E leaga le Sucralos o se mea suamalie?

O le suamalie e masani ona iloa o se fesoasoani faaopoopo mo le maʻisuka, ae o le faʻaaogaina o le suauu e lelei foi i isi tagata. Faʻaopoopo i mea e sili ona e fiafia i ai ma vaiinu, e mafai ona e fiafia i se manaia lelei e aunoa ma le faaleagaina o le ata.

O se vaega e le masani ai mo le tino ua fautuaina i ni masalosaloga ma e le fetaui mo tagata uma. O le a tatou iloiloina pe o le suamalie sucralose e aumaia ai le manuia poo le afaina ai o tatou soifua maloloina.

Taʻiala mo le filifiliina o se oloa lelei ma eseesega mai isi mea suamalie

Sucralose o le suka na suia i Egelani i le 1976. O lona i ai i luga o le maketi mo le sili atu ma le 30 tausaga o le mafuaʻaga lea o le faʻaalia mai o kamupani o gaosia ai le maʻisuka.

E le pei o le xylitol ma le fructose, o lenei ituaiga o mea suamalie o loʻo faʻaopoopoina faʻasolosolo leleie ui lava e vavae ese mai le suka moni.

E ui lava i le tauvaga, o oloa na faia i Foggy Albion e sili ona maualuga.

O se oloa Siamani i lalo o le ituaiga Milford e lauiloa foi.

Vaega o le sucralose:

    maualuga tofo tofo mo le suka,

Ina ua maeʻa le tele o suʻesuʻega, na maua e le FDA lenei faʻaopoopoga le saogalemu.. O se uiga iloga o le tuuina atu o le tulaga o le mea aupito sili ona lelei (pe a faatusatusa i isi togi) i le faaopoopoga.

O le isi avanoa o le taliaina o maʻi ma le phenylketonuria. I lenei faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o se isi mea suamalie - aspartame - ua faasaina atoatoa. Ua faamaonia le Sucralose i atunuu e 80, e aofia ai Amerika, Farani, Siamani ma le tele o atunuu Europa.

Faatulagaga, 100 g taua ma le glycemic index

O le suamalie e le o aʻafiaina e le tino, e leai sona fesuiaiga. Le leai o se malosi e toe foi atu ai i le tino ua mafai ai ona atofa se tulaga atoatoa e le o le caloric. O le pasene o gaʻo ma puluvaʻa e le aʻafia ai le tino, lea e maua ai le 85 pasene o le faʻaopoopoga e ala i le inumaga.

O le mea moni e faapea, o Sucralose e aʻafia i le faamamaina, o le meaʻai faaopoopo o loʻo tuʻuina atu i ai se faasinomaga faʻamaonia o zero.

I luga o itulau o la tatou 'upega tafaʻilagi o le ae iloa ai mea uma e uiga i aoga o strawberries, e uiga i le auala e faʻaaogaina ai lenei pusa i mea taumafa taumafa.

E te iloa pe faapefea ona aoga gooseberries? I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le tuufaatasiga, faʻamalositino ma faʻaaogaina fualaau lanumeamata.

E tusa ai ma aoga aoga o laumei, o nisi o fualaau manaia mo le kukaina o ipu mai lenei fale e mafai ona maua iinei: https://foodexpert.pro/produkty/yagody/chernika.html.

Sucralose Suafa Suafa

O lenei oloa o se sui tulaga ese o suamalie suamalie.

E leai se mea e ola ai. E fiaselau taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. O le kalori matāʻupu o le sucralose e maualalo tele.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le tau o meaʻai e le silia le 1 kalori. O le tele o le oloa e le o aʻafia i totonu o le tino, ae e faʻamalosi e ala i le inumaga ma gaʻo.

O lenei oloa na faʻapipiʻiina i le faaiuga o le seneturi lona 20 i se tulaga e le masani ai, e ala i le toe faia o vailaʻau faʻasolosolo i luga o le suauu. O se tasi o saienitisi e le malamalama i upu a se paaga ma nai lo le tofotofoina o le mea na mauaina, na ia tofotofoina lona uiga o le tofo. Sa tofo le saienitisi i le tofo o le sucralose, ma ina ua mavae le amataina o le faaaogaina o le oloa i le alalafaga.

I le 1991, o se vailaau fou na ulufale aloaia i le maketi o meaai.

I le taimi nei, o loʻo faaauau pea ona fefinauaʻi saienitisi e uiga i le faʻaleagaina o le sucralose. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o se taimi puupuu ua mavae talu mai lona faʻasologa. Ia iloilo mea uma e aʻafia ai itu pe a faʻaaoga E955.

O aʻafiaga leaga o le sucralose, e tusa ai ma tagata atamamai, e fesoʻotaʻi ma:

  1. I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, e suia ai e le suamalie lona fausaga. O le mea lea, e le tatau ona faʻaogaina lenei oloa i le sauniuniga o le tele o oloa gaosia. O vailaʻau e maua mai i le faʻaumatia o le sucosisi e mafai ona aʻafia ai togafitiga o le mafaufau ma togafitiga endocrin.
  2. O se aafiaga leaga i luga o le microflora o le ogaoga tele.
  3. O le a ono mafai ona afaina ma anaphylactic reactions.

E le fautuaina le oloa mo le faʻaaoga i le tamaitiiti.

Faatasi ai ma le le faapalepale tagata taitoatasi i lenei oloa, o le aisa, vomiting, manava manava, o le tiga matuitui e mafai ona tupu.

Suloglose Sweetener Analogs

E lua ituaiga o mea suamalie i luga o le maketi: natura ma mea faʻaoga.

O le tele lava o taimi, e mafai ona e lagona le manatu e uiga i mea leaga o mea uma e fai. E ui lava i lea, o le synthesized sweeteners ei ai le aofaʻiga o mea tau le soifua maloloina poʻo le manuia.

E le gata i lea, o suamalie suamalie e sili atu le le mautonu e aunoa ma se tofo faapitoa.

O mea suamalie faalenatura o loʻo tuʻuina mai:

  1. Stevia Extract. O Stevia o se natura masani, saogalemu atoa lava o le suka. E leai ni kilocalo, ma e leai foi sona aafiaga i le metabolism o gaʻo. O lenei mea suamalie ei ai mea aoga e faatatau i le fatu ma toto toto, faʻaogaina o le tino ma le totoga tutotonu. O le le lelei o le i ai o se 'auʻau masani, lea e foliga mai e inosia e le toʻatele. O le tofo e faʻapitoa pe a faʻaalia i togafitiga vevela.
  2. Fructose o se suka masani e suitulaga i le maualuga o mea taumafa. E leai se aoga o le taumafataga i le metabolism o gaʻo, o lona uiga e sili ona lauiloa i le faʻaaogaina i oloa mo le maʻisuka.
  3. Suiga - sucralose ma inulin.

O suamalie suamalie e aofia ai:

  • aspartame
  • mea suamalie saccharin,
  • cyclamate ma ona suiga,
  • mea oona
  • xylitol o se oloa e faʻasaina mo le faʻaaogaina i tagata mamai e maua i le maʻisuka, talu ai o le xylitol o loʻo i ai le maualuga o le paleni o meaʻai, lea e mafua ai le faʻatonutonuina o le kulūkose tulafono ma le gaʻo,
  • mannitol
  • sorbitol, lea e tatau ona faʻaaogaina i ni tootoo laʻititi, talu ai e mafai ona mafua ai togafitiga o le gastrointestinal.

O oloa tuʻufaʻatasia e vavae ese, o le susulu o lona sui o le fualaau faasaina Milford.

O le lelei o le gaosia o suamalie o mea nei:

  1. Tau maualalo le taua.
  2. Leai se aafiaga ile metabolism gaʻo.

I le faaopoopo atu i ai, o suamalie e faʻapipiʻiina e mama ma manaia.

