Shish kebab ma le mumu o le pancreas

Mo le tele o tausaga, le tauivi ma le gastritis ma le maʻi suka?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa pe faigofie tele le togafitia o le gastritis ma le maʻi mama e ala i le ave i aso uma.

E taua mo tagata o loʻo mafatia mai maʻi o le gastrointestinal tract ia iloa poʻo fea fualaau faisua e faʻaaogaina i le pancreatitis, ma o le a sili atu ona lelei le aloese. A aunoa ma le faaaogaina o fualaau faisua, o le tino ma ona tino uma e le mafai ona galue masani, ae ui i lea, faatasi ai ma lenei maʻi masani, o la latou filifiliga e tatau ona faia ma le faaeteete ma le talafeagai, ina ia aua nei osofaia se osofaiga ogaoga. E le fautuaina le 'ai o meaʻai i luga o fila, falai, meaʻai vela, meaʻai suamalie, faʻapea foʻi fualaʻau mata.

Mo le togafitiga o le gastritis ma le maʻi fatu, ua faʻaaoga lelei e le au faitau le Monastic Tea. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

I le lalolagi faʻaonaponei, o le pancreatitis ua avea ma tasi o maʻi sili ona taatele. O se mimiti o le pancreas, faʻamalamalamaina ia enzymes e talafeagai mo le faʻaleleia masani o meaai. O le inisalini lea e puleaina le suka o le toto e faʻasaʻoina foi e le pancreas.

Ina ia toe faʻaleleia tino masani o mea e gaosia ma lagolago, e tatau ona e tausisi i se meaʻai maloloina.

Le faʻaogaina o kukama ma maʻi gastrointestinal

E lua laasaga o le maʻi - gasegase ma tumau. Pe a togafitia i le taimi o le vevela, o vailaʻau ma se meaai malosi e manaʻomia. Ona o le maualuga o le fiber, o le cucumbers e faigata ona eli i le taimi o le maʻi, o lona uiga o le faʻaaogaina ua faʻasalaina i le gasegase o le maʻi. O kukama fou mo pancreatitis e mafai ona faʻaumatia e tusa lava pe faʻapena i se maʻi masani o le maʻi.

O le tuufaatasiga o kukama e aofia ai le tele o fualaau aoga e faafaigofieina ai le absorption o protein, gaʻololo ma gaʻo, o vailaau malolosi ma faamama le tino o mea leaga i tulaga o ituaiga ituaiga o mea oona.

O kukama fou e mafai ona faʻaaogaina e pei o masini pateta. E tatau muamua ona fufulu fuālaʻau ma faʻavasegaina i le suāuʻu manogi. E tasi le aso poʻo le lua aso meaai, e aofia ai vai ma kukama fou, e faʻafeiloaia. E faʻaitiitia ai le avega i luga o le maʻi mama. E sili ona lelei le faʻaogaina o kukama mai lau togalaau, lea e mautinoa ai le toesea o vailaʻau ma vailaʻau. E fautuaina e vave ona 'ai, e aunoa ma le masalomia i totonu o le pusaaisa, talu ai i le maualalo o le vevela, o nisi o vailaau aoga o loʻo faia ai la latou tuufaatasiga e mafai ona faʻaumatia.

E le mafai ona e taumafa i le kuka ma le kukama ua maeʻa mo soʻo se ituaiga o pancreatitis, talu ai o aniani, pepa, vinika, lea e faʻafefe ai le gland, e faʻaaogaina e sauni ai le faapaologa. O salts e afaina tele ai le gaioiga o le gastrointestinal tract e le fautuaina mo ni aofaiga tele i se tagata soifua maloloina.

Shish kebab mo maʻi o le pancreas

O Shish kebab e mafua mai i le vaega o meaʻai aano o manufasi ma se tofo faʻamaonia, mo le kukaina, lea e faʻaaogaina ituaiga o aano o manufasi. E le faʻaaogaina i meaʻai, o lea e le tatau ai ona 'ai ma se faʻamaʻi.

O le lamatiaga autu o ia ituaiga aano o manu o le faʻaaogaina lea o lona tino, lea e faia i le faagasologa o le fagaina o aano o aano o aano o manu i luga o se afi mumu, lea e le maualuga le fautuaina mo togafitiga o le tino.

Ae, e pei ona i ai i soo se tulafono poo tulafono, o loʻo i ai tuusaunoaga. I tulaga taʻitasi, e mafai ona faʻaaogaina gasegase i le kebab, ae i luga o le tulaga e faia mai i aano o moa ma folasia i le suamato masani. I le faaiuga o le sauniuniga o le kebab, e tatau ona aveese le pulu o loʻo i luga o le fogaeleele aʻo lei faʻaaogaina.

E taua tele le iloa o le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi i le pancreatic cavity, o le faʻaaogaina o le tino o le tino ua manatu e sili ona matautia, e oʻo lava i se tagata soifua maloloina e mafai ona mafua ai le vaivai i le manava ma le le mautonu, ae le o le taʻua o tagata gasegase.

I le faagasologa o le sauniuni o lenei meaʻai suamalie i luga o le meaʻai, o le benzapirene e tuʻuina atu e afu o gaʻo i malala vevela, pe a faʻafeiloaʻi i ai, e vevela ma vevela i le gaʻo kuka. O le mafuaʻaga lea ua matua faʻaseseina uma ai le pancreatitis, talu mai le 'aiina o se ipu na saunia i lenei auala, o le maʻi gasegase e faʻateleina ai le ono toe foʻi.

