E mafai ona ou 'aina meaʻai mo pancreatitis?

E le gata i lea, o le taumafataga o le gataifale e aofia ai le Omega-3 ma le 6, o le carotenoid, lea ei ai le maualuga o le aʻafiaga o le inflammatory.

Ona o le faapaleniina o le tuufaatasiga o mea taumafa o le sami, ua maua ai se aafiaga aoga i le tagata maʻi ma pancreatitis.

  1. Ua toe faʻaleleia le tino o meaʻai faʻapitoa.
  2. O le faapaleniina o loʻo faʻamautuina i le tuʻuina atu o enzymes pancreatic.
  3. Ua amata le gaioiga o le thyroid gland.
  4. O le cholesterol televave ua alu ese mai le tino.
  5. Fefaʻasoaʻiga o fefaʻatauaiga
  6. Faamalosia o toto toto, maso maso ma ponaivi e mataituina.

O le mea e sili ona aoga le gaogao na faʻasolosolo. Pe a kuka, o le a le mafai ona aveesea lona meaʻai ma taofi le tele o mea aoga.

I le faaopoopo atu i uiga lelei, o le gaogao ei ai tulaga le atoatoa e manaomia ai le gauai atu i le pancreatitis.

  1. O le aano o manu fasi e mafua ona o le i ai o le chitin i totonu.
  2. E faʻaaogaina e tagata crustaceans uma le meaʻai, aua latou te aʻafia ai pusa o le eletise, masima o mamafa mamafa ia e leaga ai le tino vaivai.
  3. A e faʻaaogaina le gaogao, o loʻo i ai se allergy, o lea e le tatau ona e aveʻesea ma le 'ai, e tusa lava pe o se tagata soifua maloloina.

Fai mai fomaʻi o elemene o loʻo maua i le sami e mafai ona aveesea le cholesterol le manaʻo mai le tino.

E mafai la ona 'ai le kuka i pancreatitis? Meaʻai ma gastroenterologists latou te tuʻuina atu se tali saʻo, ae i le mataupu i fautuaga a tagata taʻitoʻatasi, na tuʻuina atu i le vasega pancreatitis.

I se foliga laititi

O le pancreas o le punavai autu lea o enzymes, lea e mafua mai ai le gaogao o gaʻo, gaʻo ma pulu. I le tulaga o le le lelei o le tino, e le maua le malosi e manumalo ai i na voluma o mea o loʻo faʻaumatia e se tagata i aso uma.

E pei ona e iloa, o aano o manufasi o loʻo i ai se fausaga tele ma e mafai ona faʻaopopoina i luga o le toto mea toto. O le mea lea, pe a tulaʻi le fesili - e mafai ona galo i le tino pancreatitis ma i le tulaga o le faʻavavevaveina o le taimi masani pe leai foi, ona faʻasaina loa lea o le taliaina. Mea taumafa i lenei vaitau e sili atu le faʻamalolo.

E naʻo le taimi e muta ai le osofaʻiga, o le a faʻaumatia atoatoa faailoga o le tino pancreatitis, e faatagaina e faasolosolo malie ona tuʻuina atu ni laʻasaga laiti o le gaogao i le lisi. E mafai ona fai le pulega 2 masina talu ona amata le pancreatitis.

E taua le mafaufau o le sauniuniga o le oloa e naʻo le fuā pe faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi. E fautuaina e faʻafefiloi meaʻai ma fualaau faisua ma cereals.

Faatasi ai ma le faamagaloga tumau

A iai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faailoga o pancreatitis ma e leai ni taimi faʻalavelave, e le tatau ona faʻauʻu le moa. O le a lava le kuka lelei, kuka, tao, taofi i ipu - salati, falalaʻau, supa.

E na o le faʻamautuina, pe a lelei le toleniina o le oloa, pe mafai ona faʻaumatia le silia ma le 300 kalama o aano o manufasi. O le polotini e maua i aano o manu e afaina ai le sifi o enzymes ma faatelevave ai le toe faʻaleleia o le faagasologa.

Mo maʻi ma le pancreatitis, e aoga foi le usitai i fautuaga mo le taumafaina o le sami.

  1. E naʻo meaʻai e sili ona maualuga e aofia ai i le taumafataga. I luga o le pito e leai ni lanu samasama, uliuli, mama, e taʻu mai ai le fou.
  2. Faʻasalaina meaʻai e pei o mea manogi, pulu ma meaʻai.
  3. Pe a faʻavelaina le kuka, faʻaaoga vailaau faʻamalosi ma le vevela, saula ma le vinika, e le taliaina le acid citric.
  4. Aua nei faʻalauiloa sushi o loʻo i ai iʻa.

E le gata i lea, e le mafai ona sili atu i le vaega faatagaina, o le 350 kalama.

Pancreatitis Shrimp Recipes

Matou te taulaʻi atu i nisi o fualaau aoga.

Ina ia faia sou kuka e manaʻomia le 350 kalama o iʻa. E manaʻomia le 7 minute e kuka ai le mimiti pe a uma le faʻavaivai. O le 2 pateta ma le 200 kalama o le zucchini ua kuka i le susu, lea ua tetea i le vai i se fua faatatau o le 1k1. Auina atu aano o kuka i le kukaina o fualaau faisua ma fufulu i le masini.

Mo le ipu e te manaʻomia e kuka ai le 300 grams o le moa, ona tipi lea. Auina atu aano o manufasi i le 200 ml o susu susu ma 1 fuamoa. E faʻafefiloi uma vaega. Lubricate le fomu ma le suauu manogi, lafo le paluga i totonu. Kuki i le ogaumu mo le 25 minute i le 180 tikeri.

Tipi le kuka 300 g kalama o iʻa, faʻatasi ma 4 fuamoa moa tila, tipi i totonu o kupita. Grate 60 grams o le kulimi Adyghe, tipi le kukama fou e faʻaaogaina ai se fatu laumei. O vaega uma e fefiloi ma faʻafetaui ma se sipuni sipuni o le kulimi kulimi.

O meaʻai e aoga mo le tino, ae faʻatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona talia pe a uma ona e asiasi i se fomaʻi, o le faʻalagolago i le tulaga o le maʻi, o le vasega ma le tulaga lautele o le maʻi, o le a faʻatagaina pe musu e talia iʻa.

Fautuaga mo le faaaogaina

I totonu o le pancreatitis ma le gasegase, e tatau ona usitaia nisi o tulafono ina ia aloese ai mai se isi osofaiga:

  1. E faʻatagaina le galo ma le kuka.
  2. E faʻasaina le ulaula ma le 'aina o iʻa.
  3. I le taimi o le sauniuni e faʻavave, aua nei faʻaogaina ni fualaau 'alo ma le vevela.
  4. Aua le 'ai sushi anufe.

Paʻu ma le gaʻo pancreatiti

I le vaega o le toe faʻaleleia o pancreatitis, e manaʻomia moni lava e le tino ni polotini taumafa, lea e manaʻomia mo le lelei o le toe faʻaleleia o tisipenesa o le gland, paleni gaosia o enzymes pancreatic ma o latou inhibitors, ma le feteenaʻi ma fesuiaiga. I lenei tulaga, e manaʻomia e tusa ma le 60% o le porotini o se meaola manu. O le mea lea, e talafeagai lelei le palatini mimiti, ma e mafai ei latou lava ona teuteu le taumafa o se meaai fafagaina.

I fafo atu o le vevela o pancreatitis, ua faʻatagaina le taofiofi e le solo. O loʻo faʻaaoga lelei i le tele o ituaiga o salati, cereals, mashed soups, side dishes with vegetables or cereals, paella. I le faaopoopo atu i le kuka o le kuka, e mafai ona e kuka ma tao. I le faʻaopoopoga i mea taua, o nei iʻa taumafa:

  • saunia le tino ma le iodine (110 mcg i le 100 g) ma le fluorine (100 mcg i le 100 g),
  • tamaoaiga i totonu o le uaina - o le amino acid lea e tausisia ai le malosi ma le lava o le toto toto ma musele, e fafagaina ai le kiona, toe ma le musele mata,
  • maualalo-kalori.

O le maualuga o aso taʻitasi mo le pancreatitis le tumau:

  • vaega o le vevela - 350 g o le kuka i meaʻai (i le taimi o le toe faʻaleleia, peʻafai e faamalieina lo latou faapalepale),
  • faʻamaʻaloga o le vaega faʻamalolo - 350 g o le kuka, tao tao, gaogao.

I totonu o le pancreatitis - 350 g o le kuka i le kuka (pe a uma le faʻasolosolo o le mumū tele).

Squirrels18.6 g
Carbohydrates0.0 g
Fats2.2 g
Faʻafiafiaga kalori94.2 kcal mo le 100 kalama

Fua o le taumafa mo le pancreatitis masani: 10.0

Iloiloina le fetaui lelei o le oloa mo meaai i le taimi o le maʻi pancreatitis: 2.0

C, B1, B2, B3, A, B12, E, H, PP

molybdenum, nickel, fluorine, cobalt, potassium, manganese, copper, magnesium, phosphorus, iron, calcium, iodine, zinc, sulfur, sodium, chromium

Fautuaina le maualuga o le faʻaogaina o le gaogao i aso taitasi mo le pancreatitis le tumau: 350 g o le kuka, tao tao, salu

Pe a mafai

Ina ia taliina lenei fesili, e tatau ona faamanino pe o le a le ituaiga pancreatitis o le taimi nei. I le gaioiga laititi, o le tagata maʻi ua solia i oloa ia ua matua lofituina e le masini vai. O aano o Crustacean e i ai lona fale tele, lea e taua o taumafa mamafa i le taimi o le faʻavavega o pancreatitis. O le mea lea, i le tino o le pancreatitis, e lelei tele le lafoaia o ipu e aofia ai meaʻai a le vao.

