Suauu toto-faʻaitiitia meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2

Sa faia e saienitisi le tele o suʻesuʻega ina ia mafai ai ona latou faʻamautuina meaʻai e maua ai le toto toto. O se taunuuga, o nisi vaega o oloa na faailoaina e afaina ai le maualuga o le suka i le toto o le tagata. O le mea muamua, o fualaau faisua ma fualaau 'aina, iʻa matala,' aina, mea manogi.

Ae peitai, o le suka e faʻaitiitia ai oloa e le tutusa lelei le auala. Ina ia ausia le maualuga o le suka i totonu o le toto, e tatau i se tasi ona amanaʻia uiga o meaʻai eseese ma a latou faʻasasiga faʻatasi.

Glucose amio

O le faʻamaloiloina o faʻamatalaga mo le suka o le toto e faʻaaoga e faʻaoga i le glucose toto. O le mea e aofia ai le kulukose (o se tasi o vaega o le suka) i totonu o le toto o se faailoga o le masaniga masani a le tino. Glucose o se punavai o le malosi. E ulu atu i le toto e avea o se taunuuga o le faʻalavelave faʻavae o le vaevaeina o vailaʻau faʻamalosi. I le isi itu, o le punavai o meaʻai gaʻo o meaai eseese ia tatou te 'ai i aso uma.

O toto kulukose toto e afaina ai le lelei o se tagata. O le kulukose masani o le toto e 5.5 mmol / L. 2 hormones e aafia ai le inisalini i le toto: insulin ma glucagon. O le inisalini e maualalo ai ona anotusi, ma glucagon, i se isi itu, e saofaga i lona siʻitia. O le faateleina o le suka o le toto o loʻo faʻaalia ai suiga tetele ma faʻafitauli i le tino. O ona mafuaaga atonu e:

  • maʻitaga
  • toto tele toto
  • maʻisuka malosi
  • faʻamaʻi o le pancreas ma le ate.

O le a le faʻasologa matautia

O le maualuga o le kulukosese o loʻo tumu i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina ma le atinaʻe o faʻamaʻi matautia. O le faateleina ma le faaumiumi o le maualuga o le suka o le toto e mafua ai le le atoatoa o le tino i le tino. O totoga uma ma gaʻo, e aofia ai vaʻa ma neura, e aʻafia. E faʻaitiitia le faʻamaonia. Faʻatasi ai ma le maualuga maualuga o le toto i tagata mamaʻi (aemaise lava mo tagata e maua i le maʻisuka), o faʻafitauli nei e mafai ona tupu:

  • afaina toto
  • gangrene
  • atoatoa pe leai foi o se vaaiga vaaia,
  • atherosclerosis
  • taʻavale
  • faʻaleagaina o le myocardial
  • faʻamaʻi pipisi o le manava, fatuga, tino, paʻu.

O se tasi o faʻamaʻi sili ona lamatia ma ogaoga o le maʻisuka, lea e faʻaalia foi i le i ai o le suka maualuga.

O se taunuuga matautia matautia o le toto maualuga o le kulukose o le atinaʻeina o le coma. I le maʻisuka ituaiga 1, o le gaʻo hyperglycemic e tupu, lea e maua ai e le tino le malosi e le mai i gaʻo, ae mai gaʻo ma pulu. Faʻasologa o mea e tupu i mea oona. O se uiga taua o le maualuga maualuga o le toto suka o le manogi o le acetone mai le gutu. I le maʻisuka ituaiga 2, e amata ai ona ola se coma hyperosmola. O lona uiga o le faamalolo, inu, manava, ma le vomia. O nei faʻaʻailoga uma o ni faʻamaʻi mataʻutia o le amataga o le coma ma avea ma faavae mo le falemaʻi vave o le maʻi.

Le aʻafiaga o oloa i luga ole metabolism

O le auala sili e puipuia ai faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le toto toto ma le faʻaleagaina o le tino e talafeagai ma paleni taumafa. Sa vaevaeina e fomaʻi faasaienisi mea taumafa i vaega e lua: o le saofaga i le faaitiitia o le suka ma saofaga i lona faateleina.

O oloa e siitia ai le kulūkose, faatasi ai ma le le lava o le pancreas ma le ate, o se mafuaaga tuusaʻo o le atinaʻe o le maʻisuka ma ona faʻalavelave.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

O oloa uma i le tasi tikeri po o le isi e aafia ai le toto toto. O lenei aafiaga e sili atu ona faalauiloaina i meaʻai e mauoa i gaʻo. O vailaʻau faʻamalosi, i le isi itu, ua vaevaeina i ni vaega se 2: vave-digestible ma faʻagesegese-e mafai ona paʻu. O mea taumafa o loʻo i ai faʻataʻavaʻavave o loʻo maua ai le gaʻo e mafua ai le televave o le kulūkose. Faatasi ai ma le masani ai o le tino, e vave ona aluese ma e le o se mea lamatia tele i tagata. I le tulaga o faaletonu o le pancreatic, faʻafitauli o le gataifale, faʻamaʻi faʻamaʻi, oloa e aofia ai gaʻo vailaʻau faʻasaina ua solia. E aofia ai:

  • sipuni
  • siamu
  • suauu faamamaina
  • susu sukalati
  • suamalie suamalie
  • falaoa paʻepaʻe ma paluga,
  • suauu suka ma kulimi,
  • kuka ma falai palu.

O le gasegase o meaʻai gaʻo e faʻatautaia mo se taimi umi e le tino, o le tele o le malosi e faʻaalu i lo latou liua. O le mea lea, latou te le mafua ai le osooso malosi i maualuga o suka. O lenei:

  • cereals ma cereals (sei vagana ai semolina),
  • leki (pi, pi, lentils),
  • palu pasi o le saito,
  • falaoa atoa atoa ma falaoamata,
  • fua e le i fafagaina
  • fualaau faisua (sei vagana ai pateta),
  • nisi ituaiga o meaʻai susu.

O le faasinomaga faʻamaonia e taua tele i le faʻagasologa o le faʻateleina o gaʻo ma o latou aafiaga i le suka o le toto. O se faailoga lea o le vave vave o mea taumafa e aafia ai le faateleina o le kulukose i totonu o le tino. O le faasinomaga faʻavae e faʻavae i luga o le faʻavae o uiga taua o oloa nei:

  • ituaiga o gaʻo
  • le tele o fibre
  • le aofaʻi o le porotini
  • le tele o le gaʻo
  • faagasologa ma auala sauniuni,
  • tuufaatasiga ma isi oloa.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amataina osofaʻiga faʻapitoa, na toe foi moni mai aʻu e le falemaʻi mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 ou tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

O mea taumafa ei ai se mau maualalo maualalo, e pei o se tulafono, o mea inu gaʻo suamalie ma e saofagā i se faʻagesegese le suia i le suka o le toto.

Meaʻai talafeagai

Mai se vaaiga faafomaʻi, e leai ni mea e maualalo ai le toto toto. O se faʻamatalaga sili atu ona sao o le: sugar-normalizing foods. O nei mea e aofia ai oloa e maualalo le faʻaogaina o fuainumera, e mafai ona faʻaititia le kulūkose i le auala saʻo e sauniuni ai ma faʻaaoga. Meaʻai suamalie o le suka:

  1. Seafood. O loʻo aofia ai se aofaiga tele o porotini ma se vaega maualalo o mea inu. E ui lava i le mea moni o squids, shrimps, mussels e faigofie ona faʻanoanoa ma vave ona mafua ai se lagona o le atoatoa, latou te le o saofaga i le faateleina o le suka, ae, i se isi itu, e mafai ona tausia lelei.
  2. Oatmeal, ae na o le faʻaaoga lelei. A aunoa ma le suka ma le jam, o lenei cereal e mafai ona faatumauina se tulaga masani o le kulukose i totonu o le tino. O le 'ai o le oatmeal i taimi uma, e mafai ona e faʻaititia ai le suka o le toto. Paleni, millet, karite paʻu ma isi o loʻo i ai le aafiaga tutusa.
  3. Broccoli O ituaiga uma o kāpeti e faʻamautuina le suka toto ma e mafai ona faʻaitiitia ona mea. O le tagata faʻamaumau i le kapisi o le broccoli. O le faʻaaogaina o lenei ituaiga kāpisi e sili ona aoga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, aua e mafua ai le gau o le mamafa.
  4. Legumes. O le i ai o pi, pi, pi, lentils i le taumafataga e tatau mo tagata o loʻo mataʻituina le iʻuga o le kulukose toto. E ui lava i le mea moni o lo o aofia ai se aofaiga tele o le suka ma meaʻai gaʻo, e mafua ai e tagata fai meaʻai i mea e mafai ona faʻaititia ai le toto suka.
  5. Aano o manu. O aano o le aano o manu o se mea maloloina lelei. E le gata i lea, e tamaoaiga i le palatini ma le chromium ma e fesoasoani i le faʻamautuina o le gaosiga o le inisalini. E faatatau i mea taumafa, pe a faʻaaoga tatau, faʻaititia le maualuga o le suka.
  6. Salmon. O salmon vaʻaia ua faʻamoemoeina o se oloa aoga tele mo le maʻisuka ma tagata e matauina le malosi tele o le suka. O le faʻaaogaina o le salmon, o le tamaoaiga i omega-3 o meaola, faʻamaopoopoina le metabolism ma fesoasoani e faʻamalosia ai toto toto ma maso o le fatu, faʻaitiitia le mamafa o le mamafa.
  7. Meaʻai. O le tele o mea manogi e fesootaʻi ma meaʻai e maualalo ai le suka toto. O le taʻitaʻi oi latou o le afamona. O le magnesium ma le polyphenols o loʻo i ai i totonu o le tino e pei o le gaioiga o le inisalini ia latou gaioiga ma mafai ai ona faʻaititia le kulukose toto. O le isi aoga aoga o le suka-o le galala. Faafetai i lona aafiaga, o le galuega a le pancreas e masani ona faatulagaina.
  8. Lago fatu. O fatu e maualalo le faʻaogaina o le faʻamaufaʻailogaina ma e mafai ona satuʻu le tino i le malosi e aunoa ma le faateleina o suka. O se mea aoga tele mo tagata e mataʻituina le maualuga o le kulukose o le toto, e manatu le tagata fai meaʻai i le falaoamata e faia mai le oatmeal ma le faʻaopoopoga o fatu. O palu ma pulu mai ituaiga o fualaau aina eseese e aoga foi.

E tele fualaau faisua ma fualaau aina ei ai sona aafiaga i le suka o le toto. Faʻaauau le faʻaaogaina o le zucchini, kukama, tamato, eggplant, pepa, lau laʻau laʻau, fualaau faisua e fesoasoani e tausia le maualuga o le suka. E sili ona aoga o fualaʻau lanu meamata e vave faʻaititia ai le toto suka. Faatasi ai ma fua, e tatau ona tuuina atu i fualaau suamalie: lemoni, oranis, fualaau, fualaau lanumeamata, pears, apricots. E lelei foi le 'ai o fua e le faʻasalaina. Latou te avea o se mea sili atu i le suamalie ma meaʻai. Lanu uliuli ma le mumu, lingonberries, cranberries e sili ona aoga.

I le iloaina, e mafai ona faigofie ona e filifilia po o fea meaai e maua ai le toto suka. O le laulau o loʻo i lalo o loʻo i ai se lisi o meaai e sili ona lauiloa ma faʻaalia ai a latou fuainumera faʻamamafa (Fig. 1,2,3,4).

Pe a filifilia ni ipu mo lau meaai, faʻalogo i le auala ua saunia ai i latou. Laumei ma fuālaʻau 'aina, aano o manufasi ma iʻa, salu ua faʻasuina i le sua o le lemoni poʻo se faʻafefiloi o le vineta ma le olive olive suauu maualalo.

Mea inu mea inu

E tatau ona maitauina e le gata o meaai, ae o mea inu foi e aafia ai le toto toto. O le faateleina e mafua mai i meainu malosi: vodka, cognac, vine malosi. Aua le faʻaaogaina vine mama, ipu, ava malosi, pia. O suamalie suamalie, sipuni, suamalie ma nati e maualuga i le suka. O fualaau suamalie ma fufulu fualaau aina mai fua masani ma fualaau aina e sili atu ona aoga pe afai o le fua maualalo o le suka na faʻaaogaina ia latou sauniuniga.

O meaʻai e fesoasoani i le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e aofia ai: kāpuni faanatura masani, lanu lanumeamata, teuteu o togalaau. St. John's wort, fualaau o vine, vine (laulaau ma vine), laumei paʻu, pulupulu o le ulu, chicory ei ai se gaioiga e faaitiitia ai le suka.

Ina ia mafai ona maua se faʻaitiitia o le suka toto ma se taumafataga tatau lelei, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  • lauti, kofe ma isi meainu e le suamalie e inu,
  • le tuʻuina atu o talatala suamalie ma fou,
  • tuu atu le fiafia i falaoa paʻu ma le paranesi,
  • e sili le lelei ona 'ai fualaʻau mata
  • sweets, keke, caramel e manaʻomia ona suia i fualaau paʻu, vine, lingonberries,
  • aano o manu e leai se falaoa,
  • pe a kuka, faʻaaoga mea manogi: laʻau faisua, kilisi, pepa,

O meaʻai e aofia ai vailaʻau faʻasaʻa vave e faigofie ona uʻuina e le tino ma faʻateleina le maualuga o le suka suka. O se taunuuga - o se lagona o le fiafia, fiafia, faamalieina. E masani ona faʻaaoga le tino i nei lagona ma o le mea lea e manaʻomia ai le 'ai o suti, meaʻai, meaʻai vave ma isi mea leaga. Taumafai e masani le tino ia maua lagona lelei e le gata i le 'ai. Ina ia fesoasoani ia te oe e sau i taʻaloga ma tagata tafafao maimoa, siva ma pesepesega, tuʻinanau mo nisi pisinisi manaia.

Taiala o meaʻai

O le mataupu faavae autu o le fausiaina o meaai lelei mo le maʻisuka o le faʻatusatusaga o meaʻai gaʻo. Ua liua i lalo o le gaioiga o enzymes i le kulukose. O le mea lea, o soʻo se meaʻai e maua ai le toto suka. O le siitaga e ese mai i le tele. O le mea lea, e le mafai ona tali le fesili o mea taumafa e maualalo ai le toto suka. Na o glucose-faʻaitiitia o fualaau oona ei ai foi lona aafiaga tutusa, ae le o meaai. Ae o loʻo i ai meaʻai e faʻateleina ai le suka.

Ina ia mautinoa o mea taumafa ua faʻaaogaina e aoga tele pe a mafai ma e le o se tulaga maualuga le maualuga o le suka i totonu o le toto, o loʻo faʻaaogaina nei le faʻaogaina o le faasinomaga.

Glycemic index

O fomaʻi i le faaiuga o le 20 senituri na maua ai o oloa taʻitasi o loʻo i ai lana lava faʻamaufaʻailoga taua. O nei atinaʻe na faia mo le togafitiga ma le puipuia o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2-taumafa. I le taimi nei, o le malamalama i le faasologa o fuainumera o meaai e fesoasoani i tagata maloloina e taʻitaʻia se soifuaga atoatoa ma lelei.

O se faailoga lenei e faʻamaonia ai le faateleina o le kulukose toto pe a uma ona faʻaaogaina se oloa faapitoa. O le tagata lava ia mo ipu taʻitasi ma laina mai le 5-50 iunite. Aofaʻi o tau faʻatatau i le suʻesuʻega ma faʻatasi.

O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e fautuaina e 'ai na meaʻai e le sili atu ma le 30 le faasinomaga o le faasinomaga.

O le mea e leaga ai, e toʻatele tagata gasegase e talitonu pe a suia i se meaʻai faapitoa, o le a avea lo latou olaga ma "mea le lelei". Ae e le o lea. O se taumafataga o soo se ituaiga, filifilia e tusa ai ma le talaaga faʻapitoa, e mafai ona lelei ma aoga.

Food Food Products

E tatau ona aofia ai fualaau aina, fualaau faisua, pata, susu ma meaʻai a manu. E naʻo le seti atoa o nei oloa e mafai ona faʻamautinoa ai le lava o le taumafaina o vitamini ma minerale i le tino, le fua saʻo o fualaʻau ma gaʻo manu. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani o se taumafa lelei, e mafai ona e filifilia ma le manino ia mea e manaomia o palatini, gaʻo ma gaʻo. Ae o le i ai o le faamai e manaʻomia ai le fuaina o le faasologa o fuainumera o oloa taitasi, faapea foi ma le filifilia e le tagata o le ituaiga ma le aofaiga o meaai.

Seʻio tatou tilotilo totoa i vaega taʻitasi o meaʻai.

O fualaau faisua ua talitonuina o le sili lea o meaʻai e maua ai le suka toto mo le maʻisuka ituaiga 2. E le saʻo lenei mea. Ae o loʻo i ai nisi faʻamaoni i lenei faʻamatalaga. Faʻafetai i le faʻaaogaina o fualaau faisua, o le toto toto e le tupu. O le mea lea, e mafai ona 'aina i latou e le faʻamapulaʻa. Faʻasalaga naʻo na sui e aofia ai le tele o le masini (pateta, sana). O se vailaʻau faʻalavelave faʻapitoa lea e faʻapupulaina ai le faʻamaoni o le oloa.

E le gata i lea, o le faaaofiaina o fualaʻau i le taumafataga e fesoasoani i le faʻamalosiina o le mamafa, lea e masani lava o se faʻafitauli i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.Fualaau faisua, i se faaopoopoga i se fuainumera maualalo maualalo, ei ai mea maualalo i le kalori. O le mea lea, o le toe faʻamalosia o le malosi pe'ā faʻaaogaina na o le le lava lea. E iloa e le tino le faʻaaogaina o le malosi ma amata ona faʻaaoga ana lava punaoa. O loʻo faʻaaogaina ma faʻaaogaina le malosi o tupe teu.

I le faʻaopoopoga i le maualalo o le kalori, o fualaau faisua ua i ai le fiva i la latou tuufaatasiga, lea e fesoasoani i le faʻagaoioia o le faʻanatinatiina ma faʻaleleia le metabolism. E masani lava i tagata gasegase, o nei laasaga e le lava le tulaga, ma mo le mamafa o le mamafa ma le faʻasalalau, e tatau ai ona faʻateleina.

O fualaau faisua nei, fou poʻo le maeʻa togafitiga vevela (kuka, uʻu, tao tao), fesoasoani e faʻaititia le suka:

  • zucchini
  • kapisi
  • radis
  • eggplant
  • kukama
  • seleli
  • Ierusalemaichokei
  • salati
  • pepa suamalie
  • asparagus
  • fuga fou
  • paka
  • tamato
  • vevela
  • pi
  • meaʻai

O fualaʻau lanumeamata e lelei foi mo le maʻisuka ona o le maualuga o le masnesium. O lenei elemene e fesoasoani i le vave faʻavaveina o le metabolism, o se taunuuga o nei meaai e maua ai le toto suka i le maʻisuka ituaiga 2.

Afai e te le mulimuli i le lisi, ona tatau lea ona e sili atu le fiafia i na fualaau faisua e lanumeamata ma e toetoe lava a le o se mea e sili ona lelei.

O le mea e leaga ai, o se mea faʻapipiʻi lelei pe a faʻaitiitia le mamafa o fua o le falaoamata lelei e mafai ona suia atoa i fua e le aoga i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni e faapea o fualaau aina e maua ai le suavai lelei ona o le maualuga o le kulukose. E le gata i lea, e masani lava ona aofia ai vailaʻau faʻamalosi vave, ma e tatau ona muamua le pule.

O le maʻisuka ituaiga 2 e le vavaeeseina ai le avanoa e fiafia ai i fua fou, ae iinei e tatau ona matua faʻaeteete. Faʻaaoga na o na oloa o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga e le sili atu ma le 30 iunite.

Mafaufau i fualaau sili ona maloloina ma le ituaiga o aafiaga i le tino.

  • Cherry E mauʻoa i le fiber, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le 'ailaina ma le puipuia o le malosi o le fale ao mulimuli i se taumafataga maualalo. O le Cherry foi e mauoa i vitamini C ma ei ai mea e maua ai le antioxidant, lea e afaina ai le tulaga o le tino ma aveesea ai le matautia o radicals.
  • Lemon E aoga tele, ona o lona tuufaatasiga e faaitiitia ai le aafiaga i luga o le glycemia (maualuga o le toto) o isi mea taumafa ma se upusii maualuga. E le gata i lea o lona fiafia o lona tulaga le lelei o le kalori. E maua lenei mea i le mea moni e faapea, o le lemoni lava ia e faʻateleina ai le faateleina o le metabolism basal, e ui i le mea moni o le oloa e maualalo le kalori. Vitamini C, siaki ma le limonene i le tuufaatasiga o maualuga taua mo le faʻamautuina o le metabolism i le maʻisuka. O isi fualaau suamalie e mafai foi ona faʻaumatia.
  • Aʻau lanumeamata i le pulu. O fua e maua i la latou tuufaatasiga (i le peel) se maualuga o le uʻamea, vitamini P, C, K, pectin, fiber, potassium. O le 'ai o apu o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le le lava o le minerale ma le vailaʻau e faʻaleleia ai le metabolism. O le fiva e fesoasoani i le vave faʻavaveina o le metabolism ma faʻamaonia ai le faʻalaumalie. Ae 'aua neʻi' ai le tele o apu. Lava i aso taitasi e 'ai le 1 lapoa poʻo le 1-2 apu laiti.
  • Avaka O se tasi lea o nai fualaau aina e afaina ai lou toto toto i le faʻaitiitia. E faʻaleleia le faʻavaveina o le insulin. O le mea lea, o le avoka o se fua aoga tele mo le maʻisuka ituaiga 2. I le faʻaopoopoga i ana mea aoga, o loʻo i ai se aofaiga tele o polotini, mineral aoga (copper, phosphorus, magnesium, potassium, iron), ma toe faʻaleleia ai faʻasao talafeagai o le folic acid i totonu o le tino.

Isi oloa

Faʻasese le meaai ma ni fatu (arasi, paʻu, peanati, almonds ma isi). Latou te tamaoaiga i le palatini ma faʻavave gaʻo gaʻo. Ae oa latou mea e gaosia ai caloric e matua maualuga lava, o lea e tatau ai ona e faatapulaaina lo latou faaaogaina i tagata e sili atu le mamafa o le tino.

O le legume aiga ma pulou e talisapaia foi i le taumafataga, aua e aofia ai le tele o elemene aoga aoga ma protein taua, o le gaʻo susu.

O inu i le ituaiga o lauti poʻo le kofe e mafai ona 'onā i le fiafia, ae e tatau ona e aʻoaʻoina auala e saunia ai i latou e aunoa ma le suka.

O oloa soya e fesoasoani e faʻatumu ai le le lava o le susu ma oloa gaosi faasolitulafono. E matua le afaina lava i le maʻisuka.

E taua le manatuaina o le tausia o se meaai e masani lava i le mea muamua, talu ai ona o le leai o se faʻaosoosoga e faateleina ai le kulukose e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo togafitiga fualaau. E faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli.

Ae aua le faʻaeteete i isi suiga o le olaga ma le amanaia togafitiga fualaau faasaina. Talu ai o le filifilia o se olaga faʻalelei ma le faʻamaʻi o se galuega umi ma tigaina lea e tauia i le lelei tele ma le umi o le ola.

Tuua Lau Faamatalaga