Pancreatitis: faʻamaoniga ma togafitiga i tagata matutua

O le pancreatitis po o le faʻamafanafana faifai pea o le pancreas o se faʻamaʻi masani masani a tagata matutua, e ui i lea, e silia ma le afa o le faitau aofaʻi latou te le iloa e maʻi i latou aʻo lei suesueina e se fomaʻi mo se faʻafitauli ese.

I lenei tusiga tatou te fia taʻu atu ia te oe le mea o le pancreatitis ma le auala e togafitia ai, faapea foi ma faailoga e mafai ona iloa ai le mumū o le pancreas.

O le a le pancreatitis o le chronic?

Faʻailoga pancreatite (CP) o se mimiti i le gasegase o loʻo agai i luma, e mafua ai ona afaina ai le okeni. O se taunuuga, o lenei mea e mafua ai le solia o galuega uma e lua o le exocrine ma le endocrin o le pancreas.

O le faʻasaina o le taʻavale pancreatic, faʻaleagaina o le ava, ma faʻamaʻi autoimmune o nisi ia masani masani chronic pancreatitis. O le tiga o le tino, lese, vomiting, le lava o le fiaʻai, exocrine ma le endocrin o se tasi o faailoga muamua o le pancreatitis.

Epidemiology

O loʻo faʻatatau i totonu o atunuu faʻapisinisi 3.5-10 mai le 100,000 maʻi faʻamaʻi ma pancreatitis.

O lenei faʻamaʻi e masani lava ona atiina ae i tagata mamaʻi. tausaga e 30 i le 40 tausaga, sili atu i alii nai lo tamaitai. E tusa ma le 87,000 mataupu o pancreatitis e lipotia i tausaga taʻitasi ile falemaʻi.

O se faʻamaʻi pipisi e sili atu ona taatele i alii, ae o le faʻafitiga o le faʻamaʻi ma le faʻasolosolo o le faamai ua sili ona taatele i tamaitai.

O le mafuaaga autu o le pancreatitis e masani ai leaga le gasegase (o lona uiga, o le taunuʻuga o vailaau faʻamaʻi i le tino) ona o maʻi, ma isi. mea moni.

O le maʻi e mafai ona tupu ona o le faʻaleagaina o taualumaga i tagata:

  • faʻalavelave faʻalavelave i vaʻa poʻo maʻa,
  • metabolites oona e faʻamalosi ai cytokine (mai sine o le pancreas),
  • necrosis, pancreatic fibrosis,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • suʻesuʻega
  • o le ava malosi,
  • faʻafitauli o le autoimmune
  • hyperlipidemia, hypercalcemia,
  • faʻalavelave (faʻalavelave) o le pacreatic lectua (atonu e faʻatasi pe maua mai).

Pancreatitis o se faʻamaʻi pipisi autosomal, o le tala mo le 1% o mataupu. Cystic fibrosis, o se faamaʻi pipisi, o tala mo se numera itiiti o mataupu o le pancreatitis.

Faʻasologa o le pancreatitis o le autoimmune e iai faʻalavelave faʻapitoa e pei o se faʻalavelave faʻateleina, vaʻaia le gaʻo o le pancreatic, gamma globulin ma le iai o autoantibodies. O mafuaʻaga o le faamai i le toeititi atoa le 30% o mataupu o le faʻataʻitaʻiga (tutoatasi).

Le afaina o le manava o le tino e mafua mai i se faalavelave tupuga maua le faʻasolosolo pancreatitis.

O le mumusu mumusu i le pancreas o le tali masani i le manuʻa. O le faʻavaeina o le extracellular matrix ma le faʻaolaina o fibroblasts i le pancreas e aofia ai fegalegaleaiga faigata o se kulupu o siama e pei o le cytokines, mea tutupu tuputupu aʻe, ma chemokine.

I le tulaga o le faaleagaina o le pancreas o loʻo i ai se faʻamalologa o se porotini e pulea le faʻateleina (suia o le tuputupu ae o le beta) ma ona faʻalauiloa i le lotoifale e faʻaosofia ai le tuputupu ae o sela masusu ma faʻalauteleina le faʻapipiʻi o proteins matrix extracellular e pei o fibronectin, proteoglycans, ma collagens.

O loʻo i ai se faʻamaoniga e faapea o chemokines, o se aiga o nai cytokines laiti, e aafia i le amataina ma le atinaʻeina o pancreatitis tumau.

Faʻamatalaga faʻapitoa o le pancreatitis

Se vaega e pei o ava malosi, i lenei itu, o le numera o faʻamaʻi e vave ona tupu. E faʻaaoga lenei mea i alii ma tamaitai e masani ona fiafia e sipuni.

Lua mea autu O le gallstone faamaʻi o le faʻamaʻi faʻamaʻi, o le tele lava o loʻo iloa i fafine.

O isi foi mafuaʻaga e mafai ona faʻaosofia ai le pancreatitis e mafai ona mamafa, gaʻo, viral ma siama siama.

Le pulea le faʻaaogaina o vailaʻau eseese e mafua ai foi i faamaʻi. O le manava ma le gaogao o se mea faʻafefe, lea e vave ona aʻafia ai totoga vavalalata eseese, e aofia ai le paʻu.

Faailoga ma faailo o le pancreatitis

O faʻafitauli o le pancreatitis e masani ona faʻaalia e ala i vaevaega faigata e tupu i le va, faatasi ai ma le tiga faifaipea.

O se tasi o faailoga taua o lenei faʻamaʻi o le tiga o le manava i le vaega pito i luma, lea e susulu i tua, masalo ona o le taofiofia o le tino o le pancreatic conduct.

O le mamafa o le tiga e mafai ona fesuisuiai: mai le ogaoga, lea e manaʻomia ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, i le malu, ma e le mafai ona iloa.

Maualuga faailoga o lenei tulaga e aofia ai le afaina ma le kesi, leu, vomia, faʻaitiitia le manaʻo, oona i le gutu, exocrine ma le endocrin. Faʻasologa o le Exocrin e taʻitaʻia ai le paʻu o le mamafa, pau o le protein, manava ma steatorrhea. Faamai o le Endocrine e taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka lona lua.

O faʻafitauli faigata

O le pancreatite o aso e mafua ai le leaga o le faaleagaina o le pancreas. I le amataga, e tutupu taimi masani, ma mafua ai le ogaoga o tiga.

I le aluga o taimi, o le mea na faaleagaina le tino ua liua i potu e tumu i le vai, o le mea ua taʻua kese sese (pseudocysts). E aoina e le pseudocysts le sua o le pancreatic ma faʻapipiʻi i totonu o mea lapopoa poʻo le fibrous tissues, e mafua ai le mumu, gaʻo toto.

E le gata i lea, o le faʻaopoopoga tele (faʻaaogaina o sima calcium) e mafai ona tupu i totonu o le paʻu ma gaʻo latalata. Faʻavae i totonu o le tino, ma mulimuli ane, papa maʻa. Latou te taofia le faasela ma mafua ai le faaputuputuina o sua suamalie.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o le endocrine pancreatic function is affected, ua faʻavaivaia le gaosiga o le inisalini. Afai e le amanaia le faaleagaina o le pancreas, e oʻo atu ai i le manava ita tele ma le mamafa o le mamafa ma le anorexia, o le maʻisuka ua tupu. Faʻaauau tuai o faʻalavelave O le kanesa o le pancreatic atonu e tupu.

Isi leai se faʻafitauli faʻafitauli i le taimi o le maʻi:

  • siama faʻamaʻi o mea ua mate ona o le toto oona (sepsis),
  • cardiovascular (hemodynamic, circulatory) faateia,
  • toto faʻamaʻi pipisi (o le mea e taua o le coagulopathy),
  • faʻaauauina le faateleina o le kulukose o le toto,
  • cardiovascular, respiratory and failure male,
  • i mea inu malosi, o faʻafitauli o le faʻamalosolo o le ava (fefe ma le neurosis o faʻalavelave mataʻutia) ao faagasolo togafitiga.

Suesuega faafomaʻi

E le faigofie le suʻesuʻeina ole pancreatitis chronic, aua o suʻesuʻega ata ma suʻesuʻega o le toto o lenei faʻamaʻi e le o se mea patino. Suʻe toto ua faʻaaogaina e iloilo ai le maualuga o le enzyme levels, toto toto ma le ate, ma le gaioiga galuega.

E mafai foi ona siaki ia Stool mo enzymes ma gaʻo. Vaavaaia ata pancreas o loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai le faʻatautaia o tusitusiga, radiography, resonance cholangiopancreatory magnetic resonance ma ultrasound (ultrasound).

Togafitiga o le pancreatitis masani

Togafitiga mo le pancreatitis e masani ona amata i le taimi lava e maua ai.

O le faatuai i togafitiga e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le pancreas ma taitai atu ai i tiga tumau o le a faigata ona togafitia.

O le toʻatele o tagata gasegase e maua le toomaga i le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, e pei o ibuprofen ma paracetamol, faatasi ai ma antioxidants. O le tui e mafai ona puipuia ai le maʻi celiac, e puipuia ai neura o le pancreas mai le lipotia o le tiga i le faiʻai.

O togafitiga togafitiga e mafaufauina, ma le le atoatoa o vailaau masani. Gaoioiga e taua pancreatic jujunostomy e maua ai le toomaga i le toetoe 80% o tagata gasegase.

E mafai foi ona faʻaaogaina le mumu o le pancreatic Taʻiala o le tutuli (faʻatautaia PDR - faʻaogaina o le pancreatoduodenal resection). O le Pancreatectomy ma le autotransplantation o motu o pancreatic e maua ai le fesoasoani.

O le faʻaleleia foi e aoga. vitamini C ma le E, methionine ma selenium mo le togafitiga o le faʻamaʻi faʻamaʻi i le pancreatitis.

