E mafai ona 'ai le uke i le maualuga o le cholesterol

I aso anamua, na matauina o le pauka ma le cholesterol e fesoʻotaʻi uma. O lenei togalaau ola fua maloloina e fesoasoani e taulima ai le tele o pathologies, faʻamaoaigaina le tino ma vitamini ma vailaʻau taua. Le aoga le aoga o le pauka ma le maualuga o le cholesterol. O se fualaau faʻasaina e faʻamaopoopoina le maualuga o le ava lipophilic masani i totonu o le tino ma puipuia ona osofia mulimuli ane. O fomaʻi faʻapitoa e ofoina atu fua o fualaau mo le faia o fualaau aina moli, ina ia mafai e tagata uma ona maua le sili ona talafeagai mo i latou lava.

Faʻatulagaina o Mea

I le falemaʻi, e faʻafefe ai cholesterol, o le fualaau oona "Tykveol" e faʻaaogaina, lea e aofia ai le suauʻu popo. Ae peitai, e le o tagata uma e tausisia le togafitiga o fualaau faasaina nai lo fualaau oona, lea e masani ona tupu ai ni mea e afaina ai le tino po o isi itu o faailoga, e sili ai le togafitiga masani mo le cholesterol. O se paluka mama e faʻapipiʻiina e tusa ai ma se fua o mea taumafa faapitoa e sili ona lelei i le tau faasaga i le maualuga o le ava lipid i totonu o le tino. O se tasi lea o oloa e sili ona aoga, lea e aofia ai le retinol, 4 taimi sili atu nai lo kāloti, faʻapea foʻi ma le tele o le pectin ma le fiber, lea e faʻatonutonu lelei ai le faagasologa o le gaosia o mea taumafa i le vaega o meaʻai.

O nisi o vitamini i le pauki o A, C, E ma T ma K. O le fuamoli fuamoa e mauʻoa i le macro- ma microelements, e aofia ai:

O vailaʻau oona o loʻo tauivi ma cholesterol, o loʻo tumu i pikiaka ma pulupulu.

Mea aoga

O se fualaau faisua e i ai sona aoga aoga i le tino atoa, ma, e ave ai i taimi uma, e mafai ona e ausia taunuʻuga lelei nei:

  • O le lamatiaga o le atiaʻe o le tino vaivai o loʻo faʻaititia.
  • O le matua o le dermis e faʻagesegese. Faafetai i le malosi o fatu, o le tulaga o le paʻu e faʻaleleia, ona o le magnesium ma le zinc, pasi pimples.
  • Ua faʻaumatia meaʻai.
  • Vaaiga Taulaʻi.
  • Faʻalagolago i puipuiga o le cardiovascular system. O kulupu o pamukiki e faʻamalosia ai le muso o le fatu ma talepeina lalo o le cholesterol luga o puipui puipui.
  • O le tuugamau e masani ona faʻamalosia ma faʻafefeteina.
  • O le sili atu o le suavai ua alu ese mai le tino, ua le puipuia le talo.
  • O le gaioiga o fatuga e faʻaleleia.
  • Hemoglobin ma le malosi.
Toe foʻi i le laulau o mea

E faapefea ona afaina ai le gaʻo lipid?

Vitamini C, B3 ma le PP, lea e maua pe a 'aina se elekeni, faʻamautu le faʻasolosolo ma le excretion o le cholesterol, faʻapea foʻi ma le faʻamavaeina o le faʻaleagaina o meafaitino ma le pulea o tulaga taua o lipids maualalo. Ma o le maualuga o mea o le pectin ma le fiber e mafua ai ona sili atu le faigofie le absorption o gaʻo. O le mea lea, o se fusi matagofie e faʻaitiitia ai le cholesterol, aveeseina mea taʻavale, puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis, toe faʻaleleia auala faʻasolosolo ma faʻaleleia le motumotu o le intestinal.

Talosaga talosaga

O le kulimi i le maualuga o le cholesterol o se fesoasoani sili lea. Ae ina ia mafai ai ona lelei le taunuʻuga, e taua le faʻaaoga lelei o le fualaʻau. E sili atu le lelei o le urokini i le maualuga o le ava malosi lipid, lea e mafai ona faaopoopo i ai sina togi pe a manaʻomia. E aoga foi le fua pe a kuka, e masani lava ona faʻaitiitia ai le cholesterol, e fautuaina e tagata faʻamalolo le 'ai o soukasi, masini paluga pe na o le taoina o se fualaʻau. Ae e le o auala uma nei e saunia ai se oloa.

Lelei Vaʻaia

Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, o le elekiniki sua elekene puree, lea i aso nei ua lauiloa o le lamolemole, e aoga tele ma e tutusa le manaia. Ina ia saunia o le a e manaʻomia:

  1. 'Otiʻoti i totonu o le 100 sikuea tamai kuki ma le tasi laʻau lanumeamata.
  2. Fufulu i totonu o se mea faʻaleleia i le vai ma faʻaopopo soʻo se mea manogi. Ae peitai, e le fautuaina le suka.
  3. Inu i le taeao i luga o se manava gaogao i le afa itula ao lei faia se taumafataga.
  4. E le tatau ona e teuina le pamuka-apple, e tatau ona toe saunia i taimi uma.
Toe foʻi i le laulau o mea

Faamaloloina puree

O le suauu mo le cholesterol o le a fesoasoani pe afai e te alu ese mai ai. O le fua e faigofie lava, na o le tipiina o le paukini i ni fasi keke ma tao i totonu o le ogaumu i le vevela o le 200 tikeri. A maeʻa pe a ma le itula, ona kuka lea o le fualaau faisua, ona maua loa lea, faʻatali seʻiloga e faʻaliliu i lalo ma toso i lalo se vavae poʻo se olo i totonu o se paluga e maua ai se fale mama. E mafai ona e faʻaopoopo nisi mea manogi i lou tofo.