Le filifiliga o le suauu mo le taumafaina

A faʻatau se mea suamalie e tatau ona amanaʻia manatu faaalia o fomaʻi, tagata faʻatau. Ina ia mafaufau i filifiliga, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i fautuaga faavaomalo i mea taumafa taumafa. O le faatauina mai o se suauu e tatau ona aumaia ai faʻamanuiaga atoatoa i le tagata faʻatau, ma e le mafua ai soʻo se itu.

Afai e maua se tagata i le maʻisuka, ona le tatau lea ona i ai i le suauu le itiiti ifo o le aafiaga i luga o le metabolism.

O le faʻaleagaina poo le manuia o le sucralose e faʻalagolago foi i le fua o le fualaau faasaina. E taua le aua le sili atu i le fua fautuaina mai le gaosi oloa.

O Sucralose e leʻi faia ni iloiloga sili ona lelei e uiga ia te ia lava, e le gata mai fomaʻi ma tagata gasegase. I lenei fesoʻotaʻiga, o lona faʻaaogaina e sili atu le lelei e faʻapulaʻa ai.

Aʻo leʻi faʻatau se oloa, e taua lou faʻamalamalamaina oe lava i faatonuga mai le gaosiga, le tuufaatasiga o le suamalie, ma le i ai o ni mea leaga leaga.

E le gata i lea, e masani ona maua uma mea suamalie i ituaiga eseese: i le foliga o le suavai ma le mausali. E leʻi i ai ni eseesega eseese i mea tau vailaʻau - o mea uma lava e oʻo atu i le tagata faatau e filifili.

E tāua le faʻamautinoa o le tagata maʻi o le tagata maʻi e le teteʻe i le faailoaina atu o oloa faapena i lana meaai.

O le mea moni, i nisi tulaga, o faʻafitauli o meaʻai e oʻo atu ai i le faʻavavega o le tele o togafitiga faʻaleaga.

Vaega o le faʻaaogaina o le sucralose

E pei o soʻo se faʻaopoopoga o mea taumafa, o le sucralose e iai ona lava tapulaa ma faʻailoga.

O lenei mea moni e taua le mafaufau pe a filifilia se mea suamalie.

E sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ao lei oʻo i lenei mea.

O faʻamaoniga mo le sucosisi o faʻosooso:

  • susu
  • allergies
  • tausaga
  • maʻitaga
  • faamai o le gastrointestinal tract, e aofia ai le pancreatitis,
  • cirrhosis o le ate
  • o le gasegase masani ma le le atoatoa.

Folasaga i le taumafa o le sucralila tatau e tatau ona talanoaina ma le o loʻo auai i le endocrinologist. O le ki i togafitiga manuia o le maʻisuka ma ona faʻalavelave, o le faʻaumatia lea o mea e maua ai suka. Sugar sui, i lenei tulaga, o se faatusatusaga atoatoa o le suka.

I tagata gasegase ma togafitiga o le endocrin, o mea suamalie e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le suka o le toto ma aloese ai mai le paʻu o le toto. O le suiina o le suka i analogues ma se fuainumera maualalo maualalo o se mea taua i le puipuia o faʻalavelave faʻafitauli o le tino.

O le suiga o le olaga, le ituaiga o meaai paleni, o le tele o gaoioiga faaletino o le ki lea i le puipuia lelei o le tele o faamai. O se taumafataga lelei e faʻaaoga ai mea suamalie e faʻamaonia ai le maualuga ole kulukose.

O le faʻaaogaina o le sucralose e le o se mea sili ona saogalemu. Ae toafia tagata, e tele naua manatu. E tatau ona e taulai atu i fautuaga faasaienisi ma ou lava lagona.

O le suamalie suamalie o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Mea aoga o le suauu

Muamua lava, o WHO na iloa le Sucralose o se tasi o mea suamalie sili ona aoga. Ua faatagaina o ia e 'ai i le maʻitaga, talu ai e le mafai ona ia ulu i le placenta ma "alu" i le fomaʻi. E fautuaina le Sucralose mo:

  • Suiga i suka i maʻi o loʻo maua i le maʻisuka. O lenei mea e faʻataga ai oe e faʻaititia le avega o le kulukose, ma mulimuli i se meaʻai eseese, faatasi ai ma le, ma, ma le suia o sitaili masani lelei. O tagata gasegase e mafai ona faʻaaogaina le sucralose i le tao, masini ma faʻasao, faʻapea foi i mea inu vevela e masani ai tagata uma,
  • Faʻaleleia le faʻamafanafanaina o meaai mo le mamafa o le mamafa. Ua lauiloa o le tagata lautele e 'ai e oo atu i le 100 g suka i aso taitasi, e le o se mea lelei, faatasi ai ma meainu, ipu. Afai e te faʻaaogaina atoa le suka suka i le sucralose, e mafai ona faʻaititia le kalori ma faʻaititia le mamafa e aunoa ma le tele o le faʻafitauli, i se tulaga sili ona lelei ma lelei,
  • faaitiitia le lamatiaga o faamai pipisi - maʻisuka, maʻi pipisi,
  • puipuiga o le meaʻai i le taimi o galuega faʻapitoa

O faamaoniga aloaia o le sucralose ua fautua mai ai e le faʻafefe ma e le afaina ai le suka toto . O le mea lea, e le faateleina ai le manaʻo ma e le afaina ai le soifua maloloina. Afai e te faʻaaogaina i ni mea e taliaina, o le a lelei mea uma.

E faʻaaoga malosi le sucralose alamanuia meaai . E mafai ai e oe ona teuina le fufulu o ipu i se taimi e umi atu nai lo le suka masani ma o se tasi o tagata tausi soifua sili ona saogalemu. Faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le oloa, o loʻo i ai sisiva, pusa ma meainu ua saunia.

Ua faʻatagaina Sucrali mo le faʻaaogaina i le alamanuia e le US FDA, i totonu o lenei atunuu e fautuaina e 'ai e le sili atu i le 4 mg o le sukacralose i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino i le aso. O le vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le lisi o loʻo faʻagata i le faʻaaogaina, ae ui i lea, o mea suamalie ua fautuaina. I totonu o Amerika, o le lauiloa lauiloa e faʻatau atu lenei mea o Splenda.

I le olaga i aso faisoo, e faigofie lenei suamalie vevela vevela . Faatasi ai, e mafai ona e tunu ma kuka e pei o le suka masani, e aunoa ma le fefe o le ipu o le a maua ai se tofo ese o le soda poo le oona. E mafai ona faʻaopoopo le sucralose e le gata i le lauti poʻo, ae o le aisakulimi foi e faia i le fale, e le suia e le vailaau ana meatotino pe a faʻaalia i le maualalo o le vevela.

E fesoasoani le Sucrali e sili atu le tele o meaʻai, o le ki lea i le soifua maloloina lelei. E tusa ai ma le fausiaina ma le faʻalapotopotoga, tatou te lagona le sili atu le maloloina pe a tatou filifili e le gata o ni meaai "meaai", ae o laʻau suamalie ma meaʻai. Ioe, ma le tele o vaʻai mo le tutusa ma isi "taumafataga" e aofia ai le suka i le uluai. Sui i le siakila, ma maua faʻatau tupe sili ona taua .

E fesoasoani foi Sucrali e aloese mai tupe le talafeagai. E sili atu le taugofie nai lo le aoga tutusa. Afai e te faʻatusatusa meaʻai o laʻau vevela e masani ona vevela, e mafai ona e matauina mea nei:

  • O le sucralose e talitutusa lava ma lona suamalie i le paʻu paepae paepae masani. O lona tofo e tumu, na te le oona,
  • o le stevia e fai si vevela tele, o se maualuga o faʻamatalaga mamana o le suamalie, ae o lona tofo o se mea e "faʻamafola",
  • o le erythritol poʻo le erythritol e itiiti lona suamalie ma o le "aftertaste" o le malulu, "lea e masani ona tetee mai i le pasi mai le suka faigofie i mea suamalie. O le oloa e masani ona faʻafefiloi ma le stevioside poʻo le sucralose e maua ai se suamalie sili atu ona lelei.

