tract, e le mafai ona ulu mai fafo, talu ai o le a faʻapalaina, e pei lava o isi mea o le natura porotini. O se vaega itiiti o le talaaga (basal) inisalini e faia i aso uma e le pancreas. A maeʻa ona 'aʻai, e tuʻuina atu e le tino i le aofaiga e manaʻomia e le tino ona faʻailoa mai ai paleni, gaʻo ma gaʻo. Sei o tatou nonofo i le fesili o le a le aafiaga o le inisalini i le tino.

Galuega ile insulin

O le insulin e nafa ma le tausisia ma le faatonutonuina ole metabolism gaʻo. O lona uiga, o lenei hormone o loʻo i ai se faʻalavelave tele faʻapitoa i tino uma o le tino, e mafua ona o lona faʻamalosia i luga o le tele o enzymes.

O se tasi o galuega sili ona taua ma sili ona lauiloa o lenei hormone o le faʻatonutonuina o le maualuga o kulukose toto. E manaomia e le tino i taimi uma, aua e faatatau i meaʻai e manaʻomia mo le tuputupu ae ma le atinaʻe o sela. Inisalini e faʻamavaeina i lalo i se mea faigofie, e mafua ai ona faʻaaogaina i le toto. Afai e le maua mai e le pancreas i le tele o mea, o le kulukose e le fafagaina ai siama, ae faʻaopopo i le toto. E mafua lenei mea i le faateleina o le suka o le toto (hyperglycemia), lea e aofia ai taunuuga ogaoga.

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a le inisalini, o loʻo ave ai le amino acids ma le potassium.
E toaitiiti tagata latou te iloa uiga o anabolic o le inisalini, e sili atu nai lo le aʻafiaga o steroids (ae mulimuli ane, sili atu ona filifili ma le filifiliga).

Ituaiga o inisalini

Faʻaeseese ituaiga o inisalini e mafua mai ma gaioiga.

O le anapogi faʻataʻitaʻiga ei ai lona aafiaga i le tino. O lenei ituaiga inisalini e amataina lana galuega i le maeʻa ai o le pulega, ma oʻo ai lona maualuga ile 1-1.5. O le umi o le gaoioiga e 3-4 itula. Ulufale i ai muamua pe leʻi faia se taumafataga. O tapenapenaga ma le tutusa o aafiaga e aofia ai Novo-Rapid, Insulin Apidra ma Insulin Humalog.

O le inisalini puupuu e iai sona aafiaga i totonu o le 20-30 minute pe a uma le talosaga. A maeʻa le 2-3 itula, o le faʻatupulaʻia o fualaau faasaina i totonu o le toto e oʻo atu i le pito maualuga. Pe a ma le 5-6 itula. O le iniseti e faʻatinoina 15-20 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. I le taimi lava e tasi, pe a ma le 2-3 itula i le maea ai o le puleaina o inisalini, e fautuaina e faia "meaʻai". O le taimi o le taumafataga e tatau ona fetaui lelei ma le taimi ole maualuga o le fualaau faasaina. Vailaau puai-sauniuniga - sauniuniga "Humulin Regulia", "Insulin Actrapid", "Monodar Humodar".

O le umi o le insulin e aafia tele ai le tino - mai le 12 i le 16 itula. E tatau ona fai 2-3 inisiua i le aso, e masani lava i le va o le 8-12 itula, talu ai latou te le vave amataina a latou gaioiga, ae 2-3 itula pe a uma le pulega. O latou taunuʻuga maualuga e ausia pe a maʻea le 6-8 itula. Iniseti ole vaitaimi-fualaau faasaina "Protafan" (insulin), "Humudar BR", "Insulin Novomiks".

Ma le mea mulimuli, o le inisalini umi, o le maualuga o le maualuga e maua i le 2-3 aso pe a maeʻa le pulega, e ui i le mea moni e amata ona galue pe a uma le 4-6 itula. Faʻaaogä 1-2 taimi i le aso. O fualaau nei e pei o Insulin Lantus, Monodar Long, ma Ultralent. E mafai foi e lenei vaega ona aofia ai le inisalini e "le mafaitaulia". O le a lenei mea O le inisalini lea, e leai sona faʻamaloga, galue ma le agavaʻa, o le mea lea, e suitulaga ai le "tagata moni" na gaosia e le pancreas.

Eseese o le inisalini

Inisalini tagata - o se tutusa o le hormone na gaosia e la tatou pancreas. O ia inisalini ma lona inisinia o "uso" ua manatu e sili atu le maualuga nai lo isi ituaiga insulin o meaola.

E tutusa le homone o le puaa ma le mea o loʻo taʻua i luga, sei vagana ai se tasi amino acid i le tuufaatasiga. E mafai ona afaina ai lagona o le maʻi.

O le inisalini gaʻo e aupito sili ona tutusa ma tagata. E tele lava ina mafua ai mea e afaina ai, aua o loo i ai se polotini mai fafo i o tatou tino. O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto i se tagata soifua maloloina e i ai ni tapulaa matuia. Sei o tatou mafaufau i ai i auiliiliga.

O le a le maualuga o le inisalini i totonu o le toto?