I le vaitaimi o le faʻamagaloga, pe a lava le lautele o le lisi o oloa faʻatagaina, ua oʻo i le taimi e mafaufau ai e uiga i le pala. E le na o se teuteuga o laulau, ae e aofia ai foi le tele o elemene aoga ma minerale: phosphorus, calcium, iron, vitamins o le PP, C, E.

O se faʻamatalaga faapitoa o le maualuga o mea o iodine ma mea aoga i nei meaʻai o le gataifale, lea e fesoasoani i le aveesea o le cholesterol mai le tino. O le ulrine faurin e fesoasoani e faʻaleleia le vaʻaia ma le gafatia lautele.

I le mumulu faifai pea o le pancreas, o mea e gaosia ai le okeni o loʻo matua manaʻomia lava se porotini o le natura moni lava. A maeʻa le faʻamalosia, e sili atu le faʻaaogaina o fualaauʻai i se foliga mamā, o lea e sili atu ona faigofie mo le manava e faʻasolo ai i latou. Afai o le faamagaloga o se taimi umi lava, e le mafai ona fafagaina le aano o aano o manufasi ma 'ai i lona atoaga. O le faʻaaogaina o le gaogao e le tatau ona sili atu i le 350 kalama i le aso e tasi, a leai o aoga uma o le oloa o le a mafua ai ona le lelei.

Seafood julienne.

Ina ia saunia se vasega vevela vevela e te manaʻomia:

  • Shrimp 200-300 gr.
  • Butter 100 gr.
  • Laʻau
  • Lalu 2-3 faʻafefulunisi

  • Ina ia saunia le saumalie, tuu le falaoamata i luga o se mea faʻaputu mago ma faʻaoso mo se minute.
  • Ona taoto ai lea o le pata ma le kulimi i totonu o se pusapaʻu, ma aumai i se vevela.
  • Ua sauni le sauuga.
  • Le isi, e tatau ona e saunia ni iʻa.
  • Ua sasaa i lalo vai e tafe ai mo le tolu minute, ona susulu ai lea ma faasee.
  • O loʻo faʻapipiʻi faʻatalanoa faʻataʻapeʻapeʻa i ni mamanu ma sasaa atu i sau sau.
  • I le pito i luga o le julienne e fufuluina i le sisi ma tuu i totonu o se ogaumu e muaʻi faʻamalu i le 200 tikeri mo le 10 minute.

E le tatau ona galo i latou o loʻo vaʻaia e le tatau ona faʻafefe. E ui lava i ona lelei uma i le tino, ae o iʻa e maua i le sami e aofia ai le gaosiga o oloa e mafua ai ona osofia. O le mea lea, ao le i muaʻi faʻaaogaina meaai o le sami, e tatau ona e 'ai sina fualaau laitiiti ma vaai i le tali a le tino. Afai e leai ni aʻafiaga o loʻo aʻafia, e mafai e se tagata gasegase o le pancreatite ona faʻafefiloi ma le saogalemu le meaola i le lisi o meaai faatagaina.

Ina ia aloese mai le vevela pe a uma ona 'ai, e tatau ona e tausisi i tulafono nei: i taimi o le mumu o le pancreas, e le fautuaina e' ai meaʻai crustacean. A maeʻa le faʻasalaga o le pancreatitis, e na o le pau lava le mea e mafai ona 'ai i le gaogao, ma i le vaitau o le faʻamagaloga, o crustaceans in boiled, fuga ma le kuka taofi e mafai ona' ai. O le usitaʻia o nei tulafono faigofie, e mafai ona e faʻavasega lau lisi ma e le fefe mo le pancreas.

Tali vave

O faʻasologa o le pancreas e fesoʻotaʻi vavalalata ma faʻamaʻi o le ate ma le biliary system. O le tele o taimi, o le pancreatitis o loʻo maua i le mulimuli. I le isi itu, e le o se mea e taufaamatau ai. Ae ui i lea, i se auala umi ma faaumiumi, pe afai e le fesiligia e se tagata se fomai ma malemo le tiga i fualaau, e mafai ona taitai atu i le pancreatic necrosis. O taunuuga e ogaoga, o le mea lea, o le faʻatagaina o le maʻi e alu i le kalave e le taliaina. E le tatau ona galo ia i tatou le pa'ū o le tino. I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau, e taua tele le iloa o mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi.

Faamanuiaga o meaʻai a manu

O meaʻai aano o le vaega o mea suamalie ma se mea paleni. O loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalosia digestible faigofie e manaʻomia e faʻavave ai le toe faʻaleleia o faagasologa i totonu o le fausaga o le tino o le pancreatic tissues. O le mea lea, o le gaogao o loʻo i luga o le lisi o meaʻai masani. O faʻamanuiaga o lenei oloa o loʻo faʻamatalaina e lona tuufaatasiga tele, lea e aofia ai vaega taua nei:

  • iodine ma le uʻamea
  • sulfur ma le potassium
  • zinc ma fulufulu,
  • magnesium ma se fuainumera tele o matūvine,
  • eseese amino acids
  • omega-3 gaʻo gaʻo ma carotenoids faʻatasi ai ma meatotino e tetee atu i mea leaga.

O le mea sili ona taua o le amino acids o le taula, lea e maua ai le aveeseina o le valevale ma le faʻaleleia atili o metabolic processes i totonu o le vaega o le tino atoa.

O le tele o vaega aoga o le gaogao e fiafia i se faʻaleleia atili o le maualuga o lauroid function, ma ei ai foi lona tulaga faʻamaonia i le gaioiga o mata ma faʻaleleia le lelei o le vaʻai. E le gata i lea, o le puipuiga o le tino ua faamalosia i le masani ona faaaogaina o lenei iʻa, o le faatinoga o elemene molemoa o le tino ma le polokalame cardiovascular o okeni ua faaleleia. O nisi e finau faapea o aano o manufasi e mafai ona aveesea le cholesterol sili atu.

Laʻau i totonu o le gasegase o le pancreatitis

O le gasegase o le pancreatic process in the pancreas e manaʻomia ai le tausisia o se taumafa paleni, lea e mautinoa ai le maualuga o le vavalalata o le vaega o meaʻai. O meaʻai a le vao e sili atu le mafiafia o lona fausaga, o le mea lea, i le taimi o le faʻavavevave o maʻi masani faʻalelalolagi ma i lona ala gasologa, e sili atu le aloese mai le faʻaaogaina o lenei oloa.

O le a mafai ona toe faʻaaogaina le galo i totonu o le meaai pe'ā maeʻa ona faʻaaogaina uma faʻamaʻi faʻamaʻi ma o suʻesuʻega a le laboratory o suʻesuʻega i le tagata maʻi e faʻapitoa. Muamua, e fautuaina e faʻalauiloa le galo i totonu o le taumafataga, muamua le suʻaina, pe a sauni le masusu soup, gaʻo meaʻai, poʻo le paʻu.

Seafood ma le pancreatitis

Pe a faʻatuina se vaitaimi mausali o le faʻamagaloga o togafitiga faʻapitoa i le pancreatic cavity, e mafai ona faʻaaogaina toetoe o ituaiga uma o le sami, ma o mea nei e sili atu le taua o meaʻai:

  • squid ma salu,
  • musika ma uila,
  • sami ma isi.

O le faʻaaogaina o nei iʻa taumafa e mafai ona faʻaaogaina na o le kuka, kuka ma le kuka. E fautuaina i latou ina ia faaopoopoina i ni fualaau salalau eseese, risotto, masusu susu, i totonu o ipu o fualaau faisua, paella, poo se ipu tutoatasi.

E taua le manatuaina e tusa lava pe o le vaitaimi o le faʻamautuina o le falemaʻi tumau o le maʻi, e le fautuaina e 'aina iʻa:

  • meaʻai, faʻafefe ma ulaula,
  • faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o mea vevela ma vevela, faʻapea foʻi ma sauʻai e faʻavae i luga o le acetic acid, po o le suamoni o le lemoni,
  • i le faiga o sushi ma le taamilosaga.

E fautuaina e tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i ai le 'aʻai fou pe fou. Pe a kuka, e taua tele le mataʻituina o taimi e talafeagai e tuʻuina atu ai le vaivai i le kuka i le taimi o le kuka, taʻavale, poʻo le taoina.

Pancreatic Cancer

O le toʻatele o tagata e fiafia i le crusetacean, i le taimi e faia ai se faʻamaʻi pipisi, e fiafia i le 'ai pe leai foi.