Isi suʻega

O le suamalie suamalie ma lemoni e fesoasoani i le tau faasaga i cholesterol. Ina ia maua, e tatau ona e faʻafeiloaia se fualaau faisua manaia i luga o se mea lelei ma togi le sua i le kulimi pe pasi le fasi pulu i se mea e fai ai meaʻai. I le muta e faʻapipiʻi ai le suavai suamalie. Inu le afa itula ao le i ai taumafa ma mautinoa i le taeao i luga o se manava gaogao.

Ole aoga tele o le a avea ma elekani, pe afai e faʻaopoopoina i le meli ma viburnum. E tatau ona e ave le 100 g o palukiniki, 4 teaspoons o le oloa o le beekeeping ma 200 g fuamū mūmū. Toto fua o viburnum ma tuu mea uma o totoe, faʻafefiloi lelei. Teu mea na maua i se nofoaga malulu i totonu o se fagu faʻamamaina. E ai i luga o se manava gaogao i luga o le 1 sina sipuni.

O le inu malosi o le pauka i taimi uma, e mafai lava ona faʻaitiitia le cholesterol maualuga, ae aua nei galo e uiga i isi tofiga a le fomaʻi.

Contraindications ma le afaina

O le fualaau sili ona aoga o le pauka, e tusa ai ma totoga taʻitasi e mafai ona amio lelei ma pe afai o nisi o se panacea, mo isi o le a na o ni aʻafiaga e le talafeagai. O le mea lea, e le tatau ona e 'aina se fua suamalie mo tagata ei ai le faʻalepalega patino i le oloa, faʻapea foi ma le colic, gastritis anacid ma se faʻalavelave faʻalavelave o meaola ma le konalis. Paʻu o loʻo i ai le eletise e mafai ona afaina i le nifo. O le mea lea, aʻo leʻi filifilia se elekena e faʻaitiitia le maualuga o le lipid gaʻo i totonu o le toto, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi faapitoa poʻo le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Mea taumafa ma mea taumafa ma le suka maualuga

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O se meaai e maua ai le toto maualuga o le faavae lea o le togafiti togafitiga, aua e fesoasoani e taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave matuia ma faatumauina tulaga masani ole kulukose. O le mataupu autu o le taumafataga o le faʻasaina poʻo le tuʻuina atu o meaʻai uma o loʻo i ai le tele o meaʻai. E tatau i le fomaʻi ona taʻu atu ia te oe pe oa laulau e tatau ona aofia ai i le taumafataga mo le suka maualuga toto.

O ai o loʻo faʻaalia le taumafataga

I se tulaga masani, o se tagata ei ai le glucose o le 3.3-5.5 mmol i le lita. O nei faailo e mafai ona fesuisuiai i le ao, ma na o taunuuga o suʻega e lua na faia 7.0 mmol i le lita ma maualuga atu e mafai ona avea ma faailoga o le maʻi suka.

O mea nei e ono aʻafia ai le faateleina o le kulukose:

  • ogaoga faigata
  • maʻitaga
  • eseese faʻamaʻi.

O le faateleina o le toto suka e afaina ai le tulaga lelei o le soifua maloloina o le tagata maʻi ma o loʻo tuʻuina atu i ai faʻamaoniga:

  • faaitiitia le puipuiga,
  • matagogo
  • paleni mamafa
  • fiainu
  • vevela paʻu
  • vaivai,
  • le faʻaalia o faʻala.

O nei faʻaʻailoga uma e mafai ona tutupu i le taimi lava e tasi pe foliga mai foi i le itu, ma faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. Mo tagata maʻi taʻitasi, e tosoina e le fomaʻi se polokalame o mea taumafa a le tagata lava ia ma se taumafataga masani, e le aofia ai nisi ipu mai le taumafataga. I lenei tulaga, o le tausaga o le maʻi, itupa, mamafa o le tino ma le iai o faʻamaʻi pipisi e tatau ona amanaia. E le gata i lea, e fautuaina le faia o se suʻega ma iloilo le pancreas.

O le paleni paleni o faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo vailaʻau faʻataʻitaʻi i le taumafataga o le a fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o le maʻi.

Tulafono o taumafa

O le taumafataga ma le maualuga maualuga o le suka e mafua ai le le atoatoa o suauu mai le lisi ma le pulea pea o le kulukose i totonu o meaʻai. E fautuaina e tatau ona aofia i totonu o le meaai autu ia meaai maualalo-kalori, fualaau faisua ma vao vao.

O se tuufaatasiga o tuufaatasiga o palatini, gaʻo ma gaʻo meaʻai o le a fesoasoani e puipuia le maʻi:

O lenei fua faatatau o oloa e mafai ai e oe ona ausia tulaga masani o suka.

E tatau ona e 'ai faʻalima lima i le aso i ni vaega laiti ma taumafai e aloese mai le taumafa. E le mafai ona e matelaina: e sili le lelei ona 'ai i le 2-3 itula. I le tulaga e leai se avanoa e 'ai ai, e mafai ona e maua se meaʻai ma se pa mo le maʻisuka, ai fualaau aina poʻo se fasi keke falaoa. Taumamafa lelei i le taimi e tasi e faʻaleleia ai le gaʻo o meaʻai. O le tagata maʻi e tatau ona lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o le ava malosi ma taʻitaʻia se olaga ola maloloina. Afai o nisi o oloa e le gauai, e tatau ona vavae ese mai le taumafataga ma suia i isi.

Faʻatasi ai ma le maualuga o le toto, o le tagata gasegase ua tuʻuina atu i le laulau Nu.9, lea e maua ai le faʻatagaina atoa poʻo le faʻasaina o mea inu gaʻo faigofie e mafai ona faʻaleleia le kulūkose o le toto. O le vaega autu o meaai i aso taitasi e tatau ona avea ma fuālaʻau fou ma fua. E le gata i lea, e taua le aofia ai o susu susu ma meaʻai i le lisi.

Mea ua faatagaina

I mea taumafa ma le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto e maeʻa ma lelei, e mafai ona e faʻateleina le taumafataga i nei oloa:

  • jelly ma foam
  • fualaau fai sua
  • lole e aunoa ma le suka
  • paluga tao tao,
  • faʻaiʻu iʻa
  • sunflower ma pata,
  • fuamoa paʻepaʻe
  • fua suamalie suamalie.

