Le maualuga ma le maualalo o le vevela i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

O le maʻi suka ma ona faʻalavelave e afaina ai uma gaioiga o loʻo tutupu i totonu o le tino, e aofia ai se galuega taua e pei o le vevela. O le vevela i totonu o le maʻisuka o se faailoga lea o faʻafitauli o le tino ma faʻamaʻi pipisi. O masani masani i tagata matutua mai 36.5 i le 37.2 ° C. Afai o fua e faia faʻaauau ona tuʻuina mai le iuga i luga, ma i le taimi lava e tasi e leai ni faʻamatalaga masani o se faʻamaʻi vailaau, e tatau ona maua ma faʻaitiitia le mafuaʻaga lilo o le vevela maualuga. O le maualalo o le vevela e sili atu ona lamatia nai lo le maualuga, aua e mafai ona faʻaalia ai le faʻaitiitia o puipuiga a le tino.

Mafuaʻaga o le Maʻisuka o le Maʻisuka

O le siʻitia o le vevela, poʻo le fiva, o lona uiga o se faʻaopoopoga o le faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi e aʻafia ai le faʻamaʻi poʻo le mumū. Ina ia aveese mea leaga mai le tino, o lenei faagasologa e o faatasi ma le saoasaoa o le metabolism. I le avea ma tagata matutua, atonu o le a sili atu ona tatou maua le fiva filafiti - o sina siitaga laʻititi i le vevela, e le silia le 38 ° C. O lenei tulaga e le afaina pe afai o le siitaga e puupuu, e oʻo atu i le 5 aso, ma e tuʻuina atu ma faʻamaoniga o se malulu, e aofia ai tamaiti laiti: tiga faʻapoto i le taeao, tiga i le ao, goto susu. O le taimi lava e manumalo ai le taua ma le siama, e paʻu le vevela i le masani.

Afai o le vevela o tagata maʻi e maua i le maʻisuka o loʻo tausia i se maualuga maualuga mo le sili atu ma le vaiaso, e mafai ona faʻaalia ai faʻafitauli sili atu ona ogaoga nai lo le malulu masani:

  1. Faʻaiʻuga o le malulu i isi totoga, masani lava i mama. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka, ae maise lava i latou ua matutua ma se maʻi umi o le maʻi, ua faʻavaivaia le faʻaogaina o le tino, ma o le a sili atu ona maua i le niumonia.
  2. O faamaʻi inflammatory o le urinary system, o le mea sili ona masani ai o le cystitis ma le pyelonephritis. O aʻafiaga o nei faaletonu e sili atu ona maualuga i tagata e maua i le maʻisuka e le mafaamatalaina, aua o lo latou suka o le vaega lea ua faʻateleina i le urine, lea e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o le pipisi o totoga.
  3. O le maualuga o le suka e faʻaaogaina ai le galo, lea e tau atu i le candidiasis. O le tele lava o faʻaulugaga e tupu i tamaitai i foliga o vulvovaginitis ma paleni. I tagata e iai faʻamaʻi masani, o nei faʻamaʻi e seasea afaina ai le vevela. I le maʻisuka, o le afaina i liona e sili atu le malosi, o lea e mafai ai ona maua e le au gasegase le tulaga faʻapitoa.
  4. O loʻo maua i le maʻisuka se tulaga sili atu ona lamatia o faʻamaʻi pipisi sili ona lamatia - siama o le staphylococcal. O Staphylococcus aureus e mafai ona mafua ai le mumū i totoga uma. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma le maʻi tuila, o le fiva e mafai ona taʻu mai le faʻamaʻi pipisi.
  5. O le alualu i luma o le suiga o le ulcerative i tagata mamaʻi e ono maua i le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i le sepsis, o se tulaga oti e manaʻomia ai le faʻamaʻi vave. I lenei tulaga, o le oso i luga o le vevela i le 40 ° C e matauina.

O le mea e masani ai, o le fiva e mafua ai le maiemia, maʻi tigaina o le fiva, tuberculosis ma isi faʻamaʻi. E leai se mea e tatau ona e tolopoina le alu i le fomaʻi ma le vevela o le amataga e le iloa. O le vave lava ona faʻamautuina le mafuaʻaga, o le sili atu foi lea o le togafitiga o togafitiga.

