E maualalo le cholesterol carrot

E maualuga le cholesterol maualuga i tagata taʻitoʻalima uma o le paneta e sili atu i le 40 tausaga. E ui lava o le gaʻo gaʻo gasegase e umi le taimi, e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga o le cardiovascular, e pei o le infarction myocardial or stroke. E tele auala mo togafitiga faafomaʻi o le dyslipidemia, ae o meaai e tumau pea le auala taua o togafitiga. I la tatou iloiloga, tatou te mafaufau i le lelei ma le afaina o suamalie, fualaʻau e faavae i luga ia i latou mo le maualuga o le cholesterol, faʻapea foi ma faʻaoga o latou faʻaoga i le atherosclerosis.

Faamanuiaga ma le afaina

O vine o se lauiloa tele mo le tele o fualaau aina ma fualaau faisua. O se mea manogi lelei ma le suamalie o le a le gata na te faʻamalieina lou fia inu, ae o le a faʻamamafa ai foi le tino ma vitamin talafeagai ma minerale.

O faʻamanuiaga o suavai e manino:

  1. Fualaau aina po o fualaau faisua o se "gaogao" o meaola o mea totino o le laau ma, ioe, e sili ona aoga. O lea, mo se faataitaiga, o se ipu vai o le apu ma le mea o loʻo iai i vitamini ma minerale e tutusa ma le 2-3 fua tele.
  2. O fualaau e aofia ai le vai ma e leai se fiva. O le mea lea, e sili atu ona aʻafia e le tino ma, pe a ulu atu i totonu o le vaega o meaʻai, e toetoe lava a vave ona aʻafia i totonu o le toto.
  3. O le faʻaitiitia o le taumafaina o vaitamini o meaʻai e fesoasoani e faʻaleleia ai le metabolism, faʻamalosia le puipuiga o le tino, ma aveesea ai foi mea e maua mai i le gaosiga.
  1. O fualaau suamalie suamalie (aemaise vine, faʻi, sima, mango) e aofia ai le tele o fuafasi. O le mea moni, o lenei vailaʻau e sili atu le aoga nai lo le suka paʻepaʻe, ae pe a faʻafefiloi i totonu o le tootoo laiti, e faʻateleina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le faʻaaogaina o nei mea inu e tagata gasegase i le maʻisuka e tatau ona matua tapulaa.
  2. O suainu suamalie ei ai le maualuga o le malosi o le malosi: mo se faʻataʻitaʻiga, 100 g o le suka o le apu e aofia ai le 90 kcal, ma le vine vine - 110 kcal. E tasi pe lua tioata, ma o le tele o le aso "tapulaa" o calorie o le a faʻaaogaina.
  3. O fualaau suamalie o fualaau suamalie ma nisi fualaau (apu, keke, blackberry) e faateleina ai le malosi o le manava. O le mea lea, e matua faʻasaina i latou i le tulaga o le hyperacid gastritis, o le maʻi gaʻo ma isi gasegase gastrointestinal.
  4. O le kulimi i le tuufaatasiga o sua o fualaau suamalie e aʻafia ai foi le afaina o nifo, ma mafua ai ona faʻaumatia. Ina ia aloese mai caries, e fautuaina e inuina na mea inu i totonu o se pu.
  5. O le faʻaaogaina o sua i totonu o nifo lapoa e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le hypervitaminosis, faʻamaʻi o le tino, faʻalavelave o le mea o loʻo i ai meaʻai - mautu poʻo le manava.

E le tatau i se tasi ona talanoa e uiga i le lelei o le faatauina mai o suamalie i tetrapacks: o na meainu e faia mai siaki toe faʻaleleia ma maua ai le tele o suka.

Ina ia lelei le suamalie, o le mea pito sili ona taua o le inu lea i le amio lelei - e le sili atu i le tasi le ipu i le aso aʻo leʻi 'ai poʻo le va o taumafataga. Faaaoga lenei mea lelei ma le natura mo le puipuia ma le togafitiga o le tele o faamai, e aofia ai le atherosclerosis ma isi faaletonu o le gaʻo gaʻo. E faʻafefea ona galue le suamalie i le maualuga o le cholesterol, ma o fualaau aina po o fualaau faisua ua manatu e sili ona aoga mo le dyslipidemia: tatou taumafai e faʻataʻitaʻiina.

Squash

O le Raw zucchini o loʻo i ai se tofo fou, ae o lenei mea e sili atu nai lo le totogiina mo ona aoga aoga. O le tele lava o taimi, o fualaau suamalie e leai se suavai e maua ai le suavai e oʻo atu i le 95% e faʻaaogaina mo meaai, ma o le a le faigata le saunia o le suavai fou mai i latou.

E tusa ai ma lona tuufaatasiga o fualaau, o se vaiinu mai se gaʻo fualaau aina ua manatu o se tasi o mea sili ona aoga. E aofia ai:

  • paluka
  • calcium
  • magnesium
  • uʻamea
  • sodium
  • fumela
  • B vitamins, PP, E, A.

E le gata i lea, o le zucchini o se mea taumafa e fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le lipid metabolism ma le oona. O le kalori content of 100 ml e na o le 23 kcal.

Faʻaaoga lelei fualaʻau fualaau ma maualalo le cholesterol. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, e fautuaina e ave, amata i le tautua maualalo - 1-2 tbsp. l I le gasologa o le masina, o lenei voluma ua faasolo ina faateleina i le 300 ml. Inu le sua sulu i le aso, 30-45 minute aʻo leʻi 'ai. Ina ia faʻaleleia le tofo o le oloa, e mafai ona faʻafefiloi ma le apu, kālati poʻo soʻo se isi ituaiga o sua. O le togafitiga e le faatapulaaina.

Faʻalogo lelei! Faʻaaogā vave le sua o le suamalie pe a uma sauniuniga, ona e le lelei ona teuina.

O le mea masani, o le zucchini e lelei le faʻafefe ma e le mafua ai ni faʻasologa e le manaʻomia mai le tino o le tagata. Ae ui i lea, o le sua mai le fualaau faisua e le fautuaina mo:

  • gastritis ma le maila o le manava,
  • faʻavavevaveina o faʻamaʻi mumusu o le vaega o meaʻai,
  • foia le ate.

O kāloti masani e avea o se fesoasoani sili i le tau faasaga i le tele o cholesterol. O le faʻatulagaga o aʻafiaga aʻa e aofia ai:

  • beta-carotene, lea e faʻamaopoopo ai le metabolism i le tino,
  • magnesium, lea e faatonutonu ai le gaoioiga o le vevesi o le talo, faatelevave le manava o le "leaga" lipids i le tuufaatasiga o meaola suamalie mai le tino.

Talu ai ona o nei meatotino, o loʻo faʻaaogaina lelei ai le sukaroti o se tasi o auala e maualalo ai le cholesterol. O le togafitiga fautuaina o le 120 ml (afa o le ipu) aʻo leʻi 'ai. Mo le faʻaleleia o mea tau togafitiga, o le faʻaaogaina o le sukalati ma apu (po o citrus fruits) e fautuaina.

O le sodium ma le potassium, o se vaega o le kukama juice, ei ai se aafiaga lelei i le faagaoioia o le cardiovascular system ma puipuia ai le gasegase o le atherosclerotic o laʻau tetele.

  • kukama fou - 2 pcs.,
  • mite laʻau e tofo ai
  • lemoni - ½.

Fufulu le kukama ma le lemon, tipi i totonu o ni nai pusa. Faʻamau i totonu o se mea faʻaleleia e masani lava o mea uma na faʻaalia ma faaopoopo i ai sina vaega ole ice. Auauna ia teuteuina i se moa. Ole inu faapena e le gata o se tofo fou, ae e fesoasoani foi e tau ma le cholesterol: e faʻaleleia ai le maualuga ole "lelei" cholesterol ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le "leaga".

Beetroot

O le pata o le Beetroot e tele mea aoga aoga, e aofia ai le chlorine ma le magnesium. O nei minerale e fesoasoani i le faʻamamaina o lipine "leaga" mai le tino ma le maualuga o le cholesterol.

  1. E le manaʻomia le inu o le vai i totonu o lona pusa. E sili atu le faʻaopopo i le karuti, apu po o se isi fualaau aina fou.
  2. I le taimi lava e uma ai sauniuniga, o le oloa e ono aofia ai nisi o vailaʻau e afaina i le tino. O le mea lea, e le pei o isi sua, ao leʻi faʻaaogaina, o se mea inu e tatau ona fagogo mo le 2-3 aso.

O le Tomato juice e alofagia e le toatele. O lenei meaʻai lelei ma suamalie e le gata ina faʻamalo ai le fia inu, ae fesoasoani foi e tau le atherosclerosis. O le vailaʻau kemini o tamato e eseese ma e aofia ai:

  • fiber (400 mg / 100 g), o le a faʻaleleia ai otaota ma faʻaleleia le metabolism,
  • sodium ma potassium - o elemene o loʻo faʻaaogaina ai le malosiaga i le telefoni feaveaʻi,
  • Vitamin A
  • Vitamin C, o le antioxidant ma le metabolic stimulant,
  • ponaivi e faʻamalosia le kesi
  • Magnesium, lea e aofia ai i le tele o siama i totonu o le tino.

O le mea taua o le suamati o le tamato o le i ai lea o le lycopene e avea o se vaega o se tuufaatasiga o meaola faʻapitoa. O lenei vailaau e pulea ai le metabolism o gaʻo i totonu o le tino, e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le "leaga" lipids ma faateleina ai le "lelei".

Ina ia aveesea le cholesterol maualuga, e fautuaina le faʻaaogaina o le ipu e tasi o le sua tomato. O le masima i totonu o le vai e le manaomia - e faʻaitiitia ai ona aoga aoga.

Ua faʻaseseina Tomatoes i:

  • gasegase gastrointestinal i totonu o se gaioiga laititi,
  • pancreatitis
  • tasi le le faapalepale - allergies,
  • meaʻai oona.

Fua o vine - o se togafitiga lelei ma maloloina

Matou te fiafia uma i sua suamalie suamalie ma suamalie. I le faaopoopo atu i le malosi lautele ma le malosi o le tino i le tino, latou te maua se aafiaga lelei i le lipid metabolism.

  1. O le aniva o le apple juice e mauoa i antioxidants, lea e faʻagesegeseina ai le gaioiga ole lipid peroxidation ma puipuia ai le faʻavaeina o atherosclerotic plate.
  2. O le patekaraniki e aofia ai polyphenols - tuufaatasiga o meaola e faʻaitiitia ai le maualuga o lipids "leaga" i totonu o le toto.
  3. O le tuufaatasiga o fua o fualaau moli, vine ma isi fualaau suamalie e aofia ai le tele o pectin. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaaogaina i aso taitasi o se ipu vai moli mo le masina e faʻaitiitia ai le maualuga o le OH e 20% mai le amataga.
  4. O le samoni e mauoa i vitamini C, e faʻaleleia ai le susunuina o gaʻo ma faʻavaveina ai le gataifale. E ala i le faʻapipiʻiina ma le faʻaogaina, e mafai ona e maua se meafaigaluega mo togafitiga ma le puipuia gaioiga o le faʻavaeina o palestarala i luga o puipui o toto toto.

Ina ia foia le atherosclerosis, e fautuaina e fomaʻi le inu i le 250-300 ml o le suasusu fou i le aso. Ole ituaiga o togafitiga e le gata ina fesoasoani i le aveesea o le cholesterol sili atu, ae faaleleia ai foi le galalaina, faatulaga le mamafa, ma faateleina le puipuiga a le tino. E sili ona aoga le faia o se togafitiga o le sua (umi - 1-3 masina) i le tautotogo, pe a manaomia e le tino se lagolago faaopoopo.

E i ai nai faʻamaʻiloga, e aofia ai:

  • maʻisuka faʻateleina le maʻisuka,
  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • hyperacid gastritis,
  • faʻavavevave o pancreatitis.

Birch sap - o le mana faamalolo o le lalolagi

O se vai manino, suamalie (apiary) lea e tafe mai lala tipi o le birch i lalo o le aʻafiaga o aʻa. O le mea moni, o le vai e faʻapipiʻiina pea, tumu i vitamini ma minerale, suavai.

Selesele i le amataga o le tautotogo, aʻo leʻi oʻo i le taimi o le fatuga fatuga. O le oloa fou e le puipuia e teuina mo le sili atu i le lua aso i le pusaaisa, ona amata ai lea i le fugalaau.

O le tuufaatasiga o le talo o le birch e aofia ai:

  • fructose
  • vitamini suamalie
  • micro ma elemene elemene,
  • tannins
  • vailaau oona
  • ese,
  • o suauu taua.

O le pito i luga o le lauiloa o le birch sap i le USSR na tupu i le ogatotonu o le luasefulu seneturi. I aso nei, o lenei suamalie lelei ma le soifua maloloina lelei na galo ona galo.

Saponini i totonu o le oloa e mafai ona matua faʻamalosia ai kulūlūlūlū mole kulūlū ma le suka ma faʻamalosi e ave i latou e ala i le mea o loʻo i ai meaʻai. Ona o lenei mea, o le vai e faʻamaonia ai le lipeta metabolism i totonu o le tino ma faia ai le puipuiga o le atherosclerosis. Ave le sapalai birch ia Mati, masina masina o le 1 ipu i le taeao i luga o se manava gaogao. E inu le inu ile:

  • tasi le le faapalepale,
  • o le manava o le manava i totonu o le gaioiga mamafa,
  • urolithiasis.

