E mafai ona 'aina ituaiga eseese o sausagesi ma le maʻisuka ituaiga 2, faʻailogaina, tulafono faʻaaoga, index glycemic

E i ai ni sausage o le maʻisuka ua vaʻavaʻaina e pei ona faʻatagaina poʻo faasaina?

O maʻisuka uma e tatau ona feagai ma faigata o le fatuina o le meaai saʻo meaai. O le mafuaʻaga lea, e masani ona tulaʻi mai ni fesili e uiga i le mafai ona faʻaaogaina ituaiga o meaʻai ma ipu.

O le masani masani a le tagata i le tele o mataupu e tuʻuina atu i le siʻusiʻu, saisaisi poʻo sausaisi. E mafai ona e aveina faatasi ma oe e avea o se meaʻai mo le galuega pe vave ona faamalieina lou fia 'ai pe ae foʻi mai i le fale.

E faʻatagaina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2?

O le a se mea e tatau ona ou tilotilo i ai pe a filifilia meaai?

O meaʻai talafeagai i le maʻisuka o se tasi o vaega taua o le togafitiga atoa o le togafitiga. E tusa ai ma fautuaga faavaomalo, o le usitai i se meaʻai talafeagai ma se olaga malosi (gaioiga talafeagai) e tatau ona faʻaaogaina i vaega muamua o le atinaʻeina o le maʻi. O le mea lea, e tele lava ina mafai ona tumau le suka i totonu o faʻamaumauga masani.

E i ai taʻiala ma fautuaga e uiga i le sauniuniga o menus ma filifiliga o oloa. O le taumafataga mo le maʻisuka ituaiga 2 e le faatapulaaina ai le taumafa o na mea taumafa o loʻo i ai le tele o fiva ma vai. E masani lava, o nei mea e aofia ai fualaau faisua (sei vagana ai pateta ma leki). Faafetai i lenei vaega o oloa, o le gaosiga o le intestinal ua faaleleia atili, o vitamini e sili atu ona gaoia ma gaʻo gaʻo.

O togafitiga faʻamalositino ma le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa e fautuaina ai le tausisia o meaʻai laiti i ni vaega laiti. O le mea lea, o maʻisuka taitasi e tatau ona 'aʻai e tusa ma le lima taimi i le aso, ae i le taimi e tasi e faʻaititia ai le tele o mea taumafa e' ai i le taimi. I le tulaga lelei, o le tele o le mamafa e le sili atu i le lua selau limasefulu kalama. O se tasi o fesoasoani mo le maʻisuka o le vai ma le lauti mai le rose vao, lea o le a fesoasoani e faanatinati ai lou fiainu, faapea foi ma le faatoilaloina o le "sese" lagona o le fiaaai.

Fuainumera o fuainumera faafomai ua faailoa mai e sili atu nai lo le ivasefulu pasene o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mamafa tele. E le gata i lea, o le mamafa o se tasi lea o mafuaʻaga mo le atinaʻeina o togafitiga faʻaleaga. O lenei mafuaʻaga e mafua mai i le mea moni e faʻapea, o le gasegase e faalavelave i le masani masani o le gaosia o le insulini ile hormonone, lea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto. O le mafuaaga lena, o le faavae o le togafitiga o le faaaogaina o meaai maualalo-kalori faatasi ai ma se tapulaa taua o gaʻo kulū faigofie ma le tele o gaʻo.

Laulau faʻapitoa mo le maʻisuka ma le faʻamatalaga o faʻamatalaga manino o oloa e mafai ona fesoasoani i le fatuina o se lisi o aso taʻitasi. Mo tagata mamaʻi o loʻo feagai ma togafitiga o le inisalini, o le a aoga le faamasani i faʻamatalaga e uiga i le mea e tasi o le areto ma pe aisea e manaʻomia ai.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se oloa faapitoa o loʻo faʻaalia ai le fua o le faʻaopoopoga o le kulukose pe'ā uma ona faʻaumatia. O le mea lea, o le maualuga o lenei faailoga, o le saoasaoa lea o le a liliu mai ai gaʻo gaʻo i totonu o le suka. Mo le maʻisuka, e taua tele le filifilia o meaʻai e maualalo le faʻasologa o fuainumera.

I le mea na maeʻa, o le faʻamatalaga faʻapitoa o se oloa faapitoa e mafai ona suia luga ona o le faʻaopoopoga o mea eseese ma togafitiga vevela. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaopoopoga o meaʻai po o suka e faʻatupulaʻia ai lenei fuainumera.

I le auala lava lea e tasi, o le sologa lelei ma le gaosia o oloa.

Sausa ma sausages - ituaiga ma mea tuʻufaʻatasia

O le sose o se sooga e faia i luga o le tusitaai o meaʻai kuka.

I aso nei, o aano o manu e sui i le soya ua faʻaaogaina le faʻaaogaina.

Aʻo leʻi faʻaogaina, e fautuaina e vevela kukaisi, o lona uiga, faʻafefe poʻo fulu.

I aso nei i faleoloa e mafai ona e vaʻai i ituaiga eseese o sausaisi:

  • meaai taumafa na faia mai le maile poultry
  • suauu susu
  • tulimanu, lea e faʻaalia i le faateleina o meaʻai gaʻo ma le faʻamalosi, e ulaula
  • suamalie
  • ham-basedm
  • fomai tipitipi
  • ma le sisi.