O le aano o le crustaceans, e pei o le gaogao, ei ai se mea taua ma le le masani ai, e le gata i lea, e mafua mai i le aofaʻi o mea taumafa mea taumafa, ona o ona anotusi:

  • O le vailaʻau A o le kulupu A, lea e fesoasoani e faʻaleleia ai le lelei o le vaʻaia, vitamini B12, e seasea lava, faapea foi ma vitamini D, E, C ma le PP, lea e mautinoa ai le tuputupu aʻe masani ma le atinaʻeina o tamaiti mai le 3 tausaga.
  • Faʻateleina faʻamalosi faʻamalosi digestible lea e fesoasoani i le toe faʻaleleia o fausaga faʻaleagaina e le gata i le pancreatitis, ae faʻatasi ai ma cholecystitis, gastritis, cholelithiasis ma isi mamanu o le tino.
  • Taurine, Omega 3 ma le 6, faʻapea foʻi ma maualuga maualuga o iodine ma isi mea e maua mai ai mea taua.

    Pau lava le mea e le tatau ona faʻagaloina, o tagata lobsters, vavao ma le gaogao o loʻo i ai i le faʻafefe o le gataifale. O le tele o taʻavale e malosi tele ia latou taumafataga, ma e ono i ai foi ni mea e afaina ai le gataifale ma le leitio. O le mea lea, o le tele o le faʻaaogaina o nei meaalofa o le natura e tatau ona aloese mai i tagata o loʻo i ai le paʻu maloloina, ae le o le taʻua o tagata gasegase e maua ai le maʻi.

    Ma e taua foi le iloa o ituaiga uma o le sami e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o taumafa meaai, ma o lenei mea e taʻu mai ai e tatau ona faʻafefeina i totonu o le taumafataga le gaogao, vailaʻau, lobsters, ma isi sui o le vaʻalele ma ia sili atu le vaʻaia o tali a le tino o le tino.

    Faailoga o Pancreatitis

    E faʻapefea ona e fuafuaina o loʻo e atiaʻe lenei faʻamaʻi? Muamua lava, e taua le manatua o soʻo se tiga o se faʻalavelave e faʻatalanoa ai se fomaʻi. Ae maise pe afai e faʻaalia i taimi uma. Pancreatitis o se maʻi ogaoga e mafua mai i osofaiga ogaoga.E masani ona tupu lenei mea pe a uma ona 'ai. Lisi o le tiga - i le pito i luga, i le itu taumatau poʻo le agavale o le hychochorium, masani o le herpes zoster. E le aveesea faʻatasi ma le fesoasoani a analgesics poo antispasmodics. Vomiting and stool disturbance, vaivaiga ma le valea ua matauina.

    Le mafuaʻaga o le pancreatitis taumafataga

    Soʻo se faʻamaʻi o le pancreas e taʻitaʻia ai le gaioiga i lana galuega. Muamua lava, o loʻo i ai se soliga o le tuʻuina atu o enzymes i totonu o le vaega o meaʻai. O se filifili umi e taʻitaʻia ai le faʻamavaeina o meaʻai. Ae e le o mea uma. O le gasegase gasegase e matua aʻafia lava. O le pancreas lea e maua ai le inisalini, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o le kulukose. O le mea lea, togafitiga e amata i le faʻaitiitia o le avega i luga o le mamanu maʻi. O le fomaʻi, e tutusa lelei ma le faʻatauga o vailaʻau, o loʻo taʻu mai ai mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi. O le sini o le faʻasaʻoina o faʻafitauli o le gasegase.

    Fesuiaiga o meaʻai

    O le mea moni, o le meaai e le o faʻamatalaina e faʻavavau. E taua tele le iloa o mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi ina ia faʻaitiitia ai le faʻavauvau ma vave le toe faʻaleleia. O se taumafataga togafitiga lea, lea ua faʻamaonia mo le vaitaimi o le faʻavavevave. Ae aua nei e manatu o ni nai aso o le a mafai ai ona e toe foi i meaai masani. O le toe faʻaleleia o pancreatic o se faagasologa uumi. O lona uiga, e tutusa ma togafitiga, e tatau ona e pipii i se taumafataga mo le itiiti ifo i le masina ma le afa. Ia mautinoa e 'ai sina taimi 6 i le aso, e mulimuli i fautuaga a se tagata tomai faapitoa.

    Ole faiga ole togafitiga faʻapitoa lea ua fuafuaina mo tagata e maua i le pancreatitis. E le gata i lea, e faigata ona fai pe o le a le mea sili atu ona aoga - fualaau oona poo le meaai lava ia. O le mea lava lea e tasi o mea taumafa e fautuaina mo isi maʻi o le pancreas, aemaise lava talu ai e masani lava ona latou atinaʻe tonu i le itu o pancreatitis. O le mea e sili ona faigata mo tagata gasegase o le tu i aso muamua.

    Afai e maua e se fomaʻi se faʻavavevave o faʻamaʻi pipisi, e fautuaina e ia le fiaai. Mo le lua i le tolu aso, o le gastrointestinal tract ua tuʻuina atu i ai se malologa, ua matua faʻaitiitia ai le manaʻoga e teu meaai. E masani lava, o gasegase o loʻo mafatia mai le faʻaʻailoa o le tiga, o se faʻalautelega taua i lenei taimi. O le le fiafia, o se lagona o le atoatoa, afaina o alu ese. Ae a leai se meaai e le mafai e se tagata ona umi se taimi, o le mea lea pe a mavae ni nai aso e amata ona latou faʻalauiloa faʻasalalau ia oloa i totonu o taumafa. O le tāua tele o le faʻaaogaina o meaai mo le faʻamaʻi pancreatic. O le a se mea e mafai ona ou 'ai, ma o le a se mea e tatau ona ou vave teena? Seʻi tatou talanoa e uiga i lenei mea i auiliiliga.

    Laʻaiga paleni laʻau

    A o faagasolo lenei vaitaimi, e tupu mai faʻafitauli mamaʻi.

    • E poloka le enzymes i totonu o le gland. O lenei mea e mafua ai le afaina ma le pala, ona o le meaʻai e le o lelei ona gaosia. E le gata i lea, o le faagasologa o le gaogao o le tino o le a amataina. O le mafuaaga lea e lagona ai e le tagata maʻi le tiga i le taumatau o le pute.
    • Manua o le tino.

    Mea aoga? Faasoa le sootaga

    O meaʻai talafeagai e faʻaleleia ai avanoa o se toe faʻaleleia atoatoa poʻo le faʻamautuina o le togafitiga. O le fale e masani ona soli ai mataupu faavae o le soifua maloloina lelei. Afai i aso o le vaiaso o loʻo taumafai pea se tagata e tausisi i tulafono patino, ona oʻo lea i aso malolo latou te faʻagaloina lava. Ma i le taeao foi, o se osofaiga, o se falemaʻi ma se avelaʻau.

    Lolomi ma tuʻu i luga o le pepa puipui e uiga i meaʻai e maua mo le maʻi pancreatic. O tulafono e le mafaʻatasia o le soifua maloloina e tatau ona mataituina i soo se tulaga i aso uma. E le gata i lea, e le aofia ai oloa taugata. I le tele o tulaga, e saunia ipu e ala i le olo ma le kuka, faʻapea foʻi ma le uila.

    I le tulaga o le faʻamalosia, e le lua aso, e tatau ona e tuʻuina atu meaʻai. Faʻatagaina naʻo se teuteuga o le vao vao (2-3 ipu i le aso) ma vai mama. A maeʻa le tigā, e tatau ona faʻagasolo malie ona tuʻuina atu oloa i le taumafataga. I le aso muamua, e leai se sili atu i le 300 g le gaʻo maualalo. I le aso lona lua, e mafai ona e faaopoopo atu i ai le 100 g o meaʻai kuka. E faasolosolo lava, e te alu i meaai masani.

    Ia mautinoa e aofia ai nei meaai i lau taumafataga.

    Sei o tatou talanoa nei i nisi auiliiliga e uiga i mea e mafai ona e 'ai ma faʻamaʻi pipisi.

    • Punaoa o polotini e taua tele. O le aano o aano o manu, e sili ona lelei pe kuka. O le mea pito sili ona aoga o ni taʻavale vaʻa. Pe a filifilia ituaiga o manufasi, taofi i vela ma moa, faʻapea foʻi ma aano o le lapiti.
    • O se filifiliga sili mo le meaai autu o le iʻa. Laʻau po o le uu, o taimi uma e le faʻafefeteina. Mo se suiga, e mafai ona e faia ni taʻavale vaʻa.

