Puipuiga ma togafitiga o le atherosclerosis, atherosclerosis o vaʻa o pito pito i lalo

Ole maʻi atherosclerosis e sili ona matautia, i ni tulaga ogaoga e afua ai ona afaina. E leʻo le faʻamaʻi lava lea e oʻo atu ai i le oti, ae o ona taunuuga: afaina, fatu fatuga. Atherosclerosis e sili ona mataʻutia i le maʻi suka, o se tuufaatasiga o nei faʻamaʻi e faigata ona faʻafeiloaʻia e le tino.

I se faaupuga faigofie, o le atherosclerosis o le toto tuai o le toto. Faʻapipiʻi mai i totonu, o le lumen ua faʻamaʻapeʻapeina, o le a faʻalavelave le toto. I le taimi muamua, o lenei faafitauli e aafia ai tagata matutua matutua, o le taimi nei o le gasegase o le malosi o le laiti, o tagata mai le 30-40 tausaga le matutua e mafatia mai ai.

Ua leva ona faamaonia o le faamai o se taunuuga o se olaga le talafeagai. Afai o le tagata e faʻaauau pea ona fai, faʻagasolo mo se taimi umi i se komepiuta ma faʻagasolo sina mea itiiti, o le a mautinoa e maua le atherosclerosis.

Tagata e lamatia le maua o maʻi:

  1. faatasi ai ma se uiga faʻaoʻo ma le popole,
  2. o mea inu i le ava ma le ulaula,
  3. ma le maualuga o le maʻisuka ma le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua.

O le faʻaaogaina malosi o le cholesterol e fesoʻotaʻi ma suiga o le matua, o se genis predisposition. O le mea lea, o le puipuiga o mea e faʻamautinoa ai le paleni lelei o le gaʻo ma le faʻamalositino o le muso o le fatu e taua tele.

Vaega o le atherosclerosis i le maʻisuka

Tagata gasegase e mafatia i suiga o le atherosclerotic e tusa ma le 5 taimi sili atu nai lo isi maʻi. E le gata i lea, o le numera o maliu mo tagata gasegase i lenei vaega e sili atu le taua, ae maise i le matua.

O le faʻafitauli o le faʻamaʻi e uiga i le talaaga o le soliga o le gasegase o le gaosiga o le tino o le tino e matua ogaoga lava, e mafua mai i le gasegase ma faʻalavelave faifaipea. I le maʻisuka, o toto toto o fatugaʻo, o tupe maualalo, pito i lalo, faiʻai, fatu.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e toetoe lava o taimi uma e fafagaina, o la latou lisi e aofia ai le tele o gaʻo. E i ai foʻi ni faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi, o se faʻalauiloa o le lipoproteins o le maualalo, o le gaosiga o le phospholipid ua suia, ma o loʻo i ai faafitauli i le pancreas.

Faʻasaga i tua o le maʻisuka, o loʻo i ai le faʻalauteleina o le gasegase o le gasegase, faʻavaveina o se mea e pei o le gaʻo, o le soliina o le faʻaogaina o le oxidative, toto coagulation. O le tele o gasegase o loʻo iai ni faʻamaʻi pipisi - faʻamaʻi maʻi.

O tagata maʻi e faʻaalia i se maualuga maualuga o le toto cholesterol, faʻamaʻi o le cardiovascular system, o le mea sili lea e ono lamatia ai vaʻa pisia. O faʻamaoniga o le atherosclerosis e tutusa ma tagata e leai se maʻisuka, ae sili atu le malosi.

O faʻafitauli autu o le faʻamaʻi i le maʻisuka o:

  • o le gasegase o le aorta, isi vaa, o latou vaeluaga,
  • fatu fatu, faamai o le fatu fatu,
  • faʻaleagaina o le tino ma le nephropathy,
  • faaleagaina i pito i lalo.

O faafitauli i vae e faʻalavelave tele ai tagata gasegase nai lo isi. O mea mama e afaina ai foi mai ia i latou, e le o toe mamao ae le o le taofiofia le atinaʻeina o maʻi papala ma gangrene, e manaʻomia ai le faʻaosoosoina vave o le gasegase.

O le mea lea, e matua tatau lava ona aofia i le taimi tatau le puipuiga o le atherosclerosis o vaʻa o pito i lalo.

Auala e 'ai

Le togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis e amata i suiga o olaga ma masaniga masani. Mo tagata amata, o le a tatau ona faʻapulaʻa le taumafa o meaola manu, o meaʻai ia, kulimi suamalie, kisisi, pata, paila.

O le margarine e afaina tele mai le manatu o le atherosclerosis, o le mea e leaga ai, e masani lava ona faaopoopo i oloa gaosi oloa: oloa gaosi, oloa e leʻi maeʻa.O le Margarine o se oloa e sili atu ona mamafa, e matautia ona o le i ai o se aofaiga tele o meaola oona, lea e mafua ai foi le oncology.

O le isi mea leaga mo le maʻisuka o le suka. E le gata ina faʻateleina ai le tuputupu aʻe o le glycemia, e mafua ai foʻi ona le atoatoa le soifua maloloina, e aofia ai le lipid. O loʻo fautuaina le maʻi suka e suitulaga i le suka ma suamalie, o se mea e masani ona tupu.

E tatau ona matauina le faʻaaogaina o le lauti malolosi ma le kofe masani. O nei meainu:

  1. faaumatia ai nifo
  2. tatalaina o le tino
  3. faʻaosoina le tuai o le toto o vaʻa toto.

O se taunuuga, o pa puipui lapopoʻa e leiloa o latou gaʻo, ma ua vaivai tele, vaivai.

O le puipuia o le atherosclerosis e aofia ai le teenaina o mea ulaula, meaʻai talafeagai, meaʻai vave. O ia mea e afaina ai toto toto, e le itiiti ifo mea manogi taumafa.

O le puipuia o le faamaʻi e manaʻomia ai le aofia ai o meaʻai faʻalaʻau i le taumafataga, aemaise pe a oʻo i le gaʻo. I le taumafataga, e tatau ona e taʻalo i fuālaʻau fua ma fua. E aofia ai le tele o le fiber, lea e faʻamamaina lelei ai toto toto, o le tino atoa.

Latou te 'ai i meaʻai susu ma le maualalo o mea e maua ai le gaʻo, faʻafesoʻotaʻi le siʻosiʻisi gaʻo ma le susu. Mo le aano o manufasi, e tatau ona aloese mai le puaa faga, nai lo lea, faʻatau le moa e aunoa ma le paʻu, popo.

O le faʻaaogaina o se fuainumera o iʻa e mafai ona fesoasoani e puipuia ai suiga ole atherosclerotic. E tele mea taua i iʻa; e le afaina ai toto toto.

E le gata i lea, o iʻa gaʻo e taua tele i tulaga o mea o loʻo i ai omega-3. O nei mea e tulaga ese ona o lo latou mafai ona:

  • faatonutonu le cholesterol,
  • i ai se aafiaga lelei i le faagasologa o le faʻasoasoaina,
  • faʻaleleia le tulaga o le faʻamalosi totoga.

E aoga le faʻaaogaina o le suauʻu fualaʻau e le faʻamaina, e masani ona tuʻuina ma olive. O lenei suauu o se punavai matagofie o gaʻo masani lelei. E le tatau ona fago i le suauʻu, e manaʻomia ona vaʻaia salakeke fuamoa.

Ina ia puipuia le vevela, e tatau ona faaopoopo mea manogi i meaʻai, i se faaopoopoga, latou te tau faasaga i faʻamaʻi pipisi. O fufulu mama e faʻamamaina toto toto o le cholesterol, e faʻapipii ai mea manogi lelei.

O le tulaga mo le puipuia o suiga i le atherosclerotic o le faʻaaogaina lea o le falaoa mai le falaoamata atoa o le falaoamata, e pei o fualaau faisua, e tele tele lona aoga. O se fofo lelei lava o le a avea ma falaoa gaʻo. Ae manaʻomia pea ona 'ai le sana, saito, o le lala o le oat.

O fomai e fautuaina le inuina o le vai mama pe a mafai, mo le maofa, faaaoga fualaau suamalie, faaopoopo mai fualaau mamago.

Gaoioiga faaletino

Ole vaega faʻatagaina o le anti-atherosclerotic togafitiga o le a mafai ona gaioiga faaletino. E manaʻomia e tagata maʻi ona faʻataʻitaʻiga e aunoa ma le faʻanoanoa, amata mai i faʻamalositino. O aʻoaʻoga faʻale-tino e fesoasoani e foia ai le oona, feagai ma le faʻalavelave faʻalavelave, toto maualuga.

E leai se mea e tatau ona e faia mo se taimi uumi i totonu o le potu fono, faʻatauemu oe i luga o se lapisi. Mo le soifua maloloina, e fautuaina e aofia ai aso uma i le ea fou, faamalositino, ma le tele o savali.

O se asiasiga i le vaitaele o le ai ai foi se aafiaga tele i luga o le setete o le tino, i le taumafanafana e mafai ona e aau i le vai tafe. O le lesona o le a fesoasoani i le toe faʻaleleia ma puipuia le atherosclerosis:

Faʻasaga i le afaina o vaʻa toto ma le tuʻuina atu o pepa cholesterol, siva, sopo, alu mo musipolo galue. O gaioiga faaletino e faʻaleleia le faagasologa o le toto, e puipuia ai faafitauli ma vela i pito pito i lalo.

E faasolosolo lava, e mafai ona faʻaumatia falesa tuai cholesterol, ma puipuia le faʻaalia o mea fou.

Metotia o le puipuiga lona lua

O metotia na talanoaina i luga o le puipuiga muamua lea, o loʻo faia i le mataupu pe a oʻo mai le faʻamaʻi, ae o loʻo i ai se tulaga lamatia matautia o lona atinaʻeina. Pe a faʻamaonia le faʻamaonia, o le puipuiga lona lua o le atherosclerosis o vaʻa e faʻatino.

O gasegase ma le atherosclerosis e tatau ona gauai atu i la latou toto maualuga. Mo i latou, o le faailoga 140/80 mm Hg o le a avea o se tapulaa taliaina. Art. Soo se faailoga i luga atu o lenei tulaga o le mafuaaga lea mo le tagofia o fualaau. O vailaau faʻasoifua maloloina ua faʻamatalaina e le fomaʻi, amata mai se fagu.

O le tagata gasegase e manaʻomia ona faʻaauau pea ona faʻaaogaina toto, pei o le Aspirin, Clopidogrel. Mo le tausia o faailoilo o se mea-gaʻo i totonu o tapulaa masani, e tatau ona e faia se faʻatulagaga o le statin tutusa.

Ua fautuaina malosi e fomaʻi le lafoai o amioga leaga, e aofia ai le aloese mai le ulaula tapaa. E mafua ai ona afaina uma totoga ma totoga o le lotoifale, ma e le faʻaitiitia ai toto toto.

I le faatapulaaina o le nicotine ma le ava malosi, pe a mavae sina taimi, o le a faaleleia lelei faailoga o le soifua maloloina, ua fufulu ipu mai le tar ma le tino.

Isi auala e puipuia ai

O isi vailaau e fautuaina ai le faʻaaogaina o togalaau mo le puipuiga. Ua saunia le vailaʻau mai vine o le hawthorn, rose vao, togafiti togafitiga, meli paʻu. O le toto o le hawthorn ei ai lona aoga aoga i luga o le tulaga o le maʻisuka, e faʻamamaina ai toto ma fatu. O se fofo faapena e masani ona faatonuina i tagata matutua matutua.

O se 'oa o vitamini o le a avea ma le fuga o le rosehip, e fasi ai le fomaʻi faʻamalolo, faʻaleleia le puipuiga, ma fesoasoani e susunuina le cholesterol. E tele le acid ascorbic i totonu o le laau, o isi vaega aoga, e faʻasaina ai le faasologa o le soifua matua.

Mo mafuaʻaga lava e tasi, latou te faʻaogaina lau fua, o le laau e faʻamaʻapeʻa ai fatu fatu, faʻavaeina le faʻagasolo o le toto, faʻafaigofie ma mausali. O vailaʻau faʻapitoa e fautuaina le faaopoopoina o le meli i meaai, e ui lava i le maualuga o le kalori, o le oloa o loʻo i ai le tele o mea masani.