E mafai ona e 'aina so o se cereal, sei vagana ai semolina, ate ate, iʻaʻai i totonu o lau lava sua, vine ma le meli i ni mea laiti. Toetoe e aunoa ma ni tapulaa faʻapitoa, e mafai ona 'ai le zucini, paukini, kukama, tamato ma le isalaʻelu.

E mafai ona e 'aina se sooga faapitoa poʻo ni lole lole mo le maʻisuka, mea inu inu, kuka mai fualaau mamago poo le suamalie fou. Mo le suka maualuga, o le pulupulu o le rose, kofe i le susu ma le lauti ma currants ua fautuaina. Mo tagata e maua i le maʻisuka, e fautuaina e aofia ai le atisitoke a Ierusalema i au meaʻai, aua o lenei fualaau aina ei ai insulin masani.

A o leʻi faia le taumafataga, e fautuaina e inu se tasi ipu tioata o le compote ina ia sili atu ona lelei meaʻai. E mafai ona e kuka kuka i totonu o le vai faatasi ma le faʻaopoopoga o le suauu manogi, ma filifili falaoa mai le cereal poʻo le pala.

Mulimuli i le taumafa e tatau ona faia mo le tasi pe lua vaiaso, a maeʻa e mafai ona e faia se malologa puupuu. Ona tatau loa lea i le tagata maʻi ona toe faia le kosi.

Ia mautinoa ia faatapulaa le aofaiga o masima i ipu. O oloa e mafai ona kuka, uʻu, tunu ma e masani ona falai. O le a fesoasoani le Xylitol e sui ai le suka; e faatagaina le fructose i se tapulaa faʻapulaaina.

Faataʻitaʻiga mo le aso

Mo tagata maʻi taʻitasi, o loʻo lisiina se lisi maʻoti mo le taimi atoa o togafitiga, ae fautuaina e faamasani oe lava i se taumafa talafeagai:

  1. Mo le taumafataga o le taeao, e fautuaina e 'ai le 100 g o le siʻisi sisi, paluga cheese cheese 150 g, falaoa 150 g ma nisi o vine. Mai mea inu - kefir ma le kinnamon 200 g poo le yogurt masani e aunoa ma ni mea leaga.
  2. O le lona lua o le taeao e aofia ai le falaleti poo le pela o le bela 200 g, moa po o vela fillet 100 g, suamalie suamalie ma fualaau suamalie 100 g ma pi (pi) 60 g.
  3. Mo le 'aiga o le aoauli, e fautuaina e' ai le kuka suamalie 250 g ma fualaau aina 150 g.
  4. I luga o le lauti, e fautuaina le 'ai o le sisi siʻi, Ierusalema atishoke ma ni fatu, paluga falaoamata 150 g ma fualaau faisua po o fua.
  5. O le taumafataga o le afiafi e aofia ai le 200 g fualaau faisua, lapisi o lapiti po o iʻa 150 g.
  6. I le po, pe ae lagona le fiaai, e mafai ona e inu 200 g kefir i le kinamona.

I le lisi o aso taʻitasi, e mafai ona e aofia ai se ipu ma le pollock, lea ua saunia mai vaega nei: pollock, olive olive, radishes, kirimoli mumu, aniani lanu meamata, sua o le tipolo. O vela ma aniani e tatau ona tipi ma tuufaatasi ma le sua o le tipolo, masima ma le pepa. Ona fufui lea o le fusi matala ma liligi i ai le saumalie i luga ae lei auauna atu.

Faʻateleina le suka o le toto, e fautuaina e kuka se omelet ma le faaopoopoina o le broccoli ma fuamoa o le salu. Mo lana tapenapenaga o le ae manaomia ni kulimi se 3, o sina tamai sukalati, sua o le tipolo ma le suāuu suauu. Faʻamuʻu fuamoa i le masima ma le sua o le lemoni ona faaopoopo lea o le broccoli gaosi ia i latou. Liligi le omelet i totonu o se pani i le suauʻu vevela ma kuka ai mo le 5 minute.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol

Cholesterol e maua i le tele o le toto, ate ma le faiʻai. E talafeagai mo le faʻatinoga masani o le faʻaogaina o le tino, le fausia o sela fou ma le gaosia o hormones. O le tino o le tagata lava ia e maua mai ai le tele o le tele o lenei vailaʻau, ae faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o nisi mea taumafa e mafai ona gaosia tele.

Fesoasoani e faateleina le cholesterol toto:

  • uiga faʻamaoni

  • ulaula
  • faʻamaʻi pipisi
  • mamafa ma le ofoofogia,
  • faʻalavelave masani
  • umi faʻaletonu o le tino.

Faatasi ai ma le tele o le cholesterol, e te manaʻomia meaai e maua i luga o le fiber content, lea e maua i fualaau faisua, pata ma fua.

E faatagaina e 'ai ia meaʻai:

  • Fualaau fou pe mafai ona kuka
  • vine
  • falaoa falaoa falaoa,
  • fualaau faisua
  • vevela i luga o le vai
  • lanu meamata poo lauti,
  • fuamoa
  • sea ​​sea.

E le gata i lea, faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol maualuga, e mafai ona aofia ai le tagata maʻi i le taumafataga e kuka ai meaʻai po o ogaumu-umu tao, otaota, pateta ma fualaau suamalie susu.

Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol maualuga, o le lisi e tatau ona aofia ai aano o le aano e aunoa ma le paʻu, vine, avocados, beets ma le suauu. E le fautuaina e 'ai ni mea suamalie suamalie, meaʻai, susu semolina, meaʻai gaʻo ma le kolani, meaʻai suamalie po o le ulaula ma le maualuga o le cholesterol.