E mafai e vine ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol pe afai e te mulimuli i fautuaga o loʻo i luga mo le filifilia ma le faʻaaogaina o se vai inu "togafitiga". Aua neʻi galo o le togafitiga o le atherosclerosis e manaʻomia ai le faʻatasiina: faʻaopoopo i le faʻavaivaia, ua fautuaina tagata maʻi e mulimuli i se meaʻai, lafoai amioga leaga ma mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi. I lenei tulaga, o le lipid metabolism o le a vave lava ona toe foi mai i le masani, ma o le a maitauina se tulaga lelei i le suega o le toto o le tagata maʻi (faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol).

E suamalie le suamini mimiti ma e aofia ai le tele o antioxidants. I le faʻaopopo i le faʻaitiitia o le cholesterol, o le pomegranate e puipuia ai le maualuga o le toto ma le faatumauina o le ola i le tino.

Cholesterol e aafia i le tele o faiga taua io tatou tino. Faʻafitauli e tulai mai pe a faʻaalia se suʻega toto maualuga le cholesterol .

Ina ia aloese mai le ogaoga o taunuuga e ono lamatia ai (mo se faataitaiga, vavalalata o arteries), e tatau ona taofiofia le cholesterol. O le tausiga masani o lou soifua maloloina o le a puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular.

  • Tuʻu, C. (2013). Cholesterol Absorption, Synthesis, Metabolism, ma le Fate.Faailoga 'Vasega Faʻamatalaga Faʻataʻitaʻi Faʻataʻitaʻi: O se Vaʻalele Fomaʻi. https://doi.org/10.1038/sj/thj/6200042
  • Ravn-Haren, G., Dragsted, L. O., Buch-Andersen, T., Jensen, E. N., Jensen, R. I., Németh-Balogh, M., ... Bügel, S. (2013). O totonu o apu atoa poo le manino o le apu o le apu e eseese ai aʻafiaga i lipids plasma i volenitia maloloina. Faʻamatalaga Europa o Meaʻai. https://doi.org/10.1007/s00394-012-0489-z
  • Gardner, C. D., Lawson, L. D., Block, E., Chatterjee, L. M., Kiazand, A., Balise, R. R., & Kraemer, H. C. (2007). Aafiaga ole suauu matala ma supa lakapi eleni i luga ole lipid concentrations i tagata matutua ei ai le hypercholesterolemia tuusaʻo: O se faʻataʻitaʻiga ole falemaʻi. Faʻamaumauga o Falemaʻi Faʻalotoifale. https://doi.org/10.1001/archinte.167.4.346
  • Kurian, N., & Bredenkamp, ​​C. (2013). "Faʻaitiitiga o Cholesterol ma Triglycerides i Volunteers e faʻaaoga ai Lemon ma Apple." International Journal of Humanities and Social Science.
  • Asgary, S., Javanmard, S., & Zarfeshany, A. (2014). Aafiaga maloloina o le rimoni. Maualuga suʻesuʻega faʻapitoa. https://doi.org/10.4103/2277-9175.129371
  • Dembitsky, V. M., Poovarodom, S., Leontowicz, H., Leontowicz, M., Vearasilp, S., Trakhtenberg, S., & Gorinstein, S. (2011). Le tele o meaai paleni o nisi fualaau suamalie: Gaioioga ma gaioiga gaosi. Suesuega o Meaʻai i le Lalolagi. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.03.003
  • Faʻataʻoto, L. O., Krath, B., Ravn-Haren, G., Vogel, U. B., Vinggaard, A. M., Jensen, P. B., ... Pedersen, A. (2006). Aafiaga ola o fualaau faisua ma fualaʻau. Taualumaga a le Society's nutrition nutrition. https://doi.org/10.1079/PNS2005480

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai fualaau faisua ma fualaau suamalie fou e gaosia i totonu o le tau faasaga i le cholesterol sili atu. I nai minute muamua pe a uma le kuka, ua faʻamalamalamaina i se maualuga o vitamini, enzymes, minerale eseese ma nisi hormones. O ia vaega o loʻo aofia ai i le metabolism, e aofia ai le metabolism cholesterol. O le faʻaaogaina masani o ia oloa e fesoasoani e faʻatonutonu ai ma faʻavavevave ai faiga faʻavae.

O le mauaina o le malamalama e uiga i mea totino o nisi o vai fou, e mafai ona faʻasalalau le toto totogo e aunoa ma le tele o faigata.

Teu togafitiga o le Carrot

Kāreti e maloloina lelei. O le suasini suamalie o le karamati e mauoa i β-carotene ma le magnesium. E fesoasoani Carotene e faaleleia le tele o metabolic processes i le tino o le tagata. O le magnesium e faaosofia ai le tafe o le talo, faatelevave le excretion o le cholesterol, ma faʻaitiitia ai lona maualuga i le toto. E tatau ona e inuina i le afa afa ao leʻi 'ai. E le tatau ona faʻaleagaina i latou, talu ai o le tele o carotene e mafai ona faʻaosoina ai le mea e taʻua o carotene jaundice. Faʻafeiloaʻi ma le apu po o le sukalati e mafai ona faʻamalosia ai le faʻamalolo o meatotino.

O loʻo i ai se vaʻa faʻapitoa faʻamalositino ma lenei oloa. Ua fuafuaina le vasega mo aso e lima:

  • Muamua aso. Carrot juice - 130 mililiters ma seleni suamalie (gaʻo) - 70 milliliters.
  • Lua aso. Juices of carrots (100 ml), kukama (70 ml), beets (70 ml).
  • Aso Tolu O se faʻafefiloi o le sukalati (130 mililiters), apu (70 milliliters) ma seleni (gaʻo) - 70 milliliters.
  • Fa aso. I le 130 mililiters of carrot faaopoopo le 50 mililiters o le suka kuka.
  • Lima lona lima. Orange oona (130 mililiters).

  • afaina
  • ulunua o le manava ma le maʻi ulutala,
  • ogaoga faʻafitauli o le manava po o le paʻu.

Kukama Fou

Potassium ma sodium, o loʻo maua i kukama, e aafia ai le cholesterol toto. O elemene nei ei ai se aafiaga lelei i le faagaioia o le polokalama cardiovascular. Faaopopo se sipuni o le meli i se ipu vai inu kukama. O lenei faʻafefiloi e tatau ona faia i le afa itula ao lei faia se taumafataga. O le kosi e le itiiti ifo ma le tasi le vaiaso. E mafai ona e faia lalelei. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo i kukama, faaopoopo mint ma lemoni. O vaega uma lava e sasaina i totonu o se mea faʻaleleia ma faʻafefe i vai inu ma le faʻaopoopoga o poloka kulimi.

  • nisi o tulaga ogaoga o le gastrointestinal tract,
  • faʻamaʻi fatu.

Tomato juice

O le tuufaatasiga o le vai mamago e aofia ai vailaau faʻasaina, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le 'ailaina ma le talafeagai o le gataifale. O Tomatoes e aofia ai foi lycopene. O se antioxidant lea e puipuia ai le faia o le "leaga" cholesterol. E tatau ona e inu i le taeao i luga o se manava gaogao. I le avea ai o se tulafono, latou te inuina se tasi ipu malamalama taʻitasi. E le aoga le masima, aua o le masima e faʻaititia ai mea aoga o lenei oloa. E mafai ona e totoina i laau e tofo ai. Po o le faʻafefiloi ma le kukama poʻo le pikiakiki.

  • gasegase gastrointestinal i totonu o se gaioiga laititi,
  • afaina o le tino
  • mea oona
  • mala o le pancreatic.

O fualaau faisua e maualalo ai le cholesterol

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le faʻaaogaina o se meaai ma fualaʻau ua fautuaina, e mafai ona faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol i le toto o se tagata, ma puipuia ai le tino mai le tele o gasegase ma e toe faʻafoisia ai lou soifua maloloina muamua e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau.

O maʻi eseese cardiovascular e aʻafia ai le fausia o le cholesterol deposits ma oʻo ai i le faʻamaogaina o toto toto, i le faateleina o le toto, i le atinaʻeina o maʻi fatu fatu e mafai ona puipuia e ala i le 'ai e le gata o mea taumafa e fautuaina mo mea taumafa i meaʻai, ae, e tusa ai ma fautuaga a tagata fai meaʻai, mea maualalo, gaʻo meaai poʻo le filifilia o meaʻai a le vaomatua.

Apu Apple

O fualaau mai laulaʻau lanu meamata e aofia ai antioxidants e puipuia ai le faʻamaʻiina o le cholesterol, ma puipuia ai le faʻavaeina o sikuea sclerotic. E le gata i lea, o loʻo i ai mea ia e faʻateleina ai le maualuga o le "positive" cholesterol, lea e ese mai ai, faʻamamaina ai toto toto o palapala gaʻo. Ave i se aofaiga o le lua i le tolu tioata i le aso atoa. E tatau ona e inu i le taimi lava e uma ai le kuka. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o vaomago, e pei o meaola o loʻo i totonu o lenei oloa e mafai ona faʻaleagaina ai le nifo. O lenei metotia e aoga foi i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa. O le vasega e mai le tasi i le tolu masina.

Mea autu

E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o oloa e faʻatonutonuina ai le toto cholesterol ma aafia ai lona manava, o le faʻasaʻolotoina o le tino mai ia mea, o fualaau faisua ia e aofia ai filo, fufulu mamanu ma faʻaaogaina le tele o mea leaga ma faʻataunuʻu oloa. O fualaau faisua e maualalo ai cholesterol e aofia ai, mo se faataitaiga, zucini, kapisi, eggplant, kāloti, lapisi, ituaiga uma o kapisi ma le tele o isi mea, o loʻo ola i totonu o la tatou taʻavale, o meaʻai e mauʻoa i fiva. Fualaau faisua e aveesea ai le cholesterol e tatau ona fou pe uʻu, uʻu, ae leai se mea e falai.

Ae le o fualaau faisua uma e mafai ona 'aina faʻamaʻi, ma o nisi taimi o le tele o le faʻaaogaina o fualaau aina mata, fualaau faisua ma suavai mai ia mea e le aoga, ae leaga ai le tino. Pe a faʻaaoga fualaʻau mata mata, e ono iai ni faʻafitauli i tagata e vaivai le pancreas; o le inu ava suamalie e le fautuaina foi mo le maʻisuka. O fualaau faisua ma fualaau aina e sili atu ona faigata ona eli nai lo le vevela poʻo le kuka. E mafai ona e 'ai fualaʻau kuka ma le cholesterol, ae e le tatau ona e ave faʻatasi ma i latou, o le a le mafai ona latou aʻafia le metabolism ma le toxication ma le manuia e tasi e pei o se mea mama, i se isi itu, i le tele o fualaau faisua e mafai ona faʻaleagaina le metabolism vai-masima, faʻalavelave ai galuega ate ma fualaau oona, talu ai o le vinika, masima ma isi vaega o loʻo aofia i le faasao.

Faʻu fualaau faisua

O lea la, o loʻo i ai metotia mo le saunia o fualaau faisua mo meaola paleni saogalemu ma i le taimi lava e tasi mo le faʻaititia o le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto.

O nei metotia e aofia ai:

  • folaina fualaau faisua i totonu o sina suavai suamalie seia mama,
  • fufulu i le vai seia oʻo i le afa saunia, sosoo ai ma le uu i totonu o se apa faapitoa e aunoa ma le suauu poo le faaopoopoina o nai mataua o suauu olive,
  • uila - i totonu o se vavao faʻapitoa poʻo se fafie faʻamaʻavale, o lona faavae o se vai vai,
  • faʻamafanafanaina pe itiiti pe leai foi.

E le tatau ona faʻagaloina fualaau faisua e mafai ona faʻaaogaina e le gata i la latou mamanu, ae faʻapipiʻi foi i masini, paluga pateta, ma faʻatau meaʻai i le fale, ma faʻamalosia ai, faʻamalosia ai au meaai i aso uma, aveʻesea le ate, ma faʻamalosi puipui o toto toto.

O fualaau faisua e tupu tele i le toetoe o soo se tau. I le tau malulu, i le le i ai o vaomatua o laau aoga, e tatau ona e faʻaaogaina fualaau faisua ma seleselega, ae o le mea e sili ona lelei e tatau ona tuʻuina atu i ni mea faʻapipii tioata e teuina i totonu o potu poʻo potu malulu, nai lo le faʻasaoina.

E le gata o le fiva o fualaau faisua e aoga, ae o vailaʻau o loʻo iai i totonu - pectin, phytosterols, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol.

Ina ia mafai ona faʻaleleia lelei fualaau faisua i lalo ifo o le cholesterol, e tatau ona e faatulaga fualaʻau e tusa ai ma le latou tikeri o le aoga, ona avea lea o tulaga maualuluga e:

  1. O ituaiga o kapisi lanu, soo se ituaiga, pe o le broccoli, lanu mumu pe valivali, e paʻepaʻe foi, kohlrabi, pulupulu Brussels, lea e manao ai se tagata, o le kāpeti e sili atu ona tele i le fiber nai lo isi fualaau faisua uma, e tatau ona tuʻuina atu i laʻau kapeti laʻau.
  2. O se vaega taua o le faʻaaogaina o ituaiga eseese ole eggplant i meaʻai faafomaʻi, o fualaau faisua nei i totonu o le tele o suauu e manaʻomia mo le fatu e galue ai, pe a faʻavelaina eggplants, e tatau ona e gauai atu i le mea moni o loʻo latou gaʻo le tele o gaʻo, lea e le manaʻomia mo meaai paleni.
  3. Pepa, faʻamaunu i totonu o salati maualalo-calorie, faʻasaina na o oe poʻo le faʻatasi ai ma isi fualaau faisua, e mafai ona lelei le 'aiga atoa mo le' aiga o le afiafi poʻo le avea o se taumafataga lona lua mo le 'aiga o le afiafi. O fualaau faisua nei o loʻo i ai mea e mafai ona taofia le faʻavaeina o pusa cholesterol.
  4. Lulu, radisa, radish, daikon - o nei togalaau togafitiga uma e mafai ona tauva ma vailaau faʻaonapo nei e tusa ai ma a latou penefiti.
  5. O fualaau faisua lanumeamata, o laʻau laʻau laʻau: aniani, mumu, sorrel, pasili, seleni, meaʻai, letusi, e mafai ona aveesea le cholesterol lamatia mai le tino, faʻaopoopoina ai vitamini taua, faʻatamaoaigaina ai se tagata faʻamaʻi.
  6. Zucchini, zucchini, kukama, tamato o ituaiga eseese uma ei ai meatotino e mafai ai ona latou manatu e avea o se faatulagaga o vaa a le tagata.
  7. O le suauʻu o se fualaau le lelei mo fualaau taumafa, ua faʻamaonia e fomaʻi afai e te 'ai i le 100 aso, o le lamatiaga o le maʻi fatu fatu e matua faʻaitiitia, o le maualuga o le cholesterol e faʻaitiitia ma faʻapitoa, ae faʻaaogaina i aso uma.