E faʻafefea ona togafitia le pancreatitis masani i le fale

Pe a togafitia se faʻamaʻi i le fale, o fatu laulamu o se fesoasoani tele. Mo togafitiga, e mafai ona e faʻaogaina fuaga lelei 2 nei:

  • Kissel ma le flax: Sasaa le 1 lita o le vai inu i totonu o se vevela, faaopoopo le 3 sipuni tele o fatu o le flax, tapuni ma tuu e faʻaaoga. O le oloa e tatau ona kuka i le afiafi, o le taeao e totoe ai na o le luluina, ave i ai ma ave 30 minute aʻo leʻi aina le afa ipu tioata 3 taimi i le aso.
  • ​​Vaʻaia togafitiga. Faʻafefiloi le 85 karamu o fatu o le vine ma le 1 lita o le suavai i totonu o se fagu suamalie, aumai i se vevela, faʻapala mo le 2 itula, ufiufi ma se tapuni.

O le umi o togafitiga mo le pancreatitis e le masani ai ma fatu o le flax e 2-2.5 masina.

Pe a togafitia se faʻamaʻi i le fale, o vailaʻau nei e faʻaaogaina foi:

  • Enzymes digestive (Pankral, Pancreatin, Panstal, Festal) - i le togafitiga o soo se okeni, e tatau ona faamautinoa le malologa o le physiological, o le enzymes (o meaola e tutupu i meaola e suia ai le fua faatatau o reactions i le tino) e faaaoga mo lenei mea. O nei fualaau oona ua silia ma le 100 tausaga. Latou te le aofia ai elemene faʻalagolago.
  • Failautusi Faalilolilo (Drotaverinum) - fualaau oona e fesoasoani e faʻaititia ai le sua o le sua o le pancreatic, o nisi taimi e faʻamoemoe muamua ai nai lo le enzyme. Ona o le mea moni e faapea o le mafuaaga autu e mafua ai le gaosia o le sua, o se siosiomaga malosi i le manava, secretolytics e taofia ai.
  • Antispasmodics (Papaverine, No-Shpa, ma isi) - ua faatonuina e faaitiitia le mamafa i le pancreatic duct, lea e mafua ai le tiga matuia.

O le pancreatitis ole aso e faatatau lea i faʻafitauli o le faʻalagolago i le malosi o le eletise, i le 90% o mataupu ua faʻateleina le malosi o le eletise, i se siosiomaga faʻamaʻalo e le mafai ona galue i ia lava enzymes, ona o lenei, faatasi ai ma nei vailaʻau, o le aoga o le togafitiga faʻalauteleina.

I vai e le o togafitiga, e fetaui lelei mo le inu i le fale:

  • Borjomi
  • Essentuki Nu.4 ma le Nu. 17,
  • Smirnovskaya minerale vai,
  • Luzhanskaya
  • Polyana Kvasova,
  • Telefoni vai.

O nei vai oona e aofia ai le tele o le alkali, lea e fesoasoani i le vave faʻafoʻiina o le pancreatitis.

Meaʻai mo le pancreatitis e le masani ai: o le a se mea e mafai ona ou 'ai ma o le a le mea e le mafai?

O le tulaga o le pancreas e sili ona faalagolago i mea taumafa taumafa. E fautuaina e 'aina meaʻai gaʻo-leai, gaʻo. I le pancreatitis e masani ai, o mea nei e vave ona vavae ese mai le taumafataga:

  • pata
  • oloa susu,
  • falai, ulaula,
  • meaʻai na gaosia
  • suamalie
  • ava malosi i soo se ituaiga.

Latou te fesoasoani i le faateleina o le eletise i totonu o le manava, ma mafua ai le pancreas e gaosia ai le suamalie i fua tele.

Pe a 'ai meaʻai gaʻo, ma le faʻaaogaina o le ava malosi, e faʻaumatia e le enzymes ia sela o le pancreas. E tatau foi ona aveese le suka, jam, ma isi mai le taumafataga. sipuni.

Lisi o mea uma na faʻatagaina ma faʻasaina mo le pancreatiti masani:

Faatagaina e faʻaaogaE faasaina le faʻaaogaina
  • Leanu manu
  • Aano o manu felelei,
  • Fuga mama
  • Manua tuna i lana lava suasusu, ae le o le suauu,
  • Laʻau gaʻo susu-gaʻo,
  • Alimoni ma le suka araisa,
  • Pulu, Lentils,
  • Soya oloa,
  • Pasi falaoa atoa, falala, totila ma fusi,
  • Fatuga atoa
  • Pasta, araisa,
  • Fualaau faisua ma fualaau faisua fou ma tioata,
  • Rosehip, dogwood, rose po o le laisene licbet sorbet,
  • Gelatin, Honey,
  • Suavai, kofe, ti,
  • Fualaau suamalie ma suamalie
  • Suauu fualaʻau vevela (e le o le kulimi suamalie).
  • Fried food
  • Manuʻa ua gaosia
  • Umu gulu
  • Tuʻu,
  • Meaʻai mumu, peʻa o manu,
  • Palu atoa, pata, margarine,
  • Ice cream, kirimigi suamalie,
  • Faanatinatiina pi
  • Fatu ma fatu,
  • Peanati ma isi kulupu nut,
  • Poto ma fatu meaʻai,
  • Cupcakes, keke, pies ma pastries,
  • Foʻu
  • Sapalai salati, mayonnaise,
  • Fualaʻau o fualaʻau
  • Le gaʻo.

Faataʻitaʻiga mo le aso

  • lua fuamoa fuamoa, omeletini ma moa,
  • tasi le fasi keke o le saito atoa,
  • vaivai kofe poʻo le lauti.

  • araisa ma lanu mumu po o le uliuli,
  • tasi keke,
  • 100 kalama o aano o susu,
  • vai po o le sua.

  • suauu atoa o saito,
  • tasi faʻi
  • vai.

  • tuna tuna i lana lava sua,
  • se tamai laulamu lanu meamata e maualalo le gaʻo po o le balsamic vinegar (e aunoa ma le suauʻu),
  • vai po o le sua.

Afiafi afiafi (snack):

  • o le yogurt e maualalo le manogi ma le laumei ma le meli,
  • vai poʻo le laʻau.

E i ai le tele o le cholesterol i meaʻai gaʻo; e le faʻamaʻapeina i le vai. E taua le 'ai e itiiti le gaʻo, suauʻu, soʻo, palu. E tatau ona e ave nisi iʻa, fatuga atoa, ma le tele o vai e puipuia ai le faamalolo.

Puipuiga ma fautuaga

Talu ai o le tele o mataupu o le pancreatitis chronic e fesootaʻi ma le tele o le inupia, o le tuʻuina atu o le ava malosi e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faatupuina o pancreatitis. I tulaga ogaoga o le ava malosi (o lona uiga, ava malosi), e mafai ona manaʻomia le fesoasoani a se fomai tipitipi. Ia manatua foi e mulimuli i le meaai i luga.

Suʻega mo maʻi

O faʻamatalaga faʻamalosi e fesootaʻi ma le pancreatitis e masani ona iloa ai tausaga, faʻaaogaina o le ava, ulaula, ma le cirrhosis.

I se suʻesuʻega na faia i le tulaga faʻavaomalo, o le saoasaoa o le ola o tagata na maua i le pancreatitis e masani ai e 70% ina ua mavae le 10 tausaga o maʻi ma 45% i le mavae ai o le 20 tausaga. O le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le pancreatic e 4% i le mavae ai o le 20 tausaga.

Taatele faʻafitauli o le faʻamaʻi o le faʻalavelave faʻainisinia o le pulelele ma le duodenum, o le fatuina o pusi o le pancreas.

E faʻapena ona faʻatupulaia mea e sili ona lelei i le 10% o tagata gasegase faʻatasi ai ma le pancreatitis. O le maʻisuka ma le pseudo-anerysm o faafitauli lua ia o lenei maʻi.

O le paʻu o le pancreatic, lea e tumau mo se taimi pupuu (masina-vaiaso), e taʻua o le pancreatitis, ma o le tasi e 2-3 masina pe mo se vaitaimi uumi e taua o le pancreatitis.

I le aluga o taimi, o le pancreatitis e oʻo atu ai i le faaleagaina ma le vevela o le pancreas. O maa o le kesi e maua i le pancreas e mafai ona taofia le alu ese poʻo le pule o le pancreas, lea e faʻafeiloaʻi ai le enzymes pancreatic ma vai pani i le intestines.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le palacreatic enzymes e mafua ai le pala, ma o le faʻaitiitia o hormones pancreatic e faʻaleagaina ai le tulafono faatonutonu o le toto suka.

O le maualalo o le palacreatic enzymes e taʻitaʻia ai le le lelei o meaai ona o le le lelei o le malosi ma le tele o le gaʻo o le feces. Afai e le o tausia le maualuga o le suka i totonu o le masani, o le a taʻitaʻia ai i le maʻisuka.

Pancreatitis - o le a lenei maʻi?

O le pancreatitis e faasino atu i faʻamaʻi tuga e mafua mai i le mumū o le tino pancreatic. O loʻo tu i le tumutumu pito i luga, e fetaui tonu ma le manava, o lona puipui mulimuli. O le gland e maua ai enzymes ia, faʻatasi ai ma le talo, faʻasaina ai otaota o mea taumafa i le duodenum. E faʻamaloloina ai foi hormones taua mo le faatumauina o le toto suka - insulin ma glucagon.

E tatau ona maitauina o le pancreas e tele sona sao i totonu o le tino, ma o lona mumū e matua le manaomia. Afai e le lafoina enzymes i totonu o le pulupulu, ona latou malolosi lea ma amata ona 'ai i sela sela, ma o nei mea uma e mafai ona muta i le toilalo.