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le ipu

O le tamaoaiga o le shish kebab, o le i ai lea o le maualuga o le faʻaogaina o palatini o manu, ma o se mea e manaʻomia mo le palanyms gland, faʻapea foʻi ma lona gaioiga sili ona lelei.

O le afaina o lenei ipu o le, e pei ona uma ona fai mai i totonu o le kesi, o lona uiga e faatatau i oloa faasaina. E le gata i lea, o le paipa e fesoasoani i le faateleina o le gasegase ma le gaioiga, lea e le fautuaina e puipuia mai i le faamai pipisi. Ma afai e te le mulimulitai i tekinolosi saʻo mo le sauniuniga o paluvalaʻau taumafa, o se faʻalavelave ogaoga o maʻi e mafai ona tupu faatasi ma taunuuga uma.

Laasaga taimi ma le faʻamagalo

E le fautuaina e aofia ai kebab i le taumafataga mo le faʻavavevaveina o maʻi tumau ma i le le atoatoa le faʻamagaloina. E naʻo le 12 masina talu ona faʻataunuʻuina, pe a faʻamautuina se faʻamautuga mausali, e mafai ona faʻalauteleina le faʻaaogaina o lenei ipu i le taumafataga, i le autu i vaega nei:

  • E tatau ona saunia le anufe mai na o meaʻai, e aofia ai: susu susu, povi ma le puaa vela.
  • E sili atu le manaia e faʻaaoga ai se palukeke, ae le o luga o skewers, e ala i se afi afi.
  • Aua nei faʻaaogaina soʻo se vai inu vaiinu ma le vailaka, mayonnaise poo le citric acid.
  • Aano o manu e tatau ona tunu lelei seia kuka.

    E taua tele muamua aʻo leʻi faʻaaogaina le kebab e aveese ai mai vaega uma o loʻo iai se paluga tao.

    Meaʻai fua

    Fufulu le aano o manu i lalo o le vai tafe ma aveese vaega uma ma gaʻo ma tipi i ni fasi vaega, ona fufuluina ai lea o laau afu ma sina masima masima, faʻafefiloi ma tuʻu i le masima.

    I le taimi lea, ao gaʻo le aano o manu, ua fautuaina e amata ona saunia ni malala, i le taimi o le amataga o le tao, e le tatau ona tupu se moli. Aveese le sili atu greens mai le aano o manu ma tuu i luga o le uaea. Pipi seia tunu, tao tao i itu taitasi.

    O le a saunia le moa i le afa itula, ma e tatau ona tao le puaa ma le pipi mo le 60-65 minute. O le saunia o aano o manufasi e siakiina e ala i le tipiina o le tasi steak, i le totonugalemu o le lanu o manu e tatau ona sinasina.

    E fautuaina le kukaina o fualaau faisua mo se paʻukeke ma teuteuina mea matagofie uma i laulaʻau fou o pi, poo le pasili.

    Taumafa Tomato

    O le fiber, o le vaega o tamato, e sili atu ona vaivai nai lo kukama, o le mea lea, e sili atu le faʻaleleia atili, ma o minerale aoga e faʻalavelaveina ai le tupu aʻe o meaola leaga i totonu o le manava. O Tomatoes e masani ona aofia ai i le taumafataga e faʻaitiitia ai le mamafa ona o le maualalo o le kalori mea, faʻamaeʻaina le toto, faʻateleina le malosi o tama, ma le toe faʻafouina. Seʻio tatou mafaufau atili pe a mafai ona 'ai tamato ma pancreatitis.

    I le vaitau o le faʻavavevaveina, e le faatagaina e faʻamalosia ona o le anotusi o toxins na aʻafia ai le toto. I le taimi faifai pea, e mafai ona 'ai tamato, ae i lalo ifo o nisi tulaga. O se tasi oi latou o le tau vevela o tamato. E mafai ona e fufuluina pe taoina i latou. A faʻamalūlū le fuālaʻau, e tatau ona e aveeseina le pele mai i le meaʻai ma faʻafeiloaʻi i totonu o se meaola tutusa. Faailoa tomato i totonu o le meaai e tatau ona faʻavasega, ma le 1pp. i le aso. Faatasi ai ma le faapalepale lelei, e mafai ona faʻalauteleina lenei voluma i le 1 fetus i le aso.

    I totonu o le gaioiga laititi, e sili atu ona suia tamato i kāloti, pauka poʻo pateta. I se faʻamaʻi masani, o le suamati o le a sui i tamato, lea e mafai ona faʻafefiloi ma sua o isi fualaau faisua. E le manaomia le faʻaaogaina o se tamato, aua o loʻo aofia ai mea manogi e faʻafefe ai le gastrointestinal tract, masima i le tele ma le preservatives.

    E faʻafefea ona 'ai le failaʻau?

    E toatele e le iloa le vafelaʻau mai le taumafataga, o le filo o loʻo i ai i lalo e sili atu le maualalo nai lo isi ituaiga. Ana taga:

    • Faʻasalaina le maualuga o le suasami gaosia, faʻalavelaveina ai le tuputupu ae o sela o le kanesa,
    • e maua ai le galue malosi o le vaega o meaʻai.

    O le auala sili e 'ai ai o le uʻu ma kāloti, pateta, zucini. O le suamalie poʻo le kukaina o le falalaʻau ma le pancreatitis e matua leai se afaina. E mafai ona e saluina oe lava, e aunoa ma le fefe, ulu atu i le tuufaatasiga o ituaiga o soupisi vavalaʻau ma cereals. E tatau ona tapenaina mea e leʻo ai le kalapu vavalaʻau mo le 20-25 minute, ona faʻapipiʻiina lea e faʻaaoga ai se mea e faʻaleleia. E le faatagaina le faʻaaogaina o le kalama fugalaau ona o le faʻaleagaina o aʻafiaga, lea na taʻua i luga.