Auala le sao

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, e tele naua meaʻai mo le sauniaina o fualaʻau mo le cholesterol. O isi ituaiga o garlic, potato and pumpkin e faʻaaoga i ituaiga eseese, ae le mafai e tagata uma ona faʻaaoga ia fautuaga, aua o tagata e mafatia i le gastritis, o le toto maualuga, o le ate e le mafai ona gafatia le kākalo, ma le tele o isi e le tatau ona faʻaaoga fua masani e aunoa ma le fefe.

I Peretania, i le mea o loʻo i ai le tele o tagata e mafatia i le tele o cholesterol leaga, pei o lo tatou atunuu, ua tuufaatasia ma tofotofoina e le au fai meaʻai se taumafataga e mafai ona faʻamamaina le tino o le cholesterol e 15 pasene pe sili atu foi e ala i le faʻaaogaina o lima o fualaau aina po o fualaʻau i le aso. I totonu o fualaau faisua ua fautuaina e tagata Igilisi e maualalo le cholesterol o: broccoli ma spinach, lea e aofia ai le lutein maloloina ma e le faatagaina le tele o le cholesterol e tuu i totonu o se vaa, letusi, tamato, pateta, kāloti, pi, sana, pi. O vaega laiti i le tele o taimi i le aso o nei oloa - lua i le tolu kapu kuka, fesoasoani e faʻamamā le tino.

O togafitiga o fualaau suamalie e lauiloa i tupulaga talavou - e aofia ai le tele o fualaau faisua, suamalie fou e suamalieina, e tatau ona faʻaumatia toetoe lava a maeʻa a latou gaosia, seivagana mo le galala - e tatau ona tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le itiiti ifo ma le lua itula. Ma o le mea e totoe - latou te faʻafefiloi le sua o seleni ma kāloti, kāloti ma kukama, seleni ma pateta, e faʻaaogaina i ni mea laiti ma e faigata ona taʻua o se meainu inu, ae o le mea moni o loʻo i ai se aoga mai ia i latou.

Faʻaaogaina lecithin ia maualalo le cholesterol toto

Lecithin o se vailaʻau o le gaʻo-pei o le amataga, lea e aofia ai se fuainumera tele o phospholipids. E avea o se punavai o le malosi mo le tino. E le gata i lea, o se fale mo le tele o siama. Lecithin e faʻaitiitia ai le cholesterol, e ui lava i le gaʻo-pei o le meaola, e faʻaleleia foi le gataifale lipidal. E aoga tele mo tagata matutua ma tamaiti, aua e fesoasoani i le puipuiga lelei ma togafitiga o uluai vaega ole atherosclerosis. O oloa o loʻo i ai le lecithin o loʻo aofia ai foi le laina, o le vitamini B4.

Cholesterol metabolism

E le o tagata uma e iloa o cholesterol ma lecithin o loʻo maua i oloa lava e tasi, o lona uiga o faamanuiaga ma mea leaga o le faʻaaogaina tutusa. O le a le aoga o le tagofia o se mea-gaʻo? E mafai e Lecithin ona faʻasaoina le cholesterol i se tulaga o le vai, e puipuia ai le faʻatūina o tupe o le cholesterol i luga o puipui o toto toto.

E mafai foi ona ia aveesea le cholesterol oi ai nei. O lona aoga, o le maualalo o le cholesterol e le gata ina saoloto, ae ua amata ona tuai. O se taunuuga, o lona aofaiga e faʻaititia e 20%.

O se mea taua e tasi e maua e lecithin o le faʻafouina lea o enzymes e talepeina ai gaʻo, faʻaleleia le metabolism, ma le faʻaaogaina o vitamini gaʻo. Phospholipids e fesoasoani i le sili atu o le toto. O le mea lea, o le leithite e faʻaaoga lelei e puipuia mai ai le maʻi cardiovascular ma le atherosclerosis. I le avea ai o se vailaʻau faʻasolosolo, ua faʻamaonia mo le toe faʻaleleia o gaioiga pe a maeʻa le sasa ma le fatu.

Aafiaga i le tino

Lecithin e aʻafia ai le na o le lipid metabolism. E i ai isi aafiaga lelei, e le mafai ona maitauina:

  • faʻamalosia le faʻalavelave popole
  • ma le gastritis, ulua ma le colitis, e fesoasoani e puipuia le membrane mucous,
  • aoga i faʻamaʻi paʻu (dermatitis, psoriasis), faʻaitiitia o faʻamaoniga,
  • e taofiofia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le maʻisuka,
  • ituaiga 2 maʻisuka totogi mo le leai o aoga gaʻo aoga ma phospholipids,
  • taofi le atinaʻeina o le tele o sclerosis, faʻaititia le fua o le pala o le pito i totonu o myelin,
  • faaleleia le gaioiga o le faiʻai i Alzheimer ma maʻi o Parkinson.

O le tele naua o aafiaga lelei e mafua mai i le mea moni e faapea o le leithite o se vaega o sē uma o le tino ma e toetoe lava leai ni aʻafiaga.

E faapefea ona leai se mea

O le faiga muamua e tali atu i lona le atoatoa o le faʻalavelave popole. O loʻo i ai ni uiga maoaʻe o lagona, faʻaitiitia o mafaufauga ma le gauai atu, ma le sogaso e masani lava ona masani. Mai i le gastrointestinal tract o loʻo i ai le manava, afaina ma le teenaina o meaʻai gaʻo. E le gata i lea, o le hepatocytes ma nephrons e amata ona galulue faʻatasi. E i ai le faateleina o le toto maualuga.

O faʻamaʻi, o le aʻafiaga e tupu tele pe afai e le lava le lacithin ma choline:

  • faʻaauauina le faʻateleina o le toto ma le maʻi fatu fatu,
  • afaina atherosclerotic o vaʻa toto,
  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • cirrhosis o le ate
  • hepatitis
  • osteoporosis
  • psoriasis, dermatitis.

Punaoa o Lecithin ma Choline

Le maualuga maualuga o le lecithin i fuamoa moa. Faʻaitiiti laitiiti i mea taumafa e maualuga le gaʻo. E aofia ai:

  • moa po o le ate fof,
  • sunflower fatu
  • nati
  • iʻa
  • fuālaʻau manogi
  • aano o manu.

E mafai ona taʻua le taitai o le falaoamata o le walnut. O le a le gata ina fesoasoani i le maualalo o le cholesterol, ae o le a faʻaleleia ai foi le lagona, faʻasaoina le manatua ma faʻamalosi. E fautuaina e faaopoopo atu le falaoamata i oloa gaosi, paluga poʻo salakeke. Mo i latou e fiafia i laʻau suamalie, e mafai ona faʻaaoga e fai ma faavae mo muffins ma kuki. Soya, avocado, pi, pi, kāloti, o kāpeti o loʻo aofia ai le leithitin, lea e maualalo ai le cholesterol.

Choline, poʻo le vitamini B4, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu oo tatou tino, ae masani lava e le lava lenei aofaiga, o lea e taua ai le faʻaaogaina i meaai. E pei o lecithin, o le choline e maua i fuamoa moa, legumes, kāloti, kāpeti, meaʻai ma falaoa.

Lecithin e avea o se faʻaopoopoga meaʻai

E iloa e tagata uma o le mea sili ona lauiloa i mea taumafa o le lacithin soya. E maua i le tele o meaʻai o loʻo faʻaumatia i aso uma:

  • pata, fuālaʻau manogi, margarine,
  • oloa gaosiga,
  • tao tao
  • meaai mo tamaiti.

O le a le laccithine soya? E toʻatele e talitonu e leaga, ao isi e talitonu i ona mea aoga. E taua le faamanino atu o phospholipids e aofia ai le leithite e le faatagaina ai gaʻo ia maua ai le malosi. E le gata ina vaivai le pastry, ae faalautele ai foi lona ola. E le gata i lea, latou te le faatagaina le tao e pipii i le siaki.

O lenei faʻaopoopoga o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i atunuu uma atinaʻe o le lalolagi. E le na o le leaga, ae aoga foi. O le faʻaitiitia o le cholesterol e le mafai ona iloa. Soya lecithin e naʻo le afaina aua e faia mai le soy genetically modified. O le mea e lelei ai, e ui i lea, e le o meaʻai uma e aofia ai GMO.

O fea e faʻatau

Ina ia mafai ai e le leithithia ona maualalo le cholesterol ma ia aofia ai foi le lisiina o se faaopoopoga, e taua le faatau na o se oloa masani. Mai le fesuiaiga lautele o le tele o le afaina ma toetoe lava leai se aoga. O le mea sili ona saogalemu o le suauʻu manogi. E le mafai ona suia.

O le mea e leaga ai, e na o ni nai tagata gaosi oloa e maitauina a latou galuega ma faia le lacithin maualuga. O le kamupani "Our Lecithin" e maua ai oloa mo falemaʻi ma faleoloa i le initaneti. O a latou oloa lea o le a fesoasoani i le faʻaitiitia lelei o le cholesterol, ma o loʻo aofia ai le sela e faʻamalieina ai le tino o le vaitamini B.

Auala e ave

Lecithin o loʻo maua uma i le tulaga o vitamini faʻalavelave, ma o se vailaʻau faʻapitoa. E mafai ona faʻatau i le foliga o se kaputa, gel, granules, vai poʻo ni meaʻai. O le lelei o le pepa vai e mafai ona faaopoopo i mea taumafa aʻo leʻi 'ai.

O se aso mo se tagata matua e fautuaina e le sili atu ma le 6 g, ma mo le tamaitiiti e le sili atu i le 4 g. E taua le maitauina o lenei aofaiga ua na o le lacithine, e ave eseese, ona o le isi e mafai ona maua i meaai.

Choline ole manaʻomia i ni laʻititi laʻititi. Ole fua ole aso e le tatau ona sili atu i le 1 g. Mo se umi umi, e taua le ave lecithin ma filifili mo le 3 masina. Afai e faʻaitiitia le vave o le cholesterol, ona mafai ai lea ona tumau le togafitiga i nai tausaga. E taua tele e na o le fomaʻi e tatau ona faʻatulagaina le sao saʻo ma le umi o le pulega.

O le laupepa sili ona lauiloa mo le aveina o le lecithin o se falesa. E manino le faʻaalia o le lelei ma le ola (suiga o lanu, stains, suiga o le tofo o le a faʻaalia ai le aso e muta ai). E pei lava le lecithin vai, e mafai ona faaopoopoina i salakeke, cereals, curd products, pe mafai foi ona e inu i le vai poo le sua.

Contraindications

Lecithin ma le choline o oloa masani ia, o lea latou te maua ai se numera aupito itiiti o faʻasalaga:

  • tasi le le faapalepale i le leithith (reaction allergic),
  • maʻitaga ma lactation.

I le avea ai ma aʻafiaga, e mafai ona e maitau:

  • taotoga (maʻi lesepese)
  • faateleina le faʻamalolo
  • vavao.

Afai ei ai soʻo se faʻailoga poʻo aʻafiaga itu, e taua le fefaʻatauaʻi i se fomaʻi ina ia faʻasoa ai se isi fualaau faasaina e le afaina pe faʻalavelave.

O le faʻaitiitia o le cholesterol, e le manaʻomia le togafitia o fualaau faʻapitoa. E mafai ona e faʻaaoga le leite, lea e faʻaaogaina e le gata i togafitiga o le atherosclerosis. O le faʻaaogaina faʻapitoa i meaʻai ma i le tulaga o granules poʻo fualaau o le a fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol, faʻaleleia le manatua, faʻaitiitia faʻafitauli o siama paʻu, faʻaleleia le tulaga o le mucosa gastric ma le mai ma gastritis. O le sili atu o le lecithin o lona uiga e leai lava ni faʻamaʻi ma aʻafiaga itu.

Cholesterol-faʻaititia ma vaʻa faamama

O le cardiovascular system e matua aʻafia lava i le maualuga o le cholesterol toto. Afai e te le aʻafia i lau taumafataga ma e le 'ai meaʻai e faasaga i le cholesterol, ona mafai lea ona e faia oe sili atu ona ogaoga le soifua maloloina. O loʻo faʻamatalaina e le tusiga le lisi o oloa uma e maualalo ai le cholesterol ma faʻamamaina ai toto toto. O le masani ai o le matelaina o le a fesoasoani e taulima vave le faʻamaʻi ma maua ai le manuia.

