Sorbitol - o le a le mea ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina?

O le maualuga o le suka e afaina i le tino, aemaise lava i le maʻisuka, o le meaʻai. E i ai le numera o sui mo lenei oloa. O se tasi o sili ona lauiloa o le Sorbitol.

E lelei le faʻaleleia, e lelei le aʻafiaga o galuega a le manava ma le fatu, o lona suamalie o le afa o le suauu.

Ina ia ausia le maualuga o le aoga mai le tagofia o le suamalie, e tatau ona e tausisia fautuaga uma o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga.

O le ava ono-atopa o loʻo i ai se maliega mulimuli o Sorbitol. E manatu e lauiloa i tagata faʻatau aua e leai ni aʻafiaga. O mea suamalie e masani ona aofia ai i le meaai a tagata e maua i le maʻisuka.

O le oloa o loʻo i ai se aʻafiaga, choleretic aʻafiaga, e faʻaaogaina e fufulu ai le ate ma fatuga. O loʻo faʻaaogaina e tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga: faaopoopo i le laxative, cough syrups.

Lalo o loʻo faʻamatalaina uma vaega o se faʻaopoopoga aoga, o tulafono mo lona faʻaaogaina.

O le ava ono-kulimi po o le kulukose e suamalie i le tofo ma ua aloaia aloaia o se E420 taumafa faaopoopo. E faia i foliga o le paʻu, fai i totonu o taga o le polyethylene (250 poʻo le 500 kalama). O le fualaau kemikisi o le C6H14O6. O le elemene malosi o le suamalie o se mea mama (95.5%). Isi vaega: susu (4%), ash (0.5%).

Fale faʻamaloilo

Faʻaopoopo i se suamalie suamalie e faʻafefe i le vai. E teteʻe i le vevela poʻo isi mea faʻavevela, o lea e faaopoopo i le tao, nai lo le suka.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega a fomaʻi ma tagata fai meaʻai, o le fualaau faasaina e leai sona aoga i le tele o le kulukose i totonu o le toto. E faasolosolo malie lava, aveese lemu mai le tino e ala i le manava ma le fatu.

Afai e te faʻaaoga se fualaau tele (sili atu i le 30 kalama), ona e mafai lea ona e maua se mea e sili ona leaga.

Nofoaga Faʻamau

E tele faʻamatalaga e uiga i aogā ma faʻamaʻaloga o le Sorbit. Lisiina i lalo o ona uiga sili ona lelei ma vaivaiga. Faʻaaogaina:

  1. O le maʻi suka e sili atu ona aʻafia e le tino nai lo le kulukose. E mafua lenei mea i le mea moni o le vailaʻau e liua i le fructose ma e le manaʻomia le inisalini mo le faʻaaogā masani.
  2. O mea suamalie faalenatura e faʻaaogaina mo faʻalavelave masani ma le tumau o faʻamaʻi o le ate (faʻaititia le nausea, tiga, oona oona i le gutu).
  3. O se faʻataʻitaʻiga mo le faʻamalositino o le gastric juice, tuʻuina mai ai se lagona faʻapitoa, o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le vaega o meaʻai.
  4. E le gata i lea, o le sorbitol syrup e poloka ai le faagasologa o le faʻapipiʻi o le tino o le ketone (e faʻavaeina i le taimi o le vavaeina o le mea totino o le tino, e manaʻomia e se tagata i ni mea laiti, ma le tele o mea e aʻafia ai le aʻafiaga o le tino ma isi totoga o le tino).
  5. O le eletise o se malosi malosi.
  6. O mea taumafa faaopoopo e faʻaitiitia ai le biotin, faʻalaumini (B1, B6), faʻaleleia le intestinal microflora.
  7. O se faaopoopoga alofa o se vailaʻau (e maua ai le malosi o le diuretic), mo le mafuaaga lea e faʻaaogaina ai i le togafitiga o le edema pulmonary, le i ai o le siama, e faʻaitiitia ai le mamafa o le intraocular.

  1. O lona kalori o loʻo i ai le 240 kcal mo le 100 g, lea e faʻaaogaina pe a fuafua le fua faatatau o le aso.
  2. Afai e faʻateleina le masani i aso uma, ona ono oʻo mai lea o aʻafiaga i luga (paʻu i luga o le paʻu, paʻu, fugaina, popo).
  3. O le paʻu e le suamalie e pei o le sucrose ma ei ai se tofo faapitoa.

O le a le Sorbitol Food

O se mea e faʻaaogaina, se mea e sui ai le suka, se stabilizer lanu, o se mea e taofia ai le susu - o mea uma nei o le sorbitol meaai. E faia mai le kulimi saito i le faleoloa meaai. I lona faaaogaina, o le faʻaaogaina o pyridoxine, siama, biotin o loʻo faaitiitia, e faʻamalosia ai le microflora o le intestinal. O se tagata e faʻamalolo e le o se mea gaʻo, e mafai ona aofia i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka.

O le a le Potassium Sorbitol

E-202 o le masima masima o le vailaau oona. O lenei vailaau o se mea masani puipuia, lea e masani ona faʻaaogaina e faʻasaoina ai meaʻai eseese. Faʻafetai i le sui o le suka, e mafai ona e faʻamautinoa le puipuia umi o fualaau faisua, fualaau aina, aano o manufasi, iʻa, meaʻai, mea inu (vai, fualaau suamalie ma isi mea).

Faʻafiafiaga kalori

O le suka masani (100 kalama) e aofia ai le 390 kalori. O le aofaiga tutusa o le sorbitol o meaʻai e 360 ​​calories. O le vailaau i lona natura masani o fualaau eseese ia ma se maualuga maualuga o le maso.

O le tele lava o fualaau mamago (paʻu, pears, puʻepuʻe, pusi mauga, cherries) e tusa ma le 10 kalama o le suauu (mo le 100 kalama o le oloa).

E mafai ona maua se fesoasoani faaopoopo mo le maʻisuka, ona e maualalo le faasinomaga o le maʻisuka, ae e le tatau ona e ave ese le oloa.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le fualaau oona o le Sorbite o le C6H14O6.

Sorbitol - o le a lea?

E pei ona e iloa, o le Sorbitol o se vailaau e valaʻau foi glucitis. O se ava malosi e ono-kulimi ma se manogi suamalie ma faamauina e avea o se mea faaopoopo meaai E420. O le vailaau e aofia ai tioata papaʻe papaʻe, e lava le malosi, e leai se mea, ae e manaia le tofo ma lelei le solubility i le vai. I le taimi lava e tasi, o lona suamalie e lua taimi e maualalo ai nai lo le suka masani. I pisinisi, e maua mai le sorbitol mai le kulimi sana.

O le fofo o le sorbitol Isotoni e faʻaaoga pe a tatau ai ona toe faʻatumu le tino i le vai. O lona aoga o le aoga e 4 kcal / g, lea e ogatasi ma fofo o le fructose ma le dextrose. Le faʻaaogaina o le sorbitol e le faateleina glycemia ma glucosuria. O lenei fofo o loo faamatalaina i se aafiaga o le choleretic ma le cholecystokinetic, o le avea o ni gasegase maualuga e mafai ona taofia ai le faagasologa o le pulelealele ma mafua ai se aafiaga leaga.

O le a le meaʻai o le sorbitol?

O meaai sorbitol o se suamalie masani, emulsifier, sui fomaʻi, sui o fua, ma e pei ona faaalia i ni uiga maualuga, o se lanu o le lanu, o se vai e taofia ai ma faʻasao.

O lenei vaega o loʻo faʻaalia i le atoatoa o le absorption ma le maualuga o le tau paleni. E talitonuina pe a faʻaaogaina lenei vailaʻau, faʻaititia le tino o le faʻamauaina o vitamin B - thiamine, pyridoxineae ma biotin. Na faʻamalosia foʻi le faʻamalosiina o le inumaga. microfloralea o loʻo tuʻufaʻatasi ai faʻamaumauga vitamini. I le taimi lava e tasi, e le faʻaaogaina le Sorbitol i gaʻo, o lea e fautuaina ai i meaai mo tagata maʻisuka. O meatotino o le vailaau o loʻo puipuia e ala i le vevela ma le vevela.