Le mea e lelei mo le soifua maloloina

I le taimi o le toe faʻaleleia o tagata gasegase o loʻo feagai ma faʻamaʻi pipisi, o le suka ua faamamaina e mafai ona faʻavavevave le toe faʻaleleia.

O se aafiaga lelei e faʻaalia pe afai e te manaʻo e faʻafefe le manavalea e faʻaaoga ai le faamamaina.

Aafiaga Faʻapitoa:

    Paʻu meaʻai. E le mafua mai i le sucralose ia caries.

CNS. O le tofo i le fiafia e faʻaleleia ai lagona.

Le polokalama urinary. E naʻo le 15% e faʻamalosi i fatuga - e le mafai ona faʻafefiloi ma lenei vaega.

O se faʻaopoopoga toe faʻafouina i luga o le oral region e faʻamaonia e le aveeseina o le mumū ma le vaeluaina o le tartar.

Meaʻai e tele meaʻai

E le maua le sucralose i lona mamanu lelei i oloa, ma e le maua i le natura, aua o le faagasologa o le suauu sulfonation e na o totonu o se fale suesue vailaʻau e mafai ona faia. O loʻo faʻaaogaina e le alamanuia o meaʻai faʻaonaponei le tamaoaiga o le sucralose, ma e mafai ona tatou mauaina lenei mea i le tele o ipu.

O le lisi o oloa ma le sucralose ua tuʻuina atu e tusa ai ma fautuaga mo le aufaatoaga o mea taumafa a le Rusia

Suafa igoa Ole aofaiga o meaola mo le 1 kg o oloa
1suka leai se totogiE oo i le 5 g
2suka leai se totogiE oo i le 5 g
3Maʻi SukaE oo i le 1 g
4Sugar-Free Sanuiti falaoaE oo i le 1 g
5Sugar Free Ice CreamE oo i le 400 mg
6Fua o le sorbetE oo i le 400 mg
7Itu faʻamaʻiE oo i le 400 mg
8JamE oo i le 450 mg
9FaʻataugaE oo i le 400 mg
10MarmaladeE oo i le 400 mg
11Palu falaoa suamalieE oo i le 400 mg
12Fugalaau suamalieE oo i le 400 mg
13Aʻai ma susuE oo i le 400 mg
14Fualaau o le Dessert SouffleE oo i le 400 mg
15Fualaau suamalie ma fualaauE oo i le 400 mg
16Berry tioeliE oo i le 400 mg
17Fuga ma vineE oo i le 400 mg
18Fualaau suamalie ma fualaau suamalieE oʻo atu i le 300 mg
19E oʻo atu i le 300 mg
20Faatau meaai maiE oo i le 150 mg
21Faasaoina maiE oo i le 150 mg
22Faʻasao CaviarE oo i le 150 mg
23Faʻafelalaʻau Meaʻai FualaʻauE oo i le 150 mg

Aafiaga o tagata

O se uiga lelei o le sucralose o le leai lea o se aafiaga o le tino matelaina e tusa lava pe faʻaaoga umi. Ole mea autu ole taumafa, o mea o loʻo totoe e le maua ona o le leai o se faʻaaogaina o le meaʻai faaopoopo.

Faʻaleagaina faʻaleagaina-leai se saturation o le tino ma vitamini ma malosie aumai ai mea suamalie. E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, o le faʻaopoopoga o le E995 e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le puipuiga o le puipuiga ma le faʻafitauli.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Fai mai Kessler o Splenda ma isi mea suamalie e tuituiina le "barometer" o le fiaai, ma saofaga i le tupuga o le oona. I le mataupu faavae, o lenei manatu o loʻo fefaʻasoaaʻi e le tagata tomai i Rusia i le fanua o le 'aiina o amio a tagata gasegase o Mr. Gavrilov. Na ia valaau mo le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o suamalie i itu talafeagai.

Alii ma tamaitai matutua

Mo tagata e faʻamalositino ma mananao e aveese le gaʻo i totonu o le manava, sui le suka i le sucralose o le a maua ai se sao vave. E masani foi ona pagatia tamaloloa i le manava, e faʻateleina i le suka., ma o le sui o le suka faamamaina ma se mea suitulaga e fesoasoani i le faʻamaoniaina o le gaioiga o le vaega o meaʻai.

O tamaitai e sili atu ona aʻafia i le osteoporosis, lea e atiina ae pe a e faʻateleina le suka. O le suamalie e fesoasoani e faʻamalosia ai le puʻupuʻu ma toe faʻaola vave.

E afaina i tamaiti

O le uiga o tamaiti e faʻaleagaina le manaia o le manava i faʻamaʻidiathesis.

O le aveina o sucralose e le faʻaosofia ai aʻafiaga le lelei, o lea e mafai ai ona faʻaaoga e matua malamalama.

O le atinaʻeina o le sili atu o le tamaititi o se faafitauli faʻaonapo nei, lea ua avea ma mea e sili atu le talafeagai mo atunuu o le vaʻalele Soviet.

O le faʻaaogaina o le E995 fesoasoani e taofi le faʻalavelave matautia i le taimi.

Ae ui i lea, o tamaʻitaʻi e fautuaina amio pulea - o se mea e tatau ona faʻaofiina i le taimi e masani ai.

Mea moni Mo le puipuia o le manava o le nifo mai le pala o nifo, o le tele o gaosi kulumu e gaosia ai oloa e faavae i luga o lenei suamalie.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae aʻoaʻo ai foi e uiga i aogā o le stevia - o se mea suamalie masani.

I le isi mataupu o le a sosoo ai, matou te taʻuina atu ia te oe uma mea aoga, o le afaina o laulaau, e uiga i le faʻaaogaina o luga i le kukaina o kuka.

Vaega faʻapitoa: tagata mamaʻi, tagata taʻavale, maʻisuka

    Tagata mamaʻi. O le faʻaleleia o le sucralose e talia lelei e tagata e mafatia i le maʻi, ae ui i lea, o le le faʻapalepale tasi e faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi.

Ina ia tofotofoina le tali, e tatau ona e naʻo le tasi le papalama e te manaʻomia mo le taimi muamua.

Tagata taaalo. O le faʻaaogaina o le sucralose e aoga tele i le tino i le vaitaimi o le "faʻamago", lea e tatau ai ona faʻavave ona faʻafefe le vai, faʻasaʻo le tele o mea gaʻo.

Gasegase. O le faʻataʻitaʻiga faʻamaonia e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o le sucralose e le gata mo le maʻisuka ma le lona lua, ae oʻo lava i le taimi muamua o le maʻi.

O le tuʻuina atu o le faʻamaoni o le aveina o meaʻai i tagata gasegase o lenei kulupu, o nisi o mea suamalie e le fautuaina, ae o le E995 e le fesoʻotaʻi ma nei mea.

Tulaga lamatia e ono tulaʻi mai ma faʻalavelave

O le lagona o le suamalie e faaosofia ai se lagona o le matelaina, lea o loʻo i ai se vaivaiga o le a taʻitaʻia ai le faʻaopoopoga o le tupe e 'ai i le aso. O lenei meatotino e faigata ai ona leiloa le mamafa, faʻaopoopo le faʻalavelave o le toe faʻafoʻi i taimi o meaai.

Tulaga lamatia e fesootaʻi ma le faʻalepale tagata taitoatasi, lea e oʻo atu ai i se faʻalavelave faʻafefe i le paʻu, edema pulmonary.

Fautuaga mo le faaaogaina - mai le aso masani i tulafono o le taliaina

E sili atu le faʻaaogaina o le sukalali pe a uma ona 'ai e puipuia ai le tele o le manaʻo.