Ina ia mafai ona faʻamalosia le tino ma puipuia ai le mai i le toto, e mafai ona e inu se sipuni sipuni o le pateta i taeao uma:

  • o le aʻa o le aʻa e afaina,
  • fagu i luga o se sala tupe lelei,
  • o le masini e togiina e ala i le susu.

Faʻaavanoa tupe mai le sophora Japanese, e iloa le laau ona o ona mea e faʻamalo ai. Ole suāuʻu ole pusa ole vailaʻau faʻasolosolo, ole malosi ile tolu vaiaso. O le mea na tupu i le afa o le sipuni tele i le aso. O le umi o le vasega e 3 masina.

Netele baths e fesoasoani tele e foʻia le faafitauli; lelei, o le mutia fou e faʻaaogaina. O se paipu o laau totō o loʻo tuʻu i totonu o le taele o vai vevela, faʻatali pe a ma le afa itula seʻia oʻo ina tuʻu le vai. Fufuluina mo le 30 minute, mo le maualuga o le aafiaga, e faia le taualumaga i isi aso uma.

Tea mai le lemon balm e galue lelei i le atherosclerosis vascular, o le laau e taua mo le tau faasaga i migraines, insomnia, ma mea lelei tonic. O le sauniaina o le susu e faigofie, e te manaʻomia e faʻapipiʻi sina pulu lemoni i le lauti uliuli masani. E tatau ona e inuina le fualaau oona i se ipu i le aso.

O le isi auala e puipuia ai le maʻi o le uaina mumu. Faatasi ai ma le talafeagai ma le faʻaaoga tatau, o le vai inu ei ai se aafiaga faʻaleagaina i tupe teu cholesterol. O se vailaau faʻapitoa e saunia mai ai:

  1. 1 lita o le uaina mumu
  2. se pine o le pulou,
  3. sina pepe lemoni, nutmeg,
  4. afa afa ipu suamalie suamalie (suavai ma stevia).

E faʻafefiloi faʻamalosi mea e faʻaaogaina, faʻamalosi mo aso e tolu, ave se sipuni tele i aso uma.

O togafitiga ma togafitiga faʻasalalau e lelei foi aua o mea masani ia, tuʻuina atu sina faʻafitauli ole a le manaʻomia. O le itu pito sili ona leaga o le aʻafiaga o le le gauai atu i le tino, ae a le o lea, o togafitiga a tagata e talafeagai mo le toetoe o tagata uma.

Ina ia puipuia le maʻi ma tausia le soifua maloloina lautele, o le maʻisuka e tatau ona tuʻuina atu i lona tino le meaʻai lelei, ia lava gaioiga faaletino. O le taimi lava e amata ai e le tagata maʻi ona ola i se olaga ola maloloina, o lona tulaga lamatia o le atherosclerosis o toto toto e faaitiitia ai le tele o taimi. E tatau i tagata uma ona i ai se faʻamanatuga e faʻamatala manino ai auala uma e mafai ai ona puipuia se faʻamaʻi matautia ma lona alualu i luma.

O le puipuia o le atherosclerosis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Dietotherapy i le togafitiga o le atherosclerosis

O le togafitiga o mea taumafa o se vaega taua ma tumau o le polokalama mo le togafitiga o le atherosclerosis e fuafua i le faaitiitia o le faaaogaina o gaʻo mai meaai.

O le sini o le togafitiga o le faaitiitia o le taumafaina o le tele o "leaga" gaʻo ma le cholesterol - lipoproteins maualalo (LDL), ma sui a latou meaʻai ma gaʻo "maloloina" - lipoproteins maualuga (LDL).

O le "leaga" lipoproteins i le tele o mea e aofia ai oloa nei: aano o le puaa, gaʻo susu ma meaʻai susu, ma le lafumanu i se aofaiga laʻititi.

O lipoproteins "aoga" e tamaoaiga i iʻa o le sami, fuālaʻau manogi (olive, linseed, pauki, ma isi).

Gaioiga faaletino

O se mea taua puipuia i le togafitiga o le atherosclerosis ma maʻi uma o le cardiovascular, lea e faʻaleleia ai le faatonutonuina autasi o le vascular tone, fesoasoani e toe faʻafoisia le galuega puipuia o le mimiti. Lava le afa itula ile itula ile itula ile itula e savali ai mo le puipuia lelei ole maʻi cardiovascular.

Fomaʻi mo le atherosclerosis

E fautuaina le faʻavasegaina o le lipeta metabolism i totonu o le tino ma faʻamoemoe e faʻaitiitia le cholesterol toto, taofi le fausiaina o le atherosclerotic plate, ma le umi o togafitiga mo le atherosclerosis - ia faʻasaʻo ai.

O fualaau taatele mo togafitiga o le atherosclerosis o le numin group. O la latou faiga o gaioiga e lautele ma taʻitaʻia i le taimi e tasi i le tele o itu. O tulafono e faaitiitia ai le gaioiga o le enzymes e faaosofia ai le tuufaatasia o le cholesterol i le ate, faateleina ai le lagona o le ate i le maualalo o le lipoproteins, lea e fesoasoani e faaitiitia ai lo latou sao i le toto faasalalau. E le gata i lea, o fuainumera e puipuia ai le faʻafefe o le cholesterol i totonu o le inumaga ma toe faʻafoʻisia le gaioiga o le mimitila (o totonu o le toto), lea e fesoasoani e faʻamautu ai atherosclerotic papa e puipuia ai pupuni toto mai luga o luga.

O fualaau oona mai le statin group e sili atu ona leaga, simvastatin, atorvastanin. O nei vailaʻau uma o loʻo i ai se faʻamaoniga lelei, lea e faʻaalia ai le saogalemu ma le aoga.

E taua le aoga i togafitiga fualaau o le atherosclerosis pe a uma le suʻega atoa ma le fautuaga a lau fomaʻi. E tatau ona filifili saʻo fualaau faasaina ma togafitiga, o lenei filifiliga e masani lava ona faʻavae i luga o matāʻupu o meaola (toto toto o le cholesterol) ma le tikeri o le vascular atherosclerosis damage.

I le faia o faaiuga, e taua le maitauina o le togafitiga o le atherosclerosis o se faʻalavelave o fua e aofia ai togafitiga o fualaau oona ma togafitiga fualaau. O lenei seti o fuataga e tatau ona amata i le vave e mafai ai ma i luga o se faʻaauau pea, o lona uiga, mo le olaga. E taua le manatuaina o togafitiga le faʻaeteete o le atherosclerosis e mafai ona taugata ola!

Togafitiga o le atherosclerosis faʻatasi ai ma togafitiga faʻavae

O le togafitiga o le atherosclerosis faʻatasi ai ma togafitiga faʻaleagaga ua faʻaalia lelei lava ia te ia. O le faʻaaogaina o le tele o fautuaga ao tatou augatuaa i le tau faasaga i lenei faʻamaʻi matautia e manuia. O fua eseese e faʻatatau i vailaʻau togafitiga e faʻaleleia ai le maualuga o le lipids i le toto, aua neʻi faatagaina le alualu i luma o atherosclerosis faʻalavelave.
E tatau ona e iloa e mafai ona togafitia ma togafiti masani faʻatasi ma le togafitia o togafitiga faʻaleaganuʻu.O le faʻaaogaina o nei metotia mo le togafitiga o le atherosclerosis i faʻasasiga e talafeagai pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

Tulāʻau e le masani ai mo togafitiga o le atherosclerosis:
Togafitiga ma le puipuiga o le atherosclerosis mo tagata e sili atu i le 40 tausaga le matua e tatau ona faia i le tulaga masani o le inu ava malosi o le pateta. O le masani masani o le pateta o le fufuluina lea, faʻapipiʻi i luga o se fasi laʻau tele e aunoa ma le tilotilo ese mai le pele, e tatau ona filifilia mata, ona togi lea o le sua i le 2-4 laulau o gau. O mea uma e faaosofia e inu.

E le gata i lea, mo le togafitiga o le atherosclerosis, e tatau ona e: tamoe, faasee, savali tele, fai taga i le taeao, aau, ai sina aano o manu, 'ai le tele o vao: fualaʻau, fua. I le taeao i luga o se manava gaogao, ia 'aʻai i le 5 fasi pepa palapala 30 minute ao leʻi faia le taeao.

I nei mea uma:
a) 'ai 1-2 lapisi o le kāleti i aso uma,
b) ave le garlic 400 glamu ma le sua mai le 24 kulimi ma faʻafefiloi, tuʻu mo le 24 aso. Lulu ae leʻi faʻaumatia. Ave le 1 sipuni i totonu ae leʻi alu i luga o le moega, faʻafefe i totonu o se ipu malamalama ma vai inu.

E aoga tele le 'ai 1 apu 2 itula ao leʻi momoe.
0.5 lita o leinu pia i aso uma e 50% faaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis o le toto toto. O pia o loʻo i ai faʻamaʻi amino uma ma vitamini B mo le tino o le tagata.

O se meainu e mafai ona faʻauluina i taeao uma i luga o se manava gaogao: 2 teaspoons o le apple cider vinegar ma le 1 sipuniti o Me honey i le 250 grams o le vai. O le potassium ma le magnesium i totonu o le vai e faʻamalosia ai le tino, faʻaitiitia le cholesterol toto, ma faʻafefeteina ai le pancreas.

O pusa e iai se aafiaga lelei i tagata gasegase e maua i le atherosclerosis ma le maualuga maualuga pe a faatonuina faʻi i aso anapogi. O tagavai o se faleteuoloa moni o le pasela. Latou te faʻaleleia le gaioiga o le fatu ma faʻamaonia le mamafa o le toto. O le aoga sili o togafitiga o le popo o le faateleina lea o le tetee atu o vaʻa toto i le foliga mai o pupuni toto, faʻaitiitia le viscosity toto, ma faʻaleleia le metabolism. O le solofanua o solofanua e faʻaaogaina i le togafitiga o thromboplebitis, opu, o veins varicose, atherosclerosis.
Tincture: 20 kalama o fugalaau + 1 ipu vodka ma fulu mo le 1 i le 2 vaiaso. Faʻaaoga mai le 20 i le 30 faʻafefe 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai mo le 15-20 aso. E mafai ona faia le vasega pe a maeʻa le 2-vaiaso.
Ata teuteu o le pele o fatu: 5 kalama i le 1 ipu vai inu, e kuka mo le 15 minute. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai.
O le fugalaau suamalie fou e faʻaaogaina mai i le 20 i le 25 e faʻafefe 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O le kukama lanumeamata e 40% le potassium, lea latou te maua ai le taua ma le toto le toto. E faʻamalosia le tino o le tino i le kukama sua, ma ua le mafai ai ona maua le atherosclerosis. Ave i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao e oʻo i le 100 kalama o le kukama vai i aso uma.

Le fua lenei: 300 kalama o fualaau 'aina taitasi - vine, apricots mago, pulu, lemon (seedless). Tuʻu uma nei fualaau aina e ala i se mea e fai ai meaʻai, faʻafefiloi ma le 300 karamu o le meli ma 'aina le sipuni seʻi lua 2 aso i le aso 20-30 minute aʻo leʻi' ai. O lenei paluga e aoga pe a faʻamaʻi faʻamaʻi pei o le atherosclerosis, toto maualuga, fatu fatu.

E aoga le 'ai i le 2 i le 3 cloves o le keleni i aso uma pe a iai le neurosis cardiac, angina pectoris, atherosclerosis, maualuga o le toto ma le vevela.

Buckwheat o loʻo faʻasaina i se mea e fai ai le kofe, 3 sipuni vaimalie o le falaoamata e tunu i 300 mililiters o le vai malulu. Vaʻaia, kuka le 1 lita o le vai ma faʻagesegese lemu le falaoamata faʻafefe i totonu. Cook, faʻaosooso i taimi uma. Taumafa 100-150 kalama o le keleni i totonu mo le 'aiga o le taeao ma le' aiga o le afiafi. O le umi ole togafitiga e 2 masina, a maeʻa ona tatou malolo mai le 2 i le 3 vaiaso. E matagofie le aafiaga!

O le taumafaina i aso taʻitasi o salakeke lapi o le penefiti e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, ae afai ua aliali mai, ua maeʻa lona atinaʻe.