Potassium Sorbitol - o le a lea?

Sosolo masima po o le E-202 salt masima o le vailaau oona. O se mea masani e puipuia ai lea e faʻaaogaina lelei mo meaai faʻanoanoa. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei vailaʻau e mafai ona fufuluina fualaau 'aina, fualaau faisua, fuamoa ma mea faʻafiafia, aano o manufasi ma iʻa, fua o fualaau suamalie, meainu suamalie ma isi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o Sorbitol i togafitiga faafomai e matauina i:

  • faateia, hypoglycemia, maʻisuka,
  • chelu cholecystitis, biliary dyskinesia,
  • chronic colitis sosoo ai ma malosi.

I le faʻaopoopoga, o lenei vailaʻau e faʻaaoga lelei i aso uma, i le alalafaga taumafa ma le cosmetology e fai ma sui o le suka, puipuia, hygroscopic, soʻo-fausaga, faʻapipiʻi, ma isi.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o Sorbit

I le avea ai o se tulafono, o le manuia ma le faʻaleagaina o le Sorbit o loʻo i totonu o lona faʻalauiloaina o aʻafiaga, lea e mafai ona faʻatupulaʻia pe faʻaititia e faʻatatau i le vailaau o loʻo.

Ole fua ole 40-50 g e mafua ai afaina, ma mai le 50 g - o se aafiaga malosi tele. O le mea lea, o le vailaau e masani ona faʻaaoga e fai ma fofo mo malosi.

Ae ui i lea, o mea maualuga e ave faatasi faateleina le kesi, tiga i le manava, manava manava, faʻamaʻaloga o le manava ma faʻaitiitia le absorption o le fructose. O le faʻateleina o le mamafa o se vailaʻau i totonu o le tino e mafai ona afaina tele ai, mafua ai neuropathypoʻo maʻisuka retinopathy.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Ma◊i (Metotia ma fua)

Ina ia maua le vailaau i le foliga o se paʻu, e muamua ona solo i le vai mafanafana. O le fofo ua uma ona faia ile 1-2 taimi i aso taitasi mo le 5-10 minute aʻo leʻi 'ai. O le umi o togafitiga atonu e 1-2.5 masina.

O le fofo mo le iniseti o loʻo faia i luga o le vavave. I lenei tulaga, o le fua ole tui e le tatau ona sili atu i le 40-60 drops i le minute. O le umi ole togafitiga e oʻo ile 10 aso.

Faaaoga e fufulu ai le ate

O le faʻamaʻaloga o loʻo faʻamatalaina i se faʻataʻitaʻiga, o le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai le gaʻo - o se taimi e fufulu ai e mafai ai e oe ona faʻamama le ate, fatuga, gaʻo ma le talo.

O se taunuuga o lenei faʻatinoga, ua faʻaaogaina ai le pulelaa o le talo, lea e faʻamamaina ai le alalaupapa. I le lautele, o le otaota e le o lona uiga o le aveeseina o maa; ma, pe afai oi ai, o le tauaveina o lenei faiga ua solia.

E tele ituaiga o oloa e faʻaaogaina e fai ai le tui, ae masani lava o Sorbitol ma le rosehip.

O le faʻamaʻoina o le ate ma le rosehip ma le Sorbitol o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai se mea na saunia faapitoa o nei vaega. O fualaau mamago e tatau ona tipiina ma le faaeteete, ona uu ai lea i le vai inu i totonu o se vevela. Sogi i le po. I le taeao, ua faaopoopo le Sorbitol i le mea na tupu ma ua inu i luga o se manava gaogao.

I le taimi lava e tasi, e tatau ai ona tausisi i mea taumafa taumafa paleni, o le pulea lelei o le ava malosi ma le malosi faaletino. O le ese mai le tauaso o le leo iinei o loʻo taʻoto saʻo i le mea moni e tatau ona e alu.

O lea ituaiga taualumaga e tatau ona mafua ai le malologa o le nofoa, o lea e lelei ai le i ai i le fale i le aso atoa. Afai o le faʻamaʻaloga e faia mo le taimi muamua, ona masani lea ona toe faalua 6 taimi i aso uma 3. Ona fai lea o lenei metotia i vaiaso taitasi.

E tatau ona manatuaina o lenei faiga, e mafai ona tupu le vevela o le potassium ma le calcium mai le tino. Mo lenei mafuaʻaga, muamua e te manaʻomia le feutagai ma se tagata poto faapitoa, e pei o le faʻaalia o aʻafiaga e le manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, taotoga, vaivai, valeama gaogao.

E faʻapefea ona fai se suʻesuʻega tauaso ma Sorbitol i le fale?

O le tauaso o le gallbladder ua faia ina ia faateleina ai le tatalaina o le alalele ma ia ausia ai le feteenaiga o le gallbladder ma le faamoemoe o le tafe o talo. Ua manatu e faapea o se taunuuga o lenei faiga, e mafai foi ona aveesea le oneone lelei mai le ate ma le biliary tract.

O lenei faiga e faia i le taeao. E tatau ona inu se ipu tioata o soʻo se sui o le choleretic, mo se faʻataʻitaʻiga, vai inu mafanafana e aunoa ma le kesi ma le faʻaopoopoga o le Sorbite poʻo le magnesia. A mavae le 20 minute, e tatau ona toe inuina le vai e tasi.

E tatau foi ona e saunia se tuufaatasiga faapitoa o: yolks egg and powdered sugar, olive poo isi gaʻo fualaʻau suamalie, suavai vai ma le meli. Inu soo se tasi o nei mea faʻafefiloi, ma pe a maeʻa le 15 minute - vai inu. A maeʻa lena mea, e tatau ona e alu e moe ma tuu se mea mafanafana i le taumatau saʻo mo le 1-1.5 itula.

E tatau ona maitauina o le faʻatinoina o le leo leo taua o loʻo faia i se taimi faʻafuaseʻi ma e le faʻalagolago i taimi o le faʻavavevave.

Faʻasalaga

I mataupu o le maualuga o le vailaʻau, e ono iai ni faʻafitauli e le manaʻomia e aʻafia ai le faʻaogaina o le tino: afaina, tiga, manava manava, maʻi tigaina o le manava. O le tele o le tui e mafai ona taʻitaʻia ai le neuropathy poʻo le retinopathy o le maʻisuka.

O le a le uiga o le gasegase?

O le Sorbitol o se polyhydric ava malosi ma se tofo suamalie. O se vai e aunoa ma se uiga masani. E masani ona avea o se sui o le suka masani. E maua i mea inu meainu ma meaai.

O le Sorbitol e aofia ai sina kalo iti nai lo le suka. Malosiaga o le malosi - 4 kcal / g. E gaosia i se vaega itiiti e le tino, ae e le lelei le gauaʻi.

E solo lelei le meaʻai i le vai ma faʻafefete; o loʻo tumau pea ana meatotino ma le tofo i le taimi o togafitiga vevela. E maua ai le susu, lea e mafai ai e oloa ona tumau pea mo se taimi umi. O lona suamalie e pe tusa ma le 2 taimi e maualalo ai nai lo le suka. E maua i lona natura masani i algae, fualaau aina o fualaau aina (paluga mauga, apu, apricots). O le Sorbitol e faia mai le kulukose e ala i le hydrogenation.

  • 70% solubility - mai le 20ºС,
  • 99.9% solubility i le 95ºС,
  • tau aogā - 17.5 kJ,
  • tulaga suamalie - 0.6 e faatatau i le sologa manuia,
  • fualaau o aso taitasi - e oʻo i le 40 g.

I le faaopoopo atu i le suamalie, o loʻo i ai se laxative, choleretic, faʻamamafa o le aʻafiaga. E le afaina ai le faateleina o le glycemia. E le o aʻafia i totonu o le inumaga. O le tigaina e faia i le lumen o le inumaga, lea e tau atu i le faateleina o peristalsis. Faatasi ai ma le faateleina o le metotia, o loo faaalia ai se aafiaga le aloaia.