Feusuaʻi i le maʻisuka e masani ona o faatasi ma le hyperglycemia. O maualuga maualuga o le suka e mafua mai i le fiva, ae le o lona mafuaaga. I le taimi o le tau faasaga i faʻamaʻi, e manaʻomia e le tino le inisalini. Ina ia aloese mai le ketoacidosis, e manaomia e tagata gasegase le faateleina o le tui o le inisalini ma le hypoglycemic fualaau faasaina i taimi o togafitiga.

Mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le vevela o le maʻisuka

O le maalili o le maalili e pei o le faaititia o le vevela i le 36.4 ° C pe itiiti. Mafuaaga o le tino, masani le maalili a le maalili:

  1. Faʻalūlūlū, atonu e laʻitiiti le vevela, ae a maeʻa ona maua i totonu o se potu vevela e vave ona faʻaleleia.
  2. I le matua, e mafai ona tausia le vevela masani i le 36.2 ° C.
  3. I le vaveao, o le maalili malulu malu o se tulaga taatele. A maeʻa le 2 itula o le gaioiga, e masani ona masani.
  4. Le taimi e faʻaleleia ai mai faʻamaʻi pipisi. O le faʻaopoopoga o gaoioiga a le 'au puipuiga e ala i le inisia e tumau mo sina taimi, o lea e mafai ai ona maualalo le vevela.

Le mafuaʻaga faʻapitoa o le maalili i le maʻisuka:

Le maualuga o le vevela o le tino i le maʻisuka ituaiga 2: auala e aumai ai se maʻi maʻi suka

I le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2, o le faateleina o le vevela o le tino e masani ona matauina. Faatasi ai ma lona malosi faateleina, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e maualuga tele. Mo mafuaʻaga nei, e tatau i le tagata gasegase ona suʻeina ma taumafai e faʻasolosolo le mea e gaosi ai le sugar ma na o le suʻesuʻeina o mafuaʻaga o le maualuga o le vevela.

Maualuga maualuga i le maʻisuka: o le a le mea e fai?

A oʻo i le vevela o le vevela i le va o le 37.5 ma le 38.5 tikeri, e tatau lava ona e fuaina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Afai na amata ona faateleina le anotusi, ona manaʻomia lea e le tagata maʻi le inisalini "puupuu" e taua.

I lenei tulaga, e faaopoopo le 10% o le hormone i le numera autu. I le taimi o lona faʻatupulaia, ao le i faia le taumafataga e tatau foi ona faia se inisiua ole "inisi", o lona aafiaga o le a lagona pe a uma le 30 minute.

Ae, afai o le maʻisuka ituaiga 2 o le auala muamua e le toe toaga, ma o le vevela o le tino o loo maualuga pea ma o lona faailoga ua oʻo i le 39 tikeri, ona tatau ai lea ona faaopoopo le isi 25% i le aso ole inisalini.

Faʻalogo lelei! O auala o le insulin umi ma le puupuu e le tatau ona tuʻufaʻatasia, aua a oʻo i le maualuga o le vevela, o le a le aoga le inisalini umi, ona o le a faʻaitiitia.

O le inisalini le umi o le inisalini e aofia ai:

O le meaʻai atoa i aso taitasi o le homone e tatau ona avea o se inisalini "puupuu". Injections e tatau ona vaevaeina i tutusa laasaga ma faʻaaogaina i le 4 itula.

Ae peitai, afai o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, e maualuga le vevela o le tino, e mafai ona taitai atu i le i ai o le acetone i le toto. O le suʻesuʻeina o lenei vailaʻau e faʻaalia ai le le lava o le inisalini i totonu o le toto.

Ina ia maualalo le acetone, e tatau i le tagata gasegase ona maua vave le 20% o le fualaau o fualaau (pe tusa o le 8 iunite) ole inisalini puupuu. Afai a maeʻa le 3 itula e leʻi faʻaleleia lona tulaga, ona tatau lea ona toe faia le taualumaga.

A oʻo ina faʻaitiitia le faʻatonuina o le kulukose, e tatau ona ave se isi 10 mmol / L o inisalini ma le 2-3UE e ausia ai le faʻamautuina o le glycemia.

Faʻalogo lelei! E tusa ai ma fuainumera, maualuga le fiva i le maʻisuka e na o le 5% o tagata e alu i le togafitiga. I le taimi lava e tasi, o le isi 95% o totoe e feagai ma lenei faafitauli lava ia, e faʻaaoga ai ni injections pupuu o le hormone.