I fafine, pancreatitis e masani ona faia ona o le atinaʻeina o cholelithiasis. O nei mea taua e lua e aafia ai le atinaʻe o pancreatitis. I le faaopoopo atu i nei mea, o loʻo i ai isi mafuaʻaga mo le atiaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi:

  • Mafuaaga
  • Faʻailoga o le ate ma le manava, e aofia ai le maʻilala ma le cholelithiasis.
  • O le faʻaaoga pea o le gaʻo, meaʻai vevela, soda, mayonnaise ma meaʻai vave.
  • Togafitiga ma nisi o sui o le hormonal ma antibiotic.
  • Faʻalavelave faʻalavelave i le manava poʻo le manua, e pei o le faamanualia poʻo le manuʻa.
  • Faʻaiʻuga pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi: mumps, hepatitis B ma C.
  • Laʻau fesoasoani: opisthorchiasis poʻo le giardiasis.
  • Tumama po o mea e le masani ai o le gland.
  • Vaʻaiga faʻasologa.

O le paʻu o le pancreatic e taatele i tamaiti e sili ona fiafia e 'ai le selu, mea meataalo, ma isi lelei lelei. O oloa na tuuina atu e afaina ai puipui o le manava, ma mafua ai ona pagatia le vaega atoa o le digestive.

Le faiga o le atinaʻeina o le maʻi

O le pancreatitis o le iuga lea o se gaioiga mataʻutia i le pancreas. E mafua ai le faʻamaʻiina o enzymes i totonu o le tino. O le mea masani, o le uʻamea e gaosia pe tusa ma le 700 ml o le vai inu o le vai i le aso, lea e lafoaʻi ai lona fausaga e ala i auala faʻataʻitaʻi. O le galuega faalilolilo e faʻatatau saʻo lava i le tulaga lelei o meaʻai ma le olaga, o le setete o isi totoga i totonu.

p, blockquote 2.0,0,0,0 ->

O faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai faʻatasi ma le faʻateleina o le fatuga o enzymes ma le vave faʻamalosia. O nei vailaʻau e amata ona paʻu i lalo o sela o le pancreatic, lea o loʻo tuʻuina mai ma le fomaʻi ma le faʻaogaina o suiga. O le fetoʻaina o le tino e faʻaleagaina ai le faʻamaʻiina, ma o le faʻataʻitaʻiga mo le faʻamaʻiina o le suavai e le pancreas ua faʻalavelaveina. O faʻafitauli e le masani ai, e faʻateleina ai le edema ma faʻateleina ai suiga.

p, blockquote 3,0,0,0,0,0 ->

O le gaioiga o le puipuiga o le tino ma le faamutaina o mea taua na mafua ai le faaitiitia o le mumū, ae ui i lea, e le lava le taimi e toe faaleleia ai lela. O faʻalavelave faʻapitoa e fai ma faʻanoanoa, e aofia ai suiga faʻaleagaina i le palanyma (o fibrous fibers and foci of necrosis foliga mai, ma tino ola maloloina).

p, blockquote 4,0,0,0,0,0 ->

Faʻailoga pancreatitis o loʻo faʻaalia i se auala e pei o le galu ma taimi o le faʻaleleia atili ma le faʻalavelave o le maʻi. O le faʻaopoopoga o faʻamaʻi ma le toe faʻafouina o tulaga e faʻaosoosoina ai le mafuaʻaga e mafua ai le faʻavaveina o maʻi. I lenei tulaga, o siaki parenchymal o le okeni e pagatia, vavave (vavalalata) o le gaioiga e tupu, fuafua le fomu. O suiga e le mafai ona suia e mafua mai ile pancreatitis masani e mafua ai le le atoatoa o le gaogao (fafo ma le iniseti), lea e afaina ai le tulaga o le tino atoa.

p, blockquote 5,0,0,0,0 ->

Aisea e tupu ai le maʻi?

O se gasegase, ona sosoo ai lea ma se foliga masani o pancreatitis e mafai ona amataina ai le tele o mea. O se aganuu le vaevaeina i latou i ni vaega se 2. Muamua e aofia ai aafiaga faʻapitoa (mai fafo o le tino), o lona lua - faʻafitauli faʻalotoifale (faʻamaʻi, faʻafitauli o le tino). O mafuaʻaga mafuaʻaga o faʻamaʻi o loʻo faamatalaina i lalo.

p, blockquote 6.0,0,0,0,0 ->

Laulau - Provocators o le pancreatitis masani

p, blockquote 7,0,0,0,0 ->

Le vaegaMafuaʻagaAafiaga i le tino ma le paʻu
FaʻaauauFaaaogaina o le ava malosi (ave i aso taitasi o le 80 ml po o le sili atu o le ethanol poo vavao mamafa)O le ava malosi o se mea oona i le pancreas, e faʻafefe ai le mumū o le vaega o meaʻai, e mafua ai le maʻi o le tino, faʻateleina le pulelaʻau o le sua
FuʻaNicotine e faaosofia ai le gaosiga o suamalie, o resins e afaina ai le tino
Manua (faʻapipiʻi manuʻa, paʻu i mea mataʻutia i le manava)Faʻatonu le afaina o le toto ma le atinaʻeina o le faʻaogaina o le faʻaogaina
Le lelei o meaai paleni (o meaʻai, matelaina o le fiaai, faʻaleagaina o le gaʻo, falai, meaai vevela, suti, meaʻai palatini)O loʻo i ai se soliga o le totoga o le suacreatic juice, o tulaga lelei e tulaʻi mai mo lona faʻamaʻi

Faʻasalaga faʻamaʻi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai

Aveina o fualaau

(sulfonamides, antibiotic, hormones, NSAID, ma isi)

Latou te mafua ai maʻi o le gastrointestinal, faʻagesegese le faiga o le toe faʻaleleia, e mafai ona aʻafia ai le malosi o gaioiga o le loto, suia le paleni ole microflora
EndogenousFaʻailoga o le gallbladder (cholecystitis, maʻi o le gallstone)Faʻamau le pule o le taʻaloga masani, atonu e ono toe faʻaleleia le pusa i totonu o le paʻu
O faʻamaʻi o le manava ma duodenum (maʻi o le tino, mumu, faʻamaʻi)Faʻaleagaina le gaioiga galue o le pancreas, faʻaosofia le inu o le sua, mafai ona mafua ai siama ma protozoa e ulu ai i le okeni
Tigā o le gaioiga (atherosclerosis, maualuga maualuga o le toto, maʻi maualuga o le maʻisuka, toto maualuga)E tiga le gland o gaʻo, e mafua ai ona mumu
Alu ma le Autoimmune DisordersFaʻasosolo osofaʻiga o latou lava gaʻo (autoimmune pancreatitis)
Faiga FaʻavaeNa faʻaalia mai se gasegase o le gasegase o le leʻo sasao
Faʻasologa o faʻalavelave faʻapitoaKinks, faʻaoʻo, lalo o le faʻaleleia o nofoaga taʻitasi e maua ai tulaga lelei mo suiga le lelei ma le faʻaleagaina

E tusa ai ma fuainumera, o le sili atu ma le 40% o mataupu o le pancreatitis e masani ona afua mai i le masani ona faʻaleagaina faʻavaitaimi o le ava malosi. E tusa ma le vaetolu o tagata gasegase ma lenei maʻi ua i ai se talaʻaga o faafitauli gallbladder. E tusa ma le 20% o mataupu e afua mai i mea sese i mea taumafa; Isi mafuaʻaga (aofia ai le genetic, autoimmune, traumatic) mo le sili atu nai lo le 10% i le aofai.

p, blockquote 8,0,0,0,0 ->

Pancreatitis Classification

E mafai ona iloga le afaina o le pancreas e ala i le atinaʻeina o masini i le tulaga muamua ma le lua. O le faʻavasegaina lautele o le faʻamaʻi e le oi ai. O le faʻavae autu e faʻasolosolo ai le faʻaleagaina o faʻamaʻi, o faʻamaoniga faʻapitoa, o le natura o suiga i le gland, le ituaiga o faaletonu o galuega.

p, blockquote 9,0,0,0,0 ->

E tusa ai ma faʻamaoniga e faʻaalia ai le pancreatitis chronic lava ia, ua vaevaeina i:

p, blockquote 10,0,0,0,0 ->

  • tiga - tiga o le tiga i le fale o le falemaʻi, faʻaalia i taimi uma pe fai soo,
  • pseudotumorous - faʻatasi ai ma suiga o le hypertrophic i le gland, faʻapipii faʻamaoniga o le faʻaleagaina ma le faʻaogaina o meaola,
  • latente - faʻaaliga e vaivai pe leai, e le faʻalavelave faʻalavelaveina le soifua o le tagata maʻi,
  • faʻatasi - i le taimi lava e tasi e iai faailoga o ituaiga eseese.

p, blockquote 11,0,0,0,0 ->

O le togafitiga o togafitiga ua fuafuaina, taulai atu i foliga o suiga i le fausaga o le pancreas:

p, poloka 12,0,0,0,0 ->

  • le faʻatulagaina o le pancreatitis - faʻatasi ma le tuʻuina atu o faʻamalamalamaga ma faʻamalamalamaga i totonu o lobelu o le gland, atrophy meaʻai, faʻamaʻi pipisi, faʻasologa o cyst,
  • faʻalavelave - faʻapupulaina le fesuiaiga o le autafa poʻo taʻavale, faʻatasi ai ma ni mea faʻapitoa vaʻaia,
  • infiltrative-fibrous - o loʻo i ai se okeni o le atrophic e fesuiaʻi ma le sui faifai malie o sela e maua ai le fibrous tissue,
  • fibrosclerotic - o le degeneration e tupu i le tele o gland, faʻatasi ai ma le vevesi ma le faʻaitiitia o le tele.