O togafitiga faʻapitoa e fautuaina mo tagata gasegase e maua i le atherosclerosis: faʻalauteleina le taʻavale toto e tele lava ina tatau ai ona savali e aunoa ma seevae, e aofia ai i luga o le eleele poʻo 1-2 taimi i le aso mo se taimi umi e faʻafefeteina alofilima ma tamatamai vae.

Atherosclerosis o vaʻa o pito pito i lalo

Matou te le matauina ma e le mafaufau e uiga i le auala e pasi atu ai lo matou toto i le tino atoa, pe a fatu le fatu, pei o se pamu, faʻafefe.Ae o le a amata ona tatou mafaufau pe a tatou lagona le le fiafia poʻo le tiga. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o le toto e pasi faasolosolo i totonu o vaʻa, ona e faʻaitiitia le maualuga. O le mea lea, o le toto, lea e ave ai le okesene i totonu o le tino, e le lelei ma o le toto toto i vae e faʻalavelaveina.

Atherosclerosis e atiaʻe ma le le iloa ma le lemu. E faigata ona maitauina, e faʻaalia i le tino o le tiga, pe a faʻanofo.

Totogi masalomia:

• o vae e matua nofouta i le malulu,
• e paʻu le paʻu ma e fai se lanu moana,
• ogaoga le tiga o vae,
• gaogao pe a savali, i le eria o muso caviar,

O se faʻamaʻi faapena e le mafai ona togafitiga e aunoa ma le faʻaogaina e fomaʻi, ma i le 5 tausaga, o le a faʻapupulaina le avanoa o le le atoatoa. O le mea aupito sili ona matautia e mafai ona tupu ona o maʻi o se faʻataʻitaʻiga taua tele. I lenei tulaga, o le tagata ua afaina i le tiga o lona vae i le taimi nei ma ua malolo. A aunoa ma le amata togafitiga, e mafai ona e atiaʻe le gangrene. O tagata e leʻi o atu i le fomaʻi ma e leʻi amata togafitiga masani e iu lava ina vavae ese le lima. Afai e le faia le toesea, o le mea e leaga, o le a maliu.

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi:

1. Talitonuga
2. Smoking
3. Oona
4. O le maualuga
5. Isi mafuaaga

I le amataga o le maʻi, e tatau ona fesoasoani se meaai. E faʻafaigofie le faʻatulagaga o faʻamalositino, o masaniga leaga mo le tagata maʻi e le toe i ai. Afai e sili atu ona atiaʻe le faʻamaʻi, o le a fesoasoani le fesoasoani i taotoga.

O le gasegase o le mumusu mai masani leaga ma le mauaina o masani lelei o se togafitiga faʻamaʻi lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e 'ai lelei, aua e te nofo i le aso atoa i le TV, ae savali, o lona uiga, ia lava le malosi faʻaletino.

O se tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia ina ia mataʻituina lona ola maloloina. Ole masani ona e toe vaai i se fomaʻi o le a le afaina. Aua e te tuulafoaia le soifua maloloina, oe tasi. Ia soifua maloloina ma ola fiafia mulimuli ane!

Le mea e le 'ai

I le lamatiaga o le atinae o le atherosclerosis, o le puipuiga e aofia ai le teenaina o le faaaogaina o meaai faapitoa. E aofia ai:

  • kofe
  • caviar
  • meaai e mafai ona kuka
  • mayonnaise
  • faatauina sau sau ma ketchups,
  • gaʻo gaʻo (povi, tamaʻi mamoe, pato, puaa),
  • kulimi
  • faʻailoga
  • pasi,
  • ava malosi
  • faʻasalaga,
  • gaʻo ma gaʻo
  • saisi,
  • kiliva
  • ipu mai meaʻai faʻavaveina (faʻasusu fagu, fasi, mea manogi, salu, tortilla).

E fautuaina le 'ai o iʻa, meaʻai e maualalo le gaʻo (susu o le susu, lapiti, toso) ma fua o susu gaʻo. Mayonnaise e mafai ona suia i le vailaʻau poʻo le suāuʻu olive. E le gata i lea, aua le 'ai meaai falai.

Puipuiga lona lua

O le puipuiga faʻalua o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o loʻo faʻatatau i togafitiga vave ma le puipuia o faʻalavelave (faʻaleagaina o le tino, o matelaina o maliu ma gasegase, osofaʻi fatu, taʻavale). Ina ia puipuia le alualu i luma o le faamai, e tatau ona e mulimuli i se meaai malosi, faatulaga le mamafa, ave vailaau (statins, fibrates), ia mataituina e se fomaʻi ma taitaia se olaga soifua maloloina.

Taimi vave togafitiga o le faʻamalosia o le endarteritis

Faʻataʻi Vailaʻau - FAʻAMATALAGA LAUTELE - TreatmentAbroad.ru - 2007

O le paʻi i luga o le autu o faʻamaʻi o maʻa o pito i lalo, e le mafai e se tasi ona taʻua se faʻamaʻi taua e pei o le taofiofia o le endarteritis. Le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi e le o faʻaalia uma. O taimi e fesoasoani i le atinaʻeina o le faʻamaʻi o: toe faʻalauteleina le malulu o vae, aʻafiaga o le neuropsychic, ulaula.

Le faiga o le atinaʻeina o le faʻaumatia o le endarteritis e aofia ai le faʻaauau pea o laʻau laiti o pito i lalo, lea e mafua ai ona solia le microcirculation. O le mea mulimuli e iu lava ina taʻitaʻia ai taunuuga e tasi e pei o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo. O faʻamaʻi o lenei faʻamaʻi e talitutusa ma le atherosclerosis. Ae ui i lea, o lenei togafitiga e taatele i alii talavou.E le fesootaʻi ma le maʻisuka poʻo le cholesterol maualuga.

Togafitiga o le aveesea o le endarteritis ese mai le togafitiga o le atherosclerosis o arteries. O le mea moni e faapea ole laʻititi laʻititi o paʻu ua afaina e le mafai ai ona toe faʻaleleia galuega mo lenei maʻi. O le togafitiga sili ona masani ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina o vailaʻau vasodilator. O togafitiga mo le togafitia o le endarteritis, o le sympathectomy e faʻaaogaina, e tutusa ma le taotoga mo le faʻamaʻi o Raynaud (i lona masini, o se maʻi faapena o vaʻa o le pito i luga). O le eseesega e naʻo le tulaga o le taotoga. E le gata i lea, o le physiotherapy e masani ona faʻaaogaina - o gasegase faʻamalosi, diasymy, barotherapy.

E masani lava, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina fualaau e maualalo ai le cholesterol toto, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le toto. E le gata i lea, o fualaau oona e faʻaaoga e faʻaitiitia ai le totoina o le toto ma, o le mea lea, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis.

O le savali ma le faʻaaoga mo le 30 minute tolu taimi i le vaiaso e mafai ona faʻaleleia ai faʻamaoniga.

E i ai le tele o togafitiga o taotoga, ma e faalagolago i le maualuga ma le tulaga o le maʻi, faapea foi le tulaga lautele o le maʻi, o nisi o taotoga o loʻo faʻaaogaina.

  • Faʻasologa taotoga O le mumusu e aofia ai le fatuina o se paʻu e pasi ese ai le nofoaga ua afaina. E masani lava, o se vaega o le vein vevela o le vae ua faʻaaoga mo lenei mea. E faʻatatau i le maualuga o togafitiga faʻapitoa, faʻataʻitaʻiga-femoral and femoral-popliteal faʻasolosolo le gaugaina e iloga. O vaʻa laiti e le mafai ona sola ese. E le gata i lea, o loʻo i ai se ituaiga o smu e pei o le faʻaaogaina o isi mea. Axillo-femoral shunting e faatatau i ai, o lona uiga, pe a fai se shunt mai le gaʻo axillary i le fusi fafine. E tatau ona i ai se paʻu i tagata mamai ma faʻamaʻi faʻamaʻi, poʻo i latou na faia ni gaioiga i gaioiga o le tino, pe a maeʻa foi ona aveeseina le maʻi pipisi.
  • Faʻasalaga. O le metotia e aofia ai le aveesea o le puipui i totonu o le afaina ua afaina faatasi ai ma se atherosclerotic plate. I lenei tulaga, ua faamatuu atu le lumena o le aluga ma ua toe faaleleia le toto.

Faʻavevesi ma le faʻamaʻi. O togafitiga faʻaonaponei faʻaonapo nei. O le auala o le angioplasty o le faʻapipiʻi faapitoa lea o se paluni pito i lalo i le pito i totonu e faʻaofiina i totonu o le aluga. Pe a latalata atu i le mea vaapiapi, ua afaina le paluni ma ua faateleina le lino o le aluga. Ina ia mafai ona umi se taimi o le faʻaaogaina o lenei gaioiga, o lenei taotoga e tuʻufaʻatasia ma le faʻapipiʻiina o se peni - o se uaea eletise eletise e avea o se faʻavaa mo le puipui o le vaa. O lenei taotoga e taua o le tui.

  • Faʻaleleia O lenei metotia e faʻaaogaina i faʻalavelave faʻafuaseʻi, aemaise lava i le televave o le atinaʻeina o le gangrene (faʻapipiʻi o masini mūmū ona o faʻamaʻi faʻamaʻi). A oʻo ina ua tuai tele le faʻatinoina o galuega toe faʻaleleia i luga o vaʻa pito i lalo. O lenei, o le mea lea e tautala ai, o se tagi o le atuatuvale. O le faʻaleleia i nisi o tulaga e le gata ina mafai ona faasaoina ai le soifua o le tagata maʻi, ae e fesoasoani foi i le toe faaleleia o le maʻi. E tusa ma le 50% o faʻamavaega o loʻo iai i mataupu e faigata ile maʻisuka.
  • Soifuaga o le olaga

    I le amataga o le faʻamaʻi, e mafai ona e taumafai e faʻaleleia le tulaga o maʻa.

    FAATINOINA O LE FAATINO O TAGATA O MEA E MAUA AI

    E pei ona taʻua i luga, o le puipuia o nei faʻamaʻi e aofia ai suiga i olaga. O lenei mea ia:

    • Gasegase togafitiga ma le puleaina o le suka toto
    • Totoina o le cholesterol o le toto - mulimuli i se taumafataga maualalo i le cholesterol (taumafai e faʻatapulaʻa gaʻo meaola i le tele e mafai ai ma tuʻuina atu mea e sili ona lelei i suauu gaosia)
    • Faʻalo le ulaula
    • Tausiga o le mamafa o le tino
    • Faamalositino e le aunoa

    Faʻafitauli faʻapitoa o vae: o le a ma pe faʻapefea ona togafitia i latou?

    E tusa ai ma fuainumera o le lalolagi mai le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, o faamai o le cardiovascular system o le mafuaaga taatele lea o le oti. E le gata i lea, i le aluga o taimi, o lenei vaega o faʻamaʻi ua faʻapupulaina i faʻamaumauga na puipuia muamua - o tupulaga talavou, o nuʻu i tua. O le mea lautele, o le faaupuga "faʻamaʻi o le cardiovascular system" e faasino i se lisi tele o maʻi o le fatu ma toto, tuʻufaʻatasia i se mea faʻapitoa. O se vaega taua i lenei lisi o loʻo nofoia e faʻamaʻi o vaʻa o vae.

    O nei faamai e aofia ai foi le lisi atoa o maʻi. E le gata i lea, o le toatele oi latou na amata muamua ona leai se tiga mo tagata. I lenei itu, e sili atu ona e sailia mo oe lava ia po o le a le mea taua o maʻi o le vae o faamai e mafai ona iloa ai le ogaoga o le faaletonu i le tino.

    Endarteritis

    O le endarteritis o se tasi o loʻo faʻagasolo malie ona tupuina faʻamaʻi e afaina ai le tele o mea o le pito i lalo. O loʻo faʻaalia i se vavave o le vaʻaia o vaa seia oʻo ina maeʻa atoa, o lona uiga, faʻalavelave. O se taunuuga o lenei mea, o le maʻi o mea e le maua ai le toto e tupu.

    • O le vaivai o pito i lalo,
    • O uumi uumi,
    • Faiva
    • Faʻailoga tigaina vae
    • Faʻamatalaga faʻamalosi.