Faʻataʻitaʻiga mo le aso ma le tele o le cholesterol:

  1. Mo le taumafataga o le taeao, buckwheat ma le pata poʻo fuamalie ma lauti.
  2. Mo le taumafataga o le aoauli, fualaau faisua ma le suauʻu olive ma gafa po o le launiu ma le apu.
  3. Mo le taumafataga o le aoauli, o le kuka o le vaomatua, o le karite paʻu i totonu o le suauu ma fualaau aina.
  4. I luga o le lauti, e fautuaina e inu se teuteu o le rose ma 'ai le fala fala.
  5. Mo le 'aiga o le afiafi ma le maualuga o le cholesterol, e fautuaina le kukaina o se salalaʻau fualaʻau ma laʻau, iʻa tunu ma lauti ma susu.

O a ituaiga meaai e le mafai ona 'aina

O mea e faʻaleleia ai le kulukose o le toto:

  • pasta
  • gaʻo susu
  • puff pastry ma tao tao,
  • oloa gaosi susu,
  • ulaula meaʻai
  • sipuni
  • ituaiga o meaʻai ma iʻa,
  • puipuiga.

E matua faʻasaina le 'aiina o meaʻai vave, meaai falai, fusi falai ma meaʻai talafeagai.

Afai e te vaʻavaʻai meaai faasaina mai le meaai ma 'ai lelei, e mafai ona e faʻafoʻi le kulūkose ma puipuia le atinaʻe o le maʻisuka. A maeʻa le faʻamautuina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, e fautuaina e faʻatapulaʻa meaʻai e fesoasoani i lona faʻaopoopoga. Faʻatasi ai ma le maualuga o le cholesterol e avea o se faʻasolosolo ina ua maeʻa togafitiga, e tatau ona e taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma faʻaitiitia uiga leaga.

E mafai ona 'ai le uke i le maualuga o le cholesterol?

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

O le kulimi o se tasi lea o oloa e sili ona aoga mo tagata, lea e fesoasoani i le faʻafaigofieina o gaioiga e tutupu i le masini vai, aveese toxins mai le tino, ma maualalo ai le cholesterol toto.

O nei mea totino uma e sili ona taua mo i latou o loʻo i ai faafitauli i le maualuga o le toto maualuga, talu ai o le mafuaʻaga o lona foliga mai e masani lava o le i ai o pamu cholesterol i totonu o vaa. E foliga mai o se taunuuga o le faateleina o le aofai o le cholesterol i le tino o le tagata.

I le tele o mea, o le cholesterol e faʻapupulaina i na nofoaga o toto toto na faaleagaina muamua. O lenei mea e matua faʻamalamalamaina ai le lumena o le auala o le vaa ma faʻalavelave tele ai le tafe toto. A 'ai le kulimi, e mafai ona aloese mai lenei tulaga. E le gata i lea, o le i ai pea o le pauki i le taumafataga o le a fesoasoani e aloese ai faʻamaʻi e pei o:

  1. Maualuga maualuga
  2. O le maʻi suka
  3. Urinary tract diseases
  4. O ituaiga uma o maʻi o le ate.

Cholesterol ma le maʻisuka

Tagata faʻapitoa e gauai tele i le faʻaleleia o le cholesterol i le maʻisuka. E mafua lenei mea i le mea moni o le maʻisuka e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atiaʻe o maʻi cardiovascular, lea, i le isi itu, e atiaʻe ma le maualuga o le cholesterol. O le mea lea, e taua le pulea o le maualuga o lenei tino i le maʻisuka.

O le mea masani, o tagata e maua i le maʻisuka e mafua mai i le faʻaitiitia o le lipoproteins maualuga (HDL poʻo le "lelei" cholesterol). E le gata i lea, o le maʻisuka e masani lava ona maualuga le maualuga o le lipoproteins (LDL poʻo le "leaga") ma faʻamaʻi faʻatusatusa i tagata sili ona soifua maloloina.

Ua leva ona iloa e fomaʻi se sootaga i le va o le maualuga o le kulukose ma le cholesterol. E tatau ona maitauina o le suka e le faateleina ai le cholesterol, ae o se taunuuga o suiga i le vailaʻau oona i le maʻisuka, malosi, gaioiga o le ate ma gaioiga, o suiga o le cholesterol e suia foi.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E tusa ai ma suesuega, o le maualuga o le maualuga o le cholesterol maualuga i totonu o le toto, o le tele foi lea o le tulaga lamatia o le atiae o le maʻisuka ituaiga 2 ua faaitiitia, ma le isi itu.

Faʻataʻaiga o le ituaiga "leaga" o le cholesterol e faigofie i le fale ma e aofia ai, muamua, i se taumafataga lelei e fausiaina. O se taumafataga tatau e fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol i tulaga faatauaina e masani ai mo se tagata soifua maloloina.

O le lelei o meaai paleni o se auala foi e aloese ai mai le gasegase o le thrombophlebitis, atherosclerosis, o le fatu, ma le stroke.

Paʻu elemene

O na oloa, lea e aofia ai le tele o filo ma meaʻai, e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol maualuga. O nei mea e aofia ai fualaau faisua, o le aoga sili lea o le avanoa mo le taumafaina e toetoe o le tausaga atoa, e mafai ona seleseleina mo le faʻaaogaina i le lumanai, e taugofie tele.

Mafaufau i mea aoga o le pauki: o se maualuga o meaʻai o le vaitamini A e fesoasoani e faʻaleleia atili ai le faʻaleleia, faʻaleleia le galalaina. Faʻafetai i le faʻaaogaina o kulimi, e mafai ona faʻaumatia le tele o le gaʻo ma faʻaititia le maualuga o le ava malosi i le toto. O le pulupulu o loʻo faʻaleleia lelei, e fesoasoani i le siakiina o ipu eseese. O le filifiliga sili mo le 'aiina o le pini o le vaitau lea pe a maeʻa se taumafataga o aano oona.

O le kulimi o loʻo i ai le aʻafiaga o le tino, lea e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins, toxins ma residua cholesterol. E tupu lenei mea ona o le i ai o pectin fipa i le paukini, faʻasaʻo le toto maualuga, faʻamalosi puipui o toto toto, faʻamaonia le paleni o le vai ma le masima i le tino.