O le taulaʻi atu i le uiga o le pancreatic enzyme synthesis disorders, o le pancreatitis e masani ai o le hyper- ma le hypotcretory. O fualaau e gaosia i le masani pe faateleina le tele, e matauina le tele o bicarbonates, ua faateleina le gaioiga o le enzymes. O le ituaiga o mea e masani ai o loʻo faʻaalia i le faʻaitiitia o le maualuga o le enzymes ma carbonates ao faʻamaua le aofaiga atoa o le sua. O le ituaiga o pancreatitis e faʻatasi ma le gaosia o sina vaega o le sua suamalie ma se masaniga o le enzymes ma se maualuga maualuga o le bicarbonates, lea e faʻaalia ai le localization o le gaioiga o le inflammatory i totonu o le va.

p, blockquote 13,0,1,0,0 ->

Faailoga o togafitiga

O le pancreatiti o aso e amataina i tulaga. Faʻafesoʻotaʻi e fomaʻi ona laasaga i ni vaitau taimi:

p, blockquote 14,0,0,0,0 ->

  1. O le amataga. E aofia ai le vaitaimi mai le faʻamaʻi o le maʻi, e tusa ma le 5 tausaga, e faʻaalia i suiga fomaʻi i le fausaga o le gland, ma e mafai ona tupu vave (natia).
  2. O le autu. E fesoʻotaʻi ma le atinaʻeina o se faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo ile falemaʻi ma vaega o le faʻavavevave ma le faʻamagaloina, e pa'ū i le taimi o le atinaʻeina o faiga faʻavae ma le faʻaleagaina, e oʻo atu i le 10 tausaga.
  3. Le faʻaitiitia o le mumū. E tupu i le 7-15 tausaga talu le amataga o le faʻamaʻi, e faʻaalia i le faʻaitiitia o faiga o le degenerative (pe afai o le tagata gasegase e faʻafetaui i le ola ma pancreatitis) poʻo le atinaʻeina o faʻalavelave i le tino o neoplasms (faʻaauau pea ona aʻafia i mea leaga).

O le ata o le falemaʻi e faʻalagolago i le laasaga ma le vaega o togafitiga, le lautele ma le malosi o le mumu, le i ai o le foc de necrosis. O faʻafitauli o le pancreatitis masani e aofia ai le tiga, maʻi lese, ma suiga lautele i le tulaga o le tagata. O faʻataʻitaʻiga manino o loʻo faʻamaumauina i le vaega o le faʻavavevaveina o faʻamaʻi.

p, blockquote 15,0,0,0,0 ->

Faʻaaliga manino

O faʻatelega faʻaalia o le pancreatitis masani e aofia ai le inisua. E mafua ona o le ulufaleina o enzymes i totonu o le faasolosolo solo, o le faapipiiina o se siama, poo se tutusa tutusa o isi totoga i totonu. O faʻamatalaga e le o ni faʻamatalaga o pancreatitis e aofia ai:

p, blockquote 16,0,0,0,0 ->

  • vaivaiga, faʻavaivaia, faʻavaivaia, vaivai, faʻaitiitia le faʻatinoga, le amanaʻia,
  • vevela i le amataga o fulafulaga suiga, o se faʻaopoopoga o faailoilo i le 39-40 ° C ma faʻaoga faʻapitoa poʻo le purulenti,
  • mūmū "faʻafefe" i totonu o le manava (mea e le paʻu pe a paʻu),
  • eleele-gutu lau paʻu (ona o le faatupulaia o toxins i le tino).

O le solia o le gaosiga o meaʻai e mafua ai le le atoatoa o le vaitamini (faʻaalia i le paʻu vevela, lauulu lauulu, lauulu, fao), anemia (pallor, faʻavave o le manava), faʻavalavaina o mea taumafa (faʻaletonu mamafa, vaivaiga vaivai). O maʻi e maua ai le pancreatitis faʻatasi ma pathologies o le bile e mafai ona mafua ai le launi (faʻaalia e le sclera, tino mucous, paʻu, faʻaleagaina, popolevale, maʻi le moe).

p, poloka poloka 17,0,0,0,0,0 ->

Afai o suiga fibrotic poo purulent-necrotic ua salalau atu i motu o Langerhans, o le maʻisuka e atiina ae, talu ai o le inisalini e gaosia i lenei vaega o le pancreas. Ona maua ai lea o le faailoga o le pancreatitis e masani ai i le polyuria (o le faasinoala o le tele o le urine), o le galala tele, o faailoga o le faamalolo (vevela o le paʻu, masi mucous membranes), faaitiitia le toto.

p, poloka poloka 18,0,0,0,0 ->

Paʻu maʻi

O lagona le lelei i totonu o le manava e masani lava o le uluai faʻaaliga o le mumu o le pancreatic inflammation. Afai o le flammatory changes i le pancreas e faʻanoanoa, tiga, paʻu, ma le malosi. E masani ona tupu pe a uma ona 'ai, faʻateleina i le faʻaaogaina o le ava malosi, gaʻo ma meaʻai vevela. E maua i le tumutumu pito i luga (pito i lalo), o latou fusi-pei (latou te tosoina le tino i le taamilosaga atoa, e pei o se fusipaʻu mafiafia).

p, blockquote 19,0,0,0,0 ->

O le vaega lapopoa o le pancreatitis ua faʻapipiʻiina ma le malosi, o nisi taimi e le mafai ona faʻafanoina le tiga mo le maʻi. O foliga o se tagata e oʻo i foliga faʻavauvau, paʻu le paʻu, ma e foliga mai o le afu malulu. O lagona le lelei e tumau pea pe leai foi. I le taimi o le faʻamalosia o le tiga, o le maʻi ua manatu o le a faʻaulufaleina faamalosi (masani ona taoto faʻatasi ma ona vae). Faʻaleagaina e mafai ona faʻaalia i le tauagavale tauagavale, pito i lalo, ma le vaega o le umbilical.

p, blockquote 20,0,0,0,0 ->

p, blockquote 21,0,0,0,0 ->

O se uiga taua o le pancreatitis e masani ai, o le maualalo lea o le faʻamaʻi ma le antispasmodics. Ina ia faʻamalolo le faailoga i se falemaʻi, e mafai ona faʻaaoga faʻamatalaga narcotic.

p, blockquote 22,0,0,0,0 ->

O le mumu o le pancreatic, faapea foi ma le le lava o enzymes e afaina tele ai le gasegase ma le metabolism. E masani lava ona o le manava (e tupu i le 30-60 minute pe a uma le taumafataga), faʻamaʻamuʻu i le ea, oona poʻo le oona i le gutu, ma le mamafa (e tusa lava pe a 'aina e le tagata itiiti) e mafai ona faʻaalia se faʻalavelave faigata. Faʻasalaga tele, o faʻamaʻi pipisi e faʻaalia ma aofia ai:

p, blockquote 23,0,0,0,0 ->

  • afu (faʻaalia i le taimi lava e tasi ma le tiga ma le vaivai, faʻaosoina ai se faʻaitiitia o le manava poʻo le tuʻuina atu atoa o meaʻai poʻo vaiinu),
  • vomiting (tupu aʻo leʻi oʻo i le tiga poʻo le pito i luga o lagona le fiafia, e le aumaia ai le toomaga, ua fuafua le talo i le tele o tagata),
  • afaina o meaʻai (pe a uma le 1-2 itula pe a uma ona 'ai, faʻavaveina le manava o se tagata, o loʻo i ai le pisapisao ma le fetid flutulence, faʻaliliu i le falemaʻi),
  • le mautonu o le nofoa (masani i le itu ole manava manaia, meaʻai e leʻi faʻaaogaina, faʻafefiloi o gaʻo o loʻo maua i feces).

O faʻafitauli o le dyspepsia e faʻatasi ma le pancreatitis masani e toetoe lava o taimi uma. I le taimi o le faamagaloga, e le o faʻailoaina. I le taimi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o faʻafitauli o le digesile e faʻaopoopoina ai le tiga ma faʻaititia le tulaga lelei o le olaga o le tagata maʻi.

p, blockquote 24,0,0,0,0 ->

Faʻalavelave faʻapitoa o togafitiga

O se osofaʻiga o pancreatitis i le talaaga o lona atinaʻega masani o le mea sili ona matautia i tulaga o aʻafiaga leaga. O faʻalavelave masani e masani ona tupu i le taimi laititi, pe a oʻo ina tupu mai i le ogaoga le faʻaleagaina o le inflammatory, faʻafouina ma le gasegase, o le aʻafiaga o siama e aʻafia ai le okeni. O le pancreatitis o se mea matautia:

p, blockquote 25,0,0,0,0 ->

  • o le faʻavaeina o abscesses, fistulas, phlegmon,
  • o foliga vaaia o le leai o se mea-e pei foi o ni fatu moni,
  • le atinaʻeina o peritonitis,
  • maʻisuka malosi
  • faʻailoga poʻo le oti atoatoa o le gland (pancreatic necrosis),
  • afaina o le fiva i le pancreas,
  • tele gaioiga o le okeni (fatu faʻapitoa, tui, faʻamaʻi),
  • faʻasalalau faʻamaʻi pipisi o le coagulation syndrome.