    Veins veins, poʻo veins varicose. e pei ona latou valaau ia te ia i tulaga uma. Se faʻamaʻi e aafia ai vein o vae. Pe a tupu, o le fesuiaiga o veins ua leiloloa, ua faʻaloloa, tui. E tupu lenei mea ona o le le lelei o gaʻo vevela, lea e mafua ai ona fesuiaʻi toto i veins.

    O lenei maʻi e amata lemu, e masani lava i le tele o tausaga, faasolosolo ona maua mai ai faʻamaoniga, lea e mafai ona taʻua i le faʻalavelave o le "tiga o le tino tiga":

    1. O le faʻavaivaia o veins. vaaia i mata
    2. Lagonaina o le vaivai i vae
    3. Faateleina le vaivai o pito i lalo,
    4. Suafa toto
    5. Fuga i totonu o maso o le tamai povi, e masani lava i le po,
    6. Sogi o vae, vae, ma tapuvae.

    O le lamatiaga e le o le tele o veins varicose, ae o faʻaaliga ma faʻafitauli o le le atoatoa o le tino. e tulaʻi mai i le talaaga o lona atinaʻe po o le thrombophlebitis.

    Faʻalavelave faʻafuaseʻi

    Faʻalavelave faʻalavelave o gaʻo o lima o se faʻamaʻi lea e tupu i se talaaga o suiga i puipui o le faga, faʻapea foʻi ma isi faʻamaʻi pipisi - faʻavalea. thrombosis. O le isi mafuaaga o lona tupuga e ono afaina i le faga poʻo lona faʻamalosi. O faʻafitauli o lenei faʻamaʻi o:

    • O le tupuga o se tiga tuga faʻafuaseʻi i totonu o vae,
    • Faʻasalaina spasm uma i totonu o se lala ua leaga ma i se mea maloloina.

    Faʻalavelave mataʻutia

    O le gasegase matautia o se faʻamaʻi e mafua mai i le faʻaoʻoina o le toto (paʻu toto) i totonu o veins o vae. O lenei faʻamaʻi e tupu i le 10-20% o le aofaʻi o le lalolagi. O aʻafiaga o ia mea o loʻo taua i lalo:

    1. Faʻateleina le atinaʻeina o le malosi o vae
    2. Fefe i le nofoaga ua faaleagaina o le tino,
    3. Paʻu
    4. O le tupu mai o le vavaega.

    O le verombosis veinous veinous

    O le pipiʻi o le mea leaga o le tino e masani lava o se faʻamaʻi e fesootaʻi ma veins varicose. Uiga iloga:

    • Lavea
    • Faʻasusu i luga o le vein lea o le toto toto
    • Paʻu i le itu manua.

    O le lisi lenei o patho masani sili ona taatele o vaʻa o vae. O se lisi atoa o faʻamaʻi lea o le pito sili ona maualuga o le pito i lalo, e ui i lea i soo se tulaga, e naʻo se tagata faʻapitoa e mafai ona faia se faʻamaonia saʻo. Ae afai o le tiga i vae e amata ona sili atu ona faʻalavelave ma e faʻatasi ma le itiiti ifo ma le tasi o faʻamaoniga o loʻo taʻua i luga, o se faʻamaoniga manino lea e manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi. Afai e afaina i taimi uma ia vaʻa i luga o vae, atonu o le a faʻaalia ai le atinaʻeina o se tasi o faʻamaʻi ua taʻua.

    Togafitiga o vaʻa o vae: gaioiga autu

    Pe a togafitia soʻo se faʻamaʻi o vaʻa o pito pito i lalo, o le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina togafitiga faʻapitoa. O aiaiga lautele o togafitiga faapena o gaoioiga e pei o:

    1. O faamalositino faaletino e mamanuina ai le tafe mai o le toto mai pito i lalo.
    2. O le talosaga ma le masani ona ofuina o se fusi faʻasolosolo malosi - faʻamalosi i fusi e faʻaaogāina, le faʻaaogaina o tifaga faʻapipiʻi.
    3. O le faʻaaogaina o gels tonic e faʻamalosi ai puipui o veins ma arteries.
    4. I le avea ai o se sui anti-inflammatory, o vodka compresses e masani ona faʻaaogaina.
    5. Inu le tele o meaʻai.

    O vailaau togafitiga, taotoga poʻo isi togafitiga o vaʻa o vae i le faʻaopoopoga i nei faiga faʻamalosia lautele e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le suʻesuʻega, tulaga, faʻalavelave o le maʻi, maʻi tino o le tagata maʻi ma isi mea. I le auala lava e tasi, o fualaau autu o le a togafitia e filifilia.

    Tomai faʻapitoa i togafitiga o vaʻa toto

    O togafitiga faʻamaʻi o le auala sili lea ona faatuatuaina e faʻafefe ai le faʻamaʻi. Ae o togafitiga faa-tagata e mafai ona oo mai i le laveai i se tulaga na afaina ai vaa i vae. O le tele o taimi, o nei tupe ua fuafuaina e faʻafefe ai veins varicose, ae o isi faʻamaʻi pipisi o le ai totonu o latou malosi.

    • Tandelion aʻa o le meafaigaluega autu i le tau faasaga i veins varicose. E aoina, mago ma faʻaopopo i meaʻai ile fugalaau. O le masani o lona taumafaina i le tulaga o veins varicose ua taua o aʻa e lua i le aso, ma i le tulaga o maʻi e maua foi i le maʻisuka, e tatau ona faaluaina le fua.
    • O le tele o vein gels o loʻo i ai se vaega solofanua solofanua. Mo togafitiga, e tatau ai ona saunia le faʻamalosi o le fualaau o fualaʻau i le fua faatatau: 50 kalama o fualaau ile 0.5 lita o vodka. O le faʻamalosia e tatau ona lua vaiaso, a maeʻa ona ave le 30-40 pa'ū 3 taimi i le aso.
    • I le avea ai ma vaifofo i fafo atu mo faiga le lelei i totonu o vaʻa o vae, e mafai ona e faʻaaogaina koltsfoot vao. O ona lau e faʻaaoga i laei, lea e tatau ona faia i le po mo le 10 aso. O lanu lanumeamata pito i luga o kapisi e lauiloa foi mo se aafiaga talitutusa.
    • O le isi vaifofo mo teuga o pasili. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi lona susu i le susu i se fua faatatau o le 1: 2 ma e tatau ona faʻaaogaina lenei vai e fai ma faavae o le faʻamalosi.

    O nei togafitiga faʻasolosolo e lelei i la latou lava auala. E na o le tatau lava ona malamalama e le mafai ona faʻamalolo atoatoa faʻamaʻi o vaʻa o pito pito i lalo na o la latou fesoasoani. E lelei tele mo le faʻamaloloina o faʻamaʻi tiga, faʻamalolo o le fulafula, vaivai le vae, ma o le mea lea e sili ai le faʻaaogaina ma fualaau oona mai le vaega o vailaau faʻaleagafesa i le taimi e tasi.

    Lafoaʻi o faʻamaʻi vae

    O se auala taua i le lumanaʻi e aloese mai faʻamaʻi o vaʻa o vae o lo latou puipuiga vave. O le lavelave o ia togafitiga puipuia e le gata ina mafai ona fesoasoani e aloese mai nei faamai le lelei, ae faamalosia foi le tino cardiovascular o se tagata atoa. O le a le mea e manaʻomia mo lenei mea?

    Meaʻai talafeagai. O lona uiga: vaevaega, paleni, taimi talafeagai. E sili ona taua mo vaʻa - aua le faʻafefe i le po. O se taunuuga o ia meaʻai, o le toto faʻamaʻi e matua faateleina i le po, lea e oʻo atu ai i le fausiaina o fusi toto.

    Matou te fautuaina e suesue: auiliiliga o meaʻai mo le puipuia o le atherosclerosis.

    Siʻitia le olaga ma le masani ona savali i totonu o le ea fou e puipuia ai le fausia o ni afifi, faʻaauau i totonu o le tino faʻamalolo ma fesoasoani i le taimi tatau ma faʻamaʻo atoatoa sulu i le okesene, lea e fesoasoani e faʻateleina ai le faʻavaveina o toto toto.

    Laʻei faʻamafanafana ma seevae . Faʻasalaga ona o le fufusi o lavalava, seevae, masani ona ufiufi maualuga - o nei mea uma e mafua ai le mumū o vaʻa o vae.E sili atu ona lelei le taumafai e filifili lau laʻei i le tele ma le faʻamafanafanaga ina ia aloese mai faʻafitauli o vae i le lumanaʻi.

    Taumafa fualaau . E fesoasoani le vitamin P e faʻaaogaina vitamini o vaega C, P ma le K. Vitamin P e fesoasoani ai i le faateleina o le vaivai o le toto toto, e faʻaleleia ai le malosi o le malosi o le vailaʻau Kami ma faʻamalosia ai le malosi o le vitamini, ma o le vitamini C e fesoasoani e gaosia ai le collagen, lea e toe faafoi ai leo i mea vaivai, numera ma puipui o toto toto.

    O lea la, o faʻamaʻi pipisi o pito pito i lalo o se mea e masani ona maua i tagata faʻaonaponei o vaitausaga eseese ma mafutaga faʻalapotopotoga, e le gata e mafaia, ae e tatau foi ona tau ma i latou. I le faʻaopopo atu i togafitiga autu a le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina e se fomaʻi pe a faʻaalia foliga o le maʻi, i le faʻalavelave mo le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o vaʻa toto, o le a oʻo mai vailaau faʻapitoa i le laveai. I le noatia ma le fai fuafua i togafitiga puipuia, e pei o le tausia o se soifua maloloina lelei ma le faʻaaogaina o fualaau o vitamini talafeagai, o le a faʻaitiitia le lamatiaga o le mauaina o se lisi o faʻamaʻi o vaʻa pito i lalo.

    Faailoga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo, o ona ituaiga, puipuiga ma togafitiga

    I aso nei, o le atherosclerosis i pito pito i lalo o le masani lea o faʻamaʻi pipisi e afaina ai le cardiovascular system. E oʻo atu ai i le osofaʻi o le fatu, taʻavale, maʻi fatu faʻamaʻi, ma le gangrene o pito pito i lalo.

    I le avea ai o se faʻamaʻi, atherosclerosis e amata ona atinaʻe i le talavou pe o le tamaitiiti foi. O le lumenia o arteries e faasolosolo malie ona faaitiitia i le tele o tausaga. E mafua lenei mea i le tuʻuina atu o vaega ole lipid i le puipui i totonu o maʻa, lea e oʻo atu ai i le faʻavaeina o pusa cholesterol.

    E taua lenei mea! O le taufaasese o le faʻamaʻi o loʻo taoto i le mea moni e le mafai ona iloa le lumenia o arteries seia oʻo ina vaeluaina le sili atu i le afa. O se tagata i le taimi muamua o le atinaʻeina o le faʻamaʻi e leai se lagona faʻaletonu. E na o le taimi lava pe a oʻo i le 60% le maualuga o le vaa, e amata ai se faʻamatalaga vaaia o le maʻi.

    E mafai ona maua le atherosclerosis i pito pito i lalo

    E pei ona taʻua i luga, o le tele o tagata gasegase latou te le o iloa le faʻamaʻi seia maeʻa se isi suʻesuʻega faafomaʻi. Ae o le afa lona lua o tagata gasegase e faitio i nisi faailoga o le maʻi.

    O faʻamaoniga sili e mafai ona fai:

    • Vaʻaia foliga o tiga i musele i le taimi o le gaioiga, faʻapipiʻi lemu. O le a sili atu ona tupu le tiga, o le malosi foi o le faʻapipiʻiina o paʻu i luga i le taimi nei,
    • Faʻanoanoa i le tulaga vaʻaia. I laʻasaga mulimuli o faʻataʻiina o faʻamaʻi, e faʻaalia ai e le gata i le taimi o le gaioiga, ae o le malologa. O le tele o taimi, o le tiga e tupu i le po ma e faalavelave i se moe atoa,
    • Lulu o le lauulu i luga o vae, faʻamaʻi i tamatamai vae ma le fuga,
    • Lagonaina o numera o vae. Paʻu o le paʻu, pe afai e te siʻitia ou vae i luga o le fusi,
    • Lagona o le le mautonu o le faagaoioi o le tulivae po o le tapuvae soosoo,
    • Uluai ma le gangrene o tamatamailima e mafua mai i le matelaina o le okesene o masini.