O le faʻasalalauga i le po ona o le faʻamatalaina o le aafiaga e le manaʻomia foi ona o le faʻafuaseʻi o le moeatiaeina ona o le taoto i totonu o le manava.

O le fua faatatau o aso taitasi e tatau ona fetaui lelei ma le sao o le suka mo se tagata matua - 10-12 ma mo tamaiti - e oʻo i le 6-8 papa.

Eseesega o oloa e faavae i le sui:

    vai inu

Faatasi ai ma sauniuniga a le tagata lava ia, e mafai ona e faʻaopopo le sukalatini i mea e tao ma taofi e tuʻuina atu ai ia te i latou se mea manaia lelei.

E tatau ona sui atoatoa le suka? Naʻo se vaega. E le tatau i tagata soifua maloloina ona faʻamaʻeseʻa uma meaai mama mai meaai. O aʻafiaga leaga, o foliga mai o le moe, o le atinaʻeina o vaivaiga faaletino ma se faʻaitiitia o lagona faʻaleagaina e mafai.

Faʻaaoga vailaʻau

I le avea ai ma vailaau, ua gaosia le sucralose e avea o se mea faaopoopo faaopoopo mo le maʻisuka ei ai le kulukose maualuga.

I le faʻaaogaina faifai pea, o le maualuga o le suka e faʻamautuina ma faʻaauau ai uiga o se tagata soifua maloloina.

Polokalame faʻatautaia:

    i le lauti - ia faʻamaua le vaiinu,

1-3 laulau - i le 1 ipu (300 ml),

1 sachet - i ipu (ia tofo).

Filifilia se metotia e tatau i le tagata maʻi ona taulai atu i le tausisia o le 1 papafa 1 le suka po o le afa o le sipuniti o le mama faamama (4.4 g). E faʻatatau i le mamafa, o le taumafaina e fuafua mai i le vaevaega o le 15 mg o le sukarila i le 1 kilokalama o le mamafa.

O vailaʻau faʻasaina ua tumu i inulin - prebiotic, lea e faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol i totonu o le toto.

Ua e faalogo e uiga i le taumafataga masani ile kefir ma kukama? Faitau e uiga i lona aoga ma meaʻai i itulau o la tatou 'upega tafaʻilagi.

I le mataupu o sosoo mai, o le a tatou talanoa e uiga i le "5 tablespoons" meaai. Saili po o le a le mea e faʻamoemoeina mo oe, faʻamaoniga mo i latou ua oʻo i ai.

O le ae mauaina le lisi auiliili mo aso uma e uiga i tuutuuga mo le mataituina o le faigamalaga Malamalama o Taavale Feoai iinei: https://foodexpert.pro/diety/pohudenie/abs-svetofor.html.

E mafai ona ou faʻaaoga mo le paʻu mamafa

Laʻau Faʻasusu e Faʻaaogaina o se Vaega o Meaai TaumafaO se suka e suitulaga lea e faʻaosofia ai le teuina o gaʻo i vaega eseese o le tino. Aʻo leʻi amataina le gau o le mamafa, e aʻafia ai le teenaina o meaai mama, e tatau ona faʻaititia ma le faʻaitiitia lona faʻaoga e puipuia ai le pa'ū maulalo i le kulūkose.

O se suauu e faʻaaogaina e puipuia ai le faʻamaʻiina o meaai.faʻaosofia e se manaʻoga malosi e 'ai le selu. O le laulau e faʻamavae e pei o le lole, faʻamalieina le fiaʻai. A faʻaitiitia le mamafa, o fua o lanu eseese e mafai foi ona faʻaaoga mo suiga masani.

Sei o tatou talanoa atili e uiga i le suamalie lauiloa e taʻua o sucralose i le ata vitio lenei:

O le faʻamalamalamaina o le sucratini i totonu o le taumafataga o se auala aoga tauia e tausia ai le maualuga o le ola i tagata e maua i le maʻisuka. I le leai o ni faʻafitauli faʻalesoifua maloloina, o le avea o se mea suamalie e avea ma puipuiga mai maʻi faʻalavelave. Ona o ona soifua maloloina agamalu, e oo lava i WHO na tuuina atu aloaia se fautuaga e fautuaina ai vaega uma o tagatanuu ina ia suia ai le suka i le faaopoopoga E995.

E pei o le tusiga? Tatau ma fefaʻasoaaʻi ma au uo i luga o fesoʻotaʻiga vavave faʻaneionapo

Faʻasalalau i faʻamatalaga o nofoaga e ala i RSS, pe nofo faʻatasi mo VKontakte, Odnoklassniki, Facebook poʻo Twitter.

Faʻasalalau i faʻamatalaga e E-Meli:

Taʻu i au uo! Faʻamatala e uiga i lenei tusiga i au uo i luga o lau 'upega tafaʻilagi fiafia e sili ona e fiafia i ai e faʻaoga ai i lalo o le tusiga. Faafetai lava!

Faʻaoga o le sucralose

Soʻo se faʻasologa e le o se mea oona e oo i le 15 mg i le 1 kg tino tagata i aso taʻitasi. E toetoe lava a le aʻafia le sucralose, naʻo se vaega e faʻafefiloi ma faʻamalosi e fatugaʻo. Faalapotopotoga a le soifua maloloina e fautuaina se mea e matua ese lava:

  • e oʻo atu i le 4 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino tagata i luga o le fautuaga a le US FDA,
  • e oo atu i le 5 mg e tusa ai ma le Institute Research of Institute of Nutrition a le Russian Academy of Science Sciences

Taunuuga o Loss Taulaga

E tele suʻesuʻega e faʻamaonia ai le inuina o meainu suamalie fesoasoani e faʻaitiitia ai le manaʻo nai lo le faamalosia. O le mea moni, o nei suʻesuʻega sa faʻatupeina e kamupani o suʻe suamalie suamalie, ona o le tele o tagata atamamai e le o iloiloga o ni faʻamaumauga o le mama atoatoa.

O lea la e leai se isi auala e siaki ai pe afai e saʻo le sucralose mo oe pe afai o loʻo e toesea le mamafa nai lo le taumafai.

Sucratini ma isi mea suamalie

E masani lava ona faʻaleleia e le kalamalala le gaioiga cyclamate, acetylsulfam ma isi mea suamalie. E masani lava o se vaega o mea manogi suamalie i le laulau poʻo le paʻu pepa. O nisi taimi e faʻatasi ai le sucralose ma - natura, e maua mai lava mai.

O meaʻai suamalie e masani lava ona maua ai se tofo loloto ma tele atu le "natura". I le tapenapenaga o le taumafataga, e tatau ona manatuaina o nisi vaega o ia mea suamalie e le tutusa le tulaga o le saogalemu e pei o le sucarlose.

E leai se aʻafiaga o le sucralose i le faʻaaogaina o vitamini-mineral complexes ma isi mea aoga i mea taumafa.

E mafai e le sucralose ona mafaufau e saogalemu atoatoa? O le mea moni, afai e mafua ai se tasi ona fafagaina, ma e fesoasoani i tupe mama, e le mafai ona faia lenei mea. Ae e le o le tulaga lea i tagata uma, pe na i ai sou poto masani i ni mea suamalie, ma o fea e sili ona e manaʻo i ai? Latou te fesoasoani pe faʻafefe i se soifua maloloina lelei?

Succoli White additive E955 (trichlorogalactosaccharose), e mafua mai i le suka masani e ala i le tuufaatasia o molelaumini chlorine i lona tuufaatasiga. O le auiliiliga o le faasologa o le fausia o le molimula o le sucralose e pei ona taua i lalo - o le fualaʻau maualuga o le suka (lea e aofia ai le sucrose ma le glucose) e oʻo atu i se gaioiga faigata e lima-laasaga. E leai se manogi manogi ma e leai se mea mulimuli ane. O le kalori mea o Sucralose e leai, pe a faʻamalosia, e le auai i le metabolism ma e le fegalegaleai ma fualaau oona.