Mulimuli ane o aʻafiaga e aofia ai le cachexia (faʻaitiitia o le tino), vaivaiga o le vailaʻau, faʻafitauli o le galalaʻau o le mineral, toto maualuga o le toto, siapatitis, vein varicose veins ma se faʻaopoopoga o le gasegase i totonu o le tino, faapea foi le kanesa o le pancreatic.

p, blockquote 26,0,0,0,0 ->

Faʻamatalaga o le pancreatitis

Faʻailogaina le gastroenterologist i faʻamaʻi o le pancreatic inflammation. I le feiloaiga muamua, o le a aoina e le fomaʻi se fagu, faʻalogo i faitioga a le tagata maʻi, ma faia se suʻesuʻega (palpation ma le paʻu o le tino o le manava). O faʻamatalaga e uiga i le taumafaina o le ava, o mea e 'ai, o le inu o vailaʻau faʻatasi ma faʻamaoniga lelei o le a faʻaalia ai mafaufauga o le pancreatitis o se tagata poto faapitoa. Ina ia faʻamalamalama le faʻamaoniga, o le a faʻatalanoaina se suʻesuʻega atoa:

p, blockquote 27,1,0,0,0 ->

  • Suʻega o toto ma faʻamaʻi toto. Faʻamanatu le tulaga o le tino atoa, o le faʻaogaina o le enzymes, faʻamaumauga patino, o le maualuga o le leukocytes, ESR.
  • Coprogram.Faʻatagaina oe e iloilo le tikeri o le le atoatoa o le pancreatic e aunoa ma ni faʻalavelave faigata (i feeseaʻiga, faʻalauteleina o fatulaʻau maso, fiva muscle e leʻi faʻaaogaina, ma gaʻo o le a iloa).
  • Urinalysis E faʻaalia ai le tulaga o le faʻalavelave faʻapitoa, o faʻafitauli e mafai ona maua.
  • CT, MRI, faʻasalalauga masani ma endoscopic ultrasound o le gland. O metotia faʻataʻitaʻi maualuga e mafai ai ona iloilo le tele ma le fausaga o le okeni, o le i ai o faʻamaufaʻailoga, tumutumu, faʻalavelave, siakiina, taofiofi o ala, foci o le necrosis, ma le tino.

Aʻo leʻi faʻatuina togafitiga, o le a manaʻomia e le fomaʻi ona vaʻai le pancreatitis mai isi tulaga faʻatasi ma faʻamaoniga o se "manava gaʻo". E masani lava, faʻaleagaina le faʻaleagaina o le pancreatic e tatau ona iloga mai maʻi pipili, fatu fatu, faʻamaʻi o le ate, faʻalavelave i le intestinal. Mo lenei mea, o se electrocardiogram, o le aotelega o le leitio o le vevela o le manava, o se ultrasound o totoga o le tino ua faatonuina.

p, blockquote 28,0,0,0,0 ->

Faʻafofoina o le pancreatitis e masani ai

Togafitiga o le faamai e tatau ona atoatoa. O le galuega autū o le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le faʻaosofia o mea ma taofia ai le fomaʻi ma le degenerative suiga i totonu o le tino. Talu ai o loʻo i ai se tulaga lamatia o le tiga i le taimi o se osofaiga, o le taofiofia o le le faʻavauvau o loʻo taua o le vaega sili ona taua o togafitiga.

p, blockquote 29,0,0,0,0 ->

Soʻo se tagata e iloa e uiga io latou faafitauli ma le pancreas e tatau ona aʻoaʻo - e le taliaina le togafitiga a le tagata lava ia. Mo soʻo se faailoga o le pancreatic inflammation, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faia se suʻega auiliili e aunoa ma le toilalo. O le pulea o se tagata tomai faapitoa e taua tele mo le fuafuaina o le natura o suiga i totonu o se okeni ma mo le iloa vave o tulaga lamatia o le ola.

p, blockquote 30,0,0,0,0 ->

Fuainumera Faamauina e faapea e tusa ma le 20% o tagata gasegase o le pancreatitis e masani ona maliliu i le 10 tausaga muamua o le atinaʻeina o le faamai. I le vaitaimi lava e tasi, o le numera o maliu e tusa ma le 50%. O lenei tulaga e mafua mai i faʻalavelave faʻaleagaina.

p, blockquote 31,0,0,0,0 ->

Fesoasoani muamua mo se osofaʻiga

O le faʻavavevaveina o le pancreatitis masani e mafai ona iloa i ogaoga tiga ma vomiting. O le tagata maʻi e tatau ona ia maua se tulaga toʻafilemu (afa-nofo pe taoto ile tua). O lenei mea e faʻaitiitia ai le toto i le toto mumū ma faʻaitiitia le faʻavaivai. E tatau ona valaʻau se 'au taʻavale mo se mea e faigata ona feaveaʻi se tagata maʻi i se falemaʻi na o ia lava.

p, blockquote 32,0,0,0,0 ->

A o leʻi oʻo mai fomaʻi, e tatau ona e tuʻuina atu i se tagata le filemu atoatoa, maua le ea fou. O se faʻamalosi malulu e faʻaaogaina i le vaega o loʻo i luma o le pancreas (o se mea faʻavevela i le vai poʻo se afifi aisa e afifi i totonu o se solo). O lona umi e le sili atu i le 20 minute. A maeʻa le taimi tutusa, ona toe faia lea o le taualumaga.

p, blockquote 33,0,0,0,0 ->

Ina ia faʻamalieina le tiga, e mafai ona e tuʻuina atu i le tagata maʻi se antispasmodic (No-Shpu, Spazmalgon, Duspatalin, Buscopan). I le taimi o le osofaʻiga o le pancreatitis masani, e le tatau ona ave sauniuniga o le enzyme (Pancreatin, Creon, Festal), e mafai ona faʻaleaga atili ai le ita ma le inupia. Soʻo se meainu (vagana ai vai) ma ipu e faʻasaina.

p, blockquote 34,0,0,0,0 ->

p, blockquote 35,0,0,0,0 ->

E tusa lava pe na foʻia le osofaʻiga i le maeʻa atoa o le faʻaleagaina o le tiga, e tatau ona ave le maʻi i le falemaʻi ma suʻesuʻeina. A aunoa ma togafitiga talafeagai, o togafitiga e mafai ona oo atu ai i taunuuga leaga.

p, blockquote 36,0,0,0,0 ->

Fomaʻi togafitiga

O faʻalavelave faʻafuaseʻi o pancreatitis e togafitiina i totonu o se nofoaga faʻamaʻi. Faatasi ai ma se tulaga faamalieina o le tagata maʻi ma le leai o ni faʻalavelave faʻalavelave i iuga o le suʻega, e mafai ona faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻapitoa. O vailaʻau faʻamaʻi e aofia ai:

p, blockquote 37,0,0,0,0 ->

  • injections o analgesics ma antispasmodics,
  • afaina o le fofo o vaifofo e fofo ai le inu oona (Reosorbilact, glucose, sodium chloride),
  • le faʻaofiina o sooupu e taofia le gaioiga o le enzyme pancreatic (Contrik),
  • sauniuniga mo le tausiga o matua.

I mataupu o masalomia o le gasegase o le gasegase o le vevela, o le a faʻamaonia mai ai vailaʻau o le cephalosporin series. Mo le faʻaaogaina i luga o se mea faʻapitonuʻu i le pancreatitis e masani ai:

p, blockquote 38,0,0,0,0 ->

  • anti-inflammatory drugs (Meloxicam, Voltaren, Sedalgin-Neo),
  • antispasmodics (Duspatalin, Buscopan),
  • tapenapenaga o le enzyme (Creon, Pangrol, Mezim),
  • proton pompisa (Omeprazole, Nolpaza, Pantoprazole),
  • vitamini A, E, C, D, vaega B.

Togafitiga e mafai ona tumau mai le 5 aso i le tele o vaiaso (lea e faalagolago i le malosi o le faagasologa o le le fiafia, le tikeri ole suiga ole patho). A o faasolosolo pea faailoga, o vailaau e taofia le ave. O vailaau mai le kuluma o le enzyme e tatau ona faalēaogāina lemu (ina ia mafai ai ona toe faʻafouina le gaioiga).

p, blockquote 39,0,0,0,0 ->

Soifua Maloloina & Meaʻai

O se faʻamaoniga o le pancreatitis masani o lona uiga e tatau i le tagata gasegase ona toe iloilo lelei a latou meaʻai ma ola masani. O tagata gasegase, e aunoa ma se tuusaunoaga, e fautuaina e lafoai le ava malosi ma ulaula, o le faʻaaogaina o oloa gaosiga ua tumu i le faʻasaoina ma meaʻai. Mai le taimi nei, o le tagata e le mafai ona togafitia i se tulaga tutoʻatasi. O vailaau faafomai mo le ulu o le ulu, malulu ma le fulu e tatau ona ave e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

p, blockquote 40,0,0,1,0 ->

E taua le faʻamaonia o le masani i aso taitasi. E tatau ona e faʻamalieina atoatoa, lafoaʻi galuega faʻavaivaia, aloese mai le atuatuvale, ia lava le moe. O le gasegase mafaufau-faʻalagona ma le tino e mafai ona faʻaosoosoina se isi osofaiga.

p, poloka poloka 41,0,0,0,0 ->

E tatau ona maitauina le taumafa i soʻo se vaega o le pancreatit chronic. Faatasi ai ma le faʻamalosia, e sili atu ona ogaoga ma amata i le matelaina. A maeʻa ona faʻagasolo faailoga, ona faʻalautele lea o le meaai, ae o le a faʻagaloina oe e uiga i meaʻai vave, ulaula meaʻai, gaʻo gaʻo ma meaʻai e leʻi maeʻa meaʻai e faʻavavau. Tulafono o taumafa mo le osofaia o pancreatitis:

p, blockquote 42,0,0,0,0 ->

  • fiaai mo le 72 itula,
  • e faʻamamafana ipu
  • auaunaga e le silia le 150 g
  • 7-8 taumafataga i le aso,
  • meaʻai e tatau ona i ai le faʻamausalū vaivai,
  • o le muamua e folasia suamalie suamalie, suamalie, lanu uliuli vaivai, pulupulu o le rosehip,
  • ona faʻamaoaigaina lea o le lisi i alalaupapa mucous mai le araisa, oatmeal, semolina, buckwheat,
  • i le 6-7 aso o gasegase, o le faʻaaogaina o le siʻi kuka, aano manu (mai le moa, toso) e faatagaina,
  • mo le 8 aso, e faʻaaogaina soupeti i le sua o fualaau faisua ma pata, palu pateta,
  • faatagaina le faʻaaogaina o fualaau aina suamalie ma vine (vevela vevela),
  • Mai le aso 10, oloa e le susu-susu, falaoa falaoa, kuki kuki, meaʻai o aano o manu, ma iʻa e kuka i totonu o se fasi pepa ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga.