    Maʻi ono mafai ona iloa le faʻamaʻi

    O le iloiloga o le le lava o le tafe toto i le itu i tua o le a fesoasoani i mea faapitoa e faaaoga e le fomaʻi. E le gata i lea, o le lanu o le fao plafola, pisapisao leo i le vaega o le femoral e mafai ona taitai atu ai i faaiuga a le fomaʻi. Afai e maua le atherosclerosis i vaʻa pito i lalo, e tatau ona vave amataina le togafitiga.

    I le faʻaaogaina o metotia faʻataʻitaʻi, ultrasound, faʻaaogaina o suʻesuʻega faʻaaoga poʻo le IRM. O le malosi o le atherosclerosis o le faamaloloina o maʻi mo vaʻa pito i lalo o le a sili atu ona maualuga, o le sili atu lea o le maʻi o le a maua i le amataga. O lenei mea o le a fesoasoani i le suʻesuʻeina o se suʻega toto mo le cholesterol ma lona vaega faʻavae.

    Faʻaalofa o pito i lalo ma le faʻaleagaina o le atherosclerosis

    O lenei atherosclerosis o loʻo i totonu o pito pito i lalo e aʻafia ai gaʻo vae. O lenei faʻamaʻi e faʻaalia i se faʻavae pe maeʻa atoa le tafe toto i vae. E tupu lenei mea ona o le afaina atoa o toto toto e ala ile toto toto poo pusa atherosclerotic.

    O lenei faamaʻi e masani ona tupu i tagata pe a mavae le 65 tausaga. E tupu i le 10% o tagata e aofia ai lenei vaitausaga. O tamaʻi ulaula ua aofia i totonu o le vaega sili ona suʻesuʻeina-mataupu. O aʻafiaga faʻalavelave tutusa ma faʻamaʻi uma, e aofia ai le cerebral arteriosclerosis, e taatele i lenei maʻi.

    1. Fuʻa
    2. Faʻaaliga faʻapitoa (maualuga toto maualuga),
    3. O le cholesterol maualuga
    4. Le lava faamalositino,
    5. Mafuaaga
    6. O le maʻi suka
    7. Aiga.

    Tuufaatasia o togafitiga mo le atherosclerosis o vae vae

    O se vaega taua o le togafitiga e fesoʻotaʻi ma le toomaga o le faʻamaʻi o le tiga, le laasia ma isi faʻamaoniga o le faʻamaʻi.

    E taua lenei mea! I aso nei, e le mafai ona fofo atoatoa le atherosclerosis. E mafai ona taofi le atinaʻeina o le maʻi. O le puipuia o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai tulaga lamatia.

    Le togafitiga o le atherosclerosis o se suiga atoatoa i le masani masani o le olaga. O le ulaula i soo se ituaiga e tatau ona lafoai. O le ulaula, aemaise lava le faaumiumi, o le mea sili lea ona taua mo le tupu o le maʻi ua faamatalaina. O le tapaa e aofia ai le nicotine, lea e puipuia ai arteries mai le pipisi. E taofia ai le tafe o le toto i totoga ma fusi. E le gata i lea, o le ulaula e faʻaitiitia ai le 'okesene mea e maua i totonu o le toto, e mafua ai le vevela o le toto ma faʻalavelave atili ai aʻafiaga toto i totonu o vaʻa.

    Talu ai ona o le faateleina o le toto, lea e le o pulea, o gaioiga o le fatu e tupu i se avega mamafa. O sea avega e fesoasoani i le faaopoopoina o le vevesi.

    O le faʻaaogaina o vae i le atherosclerosis, faʻapea foʻi ma lona puipuiga, o le mulimuli i se meaʻai. E taua le pulea o le toto o le cholesterol. Mai le taumafataga, e tatau ona faʻaesea le faʻaaogaina o ituaiga gaʻo o aano o manu ma sisi, fuamoa moa. Taumafai e 'ai nisi meaʻai e aofia ai gaʻo fualaʻau. Ina ia faʻaitiitia le toto ma le fatuina o le edema, e fautuaina e mulimuli i se meaʻai e faʻasaina ai le masima. O se tagata ei ai le tele o meaʻai e manaʻomia se meaʻai masani e faʻalautele ai le paʻu o le mamafa.

    Faʻalogo lelei! O le faʻasologa o aʻoaʻoga i le aso e faʻaitiitia ai le atinaʻe o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o vaʻa e afa. E fesoasoani foi o ia i tagata gasegase e le vavaeeseina lenei faailoga mai a latou talaaga faafomai.

    O le maʻi suka e le gata ina faaosofia ai le faagasologa vave o le atherosclerosis, ae fesoasoani ai foi i lona alualu i luma vave. O le puleaina o le suka toto ua tuʻuina atu i ai le taua taua. E taua foi le tausia lelei o ou vae, asiasia i aso uma.

    Togafitiga mo le foot atherosclerosis e aofia ai togafitiga faafomaʻi. O le fomaʻi, e faaopoopo atu i isi ana fautuaga, e faatonuina ai fualaau faasaina e faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu po o le taia (antiplatelet agents).

    Faatasi ai ma lenei vaega o fualaau faasaina, o fualaau faasaina e masani ona faatonuina. O a latou mea e puipuia mai ai le toto ma le faʻamaʻi toto. E masani lava o lenei kulupu o vailaʻau o loʻo maua i totonu o maʻa.

    E tāua le taotoga

    O le faʻaaogaina o taotoga e faʻaumatia ai le atherosclerosis o vae ua faʻamaonia pe a le faia e le togafitiga faʻamalosi le aoga, ma maua ni faʻamaoniga manino o le alualu i luma o faʻamaʻi. Latou te taʻitaʻia ai tapulaa taua i olaga o tagata gasegase.

    I le taimi o taotoga togafitiga, o le galuega fuafuaina e fuafua ai le nofoaga o se vaʻa vavalalata pe faʻamaʻi. Mo lenei mea, o le faʻaaogaina o le faʻatautaia o eletise eletise e fautuaina. O le suʻesuʻega o loʻo faia i lalo o faʻamaʻi faʻaleagaina. E i ai se togi i le itu o le vai, sosoo ai ma le faʻaofiina o se kesi i totonu o le opo o le fusi femoral. E ala mai i lea mea, o se vailaau faapitoa ua tuiina, lea e fesoasoani i le faailoaina o vaega o faafitauli.

    A maeʻa ona iloiloina le nofoaga o le pipiiina poʻo le vavalalata o le faga, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se taotoga o le shunt poʻo le togafitiga endovascular. Ina ia faia togafitiga ma le auala lona lua, o le paluni faapitoa e faʻaaoga e faalautele ai le vaa. Na ia faailoaina atu i totonu o le sese o le mafaufau e ala i le faʻaogaina o le fatu.

    O nei togafitiga uma e lua e saogalemu ma maua ai ni taunuuga lelei. E tatau ona iloiloina mea taua.

    Faatasi ai ma le alualu i luma o le atherosclerosis ma le leai o togafitiga, e ono mafai ona alualu i luma le maʻi ma taitai atu ai i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina. O se asiasiga taimi i se fomaʻi ma le manaʻoga mo le puipuia o le a faʻaitiitia ai aʻafiaga o le alualu i luma ma fesoasoani ai ia e lagona le lelei.

    (Leai se faʻaaliga, ia muamua)

    Lologa.

    Mafuaʻaga mo le atiina ae

    O le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o leona o le moega lapopoʻa o le atherosclerosis. O le a le atherosclerosis? O se faʻalavelave faʻaleaga lea e atiaʻe ai i puipui o arteries poʻo veins o pito pito i lalo, faʻapea foi i isi vaʻa, e mafua ai le vavalalata o latou lumena ma le solia o le toto i totonu o masini. O se taunuuga, o lenei mea e oʻo atu ai i le gataifale o le tino ma le faʻaalia o faʻamaoniga, e masani lava aofia ai faʻafitauli ogaoga o le tiga ma le gaʻo, lea e mafai ona oʻo atu ai i le necrosis ma le necrosis.

    O cholesterol ma lipoproteins maualalo ma maualuga ma taua tele mo le amataina ma le alualu i luma o le atherosclerosis.

    O se vaega taua i le aliali mai o ni atherosclerotic plate e faia i se suiga i le lipid lipid lipid, lea e aofia ai le faateleina o mea o loʻo i totonu o le cholesterol, lipoproteins maualalo ma maualalo, ma le faʻaitiitia o le numera o lipoproteins maualuga.

    O ia suiga e mafua ai le faateleina o le felauaiga o le lipids mai le ate i meaola i totoga o toto, ma mafua ai ona latou teuina i totonu o puipui o toto toto ma le atinaʻeina o pusa ma faaaliga o falemaʻi na mafua mai ia i latou. Ae ui i lea, i totonu ia te ia lava, e le mafai ona tupu se suiga i le gaʻo gaʻo i le tino, sei vagana ai mafuaʻaga faʻaleagaina e fesootaʻi ma faʻalavelave faʻaanatura.

    O mafuaʻaga o le atherosclerosis e eseese, ae o loʻo i ai le tele o aʻafiaga lamatia e afaina ai le tupu mai o arteriosclerosis obliterans:

    1. Suiga o le gasegase e aʻafia ma le faʻaleagaina o genes e nafa ma le faʻafefiloi o gaʻo i totonu o le tino o le tagata.
    2. Manua le lelei o le soifua maloloina o tagata ma le tele o meaʻai gaʻo ma mea taumafa ma meaʻai gaʻo (faʻamalosi, meaʻai, ma isi).
    3. O le ulaula tapaa e foliga mai o le sili atu ona malosi ma le le mautonu le tulaga lamatia o le atiaʻe o le atherosclerosis o le pito i lalo. O vailaʻau o loʻo i totonu o tapaa tapaa e mafai ona aʻafia i totonu o le toto mai mama ma faʻamaʻi saʻo le ogatotonu o totonu o vaa, lea o ia lava o se vaega autu i le amataina o le lipid deposition ma le fausia o ni atherosclerotic plate.
    4. O maʻi o le maʻisuka, e aofia ai le maʻisuka ia lava, e oʻo atu ai i se suiga i le lumanaʻi o toto toto ma mafai ona mafua ai le atherosclerosis o vae.
    5. Faʻaauau le maualuga o soʻo se mafuaʻaga, faʻapea foʻi le maualuga o le maualuga.
    6. Alcoholism ma isi masaniga leaga.

    O nei mea uma e mafai ona taʻitaʻatasi i le atinaʻe o le atherosclerotic faagasologa i tagata. Ae ui i lea, o le tele o taimi i le tasi tagata maʻi o loʻo i ai le tele o mafuaʻaga ua faʻamatalaina, lea e faʻamalosia ai togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo.

    Faʻasologa o faʻamaʻi

    O le mea sili ona taua mo le fuafuaina o togafitiga togafitiga o lenei tulaga o le faʻavasegaina o le faʻamalosia o le atherosclerosis. O le faʻavaega autu o loʻo faʻaaogaina i le falemaʻi e faaigoaina i igoa o fomai e lua - Fontaine ma Pokrovsky.

    E tusa ai ma lea, e 5 laasaga o le atherosclerosis o vaʻa o vae e iloga:

    • I le laasaga I o le maʻi, o le tagata maʻi e iai ni faʻafitauli itiiti o le faʻafitauli o le tino ma le malulu, faʻalavelave ma le mafanafana i vae ma lalo vae, faʻapea foʻi le vaivai pe a savali ma leai se paʻu.
    • I le laasaga IIA, o le faateleina o faailoga uma o le a matauina, faapea foi ma le tiga i maso o le pito i tua o le vae pito i lalo ma se mamao savali e silia ma le 200 mita. O lenei mea o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le atherosclerosis o lima ma se vavalalata tele o le lumena o vaa.
    • I le vaʻa IIB, faʻapipiʻi le vaʻaia, faʻaalia e le malosi, vaivai, ma le tiga tiga i maso o le vae ma se mamao o le savali e le itiiti ifo ma le 200 mita.
    • O le atherosclerosis o laʻau o pito i lalo ole laasaga III e fesootaʻi ma le foliga mai o se maʻi malosi, tiga faʻamaʻi i totonu o maso e oʻo lava i le malologa, lea e faʻaitiitia ai le lelei ole soifua maloloina ole tagata maʻi ma manaomia ai le filifilia o vailaʻau ma isi togafitiga.
    • O faʻapogai autu o le laʻasaga IV atherosclerosis o gaʻo vaevaega, faʻaopopo i tiga matuia, e aofia ai faʻafitauli ogaoga o gaʻo i totonu o masini mūmū, e oʻo atu i le fausiaina o vaivaiga o le tino ma gangrene.