O le a le eseesega i le va o le sorbitol ma le sorbitol? E toetoe lava a tutusa le mea lenei. O mea tutusa ia e tutusa ma meatotino. I fomaʻi faʻamalositisi, o le igoa mulimuli e masani ona faʻaaogaina, e maua foi le kulūkite. Pau lava le eseesega o le tulaga tutusa o mea. O le Sorbitol o loʻo tuʻuina atu i foliga o le paʻu, ma le sorbitol i le tulaga o se fofo.

I vailaau, o Glucite (sorbitol) o loʻo faʻatusalia e le fualaau faasaina "D-Sorbitol." E aofia ai le 70% o le solution sorbitol.

Nofoaga Faʻamatalaga

E faʻaaogaina o se vaega fesoasoani i vailaau, vailaʻau faʻamalaʻau, faʻapea foi i le gaosia o le acorbic acid. I totonu o le alalafaga taumafa e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga.

O se mea e faʻaaogaina ma faufale, e taofiofia le susu ma faʻalelei le lanu.

E mafai ona maua i le maʻisuka ma mea taumafa taumafa, mea inu suamalie, faʻamaʻi.

E faʻaaogaina i le gaosiga o oloa gaosia e pei o se mea malulu poʻo se mea e gaosi. Sorbitol o loʻo i totonu o nifo, masipi, gels, ma laugutu.

O le vailaʻau e faʻaaogaina mo le faʻamalosi ma ua faʻaopopoina i sima faapitoa. O le Sorbitol e mafai ona faʻatulagaina e puipuia ai le inupia o le ava e avea o se laxative.

Faailoga mo le taliaina

O le suamalie e faʻaaogaina e tagata e maua ai le maʻisuka i meaai suamalie. O le vailaʻau e masani ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le sorbitol i ia tulaga o:

  • biliary dyskinesia,
  • solia o le metabolism o le carbohydrate,
  • hypovolemia,
  • tulaga o le hypoglycemic
  • maʻi masani masani ma colitis,
  • cheli cholecystitis,
  • faaitiitia le maualuga o le suavai.

Faamanuiaga ma le afaina

O se mea e sili atu le taua ma le sorbitol e faapea o se natura ae le o se suauu gaosia.

O lona faʻaoga e laveaiina ai le taumafaina o le tele o vitamini, aemaise lava le vaega E. E le faʻaaogaina le Sorbitol i gaʻo meaʻai ma ua faatagaina mo le faʻaaoga e tagata e maua i le maʻisuka e le afaina ai le soifua maloloina.

E i ai sona aafiaga lelei i le tino:

  • faʻamalosia le tupu aʻe o le microflora o le intestinal,
  • ei ai se aafiaga tele mo le malosi i se atunuʻu> 50 g,
  • aumai le suamalie suamalie i ipu,
  • faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka e le afaina ai le tino,
  • e mafai ona faʻaaoga mo le paʻu o le mamafa,
  • ei ai sona aafiaga faʻamalo,
  • ua i ai sona aafiaga faʻapitoa.

I le faaopoopo atu i le lelei, o le sili atu o le sorbitol e mafai ona i ai se aafiaga leaga:

  • afaina
  • manava manava
  • faʻamaʻi
  • Tumau mimi
  • afaina o le tino
  • fulafula ma le gaogao,
  • fiainu ma le gutu malolo
  • vavao
  • Tachycardia
  • sui i le vai-electrolyte metabolism,
  • faaititia le absorption o le fructose.

Faʻafefea ona inu le sorbitol

E tusa ai ma fautuaga a tagata tomai faapitoa ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina, o le aofaʻi o le suauu e tatau ona le silia ma le 50 kalama. I le faaopoopo atu i le faʻaaogaina o le fualaau faasaina, e tatau ona amanaʻia ona anotusi i nisi o mea taumafa.

O le suamalie e maua i lona natura masani i le tuufaatasiga o vine, fualaau faisua, fualaau faisua, aano o manufasi ma le maualalo o le maso, i soo se ituaiga o fualaau mamago.

A faʻaaogaina se meaʻai suamalie lelei mo togafitiga faafomaʻi, o le averesi o fuainumera e pei ona taʻua i lalo:

  • tasi fua (5-10 grams),
  • O le fofo o le sorbitol e mafai ona faia 2-3 taimi ile aso,
  • o le umi o le togafitiga mai le 1 i le 3 masina.

Faamamā le ate

O nisi taimi e faʻaaogaina se mea e faʻaaogaina e avea o se "faʻamafu" o le ate (ma fatugaʻo foi, gasolosolo, otaota). O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ona o le tele o mea totino. O le faamamaina o le tino ua taua o le otaota - faʻatoaagaina o le talo i le taimi o le faʻamalo. E fesoasoani lea i le faʻamalosia lelei o alaleni. Mo togafitiga faafomaʻi, faʻaaoga se faʻaopoopoga suamalie ma se faʻasalaga o le rosehip:

  1. E tolu laulau vavalaʻau o vine ua liligiina i vai inu (lua tioata),
  2. O le mea e maua ai le vai e totoe i le po (e sili atu le faʻaaogaina o se vevela).
  3. I le taeao, ave se ipu vailaʻau faʻatasi ma se faʻaopoopoga meaʻai (3 punetini) i luga o se manava gaogao. E faʻatagaina le taumafa pe a uma le 60 minute.
  4. O le aotelega o le togafitiga e lua i le tolu aso, o lona uiga, o le faagasologa e toe fai 6-7 taimi.

Aʻo faia le togafitiga, e tatau ona e fesuiaʻi i se malamalama, meaʻai maloloina. Ona o le faʻatinoga, e mafai ona fufulu mai le tino o le tino ma le calcium mai le tino o le tagata. E sili atu le faʻafesoʻotaʻi muamua o se meaʻai po o le hepatologist e aloese ai mai iʻuga le lelei.

Mo le gau o le mamafa

E le sili atu le suamalie o le kalo Calorie nai lo gaʻo masani (sugar 390 kcal, suitulaga 390 kcal). Faʻaopoopoga - i le natura moni, ae o le meafaigaluega e le o se panacea ma e le afaina ai le faagasologa ole leiloa o le mamafa. Faʻamaʻaina le manava, ate, pelelele, o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi ma mea faʻatau - o mea ia, faatasi ai ma meaʻai talafeagai, o le a fesoasoani i le paʻu mamafa.

Mo se leo tauaso

Mo le faʻaleleia lelei o le vaʻaia o le biliary i le faʻavaveina o le suavai, e faʻaogaina ai leo leo. O le taunuuga o lenei faiga o le aveeseina o le talo, e le gata o le oneone mai le ate ma le biliary tract. Mo le mafaufau o le sorbitol, e faʻaaogaina le vai minerale. O le taualumaga e faapenei:

  1. I le afiafi, e tatau ona e tatalaina le vai o le minerale ina ia mafai ai e le tele o le kesi ona faʻaaogaina.
  2. I le taeao e tatau ona e mafanafana i le 40 tikeri lua tioata vai, faaopoopo se sipuni sipuni.
  3. O le suʻesuʻeina ua faia i luga o se manava leʻo, se itula poʻo le lua ao leʻi 'ai. E tatau ona inu sina vaiinu vai, taoto i le itu taumatau ma tuu se mafanafana mafanafana ile gallbladder.
  4. A maeʻa le lima minute, tulaʻi i luga, inu loloto ma vevela i ni nai taimi. Toe inu vai ma toe taooto faʻatasi ma se mea mafanafana.
  5. E faʻatinoina le faʻagasologa seʻia maeʻa se vaega o vai moli mafanafana.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaopoopoga o mea taumafa, o fegalegaleaiga ma isi vailaʻau e le o matauina.