O le a le mea e mafai ma e le mafai ona 'aina faʻatasi ma le cholesterol i luga aʻe masani

  1. Mea e le mafai ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol
  2. Miliki ma Mea Lafumanu
  3. Maualuga Cholesterol Meat
  4. Sweets
  5. Fatu, nati
  6. Lua maualuga o le cholesterol
  7. Porridge ma pasta
  8. O a mea o le a matou inuina?
  9. Musika ma fualaau faisua

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E manaʻomia e le tagata le cholesterol, e pei o le suka o le toto.O le mea lea, e le mafai ona manatu e tatau ona laʻititi pe a mafai. E i ai numera patino i lalo ifo lea e le tatau ona paʻu, ma o loʻo i ai le tapulaa pito i luga i le tulaga talafeagai.

E eseese i latou mo tamaitai ma alii o vaitausaga eseese.
O i latou o suʻega o suʻega o loʻo faʻaalia ai le sili atu o le masani masani e masani lava i le fomaʻi mea e le tatau ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol.

Ae e le afaina le manatu o le na o le lafoaia o meaʻai e tele gaʻo manu e faigofie ona foia le faafitauli. O le mea sili ona taua o le mulimuli i mataupu faavae o le soifua maloloina. E taua le iloa e le gata o mea e le tatau ona 'aina, ae faʻapea foi pe faʻafefea ona suia mea leaga e fesoasoani i lou tino. Tatou amata i mea leaga.

Mea e le mafai ona e 'ai ma le maualuga o le cholesterol

Soo se ulaula ula ma siusa ua matua faasaina. Ma o le mea moni - o tupe meataalo ma isi meaʻai vave e faʻasaina. Faʻatasi uma falai, e oʻo lava i iʻa. E le mafai ona e 'ai i le mayonnaise, e le o se mea masani, ma le maualuga o le gaʻo, ma le "malamalama", lea e matua faigata lava mo le gaogao

O se fuamoa fuamoa e manatu e sili ona leaga, o le pasene o mea cholesterol e alu i le fua. E le talafeagai le teena o fuamoa.

O fuamoa o le seleni o se filifiliga lelei. Ona o le mamafa o le mamafa o mea afaina i vaega laiti, ma sili atu meaʻai nai lo le moa moa atoa. Tasi le mea e mafai ona latou 'ai i aso uma! O fuamoa moa e mafai ona 2 vaega i le vaiaso, ae le silia ma le tasi i le aso.

Miliki ma Mea Lafumanu

E mafai ona ou inu susu i le maualuga o le cholesterol? Afai o lona gaʻo gaʻo e itiiti ifo i le 3%, ona mafai lea, ae laʻititi laitiiti. Sili atu le faʻaaoga 1% kefir poʻo le yogurt e faia mai susu susu. O Yovurts ua na o mea ia e leai se mea ae na o le susu ma le vevela. E leai se kulimi kulimi ma kulimi kulimi.

E le mafai ona e 'ai le kulimi suamalie, ae e mafai ona e faʻaopopo le afa-sipuni i le ipu. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le salati o kāloti, pe mai tamato i laau.

E oo lava i le 9% le gaʻo e mafai, ae afai e te faia oe, ona muamua aveese lea o le kulimi, ona fai lea o le mea faafefete. Sisi gaʻo - matua faʻapulaaina! Sisi saisaisi ma le sipisi o le siisi e le aofia ai.

O le pata, faʻapea foi le ghee ma le margarine, e faʻasaina. E tele naua mea leaga i totonu o le salalau nai lo le pata masani.

Maualuga Cholesterol Meat

Lard, ma le tele o puaa, faapea foi ma le mamoe - o se tapasa. Mai le aano o manu fasi lapiti e fautuaina. O le a le ituaiga manulele e mafai ona ou 'ai? Uu pe sogi le moa poo le pipi. I totonu o le paʻu o moa, aemaise ile fale, o le mea e afaina ai aemaise lava tele. O le mea lea, aʻo leʻi kukaina, e aveeseina.

O gaʻo gaʻo lapoa, e pei o pato, e le manaʻomia. Ae o le siusi kuka e itiiti le gaʻo, ma o ipu e faʻasaina. E pei o le moa, paʻu i nofoaga e tele ai gaʻo.

Ole tamaoaiga ole tamaoaiga i cholesterol, aemaise ole ate ma le faiʻai. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona 'ai le ate i le maualuga o le cholesterol maualuga, ma e le taliaina meaʻai o le ate.

Ma e sili atu i ai, e leai ni sausa, saisi ma ni sausa puaa.

O loʻo iloa e tatau ona tapulaa meaʻai e maua ai le suka-maualuga ma le cholesterol maualuga. O meainu e sili atu ona suamalie i le meli, ae o le aso - tolu sipuni, e le sili atu.

O keke ma paluga e matua vavaeeseina. Sweets, toffee, susu sukalati ua matua faasaina foi. E le mafai ona e 'ai ni gaʻo mau ma palu pasi ma le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto.

E mafai ona e fiafia i le marmalade, lole, fualaʻau oona, aisakulimi e faia mai fualaau aina.

Ae sili atu le lelei o le 'aina o fua fou ma vine. A e tusia le lisi mo le aso, e tatau ona e mafaufau e tele a latou suka. Ae o le mea autu o le tele o laʻau ma fualaau e aofia ai le tele o le pectin ma le fiber, lea e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol mai le tino, faapea foi ma mea e ola ai le ola.

Fatu, nati

O fua o le sunflower masani e aoga, na o le mamago, e le falai. Amene ma fatu sesame o ni mea lelei. Walnuts e lelei foi.Ae o le aoga uma lava, e le tatau i se tasi ona galo o lo oi ai le tele o gaʻo, ma o le kalori mea e taua foi.

O se oloa tulaga ese tulaga ese o le pikiapu fatu. O loʻo aofia ai le suauu pati - o se mea taua e masani ona faʻaaogaina. E i ai ituaiga o popo e le o iai ni atigi maʻa. E faigofie tele, e leai se mea e tatau ona mama, e 'aina faʻatasi ma le ata lea o loʻo ufiufi ai. A maeʻa, latou te matua fiafia lava.

Lua maualuga o le cholesterol

E talitonuina o le iʻa taumafa e matua aoga tele mo le maualuga o le cholesterol. E faapena?
O iʻa mumusu ma ulaula o le a sili atu ona leaga nai lo le lelei. E le aoga foi meaai faʻaputu. E oo lava i roe iʻa e afaina i le maualuga o le cholesterol.

Fomaʻi e pei o le taufaalili e na o le suamalie e matua lelei mo iʻa.
Ae o le mea e sili ona lelei, o le iʻa e tunu ma tao i le pepa e aoga pea, e ui lava e lelei tele le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei ile ituaiga o meaʻai maualalo.

O ia ituaiga o "seafood" e pei o sushi poo laau papama e tatau ona galo atoa.

O a mea o le a matou inuina?

O le mea moni, o le suamalie suamalie, pia ma aemaise lava meainu faatasi ai ma le faaopoopoina o le ava e le aofia ai. M ¯ um ¯ u m ¯ um ¯ u - e mafai ona fai si laʻititi pe afai e leai ni faʻailoga mo isi mafuaaga.

O le tea e sili atu nai lo le lanumeamata, ma sili atu e aunoa ma le suka. Teu tiula e aofia ai vitamini e faʻaleleia ai le faʻatinoga o toto toto.

Lauti uliuli e mafai ona onā i le susu.

O le koko i le susu ma vave le kofe e faasaina.

Juices - ioe. Faʻamatalaga masani, ae le faʻaleleia mai i mata, ma e aunoa ma le faaopoopoina o le suka. Ae aua nei galo, e ui lava i le tofo oona, e tele a latou suka, sili atu nai lo le masani ona faaopoopo i le lauti.
I se ipu tioata, o le suka e itiiti ifo nai lo le sua.

Musika ma fualaau faisua

Afai e leai se faafitauli faʻalavelave, ona faʻafeiloaʻi lea o maso. O le mea moni, tau lava i le afifi - mai le salimali, falai pe na o le afaina.

E lelei mea uma mo fualaau faisua, e pei o pateta. Uu pe palu e aunoa ma le gaʻo. Ae tatau ona tuuina atu le fiafia itiiti fualaau faisualamole, e sili ona aoga le taloni mumu lanumumu.

Ma faapena foi, kāloti, i soo se ituaiga, e oo atu i le 100 kalama i le aso. Tomato ma sua mama. Kepu paepae, aemaise sauerkraut. Pau pauka, kukama, zucini, squash.

300 gm o fualaau faisua e tatau ona faʻaalu i le aso, ae le o le faitauina o pateta. Ma e tatau ona i ai greens i le taumafataga, e mafai ona e faʻapipiʻi faʻamago pe aisa i le ipu ao leʻi tape le ogaumu.

Ae e te manaʻomia ni aniani e sili ona lanumeamata, lea e mafai ona faigofie ona tupu i se fagu vai i soo se taimi lava.

Ma o laulaʻau poʻo fatu laulaʻau e faʻafefeteina i totonu o se vaʻa vai. O le taimi lava e matala ai laulaau ma uu lanu lanumeamata - e fufuluina fatu ma teuteuina le ipu ma i latou.

Ae e tatau ona tatou malamalama e na o le mea e mafai ona 'aina ma le maualuga o le cholesterol ma le mea e le mafai, e le foia le faafitauli. Muamua, e tatau ona e fafaga 4 taimi i le aso, ma sina mea itiiti, ma e matua le taliaina lava le 'ai i le taimi e momoe ai.

Lona lua, e tatau ona e inuina vai mama, a itiiti ifo ma le tolu ipu tioata i le aso. O vine, suasusu ma aemaise inu inu e le suia ai vai!

O a meaai e vave faʻaitiitia ai le cholesterol le lelei

O le maualuga o le "leaga" cholesterol i le toto e tau atu ai i le atinaʻeina o faʻamaʻi ogaoga o le cardiovascular system. O vailaau e masani lava ona mafua ai aʻafiaga aʻafiaga, ma nai lo le faʻaleleia lelei o le ola lelei, o isi totoga taua e mafatia. O a mea e faʻaititia ai le cholesterol i le toto, vave aveeseina mai le tino, e mafai ona e malamalama e ala i le suʻesuʻeina o la latou meaola.

Phytosterols

O nei mea aoga o vailaʻau o loʻo maua i laau. Mo le tino o le tagata, latou te faia le galuega lava e tasi e pei o le cholesterol, ae i le taimi lava e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le lipid leaga i totonu o le inumaga ma saofagā ai i le faʻaumatia. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o oloa o loʻo i ai phytosterols e fesoasoani i le puleaina o le toto cholesterol levels.

Mea e aveesea ai cholesterol:

  • alimoni
  • soya, olive olive,
  • Fugalaau matala ma fua
  • pi
  • vine
  • seleli
  • Kombucha
  • fuga saito
  • saito, bran araisa.

E mauoa i le phytosterol ma fua fou: vine, vine, vine, fugalaau, rimoni. E le gata i lea, o nei oloa e aofia ai le tele o vailaau taua, minerale, faia ai se galuega antioxidant, faamamaina le tino o toxins ma toxins. Ina ia faʻaititia le maualuga o le cholesterol aoga i le tino, e tatau ona e inu i le sukalani.

Polyphenols

O nei mea totino o loʻo faʻaleleia le gaosia o le lipoproteins maualuga (HDL) i le tino, faʻatino galuega a antioxidants, ma saofagā i lalo ifo o le LDL. Faʻaaogāina o meaʻai e maua i le polyphenols, i le ituaiga o fuālaʻau fou ma pateta paluga, e mafai ona faʻaopopo le HDL i le toto e 5% i le 1.5-2 masina.

Anti Cholesterol Products:

  • lanu mumu uʻamea
  • vine
  • rimoni
  • mūmū mūmū, uaina,
  • vine
  • pi
  • lanu uliuli
  • koko.

Suesuega na faia e saienitisi e faamaonia ai e ala i le mulimuli i se mea taumafa lelei i laau polyphenols, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa, maʻi o le cardiovascular, endocrine system, osteoporosis.

Taua! Taumamafa meaai, mea inu e manaʻomia ile fou poʻo le maeʻa togafitiga faʻamafanafana ile vaʻa.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O mea taumafa na afaina i le vevela na leiloa le aofaiga o mea aoga e 30-50%.

Resveratrol

O se vailaʻau faʻasolosi malosi lea e manaʻomia ona toe faʻafoʻoina ai parasite. I totonu o le tino o le tagata, e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻavaeina o pusa cholesterol i puipui o toto toto, faʻaitiitia le maualuga o le lipoproteins maualuga i totonu o le toto.

Cholesterol-faʻaititia ma vaʻa faʻamamaina:

E aoga le inuina o le uaina mumu, ae le sili atu ma le tasi ipu tioata e mafai ona faʻaaogaina i le aso. O meatotino a nei oloa e mafai ona latou faʻaaogaina i le puipuia o pathops cardiovascular, tumutumu maʻi, e faʻateleina ai le ola.

Oona gaʻo faʻamalolo

Ina ia faʻamaonia le fua o le cholesterol leaga ma aoga, e manaʻomia e le tino ona maua ni mea e le faʻamatuʻuina mai meaʻai e leʻo gaosia faʻapitoa (omega-3, omega-6). O nei mea e fesoasoani e faʻamamaina ma faʻamalosi puipui o toto toto, puipuia ai le faʻavaeina o palestrol, faʻaoʻo toto, ma faʻasolosolo le gataifale lipid.

O punavai autu o gaʻo gaʻo e le faʻaaogaina o le cholesterol-faʻaititia o gaʻo ma meaʻai:

  • iʻa: vaʻai, togafiti, samasoni, kapeti,
  • iʻa
  • pikiapu fatu
  • suauu lili
  • vine (fatu),
  • alimoni
  • lanu mumu
  • susu vao vao
  • Kombucha
  • koko
  • togi
  • seleli.