I le averesi, i se tagata soifua maloloina, o le masani masani o le inisalini i totonu o le toto i luga o se manava gaogao e ese mai le 2 i le 28 mcED / mol. I tamaiti, e laʻititi laʻititi - mai le 3 i le 20 iunite, ma i fafine maʻitaga, i le isi itu, maualuga - o le masani mai le 6 i le 27 mcED / mol. I le tulaga o se suiga le talafeagai o le inisalini mai le masani (o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto ua faʻalauteleina pe faʻaititia), e fautuaina e faʻalogo lelei i au meaʻai ma le olaga.

O le toto o le toto ua faateleina

O le faateleina o le inisalini e aofia ai le toesea o le toetoe lava o ona uiga lelei, lea e aʻafia ai le tulaga o le soifua maloloina. E faʻaleleia ai le toto, e faʻaleleia le meaʻai (ona o le gasegase o le kulukose), ei ai le tino o le tino o le tino ma faateleina ai le lamatiaga o le maʻisuka. Afai ua e faateleina le inisalini, e tatau ona e gauai i lau meaai, taumafai e taumafa i le tele o meaʻai e mafai ona maua faatasi ma se faasinomaga ole pepelo (ole gaʻo-susu o oloa gaosi, fualaau faisua, fualaau suamalie, sua falala).

Inisalini ma le maʻisuka

E lua ituaiga o le maʻisuka - 1 ma le 2. O le muamua e faatatau i faʻamaʻi pipisi ma e faʻaalia i le faʻafefe faʻaleagaina o peta peta pancreatic. Afai latou te le itiiti ifo nai lo le 20%, e le toe gafatia e le tino, ma suia le togafitiga. Ae afai e sili atu i le 20% teine, atonu e te le matauina ni suiga i lou soifua maloloina. E masani lava, puupuu ma faʻasolosolo le inisalini e faʻaaogaina i togafitiga, faʻapena foi ma talaʻaga (lautele).

O le ituaiga lona lua o le maʻisuka e maua. O suauu Beta ma lenei suʻesuʻega e galue "i le lotofuatiaifo lelei," ae peitai, o le gaioiga o le inisalini ua vaivai - e le mafai ona toe faia ana galuega, ma o le a mafua ai ona faaopoopoina le suka i totonu o le toto ma e mafai ona mafua ai ni faafitauli matuia, e oo atu i se feusuaʻiga pepelo. Mo togafitiga, o fualaau oona e faʻaaogaina e fesoasoani e toe faʻafoʻi ai le gaioiga o le hormone.

O inisua insulin e matua talafeagai lava mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua, ae o le maʻisuka ituaiga 2 e tele lava ina tau fualaau mo se taimi umi (tausaga ma le tele o tausaga). Moni, i le aluga o taimi, e tatau lava ona e "nofo i lalo" i luga o le inisalini.

O togafitiga ile insulin e fesoasoani e foia ai faʻafitauli e tupu ae le amanaʻiaina le manaʻo o le tino mai fafo, ma fesoasoani foi e faʻaitiitia le mamafa i luga o le paʻu ma e fesoasoani foi i le toe faʻaleleia o ona peta.

E talitonuina o le amataina o togafitiga o le inisalini, e le mafai ona toe foʻi atu i fualaau (pama). Ae peitai, e tatau ona e ioe, e sili atu le amataina o le inisalini muamua pe afai e tatau ai, nai lo le teenaina - i lenei tulaga, e le mafai ona aloese ni faafitauli ogaoga. Fai mai fomaʻi o loʻo i ai se avanoa i le lumanaʻi e tuʻuina atu ai inisiua mo le maʻisuka ituaiga 2 pe afai e amataina le togafitiga o le inisalini i le taimi. O le mea lea, mataʻituina ma le faʻaeteete lou manuia, aua le galo le tausisia o meaʻai - o se vaega taua i le soifua lelei. Manatua o le maʻisuka e le o se faasalaga, ae o se ala e ola ai.

Suesuega fou

Sa faaauau pea ona saili malosi e saienitisi se auala e faafaigofie ai le olaga mo tagata e maua i le maʻisuka. I le 2015, na faʻalauiloa mai ai e le Iunaite Setete se atinaʻe fou - o se masini e inisalini e faʻamalo ai lea o le a suia ai tui, faʻafaigofieina ai le olaga mo le maʻisuka. O lenei masini ua uma ona avanoa i falemaʻi i Amerika e ala i le faʻataʻitaʻiga.

I le tausaga lava lea (ma le toe i Amerika) na faʻalauiloa mai ai le "inisalini atamai", lea e faʻapipiʻiina i totonu o le tino i lea aso ma lea aso, ma faʻaalia faʻapitoa pe a manaʻomia. E ui lava i le mea moni e faapea, ua naʻo meaola lava na tofotofoina ai manu ma e leʻi faʻataʻitaʻiina tagata, e manino lava na faia e saienitisi ni sailiga taua i le amataga o le 2015. Tatou faʻamoemoe o le a latou fiafia i le maʻisuka i le lumanaʻi ma a latou mea na maua.

Tuua Lau Faamatalaga