Afai e tuua le vaega laititi, ona aveese loa lea o tulaga ogaoga. E mafai ona e 'ai fualaau mata ma lau fualaau faisua o le tofo, le kukaina o aano o manufasi. I lalo o le faʻatagaina o le tumau:

p, blockquote 43,0,0,0,0 ->

  • mea e le fiafia ai (fualaau suamalie ma fualaʻau, mea manogi, ava malosi),
  • fualaau faisua (digestive juice juice), meaʻai e faʻamalosi ai suamalie (turnips, celery, legumes, kāpeti paʻepaʻe, susulu, gaʻo susu mai aano o manu, hamu, iʻa),
  • pato, pepe, tamai mamoe, puaa,
  • susu ma le kulimi
  • Fale faʻafiafia
  • oloa faʻapipiʻi
  • saisi, ulaula meaʻai, pulu,
  • marinades, meaai kuka.

O le tagata maʻi e mafai ona inu susu ma tila, compotes, inu mai le chicory, o le pulupulu broth. I le avea ai ma meaʻai, e mafai ona e faʻaaogaina le marmalade, marshmallows, marshmallows, honey, jam (sina mea itiiti).

p, blockquote 44,0,0,0,0 ->

Tausiga togafitiga

Togafitiga o le pancreatitis masani e ala i le taotoga e mafai ona fai pe afai e masani ona toe fomaʻi maʻi, e ui lava i togafitiga talafeagai. Faʻamatalaga faʻamaonia mo le faʻaogaina o:

p, blockquote 45,0,0,0,0 ->

  • e le o se mea na tupu
  • siaki i le opu o le pancreas poʻo le talo (lea e solia ai le aveeseina o le sua),
  • abscesses, tumutumu ua faatumulia i pus pus,
  • foci o le pancreatic necrosis,
  • peritonitis
  • oncology o le gland.

p, blockquote 46,0,0,0,0 ->

O le taotoga e mafai ona tatala pe tapunia (laparoscopic) i se auala e faʻalagolago i lona lavelave, metotia ma sini.

p, blockquote 47,0,0,0,0 ->

E manaia lenei mea!

Saienisi o le Falemaʻi Falemaʻi Moscou Moscou, 5, Polofesa Vyacheslav Egorov, na ia faasilasilaina le faʻaogaina o le taotoga o le totoga i le pancreatitis faifaipea na folasia e ia. E tusa ai ma le saienitisi, ma nisi ituaiga o le maʻi, o le faafitauli e le o totonu o le gland lava, ae i le duodenum. Afai e te aveeseina lenei eria, e mafai ona e faʻaumatia le mumu o le pancreas i le taimi e tasi ma mo mea uma. E masani lava e le mafai ona aveesea faʻamaʻi. Pancreatitis i tausaga taʻitasi e faʻaleagaina ai tagata. Na faia e le polofesa nisi o galuega faapitoa ma i le 100% o mataupu toe faʻaleleia na matauina.

p, blockquote 48,0,0,0,0 ->

O le lumanaʻi o se tagata maʻi i le pancreatitis e masani ona faalagolago atoa ia te ia lava. Tuai suʻesuʻega o le faʻamaʻi i le taimi muamua na faʻataunuʻuina, lava le togafitiga ma le fesoasoani i le maliu e ave faʻamalosi i lalo o le puleaina ma maua ai le faʻamagaloga mausali.

p, blockquote 49,0,0,0,0 ->

Afai e le fiu e le tagata gasegase leaga ma soli tulafono o falemaʻi mea taumafa, o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻafitauli e faʻaateleina le tele o taimi. O le sili atu le leaga o le faʻataʻitaʻiina ua tuʻuina atu i tagata maʻi e maua i le pati pancreatitis. O le faʻaogaina o le mimilo i totonu o le gland e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma suiga o le toto, e mafua mai i tulaga e lamatia ai le ola. O le mumusu o le mumu, e lagolagoina e le ava malosi, e masani ona oʻo atu ai i le kanesa o le pancreatic.

p, blockquote 50,0,0,0,0 ->

Puipuiga

Ina ia puipuia le pancreatitis e masani ai, e tatau ona 'ai faʻamalosi, aloese mai faʻamaʻi pipisi i le iniseti, inuina ava malosi, oloa ma vailaau faʻasaina, faʻasao, mea faʻapitoa ma meaʻai. E taua le aua le fafagaina, fafaga soo, ae o sina mea laitiiti. Ole fua ole protein, gaʻo ma gaʻo inu mea taumafa e tatau ona paleni. Leai se mea e sili atu le taua o le gaioiga faaletino, faʻapea foi ma fua faatatau e faʻamalosia ai le puipuiga (savavali, faʻamaʻalosi, faʻaaogaina o vitamini ma minerale). Mo le puipuia o le tele o pancreatitis, e tatau ona e mulimuli i se meaʻai, lafoai amioga leaga.

p, blockquote 51,0,0,0,0 ->

Le mea e manatua

O faʻataʻitaʻiga e lamatia ma faʻalavelave, o le mea lea, e manaʻomia ai suʻesuʻega taimi ma togafiti talafeagai. Ina ia aua nei avea o ia ma "tagata e lavea", e tatau ona e aoaoina mea nei:

p, poloka poloka 52,0,0,0,0 ->

  1. O le pancreatitis o le a tupu pe afai e le lelei le togafitiga o se mea laititi po o le meaʻai e malepelepe pe a maeʻa ona toe faʻaleleia mafaufauga.
  2. O faʻamaʻi o le faʻamaʻi e mafai ona faʻateleina ma faʻavaivaia ai, e le o lona uiga o le leiloloa o le maʻi, ae o loʻo taʻu mai ai le le tumau o le sao o le flammatory changes in the gland.
  3. E oʻo lava i le taimi o le soifua manuia lautele, o faʻafitauli (necrosis, purulent fusion of tissues) e mafai ona atiaʻe.
  4. O faʻapogai autu o le pancreatiti o le gaʻo o loʻo i totonu o le manava ma le vomiting.
  5. O le auala pito sili i le taimi o le osofaʻiga o le vaʻaia o se fomaʻi ma togafiti i totonu o se falemaʻi.
  6. O le manuia o le togafitiga e faalagolago i se taumafataga ma le tuueseina o masaniga leaga.

E tatau foi ona e manatua e mafai e le pancreatite lemu ona alu ese mo sina taimi, ae ina ia faaumiumi le vaega o le faamagaloga, e taua le mataʻituina o meaʻai ma ola.

p, poloka poloka 53,0,0,0,0 -> p, poloka poloka 54,0,0,0,1 ->

O le pancreatitis e masani ona faʻapipiʻiina ma le cholecystitis. I lenei tulaga, e le gata o le fusi paʻu, ae o le le toʻa i le sao o le tino, o se tofo oona i le gutu e masani ona popole i le tagata. Faitau atili e uiga i le cholecystitis ma ona togafitiga i le tusiga iinei.

O mafuaʻaga autu o pancreatitis

O le galuega a le paʻu o se tagata matua e aʻafia i le tele o mea - meaʻai, amioga leaga, soifua maloloina lautele, olaga soifua. Ina ia mafai ona sau le BZHU ma meaʻai ina ia faʻamautuina atoatoa i le mea o loʻo i ai meaʻai, o nisi o enzymes e tatau ona i ai ma gaosia - pancreatin, lipase, ma trypsin. Afai, mo soʻo se mafuaʻaga, ua gau le pancreas, e le mafai ona gaosia ia enzymes e tatau mo le gaogaina, e faʻaitiitia le faʻaogaina o le vai, o le vai pancreatic e fausiaina i totonu o le tino, e maua ai se faʻaogaina o le gland.

O le mea masani, o le mumusu o le mumusu o tagata matutua e afua mai i:

  • meaai po o le ava malosi,
  • gasegase
  • 'ai e sili atu le gaʻo po o meaʻai vevela,
  • manuʻa o le pito i tua o le paʻu ma le vili o gaʻo i totonu.

I le avea ai o se tulafono, o le pancreatitis e seasea ona maua mai o se faʻamaʻi tutoʻatasi, o le tele lava o isi totoga o le vaega o le digestive o loʻo auai i le faʻaleagaina o le tino - o le manava, duodenum, gall vladder, ma le tootoo laiti. O le faʻamaonia saʻo e faigata i le mea moni o le pancreas o loʻo loloto i totonu o le manava, o lona tele e laʻititi, ma o le mumū o le okeni, o foliga e foliga mai e pei o isi togafiti faʻaleaga.