Faʻaiʻuga

Pe a fufulu umi le paʻu o le paʻu pe umi foi ona le faʻaaloalo i ona vaega o loʻo iai, e mafai ona tupu aʻafiaga. O mea nei o togafitiga o fualaau faasaina ua matauina:

  • vaivaiga, general malaise,
  • tele o le gasea, vomiting,
  • oso i luga o le paʻu, paʻu,
  • fufulu
  • tiga, le toʻa i totonu o le manava.

Contraindications

E pei lava o isi fualaau faasaina, o le glucitis o loʻo i ai le faʻasaina. O tulaga autu ma faʻamaʻi lea e faasa ai ona ave le paʻu:

  • mo le meaʻai
  • tamaiti ei lalo o le lua tausaga,
  • i le i ai o siama masani, fatuga o fatu fatu, vevela,
  • ma le faʻamaʻapeʻapeʻa i le fualaau faasaina, gasegase o le fructose masalosalo, le faapalepale,
  • e le mafai ona faia e togafitia le faʻamalosi. O togafitiga lelei e mafai ona mafua ai le manava manaia, afaina (flatulence),
  • ma foliga vaaia o le fiainu, tagi, pala, ma le vomiting. Afai e te le amanaʻiaina na uiga, ona toe foʻi mai lea o le tiga, tachycardia, rhinitis tumau, fulafula, ma mafai ona atiaʻe le urinary retaining.

Xylitol poo Sorbitol - e sili atu

E lua meaʻai suka e lauiloa tele i aso nei - sorbitol ma xylitol (polyhydric alcohol). O le toʻatele o loʻo mafaufau pe o le a le mea e sili atu, o le fea fesoasoani e sili atu ona aoga mo le tino? Lalo o se faʻamatalaga faʻatusatusa o oloa uma e lua:

  1. O vailaau uma e lua e taua o mea suamalie masani, tutusa i le taua o meaʻai: xylitol i le 100 kalama - 370 calories, ma lona "tagata tetee" - 360 calories.
  2. Ole malosi ole hexahydrate ei ai sona tofo faapitoa, ae e itiiti ifo le suamalie nai lo le xylitol.
  3. Faafetai i le sorbitol, o le tele o le suavai ua aveesea mai le tino, ua aveeseina foi le talo mai le vevela.
  4. O mea uma e lua e maua ai le malosi tele, ma e masani ona aofia ai i le maʻisuka meaai.

Taumafa o le Sorbit

E mafai ona e faʻatau se mea suamalie i le toetoe lava o falemaʻi uma o falemaʻi poʻo le faʻatonuga e ala i se falemaʻi i luga o le initaneti i se tau taugofie. O le tau o le fualaau faasaina e eseese e fuafua i le aofaiga o le paʻu ma le nofoaga faapitoa o lona faʻatinoina. Lalo o se laulau faʻatasi ai ma se tau faʻatatau i falemaʻi i Moscow ma le itulagi.

Faiga faʻapolopoloFalemaʻiTau i ru
Sweetener 500 gNova Vita100
Malosiaga 350 g Meaʻai suamalie 500 gNeo-faatoaga90100
Glucite 500 gEurofarm120
Sweetener Sorbitol 500 gKoptevskaya135

Na amata ona ou faaaogaina le mea suamalie talu ai nei. O lenei mea na fautuaina mai ia te aʻu e se uo fai meaʻai. Sa ou manaʻo e leiloa ni nai mea faaopoopo ma iloa ai o le vailaau o loʻo i ai se aafiaga tele ma faʻaleleia ai le paʻu o le mamafa. Na ou ave le paʻu mo ni nai vaiaso. Na mafai ona ou leiloa le 3 kilokalama, faaopoopo ma ou faamamaina le manava. O le mea taua o le matauina lea o le metotia e pei ona faʻaalia mai i faatonuga.

Sa tonu ia te au e tuu lelei loʻu ola maloloina ma le maua ai se mamafa. Ae e le mafai ona ou teena le sisi. Ina ua maeʻa ona talanoa i se fomaʻi, sa fautuaina au e faʻaaoga se suka. Ina ua amata ona ou inuina le paʻu, ua faaleleia le tulaga o le gastrointestinal tract, ua faaleleia le manava. Pau le leaga o le tofo faapitoa o le uamea i le gutu.

Talu mai le talavou, ou te mafatia i le afaina o le paʻu o foliga. Sa ou manatu o le a pasi le taimi, ae o le faafitauli na tumau pea. Na tonu ia te au e asiasi i se tagata suʻesuʻe, o ia na ia fuafuaina se taualumaga faapitoa mo au - tauaso e taina i se meaʻai faaopoopo. E tele ni masina na pasia - o le taunuuga na sili atu nai lo mea e manaʻomia. Ua mama ma matagofie le paʻu. Ou te fautuaina lenei auala i tagata uma.

O le faʻamatalaga o loʻo i totonu o le tusitusiga e mo naʻo le taʻiala. O mea o le tusitusiga e le valaʻau mo togafitiga a le tagata lava ia. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faia se faʻamautinoaga ma tuʻuina atu fautuaga mo togafitiga faʻavae i luga o uiga patino o se tagata maʻi faapitoa.

Sorbitol o se choleretic

O le Sorbitol, poo le kulluke, o se ava malosi suamalie, lea e maua i le tele o fua o le pusi o le mauga (faafetai i lona igoa latina "sorbus aucuparia", o lenei igoa na tuuina mai i lenei igoa), ma i luga o se fua o le gaosiga o oloa e maua ai mai le maso maso.

O se faʻaopoopoga o meaʻai lautele, lea e faʻaaogaina i nisi vaega o vailaʻau ma falemaʻi. Ua resitalaina i lalo o le tulafono E420 ma ua aloaia e saogalemu mo le soifua maloloina o le tagata.

O lona autu autu o le uiga o le totoga ma le choleretic, faapea foi ma le gyroscopicity (susunuina o le susu). E manaia tele e tusa lava pe a uma le kuka, e tumau pea i le sorbitol ona meatotino.

Faʻaaoga ile Sorbitol

O le Sorbitol ua lauiloa mo se taimi umi ma ona o le tele o ana meatotino na maua le faʻaaogaina i vaega eseese o le soifuaga o le tagata:

  • I vailaau, e masani ona faʻaaogaina i le togafitia o le ate, le mausali, foliga masani o colitis ma choleritis.
  • E faʻaaogaina i le alamanuia o meaai e avea o se mea suamalie faalenatura i le fatuina o oloa mo le maʻisuka. E tusa ma le 2 taimi e le maua ai le suamalie, ae, i le isi itu, o loʻo aʻafia e le 98% o le tino. I lenei auala, e sili atu le maualuga nai lo mea faʻapitoa.
  • I totonu o le alamanuia o meaai, e pei o se mea e susulu ai le susu, e faʻaaogaina i le gaosiga o oloa vave faʻavave. Mo se faataitaiga - jelini.
  • I vailaau mo togafitiga e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi i le gaosiga o vailaau eseese - suauu, capsules. E aofia ai foi i totonu o le toothpaste ma le acid ascorbic.
  • E faʻaaogaina i le paʻu, falemaʻi, pepa, vailaʻau ma gaosi tapaa.
  • I totonu o le laufanua manaia, o lenei meafaigaluega e faʻaaogaina e faia ai ni ituaiga o suauu, palms, kirimulu, lipsticks, poula, ma isi.

Sorbitol o se laxative

I aso nei, e seasea faʻaaogaina le sorbitol e avea ma auala e faʻafefe ai le malosi. O le tele lava o faʻaaoga o togafitiga fou nei. Ae faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻalavelave i isi laxatives, ua fautuaina e faʻaaogaina. E aofia ai ona o lona natura masani.

O le taʻiala o le gaioiga o le sorbitol e faigofie lava - pe a ulu atu i totonu o le manava, e faʻalavelaveina ai le suamalie o le suamalie o le iniseti ma tosina ai vai, lea e iu ai ina oʻo atu i se aafiaga sili.

I se isi faaupuga, e le afaina ai le mucosa gastric, o lea e mafai ona faʻaaogaina e tagata gasegase i se maʻi poʻo se gastritis.

Ae o loʻo i ai le isi itu i lenei mea - ia maua ai le aoga talafeagai, e manaʻomia ona e faia ni tui tetele o le kulluke.