    O le faʻavasegaga tuʻufaʻatasia o le atherosclerosis e faʻaumatia ai pito i lalo e faʻavae i luga o le ata o le maʻi ma e le amanaia le natura ma le faʻaogaina o le vaapiapi o le lumenia o le aʻau.

    Faʻaaliga autu

    O le atherosclerosis o le pito i lalo e mafua ai le faʻaalia o se maʻi taua - faʻamaʻi faʻapipiʻi, faʻaalia e le tiga i maso o le vae pito i lalo, faʻavalea masani, lagona o le le toʻa ma le vaivai i vae. E le gata i lea, o nei faailoga uma e aliali mai i le taimi o le gaioiga ma pasi i le malologa (sei vagana ai le laasaga III ma le IV o le maʻi). O le faʻaogaina o le vavalalata e tupu i totonu o musika o le povi (gastrocnemius, soleus, etc.), peitaʻi, i nisi o tagata gasegase, e mafai ona latou faʻaalia i totonu o maso o vaevaega, poʻo nei mea e le masani ai.

    Faʻatasi ai ma le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo, o le mamao e mafai e le tagata gasegase ona alu e aunoa ma le faʻaalia o faailoga o le lameness ua faasolosolo malie ona faʻaitiitia, lea e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o masini atherosclerotic ma le maualuga o aʻoaʻoga. Afai e le mafai ona faʻaaogaina le suʻesuʻega ma faʻaalia suiga o loʻo maitauina i totonu o masini mūmū, ona faʻapipiʻiina loa lea o le manino i le malologa, e aofia ai le po.

    O faʻamaoniga o suʻesuʻega atonu e le o iai mo se taimi umi, e ui lava o lapisi o lapisi e ono taua. O le mea lea, e taua tele le faia o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga faafomaʻi.

    I uluaʻi laʻasaga o le faʻamaʻi, o faʻamaoniga o le atherosclerosis atonu o le a matua leai lava. Ae ui i lea, o se fomai iloga i le taimi o se suʻega a se tagata mo soʻo se isi lava mafuaaga, e mafai ona iloa le leai o se meaʻai i maʻa o vae, o se faʻamatalaga taua o lenei tulaga.

    Faatasi ai ma le alualu i luma o le atherosclerosis o pito i tua faatasi ai ma le atinaʻe o le faateleina o le siama, o le mea o loo totoe e foliga mai e foliga mai. Mai le tiga i le taimi o le umi o le savali ma faaiʻu i faʻafitauli ogaoga o le gaʻo o gasegase vaivai (ulupia, mago ma susu susu), lea e avea ma faailoga mo le togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo.

    O faʻafitauli o lenei faʻamaʻi e faigofie lava ona maua i le taimi o suʻesuʻega a le tagata maʻi, ma o le mea lea e le tuʻuina atu ai faʻamatalaga faʻamalositino mo suʻesuʻega. Ae peitai, ina ia iloa ai le maualuga o le faaleagaina o fua, e tatau ona faia ni metotia faaopoopo e suesue ai, e aofia ai suʻesuʻega eseese e iloilo ai le maualuga o le tafe o le toto i totonu o vaa, faapea foi le fuainumera ma le tikeri o le vavalalata o le moega.

    Faʻamatalaga o le maʻi

    A maeʻa ona iloa le faʻamaʻi, e tatau ona faia suʻesuʻega faʻaopopo, e aofia ai suʻesuʻega falesuesue ma meafaigaluega, faʻapea foʻi ma le feutagai ma se fomai tipitipi vascular.

    O auala suʻesuʻe e faʻavae i luga o le suʻesuʻeina o le lipid toto e faʻaalia ai tulaga lamatia mo le alualu i luma o faʻamaʻi.I totonu o se suʻega o le toto, o gaioiga nei e iloiloina:

    • Cholesterol o se vaega taua o pusa atherosclerotic. O loʻo i ai le faʻamaoniga faaiu o lana matafaioi i le atinaʻeina o le vaevaega o vae, lea e mafua ai ona fua i le faagasologa o le mauaina o lenei maʻi.
    • O lipoproteins maualalo ma maualalo le lipoproteins e atherogenic, ao latou felauaiga le cholesterol ma isi lipids mai le ate i puipui o maʻa, faʻateleina le tuputupu aʻe o papa.
    • O le maualuga o le lipoproteins, e ese mai ai, fesoasoani e feagai ma le atherosclerosis, aveeseina o le cholesterol mai arteries ma fesiitai atu i le ate, lea e mafai ona liua i ni meaola eseese.

    O le vailaʻau o le ischemia pito i lalo e maua ai le lagona i na o le muamua, o le tulaga o le maʻi faʻamaʻi.

    O le mea pito sili ona taua mo le fuafuaina o le maualuga o le faʻaleagaina o arteries ma le tofiaina o togafitiga talafeagai mo le atherosclerosis o pito i lalo o auala faʻaaogaina:

    1. Faaiuga o le tapuvae-brachial index, e faavae i luga o se faatusatusaga o le toto ma le tafe o le toto i totonu o fua o se nofoaga patino. O lenei metotia e mafai ai e oe ona suʻe le tafe o le toto i vae ma o se metotia e siaki ai mo le siakiina o le siama.
    2. O le suʻesuʻeina o vaʻaia o vaʻa pito i lalo ma le dopplerometry (silasila i luga ole lua) o le "tulaga auro" i le faailoaina o tagata i le faʻamalosia o faʻamaʻi o vaʻa o vae.
    3. O faʻamatalaga faʻavaomalo o faʻasalalauga (MSCT) faʻamatalaga o gaʻo o vae ma le aorta - e faʻaaogaina lautele i le taimi faʻatulagaina ma mo le faʻamaonia lelei o faʻafitauli o le tafe toto i totonu o le moega lapisi. E mafai ai e oe ona vaʻaia le tafe toto i luga o vaʻa ma atherosclerotic plate, lea e taua mo le filifilia o auala sili ona lelei mo le togafitiga o le atherosclerosis o laʻau o pito pito i lalo.
    4. Faʻamatalaga faʻasolosolo e faʻaogaina ai vaifofo.

    O nei suʻesuʻega faʻapitoa e mafai ai ona suʻesuʻeina le tulaga o le solia o le toto i le tino o le pito i lalo, lea e sili ona taua mo le filifilia o togafitiga faʻataʻitaʻi ma le fuafuaina o le fomaʻi mo se tagata maʻi faapitoa.

    Auala e leai ni fualaau faasaina

    O le faʻamaʻaloina o mea lamatia o faʻamaʻi e taua tele i la latou togafitiga i le amataga, e aofia ai le i ai o suiga o le atherosclerotic e aunoa ma ni faʻaaliga faʻapitoa.

    Faiga faʻafesoʻotaʻi faapena e aofia ai:

    • Suiga i meaʻai, e le aofia ai le taumafataga o gaʻo uma, meaʻai falai, faʻapea foʻi mea e faʻafiafia ai, sugary carbonated drinks, etc.
    • Feteenaʻi le mamafa ma le gaʻo.
    • Tetee mai le ulaula ma inu ava malosi.
    • Savalivali (aemaise i tamaitai) ma isi gaioiga faaletino.
    • Aveina o fualaau mo le maualuga o le toto maualuga ma isi pathologies faʻatasi.
    • Tulaga masani o le moe ma le tau faasaga i le le mautonu.

    O le fomaʻi aoga e tatau ona faʻamatala i le tagata maʻi le taua o nei fautuaga i mea lamatia uma e fesootaʻi ma le alualu i luma o le maʻi.

    E tatau ona totogia faapitoa le gafatia o le faʻaaogaina o masiotherapeutic procedures, e pei o le electrophoresis, UHF, ituaiga o magnetotherapy, taele ma togalaau faʻamaʻi, ma isi.

    Fomai Metotia

    Metotia o le togafitiga o le atherosclerosis o pito i lalo ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona afaina ai le lapisi lapisi, faʻateleina ai le toto i totonu ma taofia ai le fausiaina o fusi toto.

    O vailaʻau nei e faʻaaogaina:

    • Faaleleia atili o le microcirculation, e pei o pentoxifylline, dextrans, ma isi.
    • Antispasmodics e taʻitaʻi atu ai i le vasodilation: leai-sas, papaverine, xanthinol, ma isi.
    • Antiplatelet sui e puipuia le thrombosis: clopidogrel, acetylsalicylic acid, etc.

    O faʻamatalaga mo le atherosclerosis o pito i lalo o loʻo faʻaaogaina, e amata mai i le vasega IIB o le faʻamaʻi.O nei vailaʻau e faʻatagaina ai le faʻasalalauina o le faʻamalosi o le tiga, ma taʻitaʻia ai le maualuga o le ola o le tagata maʻi, lea e taua tele i le faagasologa o togafitiga.

    O sauniuniga mo le togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e le fofo ai le maʻi lava ia, ae mafai ona faʻaitiitia le tikeri o lona alualu i luma ma faʻatuai ai taunuuga le lelei.

    Togafitiga

    O le faia o gaioiga e toe faʻafoʻi ai le toto mai le atherosclerosis o pito i lalo, o le auala autu o togafitiga, e amata mai le tulaga lona 2 o le maʻi. Mo lenei mafuaʻaga, o ia gaioiga e pei o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻaloga, ituaiga eseese o taotoga, gasegase o gaʻo ua afaina, ma isi, ua atiaʻe ma faʻaaogaina.

    O le Sympathectomy poʻo le toʻimatisi e mafai ona faia e faʻaleleia ai le tafe toto. O ia gaioiga e faʻamoemoe i le sopoia o neura o le faʻalavelave popole popole, lea e oʻo atu ai i le vasodilation ma faʻaleleia ai le toto i mea mama. O togafitiga laser o le atherosclerosis o pito pito i lalo o se auala fou fou, lea o loʻo faʻaalia i totonu o togafitiga faafomaʻi. Peitai, ona o le pupuu o lenei olaga, e faigata lava ona iloilo pe togafitia le togafitiga o le atherosclerosis i taimi vavalalata.

    E mafai ona togafitia le atherosclerosis ma nei metotia? Ae paga lea, o le atherosclerosis o arteries, e le lava le togafitiga o vaa e aafia ai. Talu ai ona o ia gaioiga e na o le tasi le mea e mafai ona toe faʻafoʻiina ai le toto, ma o le atherosclerotic faagasologa lava ia ua salalau. O lenei mea e mafua ai le tuputupu ae o ni poloka fou ma le solia o le lumens o arteries ma le atinaʻe o suʻesuʻega.

    O le mataupu autu o le togafitiga o le tuufaatasiga o togafitiga o le atherosclerosis ma togafitiga faʻapitoa, ona e na o le tulaga lava lea e mafai ai ona maua se faʻamatalaga atoatoa i le mafuaʻaga o le atinaʻeina o suʻesuʻega ma faʻaleleia ai le faʻagasologa o taimi umi.

    O le puipuia o le atherosclerosis o vaʻa o pito pito i lalo e aofia ai le faasaʻoina o aʻafiaga lamatia seia oʻo i le amataina o faʻamaoniga o le faʻamaʻi, faʻapea foi ma le i ai o ni atherosclerotic plate ua fuafuaina e ala i meafaigaluega. E aofia ai se suiga i meaʻai, ituaiga olaga, faʻasaʻoina o mea eseese o loʻo i ai i le lipid composition o le toto, ma isi. O le faʻavaeina o le puipuia o faʻamaʻi faʻamaʻi o vaʻa o vae o le galuega e sili ona taua a le au fomaʻi ma tagata lava ia.