O le isi oloa e faʻamalosia ai le puipuiga o le tele o faʻamaʻi, e fai ma faʻataʻitaʻiga, mai le tuberculosis ma le pyelonephritis, e aofia ai le tele o le uʻamea ma le vitamini T, faʻaleleia le metabolism, faʻasaʻoina le toto, faʻapipiʻiina le tino, e maua ai le aʻafiaga ma le masani ma mu, manua, fusi ma le eczema.

E ui i ona aoga aoga, i nisi tulaga e tatau ai ona 'ai le kapini i ni vaega laiti ma iloiloina ma le totoa taunuuga:

  • Gastritis O le faʻaaogaina o se fualaʻau e faʻatagaina mo naʻo se faʻamaʻi i le faʻamagaloina,
  • Hyperglycemia. E le faasaina le maʻi suka i le 'ai o le uke, ae e tatau ona e mafaufau i taimi uma o le paluga o se fualaʻau e aofia ai le tele o suga masani. O le mea lea, faatasi ai ma le maualuga o le kulukose toto, e lelei tele le teena o palukiniki mo sina taimi,
  • Faʻaleagaina o le paleni-faavae. O le fualaau faisua o le a faʻaleleia ai le alkali o le tino.

Cholesterol Paʻu

Fualaau faisua e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le cholesterol o le toto e mafai ona faʻaaogaina uma e le gata ma faʻasaoina.

E taua le manatua o le taimi e saunia ai meaʻai, e le fautuaina e faʻapipiʻi mea vevela, ituaiga uma o faʻasaʻo, ao latou faʻalauteleina le manaʻo o le tagata ma mafai ona taʻitaʻia ai.

E le gata i lea, o meaai tele e mafua ai le faateleina o le ate, lea e maua ai le cholesterol le maloloina.

I le paukini, e mafai ona e faʻaaogaina toetoe lava o ona vaega uma e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto:

  1. Fatu E aofia ai le tele o elemene elemene aoga e fesoasoani i se aafiaga lelei i le tino. O lenei mea ua faʻaalia i le faʻaitiitia o le aofai o le cholesterol leaga ma faʻatumu ai i le lelei. O le tuufaatasiga o fatu elekeni e aofia ai le zinc, lea e faatumauina faiga masani faalemafaufau, e afaina ai le tulaga o le lauulu, ma faalauiloa foi le vave faamalolo o manuʻa. O le isi mea lelei o le pumpkin o lo latou aoga aoga i luga ole ate ma talo. Latou te faʻalavelaveina le malosi o aʻafiaga i fafo ma totonu ole tino. Palukin fatu e 'aina faʻatau pe falai,
  2. Pulu o le uka. Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol, e manaʻomia e se tagata ona 'ai e le gata i fatu, ae o le paluga o se fualaau faisua, lea e pasi atu i se mea e faʻaleleia. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o loʻo i ai le tele o mea aoga, o loʻo i ai se nofoaga faapitoa o loʻo nofoia e phosphorus, uʻamea ma sima uʻamea, lea i le auala sili e aafia ai le faagasologa o le hematopoiesis. Faʻafetai i lenei mea, o le faʻaaogaina o le uka ua fautuaina e le gata mo le cholesterol, ae faʻapea foʻi ma le puipuia o le anemia,
  3. O le suauʻu palu. O lenei oloa e maua ai se aoga aoga i le ate, e mafua ai le gau o le mamafa. I le faʻaopoopoga, o le suauu pamu e faʻaleleia ai le toto, e fesoasoani i le feagai ma prostatitis ma aveesea ai cholesterol leaga.

I le avea ai o se faʻaopoopoga i aso uma i le taumafataga, e mafai ona faʻaaogāina le suauʻu pamu i laei mo cereal, paluga pateta, ipu poʻo ipu salakeke.

O le mea lea, o le pailakin e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol i le toto o se tagata, e tele ana iloiloga lelei ma faʻaaogaina i fualaau mo ipu eseese.

O meatotino aoga o le pauka o loo talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Faamanuiaga ma le afaina

E masani ona fautuaina le taumafaina o le pumpkin mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto. Faatasi ai ma le lautele o isi mea aoga o le pauki, e tatau ona e aumaia:

  • Paʻu mamafa. O le mamafa o le pa'ū e maua e ala i le faʻaleleia o faiga faʻasolosolo, aveeseina o toxins, faʻaleleia le faʻatinoina o le vaega o meaʻai.
  • Normalization o le ate, talo.
  • Faʻasalaga o le suavai, faʻamamaina o le fula o le tino.
  • Maualuga taumafa elekisi fautuaina. O le masani ai e 'ai e faʻasalalau ai seoli, faʻaumatia uiga faʻaalia.
  • Faamalosia puipui o toto toto.

E le gata i lea, o le 'aiina o meaai, lea e aofia ai le elekiki, e faʻaleleia ai le malosi o le tino, malosi galue, ma le malosi atoa.

Ae e le tatau ona tatou faʻagaloina o le tele o le faʻaaogaina o fuālaʻau manogi e mafai ona afaina ai le tino:

  • O pulu o fatu o loʻo i ai se aofaiga tele o le elemene e mafai ona faʻaleagaina ai le nifo. Ina ia puipuia aʻafiaga leaga, e manaʻomia lenei oloa i ni tapulaa faʻapulaʻa.
  • Aua nei 'ai meaʻai ma gastritis e fesoʻotaʻi ma le maualalo o le eletise, faʻapea foʻi le colic gastric.
  • E le fautuaina le paukini e aunoa ma se vevela vevela, o lona uiga, lanu.

O se fomaʻi masani e toetoe lava leai se faʻailogaina i le taumafa. O le kulūlū ma le maualuga o le cholesterol ua faʻavaeina o ia lava e avea ma vailaau sili ona mataalia ma e le faʻaleagaina.