O loʻo i ai se numera o mea faʻapitoa e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le tino pancreatitis:

  • faʻamaʻi pipisi o le biliary ma gall vladder - o se tasi lea o mafuaʻaga taatele. A faʻapipiʻi maʻa i totonu o le gland, faʻafefe o le talo, o le pancreas e faʻaalia ma se faʻafitauli faʻaleagaina o meaola. E faʻapupulaina ai vailaʻau e faʻaosofia ai le gaioiga o gasegase na gaosia mai a latou lava masini. O se taunuuga o lenei mea, o le tino o le tino o le tino ua avea ma tusitusiga, o le faaleagaina o toto toto, ua aliali mai le afaina o le toto ma ua amata ona tupu se gaioiga ogaoga.
  • O faʻamaʻi o le duodenum ma le manava - afai o le sphincter o Oddi e maualalo ifo, o mea o loʻo i totonu o le vavalo e mafai ona lafo i totonu o le paʻu, e mafua ai le mumū. O le tele o taimi e tupu lenei mea i le talaaga o faʻamaʻi e pei o le gastritis, ulutala peptic ma le maʻi ulutala.
  • Faʻamatalaga ma le inuina o le tino - pancreatitis i tagata matutua e masani ona atiae e tetee atu i tua o le inupia i le ava malosi, meaai le lelei, fualaau faasaina, vailaau. E le gata i lea, o fualaau faisua ma fualaau 'aina e maua i vailaau e tineia ai vailaau faʻasaina ma vailaau faʻasolosolo e mafai ona fesoasoani i le faʻaleagaina o le pancreas ma lona mumū.
  • O le maualuga o le maualuga o le toto, maʻi o le maʻisuka, ma le tino atoa, o le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi pipisi i le tino, e mafua mai i le le lava o le toto toto i le okeni, o lona meaʻai e faʻalavelaveina, atinaʻe le ischemia, faʻalavelaveina le enzymes ma hormones i le mea e le lelei ai.
  • O le masani ai o taumafa - faatasi ai ma le tele o mea taumafa e maua i totonu o le tino, o le gaosiga o le gataifale ua afaina ona o le faifaipea o le mamafa o le pancreas. Faatasi ai ma le fafagaina masani, o le aʻafiaga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma ona faʻala.
  • O le suʻeina o fualaau - o le faʻaaoga umi ma le le pulea o fualaau oona e pei o tetracycline, sulfonamides, glucocorticosteroids, o vailaʻau o le estrogen e mafua ai le le lelei o le gland ma faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o faʻamaʻi ma le faʻaogaina o le inflammatory i le paʻu.
  • Faʻaleagaina - oso i le puipui o le abdomina tua, o manua, o gaioiga e faia i luga o le duodenum 12 e ono mafua ai le mumū o le pancreas i tagata matutua.

Faailoga o pancreatitis i tagata matutua

O le mumū tele o le pancreas e tuʻuina mai ma faʻamaoniga tutusa ma faʻamaoniga o mea oona, o le tagata maʻi e:

  • ogaoga tiga i totonu o le manava (vailaʻau faʻasolosolo ma le pusa) o le uiga o le fusi faʻamaʻi i le pito i lalo, fatugaʻo - ona o le faʻasalalauina o le tiga o le tiga, e le mafai e le tagata gasegase vave ona malamalama pe o le a tonu le mea e faalavelave ai ia te ia,
  • maualuga le vevela ma oso i le toto maualuga - o le sili atu ona faʻalauiloaina le gaioiga o le gland, o le leaga o le tulaga o le maʻi.Malosiaga fiva e oo atu i le 39 tikeri, afu, ogaoga fiva, toto maualuga o le toto pe faateleina le faaitiitia,
  • vevela ma vailaʻau le mafaagaloina - pe a uma ona faʻapipiʻi mea o loʻo i totonu o le manava i fafo, e le lagona e se tagata maʻi se toomaga, e faʻaauau pea ona faʻasauāina o ia ma osofaʻi ai le vomiting,
  • fusipaʻu, fagu,
  • manava manava - o le ogaumu i le vaega lapopoa o le pancreatitis ma se tagata foamy, faatasi ai ma le maualuga o mea e gaʻo, mea leaga, lanu meamata, o meaʻai e leʻi faʻaaogaina, e manino lava ona iloa i totonu o le fale,
  • pallo o le paʻu, paolo palapala, o foliga vaaia o le ola, puupuu le manava,
  • fufulu.

Taua! I totonu o le pancreatitis, o le maʻi o le maʻi o loʻo alualu i luma vave, ma e faʻaleagaina, lea e mafai ona oʻo atu ai i le fesuiaiga o le faʻamaʻi i se foliga masani pe mafua ai le pancreatic necrosis (pancreatic necrosis). Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli i faʻamuamua muamua o le maʻi, e tatau loa ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

O le pancreas ei ai le ulu, tino ma le siʻu. Faʻalagolago i le fea o vaega o le okeni o loʻo faʻaaogaina ai le faʻailoga, o le a ese le eseese o faailoga:

  • faʻatasi ai ma le mumu o le ulu o le gland, o le tagata maʻi e oʻo i tiga i le sao o le apalai,
  • faatasi ai ma le mumū o le tino uʻamea - i le itu o loʻo faʻatele,
  • ma le mumu o le siʻusiʻu - i le itu tauagavale o le hypochondrium.

Afai e afaina uma glands, ona popole ai lea o le tagata gasegase e uiga i tiga ogaoga o le vavalaʻau o le vavalaʻau ma le vevela i lalo o le tauau o le tauau, vaʻalaʻau, fatugaʻo.

Faʻailoga pancreatite: faʻamaoniga

O le foliga masani o le mumu o le pancreatic e le gata ina afaina ai le okeni, ae faapea foi i suiga faifaipea i lona tino, ma o le taunuuga lea e amata ai ona pagatia le tagata mai le lemu o le enzyme i le aluga o taimi, lea e vave ona atiae ai maʻi o le tino.

I le pancreatitis e masani ai i tagata matutua, o le faʻafitauli o le faʻamaʻi o loʻo faʻagasolo pe faʻavaivai, o le a faasolosolo lava ona faʻalavelave le tiga o le pancreas i taimi uma, ma faʻateleina pe a uma ona 'ai. A 'ai le falai, gaʻo, ulaula, mea vevela, ava malosi, osofaʻiga o le tino pancreatitis, o loʻo faʻaalia i faʻamaʻi o mea nei:

  • ogaoga tigaina i le pito i lalo o le faʻalapotopotoga ma le faʻamalolo i le hypochondria, pito i tua, tauau o le tauau, sternum,
  • vomiting le mafaatusalia lea e le aumaia le toomaga,
  • manava manava - aʻo feeseeseaʻi le lelei ona fufulu ese ona o le maualuga o le gaʻo i totonu ia i latou, o vaega o meaʻai e leʻi faʻaaogaina e manino ona iloa,
  • o faailoilo o le inupia o le tino ua faateleina - puupuu le manava, maualuga le vevela, afu, faatupulaia o vaivaiga, vave le paʻu o le mamafa,
  • faaitiitia le toto toto.

Faʻatasi ai ma se tulaga faʻapitoa o le tino o le tagata maʻi, o le tiga e naʻo le faʻateleina, o lona uiga o le tagata maʻi na teʻaina se tulaga faʻamalosi - nofoa, faʻapipiʻi laitiiti i luma.

O se osofaiga o le tino pancreatitis e matautia i le mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le tiga ma le oti i le leai o se taimi faafomai. Togafitiga o se osofaiga faapena, o se tulafono, i se falemai, talu ai o le tulaga e lamatia ona o ona faafitauli.

Faʻamatalaga o pancreatitis

O le suʻesuʻega ua faia i luga o le faʻavae o faitioga a le maʻi ma iuga o suʻesuʻega ma suʻesuʻega:

  • i le auiliiliga o le urine, o se suiga i le aofai o le elastase ua maua,
  • i le auiliiliga o feces, o le iloa o le steatorrhea o le i ai o gaʻo e leʻi faʻaaogaina ma meaʻai i le feces,
  • o faaosoosoga faaosooso,
  • Faʻasologa o le pancreas,
  • suʻega toto mo suʻesuʻega o le faapaleni kullukose ma le faʻamalosi o le palacreatic.

Faʻavae i luga o taunuʻuga o le siama, o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina se togafitiga.

Togafitiga o pancreatitis i tagata matutua

O le mataupu autu o le togafitiga o le tino pancreatitis i tagata matutua o le fiaai. Faatasi ai ma se faʻavavega o le faʻamaʻi mo le 1-2 aso, soʻo se meaʻai e matua vavaeeseina. Naʻo le inu mama, faʻafefe vai. E tusa lava pe faʻaauau pea le osofaʻi o le vai ma le vomiting, e faʻaauau pea le manava o le manava, ina ia aloese ai mai le faʻamaʻavaina o le tino, o le togafitiga faʻasolosolo o le vai toe faʻafefeteina - o le faʻafefeteina o vaifofo ma le kulukose ma vitamini.

O le aisa o le aisa e faʻaaogaina i le gasegase o le maʻi, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi o le tiga, faʻamalieina le fulafula o le gland ma e ono faʻaitiitia ai le mumū. O le tagata maʻi e tatau ona mataʻituina le moe ma faʻamautinoa le malologa atoa.

Taua! Afai e tulaʻi mai lenei tulaga mo le taimi muamua, ona le fautuaina lea e ave soʻo se vailaau poʻo vailaʻau oona aʻo lei oʻo mai le falemaʻi, aua o lenei mea e mafai ona faʻalavelave ai le maʻi. E le gata i lea, o le tiga o le manava o le tino, o le gasea ma le vomiting e mafai ona faailoa ai ni tulaga ogaoga i le taotoga e manaʻomia ai se faalavelave faʻafuaseʻi e faʻaola ai le maʻi o le tagata maʻi.

A maeʻa le laʻititi o le faʻaleagaina o le maʻi, o le tagata maʻi e faʻaalia se meaai malosi ma togafitiga o fualaau faasaina - enzymes, antispasmodics, probiotic.

O le taumafataga o se faʻamavaega atoatoa mai le taumafataga:

  • meaai falai, mea manogi, mea manogi, vineka, ulaula meaʻai,
  • musika
  • puaa, tamaʻi mamoe, tamaʻi,
  • gaʻo
  • pata
  • pasta (na o le vermicelli ua faatagaina),
  • ava malosi
  • kofe
  • sukalati, koko,
  • paluga, keke, suti,
  • falaoa papaʻe fou.

O le faavae o le taumafataga o le cereal ma fualaau faisua, kuka, kuka i le kuka ma le suʻiina ma se faʻaopoopoga itiiti o le suauu.

I le taimi o taumafataga, e tatau i le tagata gasegase ona faia sauniuniga elekene e faafaigofieina ai le pancreas ma saofaga i le lelei o le 'ailaina o meaʻai:

Talu ai ona o le tiga o le pancreatitis o loʻo tuʻuina mai ma le manava, o loʻo faʻamautuina ai mea faʻapitoa e toe faʻafoʻi le microflora o le intestinal i le tagata maʻi i le vaitaimi o le toe faʻaleleia:

  • Linex
  • Biogaya
  • Lactofiltrum,
  • Peʻa-manu ma isi.

Lapatai pancreatiti

O le tino pancreatitis e tupu i le saoasaoa o le uila ma e lamatia ai le ola ona o ona faafitauli. O faʻamaoniga nei e mafai ona mafua ai:

  • Faʻalagolago i le fea vaega o le gland e mumū, o tiga ogaoga e tupu i le pito i luga. Afai e afaina uma, o lona uiga o le tiga o le a mausali ma fusi, tuu i lalo o le tauau tauagavale, i le tua po o le sternum.
  • O le fiaai ua mou ese atu, ua lagona le inu, o le vomiting e masani lava.
  • O le maʻi o le maʻi e le lelei.
  • O le manava e lilo ma fufula.
  • O nisi taimi e gaosia ai le jawnice.
  • O le vevela e alu aʻe i faailoga laʻau.

Ina ia aloese mai taunuuga matautia i le maualuga o le vevela, e tatau loa ona valaau loa se au o le falemaʻi i le taimi lava lena.

Pancreatitis

O le pancreatitis faʻamaʻi o se osofaʻiga tele ma se tuufaatasiga tutusa o faʻamaʻi o faʻamaʻi o le manava, ate, gall vladder and duodenum. E le faasaoina e le faʻamaʻi tamaiti, ma e masani lava ona atiae e oo lava i pepe. O le mafuaʻaga o lo latou tutupu o le ARI masani. I pepe laiti, e lauiloa lenei mea ona o se fomai e leʻi fanau mai o le fausaga o le okeni ma ala.

Maʻi i tamaiti

Pancreatitis i tamaiti e tupu i le tutusa o faailoga e pei ona i ai i tagata matutua - ogaoga tiga, tausea, dyspepsia. Ae i tamaiti, oa latou faailo patino ua faʻaalia foi:

  • O le le mautonu o le faleoloa o le taʻavale, manava, feces yellow yellow ma sau faʻatasi.
  • O le Urine ei ai se lanu samasama lanu.
  • Lanu samasama o le paʻu e tupu.
  • Tamaiti e oo atu i le tausaga le matutua e mafai ona amata ona tagi leotele pe alaga.

O maʻi o tamaiti e manaʻomia ai togafitiga faʻafuaseʻi faʻapitoa, aemaise lava pe afai e gaoioi. O lenei mea o se togafitiga ogaoga, matautia mo ona aʻafiaga ma faʻafitauli.

Faʻavae o uiga i fafine

Faailoga o pancreatitis i fafine e ese mai i tamaloloa ona o le mafuaʻaga o lona atinaʻe. O le faʻamaʻi e amata i le siʻosiʻomaga malu ma le faʻafefe i le gaʻo, vevela ma falai. E foliga tutusa ma le toso i le taimi o le maitaga. Ae o le tele o taimi o le maʻi e faʻaalia i tiga matuitui i le tumutumu pito i luga, lea e fai si laʻititi pe afai e te taoto i le tulaga fetal.

Vaega o uiga i tamaʻitaʻi

O faʻafitauli o pancreatitis i tagata e ese siʻeseʻese, ona o le faʻamaʻi i totonu ia i latou e le tumau. O le mea lea, e masani lava ona i ai le tiga o le fusi, afaina, faateleina o le gas ma le manava. O le manava e le lelei le lelei ma e le o faʻataʻoto uma meaai. I lenei tulaga, o le vave vave o le fatu e masani ona matauina. Talu ai ona o tamaloloa pancreatite e le tumau, o lona uiga o le a le mautonu ma faʻafuaseʻi ona faʻaalia.

Fesoasoani muamua mo pancreatitis

O se osofaiga o pancreatitis e le fautuaina e aveeseina tutoatasi. O togafitiga lē saʻo e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona faʻafitia. Ae ao lei oʻo mai se taʻavale a le falemaʻi poʻo le maua o se feiloaiga ma se fomaʻi, e tatau ona fesoasoani le tagata maʻi e feagai ma le tiga. E manaʻomia ai faiga nei:

Faatasi ai ma isi mea, e taua tele le faʻamamaina o le manava o meaʻai, pe afai e le tupu fua le vailaʻau. Faʻasalalau ma tamatamai lima e lua i luga o le laulaufaiva ma faʻaleagaina le vomiting.

I le taimi o le faigata, e fautuaina e teena uma mea taumafa. E tusa ai ma le au atamamai, o tagata autu o le faʻamalosi o le osofaʻi o le paʻu o le tino o le fiaai, malulu ma le filemu o le maʻi.

Vailaʻau mo le pancreatiti

O vailaau faʻasoifua maloloina ua faʻamatalaina e le fomaʻi faapitoa i le tagata lava ia, ma mafaufau i le faʻavae o le faʻamaʻi ma isi vaega o le maʻi. O fualaau nei ua faatonuina mo togafitiga o togafitiga:

1. Aveesea o le tiga. Anispasmodics ua faatonuina - No-shpa, Spazmalgon, Maksigan ma M-anticholinergics - Atropine, Metalin. Afai e tumau pea le tiga mo se taimi uumi, ona faʻaaoga lea o le H2 blockers - Ranitidine.

2. Vailaau faʻamaʻi. E faʻaaoga e taofi ai aʻafiaga leaga o le tino o le tino. O le tagofia o fualaau faasaina e taulai i le poloka o le sifi o le tele o enzymes, faapea foi ma le polotini. E faʻaitiitia ai le tiga, faʻaitiitia ai le fulafula, faʻafitauli o le microcirculatory.

O fualaau e sili ona aoga o faʻamaʻi faʻamalosi o vailaau faʻamalosi (cytostatics)Ribonuclease, Gordox) ma le poloka o poloka poloka (Omeprazole, Nexium) O poloka e faʻaitiitia ai le elemene o le manava, lea e faaitiitia ai le tiga i le taimi o se osofaiga. Afai o le fomaʻi o le faʻamaʻi o le tusitusi, ona faʻaaogaina lea o Asparkam.

3. O le faʻaaogaina o enzymes pancreatic. Ina ia faʻaitiitia le avega i luga o le tino maʻi ma ao faʻaitiitia lana galuega faʻalilolilo, e faʻaaogaina ai enzymes pancreatic. O nei elemene na faʻasaʻo ai le uʻamea e faʻatau ai meaai. A latou taunuu mai fafo, o le avega i luga o le okeni maʻi e faʻaititia tele.

E masani lava o Festal, Pancreatin, Mezim. Latou te manaʻomia ona onā pe'ā uma ona 'ai ma faʻamamaina i lalo ole vai inu ole mineral alkaline. O lenei kulupu o vailaʻau e faʻamalolo ai le gasea, afaina, le mautonu le fale ma le faʻaitiitia vave o le paʻu.

4. Toe faʻaleleia o paleni-faavae. I le taimi o se osofaʻiga, o loʻo iai se siosiomaga faʻamaʻaloga i le faʻaogaina o meaʻai. Mo lenei, o fualaau faasaina ua faatonuina e faatulaga ai le pH i totonu o totoga oona. E aofia ai: Gastal, Almagel, Maalox.

5. Saturation ma vitamini. I le togafitia o foliga masani o le faamai, o vitamin nei e tatau ona faatonuina: A, E, C, D, K ma le vaega B. I le faaopoopo i ai, e tatau ona ave Cocarboxylase ma le Lipoic acid.

6. Faʻaleleia o galuega a le vaega o meaʻai. O nisi taimi i tulaga faigata, o fualaau oona ua faatonuina e faaosofia ai le mea o le mea oona: Motilium, Cerucal.

7. Meaʻai mo matua. I tulaga ogaoga o le faamai ma le le lelei o le taumafaina o meaai i totonu o le manava, ua faatonuina ai le taofiofia o meaʻai. Meaʻai a matua e aofia ai: o le faʻafefiloi o meainu amino talafeagai Alvesin, Aminosol 250-400 ml ia taʻitasi.

E faʻapea foʻi ma fofo faʻapitoa eletise: 10% o le potassium chloride solution (10-15 ml) ma le 10% o le kulutoni gluconate solution (10 ml) E faʻatautaia i latou i le foliga o se lola.

Togafitiga o le pancreas ma fualaau faasaina e tatau ona tupu i se auala manino ma mafaufau loloto. A le o lea, o le a le aumaia le toomaga, ae o le a mafua ai le tele o aafiaga i le itu, e aofia ai: faamaʻi, solia o le gaioio o le ate, le maualuga o le tino, ma le vaivai tele.

E le mafai ona togafitia le tino o le pancreatitis e aunoa ma le mulimuli i se meaai, ma faatasi ai ma togafitiga faifai pea e manaomia le tausia o le ola atoa.

O meaai mo lenei faʻamaʻi e aʻafia ai le 'aiina o meaʻai e mauʻoa i pulutini ma vitamini. I le faʻaopoopoga, e tatau ona faʻaitiitia le faʻalauteleina o meaʻai ma gaʻo i le meaʻai.

Tuua Lau Faamatalaga