Le aʻafia o le maʻisuka i luga o le ponaivi o meaola: faʻalavelave faʻafuaseʻi ma metotia mo togafitiga

Aotelega Ma le mafuaaga mo le faateleina o le ono lamatia o ponaivi

O faʻafitauli o le maʻi suka ma ponaivi o ponaivi ona o le osteoporosis o nisi ia o mafuaʻaga sili ona taua o le maʻi ma le olaga faaletino i tagata matutua ma maua ai le tele o foliga, e aofia ai le vailaau faʻasolosolo, masini mole masini ma mea tau le siosiomaga. O le fesoʻotaʻiga i le va o nei faʻamaʻi faʻamaʻi tumau e ono mafai ai ona togafitia togafitiga o le antidiabetic i le gaʻo o le ponaivi.

O nei mea e mafai ona maua e le tagata e mafai ai e le tagata lava ia ona faʻamalosia le gaioiga o le ponaivi e avea o se vaega o togafitiga antidiabetic ona o lo latou aʻafiaga i le ponaivi o le ponaivi. fesuiaiga o le cell ma le faagasologa o le toe faaleleia o ponaivi. E faavae i lenei mea, e taua le mafaufau i manua o ponaivi ona o lo latou vaivai e pei o se isi faʻalavelave o le maʻisuka ma ia talanoaina atili auiliiliga o le manaʻomia mo se suʻesuʻega talafeagai ma puipuiga.

O le maʻisuka ituaiga 2 e fesoʻotaʻi ma le tele o aʻafiaga o le gau o le ponaivi, e ui lava o le tele o minerale o le ponaivi, e tusa ai ma nisi o saienitisi, e le afaina pe sili atu foi i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei mafuaʻaga e mafua mai i le tuufaatasiga o faʻamaoniga, e aofia ai le umi o le maʻisuka, o le le lava o le puleaina o le maʻisuka, o le maualuga maualuga o le pa'ū ona o le hypoglycemia, osteopenia, o le gaʻo o le ponaivi o le ponaivi, ma aʻafiaga o fualaau oona, lea e mafai ona oʻo atu ai i le maualuga o le faʻalavelave ma le ponaivi.

O le mea e leaga ai, o loʻo i ai nei le leai o se poto faasaienisi e uiga i aʻafiaga o le maʻisuka ma le tele o togafitiga o togafitiga i luga o le ponaivi ma mea e afaina ai ponaivi ponaivi. I lenei tulaga, na faia ai e le au saienitisi Pasila se toe iloiloga e suesue ai le aafiaga o le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le gasegase masini ma mea masini o le ponaivi ma mea lamatia o ponaivi ponaivi, ma o taunuuga na lolomiina i le aso 19 Oketopa, 2017 i le tusi o Diabetology & Metabolic Syndrome.

O le taatele o le maʻisuka ua faʻapupulaina i le tupu aʻe o le faʻamaʻi o le gasegase, e mafua ona o suiga o olaga na suia e tulaga faʻaonapo nei. O tagata maʻi e le lelei le puleaina o le maʻisuka o le maʻisuka, o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le faatupuina o faʻafitauli o lenei faʻamaʻi, e aofia ai faʻamaʻi o le macrovascular, retinopathy, nephropathy, neuropathy, ma isi mea. Talu ai nei, ua manatu nisi saienitisi le faateleina o le lamatiaga o ponaivi o ponaivi ona o lo latou vaivai i le avea ai ma se tasi faigata ogaoga o le maʻisuka. .

E tusa ai ma taunuʻuga o le suʻesuʻega a Rotterdam, o tagata taʻitoʻatasi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 sa faʻapupulaina (e 69%) le aʻafia o ponaivi o ponaivi pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina. E ui lava, e le o se mea e manino ai, e iloa ai o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le mamafa o le minerale o le ponaivi o mea o le femoral neck ma le lumbar spine ua faateleina.

Osteoporosis o se tasi lea o mafuaʻaga sili ona taua mo le faʻaitiitia o le mamafa o le mineral osusu, ua maua i le tusa ma le 200 miliona tamaitai i le salafa o le lalolagi. O le faitau aofaʻi o tagata e silia i le 50 tausaga le sili atu i le 8.9 miliona mataupu o ponaivi i le tausaga. O ituaiga uma e 2 o le maʻisuka ma le osteoporosis o faʻamaʻi tumau ia o le alualu i luma ma le matua, faatasi ai ma se auala tutusa, o le televave o le faʻateleina i le lalolagi atoa.