O le eseesega i le va o nei oloa e le na o le tofo, ae i ai foi i le kalori mea o iai, tikeri o le gaʻo oona, faapea foi ma tekinolosi.

O vaega autu ia e fai ma sausa fou i aso nei o le malo ma le soya. E talitonuina o ia ituaiga mea e le o tauaveina ai a latou meatotino aoga e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foi i tagata soifua maloloina. Ma i lalo o le faatosinaga o le tele o mea taumafa faaopoopo ma mea e 'ai, o meaʻai paleni o sausages ua matua leaga lava.

O oloa soya o loʻo i ai i totonu o le gaʻolaʻo gaʻo faigofie, ma e mafai ona amataina ai le tuʻuina atu o le suka i totonu o le toto. E le gata i lea, o le tele o kalori o meaʻai ma sausage o loʻo i se tulaga maualuga.

E le gata i lea, pe a faʻaaogaina sausa, e tele mea taua e tatau ona mafaufau iai:

O se pasene tele o gaʻo eseese o loʻo i ai i ituaiga uma o siusa ma sausage.

O le tuufaatasiga o le malosi o le oloa atonu e fai ma sui o le maualalo o meaʻai i gaʻo, ae o le i ai o le masima i totonu e aafia ai uiga o meaʻai.

O le maualuga o le kalori o loʻo maua ai le oloa e le manaʻomia mo le taumafaina ma se taumafa maualalo-calorie.

Gaʻo suka

E mafai ona 'aina sauisi ma isi saua i le i ai o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2?

E pei ona faʻamaonia i luga, o se taunuuga o le faʻaalia i tulaga eseese ma le tuufaatasiga o ia oloa, o lo latou faʻaaoga i le atinaʻeina o le togafitiga e le manaʻomia.

O se tasi o ituaiga e sili ona saogalemu o le fomaʻi poʻo le maʻisuka sausage.

O lea ituaiga oloa e tatau ona faia faapitoa mai oloa gaosi ma e le tatau ona aofia ai ni meaʻai meaʻai leaga.

Ole tuufaatasiga o le malosi o sausaisi o le maʻisuka e tatau ona i le maualuga o le 250 kilokalo i le selau kalama o oloa, lea:

  1. Protein - 12 kalama.
  2. Fats - 23 kalama.
  3. Vitamini o le vaega B ma le PP.
  4. Faʻamatalaga elemene i le ituaiga o le uʻamea, calcium, iodine, phosphorus, sodium ma le magnesium.

O le faasinomaga o le faasinomaga o le oloa e maualalo - mai le 0 i le 34 iunite.

E mafai ona faʻafefete le kuka soka i le taimi o taumafataga o meaʻai ona o le maualalo o le aofaʻi o gaʻo ma le gaʻo maualalo (e tusa ma le 20-30 pasene o taumafa i aso uma).

O isi ituaiga o sausaisi e tatau ona aloese mai le maʻisuka, talu ai o le selau kalama o ia oloa e aofia ai le 50 i le 90 pasene o le aofaiga faatagaina o le gaʻo i le aso.

Fua mo le faia o saisi i le fale

O le meaʻai faʻaonaponei i aso nei e tele tagata, ma e le gata o le maʻisuka, e kuka ai ni meaai patino i le fale. O lenei mea o le a alofia ai le faʻaopoopoga o isi vailaʻau faʻafefiloi ma meaʻai, faʻapea foʻi ma le puipuia mai le faʻaaogaina o oloa maualalo.

E fautuaina le maʻisuka e saunia sausaisi o le maʻisuka lea e mafai ona manuia ai le tino ma faʻafefe ai le toto i le toto suka. E tatau ona manatu e oo lava i saisi kuka i le fale e tatau ona faʻaaogaina i se tapulaa faʻapulaʻa, e lua selau kalama i le aso e lava.

E tele suʻega mo le faia o sausagesi, ae mo meaai maualalo o le maʻisuka, e tatau ona tuʻuina atu i meaʻai ma sina gaʻo maualalo. O se filifiliga lelei o le moa gaʻo maualalo, lea ei ai le tele o le porotini ma le itiiti ifo o le gaʻo.

Ina ia faia ni salu i le fale, o le ae manaomia pe tusa ma le tasi le kilokalama o meaʻai o manufasi, o se ipu susu o susu, o se fuamoa, masima ma sina suka (e tusa ma le tolu kalama). Fai ni aano moa mai le moa, aua o lenei aano o manu e faalua ona pasia e ala i se suʻi meaʻai. Faʻaopopo le susu susu, fuamoa, masima ma suka i ai ma faʻafefiloi lelei. E mafai ona e faʻaaogaina se mea faʻaleleia ina ia maua atili ai le tele o toniga.

I le avea ai ma se afifi, e mafai ona e faʻaaogaina se ata tifaga po o se moli mo le taoina. Sausa pepa mai meaʻai ma meaʻai ua faʻafefiloi i totonu o le vai inu. O le gaosiga o le kuka e tusa ma le itula le umi, ao le afi e tatau ona faaitiitia ina ia le faʻafefe le vai lea e saunia ai le sose. E sili atu ona faigofie mo nisi o faletalimalo ona faʻaaogaina le kuka i totonu o le pata.

A maeʻa se taimi atofaina, e tatau ona tuʻuina i lalo o le vai taʻavale mo le minute ma maeʻa. E tatau ona fufulu le saisaisi i ni tapulaa faʻamapulaʻa ma le masani ai, a leai o le a le mafai ona aloese mai le aʻafia i le suka o le toto.