Sprats ma isi ituaiga o iʻa oona e fafagaina ai le tino ma mea e le o faʻamaloloina e manaʻomia mo le faʻasologa o lipoproteins maualuga.

O manu o meaola e mafua ai le fausia o lipid i totonu o toto toto e fausia ai pusa cholesterol. O gaʻo faʻamamaʻa e le mafai ona faʻalavelaveina e ala i fua. O le mea lea, pe a sauniuni le taumafataga, e tatau ona saunia ni ipu ma le faʻaopoopoga o suauʻu fualaʻau faʻamauamole.

Laʻau fualaʻau

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol ma faʻaleleia le maualuga o le aoga i le toto, e tatau ona e 'ai mea taumafa e maua i le fiber. O le tele o fiva laau e taua tele i le tau faasaga i lipoproteins maualalo. O a latou meatotino autu: faʻagesegeseina le faagasologa o le faʻaaogaina o gaʻo ma meaʻai gaʻo, faʻamaonia le motumotu o le fatu ma le meaʻai uma lava, e faʻamalosia ai le gasegase o le lipid. Ona o lenei mea, ua faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le cholesterol faʻamaʻi i puipui o le tino.

Totoina le polysaccharide pectin o loʻo maua i fualaau faisua ma fualaau aina uma. E fesoasoani i le faʻamautuina o le lipid metabolism, e faʻaitiitia ai le cholesterol.Ona o ona mea e teu ai, o le pectin e taofia ai le faʻaaogaina o le "leaga" cholesterol i totonu o le toto ma aveesea ai mai le tino.

Lisi o meaai fiber:

  • cereal cereals
  • avoka
  • musika
  • alimoni
  • vine
  • lanu mumu
  • flax fatu
  • oyster mushroom
  • susu susu
  • eggplant
  • vine
  • vine: vine, fugalaau, fualaʻau,
  • beets
  • lanumeamata lanumeamata
  • seleli.

Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e aoga tele le 'ai o le saito, buckwheat, paleni palesi po o le karite paʻu, brown, brown, rice rice. E fautuaina e faʻaaoga le falaoamata lapoʻa o loʻo aofia ai pectin mo le kuka. Lanu ulaula ei ai elemene faapitoa e siitia ai le maualuga o le aoga o le cholesterol.

Cholesterol faʻaitiitia meaʻai e iai pectin:

  • beets
  • fualaʻau maso ua mago,
  • vine
  • seleli
  • eggplant
  • vine o viburnum,
  • apu
  • vine.

Pectin e faʻafaigofie le faʻaogaina o meaʻai, e faʻalauteleina ai metabolic processes, ma faia ai se gaioioiga faʻavae. E le faʻamaʻapeina le mea, faʻafefiloi toxins ma le cholesterol, aveeseina mai le tino.

Pectin e tatau ona i ai i taumafa i aso taitasi ma ia le itiiti ifo ma le 15 kalama. E le fautuaina le faʻaaogaina o le pectin i le faiga o meaʻai e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi.

Pamekaisa

O le pamekaranati o loʻo aofia ai polyphenols. O nei vailaau faʻasaʻo e faʻaitiitia le maualuga o le "leaga" cholesterol. Ae ui i lea, na o le tasi le selau pasene o le pomegranate oloa o loʻo i ai ia ituaiga faʻamalolo. A e faʻatau, e tatau ona e mautinoa le lelei, ona o le le mama o isi vine poʻo le faaopoopoina o le suka o le a faʻaleagaina ai le togafitiga. O lenei oloa e toetoe lava leai ni faʻamaʻi ma e mafai ona ave i soo se aofaiga i le leai o ni faʻafitauli o le maʻi. E sili atu le inu i se vaovao ina ia le faaleagaina ai le nifo nifo.

Orange

O fualaau suamalie nei e aofia ai le tele o pectin. Afai e te inuina se ipu vai suamalie fou i le aso mo le masina ma le afa, ona faʻaititia lea o le maualuga o le vailaau matautia i le 20 pasene pe a faatusatusa i le laina. Contraindications:

  • pepatic ulcer
  • gastritis ma le faʻatupulaia o le malosi o le manava o le manava.

Cholesterol o le lipoprotein lea e faʻapipiʻiina e le ate o le tagata ma faʻaopoopoga i le tino. I tulaga masani, o lenei vaega o se mea talafeagai e tatau ona faʻamautinoa ai le tele o auala taua. O le ava malosi e aofia ai i le faagasologa o le gaosia o le hormone e ala i glands o le endocrin system ma i le faagasologa o metabolic processes. O le faʻavaeina o le le atoatoa ma le vavaeeseina o faailoilo o lenei manatu mai le masani e lamatia mo le atinaʻe o le atherosclerosis vascular. O le mea lautele, o meaʻai paleni e aʻafia ai le atinaʻeina o lenei maʻi, aua e le o mea uma lava e tutusa lelei le aafiaga i le tino o le tagata. O le mea moni, elemene o mea totino e mafai ona faʻaumatia, ae latou te aʻafia foi le peleina o faailoga o tulaga masani i auala eseese. E tatau ona e taumafai e iloa pe mafai ona 'aina faʻatoʻa i le cholesterol ma pe faapefea ona aafia le pasene o HDL ma le LDL i le tino.

O le a le faʻaaogaina o se fualaʻau?

Faʻataitaia e le au atamamai e tatau ona faʻaaogaina tamato i le cholesterol. Latou te fautuaina foi e aofia ai pati tamato, meainu suamalie ma fualaau fualaau suamalie i taumafa a tagata. O nei fautuaga e fesoʻotaʻi ma mea aoga o le vaega - ua maua e saienitisi le faʻamautuina o le taumafaina o tamato o le ki lea i le soifua maloloina o le cardiovascular system ma le puipuiga sili o le fausiaina o maʻi. O lenei mea moni ua manino ona faʻamaonia e tagata nofomau o atunuu o lo o faʻaalia ai le fualaʻau i le vaega o le taatele. I totonu o latitudes o le Rusia, o lenei vaega e le o se lauiloa tele, masalo o le faafitauli lenei o le maualuga o fuainumera o taimi e iloagofie ai, maʻi o le fatu ma toto toto.

E manaia le iloa o tamato o le cholesterol! Ae faʻapefea la ona aoga se fualaau aina i se tagata ei ai le atherosclerosis? O le tupua e faapea o lona fatuga e tulaga ese lava, o le fualaau aina o se punavai o lycopene, o se mea e taua tele i le tino o le tagata. O le aoga o lenei vaega ua faamamafaina ma faamaonia i le faagasologa o suesuega faasaienisi.

Mea moni! Ua finauina e saienitisi o Ausetalia e aoga le faʻaaogaina o mea masani faalenatura e faavae i tamato: saula, ketchup, sua. Ae o le sili sili ona aoga e mafai ona maua mai i vaega fou, o loʻo i ai i lenei pepa e sili atu ona lelei mea uma.

O se taunuuga o le gaoioiga o le lycopene, o le faagasologa o le tuueseeseina o le lipoproteins maualalo maualalo ua taofia ma ua taofia le faagasologa o le faapaologa. Atherosclerotic plate taofi le toe faia.

E faʻapefea ona aʻafia le lycopini ma o le a le mea lenei?

O suʻa tino e iai le tomai e faʻaaogaina ai lenei mea aoga. i mataupu pe a tulai mai se faaletonu o lenei elemene, o loʻo ola le tino o le tagata ona o fanua na teuina muamua. O le lelei o le puipuia o maʻi pipisi e le afaina i le vaega tele o le vaega o loʻo faʻaumatia i le aso, ae o faʻataʻitaʻiga o ana faʻaagaga i le tino.

Ua faamaonia! O le aʻafiaga o faʻamaoniga o maʻi faʻapitoa o le fatu ma toto toto ua faʻalauteleina i tagata mamaʻi o loʻo faʻapipiʻiina le maualuga o le lycopene i totonu o le toto.

E tatau ona maitauina, ina ia mafai ona toe faʻatumu le elemene elemene, e tatau ona e faʻaaoga tumutumu e latalata i meaʻai e aofia ai gaʻo (tele fualaau aina). E le mafai ona le amanaia le mea moni e faapea, o le faʻatupulaia o se elemene aoga i le tino e vave faʻaitiitia, o le mea lea, afai e te musu e faʻaaoga fuamato, o le maualuga o le lycopene i le toto o le tagata maʻi o le a faʻaitiitia i le afa ma o le a mafua ai le faateleina o le maualuga o le lipoproteins.

Tomatoes lower cholesterol, sa faamaonia e saienitisi. E faavae i luga o ia faʻamatalaga, e tatau ona faʻataunuʻu e faapea o se vailaʻau e talafeagai mo le tino o le tagata, ma o lona faʻaaogaina e tatau ona faʻaogaina. O se lisi faapena o le a avea ai eleele lelei mo le puipuia o faʻamaʻi pipisi.

O togafitiga faʻapitoa mo le tuʻuina atu o le cholesterol e aofia ai foʻi suamalie o fualaau faisua fou. Afai e te inuina lea sua i luga o se manava gaogao, ona faʻaaogaina vave lea o nei mea aoga i totonu o le gastrointestinal tract ma vave ona amata ona auai i mea faigata o meaola o le natura e maua ai le metabolism.

E faʻafefea ona fesoasoani fesoasoani i lalo o le cholesterol

O fualaau suamalie suamalie e gaosia i totonu e aofia ai gaʻo, elemene (mea e tele taimi e faʻaleleia ai mea uma o meaola oona), hormones (mea e aofia ai le tulafono faatonutonu o galuega eseese), vitamini (o vaega ia o le tele o enzymes), minerale (e leai se mea e mafai ona faia e aunoa ma ia mea faagasologa), vailaau oona ma nisi mea e ola maloloina.

O nei mea uma e manaʻomia mo le metabolism, e aofia ai le metabolism cholesterol. Faʻatoagaina o le metabolism o le cholesterol e fesoasoani i lona faʻamaʻi vave o le tino ma le faʻaitiitia o le toto. O le mafuaaga lena o togafitiga faʻavae mo le tuʻuina atu o le cholesterol e aofia ai togafitiga o suamalie o fualaau faisua fou.

O le faʻaaogaina o kālati, paluga, squash, kukama, vai o le tomato e aoga tele mo le maualuga o le cholesterol.

Fua mai le talavou zucini

O le zucini talavou e aofia ai enzymes lea e faʻateleina ai le faʻapalaina o pulu ma gaʻo, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻaʻaina o le kulimi ma mea leaga mai le tino i le taimi o le faʻapalaina o meaai. I le faʻaopoopoga, o le squash juice o loʻo i ai se aafiaga taua tele. O le tino foi ua aveesea le cholesterol leaga. Talu ai ona o le sua o le squash o loʻo aofia ai le itiiti ifo o kalori, e aoga tele le inuina mo le mamafa o tagata. Ma o le gau o le mamafa e fesoasoani e faʻamaonia ai le metabolism cholesterol.

Ave le sua mai le zucchini talavou, muamua i totonu o le sipunipuni 1-2 taimi i le aso mo le afa itula ao le i ai taumafa, ia aumaia le inumaga i le tasi pe sili atu tioata i le aso, vaevaeina i totonu ole 3-4 doses. O le sua Zucchini e mafai ona faʻafefiloi ma suamalie apple ma karroti.

O le karotati o loʻo aofia ai le tele o peta-carotene, vitamini ma minerale, lea e fesoasoani i le faʻaleleia atili o metabolic processes. O le tele o le magnesium i lenei vai e fesoasoani e taofia ai le faʻamaʻi o le talo ma aveese le cholesterol mai le tino.

Ae, e ui lava i le mea moni o le sukaroti e manaia le tofo, e le tatau ona onā tele - e mafai ona tupu le jarotini e taʻua o carotene. E sili atu le faʻafefiloi o le sukaroti e fefiloi ma le apu ma le paluga, e le sili atu ma le afa ipu tioata mama i le aso.

E le tatau ona ave le suālaʻau mo le gaʻo, o le faʻavavega o le maʻi o le manava o le manava ma le duodenum, o faʻamaʻi pipisi o le manava ma le pancreas.

O le kulukama suamalie e aoga tele mo le atherosclerosis, aua o loʻo i ai ni meaola faʻasaina e faʻalavelaveina ai le gaosia o gaʻo mai i gaʻo. O le kulimi o le kulimi e iai foʻi sona aʻafiaga, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o mea oona mai le tino.

E masani lava ona aofia ai le kulukama vai i vaifofo a tagata e tuuitiitia ai le cholesterol. Mo le puipuia o le atherosclerosis, o le afa afa ipu kukama i aso taitasi e lava. E ave i le taeao, i luga o se manava gaogao, afa itula ao le i faia taumafataga. E mafai ona faʻafefiloi le kulukama vai ma le tamato ma le suka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻafefiloi le afa afa o kukama ma le suamato ma faʻapipiʻi se sipuniti o le suka.

O le pata o le Beetroot e aoga mo le maualuga o le cholesterol aua e tele le magnesium, o lona uiga e aveesea le cholesterol ma le talo mai le tino. Chlorine o loʻo i totonu o laʻau e faʻamaʻo ai le ate, pelelele ma le vevela. O le pata o le Beetroot e faʻaitiitia ai le cholesterol toto ma faʻaleleia gaʻo (e aofia ai le cholesterol) metabolism.