O mea faʻaleagaina o le vailaʻau e faʻatuputeleina e fuafua i le fuaina o le tino ma e toetoe lava tutoʻatasi mai le mamafa o le tagata. O tamai tootoo o lenei vailaʻau atonu e le afaina ai le tino.

Pe a oʻo atu i le 40 kalama o le sorbitol, e amata ona gaosia i totonu o le manava gaʻo, o le a aliali mai faailoga o le pala. Mo aʻafiaga leaga, e fautuaina e faaaoga le silia ma le 50 kalama o le vailaʻau. O le mea autu e le o le faʻaaogaina.

O le maualuga o tui o le fualaau faasaina e afaina ai le tino. E sili le lelei le alu faʻamalosi - amata i le 40 kalama, ona faasolosolo malie lea ona faʻaopopo le fualaau e suʻe ai le aofaʻi sili o le fualaau faasaina "mo oe lava".

Manatua o le sorbitol e naʻo le faʻaitiitia pe masani foi i le manava. O le faateleina o le eletise e faʻaumatia ai ona meatotino.

E le gata i lea, ona o le leai o se vevela, ua fautuaina e faʻaaogaina mo le ava malosi.

O loʻo faʻatoga foi le sorbitol sesega mo le gau o le mamafa. Ae o le sorbitol na o ia lava e leai sona aafiaga i le faʻaaogaina o gaʻo po o la latou gaioiga.

A masani ona faʻaaogaina, e mafua ai le manava, lea e aʻafia ai foʻi i le gau o le mamafa. Ae o lenei mea na tupu ona o mafuaaga faʻapitoa o le tino.

O le galala na mafua ai i lenei auala e mafua ai ona sili atu ona ogaoga maʻi.

E le gata i lea, afai e te le toe alu e ave le maʻi faamaʻi, o le tino lava ia o le a vave ona toe maua le vai na leiloa. O se taunuuga - e leai se aoga.

I se tulaga masani, e tusa lava pe leai se malosi, e mafai ona maua le sorbitol i ni mea laiti. E i ai sona aafiaga aoga i le microflora o le intestinal, e fesoasoani i le faasaoina o vitamini B i totonu o le tino.

Faʻaiʻuga

Faatasi ai ma le maualuga o le tutonula i totonu o se tagata, faateleina le amataina o le kesi amata, tiga i le manava, manava manava. E le mafai ona tupu le maʻi o le bowel.

O aʻafiaga o le fualaau oona e mafua ai na o le le faʻaaloalo. E aofia ai vaivaiga, vevela, gasegase, gutu malolo, faigata faigata, afaina, tele gasegase (e aofia ai urticaria), ma isi mea. O le mea lea, ao leʻi faʻaogaina, e fautuaina e faʻatalanoa se fomaʻi mo fautuaga.

Togafitiga o Sorbitol, vailaau mo le paʻu mamafa

Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia: "Faʻasese le mita ma suʻe suʻega. Leai Metformin, Diabetes, Siofor, Glucophage ma Januvius! Talia o ia i lenei mea. "

O se tasi o mea sili ona taatele o le suka - o le sorbitol - e faʻaaogaina e le gata i le taumafa a tagata e maua i le maʻisuka, ae faʻapea foi mo togafitiga o nisi faʻamaʻi.

O loʻo i ai tagata soifua maloloina e suia i latou i le suka ina ia le toe maua ni pauna faaopoopo. Latou te talitonu o le fesoasoani a suauu suamalie, e mafai ona faʻaititia le aofaʻi o kilokalo.

Ae o le sorbitol e le fetaui mo le leiloa o le mamafa, talu ai ona tofo i le toetoe 3 taimi e itiiti ifo le suamalie nai lo le suka, ma e le maualalo i le aoga o caloric. O le mea lea, ina ia ausia le mea masani, e pei o le lauti, e tatau ona sasaaina i se ipu sili atu nai lo le suka.

O lona uiga, o calories i lauti o le a sili atu ma le tolu taimi sili atu.

Na pau lava le meatotino, aoga mo le aveesea o le mamafa, o lona gafatia e mafua ai se aafiaga leaga. O le mea lea, e masani lava ona faʻaaogaina le moomoo mo le malosi. E tofu le tagata ma lona lava avanoa e malolo ai ma le fesoasoani a lenei mea.

Ae e tatau ona manatua e galue malosi le sorbitol ma e aunoa ma le afaina o puipui o le tui, pe afai e le sili atu i lona fua ole aso (30-40 g). A leai, o le a matua malosi lava le aafiaga. E le gata i lea, o le fulafulaina, susu o le muʻu, o le vevela, leu, ma le vomia e mafai ona tupu.

Ole togafitiga e faʻaaogaina e le gata mo le faʻamalosi, ae faʻapea foi pe a aveese le inu ava malosi, talu ai e le oona le mea lenei.

Na maua foi e Sorbitol lona faʻaaogaina e avea o se sui filifilia. O le siakiina o le talo e iai sona aafiaga leaga i le tino atoa. Ina ia faʻaleleia ona tafega, faʻapea foi ma le faʻamamaina o le ate o toxins, o le faʻaaogaina o se gaioiga e pei o le lapisi.

O lenei mea suamalie o se vailaʻau lelei lea e mafai ona e faigofie ona fufulu ai lou ate, gasegase ma meaʻai i le fale. E le gata i lea, o le lelei o le tui faʻatasi ma le fesoasoani a lenei mea faigaluega e maualuga tele.

E toe manaʻo foʻi fomaʻi e faʻatautaia le maʻisuka. O loʻo i ai se togafitiga faʻaonaponei faʻaonaponei Europa, ae latou te fifilemu e uiga i ai. O lena.

Mo le faʻatinoina lelei o lenei faiga, e tatau ona e tausisi i se faasologa. Ae e te leʻi faʻamamāina, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi, aua o le maʻa o le gallbladder ua faʻaseseina - o le tafe o le talo e mafai ona faʻanofo le maa ma poloka le pulelele. Ma o lenei mea e afaina i taunuuga e lamatia ai le tagata maʻi.

O togafitiga Sorbitol e faʻaaogaina foi mo le cholecystitis stoneless. O nei tagata maʻi e mafatia i le dyskinesia o le talo, o le mea lea e le lelei ai le paʻu, ma o le mea lea e mafua ai le fausia o maʻa. I lenei itu, e avea o se fualaau lelei fualaau faasaina, o se ituaiga o vailaau mo le masani ai o le faagaioia o le tino.

E faʻafefea ona fufulu lelei le ate ma le gall mlades using this sweetener? I le afiafi o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faigofie lau 'aiga o le afiafi - naʻo se salati fualaau faisua.

O le taeao na sosoo ai, ia faʻamavae 2-3 punetini o le sorbitol i le 100 ml o le vai vevela (o se vevela ina ia aua le faʻamumu oe), faʻafefiloi lelei ma inumia lenei tali i ni lapopoa tetele, lemu. A uma ona inu le vai atoa, e tatau ona e taoto i lou itu taumatau, ma tuu se mea vevela vevela i lalo o le ate.

Afai e te faʻaaogaina se paʻu afi, e tatau ona tuu i lalo se aluga mamafa ina ia mafai ona faʻaaogaina le mamafa i le ate.

O lenei faiga e faia i naʻo se tulaga maualuga, e leai se mea e le nofo ai, ina ia le paʻu ai le talo.

E tasi le itula ma le afa i le maeʻa ai o le vaifofo o le sorbitol, e tatau ona aliali mai se aafiaga tele. I le taimi o le fale, e tatau ona sau fafo le talo ma le toxins, o lea la e mafai ona lanumeamata le feces. O le faʻavasegaina o le fale o loʻo faʻamaonia ai le faʻaalia o le meatotino a le sorbitol, ma ua manuia le faiga. Aua e te faanatinati e alu ese mai le fale, aua o le aafiaga leaga e toe tupu.