O nisi saienitisi latou te maitauina o le maʻisuka ituaiga 2 e le aʻafia ai le aʻafia o le ponaivi, e tusa lava po o le aano o le minerale. O se tulaga sili atu ona maualuga o le gau na faaalia i se suesuega se tasi, lea e faailoa ai o le aʻafiaga o le afaina o le ponaivi o le 1.64 (95% le talitonu i le 1.07-2.51) i tagata mamai e maua i le maʻisuka e tusa ai ma tagata soifua maloloina, e tusa lava pe a maeʻa le faasaʻoga ponaivi o le ponaivi ma isi mea faʻalavelave lamatia mo la latou gau.

I se tasi o suʻesuʻega faʻasolosolo e aofia ai tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o faʻataʻitaʻiga faʻasologa o faʻasologa o suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi foliga faʻaalia na faʻaalia ai faaletonu i ponaivi o le cortical ma le trabecule. O le toe faaleleia o le tino o loʻo faʻavaivaia foi, lea e faʻamaonia e lona suʻesuʻega o le histomorphometric ma o se vaega faʻaopoopo i le faʻaopoopoga o le lamatiaga o ponaivi o le ponaivi ona o lo latou vaivai i tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2.

O nei lava gasegase o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o ituaiga uma o vailaau o ponaivi ponaivi, aemaise lava mo tagata Aferika-Amerika ma Latin Amerika. O le tigā, o le talaʻaga o le ponaivi o le ponaivi, o le faʻaaogaina o glucocorticosteroids, o le umi o le umi o le maʻisuka ma le le lelei o le puleaina, o nisi ia o le tele o mafuaaga. O aʻafiaga uma o faʻamaʻi faʻamaʻi ma maʻi o le maʻisuka, e pei o le leʻo faʻalogo ma le faʻaleagaina o mea, o le a sili atu ona lamatia le pa'ū. E le gata i lea, o le lamatiaga o le paʻu e mafai foi ona fesootaʻi, ia le itiiti ifo i se vaega, faatasi ai ma le faateleina o le aafia o le hypoglycemia, mausaliga i tua o le tino ma maʻi mamafatu, lea e mafua ai le faateleina o le lamatia o le ponaivi o ponaivi ona o lo latou vaivai.

O le aafiaga o le toto vitamin D i luga o le glycemic control ma le mamafa o le minerale o ponaivi i fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o le meli mulimuli ane sa suesueina. O le vitamin D o loʻo i ai se matafaioi autu i le ponaivi o le ponaivi ma e mafai ona afaina uma ai tulaga lamatia o le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2 ma le aoga o togafitiga mo tagata mamaʻi i lenei maʻi. O nisi suʻesuʻega e lipotia ai le vavalalata i le va o le hemoglobin glycosylated ma le vitamini D, ao isi saienitisi ua latou iloa o le faateleina o le vitamini D i le toto e faʻaleleia ai le glycemic control in patients with type 2 diabetes.

Vitamin D foliga mai e faaosofia ai le faʻamatalaga o le inisalini na talia, o le mafuaʻaga lea e ono aʻafia ai le vaitamini ma le insulin resistance. Sa taumafai le au saienitisi e iloilo le aafiaga o le toto vitamin D i luga o le glycemic control and the bone metabolism, ae na le mafai ona faaalia se sootaga manino i le va o vaega o lenei vitamini ma le kulukose po o ponaivi o ponaivi ona o le osteoporosis, e ui lava na lipotia mai o tagata mamaʻi e maualalo i le glycemic control na i ai tulaga maualalo vitamin D nai lo tagata taʻitoʻatasi i le kulupu e pulea.

O le polypeptide insulinotropic glucose-dependent e pei o peptides 1 ma le -2 o hormones e maua mai i le intestinal enteroendocrine K i le duodenum, lejunjunum proximal ma mai L o loo i totonu o le distal ileum ma le pito i tua, i le faasologa. O le polypeptide insulinotropic-glucose-dependence ma le glucagon-like peptide-1 e faalilolilo pe a uma se taumafataga. Latou vave ulufale atu i le toto i totonu o latou foliga o le hormonal malosi ma fegalegaleai ai ma le tagata e mauaina le G-protein ma o loo i ai i nisi o siama ma siama. Ae ui i lea, o le bioactivity o nei hormones e lua e tapulaa i le vave vave ma le le faʻamalosia o le enzyme dipeptidyl peptidase-4, lea o loʻo i ai i le plasma toto ma ua faʻaalia i le tele o masini.