    E mafai ona 'ai le beets?

    O beets o se fualaʻau ola maloloina e maua i vitamini. O la latou tulaga uiga ese o le taimi o le vevela o le vevela, e le faʻavaivaia ai vitamini, aua e puipuia i le vevela maualuga. O otaota vela e saofaga i le paʻu o le mamafa, faʻasolosolo ai le metabolism, e maualalo ai le toto, peitaʻi, i le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi, e sili atu le faʻafefe o beets ona o le fiber content. O le beetroot ma le pancreatitis i lona taimi masani e faasolosolo lava (amata mai le 1 tbsp. L.) Faʻasalalauina i totonu o le meaai i totonu o se pepa ua kuka.

    E le mafai ona e faʻaogaina soʻo se toso maoaʻe, e fautuaina e 'ai le beets kuka i le pepa. O se isi filifiliga i le pure anufe o le a avea ma pipiʻi, o ana fua e tele. O le a mafai e tagata uma ona filifili le auala e kuka ai le sua i lo latou tofo, e na o le taua lava le manatua o le ipu e tatau ona fai ma meaʻai, e pei o le taumafaina o aano gaʻo ma le mumū o le pancreas e faʻasaina.

    I ni vaega laiti i le vaitau o le faʻamagaloga, e mafai ona e faʻavasegaina le faʻailoga ma le suamalie fou o meaʻai e fefiloi ma sua o isi fualaau faisua. I le va o tapenaga ma le faʻaaogaina e le sili atu nai lo le 3 itula. O sea inu e mafai ona faʻafeiloaia malie ma inu e sili atu i le 2-3 taimi i le vaiaso.

    E mafai ona 'ai beets ma pancreatitis

    Se fualaau tulaga ese e le mafai ona leiloa ana meatotino aoga pe a uma le togafitiga o vevela. O le aʻa o le vine o se tasi lea o fualaau faisua autu, lea e maua ai le tele o fua o togafitiga faʻaleaganuʻu, ma faʻaaogaina foi e avea ma autu ma isi mea faʻapitoa i le sauniuniga o ipu. E faʻafefea ona aʻafia le gasegase i pancreatitis i le tulaga o lenei maʻi? O le ae mauaina le tali i lenei fesili i la matou tusiga.

    Le aoga o beets ma le mumū o le pancreas

    E pei ona e iloa, o tagata o loʻo mafatia i se faʻamaʻi e pei o pancreatitis o loʻo i ai ni faʻafitauli e fesootaʻi ma le faʻaogaina o le tino. O nisi oloa e mafai ona faʻaleagaina ai lenei gaioiga, o se taunuuga o lea o le ai ai se faʻavavega o pancreatitis ma tiga ogaoga i le vaomatua. Ina ia aloese mai lenei mea tutupu, e tatau ona aloese mai nisi ituaiga o oloa, e aofia ai pipi fou. O le taumafaina o se fualaau aina mata e matua vaivai. Ae ui i lea, o le toʻatele o tagata atamamai na oʻo mai i le faʻasalaga e faapea e mafai ona 'aina ia beets i faʻamaʻi faʻamaʻi.

    O le tulaga ese o lenei fualaau faisua o loo i ai i le mea moni e faapea, pe a maeʻa togafitiga vevela e le aveesea ai ona vitamini ma elemene aoga. O otaota vevela ma pancreatitis o loʻo i ai ni mea aoga e aʻafia ai le faʻafitauli o le faʻamaʻi:

    1. Tulaga masani o le toto maualuga.
    2. Faʻaleleia o le gataifale (puipuia o le meaʻai).
    3. Faamamaina o le manava o toxins ma toxins.
    4. Malamalama laxative ma aʻauretic.
    5. Faʻaleleia le faʻapalaina o meaai.
    6. Faʻatasi ma vaega faʻaopoopo, e mafai ona faʻamalolo manuʻa o le loto (maʻi o le manava).

    Auala e 'ai ai beets ma pancreatitis

    Afai o le tagata maʻi e maua i se ituaiga o pancreatitis, o le togafitiga o meaʻai e faʻamatalaina, lea e aofia ai le matelaina. A mavae ni nai aso, o le tagata maʻi e faasolosolo malie ona paʻu i meaai maualalo-kalori. A o faagasolo lea vaitaimi, e oʻo lava i otaota vevela e mafai ona faʻalavelaveina ai le faagasologa o le faʻailogaina o meaai, mo le mafuaʻaga lenei e le manaʻomia i soo se ituaiga e faʻaaoga ai beets i taimi o le faʻavavega o pancreatitis.