E i ai taimi e leai se totoa pe'ā uma se faʻataʻitaʻiga faapena. O lona uiga e le tali mai le tino, ma isi auala e manaʻomia e fufulu ai.

Sa ou maua le maʻisuka mo le 31 tausaga. Ua soifua maloloina nei o ia. Ae, o nei capsules e le mafai ona avanoa i tagata masani, latou te le mananao e faʻatau atu falemaʻi, e le aoga mo i latou.

Sorbitol: faʻamatalaga, iloiloga, tuufaatasiga, fomaʻi

Sorbitol o se fualaau faasaina e faavae i luga o le sorbitol, lea e faaopoopoina i se vaiinu vaivai vaifofo ma vai mama.O le meafaigaluega e mafai ona gaosia i se ituaiga o fofo i ampoules ma ipu, ma le paʻu i taga e faia i le polyethylene.

O le Sorbitol o loʻo faʻaalia e le faʻamaloga o le choleretic ma le antispasmodic. I le faʻaopoopoga, o le vailaʻau o loʻo i ai se faʻamaʻi pipisi ma faʻamaluluina ai le soona inu o foliga mai le tino.

E tusa ai ma le isi faaupuga, o le sorbitol o le kulluke, o lona uiga o se ava malosi e ono-atopa. E i ai se tofo suamalie ma ua aloaia aloaia e avea o se faʻaopoopoga mea taumafa ua faʻamaonia E420.

O lenei vailaau e aofia ai maʻa tioata maʻaleʻale e aunoa ma ni faailoga o le manogi ma e mafai ona faʻamaʻi atoa i se vai, mo se faataitaiga, i le vai. E taua tele o le suka e lua taimi e sili atu ona suamalie nai lo Sorbit, ma e maua mai i le kulimi kulimi, e faapena foi le suia o le suka.

O loʻo faʻaaogaina le vaifofo e faʻamautu i totonu o mataupu pe a iai se manaʻoga faanatinati e toe faʻatumu le paleni o le vai ile tino o le tagata. E ui i lea, e taua le manatuaina o se fofo o le isotonic e faʻaalia i se cholecystokinetics faʻapea ai foi ma se faʻaulu. I se isi faaupuga, o le Sorbitol e mafai ona faʻaaogaina se aafiaga tele i luga o le tino ma faʻalavelaveina le faagasologa o le vaeluaina ole talo.

O ai ua faʻaalia e faʻaaoga le Sorbitol?

Faʻafomaʻi fautuaina le faʻaaogaina o Sorbitol i mataupu o:

  • maʻisuka malosi
  • hypoglycemia,
  • chronic colitis, lea e o gatasi ma le taʻavale,
  • faateia
  • biliary dyskinesia,
  • cheli cholecystitis.

I le faʻaopoopoga, e mafai ona faʻaaoga lelei le vailaau i totonu o fale, i totonu o le alamanuia o meaʻai, mo faʻamalositino taualumaga. O tagata e mataʻituina lo latou mamafa e mafai ona faʻaaoga le Sorbitol e sui ai le suka, lea ei ai sona aoga aoga i le tulaga o le tino.

Aafiaga lelei ma leaga o le vailaʻau

O le Sorbitol e i ai sona aafiaga tele i luga o le tino o le tagata, lea i le taimi e tasi e mafai ona mafua i uiga lelei ma lelei. E maitauina e mafai ona pulea le aʻafiaga o le aʻafiaga e ala i le faʻateleina ma faʻaitiitia le fua o le Sorbit.

O le tautala i fuainumera, o se fuasei 50 kalama e mafai ona afaina ai le tino, ma o le maualuga o voluma o le vailaau ua i ai se aafiaga tele i tagata. O le mafuaaga lea e mafai ona faʻaaogaina ai Sorbitol e avea o se meafaigaluega saogalemu.

Aua e te aafia i lenei vailaau, aua o lona soona avea ma mafuaʻaga:

  • faateleina le gaosiga o kesi,
  • umi le manava
  • tiga manava
  • faaitiitia le malosi e gaosi ai le fructose,
  • afaina o le manava.

O le maualuga o le mamafa o le Sorbite e mafua ai le ogaoga o faaletonu i le tino, pei o le neuropathy ma le retinopathy o le maʻisuka.

O ai e le tatau ona faʻaaogaina le Sorbitol?

O lenei mea suamalie ua solia i ia ituaiga maʻi:

  1. alu aʻe
  2. prick
  3. fructose intolerance,
  4. cholelithiasis
  5. sili atu lagona i le fructose,
  6. afaina o le manava.

I nisi tulaga, pe a faʻaaoga le Sorbit, e mafai ona amata ona iai aʻafiaga e tele: o le manava, afaina, ma le hyperglycemia e mafai foi ona matauina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

E faapefea ona faʻaaoga le vailaʻau?

Afai e faia le Sorbitol i le foliga o se paʻu, ona faʻaaogaina lea e tatau ona muamua saunia se vaifofo e faʻavae ile vai mafanafana. O le inu o le oloa e fautuaina i aso uma 10 minute aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga faʻapitoa e maua mai le 1 masina i le 2.5.

O le injection version o le Sorbit e maua ai le faʻalavelave faʻapitoa i se kuluma. Ole fua ole faʻaofiina i totonu o le tino e le tatau ona sili atu nai lo le 40-60 drops i le 1 minute, ma le umi ole togafitiga e le tatau ona silia le 10 aso.

E faʻafefea ona faʻamama le ate?

E pei ona uma ona maitauina, o le faʻauluuluga o le faʻamalosiaga o le uiga lea o lenei mea. O le mea lea e mafai ai ona fufuluina le ate, fatugaʻo, gaugala ma otaota.

O se isi foi taualumaga e taua o le lapisi ma o se taunuuga o lea mea, o le toe faʻaagaina o le pulelaa elele e matauina. E mafua ai ona sao i le faʻamamaina o le manulauti a le tagata.

Ae ui i lea, e le mafai e le tyubazh ona aveese maʻa mai le tino, aemaise lava talu ai o lenei taualumaga ua solia i latou.

Ina ia fufulu le ate, faʻaaoga se faʻavae e faʻavae i luga o sosolo o le rose ma Sorbit. Mo lenei mea, e tatau ai ona sasaa sua suamalie i vai inu ma tu i se vevela i le po atoa. I le taeao, inu i se afu aʻo leʻi 'ai.

E le gata i lea, e le tatau ona tatou faʻagaloina e taua tele le tausisia o se taumafataga, o se faiga inu ava malosi, faʻapea foi le faʻafesoʻotaʻi le tino faaletino i le tino. I se isi itu, o le Sorbitol e mafai ona taʻua i se vaega o vailaʻau e taʻua - choleretic fualaau faasaina ma le malolo o le talo.

E tatau ona manatuaina o le faʻamamaina o le ate e mafai ona faʻaosofia ai le taofiofia o le pata ma le potassium. O le mafuaʻaga lea e tatau ai i se fomaʻi muamua ona faʻatalanoa se fomaʻi e puipuia ai aʻafiaga e le manaʻomia.

O loʻo i ai tulaga o le sologa lelei o Sorbitol, atonu o loʻo i ai faʻamaoniga nei:

  • afaina
  • nofoa le fiafia
  • tiga o le manava
  • afaina o le manava.

Afai ua tele se taimi umi o le faʻaaogaina o le Sorbit, ona oʻo lea i ni tulaga faapena e mafai ona atiaʻe le neuropathy ma le retinopathy o le maʻisuka.

E mafai ona faʻaaogaina le Sorbitol e togafitia ai, faʻapea foi le puipuia o le atinaʻeina o le inupia i le ava malosi.

O le a le mea e fai?

O lenei mea manaia masani e mafai ona faʻaaoga lelei i vaega eseese o le olaga o le tagata. E tele tagata latou te faʻaaogaina e fufulu ai o latou ate i le fale. I nisi tulaga, latou te gaosia ni mea leaga i le tele o taimi i le masina. E pei ona faʻaalia i le faʻatinoga, e mamao lava mai i taimi uma e mafai e nei faʻavae tutoatasi ona maua se aoga lelei ma manuia.