E le maua lenei mea faʻapitoa mea gaosia i le natura ma o le 600 taimi sili atu ona suamalie nai lo le suka. O suʻesuʻega ua faaalia ai o le kalolorisi o le sukacarlose e na o le 0.5k - 0.7k. E tusa ma le 85 sucraloses e le o aʻafia e le tino ma e vave ona faʻamalosi e le manava. O isi mea e totoe e 15 e ulufale atu i le tino, ae i totonu o le aso ua faʻateleina i le urine i se tulaga e le suia.

O lenei suka na suitulaga i le 1976. Ma na toesea mai i se avanoa. Sa suʻeina e saienitisi sugar i le tele o gasegase. O se tasi oi latou na le malamalama i se paaga i le taimi o le suʻega ma, nai lo le "siakiina" o le mea na tupu, tofoina. Na foliga mai e ese le suamalie ma e leai se manogi manogi.

Sa faʻaauau pea ona suʻesuʻeina e saienitisi lenei mea suamalie: na faia suʻesuʻega i luga o manu (fusi), o la latou tali i le vailaau faʻasaina sa mataʻituina mo se taimi umi. I le 1991, na aloaia aloaia le pateni, ua aloaia e saogalemu ma ua amata ona faʻaaoga lelei i Kanata, Amerika, ma mulimuli ane i isi atunuu o le lalolagi.

O feeseeseaiga a saienitisi e uiga i mea lamatia ma faamanuiaga o le sucralose e le taofia. E leʻi tele se taimi na pasia talu mai lona amataga e iloilo ai tulaga lamatia uma pe a faʻaaoga le E955. Ae o le talanoa e uiga i aafiaga aoga i luga o le tino o le tagata o le a le amanaia, pe a tatou mafaufau i nisi o mea moni e uiga i lenei faaopoopo.

Sucralose: faʻaleagaina

Pe a filifili e suia le suka i le sucralose, e tatau i se tagata ona nofouta i mea lamatia e ono lamatia pe a faʻaaoga lenei mea.

E leai se faʻalavelave o le sucralose ma e mafai ona faʻaalia i se aafiaga faapena i le tino:

  • E le tatau ona aʻafia le gaugala i aʻafiaga maualuga. E ui lava e mafai ona faʻaaogaina le sucralose i le tao. Ae ui i lea, i le vevela maualuga (pe tusa o le 125 ° C) i le malo mātūtū, faʻavaivaia le sucratini ma mea vevela chloropropanol, e mafua ai ona o le tino o le tino ma le endocrine. I le vevela o le 180 ° C, o le vailaʻau o le sucralose ua faʻaumatia atoa. E ui lava o le vevela o le vevela o le sucralose e mafai ona siʻitia i luga e ala i le faʻamaluina i se vaʻa, e leai se mea faʻafefeteina ma le sucralose (faʻatagaina e faʻaaogaina i le gaosiga o kalama ma microwave products) lea o le a faʻafefeteina i le maualuga ma le maualuga.
  • E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina umi o le sucralose, o le intestinal microflora e "fasiotia", lea e oʻo atu ai i le gasegase ma le faʻaitiitia o le puipuiga. E oʻo atu i le 50% o le intestinal microflora e mafai ona oti, e pei ona molimauina e suʻega lata mai nei ma lenei suamalie.
  • A maeʻa ona faʻaaoga lenei mea sui, e mafai ona tupu faʻaaliga o le maʻi.
  • E le o aofia ai glucose i le sucralose e le pei o le suka masani. E lelei lenei mea mo le leiloa o le mamafa. Ae ui i lea, o le leai o le kulukose i totonu o le tino e mafai ona afaina i le leaga o le faiʻai, o le faaitiitia o galuega vaaia, manatua, le manogi o le sogisogi.

O le aʻafiaga leaga o le sucralose i luga o le microflora o le intestinal e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le puipuiga i le tino o le tagata, lea e mafua ai le faʻaalia o faʻamaʻi i le lumanaʻi - mai le malulu ma le kanesa.

E matua lamatia tele le vevela o le meaʻai e le o ni meaʻai - i lenei tulaga, e faaopoopo atu i dioxins, o loʻo i ai faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi polybenlorinated dibenzofurans.

O le dioxins e faʻaputuina i tagata e faʻaleagaina ai le endocrine ma le oncology.

E ui lava e toetoe lava leai calories o le sukacralose, mo le tele e le o se mea faalilolilo o le faʻaaogaina o suamalie e faʻatele ai le maua o le mamafa, aua faʻaosoina le fia 'ai o le carbohydrate, faʻanofoina o le manaʻo, ma faʻamalosia ai oe e faʻateleina meaʻai. O le mea lea, o lenei mea e mafua mai i le faaputuputuina o gaʻo.

Sucralose: manuia

O faʻalapotopotoga a le soifua mālōlōina o le lalolagi latou te manatu e le afaina le tino i le tino i lalo o tuutuuga o le tausisia o lona tuʻuina atu. E mafai ona faʻaaogaina e oo lava i fafine maʻitaga, talu ai e le ulu atu i le placenta, o le faiʻai ma le susu o se tamaitai tausi maʻi.

Faatasi ai ma faamanuiaga o le suitulaga, o faamanuiaga nei o le sucralose o loʻo i fafo:

  • E le faʻaumatia e le suāsusu le manava o le nifo ma e puipuia i siama o loʻo i totonu o le vavau o le tautala. E le afaina ai le nifo.
  • E toetoe lava a vavae ese le mea mai le tino. E le mafai ona faʻafefe ia i latou.
  • Pe a faʻaumatia, o se tofo faapitoa poʻo se sogisogi ua matua leai lava, talu ai o le vailaʻau e faʻavae i luga o le suka masani.
  • O le vailaau e maualalo le faʻamaualuga ma e le faʻateleina le kulukose toto. Talu ai ona o nei meatotino, o loʻo faʻaaogaina ma le malosi e le maʻisuka siama.

Ae ui i lea, o le tele o faʻataʻitaʻiga i meaola ma tagata faigaluega ofo fua a le tagata ua faʻaalia ai o se mea suamalie e pei o le sucarlose e le afaina ai le kulukose toto i le auala sili ona lelei. O le mea lea, aua le ave faʻamalosi i lenei suamalie mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le tasi laupepa laʻititi e tutusa lelei ma se fua o le suka atoatoa. O le fualaau faasaina ei ai se tau maualalo, e faigofie mo le suʻeina ma o loʻo avanoa faʻatasi ma isi mea faʻaopopo (faʻataʻitaʻiga, ma inulin).

Le faʻaogaina o le sucralose

O faʻamanuiaga sili ona lelei o le sucralose ua talisapaia e le tele o atunuu. O lenei faʻaopoopoga e mausali lelei i le taimi o togafitiga vevela, e vave ona solo i totonu o le vai.

Faʻaaogā le vailaʻau E955 i totonu o le alamanuia o meaʻai ma vailaau, e aofia ai:

  • I le gaosiga o oloa gaosi oloa - jelini, meaʻai, kulimi susu, ma mea inu gaʻo.
  • E mafai ona maua siaki i mea e tao, paluga, faasao, sau, marinades, condiments, meaai faigofie.
  • I vailaau, o le vailaau e faʻaaogaina e fai ma sui i le kulukose i fualaau faasaina.
  • O le sucralose e maua i vailaʻau vailaʻau, papa.

E ui lava i finauga ma faamatalaga le lelei a tagata atamamai, o le leaga o le sucralose e leʻi faʻamaonia aloaia i totonu o soʻo se atunuu. O faʻamatalaga aloaia e faʻamaonia ai tagata faʻatau e leai se afaina i le sucralose. E ui e tusa ai ma isi punaoa - o le saogalemu mai le faʻaaogaina o le E 955 e fesiligia.