O le glucose-faalagolago i le insulinotropic polypeptide ma le glucagon-pei o le peptide-1 e faaosofia ai le faamatuu atu o le inisalini mai suauu β-pancreatic ina ia taofia ai le gaosiga o le glucagon e α-sel. O nei hormones e aʻafia ai aʻafiaga o le ponaivi, aua o le taimi lava e ulu atu ai le meaai i le tino, e faʻatoʻilaloina ai le tino. I le taimi o le taumafa malosi ma le tele o meaʻai, o le paleni e foliga mai e fai ai le ponaivi, ae i le le lava o le malosi ma meaʻai, ua faʻaleleia lona resorption.

E faavae i luga o lenei mea, o le polypeptide insulinotropic glucose-dependence polypeptide ma, atonu, o peptides-like peptides-1 ma le -2 e mafai ona faamalamalamaina le sootaga i le va o meaʻai paleni ma le taofiofia o le toe faʻaleleia poʻo le faaosofia o le ponaivi o mea na fausia. Suesuega ua faaalia ai o le glucagon-like peptide-2 e mafai ona afaina ai le ponaivi, e fai ma sui o le hormonone, ae o le kulukosepe o le polypeptide insulinotropic e mafai ona galue e pei o se antiresorptive hormones.

O se isi auala e suʻesuʻe ai le aʻafia o le maʻisuka i le ponaivi i le ponaivi o le iloiloga lea o faailoga o le ponaivi o le ponaivi i le toto, aemaise lava le osteocalcin ma le amino-terminal propeptide o le ituaiga collagen I, o lona maualuga o le toto e faʻaitiitia ai tagata mamaʻi ma le faʻafesoʻotaʻi ma le maualuga o le kulukose o le toto ma le aofaʻi o mea faʻapitoa. O lenei talitonuga e lagolagoina ai le manatu o meaola o meaola o meaola o le osia o ponaivi e maualalo i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Ua faailoa mai ai o le osteocalcin e taʻalo foi i se vaega taua i le malosi ole gasegase. I lona tulaga patino, e faʻaolaina ai le inisalini ma faʻateleina le lagona o le tino ma le musika i le inisalini. O le fesoʻotaiga vavalalata i le va o le osteocalcin i totonu o le toto ma le maʻi gasegase na faʻaalia, lea e faʻaalia ai o ona tulaga maualalo e mafai ona aʻafia ai le pathophyysiology o le maʻisuka ituaiga 2.

Sclerostin o loʻo faʻamatalaina e osteocytes o se taʻiala le lelei foi o le ponaivi o le ponaivi. E maitauina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maualuga maualuga le maualuga o le sclerosis, lea e fesootaʻi ma se faʻaopoopoga o aʻafiaga o ponaivi ponaivi. O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai foi o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka ma le maualuga o le maʻisuka ituaiga o le maʻisuka ma i le maualuga o le hemoglobin glycosylated ma e ese le tutusa ma le maualuga o faailoga o le gaʻo o le ponaivi.

I le otootoina o taunuuga o le toe iloiloga, na faaiuina ai e tusitala e faapea o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ua i ai le faateleina o le ono lamatia o ponaivi ona o lo latou vaivai, lea e le o fuaina i fua o le ovi o le ponaivi. O lenei tulaga lamatia maualuga e ono televaveina. E ui lava i nei tulaga, e leai ni fautuaga e faatatau i le faia o suʻesuʻega masani poʻo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina mo le osteoporosis i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O le lelei atoatoa o le pulea e faʻaitiitia ai lenei lamatiaga, faʻapea foi le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli micro-ma macro-vascular, lea, o le mea lea, e mafai ona faʻaitiitia ai le gaosiga o oloa faaiu o le glycation, faʻaitiitia le faʻaleagaina o toto i le lautele ma i le ponaivi o mea faapitoa, faʻapea foʻi le faʻaitiitia o le lamatiaga. O se vavalalata vavalalata i le va o le ponaivi ma le malosi o le gataifale ua lipotia, ma o lenei sootaga e amata mai le taimi o le eseesega o le adipocytes ma osteoblast mai i le tino lava e tasi.