    • O tamaʻitaʻi mo tagata mamaʻi ma pancreatitis e sili ona suia i ipu o fualaau faisua. O le tuusaunoaga o le faʻailoga.
    • Pasta. O latou lava, e le tatau ona vavaeeseina mai le malosiaga. Ae ui i lea, falai seia oʻo i le enaena auro i le suauʻu, e le o fesoʻotaʻi ma le laulau Numera 5. E mafai ona e faʻaaogaina naʻo le leai o se saumalie, faʻatasi ai ma se sipuni o le suāuʻu olive.
    • O oloa gaosi oloa o se punavai taua o meaʻai, ae o loʻo i ai ni tapulaa. O le susu atoa e le lelei le tuʻuina atu, o lea e sili ai le filifilia o le yogurt poʻo le kefir. E lelei le sisi kulimi, ae le sili atu i le 9% gaʻo.
    • Fuamoa - tasi i le vaiaso. Lelei sili ona fufuluina pe fufulu fuamoa.
    • E na o sina falaoa e mafai ona faʻamago.
    • Desserts o se mea tiga mo le toatele. E le tatau ona lafoai atoa le lelei. Fai se kirimalie lelei ma ola maloloina mai vine po o le foamulu ma tuu se vaega o marshmallows. O le fesili e masani ona fesiligia "e mafai ona maua le meli mo le maʻi maʻi pancreatic." E tele mea e faalagolago i le siama. Afai ei ai se soliga o le galuega endocrine, ona leʻo ai lea o le suka, le meli ma le jam.
    • Fualaau faisua o le elemene taua lea o mea taumafa. O loʻo faʻaumatia i le tele e mafai ai. Ae ui i lea, e taua le iloa po o fea fualaau faisua e mafai ona faʻaaogaina mo maʻi pipisi. Manatua fuamata sala. O le fiva faʻamalosi o le a aʻafia ai lou tulaga. E sili ona lelei le 'ai o fualaau kuka. Ma e mafai ona iai pateta ma kāloti, beets ma paluka, zucini ma le cauliflower. I le vaitau o le faʻavavevave, e sili ona lelei ona faʻaaogaina i foliga o le mamā mama.

    • O fua o le atoatoa lelei lea i se taumafataga. Punavai o laʻau o meaʻai, vitamini ma antioxidants, e manaʻomia e le tino i aso uma. O a fualaau aina e mafai ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi pipisi? O le mea moni, toetoe lava a leai, sei vagana ai le gao. Ae ui i lea, o le 'aina o mea fou e le fautuaina foi. E sili atu ona lelei le taoina o apu, mai fua suamalie e mafai ona e kukaina ai suamalie suamalie pateta, compotes ma le tilo.

    • Melo o se autu ese mo talanoaga. E masani ona fesiligia tagata o le Gastroenterologists pe mafai ona maua le siloti ma le maʻi pancreatic. I le vaitau, e matua faigata lava ona lafoai nei fua suamalie. E tatau ona ou mulimuli i oʻu tofo? O le mea moni, faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻamaunuʻu le silotilo, ae i ni tapulaa faʻapulaʻa. E tasi pe lua fasi vaega e lava.

    O mea e tatau ona e musu

    O ituaiga o aano o manufasi, iʻa ma tamaʻaiga suamalie, e matua faʻasaina le faʻasalaga. Mai meaʻai susu, e tatau ona e lafoaʻi laulaʻau ma laisa. O le kisi falaoa a le nuʻu e sili atu ona lelei le suia o le gaʻo maualalo. O fualaau vela vela pe vevela e tatau ona vaʻavaʻavaʻavaʻai mai le taumafataga. E mafai ona faʻaaoga fualaau faisua i ni tapulaa faʻamapulaʻa ona oʻo lea i le vaitau o le faʻamagaloga. Lulu ma le radisa, radisa ma horseradish, garlic ma aniani mata, pepa suamalie, pi ma pulou - o nei mea uma, ala, ua faasaina. Sour (oranges) ma suamalie (aso, vine) fualaau aina e tatau ona vavae ese mai le meaai. E tatau ona e faʻaaogaina i le manatu o le kuka, keke ma ice cream, sukalati ma nati - e le mo oe le lelei.

    Faʻasologa puupuu

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le meaai e matua vaivai lava, e oʻo lava i le laulau fiafia e te maua ai se mea talafeagai mo oe lava. E mafai ona inu i faʻamaʻi pipisi? O le tali faʻapitoa e leai! Alu malosi ua faasaina. Ma e leai se afaina pe afai o vodka, cognac poo beer. O tioata taʻitasi o se faʻalavelave mo le faʻavavevave. Na o le tasi lava le mea e tasi o le uaina o le laulau i vailaau togafitiga, o lona uiga, se sipuni aʻo lei faia se taumafataga.

    Seafood, shrimp ma shellfish o se puna lelei o polotini. I totonu o foliga afifi, e mafai ona faʻaaogaina. Ae o se mea taua e pei o Sushi ua faasaina mo oe. O fuālaʻau ia, fualaau faisua ma taumafataga vevela.

    E tatau ona ou mulimuli i se taumafataga i taimi o le faʻamagaloina

    A maeʻa ona toe foʻi le tulaga i mea masani, o loʻo i ai se faaosoosoga sili e sui i meaʻai masani. O le mea moni, o le taumafataga e mafai ona matua faʻavaivaia, lea o le a avea ma ponesi mo le umi o le faʻasalaga. Ae ui i lea, ulaula meaʻai ma vai inu, kulimi kulimi ma meaʻai vevela e le tatau ona faʻaaogaina. Afai e leai se malosi e tetee atu ai, ona ave lea o sina fasi mea lelei, ma faʻaalu le aso atoa ile kefir poo yogurt. Faʻasalaga talafeagai e sili atu nai lo le faʻaleagaina.

    Nai lo o se faaiuga

    E pei ona mafai ona e vaʻai, e leai se mea faigata i lenei taumafataga. O le mea moni, e na o se meaʻai maloloina lelei e maua ai iuga sili ona lelei i maʻi pancreatitis. Soo se tasi ua uma ona masani i tiga o loʻo i ai i lenei tulaga, ua ia iloa lelei lelei e sili atu le faʻafefeteina o aano o manu nai lo le faia o se togafitiga umi. Meaʻai e mafai ai e oe ona 'alofia faʻasalaga, o lona uiga o le a faigofie ona e ola.

    O le pancreatitis, aemaise lava lona foliga masani, o se tasi o na faʻamaʻi lea o le meaʻai o se vaega taua i le leai o ni faʻafitauli tau soifua maloloina. Soo se mea, e tusa lava pe itiiti ifo, o mea sese i totonu e mafai ona oʻo atu ai i se faʻavavega o le maʻi ma le tele o tiga. O le mea lea, o le fesili o mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis e talafeagai mo tagata uma.
    I le avea ai o se tulafono, ua faʻataʻitaʻiina e tagata gaosi se taumafataga Nu 5 mo se vaitaimi umi. E tusa ai ma lona manatu, e naʻo le gasegase e tatau ona 'ai le kuka, kuka, tao tao poʻo le gaʻo meaʻai ma faʻamaʻafoa uma faga, ulaula, kuka ma kuka. I le taimi lava lea e tasi, e taua tele le 'ai ina ia aua nei faia se faaletonu o protein, gaʻo po o gaʻo. O le mea lea i le taumafa o tagata gasegase e tatau ona i ai ni oloa mai kulupu uma.

    O fualaau faisua ua togafitia ile anufe e tatau ona avea ma faavae o meaʻai mo tagata gasegase. E mafai ona ulaina, kuka ma tao, ae sili ona lelei i le uila. E le gata i lea, e taua tele le taumafaina pea o sou i luga o le sua o le fualaau suamalie vaivai, talu ai o meaai vai e tatau ona avea pea ma leona le aofaiga atoa o mea taumafa.

    Motugaafa: e sili ona lelei le teuteuina o fualaau faisua ua saunia, ma suʻi soupasi i masini susu. O lenei mea o le a faafaigofieina ai le faʻapalaina o le faʻagasologa ma faʻaitiitia le mamafa i luga o le paʻu.

    O le filifiliga lelei mo le laulau a le tagata maʻi o le:

    • Potato
    • Beets
    • Peʻe suamalie
    • Paʻu
    • Palufela
    • Zucchini,
    • Fugalaau
    • Peʻa lanumeamata
    • Kāreti.

    I le gasologa o taimi, i totonu o fualaau suamalie, paluga poʻo isi meaʻai, e mafai ona amata le amataina o le tomato ma le kapisi papaʻe, ae e tatau foi ona faʻafefeina le vevela togafitiga.

    Motugaafa: o le gaʻo e aoga tele mo pancreatitis, aua o loʻo i ai se aofaiga tele o iodine, lea e fesoasoani i le toe faʻafoisia o le masaniga masani o le pancreas. E fautuaina ia 'ai i se mea faʻapalaina i aso taitasi mo vaiaso lua vaiaso ma le afa itula ao le i tasi le meaai autu o le 150 g.

    Fua ma fua

    E le mafai ona mafaufau i le olaga o se tagata faʻaonapo nei e aunoa ma ni fua, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini e tatau mo tino taitasi, lea e mautinoa ai le galue masani a le tino. I le taimi lava e tasi, o nisi oi latou e tamaoaiga i fiva feololo, lea e mafua ai le faigata o le nutimomoia. O le mea lea, o le lisi o mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis e le tele tele.
    E aofia ai mea lelei nei:

    • Fualaau
    • Apricots
    • Lela mumu
    • Cherries
    • Grenades
    • Toa suamalie
    • Papaya

    E toʻatele e fiafia pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatitis. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e mafai e le pancreas ona taulimaina le gaogao o se vaega itiiti, ae naʻo le taimi o le faamagaloga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o faʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.
    E tutusa foi le moni mo peimeni. E ui lava e le o iai sona manava faʻamaonia, lea e mafai ai ona aofia ai i totonu o le lisi o oloa gaosia, ae e le aoga lava le faatauina mai o mafaufauga i le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi ma mo le itiiti ifo ma le vaiaso talu mai lena. Ona faʻatagaina lea e le sili atu i le 1 fualaau aina i le aso i totonu o se pepa tao tao poo le tusitusi. E mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o persona i pancreatitis e ala i le oloina o lona pulupulu i soo se auala talafeagai.
    O le mea moni, i le i ai o le pancreatitis, o soʻo se fualaau aina e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o le tino o meaola e mafai ona faʻaosoosoina ai se isi faʻataʻitaʻiga o le maʻi. Ma le isi, e mafai ona 'aina na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloga. O le masani i aso taitasi o le taumafaina lea o le tasi fualaau aina o le tasi ituaiga poʻo le isi, ma na o le pusa tao. O nisi taimi e faatagaina ai gasegase e faʻafefiloi i latou i ni mea e gaosia i totonu o le fale pe o le mea e gaosi ai.