Faʻafe muamua muamua le suka i le sipuni sipuni, ma oʻo atu i le kuata le vai 1-2 taimi i le aso. E maua e ala i le fefiloi ma isi sua (kāloka, apu), pe faʻafefe le afa i le vai. Ina ia maua le sua, e na o le paʻu lanumumu lanumoana e talafeagai. E le mafai ona ave le sua suamalie, e tatau ona teuina i le pusaaisa mo le itiiti ifo i le lua itula.

Vaega o vailaau aoga

Ua leva ona faamaonia e saienitisi o meaai o laau ia o meaai e maualalo ai le cholesterol. Ua faamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea o laau e taofia ai le faʻaaogāina o mea leaga i le toto, faʻamalosi puipui o toto toto ma aveesea ai le cholesterol oi ai nei. O le masani ona 'ai i nei oloa e fesoasoani tele i le foia o le faafitauli e aunoa ma le faʻaaogaina o togafitiga. O fualaʻau 'aina e maualalo ai le cholesterol i le toto - tele. Na pau le tulafono o le taliaina i lenei mataupu o le faʻaaoga pea lea o meaʻai.

O a meaai e maualalo ai le cholesterol?

Paʻu i le maualalo o le cholesterol

O mea nei e faʻasaina ma faʻatagaina taumafa (laulau) mo tagata e maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol.

Mea faʻasaina faasaina:

  • puaa
  • tamai mamoe
  • manu aano
  • saisi,
  • aano manu,
  • ulaula meaʻai
  • meaai e mafai ona kuka.

Faʻasaoina Meat Products:

Mea Faʻatau Mea Faʻasaina Faasaina:

Mea Faʻateʻa Mea Lafoaia:

  • ava malosi
  • kofe
  • mea suamalie suamalie.

  • Fuga suamalie
  • lanu meamata
  • vine kope
  • mūmū mū.

E leʻi faʻatagaina fualaʻau falai. Lafoaia fualaau faisua, fualaau aina ma vine:

  • o fualaau faisua fou uma pe fufulu
  • fualaau aina fou, vine po o palu pateta,
  • fuamoa fualaʻau,
  • vine.

Fish faasaina:

  • iʻa falai
  • lanu mumu ma le uliuli.

  • samani
  • sprats
  • taavale
  • togafiti
  • samani
  • tao tao po o le vaʻa.

O meaʻai manogi ma le mayonnaise e faʻasaina. Faʻatagaina e faʻaaogaina le ginger, pepa paʻepaʻe, sinapi.

E mafai ona e faʻaaogā fuālaʻau fualaʻau faʻapitoa e pei o se laei i fuamoa fualaʻau ma stews.

E le mafai ona e 'ai fuamoa fried, e mafai ona e kuka, ae e le sili atu i le 3 vaega i le aso.

E faʻasaina le 'ai o niu, e mafai ona e - almonds, peanati, paʻu. E le mafai ona e 'aina pata tao falaoa, falaoa paʻepaʻe, e mafai ona e' ai fala fala, falaoa tao mai falaoamata atoa. O le saito saito e aoga.

  • susu susu
  • laʻau aʻa
  • hawthorn
  • ginseng.

O a fualaau faisua e mafai ona faʻaaoga e faʻaititia ai le cholesterol?

E faaopoopo atu i kāloti, o isi mea taumafa e mafai ona faʻaaoga e faʻaititia ai le cholesterol i le tino.

E aoga foi Broccoli ona o mea o loo iai i le vitamini C (o lona natura o le antioxidant sili lea), vitamini K (e nafa ma le totoina masani) ma le gaʻo. E tatau ona manatuaina o meaʻai uma lava e lelei ona puipuia i le broccoli pe a faʻamaʻi le oloa.

Tomatoes e lelei uma ma maloloina. E aofia i totonu o le tele o mea se mea e taʻua o le lokopen. E mafua tonu lava mo le faʻaumatia o le cholesterol leaga. E lelei le inu lua ipu tioata vai i aso uma. E fesoasoani lea i le faʻaitiitia o le cholesterol e le itiiti ifo i le 10%. O Tomatoes o se vaega o le tele o ipu, salati, o le a matua faigata ai le latou taumafa. E le gata i lea, o tamato e fesoasoani e faʻasaoina vaʻai mo tagata matutua.

Garlic - e toʻatele e talitonu e mafai ona faʻaaoga e puipuia ai le malulu. Ae e le o lea. O lapisi o se meafaigaluega sili ona lelei e fesoasoani e faamama ai toto. E iloa e tagata uma le kalani i lona manogi manogi ma se tofo faapitoa. Latou te tulaʻi ona o le vailaau o mea uma. I le faʻafesoʻotaʻi ma le okesene, e tupu ai se gaioiga faʻaalia, ona o le mea na mafua ai ona fausia le substance allicin. O Allicin lava ia o le faʻaitiitia o le aofaiga o le "leaga" cholesterol, faʻamamaina toto toto, ma faʻaititia ai le toto i le toto maualuga. Ae ui i lea, aua nei galo o le garlic e maualuga tele-kalori, ma o lea e tatau ai ona faʻaaoga i fua talafeagai.

O le siloti atonu o le mea sili ona suamalie i le taumafanafana, ae le o le faitauina o le strawberries. E aofia ai le amino acids e taʻua o le L-citrulline, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le toto ma faʻalauteleina toto toto.

O le L-citrulline e nafa ma le gaosia o le suauu tiso i totonu o le tino, o le matafaioi lea e tuusao i le faalauteleina o toto toto (aafiaga antispasmodic).

Aisea ua siitia ai le cholesterol?

Muamua lava, o le maualuga o le "leaga" cholesterol e mafua ona o le mea moni e tele meaʻai tatou te 'ai.

  • O gaʻo vevela e sili ona lamatia i lenei tulaga.. O nei gaʻo susu o loʻo maua i falala falai, oloa tao, margarini, meaʻai faigofie, ice kulimi, ma isi.
  • Afai o loʻo e mafaufau i le auala e faʻaititia ai lou toto cholesterol, e taua foi ona manatua lena mea faʻalautele lona saofaga i saofaga. E tusa lava pe paleni paleni a tatou taumafataga, o le faʻamaualuga faifai pea e faʻamaualalo ai le cholesterol.
  • Ma le mea mulimuli, o le isi itu i le faʻaleleia o le cholesterol e leaga le galuega ole ate. Ina ia faʻaleleia lona faʻatinoga, e mafai ona e inuina ni mea leaga o laau vevela. E pei o le wormwood, vaovao o le susu, laumei.

Faataʻitaʻiga mo le maualuga o le cholesterol

Ina ia lelei le tuʻuina o le lisi, e tatau ona e mafaufau pe o le a le aoga o vaega i le tuufaatasiga o meaai. E tatau ona aofia ai le pectin, antioxidants, phytosterols, gaʻo susu gaʻo, polyphenols, vitamini.

Mo le 'aiga o le taeao e mafai ona e kukaina soʻo se falaoamata (saito, oisa, araisa, buckwheat),' ai se apu fou, moli poʻo soʻo se fua, inu fualaau suamalie ma fualaau suamalie. O koko koko aoga ma susu susu.
Mo le taumafataga o le aoauli, ua saunia le supa i luga o le sua o le fualaau aina, e mafai ona e faʻaaoga musika, ae e le mafai ona e faʻaopopo le fagu. E mafai ona e tuʻuina sina naiʻimi kulimi e leai ni gaʻo i totonu o le sou. O pi pi po o le isalaʻelu faʻafefeteina e tautua i le itu ipu.Fugalaau matala faisua, seleni ma isi laʻau ua faaopoopoina i salati, faʻafefiloi i le olive poʻo le suauu.

Mai meaʻai aano o meaʻai e mafai ona e 'ai le susu po o le veal e kukaina ma fualaau faisua fou. E faʻatagaina foi cutlets vaʻa. Mai iʻa: sprats, fugalaau suamalie laiti, togafiti, gaʻo tao, pusa.

E aoga le 'ai o fua i le aso, inu vai suamalie fou, sua o le suka, fualaau aina e maualalo ai le cholesterol.

Mo le taumafataga o le afiafi, sapalai saladi, fualaʻau gaʻo susu, lanu lanumeamata ma se sipuni o le meli. A o lei alu i le moega, e tatau ona mama meaʻai. O le masani i aso uma o fala falala e 60 g, e le mafai ona e 'aina le silia ma le 30 g suka i le aso.

O meaai i aso taitasi e tatau ona mamanuina i se auala e faamalieina ai le manaoga o le tino mo vitamini ma minerale. O le mea lea, e tatau ona eseese meaʻai, e tatau ona e fafaga 5 taimi i le aso i ni vaega laiti.

Muamua e uiga i kāloti

E lelei mo le soifua maloloina ma i le tau faasaga i le maualuga o le cholesterol. O le lanu lanu susulu o le fualaʻau ua faailoa mai ai le maualuga o meaʻai o le carotenoids, o vailaau o le retinol (vitamini A). Beta-carotene ma le vaitamini A o vailaʻau malolosi e taua tele i le puipuia o faʻamaʻi pipisi i le cardiovascular ma maua ai se aafiaga lelei i le lipid metabolism. O kaloti o loʻo i ai foi le tele o elemene (potassium, magnesium, phosphorus, iodine, ma isi mea), vitamini (acidic nicotinic, B6, B2, C, etc.), e aofia ai filo, suauu taua, mea e maua mai le coumarin, flavonoids, ma isi mea aoga. O nei mea uma e mafai ai ona faʻaaoga lautele i le soifua maloloina o mea taumafa ma le puipuia o fualaau oona, e aʻafia ai i gasegase o gasegase cardiovascular.

Cholesterol Reduction Products

O nisi meaʻai atonu e faʻaititia ai le LDL i le tino.

Soo se kulupu e talafeagai - almond, walnuts, pistachios, pinecones. O latou, e pei o le garlic, o lo oi ai le tele o le kalori mea, ma o la latou laasaga aupito sili ona lelei i aso uma e 60 kalama. Afai e te aina le 60 kalama o soʻo seisi i aso taitasi mo le masina e tasi, o le aofaʻi o le cholesterol o le a faʻaititia e le itiiti ifo i le 7.5%. O fualaau e aoga foi ona o le mea moni o loo aofia ai vitamini B, ia e taua tele mo le tino o le tino, ma faʻamaʻi masani, lea o se pa puipui io tatou tino.

Suauu atoa ma puatini - latou te aofia ai le tele o fiva. Ona o lea mea, latou te faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, faapea foi ma le aofaiga o le kulukose, lea e taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le uaina mumu - e masani lava, i fua talafeagai, e sili atu ma le lua tioata i le aso.

Lauti uliuli - pe a faʻaumatia, e televave a tatou sosolo ma faʻaaogaina le cholesterol televave, lea e faʻateleina ai lona excretion mai le tino. I le gasologa o le tolu vaiaso, ua faʻaititia le fua faatatau e tusa ma le 10%.

Turmeric o se mea e sili ona fiafia i ai le toatele o tagata. I lona lava natura o se vailaau malosi tele. E vave lava ona fufulu toto toto o pusa.

Onamoni - e faaitiitia ai le maualuga o le cholesterol, faapea foi le lipoproteins maualalo, e puipuia ai teu oloa i luga o le mea o loo i totonu.

Ona o le maualuga o mea o le acid ascorbic (vitamini C), fualaau suamalie - aemaise lava o le sua o le orange - e le o aofia ai le cholesterol, e fesoasoani e aveeseina ai, faaitiitia ai le toto ma le toto toto. E fautuaina e te inu le itiiti ifo i le 2 ipu o le moli suamalie moli i le aso.

Ua na o se lisi laitiiti o oloa aoga e sili ona fautuaina mo le faʻaaoga i le atherosclerosis.

I le faaopoopo atu i oloa uma o loʻo taua i luga, e lelei le aofia i au mea taumafa fualaau faisua fou ma fualaau 'aina, vine, flax ma sunflower fatu, faʻapea foʻi ma greens. E tele togafitiga faʻatoʻaga.

Faaaogaina o Isi Faʻaopoopoga i le Lower Cholesterol

Le faʻaaogaina masani o le tino. O loʻo faʻamoemoe i le paʻu o le mamafa, o le tele o mea e masani ona matauina i tagata gasegase e iai le atherosclerosis.E tatau ona e amata i ni taʻaloga laiti, ma faʻatupulaʻia le mamafa o le avega, aemaise lava i le cardio training. E mafai ona savali malosi, faigofie le tamoe, oso i luga o maea, faʻataʻitaʻiga i le simulator. O le mea autu lava e le mafai ona e fiu i toleniga. E tatau ona tuʻufaʻatasia ma se taumafa tatau.

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o le ava ma le ulaula e tatau ona faʻaaogaina atoa, talu ai latou te le aumaia soʻo se faamanuiaga.

Ma o le mea mulimuli lea e masani ona faʻataʻitaʻiina mo tagata mamaʻi ei ai le atherosclerosis o vailaʻau e tau i le faʻaitiitia o le cholesterol. O fualaau nei o le fuainumera o fuainumera (Lovastatin, Atorvastatin, Rosuvastatin), fibrates (Fenofibrate, Besofibrate), resins o fesuiaiga o fesuiaiga ma meaola o le aano (Nicotinamide). O le faiga o la latou gaioiga o le faʻaitiitia o le maualuga o le lipoproteins ma le faateleina o le maualuga o lipoproteins maualuga.