    Faʻamatalaga ma togafitiga o le atherosclerosis e faʻaumatia ai vaʻa pito i lalo

    1. O a gaioiga e tutupu ma le atherosclerosis
    2. Faʻamatalaga ma faʻaaliga
    3. Mafuaaga o mea tutupu
    4. Tulaga o le maʻi
    5. Faʻapefea ona faʻatino faʻataʻitaʻiga?
    6. O auala autu o togafitiga
    7. Tausiga togafitiga
    8. Auala puipui

    O suiga o le atherosclerotic i le vaʻa e mafai ona tupu i soo se matua ma soo se vaega o le tino. I le taimi lava e tasi, o le faʻasolosolo pea o le vaʻaia o le atherosclerosis i le autu ma le autu o le vae o vae e atiina ae. O lenei mea uiga ese ua taua o le aveesea o le atherosclerosis o vaa o pito pito i lalo.

    Aisea e tupu ai lenei maʻi, togafitiga talafeagai, puipuiga ma le faʻataʻitaʻiina - o faʻamatalaga uma o loʻo tuʻuina atu iinei.

    O a gaioiga e tutupu ma le atherosclerosis

    O se uiga iloga o lenei maʻi, o le faʻavaeina lea o faʻamau i luga o le faga. E aofia ai mea e fesoʻotaʻi atu ai, o loʻo i ai ni atheromatous formations. O lenei mea e faʻamalamalamaina ai le tino vaʻaia ma taʻitaʻia ai le le lava o toto i vae. O le mea e taʻua o meaola o meaola e tupu tonu lava mo lenei mafuaʻaga.

    I le aluga o taimi, o maʻa e sili atu ona faigata ona o le faʻamalosia atili faʻaopoopo i masima, o le mea e taʻua o le limo. O le a sili atu ona faigata le feagai ma lenei laasaga o le maʻi, o se fesuisuiaʻi le fesuiaiga o toto toto e tupu.

    I lenei tulaga, o faʻamatalaga nei e iloga:

    • Stenosis - vavalalata o le lumena o toto toto,
    • Faʻasologa - faʻapipiʻi o toto toto ma faʻa. E mafai ona tumu ma vaeluaina.

    Afai e maua se tasi o nei faaletonu, ma i nisi tulaga e mafai ona faaopoopoina le ata faafomaʻi ma isi faailoga, o loʻo matou talanoa e uiga i le taofiofia o le atherosclerosis.

    Faʻamatalaga ma faʻaaliga

    I le amataga, e le mafai ona aliali mai le maʻi i soo se auala, ae o le okesene masani o le "matelaina" e faʻaleagaina ai faiga masani o le toe faʻafouina ma mafai ona oʻo atu ai i le necrosis (necrosis) o masini.

    O le tele o taimi, o laʻau autu o pito pito i lalo e afaina i na faiga, ma faafetai i le avega faaopoopo i lenei matagaluega, o le maʻi e vave ona tupu ae le o taimi uma e manuia ai.

    Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

    Faailoga o le atinaʻe o le atherosclerosis:

    1. O fulu e malulu uma lava i le paʻi, e oʻo lava i le vevela o le vaitau.
    2. Loto lelei, e masani lava ona alu ese atu i lona lava taimi pe a mavae sina malologa puupuu.
    3. O le taga e masani lava ona paʻu i le tulaga masani.
    4. Paʻu maʻi faʻaali e aliali mai i ni nai pupuʻu.
    5. O le localization o le tiga e mafai ona ese, amata mai i maso o le povi ma faaiʻu i le pito i lalo.
    6. E i ai faafitauli i le paʻu o vae, e vevela ma pala, e amata ona pauu lauulu.
    7. O le masani masani o le tuputupu aʻe o fagu fagu e faʻagesegese.
    8. I ni faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, o loʻo i ai se toto toto i le pito i lalo i le taimi e tu ai. A faʻapipiʻi, o vae e vave ona paʻu.
    9. Atrophy o maso o le tamai povi. O le vae o loʻo mole le mamafa, aemaise lava i le nofoaga o le vae pito i lalo.
    10. I tagata, o le gasegase feusuaʻiga ua faʻaalia foi. E mafua ona o le solia o le toto i totoga o le pelvic.
    11. I vaega faaiu o le faamai, e masani lava ona aliali mai maʻi o le gaʻo ma manuʻa, ma o se lanu moana o veins ua manino ona faʻaalia.

    O faʻafitauli e foliga mai e faasolosolo malie, ma o loʻo faʻagasolo pea le maʻi, faʻalagolago i uiga o le tino ma le olaga. O tamaʻitaʻi ma fafine e afaina i lenei faʻamaʻi i fesuiaiga eseese (e seasea lava). E mafai ona faʻaalia e oʻo lava i le laʻitiiti, o lea e taua tele le gauai atu i soʻo se faafitauli i le galuega motusia, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga o loʻo i luga.

    Mafuaaga o mea tutupu

    O se faʻasologa masani lava lenei, masani ona tupu i tagata matutua. O ona foliga vaaia foi e muamua atu i faafitauli i vaʻa toto, o le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i isi totoga ma foliga o faʻamaʻi faʻamaʻi. O nei mea uma e faʻavaivaia ai le tino, ma faʻafefe foi i galuega masani o le toto.

    O lenei ua matua "toe faafou" le faamaʻi, ma e mafai ona maua i le taimi nei mai le fasefulu tausaga ma muamua atu. O lenei mea e faʻamalosia e le tele o mea moni, o loʻo faʻamatalaina i lalo.

    O mafuaʻaga autu o arteriosclerosis obliterans:

    • O le mamafa o le tino. O le uta i luga o vae pito i lalo i lenei tulaga e matua tele.
    • Taumafa le lelei. O le tele o le gaʻo e maua i le faʻavaeina o maʻa i totonu o vaʻa toto.
    • Vaʻa vevela. O faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamalosia ai foʻi le toto i vae.
    • Faʻailoga o totoga o le pelvic. E mafai foi ona taʻitaʻia ai le atiaʻe o le faʻamaʻi.
    • Suiga o le tausaga. O le laina "aloaia" o lenei maʻi e oʻo mai pe a mavae le fasefulu tausaga.
    • Manua ma le malulu o vae. I lenei tulaga, o loʻo i ai pea le le faʻaleagaina o le fausaga o vaʻa toto ma sikuea.
    • Faateleina gaioiga faaletino. O lenei vaega e mafai foi ona mafua ona o le galuega faifai pea io latou vae.
    • Le atoatoa le malosi faaletino. O se olaga e le tauagafau e faʻaosofia ai foi togafitiga vascular.
    • Faʻamaumauga. I lenei tulaga, o loʻo i ai se vailaau faʻapitoa pe afai o loʻo feagai foi le aiga tuusaʻo ma lenei maʻi.
    • Tulaga faigata.O le atherosclerosis e le mafai ona tupu "mai i le lanumoana", ae o le atuatuvale popolega e faavaivaia ai le tino, o le mea lea o faafitauli laiti laiti e mafai ona avea ma se maʻi ogaoga.
    • Hormonal faʻalavelave. O le faaitiitia o le gaosia o nisi o hormones e mafai ona faaosofia ai le teuina o pusa i totonu o vaa.
    • O nisi faʻamaʻi, aemaise lava o le maʻisuka, e mafai ona faʻalavelaveina ai toto toto ma gaʻo.
    • O le vavalalata e faatatau foi i le faʻaosofia o mea, aʻo lagona tiga o le a lauiloa i se taimi mulimuli ane, lea e faʻalavelaveina ai le faʻamautinoaga ma isi togafitiga.
    • O le ulaula e afaina i faafitauli ma le gaoioi o puipui tetele.

    O aʻafiaga o lenei faʻamaʻi e sili atu nai lo le matautia, aua i nisi tulaga, e tatau ona vavaeeseina le vaevaega. O se tasi lenei o mafuaʻaga autu o le le atoatoa i totonu o lo tatou atunuu, o lea aua le amata ma le amanaia ia faailoga o le maʻi.

    Tulaga o le maʻi

    O lenei maʻi e fa ona vaega o le atinaʻe. E faasolosolo malie lava le alualu i luma o le maʻi, ma i le vave amata, e masani lava ona le gauai tagata maʻi i uiga masani.

    Tulaga o le talepeina o le atherosclerosis:

    1. O le laasaga muamua e faʻaalia i tiga le tumau i pito i lalo ma le malosi malosi faaletino.
    2. I le laasaga lona lua o le faamai, o se lagona o le vaivai i vae ma le le mautonu e tupu pe a uma se savaliga puupuu pe faamalositino.
    3. I le vaega lona tolu, o le faʻateleina o le tiga o le tiga e tupu pe a pasi mamao atu. O le tagata maʻi e ono lagona le le toʻa e oo lava i le po.
    4. O le fa faʻailoga o mea faʻalavelave i gaʻo ma maso. O le alualu i luma faifaipea o le faamai e mafai ona mafua ai le necrosis (gangrene) e le mafai ona suia.

    O le atherosclerosis e faʻaumatia ai gaʻo o pito i lalo e mafai ona tupu e le gata i le tapuvae. Faʻalagolago i uiga taʻitasi o le tino, o le fesuiaiga o mea e mafai ona amata i isi matagaluega. O loʻo i ai foi le talitonuga o le atherosclerosis e faʻaumatia ai pito i luga, pe a amata le faafitauli autu i le matagaluega autu.

    I le faʻaopoopoga, o mamanu nei e iloga i le faʻalauiloaina o faʻafitauli o le gaioiga:

    • Faʻavaeina o le atherosclerosis o le femoral - popliteal vaega,
    • Aorto - iliac vaega,
    • Tuuga o le vae pito i lalo,
    • Popliteal - vaega tuai,
    • O le vaega vavae o le ogavae ma le vaega popliteal o le faga, o le pa o le vaega susulu ua puipuia,
    • Sogasoga o vaega uma o le ogavae ma le vae maualalo, ae o le pa puipui e puipuia i lala eseese o le faga,
    • O le tele naua o laupega.

    O le vavaeeseina o le tino o loʻo faʻaalia i le solia o le toto i se vaega faapitoa. O se masani masani o le faʻatulagaga lea e poloka ai le atoaga o le femoral surface. Faʻalagolago i le maualuga o le faʻaleagaina ma le fua o le alualu i luma o faʻamaʻi, ua saunia se fuafuaga togafitiga. E tele faʻamatalaga e uiga i auala autu o loʻo faʻamatalaina i lalo.

    Faʻapefea ona faʻatino faʻataʻitaʻiga?

    O le tofiaina o taualumaga ma vailaau e tatau ona malilie i le fomaʻi. I lenei tulaga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi, ona, i le itu a le fomaʻi, ia faia le suʻesuʻega talafeagai ma talanoa i se fomaʻi.

    Faʻafefea ona maua le faʻamautinoaga:

    • O le tagata gasegase e faitio i le tiga poʻo le faʻalavelave o pito i lalo. E le gata i lea, o na faailoga e na o luga o le tasi vae, ae e masani ona afaina i le taimi e tasi.
    • O le suʻega a le fomaʻi o loʻo faʻaalia ai faʻalavelave faʻalavelave o masini mūmū. E mafai foi ona e maitauina se faʻaitiitia pe toesea le fatu o le loto i le nofoaga ua afaina
    • O se suʻesuʻega faapitoa - rheovasography (RVG) e mafai ai ona e iloiloina le tafe toto i totonu o vaʻa o vae. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia ni masini faʻapitoa, lea, o le mea e lelei ai, e toetoe o falemai uma lava.
    • O se suʻesuʻega ultrasound (Dopplerography) o loʻo faia, lea o le foci ma le tele o mea leaga ua faʻaalia.
    • O faʻamalositiga infraredios e maua ai foi se manatu i le tulaga o le maʻi. O lenei metotia e faʻavae i luga o fuataga o le vevela vevela, lea o le a maitauina le maualalo i nofoaga e le lava le toto.
    • Suʻega faaletino faʻatasi ai ma avega mamafa. Le maualuga o le lelava pe a maeʻa se gaioiga faʻaletino ma le malosi o le faʻaali mai o tiga faʻapitoa e faʻamoemoeina.
    • O le faʻasologa o suʻesuʻega o se suʻesuʻega faʻapitoa ma le faʻaofiina o se mea gaʻo i le toto. O le mea lea, e mafai ona faʻalagolago i le suʻesuʻeina o le tino vavae.