Afai e i ai i le tagata ni faʻafitauli i le ate, ona i lea tulaga, o le faʻamamaina e faʻavae i luga o le Sorbit ma le sipili o le ulu e mafai ona faʻalavelave atili ai i le okeni ma mafua ai le le talafeagai. O lenei mea e faʻaalia mai i le amataina o gaioiga galue i le gallbladder, lea e tau atu i le taina o laina.

O i latou e laki i le soifua maloloina e mafai ona faia e aunoa ma le faʻamamaina. I lalo o le faasologa masani, lelei ma paleni mea taumafa, faapea foi ma le i ai o taʻaloga, o le ate o le a lelei tele.

I luga o le Initaneti e mafai ona e maua le tele o iloiloga eseese i luga o le auala e mafai ai ona e faʻaalu atoatoa au pauna faatasi ma Sorbit. I ia tulaga, o le leiloa o le mamafa e mafua ona o le faʻalauiloaina o le aʻafiaga o le tino o loʻo i luga o le tino o loʻo mole le mamafa. Afai e amata ona e faʻaleagaina Sorbitol, o le a le sili atu le leaga nai lo le lelei.

Uiga ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina o le suamalie Sorbitol

I le taimi nei, e tele naua mea suamalie, e fesuisuiai o latou tupuaga, o le tofo ma le aafiaga i le tino o le tagata.

Faatasi ai ma mea e masani ona faʻaaogaina, e tatau ona taʻua Sorbitol.

Ae e te leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faamasani oe lava i ona uiga autu ma le mataupu faavae o le faatinoga i le tino.

O le a le uiga o le gasegase?

Sorbitol o se mea e masani ona faʻaaoga e avea o se mea suamalie. O lona faavae o le sorbitol.

O le meafaigaluega ua faʻatuina i le foliga o se paʻu poʻo se vaifofo. O se mea suamalie suamalie meaai.

Sugar sili atu i le tikeri o le suamalie. O le vailaau e mafua mai i le natura masani, o se aofaiga tele o lea mea o loʻo i totonu o sana. O le mamanu o le C6H14O6.

O le Sorbitol e maualuga lona solu i totonu o vai. O lenei oloa e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le paleni o le vai, faʻamamā le tino, faʻamalo spasms. E i ai foi sona aafiaga fiafia.

O le vailaʻau e masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa. I le taimi lava e tasi, e manatu e le gata o se mea e suitulaga i le suka - e iai foi isi mea taua.

Faafetai ia te ia, o meaai e tumau ai le lanu ma le susu. E maua ai foi le fausaga ma le fua o le oloa. E mafai ona vevela ma vela, talu ai e le afaina ai ona meatotino.

O le natura masani o le Sorbite e saogalemu mo le tino. O lenei vailaau e faigofie ona faʻafefe, ma o se punavai foi o le malosi. O se mea le lelei o se mea e maualuga le maualuga o le kalori - 233 kcal mo le 100 g.

Aʻo leʻi suia le suka i lenei oloa, e tatau ona e iloa foliga o le talosaga. E ui lava i lona natura, o le vailaau e faʻasaina ma aʻafiaga, ona e te manaʻomia e faʻaeteete ai. Afai ei ai se tagata e afaina i totonu o le tino, e tatau ona e feutagai muamua ma se tagata poto faapitoa.

O ai o loʻo faʻaaoga i ai le suauu?

E le gata i lea, o Sorbitol e mafai ona faʻaaogaina e tagata uma e leai ni faʻalavelave i lona faʻaaogaina. Ae o loʻo i ai nisi vaega o tagata o loʻo fautuaina e fomaʻi e faʻaaoga lenei vaifofo, sui i latou i le suka masani. O tagata nei o loʻo mafatia i faʻamaʻi lea e faʻasaina ai le faʻaogaina o le suauu poo e tatau ona tapulaa.

E aofia ai nei faʻamaʻi:

  • hypoglycemic condition,
  • maʻisuka malosi
  • cheli cholecystitis
  • faateia
  • biliary dyskinesia,
  • mamafa tele.

Faatasi ai ma nisi o nei foliga, e mafai e se fomai faapitoa ona fautuaina le faaaogaina o Sorbitol. Ae o lo latou auai e le o lona uiga e tatau ona e amata faʻaaogaina lenei vailaau - e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻalavelave.

E naʻo le leai o ni faʻafitauli tau soifua maloloina e mafai ona faʻaaogaina naʻo le fesoʻotaʻiga. Ae i lenei tulaga, e tatau ona e mulimuli i faatonuga ma e le sili atu i le aofaiga fautuaina.

O ai e le tatau ona faʻaumatia?

Soʻo se vailaʻau e iai ni faʻalavelave e tatau ona amanaia. O le le faʻaeteete i lenei tulaga e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia i le tino, lea e tatau ona togafitiga mo se taimi umi ma e le manuia i taimi uma.

E ui o le Sorbitol o se mea e mafua mai i le natura masani, ei ai tagata ua faʻasaina ona faʻaaoga i soo se fualaau.

E aofia ai i latou e aofia ai foliga e pei o:

  • fructose inolele:
  • afaina o le manava
  • tui
  • alu aʻe
  • cholelithiasis.

O le faʻaaogaina o lenei oloa ma nei foliga e mafai ona afaina. O le mea lea, ao le i suia le suka i lenei mea, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi ma faia se suʻega.

mai le Dr. Malysheva e uiga i le gasegase:

O le a le uiga o le gasegase: faʻapipiʻi, faʻaaogaina ma faʻailoga

O le a le uiga o le sorbitol (sorbitol meaai)? O lenei vailaʻau faʻatasi ai ma se faʻamatalaga aloaʻia, faʻaaogaina o le choleretic, lea e fesoasoani e faʻamalo ai faʻamaʻi o mea inu, inisua, faʻaleagaina le tino. Sorbitol ei ai se tofo suamalie, ua uma ona aloaia aloaia e avea o se faʻaopoopoga mea taumafa ua faʻamaonia E420.

O le Sorbitol e gaosia mai apricots, apu, vine suamalie, maso maso ma nisi ituaiga o algae. I le taimi o se gaioiga faapitoa, o le a maua ai se mea mausali, e le faʻavaivai i lalo o le malosi o le fefete ma le maualuga o le vevela.

O le oloa e aofia ai ni tioata mautu, e le aoga ma e faigofie ona faʻaalu i soo se vai. O se fofo e faʻavae i luga o se vailaʻau e faʻaaoga pe a iai se manaoga faanatinati e faʻafaigofie le paleni o le vai i le tino. E tatau ona manatua o le fofo e mafai ona maua ai se aafiaga leaga, o lea e le manaomia ai le maelega i ai.

O le ituaiga meaʻai o le sorbitol e masani lava:

  • suamalie
  • tusiata tusitusi
  • emulsifier.

E lelei le gauaiina e le tino, ei ai le maualuga o meaʻai, faʻamalosia le microflora o le intestinal, faʻaititia le taumafaina o vitamini B.

E masani ona faailoa mai le sorbitol mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai e le faʻaaogaina i gaʻo. E leai se masalosalo ma le faʻasaoina o uiga aoga uma i le taimi o le vevelaina o se mea.

O le Sorbitol e mafai ona faʻatau i fagu ma ampoules (vaifofo), i taga palasitika (i le paʻu pepa). O foliga o le faʻaogaina o foliga taʻitasi o le vailaau, auala e fai ai le paʻu, o loʻo faʻamatalaina i totonu o faatonuga.

Sorbitol Dental Sorbitol.

O le a le mea faaopoopo mo le maʻisuka

Sorbitol, synthesized industrially, e tutusa lelei ma le suka i foliga vaaia, o loʻo i ai tioata paʻepaʻe paʻepaʻe e le taua. O le tofo o le vailaʻau e manaia, e faʻamaʻapeʻa atoatoa i le vai, e le mafai ona aluese le sipuni pe a vevela.

O le faʻaaogaina o le sorbitol mo le gau o le mamafa o lona lava toto, talu ai o le faʻataunuʻu o le gaʻo o le oloa e le itiiti ifo nai lo le suka, e tusa ma le 260 kilokalo mo le selau kalama. E le gata i lea, e itiiti ifo i le faʻamamaina i tulaga o le suamalie pe a ma le 40 pasene.

E foliga mai o le tuʻuina atu o le ipu o le suamalie masani, o le ae manaomia le tuʻuina ifo o se mea itiiti ifo i le sorbitol nai lo le suka. O le mea lea, e leai se mea e tatau ona talanoa ai e uiga i le leiloa o le mamafa.

O le faasinomaga o le suamalie e maualalo - na o le 9 iunite, ae e le faapea mai e le mafai e le sorbitol ona afaina ai le glycemia. Ona o le maualalo o le faʻasologa o igoa, ua faʻaaogaina ai le sorbitol e saunia ai faʻamalolo mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka:

O le faasinoupu o le inisalini o le oloa e tutusa ma le 11, lea e taʻu mai ai le mafai ona faateleina le maualuga o le insulin.

O le sufuluga sui e le o gauaiina e le tino, ua aveese mai i lona uluai tulaga. O le lauiloa lauiloa o le fatuina o le sorbitol o Novasvit.

O vaega o le suamalie e puipuia ai le faaputuputuina o tino o le ketone na faia i le taimi o le gau o lipids. I le maʻisuka, e taua tele lenei mea aua o maʻi e faʻapitoa i le ketoacidosis.

I lalo o le faatosinaga a le tuto, ua matauina:

  1. faateleina le gaosiga o le sua oona,
  2. malosi faʻamalosia,
  3. aoga aoga i luga o le faagaoioia o le masini vai.

Ole aʻafiaga ole tino e aveese ai le tele o le vai, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le vaivai.

O maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona malamalama o le faʻaaogaina o se mea suamalie e le aoga i taimi uma ma taua. O fomaʻi fautuaina tagata gasegase e faʻaaoga le sorbitol mo le sili atu nai lo ni nai masina, mulimuli ane o le a latou mautinoa e manaʻomia se malologa ma faʻaaoga se isi ituaiga o suamalie.

E manaʻomia i taimi uma le amanaʻiaina o mea e maua mai le caloric o le sorbitol, o oloa e faʻatatau i luga, ia aua nei galo pe a fuafua le aofaʻi o le kalori o aso taʻitasi. Ia mautinoa e faʻamaopoopo le faʻaaogaina o le sorbitol i le i ai o faʻamaʻi masani ma le vaivai o faʻamaʻi o le manava, gaʻo.

Mo le maʻisuka, o le fua o le fualaau faasaina ua fuafuaina e faavae i luga o taunuuga o suʻega, e tatau ona laʻititi ile fua ole aso muamua. I le tulaga o le le lelei o le faapalepale, e fautuaina e mumusu e ave le vailaau ma faʻatalanoa se fomaʻi.

E pei ona faʻaalia mai e tagata inisinia, o sauniuniga o le sorbitol e sili ona faʻaaogaina i le taeao po o le aoauli, e le tatau ona mafatia i se aafiaga o le diuretic i le po.

O le faʻasaina o le ate Sorbitol

Afai e maʻi le maʻisuka mai faʻamaʻi ate, o le a fautuaina e le fomaʻi le tagata maʻi e fufulu le ate. O le taualumaga e taua o le tyubazh, e mafai ai ona e fufulu mama talo ma le ate. E masani ona faʻamamaina le alaleʻele, ae afai e maua le maʻa o fatugaʻo, e faʻasaina le faʻamamaina, o le a faʻaleagaina le fofo.

O le fua mo se vaifofo mo le otaota e aofia ai le faʻaaogaina o le rose vao, o suamalie leaga ua sasaa i le vai fefe, o loʻo taofiofia i se vevela mo le 12 itula (e mafai ona tuua i le po). E le gata i lea, e tatau ona e tausisi i se meaʻai, o se mea inu ava malosi, e aofia ai le faʻagasologa faaletino faaletino i aso masani.

E taua tele le mafaufau e leaga tele le faia o ia ituaiga mama i le tele o taimi, pe a uma ona fufulu ese le calcium ma faʻamalolo le potassium, ma o le maʻi o loʻo maʻi. E mafai foʻi ona maua le televave, e aliali mai i le paʻu o le manava, le tuʻa, le maʻi o le manava.

O le afaina o le talo e avea ma se taunuuga o se faagasologa umi o le togafitia i fatugaʻo, gaʻo, faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai, lea e masani ona maua i le maʻisuka:

  • chronic pancreatitis
  • duodenitis
  • otaota o le otaota.

E i ai tapulaʻa i le faʻataʻitaʻiga, i totonu ia i latou le ala masani o le faʻamaʻi o le faʻaogaina o le tino.

E faʻapipiʻi atoatoa le tui i le maso vavae, faʻafeiloaʻi. O se taunuuga o lenei mea, o le galuega o le gallbladder ma ona sphincters e faʻaleleia, aʻo faʻaitiitia le faʻaogaina o puipui o le tino i totonu. E mafai ona maua se faʻamatalaga auiliili o le taualumaga i le Initaneti.

O le a talanoa tagata poto e uiga i le sorbitol i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Sailiga e leʻi maua. Faʻaalia. Sailia. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le ava ono-kulimi po o le kulukose e suamalie i le tofo ma ua aloaia aloaia o se E420 taumafa faaopoopo. E faia i foliga o le paʻu, fai i totonu o taga o le polyethylene (250 poʻo le 500 kalama). O le fualaau kemikisi o le C6H14O6. O le elemene malosi o le suamalie o se mea mama (95.5%). Isi vaega: susu (4%), ash (0.5%).

Faamatalaga o le vailaʻau

Sorbitol - o se vailaʻau, poʻo se isi mea e taʻua o le kullukei, o se ava malosi e ono-atomi ma se tofo suamalie, ua faamauina e avea o se meaʻai faaopoopo E420. O lenei mea tioata e paʻepaʻe, malūlū, e le oona, faatasi ai ma se manaia manaia ma lelei le solu i totonu o le vai. O le suamalie o le tutoʻo e tusa ma le afa o le suka masani.

O mea o loʻo i totonu o le sorbitol i fua o le pusi o le mauga e sili, mai le igoa Latina ("sorbus aucuparia"), o lona igoa. Ae ui i lea, o le sorbitol e gaosia mai le masini malo.

O meaai sorbitol o se suamalie masani, faʻalavelave faʻalavelave, emulsifier, tusitusi, sui o le vai, faʻamautuina o lanu ma le faʻalautele. O meaai sorbitol ua toetoe lava atoa (98%) na gauaiina e le tino ma faʻatusatusa lelei i vailaʻau faʻamalosi ma ona uiga taumafa: o le caloric content of sorbitol o le 4 kcal / g o mea.

O le faʻaaogaina o le sorbitol, e tusa ai ma tagata atamamai, e fesoasoani e laveai le tino o le faʻaaogaina o vitamini B - pyridoxine, thiamine, biotin. E le gata i lea, na maua ai o le faia o se meaʻai e faʻateleina ai le tuputupu aʻe o le microflora o le intestinal synthesizing o nei vitamini.

E ui lava i le manaia o le suamalie, o le sorbitol e le o se carbohydrate, o lea e mafai ai ona 'ai e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina e tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka. O le vailaau o loʻo taofi ona meatotino i luga o le kuka ma ua faʻapipiʻiina lelei i oloa e manaʻomia ai togafitiga vevela.

Uiga o le tino-kemikolo o le sorbitol

O le vailaʻau o loʻo i ai mea nei e faʻaaogaina ai le tino:

  • O le suamalie o le sorbitol o le 0.6 o le suamalie o le sucrose,
  • O le tau aoga o le taumafa o meaai e 4 kcal pe 17.5 kJ,
  • Solubility (i le vevela o le 20 tikeri Celsius) - 70%,
  • O le fautuaina i aso taitasi e 20-40 g.

Tuua Lau Faamatalaga