    Motugaafa: e mafai ona e suia le faasologa masani o fualaau 'aina faʻatasi ma le tasi fagu fualaau aina pepe.

    Meaola Lafumanu

    E mafai ona e maua ni mea amino talafeagai e manaʻomia mo le tino ma faʻavasegaina le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis ma le fesoasoani o ituaiga iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo. Mo sauniuniga o mea taumafa meaʻai, e sili ona lelei le filifilia o moa, lapiti, toso, vela poʻo le paluga, ma iʻa - faʻailoga, uila, pike, puipui poʻo le cod. Ae, e tusa lava po o le a le foliga mai e foliga mai o le manogi manogi, paluga poo le paʻu o manu, e le tatau ona faʻaaogaina e tagata gasegase.
    E mafai ona e faʻaopopoina se ituaiga eseese i lau'aiga ma fuamoa. E mafai ona 'aina e le gata ia latou lava meaʻai, ae faʻapea foi i le ituaiga o omelettes. Na o faʻailoga matala faʻailoa e faʻasaina.

    Falemaʻi ma susu susu

    Sour-milk products, mo se faataitaiga o le siʻisiʻisi o le siʻi, kulimi kulimi, yogurt, e tatau foi ona avea o se vaega taua o le taumafa o tagata gasegase. O le faʻaaoga pea o le susu tunu po o le kefir i le pancreatitis o le a fesoasoani i le vave tuʻuina o se tagata i luga o ona vae.
    I le taimi lava e tasi, o le susu atoa ma le pancreatitis e masani lava ona le taliaina. E mafai ona mafua ai le mimiti ma le pala, i lona tino mamā e le tatau ona faʻaumatia, ae e tatau ona e faʻaaogaina i taimi o kuka. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le susu i susu mo le pancreatitis, ona o loʻo i ai se mea e sili atu ona lelei ma e taua o le hypoallergenic.
    O tagata maʻi e faʻatagaina e 'ai sina laititi o pata e leʻi faʻaaogaina, ae e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o se tagata.

    Seafood

    O le mea masani, e mafai ona teuteu ia laulau o meaʻai a tagata maʻi i meaʻai ua kuka, pulu, moa, squids, scallops ma le kalepa, aua o loʻo aofia ai le tele o porotini. E mafai ona e saunia ni meaʻai suamalie ma salati mai iʻa, ae o sushi o se tapu e le mafai ona faʻafitia.

    Macaroni ma le tele o faʻatoʻaga e le mafai ona afaina ai le tulaga o le pancreas. O le mea lea, o pasta ma cereals e mafai ona saogalemu saogalemu e ui lava i se faʻalavelave tele o le maʻi.
    O fualaʻau sili ona saogalemu o:

    Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona fesuisuiai le meaai i le karite po o le falaoamata sana. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai i falaoa o le saito, ae na o ananafi pe o foliga o fusi, ma tuu i kuki kuki.

    Motugaafa: e sili ona kuka kuka i le vai poʻo le tele o vai i le susu, ave i le fua faatatau 1: 1.

    O le mineral water mo pancreatitis o le mea aupito sili lea e mafai e se tagata maʻi ona faʻaaoga e toe faʻaleleia ai le suavai i le tino. O le mea lea, e fautuaina e inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai oona i aso taitasi.

    O se aoga aoga i le setete o le pancreas ua saunia e:

    • Laulaʻau teas
    • Paʻu lala
    • Laʻau o le Rosehip.

    O Chicory e aoga tele mo pancreatitis, pe o se teuteuga o aʻa.O lenei vai inu e le gata ina suia atoa le kofe faasaina e le taumafataga, ae e iai foʻi se faʻamalologa i luga o le pancreas mumū, ona o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi. E le gata i lea, o fesoasoani a chicory e faʻafaigofie ai le tulaga o le popolega ma faʻaleleia ai le fatu. O le mea lea, o se teuteuga mai aʻa o loʻo faʻaalia mo tagata uma e inu e aunoa ma se faʻasesega.
    I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, ua faatagaina e gasegase e inu vai vaivai, vai ua faʻamamaina i vai, fualaau suamalie ma fualaʻau.

    I se tulaga e le masani ai, e mafai ona gaosia ia gasegase i sina vaega o marshmallows, marmalade poo marshmallows. Ae, iinei, o le faʻaaogaina o le meli i pancreatitis o se mea e feteenaʻi, talu ai e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo lauti i le taimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi, ae i le i ai o le faʻamaʻi o le endocrine ua vaʻaia ai lenei mea.
    Laʻau fiafia mo le toatele, nati, ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai. E le gata i lea, oi latou o ni soa taua mo tagata gasegase, aua latou te le manaʻomia tulaga faʻapitoa mo le teuina ma o lea e lelei ai mo meaʻai i le fale faigaluega ma i le fale.

    Ae! I le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi i le pancreatitis faifaipea, e tatau ona faʻagaloina lenei oloa seʻia maeʻa atoatoa le tulaga.
    O le mea lea, o mea uma e taumafa e se tagata e tatau ona faia ma le le mautonu, e aofia ai le tele o le gaʻo ma faʻavela e aunoa ma le faaopoopoina o mea manogi.

    Faatasi ai ma le pancreatitis, o le tele o fuainumera o oloa e ono mafua ai ona vave faʻafuaseʻi le maʻi. O le mea lea, o nisi o gasegase e tatau ona suia lelei a latou mea taumafa mo se taimi umi, ma sili atu ile faavavau, e aveese mai mea uma e le mafai ona 'aina ma pancreatitis.

    Meat ma iʻa

    Muamua lava, e tatau ona e lafoaia mea ulaula ma gaʻo, e aofia ai aano o manufasi, iʻa ma mashroom broths, talu ai o la latou gaogao e manaʻomia ai taumafaiga faaopoopo. O le mea lea, o le aano o puaa, kusi ma le tilo e le aoga foi ona ai le maʻi.
    E le gata i lea, o tagata gasegase o gastroenterologists e faʻasaina mai:

    • Kebabs
    • Cutlets,
    • Jellied,
    • O ituaiga uma o sausa ma sausage,
    • Stew, etc.

    E le gata i lea, faatasi ai ma le televave o le pancreatitis, e faamalosia ai gasegase e galo uma meaʻai ma mumu, ma faaaoga ai moa taumafa, toso po o le lapiti. I le taimi lava e tasi, i le taimi o kuka, o le ae faʻagataina oe lava ile siʻosiʻomiti ole masima e pei o se faʻavavega, talu ai o isi mea manogi uma ma sauga e faasaina i gasegase.
    E le tatau foi ona i ai i luga o le laulau oona, e pei o:

    E le gata i lea, e taua le tuʻuina o iʻaʻai, caviar ma iʻa fagota seia oʻo i taimi lelei.

    E oo lava i fualaau aina, ei ai mea e le faamanuiaina ai le maʻi maʻi.
    O lenei:

    E mafai foi ona afaina le apricots ua kukaina i le pancreatitis, aua o loo i ai le tele o suka. E manaʻomia ai le tele o insulin e faʻatala, lea e maua mai i le pancreas.

    E ui o le aoga o fuālaau 'aina i aso nei e faʻasalalau i laʻasaga uma, o nisi oi latou e mafai ona saofagā i le faʻaitiitia o le tulaga o tagata gasegase i le pancreatitis.
    E tusa:

    • paʻu paepae
    • radis
    • luke
    • radis
    • kaluka
    • logo ata
    • faanoanoa
    • vevela
    • meaʻai.

    O nisi fomaʻi e aofia ai tomato ma kukama i luga o lenei lisi, ae o le toʻatele oi latou e ioe e mafai ona faʻaumatia i sina vaega itiiti i luma o pancreatitis, ma o le lagona o le pancreas ia i latou e mafai ona faʻamasinoina e ala i tali a le tino. I le taimi lava e tasi, o na talanoaga e faʻaauau pea ona faʻaaogaina le toetoe lava o isi fualaau faisua, sei vagana, masalo, sauerkraut. O le sauerkraut ma le pancreatitis e seasea lava ona toleniina i masani, e masani lava e le lelei le taliaina.

    Motugaafa: o le elekiniki e mafai ona suia le tele o fualaau faasaina i pancreatiti. O loʻo i ai le tele o mea taua mo le tino, ae e mafai ona 'aina na o le leai o le maʻisuka.

    O se uta tele lava i luga o le pancreas e faia e puʻupuʻu, e le gata e faʻavela pe 'aʻai, ae faʻapipiʻi foi. O le mea lea, e tatau ona vavae ese mai le taumafataga. O ituaiga uma o legumesu e faʻasaina foi i le pancreatitis, ao latou taʻitaʻia le faateleina o le gaosia o enzymes i le pancreas.