Fualaau suamalie ma viburnum

O le pasene o viburnum fou ma le pauka o fatu o le a fesoasoani e faʻaititia le cholesterol, faʻamalosia malosiaga, ma faateleina le leo o le tino, ma faʻaleleia le tulaga o le paʻu. Ina ia saunia se paluga maloloina, ia taʻi lua selau kalama o vine i totonu o se sieve, ma aveesea ai fatu. Faaopopo le aofaiga tutusa o fatukena o fatu o loʻo tosoina ma faʻapala i totonu o se mea e teu ai manu i le mea ua maeʻa.

Faʻaauau le faʻafefe o le paʻu i se nofoaga malulu mo le tele o itula. E tatau ona e ave le vailaau i aso uma i le aofaiga o le sipuni se tasi. E tatau ona faia lenei mea i se taimi lata mai ao lei faia meaai autu. O le umi o togafitiga e tasi le masina. Afai e tatau ai, e mafai ona toe fai i le lua i le tolu vaiaso.

Meli togafitiga

Paʻu o le cholesterol e aoga ma fou. Ina ia faʻamalosia ma faʻamamā le lapisi o kululalala, e fautuaina le faʻaaogaina o se salati malu o fualaau faisua e masani ona faʻaleleia i le manava o le meli masani i aso taitasi mo le masina. Ina ia saunia lenei meaʻai maloloina, ia faʻafefiloi lua punetini o le pulupulu i luga o se mea lelei ma faʻaopoopo le aofaʻi o oloa gaosi i le mea e tupu ai.

E fautuaina e 'ai se salati i totonu o se manava gaogao, luasefulu i le tolusefulu minute ao le i faia le taeao. Aua le 'ai pe inu vai ao leʻi faʻaaogaina. E fautuaina e faaauau togafitiga mo le masina. E taua le manatuaina o le mea pito sili ona taua - o le pumpkin e faʻaitiitia le cholesterol faʻaaogaina pe afai o meaʻai leaga e maua i le gaʻo o meaola oona e le aofia ai le meaai.

Faamamaina o taumafataga

O le taumafataga o le cocktail, o le autu o lea mea o le pauka, e maualalo ai le cholesterol, faʻaleleia le galuega o le ate, ma faʻamalosia le tafe o le talo. Ina ia maua se vai inu maloloina o le a e manaʻomia:

  • Lua laulau punetipi o pipi fualaʻau fou.
  • Se sipuni tele o le sua o lemoni masani.
  • Se sipuni sipuni o le meli.
  • O se ipu tioata o loʻo vai pea.

Tasi le ukiniki i se mea faʻaleleia poʻo se mea e teu ai meaʻai, faʻaopoopo mea e totoe, faʻafefiloi lelei. E manaʻomia lou inuina o se vai e faʻaitiitia ai le cholesterol ao le i faia le taumafataga muamua, aʻo tatau ona lelei le taumafataga o le taeao ma lelei.

Palukin porridge

E tutusa lelei le aoga o le kulimi eletise mo le faʻaitiitia o le cholesterol, faʻamamaina ma faʻamalosi vaʻa, faʻaleleia le faʻatinoina o le mea e gaosia ai le meaʻai. Ina ia saunia lenei mea suamalie, e tatau ona e tipiina i ni fasi vaega lua selau kalama o le pulupulu, faʻafefiloi ma le tolu laulau punetini o le keke, oati poo le araisa, faʻaopopo le vai, faʻapipiʻi seia faʻavela.

Ina ia faʻaleleia le tofo o le meaʻai ua maeʻa, e mafai ona e faʻaopopo le meli masani, sina masima masima, meaʻai poʻo mea manogi. E tatau ona e taumafa i aso uma mo le masina. O le taumafaina o se taumafataga maloloina e fautuaina e pei o le 'aiga o le taeao. I lenei tulaga, e tatau ona e lafoaia le lauti ma le kofe, e inu i le taeao e te manaomia naʻo le vai mama poʻo se faʻafefete o afu rose.

Slimming soup

O le faʻaauau ona faʻaaogāina o le kuka suamalie o le a fesoasoani i le vave faʻatuina o se metabolism, faʻaumatia ese pauna.

Ina ia saunia lenei meaai maloloina ma le lelei e tatau ona e saunia le selau kalama o vaega nei:

Otioti fualaau faisua i ni vaega laiti, faaopoopo vai, faapuna seia kuka. E faʻavae i luga o le fua, e mafai ona e faia sou sua mamae. Ina ia faia lenei mea, solo le falaoloa maeʻa seia oʻo ina lamolemole. E fautuaina e 'ai le suimui e aunoa ma le faʻamasusu ma masima, ae afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopoina nei mea.

Paʻu falaoa

Mo i latou e mananao e faatumauina le mamafa i totonu o le tulaga masani, o le a fesoasoani le fua o le falakeni keke. E mafai ona e faʻaaogaina lenei oloa i aso uma, ae ia taofia le faʻapipiʻi o le mamafa o le tino, e tatau lava ona faʻapulaʻa lona aofaiga i le taumafataga. Ina ia faia falaoa, e tatau ona e saunia vaega nei:

  • Se sipuniti masima.
  • Se sipuni tele o le suka.
  • Half o le sipuni sipuni o pata pata.
  • Tasi ma le afa ipu falaoamata.
  • Lima kalama o le fefete masima.
  • Tasi le selau karamu o le pulupuni pipi.
  • 80 mililiters of water.

Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona e oloina le uka i se tulaga mama, ona faʻafefiloi ai lea o mea e maua, tapuni le paluga paluga, tuu mo sina taimi i se nofoaga mafanafana. A maeʻa pe a ma le tolusefulu minute, tuʻu le falaoa i le pepa ma tao ai seia maeʻa.

O le kulimi o se fualaau tulaga ese, i luga o le faavae e mafai ona e kukaina ai le tele o vasega muamua ma le lua, meaʻai, meainu. O le faʻaauau ona faʻaaogāina o se fualaau o le sola o le a fesoasoani i le faʻamamaina o le tino i vitamini, faʻateleina lona malosi ma tumau ai le malosi. A filifilia se elekeni, e taua le manatuaina o fualaau aina e ola aʻe i le fale e maualuga le aoga.