Maualuga maualuga mafuaʻaga

E masani lava o tagata e afaina le vevela o:

  • pneumonia
  • cystitis
  • siama siama,
  • pielonephritis, siama faʻapitoa i fatugaʻo,
  • gaogao.

Ae ui i lea, e le tatau ona e auai i le faʻamaʻiina o le maʻi, ona e na o se fomaʻi e mafai ona iloa le mafuaʻaga moni o faʻafitauli i le maʻisuka o ituaiga eseese.

E le gata i lea, e na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia se togafitiga lelei e fetaui ma le faʻamaʻi.

O le a le mea e fai i le maualalo o le vevela o le tino i le maʻisuka?

Mo le ituaiga 2 poʻo le maʻisuka ituaiga 1, o se faailoga o le 35.8-37 tikeri e masani lava. O lea la, afai e fetaui le vevela o le tino i totonu o nei laina, ona ave lea o nisi fuataga e le aoga.

Ae afai o le faailoga o lalo ifo o le 35.8, e mafai ona e amata popole. O le mea muamua lava e fai o le fuafuaina pe o sea ituaiga o faʻamaoniga o se mea o le tino pe o se faailoga o se faʻamaʻi.

Afai e le o faʻamaonia ni mea le masani ai i le tino, o le a lava lapataiga faʻafomaʻi nei:

  • faamalositino masani
  • ofuina ni lavalava masani ma filifilia lelei talafeagai mo le vaitau,
  • faia se vaitaimi eseese
  • le meaai saʻo.

O nisi taimi ma le maʻisuka ituaiga 2, o le vevela o le tino e faʻaitiitia i le tulaga o se paʻu i le glycogen maualuga talafeagai mo le faʻavelaina o le vevela. Ona manaʻomia lea e sui le inumaga o le inisalini, faʻalagolago i fautuaga faʻafomaʻi.

O le a le meaai sili ona lelei mo le maʻisuka i le fiva?

O ē maʻisuka e maua i le fiva e tatau ona fai sina suiga i la latou masani masani. E le gata i lea, o le lisi autu e tatau ona fesuisuiai i meaʻai e maua i le suauu ma le potassium.

Faʻalogo lelei! Ina ia aloese mai le faʻamaligiina, ua fautuaina e fomaʻi e inu ipu ipu e 1.5 ipu vai i itula uma.

E le gata i lea, faatasi ai ma se maualuga maualuga (sili atu ma le 13 mmol), e le mafai ona e inuina meainu e aofia ai mea manogi suamalie. E sili le filifili mo:

  • gaʻo susu gaʻo susu,
  • vai
  • lanu meamata.

Ae ui i lea, e tatau ona e tufatufaina le taumafataga i ni vaega laiti e manaomia ona 'aina uma i le 4 itula. Ma pe a paʻu le vevela o le tino, o le tagata maʻi e mafai ona faasolosolo malie ona toe foi i le masani masani o le 'ai.

Pe a le faia se mea e aunoa ma le asiasi atu i se fomaʻi?

O le mea moni, i le maualuga o le vevela o le tino, e tatau i le maʻisuka ona vave talanoa i se fomaʻi. Ae oi latou na filifilia ia lava fualaau atonu e manaʻomia pea le fesoasoani faafomaʻi i le tulaga o:

  1. umi le vomiting ma le manava (6 itula),
  2. pe afai o le maʻi poo i latou o loʻo siʻomia o ia e lagona le manogi o le acetone,
  3. faatasi ai ma le le lava o le manava ma tumau pea le tiga o le fata,
  4. afai a maeʻa le tolu fusi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e faʻaitiitia le faʻamaoniga (3.3 mmol) poʻo le maualuga le maualuga (14 mmol),
  5. pe a mavae ni nai aso mai le amataga o le faʻamaʻi e leai se faʻaleleia atili.

Aisea e tulai ai le maʻisuka i le vevela o le tino

Po o le a lava le ituaiga o maʻisuka, atonu o le a maualuga le fiva i le maʻi. O le agavaʻa o le faʻaalia o le vevela o le kulukose, sili atu le saʻo, lona maualuga i le toto. Ae talu ai o maualuga maualuga o le suka e maualuga lava mo totoga uma, siama ma gaʻo o le tino o le tagata, o mafuaaga o le fiva e tatau ona sailia, muamua lava, i faʻafitauli o loʻo maua e le maʻi suka. I lenei tulaga, o le vevela e mafai ona faateleina ona o se taunuuga o na mea.