I maʻi e maua i le hyperglycemia, o le faagasologa o le ponaivi o le osia o le a taofia, ma o mea uma na faamatalaina e fesoasoani i le leaga o le fausia ma le "lelei" o le ponaivi, lea e faateleina ai le lamatiaga o ponaivi ponaivi. E tusa ai ma le au saienitisi, e taua tele le mafaufau i ponaivi o le ponaivi ona o lo latou vaivai o se faʻaopoopoga faaopoopo o le maʻisuka ma e tatau ona iloa le faʻamaʻi o le ponaivi i le maʻisuka e pei o se togafitiga faapitoa, faʻapea foi ma le auiliili atili o le manaʻomia mo se suʻesuʻega talafeagai ma puipuiga.

Osteopenia ma le osteoporosis i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

Tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete i le aloese mai soʻo se manuaga, ona latou te atiaʻe le osteoporosis ma le osteopenia e le o aʻafiaga o le maʻi.

O maʻi e lua e solia le malosi o le ponaivi. Faʻatasi ai ma le osteoporosis, o le tino e avea ma paila. I le aluga o taimi, o le puʻu e le mafai ona uuina se uta tele.

Ovi ola maloloina ma le osteoporosis

Osteopenia o loʻo faʻaalia foi i le paʻu o le vaega ponaivi. Ae e le sili atu. O le mea lea, faatasi ai ma le osteoporosis, e masani ona tupu mai fusi.

Faatasi ai ma le matua, o nei maʻi o le maʻisuka o le a alualu i luma aʻo avea ma ponaivi e sili atu ona pala. Soʻo se manua e ono tupu ai se gau.

Faʻavavaega o le tino i tagata matutua ma le maʻisuka

O lenei faʻaleagaga o le taunuuga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le autafa autu e lagolago ai - o le siva.

O le gau o le au o se mea taatele i tagata matutua. O le mafuaaga o le osteoporosis.

O ponaiva vaivai e mafai ona momotu e tusa lava pe taumafai e aluese mai le moega. O tamaitai pe a uma le 60 tausaga le matua e afaina i se ituaiga manuʻa faatolu nai lo alii. O le lamatiaga o le faaleagaina o tagata matutua o le togafitiga e umi lava, o le a tupu faʻateleina ivi.

O loʻo taoto se tagata, o lona uiga e le o toaga. O se taunuuga, o lona manuia o le a atili ai ona leaga. O le thromboembolism, faaletonu o le fatu, po o le niumonia e atiina ae. Ma faʻatasi ai ma le maʻisuka o loʻo iai se lamatiaga o le pala o le ponaivi.

O le a le mafuaʻaga o gau i le maʻisuka?

O le mafuaaga autu o gau i le maʻisuka o le le lava o le inisalini. E aʻafia ai le toe faʻaleleia o le fausaga o ponaivi.

O taunuuga o maualuga maualuga o le suka i fati o:

  • o le le atoatoa o le inisalini e faaitiitia ai le gaosiga o le palakene e ni kamela ola - osteoblasts e nafa ma le faia o ni ponaivi,
  • leaga le toe faʻafouina
  • maualuga le suka o le toto maualuga le numera o osteoclasts, e mafua ai le faateleina o le resitara o le ponaivi,
  • o le maʻisuka e afaina ai le ponaivi o le ponaivi ma faia ai se faaletonu i le tuufaatasiga o le vitamini D. Ona o le taunuuga, o le calcium e toetoe lava a le aʻafia,
  • o se taunuuga o le le lelei o le vaʻaia o vaʻa toto, o meaʻai paleni e faʻalavelaveina,
  • o le mamafa o le mamafa o le mamafa e aʻafia ai le faʻaleagaina o tino uma, e aofia ai le ponaivi,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi i tua o le maʻisuka, mo se faʻataʻitaʻiga, neuropathy, faʻaleagaina fiva fiva, ma latou te le maua ai ni lagona. Feʻe e fai ma mea e le mautonu
  • o loʻo i ai ni faʻavasegaina o vaʻalele ma fomaʻi. Le mautonu o lima afi e le taatele. Afai e le atoatoa le maʻi pipili, e mafai ona togafitia vave i togafitiga faʻapitoa. I le tulaga o le maʻi pipili, ua maua ai ni maso atrophies: ua leai ni mafaufauga o le tendon, o vae ua vave ona vaivai,
  • leai se inisalini e afaina ai le tino. O le malosi o le toto e faateleina ona o le gasegase metabolism. O lenei mea e mafua ai suiga faataumaoi i le ogatotonu o le tino.