O le faʻaititia o le cholesterol e taua tele, aemaise lava mo gasegase o mafatia i le maualuga. O aʻafiaga o le atherosclerosis ma le maualuga o le toto maualuga e mafai ona matua leaga, o lea e te manaʻomia ai le malosi, onosai ma mulimuli i faatonuga uma a le fomaʻi.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o kāloti o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Musika mo le Cholesterol Maualuga

O le tuufaatasiga o musika o loʻo aofia ai vaega taua e iai le antioxidant, anti-inflammatory, ma le anti-cancer. E le gata i lea, o fualaau e faʻamaopoopoina le lipid metabolism i le tino. O se vailaau faapitoa, o le televastatin, lea e aofia ai musika, faʻagesegeseina le fatuga o le cholesterol i le ate, faʻateleina le maualuga o le HDL i le toto, ma faia le excretion o LDL e le inumaga.
O le mea e sili ona aoga o namisi anufe ma musika. O lo latou taumafa masani ma le maualuga o le cholesterol ma le atherosclerosis e faʻaitiitia ai le LDL e le 10%, e fesoasoani e faʻamalo faʻamaʻi lipid i totonu o vaʻa toto, ma taofia ai le fausiaina o fusi toto.
O musika o mea faʻaleagaga masani ia e aveesea ai toxins leaga ma toxins mai le tino. I nei uiga lelei, o le mushroom e sili atu nai lo le seleseleina o saito, ata pepa ma le uka.

O musika e aofia ai le tele o vailaʻau taua, minerale ma le fualaʻau fualaau, lea e mafai ona suia ai aano o manufasi ma mea e gaosia ai susu, e faigofie ona faʻafefiloi i le tino ma vave faamalieina ai le fiaai.
I le maualuga o le cholesterol, e tatau ona fufulu pe faʻafefete anufe ma fualaʻau, kuka, mago. O le mushroom ei ai mea sili ona aoga i le pulou. Laʻau eletise maualalo e faʻatagaina oe e 'ai siamupini i taimi o taumafa eseese.

E faʻasaina le 'ai i ni meaʻai falai pe faʻafela. I le 'ai o musika, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis, fatuga o le fatu, stroke, ma le kanesa.

1. Milu mai fatu fatu

O se meaʻai inu pusa canary e fesoasoani tele e pulea le cholesterol.

  • Latou te tamaoaiga i gaʻo aoga taua. Ma o nei fatu e fesoasoani foi i le maualalo o triglycerides ma le mamafa o le mamafa.

Aisea tatou te manaʻomia ma pe aisea e matautia ai le cholesterol

Cholesterol o se vaega taua o le tele o sela tino ma e tele ni galuega e faia. O se vaega o siama uma o le tino ma aafia ai a latou meatotino. I totonu o le tino, e faʻaaoga foi e fausia ai se numera o mea e sili ona malosi, e avea o se mea amata i le tuufaatasiga o meaola kulimi ma hormones oona, e aofia ai hormones sex ma hormones o le cortex adrenal. Aemaise lava le tele o cholesterol i totonu o le faiʻai.

O le Cholesterol e maua i le tele o meaʻai o meaola ma mafua mai ona leai se meaʻai i meaʻai. E tusa ma le 300-500 mg o le cholesterol e sau ma meaai i le aso. Ae ui i lea, o le tele lava o loʻo faʻapipiʻiina i le tino, e tusa ma le 1 gram. Talu ai o le cholesterol o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le tino, e le o se mea e le mafai ona faʻaaogaina. O le mea lea, o le cholesterol o loʻo i totonu o fatuga e le gata e faalagolago i lona tele i meaʻai, ae faʻapea foi i le malosi o lona metabolism i le tino.

I se tagata matua soifua maloloina, o le aofai o le cholesterol (tuʻuina atu meaai ma faia i totonu o le tino, i le tasi lima, ma le vaʻaia ma aveese mai le isi) e paleni. O lenei faapaleniina e mafai ona faʻalavelaveina i lalo o le faatosinaga o le tele o mea leaga, e aofia ai le faʻamalosiina o le tamaoaiga, o faʻamaʻi pipisi, le lelei o taumafa ma le maualalo o le tino, faʻalavelave popole, faʻalavelave ma faʻalavelave moe.

O maʻi o le cholesterol metabolism e mafua ai faʻamaʻi masani pei o le atherosclerosis ma cholelithiasis. Academic Anichkov fai mai "e leai se cholesterol e leai se atherosclerosis." O le tino mai aafiaga o le atherosclerosis, o le maʻi fatu cardiovascular, e aofia ai le afaina o le myocardial ma le stroke, o loʻo taʻitaʻia ai i mafuaʻaga o le olaga faitino.

Ginger root

O mea aoga o lenei mea manogi e masani ona faʻaaogaina i fualaau faʻasoifua masani. E faʻaaogaina aʻa e faʻamalosi e togafitia ai le atherosclerosis, faʻatasi faʻamaʻi, ma faʻaitiitia le cholesterol maualuga.

O le ginger e fesoasoani e vevela le toto, lea e taofia ai le faia o pupuni toto i totonu o vaa. Laʻau aʻago e faʻamaopoopoina le lipid metabolism, faʻamamaina puipui o paʻu o le cholesterol. O le ginger o loʻo i ai se mea faapitoa gingerol, lea e fesoasoani i le faʻavaveina o le susunuina o gaʻo i totonu o le tino, e pulea le maualuga o lipoprotein aoga.

O lenei elemene aoga e faʻateleina le saturation, o le mea lea e faʻaaoga lelei i taimi o taumafa maualalo-calori.

I le maualuga o le cholesterol, e aoga tele le inu o le la, lea e faaopoopo ai se aʻa. Mo le sauniuni, o le mea e faʻapipiʻiina ai e faʻapipiʻiina i luga o se falaoa lelei ma sasaa i vai inu, o le sipuniti o le meli ma nai nai mataua o le sua o le tipolo ua faaopoopo i le ipu. E tatau ona faʻafeinu le vai mo le 60 minute, ona mafai lea ona inu pei o le lauti masani.

O se isi fua mo le lauti: tui i le fasi laau i ni fasi fasi falaoamata, sasaa suavai ma faʻapipiʻi mo le 10 minute. Ona faaopoopo ai lea o le suamalie ma le sua o le tipolo. Inu le vai e tatau ona fufulu.

E faʻapipiʻi le ginger i salalaʻau fua ma isi ipu e pei o se mea manogi manogi. E tatau ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻavasegaina lipid processes, faʻaititia le toto maualuga. O le togafiti o loʻo faʻasalaina i tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi o le masini cardiovascular. E le mafai ona e faʻaopoopo pe faʻasusu mea manogi ao lei moe, ina ia le faʻalavelave ai le le mautonu.

Aua le masima pe suamalie

Soifua maloloina maloloina o le faavae lea mo le puipuiga ma togafitiga o le tele o faamai. O le mea lea, faatasi ai ma le fesoasoani o meaʻai, e mafai ona e maualalo le cholesterol. E taua le malamalama o lenei mea e le tatau ona avea ma se "tasi-taimi" faʻaleleia. O se faiga faʻavae paleni lea e tatau i se tagata ona tausisia i le olaga atoa.

O le faʻavae o soʻo se lipid-faʻaititia (o lona uiga, faʻaitiitia o lipids, gaʻo, e aofia ai le cholesterol) poʻo le anti-atherogenic (faʻatagaina oe e tau i le atherosclerosis) meaʻai o mataupu ia o se soifua maloloina lelei. E tusa ai ma fautuaga lata mai a le Sosaiete o le Cardiology a Europa ma isi faʻapotopotoga faʻapitoa faʻavaomalo, ia maualalo le cholesterol, e tatau ona e:

1. Faatau fua 400 g o fualaau faisua ma fualaʻau i aso taitasi. Fualaau aina ma fualaau e tatau ona le gata mo le puipuia o le cardiovascular, ae faapea foi ma isi faamaʻi masani pei o le kanesa, maʻi o le maʻisuka ma le gaʻo, faapea foi ma le le atoatoa o nisi vitamini ma minerale. Manatua: pateta ma isi fualaau faʻamaina o fualaau faisua e le faʻaaoga i fualaau 'aina po o fualaau faisua.

2. Faateleina le taumafaina o leki (mo se faataitaiga, lentils, pi), fatu atoa (mo se faataitaiga, saito e le i puipuia, millet, oats, saito, fasilaau e le totogia) ma nati (almonds, walnuts, hazelnuts, etc.).

3. Ia mautinoa le lava o le taumafa o gaʻo susu, e fai ma faʻataʻitaʻiga, ona o ituaiga gaʻo o iʻa iʻa (meli, vao, suauu), lea e aofia ai gaʻo omega-3, ma le tele o fuālaʻau fuālaʻau.E fautuaina e faʻaaoga 20-30 g o suauu gaosi i aso taitasi (olive, sunflower, sana, ma isi).

4. Faʻatapulaaina le taumafa o gaʻo tumu, cholesterol ma meaʻai (meaʻai suamalie, sausage, palu, mea gaʻo susu - kulimi, pata, sisi), gaʻo fela.

5. O le mamafa o le tino o le tino, aua le soona fai. I le i ai o le mamafa o le mamafa o le tino - faʻagesegese ma faasolosolo malie ona faʻaitiitia i totonu o tulaga faʻapitoa.

7. Faʻasologa o mea taumafa - a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso pe a ma le 3-4 itula e maua ai le faʻaleleia o le gallbladder. Ma ole talo, e pei ona e iloa, faʻasaʻo le cholesterol ma fesoasoani e aveese mai le tino.

8. E le gata i lea, i se taumafataga maloloina, o le a gata le taumafa i le 5 g i le aso (kuka, masima ma ulaula, meaai kuka, sausa ma sausage, sisi, falaoa, ma isi).

O gaʻo eletise eletise o loʻo aofia i fuālaʻau fuālaʻau, filo o mea taumafa i fualaau faisua ma fua, ma isi vaega aoga o meaʻai maloloina e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol, faʻateleina lona metabolism ma, mulimuli ane, faʻaitiitia lona toto.

Taumafai e faʻaumatia meaʻai falai. I le avea ai o se tulafono, o le a faaopoopoina gaʻo i le taimi o le fulu, i se faaopoopoga, o le gaʻo o fualaau faʻanatura lelei e liliu atu i le "leaga" i lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela. O le suamalie, fufulu, tao ma le kukaina e sili atu ona aoga, aua e mafai ai ona faʻaititia le gaʻo o meaʻai i meaʻai.

Alu solo! E tatau ona le itiiti ifo ma le 3.5 itula i le vaiaso e auai i aʻoga faʻale-tino ma taʻaloga, faʻamamaina le falemaʻi ma faigaluega i le togalaau o le a faʻaititia foi. 3-5 kilomita i le vae o le pito maualalo lea e le tatau ona pasia lou aso.

E iai lau lipids masani?

E naʻo se fomaʻi e mafai ona iloa faʻafitauli o le lipid metabolic ma tuʻuina atu fautuaga saʻo mo togafitiga. O le suʻesuʻega o le a aofia ai le faʻamaoniga o mea e aʻafia ai: o le iai o le ulaula tapaa, toto maualuga, faʻaleagaina o le matua ma isi. Ma e tatau foʻi ona e suʻeina se suʻega o le toto e maua ai le fua o le lipids. O le mea masani, o tulaga masani o le aofaʻi o le cholesterol i se tagata soifua maloloina e oʻo atu i le 5 mmol / L, ma le lipoprotein cholesterol maualalo (latou te saofaga i le alualu i luma o le atherosclerosis) e le sili atu i le 3 mmol / L. I le i ai o faʻamaʻi fatu cardiovascular, o nei faailo e tatau ona maualalo. O sini autū o le puipuia o maʻi cardiovascular ma o latou faʻafitauli o le faʻasalalauina lea o mea e maua i le atherogenic "lipine" lipid (faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol ma le lipoprotein cholesterol). O togafitiga e faʻavae i luga o mataupu faavae o se soifua maloloina soifua maloloina: taumafa lelei ma gaioiga faaletino. O se faʻaaliga taua: e tusa lava pe faʻaaogaina e se tagata fualaau faʻatau e maualalo ai le cholesterol, e tatau lava ona mulimulitaʻia fautuaga mo se soifua maloloina lelei.

Se taumafataga o aso taitasi i le cholesterol maualalo.

  • Palu fuatini pamu
  • Meainu suamalie suauu vailaau
  • Teu ma susu susu

  • Sapalai fugalaau fou i apu ma moa i totonu o le suauʻu fualaʻau

  • Vailaʻau tipeti vela ma le suāuʻu manogi
  • Meaʻai vela
  • Laʻau kukalaʻau i saulati tamato
  • Fualaau aina suamalie

  • Laʻau o le Rosehip
  • Manuʻa fou

  • Laʻau falala
  • Palu pateta ma le suauu manogi
  • Tea

2. E mafai e le kuka ona faʻaitiitia le cholesterol toto

Talu mai aso anamua, sa faʻaaogaina le kalama e fai ma vailaau faʻamalolo e fesoasoani i le tele o faafitauli tau le soifua maloloina. Aemaise lava, e fesoasoani e maualalo ai cholesterol ma triglycerides. Faafetai i lona aafiaga vasodilating, o le garlic e fesoasoani e puipuia ai le maʻi fatu.

O se meaola masani foi e puipuia ai le tino. Ina ia faʻateleina ona faʻamalologa, e tatau ona 'aina faʻamalati. O loʻo lelei foʻi le sipisi tikaleti Tibet - o se fofo mataʻina ua oʻo mai ia i tatou mai anamua.

3. Kāreti iti

O kāloti laititi e faʻaititia le cholesterol aua e faʻaleleia ai le galuega o le ate.

  • Ina ia maualuga le aafiaga, e tatau ona e 'ai ao le i ai. Matou te fautuaina le taumafaina o kāloti kukalaina poʻo le inu o le keke kālati.
  • E tatau ona faia lenei mea a itiiti mai faalua i le aso.

Ginger o se mea manogi lelei, manogi ma faafou. E manaʻomia le auai pea o ia i a tatou meaʻai. Ginger e tele mea aoga aoga.

  • Ina ia maualalo le cholesterol maualuga, Manaomia le faʻaaogaina o meaʻai faʻasili.
  • E mafai ona e faʻaopopoina se vaega itiiti o le faʻamaufaʻailoga (i le kukaina po o le paʻu pepa) i ipu eseese i taimi o taumafataga taʻitasi.

5. Se luutaga o nati

O fualaau aina e aoga tele, saunia, o le mea lea, tatou te 'ai i le faʻalelei. Ina ia pulea le cholesterol, o nei mea natura e lelei tele.

  • Afai e te le iloa pe faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol o le toto, ua lava le 'ai o le luʻu o fatu i aso taʻitasi ina ia sili atu le lelei o suʻega.
  • Namu e faaleleia atili ai le galue o faiʻai.

7. O oloa aoga

Ua uma ona matou taʻua ia togafitiga faʻamalolo e pei o le keke ma kāloti. Ae o loʻo i ai le tele o isi fualaau faisua, fualaau aina, fatu ma fatu e "iloa" pe faapefea ona faʻaitiitia le cholesterol toto. E mafai ona tuʻufaʻatasia ma le isi, pe mafai ona 'ai faʻatasi.

  • Avaka
  • Legumes
  • Seleti
  • Oats
  • Saffron
  • Bow
  • Faʻasalalau
  • Quinoa
  • Hazelnut
  • Pīni lanumeamata
  • O apu

8. I lalo ifo o le cholesterol toto, fai mai e leai se popolega

E pei ona taʻua i le amataga o le tusiga, o le faʻateleina o le mamafa o le cholesterol. O le mea lea, e taua le taua le tausisia o se soifua maloloina lelei. E taua le iloiloina o tulaga e mafua ai ona tatou popole ma suia lau auala ia i latou.

O le mea moni, o le atuatuvale e le gata e fesootaʻi ma le galuega. O aʻafiaga faalelagona atonu e afua mai i faafitauli i se mafutaga ma se paaga, poo se popole ona o le tele o galuega i le fale.

Ma o le popolega e mafai foi ona mafua mai i le mea moni e faapea tatou te le iloa pe faapefea ona faatulaga a tatou gaoioiga.

9. Puleaina au meaʻai

Afai tatou te le faʻaaogaina le faʻasaʻoina oi tatou lava i meaai, e tatau ona tatou amata faia. Ioe, e le o le mea lea e uiga i le anapogi. Naʻo le aoga tausisi i le tulafono tuai: tulaʻi mai luga o le laulau, e aunoa ma le faatalitali mo se lagona o le matua faamalieina. I se isi faaupuga, o le taimi lenei tatou te le toe lagona ai le fiaaai, ae le faʻafefete i le 'ai o le kuka poʻo se mea faapena.

Milk Terra

O le vaovao vao o loʻo i ai mea faʻapitoa, e fesoasoani e aveesea le cholesterol tele. O le gaʻo faʻamamaina o gaʻo i lona tuufaatasiga e saofagā i le faateleina o le maualuga o le HDL, o gaioioiga e fesoasoani e faamama le tino o toxins ma toxins. O le vaomago e vave faʻavaveina faiga faʻavae, e faʻamaonia le microflora intestinal. Faaaoga le laau i foliga fou, mago ma pei o se paʻu.

O le susu o le vaovao ua vaevaeina i le auala lenei: 1 teaspoon o le mutia ua sasaa mai i le 250 ml o vai kuka ma tuu mo le 15 minute. E tatau ona e inuina se lauti i totonu o le taeao ma i le afiafi afa afa itula ao le i taumafa.

Togafitiga o le maualuga o le cholesterol e faia i sua mai se laau fou. Faʻasalaina mai lau lau. Ina ia faateleina le ola ola, faaopoopo vodka i le vai ua saunia (4: 1). E tatau ona e inuina se fua o le 1 sipuni ao leʻi 'ai i le taeao.

O le laʻau manogi e faʻaaogaina foi i le kuka, e mafai ona faaopoopo lau lau lanumeamata i salati. Fugalaau ma aʻa e faʻaaogaina e pei o le faʻavasega. I falemaʻi, e mafai ona faʻatau sau vao i taga lauti. O le laʻau manogi i le paʻu foliga e faaopoopo i soʻo se ipu.

O le vaomago e mafai ona mafua ai aʻafiaga. Ina ia aloese mai lenei, talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga.

Kombucha

Faailoaina mo ona aoga aoga ma le maualuga o le cholesterol ma le Kombucha. E faʻavasegaina ai le lipid metabolism, faʻasaʻoina ai le faʻaogaina o le inflammatory, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, aveese le toxins mai le tino.

O le mushroom e faʻaaogaina e pei o se vaega i le taeao i luga o se manava gaogao. I le gasologa o le aso, e mafai ona e inu seʻia oʻo i le 1 lita o se sui sooupu. E mafai ona e faʻauʻu i luga o le mushroom i le kulupu, blackberry, birch ma le laumei lau.

Faʻavave le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol leaga e fesoasoani i fualaau faisua, fualaau aina, vine: vine mumu, almonds, cranberries, koko, eggplant, sprats, kombucha, pepa mūmū, cereal, riki kuka. Ma o se lisi le atoatoa lenei o mea faʻamalolo. E taua tele le lelei o meaai, ma e mafai ona faʻamamaina le tino ma mea e tatau ai, faʻavasegaina le lipid metabolism.

O a meaai e maualalo ai le cholesterol toto?

Cholesterol o se elemene taua i le tino o le tagata lea e aafia i le tele o faagasologa. O se mea e fausia mo le siakiina o le vevela, e taua i le gaosiga o androgens, estrogens, cortisol, i le liua o le susulu o le la i vitamini D, i le gaosiga o le talo, ma isi mea faapena. O lona maualuga maualuga i le toto e tau atu ai i le faʻavaeina o paʻu i luga o puipui o toto toto, le atiaʻe o le atherosclerosis, stroke, faʻalavelave fatu. O le faʻaitiitia o le cholesterol e tatau mo le puipuia ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi. E tusa ai ma fomaʻi, afai e te faʻaauau i au mea taumafa mea taumafa e maualalo ai le cholesterol, e mafai ona e maua se faʻaitiitia o lona faʻamaualuga i le toto.

O le a le cholesterol e te manaʻomia e tau ai?

O le Cholesterol e masani ona vaevaeina i le "lelei" ma le "leaga". O le mea moni e faapea e le faʻamaʻapeina i le vai, o le mea lea e faʻapipiʻiina ai i proteins e faʻanofo ai le tino. O nei faʻalavelave e taʻua o lipoproteins, ma o le itu e lua ituaiga: le maualalo (LDL) - "leaga", ma le maualuga (HDL) - "lelei". Muamua ave mea mai le ate i totonu o le ate, le lua - mai le gaʻo i le ate. LDL e taʻitaʻiina ai le atherosclerosis, ao faʻamalo e le HDL ipu toto mai papa. I le tautala i le tuʻuina o le cholesterol, o lona uiga o le "leaga," ao le "lelei" e tatau ona tausia.

Taumafa taumafa

O meaai talafeagai e taua tele i le tau faasaga i le hypercholesterolemia ma le puipuia o maʻi cardiovascular. O se taumafataga faapitoa e fesoasoani i le faaitiitia o lona gaosiga ma faʻaititia le faʻafefe. E le gata i lea, o le cholesterol e amata ona vave televave.

O le lisi o oloa aoga e tele tele. E masani ona aofia ai mea taumafa. Ina ia faia se lisi, e tatau ona e iloa po o fea meaai e maualalo ai le cholesterol. E leai se sili atu i le 300 mg e tatau ona faʻamalosia i le tino i le aso.

Broccoli O loʻo i ai fiva faʻamaʻi meaʻai e le o faʻafefeteina, faʻafefe, teutusi ma aveese atisini atherogenic. Faʻasaʻo lona faʻaaogaina i le iniseti e 10%. E tatau ona e 'ai e tusa ma le 400 kalama o le broccoli i le aso.

Prunes Fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto ona o antioxidants o loʻo i ai.

O le togavao e fou. O le tamaoaiga i omega-3 aano o le gaʻo, e faʻaitiitia ai le telē o atherosclerotic plate, faʻamaonia le lumenia o vaʻa toto, ma puipuia ai le atinaʻe o pathomasis cardiovascular pei o le fatu fatu ma le stroke. O le masani i aso uma e tusa ma le 100 kalama.

Nati. I le maualuga o cholesterol, walnuts, almonds, hazelnuts, pistachios e aoga tele. Latou te saofagā i le faʻamautuina o lona tulaga ona o le maualuga o meaʻai gaʻo o loʻo aofia ai i totonu. Ia manatua o kulimi e maualuga i calories.

Nati anufe. Ona o le lovastin oi ai nei, latou te fesoasoani e faaitiitia le tele o lapisi lapisi. E fautuaina ia 'ai e tusa ma le 10 kalama i le aso.

Oatmeal. E aofia ai le fiber lea e fusifusia ai le cholesterol i totonu o le manava ma aveese ai mai le tino. I le 'ai o le oatmeal i aso uma, e mafai ona faʻaititia le maualuga e 4%.

Sea iʻa. Polyunsaturated fatty acids ma iodine i le gataifale e puipuia ai le faʻamalama i luga o puipui puipui.

Sea kale. O le masani ona faʻaogaina o le sami e maua ai le suamoa e fesoasoani e soloia ai toto i totonu o toto toto.

Legumes. Tino i le fiber, vitamini B, pectin, siama. Faatasi ai ma le faʻaaoga masani, e mafai ona faʻaititia le fua faatatau e 10%.

Toga E aofia ai filo faʻamalosi e aveesea ai le cholesterol mai le tino.O le antioxidants e faia apu e taua tele mo tagata e maua i le fatu cardiovascular; latou te puipuia le gaogao o gaʻo i totonu o le toto ma le toto i fusi toto.

Mea gaosi susu. Kefir, cheese cheese, ma le yogurt maualalo maualalo o le cholesterol-faʻaitiitia meaʻai.

Fua, fualaau 'aina. O le mea pito sili ona aoga i lenei itu, o kiwi, vine, oranges, kāloti, beets.

E taua tele le filifilia o meaʻai e naʻo le "leaga" cholesterol, ae tuʻu ai le "lelei" e le suia. O fomaʻi sili ona lelei e aofia ai mea nei:

  • Mamalu o le gaʻolaʻau ma gaʻo. I le faaopoopoina o gaʻo fualaʻau i manu nai lo meaola, e mafai ona faʻaititia le 18% o le "leaga" cholesterol. O le avoka suauʻu, olive, sana, pīni.
  • Faʻasalalau. E lava le 50 kalama o fatu i aso taitasi e maua ai se faʻaititia o le cholesterol leaga e 14%.
  • O le lala o le oati. Faʻafetai i le fiber, o le cholesterol e faʻaitiitia le faʻaitiitia ma o lona tagofiaina o le iniseti e puipuia.
  • O le kele. O le silati fou i le aofaʻi o cloves e tolu i le aso e faʻaititia ai le maualuga o le concentration o le cholesterol e 12%.

Laʻau faʻafomaʻi ma laau e maualalo ai le cholesterol

O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina ai le faʻaaogaina o laʻau ma laau e faʻaitiitia ai le cholesterol.

Liligi le lau o le blackberry i le vai inu, afifi le pusa ma tuʻu ai mo le tusa o le itula. O le afa o le lita o le vai e manaʻomia ai le sipuni tele o le mutia vao. Togafitiga e aofia ai se faʻaaogaina tolu-taimi o le tincture i le tolu o le ipu tioata.

Lisi faila

Fufulu meaʻai, faaopoopo vai, faʻapipiʻi pe a ma le 10 minute i luga o le vevela vevela. I le 0.5 lita tuʻu lua punetini o aʻa. E inu le susu ile lua vaiaso i le aso mo le 1/3 ipu ma le afa itula pe a uma ona 'ai. Faʻaalu se masina malolo ma toe fai.

O fugalaau o le laau e sasaa mai i vai inu (lua sipuni i totonu o se ipu tioata). E tatau ona faʻaaoga le oloa mo le 20 minute. Inu le faʻamaʻi faʻatoʻa tolu i le fa taimi i le aso i totonu o se sipuni sipuni.

Mo le afa o le lita o vodka, e tatau ona e ave 300 grams o le kalaka, muamua le gaosi. Tuu i totonu o se mea pogisa ma faʻaauau mo le tolu vaiaso, ona aʻafia lea. Faʻasolosolo malie i le vai poʻo le susu (afa afa - 20 pata) ma inu i aso taʻitasi ao leʻi 'ai.

Linden fugalaau

Toto fugalaau i se mea e fai ai le kofe. Tolu taimi i le aso, ave se sipuniti i vai. O le togafitiga e 1 le masina.

Sasaa vai inu i luga o le vao o le pama (le 2 laulau. Ufiufi ma tuu i le tu mo le itula. Faʻaaoga le sela o le kuata i le 30 minute. ao lei faia taumafataga, lua i le tolu taimi i le aso.

Faʻasalalau

E le gata ina maualalo ai le cholesterol leaga, ae faʻaleleia ai foi le faiga o meaʻai, ei ai lona faʻauiga. E fautuaina le fatu e faʻapipiʻi i ipu saunia, pei o salakeke ma cereals.

Grate raw pini. E i ai muamua aʻo leʻi 'aʻai (mo le 30 minute) i le aofaiga o le lua i le tolu punetini.

Tuua Lau Faamatalaga