Meaʻai i aso nei latou te mafaufau e suloslose se tasi o mea sili ona saogalemu le suka. E sili atu ma le 80 atunuu latou te faʻaaogaina e avea o se mea suamalie. I totonu o nei atunuu, o le afifiina o le sucratini e le o faailogaina i faailoilo, aua ua na o le pau lea o le manogi e aloese ai mai tuuaiga o le "gaioino" ma e le mafua ai foi taunuuga matautia mo le maitaga.

Ae ui i lea, atonu o se pisinisi faapisinisi, e pei ona iai talu ai nei, o le manaoga mo lenei taumafa faaopoopo ua tupu mai i le 3% i le 20%. Fai mai fomaʻi i le itiiti ifo o le sucralose e le afaina ai le tino. Na maua ai o le fua faatatau masani o lenei vailaau e tatau ona 1.1 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o tagata. O le fuafaatatau fautuaina i aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 4.5 mg i le 1 kilokalama o le mamafa matua. I le mea e le faʻaosofia ai aʻafiaga o aʻafiaga - o le fua o lenei vailaau e le tatau ona sili atu i le 16 mg i le kilokalama o le mamafa.

Afai e te taulai atu i iloiloga, o le sucralali e mafai ona mafua ai le faaleagaina o le tino i le tulaga o le maualuga. E tatau ona mataituina le faʻatagaina o le faʻaaogaina o lona faʻaaogaina, siakiina - o a meaʻai o lo oi ai ma pe o le a le tele. Ma afai e te faʻatau sau kuka, ona fautuaina lea e le au atamamai e sili atu le filifilia i se pepa, latou te maua ai le saʻo atoatoa o le miligrams o lenei mea.

Faʻaopoopoga E955 i se tamai metotia e mafai ona faʻaaoga e avea o se faʻaleleia o le tofo ma le manogi.

O le gasegase i le sucralose

E taua le iloa o le faʻaopoopoga i aʻafiaga o lenei suamalie, o loʻo i ai tagata o loʻo mafatia mai le faʻalogoina o lenei mea faaopoopo.

Mo le fuafuaina o lenei mea, e taua le tulituliloaina o le i ai o nisi o faailoga pe a uma ona faʻaaogaina lenei suamalie.

Afai o loʻo e faʻasalaga i lenei tagata suamalie, aveese soʻo se oloa ma le sucralose mai au meaʻai uma - i ni nai aso o le a le toe iai ni faʻafitauli matuia.

I le tulaga lelei, e mafai ona e faia lenei faʻataʻitaʻiga i le atoatoa (pulea) faʻamalamalama lau vaʻaiaiga ile sucralose.

Faʻaiuga - o lenei faʻaopoopoga e le aumaia ai ni faʻamatalaga moni i le tino ma e le faʻamauauina ai le tino i mea aoga. O le mea lea, o tagata, aemaise lava i latou o loʻo mulimuli i se soifua maloloina, e tatau ona latou iloa pe faʻaaogaina pe leai foi, ma pe leai foi, e pei ona fai mai le saienitisi. O le a avea lenei ma faaiuga a tagata uma.

E faigata ona maua se oloa e ono afaina ai le suka. Ma mo nifo (caries!), Ma mo le ata (oona!), Ma le pancreas (maʻisuka!), Ma mo le ate (cirrhosis!). Ma o le a le matautia o le fatugalemu o le tino o le tino - pe a uma, e le lava ni neura e mafaufau ai pea i nei tala mataʻutia uma. O le mea lea, i le tele o tausaga talu ai, o gaʻo eseese e suitulaga - i le natura ma le gaosia - ua maua ai le lauiloa tele. O le sili ona lauiloa oi latou o le faʻatautaia, o faamanuiaga ma faʻamalosia e talanoaina e le itiiti ifo le malosi nai lo lona tuagane pele.

O le mea moni, o le sucralose i aso nei o le sili ona lauiloa ma sili ona saogalemu o le suka. Ma e matua faigata tele mo se tagata masani ona talitonu i le saogalemu o se mea faʻapitoa, e ui lava ina faʻamaonia,

40 tausaga o le lauiloa lauiloa

O le suamalie sucralose - o le oloa o loʻo laʻititi pea, ae faʻamaonia. Na iloa i le 1976 i le Kolisi Peretania o le Masiofo o Elisapeta, ma ... i se mea sese.

Sa suesue e saienitisi ia vaega eseese o suka ma tuuina atu le galuega e tofotofoina le "fesuiaiga" o le chloride fesoasoani ia Shashikant Pkhadnis. O le Initia Initia e le tautala lelei Igilisi, o lea na le malamalama ai o ia i le galuega. Ma na tonu ia te ia na ofo mai e le siakiina (suega), ae ia tofo (tofo). Na ia taliaina le taulaga i le igoa o le saienisi ma maua ai le maualuga o le chloride-suka. Ma o lea sa ia foliga mai - o se suamalie fou.

Saienitisi meaai i Sisifo mo tagata faʻatau, e tusa lava po oa tala a tagata masalosalo. O le taimi lava na pateni ai, o ituaiga uma o aʻoga na vave amataina: i suʻega faʻataʻitaʻi ma manu. Ma e na o le 13 tausaga o suʻesuʻega maeʻaeʻa (mulimuli ane o ola uma ma maunu ma ola lelei) na ulufale ai Sucrali i le maketi a Amerika.

Na latou amata faʻatau atu i le amataga o le 1990s i Kanata, ona sosoo ai lea ma le Setete - i lalo o le igoa tau fefaʻatauaʻiga Splenda. Ma e leai ni faasea, o aʻafiaga ma mea matautia matautia na faamaumauina i lenei vaitaimi. Ae i totonu o Amerika, e matua tele lava lenei mea: o le pito i maualalo o aafiaga o se vailaau poʻo se meaʻai manaia - ma vave loa i le faamasinoga.

O le a le aoga?

O le mea sili lava e maua e Sucrali o mea o calorie. I le 100 kalama, o le 268 kcal (i le sugar sugar - 400). Ae o le faʻaopoopoga e 600 taimi sili ona suamalie nai lo le oneone masani masani! E oo lava ile lauiloa e le mafai ona mitamita i lenei mea - e na o le 200 taimi e suamalie ai.

O se suamalie manaia e mafai ona faʻaititia le faʻaaogaina o le kulimi masani ma le suauu lava ia. Faatonuga mo le faʻaaogaina o le folafolaga e 1 le laulau o le sukacralose, faaopoopo i le ipu ti lauti poʻo le kofe, suia le 2-3 sipuni tele o suka. Ma matou te ioe faʻamaoni: o le faaosoosoga e 'aina se laʻau suamalie po o se keke keke faʻatasi ai ma le lauti suamalie ua faʻaitiitia.