O ai o loʻo lamatia?

I le talavou, o vaevaega o ponaivi e mafua ai le toe faʻaaoga. I le matua, i le isi itu, o le faʻaumatiaga e sili atu i luga o le fausiaina o sela fou. E masani ona matauina lenei faiga i fafine pe a mavae le 50 tausaga.

E mafai ona tupu se faʻalavelave faʻaleagaina pe afai:

  • sa i ai muamua mea na gau na mafua ai le nutimomoia o le ovi,
  • o loʻo i ai se maualuga maualuga o le faʻamaʻi pipisi e mafai ona aʻafia ai: siama e mafai ona oʻo atu i le manua,
  • maualuga le suka ma le maʻisuka faʻataʻatia e faaleagaina ai sela o ponaivi,
  • maualalo le puipuiga
  • le gasegase gasegase e taofia ai le toe faʻafouina o le tino,
  • genetic predisposition i le osteoporosis,
  • tausaga O le matua o le tagata, o le tele foi lea o le lamatiaga o le gau,
  • maualalo gasegase maʻi. Ae maise lava i le maʻisuka, pe a masani ona e mamafa tele,
  • faʻalauteleina le faʻaaogaina o glucocorticoids poʻo sauniuniga e aofia ai le aluminium,
  • lalo ifo (matitiva).

Faiga faʻataʻitaʻiga

Afai e masalomia se gau, o se itu taua o le faʻamaonia saʻo lea. O le mea lea, o se suʻesuʻega ma le lumanaʻi e tatau ona faʻatinoina e se fomaʻi suʻesuʻe.

Muamua, e maua e le tagata gasegase se suʻega faʻapitoa. O le tagata gasegase o loʻo suʻesuʻeina, palpation ma taʻavale le nofoaga ua faaleagaina.

Siaki le lagona ma le gaoioi o le sooga, o lona malosi. Laasaga e sosoo ai: Suʻega X-ray. O le ata o loʻo avatu ai se ata auiliili o le gau ma le nofoaga o lona nofoaga. Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻatulagaina le faʻasalalauga faʻatulagaina.

Auala faasao

O nei metotia e mafua ai le 84% o manuʻa uma. O loʻo faia i le tulaga o se faʻamaʻi pipisi ma faatasi ai ma le faʻaaogaina o vaega.

O le galuega a le fomaʻi o le faʻamaʻo lelei lea o vaega o le ponaivi faʻataʻatia (toe faʻatulagaina) ona toe faʻapipiʻi lea o le maʻi i se mea faʻapipiʻi.

Afai o le gau e le mausali (ogavae poʻo lalo vae vaevaega), e faʻaaoga le skeletal traction. I lenei tulaga, e faʻaaogaina le mamafa mo le faʻapipiʻiina o ni mea. Orthoses, faʻaogaina o nila ma fusi e faʻaaogaina foi. I tulaga maʻaleʻale, o loʻo faʻatulagaina se vasega o faʻatinoga o le physiotherapy.

Faʻatonuga faʻapitoa

Latou te maua le 16% o mataupu. O togafitiga togafitiga e aofia ai auala nei:

  • tatala avanoa. Faamoemoega: faailoaina o le nofoaga ua faaleagaina, aveeseina o le tino ua taofiofi, fetaui lelei o ponaivi o ponaivi, mea ua fusi i le tino ma mea e faaaoga i le gypsum. O lenei metotia e le maua ai le faʻalagolagoina o le faʻatutuina: o vaega o le gaioiga mulimuli ane e faigofie lava ona suia,
  • osteosynthesis. Faamoemoega: o le fesoʻotaʻiga o vaega e ala i le taotoga e faʻaaoga ai le fausiaina o fausaga seia oʻo i le fusuaga mulimuli.

I le faʻaopoopoga, o le togafitiga faʻapitoa faʻatasi ai ma faiga faʻamaonia:

  • faʻamalosia le puipuia o faʻamaʻi ma le fesoasoani o sauniuniga o vailaʻau ma fualaʻau,
  • tausisia o le le atoatoa. O le taulaiga faapitoa e totogi i le tatalaina o gau: e masani ona togafitia i latou i vailaau faʻamaʻi,
  • toe faʻaleleia mulimuli ane.

Endoprosthetics o se togafitiga togafitiga

O le mataupu faavae o lenei togafitiga e faʻavae i luga o le sui o mea faʻaleagaina faʻapitoa ma mea faʻapipiʻi. Afai e sui vaega uma o le ponaivi, latou te fai mai e uiga i le tele o faʻamatalaga, pe afai o le tasi - e uiga i le semi-prosthetics.

Hip Endoprosthetics

I le asō, o lenei tekonolosi ua amanaʻia o le sili ona aoga mo le toe faʻafoʻisia o galuega faivalea o lala. O faʻamafanafanaga o le tauau, tulivae ma sooga faʻasolosolo e masani ona faʻaaogaina.

Mataupu Faavae o Fesoasoani Muamua

Ia mautinoa ia valaʻau i se taʻavale.

I le mea e tupu ai le gau (o le vaega o le ponaivi e mafai ona vaaia, ma e afaina le manuʻa), e tatau ona faʻamaʻi le faaleagaina (lanu meamata, ava malosi poo iodine). Ona faia lea o se fusi fusi e aloese mai ai i le toto.

O fomaʻi e taunuu mai o le a taitaia le tui faʻapitoa ma faʻaaoga saʻo se tui. Ina ia aveese le edema, e mafai ona e faʻaaogaina le malulu i le manua ma avatu se pusa o le Analgin. Afai e leai se mea na afaina ai le tagata manua, ia ufiufi ia te ia

Ae afai e le mafai ona valaʻau i se falemaʻi, e tatau ona e faia le pasi lava oe. Faʻaaoga soʻo se mea e te mauaina: pusa faaseʻe, laupapa, laupapa.

A fai se paʻu, ia maitauina tulafono nei:

  • e tatau ona puʻeina sooga i luga ae lalo ifo o le gau,
  • afifi le tagata faʻamaumau i se ie vaivai po o le sipuni
  • o le paʻu e tatau ona malupuipuia. Afai e lanu le lanu, e tatau ona tatala le fusi.

Faʻamau le lala ua faaleagaina i le tulaga o loʻo i ai.

Toe faʻaleleia taimi

O fua faʻatatau nei e faʻatatau i le faʻafouina atoatoa o galuega ua leiloloa.

O le polokalame faʻaleleia e aofia ai:

  • togafitiga o le physiotherapy. O le tulaga autu: o le faamalositino e le tatau ona tiga,
  • massage. E mafai ona avea ma tusi lesona poʻo meafaigaluega,
  • physiotherapy: palapala ma le hydrotherapy, electrophoresis. E i ai faʻamaoniga!

E sili atu fomaʻi i tamaiti ma tagata maloloina. E le gata i lea, o le natura o le faaleagaina e taua tele. Afai o le numera o meaʻai i le taimi o le manua e laʻititi, ma e faigofie ona faasaʻo, e lelei le faʻasologa. Faʻatasi ai ma se vaega ogaoga, e manaʻomia le togafitiga ogaoga.

Faʻaleagaina o le ita

Ina ia faamalosia ponaivi, ua fautuaina:

  • lelei taumafa paleni i le calcium ma vitamini. E manaʻomia le meaʻai i le meaʻai,
  • ia masani ona i ai i le la
  • i le gaosiga ma i le olaga i aso faisoo, e taua le matauina o le saogalemu,
  • Aua e te nofo umi i le fale, toe alu atili.

Vitio faʻatalanoa

Aisea e masani ona tupu ai fomaʻi i le maʻisuka? E faʻapefea ona toe faʻaleleia le vaega o le matua o fafine ma isi vae? Tali i le vitio:

I le maʻisuka, o le aʻafiaga o gau e maualuga tele ma e mafai ona lamatia ai le ola. O le mea lea, faʻalauteleina le soifua maloloina o le ponaivi i le faamalositino ma aua nei galo e uiga i le pulea o lou suka toto.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Faamauina i luga o le taulaga

E tuʻuina atu ia te oe le lelei i luga o tagata asiasi masani:

  • Tauvaga ma tau taua
  • Fesootaiga ma tagata kalapu, faatalanoaga
  • Tala o le Maʻisuka I vaiaso uma
  • Fono ma talanoaga avanoa
  • Faʻamatala ma talatalanoaga

O le resitalaina e vave tele, e le itiiti ifo ma le minute le umi, ae o le a le aoga tele!

Faamatalaga kuki Afai e faʻaauau pea ona e faʻaaoga lenei 'upega tafaʻilagi, matou te manatu ua e talia le faʻaaogaina o kuki.
A leai, faamolemole tuu le nofoaga.

Tuua Lau Faamatalaga