    O nei fuataga uma e faʻatatau i se filifiliga tonu ma le saʻo o le vaega ua afaina ma le tikeri o le alualu i luma o maʻi. O ia faʻamatalaga e tatau ona amanaia pe a faʻateleina le faʻamaopoopoina o le fuafuaga togafitiga. O se mea sese ma sese le faia o soo se togafitiga o le physiological ma faʻamaonia fualaau e aunoa ma ni faʻamoemoega o suʻega.

    I le faaopoopo atu i suʻega faʻapitoa, e tatau i le tagata maʻi ona pasi suega faʻataʻitaʻiga e iloilo ai le tulaga lautele o le tino. Afai e manaʻomia, ole maualuga ole maualuga o le suka ile toto ole maʻisuka ile mafuaʻaga ole atherosclerosis.

    O se iloiloga lautele o le tulaga e aofia ai isi faʻamatalaga maʻi: tausaga, mamafa, ituaiga olaga, faʻamaʻi faʻamaʻi, masani leaga ma isi matāʻupu. E naʻo le faʻatasi ma le suʻesuʻega o le a fesoasoani e faia se faʻamaonia saʻo ma iloilo le tulaga o le faʻaleagaina. A maeʻa lenei, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le tofiaina o togafitiga.

    O auala autu o togafitiga

    O togafitiga faasao e faʻamoemoe i le toe faʻafoisia o le totoina o toto toto ma faʻa. Ole vavaeesega ole a fesoasoani e faʻasaʻo le faaleagaina ile vascular networking, ae o le a le mulimuli i se fofo atoatoa.

    Faiga Faʻafoe togafitia:

    • Faʻalēaogā masani leaga ma fetuunaiga o meaʻai,
    • Tuufaatasia o le mamafa o le maʻi pe a manaʻomia,
    • Faʻaauau le fausiaina o gaoioiga faaletino,
    • Vailaʻau e faʻaleleia ai le valavala ma faʻasaʻo vasospasm,
    • Faiga o le tino. E mafai ona avea lenei mea ma mea e le mafai ona faʻaaogaina, vailaʻau faʻasolosolo ma le novocaine, togafitiga o le ozone, faʻavelaina o le mageta, faʻafefe o le okesene ma isi auala,
    • Fualaau faasaina e faʻaleleia ai meaʻai i laʻau vaivai,
    • Faʻaavanoaina o faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa mo le faʻalauteleina o le tino,
    • Afai e manaʻomia, togafitiga faʻalotoifale ua faʻamaonia mo le faʻamālōlōina o maʻi pipisi.

    Le aoga o le pneumopressotherapy e aoga. O lenei faʻasalaga o le faʻateleina o le mamafa i luga o le vaega pito i lalo o le tino e faʻalauteleina ai le malosi ma le toe faʻafoʻi malie.

    I le amataga, o le togafitiga e mafai, ae e tatau foi ona faasaʻo aafiaga leaga o le faaosofia o mea. I le lumanaʻi, e fautuaina le faʻaauau pea ona faia suʻesuʻega ma siaki le vaʻa o vaʻa ma suʻega faʻapitoa. O lenei mea o le a fesoasoani e iloa ai se toe toso ma faia se gaioiga i le taimi.

    Tausiga togafitiga

    I togafitiga faafomaʻi, faʻamalosia le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo, o loʻo togafitia ai togafitiga faʻaaoga faapitoa e sili ona aoga. E tatau ona e liliu atu i se tagata poto faapitoa - o se fomai tipitipi vascular.

    Faʻalagolago i le mamafa o le tulaga, e tele ni auala agamalu ma faʻamalosi e foia ai sea ituaiga faafitauli.

    Ituaiga togafitiga o taotoga:

    1. O le angioplasty Balloon o se aafiaga malie tele lea e faʻapipiʻiina ai se paluni faapitoa i totonu o le lua o le vaa, faʻateleina le lumena o le faga.
    2. Taʻaloga vavalalata - faia o se faʻaogaina mo le tafe toto i luga o le nofoaga o le vavalalata (masani ona faʻaaogaina analogues artificial poʻo se vaega o le vete o le tagata maʻi na aveina i se isi vaega).
    3. Tuʻu faʻamalosi - tuʻuina i totonu o le meafaitino, lea e taʻalo ai le avea o se faʻamaumauga ma faʻalauteleina le lautele o le faga.
    4. E faʻaaogaina le tino o le paʻu mo le tele o leona ma se vaega tele o suiga o solo.
    5. Faʻafomaʻi faʻapitoa - suia o nofoaga ma le faʻaititia o le fanua poʻo le leai o ni auala fou. Faʻaaogaina i taimi mulimuli o le faʻamaʻi o se isi togafitiga.
    6. Faʻasalaga faʻasalalau lautele - aveeseina o le mea ua afaina faatasi ai ma papa.
    7. O suiga e le mafai ona suia i totonu o le tino e filifili e ala i se aveeseina malosi. E manaʻomia le faʻamaonia e taofi ai faʻamaʻi pipisi ma faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi. O sea mea na tupu e le o se togafitiga, pe a maeʻa le taotoga, e tatau ona iai se faagasologa o le toe faʻaleleia o taualumaga ma isi togafitiga lautele.

    O le togafitiga o le taofiofia o le atherosclerosis o pito i lalo e mafai ona faʻatino i le faʻaaogaina o masini laser. O ia gaioiga e toetoe lava a leai se toto ma e le manaʻomia se toe faʻaleleia o taimi umi. O le mea e leaga ai, o faʻamatalaga e le o taimi uma e faʻamoemoeina, aua o le vasega o le faʻamaʻi e patino lava i le tagata lava ia.

    Auala puipui

    O le atherosclerosis e faʻaumatia ai i lalo vae o vae, o le togafitiga o loʻo talanoaina auiliili i la tatou tusiga, e sili atu le faigofie ona puipuia nai lo le faʻamalolo. E ui lava i le maualuga o lenei faʻamaʻi, e le o lona uiga o tagata uma o le a feagai ma na faʻafitauli.

    O se auala talafeagai ma le fetuunaiga o nisi mea le lelei o le a fesoasoani e ola ai i se soifuaga atoa, e aunoa ma le feagai ma le le mautonu ma le tiga i taimi o gaoioiga masani.

    Ole auala autu ole puipuiga:

    • Taofi le ulaula ma le inu tele. O lenei mea e sili ona faʻaleagaina ai le tino vavae, e fesoasoani i la latou fesuiaiga.
    • Faʻasalaga mamafa. I le faʻaitiitia o le avega i le vaega pito i lalo, e le gata e mafai ona puipuia oe lava mai le arteriosclerosis, ae mai le tele o isi faʻafitauli faʻapitoa.
    • O le gaioiga faʻaletino faaletino o le a fesoasoani foi ia te oe e te lagona lelei i soo se matua.
    • Lelei lelei. O le tuʻuina atu o mea e sili ona lelei i meaai maloloina, e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia le cholesterol leaga ma le ono aʻafia o le pusa i luga o vaa.
    • Le filifiliga o seevae lelei e aunoa ma ni taʻaloga maualuga.
    • Suʻega faʻataʻitaʻi ma suʻesuʻega masani.

    O le atherosclerosis e faʻaumatia ai pito maualalo pito i lalo, o se faʻamaʻi tuga lea e mafua mai i le faʻaitiitia o le toto i le toto toto ma laʻau. O pepa atherosclerotic o loʻo i luga o puipui o toto toto, lea e faʻalavelave pe poloka le tafe o le toto ma le okesene i totonu o masini. O lenei mea e oʻo atu ai i le atrophy o masini mūmū, faʻapea foʻi ma le atinaʻeina o auala e le mafai ona faʻafitia.

    O le maualuga o le faʻaleagaina ma le togafitiga talafeagai e fuafuaina e se fomaʻi, ma o le fuafuaga togafitiga e faigata ma e manaʻomia se taimi umi. O le fomaʻi e faʻalagolago i le tulaga o arteries, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi uiga patino o le tagata maʻi (tausaga, mamafa, meaʻai). O faʻamatalaga faʻamatalaga e uiga i lenei faʻamaʻi, faapea foi metotia o togafitiga ma le puipuia o loʻo faʻamatala auʻiliʻili ia tatou faʻamatalaga.

    Soifuaga o le olaga

    O tagata uma e maua i le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e fautuaina:

    • tuu le ulaula ma inupia le ava malosi,
    • tausisia o se taumafataga o le antiatherosclerotic,
    • leiloa o le mamafa,
    • faʻasologaina o faʻamalositino ma faamalositino,
    • le taofiofia o le toto ma le puipuia o le toto maualuga,
    • pule toto,
    • suʻesuʻega faʻapitoa mo maʻi faʻamaʻi.

    Faʻamālōlō togafitiga

    O vailaʻau faʻapitoa e mafai ona aofia i totonu o le togafitiga fualaau mo le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo o ana gaoioiga e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le toto ma le puipuia o le alualu i luma o atherosclerotic suiga. O vailaʻau nei e mafai ona faʻamatalaina i le tagata maʻi:

    1. Antiplatelet agents (Aspirin, Cardiomagnyl, Clopidogrel): o nei vailaʻau e faʻaleleia atili ai le toto, fesoasoani e puipui le pipisi o le toto ma le atiina ae o fasipolo ma fatuga o fatu.
    2. Anticoagulants (Warfarin, Heparin): o nei fualaau faasaina ua faatonuina mo le maualuga o le lamatiaga o le thrombosis. O a latou gaioiga e faʻamoemoe e puipuia ai le thrombosis ma le faʻamaʻi pipisi.
    3. Tulafono (Lovastatin, Zokor, Mevacor, Quantalan, Medostatin): o nei vailaʻau e maua ai le lipid-lowering effect and helps reduce the level of "bad" cholesterol. O lenei gaioiga e fesoasoani e puipuia le tuputupu ae o papa atherosclerotic ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le amataina o le sasa ma le fatu fatuga.
    4. Faʻataʻitaʻiga o le vailaʻau nicotinic (Nicotinic acid, Nicoshpan): o nei fualaau oona e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le gaʻo o gaʻo o pito i lalo.
    5. Pentoxifylline (Trental, Fentoxil): o lenei vailaʻau e faʻaleleia ai le tafe toto ma faʻamaonia ai le tafe toto i pito pito i lalo.
    6. Cilostazol (Pletal): O lenei fualaau faasaina ei ai lona aafiaga vasodilating i luga o aruro o pito i lalo ma taofia ai le taliaina o le platelet.
    7. Fualaau mo le puipuia o le oso maualuga o le toto (Nebilet, Atenolol, Betalok ZOK, Egilok C): o nei vailaau oona e faaaoga e puipuia ai le atiina ae o faalavelave matuia, lea e mafai ona oo atu ai i le vavaeeseina o tui o le toto, o le infarction myocardial and strokes.
    8. Vaʻaia Multivitamin, vitamini, antioxidants ma supplements dietary (Faʻasologa o aʻafiaga + E, fuamini E ma selenium, Chromium picolinate, B vitamini, Ascorbic acid, omega 3, Vitrum atherolitin, Tri-Vi-plus, Biotorin, Vitamax faaopoopo ma antioxidants): data o loʻo i ai le malosi faʻamalosi lautele, e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism ma faʻaleleia le faʻasolosolo i totonu o masini o pito i lalo.

    I le faaopoopo atu i vailaʻau, o fua nei o loʻo faʻaalia i tagata maʻi ma le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo:

    • Faamalositino faamalositino
    • savali savali
    • Massage
    • microcurrent togafitiga,
    • kesi ma palapala pala,
    • electropuncture,
    • ozone togafitiga
    • magnetotherapy
    • SMT mo le rohe lumbar,
    • forotherapy
    • togafitiga mo togafitiga (Kuyalnik, Truskavetsk, Pyatigorsk, ma isi).

    I le avea ai o se tulafono, o le togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa o pito pito i lalo e umi ma e manaʻomia ai le siakiina pea o le toto ma le tulaga o mea o loʻo i luga o vae. Afai e tatau ai, e mafai e le fomaʻi ona suia le togafitiga togafitiga ma fetuutuunai le fua o fualaau.

    Tuua Lau Faamatalaga