  1. Fuga. Talu ai ona o le maʻisuka e afaina ai le puipuiga o le tino, o le tino e le mafai ona puipuia mai le tele o meaola ninii. I le maʻisuka, o le aʻafiaga o le niumonia e faʻaateleina le faʻatupulaia, lea e mafua ai foi le faateleina o le vevela.
  2. Cystitis. O le vevela o le mumu o se taunuuga tuusaʻo o aʻafiaga o fatuga ma faʻamaʻi i lenei totoga.
  3. Faʻafitauli o le Staphylococcal.
  4. Pyelonephritis.
  5. Faʻavave i fafine ma alii, lea e masani ona masani ai i le maʻisuka.
  6. O le osooso malosi i le suka o le toto e fesoasoani foi i le faateleina o le vevela o le tino.

Aisea e maualalo ai le maʻisuka i le vevela

Faatasi ai ma lenei faamai, e mafai ona maua se mataua o le kulukose. O lenei tulaga, ua taʻua o le hypoglycemia, ua mafua ai le pa'ū o le vevela i lalo ifo o le 36 tikeri.

I le tele o gasegase e maua i le maʻisuka, o le vevela i lalo o le 36 tikeri e mafai ona umi se taimi. O lenei mea e sili ona mataʻituina i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le ituaiga o le insulin, pe a manaʻomia le puleaina o le insulin.

O le faʻaitiitia o le vevela i le maʻisuka ituaiga 2 e tupu foi aua o siama o le tino o loʻo feagai ma le matelaina. E ui e tele atu le kulukose i totonu o le toto nai lo le mea e tatau ai, o siama ma gaʻo e le mafai ona maua le malosi. Glucose e le faʻafefeteina lelei, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le vevela ma le pa'ū o le malosi. Faatasi ai ma isi mea, o le a faitio tagata i le galala, urination ma le malulu i vae.

Gaoioiga a le tagata maʻi ile maualuga o le vevela

O le maualuga o le tino (sili atu i le 37.5 tikeri) o se faailo o se faaletonu i le tino. Afai e le sili atu i le 38.5 tikeri, ona fuaina lea muamua le maualuga o le suka. Afai e foliga mai ua siitia, o le injection o le inisalini puupuu poo le faailo o loo faaaogaina. O lona metotia e tatau ona faateleina e tusa ma le 10 pasene. Aʻo leʻi 'ai, e tatau ona e tuiina ile inisalini puupuu.

Afai e sili atu le maualuga o le thermometer i le 39 tikeri, o le fua o le inisalini o aso taitasi e faateleina atili - pe a ma le kuata. O le inisalini umi i lenei mataupu o le a leai se aogā ma e oʻo lava i le afaina, aua o le a leiloa ai ona meatotino talafeagai. O aso uma o le inisalini e tatau ona fai ma 3-4 inumaga, e tufatufa tutusa i le aso atoa.

O se isi faʻaopoopoga o le vevela o le tino e lamatia i le faaputuputuina o le acetone i totonu o le toto. O lenei tulaga e mafai ona faʻavaivaia e ala i le inisiua o insulin. O le faʻagaioiga e toe fai pe afai e le mafai ona faʻasaina le suka i totonu o le tolu itula.

O le a le mea e fai i le vevela i lalo masani

O le faʻaitiitia o le vevela i le 35.8-36 tikeri e le tatau ona mafua ai le popole. E leai ni fuataga faaopoopo e faʻamaonia ai le vevela e tatau ona ave.

Afai ua pa'ū ifo le vevela i lalo ifo o lenei faailoga, e tatau ona fai ni suʻesuʻega ina ia iloa ai le mafuaaga o le paʻu o le vevela. A uma mea uma, atonu o se taunuuga o le amataga o faʻafitauli. Afai e leʻi maua e le fomaʻi ni faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tino, ona lava lea e mulimuli i fautuaga:

  • Faamalositino e le aunoa
  • ofu laei e faia mai ie masani ma e tusa ai ma le vaitau,
  • o nisi taimi o se eseesega o vaitaimi fesoasoani e faʻaleleia ai le vevela,
  • gasegase e tatau ona mulimuli ma le faaeteete i se meaai.