    O le taimi lava e oʻo atu ai le pancreatitis i le faʻamagaloga, e faʻapena ona faʻafefiloi beets i totonu o le taumafataga i le faasolosolo malie i le afifi. I le vaiaso muamua, e mafai ona e ave le fualaau faisua i ni mea laiti, ma faasolosolo malie le faateleina o le vaega. Ina ia mafai e se fualaʻau ona maua le aofaʻiga sili i le tino, e tatau ona mataʻituina ni faʻaaliga o ana sauniuniga:

    1. Aʻo leʻi togafiti le vevela, e tatau ona fufulu lelei le fualaʻau i lalo o le vai mafanafana, e aunoa ma le aveeseina o paʻu. Ona tuu lea i totonu o se pani i le vai malulu, tapuni le tapuni ma kuka mo le itiiti ifo ma le lua itula.
    2. Afai e tele tele le fualaau faisua, e mafai ona e tipiina i le afa poʻo le tutusa o vaega.
    3. Pe a kuka ni kuka, e le mafai ona e faaopoopoina ni mea eseese, e pei o le sua o le tipolo poo le vinika. E toʻatele e faʻaaoga lenei metotia e puipuia ai le lanu o aʻa o le aʻa. O lenei togafiti e mafai ona mafua ai se vevesi o pancreatitis.
    4. O togafitiga mafanafana e mafai ona faia i le taoina i totonu o le ogaumu. O le mea lea, o beets o le a sili atu le malie ma i le taimi e tasi e vaivai. Faamolemole ia matau e mafai ona kuka le fualaau faisua e aunoa ma le aveeseina o paʻu.
    5. Ina ia aua le faʻaitaina le mucosa gastric, e mafai ona fuga le fualaau faisua i luga o se mea lelei poʻo se fuālaʻau ao lei faʻaaogaina, ona o le a maua ai le tutusa lelei.

    O le sua o le beetroot mo pancreatiti

    O le suavai fou e leai se fiva paʻu, ae o lona faʻaaogaina e faʻasaina i le gasologa o le pancreatitis. E afua ona o le faʻaopoopoga o le gaosiga o le sua suamalie, lea o le a faʻafefeina ai le paʻu. E le gata i lea, o le sua mai le fualaau faisua fou e le fautuaina mo pancreatitis mo mafuaʻaga nei:

    • maualuga maualuga le suka
    • mafai le manava
    • faʻaitiitia le toto maualuga
    • maualuga elemene.

    E mafai ona e inuina le sua mai le beets i le taimi o le faamagaloga mautu, ae tatau ona e usitaia nisi fautuaga:

    1. E mafai ona e inuina le inu ua maeʻa ona togiina, e sili atu ma le tasi le itula pe a maeʻa sauni.
    2. O le pata o le beetroot ma le mumū o le pancreas e faʻapena ona faʻagasolo malie atu i le maʻi, e mafai ona faʻafefeina i isi sua o fualaau aina (kapisi, kapeti, pateta).
    3. E le sili atu i le faalua le vaiaso e mafai ona inu le sua inu.
    4. Afai e tupu se faʻaleagaga faʻaleagaga, e pei o le gaoioi poʻo le vomiting, e tatau ona faʻagata le vai.

    O mea aoga

    1. Meat - moa (susu po o ogavae), povi po o puaa (ala, pito, tenderloin).
    2. Suamalie
    3. Greens - dill, cilantro, basil (filifiliga).
    4. Suamalie
    5. Meaʻai vevela (fatu o le coriander, meaola suamalie, ma isi, i lou tofo).

    Fufulu le aano ma tipi ese le gaʻo.

    Oti lelei le greens.

    Uʻu fasi fasi o aano o aano o manu ma laʻau, masima ma mea manogi.

    Aʻo gaʻo le aano o manu, faʻapipiʻi malala (e le tatau ona toe susunuina le afi i le taimi e amata ai le kuka). Tuu le aano o manu i luga o le fafie, ona ave muamua lea o le falala, faasili i luga o le kuka ma tao - 20 minute i le tasi itu, ona 20 minute i le isi, ona sosoo ai lea ma le 15-30 minute i itu taʻitasi. O le taimi o le kuka e faʻalagolago i le ituaiga o aano o manu ma le mafiafia o auala. O le a saunia le moa i le tusa o le 30-40 minute, e tusa ma le itula e ave ai le puaa ma le povi ua saunia.

    Aveese le afi mai le afi, siaki le saunia o aano o manu e ala i le tipiina o se tasi o vaʻa. I le tipi, o le aano o manu e tatau ona lanu sinasina.

    Auauna atu ma fualaau fou, tao tao poo fualaau faisua.Faatasi ai ma le pancreatitis, e fautuaina e tipi ese le paʻu o le sukalanu felaulalaula mai le kebab, ma tuu ai ni vaega laiti o aano o meaʻai.

    E mafai ona afaina i le ipu

    E le aofia le Barbecue i le vaega o le soifua maloloina. E ui lava i le mea moni o lana tapenapenaga e faia e ala i le taoina, o se mea e faʻafefete faʻafefete i le gaioiga, ae o le aano o le aano e tumau pea le faigata. O le ipu e maualuga tele (faʻalauteleina le pancreatic ma le manava gastric), e le lelei ona faʻafefe. I le tulaga o le le usitaia o tekonolosi meaʻai, o le fafagaina poʻo le vave amataina i le lisi, o le pusavave e mafai ona faʻaosoina ai se tiga tele o le pancreatitis ma le tiga o le manava ma le vomiting.

    I le pancreatitis e le masani ai

    I se vaega o le faʻavavevave ma le le atoatoa o le faʻamagaloga, e le tatau ona aofia ai le keke i le meaʻai. E na o le vaitaimi o le faʻasao faʻasao (e leʻi muamua atu i le tausaga talu le osofaʻiga mulimuli), i le leai o faitioga ma le faʻamautuina o faʻataʻitaʻiga ma suʻesuʻega falesuesue, e mafai ona e togafitia i se taimi i se fasi kekekeke ua saunia i lalo o nisi tulaga:

    • aano o manufasi e tatau ona lagoʻa - e sili atu le faʻaaoga o le susu, vela, povi, puaa vela, tamaʻi mamoe, e matua le manaʻomia ona 'ai,
    • O le BBQ e sili atu ona kuka i luga o le paluga poʻo le meaʻai, e ala i le faʻafefete i luga o malala, ma le faʻavelaina i luga o se afi mumu,
    • E le mafai ona e 'ai i le kebab tilotilo ma le aofia ai o le vineta, mayonnaise, o meaʻai vevela, ma isi.
    • aano o manufasi e tatau ona lelei le tao - ole fagakeke "ma le toto" e le faatagaina, e le atoa pe le kukaina.

    Iloiloga o le tausisia mo le pancreatite masani i le faamagaloga: 1.0

    Fua o le taumafa mo le tino pancreatitis: -10.0

    E uiga i le tusitala o le mea

    Pediatrician ma le endocrinologist pediatric. Aoga - aʻoaʻoga a tamaiti fomaʻi SSMU. Sa ou galue talu mai le 2000, talu mai 2011 - o se tamaititi fomaʻi ile falemaʻi. I le 2016, na pasi ai o ia i se tulaga faapitoa ma maua ai se tusi faamaonia i le endocrinology pediatric, ma talu mai le amataga o le 2017 ua ou mauaina ...

    Sish kebab leaga

    O le aano o aano o manu e kuka i luga o se malala, se afi mumu poʻo le faʻaaogaina o le meaʻai. O le faʻataʻitaʻiga masani e aofia ai le faʻaaogaina o skewers, o le manoa na veleina aano o manu. E masani lava o le puaa. Filifiliga taumafa - moa, toso, povi. O fagu e falai i luga o malala, e ufiufi i se manogi manogi manogi i luga.

    O le paʻu lea e mafua ai le faʻavavevaveina i le masani ona mumū o le pancreas. I luga o le fesoʻotaʻiga faʻatasi ai ma le afi afi, malala, vevela vevela, le tele o meaola gasegase e faʻapipiʻi i luga o fasi vaega poʻo vaʻa. O anufe e vevela, manogi ma gaogao, faatasi ai ma le tele o mayonnaise i totonu o le sami sami latou te aofia ai le gaʻo sili atu.

    Ona o le maualuga o lona siʻosiʻomaga, manuʻavaʻa ma se vaega tele o le gaʻo, ole labab e le fautuaina mo faʻasalaga

    O Kebab o se taumafataga mamafa, e tusa lava pe faʻaaogaina le lafumanu, moa poʻo le pisuka mo le kuka. O faiga faalilolilo i le gastrointestinal tract e faaosofia, lea e matua le manaomia mo soo se ituaiga pancreatitis. O lenei meatotino o le paluvao ua taʻua o le siʻosiʻomaga maualuga.

    O le faʻaaogaina o ipu i le vaega o le faʻasalaga e matua faasaina. Gastroenterologists o loʻo faʻamalosi e faapea, o le faʻamagaloina o le falemaʻi ole taumafa ole keke ole pancreatitis e le fautuaina ona o le maualuga maualuga o le faʻaosoina o le toe faʻafoʻi o le maʻi i se foliga tele.

    Mea aoga

    O le meaʻai o le autu autu lea o polotini mo le tino o le tagata. Amino fesoasoani o meaola manu e avea o se vaega mo le fausiaina o fausaga fou o le palatini.

    O fua o le masi e faateleina ai le tele o le gastric juice, bile, inisal intestinal, pancreas. Mo tagata, e leai se afaina i na o tulaga o le faʻamalologa o le falemaʻi, pe a leai ni faitioga o le tiga i le faʻamalosi, o le sao ole hypochondrium, le toʻa pe a uma ona 'ai, poʻo le vaeluaina poʻo le vaeluaina o maʻa.

    O le aano o manu e kuka i luga o malala e le faʻaitiitia ai le taua o lona taua. O loʻo i ai le tele o le uʻamea, zinc, isi elemene taua, vitamini.

    Fautuaga mo Pancreatitis Tagata maʻi

    O meaʻai, gastroenterologists e faʻasauā i le faʻasaina o le faʻaaogaina o ia meaʻai e tagata gasegase e mumu ai le pancreatic. E fautuaina le sui o le metotia faagasolo ma se agamalu sili atu mo le tino - kuka, suauu.

    O se gasegase o le pancreatitis poʻo se faʻavavevave o taimi masani o se faʻasalaga faʻamalosi mo le aofia ai o kekekeke i le taumafataga. O le masini faʻapitoa ma le vailaʻau faʻamalolo o le mataupu autu lea o le soifua maloloina o meaʻai i lenei faʻamaʻi. E oʻo lava i le niniʻi ma le pancreatitis e le mafai ona faʻaaogaina.

    Turkey skewers

    O faʻamaʻi pipisi e aafia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract e itiiti ifo le mamafa. O le mea lea, e mafai ona faʻaaogaina keke, ae na o pe afai e ausia ni tulaga faapitoa:

    1. Meaʻai mo kekekeke ua filifilia ma le faaeteete. Tamai Mamoe ma gaʻo vevela po o puaa gaʻo e le talafeagai. E tatau ona e taulai atu i le tele o ituaiga vela - pipi, moa, lapiti, vela.
    2. Ua tuʻuina atu i ai le mea e tatau ai i le tilivaina. E le tatau ona e faʻatauina ni folasisi ua saunia, ua saunia mo le faʻavelaina o lapabs. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, e faʻaleleia ai le tele o tino o le tino ma isi mea faʻamalosi e lamatia ai mo tagata e leai ni faafitauli ma le gastrointestinal tract.
    3. Vineva e pei o se vai faʻalanu e tatau ona suia i le sua o le tipolo.
    4. E le fautuaina ia gamoni mo pancreatitis i soo se ituaiga, aemaise lava pe a vela pe fou.
    5. O le aofaiga o le pepa ma isi mea manogi e faʻatapulaaina. Latou te faʻaalia foi le faʻafefeina o totoga oona, sili atu le faaosofia o le faitioga, faʻamalosia le pancreas e galue ai i se auala sili atu.
    6. O aano o manu e tatau ona falai mo se taimi umi. O le Shish kebab i le toto e matua faʻasaina - o le ono toe foʻi mai e faʻaopopo le sefulu.
    7. Ua fautuaina le laʻau po o le gaʻo e aveese ma tipi le aano i totonu o 'ie.
    8. Greens e le faasaina. E faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o mea taumafa i luga ole gaʻo.
    9. O le aano o manu e sili atu ona faʻafefiloi faʻatasi ma fualaau faisua. E mafai ona totoina i luga o skewers pe faʻapipiʻi foi i le keke.

    I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga ma tuutuuga o loʻo i luga, e mafai ona e aofia i nisi taimi ni kekekeke i au meaʻai. Ae pe a 'ai ni ipu, e manaʻomia ona e faʻalogo i lou tino, ma ia mamafa foi le leaga ma le manuia.

    E mafai ona avea le pisita ma le pancreatitis?

    O meaʻai talafeagai e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o se faʻalavelave sili ona faigata o le faʻaogaina o le mea e le lelei, i le itu lea o le vaitaimi o le faʻamalologa o le a umi se taimi, faatasi ai ma le soifua maloloina lelei.

    Pe a amata ona galo le tiga o le pancreatic, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻamafaʻititi sina meaʻai ma se mea e le masani ai mo mea taumafa paleni mea taumafa. Ae e mafai ona 'ai le palukeke i le pancreatitis? O le ai ai se mea leaga mai ia te ia?

    O le lamatiaga autu o aano o manu ua falai i luga o se afi mumu e manogi ma feololo. E mafai ona mafua ai se faʻaleagaina o le faʻamaʻi, o se meaʻai mataʻutia o le a avea ma se mea inu moni mo le vaivai o le paʻu.

    Fai mai fomaʻi e tusa lava pe o le a le ogaoga o le faʻamaʻi ma le ituaiga o aano o manu lea e saunia ai le kebab, o le ipu e matua faasaina ona 'ai. E tele taimi e faʻaleagaina ai le tulaga:

    E leai se mea leaga mo pancreatitis o mea ia e faʻaaogaina i le taimi o sauniuniga o le ipu, o le sua o le tipolo ma le vinika. I le tele o tulaga, o meaʻai e totoina i totonu.

    O Carcinogens e mafai foi ona faʻaleagaina, i tagata soifua maloloina latou te faʻaosoosoina ai le mamafa i le itu taumatau ma le itu tauagavale, le tele o faʻafitauli. I le tautalagia o tagata gasegase i le pancreatitis, cholecystitis ma gastritis, e tatau ona matauina o le numera o mea leaga e tutupu e tele taimi e faatele ai.

    E le gata i lea, pe a lūlū faʻamaʻi i luga o le afi, o le vailaʻau o le benzopyrene e tuʻuina atu i aano o manu, e faia pe a oʻo atu le gaʻo i malala vevela. O le mea lea, e le o se mea e ofo ai, o le kebab sili ona manogi e vave faʻavave ai le pancreatitis.

    E le gata i lea, e afaina ai le 'ai o aano o manufasi, e mafua mai i lea taimi e masani ona latou kuka ai meaʻai.

    Chicken BBQ

    O le mea e ono iai, e masani lava o se tuusaunoaga i soʻo se tulafono, i nisi tulaga o se tagata maʻi ei ai faafitauli faʻalavelave e mafai ona maua ai ni nai palania se tolu. E taua tele le faia mai i aano o moa, faʻafefiloi i le suamati toto. A uma ona kuka, aveese le paʻu mai fasi aano o aano o manu.

    O aano o moa o le a avea ma punaoa taua o le maualuga o meaolatini o manu, o le oloa ua matua afaina ma ua gauaiina e le tino. E tatau ona amanaia e fesoasoani le moa e toe faʻafoʻi le puipuia o le puipuiga, e lelei lona aafiaga i le setete o le tino atoa.

    E pei o se tuusaunoaga, e mafai ona e 'ai ni skewers moa, mo le kuka o le sili atu lea ona filifili le fusi. E tatau ona manatuaina i le togafitiga o le pancreas e le mafai ona e faʻaaogaina mea manogi, vinika ma isi mea e faʻaaoga.

    E tatau ona e iloa o lena faapaologa mo le gaugala moa e talafeagai e avatu ai le ipu:

    1. nisi o piquancy
    2. tofo faapitoa
    3. manogi.

    O le a ia avatua le suamalie moa ma mea manogi; o le i ai o le ita i totonu o le vasa faapaleina e le talafeagai. O le mata e tatau ona faʻauluina i sina tamaʻi gaʻo (fuālaʻau manogi, kefir, kulimi suamalie).

    Mafuli o le Suavai

    O lenei fua e faigofie, e le afaina ai se tino vaivai. Afai e leai se faʻamaʻi, ma le faʻamaʻi e le sili atu ona mamafa mo le itiiti ifo ma le 3 masina, e mafai ona tuʻuina atu sina sua o le tipolo. O le lisi o mea e aofia ai:

    • 1 kg o moa
    • 200 g o le vai manaia matagofie,
    • 4 'ulu ulu,
    • 100 g suauu fufuluina,
    • le masima.

    O le aano o manu e tipiina i ni vaega, faaopoopo aniani, tipi i afa mama, fuālaʻau masima ma masima. O le skewers ua faʻasaina mo ni nai itula i se nofoaga malulu, falai i malala vevela, aveese le mea palapalū aʻo leʻi 'aʻai aano o manu.

    O se isi fua o le suka - ma le kefir. O le faapaologa e alu atu i lalo-kalori, o se meaʻai meaai. E mafai ona faʻaleleia se mea itiiti, aua o le tofo e faʻaopopo ai le greens, paprika ma isi vaega na faatagaina i le taimi o le faʻaogaina o le flammatory.

    E tatau ona e ave se kilokalama o moa, o se ipu vai gaʻo maualalo, afa kilokalama o le sipisi, masima e tofo ai. Ua sasaa le Kefir i totonu o se pani ma aano o manu, tipi i ni fasi pepa tutusa, sausau i masima, fefiloi ma le suka, ma totoe e tafe mo le 3 itula.

    1. kilokalama o moa
    2. 200 kalama o kirimi oona,
    3. ia tofo i aniani ma masima.

    O pou e tatau ona fufuluina, mago, tipi i ni fasipepa tutusa. Tipi le siʻi, tipi i totonu o mama, tuʻu meaʻai i totonu o se pesini loloto, fufulu i le masima, sasaa kulimi kulimi, pipi lelei ma ou lima e faʻasalalauina le fasi meaai i luga o aano o manu. O le kulimi kulimi oona e gaʻo, e lelei atoatoa ona o le leai o se gaʻo i le susu o susu. O le mea lea, o le barbecue, o loʻo i totonu o le kulimi kirimoli, e mālū ma oona. E mafai ona e 'ai i le ipu ma le popo poʻo le ava malosi i le laasaga o le faʻamagaloga tumau.

    Kepapa i totonu o ogaumu

    Mo i latou o loʻo fefefe e faʻaleagaina i latou lava e ala i le 'aiina o se kekekeke ua saunia i le aganuu, e mafai ona e taumafai e tuʻu i le ogaumu. E tatau ona e 'ave ni nai laʻau, lua uʻu o le kālati, pei o le tele o sipuni o le suāuʻu manogi, sina kuki, masima, soya saumalie.

    Muamua e tatau ona e sosolo i skewers laupapa, ia na o le taofi mo le 20 minute i le vai malulu. I le taimi nei:

    • faia folauga
    • o le kelele ua nutimomoia e ala i se lolomi,
    • faaopoopo atu i le selu gaosi,
    • fefiloi.

    O le aano o manu e tuʻu i luga o skewers, e ufiufi i le pipiʻi ata, ma aveese mo le veleina i totonu o le pusaaisa.

    A maeʻa ni nai itula, ona tuʻu lea o le ipu i totonu o se mea tao tao, e vevela le ogaumu i le 200 tikeri, e taofi le kebab mo le tusa ma le 10 minute, ona fuli lea ma teuina i le ogaumu mo le taimi lava e tasi.

    E faʻapefea ona filifili le moa mo le 'anufe

    Ina ia saunia se paipa ola maloloina ma lelei, e tatau ona e filifilia se moa lelei, o le tino e tatau ona lapotopoto, o ona vae e tutusa. E tele lava moa moa e masani lava ona tupu i luga o fagafalo, e sili atu ona lelei le faʻatau mai o se manulele e sili atu i le tasi ma le afa kilokalama.

    E tatau i le moa ona i ai se kulimi paʻu mumu, e vaʻaia ai nifo, ma maʻila ma toto. O le susuluina o se manu fou, o le a tatau ona toe foi mai le aano i lona foliga muamua, afai e tumau le tootoo, o le tala lea e faapea o le oloa e le mautonu.

    O se faailoga o se mea e le lelei tele o le a avea o se mea e sili atu ona suamalie i mea manogi, o nisi taimi e faigofie ona iloa le manogi o vailaau.

    E leaga pe a paʻu le paʻu o le tino, e tatau ona mago. I le i ai o se aofaiga tele o paʻu toto, manu mumu, e mafai ona tatou fai mai ua oti le moa i se mate masani, e le manaomia le 'ai.

    O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o kekekeke o loʻo faʻamatalaina i le vitio o lenei tusiga.

    Beetroot Recipes

    Mafaufau i nisi o fualaʻau e faʻavae i luga o beets e mafai ona 'aina i le taimi o le faʻamagaloina o le afaina ai o le tino:

    1. O aʻa o le aʻa e tuʻuina i totonu o se pani i le vai malulu ma kuka seʻia oʻo ina vaivai (ia le itiiti ifo i le 2 itula). Ma faʻaliliu fualaau faisua i le vevela vevela, ma aveese le paʻu i se mea manifinifi. I le isi, faʻaaogaina o se mea lelei, togi le beets, e faʻatagaina e faʻaopopo se vaega itiiti o le suauʻu fuālaʻau ma faʻafefiloi lelei, pe a uma ona sauni le ipu e faʻaaoga.
    2. Tasi le fualaau faisua i luga o se falaoa lelei e aunoa ma se faamama muamua. O le tipiina lelei o pateta, kapisi gaosi ma Karoti e mafai ona tuʻuina i totonu o le vai vevela. O fualaau faisua uma lava e tuʻuina i totonu o le pani, i se vaega itiiti, faaopoopo le masima ma kuka mo le itiiti ifo ma le 40 minute. Ae e te leʻi 'ai ni meaʻai, teuteu le ipu ma' ai.
    3. Matou te tao le beets i totonu o le pulu i totonu o le ogaumu (180 - 200 tikeri) seia oʻo i le kuka. Ona faʻamafanafanaina lea o beets i le vevela vevela ma faʻamauina i luga o se mea lelei. Faaopopo le fuamoa fuamalie ma paʻu ma sina susu. O le salati e tatau ona faʻamalosi i le yogurt masani poʻo le kulimi kirimulusua le maualalo.

    E mafai ona ou 'aina beets ma pancreatitis? Matou te faaiu o lenei fualaau faisua ma le mumu o le pancreatic e sili atu ona aoga i le faguina. Ina ia aua le afaina ai ni mea leaga, ia matua mataʻituina ia faʻaaliga o le sauniuniga ma le faʻaaogaina o le fualaʻau.

    Pancreatitis chicken o se puna lelei o polotini, vitamini, ma minerale. E mafai ona aofia ai i le maʻi maʻi 2 vaiaso pe a maeʻa togafitiga ogaoga. O aano o moa ua manatu o se meaʻai ona o le maualalo o lona gaʻo.

    Faʻataʻitaʻiga masani mo le kukaina o moa

    O keke eleni e faʻateleina le lisi mo tagata maʻi ma pancreatitis.

    I le vaitau o le faʻamalosia, e sili atu le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai i meaʻai papaʻe. E tatau ona fesuisuiai i se fai fafie meaʻai i le tele o taimi. O ni ipu eseese e kuka mai le susu o le susu po o le ogaumu. Lelei sili:

    I le taimi o le faamagaloga o le pancreatitis, o le sauniuniga o aano o manufasi e mafai ona sili atu ona eseese. E mafai ona kuka, kuka, tao tao, fefiloi ma falala ma fualaʻau. Laʻau moa sa tautua ma salakeke, cereals, pasta. Ae peitai, e tatau ona e faʻaaogaina ma le faʻaeteete le gauga, e sili atu le 'ai na o meaʻai e tunu, ma sasaa le vai.

    E faatatau foi lenei i le paʻu, e tatau ona aveeseina aʻo leʻi 'aʻai manu.

    O chickini e le tatau ona sili atu ona maamaua pe maualalo. E sili atu ona lelei le kukaina o ni mea e le masani ai e faavae ile kulimi kulimi maualalo.

    O maʻi e maua i le pancreatitis e mafai ona 'ai fatu o susu ma le manava, latou te le o gaʻo uma ma o loʻo mauʻoa i vitamini ma minerale. E mafai ona e aofia i latou i le lisi o le 3 masina talu ona faʻamalolo le faʻamaʻi. O nei oloa e manaʻomia ai le umi o togafitiga o le vevela, e fufulu, kuka mo le itula.

    Mai i le manava ma le fatu, e tele ituaiga o fualaau mo ipu. E mafai ona suʻe i se sauuga, tao i totonu o le umu, faʻaopopo i salati ma soupeti.

    Chicken Recipes

    E tele suʻega mo le faia o moa. O nisi oi latou e talafeagai lelei mo le taumafa o tagata mamaʻi i le pancreatitis.

    1. Sulu mai le susu o susu. Mo le kuka o le a e manaʻomia: 1 susu chicken, 1 egg and 150 ml of milk.Tuʻu le fatafata i se mea e fai ai meaʻai 2 taimi. Faʻaopopo le fuamoa ma le suāsusu i aano o manu. Faamasima ma pati lelei i se mea e gaosia. Tuu le masini i le silima poʻo le uʻamea. Pipi mo le 30 minute i totonu o se ogaumu ile 200 ° C.
    2. Zucchini ma moa. Meaʻai: 1 kilokalama o le zucini, 500 g moa moa, 100 g araisa, 100 g o kulimi kulimi, pata. Faafefiloi araisa i fasi falala, meaʻai. Oti le zucini. Tuu i luga o se pepa tao tao. Tuu se faʻafefiloi o aano moa ma araisa i luga. Liligi uma kulimi kirimigi. Kuki i se kuka taofi po o se ogaumu mo le 30 minute.
    3. Paluga aano moa. Mo le kuka e te manaʻomia: 300 g moa moa, 100 ml o susu, nai fasi falaoa o ananafi, 1 le fuamoa. Salu le falaoa i le susu mo ni nai minute. Faʻaopopo le susu ma le fuamoa i moa moa. Faamalie le masini e mafua ai. Faʻatonu ia lelei. Kuki i totonu o se fafie faʻamaʻavale mo le 30 minute.
    4. Soa sala. Meaʻai: kulumu moa tunu, kuka pateta ma kāloti (3 fasi vaega i le tasi), 2 fuamoa, 200 ml o le yogurt gaʻo maualalo. Taʻu mea uma, faaopoopo le masima ma le vaitau ma le yogurt.
    5. Laʻau mama aʻiaʻi ma moa. O le a e manaʻomia: moa tunu, 150 ml o susu, 250 ml o le suka, ma le 5 g o le pata. O le suauu o le fualaʻau e tatau ona kuka mai pateta, kāloti, aniani ma laau. Faaopopo fasi moa kuka ua kuka i ai iina. I totonu o le susuga susu i le 60 ° C, faaopoopo le susu susu ma le pata i totonu o se vaitafe lanu. Faʻasusu le supa ma se masini faʻaleleia seʻia oʻo ina mauaina se tutusa tutusa.

  • Tuua Lau Faamatalaga