E faʻafefea ona e kukaina ni kuka soʻo e oe lava ia o le a taʻu atu i le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

E tatau ona ou teena sausa ma sausage mo le maʻisuka?

O se tasi o mea taua i le togafitia o le maʻisuka o se taumafa lea e tatau i le tele o gasegase ona pipii i le toetoe lava oo latou ola atoa, o lea e tatau ai ona e faia lau meaai i se auala e taulai atu ai e le gata i luga o areto ma calories, ae ia tineia ai foi lou fiaai e aunoa ma le faatupuina o lagona le lelei.

O le maʻisuka o se gasegase tuga, lea e masani ona o mai faatasi ma tagata e sili atu le mamafa, o mea ua fai ma vaisu i le tele o pusa pastry, sweets, meaai e faigofie ona loli, ma e maualalo foi le gaioiga faaletino. Ae peitai, e le o lona uiga e tatau ona e lafoai uma fiafiaga o le olaga ma ia 'ai na o fualaau aina ma fualaʻau. O le mea moni, o mea taumafa e faavae i laau toto e maloloina lelei ma e tatau ona aofia ai i le taumafa o le maʻisuka, ae o le tagata e muamua lava ona gafatia, ma o ia, e faaopoopo atu i fualaau faisua, e manaomia ona 'ai iʻa, aano o manu, meaola, ma isi mea, ma nisi laau totő pe a uma.

E mafai foi ona fai sauisi ma saisi ma le maʻisuka?

O le falemaʻi o meaʻai i le lotoifale ma le falaoa, marshmallows, sweets, falaoa ma sukalati na maua ai saisi faapitoa, saua ma sausage mo le maʻisuka. O le mea moni, o tagata e maua i le maʻisuka ua faʻatagaina e 'ai i meaʻai o aano o manufasi o isi ituaiga, ae sili atu le lelei e kuka ai, ae aua le falai. Taumafa i se vaega itiiti - 2 fasi falaoa i se taumafataga faatasi ai ma se salalaʻau fualaʻau, ae leai se mea i se ituaiga vevela vevela.

Talu ai e tele gaʻo i totonu o sausa, e tatau ona e filifili ituaiga eseese o meaʻai, ia manatua i le mafaufau le faʻatapulaaina o gaʻo manu (40 g i le aso). I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e tuʻuina atu saisi i le maʻisuka o le aoga matua ma le aoga faataitai, ma mo tamaiti aʻoga maualuga o le filifiliga pito sili ona lelei o le ave lea o sausago e oʻo i le 2 taimi i le vaiaso. E mafua mai i le mea moni e oʻo lava i saisaisi o le suka suka i totonu oa latou tuufaatasiga e aofia ai mea mama, o le sili atu lea e afaina ai le tino o le tagata.

O le faagasologa o le faia o sausages ma sausage mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e talitutusa lava i lana fua i le suka o le maʻisuka, ae o le anotusi o fuamoa ma le suauʻu i le mea mulimuli e faalua ona faʻaititia. O le tofo o lenei oloa o se peleti ma le maaleale, ma e le pei o saisaisi masani ma saisi, latou te le o iai le suka, ma e na o le kannamona e faaaoga mai mea manogi.

E tusa ai ma le GOST, o sausaise mo tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona faia mai le 40% o le pusi ma le 50% o puaa malosi, o le totoe 10% i tutusa tutusa o fuamoa ma pata. Mo tagata taʻitasi o loʻo tuʻuina atu ia ituaiga faʻafefiloi tuʻu 15 lita o susu.

O lea o le maʻisuka ma sausago o mea e fetaui, ae e sili atu le faʻatau o na oloa gaʻo, o lona faʻasologa o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. O lenei mea o le a fesoasoani e fuafua le fualaau o le inisalini, ae o le mea saʻo o le a sili atu ona saʻo le faʻatau naʻo meaʻai gaʻo.

E mafai ona ou 'aina le sose ma le maʻisuka?

O se toe iloiloga o le sili atu i le 7,000 mataupu tau suʻesuʻega o le sootaga i le va o meaʻai ma le maʻisuka na oʻo mai i se faaiuga manino: o le gaosia o meaʻai e le lelei.

O tagata maʻi e fiafia i ai: e mafai ona 'ai le sooga a le fomaʻi i se meaʻai? Na faaiʻuina e le World Cancer Research Foundation i le Iunaite Setete e faapea: "E i ai le malosi o molimau e faapea o manu ma sausage e mafua ai le kanesa o le kolone ma e leai se ituaiga o meaʻai e gaosia e le faateleina ai le lamatiaga. E fautuaina e aloese mai le keke, ham, sausaisi, salami, pipi moa ma isi sausa.

O le tali mai le pisinisi o aano o manufasi sa vave, na vave ona ia tali mai e sese le lipoti ma sa avea o se mea e puipuia ai meaʻai.

E toatele tagata e fesili: o le a le ituaiga sauati e mafai ona ou 'ai? Meat ma sausages e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le kanesa ma le maʻisuka. E le gata i lea, ua faaiʻuina e le World Cancer Research Foundation (WCRF) e faapea e leai se vaega ole gaʻo gaosi e saogalemu ma e mafai ona fautuaina.