Meaʻai o meaʻai

O tagata maʻi e maualalo le vevela e tatau ona aloese mai luga o le suka. E mafai ona maua lenei mea i le talepeina o taumafa i aso uma i ni nai faʻavao. Suiga o le inisalini (naʻo le tusa ai ma fautuaga a fomaʻi) o le a fesoasoani e aloese mai le faafitauli.

Afai o le tagata gasegase e maualuga le maualuga o le vevela, e tatau ona suia lau lisi. Manaomia le faʻaaogaina o meaʻai e faʻamalosia i le sodium ma le potassium. O aso uma i le lisi e tatau ona:

  • non-greasy broths
  • vai
  • lanu meamata.

O meaai e tatau foi ona avea ma se vaega. E tatau ona aloese mai fualaau faasaina Antipyretic.

Le taimi e vaʻai ai i se fomaʻi

O le oso i le vevela o le tino i le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, e le o se faailoga o le soifua manuia ma e faʻaalia ai o le faʻamaʻi na mafua ai faʻafitauli i le tino. Fesoasoani faafomaʻi mo le maʻisuka e manaʻomia i ia tulaga.

  1. Vomiting le umi, faapea foi le manava.
  2. O foliga mai i le manava manava o se manogi manogi o le acetone.
  3. Le tupuga puupuu o le manava ma le paʻu o le fata.
  4. Afai, a maeʻa le tolu-taimi, o le kulukose o mea e tutusa ma pe sili atu ile 11 millimita i le lita.
  5. Afai, e ui i le togafitiga, e leai se faʻaleleia atili faʻaalia.
  6. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma le faʻaitiitia o le suka i le toto suka.

Suiga i le vevela atonu e faʻaalia ai le amataina o le hypo- poʻo le hyperglycemic coma. Faailoga o hypoglycemia i le ituaiga 1 poʻo le maʻisuka ituaiga 2 o:

  • pallor
  • sosolo
  • fiaaai
  • le mafai ona taulai atu
  • taʻavale
  • osofaiga ma le popole
  • gatete
  • faatelegese le tali.

O le hyperglycemia i luga o le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o loʻo faʻaalia i uiga nei:

  • manava manava
  • vevela paʻu ma pupuʻu tautala,
  • arrhythmia,
  • le manogi o le acetone mai le gutu,
  • leai se mafaufau
  • matua galala i le vave vave ma le faʻamalosi urination.

O le maʻisuka, e tusa lava po o le a le ituaiga, e manaʻomia le mataʻituina pea, meaʻai ma togafitiga talafeagai.

Faʻamaʻo amio ile maualuga o le vevela

O faʻamaʻi uma eo mai faatasi ma fiva i le maʻisuka o le a oʻo atu ai i le faʻamalosia o le tui insulin. O galuega a le insulin, i se isi tulaga, ua vaivai ona o le faateleina o le faasaolotoina o hormones. E mafua ai le faʻaalia o le hyperglycemia i totonu o ni nai itula talu ona amata le faʻamaʻi.

O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e manaʻomia le faateleina o tui o le inisalini. Mo le faasaʻo, e faʻaaogaina le inisalini puupuu, e faaopoopoina i le fualaau o le vailaʻau aʻo leʻi 'ai, pe 3-4 isi faʻamalosi faʻamalosi e faia i le aso.O le faateleina o le fualaau e faalagolago i le vevela, ma e mai le 10 i le 20% o le masani masani.

I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faasaʻoina le suka i se taumafataga maualalo-kapiti ma Metformin faaopoopo. Faʻasolosolo ile fiva vevela umi, e manaomia e tagata maʻi ni tui laʻititi ole inisalini e fai ma siama i togafitiga masani.

Feʻaveaʻi i le maʻisuka e masani ona faʻatasi ma le syndrome o syndrome. Afai e le faaitiitia le kulukose o le toto i le taimi, o le ketoacidotic coma e mafai ona amata. E manaʻomia le faʻaitiitia o le vevela i fualaau pe afai e silia i le 38.5 ° C. O le maʻitaga mo le maʻisuka e tuʻuina i fualaau aina, talu ai e iai le tele o suka o loʻo iai le suka.

Auala e faateleina ai le vevela

I totonu o le maʻisuka, o le gaioiga vave e manaʻomia ai le maalili i luga o tagata gasegase e tele gasegase poʻo gangrene. O le faaumiumi o le paʻu asymptomatic i le vevela e manaʻomia ai suʻesuʻega i totonu o se fomaʻi e faʻamaonia le mafuaaga. Afai e leai se mea e le masani ai, o le faasaʻoina o le maʻisuka togafitiga ma suiga o le olaga o le a fesoasoani e faateleina le vevela o le tino.