Ma o saienitisi ma fomaʻi faaopoopo atu i lenei tulaga lelei o se mea e faaopoopo i meaʻai:

  • Calories e toetoe lava a le aʻafia. 85% o le mea suamalie e vave ona aveesea mai le tino, o le totoe 15% - i le aso. Aua nei faʻatusatusa i vailaʻau faʻamalosi faigofie i faʻamalosi masani, lea e vave oso vave e nofo i lou sulugatiti.
  • E le aʻafia ai pa puipui o le tino. E le mafai e se faʻaopoopoga manaia ona sopoia le faiʻai o le toto ma puipui paʻu, e le pasi i susu susu. O lona uiga o le faʻamalosi i le taimi o le susu ma le maitaga ua maeʻa ona foia (e le pei o le meli suamalie e sili ona manaia - o le mea e sili ona malosi ile allergen).
  • E le maumau ona uiga ile taimi ole gaosiga o meaai. Afai o le tele o mea suamalie e mafai ona lafoina i totonu o se masi ma le lauti, ona latou tunu foi lea i luga o le sukalatini. O le taoina, fufuluina o fualaau aina, milkshakes - soo se mea, na o le faaopoopo o le a le faatauina i totonu o fualaau, ae i le paʻu.
  • Saogalemu mo le maʻisuka. O le sucralose e le faʻaosofia ai le inisalini ma e fautuaina mo le maʻisuka meaʻai. Ae e aunoa ma le faanunununu - e le o se tasi o le endocrinologist o le a faatagaina le taoina o muffins ma buns i luga o se mea suamalie i aso uma.
  • E leai se tofo oona. Soʻo se tasi na faʻatau faʻatau stevia po o aspartame ia le itiiti ifo ma le tasi i le latou olaga e iloa o se taimi le lelei e faigofie ona faʻafefe taeao kofe ma le lauti o le aoauli. Faatasi ai ma le "suka suka chloride" o le a le tupu lea - o loʻo i ai se suamalie suamalie e aunoa ma ni mea masalomia masalomia.

E itiiti lava e uiga i le afaina

I le 2016, na faasalalauina ai e le lalolagi atoa le tala e faapea, o le sucarlaiga e faateleina ai le fiaai, faaosofia ai le taumafa, ma i le taimi e tasi o le mamafa, oona ma faafitauli uma. O le tuuaiga mo suʻega i laʻau ma mice na faia i le Iunivesite o Sini.

I taimi oa latou suʻega, na fafagaina e saienitisi manu na o le subolose mo le 7 aso, ae le o le suʻi masani. E foliga mai o le faiʻai o le manu e leʻi faʻaaogaina calories mo kullukose masani, maua le malosi ma taʻu atu i le tino e 'ai atili ina ia mafai ona toe faʻatumu lenei malosi. O le iʻuga, o fua o le laʻau na 'ai le 30% sili atu nai lo kalo masani. Ma, e tusa ai ma saienitisi, o loʻo faatalitali tagata mo le mea lava lea e tasi e mafaufau i ai.

Ae afai e te faitauina ma le faʻaeteete iuga o suʻesuʻega muamua, o nei faaiuga o le a sili atu ona talafeagai. O le suamalie e vave faʻaaogaina mai le tino, e le ulufale i le faiʻai ma e le faʻafefeina ai le inisalini. O le mea lea, o la tatou siaki e le matauina.

O le mea lea, afai o lau filifiliga o se mea e sili ona lelei, o le mea lea o le a afaina ai lenei oloa. O lona uiga, vaʻai mo malosiaga mai isi nofoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le manaia o iʻa gaʻo, fatu o fatu o le taeao, fatu ituaiga uma (manatua pea le manaia ma le manaia!), Ma yogurt agamalu. Faʻatasi ai ma meaʻai talafeagai, e leai se afaina e lamatia ai oe!

Sucralose: upumoni ma tala faʻasolopito

Faʻamatalaina le suamalie, o penefiti ma faʻafefe o mea e fefiloi, o se oloa e sili ona faʻapitoa i luga o le upega tafaʻilagi. Faʻafetai ma le loto faafetai, faʻasalaga ita, faʻamatalaga faʻamatalaga-faasaienisi - pe faapefea ona taulimaina nei mea uma? Sei o tatou talanoa e uiga i autu taua i le mea muamua o le suauu saogalemu.

  1. Faʻavavevave vaivai vaivai . I se tasi o faʻataʻitaʻiga o "rat", na faaopoopo ai le tele o mea faʻaopopo suamalie i meaʻai a manu, 5% o le aofaiga o meaʻai. O le iʻuga, na latou le 'aʻai, latou te leʻi' ai, ona o le mea na faʻaititia ai le tele o le masima (masofo, lea e maua mai ai ni siama puipuia). Mo se tagata, o le fua tutusa o le suka chloride o le 750 g i le aso, lea, i le mataupu faavae, e le talafeagai ona 'ai. O le mea lea, e le mafai ona e popole i le glandmusic.
  2. Faʻavave mafuaʻaga e mafua ai ona aʻafia . O lenei faʻamatalaga o loʻo i luga o le para ma mea e pei o le "faʻaosofia ai le gastrointestinal upsets", "e taʻitaʻia ai le vaʻaia" ma "mafua ai le kanesa". Ma afai o fetalaiga mulimuli e foliga mai o le frank delirium, ona talitonuina lea o le allergy. Ae o le mea lenei: i le lalolagi nei, e mafai ona tupu i luga o soo se mea se allergy: sukalati, moa moa, peanesi ma se fasi falaoa i le kulupena. O lea, pe afai e te le taliaina le faʻaaloalo - lafoina, e le o lau oloa lenei.
  3. E faʻaleagaina e le sucarlos le microflora o le intestinal . O lenei manatu e le faʻamaonia e soʻo se faʻamatalaga, seivagana mo faʻamatalaga tagi i "nisi o suʻega." Faʻateʻaina le microflora e mafai ona puipuia ai vailaʻau, isi vailaʻau ma le faʻamalaina (pe a maeʻa le manava, mo se faʻataʻitaʻiga). Ma e mautinoa lava e le o se mea e le afaina ai, lea e oʻo atu i totonu o le tino i ni mea laiti ma e toetoe lava a vave ona vave alu.

O se tasi o mea taua i maketi i aso nei o le suka e suitulaga ai. E le gata i tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia, ae faʻapea foʻi i latou e mananaʻo e aveesea le mamafa. I le faaopoopo atu i ia mea ua lauiloa o le fructose ma le stevia, o loo i ai foi se oloa e taʻua o Sucralose. O aoga ma mea leaga o le suamalie sucralose ua uma ona suesueina auiliiliga, ma o le oloa lava ia ua maua ai le lauiloa. O se oloa fou i luga o le maketi ua avea ma autu o le fiafia ma suʻesuʻega o tagata faatau. O le suamalie suamalie ma le mea o se fesili masani e le gata mo le maʻisuka, ae mo soʻo se tagata faʻatau.

O le sucralose o se meaʻai faʻalaʻau, o loʻo i ai se lanu paʻepaʻe, e le oona, ma faʻafiafiaina ai le suamalie suamalie. O se siama elemene elemene chlorine i le suka masani. I totonu o le fale suesue, e lima laasaga o le gaioiga e faia ma ua soloia se suamalie malosi.

Faʻaaliga foliga

O le suamalie sa faia i Peretania i le 1976. E pei o le tele o sailiiliga i le lalolagi, o lenei mea na tupu i se faalavelave. O se tagata faigaluega talavou o le fale suesue o se inisitituti faasaienisi e le malamalama i le tofiga o uo. Nai lo le suʻeina o le suka suka i le eseese, sa ia tofoina. O lenei fesuiaiga na foliga mai e sili atu lona suamalie nai lo le suka masani, ma o lea na aliali mai ai se suamalie fou.

Ina ua maeʻa le tele o suʻesuʻega, na maua ai le suʻesuʻeina ma le amataina o le maketi i lalo o le igoa matagofie o le sucralose. O le muamua na tofoina e tagata nofomau o Kanata ma le Iunaite Setete, ona talisapaia lea e Europa le oloa fou. O le asō o se tasi lea o mea suamalie sili ona taatele. E leai se manatu le mautonu i luga o faʻamanuiaga maʻoti o le oloa. O manatu o tagata atamamai e fesuisuiai, aua e le lava le taimi e suesue ai le tuufaatasiga o le sucralose ma lona aafiaga i le tino. Peitai, e ui i lea, o le oloa e lauiloa ma le tagata faʻatau i le lalolagi.

E maua mai le suka mai le suka, ae e sili atu ona suamalie ma leai ni calorie, i le alamanuia ua tofia e955.

O se tasi o mea lelei i luga o isi oloa o lenei vaega o le leai lea o se manogi malosi, lea o isi mea e iai. O le a taua tele mo i latou oe mananao e aveesea le mamafa, ona o le 85% o le suamalie ua gauai i totonu o le manava, ma o le vaega o totoe o loʻo alu ese e aunoa ma le afaina ai le metabolism.

O aoga ma mea leaga o le oloa

Ua faaalia i suʻesuʻega e le afaina ai le tino i le meaʻai i meaai, ae o le fua ole aso o lenei mea e tatau ona faatapulaa. Aua nei galo o lenei mea o se mea na maua mai le suka, ma ina ia aloese ai i itu, e fautuaina e le silia le 5 mg i le 1 kg o le tino.

O uiga lelei e aofia ai le tali atu o le nifo nifo - e le faʻaitiitia mai le faʻamalosi.

O le suamalie suamalie e matua aʻafia lava i fualaau oona i totonu o le vavau o le tautala. E lelei le aveeseina o le tino mai le tino ma e le afaina ai. O fafine maʻitaga ua faʻatagaina e ave, o le oloa e le aʻafia ai le fomaʻi ma e le o aʻafia i le placenta poʻo le susu a se tina tausimai. O le tofo fiafia ma le leai o ni sosogi manogi e manatu i se tasi o tulaga sili ona lelei o le oloa.

O faʻaaoga uma aoga o le vailaʻau sukraloza e faʻaititia i ia faailoilo:

  • Suia mo le kulukose i le maʻisuka
  • Totoga taua maualalo e faʻatusatusa i le suka masani: tasi le papafa e tutusa ma se fua o le suka atoatoa,
  • Malosi malosi
  • Faʻataunuʻu o le kalori oloa
  • Gaoioiga vavalalata ma metotia.

Sucralosis e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata. O loʻo i ai ni tulaga i fafo atu lea o loʻo avea ai le gaioiga o le suamalie o se taufaʻatau. E aofia ai:

  • O togafitiga faʻateleina ma le maualuga o le vevela e mafua ai le faʻasaʻoina o mea oona e maua ai le tino o le carcinogenic, ma mafua ai foi faʻamaʻi o le endocrine,
  • O le faʻaaogaina pea o le sucoslose i le maʻisuka e mafai ona i ai se aafiaga le lelei i le microflora intestinal. O le membrane mucous o le gastrointestinal tract ua faʻaumatia pe afai o le taumafa o le suauu e masani ona faia i aso uma ma le le faʻamapulaʻa. O nei suiga o le a aʻafia ai foi i le puipuiga o le tino, talu ai ona o lona tulaga e tuusao lava i luga o le microflora o le intestinal aoga,
  • Tamaiti e le itiiti ifo i le 14 e le fautuaina,
  • O le gasegase poo le le faapalepale i le vailaau e mafai ona oʻo atu ai i tali nei: o le gaioiga, o le vomiting, o le vevela, o le ulu,
  • O le suia faifai pea o le suka i le leiloa o le mamafa e mafai ona oo atu ai i faafitauli o le mafaufau, le lelei o le faiʻai ma le faaletonu vaaia.

Talu ai ona o lona maualalo o le faasinomaga, o le suamalie e le mafua ai le faateleina o le suka o le toto. Ae ui i lea, e le tatau ona e aveesea ma faʻaaogaina ma toe sui uma mea e maua ai. O le tele o taimi, o maʻi e maua i le maʻisuka e faʻaaogaina ai le inisalini - o le a le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faʻamatalaga o le sucralose e faʻamaonia e ala e le faʻatagaina ma maua ai nisi faʻamaʻi e mafai ona afaina i le oloa, o le leai o se tulaga, faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, maualalo le puipuiga.

Sucralose o se mea lauiloa e sili ona maualuga e sui ai, e le faʻaitiitia ai le fefaaaliaiga o taofi i luga o le afaina ma faamanuiaga. Saili le talaaga o gaosiga ma le fusi o faatinoga a lenei tagata suamalie.

I le 1976, na mafua mai le sucrala ona o le sese o se saienitisi na le malamalama i le talosaga a se paaga. O le mea moni o le upu Peretania "siaki" (suega ) e pei o le taumafaitofo ) Ona o le le lava o le malamalama o le gagana, na taumafai ai le tagata suʻesuʻe e faʻaaogaina se mea faʻapitoa. Sa fiafia o ia i le tofo, ma o le tuufaatasiga na pateni i le tausaga lava e tasi.

I le auala, o lenei suamalie e maua mai le suka e ala i le faʻaofiina o molelaʻau chlorine i totonu o le fausaga.

E oʻo atu i le 85% o le sucralose ua faʻamalosia. E naʻo le 15% e faʻafefe, ae e oʻo lava ia i latou e tuua le tino ma le faanatinati i le aso.

O le suamalie ua manatu saogalemu, ma o loo tautala mai lenei mea ia te ia. Fai mai fomaʻi e le mafai ona ulu atu le sucrali i totonu o le faiʻai, o le placenta o se fafine maʻitaga ma le susu o se tamaitai tausi maʻi.

O le vailaau e leai se mea e maua mai i gaʻo ma e le faʻateleina ai le suka toto. O le mafuaaga lena o meaai ma meainu faatasi ai ma le faaopoopoina o lenei suamalie o loo manaomia i totonu o le maʻisuka.

O le sucralose e tumau pea i le laulaufaiva le suamalie e sili ona umi nai lo le suka, o lea e faaopoopo i meaʻai i ni mea laiti.

E teteʻe i siama, e aofia ai i latou e nonofo i le vavau o le tautala. Faʻaaoga mo le nifo nifo ma puipuia mai le pala o nifo.

Sucralose ma Co

O le asō o loʻo ofoina mai e le maketi le suka ma le suka gaosi:

  • Fructose o se tino masani na maua i fualaau aina ma le meli. Faʻateleina le suka toto i le 3 taimi e sili atu lemu nai lo le kulukose, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka. Caloric ma e le fetaui lelei mo meaai taumafa.
  • O se isi ituaiga o mea suamalie masani. E tofo e pei o le suka, ae le faʻaaogaina i gaʻo, e le afaina ai le gaosiga o le inisalini. O lona faʻaaoga sili lea. O le faʻaaogaina o le sili atu ma le 30 g i le taimi e tasi e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le gastrointestinal tract, i se mea e le masani ai, mafua ai cholecystitis.
  • Stevia o se mea totino faʻapitoa masani o loʻo faʻaaogaina i polokalama paʻu o mea mamafa. I le faaopoopo atu i le faʻavaveina o le gaʻo o le gaʻo, e faʻamaonia ai le mamafa o le toto ma e aʻafia ai lava le galuega o totoga eseese. O suʻesuʻega e leʻi faʻaalia ai aʻafiaga mai le faʻaaogaina umi o le stevia.
  • Saccharin o se mea tutusa, 300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka. E pei o le sukalati, e faʻasao i le vevela tele. E i ai se mea maualalo i le kalori. Ae o le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le kanesa o le vevela, e oʻo atu ai i le fausiaina o maa i totonu o le vevela. I nisi o atunuu, ua aloaia aloaia o se carcinogen.
  • - O se mea manogi suamalie, lea e mafua ai le 62% o le maketi. O se vaega o le sili atu i le 6,000 oloa taumafa, ae o lona faʻaaogaina mo se taimi umi e le o se mea aoga.

O oloa taʻitasi e "manuia" ma "mea", ae a oʻo mai i le faʻaaoga pea o mea suamalie, e tele atu mea leaga. Manatua o suauu suamalie o loʻo faʻafefe ai hormones.

Nai lo lena, ia 'ai 1-2 laulau punini o le meli i le aso. O le faʻaleagaina e mafai ona maua e faʻaititia i taumafa taumafa. Afai e te le manaʻo i le meli, faʻalogo i fualaau mamago.

Tuua Lau Faamatalaga