E afaina ai le soifua maloloina, o mea ia e maualalo, lea e faʻaopoopoina i lenei aano o manu o se mea e puipuia ai. Nitrates i aano o manu e masani lava ona maua i foliga o nitrosamines, lea e manino le fesootaʻi ma le faateleina o le lamatiaga o le fausia o nisi o ituaiga o kanesa, faapea foi ma le maʻisuka ituaiga 2.

O mea taumafa na saunia i le maualuga o le vevela e mafai foi ona aofia ai le 20 ituaiga eseese o amine hétérocyclic. O le vevela o le mimita i le vevela maualuga e foliga mai foi e faʻaopoopoina ai le toto o le nitrosamine.

E tele aano o manu ma sausage ua fumuina. Fumigation faʻamalosia sausages ma vailaʻau gaʻo vailaʻau faʻasolosolo polycyclic carcinogenic.

Faʻamatalaga taua e mafai ona faʻaititia ai lou lamatiaga o le maʻisuka ma le kanesa lanu:

  1. Nitrates ma nitrites (lea e avea ma nitrosamines)
  2. Amine faʻamalosi,
  3. Polycyclic aromatic hydrocarbons.

Meaʻai talafeagai

I le mamao, o le fuafuaga sili ona taua o meaʻai paleni o le faʻaaogaina lea o fatu fatu ma meaʻai maualalo pe a oʻo mai i le puipuia o le maʻisuka. Ae peitaʻi, e tusa ai ma se suʻesuʻega fou, e le gata i mea tau tagata taitoatasi, ae e uiga foi i se tuufaatasiga o mea eseese: gasegase e tele fualaau aina ma fualaau aina ma i le taimi lava e tasi e le inuina meainu suamalie, sooga ma falaoa paʻepaʻe e itiiti le maʻisuka .

Mo le taimi muamua, sa maua e saienitisi i le Siamani Institute for Nutrition Research (DIfE) se faʻamatalaga paleni i se suʻesuʻega i le lalolagi atoa e ono aʻafia i le maʻisuka. Na latou suʻeina amioga masani a le 21,616 fafine ma tamaloloa mai i atunuu e 7 o Europa e uiga i le maʻisuka i le latou suʻesuʻega i taimi uumi. I le amataga o le suʻesuʻega, na faʻatalanoaina ai e le au suʻesuʻe suʻesuʻega a le EPIC InterAct Suesue e uiga i le tele o taimi na latou faʻamaʻai ai nisi o meaai i le tausaga talu ai. Toeitiiti o le afa o tagata auai (9,682 tagata) na gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 i le vaitau 12-tausaga mulimuli mai. O lenei faʻatinoga suʻesuʻega suʻesuʻe na mafai ai e tagata suʻesuʻe ona suʻe ni faʻamatalaga e uiga i togafitiga puipuia o mea taumafa.

O a latou taunuʻuga e faʻaalia ai e le gata o le le manuia o nisi o vaega o oloa, ae o nisi tuufaatasiga e aafia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le hypoglycemia masani. E pei ona faʻaalia i le faʻamaumauga o faʻamaumauga, o tagata e faʻatau sina meaʻai malulu, mea inu mama ma le falaoa paʻepaʻe e 15-35% le lamatiaga o le maʻisuka nai lo tagata e 'ai pe inu tele o nei meaʻai. Ua matauina e saienitisi o le tele o meaai a le tagata e ai i le vaiaso, o le maualuga foi lea o le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka.

Ua maea ona faamaonia o nisi meaʻai e aafia ai le lamatiaga o le atinae o T2DM. Talu ai nei, na suʻesuʻeina ai e tagata suʻesuʻe Farani ia aafiaga o meainu inu i luga o le maʻisuka. Na latou iloa e faaopoopo atu i laʻau suamalie, e oʻo lava i mea inu suamalie e faateleina ai le lamatiaga. E foliga mai, e le gata o le suka, ae o se suauu e siitia ai le maualuga o le toto, ma, o le mea lea, maualuga o le insulin.

E iai foi le fiafia: e mafai pe leai foi se meaʻai? O le aʻafiaga o siaki i luga o le maʻisuka lamatiaga e le fou. E oʻo lava i meaʻai e leʻi faʻafefeteina e pei o le toto poʻo le gaʻo, e tusa ai ma se suʻesuʻega Amerika, e fesoʻotaʻi ma se faʻalavelave maualuga o le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻasolosolo ile maʻisuka, e fautuaina foi e lafoai faʻamaʻi uma ituaiga o ituaiga. O lenei fuataga e faʻaitiitia ai le umi o le soifuaga o le tino. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se oloa gaosi, o loʻo fautuaina oe e faʻatalanoa se fomaʻi e aloese mai faʻalavelave lamatia e mafai ona oʻo atu i le oti.

O suʻesuʻega a le falemaʻi na faʻaalia ai foi o le maualuga o le fiber intake e faʻaleleia atili ai le lagona o le tino i le inisalini ma, o lea, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka. O lenei foi ua faamaonia e le suʻesuʻega o loʻo iai nei. I Rusia, e pei o isi atunuu, e mafai ona e vaʻaia manino o tagata e masani ona 'ai le areto paʻu nai lo le falaoa papaʻe e mafatia i le maʻisuka.

E mafai ona 'aina ni saisi eseese? Ua fautuaina le maʻi suka ia lafoai atoa le falaoa falaoa, suālaʻau maualuga ma saisi. E le fautuaina foʻi le suamalie e faʻaleagaina, ina ia le faʻaitiitia ai le lagona o sela i le hormone pancreatic. E taua e le gata ina ave ni fua, ae ia lafoai foi mea "leaga". O le 'ai o fua faʻatasi ma saisi ma falaoa e tutusa lava le leaga o le faʻaleagaina o le tino.

Fautuaga! O loʻo maua e le maʻisuka le sausage o le maʻisuka, o lona tuufaatasiga ua fesuisuiai i manaoga o le maʻi. E leʻi faia foi ni sausagi, poʻo ni siʻi ate, faʻamaloloina, ulaula e le ulaula, ate, kuka poʻo moa, ua fautuaina mo maʻi. E fautuaina foi e teena sausa. E fautuaina e 'ai naʻo mea ua faʻamatalaina e se fomaʻi. O le taimi muamua e taulai atu ai i le maʻisuka o le paʻu o le mamafa pe afai e te le fiafia.

Tuutuuga o le faaaogaina

Saisi i totonu o meaʻai e afaina ai le tino o le maʻisuka. E ui lava i le mea moni ei ai lo latou popo "faavae", i le tele o ituaiga o ituaiga e tele le gaʻo, ma o loʻo i ai foʻi mea faʻapena "mea leaga" (meaʻai, faʻasao).

O le tele o ituaiga o nei sausa (e fai ma faʻataʻitaʻiga, ulaula, Bavarian, tulituli) e matua faʻasaina i latou o loʻo maua i le maʻisuka ona o le maualuga o meaʻai ma le kalori, ae o nisi (aemaise lava, soya poʻo le taumafa) e mafai ona faʻaofiina i le gasegase o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 fua faʻatatau (100g / tautua e sili atu ma le 2-3 taimi i le vaiaso).

E faʻafefea ona 'aina sauisi i le maʻisuka? O nei oloa o loʻo kuka (e faʻasaina le fusi), faʻatasi ma fualaau faisua (poʻo salati). Aua nei faʻaogaina ni sausagesi ma oloa gaosi (i le ituaiga o vevela vevela po o saisi i le paluga).

E saogalemu le sose i le maʻisuka?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, e mafai ona faʻatagaina le sose o le maʻisuka. O le kuka lenei, aemaise lava, meaʻai po o le fomaʻi. O lenei vailaʻau e aofia ai le itiiti ifo o meaʻai gaʻo, aʻo le maʻisuka e leai lava. O le gaʻo i le 100 g o sausaisi ua kuka po o sausagese e aofia ai le 20-30% o le masani masani, aʻo calories - 10-15% o le masani. O ia fuainumera e taliaina, o le mea lea, e mafai ona aofia ai saisi i le taumafataga mo le maʻisuka.

Saua i le maʻisuka: faʻamanuia pe faʻaleagaina?

E mafai ona e 'ai sauisi ma le maʻisuka, pe afai e mafai ona e filifilia saʻo. O nei oloa e le tatau ona i ai mea e afaina ai le tino o le maʻisuka. Soy e le tatau ona i ai i le tuufaatasiga, ae o le mea e maua i le maso ma le gaʻo ua faatagaina i se aofaiga maualalo. A o leʻi faʻatau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi poʻo se tagata fai meaʻai.

Fautuaga mo le faʻaogaina o siusa:

  • O ulaula ma falai eseese e matua faasaina.
  • E mafai ona e faʻaaogaina oloa, ae i ni mea laiti.
  • Sauati e tatau ona masani, e aunoa ma ni faʻasao ma sui.
  • E fautuaina e faʻaaoga naʻo oloa fou.
Toe foʻi i le laulau o mea

O le a le kuka e mafai ona 'aina ma o le a le tele o le maʻisuka?

Sapalai mo le maʻisuka e faatagaina i luga o le lisi i tagata e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O loʻo i ai se fomaʻi ua fai ma fomaʻi kuka mo le maʻisuka. E le o aofia ai se tele o gaʻo, ma o lea o le a le afaina. E iai ituaiga o meaʻai faʻapitoa o sausaisi. E le gata i lea, o le ate o le ate ua faaopoopo i le taumafataga, lea o le a faʻamanuiaina ai le tagata gasegase i le faʻaleleia.

Afai e le talitonuina e le tagata maʻi soʻo se mea o loʻo i totonu o le faamalama, e mafai ona faia saʻo le sose. Meaʻai Taua:

  • moa moa,
  • susu
  • se fuamoa
  • masima ma suka i se vaega itiiti.
Mo le maʻisuka, e mafai ona faia ni sausage na faia i luga o fale e faʻavae i luga o moa moa.

  1. O le meaʻai e pasi atu i se mea e fai ai meaʻai manu i le tele o taimi.
  2. O le fuamoa, masima ma suka (i ni vaega laiti) e faʻaopoopoina i le faʻafefiloi maeʻa. Faʻatasi uma ona sasaina i se mea e tuʻuina atu.
  3. O le faʻafefiloi e gaugau i totonu o se fagu tunu ma kuka mo le itula, ae le tatau ona kuka le vai.
  4. O le taunuuga o le oloa ua sasaaina i le vai malulu ma teuina i totonu o le pusaaisa.
Toe foʻi i le laulau o mea

E mafai ona ou faʻaogaina saula masani?

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o siusa, o le fesili e masani lava ona tulaʻi mai e uiga i le ono mafai ona 'aina ni sausa ma ni sausage. E le o aofia ai se oloa masani i le lisi o tagata e maualuga le suka. O le tele lava o taimi, o nei oloa e aofia ai le tele o gaʻo, meaʻai, vailaʻau ma mea e puipuia ai, ia e le taliaina e tusa lava mo tagata soifua maloloina. Eseese e pei o le Bavarian poʻo Munich e faʻasaʻo faasaina ona o la latou vavao ma le kalori. E i ai foi ituaiga susu o sausage: meaai, susu, fomai. Ua faatagaina i latou e faʻaumatia i se vaega itiiti.

Toe foʻi i le laulau o mea

Sausaisi mo le maʻisuka

E ofoina atu le eseesega o loʻo i ai se vaega maualalo o le gaʻo. O le mea lea, ao leʻi faʻatau, e tatau ona e vaʻavaʻai i mea o loʻo i totonu o le oloa ina ia filifili ai se filifiliga talafeagai mo le faʻaaogaina i le maʻisuka. O le tuufaatasiga o saisaisi o le maʻisuka e pei o le sausage, ae e 2 taimi e itiiti ifo ai fuamoa ma pata, e leai se suka i le tuufaatasiga, ma se meaʻai e le afaina, o lenamon, e faʻaaogaina mo le tofo vailaʻau.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻafefea ma pe fia foi?

Soo se mea e gaosia ai le sausage, e oo lava i le maʻisuka, i ni aofaiga tetele e afaina. O le mea lea, e mafai ona tuʻuina atu siama i siama laiti i ni nai taimi i le vaiaso. E le mafai ona e kuka ni kuka ma faʻaaoga i foliga o vevela vevela. Pau na o lou manaʻo e 'ai mea taumafa ua kukaina faatasi ma fuamoa fualaʻau. Tamaiti e maua i le maʻisuka e le fautuaina e 'aina ni sausa.

O loʻo maua le maʻisuka e faʻaaogā gaʻo manu, ae le silia le 40 kalama i le aso.

Toe foʻi i le laulau o mea

Tetele o oloa faapena

O loʻo i ai le sola, sausa ma sausage mo le maʻisuka e le faʻasaina, ae manaʻomia pea ona 'ai i se vaega itiiti. O oloa faʻaonapo nei e aofia ai le tele o faʻatoʻaga, suka ma meaʻai e faʻaleagaina ai se tino vaivai. I le faʻaopoopoga, e faʻatagaina e faʻaaogaina na o mea e gaosia, ma falai ma ulaula oloa e le aofia. O le gauai atu i le tuufaatasiga o le oloa ma sauniuniga tatau, faʻapea foʻi ma vaega faʻalelei e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le oso i le suka o le toto ma aʻafiaga e mulimuli mai.

Faʻanua, faʻamago, ulaula: o le sogi ma sausago e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka, ma aise?

O sausagesi o se vaega sili ona taua o meaai i aso taitasi.

Faʻafeiloaʻi o le tuʻuina atu o ipu ma le kuka e pei o se aano o aano o manufasi, o le maualuga o le gaogao e manaia i le tagata faatau. O le oloa e masani ona aofia ai uma i aso taʻitasi ma i tausamiga fiafia.

I le fesoʻotaʻi ma se lauiloa o le oloa i totonu o le maʻisuka, e tulaʻi mai ai se fesili saʻo: e mafai ona 'ai le kuka ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1?

O ituaiga o sausage e matua ese lava, o lea e le tatau ona aofia ai ituaiga uma o aano o manu fasi i totonu o le maʻisuka meaai. O a sausago ua faatagaina i le maʻisuka, o le a le latou faʻasologa o le maʻisuka, o le a faamatalaina mulimuli ane.

O fea e tatau ona ou filifilia?

Pe a filifilia se meaʻai aano o manu, e tatau ona faʻalogo lelei i ituaiga meaʻai e sili ona lelei, lea e le o atoatoa pe itiiti foi le i ai o le maso, saito po o le falaoamata soya, suka.

O nei mea aoga e faʻaalia i le faateleina o le GI ma e faʻasaina mo se maʻi suka.

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia i se faʻamaoniga e pei o le faaleagaina i le pancreas. O le mea lea, o le lisi e tatau ona le gata o le maulalo. Vailaʻau e pei o le gaʻo, faʻasao, mea faʻapipiʻi, e i ai se aafiaga leaga i luga o le paʻu.

O se metotia o le gaosiga o se sooga e mafai ona afaina ai le tino. Faʻataʻatia i le faʻateleina o meaai e masani ona mafua ai le faʻaaogaina o le ulaula tapaa, le malie. O le mea lea, e tatau ona e faʻamalamalamaina le mea e sili ona talafeagai i luga o le igoa o le oloa, le aofaʻi o mea e faʻaaogaina ma tekinolosi.

E tatau ona faaopoopo atu o le tele o ituaiga meaʻai o aano o manufasi o loʻo i ai le suka gaosia. O le tuusaunoaga o le Maʻisuka. O le suauu e tusa ai ma le pepa o le GOST e le o faʻateleina - e tusa ma le 100-150 g mo le 100 kilokalama o le oloa, o lona uiga o le a leai se aoga.

O le mea pito sili ona taua pe a filifilia se mea sogi o le vaega o le carbohydrate: masini, falaoamata, soya, semolina. O ia mea e matua faateleina ai le GI o meaai, aemaise lava pe afai e sili atu a latou anotusi i le maualuga o tulafono faatagaina.

I se tulaga lautele, o le tali i le fesili pe ono mafai ona 'ai le kuka sola ma le maʻisuka o le ioe. O le filifiliga sili mo se tagata maʻi i le maʻisuka o meaai ia maualalo le gaʻo, lea o loʻo misi pe o iai sina siʻosiʻu suka.

O le a le kuka e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka:

  • maʻisuka. E tusa ai ma le GOST R 52196-2011, e le aofia ai le kulukose, e leai se gaʻo. o le suka o le maʻisuka o le kalotilo o le calorie e na o le 228 kcal mo le 100 g Mea taumafa - puaa ma pipi, pata faaopoopo,
  • fomai tipitipi. E mafai ona i ai se sooga o se fomaʻi ma le maʻisuka? O le mea o le kalori e foliga tutusa ma le "Diabetic" ituaiga, ma o lona tuufaatasiga foi e tutusa lava, sei vagana ai le pata ma le i ai o le suka,
  • lafumanu. O le tuufaatasiga o le oloa e lelei i le leai o se puaa, mea maualalo i le kalori ma e na o le 187 kcal,
  • susu. O le mamafa maualuga o le susu susu e maua ai le aoga o le calorie e 242 kcal.

O ituaiga eseese: "Moscow", "Tauʻai", "Tea", "Krasnodar", na faia e tusa ai ma le GOST faatonutonuina, e mafai foi ona aofia i le taumafa o se maʻi suka. O nei meaola e le sili atu i le 260 kcal mo le 100 g.

E mafai ona 'aina sauisi ma le maʻisuka ituaiga 2? Mafaufau i le tuʻuina atu o siusa ma sausageso. Latou te maua foi le maualalo o le suka, ae o le kalori mea eseese e eseese ona o le tele o le pasi.

Sausaisi laititi-kalori poʻo sausaisi:

  • lafumanu. O le faʻafefiloi o meaʻai e ese mai le lafumanu e aofia ai le gaʻo matua. Ae ui i lea, o loʻo maualalo le kalori ma e 192-206 kcal,
  • suamalie. E fetaui lelei mo meaai pepe, aua e aofia ai pusi po o vela ma 20% o le kulimi kulimi. O lenei ituaiga o siusa e le o le kalori ma e 211 kcal,
  • masani. O le fua e tusa ai ma le GOST e le maua ai le paʻu ma le maso, mea o le kalori e 224 kcal.

E mafai ona faʻatagaina i totonu o le maʻisuka mea taumafa e faʻamaʻaina, faʻamaʻaina, ma faʻamaʻaʻaina, ona o lo latou faʻasiga e aofia ai le maualuga o le keke, gaʻo gaʻo, masima, o se mea e puipuia ma faʻamautu mo le valivali o le sodium nitrite.

O le a le visi ua faʻasalaina mo le maʻisuka?

E tatau ona avea ma mea e faamuamua ile faasologa o fualaau oona mo le maʻisuka, o le mea lea, pe a filifilia ni oloa, e tatau ona taialaina oe e le gata i le GI, ae faapena foi i le kalori. Sausa e tatau ona aloese mai le maʻisuka: kuka ulaula, ulaula e leʻi ulaula, ulaula.

E ese lava, e tatau ona faia i le ate. Mo i latou e maua i le maʻisuka, e faʻafeiloaia i totonu o le taumafataga ma faʻamau. O le mea autu o le ate ole gaʻo o le pipi po o le puao. Talu ai o le ate o loʻo i ai le glycogen, i le faaopoopo atu i lona maualuga maualuga o le protein, o loʻo i ai foi gaʻo gaʻo.

O Glycogen e aofia ai le polysaccharide, o lana galuega autu o le teu faʻaagaga. O le mea sili ona maualalo o le carbohydrate i totonu o le moa ma le ate. I le faaopoopo atu i le glycogen, o le i ai o le falaoamata o le saito, semolina, ma le maso i le ate e tatau ona amanaia.

Talu ai ona o le taua o le i ai o gaʻo i totonu o le ate ma le foverwurst, ua faʻaaogaina i ni tapulaa.

E masani ona faaopoopo e le aufaʻatauʻese mea faʻasoa po o le soya falaoamata, suauu, ma vaega o vailaʻau faʻasaina vai e faʻaitiitia ai le tau o le oloa.

O meaai le lelei e tatau ona alofia e tagata uma, ae le na o tagata mamai.

O le meaʻai sili ona lelei o le a avea ma sausage fou lelei ma se meaʻai aano o manu, o sina fasi puaa ma le leai o ni mea faʻapipiʻi.

Glycemic index

I meaʻai aano o manu, GI e masani ona maualalo pe leai foi, talu ai e leai ni mea inu. GI laulau o sausagolo o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Mo le faʻaogaina, o le faʻamatalaga XE e faʻaopoopo i ai - le numera o iunite falaoa. 1 XE e tusa ma le 10-12 g o gaʻo. O le aso faatagaina o XE mo le maʻisuka e le tatau ona sili atu i le 2-3 XE.

O le a le ituaiga soisi mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 e faatagaina, ma e leai, e mafai ona maua i lenei laulau:

IgoaCalories per 100g, kcalGIXE i le 300 g
SuauuPoula200350,3
Lafumanu18700
Amateur30000
Rusia28800
Fale Tea25100
Toto5504080
FoʻuHepatic224350,6
Slavic174350,6
Toa366350,3
UlaulaSalami47800,1
Kosiko46100
Solofanua20900
Cervelat43000,1
Laititi ulaulaHunting52300
Metropolitan48700
Braunschweig42000
Moscow51500
KupatyTurkey36000
National Team28000,3
Poula27800
Lafumanu22300
Pork32000

O loʻo faaalia i le laulau o le lisi o lisi mo le tele o vaega e aofia ai le GI zero. Ma o le faasino igoa o sausages e tusa ma le 28 iunite.

E ui i le mea moni o le tali i le fesili pe ono mafai ona 'ai le kuka suka kuka ma le maʻisuka e ioe, e tatau ona e faʻaeteete e uiga i lenei oloa. O sausaisi e mafai ona 'aina e tagata maʻisuka, ma mafaufau i mea e maua mai le kalori ma mea e aofia ai vaega faaopoopo e mafai ona afaina ai le tino.

Vitio faʻatalanoa

O aano o aano o manu e mafai ona 'ai mo le maʻisuka, e mafai ona e maua mai i lenei vitio:

O le mea lea, o le tali i le fesili pe mafai ona maua le fusi o le fomaʻi ma le maʻisuka e mautinoa lava. O sausageso o se oloa mo se maʻi maʻi suka, pe a filifilia mea e te manaʻomia e faitau ma le totoa le mea o loʻo i ai, mafaufau i le fale ola, vasega ma le gaosiga.

E tatau ona tuʻuina atu i le maualuga o ituaiga e leai ni gaʻo e aunoa ma se malolo, falaoamata, soya, ma ni mea e taofia ai le vai. Huna ma le puaa po o le ate o le ate e 'aina faʻatasi ma tapulaa. O le mea aupito sili o le a faia e le tagata lava ia kuka. Sauaki na faia e le tagata lava ia e pito sili ona aoga mo le maʻisuka.

E mafai ona ou maua ni kuka mo le maʻisuka?

E le tatau ona faʻafeiloaʻi se oloa masani i totonu o le lisi o tagata e maualuga le fua o le suka. Mo le maʻisuka, e ono le taliaina lenei mea ona o le i ai o le tele o gaʻo, faapea foʻi ma le lanu o meaʻai. I le tuufaatasiga o mea soosoo, e mafai ona i ai ni tagata nofomau ma tagata tausi, o le ai ai se aafiaga le lelei i le maʻisuka.

Eseesega e pei o bausa Pavarian poʻo Munich e le taliaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka ona o se tulaga taua o le ogaoga ma le maualuga o kalori.E i ai ituaiga susu o sausage: meaai, susu po o fomaʻi, lea e faatagaina e faʻafeiloaʻi i le lisi, ae i se tulaga itiiti.

Eseese o sausagesi ma a latou fatuga

I totonu o faleoloa e mafai ona e mauaina ituaiga ituaiga o mea faapena o loʻo saunia mai manu fasi moa ma sina tikeri ole gaʻo, susu ma tulimanu (e faʻaalia i le maualuga o le gaʻo ma le mamafa, ulaula). E le gata i lea, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le igoa suamalie, oloa na faia mai le ham, faatasi ai ma le faaopoopoina o sisi ma fomaʻi eseese. Faamolemole ia matau:

  • o le eseesega i le va o ia oloa e le gata i le tofo, ae faapea foi i tulaga o mea e gaosia ai caloric, tikeri o le gaʻo oona, le tekinolosi ua gaosia,
  • o vaega taua o loʻo aofia i totonu o le lisi o mea sooga, e tatau ona manatu o le masini ma le soya - e le aoga mo na o le maʻisuka, ae mo se tagata soifua maloloina,
  • o oloa aupito lata mai o loʻo i totonu o le lisi o gaʻo vailaʻau māmā faigofie, lea e mafai ona avea o se mea e faʻaaoga mo le faʻasaʻoina o le kulukose i totonu o le toto,
  • o le kalori level o sausagi ma sausage e maualuga.

Pe a filifili i le faʻaaogaina o nisi o oloa, e matua fautuaina lava o le pasene o ituaiga uma o gaʻo o loʻo i ai i ituaiga uma o siusa ma sausago. O le tuufaatasiga o le malosi e mafai ona fai ma sui o le maualalo o meaʻai o gaʻo, ae ui i lea, o le i ai o masima i totonu o le malosi o le a fesoasoani i le faʻateleina o uiga taumafa.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O mea e tatau ona e iloa e uiga i le kuka

E le gata o ulaula ae faʻafefete foi ituaiga eseese e faʻasaina. O le tele o mea taumafa ma le maualuga-kalori e mafai ona faʻaaogaina, ae na o sina vaega itiiti lava. E taua tele o le oloa o se mea masani, e le o aofia ai ni sui poʻo ni tagata e puipuia. E faʻatagaina oloa fou.

Sapalai mo tagata mamaʻi e maua i le faʻamaʻi endocrine e mafai ona i ai i luga o le lisi, ae pe a fai o se fomaʻi poʻo se kuka. E le aofia ai le tele o gaʻo, ma o lea o le a le afaina. E taua tele i le maketi faʻaonaponei e iai foʻi ituaiga o mea taumafa, ao leʻi faʻaaogaina lea e fautuaina e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. E faatagaina e faaopoopo i le ate le eseese i le taumafataga, lea i se fua faatatau talafeagai e aoga i tagata.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Tuua Lau Faamatalaga