E fautuaina tagata maʻi:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ua ou faanatinati e taʻu atu le tala lelei - ua mafai e le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ona atiaʻe se vailaau e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  • o le siakiina o le suāsusu i aso taitasi e iloa ai le hypoglycemia latina. Pe a iloa, e tatau ona faʻamaonia meaʻai ma le faʻaitiitia o le fua o le mea e faʻaaoga ai le hypoglycemic,
  • Faamalositino e faʻaleleia ai le kulūkose
  • 'aua neʻi faʻamavae ese uma gaʻo mai le meaʻai, tuʻu le mea sili ona aoga - faʻagesegese,
  • Mo le faʻaleleia o le thermoregulation, faʻaopopo se vasa vaʻaia i aso masani.

Afai o le maʻi suka e faigata ona aʻafia e le neuropathy ma le le lelei o le vevela o le vevela, o laʻei mama i le malulu o le tau e mafai ona taʻitaʻia ai le maalili.

Faʻaleleia o meaʻai

I le maualuga o le vevela, e masani ona e le lagona le fiaai. Mo tagata soifua maloloina, o le leai o se manaʻoga e le o se mea e lamatia ai, ae o tagata gasegase e faʻaleagaina le gasegase e mafai ona faʻaleagaina ai le hypoglycemia. Ina ia aloese mai le pa'ū o le suka, o le maʻisuka e manaʻomia le faʻaaogaina 1 XE o suauu i itula uma - sili atu e uiga i iunite falaoa. Afai o mea masani masani e le fiafia, e mafai ona e fesuisuiai mo sina taimi i se taumafataga mama: ia e 'ai i nisi taimi ni nai sipuni ole falaoamata, ona avea lea o se apu, ona fai sina yogurt laitiiti. Mea taumafa ma le paluka o le a aoga: apricots maroke, leki, spinach, avocate.

O le inuina malosi i le vevela maualuga e aoga tele mo tagata uma, ae o le maʻisuka e maua i le hyperglycemia aemaise lava. E maualuga le lamatiaga o le ketoacidosis, aemaise lava pe afai o le fiva eo faatasi ma le vomiting poo le manava. Ina ia aloese mai le faʻamalolo ma aua le faʻamalosia le tulaga, i itula uma e te manaʻomia e inu ai se ipu vai i tamai sipuni.

Faatasi ai ma le maalili, e taua le faʻavaeina o meaʻai paleni masani, aveese taimi umi e aunoa ma se meaai. Ole tufatufaina ole gaʻo ole gaʻo ile tufatufaina ile aofaʻi ole aso, e tuʻuina atu i mea vevela vevela.

  • La matou tusiga i luga o le autu:maʻisuka menu ma le ituaiga 2 faʻamaʻi

Sini matautia e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi

O faʻalavelave sili ona mataʻutia o le maʻisuka, lea e mafai ona o mai faatasi ma se suiga i le vevela, o le hypo- ma le hyperglycemia. O nei faaletonu e mafai ona taitai atu ai i se mataupu o itula.

O fesoasoani faafomaʻi faʻafuaseʻi e manaʻomia pe afai:

  • vili pe manava manava e sili atu i le 6 itula, o le vaega autu o le vai inu o loʻo faʻaalia i fafo,
  • toto kullusese e sili atu i le 17 iunite, ma e le mafai ona faʻaitiitia,
  • o se maualuga maualuga o le acetone o loʻo maua i le uila - faitau e uiga iinei,
  • o le maʻisuka maʻi vave vave ona leiloa le mamafa
  • o se maʻisuka e faigata ona manava, e le lava le manava e matauina,
  • o loʻo i ai le gasegase ogaoga, o le gafatia e mafaufau ma faʻatupu fuaitau ua faʻaleagaina, leai se faʻamalosi po o le le fiafia,
  • vevela o le tino i le maʻisuka i luga atu o le 39 ° C, e le o ese mai fualaau faʻasaina mo le sili atu ma le 2 itula,
  • o le malulu o faailoga e le o lalo ifo i le 3 aso talu ona amata le faʻamaʻi. Tiga faigata, vaivaiga, tiga o le muso e sili atu ma le vaiaso.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga