O le maʻisuka blacken e faʻanoanoa pe faapefea ona togafitia

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia i le faʻaleagaina o toto toto mai le tele ma le itiiti. O faʻaaliga o macro- ma microangiopathy e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le kulūkose i le toto, latou te alualu i luma ao tuputupu ae le maʻisuka.

O le taofiofia o le toto e mafai ona vaaia i luga o pito i lalo e ala i suiga i faʻailoga fao. I le maʻisuka, o fao e mafai ona suia foliga, lanu. O le faʻaitiitia o le toto e faʻalavelave tele i le tele o tulimanu o le tino i autafa o le fao, e tele lava ina fesoʻotaʻi faʻamaʻi pipisi.

O le afaina o masini mumu o tamatamailima e maua i le maʻisuka e tau atu ai i le fausiaina o le tuleia i luga o le fao, ma i le tulaga o le toto vaivai ma le suavai mama, faaitiitia le innervation, o ia liona e faigata ona faasalalauina i le vae po o le lima.

Faʻanoanoa o le fao ma le maʻi o le maʻi suka

Afai o le maʻisuka i luga o fao o loʻo iai ni pogisa, atonu o le faailoga muamua lea o le atinaʻeina o le polyneuropathy. Faatasi ai ma lenei faʻalavelave, o loʻo i ai le solia o le toto ma le faʻavaivaia o le innervation o le pito i lalo.

O le lapisi lapisi i le maʻisuka e sili atu ona leaga, o le mea lea, e fai si laʻititi, o le afaina o le gasegase e tupu i ni mea mama. I tulaga o le faʻaitiitia o le lagona i le tiga, e masani ona le amanaʻia lupe paʻu, ma o le faʻaopoopoga o faʻamaʻi e mafua ai le suppuration o hematomas. Togafitiga e faia na o taotoga.

O le pogisa o le fao e mafai ona mafua mai i le uumi o le mamafa pe a fai ni seevae le lelei poʻo se pa na le iloa. O le mea lea, mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e fautuaina le suʻeina o vae i aso taʻitasi e faailoa ai microtraumas atonu e faigata ona o le fausiaina o faaletonu o le tino poʻo le faʻalavelave.

O le isi faʻailoga o le faʻavevesi o le microcirculation o se fao sikola. O fao e mafai ona tupu i luma o ni mea taua:

  1. Vaega o le fomu.
  2. Laʻau le saʻo (o le fao ua vavae puupuu).
  3. Lafoaʻiga o le fao pe a mavae ni manua.
  4. Faʻauʻau faʻamaʻi o fao.
  5. Flat feet.
  6. Suluina seevae.

O le fao o le tui e faʻaalia i le fulafula o masini mūlū latalata i le fao, mumu ma le tiga, lea e faʻateleina i le mamafa. Afai e faʻamaʻi le limamatua, faʻapipiʻi le fai o seevae faʻamau. I le laasaga e sosoo ai, o le faʻalavelaveina o le fao e fai ai se manua e ulu atu i ai microbes, faʻasolosolo pepa.

O le gaogao tatala na ufiufi i le mea e gaosia ai le tino, o le afaina e faasolosolo malie lava. Ae faʻatasi ai ma le maʻisuka, o lenei faʻaleleia atili e mafai ona mafaufauina, talu ai e le o toe mamao ae amata le faagasologa ma o le faʻamaʻi faʻafuaseʻi.

O le mea lea, o le sailia o fesoasoani faapitoa e tatau ona i ai i tagata mamaʻi ma le maʻisuka pe a aliali mai muamua faailoilo o le mumu ina ia mafai ai ona taofia le suporation. O le tui faʻaiʻu e na o le fomai tipitipi e aveese.

Faʻaleagaina ile faʻailoga i le maʻisuka

O faʻamaʻi pipisi o vae e maua i le tusa ma le tolu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega o meaola ninii, e tele lava ina maua i le tele o suʻesuʻega ma trichophytosis. Faʻaleagaina o mea puipuia o le paʻu, paʻu vevela ma le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le tafe e mafua ai le tupu aʻe o le fugalaau.

O le lamatiaga o le atinaʻeina o le mycoses e faʻapupulaina ai tulaga o le gaogao o le permeability capillary, o meaʻai le lelei o meaʻai, faʻaitiitia le toto, faʻaalia o le okesene ma le gaʻo i le matelaina o sela. Faatasi ai ma se tuufaatasiga o le gasegase lapisi ma le neuropathy, o le auala masani mo le pulea o microbes e vaivai.

O se fesoʻotaʻiga na faʻatuina i le va o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le faʻaalia o le faʻaleagaina o le tino.Faʻasalaga leaga mo le maʻisuka, o le faateleina o le toto o le lipids ma tino o le ketone e le o le tala o le hyperglycemia e faʻaitiitia ai le gaioiota ma le lymphocytes, lea e mafua ai le faʻaitiitia o le puipuiga o le cellular, ma, o le taunuuga, i le le pulea o le tuputupu aʻe o microbes.

O le maʻi o le maʻi suka e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli o fungal infections o ponaivi. O nai paʻu paʻu paʻu e tupu pe a afaina i se fao ua faʻaleagaina, i tulaga faʻaletonu le mafaufau e taʻitaʻia ai tulaga nei:

  • Faʻalavelave o le moega fao.
  • Faʻamafanafanaina o le tino i autafa o le fao.
  • Faʻatonuga o se maʻi o le peptic.
  • Auai i le osteomyelitis.
  • Faʻaalia faʻaalia o faʻaleagaga faʻaleaga.

Faʻasolosolo i le neuropathy o le vae o le maʻisuka, na o fao e masani ona afaina, ma faʻamaʻi vae ma fao.

E iai foi se faailoga iloga o le tino o le mumu, o le vevela o le paʻu i le va o tamatamailima, ae o le tamatamailima ma le lima tamatamailima o le nofoaga taatele lea mo le atinaʻeina o le dermatitis.

Nail Fungus Treatment for Diabetes

Mo togafitiga i le lotoifale, faʻaaogaina o suauʻu, kulimi, vaifofo ma sprays. Lamisil, Mikospor, Clotrimazole ma Ecodax ua faatonuina. Mo le togafitiga o le mycoses, e faʻaaogaina ai se vaifofo poʻo se vailaʻau. Le faʻaaogaina o faʻamau fao, varnish Loceril poʻo Dafnegin, ua faʻaaogaina le Batrafen.

Afai o le faaleagaina o fao o loʻo i ai faʻatasi ma faʻafitauli, ona faʻatulagaina lea o sauniuniga a le antifungal o se faʻaoga lelei. E mafai ona latou taofia le tuputupu ae o le siva ona o le gaioiga i le gaosia o se mea (ergosterol), lea e faʻaleleia ai le tuputupu ae o sela o nei meaola ninii.

Pe a faatonuina togafitiga ma fualaau faasaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, o lona fusi o gaioiga ma le fetaui lelei ma vailaʻau o le suka, faapea foi ma aafiaga i luga o le ate ma fatuga, ua amanaia.

O vaega autu o vailaʻau mo le togafitiga o loʻucosis i le maʻisuka:

  1. Terbinafine: Lamisil, Terbinox, Thermicon. O le maualuga o le gaioioiga e faʻaalia e faatatau i le dermatitis, e iai se faʻamatalaga e tetee i le inflammatory.
  2. Itraconazole: Orungal, Irunin. O vailaʻau faʻatasi ma le togafitiga o antidiabetic, aua le faʻaleagaina le tino o le fatu, galue i luga o dermatophytes, candida, magi mea malie. Faʻamalie lelei i fao.
  3. Fluconazole: Diflucan, Mikomax, Flucostat. Pe a faʻamatalaina i le sulfonylureas, o le aʻafiaga o le hypoglycemia e faateleina.

I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, e tatau ona faʻamautinoa le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le maualuga o fua faʻatatau taʻitasi. Afai e le faʻamavaeina le glycemia i le maʻisuka ituaiga 2 ma le vailaʻau faʻasolosolo ma le maʻi o loʻo iai ni faailoilo o le mycosis, ona faʻaalia lea o le fesuiaiga i le togafitiga o le insulin.

Puipuiga o le faaleagaina o vae i le maʻisuka

Ina ia puipuia le ogaoga o aʻafiaga o manuaga ma le faʻaleagaina o le tino, o le asiasiga maeʻa i aso uma o vae e talafeagai. O lenei mea e sili ona taua ma faʻamaoniga o faʻafitauli pipisi i pito i lalo ma le umi o le maʻisuka.

I le maualuga o le lamatiaga mo le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi e matutua ma faʻapitoa maʻi, peʻa mavae faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o vailaau faʻamaʻi, faapea foi ma maualuga maualuga o le suka.

I ia ituaiga o gasegase, e oo lava i le mumu ma le tiga e le tatau ona le amanaiaina. O feutagaʻiga faʻapitoa ma se neurologist ma le dermatologist e manaʻomia. E le gata i lea, o le hemoglobin glycated ma le lipid metabolism ua fuafuaina ia le itiiti ifo i le tasi i le tolu masina, ma afai e faailoa mai, o loʻo faia se suʻesuʻega faʻapitoa faʻamaʻi.

Ina ia puipuia le faaleagaina o le paʻu ma fao, e tatau ona e mulimuli i nei fautuaga:

  • E le mafai ona e savali solo, e oo lava ile fale.
  • O seevae e tatau ona lapisi, ae le o le faʻaosoina o le mamafa poʻo le solo.
  • Aʻo leʻi faʻaauau, e tatau ona e asiasia seevae e puipuia ai le maamaa, faʻaleagaina ai le siʻosiʻomaga, faʻanoanoa poʻo le taula.
  • Lagaina i aso uma ma le faʻamamaina o le paʻu o vae.
  • Aua le faʻaaogaina seevae o isi tagata.
  • Ina ia faia se siakiga, e tatau ona e faʻaaogaina na o meafaifaʻaili, mea faʻapitoa meafaigaluega.

E taua foi le faʻaaogaina o seevae e faia mai mea masani, suiga totini, totini i aso uma, pe a uma le asiasiga i le fale taʻalo, vaitaele poʻo le taele, ia mautinoa ia togafitia ou vae i se vailaau faʻamalolo poʻo se kulimi. E mafai foi ona e faʻaaogaina le suāuʻu laau o loʻo faaopoopo i le kulimi taimi masani.

A maeʻa le togafitiga o le anufe ma le maʻisuka e oʻo i se iʻuga, e tatau ona togafitia seevae ma formalin e puipuia ai le toe faʻamaʻi. O le faia o lenei mea, e lubricili i totonu ma se paʻu o le cotton ma tuʻu ai i totonu o se pusa paʻu palasitika mo se aso. Stockings ma totini pe a uma le fufuluina o le vela.

I totonu o le vitio i lenei tusiga, o le autu o le fasipolo fao i le maʻisuka o loʻo faaauau pea.

Fomaʻi mo le maʻisuka

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi faʻalavelave lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le tele o pathologies o tino i totonu ma totoga o tagata. O le maʻisuka e masani lava o le mafuaʻaga o le faaletonu o le vaai, faʻamaʻi o toto toto, fatu, ma e taʻitaʻia ai foi suiga e le mafai ona suia i totonu o le tino ma le totonugalemu o faʻaoga.

  • Aisea e afaina ai ou tamatamai lima i le maʻisuka i luga o oʻu vae?
  • Metotia mo le togafitia o le limatusi lima
  • Aisea e pogisa ai fao ma tamatamailima tagata maʻisuka?
  • Le faʻafitauli o fao fao
  • Toe galanrene i le maʻisuka
  • E mafai ona faʻamalolo le galanrene?

O le mea lea, o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi e masani lava ona i ai se "tuufaatasiga" o faʻamaʻi pipisi e tutupu lata mai lava. O le tele o tagata gasegase e iai ni faafitauli ogaoga, aemaise lava, o tamatamailima e mafatia i le maʻisuka: o le a faʻaitiitia lo latou lagona, ma latou malulu i le paʻi.

Aisea e afaina ai ou tamatamai lima i le maʻisuka i luga o oʻu vae?

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le toto ma le faʻaaloalo o le vaevaega o vae e faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i le paʻu o tamatamailima. O ia ituaiga faʻamaoniga e mafai ona faʻamatalaina e le maualuga maualuga o le toto toto, lea ei ai le faʻaleagaga i luga o vaʻa toto ma afaina ai le hemostasis.

O se taunuuga o lenei mea, o le microcirculation o le toto e faʻaleagaina i vae, lea e oʻo atu ai i se faʻavevesi i le faiga o le metabolic i totonu o masini. O le mafuaaga lena e paʻu ai tamatamailima i le maʻisuka, ma masani ai vae. E le gata i lea, o le toto vaivai o le toto e mafua ai le maʻisuka e faʻamalo o latou vae, e oʻo lava i le taumafanafana.

Le lava o meaʻai e mafua ai le mea moni o le pito i lalo o le pito i lalo o le nerve filo e faasolosolo malie ona mate, o le mafuaʻaga lea e le mafai ai e le faiʻai ona masani ona maua ni aʻafiaga o le nerve. I le aluga o taimi, o le a le afaina pe o le le atoatoa foi o le lagona o vae, ma e matua faateleina ai le lamatiaga o le manua. O le mea lea, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia se tausiga faapitoa mo o latou vae.

Metotia mo le togafitia o le limatusi lima

Togafitiga o le numera o tamatamaʻilima ma le maʻisuka e mafai ona aoga i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga. I le taimi, o le gauai atu i mea e faʻalavelave ai, o le a faʻatuputeleina le avanoa e laveaʻiina ai aʻafi.

I ia tulaga, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le suka i totonu o le toto, talu ai ona o lona faʻaitiitia o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia le masaniga o le tino o le tino ma le gaioiga o aʻafiaga namu.

O le taotoga masani e le manaʻomia. E tatau ona aveese mea leaga ma toxins mai le tino. E taua tele le mulimuli i se meaʻai ma faʻamalosi.

I le maʻisuka, o le faʻaogaina o tamatamai vae e togafitia i togafitiga i aso taitasi, bath baths, faʻapea foi ma le faia o se seti faapitoa o faʻamalositino. I le tulaga o le fulafula o vae, e mafai e le fomai ona fautuaina se masini faamalositino. E le gata i lea, o le togafitiga o tamatamai vae i le maʻisuka o le:

  • tagofia o fualaau oona lea e aofia ai vitamini B,
  • faʻamaʻi
  • ave togafitiga e faʻamalolo ai le faoa faamalosi,
  • faia faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o le galuega e faʻaosofia ai aʻafiaga namu.

Aisea e pogisa ai fao ma tamatamailima tagata maʻisuka?

O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o faʻafitauli eseese lea e mafua ai le faʻavaleaina o pepa fao ma tamatamai vae i le maʻisuka (photo) o se maʻi faʻaleaga. Ua matua faateleina le toto suka, o lona maualuga o suiga uma lava.

I lenei tulaga, o le maʻisuka e faigofie lava i siama pipisi, lea i le tele o tulaga e aafia ai tamatamaivae. O le mea e mafua ai le sogi i lenei tulaga o le trichophyton. Faatasi ai ma le faapogisaina o le fagu plao, o le maʻisuka ei ai se mumu lanumumu io latou tamatamailima ma ni tamai lanu malamalama.

E le mafai ona le amanaiaina ia ituaiga o tiga, aua a aunoa ma le togafitiga, o le a vave ona pogisa le vailaau, o lona uiga o le siama o le a auai.

I lalo o le aafiaga o le maʻisuka o loʻo i ai se suiga i le fausaga o fao: latou te matua vaivai ma pala. E le gata i lea, o le atinaʻeina o vailaau vevela faʻateleina poʻo le faʻaleagaina o le gasegase vascular. O nei maʻi uma e ono aʻafia ai le tulaga o tamatamailima ma fao.

E masani lava, o nei tulaga uma i le maʻisuka e le o faʻatasi ma tiga poʻo isi faʻaʻailoga. Ae ui i lea, a aunoa ma togafitiga talafeagai i le maʻisuka, o le soifua manuia lautele e faasolosolo malie lava ona afaina: vaivai e aliali mai, lea i nisi tulaga e o mai faatasi ma le leai o se malamalama. O lenei faailoga e faʻaalia ai le pipiiina o se faʻamaʻi poʻo le atinaʻeina o faʻamaʻi sili atu ona ogaoga.

Le faʻafitauli o fao fao

O le maʻi suka i luga o se tamailima po o se toevae e masani ona o mai faatasi ma fao fao i totonu o masini mumu. O lenei togafitiga e faʻamatalaina e ala i le vaivai o le maso, lea e oʻo atu ai i le le lelei o le toto i vae. Tulaga le saʻo ma le le mautonu o tamatamailima aʻo savali e faaoso le ulu o le pito o le fao i totonu o le paʻu, lea e tau atu i le mumu ma le fula.

A mavae sina taimi, ona o se tui tui, e mafai ona amata le suppuration, lea e atiina ae ai i se siama o masini mumu o tamailima. O lenei tulaga e lamatia ai le tagata maʻi i ni faafitauli ogaoga: aveeseina o le fao pe o le tamatamai lima atoa ma le foliga o se vae o le maʻisuka.

O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona gauai faapitoa i tausiga o fao: tipiina ma le faaeteete, tuu tulimanu, faʻapipiʻi i latou e faʻaaoga ai se faila faʻapitoa faapitoa, ma faia foi ni mea e fai i vaiaso taʻitasi.

Ina ia puipuia le mamafa o fao, e tatau ona faʻatau mai seevae faʻalelei, e sili mai i mea masani ma faʻamautu tele. E tatau i tamaitai ona aloese mai le ofuina o seevae masani poʻo seevae e i ai se tamaʻi vaʻavae ma le maualuga.

Afai o ou tamatamai vae e maʻi i le maʻisuka, e le tatau ona e tolopoina se asiasiga i le fomaʻi - taimi e faʻaumatia ai le mafuaʻaga o le tiga o le a laveaʻiina oe mai faafitauli ogaoga.

Toe galanrene i le maʻisuka

O aʻafiaga ogaoga o le maʻisuka e mafai ona mafua mai i le mago ma susu susu. O le atinaʻeina o le muamua e fai si tuai - o le faagasologa e tele masina ma e oʻo lava i tausaga. I le taimi muamua, e lagona e le tagata maʻi le malulu i tamatamailima. O le tiga ma le susunuina ua faaopoopoina i lenei lagona. I le aluga o taimi, o vaega ua afaina e leai so latou lagona.

O le localization o le gangrene matutu e masani lava ona matauina i luga o tamatamailima o pito pito i lalo: o le taulaʻi o le mafaufau, ua faʻaalia i paʻu paʻu. I nisi tulaga, e mafai ona fai se lanu piniki pe lanu moana.

E matua matutu le paʻu, o le paʻu e lauiloa. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi, mummification o gaʻo ua afaina ma latou teenaina. I le gangrenia māgo, e masani lava e leai se lamatiaga i le ola, ae i le tele o tulaga, o le tosoina o le toe i le maʻi suka o loʻo faia i ia tulaga. O le mea lea, o le aʻafiaga o faʻafitauli faigata e faʻaititia.

O le atinaʻeina o gangrene susu e vave ona tupu.E faigofie lava ona iloa e le lanu uliuli po o le lanu uliuli o le tamatamailima ua afaina, o le manogi manogi, o le faʻaputuina o paʻu i le eria ma tino ua mate.

E le gata i lea, o togafitiga o loʻo faʻaalia i le leukocytosis neutrophilic ma le faateleina o le ESR. O le paʻu, ponaivi, maso, tino soʻo, ma tendon e aʻafia. I lenei tulaga, o le maʻisuka ei ai le maualuga o le vevela, ma o le tulaga lautele e manaʻomia ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi. I tulaga faapena, o le olaga o se tagata e lamatia.

E mafai ona faʻamalolo le galanrene?

O togafitiga faʻapipiʻi mo le garyrene susu o le faʻailoa lea o le tino maliu i luga ae o le nofoaga o necrosis. Ua faia lenei mea ina ia avea le gangrene e mafua mai i le maʻisuka i luga o le tamatamailima e le taitai atu ai i le manaʻoga e vavae ese le vae atoa. I le faʻaopoopoga i togafitiga faʻapitoa, e taua le faʻatinoina o ni fuataga e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le inupia. I lenei itu:

  • ua faʻamautuina se vailaʻau faʻasaʻo lautele,
  • totoina o le toto,
  • faatonuina le togafitiga faamama.

E taua le manatua e sili atu ona faigofie le mulimuli i faʻasologa o le fomaʻi pe a togafitia se tamailima mo le maʻisuka, nai lo le faʻaitiitia o le ogaoga o taunuuga o le maʻi - gangrene. Mo le puipuia o lona atinaʻe, e tatau ona mataʻituina pea le toto toto, mulimuli i se meaai faʻapitoa, faʻaaoga pea fualaau faasaina i le suka maualuga, pe afai e manaʻomia, insulin. Soo se mea, e tusa lava pe itiiti le faaleagaina o le paʻu e tatau ona togafitia i se taimi talafeagai.

O le faʻatagaina e tatau ona avea ma suʻesuʻega i aso uma o le paʻu o vae ma tamatamailima. O lenei mea e mafai ai ona maua le taimi e iloa ai sana, fagu fasi fagu poʻo isi mea faʻaleagaina, e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia. O le avanoa vave i se fomaʻi ma togafitiga talafeagai o le a fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka mai le tele o faafitauli, ma e masani ona laveaiina se ola.

O le a le mea e fai pe afai o le vae e liu. O le maʻisuka i luga o fao o loʻo i ai ni pogisa: aisea e faʻafiafia ai tamatamai vae

Talofa O loʻu tama e 63 ona tausaga, o lona maʻisuka ituaiga 1. E lei leva ona ulufale mai o ia i se falemai ma le vevela o le 38-39. Na liliu le lima matua i luga o le vae. Na ia faia ni mea na fai, na fai mai le fomai e lelei mo ia. Ou te fia iloa pe mafai ona vavae se limatusi, ae le o le vae atoa? Ma e mafai e lenei galanrene ona atiina ae atili, pe faʻapefea ona puipuia?

I le avea ai o se tulafono, o le gangrene o pito i lalo o loʻo maua i le maʻisuka e faʻaalia ai le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o lenei maʻi o le toto toto. O le faʻafeiloaʻiina o le okesene ma meaʻai ile tino, ua faʻaitiitia, lea e oʻo atu ai i le necrosis. I lenei tulaga, e na o le fomai tipitipi e mafai ona fuafua le maualuga o le toesea e faʻavae i luga o latou faʻamatalaga na mauaina i le taimi o le suʻega o le maʻi. Ina ia puipuia lenei maʻi, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka ma le cholesterol i totonu o le toto.

Talofa! O loʻu tama e 63 ona tausaga, o lona maʻisuka ituaiga 1. E lei leva ona ulufale mai o ia i se falemai ma le vevela o le 38-39, na paʻu le lima matua i luga o le pito i lalo (o le pulusal process went, gangrene). Taʻu mai, faamolemole, pe mafai ona laveaʻi se limatusi? E mafai ona taofia le tipiina o vae? Masalo i se mea o loʻo i ai falemai lelei e faʻamama ai toto toto ma toe faʻafoʻi toto toto?

I lenei tulaga (gangrene o vae o le maʻisuka), e le mafai ona toe faʻaleleia le faʻaogaina o vae. O tino maliu e le toe faʻaleleia, talu ai ona o mea e le mafai ona faʻafefeteina na tutupu i totonu.

Talofa. O loʻu tama e 54 ona tausaga, e iai lona maʻisuka ituaiga 2. I le taimi nei, e ono tausaga talu ai, na ia afaina ai i luga o lona tootoo lapoa e le o toe malolo mo se taimi umi, ona o sina tamatamai lima, ae o lona tamatamailima ua fulafula ma ua toe faapaleina 09.08.11 sa tuu o ia i le taoto o le ponaivi ma le tiga. aso toe tolopoina. Taʻu mai ia te aʻu faʻamolemole, o le a le mea o loʻo faatalitali mo i tatou i le isi?

O le malosi o le faagasologa o le a faʻalagolago i le maʻisuka totogi (i le maualuga o le suka ma le cholesterol i totonu o le toto).I le tulaga e le tumau le maualuga o le suka i le tulaga masani, o le suka o le a faʻaauau pea ona aʻafia le puipui lapoa o microves, lea o le a taʻitaʻia ai le alualu i luma o le tino o le tino o le pito i lalo, ma e tatau ai ona vavae ese vaega na aʻafia. I le tulaga lautele, o suiga i puipui lapopoa e tutupu i le tino atoa - e le gata i pito i lalo, lea e mafai ona oo atu ai i le angina pectoris, faʻalavelaveina o le gaioiga o gaioiga o le tino, gasegase lautele, ma le encephalopathy.

e i ai ni mataupu o le faʻamaloloina atoa o faʻamaʻi pe a uma ona toso le lima matua i le maʻisuka? sili ona leaga ua tatou iloa

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia i le faʻaleagaina o toto toto mai le tele ma le itiiti. O faʻaaliga o macro- ma microangiopathy e fesoʻotaʻi ma le maualuga o le kulūkose i le toto, latou te alualu i luma ao tuputupu ae le maʻisuka.

O le taofiofia o le toto e mafai ona vaaia i luga o pito i lalo e ala i suiga i faʻailoga fao. I le maʻisuka, o fao e mafai ona suia foliga, lanu. O le faʻaitiitia o le toto e faʻalavelave tele i le tele o tulimanu o le tino i autafa o le fao, e tele lava ina fesoʻotaʻi faʻamaʻi pipisi.

O le afaina o masini mumu o tamatamailima e maua i le maʻisuka e tau atu ai i le fausiaina o le tuleia i luga o le fao, ma i le tulaga o le toto vaivai ma le suavai mama, faaitiitia le innervation, o ia liona e faigata ona faasalalauina i le vae po o le lima.

E uiga i fao ma le maʻisuka

O le faʻaopoopoga o le kulūkose i totonu o le toto e faʻaleagaina ai aʻafiaga o le namu ma, e sili atu ona seasea, o vaa na toe faʻaleleia. I pito i lalo, o nei gaioiga e sili atu ona vave tupu nai lo isi vaega o le tino o le tagata. E mafua lenei mea i le mea moni o vae e mamao ese mai le fatugalemu o le tino, o lona uiga o le toto e tatau ona faia i se auala umi i totonu o vaʻa seia oʻo i le va.

E le gata i lea, o nei laʻau o loʻo i ai se avega ogaoga i le taimi o le savali, lea e puipuia ai le faʻamaloina o manua ma vaʻa, e mafai ona faaleleia o latou tulaga. Ae ui i lea, o le mea pito i sili ona taua, oi latou uma i le vaega o vae e le mafai ona vaʻaia mo se taimi umi - o loʻo manino lea i le ata. E tupu lenei mea ona o le leaga o le namu gataʻaga atonu e faʻaolaina le tikeri tiga o le lagona, e aofia ai pe a oʻo i fao, o latou tulaga i le maʻisuka ma.

O se tagata na feagai ma le maʻisuka, i se isi itu, ese mai ona lava vae ma, e tusa ai, fao.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea:

  • lagona le lelei e le faatagaina ai i latou e lagona, lea ua faaleleia e auala,
  • faʻaleagaina o le gaioiga vaaia (sili atu nai lo le maʻisuka) e le faatagaina ai i latou e suʻesuʻe,
  • mamafa (masani mo le maʻisuka ituaiga 2) e le fesoasoani e aʻafia ai i latou.

Aisea ua pogisa ai fao?

O le mafuaʻaga lea e mafua ai ona afaina ai tagata na maua i le maʻi, e aofia ai le fao. O le le lelei o le tausiga oi latou i ia tulaga ma i se tulaga lautele e mafua ai ni faafitauli, lea o le a otootoina i lalo.

E uiga i le pogisa

O le mafuaʻaga e faʻapouliuligia ai fao ma avea ma mea tiga i le maʻisuka e faigofie: o le gasegase ole tino poʻo le hematoma. O lenei mea matautia ua "fesoasoani" i le maualuga o le le mautonu o vaa, faapea foi ma le mamafa ma le mamafa o le mamafa o le paʻu o le tamatamailima mai le itu o le apa fao.

O lenei mea matautia e le gata o le leaga mai se mea matagofie, e matautia ona e mafai ona avea ma se faʻalavelave mo maʻi o le maʻisuka vae. E le gata i lea, o lagona tiga o le a atiina ae e le mafai ona latou feagai ma i latou lava. O le mea lea, e manaʻomia le togafitiga faʻamalosi, lea e aofia ai le le atoatoa o le ofuina o seevae le lelei, toe faʻaleleia o le setete o toto, ma, i le manaʻo faanatinati, totoina o le toto mai lalo o le fao. O lenei faafitauli e manaʻomia ai le falemaʻi i na o aso mulimuli ane o le faʻavaeina. I le amataga, o togafitiga faʻapitoa e sili ona lelei.

E uiga i le toso tui

O fao, fatu, ma le maʻisuka o se faafitauli ogaoga, e pei ona vaaia i le ata. Faatasi ai ma se fao, o ona pito poʻo tulimanu e faʻafefiloi i totonu o masini mūmū o le vae. E le gata ina afaina ai, ae o le suppuration foi.E le gata i lea, e ono umi se taimi e alu ai.

I nisi o tulaga, o le suppuration e mafai ona liua i se ulutala o se vae.

Ina ia aloese mai lenei mea, na o le puipuia tatau e tatau ai.

A itiiti, e aofia ai:

  1. tumama o vae ma fao,
  2. tipiina lelei.

E uiga i le togafitiga o tootolo

E le gata i lea, o le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa poʻo le faasaʻoina o foliga o le paʻu fao lava ia e talia. E ono foliga mai o le aveeseina o le ipu, atonu o le a mafai ai ona e faʻaumatia lenei faʻalavelave.

E uiga i siama afaina ma le mafiafia

E taʻua foi lenei mea o le mycosis ma maua ai lona faʻaaliga i se suiga i le paolo o le fao (solia o le tikeri o lona manino), o lona faʻamalosi ma, i mataupu sili ona ogaoga, faʻamafa. O se maʻi faʻaleagaina lea e tatau ona manatu o le mafuaaga sili ona masani o le fao e faʻamafa. Ae ui i lea, o isi foi e ono afaina: faaleagaina le fao i le taimi muamua, pa'ū i meaʻai, ma sili atu.

O le mea moni, o fesoʻotaʻiga ma suauu o loʻo maua i le tele o tagata, ae o le puipuia lelei o puipuiga puipuia e le faatagaina ai le faʻavaeina o se maʻi. O le faateleina o le puipuiga o le maʻisuka "e teena ai" lenei puipuiga, pe a uma ona amataina e le sigi le toe manuia manuia.

E mafai ona togafitia fao o loʻo aafia i le maʻisuka i lenei auala i le tele o auala. Aemaise lava, o le faʻaaogaina o sooupu faʻamalologa e le naʻo se nofoaga, ae faʻapea foi i le tulaga o laupepa. E lelei foi le fufuluina o seevae ma lavalava o le maʻisuka. Naʻo le tulaga lenei, o le faʻaumatia o le gaʻo o le a manuia 100%.

O a faʻalavelave matautia i fao?

Masalo o le tipi i fao ma pusa mo le maʻisuka o se tasi o faafitauli taatele. O loʻo faʻaalia i se natura masani, e le gata i lea, toetoe o taimi uma e le oʻo i le iuga. O le mea lea, e taua tele pe a vave ona tupu se oti:

  • faʻaaogaina i meafaigaluega faapitoa (i le ata),
  • ona faʻaaogaina lea o se fusi faʻamalosi poʻo se laei e ufiufi ai lenei eria.

Afai e le faia lenei mea, o lona uiga o le a le gata o le a faia se vae ole maʻi suka, ae o le suppuration foi o fao o le a matua tele. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona sili atu nai lo le ogaoga o taunuuga.

O le mea lea, o maʻisuka taʻitasi e manaʻomia ina ia mataituina ma le totoʻa o latou fao ina ia tausia ai le soifua maloloina. O le a avea lenei ma faʻamaoniga o se faigofie faigofie e faasaga i le faʻamaʻi atoa ma le 100% o le iuga.

O se suiga i le lanu o tamatamailima, o foliga vaaia o suiga i le paʻu o le vae, ma maʻi umi e le o faʻamalolo e tele lava ina faʻaalia ai togafitiga faʻapitoa. Ae ui i lea, e mafai e se tasi ona malamalama lelei i lenei faafitauli ona o le iloiloina o le atoaga o foliga. I le faaopoopo atu i faʻamaʻi vascular, faʻamalolo, faʻamaʻi pipisi e mafai ona oʻo atu ai i ia suiga.

O le lanu o le paʻu o tamatamailima ma vae e suia tele lava ma le faʻalavelave faʻalavelave o le gaʻo. O le paʻu o tamatamailima muamua e foliga foliga papa, ona liliu lea o le lanumoana. A maeʻa sina taimi, o le paʻu e maua ai le "maamora". A maeʻa ni nai aso, afai e le toe faʻaleleia le toto, o le gangrene o loʻo i totonu. Soʻo masusu e fai ma faʻamatalaga, o paʻu o loʻo tumu i le paʻu enaena e aliali i luga o le paʻu - o le vae e "le toe ola". E le mafai ona aumaia i se tulaga faapena, talu ai o loʻo matou talanoa e uiga i le leiloa o le au vaevaega, ae o le ola foi.

I le le masani ai o le le atoatoa o le tino ma le atinaʻeina o suʻesuʻega ogaoga, e muamua ona ave e tamatamailima se lanu ulaula-cyanotic. Afai e te le faia ni metotia e toe faʻafoʻi ai le toto, e aliali mai ile maʻi i luga o tamatamailima ma vae, tamatamaʻi lima, mago. Lemu lemu lemu atoa - o lona "mummification" ua i totonu. O lenei tulaga e taua o le gangrene matutu. O le taimi vave e toe faʻaleleia ai le tafe toto e puipuia ai le tupu tele o mea tutupu.

Ulutala ile vae ma le vae pito i lalo e mafai ona avea ma se mea e tupu mai i le vevesi pe tupu mai.Latou te atinaʻe i laasaga mulimuli o le atinaʻeina o le le atoatoa ma le le atoatoa. Ole suʻesuʻeina ma le togafitiga ole maʻi ole gaʻo i le tele o tulaga e mafua ai ona tapunia.

O le faʻalavelave ogaoga o faʻamaʻi pipisi o le gangrene. E atiina ae i le atherosclerosis, maʻi o le maʻisuka, thromboangiitis. E ono tupu i le le atoatoa o le vevela.

I le gangrene maroke, o le mummification o vae poʻo le vae maualalo e tupu i se faʻamaoniga manino. O mataupu e faamatalaina pe a gau se vae e pei o se lala vevela. O le eseesega sili lea ona lelei o le gangrenia - O le initanism lava ia e faʻamaonia ai le vaega ua oti ma le oona i mea leaga e le tupu. Ae ui i lea, o le gangrene o le "susu" e masani ona atiina ae. A oʻo i se faʻamaʻi pipisi i totonu o masini, e pala le pala ma pala. Mo le gangrene susu, o se manogi manogi manogi o se uiga lelei. O le faagasologa e vave ona salalau atu ma e le maua e le tino le taimi e faʻaaogaina ai. Afai e le toʻesea le vae i le taimi, ona ono maliu ai lea.

O tagata maʻi maua i le maʻisuka latou te iloa mai mea na oʻo ia te oe lava o lenei faʻamaʻi faʻalavelave faʻaleagaina le gaioiga masani o le tino atoa ma o le mafuaʻaga o le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi. O se tasi o aʻafiaga lautele ma le sili ona le lelei o le maʻisuka o le faʻaleagaina lea o fao pepa i luga o tamatamai vae. Ma afai i isi tagata o ia ituaiga faʻamaʻi pipili e mafai ona le manaia ma tiga, ona mafai ai lea i tagata mamaʻi o lenei vaega e aʻafia i se togitogi poʻo se tootoo tui e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia.

Pogisa po o togitogi i luga o fao

O lanu uliuli i luga o le fao e le masani. E mafai ona avea ma faʻailoga o le fao se manua manu, faʻamaʻi, poʻo le soifua maloloina lautele. A le o lea, o nei laupega e manatu o se mea e sili ona manaia ae le o se faafitauli faafomaʻi.

Mo le tele o tagata, latou te le mautonu ma faamaasiasi.

O le faʻasusu o se mafuaaga taatele o stains i fao. Faʻasalaga e mafua ai le aoina o le toto i totonu o le tino i lalo ifo o le fao fagu. Mai se vaaiga faafomaʻi, ua taʻua lea mea o se hematoma e le maualalo. O se faailoga taatele o lenei tulaga o se suʻesuʻeina o le fao plao.

Manua i tootoo e mafai ona mafua ai le tiga ma le le faʻavaivai. E mafai ona maua pe a tamoe pe savali, faʻapea foʻi ma le ofuina o seevae mausali. I lenei tulaga, o le pogisa e mafua mai i le faaleagaina o capillaries i lalo o le fao.

E tatau ona e vavae ou fao ma fai ni seevae lelei e puipuia ai na manua. I lenei tulaga, o faʻamaʻi ma se faʻamalosi malulu faigofie e mafai ona fesoasoani e faʻasaʻo le tiga le tumau.

Faatasi ai ma se faʻalavelave matuia, e ono leiloloa se fao, ae ui i lea, e le tatau ona pogisa pe a tupu se mea fou.

O le a le mea e tupu i fao ma le maʻisuka?

O suiga i le tino o le galuega i le maʻisuka e aʻafia ai le tulaga o tootolo. Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o toto ma faʻamamaga. Talu ai ona o lenei mea, o le faʻaleagaina o gaioiga i vae pito i lalo e sili atu le vave nai lo isi vaega o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o vaega pito i luga).

O fao mo le maʻisuka ma a latou ata e tatau ona vaʻaia faapitoa, aua:

  1. vaevaega o loʻo aveeseina mai le ogatotonu o le tino (pūga tutotonu),
  2. toto e tatau ona malaga i se auala uumi i totonu o vaa seia oo i le pito i lalo,
  3. o vae pito i lalo o loʻo i ai se mamafa matuia ao savali. Faʻasalaga ma manua e malolo malie, e tau atu ai i faʻafitauli.

E aʻafia ai foi i suiga faʻaleagaina i tootolo i maʻi o le maʻisuka lea e faʻalavelave ai le tulaga masani o le lagona. O se taunuuga o lenei mea, o le maʻisuka e masani lava e le lagona ai vae vaivai, ma e oʻo lava i le itiiti ifo o le tiga. Ua sili atu le mamafa o galuega vaaia, lea e le sao i le taimi e iloagofie ai suiga i fao.O isi kilokalama e faʻateleina ai le tino o le tino ma le metabolism e tatau ona avea o se isi mea e manaʻomia muamua.

O mafuaʻaga autu o le faʻapogisaina o fao ma tamatamailima

O mafuaʻaga patino o le faʻavasegaina o tootoo i le maʻisuka e mafai ona valaʻau pe a maeʻa se suʻega faʻamaʻi.

O maʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi e masani ona tupu i le maʻisuka, e mafai ona oʻo atu i se suiga i papatusi fao. Leai se mea e le masani ai e tatau ona mafaufau i ai o le maʻi o le ate, o le gasegase ma le leaga tele o masini.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

I le maʻisuka, o ona tamatamai vae e paʻu i le afaina, i lalo o le aafiaga o le vaisu o le nicotine, o se tui tui. E le tatau ona galo ia i tatou e uiga i le melanonychia (fungal pathology), le mama ma le tigaina o neoplasms, faapea foi ma le faaletonu o le autoimmune. Tuuina atu se sili atu nai lo le tele o lisi o mea moni, e fautuaina oe e aoao atili e uiga i faʻauiga faʻatasi.

Faailoga o togafitiga

Afai o le a toe pogisa pe paʻu i le maʻisuka, e masani ona o faatasi ma faʻamatalaga patino. O loʻo matou talanoa e uiga i faʻamaoniga e pei o le:

  • sosolo filemu o le fagu fagu ma se suiga i lona lanu,
  • le faʻavaeina o le suamalie i le avanoa avanoa,
  • mumu i le eria e sosoo ma le fao.

I se faaopoopoga, e mafai ona fesoʻotaʻi se lima matua paʻu ma faʻamatalaga faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, tiga o le manava e faʻaalia ai faafitauli i le gaʻoina o le ate. O maʻi suka e mafai ona faʻaleagaina ai le tiga, ae o uiga ia o le iʻuga o le atinaʻeina o le tulaga. O togafitiga e fautuaina ina ia vave amata i le vave e mafai ai ina ia faʻateʻa ai le atinaʻeina o faʻalavelave ma aʻafiaga ogaoga.

Faʻamamaina togafitiga i fao ma tamatamailima

Ina ia faatelevaveina le faagasologa o le faamalologa ma faʻaitiitia le faʻaitiitia o le tulaga, e fautuaina e faʻaaoga igoa faʻapitoa mo togafitiga faʻapitoa. I uluai faailoga o se siama siama, o togafitiga mo le maʻisuka e tatau ona aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau. I se isi faʻasesega, e tatau ona talanoa ma le endocrinologist poo le a le ituaiga fesoasoani e tatau ai ma po o le a le lisi o tupe e tatau ona faʻaaogaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le fao i luga o lima po o vae e paʻu i lalo o le malosi o se maʻi pipisi, o le tele o vailaʻau e faʻatagaina e faʻaaoga mo le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, Loceryl poʻo Batrafen (mea e sili ona aoga i le amataga o le setete). Nogtimycin ma Nogtevin e mafai ona faʻaaogaina, lea e mafai ai ona e faʻavavevave ma le faʻatauvalea le faʻailoga o le fagu. E le gata i lea, o se igoa lauiloa e pei o Ketoconazole, Exoderil, Nizoral ma isi e mafai ona faʻaaogaina e le maʻisuka.

E tatau ona filifilia uma vailaʻau e amanaʻia ai nisi o manaʻoga:

  • leai se fegalegaleaiga e le manaomia i le va o sui antidiabetic ma antifilt,
  • le lava o le hypoglycemia (aemaise lava le mafai ona i ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suka o le toto)
  • le leai o aʻafiaga o le itu, aua e ono afaina tele ai le soifua maloloina o le maʻisuka.

E mafai ona faʻaaogā togafitiga faʻataʻitaʻi?

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaga e mafai ona faatagaina i le noatia ma le fai fuafua i tuutuuga nei: muamua faʻamaopoopoina ma le endocrinologist ma le faʻatinoga atoatoa o le aʻoaʻoga toe faaleleia.

O lona uiga, o ia tupe e tatau ona na o se faʻaopoopoga i togafitiga autu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a tupu se faʻafitauli ona o se manuʻa, o le faʻaaogaina o se vaifofo eletise o se togafitiga lelei. E faamaluluina le fagu fagu ma faalauiloaina le faamaloloina o fausaga o le tino.

I le tulaga pe a faʻavevesi le fao i fao poʻo vae e faʻavevesi ona o se maʻi faʻaleagaina, o le mulumuluga o le vailaau oona o le a avea ma vailaau lelei. E fautuaina e ave i totonu ole 15 minute.O se fofo mo le togafitiga e saunia mai le tolu lita o le vai mafanafana ma le 200 ml o le laulau vailaʻau. O ia taele e le tatau ona sili atu nai lo le tolu taimi ile vaiaso e tasi.

Vaega o le tausiga o lima

Ina ia faʻaesea foliga o le faafitauli ua tuʻuina atu, o le ae manaomia le mulimuli i ni nai tulafono faigofie. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • aloese mai seevae manoa pe le lelei. E sili ona lelei le filifilia o faʻataʻitaʻiga e sili atu i le afa poʻo le tele (aemaise lava mo le edema ona o maʻi fatu cardiovascular poʻo maʻi fatuga),
  • o le vave mafai ona iloa ma togafitiga o mea afaina o le paʻu ma fao i lalo o le vaavaaiga a se tagata tomai faapitoa,
  • lapataiga i le faagasologa o le faia o manicure ma pedicure e taofia ai le faaleagaina o vaʻa o pito i luga ma pito i lalo.

Mo faamoemoega puipuia, e fautuaina e faʻaaoga faʻaoloa puipui faʻapitoa. Aemaise lava, e taua i le faʻatinoina o ia galuega i le fale lea e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o vailaau kemini. O lenei mea o le a puipuia ai le paʻu ma fao fasi pepa mai mea leaga ma mea uliuli. E tutusa lava le tāua o le mataʻituina o le tulaga o le physiological, e faʻalavelave ai i le gaioiga o le tino. E tutusa foi le taua i le tausia o se olaga ola maloloina: gaoioiga faaletino, tuu le ulaula ma inu ava malosi.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

Fungal maʻi

Faʻaleagaga faʻaleagaina o se tasi lea o mafuaʻaga o le faʻailoaina o fao poʻo stains. E masani lava ona tupu le galo pe a malepe le fao. O le auala aupito sili ona lelei e faʻaumatia ai o le faia lea o se auala o fualaau faʻatau.

E mafai ona tupu faʻamaʻi faʻamaʻi e pei ona taua i lalo:

  • Nofoaga uliuli i fao e amata ona liu samasama
  • Lanu palapala e iloagofie i lalo o le fao luga
  • Fao fao
  • O le fagu paʻu e amata ona malepe.
  • Le manogi leaga
  • O le pito o le fao e pala
  • Le tuputupu ae le lelei
  • Vavaeese mai le moega fao.

Togafitiga:

  • Faʻaaoga varnish faʻapitoa (faʻatau atu i falemaʻi) e faʻaumatia ai siama
  • Faʻaitiitia le faʻavaivai i le nofoaga ua afaina
  • Totoina ese o le tui na afaina.

Faʻafitauli pipisi

Ole faʻamaʻi pipisi e ono mafua ai ni lanu uliuli. I nisi tagata, e tau atu i le lanu lanumeamata o le fagu fagu. Pseudomonas aeruginosa (Pseudomonas) o se siama lea e maua ai e le fao se kiona lanumeamata-uliuli. O se siama siama e taatele i fao fao.

Ina ia togafitia i le fale, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi poo le faia o le baths i se vaifofo e pei o le vineta. Afai o le mafuaaga o le suiga o le la o se siama siama, e tatau ona e:

  • Aloese mai le savali i ni seevae matala.
  • Aua e te savali i luga o le mutia po o le palapala ile seevae
  • E faʻamama fao mai palapala
  • Aloese mai le tufatufaina o seevae po o totini.

O le fao o le tamoe ("toe o le tamoe")

O le masani lea o manuʻa masani na matauina i tagata taʻaalo. E taua foi o le hematoma e le maualalo ma e mafua mai i le faaputuputuina o le toto i lalo o le fao. E le o se maʻi ogaoga, ae mafai ona matua tiga.

O le hematoma e mafua mai i le faʻavaivai i lalo poʻo le vavae ese o le fagu plao mai le moega. O lenei faʻalavelave faifaipea e taʻitaʻia ai le tafe toto ma le toto ma e masani lava ona faʻaalia e se uila mumu-uliuli. I nisi o tagata, o le ipu e mafai foi ona sili atu le mafiafia ma sili atu le pala.

O le hematoma e le maualalo e togafitia e ala i le faʻaitiitia o le mamafa i le vaega ua afaina pe o le pupuʻu ma le alavai. O le isi togafitiga mo se tulaga sili atu ona ogaoga o le aveeseina lea o le fao atoa.

Faʻamau faʻamau

O se fao, e tusa ai ma le American College of Foot and Ankle Surgery, o se mafuaaga foi lea e faʻapogisa ai.

Jaundice o se fomaʻi e faamatalaina ai le samasama o le paʻu. Jaundice lava ia e le o se faʻamaʻi, ae o se faʻataʻitaʻiga o le tele o tulaga taua o le tino. E i ai se suiga lanu pe a tele le bilirubin i totonu o le tino - o se puaa lanu samasama na faia e ala i le malepe o lela mumu toto i le ate.

Faʻavave faʻaaliga

O le ofuina o seevae mo se taimi umi e faʻateleina ai le tuputupu ae o siama ma sigi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le vae o le tagata taʻavale e tupu pe a tutupu faʻatau. E mafai ona e afaina le anufe e ala i le tuusaʻo tuusaʻo ma se tagata na pisia pe faʻamaʻi foi i luga ole tino.

Afai o le mafuaaga o le lanu uliuli i fao o le vae o le tagata afeleti e mafua ona o le vevela, o isi faailoga e aofia ai mea nei:

  • Sulu malosi
  • Sini o lagona i le va o tamatamailima
  • O vailaʻau leaga ua tumu i le vai
  • Paʻu paʻu i luga o soʻo poʻo itu o vae
  • Faʻaiʻu fao mai le moega fao.

Addison's Disease

O loʻo taʻua foi o le le atoatoa o le tino poʻo le faʻamalolo, o le faʻamaʻi o Addison o se maʻi e le masani ai o le gland (e lua tamai lauola o loʻo i luga o le fatu).

O loʻo iai ni hormoni taua e lua - cortisol ma aldosterone. O le faʻamaʻi e mafai ona aʻafia ai tagata mai vaitausaga uma, ae sili atu ona taatele i tagata e 30 i le 50 tausaga. E tusa ai ma le auaunaga a le malo i Peretania, o le tulaga e sili atu ona tupu i tamaitai nai lo alii.

I atunuu atinaʻe, o le faʻamaʻi masani e fesoʻotaʻi ma le faʻafitauli o le autoimunune, faʻapea foi ma le gasegase.

E tusa ai ma se suʻesuʻega a le National Institute of Health o le United States, o le faʻasolosolo o le Addison e masani ona fesoʻotaʻi ma le dysphagia, vaivai, paʻu o mea mamafa, faʻasalaga, tiga o le manava, ma fao fao. O lenei tulaga e masani ona togafitiina ma le hyperpigmentation ona o ACTH melanogenesis.

Saili togafitiga faafomaʻi pe afai e te matauina se tasi o mea nei:

  • Pogisa o le paʻu
  • Paʻu le mamafa o le mamafa
  • Faʻafitauli tau gasegase
  • Faʻateleina le naunau mo meaai mama
  • Paʻa i sooga poʻo maso.

Psoriasis o se faʻamaʻi pipili e aafia ai le 2-3% o tagata. Faatasi ai ma psoriasis, e tele naua fulufulu paʻu e gaosia e fai ai ni lanu lanu, maʻi o le tino, ma vailaau tiga ua tumu i le vai.

Ole lipoti o le soifua maloloina e tusa ma le afa o tagata ei ai psoriasis ma pe tusa ma le 80 pasene o tagata e maua i le psoriatic arthritis le atinaʻeina o suiga o latou fao. I le taimi nei, e le mafai e fomai ona iloa le mafuaʻaga o lenei mea matautia.

I se tulaga e le masani ai, o fao naʻo le pau lea o le tino pe a oʻo mai faailoga o le maʻi. O nisi tagata e mafai foi ona atiaʻe se vevela vevela i isi vaega o le tino.

O le Psoriasis o loʻo faʻatasi ma faʻamaʻi nei:

  • E mafai ona taʻitaʻia i le mea moni e faʻapea, o le fagu paʻu o le a le maua ai sela ma le fusi ma mea e le faʻaleagaina o le a faia i luga o le fao
  • Matagaluega o le fao plafola
  • Faʻasologa ma fesuiaiga suiga
  • Neli lanu suiga.

Togafitiga o lenei tulaga e mafai ona faigata, aua e aafia ai le fao ao tuputupu ae. Togafitiga e aofia ai mea nei:

  • Phototherapy
  • Faʻamatalaga o le faʻaaogaina o taligalu
  • Aveesea o se fao ua faaleagaina
  • Steroid creams and ointments.

O lanu uliuli i lalo o le fao e mafai foi ona mafua mai i le kanesa o le paʻu. O le anufe o le minoi mumua o se ituaiga o kanesa lea e mafai ona mafua ai le faʻailogaina o fao. O le minoi mumua e amata ile matrix o le fao. O le tele o taimi, e aʻafia ai lima matua ma tamatamai vae. O lenei ituaiga o kanesa o le paʻu, e pei o isi melanomas, e fesootaʻi ma le faʻaalia i le susulu o le la. O lenei faʻamaʻi e manaʻomia ai togafitiga faʻamalosi, aua e mafai ona fetaui ma salalau i le tino atoa.

Lanu pouliuli i fao

Pogisa po o laina i luga o fao e mafai ona tupu i le afaina.O nai totoga laiti nei, lea e pei o se tulafono, pasi faasolosolo i lalo o fao. O lenei faafitauli e le patino i soʻo se tulaga faapitoa, ae e mafai ona fesootaʻi ma le tino lupus erythematosus, psoriasis o fao ma le antiphospholipid syndrome ("toto toto").

O faʻamaoniga o le endocarditis (mumū o le fatu) e mafai ona tupu malie pe faʻafuaseʻi. O nisi o nei mea e aʻafia ai le fiva, teu, ma le afu. Isi faailoga:

  • Se vaega laitiiti o le toto toto i lalo o fao
  • Sogi o vae
  • Paʻu leaga i luga o le paʻu o alofilima.

A oʻo i le afaina ai o loʻo aʻafia i le endocarditis o le mafuaʻaga lea o togitogisa po o laina o fao, e ono manaomia ni iniseti o vailaau faʻasaina. E tatau ona faʻamaonia le tulaga i se taimi vave lava ina ia mafai ai ona faʻaaogaina le filifiliga saʻo togafitiga.

E le gata i lea, o se suiga o le taufaʻailogaina i totonu o le fao i le tulaga o se laina e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le melanoma o le tino (tagai i le vaega muamua o le tusiga e uiga i le kanesa o le paʻu).

Vitamin B12 Faʻamaonia

E leai se vaivaiga o le Vitamin B12 poʻo le gasegase o le gaʻo siama e mafai ona mafua ai le tele o faʻaʻailoga. Latou te atiina ae malie, ae mafai ona faʻateteleina pe afai e le o togafitia le tulaga mo se taimi umi. I le lautele, o meaʻai talafeagai e taua tele mo le tausisia o tamatamai lima soifua maloloina ma tamatamai vae. Suiga i foliga o le fao atonu o le faailoga muamua lea o le vaivaiga B12 vaivai.

O faʻamaoniga autu o lenei tulaga atonu o le faʻavaivai, suʻesuʻe, poʻo laina. E tatau ona e vaai i lau fomaʻi i se taimi vave lava e mafai ai ona taofia soʻo se faʻafitauli.

Faʻatasi ma nisi faʻamaʻi pipisi (maʻi suka, siama o le gaʻo siama, gase cirrhosis, gaogao le tino, ma isi), o fao e papaʻe, ma o nisi e le o ni mea susulu atonu e foliga mai o ni mea pogisa.

Nofoaga uliuli i lalo o fao

O le hematoma pito i lalo o le mea sili lea ona mafua mai o le lanu uliuli i lalo o fao. E mafai foi ona maua i lalo o fao.

O manuaga o le fao e mafai ona sili ona tiga. E mafai foi ona taʻitaʻia le mea moni o le fagu paʻu o le a suia le lanu mai le lanumumu i le lanumoana ma oʻo ai ina paʻu i le taimi e faʻamalosia ai le toto.

O le hematoma ole palaga e taatele ma mafai ona mafua mai i soʻo se tasi o mea nei:

  • Faamoemoe ogaoga o le pau
  • Faʻamau lima
  • Tuleiina o le faitotoa.

Laititi uliuli po o togitogi i luga o fao

Le lanu ma foliga vaaia o le fao e mafai ona tele se tala e uiga i le tulaga lautele o le soifua maloloina. Afai e le mafai e se tagata ona fuafua le mafuaʻaga moni o fasi lanu uliuli i luga o fao, e tatau i le fomaʻi ona suʻe le tulaga ma faʻatuina le mafuaʻaga moni o le faafitauli.

O tamai lanu uliuli atonu o se faailoga o tulaga nei:

  • Melanocytic moles
  • Malino melanoma
  • Addison's disease.

Togafitiga metotia

O togafitiga faʻapitoa e faʻalagolago i le a le mafuaʻaga autu o le tulaga. O fao manulele e mafai ona tiga, ae faʻatasi ai ma togafiti faigofie faʻaletonu, e mafai ona faaitiitia le faʻalagona. E mafai ona e taumafai le mea lea e lafoai ai togi ma togi i fao:

  • A maeʻa le manua, faʻaaoga se faʻamaʻi malulu i le nofoaga ua afaina.
  • O fualaau faʻasamaʻi e le mafai ai ona aʻafia ai le tino e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le fulafula ma le afaina e mafua mai i le vevesi.
  • Ia mautinoa o le seevae e fetaui lelei le vae ina ia aloese mai le ita, lea e mafai ona oo atu ai i le fausiaina o pogisa po o le leaga o le tulaga oi ai nei.
  • I mataupu pe a mafua ai le faʻafitauli o se maʻi faʻaleagaina, e tatau ona faʻaaogaina sooupu faʻamalosi
  • E tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi pe afai o le enaena e faalautele i isi fao pe afai e leai ni suiga i le togafitiga o le faafitauli.

Fautuaga ma Fautuaga

Aloese mai le faʻaaogaina o poli mai fafo, faʻapea foʻi seleulu ma nifo, aua o le mea sili lea o le faʻamaʻi. E talafeagai le faʻaaogaina o meafaigāluega taʻitasi mo le gaosiga ma le faʻamalosi ao asiasi atu i faleoloa matagofie. Aloese mai le vavae ese o le tipi, aua o lenei mea e mafai ona afaina ai.

E tatau ona aloese mai le manaʻoga e suʻe ou fao ma ia taumafai pea e tausia ma mama. Mo se falesa maloloina, e te manaʻomia se mea taumafa lelei i vitamini ma protein. Vitamin B ma le calcium, lea e maua i fuamoa, aano o manu, fatuga atoa, ma susu, e aoga mo le tuputupu ae o fao malolosi.

I le i ai o fao sikulima, aua e te matamuli e feiloaʻi ma se fomaʻi. Afai e masani ona faʻaaoga lima ma fao i le galuega, e tatau ona ofuina totigilima lima e puipuia ai.

Faʻapogai pe aisea e toso mai ai i totonu o fafine le uila. Auala e togafitia ai fao

O le toʻatele o fafine e tatau ona vaʻavaʻai o latou fao uʻamea. Ae aisea e tupu ai lenei mea i nisi tulaga, e le malamalama tagata uma. O le mafuaaga e tatau ona iloa ina ia mafai ai ona faigofie ona taulimaina se mea ofoofogia ma tausia ni tamatamai lima matagofie.

Faʻaleagaina le nail i le maʻisuka

O se masani masani ma faigofie ona mafai ona maua i le tele o tagata faʻaleagaina faʻaleagaina o vae mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o se maʻi sili ona matautia. O le mea moni, ona o le le lelei o le tafe toto i totonu o vaʻa pito i lalo ma le paʻu o le paʻu faʻamafanafana, o microbes e mafai ona salalau i luga o le vae ma faʻaleagaina ai masini mūmū. Afai o le togenegi e suia o latou lanu masani ma liliu lanu samasama-lanu po o le uliuli atoa, ma o le fao o le fao lava ia e mafiafia ma finau, o lona uiga ua afaina i latou i se siama afaina ma o se togafitiga umi e talafeagai, lea e le maua i taimi uma ni taunuuga manuia. O le mea lea, i uluai faailoga o se malie, e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi se suʻesuʻega o fao. Afai o le a faʻafiafia tele, e toetoe lava a le mafai ona toe faʻafoʻisia lona fausaga masani ma i le tele o tulaga e ave ese le taotoga.

Fofo o fale

O le acetic acid e mafai ona fesoasoani i le puleaina o le faafitauli o toenails pouliuli. E taua le faʻafefiloi o sina ipu oona i le vai ma uu vae i se vaifofo faapena. A maeʻa lena, faʻamamago ma solo i se solo. Toe faia faalua pe faalua nei laasaga e faatea ese ai le faafitauli.

Suauu pati

O se vailaau lelei mo nofoaga o le pogisa i fao, faapea foi ma se sui o le antifungal, o le sua o le susu. E tatau ona e faʻapipiʻi sina suauʻu paluga i se vaega itiiti o le vai e maua ai se vaifofo. A maeʻa le taele mai se vaifofo o le uaina, e tatau ona uʻu ou vae i se vaifofo o suauu.

Teu Suauu Laau

O mea antimicrobial o le lauti o le lauti e avea ma se fofo lelei mo le aveeseina o ni mea pogisa i luga o le fata fao. Ua lauiloa o se faʻamalologa faʻavavega mo faʻafitauli paʻu ma lauulu. E tatau ona e tuu le tolu i le fa fagu o le suāuʻu laau i totonu o se atigipusa, faʻaopopo sina vai, ona uʻu lea o ou vae ile vai mo le 20 minute.

Faʻamatalaga mai fafo

O le uliuli o tootoo e masani ona aafia mafuaaga na semanu e aloese ai se tamaitai, talu ai e le tumau i latou i le natura ma e le fesootai ma le tulaga i totonu o le tino.

O le faʻavaleaina o le fagu paʻu e mafai ona tele ni mafuaaga o le natura ma fafo.

Mafuaʻaga o se natura faʻapitoa:

  • o se manua manu poʻo se manua o se tamatamailima e oʻo atu ai i le malepe o tamai vaa, ma faaputuputu toto i lalo o fao, lea, pe a faʻamalosi, tuʻu le laulau i se lanu uliuli,
  • fusi faʻamalosi tuʻu le mamafa i luga o tamatamailima e malolo ai. O le isi lea mafuaʻaga e manua ai toto toto,
  • Faatasi ai ma tulaga o le faapipiiina o fao, oa latou fegalegaleaiga ma vailaau matautia e taua foi pe a faaaoga e se fafine ni oloa maualalo mo le tausiga o papatusi, po o sauniuniga o fale. O vailaʻau e ulu i totonu o pou o le fao, faʻaleleia lona lanu,
  • pe a oʻo mai le pogisa i luga o le ipu ma lona vaivai ma le faʻamavaeina, e masalomia e le fomaʻi se afu fao poʻo le atoa o le vae. O le pogisa e taʻu mai ai le le amanaiaina o le faafitauli.

E mafai e le namu ona faʻaleagaina ma faʻapouliuligia fao.

Faʻatasi ona faamatalaina mafuaʻaga i fafo o le a faʻaumatia, o le fagu o le fao o le a faasolo ina maua se lanu ola maloloinape afai e le puipuia i totonu o itu.

Epsom masima

O le isi togafiti aoga lelei lea e mafai ona e faʻaaogaina e faʻaumatia ai faʻafitauli o fao, faʻapea foʻi le tiga e fesootaʻi ma i latou. E tusa ma le kuata o le masima e tatau ona faʻafefiloi ma le sefulu ipu o vai mafanafana. Taofi vae i se fofo mo le tusa o le sefululima i le luasefulu minute. Afai e te faʻaauau le faiga masani, e mafai ona faigofie ona e faʻaleaogaina ni lanu pogisa i luga o tootoo ma lagona tiga e mafua mai i faʻalapotopotoga.

Faʻafitauli i totonu

Afai e leai se aafiaga i luga ole tamatamai vae, ona saili loa lea e le fomai le tali i le fesili "aisea ua paʻu ai le fagu o tamaitai i tamaitai". O le tagata maʻi e tatau ona faia se suʻega e suʻe ai le mafuaaga.natia i totonu ia te ia lava.

O mafuaʻaga o le faʻapipiʻiina o le fao, faʻaosofia i faʻamaʻi i totonu:

  • O le malosi e ola ai, ia malosi ma matagofie o loʻo faʻapipiʻiina i le fao i se tulaga faʻafomaʻi. O le mea lea, o nisi taimi e masalomia e le fomaʻi mafuaʻaga o le kenera i le pogisa o le ipu.

O mafuaʻaga e mafua mai le mafuaʻaga e mafai ona tuuaia ai le mea moni e faapea o se fafine e iai ni fao vaivai ma ni mea eleelea i lalo ifo. Ole laʻititi laʻititi ile tamatamai lima o le a mafua ai manua

E aofia ai foi le vavave i se suiga pupuu mo le faʻailoga,

  • O le isi mafuaaga o le uliuli o le ipu i luga o vae e mafai ona avea ma se mea e faʻafefe ai le fafine ile varnish. E fesoʻotaʻi lenei mea e le gata i le tulaga lelei o le mea teuteu, ae faʻatasi ai ma le faʻaalia o le tino, lea e nofouta i soʻo se sauniuniga vailaʻau,
  • E taua tele le mauaina e se fomaʻi pe afai o le mafuaaga o le faanatinatiina o fao o ni faamai o totoga i totonu. Atonu e le o lagona e se fafine le maʻi, ae o le tino ua amata nei ona faʻailoa mai faafitauli o le ate, gastrointestinal tract, masini cardiovascular,
  • O le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o le nuanua uliuli aua e aʻafia ai le setete o toto (ma e le gata i tamatamailima, ae i le tino atoa).

O le toto i lalo o le aafiaga o le faʻamaʻi e suia ai lona maualuga, lea e mafua ai le solia o le microcirculation. O le tafe vaivai o le toto e tau atu i le tuʻimomomoina i lalo o le ipu. Talu ai ona o le le lelei o le taamilosaga ile maʻisuka, o le tui tele i totonu o masini mumu o le tamatamai lima e tupu foi.

O le namu e avea o se maʻi faʻafefelea o le glucose ua faʻamalolo mai i le afu o se auala lelei mo le atinaʻeina,

  • Ona o manua eseese o le fao plafola, o le tino i lalo ifo o le toto, vaʻa toto, vailaau oona - hemangiomas - o nisi taimi e atiaʻe ai. O loʻo faʻaalia i le tuputupu ae o vaʻa toto e mafua ai le tafe toto, ma maua ai se lanu uliuli.

O le mea lenei e maua ai le lanu o se tootoo. O nei neoplasms eo mai ma le tiga matuia., ae o le faʻamaonia mulimuli ane o le i ai o se pulu, e tatau ona lolomi le fao. I lenei tulaga, e tatau ona ia lili paʻepaʻe, lea o le a avea ma faailoga mo se suʻesuʻega ogaoga.

A oʻo ina liliu le tootoo mo tamaitai o soo se matua, e na o se fomaʻi e mafai ona tali atu ma le mautinoa pe aisea ua tupu ai lenei mea.

I lona tomai e iloa ai mea moni totonu o loʻo natia i le tino o le maʻi. O le vave lava ona faʻamautuina le mafuaʻaga, o le faigofie tele le faatumauina o le faʻamaoni o le fagu fafie ma toe faafoi atu ia te ia se vaaiga matagofie.

Faʻataʻutia le leaga?

O nisi e manatu o se fao uliuli e pei o se mea laugatasi. Afai e le o faʻatasi ma le tiga, ona latou le gauai tele atu lea, ma le faʻamoemoe o mea uma o le a pasi vave lava ia.

E ui o iinei e tatau ona e mafaufau i ai o mafuaʻaga na mafua ai ona suia le lanu - o le tele o ia mea e manaʻomia e faʻaaogaina i vailaʻau. Ma o le toesea o tiga o faailoga e le o se faailoga lea o se faaletonu e le afaina.

Afai e leai se tiga, tau lava o le faʻavalea

E tusa lava pe e te iloa le mafuaʻaga o le faanenefu o tamaʻitaʻi i tulaga taʻitasi, soʻo se mea e tatau ona faia faʻamaonie taʻitaʻia ai lenei mea (e ui lava o le suʻesuʻega e le o faʻatasi ma le tiga).

Mafuaʻaga o le faʻalanuina o le fao plao, e le o faʻatasi ma le tiga:

  • Mo se faʻataʻitaʻiga, o le atinaʻeina o se mea malie i le taimi muamua atonu e le faʻaalia o ia o se faʻamaʻi tiga.
  • O vaʻa e tafe i lalo o le mamafa o seevae seevae e masani ona amio le mama.
  • Afai o faʻamaʻi o totoga i totonu e avea ma mafuaʻaga o le pogisa, e masani lava, e leai se tiga o le a tupu i le vaega o fao fao.
  • O faʻamalositino e le o faailogaina i le tiga.

O nei tulaga uma e foliga mai e le afaina aua e le o faatasi ma le tiga. E ui o lenei manatu e sese - uliuli o le fao ua uma ona faailoa mai se faaletonu i le tino.

E le afaina po o le a lona fua - pe o le faafitauli o loʻo i totonu o totoga o le tino, pe pe na o le tasi le vae e paʻi, ae le o le vaʻaia i se ituaiga o faaletonu e mafai ona iai ni aʻafiaga ogaoga.

O le tele lava o taimi, e le na o se fao e faʻafefeteina - e tafe toto toto.

O le tele o le hematoma, o le sili atu lea ona faigata mo le foia o ia lava. Afai e iai foi le siama, e le mafai ona aloese mai le afaina tele. O le tiga na tulai mai i lenei tulaga ua avea ma se faailoga o se faafitauli ua le amanaiaina, lea e mafai ona sili atu ona faigata nai lo se fao ua afaina.

Afai ei ai le tiga

E pei ona taʻua i luga, afai o le tiga e aliali mai i lalo o le fao uliuli i luga o le taimi, o loʻo taʻu mai ai le atinaʻeina o le taulaiga o le mumū ona o le faʻamaʻi o loʻo pau i lalo o le ipu.

A maeʻa le vavaeina o toto toto i lalo o le fao, e mafai ona faʻaputuina le tele o paʻu totolea, pe a le faʻamamaina, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o neoplasms.

A oʻo mai lagona le lelei, e afaina ai se fao e le o le paʻu - o masini mūmū ma faʻamamaga o loʻo i lalo o le ipu ma tali atu i nei faʻaʻailoga.

O lona uiga o mafuaʻaga na afaina ai fao o se faletua i nei vaega i luga o ona vae.

Ae aiseā e aliali mai ai mafatiaga ogaoga?

Mafuaaga o tiga:

  1. E oʻo lava i se manuaga laiti o le tamatamaʻi o le a faʻatasi ma le tiga, ona o le gasegase (o lona uiga o le masini faʻapitoa i le tino).
  2. I tulaga maualuga, o le manulele e ulu atu i totonu o masini mumu, 'ai.
  3. O le maʻisuka e le "faamalieina" i le na o le pogisa lava - pe a tupu le fao i totonu o le pulupulu o le tamailima, o le a mafua ai ona afaina.
  4. I fomaʻi mama, o le faʻalauteleina o lapopoʻa e tupu foi i masini mumu, ma e matua tiga lava ma e le mafai ona le amanaiaina nei faailoga.

Soo se tiga ua leva ona i ai se tulaga lamatia.

Afai e le faia ni fua i le taimi, ona mafai lea ona e nofo e le gata e aunoa ma se fao, ae e aunoa foi ma se lima matua po o ni vae foi. I nisi tulaga, ei ai se tulaga lamatia o le maua o le gangrene gaʻo.

Ina ia aveese ni fao ua le lelei pe faʻalanu, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

E faʻafefea ona faatea ese le pogisa

Faatasi ai ma se talo e tasi o le "magic magic" e le mafai ona aveesea le pogisa mai le ipu (sei vagana ai le valiina o fao i le varnish uliuli). E umi se taimi e suia ai le lanu..

O faʻamaʻi o le tui fao e tatau ona faʻamaʻapeʻaina e fualaau (vailaʻau, uʻu, pulupulu).

O iinei e tatau foi ona e gauai atu i le mea o loo i ai le nofoaga lava ia.

  • Afai e tu saʻo i totonu o le fausaga o le fao (o lona uiga, ua suia le pigmentation o nisi o ona vaega), ona oʻo lea ina tupu se ipu mama fou, o le a le mou atu le pogisa.
  • Afai o le fao e afifi i se hematoma o loʻo i lalo ifo, ona mafai lea ona faia ni fuataga e fesoasoani ai i le toto toto e foia.

Laasaga talafeagai mo le toe faʻaitiitia o le toto i lalo o le fao fagu:

  1. Afai ei ai se manua, o le laasaga muamua o le tuu lea o tamatamailima i luga o le aisa e faʻaitiitia ai le maʻi.
  2. E fautuaina ia vave ona mautinoa le tafe mai o le toto mai le vae, sii i luga.
  3. Le taofi o le toto vaivai, faʻaitiitia le tiga ma faʻamalolo le mimiti o le a fesoasoani i le faʻamalosi o le ricinol faʻapipiʻiina i luga o le tamatamailima, poʻo le paʻu o le tino o le tino.
  4. O faʻamaumauga faʻatasi ai ma le faʻafefiloi, faʻapea foi ma le suauu heparin (pe faʻavae i luga o arnica) o le a fesoasoani i le faʻaumatia vave o le pogisa.

Dimexide o se mea faigaluega o le a fesoasoani ia te oe e faʻaumatia vave fao.

  • Ae o le faʻamaʻi o totoga i totonu, o le anufe, maʻi o le maʻisuka, o le fao o le a tumau le pogisa seia oʻo ina faʻaumatia le mafuaʻaga. I se isi faaupuga, sei vagana ua faia togafitiga talafeagai.
  • E sili atu le faigata i neoplasms - o loʻo iai faʻamaʻi tamatamailima iinei. Atonu e aunoa ma se taotoga, e le mafai ona foia le faafitauli.

Po o le a lava le mafuaaga e mafua ai ona paʻu le fagu o tamaitai, aveese le faaletonu e le o se vateatea. E tatau ona filifilia le fomaʻi e se fomaʻi o le a ia mautinoa muamua po o fea itu e taʻitaʻia ai le taufaʻailoga.

E masani lava ona taliaina le togafitiga o le tagata lava ia

I le fale togafitiga e tatau ona fautuaina e se fomaʻi. Liliu i se faʻailoga masani e le aoga, aua atonu e le iloa e se fafine le mafuaaga tonu na faʻafuaseʻi ona paʻu ai ona fao i ona vae.

E naʻo le tulaga o faʻamaʻaloga poʻo ni seevae mausali e mafai ona faʻaaogaina se fuainumera o fuataga o loʻo faʻamatalaina i luga e puipuia ai le atinaʻeina o se hematoma tele.

Ae tusa lava pe i lenei tulaga, e tatau ona e vaai i se fomaʻi ia mautinoa o mea uma o le a faia e aunoa ma ni taunuuga. E le gata i lea o le manua e mafai ona matua ogaoga, ona tupu ai lea o le mumuona o le a amata ona alu ese le ipu ile masini mumu.

E le mafai ona e aveesea oe lava ia i soo se tulaga, ina ia le aʻafia ai le siama. I le faʻaaogaina o se fusi faʻafefiloi ma le faʻaofo, e tatau loa ona e alu i le taimi o le fomai tipitipi.

O mea uma o le a manaʻomia e se fafine i le fale - aua le utaina le vaefaatasi ma se fao uliuli i luga o lona tamailima.
Lemoni e fesoasoani e aveese le pogisa i fao.

I le tulaga o le faʻafeiloaʻi i papatusi o varnish le lelei poʻo vailaʻau, ua lava mo le fafine ona faʻafefete fao, e fai ma faʻataʻitaʻiga, le sua o le tipolo.

Puipuiga o le faʻalanuina o fao

O lea e te le tau feagai ai ma se faafitauli i le olaga, pe faʻafefea ona faʻaumatia nofoaga o pogisa i papatusi, e tatau ona malamalama pe aisea ua paʻu ai fagu o fafine, ina ia mafai ai ona taofia lenei mea i le lumanaʻi.

O togafitiga puipuia o le a puipuia ai fao mai fuluʻi malie ma le vaivai.

O togafitiga e matua taua tele iinei.

  • O le a le mafai ona aloese mai faʻamaʻi, ae e mafai lava ona faʻaitiitia pe afai e matauina tulaga saogalemu i taimi o galuega faaletino, taalo taʻaloga, ma isi.
  • O se matafaioi taua e faia e le filifiliga o seevae sao, lea o le a faʻalelei ai vae o tamaitai.
  • O le tausisia o tulafono mama o le tumama o le a puipuia mai faʻamaʻi faʻamaʻi, mumu ma faʻamaʻi pipisi.
  • E matua taua lava le mataituina o lou soifua maloloina, aloese mai faamaʻi matautia. I le tulaga o lo latou tupuga, aua nei faatuai le togafitiga.
  • Paleni paleni o le a faʻamautuina le faiga o le endocrine i tulaga faigaluega. O vitamini ma minerale o loʻo ulufale atu i le tino faʻamalosia le toto, lea e fesoasoani i le masani ai o le taʻavale. O le tino e manaʻomia le paleni taumafa mo le masani ai.

E faapena foi o le fafine taua e popole i le tausisia o le puipuiga lautele, lea o le a fesoasoani i le tino e feagai ma soʻo se faʻamaʻi ma faʻafitauli.

Tausia lou soifua maloloina ma tausia oe lava, tamaitai pele!

Aiseā e aliali mai ai le pogisa poʻo le mafiafia o le fao, auʻiliʻili i le vitio:

Afai o le tosoina o le fao e fesootaʻi ma se faʻamaʻi maʻi. Auiliiliga i le vitio:

E faapefea ona togafiti fao? Tali i le vitio:

Faʻaiʻuga o vae i le maʻisuka

I le maʻisuka malosi, i lalo o le faatosinaga a suiga faʻapitoa i faiga faʻapitoa, o le tele o faʻafitauli e tupu e aafia ai galuega a le tino i totonu.

Toeitiiti lava aʻafia uma totoga, e aofia ai le paʻu.

Stains, maʻi o le tino, vaega o loʻo paʻu o le paʻu o se faʻamatalaga masani o le faʻamaʻi i le maʻisuka.

Faʻaiʻuga o manua o le paʻu

O le faʻaleagaina o le gaosiga o le gaʻo, o le uiga o le maʻisuka, o le mafuaʻaga lea o le faʻateleina o le inisalini i le tino pe, faatasi ai ma le leai o se hormone, o le faateleina o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

O le tele o inisalini poʻo le kulukose e mafua ai le le paleni o le tino o gasegase ma le faʻavaega o suiga i vailaʻau epithelial.

O le faaputuputu i totonu o sela o oloa faʻaleaga mea e faʻaleagaina ai mea e faʻaleagaina ai le folasia o lauulu.

O le maualuga o le suka i le mea e afaina ai le aafia o le toto ma le gaioiga o aʻafoaga o loʻo i totonu o le paʻu. O lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le lagona o le tino, o le faateleina o le uiga o le faaleagaina o vae. E le gata i lea, ona o le faamaʻi, o le puipuiga a le tino ua faʻavaivaia ma ua faʻavaivai le galuega o le faʻafouina o le tino.

O se taunuuga, o le maʻisuka e le o vave ona matauina manua e aliali mai i luga o le tino, ona o le maualalo o le vevela o le tino, o manuʻa e le o malolo mo se taimi umi, ma ona o le vaivai o le puipuiga, o siama mai siama ole tino e aofia i le ata tele.

O le mea lea, o mafuaʻaga o siama o le paʻu i le maʻisuka e mafai ona mafua i:

  • maualuga le kulukose maualuga
  • maualuga maualuga o le inisalini (faʻasaina insulin),
  • solia o le toto i totonu o vae,
  • faaitiitia le puipuiga,
  • faʻaleagaina o le tino (neuropathy),
  • se tali atu i le inisalini ma le suka-lowering drugs,
  • fungal ma faʻamaʻi pipisi.

E i ai le tele o mea e ono faʻaosofia ai le atinaʻeina o togafitiga:

  1. Mafuaaga Obese tagata e faigata ona iloa faʻaleagaina le tino. E le gata i lea, o nei masini e afu ai ma paʻu lapopoa, e faʻapupulaina ai, e oʻo atu ai i foliga vaaia o se mea vevela, mea manogi, tagata valaʻau ma faʻamalosia ai le pisia o siama.
  2. Nicotine ma le ava malosi. O amioga le lelei e faateleina ai le faʻamamaina o le paʻu ma saofagā i vasoconstriction, lea e le afaina ai le toto.
  3. Tuʻu vavae vavalalata ma lē lelei. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaalia mai o le au faila ma le faʻafefe.
  4. Le lava le tausiga o le paʻu. O le iʻuga, o loʻo paʻu le paʻu, o loʻo faʻamalosia ma o loʻo iai ni tafe.
  5. Tuai. O suiga o tausaga e mafua ai le faʻaitiitia o le paʻu ma le faʻamamaina o le paʻu, aemaise lava i vae, uʻu ma le perineum.

Taumafai i manua o le tagata lava ia i le i ai o le maʻisuka e fesoasoani i le alualu i luma o maʻi paʻu ma faʻafitauli.

Laʻau mumu i le diamatic dermatopathy

Faʻasalalau fualaʻau o le tau

E ese mai i le maualuga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le televave o le vai, o le toto i le tino ma mea e faalavelaveina ma o le a foliga mai ai o le galala.

O le iʻuga, o le tulaga o le paʻu e sui, o le a faʻafefeteina, o loʻo i luga o vae vaevaega, o le paʻu e mamago ma faʻavaivaia, o loʻo osofaia i luga ole mulivae. O le suamalie ma le paʻu e tupu, e amata ona paʻu le lauulu.

E suia le paʻu i le lanu: e mafai ona mataʻituina le lanu enaena po o le samasama. Ona o capillaries ua afaina, ua aliali mai ai le susulu (diabetic rubeosis) i luga o alafau, lea e masani ona vaaia i tamaiti e maua i le maʻisuka.

O pathologies o le paʻu e mafai ona vaevaeina i ni vaega:

  • vailaau - e tulaʻi mai i le talaaga o le togafitiga o le inisalini ma le faʻaaogaina o le suka (low allergic dermatosis, urticaria, lipodystrophy post-injection, eczema),
  • uluaʻi - faʻamaʻi na faʻapupulaina ona o le angiopathy ma le faʻafitauli o le tino (xanthomatosis, lipoid necrobiosis, suauu diabetic, dermatopathy o le maʻisuka),
  • lona lua - faʻamaʻi pipisi ma siama e aʻafia ai le tala o le maʻi o le endocrine.

O le togafitiga o paʻu o le paʻu e faigata ona o le faʻaitiitia o le fua o le toe faʻafouina o masini mūmū, o lea, e faʻaauau mo se taimi umi, faatasi ai ma faʻalavelave faʻafuaseʻi o toe foʻi.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi, faʻapipiʻi angiopathy.O se faʻamaoniga o le maʻi o le dermopathy o le maʻisuka (tagai i le ata), lea e masani ona afaina ai tagata matutua ma matutua.

O le faailoga autu o le lanu enaena, e ufiufi i sikula, e leai se tiga ma e le o le vevela, o loʻo faʻaalia i itu uma e lua ma o ese mai le motu pe a mavae ni nai tausaga.

Afai e le umi le maʻisuka, ona oʻo mai ai lea o foliga mai o le taamilosaga lapotopoto ma se otootoga manino o se faailoga lea o erythema. O ia ituaiga liona e tele, e masani lava ona i luga o le tino ma e o mai faatasi ma sina lagona o le tingling. E maeʻa le tino pe a mavae ni nai aso e aunoa ma se togafitiga.

O le maʻisuka o le Obese e faʻavaeina ai se faʻalavelave e pei o le acanthosis uli (tagaʻi i le ata). O le lanu o Brown e aliali mai i totonu o le pito ma le ua.

I luga o le nofoaga ua faaleagaina, o le paʻu o le paʻu o le paʻu i le paʻi, ma se paʻu manino.

Mulimuli ane, o se lanu uliuli e fausia mai le pito. O le faʻamaʻi e tele lava ina pala ma e le pine ae pasia, ae o se maʻi leaga faʻapitoa foi e tupu.

O le pogisa e tasi e mafai ona tupu i luga o sooga o tamatamailima. O faʻasalaga e pei o le paʻu e tupu ona o le tele o inisalini i le tino, lea e tupu i le faʻamalosia o le inisalini.

Faʻaaliga o le lipoid necrobiosis

Lipoid necrobiosis - o le a lea? O le maʻi lea o le paʻu i vae, e afua mai i le le lava o le inisalini. O le faʻamaʻi e tele lava ina matauina i fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Muamua, o lanu mumu e aliali mai i luga o vae (vaai i le ata), e luga aʻe i luga o le paʻu, ona latou tuputupu aʻe lea ma liliu atu i ni mea e le atoatoa.

O se lanu enaena lanu enaena e fai i le ogatotonu, i luga o le laupepa o se ulutala tiga i luga o le taimi.

O togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi pipisi e aofia ai tofiga nei:

  • fualaau faasaina mo le toe faaleleia o le toto (Aevit, Curantil, Trental),
  • togafitiga o le palapala ile Fluorocort, Dimexide, Troxevasin,
  • inisalini faʻataʻitaʻiga i totonu o le maʻi o le ulutala ma le heparin,
  • fualaau faʻasaina e faʻamaonia ai le gataifale lipid (Lipostabil, Clofibrate),
  • laser therapy
  • phonophoresis ma le hydrocortisone.

I tulaga faigata, e faʻaaogaina le taotoga palasitino.

Ituaiga rashes

O le isi ituaiga o mea e faaleagaina ai le maʻisuka i le maʻisuka o le foliga mai o le vevela i gauga o le paʻu. E masani lava, o togafitiga e tupu i totonu o le lima tausaga talu ona atiaʻe le maʻisuka ma e sili atu ona taatele i tamaitai.

I luga o le au, o le manava po o le uʻu, o loʻo iai ni togitogi mafiafia poʻo le mumu. O pito e fusia ai le taimi, o le vaega ua afaina o le paʻu ua mumu ma ua lilofia i vavae. I le po, e faʻateleina le malosi.

I luga o vae poʻo tamatamailima o pito i luga ma pito i lalo, e mafai e fuluʻi maʻisuka ona fauina, oʻo atu i le tele o senitimita.

Le lanu o le siama i luga o le nofoaga o le faaleagaina e le suia, e mafai ona o gatasi ma le suamalie po o le tingling, pe ono le mafua ai le le mautonu. O le paʻu o loʻo i ai se vai malulu poʻo manino e le o aofia ai le microflora pathogenic. A maeʻa le tolu i le fa vaiaso, e mou atu le moli e aunoa ma le tuʻuina o ni maʻila.

Paʻu o le paʻu pisia

Stains e aliali mai i maʻisuka matutua i le ogaoga, i le va o tamatamailima, i laʻau o le paʻu ma i totonu o le potu e mafai ona avea ma faailoga o candidomycosis.

O le paʻu ua liu mumu, vavave ma le tafia o loʻo i ai i luga o se uila ma se lanu lanumumu mumu.

O vaega lata ane o le paʻu e mafai ona ufiufi i paʻu laiti. O nei mea uma eo mai faatasi ma le vevela malosi.

Ina ia faʻamaonia le siama, o le suʻesuʻeina o meaola e uiga i le vailaau oona e ave i luga o le palapala.

O togafitiga e aofia ai le togafitiga o le physiotherapy ma le aveina o le fluconazole poo le itraconazole. Mo le faʻaaogaina fafo, Clotrimazole, Exoderil poʻo Lamisil ua faʻatulaga.

I le faaopoopo atu i le candidiasis e tetee atu i le maʻisuka, o faʻamaʻi pipisi nei e masani lava ona maua ai:

  • furunculosis,
  • felon,
  • erysipelas,
  • diabetic foot ulcer,
  • pyoderma.

O vailaau antibacterial e faʻaaogaina i le togafitia o faʻamaʻi, ae o maʻi patipati e faigata ma e manaʻomia togafitiga umi. O faʻamaʻi pipisi o le tino e faigata ona togafitia ma faʻafaigofie ona lelei le totogi mo maualuga maualuga o kulukose.

I nofoaga faaleagaina, e amata ona faʻapipiʻi se mea e galue i luga o le inisalini, faʻaleagaina ai le hormone. E le gata i lea, o le tino e taumafai e aveese faʻamaʻi ma le mumū ma aofia ai se puipuiga, lea e oʻo atu ai i le sili atu le faʻaitiitia o puipuiga.

O le mea lea, ina ia faatelevaveina le taunuuga, o le maʻisuka ua faateleina le tui o le inisalini, o fualaau faasaina e faamalosia ai le puipuiga a le tino, ma i tulaga faigata, togafitiga mo taotoga.

O le tausisia o togafitiga puipuia o le a fesoasoani e puipuia ai faʻamaʻi ma faʻamalo le ala o le faʻamaʻi:

  • puipuia le paʻu mai ogaumu, abrasions, magia ma manuʻa,
  • siaki i taimi uma le paʻu ma, pe afai ua afaina, togafitia i se visepisi,
  • ia filifili lelei, seevae talafeagai, aloese mai le fausia o sana,
  • Tausia o le tausiga o paʻu, aua nei faʻaaogaina mea faʻamalosi, solo palapala, aua nei faʻaoga fasimoli,
  • faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo le tumama e tatau ona faia i taimi taʻitasi ma le vaivai ma le le fiafia,
  • faʻaaogā faʻamalosi ma faʻamamaina vali mo le tausiga o paʻu.

- mea e uiga i faʻamaʻi paʻu i le maʻisuka:

I le mauaina o se nofoaga fefete poʻo se manua o se tele taua, e le tatau ona e taumafai e togafitia le faʻaleagaina o oe lava. I lenei tulaga, e tatau ona e asiasi faʻanatinati i se fomaʻi ma puipuia ai le leaga.

Fautuaina Isi Mataupu e Fesootai i ai

Manua pogisa i tamatamaivaevaevae - o le a le mea ma le auala e togafitia ai

E le itiiti ifo ma le tasi i le olaga atoa, ae na matauina e tagata taitoatasi se pogisa o le ipu i luga o tamatamailima o ona pito i lalo. O lenei togafitiga e faʻaleagaina i le natura ma e mafai ona faʻaalia i soo se tagata, tusa lava po o le a lona ituaiga olaga.

Afai e faʻapouliuligia fao o tamatamaivaevae, ona avea lea o se taimi e mafaufau ai e uiga i le i ai o faʻalavelave faʻaleagaina i le tino. O le a le mea ma pe faapefea ona togafitia? O le a tatou talanoa e uiga i lenei mea i lalo.

Le amataga o le browning

I le faʻaopoopoga i faʻamaʻi o loʻo i luga, o se lanu uliuli i luga o fao e foliga mai o se taunuuga o le manua muamua. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi mea taua e lua e iloa ai le atinaʻeina o togafitiga: fafo ma natia.

Sui o le vaega muamua e aofia ai:

  • faʻalavelave o vaʻa o loʻo i lalo o le peleni ona o se manua o le tamailima,
  • fusi faʻamau,
  • faʻamalamalamaga o se taunuuga o le ofuina o seevae maualalo,
  • faʻafesoʻotaʻi ma kemisi faʻamalosi,
  • mycotic leions,
  • maualuga maualuga
  • solia o le vevela vevela,
  • vae laugatasi
  • afaina ma le ate.

Afai e faʻapogisa fao o tamatamaivaevae ona o mafuaaga mai fafo, ona le afaina lea o togafitiga, talu ai e le afaina ai le soifua maloloina o le maʻi. Ae le o le uiga o nei mea muamua e le manaʻomia ona togafitia.

E faapefea ona suia fao i le maʻisuka?

Tagata mamai e maua i le maʻisuka latou iloa o le ituaiga o leona o se ituaiga o suʻega. Faʻasagaga o le faateleina o le kulukose, o suiga eseese e tutupu i le tino.

O faʻafitauli o le gasegase e tupu, i luga o tua o loʻo paʻu ai le lauulu, o le paʻu ua le toe maua, o fao i lima o le tagata maʻi ma ona vae ua pogisa i le maʻisuka. O le mafuaʻaga o le faʻaleagaina o faʻamau faʻailoga e mafai ona avea o se faʻamaʻi pipisi. Mo se tagata soifua maloloina, o se liona o lenei natura e le matautia ma mafai ona togafitia lelei.

O le faʻalauiloaina o falemaʻi mo le maʻisuka e sili atu ona matautia, ona o le maʻisuka, o le toto o le taʻavale o le toto ua matua faʻalavelaveina lava, ma e mafai ona salalau vave faʻaleagaina meaola ninii, e mafua ai le faaleagaina o masini mumu.

Faʻateleina fao i le maʻisuka.

Isi mafuaaga

Faʻamatalaga o le vaega lona lua e faʻaalia le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i le tino o le tagata.

  1. Faʻalogo i luga o le fatu o le tamatamailima o le vae pito i lalo. O vaa i lalo o le paluga ola, e maua ai le tiga o le maʻi.
  2. O faʻamaʻi o le natura natura. O le ipu ma le mea e pala, e faigofie ona momotu. O le paʻu o loʻo siomia ai e maua mai ai se lanu mumu, o se faʻalauiloa o le gaioiga e atiina ae, o le atinaʻeina o vaʻa latalata i fao o loʻo matauina.
  3. Faʻailogaina o le fatu cardiovascular ma le endocrine. O se mea masani e lanu ai le lanu uliuli i tagata afaina o le maʻisuka.

O aʻa i luga o tootolo e le gata na o le uliuli. Brown i luga o fao o se faailoga lea o faʻafitauli faʻapitoa o loʻo atiaʻe i le fatugalemu o le tino, e pei o lanu paʻepaʻe i fao. I le aʻa o le maʻi o le faiʻai.

Lanu lanu meamata e taʻu mai ai faʻamaʻi o le mea o lo o gaosia, ma le lanumoana e taʻu mai e le lava le toto i le ipu. O lanu lanumoana i luga o fao ua fanau mai o se fua o le faaumiumi o le faʻaalia i le maualalo o le vevela.

I le fesoʻotaʻi ma vailaʻau o loʻo i ai se lanu susulu, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le uuina o le ipu. O le mea lea, o le togafitiga o isi faʻafitauli faʻapitoa i fofo o le palanala ma le teuteuina o manua e mafua ai le suiga o le lanu.

Faʻaaliga ma faʻamatalaga

E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2-e le o le insulin e faalagolago. O se uo na fautuaina le faaitiitia o le suka i le toto ma DiabeNot. Na ou faʻatonuina e ala i le Initaneti. Amata le mauaina. Ou te mulimuli i se taumafataga e le tuusaʻo, i taeao uma lava na amata ona ou savali i le 2-3 kilomita i luga o vae. I le lua vaiaso talu ai, ou te matauina se paʻu malie i le suka i luga o le mita i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao mai le 9.3 i le 7.1, ma ananafi e oo lava i le 6.1! Ou te faaauau pea le auala puipuia. O le a ou le amanaia le manuia.

Tulafono mo le tausiga o le maʻisuka

O le maʻi suka o se maʻi faʻamaʻi ma ogaoga e faigata ona togafitia ma e masani ona o mai faatasi ma ni faʻafitauli eseese. Muamua lava, o pito maualalo pito i lalo e afaina mai lenei maʻi, talu ai ona o le malosi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ua faaleagaina ai le nerve ma ua afaina ai lo latou toto. O le mea lea, o le tausiga o le maʻisuka e taua tele ma e tatau ona tupu e tusa ai ma tulafono.

Aisea e te tausia ai ou vae i le maʻisuka?

O le maʻi suka o se maʻi faʻapitoa, o lona atinaʻe e aʻafia ai le tino atoa i lona atoaga. Peitai, e pei ona taua i luga, muamua lava, o lenei maʻi e aafia ai le tele o fiva namu ma toto toto, o loʻo i totonu o pito i lalo. O se taunuuga o lenei, o le polyneuropathy o le maʻisuka e amata ona tupu, lea e mafua mai i le faaitiitia o le lagona o le paʻu.

I le taimi muamua, e mafai e le tagata maʻi ona faʻaosooso i taimi uma i vae ma faʻalavelave. Ona ia le toe lagona le paʻi ma le tiga, ona mafai ai lea e ia ona iloa le eseesega o le vevela. O lenei mea, i le itu, e tau atu ai i le mea moni e faapea o le tagata maʻi e le o iloa na ia lavea lona vae pe tipi foi. Ma o soʻo se manuʻa i le maʻisuka e matautia tele, aua e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o le gangrene, o lona togafitiga e naʻo le taotoga, e faʻamavae pe maeʻa atoa le tino.

Gangrene o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka. Ma e afua mai i le mea moni e faapea o le maʻisuka, o le metabolism ua faʻalavelaveina ma ua faʻagesegese ona faʻagasolo le faagasologa, lea o loʻo afaina ai le tino i se taimi umi lava. Ma afai e maua se siama i le manua matala (o vae e sili ona faigofie ona maua i siama, talu ai e mafai ona e "maua" na o le savavali solo i luga o le fola), e amata ona fesuiai ma o mai i luga o le pusa i lona tulaga, e aʻafia ai le mama masusu o pito i lalo, ae faʻapea foʻi ma fiva maso.

E faasolosolo lava, ona amata ona salalau atu ile tino maʻi i itu uma o le tino ma faʻaosoosoina ai le atinaʻe o le sooga ma le vavae. I le maʻisuka ituaiga 2, o ia faʻafitauli e seasea. Ae ui i lea, aua nei galo e mafai ona faigofie le T2DM i le T1DM.Ma ina ia aloese mai foliga o ia faʻafitauli, e tatau ona tausi lelei ou vae i le taimi lava e uma ai ona faia se faʻamaoniga.

E taua le iloa pe o le a tonu le uiga o le neuropathy o le maʻisuka ina ia vave saili le fesoasoani mai le fomaʻi pe a tulaʻi mai. Ma o lenei faʻamaʻi ua aliali mai e pei ona taua i lalo:

  • o vae pito i lalo e masani ona paʻu ma faifai pea le malolo,
  • i le malolo i vae o loʻo i ai se lagona mu, tiga ma le faʻavaivai,
  • o le tele o le vae ua faʻaitiitia ma ua leaga le vae,
  • manuʻa e le faʻamalolo.

O le fua o le atinaʻeina o lenei maʻi faʻalagolago i le matua o le maʻi ma le faʻafitauli o le maʻi. Ae ui i lea, e talitonu o se tasi o mafuaʻaga autu o lenei maʻi e maualuga tele le maualuga o le suka o le toto. O le mea lea, e taua tele i le maʻisuka e siaki ai pea le suka ma mulimuli i faʻataʻitaʻiga uma a le fomaʻi.

E matua faigata lava ona faʻaumatia le gaʻo vae, aemaise lava i le maʻisuka, talu ai ona o le tele o fualaau oona ua solia mo latou. Ma ina ia aloese mai lona atiina ae, e tatau foi ona mulimuli i tulafono o tausiga tausiga.

Tulafono faʻavae mo le tausiga o vae

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli ona o maʻi o le maʻisuka, e manaʻomia e tagata gasegase ia le gata ina ia siakiina pea a latou toto maualuga, ae ia tausia foi o latou vae. O aso uma, e fautuaina ai le maʻisuka e suʻe vae ma avanoa avanoa mo vaʻa ma manuʻa. I le tulaga e faigata i le maʻisuka ona suʻesuʻeina tutoatasi ona o le faatapulaaina o le taavale solofanua, e mafai ona faʻaogaina se faʻata o le fola mo le suʻega i aso taitasi.

I le faaopoopo atu i le siakiina i aso taitasi o vae, e tatau ona e tausisi i isi tulafono, lea e aofia ai se faamanatu mo le maʻisuka:

  • E leai se mea e tatau ona e savali ai e leai ni seevae pe i le fale, pe i le vaitaele, pe i luga o le matafaga. Soo se mea e te manaʻomia e savali ai i seevae tapunia (pe a fai i le fale, ona fai lea i seevae sulu). O lenei mea o le a puipuia ai le manua faafuasei i vae.
  • A faʻapea o le maʻisuka e saʻoloto ona vae, e tatau ona fai ni totini mafanafana. Ae pe a filifilia i latou, e tatau ona e taulaʻi atu i le gum. E le tatau ona fufusi tele ma fusi lima, aua o le a oʻo atu ai i le sili atu faʻalavelave o le toto i totonu oi latou. Afai e le mafai ona e pikiina ia totini, e faigofie ona e aluese mai lenei tulaga i le faia lea o ni mea faʻapipiʻi i luga o le fusi o le sock. I le taimi lava e tasi, ia manatua e leai se mea e mafai ona e faʻaaogaina ai mea mafanafana e mafanafana ai ou vae. Talu ai ona ua faʻaitiitia le lagona o le tino, e mafai ai ona e maua le mu.
  • Fufulu ou vae i aso uma i vai mafanafana (e le sili atu ma le 35 tikeri). I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaoga le fasimoli antibacterial. A maeʻa le faʻagasologa, e tatau ona faʻamamaina vae i se solo solo, faʻapitoa le gauai i le paʻu i le va o tamatamailima.
  • O aso taitasi e manaʻomia ona togafitia i kulimi, e aofia ai le urea. E maua ai le faʻaleleia loloto o le paʻu ma e fesoasoani i le faʻaleleia atili o faiga faʻafouina. A faʻaaogaina le kulimi, ia mautinoa e le pa'ū i totonu o avanoa avanoa. Afai e maua pea le kulimi i luga o le paʻu i le va o tamatamailima, e tatau ona aveʻesea i se ie mago.
  • Afai o le saluina tele o pito i lalo e iloa, pe a uma ona fufuluina vae, e tatau ona togafitia vae i luga o le paʻu paʻu pe paʻu pepe.
  • Aua e te teuteuina ou fao ma seleulu poʻo ni pulou. O le faʻaaogaina o mea faitino e mafai ona mafua ai microtraumas, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga. Mo faʻaoga fao, e sili ona lelei le faʻaogaina o faila tioata. I lenei tulaga, e tatau ona taulai faapitoa i tulimanu, faataamilo i latou. O lenei mea o le a aloese mai le afaina o le pala i totonu o le paʻu ma ona manuʻa.
  • E manaʻomia taʻavale i aso uma. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le tafe toto i vae ma maua ai le puipuia o le gasegase.
  • Laʻu paʻu i luga o le mulivae, o saito ma sana e tatau ona aveʻesea i le meaʻai. E le mafai ona e faʻaogaina ni fagu poʻo ni isi mea faitino e faʻaumatia ai. Afai e leai se pala, e mafai ona e suia i se faila teuteu, ae le o se mea uamea. Aʻo le i faia le faiga, e le mafai ona e fufulu le paʻu, ma faʻaaoga foi kulimi faapitoa ma fofo e aveese ai sana. Talu ai ona ua faʻaitiitia le lagona o le tino, o loʻo i ai le maualuga o le lamatia o se vevela.
  • Afai o togafitiga a le tagata lava ia ma le fesoasoani a faila ma le meaʻai e le mafai ai ona e faʻamalo ese le paʻu o le paʻu, o sana ma sana, faʻafesoʻotaʻi le ofisa o le Diabetic Foot i le falemaʻi lea e te maua ai se fomaʻi maʻi.

E tatau ona malamalama e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e le gata pe afai e aliali mai tulaga o le hematomas ma purulente, ae i le aʻoga foi:

  • manuʻa
  • maʻi pipili
  • mu
  • afifiina o le paʻu,
  • siakiina o le paʻu,
  • le tupu mai o le edema.

E tatau ona e vaʻai i se fomaʻi tusa lava pe e te vaʻai i se mea itiiti e faaleagaina ai vae. Ae ui i lea, o le maʻisuka ia i latou lava e mafai ona latou tutoatasi i latou lava i le fesoasoani muamua ina ia aloese ai mai faʻafitauli. Ma o le mea e aofia ai, o le ae iloa nei.

Le aiaiga o fesoasoani muamua

O maʻisuka uma i le fale e tatau ona i ai se pusa fesoasoani muamua, lea e tatau ona i ai vailaau talafeagai mo le togafitiga o le paʻu pe a afaina. O le:

  • fufulu faʻamaʻi
  • fofo mo le faʻapalapalaina o manua, mo se faʻataʻitaʻiga, 3% hydrogen peroxide, chlorhexidine, miracini, ma isi,
  • fusi, pusa.

O nei tupe e le gata ina teuina i le fale, ae faʻatasi foʻi ma oe ile malaga. Afai o manuʻa poʻo ni tamai vaʻa na maua i le taimi o le suʻega o vae, e tatau ona togafitia le paʻu. O le laasaga muamua o le faʻaaogaina lea o se vaifofo vailaʻau. E tatau ona latou susuina se 'ie e le afaina ma solo i le paʻu. O le isi, e manaʻomia ona e faʻaogaina se ofu e le faʻamaonia, e le mafai ona e nonoa se fusi, talu ai e mafai ona faʻamalosi ai vae vaivai, e mafua ai le solia o le toto. I lenei tulaga, e tatau ona faʻaaoga pusa e faʻapipiʻi ai.

Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le tuʻuina atu o fesoasoani muamua mo le mauaina o laʻau o vae e talanoaina e le fomaʻi ma maʻi. E tusa lava pe iloa e le maʻisuka le auala ma le mea e faʻaaogaina ai vae e aloese ai mai faʻalavelave, pe a maeʻa manua, e tatau ona e vaʻaia se tagata tomai faapitoa.

Manatua afai e te matauina se mea leaga i lou vae, ia mautinoa e faʻaitiitia le avega i ou vae. Savali lemu ma faʻaalu atili. Aua e te uuina ni seevae mama ma le le mautonu, aua o le a na ona faʻaleagaina ai le tulaga.

O le a le mea e matua faasaina ona faia i le maʻisuka?

E tatau i le maʻisuka ona manatua o le tausiga o le vae ei ai lona lava "leai," lea e taua i taimi uma le mafaufau. E aofia ai:

  • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina mo le togafitia o manua ma vaʻa, talu ai ona faʻamago le paʻu ma saofagā i le atinaʻe o faʻafitauli,
  • faʻaali atu ou vae i le maalili malosi tele (faʻapipiʻi totini e fautuaina i le taumafanafana),
  • fai ni totini faʻanoanoa, e pei foi o tights ma ofuvae ma ni fusi uʻamea mausali,
  • uu vaʻa
  • laei ma le faʻaleagaina o seevae (mo le maʻisuka, e fautuaina e fai laei seevae e faia faʻapitoa),
  • faʻaaoga mea faitino, e pei o se lauulu poʻo ni seleulu, e faʻaitiitia ai le vevela o le paʻu, masini ma tagata faʻapitoa
  • tutoatasi ese fao fao,
  • ofuina ofu tutusa slippers i le aso atoa
  • e fai ni seevae i luga o se vae e leai ni vae,
  • faʻaaogā faʻasolosolo mageta,
  • fai seevae mamafa, e pei o seevae poʻo seevae, mo le silia ma le 3 itula ile laina,
  • faʻaaoga fuamoa gaʻo aua latou te faʻalauteleina le faʻapipiʻiina o siama i luga o vae.

Manatua o soʻo se gaioiga sese i le tausiga o vae e mafai ona afaina ai faʻafitauli i le tino o le sepsis, alosi poʻo le gangrene. O le mea lea, i lenei mataupu e taua le mafaufau i faʻaaliga uma.Afai e le mafai ona e tausia ou vae ona o le faatapulaaina o le taʻavale poʻo le le lelei o lau vaai, ona tatau lea ona e fesiligia lou aiga mo se fesoasoani pe asiasi i le Fale o le Maʻisuka i le tele o taimi i le vaiaso, o le a tuʻuina atu ai oe i le tausiga tatau lelei.

Puipuiga o Faʻafitauli

Ina ia puipuia mai faʻafitauli mai le maʻisuka, e tatau ona faʻaauau pea ona faia ni togafitiga e puipuia ai le le lelei o taunuuga o lenei maʻi.

Puipuiga e aofia ai:

  • Faʻaaloalo i le ola mama.
  • Aveesea o masani leaga. O le faʻaaogaina o le ava malosi ma le ulaula e faʻaosofia ai tagata i le atinaʻeina o le maʻisuka, ma oʻo ai i lona tulaga faigata, talu ai e aʻafia ai le aafia o toto.
  • Mo le tausiga o le paʻu o vae, e mafai ona e faʻaaoga na o na kulimi ma gels na faatonuina e le fomaʻi.
  • Ina ia puipuia faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina le taele ma le teuteu o le chamomile poʻo le calendula. Ae ia manatua o la latou gaosiga, e le tatau ona sili atu i le 35 tikeri le vai ma e le mafai ona latou aveina mo le silia ma le 10 minute.
  • Aua le faʻaaogaina isi vailaʻau e togafitia ai le maʻisuka ma le maʻi o le tino. E le gata e mafai ona latou maua ni taunuʻuga lelei, ae faʻamalosia foʻi le ala o le faʻamaʻi.
  • Faʻaauau le massage i pito i lalo, o le a faʻaleleia ai le toto i totonu oi latou.
  • Fai togafitiga faʻapitoa i aso uma (e mafai ona e aoao atili i ai mai lau fomaʻi).
  • Mataʻituina lau meaai ma pulea lou suka toto.

O nei mea uma o le a fesoasoani ia te oe e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ma tuʻuina atu ai le puleaina lelei i le atinaʻe o le maʻisuka.

O le a le mea e tupu i fao i le maʻisuka?

Faʻaoʻo i le maʻisuka ua suia ona o le solia o le masani ai o toto i totonu o vaa. Toenails ua paʻu i le maʻisuka na mafua ona o le maualuga o le maualuga o le toto suka, ma o se taunuuga o nai mea manua i le ipu, ua tupu mai ai le afaina. I lenei tulaga, o le aʻafiaga o le faʻapipiʻiina o fualaau faʻamaʻi ma le foliga mai o le suppuration ua faʻateleina.

Taua! O le faʻaaogaina o le fagu fagu o le faʻalavelave taatele lea e feagai ma le maʻisuka. O mafuaʻaga e faʻaosofia ai le faʻaalia o sea solitulafono e masani ona faʻaleagaina ai masini, e mafua mai i le ofuina o seevae maualalo.

Pogisa o le fao.

Poʻa lanu moana i luga o fao o loʻo i ai le maʻisuka ma isi liona e le na o se mea lelei le lelei. E masani lava ona faia i se tala tutusa, o mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o se ulupo i luga o le vae.

O le mataʻutia tele o leona o lenei natura o le vavaeeseina o se lala. O le mafuaaga lena e tatau ai ona totogi le tausiga i le faʻaalia o nai suiga laiti i le amataga o le atinaʻeina o se leona. Togafitiga mo le maʻisuka e leʻo taimi uma e mafai ai i le fale; o le falemaʻi falemaʻi o le maʻi e faʻaalia i taimi uma.

Namu fasipolo

O fao ma le maʻisuka o ni mea e fesoʻotaʻi lelei. O le sootaga autu e mafai ona iloa i le mea moni e faapea o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e sili atu nai lo tagata soifua maloloina, latou te feagai ma le tele o le amio saʻo ma suiga faʻaleagaina i le fausaga o le fagu fagu.

O le lisi o mea e fesoasoani i le atinaʻeina o mycosis e aofia ai:

  • faaitiitia meatotino puipuia o le tino o le maʻisuka e faasaga i le talaaga o le le lava o le faaaogaina o vitamini ma minerale,
  • o le i ai o manua ma le taʻei luga o luga o vae,
  • ofuina seevae o se tagata o loʻo malie.

Faʻalogo! O le mafuaaga autu mo le faʻaalia o suiga e aafia ai fao o le tagata maʻi ile vae ma lima o le solia lea o le toto. Talu ai o le maʻisuka e afaina ai pito i lalo, o fao o loʻo i luga ia i latou o le a sili atu ona iai suiga.

Namu fasipolo poʻo le onychomycosis e faʻaalia i le maʻisuka tele lava.E tatau ona maitauina o se liona e le o se lamatiaga i se tagata soifua maloloina ma o loʻo togafitia lelei i vailaau faʻapitoa.

Mo tagata e maua i le toto maualuga, o le aʻafiaga o le faasalalauina o le siama i masini vaivai ole vae e tele taimi e maualuga atu ai.

Faailoga o uiga o siama faʻaleagaina.

O le faʻaalia o se maʻi leaga e faigofie tele, o uiga taua e aofia ai:

  • sosoʻoina o le fao fagu,
  • fao faʻapipiʻi
  • lanu suiga i le lan po o le lanumoana.

O le mea sili ona lamatia o se toilalo o le uiga le mautonu o tagata gasegase io latou lava soifua maloloina. E tele taimi latou te liliu atu ai i se tagata faʻatau i le vaega mulimuli o le faʻamaʻi pe a uma le leai o se lagona.

O se faʻalavelave faʻapitoa e faʻaalia e aveesea ai le maʻi fomaʻi, ae o se togafitiga saʻo na filifilia e le o taimi uma e taʻitaʻia ai le faʻamoemoe ma le lelei. I le tulaga alualu i luma, o se maeʻa atoatoa ma le le mafai ona suia o le ipu, e le mafai ona toe faʻaleleia.

Aisea e masani ai ona tupu i le maʻisuka?

Togafitiga mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo aʻafia i le niechomycosis e tatau ona filifilia e se fomaʻi maʻi. O le aʻoaʻoga e fautua mai ai le faʻaaogaina o pulumu mo le togafitiga o seevae, varnishes, faʻamoemoe mo le faʻaaogaina o le liona.

O le tau o nei fualaau faasaina e maualuga, e le o tagata uma lava e tutusa le gaoioiga, o le mea lea, e tatau i le fomaʻi ona fuafua le auala sili ona aoga, ma mafaufau i le natura o le leona.

Taumafa suamalie

Afai o le fao e liu ma e malepe, o se mafuaaga talafeagai lea mo le leai o elemene ma vitamini i totonu o le tino.

Ina ia faʻateʻaina togafitiga, o lau meaai e tatau ona faʻatamaoaigaina i aano o manufasi, meaʻai susu, fuamoa ma meaʻai. O nei oloa e maua ai le vitamini B12, o le faaletonu e afaina ai le soifua maloloina o le ipu.

Faʻasalaga ona o maʻi faʻapitoa

I le 90% o mataupu, o le toesea ua paʻuuli ona o le faateleina o ituaiga o Candida. O le ipu ua toe fananau i le lanu, pala, faʻalelei, lanu enaena i lalo o le fao i le pito i lalo o loʻo manino manino, ua vaivai.

O le paʻu e latalata i le maua mai o se lanu mumu, vavave, susu. Ina ia amata togafitiga, totogi se asiasiga i se tagata o le dermatologist. E mafai ona e vaʻavaʻai pe faapefea ona tilotilo papatusi o loʻo aʻafia i le ata na tuʻuina atu i luga o le saite

Blackening e avea o se taunuuga o manua

O faʻasalaga o se tasi o mafuaaga masani o lanu uliuli i fao. I le tulaga o le faaleagaina o le toe, o le tagata manua e manaʻomia se fesoasoani muamua.

E fautuaina e faʻapipiʻi se mea malulu i le liona e puipuia ai le gasegase. O le isi mea e fai, o le faʻaititia o vae ile vai malulu. A maeʻa lena mea, o le faʻaleagaina e togafitia i fofo faʻamaʻi.

Lanu lanu

E iai le mea e tupu ai Brown pe afai e taʻitaʻia e se tagata le olaga sese. O le le lelei o le faʻaaogaina o gaʻo ma le protein e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o le pigment. Brown i lalo o fao o se mea taatele i fafine o loʻo fanauina se pepe.

O le lanu uliuli e foliga mai o se taunuuga o le faʻaogaina o mea e sili ona lelei. I luga o fesoʻotaʻiga ma varnishes maualalo, o le a tumau pea lanu pogisa pe a uma ona aveeseina.

E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le tuufaatasiga o lenei oloa e aofia ai le kemisi faʻamalosi, lea e faigofie lava ona i totonu o se ipu uila. E masani lava, o na mea e mou atu pe a tupu atoa le fao.

O le pogisa foi e aliali mai o se taunuuga o le faʻaaogaina o mea e le faʻamaʻi pipisi.

Lafoaʻi togafitiga

O le faʻamamaina o laulava i luga o fao sikolima e tatau ona faʻavae i luga o le mafuaʻaga o togafitiga:

  1. Afai o le paʻu o le paʻu e faʻapouliuli ona o se manua faʻapitoa, ona manaʻomia ai lea e le maʻi maʻi le mautinoa. Ia mautinoa e asiasi i se fomaʻi suʻesuʻe e siaki lou tamatamailima mo se gau. I le taimi o le toe faʻaleleia, e tatau i le tagata gasegase ona na ona seevae seevae.O lea e le mafai ona afaina ai le siama, o le mea ua faaleagaina ua fusi. O le vaitau, e togafitia le leona i fualaau faʻasaina.
  2. E foliga mai o lanu enaena i luga o fao o se taunuuga o maʻi o le faiʻai ma le le mautonu i le ogatotonu o le tino, e manaʻomia lava le faʻamaonia. A maeʻa iuga o le faʻataʻitaʻiga o le magnetic resonance, e faatonuina e le fomai togafitiga.
  3. O le fao i luga o le lapoa tele e mafai ona lanu uliuli ona o le neoplasm na amata mai i lalo o le ipu. Afai e matauina le le mautonu pe a savali, ona tatau loa lea ona asiasi le fomaʻi i se taimi vave e mafai ai ona aveese le tumutumu.
  4. O le faapipiiina o tamatamaivae matua i le maʻisuka o le tino e foliga mai o se taunuuga o le gasegase o le gasegase po o le faatelegese o metabolism. Ina ia faʻaumatia le faʻaleagaina o togafitiga, e manaʻomia ni fefaʻatauaiga faapitoa.
  5. Afai o le fao i luga o le vae pito i lalo e faʻapouliuligia ona o le i ai o seevae vavae, ona faatoa suia lea o seevae i ni mea sili atu ona lelei.

Isi auala o togafitiga

Le faʻamamaina o salu, faʻaaogā vai taʻalo ma teuteuga o laʻau, sukala ma le suāuʻu tāua. Aʻo lei faia le faʻagasologa, o laʻau pito i lalo e fufulu i le vai mafanafana mo le 10 minute.

  1. Iodine o se tasi o metotia aupito sili ona aoga mo le togafitia o mea lanu uliuli. O le nofoaga ua afaina ua togafitia i se vaiinu o le iodine 2 taimi i le aso. E tumau le togafitiga seia maeʻa le toe faaleleia.
  2. Le faʻamamaina o faʻamaʻi o se natura natura na 'aina le horseradish. O le agro-aganuu o loʻo faʻapipiʻiina i luga o se laʻau ma ni tamai pulou, ona tuʻuina lea o le masini i le liona ma afifiina i se fausaga. Ua maeʻa le faʻamalosi aʻo leʻi alu i le moega. Toe faia le faalua i le vaiaso seia maeʻa toe faʻaleleia.
  3. O masima ma masima e le gata ina faʻaitiitia ai faʻamaʻi pipisi, ae maua ai foʻi se faʻamalologa i luga o le paʻu o vae. Ave se lita o le vai ma liligi i fafo tolu laulau punumu o soda ma le masima e tasi. E tuʻuina lima i totonu o le vai mo le 20 minute. Ona faʻaaogaina lea o se fusi e faʻamaluluina i le suka celandine i le vaega ua aafia. O le fusi e teuina mo le silia ma le 30 minute. Gaoioiga e toe faia seia maeʻa ona toe faʻaleleia le ipu.

O togafitiga ma isi metotia ua malilie faatasi ma le fomaʻi.

Taofiaga

I le puipuia o le mafiafia ona o le afaina o maʻi, o laasaga nei e tatau ona mulimulitaia:

  • suiga masani o totini,
  • pe a asiasi atu i vaituloto o le malo, saunas ma fale talimalo, fai seevae seevae o ituaiga tapuni,
  • aua nei suia le tulaga tusa lava pe vavalalata aiga,
  • taumafai e aua le savali i luga o le fola i ona vae,
  • aloese mai le sili atu o le suamalie o pito i lalo,
  • aua o fao maʻi ma maloloina e faʻaaogaina meafaigaluega eseese mo le manicure,
  • 'ai le mea saʻo, faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai falai ma meaʻai,
  • aua le faʻaaogaina ava malosi ma oloa tapaa,
  • lagolagosua i le tino i le tautoulu o le tautotogo-tautotogo, aveina o vitamini-mineral complexes,
  • Aua e te soona inu i le tino.

Faaiuga

Afai e te faʻapouliuligia le fao i luga o le vae pito i lalo, e tatau ona asiasi i se tagata faʻataʻitaʻi i le vave e mafai ai.

Fomaʻi lapatai! Fuainumera faʻamaonia - taofi, sili atu i le 74% o maʻi paʻu - o se faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi (Acacida, Giardia, Toccocapa).

O le mea lea e afaina ai le tino o le tino, ma o le muamua e pagatia i lo tatou tino lata mai, lea e tatau ona puipuia mai maʻi eseese.

Soo se lanu lanu o se mea e le masani ai, o lea e taua ai le iloa o mafuaaga o le amataga i le taimi ma amata togafitiga. E taua le suʻe i le taimi pe o le paʻu o le taunuuga o se faʻalavelave leaga.

Aisea e liua ai fao ma tamatamai lima i le maʻisuka?

O le maʻisuka e masani lava ona feagai ma le mea moni o le lanu o le fagu pla i le vae vae suiga.

O ni faʻaleagaga ma ni manua, o le faʻaopoopoga o se mea faʻapitoa, faʻapea foi ma le amataina o se tulaga leaga, e mafai ona mafaufau i mea e mafua ai ona liu manua lima.

Ina ia mautinoa o le mafuaaga lea mo le atinaʻeina o le faagasologa o loʻo tuʻuina atu, e matua fautuaina lava e auai atu i le siakiina ma se tulaga faʻaleleia lelei e faatatau i le fagu fagu ma le tino atoa.

O mafuaʻaga autu o le faʻavasegaina o fao ma tamatamai lima

O mea tau atinae o le tasi poo le isi togafitiga, e mafua ai le pa'ō o fao po o tamatamailima, o loo taua pea o le le atoatoa o le tino. E faʻapupulaina i suiga i le suka o le toto.

Faʻasaga i faʻamatalaga tuʻufaʻatasiga, i le maʻisuka, o le tino e masani ona taatele, e masani ona afaina ai fao.

E mafua mai i le mea moni e faapea o le maʻisuka, o le maualuga o le lagona o le pito i lalo o loʻo faʻaitiitia, ma, i le tele o mataupu, o soʻo se suiga e vave ona iloa.

I le tautala sao e uiga i le gaʻo, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea o le trichophyton e tatau ona manatu o le mea e mafua ai ona sui.

I le faaopoopo atu i le suia o le lanu o le fao plafola, o le maʻisuka e tosina atu ai le mafaufau i le foliga mai o se vevela lanumumu ma se filifili atoa o vesicles i le vaega ua afaina. Afai e le amataina togafitiga i le taimi, ona amata lea ona pogisa le vesicles, o le a faʻaalia ai se faʻamaʻi.

O le anapogi tele, o le maʻisuka foi e tau atu ai i le mea moni e faapea o le fausaga o fao e sui: o le a avea ma mea e sili atu ona pupuʻu ma pala.

Ou te fia tosina faapitoa i le mea moni e faapea, o le atinaʻeina o le tulaga faʻaleagaina tuusaʻo e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma faʻamaʻi vailaʻau poʻo se vae o le maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona faʻalauteleina veins vevela vevela faʻateleina poʻo vevela.

O tulaga taʻitasi ua tuʻuina atu, i le leai o se togafitiga talafeagai, e aʻafia ai suiga o fao i le maʻisuka.

Talu ai ona o le faigata o soʻo se aiaiga ua tuʻuina atu, atonu e mafai ona atiaʻe ni faʻalavelave, ou te manaʻo e tosina atu le gata i faʻamatalaga o le falemaʻi, ae faʻapea foi le auala tonu e tatau ai ona faia le togafitiga ma pe o le a lona uiga i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Le faʻaaogaina o le gaʻo paʻu i le maʻisuka

Faailoga faʻapitoa

E masani lava, o le maʻisuka e leai se tiga pe o isi faʻamaʻi faʻamaʻi. Ae peitai, i le talanoa e uiga i le falemai, ou te fia tosina atu i le:

  1. se suiga i le foliga o fao ma e oo lava i tamatamailima, lea e taʻu mai ai se laasaga mulimuli ane o le vaega na tuuina atu,
  2. laiti lagona tiga, lea, ao amataina le maʻi, liliu atu ia sili atu le malosi,
  3. faʻaleagaina o le soifua manuia lautele - vaivaiga e oʻo i le leiloa o le mafaufau, lea e faʻaalia ai le amataina o faʻamaʻi poʻo isi tulaga ogaoga.

O le mea lea, o le faailoga, o le faʻaalia o fao o loʻo aʻafia i le maʻisuka, ma ua lava le malamalama, aemaise i tulaga mulimuli o le atinaʻe.

O le mafuaʻaga lea e fautuaina ai e amata le toe faʻaleleia o le gaioiga i se taimi vave e mafai ai, lea o loʻo i ai ni vala iloga i le maʻisuka.

Toe faʻaleleia gaoioiga

Muamua lava, ou te manaʻo e tosina atu i mafaufauga o le togafitiga o pito i lalo i le mataupu pe a aafia i latou i se malie. E mafua ona o le le mafai ona faʻaaoga soo se ituaiga o suauʻu ma mea e faʻafesoʻotaʻi i taimi uma.

E le gata i lea, ona o le leai o se tikeri sili ona lelei o le mafai ona gafatia, o le maʻisuka i le tele o mataupu e manaʻomia le lagolago faafomaʻi, ma e sili atu foi ona faʻamalosia le togafitiga.

O togafitiga e mafai ona amata vave tuai ona naʻo le toesea o le a fesoasoani i le tagata maʻi.

I le tautala tuusaʻo e uiga i vailaau vailaau, ou te fia tosina atu i le mea moni e tatau ona filifilia i latou e tusa ai ma ni tulaga maʻoti.

O le muamua o nei mea o le le lava lea o fegalegaleaiga le lelei i le va o ituaiga o fualaau faasaina. Ae, aemaise lava, e uiga i vaega o le antifungal ma ia ituaiga sooupu lea e faʻaaogaina e le tagata gasegase e suia ai le suka toto.

E taua tele lenei mea e mafaufau i ai ina ia toe faʻaleleia le fao ma lona tulaga sili ona lelei.

O le isi tulaga o le faʻalagolago lea i le leai o le hypoglycemia, lea, e pei ona e iloa, ua faʻaalia i le paʻu tele o le toto suka.

E le gata i lea, e tatau ona amanaia le leai o ni aʻafiaga, aua latou te saofagā i le aʻafiaga o le tulaga lautele o le maʻi i le maʻisuka.

O le tagata gasegase e mafai ona faatelevave togafitiga ma mulimuli i nai fautuaga faigofie e faaleleia ai le tulaga o fao i le maʻisuka.

Aemaise lava, afai o le vaega o le toe toso ua liu i le maʻisuka, e fautuaina e te siakiina pea lau tau suka. I lenei tulaga, o togafitiga e mafua mai i le inisalini e le tatau ona taofi. O taʻaloga masani, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o seevae sili ona faʻalelei, e tatau ona manatu e tutusa le taua.

O lenei mea o le a mautinoa lava le fesoasoani e faʻamalieina le microcirculation.

E le gata i lea, ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea:

  • mea uma lava e tatau ona faia ina ia mafai ai ona aloese mai le sili atu o le sosolo o pito i lalo,
  • i aso uma e fautuaina e mulumulu ou vae e faʻaaoga ai le vai mafanafana ma le fasimoli, a maeʻa ona fufulu mama,
  • pe afai o le paʻu i le itu o pito i lalo o loʻo faʻamamago ma e faigofie lava i le taʻeina, e matua fautuaina lava e faʻamamāina i ni faʻavae faʻapipiʻi faapitoa-i lenei tulaga, o le a sili atu le soifua maloloina o le vae atoa.

E le gata i lea, e taua tele le faia o togafitiga mo togafiti o pito maualalo pito i lalo na o vailaau faasaina na fautuaina e se fomaʻi.

O le isi tulaga e tatau ona manatu e le taliaina le soona vevela o lima i lenei maʻi.

Mo se mafuaaga tutusa, o le a le taliaina le aumaia latalata ia i latou i soo se mea vevela.

Ina ia mautinoa le puipuia, o le a vaeluaina fao.

I le taimi lava e tasi, e le fautuaina e tipi tulimanu, ae ia vavaeeseina i latou i se faila faʻapitoa faʻapipiʻi ina ia le faʻateteleina le tulaga o le maʻisuka.

O le a sili atu ona saʻo le le alu i le taele o le lautele, aua o le ono mafai ona afaina i ia nofoaga o le maualuga, aemaise lava i le maʻisuka.

Faʻaiʻuga O le a le taimi e tatau ai ona faʻaaoga le tamatamailima?

Lagoina le galo po o soo se isi lava tulaga e mafua ai le pogisa o le fao po o fao, o le a avea ma se tulaga matautia i le tulaga o le soifua maloloina.

O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o manua ma gaʻo na faia tuusao mai se maʻi faʻaleagaina e togafitia mo se taimi umi lava.

O le isi tulaga lamatia o lo latou faateleina o le ono gasegase i siama, lea e mafua ai se lamatiaga tele o le faia o le gangrene.

O ia, i le isi itu, e matuai lamatia lava ona o le ono gasegase o le tino, o le faia o sepsis ma se maualuga maualuga o le oti.

O le mafuaʻaga lea, pe a amata ona faʻapogisaina le limo poʻo le suia o lona uluai malu - o le a sili atu ona saʻo le faʻafesoʻotaʻi loa i se fomaʻi.

O le mea lea, i le maʻi suka, o le fao poʻo le vae o le tagata maʻi e mafai ona pogisa. E mafua lenei tulaga i le mea moni o le maʻisuka e matua televaveina i soo se auala taua. O le mafuaʻaga lea e matua fautuaina ai le amataina o le toe faʻaleleia o le faagasologa vave i le vave e mafai ai ina ia faʻateʻa ai ituaiga ituaiga o gaioiga e pei o le aveeseina o vae.

Togafitiga uiga

Pe a fuafuaina le polokalame o le togafitiga, e tatau i se tagata poto faapitoa ona amanaia le uiga o le liona ma lona loloto, faapea foi ma le natura o le maʻi.

Taua! O le togafitiga e faʻaaoga mo le suka i tulaga taʻitasi e mafai ona eseese tele.

Toto mumu.

I le taimi e mafai ona maua ai se fomaʻi, o togafitiga e faʻavae i le togafitiga faʻapitoa o le afaina o loʻo aʻafia ai faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le antifungal. A faʻaalia le faʻamafanafanaina, o le gaioiga e faia e faʻaaoga ai se mea e faʻapipiʻi faapitoa (ata) e aveese ai le pito i luga o le ipu ma faʻamautinoa le faʻaaogaina o le vailaau faʻasaina i nofoaga o leoli. I le mataupu pe afai e le lava lea tulaga, o le togafitiga e faia i se falemai.

O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e tatau ona manatuaina e tele vailaau faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala e mafai ona faʻaititia le aoga o le suka e faʻamautuina, ona o le maʻisuka, o lenei aafiaga e mafai ona lamatia.

A filifilia filifiliga mo togafitiga, e tatau i se tagata tomai faapitoa ona amanaia e tatau i vailaʻau ona faʻafetaui manaoga nei:

  • leai se faʻamalositino faʻatasi ma vailaʻau e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka o le suka suka,
  • le leai o ni faʻaaliga o aʻafiaga i le taimi e faʻaaoga ai,
  • fualaau faasaina e le tatau ona faaosofia ai le tui o le hypoglycemia.

E faʻafefea ona togafitia fao ma le maʻisuka o le a taʻu atu i se tagata poto faapitoa, ae e tatau i tagata ona manatua e tatau ona maeʻa le togafitiga. Afai e tatau ai, togafitiga puipuia e faia pe a mavae sina taimi.

Togafitiga Antifungal.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻalauiloa ai le aufaitau i uiga taua o le faʻaaogaina o le gaʻo.

Telefoni faʻatau

E masani lava i le maʻisuka, o le tui fao e tupu aʻe i totonu o le gaʻo vaivai. I lenei tulaga, o le fao e faasolosolo malie ona ulu atu i le paʻu, fulafula ma le mumu e aliali mai i le eria. E tele taimi e le tali atu ai tagata gasegase i se solitulafono ona ou te le o lagona le tiga ona o le faʻaitiitia o le faʻalogo.

E mafai ona aveese se fao o le au.

Faʻalogo! O le mafuaʻaga o le fao e aʻafia i le maʻisuka e masani lava o le ofuina o seevae e le toʻa ma le toʻa.

Afai e iloa se faʻafitauli o lenei natura, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa se tagata tomai faapitoa. Faatasi ai ma le faaumiumi o le le amanaiaina o le solia, o le lamatiaga o le faasalalauina o le taulaiga faatosina e faateleina, e le gata o tamatamailima, ae faapena foi ona aafia ai vae.

I tulaga maualuga, o togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o metotia faʻavae e faavae i le aveeseina o se fasi fagu faʻapitoa poʻo le tamatamailima atoa.

O auala oi ai nei e faʻaaogaina ai le faʻaogaina o fao vaevaega e mafai ona vaevaeina i ni itu se tele:

  • togafitiga faasao - faʻaaoga pe afai e leai ni faʻafitauli matuia,
  • mataʻutia - e faʻaaogaina mo se faʻalavelave matuia ma le faʻafitauli.

O togafitiga faasao e aofia ai le taʻele o aso taitasi ma le faʻaopoopoga o mea aoga: masima ma suauu, fofo manganese. I nisi tulaga, o masini masini e faʻaaogaina: papatusi, punavai mautu, lea e mautinoa ai le faʻamamaina o mea leaga.

O faʻalavelave faʻapitoa e masani ona aʻafia ai le aveesea o mea uma poʻo se vaega o le tui o le tui e faʻaitiitia ai le afaina. O le taotoga e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino.

O lenei aʻafiaga ua i ai ni faʻafitauli: talu ona aveeseina le fao i le taimi o le taotoga, e tatala le totoa o fao i ni itu eseese mai fafo. E i ai se maualuga maualuga o le toe foʻi.

Vaega o le tausiga o le maʻisuka

Ua silafia e tagata uma le tatau ona tausisia tulafono masani o le tumama. E tatau ona totogia faapitoa le maʻisuka. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o tausiga masani o fao e puipuia ai le atinaʻeina o faʻalavelave faigata.

Ina ia suia fao o loʻo i ai le maʻisuka e leʻi tupu, e tatau ona e mulimuli i nei tulafono:

  1. Faia se suʻega masani ma maeʻaeʻa o tamatamailima taʻitasi mo suiga. Afai e iai ni suiga faʻaleaga, e tatau i le tagata gasegase ona faʻatalanoa se tagata faʻataʻitaʻi. O se taotoga taimi o togafitiga o le a faaitiitia ai le ono tulai mai o taunuuga matautia.
  2. Tatala ese paʻu paʻu. A maeʻa le faʻaaogāina o le taele, e tatau ona togafitia le paʻu o vae i le faʻaaogaina o mea manogi mama.
  3. Faʻaauau togafitiga o le paʻu ma le susu. E tatau i tagata maʻi ona gauai atu i le filifiliga o mea lelei e tuufaatasia.
  4. Faia o se siaki, sei vagana ai le lamatiaga o le paʻu o le paʻu. O le ita e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o se faagasologa faatosina.
  5. E faʻatagaina le ofuina o seevae o isi tagata. Savalivali i talaane o le matafaga i seevae. E taua foi le lafoai o asiasiga i le taele ma le saunasiga.
  6. Afai o faʻaalia faailoga o soʻo se liona e faʻaalia, e taua le faʻafesoʻotaʻi o se tagata tomai faapitoa.

E tatau i tagata maʻi ona manatua le tatau ona filifili ni seevae maualuga.

E taua le manatuaina o le lamatiaga o faʻaaliga o liona o le fao fagu e faʻaititia ma le faʻavaeina o se taui lelei mo le maʻisuka, ona o le faavae o le puipuia e taʻoto saʻo lava i le faʻavaeina o le puleaina o le maʻi. Ioe, e le tatau ona galo ia fua puipui.

Fesili i le fomaʻi

Artemenko Igor, 26 tausaga, Pskov

Lelei lelei E i ai loʻu malie i loʻu toe. I luga o le vae agavale, o le fao lava ia e vaivai, ma i luga taumatau, faigata. Na pasia se suʻega atoa o le suʻega, ua togafitia aʻu e tusa ai ma faʻasologa a le fomaʻi. Latou te faʻaaogaina fualaau faasaina i tulaga lautele ma faʻalelotoifale, faʻataʻitaʻiga a tagata. O le anufe ua uma ona 4 tausaga, mo le lua tausaga sa ou aveina Itrungar ma Funit. Aisea e leai se aoga? Le togafitiga ua faatonuina, saʻo?

Le aoauli lelei, Igor. Faamolemole ia matau o le faagasologa o le togafitia o maʻi fomaʻi e umi lava le umi. Mafaufau i le masini o au taga; e saʻo mea uma lava? Faʻaleagaina ole fale e manaʻomia e le gata o le togafitiga o le vaega ua afaina, e taua le faʻagasoloina o seevae ma le fesoasoani a spray puʻe faapitoa.

Afai e le o faʻaalia e le sui o le antifungal o latou lava aoga mo ni nai tausaga, mafaufau e aveese le fagu fao. O lenei faiga e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino, ae faʻaaogaina, o se mea mulimuli mulimuli ane, ona o loʻo i ai se faʻalavelave o microorganic micro-organisms o loʻo oʻo i luga o le manua.

Victor, 38 tausaga, Derbent

Talofa. E i ai loʻu tuputupu ae i luga o loʻu fao, aʻo faia le suʻega o le mycelium pathogenic. E i ai le aoga mo le tele o tausaga, e le tupu, e le tupu tele, ma e le salalau. Taʻu mai pe faapefea ona faʻaumatia?

Le aoauli lelei, Victor. A maeʻa ona faʻamamaina masini i se fomaʻi, e tatau ona faʻaaogaina vailaʻau faʻamalosi o mea masani ma faʻalapotopotoga. O le umi o le faʻaaogaina o tupe e tusa ma le 3 masina. E taua foi le filifilia o se faʻalavelave lavelave.

Tuua Lau Faamatalaga