    Faasao

    Meaʻai faasaina mo pancreatitis o soʻo se laʻau ma fualaʻau kuka. O le mea lea, o ipu uma na saunia ma le faʻaopoopoga o le vineta e le tatau ona i ai i le laulau a le tagata maʻi.

    Fagaoa oloa ma meaʻai

    I le taimi o le faʻateleina o le pancreatitis, o le falaoa fou po o le keke, o le paluga pastry poʻo soʻo se isi mea e gaosia ai keke e le mafai ona faʻaumatia. Sui i ai i le ananafi falaoa, keke ma bisuki kuki.
    E le fautuaina foi e kuka le saito ma le falaoamata sana, aua latou te afaina ai le pancreas.

    O le mea moni, e tatau ona e lafoaia le ava malosi i soo se tulaga, talu ai o le pancreatitis ma le ava malosi e matua le fetaui.
    E le gata i lea, o le vaega faasaina e aofia ai:

    • Teu
    • Koko
    • Mea inu gaosi
    • Lauti malosi
    • Kvass
    • Susu susu.

    O le a faanoanoa, ae o kulimi uma, keke, paluga, e oʻo lava i asikulimi, pulu tioata ma sukalati ua matua faasaina ona 'ai faatasi ma pancreatitis, talu ai o loʻo i ai le tele o gaʻo ma gaʻo. E le gata i lea, o le tele o gaʻo i totonu o mea taumafa faʻatoʻa faʻaaogaina o gasegase pala, e oʻo lava i se tino ola maloloina e afua ai le afaina.

    Motugaafa: E fautuaina foi tagata gasegase e tuu le suka ma taumafai e sui i le meli masani, pe a mafai e le setete o le soifua maloloina ona faatagaina. E le gata i lea, e le mafai ona e 'ai i mea uma e aofia ai faʻasao faʻamalosi, meaʻai ma lanu, aua o ia oloa ma le pancreatitis o le a le faia se mea lelei.

    O le mea lea, o le ki i le vave vave ona toe faʻaleleia o le faʻaaogaina atoa o soʻo se oloa e mafai ona lagolago pe faʻaleleia ai le mumū, faʻapea foʻi ma le faʻavevesi o le mucosa pancreatic.

    O le pancreatitis o se maʻi ogaoga, faʻaalia e pei o le mumu o le pancreas.

    Ina ia puipuia oe lava mai aʻafiaga matuia o le faʻamaʻi, e tatau ona e iloa mea e le mafai ona e 'ai ma pancreatitis, ma o a tulafono e tatau ona mulimulitaʻia e aloese ai mai faʻalavelave mataʻutia.

    Faamatalaga lautele e uiga i le faamai

    Meaʻai lelei e fai ma faʻamaoniga o le soifua maloloina

    O le afaina o le pancreas e tupu tele lava i tagata e faʻaleagaina le ava malosi, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia mai cholelithiasis.

    O mea nei e avanoa e aafia ai le faʻaalia o pancreatitis:

    • inupia
    • siama
    • siama siama
    • o le i ai o parasite,
    • taotoga taotoga
    • manuʻa i le eria o le pancreas.

    O le gasegase o le faʻamaʻi e tuʻuina atu ma nisi o faʻamaoniga i le tino o tiga faifai pea, masani lava i le agavale tauagavale ma le vomiting. O nisi taimi ei ai tulaga o le itiiti o le samasama o le paʻu.

    O le pancreatitis e mafai ona faʻaalia i se foliga lapopoa, ma i mataupu o le le matauina o tulafono talafeagai i le taumafataga, faʻapea foi ma le taʻitaʻia o le faasologa sese o le ola, faʻapupulaina i se tulaga masani o le maʻi.

    I le taimi lava lea e tasi, e le o faʻalauiloaina ia faʻamaoniga, ae o vaitaimi o le faʻavavevaveina ma sili atu le toomaga o le tulaga lautele. O faʻamaoniga e faʻaalia i foliga o nisi o faʻaaliga:

    1. tiga i le pito i luga tauagavale,
    2. taʻavale
    3. toesea mamafa
    4. vaivaiga, le lelei le soifua maloloina.

    Afai e le o togafitia le pancreatitis ma o le gasegase o le maʻi e umi se taimi, e mafai ona mafua ai le faʻavevesi i le masaniga o le tino o le pancreas, lea, o le a avea ai ma faʻalavelave maualuga o le maʻisuka ma faʻafitauli matuia o le tino.

    Ina ia faʻamalieina le afaina i le okeni ua aʻafia, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga, e fautuaina le faʻaaogaina o enzymes pancreatic.

    I nisi tulaga, o le le lelei o aiaiga o fesoasoani faʻapitoa faʻapitoa e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga. E mafai ona e fesoasoani i se tagata na osofaia osofaʻi le mumu o le pancreatic e ala i le tuuina atu ia te ia o le fesoasoani muamua, pe afai e iloagofie faailoga o le maʻi.

    Gaioiga e ao ona faia i lenei mataupu:

    1. faʻaaoga se paʻu vevela malulu i luga o le manava,
    2. ia tuʻuina atu le faʻasolosolo o loʻo i ai nei ("No-shpa", "Spasmomen", "Papaverine"),
    3. taofi meaai
    4. mataitu le tausisia o le moe.

    O le pancreas o loʻo taumafai e toe faʻaleleia, e ui e tele taumafaiga e tatau ona faia. Afai e maua le pancreatitis, e fautuaina e tagata tomai faapitoa fualaau.

    Ae o le mea muamua lava, o se taua taua tele i le tau faasaga i le faʻamaʻi o le tulaga lea e tausisi ai i tulaga masani i meaʻai ma le tausisia o se taumafataga faapitoa.

    Le manaʻoga mo meaai

    Meaʻai mo le pancreatitis e tatau ona saʻo lelei.

    O le manatu o mea taumafa mo le tele o tagata e foliga mai o se avega mamafa, faamalosia e lafoaia le vaetamaina o masani masani. O lona tausisia o le pancreatitis e le o se mea na tupu.

    E ui lava o lenei mea e mafai ona maua ona lelei, aua o le faafetai i le taumafataga o loʻo faʻaaogaina e se tagata i se soifua maloloina lelei ma lelei.

    O le tausisia o se taumafataga e faʻamalosia mo tagata gasegase i ituaiga uma o le faʻamaʻi, faʻapea foi i le tulaga o le faʻaitiitia o faʻamalologa leaga faʻaalia ina ia mafai ai ona aloese mai le faʻalavelave.

    O le faasologa o le 'ai i le taimi o le faʻavavevaveina o le maʻi o le maʻi e tatau ona faapenei. I totonu o le 1 i le 3 aso, o le fiaai ma le moe e malolo. Faʻatagaina naʻo le tele o vai inu, e aofia ai ava nei:

    • vai inu minerale,
    • pulupa,
    • lanu meamata
    • seasea tuai.

    A maeʻa le lagona o le tiga, o le a faasolosolo lava ona fautua mai e faʻalauiloa atu aano o manu i totonu o le meaai meaai, cheese cheese, siʻosiʻisi o le siʻisi, ma le suamalie e faʻavae i luga o le suka o fualaau aina e aoga.

    Mea taumafa i fafo atu o le laʻasaga tetele

    I le pancreatitis, o meaʻai e tatau ona maualuga i le popo.

    O le faavae o se meaai paleni i le taimi o le faamagaloga e tatau ona avea ma meaai e maua i le polotini, lea e manaʻomia mo le faafouina o suauu pancreatic.

    Eseese ituaiga o meaʻai e faʻamamafa ai le tino i gaʻo ma gaʻo vailaʻau. O le faʻaaogaina o masini gaʻo faigofie, e maua i le suka, honey, pastries, jam e tatau ona faʻaitiitia.

    O taumafataga masani e fautuaina, pe a ma le 3 pe 4 itula, ae le o ni vaega tele. E le faʻatagaina meaʻai, faʻapea foʻi ma le matelaina.

    O le faʻaaogaina o meaai e tatau ona faia i se tulaga mafanafana, e le aofia ai le vevela, e pei foi o meaai malulu, ina ia aloese mai le faʻaleagaina o le mucosa gastric, ma le faateleina o le excretion o enzymes.

    E fautuaina le kuka ma se faletua faalua, poʻo le kuka poʻo le tao. E tatau foi ona vavae ese meaʻai tunu, mea manogi, ma meaai kuka mai le lisi. E matua faasaina le ulaula ma inu soo se ituaiga ava malosi.

    E le fautuaina ni oloa

    A itiiti ifo i le 2 lita o le vai e tatau ona onā i le aso

    Ona o le gaioiga o le le lelei o le tino i le pancreas, o lenei okeni e le mafai ona galue i le malosi atoatoa ma e le mafai ona taulimaina masani le galoina o meaʻai gaʻo ona o le le lava o numera o enzymes.

    O le mea lea, e tatau ona faʻaesea mai le lisi autu:

    1. puaa, ponaivi, kusi, tamai mamoe,
    2. samasami, meli, vao,
    3. ate
    4. soʻo se ituaiga o meaai kuka.

    E le fautuaina e 'ai fualaʻau ma fualaau' aina, o lo latou faʻaaogaina o meaai pe a maeʻa le togafitiga o vevela, ma o nisi e tatau ona vaʻavaʻa atoa mai le meaʻai. Faatasi ai ma:

    O le taumafaina o nei fualaau faisua, aemaise lava i voluma tetele, e tau atu i le faateleina o le faʻamalosi i totonu o le manava, ma mafua ai ona fuga ma afaina i totonu o le manava. E le gata i lea, e le fautuaina le 'aina o fualaau aina ma fua o loʻo i ai le tofo oona.

    I le taimi lava e tasi, o apu kuka, vine o foliga o le tilo, jelini, fualaau suamalie ma le faaopoopoina o fualaau mamago e aoga.

    E mafai ona e lisiina ipu e le tatau ona faʻaaoga i le taumafa a se tagata maʻi i le pancreatitis:

    1. musika ma se teuteuga o latou,
    2. millet, faapea foi ma le penisa penina,
    3. fuamoa mata ma falai,
    4. marinades, mea manogi,
    5. saisi ma isi mea ulaula ulaula,
    6. keke, keke, aisa kulimi, kapoti,
    7. kofe, lauti uli, chicory, koko, falaoa kvass, faapea foi ma sukalati vevela.

    I le taimi o le faamagaloga o taimi masani

    I le pancreatitis e masani ai, ua fautuaina e faʻaaogaina se porotini o le natura moni, lea e tatau mo le pancreasitis. A maeʻa le faʻamaʻalogaina, ona faʻamamaina lea o le iʻa ina ia sili atu ona faigofie mo le manava e faʻasolo ai i latou. Afai o le vaitaimi o le faʻamalologa faifai pea e umi se taimi, e le mafai ona e faʻafefeina le moa.

    Ole fua ole aso o le oloa e le tatau ona sili atu i le 350 g, pe a leai o le ai ai ni taunuuga leaga.

    Ole fua ole aso o le oloa e le tatau ona sili atu i le 350 g, pe a leai o le ai ai ni taunuuga leaga.

    O le a le mea e faatagaina

    O nisi oloa o le a lafoaia e faavavau!

    E ui lava i le tele o tapulaa i luga o le faʻaaogaina o oloa, e mafai ona iai ni meaʻai maloloina lelei i le meaʻai meaai, aemaise lava pe a faʻavelaina e faʻaaoga ai se fafie faʻatau.

    E manino lava, i le amataga o le tausiaina o se taumafataga faapitoa, o le gaogao o mea taumafa maualalo maualalo ma le le lava o masima mo le masani masani atonu e foliga mai e le masani ai, fou.

    Ae i le aluga o le taimi, o le a faʻaaogaina e le tagata, ma mulimuli ane o le tele o mea saʻo e faʻaaogaina o le a sili ona manaia i le tofo.

    Faatasi ai ma le pancreatitis, o le faaopoopoina o fualaau faisua ma le pata i tamai tofo ua faatagaina. O le faʻaaogaina o oloa gaosi oloa faʻatasi ai ma le faaopoopoina o le margarine, susu gaʻo, ituaiga uma o nati, faʻapea foʻi ma fatu, e faʻaititia ona o le maualuga o meaʻai i totonu.

    Ona o le mea moni e le o fautuaina le falaoa paʻepaʻe mo le mateina, e tatau ona suia i se fatu atoa po o se pulu. I lenei tulaga, e le mafai ona faatagaina pusa fou, talu ai e sili atu le aoga o oloa falaoamata mo le gaioiga masani o le pancreas.

    O taumafa paleni paleni e aofia ai le faʻaaogaina o iʻa maualalo, lapiti, toso, moa. O lauti mai ia i latou e tatau ona fufulu, pe o le pepa ua afaina, sili ona lelei i le paʻu. E mafai ona avea ma meaʻai, aano o manufasi, falaoa, fasi meaʻai ma sina masima masima ma e aunoa ma le faaopoopo o mea manogi.

    Mai mea suamalie, e mafai ona faatagaina mea nei:

    O le faʻaaogaina o le suka e le manaomia; e fautuaina e suitulaga i le fructose.

    E sili atu le lelei o le kuka

    Ona o le faʻaaogaina o fualaau 'aina i le taumafataga, e mafai ai ona fai paluga pateta, meainu suamalie, ma faʻaaogaina e avea o se vaega o vailaʻau eseese. I nai fua laʻititi, e faʻatagaina e 'ai melons, suamalie.

    Ae o vine, e pei o fig ma aso e le tatau ona faʻaumatia, ina ia aua nei faʻaosofia ai le faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le manava.

    Fautuaina taloni tao, pi, apu. O le i ai o le kulimi i la latou tuufaatasiga, o fualaau aina suamalie e faateleina ai mea oona i le sua oona, o le mea lea e le o faailoaina mai mo le faaaogaina.

    I le togafitiga o pancreatitis, o le kinnamona o loʻo faʻaaoga, lea e faʻamalolo ai uiga masani. E fesoasoani i le faʻamamaina o le komiti pulelasi, ma e faʻapipiʻiina ai foi le galulue faʻatasi o le vaega o meaʻai, ma faʻamalosia ai le lelei o le toe faʻaleleia o le totoga o le tino.

    E mafai ona faʻaaogaina i le faiga o le faʻavasegaina, ma le isi mea e afaina, e aofia ai le 1 tbsp. sipuni, faʻafefe i le 1 ipu vai inu. Mo le masani masani o meaai faatagaina, e faʻasaina le inuina o mea taumafa i le vai, faʻapea foʻi ma lona faʻaaogaina 3 itula aʻo lei alu i le moega. A le o lea, o le ai ai se uta tele i luga o le ogalaau mumū ina ia mafai ona eliina meaʻai.

    Ma o le pancreas e tatau ona malolo i le po ina ia mafai ona toe maua atoatoa i le lumanaʻi ma galue i le masani masani.Afai e te mulimulitai i nei tulafono faigofie, e mafai ona e aloese mai le tele o taimi o le faʻavavevave o pancreatitis, o le soifua manuia lautele o le tino o le a sili atu ona lelei, ma lelei le soifua maloloina.

    O le a le mea e tatau ona avea ma meaʻai mo pancreatitis, o le a faamalamalamaina ai le vitio:

    Soifua maloloina maloloina

    Mo faʻafitauli faigata o le pancreatic, e le fautuaina e fomaʻi meaai e maua ai le fiber-tamaoaiga. Ma e maua i le tele o fualaau faisua fou. O le mea lea, o salati e mafai ona saunia mai fualaʻau kuka.

    • kāloti - 2 pcs.,
    • beets - 4 pcs.,
    • moa fualaʻau - 2 tbsp. l.,
    • pasili fou - 4 lala.

    O fuālaau fufulu ua kuka i totonu o le vai seʻia maeʻa faʻavelaina, aveʻesea, veleina, faʻafefiloi i luga o se fualaʻau. O le salalamu e faʻafefiloi ma le suauʻu, e sili ai le olive, pe afai e le o - sola, teuteu i greens.

    O le pancreatites menu e faatagaina e aofia ai le salati lea.

    • moa moa papaʻe -300 g,
    • malulu vaivai-susu - 60 g,
    • letus letus - o se fusi,
    • 0.5 keke papaʻe.

    Faʻatauina mea:

    • suauu suauu - 3 tbsp. l.,
    • suamalie le suamalie fou - 2 tbsp. l.,
    • moa kulumu tunu - 3 pcs.

    Mo le salati e te manaʻo ai i meaʻai. Ua paʻu le pulu ina ia maua ai le 5 mm kupita. Latou te manaʻomia le tuʻuina i totonu o se ipu faigofie, faʻasusu lemu i le suauʻu, faʻafefiloi ma faʻagogo ile microwave mo le 5 minute. O se isi auala o le sasaa atu o poloka i totonu o le apa, faʻamago i luga o le vevela vevela, faʻavevesi pea pe lafoina i totonu o le ogaumu faʻamamafa i le 120 tikeri e maua ai se pulu auro.

    Uu le fasi letusisi i ni fasi lima ma tuu lima i lalo o le ipu salati. Salu le susu o le moa, tipi ma sisi i ni vaega laiti. A uma ona saunia mea uma, e tatau ona faataatia i le pito i luga o laulati.

    Mo le faia o se laei, e tatau ona e tipi le kuka, faaopoopo le suauu manogi ma le sua o le tipolo ia i latou. O le faʻafefiloi o loʻo faʻafefiloi faʻafefiloi ma sasaa i luga o le salati. O lea ituaiga meaʻai e tatau ona totoe mo le 20 minute, ina ia lelei atoatoa uma vaega i laei, ma naʻo le taimi lava e mafai ona tuʻuina atu i le laulau.

    Faʻafefiloi o moa ma fualaau faisua ma nati:

    • moa susu susu - 400 g,
    • Chinese cabbage - 300 g
    • koko koko kuka - 2 pcs.,
    • walnuts - 10 g
    • moa moa - 4 pcs.,
    • oona kulimi maualalo-4 tbsp. l

    Toto le tipi tipi i fasi pepa ma faʻafefe lima lima. Peel ma le faʻafefe o kāloti kuka. O le fatu pepe na tipi i totonu o ni tamai pusa. Fuga lanu ma fuamoa ua kuka i se naifi. O mea uma e tuʻuina atu i se ipu salati, faʻamaʻaina i le kirimi kiripulu ma faʻamaʻapoʻa maeʻaeʻa.

    O le fua o loʻo i lalo e faigofie, ma o le salad e sau lelei. Meaʻai

    • kuka araisa - 100 g,
    • nonisi gaʻo susu - 150 g,
    • meaʻai moa ua kuka - 2 pcs.,
    • vela vela - 200 g,
    • boiled beets - 2 pcs.,
    • nonoa yogurt - 100 ml.

    Grate le sisi ma beets. Otioti le vela ma fuamoa i ni nai kupita siʻitia. Rice ma isi mea sauniuni e faʻafefiloi, faʻafefiloi ma le yogurt.

    E tatau ona manatuaina o ipu e iai le pancreatitis e tatau ona aoga ma e le afaina ai le soifua maloloina. O le mea lea, i le fafagaina o salati, o tagata tomai faapitoa e fautuaina e faʻaaoga: sunflower poʻo olive olive, yogurt gaʻo maualalo po o kirimi mumu. Mayonnaise e le faʻaaogaina.

    Tausia lou soifua maloloina - tausia le fesoʻotaʻiga

    Recipes for pancreatitis o meaʻai faʻafefete mo le suamalie e matua ese lava, e mafai e tagata uma ona filifili mo i latou lava se mea sili ona talafeagai.

    Popo curd casserole. I le vaitau o le faʻavavevaveina o le faʻamaʻi, e tatau ona aloese mai le 'aiina o meaʻai, o lea e na o protein e manaʻomia.

    • squirrels - 5 pcs.,
    • kusi cheese - 500 g,
    • semolina - 1 tbsp. l.,
    • sugar granulated - 1 tbsp. l.,
    • Auro auro - 3 pcs.,
    • cherries - 50 g
    • faʻi - 1 pc.

    O le kulimi o le laumei o le a avea ma se kulimi tutusa ma se mea e gaosia. E tatau ona tipi ma 'aʻau faʻasolo ma le faʻi faatasi ma cherries i totonu o se faʻalaʻau. O le kulimi kulimi ua faʻapipiʻiina ma le suka, semolina ma fualaau aina, faʻafefiloi lelei. E palu faʻamalosi i se paluga seʻia oʻo ina faʻavae se puaa mafiafia ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i le paluga ua uma ona maua. E sasaa le masini fuamoa i totonu o se masini ma tao i totonu o le ogaumu mo le 35 minute i le vevela i le 180 tikeri.

    O vaega nei e manaʻomia mo lenei fua:

    • pata - 2 tsp.,
    • sugar granulated - 3 tbsp. l.,
    • fuamoa - 1 pc.,
    • falaoamata araisa - 500 g,
    • apu - 100 g
    • vine mama - 30 g
    • kāloti - 200 g
    • taofi paʻu - 0.5 tsp.

    Lafoaina apu o le a vele ma masini. E tatau ona kukaina kārotiti i luga o se fualaʻau. E tatau ona suamalie vine i le vai mafanafana mo le 20 minute. O le suamalie suamalie e faʻafefiloi lelei i le suka ma fuamoa. O le mea e maua ai le faʻafefiloi o loʻo faʻapipiʻi faatasi ma applesauce, kāloti, vine, falaoamata araisa ma le paʻu paʻu. Tipi le paluga. E mafai ona i ai ni kuki. Ua taoina mo le 12-16 minute ile ogaumu, ua vevela i le 180 tikeri.

    O se filifiliga mo se suamalie suamalie ma pancreatitis e mafai ona avea ma se keke e le manaʻomia ona tao i totonu o le ogaumu. E tatau ona saunia ia oloa:

    • peaches - 6 pcs.,
    • faʻi - 2 pcs.,
    • strawberries - 200 g
    • kuki - 400 g
    • yogurt - 450 ml
    • vai - 1 ipu tioata,
    • gelatin - 1 poloka.

    E faʻafefeteina Gelatin i le vai mafanafana, e sasaa le yogurt i totonu o lenei vaa, e faʻafefiloi uma mea uma ina ia maua ai se vali lanu. O fua e tipi i ni fasi manifinifi. Kuki, kulimi ma fualaau aina o loʻo tuʻuina atu i luga o luga o se mea lapoa. O le keke na faia e lafoina i le pusaaisa mo le faʻamautuina mo le 2 itula.

    E faigofie ona faʻamalie oe lava i le fesoasoani mai o kiona:

    • sugar granulated - 40 g,
    • fuamoa paʻepaʻe - mai le fuamoa se tasi,
    • fugalaau fou - 90 g,
    • falaoamata saito - 25 g,
    • vanilla sugar - 10 g
    • vai - 120 ml.

    O fuamoa fuamoa i se saoasaoa vave faʻatasi ma se paluga. Pe a uma ona fausia le fulufula, o le suka, o le vanilla sugar e faasolosolo malie ona faʻaofiina i totonu. Liligi vai i totonu o se ulo ma faʻafefe. Ua lafoina pulu i totonu o le vai kuka ma se sipuni. Ona tatau loa lea ona toe liliu ma le faaeteete. E ufiufi le pani ma faʻapipii kiona i luga o le ogaumu mo le 3 minute. A maeʻa le taimi atofaina, e tatau ona toso mai i fafo o le vai i luga o se ipu ma faʻatali seʻia tafe mai le vai. Auauna i snowballs ma sau sau. Ina ia maua, e tatau ona e tipi le strawberries, ona faʻafefiloi lea i le falaoamata o saito ma le suka.

    Lua vasega

    Mo le kukaina o aano o manufasi e te manaʻomia ai le pike perch fillet (400 g). E tatau ona pasi atu i se suʻi meaʻai. O se paʻepaʻe papaʻe (100 g) o loʻo faʻapipiʻi muamua i le 0.5 ipu o le susu ma le sipisi 'oloina i se mea e teu ai meaʻai. E faʻafefiloi le faʻafefiloi ma iʻa. O le polotini e vavae ese mai le sulugatiti ma o le mea mulimuli e lafoina i meaʻai moa, lea e mafai ona faʻaopoopoina. O mea uma e faʻafefiloi e faʻafefiloi e fausia ai se masini tutusa. O le fagu vai e tatau ona tuʻu i luga o le ogaumu, o le taimi lava e amata ai ona faʻafefe le vai, e auina atu i ai i totonu o le vai meaʻai i totonu o le vai. Kuki i latou mo le 15-20 minute.

    Mo le faʻasolosolo o le pancreatic, o le moa moa o se mea lelei sili lea i le vasega lua. 450 g o moa moa papaʻe e pasi atu i se mea e teu ai manu. 200 ml susu ma le 2 fuamoa maso ua faaopoopo i le fasi meaʻai. O le mea e tupu mai ai e tatau ona sasaina i se paluga. Vaʻai le ogaumu i le 180 tikeri. Faʻamuʻu le ipu tao ma le suāuʻu manogi ma sasaa le masini sauniuni i totonu. O le taimi e tao ai le 30 minute.

    O meaai taumafa mo pancreatiti, lea e tautua i le lona lua, e mafai ona fai ma sui o vela vevela. 500 g o vela o loo kuka seia oʻo i le afa kuka. E tiʻetiʻosiʻoti Karoti i fasi pepa, faʻasalaga lelei le pasili fou. Laititi laiti e faia i aano o manufasi e faʻatumu i kāloti ma pasili. Ona alu lea i le ogaumu e aumai i se tulaga o le saunia atoatoa ma maua se pulu auro.

    Lavea ma le pancreatitis i luga o le ipu falaoa e matua faigofie lava ona saunia. Ina ia maua mai, e mafai ona faʻaaogaina pe faʻaputu fuālaʻau, pasta, falala. O se filifiliga mo se mea e le masani ai, faʻapea foi le anapogi ma le maualalo-calorie side dish, e mafai ona ofoina atu le kararot-zucchini puree. Peiled vegetables, ave i soʻo se vaega, o loʻo kuka pe kuka i totonu o se fafie faʻatau. Ona manaʻomia lea ona tuʻuina i totonu o se mea e faʻafefeteina, sasaa ai ni vai lea na kukaina ai fualaau faisua iina, ma faʻafeiloaʻi i latou i se vailaʻau manaia. I taimi o le faʻaleleia atili o le tulaga o le maʻi, o meaai paleni e le mafai ona matua faʻamaoni, o le mea lea, e mafai ona tuʻu le pata poʻo le kulimi kulimi i paluga pateta.

    E mafai ona faʻatagaina togafitiga e tuʻuina atu ai saulaʻau, e pei o le bekamel. E aofia ai le pata ma le falaoamata i se aofaiga tutusa, lea e tatau ona falai, 0.5 ipu o le susu o mea maualalo maualalo.

    Meaʻai mo pancreatitis e tatau ona malilie i lau fomaʻi. O le a mafai ona ia faʻamautu lelei le lisi o meaʻai e mafai ona 'ai e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina. Ae tusa lava pe manatu i le mea moni e le o meaai uma e talafeagai, e tele meaʻai e mafai ona faʻatagaina i se faʻamaʻi. O i latou uma e aoga ma maualalo-kalori.

  • Tuua Lau Faamatalaga