Faʻavaega, faʻamanuiaga ma faʻalavelave o suauu

O lenei fualaau faisua o se faleteuoloa o vitamini ma microminerals. O latou gaioiga agavaa ma le faʻatusatusaga e lautele atu nai lo isi fualaau faisua. O fua e matuā matagofie lava i elemene. O nei fualaau faisua e aofia ai mea aoga:

  1. Tatalo o vitamini B uma e iai se aafiaga lelei i le setete o le tino, ate, paʻu, lauulu.
  2. Vitamin A ma carotene - e tele taimi e sili atu nai lo Karoti. Aafiaga aoga i luga o le vaʻai, e nafa ma le tuputupu ae.
  3. Vitamin E e tocopherol, ma C o se antioxidant.
  4. Laititi-suʻesuʻe vitamini T, carnitine, lea e fesoasoani e faatumauina le mamafa masani.
  5. Vitamin K, lea e maua ai le totoina masani o le toto, e puipuia ai le gasegase i totonu o vaa.
  6. Pectins ma fiber, faʻafiafiaina o le gaʻoina. O loʻo i ai fiber ma pectin e faʻamaʻape ai pusa cholesterol.
  7. O le suauʻu o lo oi totonu o fatu e mauʻoa i mea gaʻo (oleic, stearic, linoleic), latou te faʻaitiitia ai le cholesterol toto.
  8. Phytosterols, faʻamautinoaina o le galue masani o le fatu.
  9. Macro- ma microelements: zinc, magnesium, seleni, iron, copper, potassium, cobalt, sodium, iodine, fluorine.

E fautuaina le suauʻu mo maʻi mama, e fai ma togafitiga mo faʻamaʻi ate. E talafeagai mo le faʻamaʻi o le uluaʻi masina muamua o le maitaga, mo le alofa, mo paʻu o le paʻu, paʻu ma le siama, e fai ma puipuiga o le maʻisuka ma le maumaututu. E faʻaaogaina foi mo gasegase e pei o le manava o le manava ma le gastritis. Faatasi ai ma le faamaloloina o meatotino o lenei oloa ua taua foi o le taofiofia o le faagasologa o le suia o le masini.

Pe sili atu le maualalo o le cholesterol? E le masalomia! O le faagasologa o le tuufaatasia ma le aveesea o le cholesterol e faatonutonuina ai le vitamini C, lea o loo i ai i le tele o fualaau aina. Vitamin PP ma le B3 e faʻaumatia lalo o le cholesterol, ma le magnesium, cobalt ma le iodine e maua ai le maualuga o lipid leʻo. O le tele o le pectin ma le fiber e faafaigofieina ai le faagasologa o le faʻaaogaina o gaʻo mai meaʻai.

O soa masani o le atherosclerosis o le maualuga o le toto ma le maʻi fatu. Potassium ma le 'apamemea, lea e tele naua i lenei oloa, faʻasaʻo le edema, faʻatonutonu le gaioiga o le fatu fatu, faʻavaivaia le malosi o vaʻa toto ma fesoasoani i le aveeseina o faʻamaʻi maualuga.

O le kulupa, faatasi ai ma le vaitamini E, o loʻo i ai ni meatotino faʻasao. O le filotosterols o se auala masani lelei e puipuia ai le atherosclerosis. E faʻamaonia ai o le taumafaina o le 100 grams o le pulp mo le 30 aso e mafai ona aumaia le cholesterol i mea masani.

O le mea lea, o lenei vailaʻau o le vailaau e faʻaitiitia ai le cholesterol, e puipuia ai le atherosclerosis, aveesea ai toxins, aveese le edema ma le pulou, ma o se punaoa o tryptophan - o le faavae o le "hormone of happiness".

E ui i le tele o talanoaga e lelei le pumpkin mo le maualuga o le cholesterol, o loo i ai pea ni lapataiga faapitoa mo le 'aina o lau fualaau fiafia. E pei lava o soʻo se oloa, e tatau ona faʻaaogaina pikiakini fatu ma pulupulu e tatau ona faʻaaogaina i le faʻalelei.O le suauʻu e mafai ona afaina pe afai:

  • colic,
  • gastritis ma le maualalo o le acidity,
  • elemene-base le le atoatoa
  • o le maualuga o le suka i totonu o le toto, pe afai e faʻaaogaina i lona tulaga masani, e aunoa ma se vevela vevela.

O aʻafiaga o loʻo aofia ai i le pikiakiki e matautia foʻi mo le nifo.

Metotia o le talosaga

Mo togafitiga togafitiga, ua fautuaina e naʻo le 'ai o ipu ma le faʻaopoopoga o pipi ma le suauu. E mafai ona:

  1. Paʻu ma le meli. Pipi le uʻau i totonu o le umu ma 'ai ma le meli. Afai e te maʻi i le meli, e mafai ona e suia i se vaega itiiti o le suka. O se oloa gaosia e palu ma le meli po o le suka e mafai foi ona faʻaaoga e avea o se meaʻai.
  2. Fualaau aina mama. Mo ia, e fautuaina e filifili fualaau faisua o ituaiga e le faʻasalaina ma aua nei faʻaoga masima i taimi o kuka. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopoina se laʻititi o le keleka poʻo laau iti.
  3. Porridge. O suamalie suamalie ua matua suamalie, ma e mafai ona saunia uma i le vai ma le susu. Uu ma tipi i se vavae, faʻapipiʻi le pulupulu i le paluga kuka na kukaina seia oʻo ina toetoe a sauni ma o le mea e maua ai le meaʻai e tuʻu faʻatasi mo le 3 i le 5 minute. O le tele o oloa e ave e tofo ai. E mafai ona e faʻaopopo se vaega itiiti o le kapuni ua kuka i lau meaʻai e sili ona e fiafia i ai.
  4. Meaʻai. E mafai ona e faia le pamu kapuni pe faʻaaoga le oloa faʻatasi ma aano o manu, pateta ma isi fualaau faisua.
  5. Fafaga I totonu o soʻo se tusitalafaʻatasi e mafai ona e mauaina le tele o fualaau mo keke keke, keke poʻo muffins. O nei talatalanoaga e le gata e aoga, ae maua foi se tofo lelei. O se faʻaopoopoga faʻateleina o le falaoamata falaoamata o falaoamata e aofia ai le itiiti ifo o kalori ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le gaʻo.

O le ulufale atu i le lisi o meaʻai o loʻo i luga o le a lava lea e maua ai se togafitiga faʻapitoa. O se vaega o tagata o loʻo mautinoa o meaʻai e le mafai ona avea ma vailaʻau e mafai ona fautuaina ni nai fua mo togafitiga:

  • 'ai le 2 i le 3 sipuni tele o le pipi mata poʻo ni nai fasi fasi fasi fualaau faisua aʻo leʻi' aʻai,
  • inu le tasi vaetolu o le ipu vai i se taimi e le o toe mamao.

Pe a taitaia le togafitiga o le pamu, e tatau ona manatua o le togafitiga ma se oloa gaosia mo faamaʻi o le manava ma le totoga e tatau ona faia ma le faaeteete: o le pulupulu muamua e mafai ona faaosofia ai le faigata o le togafitiga.

E mafai ona e suʻe se fofo mo togafitiga ma viburnum ma le meli. O nisi punavai e fautuaina ai le suaina o fatu mo lenei fua, ao isi fautuaina e faaaoga le tino. O nei faiga e tutusa lelei. E fautuaina e ave:

  • 100 g o pulupulu po o fatu ua gaosia,
  • 200 g o fua o fualaau o viburnum,
  • 2 sipuni tele o le meli.

Faʻamuʻu mea uma i totonu o se mea faʻapipiʻi, ma tuu i totonu o se pusa tioata, tapunia mo se aso i totonu o le pusaaisa, ona 'ai lea i aso taʻitasi i luga o le sipuni i luga o se manava gaogao i le taeao. E taua le manatuaina o viburnum e maualalo ai le toto maualuga, ma o togafitiga e maua ai e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete ma se faʻaogaina o le vavave.

O le faʻaopoopoga masani o palukiniki i le lisi o le a fesoasoani e faʻaititia le cholesterol ma faʻaleleia atili le manuia lautele. Ae, e ui lava i faʻamalologa o meaʻai o le fualaau faisua, e tatau ona manatua e na o meaai e le mafai ona faʻaumatia ai le gasegase o le cholesterol ma e le mafai ona e teena le inuina o vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi.

Palukin recipes i lalo ifo o le cholesterol

O le kulūlū e faʻaitiitia le cholesterol pe a oʻo i le lanu

O le faʻaaoga masani o le oloa e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins matautia mai le tino. Ina ia faasaoina le tele o vitamini ma minerale pe a mafai, e tatau ona e kukaina le uka mo le cholesterol e tusa ai ma fualaau.

  1. Palukin fatu ma viburnum ma le maualuga o le cholesterol. Mo le kukaina, oe manaʻomia 200 g o viburnum vine, fufulu i totonu o se sieve poo le nutimomoia i totonu o se mea e teu ai. Ma le isi, faʻaaoga le gau, e tatau ona e suʻeina le sua mai le masini. 200 g paina fatu e paʻu ma tipi. Faʻafefiloi le vai viburnum, o le pauki ma le sipunipuni o le meli masani i totonu o se ipu tioata, faʻafefiloi lelei. Ave le 10 g i aso uma. O le umi o le faʻatagaina e le silia le 1 masina.
  2. Paʻu ma le meli. Grate 70 g o le vaega vaivai o le pauki i totonu o se sieve poo se penisini lelei. Faʻafefiloi ma le 10 g o le meli masani ma faʻafefiloi. Ave 1 le sipuni 1 taimi i le aso mo le sili atu ma le 1 masina.
  3. Fugalaʻau fou. 150 g pileda elekene e tatau ona gaosia i totonu o se mea e gaosia. Faʻasalaga, faaopoopo i ai ni nai fasi fasi pi po o le apu. Aumai le faʻafefiloi o le vai i le 300 ml. faʻaalu 1 taimi i le vaiaso.

O le oloa e leiloa lona aoga pe a maeʻa togafitiga vevela, o lea e fautuaina ai e kuka ai i se mea masani. Mo le teuina o le uka, e mafai ona e faʻamaisa, ao le tino e toetoe lava a le suia.

Faaiuga

Chokelerol kulimi keke e faigofie ona toe gaosia i latou lava i le fale. E taua le mafaufau i le lisi o faʻasalaga ma le faʻaaogaina le oloa pe'āfai o iai. Afai e leai se faʻalavelave a le tagata maʻi i le togafitia o le cholesterol ma le kuluna, ona masani lea o le faʻaaogaina o le oloa o le a fesoasoani e faamama le tino o mea leaga.

Palukin fatu ma viburnum ma le maualuga o le cholesterol

200 g o le viburnum e tatau ona ufiufi i luga o se sieve e faia ai se suamalie moa, fufulu fasi elekene fatu i totonu o se paluga suamalie, faʻafefiloi viburnum ma fatu, faʻaopoopo le meli, sili ona lelei.

O sea paluga e tatau ona teuina i totonu o le pusaaisa, ave le 1 sipuni i aso taitasi mo le masina, sili atu aʻo le i taumafa.

Fugalaʻau fou

Otioti le fualaau faisua i fasi pepa, e mafai ona e faaopoopo ni kāloti po o ni apu, tipi i totonu o se paluga, faamama le paluga pateta ma vai. E mafai ona e vaʻaia ma mea manogi e faʻamalieina. O le suauʻu kulupulu e tatau ona onā i luga o se manava gaogao. Aua le teu se mea inu i totonu o le pusaaisa.

O meaʻai faʻamalosi-meaʻai e mafai ona maualalo ai le cholesterol. E maua le salu i le tausaga atoa, e mafai ona seleseleina mo le faʻaaogaina i le lumanai. E lelei ona tuʻuina atoa, o le tipi e mafai ona faʻamaʻi, mai lenei mea o le a le maumau ai ona faʻamalologa. Mai ikiniki kuka e mafai ona e kukaina le tele o ipu maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga